Diskuse » Archiv 2018 » Železnice » Německo » Archiv diskuse Německo do 09. 11. 2018 předcházející | další

Archiv diskuse Německo do 09. 11. 2018

dolů
   autor příspěvek
Neděle, 28. října 2018 - 17:57:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3547
Registrován: 9-2007
Co se nového GVD týče:

- více ICE Sprinter mezi Berlínem a Mnichovem
- později nasazení ICE 4 také na této trase
- zrušení linky Düsseldorf - Köln - VRT - Wiesbaden - Stuttgart (úprava koncepce provozu po VRT Köln - Frankfurt)
- od dubna další pár ICE Frankfurt - Brusel
- zcela nové ICE Berlin - Halle - Erfurt - Nürnberg - Passau - Linz - Wien
- přesměrování IC Düsseldorf - Kassel - Erfurt - Leipzig do trasy ... - Erfurt - Jena - Gera, tím vzniká obnovené přímé spojení po mnoha letech
- Hamburg - Köln - Frankfurt konečně některé IC soupravy nahradí rychlovlaky ICE
- obnovení přímého nočního spojení Berlín - Vídeň/Budapešť
- Stralsund - Hamburg - Kassel - Giessen - Frankfurt - Karlsruhe (IC26) bude cca. od srpna vedena v soupravách ICE-T místo klasických IC
- Leipzig - Jena - Nürnberg - Stuttgart - Karlsruhe od února (tuším 5.2.) v patrových soupravách IC2 místo klasických souprav


Tyto změny jsou přímo od DB z jejich webu. Ze Zugbildungsplanu se dají vyčíst další změny:

- IC Flensburg/München - Schwarzach-St. Veit bude nově vedeno soupravou ICE-T místo klasického IC
- obnovuje se občasné prodloužení víkendového ICE-T z Garmisch-Partenkirchen až do Innsbrucku
- pár týdnů v roce budou některé posilové IC Berlin - NRW vedeny po staré trati přes Magdeburg místo po VRT
- na většině IC vlaků se starými soupravami se objeví Bpwmz. To je super, protože dnes se tyto bývalé jedničky objevovaly víceméně náhodně anebo v počtu několika vozů na jednom vlaku, takto budou až do února nasazovány např. na vlaku IC Nürnberg - Stuttgart - Karlsruhe, který se stíhá od první RE z Chebu. [jidlo]
- vznikne další "pravidelná souprava", která bude řazena na mnoha linkách a vlacích v rámci Německa - řídící vůz, tři staré Bpmz, staré Bvmsz, ABvmz a staré Avmz.
Docela by mě zajímalo, kde vezmou DB tolik ABvmz, což jsou původní vozy TEE Avmh z 60. let s novými potahy a šesti oddíly přeznačenými na druhou třídu, těch už asi moc přibýt nemůže. [biggrin]

Obecně mi nové řazení přijde srovnanější a uhlazenější, než v letošním roce, ale opět bude plno vlaků ovlivněno výlukami a některá ICčka se starými vozy tak pojedou jen pár dnů/týdnů v roce, případně budou od nějakého období v roce nahrazena jinými vlaky (IC->ICE). No změny ve vozovém parku se v roce 2019 projeví o něco výrazněji, než v roce 2018, ale i tak jsem docela zvědavý, kdy třeba Avmz109 nebo Bimdz zmizí z provozu úplně. [happy]
Neděle, 28. října 2018 - 18:02:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3548
Registrován: 9-2007
T.H.: Ne, neměl jsem potřebu se DB vysmát, měl jsem potřebu sdělit, jak výrazně a překvapivě klesne počet turnusovaných vozů řady Bimz a že zatímco letos na ně není problém narazit, v příštím roce prakticky kompletně vymizí z provozu. S Českem to nemá absolutně nic společné, to jste si tam dosadil Vy.

Hradecká linka mimo Praha-Hradec.. tomu bych asi já neříkal "vymizení".
Je rozdíl mezi nasazením tří-čtyř Áček v pracovní dny mezi Prahou a Hradcem jako posila ke klimatizované jedničce a pravidelným nasazením snad dokonce osmi Áček, každodenně mezi Prahou a Trutnovem + samozřejmě i nadále jako posily. Před pár lety skutečně na všech vlacích Praha - Hradec jezdily ABpee a někde Áčka, dnes jezdí běžně dvě Áčka vedle sebe, případně Áčko a AB.
Pružinskij
Neděle, 28. října 2018 - 19:48:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2984
Registrován: 4-2015
takto budou až do února
Což je zanedbatelně krátká doba. Jednou jsem tím jel, hezký - no a? Dále taky moc nerozumím, proč jste vyvařený z Bimzů?
IC2 - tím jsem jel dnes. Z Hannoveru do Halle prodloužil asi 10 minut, zjevně nejaké nedoladěné potíže, interiér příměstskýho panťáku. Jediná změna oproti starým je roznáška kafe a sendvičů po vlaku. Vůbec mě to nezaujalo a jezdit bych tím pravidelně nechtěl.
Jinak jste trochu zaváhal s akcí na šachtu Prosper Haniel a okolí - počasí fantastické, důlní provoz velmi zajímavý (ani laik nepoznal, že už končí), to se hned tak nepodaří.
Zato DB Fernverkehr se předvedly. To už ani nebyl chaos, to byla naprostá anarchie. Totální rozklad dálkovky v polovině země. Nejen uzavření části NBS Köln - Frankfurt, ale k tomu rozsáhlé výluky všude (od Aše po Arnhem), odklony ICE/IC po nákladních tazích v Porůří, všechno zpožděné, mnoho spojů odřeknutých úplně... neschopné, nevyjeté jednotky, porucha na tratích, zvířata na kolejích... a totálně přeplněné ty poslední ICE, které ještě jely. S tím ovšem zase nechtěl jet (celkem pochopitelně) personál, protože vlaky byly zcela neprůchozí, stálo se v uličkách, nepomáhaly ani vouchery za 30 eur za vystoupení ze soupravy. Prostě masakr. Regionálka ještě tak nějak jezdila podle výlukáčů, na to byl vcelku spoleh.
West code was broken.

