Diskuse » Archiv 2018 » Automobily, lodě a letadla » Youngtimery » Archiv diskuse Youngtimery do 09. 08. 2018 předcházející | další

Archiv diskuse Youngtimery do 09. 08. 2018

dolů
   autor příspěvek
Neděle, 05. srpna 2018 - 08:46:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1959
Registrován: 10-2007
Moc nerozumím těm radám k hledání samodomo imobilizéru. Co se tak dá nějakým vypínačem vyřadit? Že to hází jiskru předpokládám alespoň přiložením zapalovacího kabelu poblíž kostry kontrolovali. Žárovku na cívce nebo na rozdělovači pro základní kontrolu nastavení předstihu předpokládám měli a blikala jim. Že to má benzín v plovákové komoře s nějakou rozumnou hladinou se předpokládám podívali. Alespoň já bych začal měnit věci až po těchto (a ještě nějakých dalších) základních úkonech. Každopádně pokud tyto základní kontroly úspěšně prošli, myslím si, že nemůže být nějakým samodomo imobilizérem někde z pod palubní desky nic vyřazeno.
transit01
Neděle, 05. srpna 2018 - 10:14:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2535
Registrován: 9-2012
Risane tak to jsou takovy ty zakladni veci, jasne ze jsme si to prosli kousek po kousku.. Někde je něco prostě špatně, to je jasný.. Ale kde, a co, to už je proste záhady pro vsechny.. Nekdo starsi by teoreticky prijit mohl, ale jestli tomu přijde na kloub to nevim, uz tam par zkusenych lidi u toho auta bylo. Nez to deda odstavil tak musel mit duvod nejakej, já do toho nasypal uz 16 tisic ale to jenom protoze vsechno bylo v pr[zadnice] stářím, pred tema 16 rokama to urcite nebylo vsechno spatny, ale ani bych se nedivil kdyby to auto nehazelo jiskru uz tenkrat a proste pan inzenyr ze zoufalosti koupil ten petikvalt.. Já jsem se ho na to ptal, ale on měl mozkovou příhodu a pry jenom vi ze s tim prijel z práce a co se tyce kila tak uz nic nevi, akorat ze si taky chtel dát do pucu, ale ten clovek si ani nepamatoval kde se otevira kapota, to že nasel klice se da povazovat za malej zázrak.


(Příspěvek byl editován uživatelem transit01.)
vysokej jalovec, vysokej jako já, ve stovce sedím já, a cejtím se jako pán
Neděle, 05. srpna 2018 - 10:53:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 490
Registrován: 5-2013
Samodomo imobilizer je hovadina, tím se přerušovalo napětí mezi spínačkou a svorkou 15 na cívce, což je v rozporu s tvrzením, že jiskru mu to hází, protože té by se tak nedořezal, že mu tam jde benzín tvrdil taky, otázka je, zda jen do plovákové komory, nebo i dál, tam kam má téct, respektive se rozprašovat dále, už mne taky kdysi potrápila zalepená hlavní tryska či vzdušník obalený bordelem...ale i tak to "běželo" na okruh sytiče.
Osobně jsem vždy šel na prvním místě po zapalování, vzpomínám si na jeden špek, vše se točilo jak má s nastavením jsem nehejbal, cívky jsem měnil už tři, ale jiskra nikde. Odtrh akorák, jenže kladívko bylo někde prošlehlé a ač kontakty byly krásně viditelně od sebe, převáděl se tak proud stále dále do cívky, čekající na impuls k odpalu, od té doby zkouším i izolaci kladívek. Podobných špeků by se našlo víc, ale k odhalení je třeba mít alespoň základní povědomí tom, kudy a kdy ty ampéry téct mají, taky jsem se s tím co-by mladé jelito pral a když jsem se dobral správného chodu zapalování, stejně motor nechytil, protože byl po netrpělivých neúspěšných startech už uchcanej a to bylo potom zoufání, kde ta chyba vězí...[biggrin].
Neděle, 05. srpna 2018 - 12:54:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4387
Registrován: 11-2006
ale ani bych se nedivil kdyby to auto nehazelo jiskru uz tenkrat

Ale Mhlo, o tom se tady už bavíme hodiny..hází to tedy jiskru, nebo ne?

Pumpa benzín cucá? Pak mě ještě napadá kravina, asi by to alespoň trochu škytlo, ale funguje ti lanko od sytiče?
-OndraS
Neděle, 05. srpna 2018 - 13:03:32  
Neregistrovaný host
Ekluje se mi dnešní móda investičních aut, kdy někdo vyšmelí žigul a prodává ho třikrat dráž jako perspektivní janktajmr. Takže mě snad nikdo nebude podezřívat, že činím podobně, když jsem si koupil další Camaro. V jistém slova smyslu to je totiž taky investice, na hodnotě dolů rozhodně nepůjde. Ale to není ten hlavní důvod koupě. Ten byl jednoduchej - to auto je paradní. Pár věcí svědčí o tom, že je to spotřební zboží, ale jinak je stav "skoroTOP".
80.000 mil ( to je hodně málo), V8 pětilitr, poměrně netypický model s faceliftovou přístrojovkou 1991, navíc s manuální špajzkou. K tom jsou kompletní papíry a kompletní historie vozu včetně servisní knížky a dokonce i originalní návod k obsluze.
Zadní křídlo není tuzing, je to origoš pro tento rok vyroby. Mam to dva dny a už jsem zaslech "jé Ferrari".

