Diskuse » Archiv 2018 » Automobily, lodě a letadla » Auta - vše okolo nich, historky, zážitky, postřehy, fotky atd. » Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 13. 12. 2018 předcházející | další

Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 13. 12. 2018

dolů
   autor příspěvek
Úterý, 30. října 2018 - 20:28:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 699
Registrován: 11-2005
Já měl vždy Fiaty a vždy naprostá spokojenost. Pandu jsem kupoval novou v roce 04, nikdy žádný problém a stále jezdí. Punto jsem kupoval také nové v roce 11. Den co den v provozu a bez problémů. Teď najeto 130tis. Jen po 7 letech odešla baterka. Kdo se o Fiaty stará, dává max po 15 tis olej Selenia, tak ty atmosféry jsou věčné. Jistě, většina lidí vás bude od Fiata odrazovat,ale to jsou jen defektní řeči od lidí co o tom prd vědí a nebo kešlou na údržbu. Jasně, pokud tam někdo leje olej Starline a ještě nechává longlife intervaly, tak se nemůže divit. Za mě TIPO 1.4 jasná volba. Také o něm teď dost přemýšlím...
Neděle, 04. listopadu 2018 - 00:52:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 29
Registrován: 6-2017
Fiat 500 1.2i (nebo jak to ty cigáni označujou), koupený nový teď v dubnu. Z Itálie nikdy nic víc. Příšerná seroucí se nekvalitně zpracovaná mrdka, odřená už z výroby. Parkovací senzory fungují podle momentálního rozmaru, po dvou měsících začala vyskakovat páčka blinkru, dveře u řidiče nejdou zavřít jinak než za pomoci třísknutí, okýnka se stahují jak kdy. Jednička slaboučká, zpátečka do kopce nepoužitelná. Měkký pedál plynu, ze kterého po patnácti minutách bolí noha a po hodinové jízdě už nevíte, jak si ji nakroutit, aby vám neupadlo chodidlo. Na auto za víc jak tři sta tisíc fakt paráda.

V Tipu jsem seděl a řídil jsem ho a připadal jsem si jak v nějakým Korejci z devadesátek. Fiat nebrat.

P.S.: To auto je samozřejmě přítelkynino. Fábii nechtěla, že je to babkovský auto. Teď se tluče do hlavy a krade mi Oktávku.

(Příspěvek byl editován uživatelem _PI_.)
Zonka_Pavel
Neděle, 04. listopadu 2018 - 01:30:11  
Neregistrovaný host
Marně si lámu hlavu nad tím, proč někdo u auta, jako je Fiat 500, potřebuje parkovací senzory. Jestli ono ty závady spíše nejsou užíváním někoho, kdo s kočárkem neumí parkovat...
Neděle, 04. listopadu 2018 - 08:22:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 30
Registrován: 6-2017
Nepotřebuje. Ale když už jsou v dané výbavě dodávány, fungovat by mohly, ne? Navíc nechápu, jak by kteroukoli z popisovaných závad (z nichž některé se začaly projevovat okamžitě), mohl vygenerovat řidič několikaměsíčním, byť třeba špatným užíváním.

A propó, možná by ses divil, kdyby ti to moje přítelkyně v tom kočárku nandala na trase, kterou denně dojíždí do práce a která připomíná cestu přes spáleniště a přes krvavé řeky. Takže se uklidni, přihlas se zase pod svůj nick a pokračuj v krasojízdě.
Neděle, 04. listopadu 2018 - 09:14:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4958
Registrován: 12-2007
_PI_:
"kdyby ti to moje přítelkyně v tom kočárku nandala na trase, kterou denně dojíždí do práce a která připomíná cestu přes spáleniště a přes krvavé řeky."
Tak počkat, je to teda jebka, nebo to jede moc pěkně (kola v rohách karoserie, krátký rozvor), ale klasicky italsky občas nefungují pro řidiče naprosto nepodstatné věci?

Mmch, když nezaparkuje s Pětistovkou, to jí fakt půjčíš Oktáfku?
Neděle, 04. listopadu 2018 - 09:47:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4455
Registrován: 4-2003
Fitr:
"Mmch, když nezaparkuje s Pětistovkou, to jí fakt půjčíš Oktáfku?"
Tak nevím, možná hloupnu, možní ztrácím schopnost chápat text, ale kde _PI_ píše o tom, že jeho přítelkyně nezaparkuje s Pětistovkou? Já nikde nevidím, že by se o něčem takovém zmiňoval.
Fitr:
"ale klasicky italsky občas nefungují pro řidiče naprosto nepodstatné věci"
_PI_ píše mimo jiné o páčkách blinkrů, zavírání dveří či stahování okýnek. Nevím, jaké kladeš nároky na funkčnost auta ty, no za sebe mohu říci, že zmíněné věci považuji za docela podstatné.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Neděle, 04. listopadu 2018 - 09:59:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4959
Registrován: 12-2007
Doktor: Psal, že ho trápí nefunkční parkovací sensory, takže je asi potřebuje. Navíc si je při koupi auta dal do výbavy, no asi je tam nemá na ozdobu. I když...

Tak, co to je "třísknutí"? To je dost subjektivní věc. Okýnka a páčka ok, ale auto je z dubna, tedy není nic jednoduššího, než to reklamovat.

Jinak já jsem nastavený asi trochu jinak, mým ideálem je stále Trabant, na denní ježdění mám AR 156 a stále si ji nějak nemůžu zamilovat právě pro tu modernost, i když z dnešního pohledu je to analogový auto.
Neděle, 04. listopadu 2018 - 10:38:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4456
Registrován: 4-2003
Fitr:
"Psal, že ho trápí nefunkční parkovací sensory, takže je asi potřebuje."
Opravdu? Kde to psal? Já vidím prostý výčet problémů a dojmů z Fiatu. Tedy odpověď na dotaz položený výše v diskuzi.

Přistupme však na tvůj výklad, že ho trápí nefunkční parkovací sensory, takže je asi potřebuje. Jak lze na základě faktu, že _PI_ potřebuje parkovací senzory, vyvodit závěr, že jeho přítelkyně nezaparkuje s Pětistovkou? To tak trochu postrádá logiku.
Fitr:
"Tak, co to je "třísknutí"? To je dost subjektivní věc. Okýnka a páčka ok, ale auto je z dubna, tedy není nic jednoduššího, než to reklamovat."
Jádrem byla podstatnost věcí, u nichž se projevily vady. Spojitost s možnosti reklamace nenacházím. Snad, má-li to být úhybný manévr.
Fitr:
"Jinak já jsem nastavený asi trochu jinak, mým ideálem je stále Trabant"
A u Trabantu (používaného na běžné, denní ježdění) nepovažuješ za podstatné, pokud by byly problémy s páčkou blinkru, zavíráním dveří nebo nešlo stáhnout okýnko?
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Neděle, 04. listopadu 2018 - 11:24:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 31
Registrován: 6-2017
Doktore, já Ti děkuji. Shrnul jsi to za mne velice pěkně a nemám, co bych dodal.

