Diskuse » Archiv 2018 » Automobily, lodě a letadla » Auta - vše okolo nich, historky, zážitky, postřehy, fotky atd. » Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 02. 04. 2018 předcházející | další

Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 02. 04. 2018

dolů
   autor příspěvek
Pondělí, 26. března 2018 - 22:08:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 730
Registrován: 10-2007
Tak to je hezký, no :-( Čili v roce 2020 jsme zpátky na roce 1980 a auta z devadesátek nebudou zřejmě historická nikdy. To je fakt jako u blbejch. A naopak co je o deset let starší, bude národní bohatství (tady bych tipoval, že půjde spíš o termín kulturní dědictví, ale můžu se plést a vposledku je to vzhledem k zamýšlenému oseru celkem jedno). Mne už tahle rudozelená dystopie přestává bavit.


Úterý, 27. března 2018 - 02:22:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 316
Registrován: 4-2007
Ondra: ono mi to s tím posunutím hranice historických vozidel připadne jako strach "echt" veteránistů z toho, že jim na srazy začnou jezdit favority, kadety, escorty a una, což už jsou moderní krabice a na srazu "veteránů" nemají co dělat, předloni jsem se zúčastnil srazu v Orlové jednoho nejmenovaného spolku, kde bylo hafo aut a bylo na co koukat, a právě z důvodu, že se zúčastnilo moc vozidel a motorek a náměstí bylo přeplněné, tak další rok omezili věk na 1977, bohužel trochu pršelo, takže na náměstí bylo cca 10 aut, dva "echt" veteráni a pár skalních motorkářů, všechni ostatní veteráni zůstali doma a já s citrónem CX stál vedle uzavřeného náměstí, protože můj krám je z roku 1978, takže o rok nesplňoval...
Chápu, že chtěli mít nezaplácané náměstí, ale jejich omezení bylo kontraproduktivní, nepřijel skoro nikdo nejenom díky počasí...
Nadruhou stranu na Macoše, kterou spolupořádá Risan, byly i "emka" a třeba i Uno z roku 1984 a nikdo se nepohoršoval.
Pro představu tato galerie 2016 http://falcon81.rajce.idnes.cz/6._rocnik_srazu_auto_a_moto_vetera nu_v_Orlove_18.9.2016/ a moje maličkost http://falcon81.rajce.idnes.cz/6._rocnik_srazu_auto_a_moto_vetera nu_v_Orlove_18.9.2016/#DSC_7757.jpg
a rok 2017 http://110jura126.rajce.idnes.cz/Orlova/#P9174245.jpg
Úterý, 27. března 2018 - 03:54:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7207
Registrován: 12-2005
Chlapcí trestanej čin bude až nás odhodlaných bude velká banda, vlítnem na vládu společně a vystřílíme ty šmejdy jak prasata při epidemii africkými moru.

Doufam že se mi příští rok povede dostat na busíka testaci abych měl od zvůle našich zkurvených politiků klid.
Pokud ne začnu zbrojit.

Pokud chtějí danit starý auta protože jsou nepotřebný a všude se pletou tak ať zruší důchody a zdaní důchodce. Taky jsou nepotřebný a všude se pletou.
Je to stejný. Auto i člověk přesáhli svůj produktivní věk tak vyřadit a do pece.

Pak bude naše společnost zdravá a krásná. [satan]
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Pavel2
Úterý, 27. března 2018 - 07:37:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16165
Registrován: 8-2002
m_100:
hrdina od klávesnice má ramena tak široký, že se ani nevejde do dveří, popravdě mě to teda moc nepřekvapuje [biggrin]

ale vlády se mění často a základna volů v politice je rozsáhlejší než si myslíš, takže budeš potřebovat hodně munice [lol]
bylo by ale dobrý si nejdřív zjistit konkrétní jména.

pro začátek bych se zeptal Ťoka (nebo nastudoval informace) jak je to s tou soutěží na mýto, jestli teda od 2019 opravdu budou zpoplatněný i silnice I. třídy a i pro osobáky. to je další forma daně a pokud potřebuješ jezdit (a nedejbože aby sis tím ježděním a převážením zboží pro jiný vydělával - taková svatokrádež), je ti myslím jasný, že po dvojkách a trojkách se rozumně jezdit nedá.
-OndraS
Úterý, 27. března 2018 - 16:39:48  
Neregistrovaný host
95.82.137.200
Když to sečtu, tak nejvíc bití budou ti, co mají:

- auto z osmdesátek, devadesátek
- který je na normalních značkách
- se kterým pětkrát do roka vyjedou mimo rodnou obec

Takže stručně řečeno půlka lidí z týhle diskuse.
-OndraS
Úterý, 27. března 2018 - 17:04:31  
Neregistrovaný host
95.82.137.200
Hřib: no asi tak. Jestli je někdo echt veteranista a vadí mu auto z roku 1990 v pěkným původním a udržovaným stavu nebo po renovaci, měl by si dát studenej obklad. Když to řeknu hnusně, mě zase třeba nemusejí zajímat ty dřevěný vergly z počátku minulýho století. "Vergly" nemyslím hanlivě. Kdyby se nad tím totiž někdo zamyslel, tak za pěkným autem z roku 1990 se může schovávat stejně pečlivá práce, hodiny strávené v garáži nebo finanční částka, jako za opravou daleko staršího auta. Ba jinak, setkávám se s tím, že zatímco ten v rohu krčící se yougtimer si zrenovoval mladej kluk v pronajaté nevytápěné garáži a jedl u toho chleba s vodou, na piedestalu postavenej auťák z první světové zrenovovala profi firma a majitel si ho "jen" koupil. A přitom by to mělo bejt jedno. Jedno jestli jeden blázen dělá od podlahy Taunus a nechá na tom ruce, nebo jestli druhej blázen vrazí dva miliony do renovace Fordu T. Podstatný je, že na každým sraze a každým náměstí si oboje najde svoje obdivovatele.
A proto nechápu, proč ma někdo potřebu zvyšovat věk na 40 let. Youngtimery půjdou doprdele a je to škoda. Spousta z jich naraží na STK na přístup "á pozor, starý auto, problém", ačkoliv tam reálně žádnej problém není, a tak jim ztížíme i druhou cestu - získaní statusu veterána.
Opravte mě, zda se pletu. Rád bych se totiž pletl.
Úterý, 27. března 2018 - 19:05:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 412
Registrován: 10-2007
-OndraS: tož pravda...
NRA 07-71 . . .
Hladík
Úterý, 27. března 2018 - 20:39:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2517
Registrován: 10-2008
To neříkejte ani ze srandy [blush]

Já na Chavdara koupil novou Baterii, udělal nový alternátor a snažím se ho pomalu spravovat do provozuschopného stavu. Samozřejmě mě čeká registrace na normální značky,ale s tou veteránskou atestací jsem napůl počítal, abych nemusel platit výpalné v podobě povinného ručení

Jen tak ze srandy si zkuste na srovnávačích spočítat pojíštění pro 23 letého kluka, který má bonusy z nového auta zatím pouze 1 rok - na malý autobus o kapacitě 20 míst. Mě to nejlevnější ukázalo za 36 tisíc za rok! [sad] Jako dát 26 tisíc za pojíštění za starý autobus, který budu mít čistě jen pro vlastní potřebu a nebudu s ním profesně vozit lidi, je naprosto šílené. Jedinná možnost co mě napadá je, napsat to v podstatě na otce, který má stejné jméno a je mu 50 let (ovšem bez bonusů, nikdy neměl řidičák)
Úterý, 27. března 2018 - 21:49:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7068
Registrován: 6-2004
Hladík: To je docela masakr... Zkuste mi poslat SZ základní údaje. Zkusil bych se podívat jestli tam něco nejde udělat...