Nesni
Neděle, 28. října 2018 - 20:07:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1868
Registrován: 6-2014
Pružinskij:
interiér příměstskýho panťáku... Vůbec mě to nezaujalo a jezdit bych tím pravidelně nechtěl.
Fakt?[sad] Těšil jsem se, jak se svezu. Ani sedačky nejsou lepší než na příměstě?
Pružinskij
Neděle, 28. října 2018 - 20:25:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2986
Registrován: 4-2015
Ne, mně to přišlo stejný. Seděl jsem na čtyřce (dvě proti sobě, stoleček) nahoře a dojem je prostě skoro stejný jako třeba ve "žraloku" (ř. 844 ČD), navíc jsou akorát zásuvky, samozřejmě je to celý čistý, nový, ale těch pár hodin bylo tak akorát (beztak jsem tím jel jen kvůli ošocení spojky mimo Magdeburg). Místa na nohy nic moc, pokud tam budou sedět čtyři, tak to bude hodně natěsno (ve 2. tř.).
Naopak ty vrtivé příčné pohyby, nebo co to kdysi popisovali v ŽM, jsem žádné nezaznamenal, asi už je to vyřešené nebo jsem zvyklý z našich poměrů na horší.
V "starém" velkoprostoru IC třeba na IC Basel - Flensburg se dá sedačka částečně sklopit a je to pohodlnější a je tam i víc místa.
West code was broken.

Neděle, 28. října 2018 - 20:34:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1085
Registrován: 5-2009
IC2 je absolutní katastrofa. Jezdí to obrovské dálky jak šnek, restaurační vůz není, wifi není, ve vlaku je děsná zima. Interiér je skutečně S-Bahn, takže koho láká jet ve standardu Regionalbahn 5 až 6 hodin, tak tomu viel Spaß. Ono se snad jedná o nějaké převlečené vlaky z regionálních, na které dráhy nedostaly tendr. Možná někdo ví víc, proč se takováhle katastrofa v Německu nasazuje.
Neděle, 28. října 2018 - 21:49:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2030
Registrován: 11-2005
Na VRT Köln - Frankfurt bude rekonstruováno 60 m koleje na které stálo hořící ICE. V opačném směru to bude 14 metrů. Betonové desky jsou poškozeny. Bude třeba je vybourat a zároveň odbourat i podkladní vrstvu. Od 18.11. bude obnoven dvoukolejný provoz, ale sníženou rychlostí, takže jsou možná zpoždění v řádu několika minut. Vmax 300 km/h bude zavedena od 9.12.

Na trati začnou od nového GVD také jezdit ICE4. Z důvodu aby stíhala systémovou jízdní dobu Köln Hbf - Frankfurt(M)Flughafen bude zrušeno zastavování v Siegburg/Bonn. Zastaví tam pouze několik vlaků ve špičce.
Donner au train des idées d'avance...
Neděle, 28. října 2018 - 23:01:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3550
Registrován: 9-2007
Jednou jsem tím jel, hezký - no a?
No já mám za to, že to je veřejné dopravní diskuzní fórum, tudíž že Vy jste tím jel neznamená, že tato informace nemůže být impulsem pro nějakého šotouše, co tady třeba nepíše, ale o vozy se zajímá a za zmínku o příležitosti projet se zdeklasovanou velkoprostorovou jedničkou z dob TransEuropExpresů bude rád.

Dále taky moc nerozumím, proč jste vyvařený z Bimzů?
Je to jeden ze symbolů éry co mám rád, zažil jsem ji jen velmi okrajově a je pro mě prostě zajímavá. To je snad ještě normální, že má člověk rád nějakou dobu a pro symboly z té doby má slabost. No a vyvařený jsem z toho, že to po téměř třiceti letech od modernizace téměř definitivně končí a že prakticky ze dne na den bude odstaveno snad téměř dvacet vozů. U nás byl třeba konec odporáků postupný, že vozy postupně přecházely do zálohy, ale oběh se snižoval postupně a ne takto naráz. Ale při velikosti Německa to je možná normální a fakt je tedy zajímavá jen informace, že tato řada v pravidelném provozu u DB po třiceti letech téměř končí. Sic to není díky derivátům s prostorem pro kola nějak zásadní, ale stejně... když končil pravidelný provoz motoráků řady 831 nebo 851, tak z toho byli také někteří šotouši vyvaření a ten konec pro ně znamenal něco víc, než jen zmínka od někoho na nějakém fóru.

Jinak jste trochu zaváhal s akcí na šachtu Prosper Haniel a okolí - počasí fantastické, důlní provoz velmi zajímavý (ani laik nepoznal, že už končí), to se hned tak nepodaří.
To počasí musím potvrdit, i v Hamburku bylo krásně. [happy] Se ženou jsme měli na tyto dny už delší dobu dopředu naplánovanou jízdu Hungárkou z Budapešti.

Výluky jsou masakr, to musím uznat. Kamarád to měl ještě horší - v Bruselu vlak projel zastávku, nestihl návazné ICE do Kolína a tak musel jet o dvě hodiny později a to měl zase na přestup v Berlíně na poslední EC do ČR asi pět minut. Přestup samozřejmě nevyšel, ale v Berlíně byla konference a všechny smluvní hotely byly plné, tak byl kamarád poslán posledním IC do Drážďan. Tím dojel asi o 70 minut později do téměř vylidněného nádraží, odkud odjíždělo pár posledních spojů a hotel si musel zaplatit sám, protože tam už samozřejmě (i přes ujištění DB ReiseZentra v Berlíně o opaku) nikdo nebyl. [crazy]

