Diskuse » Archiv 2018 » Automobily, lodě a letadla » Youngtimery » Archiv diskuse Youngtimery do 14. 10. 2018 předcházející | další

Archiv diskuse Youngtimery do 14. 10. 2018

dolů
   autor příspěvek
Pondělí, 08. října 2018 - 23:18:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7170
Registrován: 3-2007
Mirous: Ja viem, že to, čo teraz napíšem bude veľmi nepopulárne v očiach tu diskutujúcich, a s najvyššou pravdepodobnosťou aj tvojich.

Ale ak mám byť úprimný - myslím to naozaj len v dobrom pre teba - a nemáš k tomu autu celoživotný vzťah (rodinné dedičstvo, atď.); tak by som išiel cestou opraviť hento miesto a predať ho, kým sú dobré časy a bublina s ost-block youngtimermi je celkom nafúknutá.
A skôr, než sa to rozpadne úplne.
Keď vidím henten prah, musí nám byť všetkým jasné, že to nebude len prah... A keď spomeniem si na všetko to, čo si tu písal v uplynulých mesiacoch - na tom aute azda nie je jedna vec (možno okrem skiel), ktorú by nebolo treba spraviť; v podstate ťa čaká novostavba - karoséria, podvozok, pohonné ústrojenstvo, interiér...
Úterý, 09. října 2018 - 07:32:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7462
Registrován: 12-2005
No prodá a co dál? Další sráč, další martyrium s oživením a znova najde rezavý místa.....
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Vechtr
Úterý, 09. října 2018 - 08:05:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 116
Registrován: 12-2015
Předpokládejme, že Mirous chce mít poláka a že chce spíše jezdit, než se v tom vrtat (stejně jako většina ostatních). Pak prodej nedává smysl, protože koupě zachovalého auta, na kterém nebude zásadní práce, bude stát ranec a budou starosti s jeho sháněním, což bude nějakou dobu trvat. Rozsáhlá oprava stávajícího auta odpovídající "novostavbě" bude rovněž stát raketu a navíc auto dlouhou dobu nebude jezdit. Takže bych radil to nějak zaflikovat, hlavně aby do dutin nešla voda, a jezdit, užívat a neřešit. Pokud tedy nejsou uhnilé i nosné části a nenastala by nějaká upadlá náprava a podobné radosti.

(Příspěvek byl editován uživatelem Vechtr.)
Úterý, 09. října 2018 - 13:18:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 72
Registrován: 2-2013
Prodávat to je blbost. Ta bublina s těma osttimerama je nafouknutá akorát v novinách, takže by nikdy nedostal zpátky to, co do toho už narval. Musel by to prodat s velkou ztrátou a začínal všechno to hledání od začátku. A tentokrát by to nemuselo trvat rok a půl, ale třeba dvakrát tolik. Sehnal by přijatelnej kus a zjistil další a další závady. Ty auta holt mají za padesát let provozu už něco za sebou a tím pádem se objevujou větší nebo menší nedostatky a je potřeba k nim tak i přistupovat, žádnej není ve stoprocentním top stavu.

Mirousi, souhlasil bych s klukama výš. Vyjasnit si plusy a mínusy auta v top stavu na ometání prachu a nebo provozního youngtimera. Podle toho bych se poradil s autoklempířem, jaký jsou vyhlídky (pokud by ses do toho nechtěl pustit sám) a hlavně kolik za to. Dobrý jsou v tomhle menší autoservisy s karosárnama na malých městech, protože musí umět opravit prakticky cokoliv a nemůžou moc odmítat, aby si nezkazili pověst, protože obvykle každej každýho zná. Sám jsem něco podobnýho řešil tři roky zpátky. Z původně lehké opravy levýho blatníku se vyklubaly oba podběhy ve stadiu těsně před tím, než by se o nich dalo říct totálně na kaši. Takže si mě z autoservisu zavolali co s tím, jestli nechat a co dva roky měnit blatníky dokud se to nerozsype a nebo udělat pořádně. Tehdy z toho byla v podstatě rekonstrukce předku celýho auta. Kromě kapoty jsou všechny plechy nový a i s vařením, lakováním, stříkáním dutin to celý přišlo na necelých 17 tisíc. Takže asi bych ve tvým případě udělal něco podobnýho, vyvařil co jde a popřípadě i ten práh vyměnil. Ale neklesej na mysli, ono všechno na světě jde spravit a (sice nevím jak to vypadá naživo) soudě dle fotek nemusí jít až o tak velkou katastrofu [happy]
Úterý, 09. října 2018 - 19:28:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4477
Registrován: 11-2006
No prodávat jsem to chtěl, když jsem po problémech s řazením zjistil ještě problém s převodkou a kumulovaly se další problémy. To jsem měl opravdu k "bazoši" nakročeno. Jenže teď je vše jinak. Celé léto jsem se v tom hrabal a opravoval a zdokonaloval. Nešáhl jsem ani na barák, ani na ženu :D. Teď po víkendech s čelovkou do noci dělám terasu, která mohla být v klidu v létě [proud]. Něco jsem s ním už najezdil a prostě jsem si k tomu autu udělal vztah, drahá polovička taky a zakazuje mi to prodat [rofl].