-OndraS
Neděle, 05. srpna 2018 - 13:05:38  
Neregistrovaný host
Já nevim, na benál chrstlej kýblem do sání to snad musí chytit i kdyby to bylo všechno rozštelovaný ad ultimum ne?
Neděle, 05. srpna 2018 - 13:34:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 654
Registrován: 10-2014
Ty koukej Transite. Funkci motoru znáš. Musí mít palivo, co hoří (vybuchuje). To palivo musí něco zažehnout (např jiskra). A to je vše. [auto]

Bráchu takhle vyškolila šestsettrojka, furt jela jen na šest válců, chcípala. Všechno zkontroloval, kabely, svíčky, sešteloval karbec, předstihy a já nevím co ještě. A nakonec to byly pitomý fajfky. Byly už téměř vyrezlé, ale né úplně, takže jiskru házely, ale nedostatečnou.

Tvoje auto točí jako blázen, ale ani jednou neslíbí. Takže buď palivo, nebo jiskra. Roztahování Pažoutem nepomůže. To si raději pozvi ještě dalších osm odborníků, třeba se mezi nimi najde ten pravý...[wink]
transit01
Neděle, 05. srpna 2018 - 19:17:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2536
Registrován: 9-2012
Ja vůbec nevim jak to s tim autem je, tak evidentne to tu jiskru nehazi kdyz to nestartuje, ale palivem to neni, protoze palivo normalne jde do pumpy a pumpa funguje.. Lanko od sytice jsem menil dokonce, to nefungovalo, jak si s tim decka hrali tak bylo neco spatne, kazdopadne dneska se stal malinkej zázrak a normalne se na aute rozsvitili po 16 letech kontrolky na pristrojovce, funguje topeni/foukani a sterace [coze]

To se mi stalo u toho auta uplne poprvy, predtim to vůbec nic nedelalo, takze elektrika v aute jde.. A jinak kdyz jsem koukal na hlavu když byla dole tak taky to vypadalo jak po světové válce, ty ventily byly z casti uplne hotovy, musi to mit najeto tak 203 + km
vysokej jalovec, vysokej jako já, ve stovce sedím já, a cejtím se jako pán
Neděle, 05. srpna 2018 - 20:02:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1960
Registrován: 10-2007
Jak to přijde, “evidentně to jiskru nehází”? Když dáš vn kabel od cívky ke kostře, udělá to jiskru? A kabel z rozdělovače? A svíčka? A ta hlava - měřil někdo alespoň komprese? Časování rozvodu jste kontrolovali?

Ten benzín - dobře, pumpa dává, a co dál? V karburátoru je? Čistili jste trysky, vzdušníky, profoukli kanálky? Nepřisává to někde za karburátorem vzduch?

Ano, je mi jasný, že mi odpovíš arogantně něco ve stylu, že samozřejmě to všechno jste dělali, protože nejste blbí, ale způsob, jakým to tady popisuješ, vzbuzuje asi nejen ve mně pochybnosti, zda víš, co děláš.
Neděle, 05. srpna 2018 - 20:28:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 42
Registrován: 11-2012
Tak je to vylágrovaný, bez komprese...
Neděle, 05. srpna 2018 - 20:49:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 534
Registrován: 8-2012
Samodomo imobilizerem myslím opravdu vypínač přerušující jeden kabel. U svý Feldy to mám udělaný zrovna tak. Měli jsme to skoro u všech aut co jsme kdy měli. Mě oktávka taky nechtěla chytit a přijel kámoš a za pár minut to vrčelo.
Mauricio
Neděle, 05. srpna 2018 - 21:51:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8979
Registrován: 4-2005
a už jsem zaslech "jé Ferrari".

Poslední dobou mám pocit, že Ferrari je cokoliv, co je červené a nebo červené bez střechy. Já to teď o víkendu slyšel celkem 4x - z toho 3x od malého dítěte a 1x od dospěláka, a z toho 4x při zkoumání znaků a nálepek - on ten Abarth je taky červenožlutej [rofl][rofl] Celkem zábavné, že jim nedojde, že ten čumák a palubní deska byl dřív vídáván na každém rohu v každé dědině. A co na tom, že to má zrychlení asi jako Fabia HTP a výkon podobný Trabantu [proud] Vlastně mám dojem, že to auto pohání stejný motorek, jako je namontovanej na stahovačce střechy (kterej teda nechápu, na co tam je, když ručně je operace hotová za 5s a elektrice to trá asi 4x déle) [biggrin] Takže Fejaji.



Mimochodem - já bych červené Ferarri nechtěl. Stejně jako modré Subaru se zlatými koly nebo stříbrný Mercedes SL, zelený Citroen a já nevím, jaký ještě jsou zažitý barvy pro jednotlivý auta. Dokonce se podezřívám, že kdyby kolem mne projelo červený Lambo, nevšimnu si ho ani za mák, ale kdyby jelo stříbrný... [biggrin]

když jsem si koupil další Camaro
Pokud je to to, na co to vypadá, napadá mě, jestli byl záměr koupit kus z opačného konce "ceníku" a nebo jestli to byla náhoda? :-)


(Příspěvek byl editován uživatelem mauricio.)
Mauricio
Neděle, 05. srpna 2018 - 22:15:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8980
Registrován: 4-2005
Transite, ač se nepovažuji za odborníka (rozuměj - jezdím do servisu i na výměnu oleje) - podle toho, co píšeš, tak bych to viděl jednoznačně na kompresi - tj. neumí to stlačit vzduch natolik, aby došlo k zahřátí potřebnému k vznícení paliva (teda asi - už jsem to měl v autoškole dávno). Předpokládám tedy minimálně přetěsnění hlavy, ne-li výměna venttilů či dokonce válců. Takže ten motor zahoď a sežeň jinej. Tedy pokud jsi to už neudělal - nějak to nesleduji od začátku,.