A k IC2, je to regionálka. Mám za to, že DB FV chtějí ještě víc rozevřít nůžky mezi vlaky InterCity - dnes jsou ve stejné kategorii pomalu regionální couráky z Norimberka do Karlsruhe a vlaky z Porýní do Hamburku. Cílem je se více uzpůsobit charakteru trasy a na couráky nasadit téměř regionální vozidla, která budou levnější na provoz a max. dvě-tři hodiny v nich nebudou terčem nějaké zásadní kritiky, zatímco ty dálkovější spoje budou převedeny do kategorie ICE. Je to dnes celkem běžný krok, u nás taky bylo před 15 lety normální jet z Prahy do Brna rychlíkem a vlaků EC/IC bylo málo a s příplatkem. Dnes každý jede pravidelným a bezpříplatkovým EC/IC a rychlíky vozí lidi převážně po kratších úsecích (Praha - Choceň, Letovice - Brno,...). Takhle jsou třeba vlaky IC2 Stuttgart - Singen (Hohentwiel) vedeny jako IC 2xxx a zároveň jako RE 5+čtyřmístné číslo IC, platí v nich kompletní tarif DB Regio a také jako RE zastavují. Ale jsou to vlaky DB FV a je asi otázka, zda jsou vedeny komerčně nebo v závazku a DB si tak našla cestu jak si nechat zadotovat své komerční vlaky. [happy]
Pružinskij
Neděle, 28. října 2018 - 23:26:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2987
Registrován: 4-2015
Vy jste tím jel neznamená, že tato informace nemůže být impulsem pro nějakého šotouše, co tady třeba nepíše, ale o vozy se zajímá a za zmínku o příležitosti projet se zdeklasovanou velkoprostorovou jedničkou z dob TransEuropExpresů bude rád.
Tak samozřejmě, že i takoví lidé existují, nicméně se domnívám, že jich u nás bude zruba stejně málo, jako zájemců o exkurzi na poslední hlubinný důl v Porůří.

.. když končil pravidelný provoz motoráků řady 831 nebo 851, tak z toho byli také někteří šotouši vyvaření a ten konec pro ně znamenal něco víc, než jen zmínka od někoho na nějakém fóru.
Tak tomu rozumím, taky jsem je měl rád, ale k tomu máme blízko nejen zeměpisně, ale jsou to prostě český motoráky, tak je logický, že je nahánějí davy šotoušů. O německý vagon bude, myslím, přeci jen menší zájem.

a hotel si musel zaplatit sám, protože tam už samozřejmě (i přes ujištění DB ReiseZentra v Berlíně o opaku) nikdo nebyl. [crazy]
Tak to by ještě možná vydržkoval zpětně, ale každopádně je to pěkný příklad celkového chaosu v zemi.
Nedávno jsem se vracel na běžnou jízdenku DB od Bodamského jezera a ujel mi poslední spoj do ČR. Taxík sice byl, ale přepravní smlouva končila v Chebu a dál nazdar - šel jsem pod širák (samože ne v tom Chebu).
Já tedy pamatuji ještě po sjednocení a na začátku 21. st. dobu, kdy se třeba hromadně opravovaly tratě v ex. DDR, ale takový zmatky a chaos tedy ani omylem.

A k IC2, je to regionálka.
Ne, to není regio - to je dálková doprava přes půlku Německa. Mně je jedno, jak si to vysvětlujete (o záměrech DB nic netuším), ale tohle je prostě degradace - z lepšího k horšímu a je mi úplně fuk, jak tomu budou říkat. A zrovna IC Nürnberg - Karlsruhe jezdím poměrně často a byl bych fakt nerad za narvané IC2. A o regionální dopravu nejde, naopak. Rychlíky z Hofu do Mnichova taky asi nenazýváte regionálkou, ne?
West code was broken.

Neděle, 28. října 2018 - 23:51:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2264
Registrován: 8-2010
ad Vantju, Pružinskij:
Regionálkou bych to rozhodně nenazýval - zvláště, pokud je cílem navzájem ve 2-hodinovém taktu propojit jednotlivé regiony - viz i detailní mapa zde. Spíš bych to ale viděl na silné úsekové relace - proto i ta dvoupodlažnost - třeba já jsem s tím jel loni 1.třídou z Drážďan přes Lipsko do Braunschweigu a jediné, co mi tam tak vadilo, byly (bariérové) schody (= měl jsem s sebou příruční letecké kabinové zavazadlo cirka 8 kg max., takže se to ale dalo nakonec vynést) a pak byť bezbariérové WC "kdesi dole"...jinak výhled parádní, teplota super, byla nenadálá výluka a displeje to všechno krásně samy "pobraly" a parádně vykreslovaly změnu trasy, občerstvení na místo suprové..[ok][ok].
Jinak co v Dráždanech nalezlo, takřka komplet v Lipsku vylezlo a zase zde nalezli noví kaštani, co to asi zapíchli někde nejdále v Hannoveru...[happy] a nalezla "třetí dávka" co jela až do Kolína..[wink].
Zpátky sem jel to samé o 3 dny později zase 1.třída a maximální spokojenost...[ok]...holt nejsem jako non-Pražák odkojen nějakým ešusem, takže z obyčejné dvoupodlažnosti nemám kopřivku, a o tom to asi je..[rofl][biggrin]

(Příspěvek byl editován uživatelem Paul_red_adair.)
Pružinskij
Pondělí, 29. října 2018 - 00:14:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2988
Registrován: 4-2015
Tak regiony mohou propojit i něčím kvalitnějším, ne? S úsekovou frekvencí souhlasím, i když na pár zastávek jede většina lidí asi nižší vrstvou - kvůli tarifu.
Proč s těžkým zavazadlem (8 kg je těžké? [coze]) lezete nahoru? Jinak včera teplota taky v pohodě, ale dispeje komplet kaput (průvodčí se omlouvala). Občerstvení na místo bylo super? Já tedy viděl kafe a sendvič.
Všeobecně ovšem ani kafe se sendvičem nebo bagetou, ani normální teplota, ba dokonce ani bezbariérové WC (zkuste to běžný malý, to je fakt miniaturní, tlusťoši tam moc šancí nedostanou), ani dvoupodlažnost z toho neudělají moderní vlak pro dálkovou dopravu.
Tohle je moderní vlak pro místní dopravu a plně obsazený to bude hnusná sardinkárna.

takže z obyčejné dvoupodlažnosti nemám kopřivku, a o tom to asi je.
Není. Patrový TGV jsou kvalitativně úplně někde jinde (i bez donášky sendvičů a kafí).
West code was broken.