Tak to jeden důvod, proč neprodat. Druhý důvod je přesně ten, co píšete. Nějaké peníze jsem do toho již dal. S pořizovací cenou bych za to asi totéž dostal, možná trošku víc, ale určitě ne tolik, abych za to koupil jiný, zachovalý kousek. Právě, že jsou ty ceny nastřelené, takže pokud bych nesehnal nějakou uloženku v garáži přímo od děduly, tak bych se nedoplatil. A i u těch lepších kousků nějaká práce bude. Navíc kde je jistota, že tyhle místa taky shnilá nebudou, to by člověk musel rozebrat, aby to viděl.

Teď jsem byl v kontaktu kvůli dílůmu s jedním pánem, co prodával Fiata za 150 tisíc, top stav, první model. Po několika týdnech na netu byl jediný zájemce, z Polska, a když přijel, začal smlouvat a za tu cenu to stejně nevzal. Nakonec se pán rozhodl, že si ho raději nechá. A tak to je. V ČR se to prodává draze, ale nikdo to nekoupí, kdybych to dal levněji, nevyplatilo by se mi to. Prodat do Polska je možno, ale oni zase moc dobře vědí, co kupují.

Takže jsem v kontaktu s pár klempířema, jedna vyhlášená klempířka, kterou mi kdysi doporučil i Jabberwocky, mi slíbila konzultaci, jinak čas má až za dva roky [crazy]. Teď mám kontakt na nějakýho dědulu, který si tím přivydělává k důchodu a prý je to ještě poctivý klempíř a je i přímo u nás, takže ho zkusím.

Možnost, že bych si to vyvařil sám rovnou zamítám. Absolutně to neumím, nemám vybavení a ani prostor a vlastně ani moc času. Tomu autu bych spíš tímto zásahem ublížil [wink]
Úterý, 09. října 2018 - 19:42:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 306
Registrován: 10-2014
Já to teda s tou dírkou nevidím nějak černě,to že je to po těch letech shnilý odspoda se není čemu divit...
Je to v místě práh sloupek blatník,tudíž tři plechy na sobě v místě kde se drží vlhkost zevnitř a bláto, sůl od kola.S tím kolik to auto najezdí v dnešní době pro potěchu majitele,většinou za sucha a určitě ne v soli,bych to neviděl na nějakou tragedii.Díru v podběhu přeplátovat,klidně i laminátem, pořádně zatěsnit,ošetřit nástřikem tlumexu,práh obrousit přetmelit skelným tmelem,nalakovat zvenku zevnitř stříknout resistinem ml a na několik let je vystaráno.Ano, je to neveteránské a trochu prasárna,ale mám zkušenost s takto "zpraseným" spartakem,který má takto prodlouženou "životnost" již devátý rok,a není to nikde znát.jak se do toho začne moc vrtat,končí to buď kompletní generálkou-když už to dělám,tak pořádně,nebo prodejem v "započaté renovaci"[satan]

Úterý, 09. října 2018 - 22:23:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 791
Registrován: 10-2007
jedna vyhlášená klempířka … čas má až za dva roky

No to mi vůbec neříkej! Já potřebuju před STK přeléčit zadní lem na sonátě! Ale přeju jí (jim) to :-) Práci má na dva roky dopředu a nepotřebuje k tomu ani webovky. Lidi si holt tyhle věci řeknou…
Úterý, 09. října 2018 - 22:40:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4478
Registrován: 11-2006
Je to tak, ono vůbec sehnat její adresu není snadné, na netu je jen Hostivař, kde již není. Říkala, že drobné opravy nejdříve za rok až rok a půl a celková oprava za dva roky nejdříve. Jinej klempíř, co jsem dostal tip, může až za 4 roky. No..asi jsem se minul povolaním 😁
Středa, 10. října 2018 - 00:03:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 792
Registrován: 10-2007
Tak ona to byla jen otázka času, kdy to s ní takhle dopadne. Akorát když to přijde, je člověk stejně překvapenej, protože vlastně přišel o kontakt.
transit01
Středa, 10. října 2018 - 12:59:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2585
Registrován: 9-2012
Babi s dědou vezli vnučku do skauta, sem jel okolo na libertě, taxem ji zvěčnil.