Bydliště mimo Prahu hodně pomáhá ;-).
Úterý, 27. března 2018 - 23:26:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4253
Registrován: 11-2006
Ta daň je sice zatím ve formě jakéhosi návrhu od nějaké agentury, která to dostala na zpracování. Problémy vidím ale dva. Jednak, že taková zhovadilost vůbec někoho napadla. Takovýho vola bych okamžitě poslal někam na vesnici na Vysočině, dal mu 10 tisíc důchod a ojetého Favorita. Druhý problém vidím v tom, že s tím přišla momentálně nejsilnější "strana", která se podle drtivých vítězství asi nemusí nějakých podobných méně populistických kroků bát. Ovšem jedna věc mě zaráží. Na tohle by nejvíce doplatili senioři a pak sociálně slabší /blázny, kteří chtějí dobrovolně staré auto teď nepočítám/. Přitom když jsem se před volbami bavil s lidmi, tak jsem vyvodil, že tuto stranu volí zejména právě senioři. Třeba u mých vrstevníků i o generaci starších lidí panovala v drtivé většině vůči této straně značná nepřízeň.

Hlavně je to ale kardinální blbost. Nejvíce se to dotkne aut typu Favorit, Felicie a starších. Kolik takových aut dneska je? Hádám, že ta studie stála více, než by na tom vybrali peněz.

No a co se týká posunu věkové hranice veteránů. Osobně si myslím, že se někdo lekl současné módy ze všeho dělat veterána. Raději bych viděl daleko přísnější posuzování veteránskými komisemi u novějších aut a naopak větší benevolenci u těch aut, řekněme 40-50 let a více. Pokud třeba někdo najde ve stodole předválečný automobil, nemá doklady, je jedinou šancí ho dát na Véčka. Pokud ale dotyčný nemá na nějakou slušnější renovaci, přesto by chtěl auto zprovoznit, má často smůlu. A to je, si myslím, velká škoda. Pomíjím samozřejmě zkorumpované testování, které celý ten systém narušuje.

Co se ale týká srazů, často se také pozastavuji nad věkovou hranicí zúčastněných aut. U nás je každý rok hezká veteránská akce. Výstava a pak se jede "závod" na různá místa Krkonoš. Každý rok hojně navštěvovaná akce, organizačně skvěle zvládnutá. Dle podmínek lze přihlásit auta do roku výroby 1970 a anglická do roku 1980. Ale na akci byly poslední dobou i novější vozy, ale ne nějak moc. Většinou Škodovky 100, jeden žigulík. Je to asi jediná akce, o kterou jsem měl zájem s Fiatem, protože je vedle za kopcem. Tak jsem na rovinu napsal, že auto je rok 69, ale kastle 74. Pán mi odepsal, že to problém vůbec není, ale že letos chtějí zredukovat počet aut na 200 a dávají přednost jen vyloženě nejstarším vozům. A já si myslím, že to akci uškodí.

Každý si tam našel to své. V jedné sekci byly předválečné stroje, které já osobně mám rád také. V další sekci motorky, vedle historické traktory a v poslední sekci poválečná auta. Drtivě tam převažují Škodovky. Když si vezmu tu hranici 1970 a bude-li ještě nižší, stane se z toho zástup Octavií, Felicií a embéček. Miluji tvar Octavie, ale přeci jen, když to není proložené něčím jiným, stává se to nudným. Vloni jsem tak okukoval parádního žigulíka či nějakou ameriku z roku 1971. Tak letos to už, bohužel, nebude. Staří lidé se zájmem prohlíží předválečná auta a hojně motorky (ty zas třeba mě neberou). Bylo vidět, že mladí se více vyžívají u těch novějších vozů. A o to budou asi letos ochuzeny.

Hladík: tak to přihlaš na veterána co nejdřív, dokud nějaký blb nezmění nyní platný postup.
Středa, 28. března 2018 - 09:54:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6941
Registrován: 3-2007
Mirous: Dovolím si odpovedať za Luba, že je to r.v. 1989, takže zatiaľ to bohužiaľ nejde.
Pajzák
Středa, 28. března 2018 - 10:10:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1646
Registrován: 6-2015
Miky: Popravde receno jsem proti znacce zaujaty, coz me hodnoceni jiste ovlivnilo. Ale protoze uz 8 let sedlam sluzebni octavie v ruznych podobach, tak jsem samozrejme srovnaval.
Problemem c. 1 u me bylo, ze jsem se nevesel pohodlne za volant. Mam 186 cm, sedavam ve vsech autech na nejnizsi mozne pozici, hodne vzadu, volant si davam nahoru a zhruba napul k sobe. Proste ani v teto poloze jsem se tam nevesel tak, aby mi volant neskrtal o stehna, aby se mi pohodlne nastupovalo a vystupovalo.
Prostor vzadu vyrazne mensi nez u trojkove octavie, predevsim v pricne ose.
Start/stop system mi za 2 tydny a asi 2500 km sepnul asi 3x, jinak mi to hlasilo nevhodne podminky.
Aspon pro me stupidni ovladani rolety kufru. Kdyz neco nakladam do octavky, lehce do okraje klepnu a roleta se odsune. Tady jsem si musel uvolnit ruku a plentu pritahnout a nadzdvihnout.
Octavia podle me lip sedi na silnici a celkove mi prijde prijemnejsi na ovladani. A nejen pri jizde jako takove, ale i pri nastavovani individualnich blbustek v interieru (palubak, tempomat, radio, automaticke zamykani, hodiny...)
Ale pozor, nejel jsem s nejnovejsim modelem, vzdy s predchozim.

Zaroven se mi dostaly do rukou i dve i20 minule generace jakozto zapujcky za fabii, a tam uz skodovka vyhrala na cele care nejen u me, ale i u rodiny. Ve trech lidech vzadu se posledni nastoupivsi musel nejdriv pripoutat a pak se pri nadzvednute [zadnice] nechat zavrit nekym zvenku, tam se proste tri lide nevejdou.