Pondělí, 29. října 2018 - 03:31:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 230
Registrován: 10-2008
Pořadí prosím někdo ze znalců DB "mladíkovi" (65+), kde se dá nejvýhodněji na tratích DB svézt rychlostí 300km/hod.? Moc děkuji.
Pondělí, 29. října 2018 - 07:47:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 32
Registrován: 11-2017
Teoreticky Nürnberg-Ingolstadt v ICE 3 (Sprinter do Berlína). Jezdí v taktu s ICE 1, takže asi míň a 300 jen v případě sekery. Dále Frankfurt-Kolín při jízdě z kopce. Všechno. Na projetí se 300 jsou lepší jiné země.
Pondělí, 29. října 2018 - 08:04:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 106
Registrován: 8-2017
Ad IC2: uz jsem k tomu psal v osobnich vozech. Mne to vubec neurazi a na tech spojich, kde to jezdi (silna usekovka s cestovni dobou max. kolem 2 hodin) je to dle mne uplne dostacujici. Sedacky v pohode, vyhled super a s mistem jsem taky nikdy nebojaval (185 cm). Nahore ma clovek trochu stisneny pocit kvuli nizsimu stropu, ale to proste odpovida patraku.

Co se tyka zachodu, tak je stisnene (asi jako v ceskem Pendolinu), ale vzhledem k tomu, ze se tam chodim tak akorat vychcat, tak mi to nevadi [happy].

Ad Vantju: Dostat prachy za hotel nebude velky problem, chapu ale, ze je to dalsi voser psat na DB, posilat cislo uctu atd.

Jinak, jak psal Pruzinsky, tak se stavi vsude a poradne a bude to tak pokracovat i v dalsich letech viz kompletni renovace HGS mezi Göttingenem a Nürnbergem (rozlozena na 2 etapy a celkem trvajici skoro 3 roky). Pristi rok taky zacne asi 18 mesicni vyluka na vyjezdu z Drazdan, ktera opet prodlouzi cestovni dobu z Berlina.
Jestli se z toho da usuzovat o rozkladu zeme teda nevim, to je na tom potom CR taky dost spatne - staci kratky jednokolejny usek mezi Pardubicemi a Ustim o vikendu a vsechno ma + 20-30 min., proste totalni rozklad zeme, ktery nepamatuju. To je jednoduse jen vykrik do tmy...

Jeste k IC2 a dotacim - DB Fv jezdi bez dotaci, jedine, co muze DB Fv dostat je kompenzace za tarifni integraci od nejakehp Verkehrsverbundu. To bude nejspise pripad i nove linky Drazdany-Berlin-Rostock, kde bude na uzemi VBB uznavan tarif VBB a za to DB Fv dostane nejakou castku od VBB.

I tahle tarifni integrace probiha formou vyberka, takze se do ni muze prihlasit klidne i Leos [happy].
Pondělí, 29. října 2018 - 08:08:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 33
Registrován: 11-2017
A samozřejmě to jde na SFS Bamberg-Halle.
Pondělí, 29. října 2018 - 08:10:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 107
Registrován: 8-2017
Ad Zluty pes: Jak psal Zase_neco je rozdil jet po trati, ktera je postavena na 300 km/h a jet opravdu 300.
Co se tyka trati, tak nejlepe dostupna je nejspise Lipsko-Erfurt (zde vsak z Lipska nepojedete 300, max. 280 s ICE 1 a v realu spise 250-260 km/h, kdyz se nebude honit zpozdeni).

Nejvetsi pravdepodobnost jet 300 je asi se Sprinterem mezi Berlinem a Mnichovem pripadne mezi Kolinem a Frankfurtem (po 9.12. az se opravi poskozena cast trate po pozaru ICE).
Pružinskij
Pondělí, 29. října 2018 - 12:36:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2989
Registrován: 4-2015
Jestli se z toho da usuzovat o rozkladu zeme teda nevim, to je na tom potom CR taky dost spatne - staci kratky jednokolejny usek mezi Pardubicemi a Ustim o vikendu a vsechno ma + 20-30 min., proste totalni rozklad zeme, ktery nepamatuju. To je jednoduse jen vykrik do tmy...
Přesněji - rozpad jejich bývalé příslovečné německé důkladnosti a pořádku. Na železnici, coby deterministickém systému, je to pochopitelně více viditelné.
Já si vybavuji a pamatuji jen posledních cca 25 let - a ten mnou zmiňovaný chaos, rozpad JŘ, nevypravenost souprav atd., to je opravdu problém až posledních cca 5 - 10 let. Ne, že by dříve nebyly rozsáhlé výluky či zpožděné vlaky - ale mělo to lokální, ojedinělý charakter. A přitom se celé bývalé NDR mohutně modernizovalo, v podstatě všechny východní dvoukolejky se obnovovaly.
Vyčerpaná kapacita koridorů u nás s tím nijak nesouvisí.
West code was broken.

Pondělí, 29. října 2018 - 17:12:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 108
Registrován: 8-2017
Tak vase dojmy uz to mame, co kdybychom to zkusili take s nejakymi daty.
Dohledal jsem ve vyrocnich zpravach statistiky zpozdeni od r. 2009 a ty teda vase domnenky moc nepodporuji.

Je take zajimave, ze v CR se vycerpana kapacita jako argument bere, kdezto v Nemecku se narust dopravy (dalkovka, primesto v uzlech a naklady) za poslednich 25 let vubec nezmenila.
Cekal bych, ze jako clovek od infrastruktury budete mit trochu vice reflexe nez riti se to nekam, driv bylo lip, stare dobre Nemecko atd.