(Příspěvek byl editován uživatelem mauricio.)
-OndraS
Neděle, 05. srpna 2018 - 22:27:36  
Neregistrovaný host
Byla to náhoda, ale i záměr. Záměr v tom, že socku bych nekoupil, poněvadž ji mám v bílým provedení, a náhoda v tom, že mi chlapec udělal neodolatelnou nabídku, protože to chtěl prodat někomu, kdo se bude starat.
-OndraS
Neděle, 05. srpna 2018 - 22:45:42  
Neregistrovaný host
Americký ferrari, první solidní fotky. Kdybych byl děcko, stál bych u takovýho auta asi půl dne, naštěstí jsem dospělej, takže u toho můžu stát celej den [proud].



Neděle, 05. srpna 2018 - 23:06:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1658
Registrován: 6-2010
Poslední dobou mám pocit, že Ferrari je cokoliv, co je červené

Tak tedy naše Ferrari [biggrin]

Corsa B je 12/1996, Corsa D je 9/2012. Rozdíl 16 let. Obě zakoupeny jako nové, obě říkají pane mému tátovi, tu starší občas využívám já.



Před několika týdny obě Corsy obdrželi na tátovo přání velmi mírný tuning v podobě polepu zadního okna perforovanou fólií s certifikátem:


transit01
Neděle, 05. srpna 2018 - 23:14:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2537
Registrován: 9-2012
Ja jsem to napsal blbe proste.. Jisrku to hazi, ale nehazelo ji to na tom rozdelovaci predtim, ted vůbec sam nevim proste, ja uz se v tom aute ztrácím, ale neco na tom bude s tou kompresí.. Motor mám v garáží náhradní, kompresi jsme nemeřili, a je dost mozne ze ho klidne vymenim, ale nedavno jsem to zde psal a psali jste ze to motorem urcite neni!. A co se tyce ostatnich veci co psal Risan, ne, ne a ne. Proste jsme sulini a k tomuhle se nedoslo, jeste to s tim motorem promyslim, minimalne to zkusit pretesnit, uz jsme se o tpm bavili, ale proste to uz jsou vetsi akce a nejak na to ted neni cas kvůli praci..
A na téma "Ferrari".

vysokej jalovec, vysokej jako já, ve stovce sedím já, a cejtím se jako pán
Neděle, 05. srpna 2018 - 23:34:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 491
Registrován: 5-2013
Transite! Si tu z toho děláš srandu? Jeden den jasně víš, za dva měsíce už si nejsi jiskrou jist a teď se ti konečně rosvítili kontrolky? Copak, vyměnil jsi pojisky? Ono hochu,pokud jsi měl mrtvou klemu 15, rozumněj nic se po otočení klíčku do první polohy nerozsvítilo, nehli se palivoměr a teploměr, potom ti zřejmě ty vole nešla štáva ani do cívky zapalování...[crazy]
Mauricio
Pondělí, 06. srpna 2018 - 00:13:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8981
Registrován: 4-2005
Americký ferrari
Jo - takže fakt Z28. Nějak ti asi začínám závidět [proud] Gratulace pane [ok]
zvědava
Pondělí, 06. srpna 2018 - 07:40:49  
Neregistrovaný host
Transite,na mém hundrtkovi jsem měl obdobnou závadu. Točil točil a nechytl a nechytl.Bylo to benzínovou hadičkou. Byla zpuchřelá (i když to na první pohled nebylo vůbec vidět). Byla to hadička mezi trubkou od nádrže a benzínovým čerpadlem. Tam si to přisávalo vzduch a to byl celý problém. U toho vašeho auta asi nebude v pořádku plovák v nádrži protože svítí kontrolka nízké hladiny paliva a přitom palivoměr ukazuje plnou nádrž. Tak hodně zdaru do dalšího zprovozňování
transit01
Pondělí, 06. srpna 2018 - 09:27:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2538
Registrován: 9-2012
Nedelam si z toho srandu, dal jsem kabel od cívky ke kostře, udělalo to jiskru, , ale ten rozdelovac co tam byl, ten byl neserizenej, a po smrti, a ted uz to jiskru asi hazi, jde napeti do civky zapalovano, ale nenastartuje to, chapeme se? takze uz je to asi jenom o tom ze je ta jiskra ve spatnej moment, coz jsem myslel ze kdyz seridim rozdelovac by mohlo pomoct, a ono se nestalo skoro nic, proto hledam i jinde proste. Sice jsem ve finalnim rodcniku ucnaku, ale proste to neni o tomhle, s timhle mam proste skoro nulove zkusenosti a vy to ted vidite.. Tohle nikdy nebyla nase parketa na ucnaku. A plovák dost možná není jenom připojenej.
vysokej jalovec, vysokej jako já, ve stovce sedím já, a cejtím se jako pán
George
Pondělí, 06. srpna 2018 - 09:32:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1384
Registrován: 5-2002
Tranzite a to to startuješ na benzín který byl v nádrži? Ten už asi živý moc nebude. Vezmi kanystr s benzínem (nebo pet láhev) a zkoušej startovat. Takhle uvidíš zda-li to vůbec saje benzin. Pokud ano vymontuj svíčky a musí Ti házet jiskru ve správném pořadí. Jinak pokud jsou svíčky kolem závitu mokré benzín do motoru jde. Víc závad být nemůže, je to tak krásně jednoduché.
Apropos má nabídka za 10.000,-Kč stále platí[wink]
transit01
Pondělí, 06. srpna 2018 - 10:56:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2539
Registrován: 9-2012
Ne to vůbec, já jsem tu nádrž vyndával, čistil, a tankoval jsem do úplně nový benzín z kanystru, akorát teda jestli se tam dává aditivum tak to tam není.
A 10 000 za stovku bez tp se shnilejma sloupkama, podlahou v kufru, podbehem a prahy? neblazni [happy]
vysokej jalovec, vysokej jako já, ve stovce sedím já, a cejtím se jako pán
George
Pondělí, 06. srpna 2018 - 11:12:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1385
Registrován: 5-2002
Zkus jestli to benzín saje. Zkrátka - je tam benzín - saje ho pumpa - jde do karburátoru - jde na svíčky?
Jde do cívky elektrika - jde z cívky elektrika - jde na svíčky - jde na svíčky ve správným pořadí - jde na svíčky ve správné síle?
Pokud Ti na všechny odpovědi vyšlo ano vezmi a stále to nejede, seber funkční motor (pasuje tam od 1000MB až po Favorita) a namontuj ho tam. Ty bloky jsou mechanicky skoro stejné. Měl jsem známého který do 100 namontoval motor z Favorita. Jezdilo to skvěle, hrabalo to na asfaltu (než se mu podařilo střihnout poloosu) akorát při jízdě pod plynem nešly stahovat okénka jak se karoserie kroutila.[lol]
Co se týče chlazení (protože od některých 105 a výš nebyla vrtule ani záslepka po ní) dá se tam namontovat větrák od topení z Avie. Okolo je třeba to zaslepit montážní pěnou.[lol]
Hmm tak jo, za 1.000,- [wink]
Pondělí, 06. srpna 2018 - 17:36:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1150
Registrován: 3-2011
Mauricio: zaujalo ma tvrdenie ...tj. neumí to stlačit vzduch natolik, aby došlo k zahřátí potřebnému k vznícení paliva.... Toto ale platí pre vznetové motory, benzínová Š100 potrebuje iskru. Normálne som zneistel.
E pericoloso sporgersi - Nicht hinauslehnen - Не высовываться - Ne pas se pencher au dehors