(Příspěvek byl editován uživatelem transit01.)
vysokej jalovec, vysokej jako já, ve stovce sedím já, a cejtím se jako pán
Středa, 10. října 2018 - 13:14:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1996
Registrován: 10-2007
Jo, tohle je ta správná barva na kilo. Takhle by jich měla vypadat většina (+ světle modrá). Jenže dneska je in myslet si, že všechna auta tehdy byla jásavě barevná.
Středa, 10. října 2018 - 13:22:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4479
Registrován: 11-2006
Ale můj Fiat byl skutečně modrý 😀
Středa, 10. října 2018 - 20:10:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 307
Registrován: 10-2014
Jásavě DVOUBAREVNÁ[lol]
Středa, 10. října 2018 - 20:31:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 73
Registrován: 2-2013
Risan: My jsme teda měli v rodině stovku i stodesítku. Stovka byla světle zelená, stodesítka "transitově" oranžová a byly to originální barvy [lol]. Řekl bych, že celá éra stovek a užovek, konče prvníma emkama, v celým východním automobilovým světě jásavá až dost. Pak nastoupila druhá půlka osmdesátých let a padesát odstínu šedi, který se s malýma obměnama táhnou doteď.
Středa, 10. října 2018 - 20:56:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1997
Registrován: 10-2007
Já si tedy pamatuju mraky šedobílých, nějaké světle modré, sem-tam žlutou (tranzitově oranžová), zelenou si nevybavím, ale asi nějaké byly. Ona paměť je svině, možná mě klame. Kdybych měl čas, hrozně rád bych udělal výzkum přes všechny vyrobené, ale čas na to bohužel nemám. Pokud bude, začnu rozhodně předválečnými auty.
Středa, 10. října 2018 - 21:44:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 793
Registrován: 10-2007
U 722 nevím, ale 742/743 se lakovaly takto.
Středa, 10. října 2018 - 22:29:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3519
Registrován: 1-2005
Stovky si ještě vybavuju v tmavší modré, vínové a takové žluto-béžové (kdyžtak zkusím najít fotky, protože si nejsem jistý, jestli tenhle můj popis vystihuje to, co to bylo za barvu).
http://pardubickamhd.cz - fotogalerie a informace z MHD v Pardubicích
Středa, 10. října 2018 - 22:59:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7464
Registrován: 12-2005
Náhodou kila byly barevný. Já měl červenou ("jawáckou") sousedi na chatě jedny světle modrou druhý zelenou. Transitově žlutou sem vždycky moc chtěl ta se mi líbila už od malička.
Ano v době kdy už stovky byly zasloužilý harcovníci tak to s jásánim barev nebylo zdaleka takový. Laky zmatnělý od slunce, samej flek od oprav a špinavý jak prase.....
Něco jako dneska feliny..... akorát ty maj lepší laky takže nejsou tolik spálený.
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Středa, 10. října 2018 - 23:06:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 74
Registrován: 2-2013
Zelený byly dokonce myslím dva odstíny. Jedna žlutozelená a druhá taková v barvě lesa. Ale byly i červený, u nás je měli ještě nedávno dva staří pánové a myslím, že i nějaká výroční 110 LS byla červená.