Pünktlichkeit 1 I Pünktlichkeit 2 I Zugausfälle
2009 90,0% 10:59 I
2010 84,0% 10:59 I I 1,0%
2011 80,0% 05:59 I 93,0% 15:00 I unter 1%
2012 79,1% 05:59 I 92,0% 15:00 I unter 1%
2013 73,9% 05:59 I 89,5% 15:00 I 1,5%
2014 76,5% 05:59 I 91,0% 15:00 I 2,0%
2015 74,4% 05:59 I 89,9% 15:00 I 1,0%
2016 78,9% 05:59 I 91,8% 15:00 I 1,0%
2017 78,5% 05:59 I 91,1% 15:00 I unter 1%
Pondělí, 29. října 2018 - 17:21:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9504
Registrován: 8-2012
nez riti se to nekam, driv bylo lip, stare dobre Nemecko atd.
Musíte to brát tak, že někteří lidé ten doomsaying potřebují k životu - máme se jako prasata v žitě, tak se aspoň musíme strašit, jak dnes to stojí za hovno, staré dobré časy (což je obvykle jen ztráta historické paměti) atd. Za chvíli naběhne Zubokol nebo někdo jiný s migranty, zloMakrelou, evropskejma hodnotama a zas tu bude na tejden flamewar.
電車オタク
Pružinskij
Pondělí, 29. října 2018 - 18:31:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2993
Registrován: 4-2015
Dohledal jsem ve vyrocnich zpravach statistiky zpozdeni od r. 2009 a ty teda vase domnenky moc nepodporuji.
Jo, to bude asi tím, že to nejsou domněnky, ale vlastní pozorování. V ČR taky je spousta vlaků "včas", protože do pěti minut se to přece neřeší.

dezto v Nemecku se narust dopravy (dalkovka, primesto v uzlech a naklady) za poslednich 25 let vubec nezmenila.
Podsuv, to tvrdíte vy.

Cekal bych, ze jako clovek od infrastruktury budete mit trochu vice reflexe nez riti se to nekam, driv bylo lip, stare dobre Nemecko atd.
Je mi zcela fuk co od mě čekáte, rozhodně nemám kvůli tomu potřebu si zkreslovat realitu.
Btw. vztah mezi "člověkem od infa" k neschopným soupravám nebo přeplněným vlakům fakt nevidím.


(Příspěvek byl editován uživatelem Pružinskij.)
West code was broken.

Pondělí, 29. října 2018 - 20:04:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 109
Registrován: 8-2017
Ok, pochopil jsem, vasich par sotojizd do poruri jsou tvrda data, kdezto statistiky z vyrocnich zprav DB jsou kecy, ktere ohybaji realitu. Dale asi nema smysl pokracovat a pockame na cogwheela a dalsi verozvesty upadku, kteri vedi, jak se veci maji...
Pružinskij
Pondělí, 29. října 2018 - 20:23:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2996
Registrován: 4-2015
Statistiky si můžete nechat a klidně jim věřit. Ono totiž mmj. také poměrně značně za to čtvrtstoletí, co do Německa a přes Německo jezdím (klidně i několikrát za měsíc a nejen vlaky, to je jen pro upřesnění těch pár vašich šotojízd) narostl počet spojů a když si vytáhnu naše české svodky s % plnění GVD, tak to budou srovnatelná čísla. I přesto jsou zmatky na DB takové jaké jsou a neulžete to ničím. A jestli si myslíte, že jste z toho schopný predikovat nějaký dlouhodobý trendy, tak jste těžce na omylu - k tomu nemáte dostatečný datový soubory ani vy, ani já. Já jen vím, že noční cesty napříč zemí jsou hodně rizikové, nelze na ně spoléhat a raději si beru hotel nebo auto, když je to výhodné.
To není zdaleka jen o výpadcích dopravců, naplno se projevuje globalizace, konkurence, katování kostů kde to jde. A i když se vám to nemusí líbit, tak krom nesporných pozitiv to má i řadu minusů.
Pokles kvality je prostě znát, ostatně třeba na těch výše zmíněných IC2 je to naprosto jasné (ale rád si přečtu další pohádku o tom, jak souprava v provedení regionálního příměsta má být cosi jako super IC na dálkovou dopravu po mnoho hodin).

Jinak do Cogwheela se můžete vysírat jak chcete, jste jen další co nepochopil, že si z vás prostě jen dělá srandu (byť naprosto extrémním způsobem).
West code was broken.

Pondělí, 29. října 2018 - 20:27:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12281
Registrován: 5-2004
Tak ono u nás se taky jezdí většinou včas. Lokálky když už maj sekeru tak kvůli čekání na přípoj. Problém je zpoždění na přetížených tratích kde jede násobek lidí co jedou těmi "většinou včas". Kolik vlaků včas na řekněme 042 musí jet aby kompenzovaly takový 171 nebo 231 aby aspoň polovina cestujících včas dojela?

Navíc i u vlaku co jede včas mohou být cestující co maj zpoždění neb jim ujel přípoj a tak maj +30, 60, 120...
Mladějov
Pondělí, 29. října 2018 - 20:37:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13047
Registrován: 3-2007
Tak snad do toho vlaku vůbec nelez [lol][lol]
Pondělí, 29. října 2018 - 21:00:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 110
Registrován: 8-2017
Mne nejde o to neco predikovat ani srovnavat s cr, jde mi o to vyvratit tvrzeni “zeme je v rozkladu, driv bylo lip, nemci nejsou jako byvali,...”. Coz je na tech datech videt, proste se to toci v kruhu mezi 72 a 80 % dle toho kolik je snahy, vyluk, stavek atd. A nebojte rozhodne netrpim bezbrehym obdivem a moc dobre znam problemy molochu jmenem DB.

Ohledne cogwheela jsem asi fakt mimo, protoze si myslim, ze je to clovek uplne mimo a neverim tomu, ze to hraje.

(Příspěvek byl editován uživatelem Nocni_spoje.)
Pružinskij
Úterý, 30. října 2018 - 08:11:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2997
Registrován: 4-2015
protoze si myslim, ze je to clovek uplne mimo a neverim tomu, ze to hraje.
Protože ho neznáte osobně. Například u jeho teorie k trati Svojšín - Bor jsem smíchy spadl pod stůl.[biggrin]

zeme je v rozkladu, driv bylo lip, nemci nejsou jako byvali,
Ano, německá preciznost už není co bývala, to je prostě fakt. Ovšem to je normální, že se lidé a společnost mění, já neříkám jestli je to dobře nebo špatně.