(Příspěvek byl editován uživatelem Pajzák.)
Lc_736__c_954
Středa, 28. března 2018 - 11:00:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6182
Registrován: 6-2006
Aha, takže řeč je o druhé generaci (2012 - 2016) ?
Pajzák
Středa, 28. března 2018 - 11:23:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1649
Registrován: 6-2015
Ano.
Lc_736__c_954
Středa, 28. března 2018 - 14:36:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6183
Registrován: 6-2006
No nevadí, i tak díky za sepsané dojmy. [ok]
Ale vypadá to, že třeba ovládání rolety v kufru zůstalo stejné.
Středa, 28. března 2018 - 22:25:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4255
Registrován: 11-2006
Zajímalo by mě, v čom spočívá ta kulturní bohatství u aut starších 50 ti let. To jako, že mi někdo bude diktovat, jaké žárovky mám dát do světel?
Čtvrtek, 29. března 2018 - 07:25:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1902
Registrován: 10-2007
To spočívá v tom, že někdo bude rozhodovat, jesti svoje auto smíš nebo nesmíš vyvézt do Německa. Na jednu stranu by nejraději zlikvidovali všechny hranice, že jsme všichni jednotní Evopani, platíme stejnými penězi a vydržujeme si svorně svoje migranty, ale najednou si někdo vzpomene, že soukromý majetek se musí udržet v jinak už “překonaných” národních hranicích. Moje auto musí zůstat v ČR, aby na něj mohli ostatní spoluobčané pokládat svoje špinavé pazoury a pyšnit se, jací jsou pašáci, že se jim poštěstilo náhodou se narodit v zemi, kde byla kdysi nějaká německá automobilka s pár česky mluvícími dělníky, co to auto vyrobila. Prostě typický neomarxismus. Nikdo Ti na to auto korunu nedá, to musíš pěkně všechno za svoje (ještě Ti to zdaní), ale běda, kdybys chtěl pak o tom autě sám rozhodovat. Tak to né, auto je přece “naše” dědictví.
Čtvrtek, 29. března 2018 - 10:12:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 731
Registrován: 10-2007
Risan: Amen :-(

Co mě na tom celém trochu (ne moc) udivuje, je role FIVA. Jde o mezinárodní sdružení klubů, ne o státní či jiný podobný úřad. Čekal bych, že hranici třiceti let budou držet, protože i majitelé youngtimerů mají svoje kluby. Oni ale, zdá se, zatím jdou na ruku spíš té ideologii, že staré auto (a jeho majitel) je automaticky nepřítelem zářných zítřků.
Čtvrtek, 29. března 2018 - 11:38:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1903
Registrován: 10-2007
Tak jsem se teda ptal "nahoře", jak to je s tou hranicí 40 let. Mluví se o tom ve FIVA, jsou tlaky z některých zemí, jako je Británie (kde v podstatě 40 let už na národní úrovni mají, tak stará auta nedělají STK, ale nějakou obdobu testací), ale i Indie nebo Čína, kde jsou brutální tlaky na modernizaci vozového parku. Ale jednotný názor zatím nepanuje. Na národní úrovni jsou pochopitelně tlaky ze strany MD, MŽP, MF a asi od pojišťoven, protože ty youngtimery tvoří už nezanedbatelnou skupinu aut, která by jim utekla z pařátů. No a ve FIVA jsou sice nějací zástupci klubů sdružujících i majitele youngtimerů, ale jejich pozice asi není jednoduchá a jak jsem napsal, tlaky jsou. Otázka je, jakým způsobem se tam tvoří rozhodnutí, kdo má zkušenost z takových orgánů, ví, že to kolikrát není zřejmé ani samotným delegátům.
Čtvrtek, 29. března 2018 - 18:24:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2287
Registrován: 8-2013
Zdravím

Našiel som zaujímaví inzerát tu: odkaz Inzerát ničím zaujímaví akurát že chýbajú na čelnom okne nálepky EK, TK popr. KO. Ďalej ide o to že značky 1.typ a nenašlo ich ani na seka.sk a skp.sk.

Dotyčný píše že auto je dovoz a prihlásenie 360€. Vie mi niekto povedať niečo o tomto aute?


www.autoskodaklub.sk
Čtvrtek, 29. března 2018 - 18:24:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1089
Registrován: 3-2011
Na istom diskusnom fóre zameranom na elektrotechniku dal ktosi odkaz na ten paškvil so zdanením starých áut. Hneď sa našlo pár jedincov, ktorí to schvaľujú...
E pericoloso sporgersi - Nicht hinauslehnen - Не высовываться - Ne pas se pencher au dehors

-OndraS
Čtvrtek, 29. března 2018 - 19:33:49  
Neregistrovaný host
95.82.137.200
Ono záleží na tom, kde se zeptáš. Na foru kroužku přírodovědců bude procento schvalovačů určitě větší než na usmotors.cz [happy]

Z podobného soudku. Už x let se pravidelně objevují hlasy, že u nás na SZ Brna, Bystrc, Žebětín hlavně, je hluk z autodromu. Analogie k tomu je ten děda v Cimrmanově "Hospodě na mýtince". Ten byl vyhlášený samotář, ale chtěl být hostinským. Tak si koupil hostinec u silnice na Písek, ale chodili mu tam lidi.
Tady si lidi kupujou baráky u Masecu, ale vony tam zavodí auta. Zajímavé je, že nejvíc slyšet jsou ti, co se tam nastěhovali až v poslední době.
Bydlím přes kopec, a tak vlastně celý léto je slyšet o víkendu okruh. Někdy ne, někdy jde i počítat kolikrát kdo kde řadí. No vzhledem k mým koníčkům je to rozhodně poslední zvuk, co by mi vadil. Dneska ty zvuky byly nějaký silnější, zaregistrovala to už i malá když jsme šli ze školky, a místo zdlouhavýho vysvětlovaní jsme vzali Camaro a jeli se tam podívat. Klasicky na tribunu D za plot, je od tam vidět celej "stadion". A trefa dobrá, jezdily tam nějaký formule. Některý z nižších tříd, ale asi dvě byly snad přímo starší F1.