Snad jen to, že vzhledem k tomu, že oba dojíždíme každodenně docela driver unfriendly trasu, potřebujeme auto bezpečné, spolehlivé, praktické a funkční. Jistě, můžete namítnout argumentem zcela nesouvisejícím s probíranou problematikou, tedy proč tu trasu vůbec jezdíme (shodou okolností podobnou, jen já se zastavím těsně v hranicích našeho okresu, přítelkyně pokračuje dál do okresu sousedního), a odpověď je prostá: peníze a nevyhovující spojení vlakem/busem. Nemůže se nám tedy za žádnou cenu stát, že nenastartujeme (což se u Fiatu už jednou taky stalo), že si nezatopíme nebo že při parkování nepůjde stáhnout okénko. Věci jako vyskakující páčka blinkru jsou pak velice nepříjemným bonusem.

Stejně jako Doktor pak nevidím jedinou spojitost mezi funkčností parkovacích senzorů a jejich potřebou. Nebo tobě by nevadilo, že si koupíš mobil, a ač třeba nepoužíváš internet, nefungovalo by na onom mobilu připojení? Nevadilo by ti, že sis zaplatil něco, co nefunguje? Jen dodám, že bez senzorů toto konkrétní auto koupit nešlo, ale to je úplně jedno.

Třísknutím dveří pak rozumím potřebu vyvinout k jejich zavření podobné úsilí, jako u zkřížených dveří kamarádovy Škody 100 z roku 1970.
Neděle, 04. listopadu 2018 - 20:02:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4960
Registrován: 12-2007
Doktor: Psal, že s autem jezdí přítelkyně, snad to jsou i její postřehy z užívání. Tedy měla snahu asistenta při parkování použít. Jinak níže píše, že jsou senzory v rámci výbavy. Což celkem mění situaci a dost mě to překvapuje, furt beru F500 jako takový základní model a i při té velikosti bych je ve výbavě nečekal. Ale asi jsou součástí nějakého paketu, ze kterého (asi) nejdou vyjmout. Což je spíše dotaz na prodejce, proč při dnešních možnostech konfigurace nenabídl odstranění nechtěné výbavy.

A u Trabantu (používaného na běžné, denní ježdění) nepovažuješ za podstatné, pokud by byly problémy s páčkou blinkru, zavíráním dveří nebo nešlo stáhnout okýnko?
Asi opravdu ne, snad proto, že oprava takových závad je záležitost chvíle (u Trabanta), nebo snad proto, že pro spartánsky smýšlejícího jedince jako já, jsou to skutečně marginálie. Nefunkční blinkr problém je, ale páčka stále funkční jen mimo svou polohu, by mne z míry nevyvedla. Dveře musím zavírat silou, protože auto bylo otočený na boudu. Okénko bych teda řešil přednostně, jenže u kličky situace jak kdy nenastane. U elektroniky to holt zmáčknu 5x a snad se to jednou stáhne.
Ale to se bavím o autě za 10 tisíc. U auta za 300 by mi to vadilo, ale v rámci reklamace to snad nebude problém opravit. Ano, až to bude potřetí v servisu a páčka mi stále bude viset na drátech, pak snad řeknu, že auto je jebka. Takhle je to dost individuální problém, který může nastat u jakékoli značky. (Ty výrobní linky fungují všude stejně a páteční kus udělají u Fiatu úplně stejně jako u Mercedesu.) Proto mi vadila ta generalizace, že F500 je jebka, protože já mám špatný kus. I když další půl milion majitelů je spokojený. PI zvolil jistý druh vyjádření a já jsem mu stejným stylem kontroval, hodil jsem tam asi nepatřičné argumentační fauly, ale v rámci jeho nahrávky na smeč je beru jako přijatelné. [wink]
Mauricio
Neděle, 04. listopadu 2018 - 20:45:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9038
Registrován: 4-2005
To je zase diskuze [biggrin] To že italský auta maj kolísavou kvalitu výroby je myslím všeobecně známá věc - platilo to vždy a platit to vždy také bude. Ale ono to není jen iu Italů, u nich se se o tom jen nejvíce mluví. Takže bych byl zase v klidu...

Mimochodem zadní parkovací senzory jsou super věc i u malých aut (ono nejde ani tak o velikost vozidla, jako třeba o výhled vzad nebo o šířku zadního sloupku, kde se schová kde co, v případě malých špíglů taky nevidíš až za roh) a zrovna v případě pětistovky stojí velmi přijatelných 6.000Kč, takže osobně nevidím důvod, proč si nepřiplatit. Jen obecně tyhle senzory jsou dost citlivý na jakýkoliv nečistoty (nebo aspoň ty, se kterýma mám zkušenost), takže to, že žijí vlastním životem, nemusí být ani tak závada, jako spíš smítko bordelu na čidle...

(Příspěvek byl editován uživatelem mauricio.)
Mauricio
Neděle, 04. listopadu 2018 - 21:07:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9039
Registrován: 4-2005
Když už jsme u Fiatu. Na cabriu se mi vy...cosi altík, tak jsem šel do značkové prodejny, tedy do oficiálního dealerství Fiatu a proběhla s velmi pěknou a sympatickou slečnou za pultem následující rozhovor:

"...potřeboval bych na Punto prvního modelu altík..."
"...jo jo, já se tady podívám do katalogu..."
(chvilka hledání v computeru)
"No ono je tady více verzí, které Punto přesně máte?"
"Cabrio 1.2 16V, rok tak 98 nebo 99."
"Aha... Nemyslíte Van?"
"Ne, myslím cabrio."
(chvilka hledání v computeru)
"Hmmm, já musím za šéfem."
(chvilka diskuze za skleněnou přepážkou)
"No šéf říkal že to je stejný jako na normální Punto, že to mám hledat podle motoru..."
(další chvilka hledání)
"Tady je jen jednajedna, jednadva a jednašest a pak nafta, žádné šestnáctvé tady není. Jaký to mý výkon?"
"63 kW."
(další hledání)
"Zavolám do Prahy, vydržte."
(telefonát za rohem)
"Tak potřebujete díl č. (nějaký šílený číslo, co si nepamatuju), jen my ho nemáme v systému."

Co z toho plyne? Že oficální dealerství má v katalozích ND dost velkej bordel :-D Ostatně to i v konfigurátorech (který jsou třeba u toho automatu v Tipu poněkud v nesouladu s katalogem) nebo obecně i v tištěné prezentaci. Takovej typickej italskej přístup [proud] Asi jako výše uvedené nedostatky na Fiatu 500 - každý auto prochází předvýstupní kontrolou...

P.S.: Ono možná ten altík je stejnej pro všechny motory, ale po zkušenostech z japonců, kdy rozvoďák na jeden a ten stejný motor s jedním a tím stejným kódovým označením existuje asi tak ve třech verzích, z toho dvě verze v jeden modelovej rok, si nejsem jistej už ničím [biggrin]

(Příspěvek byl editován uživatelem mauricio.)
Pondělí, 05. listopadu 2018 - 14:02:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 32
Registrován: 6-2017
Proto mi vadila ta generalizace, že F500 je jebka, protože já mám špatný kus. I když další půl milion majitelů je spokojený. PI zvolil jistý druh vyjádření a já jsem mu stejným stylem kontroval, hodil jsem tam asi nepatřičné argumentační fauly, ale v rámci jeho nahrávky na smeč je beru jako přijatelné.