Dřív bylo líp a země v rozkladu - vztaženo k obsahu diskuze, tedy v drážní dopravě. Zrovna jsme to probírali s kolegou, který je ještě starší než já a má i tedy více zkušeností (vystudoval kdesi na Západě počátkem devadesátých a od té doby tam žije). Opakovaně jsem se vyptával na tehdejší poměry v Beneluxu, v SRN a dnes a zpřesňoval si fragmenty doby. Obecně byl všude větší pořádek - ne, že mě v pátek odpoledne osloví ve Frankfurtu hned tři štětky za sebou, v podchodu U-bahnu se prodávaj a aplikují drogy (to tedy prý bylo i tenkrát, akorát, že v menším) a vůbec blízké okolí nádraží frankfurtského vypadá extrémně odpudivě, kouření v nekuřácký zóně prostě nebylo, prostě byla jiná doba celkově.
Samozřejmě, že drtivá většina země vypadá furt stejně luxusně - vždyť jde o velmi bohatou zemi, venkov a malá města si žijí svým a když strávím dovolenou někde u meklenburských jezer nebo na Fríských ostrovech, nemusím nic tušit o tom, že jízdní řády dálkovky ve velkých uzlech připomínají anarchii s náhodnými výstřely kde co přijede či odjede.
Povedlo se jim určitě zmírnit bezpečnostní průsery na nádražích v prvních letech imigrační krize - to ano. Na druhou stranu ovšem to stále leckde vypadá jako někde na předměstí Bejrůtu a když vidíte cajty, tak nejspíš někoho vedou ...
No nic, zítra vyrážím na výluku do Ulmu, to jsem tedy zvědav, jak naše precizované SRN zvládají odklony NV na Stuttgart přes ranžír. Den v Bavorsku a další test NJ do Milána.
West code was broken.

Úterý, 30. října 2018 - 09:39:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8595
Registrován: 4-2003
vůbec blízké okolí nádraží frankfurtského vypadá extrémně odpudivě

Ale houby, je to spíš dokonalý příklad selektivního vidění, dotažený do úplnýho extrému. Dva bloky vedle je Speicherstrasse, kde jsou superluxusní byty a parkuje tam jedna Panaméra za druhou.

Do toho Frankrutu jezdím služebně skoro 20 let, prakticky všichni s kolegama (z mnozí tam fungovali dlouhodobě) se shodneme, že je to neskutečně příjemný město - jedno z nej míst v Evropě pro žití i vydělávání, sporzovní aktivity. Že se kolem nádraží tu a tam projdou či postávají nějaký podivný existence, no a kde ne?

venkov a malá města si žijí svým

A naprosto se jim vyhýbají civilizační trendy, jako je třeba odliv mladých lidí do velkých měst typu Mnichov, Hamburg, Frankfurt.[biggrin]

------------
Jako sorry, ale mně tohle přijde přehnaná generalizace ryze osobních náhodných postřehů.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Cogwheel
Úterý, 30. října 2018 - 10:43:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5976
Registrován: 1-2012
Když mě někteří přivolávají coby "proroka úpadku Německa", dovolím si jeden odkaz na aktuální trendy: http://neviditelnypes.lidovky.cz/analyza-kriminalita-v-nemecku-dk n-/p_zahranici.aspx?c=A181028_210921_p_zahranici_wag A to lze ještě předpokládat, že množství zločinů muslimských "nadlidí" vůči Němcům není ani nahlášeno, resp. vyšetřováno.

Kde je ten dříve pověstný německý pořádek, německá přesnost, spolehlivost, německá hygiena atd. - a kde za pár let bude onehdy špičková německá věda a (nejen železniční) technika?
Pružinskij
Úterý, 30. října 2018 - 10:49:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2999
Registrován: 4-2015
Dva bloky vedle je Speicherstrasse, kde jsou superluxusní byty a parkuje tam jedna Panaméra za druhou.
Je mi známo.

je to neskutečně příjemný město - jedno z nej míst v Evropě pro žití i vydělávání, sporzovní aktivity.
Jistě - protože (mmj. díky luxusní VHD) jste za hodinu mimo velkoměsto.

Že se kolem nádraží tu a tam projdou či postávají nějaký podivný existence, no a kde ne?
Ne, tu a tam, oni tam prostě žijí. Asi píšete o jiném Frankfurtu.
A kde ne? u nás ve Varech třeba ne, u vás před domem asi taky ne. Z velkoměst, která znám více třeba ne v Basileji, Budapešti, Varšavě, Kodani, Curychu, Bukurešti ...
Ne, opravdu není normální si šlehat v podchodu mezi lidma, i když vám to tak může přijít. Nám zatím ještě ne.
Mimochodem, když je to tak pohodové a neskutečně příjemné město pro život, tak je divný, že tam ještě všichni nejste?! [wink]
Já si tedy vážím takových věcí, že mohu jít bezpečně v jednu ráno z nádraží domů a cestou mi nebudou aktivně nabízeny ani děvky, ani drogy, ani nic jiného. A považuju to za normální, zatímco pasáky, kurvy a narkomany ne.

A naprosto se jim vyhýbají civilizační trendy, jako je třeba odliv mladých lidí do velkých měst typu Mnichov, Hamburg, Frankfurt
Podsuv jako [cunik]
West code was broken.

Cogwheel
Úterý, 30. října 2018 - 11:20:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5978
Registrován: 1-2012
Inu, jsme tu většinou oškliví xenofobové: https://blisty.cz/art/93245-obrovske-rozdily-v-postojich-vuci-men sinam-ve-vychodni-a-v-zapadni-evrope.html
Pružinskij
Úterý, 30. října 2018 - 11:33:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3001
Registrován: 4-2015
Jenže to je právě zásadní nepochopení. Problém není xenofobie, ale bezpečnost. Jestli je někdo fialovej, teplej, zhulenej nebo černej je úplně fuk - zato je zatracenej problém, když si začne myslet, že by mu mohla patřit moje peněženka nebo telefon. A to už nemá s xenofobií nic společného.
West code was broken.