Tak se mi vybavilo pár věcí. Za prvý, kde dneska čumělo moje děcko, odtam jsme čučeli s bráchama jako malí, když byl okruh novej. Táta, zcela neautomobilní typ, věděl, kam s náma jít na procházku. Ta pěší štreka za to stála vždycky, i kdyby tam ten dennjezdily fechtle.
Za druhý mě trklo, že se na to v dnešní době taky možná čumíme naposled, protože přiběhne nějakej eko-idio-bezpohlavně-mee-too ouřada a všechno to zakáže. Zábava, kravál, smrad, spálenej benál, nebezpečí, reklamy na cigára a chlast, baby na startu. Jo vlastně, ty už zakázali.
No a hlavně, zvuk tyhle formule dělaly nádhernej. Neumím si představit, jak se čumí na E-formule. Dneska kravál jak má bejt, práskaní do laufu, oheň při podřazení, ta zvuková kulisa byla paradní, a podle mě chlap, kterýmu se při tom nenaježí chlupy a nezvýší tep, je vadnej.
Čtvrtek, 29. března 2018 - 20:57:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7072
Registrován: 6-2004
-OndraS : To je bohužel úděl dnešní doby... Stejné průsery mají letiště... Ruzyně tam stojí od 30. let, ale všichni se hrozně diví, že tam létají letadla, staví jak o život a pak řvou...[crazy]

Bohužel připosranost světem vládne... Viz mostecký okruh...
-OndraS
Čtvrtek, 29. března 2018 - 21:12:08  
Neregistrovaný host
95.82.137.200
Jo, o tom Mostě jsem taky slyšel. Asi nejvíc mi přišlo zajímavý, že kvůli okruhu udělali nějaký hlukový limity, ale protože je okruh překračuje, bude na to mít výjimku [proud].

Ale to je jedno. Závodničky budou na elektriku, závodníci budou genderově vyvážení napříč startovním polem, na startu budou deštníky držet děti a reklamy na trati budou na Prostenal nebo na vložky s křidélky. Kdo vyhraje, bude mu zahrána nová hymna. Aby si to zavodění příště radši rozmyslel a čuměl doma na Ulici.
Pátek, 30. března 2018 - 00:04:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6943
Registrován: 3-2007
Luboš: Dovezená hrča s osadenými značkami z dávno odhlásenej starej Škodovky na fotenie.
Takže ako hovoríš, ničím nezaujímavý inzerát.
Pátek, 30. března 2018 - 00:33:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4258
Registrován: 11-2006
Pánové Vaše slova bych tesal do kamene a nezbývá, než smutně souhlasit. A upřímně, to je věc, ze které mám opravdu strach. Že se Svět dostane do časů, kdy zábava bude umělá a řízená. Kdy bude vše ještě více "připosrané", korektní. Ondro, s tou hymnou, to je taky něco. To jsem vážně kroutil hlavou a říkal si, že ten, kdo to vymyslel patří do blázince. Korektnost u F1 a zrušení holek na startu je další krůček k umírněnosti společnosti.

S tím hlukem, to máš stejné, jako když se měšťáci přestěhují na venkov a pak si stěžují, že tam smrdí hnůj a bečí ovce. Proč jsou lidi tak debilní? a co vlastně se stalo, že se tohle děje? kde a proč se to zlomilo? Dneska jsem koukal na skvěle zpracovaný dokument o Naganu a říkal si jednu věc. I kdyby dnešní hokejisté vyhráli, nikdy, nikdy už to nebude jako Nagano, ta spontánní radost lidí, přeplněné náměstí a neřízená zábava. Kromě toho, že by všichni byli pokutovaní za narušení veřejného pořádku, by si těch pár nadšenců vše stejně natáčelo na mobily a dělali "selfíčka" a tu radost by si nikdo neužil. Jak říkávají babičky, kam ten Svět spěje..

Ještě k autům. Teď jsem dokoukal novou sérii Grand Tour a v předposledním díle testovali SUVčka a Teslu. Člověk si uvědomí, jak nudný se motorismus stává. Krásně tam ale ukázali, jak idiotská ta auta vlastně jsou. Tam kde zapadli, to bych se i Feldou dostal dál. Což jsem mimochodem zažil, když jsem se na rozmoklé louce dostal s Feldou dál (respektive až do cíle), oproti Porsche Cayenne, které zapadlo po dvou metrech. Nemluvím o Tesle. To je jezdící počítač, něco, co absolutně nemá charakter. Vlastně už začínám chápat, proč se hodně lidí upíná ke starým autům, a proč státy nutí lidi, se jich zbavovat a kupovat ty nové vergly. Třeba si to automobilky uvědomují a mají strach, že současná auta přestanou prostě bavit. I když, podívám-li se na pražské dámičky a frajírky, asi se pletu...

Díky Risane za vysvětlení ohledně FIVA. Mě upřímne dodnes nenapadlo, že má až tak celosvětovou působnost, Čína a tak. Nevím proč jsem si myslel, že její regule platí jen pro Evropu.
Pátek, 30. března 2018 - 11:59:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 732
Registrován: 10-2007
Risane, rovněž děkuji za informaci od zdroje.

Jinak s tím hlukem mi to připomíná smutný osud řady střelnic. Obvykle stávají kus za vesnicí „odjakživa“ (tj. třeba nějak od 60. let – občas měl ve zřízení prsty Svazarm, ale zhusta také ne). Pak se někde poblíž postaví satelit; ti lidi vědí, že je tam střelnice, ale za chvíli to začne: hluk, ohrožené matky s kočárky, ozbrojená individua… A je po střelnici. Holt silnější pes tentononc a stejně jako střelci nakonec o kvéry přijdou, tak většina youngtimeristů nakonec přijde o vergle. Příliš individualistické.

Občas přemýšlím o tom, co za tím vším vězí. On je to samozřejmě celý amalgám důvodů a nejlépe se tyhle věci studují s odstupem alespoň pěti set let, ale přesto. Nevěřím tomu, že existence aktivistů a (neo)marxistické agitace (plus unholy alliance s velkokapitálem) jsou důvod. Tohle všechno je podle mě pořád spíš důsledek nějakých ne úplně dobře viditelných a uchopitelných sil mnohem hlouběji. Myslím, že aspoň částečné vodítko by mohl skýtat Calhounův experiment, na který jsem tu myslím už jednou odkazoval. Pochopitelně v trochu komplexnější podobě odrážející lidské společenství, ale stejně. Biologicky jsme nastaveni na úsilí o přežití v nepřátelských podmínkách, tudíž na agresi. V okamžiku, kdy ty podmínky reálně přestanou vyžadovat věnování většiny času a energie přežití, začne společnost „blbnout“, tedy obracet přebytečný potenciál sama proti sobě a proti domnělému vnitřnímu nepříteli. A protože jsme nastaveni na to zajišťovat si existenci a toto zajišťování považovat za dobré, i tuhle sebepožírající vnitřní agresi maskujeme snahou o dobro. To celé v zásadě na podvědomé nebo aspoň neuvědomované rovině a samozřejmě ještě „vylepšené“ o nejrůznější další vlivy a zájmy.

Ještě mě napadá jeden docela zábavný paradox, že tahle snaha o „stejnost“, „rovnost“ a naprosté „zglajchšaltování“ (termín mimochodem velmi oblíbený u nacistů) společnosti, byť ušlechtile maskovaná tolerancí, je vlastně opět pouze výraz vrozené snahy o genocidu odlišného, kterou by bylo možné vystopovat až někam ke vzájemně se vybíjejícím pravěkým tlupám.