Mauricio
Pondělí, 06. srpna 2018 - 18:50:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8982
Registrován: 4-2005
Dyt rikam, ze si toho z autoskoly uz moc nepamatuju. A vzhledem k tomu, ze to bylo na autoskolu D, tak je vlastne dost mozne, ze mas pravdu 😂
Pondělí, 06. srpna 2018 - 19:53:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 492
Registrován: 5-2013
Tranzite, tím naturalem si koleduješ o průser, do všech škodovek s litinovou hlavou musí přijít benzín s olovem, jinak to časem odnesou sedla ventilů, ta se potrhají, nalepí na ventily a potom ámen. Dříve se tankoval olovnatý speciál, ten zrušili a do naturalu se přidávalo právě nějaké to aditivum.

Co bylo na to starém rozdělovači po smrti? Seřízený rozdělovač je báchorka, maximálně tak odtrh, odstředivou a podtlakovou regulací ti ani nebudu motat hlavu, ale zbytek seřízení tj. předstih zážehu musíš provést až na motoru, tím že jeden vyndáš a druhý zasuneš bez doladění předstihu to nikdy pořádně nepoběží a pokud to bude pálit více vedle či dokonce v jiným válci, tak to ani nenastartuješ. Návod jak si ověřit "kde ti jiskra pálí" jsem ti poskytl o trochu výše, pokud je to nad tvé chápání, svěř to někomu do zkušených rukou, nebo řekni mistrovi OV, ať tě naučí něco "pořádného", když už za to "učení" bere výplatu[biggrin].
Pondělí, 06. srpna 2018 - 20:27:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1151
Registrován: 3-2011
Sey: s tým bezolovom by som to v tomto prípade, za účelom oživenia, až tak nehrotil. Kolega z práce kúpil začiatkom leta Š110, keď sa dozvedel, že bývalý majiteľ tam žiadne aditívum nepridával, tak len krútil očami, asi nejak takto: [uhoh] prípadne takto: [crazy]
E pericoloso sporgersi - Nicht hinauslehnen - Не высовываться - Ne pas se pencher au dehors

-OndraS
Pondělí, 06. srpna 2018 - 21:32:53  
Neregistrovaný host
V papírech od Camara jsem našel i jakejsi emergency key. V životě jsem to neviděl, takže to beru jako další dobovou věc, ale teprv musim zjistit, k čemu to je.

transit01
Pondělí, 06. srpna 2018 - 22:08:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2540
Registrován: 9-2012
Aditiva bych pridal az kdyby to auto jezdilo, ted mi to prijde jeste docela zbytecne, kazdopadne můj kamarad co má stodvacu si tam vesele leje natural bez aditiv a ted prave koncem cervence si zacal stezovat ze mu to uz nejede, a ted uz mu to nejde vubec. Ten samej clovek mi s tim autem delal docela hodne veci pod mym dohledem, proste zkurvil a dojebal [crazy] Ten starej rozdělovac co tam byl by jakoby "Vyvyklanej", ten spodek co zajede do té nohy která je v motoru a točí se byl totálka vyvyklanej skoro na upadnutí a totálně mastnej vod oleje a nejake hnede hmoty, a kontrolky se mi rozsvítili kvůli tomu ze byli blbe zapojené kontaky v kufru na motorku pod celnim sklem, ale sterace uz zase nejdou, ten inzenyr byl fakt magor[crazy]