Tak tohle mi úplně stačí. Napsat tohle dřív, ani se neobtěžuji Ti odpovídat. Přemýšlíš na úplně jiné frekvenci než já.

Jinak nevím, kolik půlmiliónů majitelů je spokojených, ale zrovna tohle auto se umisťuje na posledních místech v žebříčcích spolehlivosti (a ano, věděl jsem to a mohli jsme koupit něco jinýho, když jsem to teda věděl a bla bla bla, jenže přítelkyni se to autíčko moc líbilo /kdo má ženu, tak ví, jaký to je, když si ženská postaví hlavu/, já jsem zase Fiatu z nostalgie vždycky fandil a tyhle kecy jsem považoval za kecy do tý doby, než jsme to přitáhli domů a už vidím, že to žádný kecy nejsou, že Fiat prostě dobrý auto neni).

(Příspěvek byl editován uživatelem _PI_.)
Pondělí, 05. listopadu 2018 - 14:40:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7496
Registrován: 12-2005
jenže přítelkyni se to autíčko moc líbilo /kdo má ženu, tak ví, jaký to je, když si ženská postaví hlavu/,

Na to jsem si s lety udělal snadnej kék. Kup si co chceš jestli na to máš ale neotravuj mě s tim.
A funguje to.
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Pondělí, 05. listopadu 2018 - 19:54:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 33
Registrován: 6-2017
Na to jsem si s lety udělal snadnej kék. Kup si co chceš jestli na to máš ale neotravuj mě s tim.
A funguje to.


Ano, budu to ještě muset dotáhnout i do druhé fáze, tedy Neotravuj mě s tím. [lol]
Úterý, 06. listopadu 2018 - 05:52:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 924
Registrován: 4-2006
Obecný dotaz - dá se vůz takového typu rozumě držet při životě? Mohlo by po koupi stačit třeba 10 litrů na nutné výměny, aby to třeba dva roky vydrželo (už jsem se ptal vedle, ale spíš to asi patří sem)? Záměrně odkazuji na manuál a atmosférický (slabší - nikdo s tim nemusel chít závodit) benzin, který by se mohl méně vys.írat

https://www.sauto.cz/osobni/detail/mercedes-benz/tridy-e/17492735 ?goFrom=list

P.S. Nechystám se kupovat [wink] - spíš by mne zajímalo, zda má tato volba něco společého s rozumem nebo si má člověk koupit Fabii, Focus I, Astru G atp.
Úterý, 06. listopadu 2018 - 16:14:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7501
Registrován: 12-2005
Základ je umět si většinu věcí udělat doma. Základní díly se cenově o moc neliší. Rádo to hnije takže to chce mít svářečku a něco s ní umět. Jak se vysere něvo složitějšího může bejt problém. Je to kombi takže vzadu budou NIVO tlumiče. Drahá věc ikdyž snad už se dá sehnat náhrada bez regulace. Ale u takovýho auta už umí potrápit i zdánlivý hovadiny. Třeba rozvod a směrování luftu po kabině. Mam picit že tuto už klapky ovládá motorkama, takže to má na větrání řídící jednotku a tý může strašit ve věži....
Mechanika takových aut vesměs drží ale je to komfortní kára a tam pak může šotek řádit ledaskde.

A nebo.... koupit to za 30 když to bude mít stk novou proč ne. Počítal bych s tim jen do skončení stk. Pokud ro bude schopný přežít dýl a plnit pidmínky stk bral bych to jako bonus.

Takhle to bylo s mym škopkem. Koupil sem to na zkoušku s tim že se svezu, zablbnu a až to padne tak hutě. Nakonec jen s nejnutnější údržbou věrně sloužil 4 roky a teď už táhne druhej rok u kamaráda...
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Pátek, 09. listopadu 2018 - 10:23:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2197
Registrován: 9-2005
Rádo to hnije
Mám z italských aut stejný dojem. Mojí multipixli bude příští rok 20 let a vzhledem k tomu, že před její koupí jsem měl jen francouzská auta, měl jsem o pozinkovaném plechu a pohodlí jiné představy než Italové. Zatímco o deset let starší Espace s podobným nájezdem má rezaté akorát disky kol a v karoserii díru jen na dvou nevýznamných místech (podběh a nějaký plech někde v místech pod sedadlem řidiče), pod Muliplou už nějaký rok zametám i nosné části. Hever na levé zadní straně už není kam dát, před rokem a půl prolítnul skrz práh. Před třemi lety zadní náprava prorezla vejpůl, při jejím shánění na vrakovištích jsem zjistil, že je to vlastnost. Nakonec jsem jednu sehnal, ale dnes už je zase vyosená - už to neřeším, lotni to už absolvovalo poslední technickou. Podběhy zadních kol jsou přenýtované novým plechem už dávno, aktuálně co nevidět začne upadávat zadní nárazník, bo už ho není za co přichytit. Prahy jsou z výroby pod plastama, jestli tam ale skutečně stále ještě nějaké jsou si netroufám odhadnout. A to když jsem si ji jako devítiletou z Německa přivezl, nezávisle dva mechanici mi jí pochválili, jak na rozdíl od ostatních není vůbec rezlá.

Na konci devadesátek jsem ještě jezdil s cca 4 roky starým služebním Puntem, v zahraničí jsem občas nějakého malého Fiata také schytal. Můj názor je, že italové neumí udělat pohodlný podvozek. Tam kde moje staré Espáčko děrovanou silnici ladně přeplouvá, a služební Caddy jen decentně povrzává, Multipla odjakživa nepříjemně skáče, že mojí partnerce se z toho rozbolelo břicho a jedno z plánovaných dvojčat v prvním trimestru potratila. Podvozek Muliply začíná být pohodlný až tak po zatížení 3 osob a výše.

Abych jen nekritizoval - nápad 3 sedadel vpředu je k nezaplacení a po motorické stránce s autem také nebyl vážnější problém (prasklá a tím pádem navlhající cívka, navlhající zapalovací kabely, poskočený rozvoďák vlivem jeho předchozí špatné výměny, vadný altík, který se odporoučel těsně u 300settísícové hranice, diferenciál v převodovce se rozpadl hned krátce po dvousettisícové hranici. To prý ty Multiplý převodovky taky dělaj. Ale šikovný mechanik mi tam strčil převodovku z Brava, ta funguje k mé spokojenosti dodnes. Jen ty kvalty jsou trochu delší. S podvozkem je to už horší, tam se furt něco sype.