Lexa_karel
Úterý, 30. října 2018 - 11:50:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1091
Registrován: 12-2009
RadekŠ: Vážený pane generální řediteli zeměkoule, byl jste tam někdy jako obyčejný cestující vlakem, zažil nějakou výluku s NAD?
Já do SRN jezdím každý měsíc a musím bohužel konstatovat, Pružinskij má pravdu.
Vždy jsem prohlašoval, že takový bordel při výlukách jako dokázali v Benešově nikdo nepřekoná, překonali a překonávají v SRN.
Např. úroveň údržby a oprav německých motoráků jezdících z Děčína do Rumburku přes Bad Schandau (často neschopné, mám i fota některých oprav - např. výměny čelního skla, kde zcela viditelně zůstala velká hrst střepů a bordelu). Za takové výkony byste u nás ruce řemesníkovi urazil.
Já mám za sebou desetiletou zkušenost z oblasti Václavského náměstí a podchodu st.metra Muzeum, kde jsem měl kancelář v tech. prostorách k Čelakovského sadům. Mám tedy dost vyvinutý smysl poznávat celé spektrum spodiny společnosti. Tahle nákaza se teď šíří SRN ve velkém, stačí se kolem sebe jenom dívat otevřenýma očima.
Cogwheel
Úterý, 30. října 2018 - 12:49:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5979
Registrován: 1-2012
Podle Radka Š. bych asi při návštěvě německých velkoměst, jejich nádraží a okolí měl jako pštros strčit hlavu do písku, resp. dát si růžové klapky na oči a říkat si: "Nevidím zlo, neslyším zlo." (Nos si zacpávat snad nemusím, neboť mám slabý čich. [lol])
Úterý, 30. října 2018 - 13:33:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8600
Registrován: 4-2003
protože (mmj. díky luxusní VHD) jste za hodinu mimo velkoměsto.

Stačí přejít Mohan a za nějakých 1200e/měs jsou k pronájmu byty v klidné vilové čtvrti.

Kolega odzkoušel tohle i levnější bydlení na maloměstě, reálný problémy se spoluobčany úplně stejný. Prostě i tam jsou lidi, co bezohledně parkujou, hází vaggly na zem, jsou hlučný, atd.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Pružinskij
Úterý, 30. října 2018 - 13:55:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3003
Registrován: 4-2015
No, je vidět, že při služebních přesunech PRG - FRA - PRG to Fr. Hauptbahnhof míjíte velkým obloukem.
Reálně vám kolega lže jak rudý právo, protože v maloměstech jsou ty problémy řádově menší (což je daný tím, že je tam míň těch problémových, prodá se tam míň drog, lidi jsou snáž dohledatelný a spočitatelný atd. atd.), rozhodně tedy ne "úplně stejný".
A v bezohledném parkování, vajglech nebo hluku problém fakt není, viz. diskuze výše.
West code was broken.

Adamek
Úterý, 30. října 2018 - 13:58:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1023
Registrován: 10-2007
Pružinskij:
"Z velkoměst, která znám více třeba ne v Basileji, Budapešti"
No zrovna Budapešť se teda nemá co chlubit.
A to jak v okolí nádraží, tak v centru. Tam děvku seženete snadněji než v Pardubicích perník.
Úterý, 30. října 2018 - 14:17:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14267
Registrován: 12-2007
Předchozí příspěvky mi daly vzpomenout na WC v podchodu pod vlakovým nádražím v jednom velkoměstě v jedné velmi civilizované zemi, kde bych WC s takovým vybavením opravdu nečekal.


Slouží i jako drobná fotohádanka.
-----------------------------------------------

Z (zde odkazovaného) vyhledávače spojení DB po 12/2018 jsem si mj. všiml (co se týče tratí v dosahu českého příhraničí):
- Ani nyní nedojde k (již několik let "plánovanému") zahuštění intervalu na trati Zwiesel - Grafenau z 2 h taktu na 1 h takt (nadále chybí funkční výhybna Spiegelau + zkrácení jízdních dob mezi Zwieselem a Spiegelau)

- Po 8 letech skutečně dojde k obnovení osobní dopravy na (mezitím zdvoukolejněné + již předtím sanované v oblasti obce Lohsa) trati Hoyerswerda - Horka (resp. vlaky míjejí stanici Horka a pokračují dále na Görlitz), a to povětšinou ve 2 h taktu (vyjma jedné situace z ranní špičky, kde je takt hodinový).
Úterý, 30. října 2018 - 14:19:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8602
Registrován: 4-2003
Lexa: Vážený pane generální řediteli zeměkoule, byl jste tam někdy jako obyčejný cestující vlakem,

Vážený pane nerudný starče, já jsme o tomto tématu vůbec nediskutoval. [biggrin]


služebních přesunech PRG - FRA - PRG to Fr. Hauptbahnhof míjíte velkým obloukem.

Tak mě samozřejmě vozí tím Rols Rojcem, jak jinak. [biggrin]

Reálně vám kolega lže jak rudý právo

Kolegové tam reálně bydleli či bydlí, leckdy i v řádu let a tím pádem jsou pro mě jejich postřehy o několiv řádů věrohodnější. Já to neposuzuju z toho, že se tam občas mihnu.

To je stejná hovězina, jako kdybych usuzoval o bydlení a životě v Praze něco podle toho, že si to dva narkomani šlehaj na Václaváku pod koněm.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Pružinskij
Úterý, 30. října 2018 - 14:19:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3005
Registrován: 4-2015
Tak to jste asi profesionál, mně nikdo nikdo v Bp štětky nenabízel, ani to "Hallo junge man" z FRA jsem nezaslechl (což tedy, pravda, může být tím, že neumím maďarsky[wink]).
Tam děvku seženete snadněji než v Pardubicích perník.
Povídejte, zjevně to máte zmáknutý! [happy]
West code was broken.