Ale je to celé taková „sociologie od lopaty“ :-)
Martinmarilynmanson
Pátek, 30. března 2018 - 16:21:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10581
Registrován: 12-2007
Zdravím, máte tu někdo zkuešnosti s CVT a provozem na delší trasy? Konkrétně se jedná o Toyotu Auris. Předem díky.
Be clever - use public transport!
Pátek, 30. března 2018 - 17:59:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1905
Registrován: 10-2007
No mě dokonale usadil Mirousův příklad s nagánem. Já jsem to blbnutí s hokejem po ulicích vždycky bral spíš jako příznak zdegenerované společnosti a Mirous to teď vytasí jako příklad, kdy byl “svět ještě v pořádku”. Jako chápal jsem, když lidi jásali na ulicích v pětačtyřicátým, protože měli radost, že na ně vyšetřovatel odteď nebude štěkat německy, ale česky. Ale dělat bordel po ulici proto, že nějací strejcové měli na druhém konci světa kliku v jakési hře a náhodou si na sebe přilepili vlajku, která se používá tady, to mi fakt smysl nedávalo. A už vůbec mi to nepřipadá jako dobrý příklad toho, jak by ostatní měli strpět hluk. Řvát kvůli tomu, že někdo cizí někde hrál hokej? Vůbec nechápu. Běžte něco sami dělat a nepřivlastňujte si cizí výsledky. Jezdit po ulici s hlučným strojem, protože “mně se to líbí a mám na to právo, takže ostatní mají smůlu” - nejlepší cesta k současné společnosti arogance a deprivace z ní, plodící volání po represích a regulacích. Snažím se, aby moje stroje pokud možno dělaly hluk co nejmenší (ani mně samotnému hluk neimponuje, asi jsem nějaká divná opice) a protože to neumím snížit na nulu, snažím se je provozovat pokud možno co nejohleduplněji (neprojíždím se v noci, nepřelétávám sídla v malé výšce atd).

Já tady taky dobře slyším brněnský autodrom. Ano, někdy je to otravné, ale ta stavba je k tomu holt určena. Taky výborně slyším D1. Permanentně otravné. Chápu, že lidem vadí hluk z autodromu a protože to je pouze čísi “plezír” (někdo se baví a oni nesou náklady) a čísi byznys (někdo kasíruje prachy a oni nesou náklady), tak jim to přijde jako neohleduplné. Druhý pohled je, že je to něčí sport, což je ušlechtilé, a neměli bychom mu to kazit. Ovšem dálnice je modla současnosti. Ztělesnění nutnosti, užitečnosti. Tam nemůže člověk říct nic, protože každý má přece právo svoji Oktávku prohánět rychle. Naopak! Potřebujeme víc dálnic, jinak budeme chudí a nešťastní. Tak to říkají v televizi.
Pajzák
Pátek, 30. března 2018 - 19:02:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1655
Registrován: 6-2015
Asi jsem se zbláznil...
Pátek, 30. března 2018 - 20:29:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 734
Registrován: 10-2007
Řvát kvůli tomu, že někdo cizí někde hrál hokej? Vůbec nechápu. Běžte něco sami dělat a nepřivlastňujte si cizí výsledky.

Hele, Risane, to je taková docela autistická definice sportu coby masové zábavy, nemyslíš? :-) Ono ne že by to nebyla pravda, ale zároveň je to taková pravda k ničemu, neb ji, obrazně řečeno, upotřebíš Ty a pan profesor Patočka :-) A pak tu bude (a vždycky byla) velice široká skupina těch, kteří si prostě chtějí zařvat při hokeji. Má to co do činění s psychologií davu, společným emočním prožitkem, pocitem ztotožnění a tak. O tom, že to rády využívají státy už od starověku, se samozřejmě nepřu, ale to na podstatě toho prožitku a jeho zřejmě potřebnosti pro značné množství lidí nic nemění. Peace ☮️ :-)

Pajzák: To sis pořídil? To je ale ošklivé [biggrin]

(Příspěvek byl editován uživatelem Jabberwocky.)
Pajzák
Pátek, 30. března 2018 - 21:19:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1656
Registrován: 6-2015
Poridila si to vlastne zena. Kdyz uz jsem si ji mohl za minuly rok odepsat z dani, tak jsem ji ty penize dal na neco, s cim bude denne jezdit do prace, cca 60 km denne. A sem tam ji to pro vlastni radost seberu. Je to rok 2001, cerstve po GO motoru 1,6 16V Bipower, tak se to snad na ty tri roky, co bude bomba jeste provozovatelna, vyplati. Jinak samozrejme jeji predchudkyne je jeste hezci.[wink]

Risane, nejsi trochu v rozporu s nazorem na automobilove zavody, coz je sport, a tudiz hodno podpory, a na hokej, kde ze tveho popisu docela cisi opovrzeni bandy blaznu honicich kus gumy po ledove plose?
Pátek, 30. března 2018 - 22:04:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4260
Registrován: 11-2006
No Risane, tak jsem asi zdegenerovaný, protože já hokej a všeobecně zimní sporty sleduji a fandím jim. A také, se jako Pajzák divím. Na jednu stranu jsi jako kluk hltal závodní auta, která jdou ruku v ruce se sportem, ale na druhou stranu fandovstvím opovrhuješ?

A já se na to dívám i trochu z jiné stránky. Když bylo Nagano, bylo mi 11 let. Takže si pamatuji ten hokej, ale nějak jsem moc tehdy neřešil politickou situaci. Pamatuji si ale, že naši neměli moc peněz a bylo to pro ně asi "nejchudší" období. Stejně, jako pro rodiny spousty mých přátel. Proč, to nevím, ale možná to souviselo s elánem na počátku devadesátých let a s totálním vychladnutím v jejich průběhu. A vlastně podobně to i popsali v tom dokumentu. No a moji rodiče hokej nikdy moc nesledovali, resp. sporty vůbec nesledovali. Tehdy ale Nagano hltali a ráno vstávali, abychom se mohli dívat. Možná to byl okamžik jakési národní hrdosti. Možná, že je to pro spoustu lidí nepochopitelné klišé, ale podle mého názoru, sport k národní hrdosti přispívá. Čistě teoreticky jde jen o výkon několika jedinců a s národem to v podstatě nemá nic společného a jak se říká, chleba levnější s výhrou nebude. Ale fanouškům to na chvíli přináší relax, radost a zapomnění na všední problémy života. To je na tom sportu krásné, jak aktivním, tak pasivním. V obou případech pak přináší i značou porci adrenalinu.