Multipla je dílo typického Itala - v eufórii po prohýřené noci ráno dostal geniální nápad, dopoledne ho začal realizovat, ale po odpolední siestě už ho nedotáhl do konce. Dílo pak dokončili pečliví a svědomití italští dělníci.
Nabízím seriózní zaměstnání v oboru železniční zabezpečovací techniky v oblasti Praha. Stačí elektrotechnické vzděláni a řidičák, zbytek Tě už naučíme - napiš na mail pod nickem
Vechtr
Pondělí, 12. listopadu 2018 - 14:32:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 117
Registrován: 12-2015
Pokud je auto po dvaceti letech neúdržby zrezlé tak, že se s ním ještě dá jezdit, tak bych to považoval za znak kvality, nikoli nekvality.
Pondělí, 12. listopadu 2018 - 17:39:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 907
Registrován: 8-2015
Předvádění vírníků ve Zlíně 18.10.2018: https://www.youtube.com/watch?v=ABicwYzxB1Y
Pondělí, 12. listopadu 2018 - 18:15:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 911
Registrován: 8-2015
Oprava odkazu na vírníky [happy] https://www.youtube.com/watch?v=pwNwab_k7UY
Úterý, 13. listopadu 2018 - 06:47:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2198
Registrován: 9-2005
Pokud je auto po dvaceti letech neúdržby zrezlé tak, že se s ním ještě dá jezdit, tak bych to považoval za znak kvality, nikoli nekvality.
Pokud to bereš takhle, jak mi potom vysvětlíš, že o deset let starší Espace se stejným způsobem provozu a neúdržby vypadá diametrálně odlišně? Zázrak? Na něm zrezlo akorát dodělávané tažné, místy spodní vnitřky dvěří (bo ta guma kolem skel už není co bývala) drobně jeden zadní podběh a tenký plech kryjící dutinu pod místem řidiče (drží se v ní bahno a bordel, nevím proč tam ten plech vůbec je). Proti němu má Multipla korozní ochranu tak na úrovni Felicie.
Nabízím seriózní zaměstnání v oboru železniční zabezpečovací techniky v oblasti Praha. Stačí elektrotechnické vzděláni a řidičák, zbytek Tě už naučíme - napiš na mail pod nickem
Vechtr
Úterý, 13. listopadu 2018 - 10:11:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 118
Registrován: 12-2015
No asi to bylo mimořádně kvalitní auto (které asi vydrželo víc, než výrobce zamýšlel, protože žádná automobilka nechce dělat auta, která vydrží třicet let bez zásadní údržby). Nebral bych to tak, že pokud třicet let staré auto není shnilé, tak cokoliv méně korozně odolného je hnijící krám. Jsem zvědavý na dnešní auta, jak budou vypadat za dvacet let, pokud se teda takového stáří vůbec dožijou.
Úterý, 13. listopadu 2018 - 12:08:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2201
Registrován: 9-2005
Jsem zvědavý na dnešní auta, jak budou vypadat za dvacet let, pokud se teda takového stáří vůbec dožijou.
Tuhle otázku slýchávám už dvacet let, a nemyslím si, že v tom bude nějaký zásadní rozdíl. Budou auta, která budu shnilá jako ta moje Multipla, budou auta, která budou méně shnilá jako můj Espace. Akorát v nich bude více udělátek, které hůře budou dělat svépomocí, ale opět budou auta, které s nimi budou mít problémy a budou auta i po těch letech relativně spolehlivá. Možná i napříč značkami, napříč motorizací. Nákup ojetého auta bude větší loterie, protože přibude víc možností co "nerentabilní na opravu vzhledem ke stáří a hodnotě vozu" se může pokazit.
To všechno povede k nižším cenám starších ojetin (pokud vymyslí další formy ekovýpalného, tak to bude platit dvojnásob), takže to povede k většímu podílu šrotování na úkor dalších prodejů či oprav, takže to bude trochu kompenzováno větším přísunem vozů a dílů na vrakoviště, je otázkou jak se bude vyvíjet cena takových secondhandových komponent.
Nabízím seriózní zaměstnání v oboru železniční zabezpečovací techniky v oblasti Praha. Stačí elektrotechnické vzděláni a řidičák, zbytek Tě už naučíme - napiš na mail pod nickem
Středa, 14. listopadu 2018 - 06:27:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2203
Registrován: 9-2005
Jinak jsem možná na automobilky trochu náročný - v dnešní době nepovažuju za normální vyvíjet nějaké zvláštní údržbové aktivity k tomu, aby se mi po 16 letech provozu nezlomila zadní náprava vlivem koroze, stejně tak zvedám obočí u 16-tiletého auta při pohledu na díry v blatnících, že by člověk prostrčil prsty.
Když jsem jí jako 10 letou kupoval, životnost jsem plánoval na dalších 10 let, neboť po 20 letech končí životnost tlakových nádrží. Dneska jí je 19, takže když s ní ještě odjezdím zimu, řeknu "splněno". Nicméně jsem čekal, že dojezdí v trochu lepším stavu a opravy nebudou tak náročné.
Co se týká nákladů, když ještě několik tisíc km najezdí, vyjde to taktéž na 3Kč/km - 1,10 palivo, zbytek opravy a cena pořízení. (akorát u Espáčka to je naopak)
Nabízím seriózní zaměstnání v oboru železniční zabezpečovací techniky v oblasti Praha. Stačí elektrotechnické vzděláni a řidičák, zbytek Tě už naučíme - napiš na mail pod nickem
Středa, 14. listopadu 2018 - 16:16:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7513
Registrován: 12-2005
zvedám obočí u 16-tiletého auta při pohledu na díry v blatnících, že by člověk prostrčil prsty.

Ale to je jen a pouze o údržbě. O zakladní údržbě!
Jedná se o spodky předních blatníků za kolem. Tam mezi plastovym podběhem, blatníkem a sloupkem vzniká kapsa. Tam se časem nastřádá vrstva bordelu. Od kol prach občas jemný bláto a hlavně tam odtéká "okap" pod čelnim sklem jde je mechanika stěračů a u aut se šíbrem i odtoky z vany šíbru. A z pod těch stěrqčů tam jde listí a jehličí. To v těch kaosách tleje na velmi kvalutní kompost. Jenže lidi na to serou a nečistí to tam. Takže si za oběma koly vesele vozí "květináč" plnej mokrý hlíny. Jak na to zareaguje kovovej blatník a sloupek?
Zreziví vole.
To taky ale hlavně ZKORODUJE VY TUPCI !
Z citroena i dědovo fabie jsem z každýho blatníku opravdu vyndal běžně velkej květináč na menší kytku plnej hlíny.

Prevence?
No u auta kde to nikdo nikdy nečistil to chce povolit platovej podběh v danym místě, odehnout a bordel vyndat. Pokud je to tqm jen trošku načnutý ale i preventivně tu dutinu poctivě vynazávam vazelínou A00 od mogulu. Stačí jednou za 2 až 3 roky otevřít a zkontrolovat, a přemazat.
Pokud to máte jednou vyčištěný a ošetřený tak ba to myslete při mytí auta. Otevřete kapotu najděte pod rohy čelního okna v "okapu" odtokový díry do podběhu. Vražte tam hadici a pustťe vodu plnym proudem. Sledujte spodek blatníku. Dokud nepoteče čistá vida bez bláta tak vodu nevypínejte. To samý na druhý straně.
Minimálně před zimou a po zimě to chce takhke proplachovat.