Já to kdysi zkoumal. Předválečný auta byly víceméně všechny bílý, šedý nebo černý. Pokud se objevila jiná barva tak to byla buď vínově červená, lahvově zelená a ze světlých béžová nebo krémová. Bohužel dneska se při renovacích fantazii meze nekladou a tak to dopadá, jak to dopadá. V padesátých letech postupně začala na Spartacích přibývat karmínově červená, petrolejová modrá, jinak bílá a šedá zůstávala. Zároveň se tu začaly objevovat i dvoubarevný Wartburgy 312 ve verzi de luxe a nebo Moskviče 403/407 a ze západních to byly Hilmany. V šedesátých letech se s embéčkem zase vrátila větší jednoduchost, takže se víceméně opakovala bílá, béžová, slonová kost, blankytně modrá, petrolejová a karmínová. To samý platilo víceméně i o všech sem dovážených zahraničních autech, snad s vyjímkou Wartburgů, který byly jenom bílý a šedý. Pak nastala éra stovek a podle mě opravdu převládla škála pastelových barev. Škodovka měla několik odstínů žluté, zelené, dělala se i červená, modrá, oranžová (pravda to všechno až tak od roku 1973). Navíc si stačí vzpomenout na paletu barev u žigulíků řady 2101-06, kdy to skutečně hrálo všema barvama. Od bílé, přes žlutou, zelenou až po tmavě modrou. To samý platilo i o Moskvičích, u nich je dle mýho nejhezčí asi nádherně modrá, která se dávala na 2140. Sytě žlutý Wartburgy nebo oranžový Dacie a Zastavy asi není potřeba zmiňovat. Tenhle trend se udržel až zhruba do roku 1986, kdy u emkových škodovek vypadla z nabídky světle modrá, žlutá a světle zelená. Navíc Wartburgy v roce 1984 prodělaly modernizaci a poslední dva roky se sem dovážely buď v bílé nebo tabákové. Konec 80. let znamenal i úbytek značek a nabídky modelů na našem trhu a celkově začal tomuhle odvětví docházet dech. Emkový škodovky tehdy nastoupily trend běloby, topolové zeleně a kamenné hnědi, který byl sem tam rozčísnutý korálovou či apollo červení u lepších modelů, který si udržely až do konce výroby a částečně ho přenesly i na favorita. Tam nastalo zlepšení v tom, že se objevila modrá kosmická a žlutá mimosa, která se dostala i na pár zadohrabů. Hranatý žigulíky se ponejvíc objevovaly ve světle, prostředně nebo tmavě hnědé, popřípadě zvláštně modré. Občas se objevil nějaký červený a velmi zřídka zelený. Z Rumunska sem začaly chodit i Oltcity, který se sice ve své domovině prodávaly ve všemožných barevných kombinacích, ale na náš trh se dostala jenom bílá, béžová a červená. Dacie 1310 se sem ještě před faceliftem, který proběhl v roce 1986 dovážely především v bílé, jablkově zelené a citronově žluté. Po faceliftu a s nástupem kombi break přibyla ještě šedomodrá, červená a béžová. V dalším roce ale zelená se žlutou nebyly dovezeny a v posledním roce (1989) se prodávaly jenom v kombinaci bílá, červená, béžová (mimochodem Dáčka byla koncem 80. let jediný auto, který se dalo bez větších problémů sehnat právě v červené). Zhruba první dva roky po revoluci se zdálo, že nastoupí zpátky trend pestré škály pastelových barev (viz. dva modré odstíny u Favorita/Formana), ale republiku zavalily metalízy, protože byl po nich hlad. Na dalších asi patnáct let u nás auta zabředly zase do všemožných odstínů šedé a hnědé, tentokrát ale "v metle". Přelom nastal až okolo roku 2007, kdy se představila Fabia II a jako oficiální barvu pro kampaň byla zvolena oranžová metalíza a nový Seat Ibiza se žlutozelenou metalízou. Takhle to bylo v kurzu zhruba nějakých šest let a okolo roku 2013 se zase zabředlo do různých hnědých metalíz. No a co bude zas za nějakých pár let se uvidí [lol]
Čtvrtek, 11. října 2018 - 07:14:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4480
Registrován: 11-2006
Wartburgy pamatuji ještě hnědé a zelené. Oltcit byl určitě i šedý. Překvapilo mě, jakou škálu barev měl polski Fiat, ale ty první modely pamatuji skutečně hlavně v barvě slonová kost, pak se tam tmavě modrá a temně červená. Pozdější modely byly již barevnější, často žlutá, tabákově hnědá (jako malý jsem tomu říkal průjmová, takového jsme měli [proud]), béžová. Podle vzorkovníku bylo těch barev hodně, ale v provozu je moc nepamatuji.