Ano, myslím, že tehdy byl Svět ještě relativně v pořádku. Zrovna jsem četl článek, jak GDPR změní školy. Už na nástěnce nebude viset, že žák XY doběhl první ve školní Olympiádě. Četl jsem na to něčí reakci, že vlastně už jen stačí přiřadit žákům kódy a Anička Nováková se bude nově představovat jako 01BY25, přičemž bude mít pohlavně neutrální uniformu, neutrální identitu. Takovéhle kraviny, stejně jako daně na auta, ekodaně a podobné, tehdy ještě nebyly. Nebyla taková elektronika, která by naprosto brala lidem čas, radosti a vzdělání. Minulý týden jsem po hodně dlouhé době jel vlakem do Prahy. Čekal jsem na zastávce a četl si v mobilu zprávy. Ani nevím proč, zvednul jsem hlavu a koukal, že do mobilu čuměli do jednoho všichni, co tam seděli. Před těmi dvaceti lety by se na té zastávce pár lidí spolu bavilo, někdo by si četl knihu, někdo by se kochal okolím. A na staromáku a v ulicích lidi řvali nadšením. Dneska by se řešilo, jestli nepřekročili hladinu hluku, kdo zaplatí projekci na staromáku a jestli je bezpečné, aby tam byla a jestli by Jágr neměl mít na dresu neutrální kód, aby někdo nezneužil jeho jméno...a když už pár lidí příjde (protože pro ostatní je to pokleslá zábava spodiny), tak si to budou všichni natáčet a selfíčkovat a ze zážitku si budou tak možná pamatovat hnusné provedení nové hymny.

Pajzák: paráda..tak jsi první, koho "znám" s tímto ošklivým autem. Vždy jsem si říkal, co asi za lidi si ho koupí [proud][proud].
Pajzák
Pátek, 30. března 2018 - 22:17:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1665
Registrován: 6-2015
No, pěkně děkuju.[biggrin]
Ale je fakt, ze se mi to auto moc libi vicemene od prvniho setkani. V záloze jsem mel jeste tento stroj, pro ktery mluvila jasna historie, skvele jednani s dedicem majitelky, velmi kladne recenze na model i motor, cena (ano, s ekodani uz srovnatelna), blízkost bazaru a asi trochu i puvodni okresni SPZ (Tady asi rozumove fungujiciho Risana jebne...[wink]), ale rozhodl stav auta, naklady na km provozu, velikost auta a asi i me i zeniny sympatie k italskym autum.
Pátek, 30. března 2018 - 23:41:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7211
Registrován: 12-2005
V názoru na hokej/fodbal se s Risanem shoduju.
Co je mi po tom že někdo někde hraje nějakou hru? Ať si hrajou já jim v tom bránit nebudu. Ale proč na to jak hrajou mám koukat a křičet u toho. Já nehraju tak mi je fuk kterej tým vyhraje. Až budu taky hrát tak mi bude záležet aby grupa se kterou hraju vyhrála logicky. Ale koukat jak hrajou cizí lidi? Proč?
Kouká někdo snad na přenos utkání v Člověče nezlob se který se právě rozjelo u Nováků na chatě?
Nekouká a nehýká u toho.
Nejvíc mě sere po těch různých prej důležitých zápasech jako jsou nějaký mistrovství a olympiády ta halda keců.
"Co tomu říkáš?"
"Čemu?"
"No jak sme včera hráli"
"A co ste včera hráli?"
"Ten fotbal přece s anglánama!"
"To já nevím. A ty ve svým věku hraješ fodbal?"
"Já ne vole. Naši!"
Ty máš ještě rodiče? Kolik jim je že ještě zvládnou hrát fotbal?"

Tak nějak ty debaty vypadají a tak nějak končí.
Taky si vychutnávam:
"Hrajeme s Kanadou."
Ty asi ne když tu dřepíš na gauči vole.


Jináč multipla je mazec to chce velký koule do toho sednou [satan]
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Pajzák
Sobota, 31. března 2018 - 00:04:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1669
Registrován: 6-2015
Tak u tebe me jednoduchy pohled na cokoli nepřekvapuje. Zajima me, budu se o to rvat do smrti, nezajima me to, jsou to debilové.. Mimochodem, radši bych vylucoval ten kybl hoven nez hromadu zlatych cihel...
Tulák
Sobota, 31. března 2018 - 00:25:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 749
Registrován: 3-2010
Tak tohle mě dostalo: [jidlo]

sušárna aut
Jsem pro zachování pražského přívozu P4.
Sobota, 31. března 2018 - 08:28:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1811
Registrován: 4-2014
Pajzák
Multipla je fajn. Měl jsem tu čest a to auto mě až na pár drobností fakt bavilo [ok][wink]

Tulak
Je zajímavé, jaké barvy se prodávají. Bílá, černá, stříbrná, modrošedá a červená. Vše ostatní jen velice sporadicky. Člověk by v tom množství aut čekal větší rozptyl...
Když ovšem kouknu z okna, u nás je to podobně fádní směsice barev, bílo šedo černá, barevnější jsou jen starší auta.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bobesh.)
Sobota, 31. března 2018 - 14:44:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4262
Registrován: 11-2006
Jako upřímně, Multipla je spolu s PT Cruiserem v mém oku nejhnusnější auto všech dob. Exteriér, i hnusej interiér s budíkem uprostřed. Chápu, že si lidi kupují kde co, ale co kdo vidí na Multiple, to tedy nechápu [proud]. A já mám alespoň designově italská auta rád. Miluju starý hranatý Alfy, ale tohle je úlet. Jak to jezdí ovšem nevím, protože bych se styděl do toho sednou [lol].
Pajzák
Sobota, 31. března 2018 - 15:19:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1673
Registrován: 6-2015
Je fakt, ze kdyz jsem sousedce ukazoval inzerat, tak jsem myslel, ze mi zacina zpivat Mumuland, jak vytrestila oci a zacala koktat...
Sobota, 31. března 2018 - 17:41:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 515
Registrován: 8-2012
My měli doma starou Multiplu. Byla strejdova a jelikož jsme bydleli ve stejným baráku tak jsme s ní jezdili všichni. Krásně voněla benzínem olejem a koženkou a gumou- no paráda. Nová Multipla je tak škaredá až je hezká.
Sobota, 31. března 2018 - 19:56:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7075
Registrován: 6-2004
Tak nakonec po hledání to vypadá na Superba Combi 1,8 TSi v manuálu :-). Je to velký, prostorný a celkem i praktické a ani to moc nežere [satan] S 12% slevou i za poměrně rozumnou cenu.
Sobota, 31. března 2018 - 20:05:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7212
Registrován: 12-2005
Chápu, že si lidi kupují kde co, ale co kdo vidí na Multiple, to tedy nechápu
Jsou i takoví podivíni že si kupujou oktávky [satan] [biggrin]

Ale třeba PT se mi dost líbí. Je to jedno z prvních "retroaut" na trhu.

9001
To je asi lepší volba než ty SUV. Pokud nepotřebuješ jako Mirous jezdit na horskou chalupu nebo do lesa tak aspoň nebudeš za blonďatou převoznicí Harantů co si vyšukala auto od svýho bohatýho nabíječe. [wink]

(Příspěvek byl editován uživatelem Martin_100.)
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Sobota, 31. března 2018 - 20:09:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1906
Registrován: 10-2007
Risane, nejsi trochu v rozporu s nazorem na automobilove zavody, coz je sport, a tudiz hodno podpory, a na hokej, kde ze tveho popisu docela cisi opovrzeni bandy blaznu honicich kus gumy po ledove plose?