U aut co nemají okap svedenej do tutoho místa holt musíte jednou za čas (apoň po zimě) odehnout platovej podběh a vystříkat to z venku.
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Středa, 14. listopadu 2018 - 19:23:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2204
Registrován: 9-2005
Až na to, že přední blatníky jsou OK, dokonce v i v místech, kde je to trochu pomačkaný a barva se sloupe. Díry jsou u zadních kol, nad nárazníkem, že by jsi tam mohl strčit ruku v rukavici a auto zvednout. Ty jsem po vzoru DPP přenýtoval plechem. Díra se pak objevila i směrem do kufru, ta už mne netrápí. Problém je, že zadní příčný jekl je durch taky. Problém je, že i zadní náprava byla vejpůl, problém je, že skrz práh prolítnul hever v místě, kde by se to auto mělo bezpečně zvedat. A mohl bych pokračovat. Plech, který kryje tlakové lahve, nějaký most, na kterém drží převodovka...

Ano můžu dělat každý rok náročnou údržbu, stříkat dutiny a já nevím co všechno, ale stejně se najde místo, který bude po letech durch. Má to smysl? Cca v 16 letém stáří se začal loupat lak na některých místech, dneska je slupaná celá střecha, začíná se lupat kapota. Mám to nechat lakovat? Stejně to ve 20-tiletém stáří dojezdí na tlakové láhve a revizi plynu a další věci. Nedělám si iluzi, že ve značkových servisech dělaj ty věci, co píšeš nahoře, přesto si troufnu tvrdit, že neitalská auta jsou na tom s korozí nosných částí líp.
Nabízím seriózní zaměstnání v oboru železniční zabezpečovací techniky v oblasti Praha. Stačí elektrotechnické vzděláni a řidičák, zbytek Tě už naučíme - napiš na mail pod nickem
Mauricio
Středa, 14. listopadu 2018 - 20:05:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9046
Registrován: 4-2005
Tak hlavně, že se v tom nebojíš jezdit.
Čtvrtek, 15. listopadu 2018 - 07:09:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2205
Registrován: 9-2005
Na rozdíl od služební koncernové Škoda Rapid, na kterou jsem se marně rok snažil zvyknout, nebojím. Stále totiž splňuje požadavky, že z bodu A do bodu B přepraví břemeno C za náklady D.
Nabízím seriózní zaměstnání v oboru železniční zabezpečovací techniky v oblasti Praha. Stačí elektrotechnické vzděláni a řidičák, zbytek Tě už naučíme - napiš na mail pod nickem
Zlin__24tr
Čtvrtek, 15. listopadu 2018 - 09:08:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3352
Registrován: 3-2005
Houmr:
"nebojím."
Já myslím, že dotaz zněl trochu jinak, neb například já bych se trochu bál. Že do mě někdo nabourá a auto se částečně zmáčnkne jako krabička od sardinek a částečně "rozsype" a já budu mít na klíně krom vlastních schnilých zbytků nosníků i motor z cizího auta... Ale zase, asi by mi to už budy jedno [proud].

Když na jaro tchýně prodávala značně unavené zlatíčko (Renault Scénic ve zlaté barvě, rv. 1997, dokud něco neupadlo, tak se to neopravovavalo, auto plně v rozkvětu). A kupoval to pán, který se radoval, že dozadu vejdou tři sedačky a budou moct jezdit na výlety. Lehce mi přeběhl mráz po zádech.
Chápu, když si to někdo koupí na denní ježdění kolem komína, do práce, na stavbu, na "doježdění", ale kupovat si to jako "rodinné" auto. To radši bych chodil pěšky/vlakem/autobusem...
http://trajfly.wz.cz - novinky z provozu MHD ve Zlíně a Otrokovicích, rozsáhlá fotogalerie...
Následuj svůj instinkt - Rába :-) .:. ICQ: 271 444 785
Čtvrtek, 15. listopadu 2018 - 20:09:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5816
Registrován: 2-2005
Asi jste zaznamenali, že Ford nabízí možnost vyzkoušet na tři dny nový Focus, čehož jsem samozřejmě musel využít. Překopíruji sem svoji minirecenzi z focus fóra:

Minulý týden jsem měl taky možnost na tři dny vyzkoušet Focus mk4. Auto na mě udělalo celkově dobrý dojem, ale díky výbavě, ve které bylo, jsou moje pocity z něj trochu rozpolcené. Dle slov dealera museli brát, co bylo k mání a proto předváděčku reprezentoval Focus v Trendu a nejslabší motorizaci 1.0 74 kW. Jedinou doplňkovou výbavou byla sada Winter a tempomat. Zhodnotím tedy pusy a mínusy, které mi utkvěly v hlavě:

+ vnitřní prostor (předchozí generace působí v porovnání s mk4 doslova stísněně)
+ motor (i přes deklarovaný výkon působí velmi živě a "statečně" a atmosferické 1.6, kterou defacto nahrazuje, bych ho bral všemi deseti - ale je fakt, že 1.5 v mk3 podle toho jede jako prase :twisted: )
+ podvozek (i přes "traverzu" vzadu a 16" plechy působí velice jistě, mk3 dle mě ale lépe absorbuje nerovnosti)
- nízké čelí sklo (v porovnání s mk3)
- aerodynamický hluk (při dálniční jízdě něco pískalo okolo zrcátek)
- "standardně" umístěná řadící páka (vyvýšená poloha v mk3 mi vyhovuje víc)
- výbava daného kousku (základní rádio, chyběla mi aut, klima, loketka, xenony)




A teď do něj! [satan][auto]
Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Pátek, 16. listopadu 2018 - 05:50:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2206
Registrován: 9-2005
Že do mě někdo nabourá a auto se částečně zmáčnkne jako krabička od sardinek a částečně "rozsype" a já budu mít na klíně krom vlastních schnilých zbytků nosníků i motor z cizího auta.
Takové obavy nemám - Pokud do do mne narve někdo zpředu, k sedadlu řidiče je to velmi velká vzdálenost, předměty v deformační zóně zůstávají a jsou částečně pod úrovní řidiče, tam si nemyslím, že koroze bude mít nějaký zásadní vliv na hloubku "zaboření". Stále je to podstatně robusnější než např. Espáčko. Pokud to někdo neubrzdí, a podívá se mi do kufru, tam se asi podívá hlouběji než normálně a zarazí se (nebo pošle napřed) ty tři tlakové láhve pod podlahou, ale k přední řadě sedadel je to ještě dál než zpředu. Pokud mi to pošle někdo do boku, to je vždycky průser jak u nového auta, tak u mého.
Nabízím seriózní zaměstnání v oboru železniční zabezpečovací techniky v oblasti Praha. Stačí elektrotechnické vzděláni a řidičák, zbytek Tě už naučíme - napiš na mail pod nickem
-OndraS
Pátek, 16. listopadu 2018 - 21:13:39  
Neregistrovaný host
Kdyby se někdo nudil a měl pocit, že všechno už spravil a funguje to, tak zde má výzvu:

http://auto.bazos.cz/inzerat/96964011/Elektromobil-Tavria.php
Sobota, 17. listopadu 2018 - 14:34:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2207
Registrován: 9-2005
Před časem jsem spíš přemýšlel o nějakém elektro Saxu nebo Peugeotu 106, co se hojně dají najít (navíc za konkrétní rozumné ceny) na mobile.de. Tam jsou taky obvykle bez baterií. Pak jsem si ale spočítal cenu nových baterií, podělil jsem to předpokládaným desetiletým nájezdem, tak jsem zjistil, že je to bohužel ekonomický nesmysl, navíc s mnoha mínusy.
Nabízím seriózní zaměstnání v oboru železniční zabezpečovací techniky v oblasti Praha. Stačí elektrotechnické vzděláni a řidičák, zbytek Tě už naučíme - napiš na mail pod nickem
Neděle, 18. listopadu 2018 - 16:24:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2022
Registrován: 10-2007
Ještě větší problém je, když by někdo uvažoval o tom, že takový elektromobil bude provozovat jako veterána. Tedy projet se s tím párkrát za rok, když je pěkně, třeba na nějakou akci. Protože když to slavnostně zrenovuje a zaplatí balík i za nové akumulátory, tak mu ty akumulátory stejně za pár let odejdou, ať s tím bude jezdit nebo ne, ať se bude o ně starat a pravidelně dobíjet nebo ne. Údržbou získá možná tak nějaký rok či dva navíc, ale to stejně nikoho moc nevytrhne. Akorát kolem toho bude skákat.
-OndraS
Pondělí, 26. listopadu 2018 - 18:30:12  
Neregistrovaný host
Tak se mi dneska do ruky dostala Primera. Jeden náš řidič ji asi před rokem za 5.000 koupil synovi jako první auto. Nechali pár věcí spravit - vejfuk, práh a pâr hovadin, a dobrý. No a teď že to nejede. Kolísají otáčky na volnoběh, a do otáček to lze dostat pouze pomalým přidáváním plynu, přičemž víc jak tři tisíce to nepřeleze. Závada je přítomna nonstop, prostě nastartuje se a hned to dělá.
Proč to píšu. Kolegu nenapadlo bohužel nic lepšího, než úvaha "s Nissanem do Nissanu" a doskákal s tím to autorizáku. Tam si víceméně ťukali na čelo, proč jim tam vozí jedničkovou Primeru, vypadalo to prý, že půlka zaměstnanců ten typ auta dokonce vidí prvně. Kolega říkal, že jak tam dojel, hned mu bylo jasný, že je tam blbě, nicméně jeden mechanik se teda uvolil, že ten verk napojí na diagnostiku. Neukázalo to nic, projev závady viděl, ale dál pokrčil rameny ve smyslu "neukazuje závadu = musí to fungovat" a dál se tomu nevěnoval. Další dodal, že "to bude asi něco v motoru", po kterémžto opravdu precizním verdiktu kolega tento servis opustil. Naštěstí nevím, kolik platil za tu diagnostiku. Závada trvá dál.
Následovala návštěva nějakýho no name servisu, kde se odpíchli od toho, že "diagnostika v autorizáku nic neukázala", a jali se chvályhodně aspoň otevřít kapotu. Nějakou dobu to tam stálo, nakonec vyměnili vzduchovej filtr a svíčky plus kabely k nim. Bez efektu, no aspoň nic nezmrvili. Pak prohlâsili něco ve smyslu, že je to stará mrdka a že nemá cenu se v tom dál rejpat.
Dneska jsem od toho dostal klíčky já a vyhradil si na to přestávku v práci. Auto neznám, takže jsem si vzal dva šroubováky, aby se neřeklo, a šel k tomu. Po nastartování se skutečně dostavilo popsané chování. Tak jsem otevřel kapotu a vidím co. Sací chobot před filtrem odpojenej, asi ho tam zapomněli v tom posledním servisu nasadit zpět. Chvíle orientace v motorovým prostoru, to auto ma skutečně ještě rozdělovač místo zapalovací lišty. Zkusil jsem odpojit poťák na klapce, jestli nekecá do jednotky kraviny. Pak jsem odpojil váhu vzduchu, najednou to šlo vytočit i rychlým ślápnutím plynu, ale zase to nedrželo volnoběh. Tak jsem bádal dál. Co bejvá tak špatný po dvaceti letech. Guma. A tak jsem se díval na všechny hadičky podtlaků. No a nedala se přehlídnout hadička k regulátoru tlaku paliva. Odpojil jsem ji, zubama ukousl ten zteřelej konec a nasadil na regulátor zpátky v této zkrácené podobě.
A auto jede.

Proč to píšu. Mám radost, že jsem jdělal dobrej skutek a za asi dvacet minut a nula korun auto opravil, ale zaroveň mě pojalo zděšení, že dvacet let starý auto znamená neschopnost autorizáku se v tom vrtat aby se neušpinili, a znamená neschopnost jinýho servisu dělat složitějśí věci než olej, gumy a vrchol inženýrství, svíčky a filtr.
Jsem schopnej pochopit, že autorizák vydělává na jiných opravách a nějaka taková plečka jim může být opravdu u prdele, ale přesto si myslím, že by ji měli umět spravit. Je to jednoduchý MPi, ty závady se furt opakují nezavisle na výrobci auta. A co umí? Generace matlačů dispejů se přímo třese, aby to zapojili na diagnostiku, čím složitější, tím líp. Ale nějak jim uniká logika a princip chodu motoru.
Neautorizák zase začal výměnou všeho co našli v autoKelly a dá se vyměnit, ještě že jim to odtam zavčas odvezl, než začli vyměňovat dražší věci.

Ještě bych potřeboval poradit, co si za tu opravu spočívající ve zkrácení zteřelelé hadičky zubama mám říct? Deset korun? [proud]
Pondělí, 26. listopadu 2018 - 22:18:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7802
Registrován: 6-2004
-OndraS: Podle toho jak zub/zuby dopadly [biggrin][biggrin] To může vyskákat na desítky tisíc [proud]

Kéž by si stejně opravdil moje vstřiky u 2,0TDi [uhoh]... Autorizák si řekl přes 20k
Úterý, 27. listopadu 2018 - 08:48:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2028
Registrován: 10-2007
Ondro, však jsi viděl, jak onehdy opravoval stovku Transit. Všechno vyměnil a pak zjistil, že mu tam nejde benzín. A když se ho zeptáš, jestli tu AC pumpu rozebral, aby zjistil, proč nepumpuje, tak že ne, to že se vymění jako celek. Přitom co je jednoduššího - membránka, ventilky, pružinka a to je celé. Asi z něj bude technik na STK a bude kontrolovat hlavně, kolik bankovek je založeno v techničáku.
transit01
Úterý, 27. listopadu 2018 - 10:00:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2607
Registrován: 9-2012
Ta stovka ale všechno vyměnit potřebovala. Ten rozdělovač co tam byl a všechno ostatní bylo vyběhane a zoxidovane. Není nic jednoduššího než koupit krásný rozdělovač který měl pouze škvarek má kondiku jinak plně funkční a novou krásnou pumpu i s filtrem místo rozebíraní té staré kde by stejně bylo všechno mimo. Technik ze mě asi nebude ale bankovky strčené v techničáku mi jsou blízké, o tom vím hodně a furt se to kolem mě točí. Ale sám bych to nikdy nedělal. Technikovi hrozí ztráta práce kvůli dvoum třem tisícům. Konec konců co mají dělat mladí lidé bez peněz. Nebo lidi co chcou jezdit ve starých vránach jako je to moje AX před smrtí.