(Příspěvek byl editován uživatelem transit01.)
vysokej jalovec, vysokej jako já, ve stovce sedím já, a cejtím se jako pán
Úterý, 07. srpna 2018 - 06:30:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 535
Registrován: 8-2012
Transite- to nemusel být magor. Naše stovka po 4 letech stání si taky dělala co chtěla a elektrika byla celá divná. Něco zoxiduje a něco zatuhne dokonce i u feldy, která byla dva roky odstavená zatuhly tlačítka světel a výstražnejch blinkru. To chce buď kontaktol nebo jinej přípravek na kontakty a postupně čistit rozpojovat spojovat a čistit atd.Pokud možno všechny i ty v palubovce. Už k tomu nikoho nezkušenýho nepouštěj a raději se pokus přemluvit mistra ze školy a ten v rámci doučování by třeba i jinejm ukázal na Tvým autě jak se to seřizuje. Nebo zalez na škodavirt a tam Ti třeba někdo z okolí pomůže. Motor bych vyměnil až by mi to poradil někdo kdo se opravdu vyzná a potvrdí to, že je to na výměnu. Já taky chtěl měnit motor u Tatrana, prorotže během pár prvních km po oživení ztrácel výkon a strýc mi řekl ať počkám a za deset minut mi seřídil předstih a já s otevřenou hubou čuměl jak to najednou lítá.
Mauricio
Úterý, 07. srpna 2018 - 07:00:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8983
Registrován: 4-2005
A já si pořád myslím, že místo půlročního laborování a zkoumání všeho možnýho bylo už na začátku jednodušší vzít vercajk, během půl hodiny sundat motor a během další hodiny nahodit jinej.
Úterý, 07. srpna 2018 - 07:44:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 536
Registrován: 8-2012
Mauricio- to jo,ale pokud nevyčistil karburátor a není jistota, že benzín jde kam má a elektrika si dělá co chce, tak by mu to třeba nepomohlo. To co píšeš by mu hodně pomohlo v případě, že tam dá motor kterej je vyndanej z pojízdnýho auta. Pak by zbývalo jen dodat palivo. Já se Transita zároveň snažím navýst, aby nečekal, že vymění něco a sáhne sem tam na něco a ono to pojede. Taky neumím z hlavy seřídit starej motor u auta. Ale když jsem třeba zprovoznoval starou oktávku tak kamarád mi řek na rovinu , že pomůže pokud jsem vyčistil karbec a elektriku atd. Po telefonu jsem seřídil tak nějak předstih a jelo to na dva válce, protože jsem měl na dvou válcích přehozený kabely.Nakonec kamoš dojel a neměl s tím tolik práce. Kdyby dojel a já nevěděl jestli tam jde beneli ajestli to háže jiskru tak by mě zdrbal. Vím, že tam může bejt zakopanej pes i když tomu věnuje maximum usilí, ale zjevne ani karbec nečistlil a prostě další věci nedeělal, protže neví , že to má udělat, tak se ho snažím popostrčit.
Úterý, 07. srpna 2018 - 08:07:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 537
Registrován: 8-2012
Přiznám se, že mi Transit velice připomíná Mě za mlada. Například jsem koupil Jawu 350 a ta nejela- měla úplně zničenou základovou desku s kladívkama a ten zmiňovanej kamoš mi řek ať na ní dělám i když nejede a mě se ani nechtělo, protože to nejelo a bylo mi řečeno že to jestli to pojede je to poslední co mě musí zajímat. Nakonec jsem ji celou rozebral všecko obrousil nabarvil a poskládal(žádná profi renovace to nebyla ,bylo to plánovaný jako chopper), ale když bylo vše nabarvený vyčištěný, natahaná elektrika a stálo to na vlastních kolech tak mi tu desku koupil a motor seřídil a bylo to. Zkrátka se mě snažil taky něco naučit a já jsem za to rád.Navíc Transit až to zprovozní a já tomu věřím, by měl v případě, že se mu někde něco pokazí na cestě, vědět co s tím má dělat. Bude si muset poradit sám. Musí o tom vědět co nejvíc.
transit01
Úterý, 07. srpna 2018 - 08:42:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2541
Registrován: 9-2012
Karburátor byla první věc která se z auta vyndávala a čištila. Kluci já už tomu věnoval tolik času úsilí a penez že už se v tom tady ztrácím, já jsem to asi nepsal všechno, ale byli tam lidi co tomu fakt rozumí a skoro nikam se to nepohlo prostě, přitom to může být banalita.. ale nikdy jsem nečekal že to půjde všechno hned, to jsem ani nechtěl. Prostě dva večeri se věnuju stovce, pak další den někde piju, běhám za kočkama a potom to vypadá jak to vypadá no.
vysokej jalovec, vysokej jako já, ve stovce sedím já, a cejtím se jako pán
Úterý, 07. srpna 2018 - 10:15:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4388
Registrován: 11-2006
Ondro, jak jsou na tom tyhle americký krámy (a ameriky všobecně) s korozí? snad jsem ještě neviděl orezlou ameriku.
Úterý, 07. srpna 2018 - 10:27:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 773
Registrován: 10-2007
Bez urážky, Transite, mně Té úsilí připomíná scénku, jak Felix Holzmann hledal aluminiový klíček z aluminia. Prostě dokud nebudeš postupovat přísně racionálně a logicky, tak na to nepřijdeš. Jasně, nejdřív se zkusí pár klasických špeků nebo snadnějších úkonů, ale když to selže, tak pak jedině jasný a logický postup. A věci si psát. Začít od obecného. Problém: Nejde motor. Co potřebuje motor? Vzduch, palivo, kompresi, jiskru. A tak dále. Postupovat pomalu, zdlouhavě, krok za krokem, všechno si zkontrolovat, ověřit, zapsat. A ne že po měsíci už nevíš, co se dělalo a jestli někam jde napětí nebo ne. K tomu chytré knížky (veřejná knihovna je Tvůj přítel) a ideálně i někoho, kdo tomu OPRAVDU rozumí. Náhodnými výstřely typu tak jsem zase vyměnil rozdělovač a furt nic to nerozchodíš. Mimochodem, velmi návodné otázky Ti tu několikrát kladl Risan.
Úterý, 07. srpna 2018 - 11:32:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1961
Registrován: 10-2007
Tak nejenom já, určitě i Sey a další. On si musí zvyknout na to, že to není hned a hlavně, že musí fakt postupovat systematicky a vědět, co dělá, jinak na tom ztratí ještě víc času a peněz. A pak mu to půjde. Myslím si, že bude nejlepší, když sám pochopí všechny ty věci a bude vědět co a jak. Ono je to totiž tak, že to v praxi za něj stejně nikdo nevyřeší. Každý má svých starostí dost. Každý mu něco poradí, něco mu možná pomůže, ale pak odejde za svými problémy a starostmi. A dotáhnout to jako celek do konce stejně bude muset sám. Jenže jestli si tu někde ještě párkrát přečte "vyměň motor a máš to", tak se toho fakt chytí (to mu jde snadno) a nepochopí nic. Možná bude chvíli mít auto, které nějak pojede, ale co pak?
transit01
Úterý, 07. srpna 2018 - 13:20:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2542
Registrován: 9-2012
Noo já mám škodu 100, a ona nechce nastartovat, já jsem na tom vyměnil kupu věcí, a furt to nefunguje jak má, akorát už nevím co jsem s tím všechno dělal, ale vím že mi to nechce startovat, i když jsem tam vyměnil tolik věcí, a nepamatuji si co všechno jsme s tím autem dělali, protože ta škodovka nechce nastartovat, a proto jsem na tom měnil kupu věcí, ale furt to nefunguje a nevím co s tím, a už si ani nepamatuji co všechno jsem s tím dělal [lol]
vysokej jalovec, vysokej jako já, ve stovce sedím já, a cejtím se jako pán
Úterý, 07. srpna 2018 - 13:47:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1962
Registrován: 10-2007
Proto Ti taky ti, co mají zkušenost se starými auty, neradí věci měnit. Takový manýry si nech do servisu. Radí Ti zjišťovat, zda jednotlivé komponenty dělají co mají. Nikoli náhodně, ale postupně tak, jak jsou za sebou funkčně zřetězeny. A teprve až najdeš místo, kde to nedělá, co má, a budeš vědět, proč to nedělá co má a jak by to mělo vypadat, kdyby to dělalo, co mělo, můžeš zkusit nějakou součástku vyměnit. Studuj, jak to funguje a když nebudeš něčemu rozumět, pak se teprv ptej. Určitě nejen tady se najde někdo, kdo se Ti pokusí na konkrétní otázky odpovědět.
Úterý, 07. srpna 2018 - 13:50:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 774
Registrován: 10-2007
Transit: Holzmannovský dojem velmi slušný [ok] [biggrin] Ale jinak jestli chceš jezdit, řiď se spíš tím, co právě napsal Risan :-)
Úterý, 07. srpna 2018 - 15:55:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1153
Registrován: 3-2011
OndraS: to bude nejaký polotovar kľúča, z ktorého si majiteľ nechá vyzerať záložný podľa originálu. Napokon to potvrdzujú aj nápisy na karte.
E pericoloso sporgersi - Nicht hinauslehnen - Не высовываться - Ne pas se pencher au dehors