Cendix, barevné byly už i Felicie, především po FL, ale vzpomeň na červenou rally, modrou a zelenou pacific, žlutou FUN..
Čtvrtek, 11. října 2018 - 10:52:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 101
Registrován: 12-2007
Ja si spomínam, že moje detstvo bolo tiež farebné. Ako prvé auto sme mali krásne bordové kilo. Po ňom bledozelený Fiat 128, ktorý neskôr musel prejsť rozsiahlim vyváraním a keďže tatko pracoval v TOSke, tak aj nová farba po oprave tomu odpovedala a síce sústruhovo zelená. Dedko zas mal parádneho oranžového Moskviča 2140 a neskôr opäť oranžovú 105ku s perfektným lakom po GO. Potom začala doba šedi, kde to chvíľu trhal náš bordový Ford Escort s doplnkami všadeprítomnej hrdze. Napokon, keď som si začal myslieť, že som dospelý a zrelý na svoju vlastnú starú rárohu, po ktorej som vždy túžil, očaril ma žigulák na bazoši, ktorý som aj kúpil. Ten je v modrej farbe, ktorá nie je pôvodná, ale osobne sa mi nesmierne páči. Zmena laku nebola moja svojvôla, ale prebehla ešte u predošlého a zároveň prvého majiteľa, ktorý v roku 1992 musel meniť predné blatníky a v rámci toho dostalo auto kompletne nový lak. A keďže nevedeli zohnať žigulácku modrú, tak použili čo mali a to Fiat sprint blue. A tak teraz pri prípadných opravách aspoň nemám problém zohnať farbu.
Čtvrtek, 11. října 2018 - 14:51:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1998
Registrován: 10-2007
Spíš než co bylo možné mít, by mne zajímaly četnosti jednotlivých barevných provedení. Ony ty zářivé barvy jistě možné byly, ale otázka je, kolik toho národní podnik Barvy a laky dokázal dodat. To není jen tak, nasypat do kádě nějaký pigment a získat jasnou a přitom stabilní barvu. Možná Poláci líp zvládli technologie, možná se práskli přes kapsu a nakoupili barvy za devizy. Škodovka ale měla úkol spíš devizy vydělávat než utrácet. Proto spíš spoléhala na tuzemské dodávky, ovšem to nešlo snadno. Problémy v dodavatelsko-odběratelských vztazích byly. Takže se lakovalo tím, co bylo. Z těchto důvodů odhaduji, že aut mdlých barev se vyrobilo více.
Čtvrtek, 11. října 2018 - 15:17:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 895
Registrován: 4-2006
transit01: Nebyla to spíš pravnučka? [wink]


-------------------------------------------------------------

Ty Garde s logem BAZky byly i seriově?

A ta Garde 120 GLS je fikce (tipuju) nebo se fakt dělala?

https://auto.idnes.cz/skoda-garde-slovensko-baz-strojiresnky-vele trh-bvv-fhv-/auto_ojetiny.aspx?c=A181005_093046_auto_ojetiny_fdv

(Příspěvek byl editován uživatelem Fricoolinek.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Fricoolinek.)
Čtvrtek, 11. října 2018 - 17:01:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1190
Registrován: 3-2011
Kolega z práce má Škodu 110L tmavomodrej farby (ilustračná fotka v prílohe), auto má menenú karosériu. Kolega vravel, že tmavomodrá sa používala priamo v AZNP na náhradné karosérie.


Risan: cez víkend sem pridám obrázok - pohľad na časť Humenného, fotený z administratívnej budovy Chemlonu, kde vidno parkovisko pred podnikom. Z toho by sa dala "četnost" farieb aspoň odhadnúť. Marí sa mi, že tam tých bielych áut nie je zas až tak málo.
E pericoloso sporgersi - Nicht hinauslehnen - Не высовываться - Ne pas se pencher au dehors

Čtvrtek, 11. října 2018 - 17:19:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 75
Registrován: 2-2013
Mirous: U Oltcita jsem zapomněl na slavnou šedou metalízu, hlavní prodejní trhák [lol]. Abych pravdu řekl, tak se mi ty zářivý metalízy na feliciích vykouřily z paměti, ale máš pravdu, na přelomu tisíciletí bylo chvilku takový období, kdy se to vrátilo do módy. Ale pak to zase rychle zaniklo a na fábie už se zase ve velkým rvala stříbrná metla. Jeden pán, kterýho občas vídám jezdit u nás po městě to dohnal do takovýho extrému, že má ve stříbrné dokonce fabiu junior (místo toho, aby si připlatil za vyšší výbavu to radši nacpal do metalízy).

Risan: Co jsem tak vypozoroval, tak se na auta dávaly všechny barvy, tak jak bylo ve vzorníku. Ovšem samozřejmě ne podle objednávky, ale podle toho, jak se to zrovna podařilo namíchat. Když se člověk podívá na užovky z roku 1978 tak je jich aspoň 40% v modré, protože se prej několik měsíců nedělala jiná, pak zas chvilku jely zelený, pak červený. Stálicí samozřejmě byla bílá a ke konci výroby už na 125tky snad nic jinýho ani nedávali. A tahkhle to bylo snad i u těch stovek.
Čtvrtek, 11. října 2018 - 18:27:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1999
Registrován: 10-2007
Fricoolinek: myslím si, že to logo tam dodali až v muzeu, neřekl bych, že se to s ním prodávalo. I ten štítek v kufru na mě působí jako replika. Ne, že by na něm logo BAZ nemělo být, tam asi bylo, ale nevěřím, že po těch letech by nebyl zoxidovaný. A čištěný taky nevypadá.
Čtvrtek, 11. října 2018 - 20:40:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4481
Registrován: 11-2006
Nasdílám pár fotek z Fortepan.hu, já se zaměřoval na Fiaty, ale dá se to brát i jako pohled na tehdejší autmobilový park převážně v Maďarsku, tedy u nás to bylo asi dost podobné.