(Příspěvek byl editován uživatelem transit01.)
vysokej jalovec, vysokej jako já, ve stovce sedím já, a cejtím se jako pán
Úterý, 27. listopadu 2018 - 12:45:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 103
Registrován: 12-2007
Dovolím si zastať sa Transita aspoň vo veci AC pumpy. Pokiaľ na to človek má financie tak, nech tam vrazí novú. Urobil som presne to isté, keď mi prestala fungovať moja. Kúpil som novú a namontoval ju, plus som pred ňu pridal ešte filter vrámci výmeny starých palivových hadíc, ktoré už začali praskať a tiecť. Starú som hodil do police a keď som od kamaráta dostal novú membránu a prišiel jeden dlhý zimný večer, tak som ju rozobral, hodil v práci do ultrazvuku, dal novú membránu a pumpu poskladal. A teraz čaká opäť v regáli až na ňu opäť príde čas. Pri bordeli, ktorý dnes tankujeme, je lepšie mať vždy po ruke rezervný celý diel, ako riešiť čiastkovú opravu a rýchlo naháňať diely, keď to v piatok pred jazdou vytiahnem z garáže a v sobotu sa chcem voziť.
Úterý, 27. listopadu 2018 - 13:05:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2029
Registrován: 10-2007
Pokud mám funkční auto, chci hned jezdit a klekne pumpa, proč ne. Ale myslel jsem si, že Transit je v jiné situaci - má vrak a chce si s tím hrát. Aby se pobavil, něco se o svém autě naučil, měl dobrý pocit a taky aby ušetřil peníze na věci, s nimiž si sám poradit nemůže. Jít cestou výměny všech celků, to si mohl rovnou koupit místo vraku pojízdné auto. Ale uznávám, že se mohu mýlit, záměry Transitovy jsou neuchopitelné. Já osobně u tak jednoduché věci raději vlezu dovnitř, abych věděl, jak na tom je, a repasi si udělám sám. Koupit 40 let starý díl “jakože” nový, nevědět, jak na tom je třeba membrána a namontovat to s důvěrou, že mám vystaráno, to se mi ne vždycky vyplatilo.
Pajzák
Úterý, 27. listopadu 2018 - 20:14:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2307
Registrován: 6-2015
Zas u takto dlouho odstaveného (odhozeného) auta bych asi neměnil komponenty, ale rovnou celky. Tomu docela rozumím, ten zbytek může být časovaná bomba.
Středa, 28. listopadu 2018 - 06:34:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 566
Registrován: 8-2012
Třeba nás transit překvapí fotkou rozebraný starý pumpy s koupenou membránou. Další fotka bude již poskládaná pumpa a dodatek, že na tom vlastně nic nebylo a že si přikoupil jednu membránu do foroty a že případná oprava na cestě bude jen o deset minut delší, než výměna celý pumpy.
Sobota, 01. prosince 2018 - 13:31:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4469
Registrován: 4-2003
Přebírali jsme nové sanity a součástí toho byly zkušební jízdy. Usednul jsem na pracoviště řidiče a voilà - sportovní volant. Tak to asi máme sportovní sanity, co? (mrk, mrk)

železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
-OndraS
Sobota, 01. prosince 2018 - 15:22:04  
Neregistrovaný host
Nemá to i Sportsitzen?
Neděle, 02. prosince 2018 - 10:29:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4472
Registrován: 4-2003
Ani sportovní sesle, ani difuzor. Ale sportovní volant, to je základ všech nadupaných kombi a MPV sporťáků.

À propos, difuzor. Nedávno jsem viděl test elektromobilu Nissan Leaf. Design nudného hatchbacku s deklarovanou maximální rychlostí 140 km/h a zrychlením 0-100 za 7,9 s, přičemž při pokusu o tyto hodnoty si jezdec téměř vybije baterii. Ale na zádi se skví krutopřísný difuzor. Jen ty výfuky, ze kterých by za ohlušujícího rámusu šlehaly plameny, chybí. A v kokpitu samozřejmě sportovní volant.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
-OndraS
Neděle, 02. prosince 2018 - 16:13:30  
Neregistrovaný host
Ten rádoby difuzor je mimochodem dneska stejnej fenomén jako ten volant. "Má ho" opravdu hodně aut, někdy v kombinaci se dvěma koncovkami výfuku, nebo jejich napodobeninami. Někdy to vypadá až srandovně. Designéři jakoby nevěděli, co na ten spodek nárazníku dát za prolis, nebo kudrlinku, a tak to zdůvodní tím, že tam žádná vlastně být nemůže. Nevejde se tam, musí tam být totiž difuzor, aby se SUV přisálo k zemi.
Ještě ten náznak pochopím u nějakýho sporťáčku. Falešný násosy a výsosy nebo zadní křídla bez efektu jsou s automobilama už dlouho, poslední dobou to ale nabylo pravdu absurdních rozměrů.

Difuzor je navíc nejvtipnější v tom, že málokdo vlastně umí popsat jeho funkci a účel.
Pondělí, 03. prosince 2018 - 09:53:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5818
Registrován: 2-2005
Koukám, že sportovní volant už u některých začíná hraničit s posedlostí... [lame]
Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Pondělí, 03. prosince 2018 - 19:25:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4476
Registrován: 4-2003
Já chtěl hlavně poukázat, že tříramenný volant je v kdejakém vehiklu, bez jakékoliv spojitosti se sportem. Nesmyslně užívaný přívlastek "sportovní" je pouhý marketingový trik, jak v hejlech vzbudit pocit falešné exkluzivity. Obdobně jako je leckterá cetka označována za luxusní. Ale pokud chce někdo žít v iluzi, nechť si žije.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Úterý, 04. prosince 2018 - 03:06:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7526
Registrován: 12-2005
Opusťme vody spotru a vnořme se do vod průserů.
Minulej tejden mi zdechla Žába. Jedu jedu po 50km jsem skoro doma a najednou nejedu. Otevřu kapotu zahejbam se všema dostupnýma štekrama a jedu. Půl kilometru a zas nejedu. Opakuju proceduru a jedu. Půl kilometru a nejedu. Na proceduru seru chvíli čekam, startuju jedu. 100 metrů a nejedu. Seru na to volam kamaráda (souseda o dva bloky vedle) aby mě zbylej půl kilák k domu dotahnul. Mezitim zkusim start a jedu. 20 metrů a nejedu. Du lovit lano a tažný voko. Voko nejde nasadit ani za stokurew nechytne závit. Padají bílý sračky na silnice je toho 5 cm kurwa do toho si nelehnu. Stejně pod to auto neni jak sahnout abych se chyt nápravnice je to nízký prostě. Tak holt dam lano za držák motoru a budu doufat. Mezitim náhodně projíždí další kamarád a hned nabízí odtah. Ok je mi fuk co mě potupně odvleče zda malej japonec nebo superb. Opatrně jedeme. Až odbočka k domu mírně do kopce narušila naší bohulibou činnost. Superb má smetený zimáky a adheze se nám směje schovaná za nejbližším stromem. V momentě kdy se sup náhodně chytne, cukne lanem a lano urve přední světlo... Nu což k domu dotlačíme. Komický výstup takhle na ledě.
Nakonec se zdařilo. Auto bylo hozeno k domu kde mešká do teď.
Jelikož hsem se akorát stěhoval, předpokládám, že se Žába rozhodla zůstat na starý adrese. Inu budiž jí přáno. Holt se bude stěhovat násilím.