-OndraS
Úterý, 07. srpna 2018 - 16:01:46  
Neregistrovaný host
Mirous - jsou to všechno auta, dělaný na pět maximálně deset let provozu. Pak se to vyhazuje, většinou na obrovský vrakoviště.
Čili ochrana není valná, rezne to jako všechny auta ze stejných let tady. Záleží na ojetosti, kde a kdo to provozoval atd.
Hodně amerik u nas je původem ze Švýcarska, třeba ten shořelej Olds byl přímo z tamní montovny, toto Z28 Camaro je z USA, ale prodaný jako nový z OASC Dealership taky ve Švajcu. Monte bylo shnilý v podbězích, podlaha, kufr. Tohle Camaro je úplně bez koroze, úplně myslím opravdu úplně. Moje bílý má už vyvařovanej práh, lemy, pravy zadní zákolí, podlahu spolujezdce. To červený dvojkový, co jsem sem nedavno dával, po renovaci, bylo shnilý úplně všude, bylo to jak vytažený z kyseliny.
Úterý, 07. srpna 2018 - 18:30:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1268
Registrován: 1-2009
U škodovek 100 a 110 si elektrika dělala co chtěla i u jezdících aut. Před lety (cca rok 2000 plus mínus) přede mnou na semaforech stojí na pohled krásně zachovalá 110 L. Zařadí jedničku, rozsvítí se couvací světla, naštěstí auto jede dopředu. Přeřadí na 2, couvačky zhasnou. Přeřadí na 3, couvačky se znovu rozsvítí. Přeřadí na 4, couvačky zhasnou.
A když už se tu nakousnul ten tajný vypínač. My ho měli na 125 L i na favoritu. U favoritu se zapínal klasicky na přístrojovce. Ale u škodovky jsme ho měli udělaný pod sedadlem řidiče. Což se osvědčilo, neboť zloděj kolem roku 1995 vlezl do vozu, nenastartoval ho a akorát v něm vykouřil krabičku cigaret, čímž zaplnil popelník (auto jinak absolutně nekuřácké)
Pajzák
Úterý, 07. srpna 2018 - 22:18:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1973
Registrován: 6-2015
Risan:
" ... Jenže jestli si tu někde ještě párkrát přečte "vyměň motor a máš to", tak se toho fakt chytí (to mu jde snadno) a nepochopí nic. Možná bude chvíli mít auto, které nějak pojede, ale co pak?"
Napsáno krásně, jen bych se trošku bál, že takového skoroještěpuberťáka může několik neúspěchů při postupném pátrání odradit, a místo auta, co by v případě jednoduché výměny motoru nějak jelo (ale co dál?), to shodí ze srázu a půjde na pivo. Umím si představit, že se raději bude hrabat při pozdější závadě v autě, které ho už párkrát svezlo, než v něčem, co se mu ani přes velkou snahu nepovedlo ani nakopnout. A naučí se taky.
transit01
Úterý, 07. srpna 2018 - 23:07:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2543
Registrován: 9-2012
Uz jsem nad tim parkrat premyslel kdyz jsem mel slabsi chvilky, ze to necham sesrotovat, ale tech penez co v tom je a casu, to si to radsi necham ani kdyby to nemelo jezdit, chleba to nezere.
vysokej jalovec, vysokej jako já, ve stovce sedím já, a cejtím se jako pán
Pajzák
Úterý, 07. srpna 2018 - 23:19:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1974
Registrován: 6-2015
Chleba ne, a zjevně ani N95, ale žere to tebe a tvoje úspory, co jsem pochopil. Já mám prostě trochu pocit, že by tě neúspěchy mohly naštvat do té míry, že to necháš buď šrotnout, nebo to po vzoru exmajitele někam hodíš a vykašleš se na to.
Proto jsem lehce oponoval, že jednoduchá výměna motoru není vhodný krok.
transit01
Úterý, 07. srpna 2018 - 23:35:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2544
Registrován: 9-2012
To máš ale bohužel pravdu, mluvíš mi z duše, zatím to tak fakt vypadá. Jako pisete tady ze jsem akorat vsechno vymenil a nezjistuji si co a jak, to neni uplne pravda.. Vymenene je vsechno co vypadalo nebo bylo spatne, treba civka kabely a svicky je u auta co tak dlouho stalo samozrejmost, navic nikdy nevis u toho auta, kdyz v tom byli kun(d)y, nevis co tam po sobe zanechali.. Treba je to auto úplne v pohode ale nekde je proste nejaka picovina...