Edit: ještě přikládám barevný vzorník Fiatů 125p.


(Příspěvek byl editován uživatelem mirous.)
Čtvrtek, 11. října 2018 - 20:58:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1688
Registrován: 6-2010
Jaký je rozdíl mezi šedou metalízou a stříbrnou? Já bych řekl, že je to prašť jako uhoď. Nebo ne? A proč se někdy píše - stříbrná metalíza? Stříbrná je přece metalíza už z podstaty, ne? Nebo existuje stříbrná, která by nebyla metalíza? Díky za odpovědi.
Čtvrtek, 11. října 2018 - 21:02:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4482
Registrován: 11-2006
Venca: no myslím, že rozdíl to je. Třeba Škoda Rapid a nebo pak i Favorit mívaly stříbrnou a metla to myslím nebyla.
Pajzák
Čtvrtek, 11. října 2018 - 21:10:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2182
Registrován: 6-2015
Tak když už existuje i bílá metla...
Čtvrtek, 11. října 2018 - 21:59:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 898
Registrován: 4-2006
Favorit byl stříbrnej jenom Silver line, ne? A že by ten neměl metlu?
Čtvrtek, 11. října 2018 - 22:25:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2000
Registrován: 10-2007
No a když se podíváte na obrázky od Mirouse, tak skoro na každém je šedobílá stovka. A pak že moje tvzení o tom, že to byla daleko nejtypičtější barva na stovku, není pravdivé. Přinejmenším byste je měli brát stejně vážně jako příspěvky typu “my měli barevé auto, což je důkaz, že tehdy byla auta barevná”. [wink]
Pátek, 12. října 2018 - 09:02:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4483
Registrován: 11-2006
No z těch fotek to skutečně vypadá, že jezdily jen žlutohnědé a bílošedé. Moji prarodiče třebas měli červenou, ale také si myslím, že jich bylo minimum. I těch Fiatů prostě byla většina v barvě slonová kost (ten můj před výměnou kastle také, až tahle kastle byla modrá). Ale zase jinak nebyly 4 druhy stříbrné jako dnes a tak všechna ostatní auta měla fajn barvičky a tak se zdá, že to parkoviště je mnohem barevnější, než jsou dnes.
Jef
Pátek, 12. října 2018 - 09:21:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5785
Registrován: 5-2002
Já myslím, že se ty živé barvy hodně rozjely až ve druhé půlce 70. let. Že byť se pestrobarevnost spojuje s lety šedesátými, tak zrovna v autech ještě převládaly barvy dost nenápadné, kdežto teprve v sedmdesátkách se rozjely ty různé žluté, světle zelené, oranžové a tak.

No a pak bych řekl, že se často nabízely hodně výrazné odstíny ve chvíli, kdy už nějaký model byl dlouho ve výrobě - ať to vypadá jako nové auto, tak se aspoň zavedly živější barvy. Což je případ Felicií na přelomu tisíciletí, ale i "eMkových" škodovek v půlce 80. let, nebo jiných východoevropských aut v těch sedmdesátkách. I ty Oltcity se k nám dostaly v "prémiové" stříbrné a výrazné modré až někdy ve druhé fázi, první vlna byla fakt bílá/béžová/červená.
Mauricio
Pátek, 12. října 2018 - 10:19:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9020
Registrován: 4-2005
Favorit byl stříbrnej jenom Silver line, ne? A že by ten neměl metlu?
Pátek, 12. října 2018 - 11:29:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4484
Registrován: 11-2006
Mauricio: to je přesně to, co jsem měl na mysli.
Pátek, 12. října 2018 - 18:25:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 76
Registrován: 2-2013
Nevím, jestli ta stříbrná na původních favoritech nebyla jenom takovej reklamní tah, kdy se jí vyrobilo pár kusů na nějakou reklamní sérii a pak už se dál nevyráběla. Údajně se měla dávat i na rapidy a na 136 GL, ale žádná taková barva ve škodováckých vzornících pro modelový roky 88 a 89 nefiguruje.
Pátek, 12. října 2018 - 18:32:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1191
Registrován: 3-2011
Pridávam spomínaný obrázok z HE:

E pericoloso sporgersi - Nicht hinauslehnen - Не высовываться - Ne pas se pencher au dehors

Novotný J.
Pátek, 12. října 2018 - 19:26:40  
Neregistrovaný host
Sortiment barev Favoritů podle Mario René Cedrycha:
Pátek, 12. října 2018 - 20:23:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7173
Registrován: 3-2007
Novotný J.: Treba to brať s veľkou rezervou, viacero vecí tam nesedí - podľa toho, čo si pamätám, je to prinajmenšom posunuté - farby "do 31.12.1989" sa vyrábali aj v roku 1991, a naopak tie, čo sú uvedené "od 1.1.1990", sú až pre MR 1992.
Pátek, 12. října 2018 - 21:11:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4953
Registrován: 10-2008
Predbehol si ma Tomino. Nas Favorit bol vyrobeny v 5.mesiaci 1990 a bol "beduinsko hnedy" t.j. cislo farby 2105 [kladivo]

21 rokov vydávania slovenských EČV 1.4.1997 - 1.4.2018
Podrobná orientačná mapa Bratislavského kraja
EČV - maximá spz.unas RZ - maximá
Pátek, 12. října 2018 - 21:19:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7175
Registrován: 3-2007
šmolko: Aj u mňa naštartovala pochybnosti daná farba [proud] Ale napr. aj zelená topoľová sa vyrábala ešte v MR 1991, rovnako ako béžová. Naopak hnedá gobi, či modrá jadran sa vyrábali až s plnou maskou - MR 1992.

...odtieň 2105, dátum výroby 28.12.1990 (MR 1991)


a jeho verná dvojička, avšak ešte MR 1990 (január) [happy]

Pátek, 12. října 2018 - 23:34:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4485
Registrován: 11-2006
Na té fotce od Fera, druhá řada, je modrá stovka, stodváca a pak béžové a modré auto..co by to mohlo být?
Sobota, 13. října 2018 - 01:58:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1274
Registrován: 12-2011
Mirous: Lada 1300/2105 a to modré by som tipol Moskvič 412
transit01
Sobota, 13. října 2018 - 08:39:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2586
Registrován: 9-2012
Mě se na stovkách vždycky líbila "Transitově oranžová", světle modrá, kterou měl pan soused, a vínová, jakou má pan mistr na praxích, taková podobná jakou mám na AX. Zbytek mi k tomu autu nesedí. Ale bílé stovky jezdí po Rychnově rovnou tři, všechny s původníma registracema.



Jo jinak mě ještě jeden čas napadlo zkusit splašit tohle.. Ale pak z toho nějak sešlo, voni ani nejsou moc k vidění na prodej ale na ulicích narozdíl od citroenů jo..a hlavně mě to nevzrušuje tak jako citroény se zakrytým zadním kolem do podběhu, na to mám odjakživa úchylku.

Jinak když už jsem nakousl francouze, tak včera jsme konečně dali AX trochu kotel, a ta házivost toho pravýho předního bouchnutýho kola je fakt hardcore, navíc tam je totálně sjetá pneu. Když to auto jede 50 tak to vypadá jako kdyby mělo každou chvíli upadnout, sem to včera půjčil dvou klukům z učnaku a skončilo to tím že na ně chtěli důchodci volat kuky ušatý protože kola hvízdali a jednou jsem slyšel i zadní kolo a podběh jaksi dali pusinku, ale nikdo samože nepřijel. Už jsem na to domluvil plechařinu a kola a a ten zadní blatník už nějak vypadá, třeba to dám do kupy než si přítulka nebo já uděláme papíry
vysokej jalovec, vysokej jako já, ve stovce sedím já, a cejtím se jako pán
Sobota, 13. října 2018 - 10:02:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 552
Registrován: 8-2012
Tak s tím hodně jezdi, aby se vymlelo řízení. A Nechal bych zkontrolovat házivost náboje.
transit01
Sobota, 13. října 2018 - 12:15:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2587
Registrován: 9-2012
Jel jsem s tím teď poprvé od koupi auta. Předtím to měl klučina na rezervě a v pohodě. Najednou je každej expert.
vysokej jalovec, vysokej jako já, ve stovce sedím já, a cejtím se jako pán
Pajzák
Sobota, 13. října 2018 - 13:00:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2183
Registrován: 6-2015
Překvapuje mě, že se ti ještě někdo snaží poradit, když se dočká jen drzého odseknutí. Řezat, řezat a řezat...