Zřejmě došlo k účelovému propojení nějakých mých vět a domyšlení zbytku, aby to pěkně sedělo. Nevím, že bych někde řekl, že hokej není sport. Ani jsem nemluvil o nějaké podpoře (autodrom v Brně je byznys stejně jako hokej a státní podporu by mít neměl). Jen vidím rozdíl mezi hlukem generovaným sportovním autem, tj. hluk je nutným průvodním jevem výkonu, a hlukem davu na ulici, zcela mimo dění a sportovní výkon. Jen tak, aby si zařvali. V těchto dnech zase můžeme vidět, jak tlupa dělá (jakože legálně) bordel na ulici pod záminkou Velikonoc. Prej aby lidi nezapomněli, že mají jít do kostela, když nezvonily zvony. To jsme najednou religiózní, když se může dělat bordel po ulici. Stejně tak jako jsou lidi velcí vlastenci, když “hrajou naši”. Ale aby vzali koště a zametli, to nikoho ani nenapadne, jak je rok dlouhý.

Jo, já vím, že lidi jsou takoví a jsem už dost starej, takže se tomu nedivím a ani nečekám, že se změní. Ale abych to prohlašoval za ctnost, to po mně teda chtít nemůžete, protože to považuju za pokrytectví.
Sobota, 31. března 2018 - 20:15:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7077
Registrován: 6-2004
Martin_100: Díky :-). A i cenově to vychází rozumně i vůči konkurenci ve stejné velikosti... A ještě když jsem "vyházel" broskvoviny typu navigace ( na sídlišti pro auto smrt), čtení značek a další kravinky...
Sobota, 31. března 2018 - 20:25:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4265
Registrován: 11-2006
Ale ten sport je s tím fandostvím a řevem velice propojen. Kdyby fanoušci nebyli, asi by se sport nikdy nedočkal takového rozmachu. Jediné, co mi připadá zvrhlé je, když se "fanoušci" dvou fotbalových klubů těší ne na zápas, ale na to, jak rozmlátí město a pak i sebe. To je divné a se sportem to nemá nic společného. Velikonoce zase vychází z historické tradice, a buďmě rádi, že je můžeme ctít a řvát na ulici. Taky by nám je mohli zakázat, protože to není nábožensky neutrální a mlátit ženské je sexistické, rasově motivované a ženy tím utiskujeme. Promiň Risane, ale někdy Tě vážně nechápu.
Ty najednu stranu o pár příspěvků zpět píšeš o tom, že asi bude špatně, když stát bude určovat, co dělat se svým vozem, ale na druhou stranu bys reguloval zábavu, protože je to sobecká zábava pár lidí na úkor druhých. Abych byl upřímný, v Tobě se těžko vyznám. Ale neznám Tě osobně, psaný text bohužel hodně zkresluje.

9001: taky bych řekl, že je to lepší volba, než SUV. Gratuluji k výběru.

Martin: jsi drzý čert. To v první řadě. V druhé řadě, Mirous nemá SUV, takže na horskou chalupu ta Oktávka stačí. A předpokládám, že 9001 nevypadá jako vyvoněná blondýna, takže by se ho asi Tvoje hodnocení netýkalo :D.
Pajzák
Sobota, 31. března 2018 - 20:26:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1674
Registrován: 6-2015
Ne, ale psal jsi, ze automobilove zavody jsou sport, tudiz je treba je podporovat. A v jine vete napises nějací strejcové měli na druhém konci světa kliku v jakési hře a náhodou si na sebe přilepili vlajku, která se používá tady, z cehoz je znat despekt vuci hokeji. Ze bys tvrdil, ze hokej neni sport, jsem nepsal ani js, tak proc mi to podsouvas?
Sobota, 31. března 2018 - 21:24:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7213
Registrován: 12-2005
Jsem drzý cíleně neb to jest mým poznávacím znamením. Stejně to že kleju jak pohan.
A každej chlap v navoněnym městským SUV vypadá jak blondýna i kdyby to byl ředitel moto gangu.
Vynechme SUV typu Ford Explorer, Rangerover, Jeep grand Cherokee... to jsou auta v terénu i velmi těžkým opravdu schopná. Duster, Niva to je zas nezbytnej pomocník každýho srnomrda a dřevorubce (hipstry nebrat!)
Kombík je daleko schopnější přepravník rodiny. Nižší těžiště je fajn v zatáčkách. Menší čelní plocha zas udělá divy se spotřebou a dynamikou.

Jinak já se s Risanem v mnoha věcech shoduju a v pohledu na hry vydávaný za sporty a jejich fans je shoda 100%
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Mauricio
Sobota, 31. března 2018 - 21:26:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8947
Registrován: 4-2005
Jako upřímně, Multipla je spolu s PT Cruiserem v mém oku nejhnusnější auto všech dob.
No vidíš, a zrona PT Cruiser se mi líbí už léta a loni nebylo daleko k tomu, abych si jeden kousek koupil. Nakonec to padlo jen díky tomu, že si to majitel nechal, protože mu zakázali parkovat autobus u baráku [rofl][rofl]
Sobota, 31. března 2018 - 21:54:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 578
Registrován: 10-2014
Multipla mi přijde docela v poho, to už mě víc točej přebujelý tvary různých hovadin s názvem SUV. Kámoška má dredy a PT a docela jim to sekne...Už jsem v PT jel, ale nijak mě to nenadchlo[nene]

Jinak k těm sportům...když jsem byl mladší, tak jsem úspěchy "našich" dost hltal, ale teď mě to nechává chladným, moje fanouškovství je na nule. To spíš obdivuju Ester a Scotta Jurka. Historie se opakuje, viz "chléb a hry"

Přidám trochu jarního kwasu: [happy]



Vana už vrčí,troubí, svítí, teď jen poštelovat spojku a dovozovou technickou. Z ní mám docela bobky,páč nevím, jak se budou komisaři tvářit..
Ty O86 jí neskutečně seknou,ale bohužel dostane modrej pruh.
Neděle, 01. dubna 2018 - 01:19:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4268
Registrován: 11-2006
Nevěřil bych, jak v mém posledním příspěvku jsem byl blízko pravdě (ještě že článek vyšel 1.dubna).[proud].

https://ona.idnes.cz/velikonoce-pomlazka-tradice-april-koleda-fpq -/spolecnost.aspx?c=A180321_111035_spolecnost_job

Jožine, máš to pěkné. Lak budeš dělat?
Pavel2
Neděle, 01. dubna 2018 - 01:38:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16176
Registrován: 8-2002
mě na těch kolektivních sportech už jen trochu překvapuje to, že za domácí tým (třeba zrovna z Plzně [happy]) hrajou Slováci, Chorvati a různý jiný národnosti, ale jsou to "naši" a tak nadšeně hýkáme když něco vyhrajou. mě to nechává celkem v klidu, ať si lidi dělají co chtějí, ale když přijedou na zápas a zaparkujou jak [cunik] [cunik], tak mě akorát naserou.

tím že se do sportu nalil balík peněz to celý zdegenerovalo. za Plzeň mají hrát Plzeňáci, ale je to nevratnej proces, dneska už je globální každej prd, všechno se propojuje se vším a jedinou hranicí je zeměkoule.