Kdyz to ted vidim tak bych do toho uz znova nesel.. Ja ted mam nejaky blby obdobi, ja si k tomu treba za tyden sednu a prectu si vsechno co jste mi psali, postupne vsechno zkusime, kdyztak si pozvu mistra, tim bych to asi uzavrel..
vysokej jalovec, vysokej jako já, ve stovce sedím já, a cejtím se jako pán
zvědava
Středa, 08. srpna 2018 - 09:45:05  
Neregistrovaný host
James bond: To že jste viděl jednu škodovku jak se jí rozsvítí a zhasnou couvačky ještě neznamená že elektrika blbne u všech. S tím házením do jednoho pytle bych byl opatrnější.
George
Středa, 08. srpna 2018 - 10:16:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1390
Registrován: 5-2002
Couvačky: to bych nehrotil, to je jen špatný kontakt. U mé pravostranky, díky proplachu vodou, zase nebyl problém toto: přijedu k pumpě, mám puštěné světla a pravý blinkr. Vytáhnu klíček motor stále běží, vypnu světla motor zhasne. Nastartuji, pustím světla, vyndám klíček motor běží. Pustím všechny 4 blinkry, vypnu pravý blinkr, přepnu na levý blinkr, vypnu všechny 4 blinkry motor zhasne. [proud] Ale v tomhle voze si elektrika, díky proplachu mořskou vodou, žila vlastním životem. Druhá stovečka fungovala naprosto spolehlivě.

Tranzite než to hodíš ze skály tak dej echo. Fakt bych si jí vzal.

(Příspěvek byl editován uživatelem george.)
Středa, 08. srpna 2018 - 14:13:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1963
Registrován: 10-2007
Pajzák: určitě na tom něco bude. Ono se to takhle po netu špatně odhaduje, co ještě vydrží a posílí ho a co už ho zabije. Určitě bych byl nerad, kdyby moje příspěvky vedly k tomu, že s tím třískne. Jsem rád, že bojuje a má-li výměna motoru pomoct tomu, že se posune dál, nechť ji udělá.

Transit: blbý období mívá každej, nech to uležet a uvidíš.

(Příspěvek byl editován uživatelem Risan.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Risan.)
transit01
Středa, 08. srpna 2018 - 19:23:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2545
Registrován: 9-2012
Radši než to moje kilo kupte něco pořádnýho kluci, nevím co na tom mojím vidíte, je sice pravda že by to mohlo být ještě horší, ale za slušnej peníz seženete lepší na papírech.
vysokej jalovec, vysokej jako já, ve stovce sedím já, a cejtím se jako pán
Středa, 08. srpna 2018 - 22:02:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4389
Registrován: 11-2006
No Transite, hlavně že si tady psal něco o tom, že jsem dal za Fiata tolik a bylo tam tolik problémů. No a ono v tom už jsi za podobný peníz, akorát já můžu na silnici a netrpělo to neřešitelnýma záhadama. Naopak, motor vrčí jako ďas. Práce ještě hodně, ale to už jsou drobnosti.
Naposledy jsem zapojil elektriku na tažné a rozhýbal veškeré vnitřní osvětlení, kromě osvětlení v motoru. Tam mi to nefunguje.