A teď k závadě. Zjistil jsem, že je cosi s pumpou v nádrži. Ta si usmyslela, že bude fungovat obráceně. Takže jdyž zapnu zapalování ani nedutá. Jakmile ovšem zapalování vypnu a klíček vyndám ze spínačky, pumpa se zvesela rozběhne [satan]
Veselý šprým že.[rofl]
Zde naše smečka před stěhováním na starý adrese.

A jelikož už nemám do práce kousek (cca 1200m) tak jsem musel naše milé důchodce obrat o jejich prďáckou káru.


Pro rejpaly broukem jezdí do práce drahá polovička a busem vych se teď už na pozemek nedostal. A venku je místo jen na jedno auto.
A helikož jsem právě přijel z práce a náhradní vůz ve vjezdu zahrabal po břicho tak důvod neježdění s busem považuju za zcela pádný. Busíku stačí mokrá tráva na rovině a nejede.
Za světla pošlu kwas zahrabaný důchodkáry pro pobavení [andel]
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Úterý, 04. prosince 2018 - 08:59:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1834
Registrován: 4-2014
Voko nejde nasadit ani za stokurew nechytne závit.
Nemá voko opačný závit?
Úterý, 04. prosince 2018 - 09:12:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7527
Registrován: 12-2005
Nemá není to vw group [wink]
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Úterý, 04. prosince 2018 - 11:32:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7529
Registrován: 12-2005
Slibovaný kwas.... [satan]

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Úterý, 04. prosince 2018 - 14:05:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4517
Registrován: 11-2006
Mě minulý týden nechalo v polích Ducato, odešel spojkový váleček. Taky nešlo oko nasadit.
Ty, ale jak se ti povedlo to auto zahrabat na takové rovině?[proud] Ano, já kluk z hor mám trochu jiné měřítko, ale tím spíš nad tímhle kroutím hlavou. To bude chybka někde mezi volantem a sedačkou [proud].
Úterý, 04. prosince 2018 - 16:19:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7530
Registrován: 12-2005
Fotka klame ten vjezd je poměrně kopec. Hlavně půl dne chcalo takže to šlo hned.
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Úterý, 04. prosince 2018 - 18:22:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4518
Registrován: 11-2006
No jo čéče...Sněžka hadr [rofl]...to by chtělo nějaký SUV 4x4 biTurbo se sportovním volanten [wink]. Jinak malá nevyžádaná rada, zrovna s Fábkou se dobře couvá, na zpátečku by to šlo...
Středa, 05. prosince 2018 - 01:30:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7531
Registrován: 12-2005
Ano na zpátečku nebyl problem abi v pátek s citroenem a beetlem když byla ledovka a na to napadlo 5 cm sněhu. Jenže v noci po šichtě už jsem se viděl v brlohu co nejschůdnější cestou.
Ale jak řįkam, fotka klame. Když bylo sucho a země zmrzlá tak byl problem i s busem zajet do zahrady. Kopeček to prostě je.

Však až budu dělat garáž, vážne zvažuju do ní zaseknout silnej naviják. Buď pro případ náledí až bude dlažba. A nebo pro vytažení nepojízdnýho auta z ulice nahoru.
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Středa, 12. prosince 2018 - 17:42:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7536
Registrován: 12-2005
Žába žije!
Nakonec byla chyba ve snímači otáček klikovýho hřídele. Zkratoval na plus dle diagnostiky. No a očividně tim zamotal hlavu řídící jednotce a ta pak pouštěla do pumpy falešný signály. Snímač byl původní a ná naprasklej obal. Takže jak byla "kalamita" pršelo, mrzlo nakonec padal mokrej mrznoucí sníh tak se do snímače dostala voda se solí a bylo vymalováno. Oprava na 10 minut ale bez diagnostiky víš prd kde je chyba. Naštestí jeden kamarád diag má, druhej dodal levně díl takže stačilo vyhnat kočky z pod kapoty. Pak to byla záležitost jednoho šroubu [satan]


Diagnostiku si taky seženu očividně se to vyplatí a nestojí to ranec.
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Čtvrtek, 13. prosince 2018 - 08:09:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 104
Registrován: 12-2007
Martin 100: Podobný problém som riešil na svojej nebohej Octávke 1.9tdi. Začala počas jazdy zdochýňať, väčšinou na tých najblebejších miestach ako je roleta na semafóroch, dilatačky na mostoch (vrátane dialníc) a pod. Pokiaľ som išiel rýchlejšie, tak sa to prejavovalo iba jemným trhaním, ale aj tak to bolo dosť nepríjemné, lebo som nevedl čo to spôsobuje. Všetci to typovali na vstreky a strašili ma drahou opravou. Až kamarát v servise ma upozornil na umiestnenie konektora káblového zväzku od snímača otáčok kľukovky na bloku motora, ktorý jeho zahrievaním dosť trpí a občas môže stratiť kontakt. Otvoril kapotu, vopchal ruku k motoru, zatriasol káblami a motor zhasol. Potom som si všimol na kábloch, že kedysi ešte za bývalého majiteľa, tam už bolo fušované a káble tesne za konektorom spájkované a tieto spoje sa už po rokoch porušili, izolačky rozpadli a káble skratovali. Následná oprava mi zabrala 15min so spájkovačkou a potom som už stým lietal dva týždne bez problémov. Odvtedy sa s tým trápi neznámy páchateľ [sad]

(Příspěvek byl editován uživatelem Trepko.)
George
Čtvrtek, 13. prosince 2018 - 11:42:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1454
Registrován: 5-2002
Jo jo blbá elektronika. Mě Mondeo cuká když tomu dupnu pořádně na plyn, kolem 4500 ot. Když přidávám pomalu tak to necuká. Pumpa je měněná, palivový filtr, vzduchový filtr, svíčky, kablíky, cívka atd. Diagnostika hlásí chudou směs na jedné straně válců ale jestli je to ono ví bůh. Buď to dělá nějaká podtlaková hadice, ale která to se zatím nepodařilo zjistit, nebo lambda sondy. A nebo je to něco úplně jiného, jako když se odloupl procesor ŘJ, jelo to na 4 válce (z 6) a diagnostika to házela na svíčky.[angry] No ještě musím rok vydržet pak bude jiné.