Multiplou se jednou pochlubil herec Jaroslav Dušek, najděte si o tom článek.

VW má v USA asi docela pěknej průser, ale kdyby mi sem nějakýho TDI Paššíka za 1/3 ceny upustili, klidně bych se ho ujal [biggrin]
no třeba se budou mít Afričani nebo Číňani, Rusáci, Brazilci atp. dobře [happy]
Neděle, 01. dubna 2018 - 06:56:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 582
Registrován: 10-2014
Mirousi,dík. Tohle ákáčko chci mít úplně svobodný, nejen co se barvy týče. Moje představa je, že řeknu kamarádovi, výtvarníkovi, aby mi vanu trochu barevně sladil, ale zatím to nechám tak, jak to je. Takový trochu rat styl. Včera jsem jí proháněl v hustým dešti a zjistil jsem, že má děravou střechu-nějaký otvory po zahrádce,či co..[happy]

(Příspěvek byl editován uživatelem jožin_z_bažin.)
Neděle, 01. dubna 2018 - 08:18:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4748
Registrován: 12-2007
Jožin_z_bažin: Takhle to vypadá parádně, škoda, že budou nové RZ. Hlavně si vydupej dvouřádek, typ 101 by vzadu trčel přes dveře.
Neděle, 01. dubna 2018 - 08:35:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7079
Registrován: 6-2004
Mirous: To mi připomněl Evropu 2 z rána tento týden :D Jak feministky s MeToo na oslavu svých úspěchů si daly za odměnu výlet do ČR na Velikonoční pondělí [biggrin][biggrin][biggrin]

A ještě k tomu přidej stylu projevu Mareš x Hezkucký. [satan]

P.S. Jak zaznělo i pod článkem s finskýmu "penězi zadarmo". Dneska politici napříč Evropou vymýšlí takové kraviny, že doba kdy april šel prokouknout je pryč[crazy]
Neděle, 01. dubna 2018 - 14:19:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 583
Registrován: 10-2014
Fitr: to si piš, že tam bude dvouřádek, nejvíc by se mi líbil typ 115 [happy]
PI
Neděle, 01. dubna 2018 - 21:06:32  
Neregistrovaný host
81.90.173.55
O to TAE přijdeš proč, není-li to tajný? [happy] Protože pokud pouze z důvodu, že chceš dvouřádek, existuje hned několik způsobů, jak zachovat TAE, ale mít dvouřádek. [happy]
Pajzák
Pondělí, 02. dubna 2018 - 08:03:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1676
Registrován: 6-2015
Zjevně proto, že to české papíry zatím nemá, viz příspěvek c. 578.
Pondělí, 02. dubna 2018 - 09:50:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1907
Registrován: 10-2007
Pajzák: no, asi je to moje chyba, ten odstavec s tím, jak automobilové závody jsou sport, to bylo myšleno tak trochu ironicky jako momentální vnímání společností (sport je zaklínadlo pro univerzální dobro, i když ve skutečnosti jde jen o to, jak vytáhnout z někoho prachy). Pokud jde o hokej, osobně mi přijde jako fajn, když ho někdo hraje, chápu, když se někdo na hokej dívá a prožívá hru s hráči, ale řvát po ulicích stále považuji za blbost. Tou citovanou větou o strejcích na druhém konci světa jsem chtěl říct, že jde jen o zblbnutí davu kvůli prachům a snadnější manipulaci vůbec (a možná, jak naznačil Mirous - dokument jsem neviděl - o jakýsi ventil frustrací společnosti). Hokej s tím ale už skoro nic společného nemá, zůstal jen jako záminka, spouštěcí mechanismus. Samozřejmě je to postaveno na tom, že lidi tohle chtějí, že se jim to líbí. Ale ne všechno, co se líbí davu, je nějaká ctnost. A zbytek jsem už vysvětloval. Jsem si vědom, že nemohu bojovat s takovými společenskými silami a proto nečekám, že by moje názory byly uznány.

Mirous: sport nepotřebuje žádný rozmach. Pokud chce někdo sportovat, tak sportuje, pokud chce fandit, může. Zbytek je jen byznys a chytrá manipulace. Novou Velikonoční tradicí jsem myslel hrkání a bubnování na ulici. Věc stará pár let. Někdo účelově vytáhl starý vesnický zvyk z doby, kdy žádné ulice nebyly, a nadchl pro to současné lidi. To jde snadno. Pokud jde o regulaci “zábavy”, kterou údajně já požaduji, to máš zase odkud? Mě to děsí, že vždycky napíšu, co mi připadá jako hloupé chování, a hned automaticky je mi přišito, že chci nějakou regulaci. Já chápu, že jste zvyklí, že v dnešním mediálním prostoru se nic nepíše bez příčiny a že vždy jde o přípravu k utažení šroubů, ale proč lidi, kteří tu moje názory znají, zase po tisící první přijdou jenom na to, že bych chtěl něco regulovat a zakazovat? Já jsem jen napsal, že chování hovad ve veřejném prostoru (bohužel) plodí volání po regulaci. Opusťme už tu doktrínu z raných devadesátek, že hovado je svaté, protože má “svobodu” a ostatní nemají právo názor na jeho chování říkat veřejně, aby se někoho nedotkli. Proč jsou stavem dnešního světa narůstajících regulací vinni ti, kteří poukazují na to, že hovado překročilo meze? Nejsou stejně tak vinni ti, kteří je bez rozpaků, protože “se jim chce, a jim se líbí” (= mají podle naivního výkladu svobody svaté právo svobodného člověka) klidně omezí svobodu jiných?
Pondělí, 02. dubna 2018 - 19:20:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4853
Registrován: 10-2008
Tulák (749): Nemal by som najmensi problem si odkupit malo jazdeneho ex-US dieloveho Volkswagena, keby ho boli ochotny predat s nejakou tou zlavickou. [wink]
Kludne aj na jazdenie okolo baraku.

Len tak na pokuk: Octavia 2.gen - 2.0 TDI (PD) v auguste bude mat 10 rokov, na tachaci zachvilku pol mega a ide si svoje... [auto]

20 rokov vydávania slovenských EČV 1.4.1997 - 1.4.2017
Podrobná orientačná mapa Bratislavského kraja
EČV - maximá spz.unas RZ - maximá