Teď řeším, že když auto stojí, tak se docela hřeje motor. Teplota jde na hranici červeného, nepamatuji si, že by náš polák měl s tímto problém. Tak zkusím termostat a jinak také nevím, protože vétrák má elektromagnetickou spojku, ale točí se furt. Ale nevím, jestli dostatečně.



(Příspěvek byl editován uživatelem Mirous.)
transit01
Středa, 08. srpna 2018 - 22:14:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2546
Registrován: 9-2012
Za kilo jsem dal 16 zatím, kdyby to nastartovalo tak to jede a nemusím řešit převodku a podobný věci, o to gou. Kilo stálo pětistovku, což je v dnešní době nesmysl.
vysokej jalovec, vysokej jako já, ve stovce sedím já, a cejtím se jako pán
Středa, 08. srpna 2018 - 22:29:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 409
Registrován: 8-2014
Jenže je děravá jak řešeto a v tomhle stavu by nikdy neudělala STK, kdežto Mirousův Fiat je plně provozní auto s STK.
Auta stojí, vlaky jedou...
[auto][auto][auto][auto]
[masinka][tramvaj][tramvaj][tramvaj]
Středa, 08. srpna 2018 - 23:56:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4390
Registrován: 11-2006
Počkej, a kde máš jistotu, že ty "podobný věci" nebudeš muset řešit? kolik si s tím autem najel km, že víš, v jaké kondici jsou nápravy, převodovka, převodka a jiné? Já jsem vadnou převodku zjistil při první projížďce. Při popojíždění na dvoře to vážně nezjistíš. Kromě toho, já mám na vyvaření dvě místa. Ty tak nějak celé auto [happy].
Pajzák
Čtvrtek, 09. srpna 2018 - 00:14:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1978
Registrován: 6-2015
Mirous:
"kolik si s tím autem najel km, že víš, v jaké kondici jsou nápravy, převodovka, převodka a jiné?"
Trošku uber v těch předponách...

Mirous:
" Kromě toho, já mám na vyvaření dvě místa. Ty tak nějak celé auto [happy]."
Takže jedno místo...

Krucifix, chlapi, od mámy kamarádka má (dosud normálně provozovanou) 850 Fiata, a protože jí je přes 80, už skoro nejezdí. A teď přemýšlím, jestli ji oslovit, než to hodí do hutí, nebo tuší, že to není hromada šrotu a podle toho k tomu přistoupí. A vaše zážitky mě úplně nemotivují.
Čtvrtek, 09. srpna 2018 - 05:25:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 538
Registrován: 8-2012
Mirousi- není to těma vedrama? Felda mi taky teď v těch hicech po městě vaří. Pokud je to jinak za jízdy v pohodě, tak bych to neřešil. Podívej se na chladič, jestli nejsou zanesený žebírka a mrknul bych na olej jestli se tam nedostává voda, ale to by se zhoršovalo, až by to pak vařilo furt.

(Příspěvek byl editován uživatelem paveljosef.)
Čtvrtek, 09. srpna 2018 - 07:30:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 94
Registrován: 12-2007
Mirous: moja Lada 2103, čo je veľmi podobná technika aj s elektrickým ventilátorom, sa mi podobne hriala pri stáni a pomalom jazední v nekonečných bratislavských kolónach. Keď som raz menil chladiacu kvapalinu, lebo nik netušil koľko tam bola tá predošlá, tak po naliatí novej som pri odvzdušňovaní postláčal hadice, ako doporučovali v príručke, ale vôbec mi to nešlo. Až napokon pri silnejšom zatlačení to začalo v hadiciach chrapčať a dali sa stláčať. Boli plné usadeného hrdzavého bordelu, ktorý na ich stenách spravil pevnú škrupinu. Tak som najprv celý systém vypláchol na tri krát, hadice vymenil za nové, termostat iba vyčistil, celý systém znova dva krát prepláchol pokiaľ z chladiča a motora netiekla čistá voda a potom nalial chladiacu zmes. Odvtedy bez akýchkoľvek problémov jazdíme v kolónach aj v dlhých tiahlych stúpaniach - taká Homôlka je ideálna na nedeľné povozenie sa.


(Příspěvek byl editován uživatelem Trepko.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Trepko.)
transit01
Čtvrtek, 09. srpna 2018 - 08:24:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2547
Registrován: 9-2012
Ale kluci mě je to fakt nějak jedno. Takže jestli si myslíte že ve mě vyvoláte pocit omylu nebo chyby tak vůbec. Jestli to auto budu vyvařovat lakovat a dávat na veterána tak až za několik let. Ale ty jsi za fiata dal 20 000 a měl si tam toho pomalu víc než já na té stovce. Jako já nevím, já ti to auto přeju, ale nepredpokladam ze budu resit az takovy veci s ou stovkou co ty s fiatem, jeslti jo tak se ti omluvím, ale ono to vsechno nejak funguje a vypada, akorat jak to dlouho stálo tak to vsechno slo do hajzlu. Za to tvůj fiat jezdil podstatne delsi dobu a byl urcite garazovanej = to je to na co se snazim celou dobu narazit. Skodovy jsou precenene, ale polaci a žiguli a takový auta skoro nikdo v dnesni dobe neoceni... Ty jsi az to dal 20 000 a za stovku v predrenovacim stavu das dneska 30-40 tisic, tudiz ze jsem narval 16 do vraku kila se da se rict ze docela vyplati.
vysokej jalovec, vysokej jako já, ve stovce sedím já, a cejtím se jako pán