(Příspěvek byl editován uživatelem Pajzák.)
Pajzák
Sobota, 13. října 2018 - 16:01:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2184
Registrován: 6-2015
Kwasi: Fotky z Prostějova budou?[wink]
Sobota, 13. října 2018 - 23:13:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 553
Registrován: 8-2012
Transite- v roce 2004 jsem koupil Feldu z roku 2000. Tehdy pěkný zánovní auto. Všecko prý bylo dobrý akorát s tím sejmuli nějaký zvíře, nevím jestli jezevce nebo zajocha- už nevím. Prý to chce jen vyvážit kolo, protože od tý nehody se třepe volant. Vyvážení nepomohlo, ale dal jsem nový pneu, nechal to prohlídnout v servise a byl klid. Jenže to postupně začalo zase házet zhruba do půl roku. Nechal jsem to zkontrolovat znova a zjistilo se že hází náboj.A taky byla vůle v řízení od těch vibrací, takže se měnilo i řízení. Tož tak. Nedej Bože kdybys měnil kotouče a ony Ti šly po chvíli srát, tak s mrdnutým nábojem reklamace zdarec.
Neděle, 14. října 2018 - 07:12:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 889
Registrován: 8-2015
Ahoj,
takto mi neznámý vtipálek ,,přeparkoval" auto před včerejším odjezdem na výlet, ale alespoň mi usnadnil výjezd [happy]

Dále jsem navštívil zrušenou trať v Brně - Líšni
v Prostějově vyfotil bus ŠL a navštívil Rajnochovickou železnici. Fotky v diskusích [happy] V Prostějově jsem chtěl najít zrušenou vlečku do pálenice, ale nepovedlo se mi to
transit01
Neděle, 14. října 2018 - 07:26:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2588
Registrován: 9-2012
To řízení se nevymele.. Ptal jsem se na to i ve škole, je to blbost kluci, to by musela bejt rána jako prase..

vysokej jalovec, vysokej jako já, ve stovce sedím já, a cejtím se jako pán
Pajzák
Neděle, 14. října 2018 - 07:28:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2185
Registrován: 6-2015
Kwasi: Vlečka je na křižovatce ulic Fanderlíkova a J. B. Pecky. q
Neděle, 14. října 2018 - 13:13:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4486
Registrován: 11-2006
transit: když ses na to ptal, tak se neptej tady a hlášky o expertech si odpusť. Myslím, že Ti tu dal každý všemožné a dobré rady, tak bys měl šoupat nohama mít trošku pokory..ale to bych chtěl asi hodně v Tvém věku...holt dneska se děti málo řežou [biggrin]
transit01
Neděle, 14. října 2018 - 18:07:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2589
Registrován: 9-2012
Já se v mém příspěvku 2586 nikoho na nic neptal. Když si chceš rýpnout, tak si to alespoň pořádně přečti. Jenom jsem psal, že jsme s tím jezdili po sidlisti, tak jak to je, načež se do mě pustil paveljosef, že vymelu řízení, jak kdybych s tím lítal někde po dálnici kilem. Dneska jsem jel pro 7 kol s ráfky a mám vymalováno. Rodiče mě nikdy nemlátili a ani nebudou. Proč by to dělali? jsou horší lidi.

Z čeho je ta maska kluci? Barkas?
vysokej jalovec, vysokej jako já, ve stovce sedím já, a cejtím se jako pán
Pajzák
Neděle, 14. října 2018 - 18:39:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2189
Registrován: 6-2015
Je to vidět. A udělali nejspíš chybu.
Neděle, 14. října 2018 - 18:57:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 554
Registrován: 8-2012
Transite přečti si ty příspěvky znova a myslím že až narazíš na ten kde ses ptal ve škole tak Ti to asiiii docvakne.
Neděle, 14. října 2018 - 19:50:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 484
Registrován: 2-2009
Mergl z dnešní auto-moto burzy v Nivnici[happy]

Dacia 1310 a kilčo z minulého týdnech[wink]


http://marek275.rajce.idnes.cz/
Neděle, 14. října 2018 - 20:02:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 413
Registrován: 7-2017
Tyjo ale ta třináctset desítka je krasavec! Jen na ní ten přední rám vypadá poměrně nepatřičně.
Neděle, 14. října 2018 - 20:47:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7176
Registrován: 3-2007
Tak ja pridám pár krásavcov spoza malej mláky [auto]
Fotil som predovšetkým môjmu srdcu najbližšie XJ a XJS z prelomu 80./90. rokov. Verím, že aj tu si nájdu svojich priaznivcov.