Cogwheel
Úterý, 30. října 2018 - 14:47:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5982
Registrován: 1-2012
Myslíte takovýto "perník" v Pardubicích: https://pardubice.idnes.cz/zasahovka-kriminalka-pervitin-pardubic e-ff9-/pardubice-zpravy.aspx?c=A180711_152857_pardubice-zpravy_mv o [lol]

Ad "chybějící výhybna Spiegelau": Dříve tam bylo nádraží a překladiště na lesní železnici. Vypadá to tam pořád ještě nějak takhle?
Cogwheel
Úterý, 30. října 2018 - 14:56:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5983
Registrován: 1-2012
Ještě schema zaniklého kolejiště LŽ ve Spiegelau:
Lexa_karel
Úterý, 30. října 2018 - 15:06:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1092
Registrován: 12-2009
RadekŠ: Já to neposuzuju z toho, že se tam občas mihnu.
Joo, tak to je jiná. Reálně o tom víte kulový, ale hlavně že perlíte, pane generální řediteli zeměkoule.
Pátek, 02. listopadu 2018 - 09:20:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9507
Registrován: 8-2012
ne, že mě v pátek odpoledne osloví ve Frankfurtu hned tři štětky za sebou
To je spíš typologií a "ksichtem" - mě spíš oslovují jehovistky [crazy][biggrin]
Na druhou stranu ovšem to stále leckde vypadá jako někde na předměstí Bejrůtu
To vypadaly třeba Brémy nebo Hamburg už v roce 1995, když jsme tam jako vyplesklí šotoušci dojeli na svoje první Schönes Wochenende (toliko k "nákaze teď se šířící"). V Kolíně nad Rýnem jste nabídku "zábavy" mohli dostat v podchodu u nádraží už před patnácti lety, jistěže ne od árijského blonďáka (tehdy ale spíš ex-CCCP). Pověstný německý ordnung pak mohla ilustrovat libovolná cesta s fotbalovými fanoušky nebo "bierfesťáky" (ale druhý den ráno byl vlak i náměstí vypiglovaný) a jak je to s jejich pověstnou přesností... no stačí s nimi pár let spolupracovat, abyste o tyhle "turistické iluze" navždy přišli.

Ale někdo ten doomsaying a Evropa je v rozkladu prostě potřebuje k životu.

(Příspěvek byl editován uživatelem T_._H_..)
電車オタク
Pátek, 02. listopadu 2018 - 21:35:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3230
Registrován: 9-2003
A navíc je to pokročile rozložené Německo podle mne stále nejlepším místem k životu v Evropě.
NOBLE BRICKS
Pondělí, 05. listopadu 2018 - 19:55:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14
Registrován: 12-2017
Krásně to píšete, pane S499. Kde mohu přihlásit své děti do Kuratoria?
Úterý, 06. listopadu 2018 - 20:38:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5328
Registrován: 5-2010
Co je zřejmě příčinou požárů ICE v Německu ?
Středa, 07. listopadu 2018 - 09:03:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 111
Registrován: 8-2017
"Zrejme"? Domnenka jednoho experta podlozena JFP? Neni fakt lepsi zkusit pockat na nejake oficialnejsi info ci zpravu EBY?
Středa, 07. listopadu 2018 - 13:41:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2033
Registrován: 11-2005
Také bych raději počkal na výsledky oficiálního vyšetřování. Nicméně jedno je naprosto nepochopitelné a to je fakt, jak mohlo trvat 45 minut od nahlášení požáru do vypnutí dané sekce trakčního vedení na trati. Tady jsou velké rezervy v kompetencích a možná i předpisech případně zákonech.

Chápu, že to nemohou vypnout hned, protože na trati mohou být v blízkém okolí další vlaky, které elektrickou energii potřebují pro bezpečné zastavení, ale při rychlosti 300 km/h a běžných špičkových rozestupech bych viděl jako rozumný údaj do 10 minut. To byla mimo jiné doba (11 minut), kterou trvalo, než se na místo požáru dostavily hasičské jednotky.
Donner au train des idées d'avance...
Pružinskij
Středa, 07. listopadu 2018 - 14:47:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3029
Registrován: 4-2015
Chápu, že to nemohou vypnout hned, protože na trati mohou být v blízkém okolí další vlaky, které elektrickou energii potřebují pro bezpečné zastavení,
Obávám se, že při požáru to musí vypnout hned, bez ohledu na pohyb ostatních vlaků. V každém případě je těch 45 minut hezká ukázka, jak to funguje v nejlepším místě k životu v Evropě. [lol]
West code was broken.

Středa, 07. listopadu 2018 - 17:11:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9538
Registrován: 8-2012
Odhalovači pomýlených nakonec zjistí, že je to práce islamistů a že to chytlo od relé z bukového dřeva [lol]
電車オタク
Středa, 07. listopadu 2018 - 22:00:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 112
Registrován: 8-2017
Predpisy Netzu neznam, ale predpokladam, ze bude rozdil mezi vypnutim Stromu a uzemnenim a souhlasem Notfallmanagera, ze je vse bezpecny a muze se zacit hasit. Ono i pri nehode NE u Meerbusch-Osterath se cekalo desne dlouho nez bylo uzemneno a mohlo se zacit zachranovat, ale tam ten duvod byl predevsim to, ze Notfallmanager mel jen jeden "Erdungsbesteck" a potreboval jich vice...

https://rp-online.de/nrw/staedte/meerbusch/zugunglueck-von-meerbu sch-was-sind-die-lehren-aus-dem-bahn-unfall_aid-33693559
Středa, 07. listopadu 2018 - 22:16:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3238
Registrován: 9-2003
No a mne zase pobavilo odhalení leteckého NWOO aktivisty, že vlaky potřebují pro bezpečné zastavení napájení z troleje.
NOBLE BRICKS
Čtvrtek, 08. listopadu 2018 - 09:49:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3242
Registrován: 9-2003
Nocni_spoje: Přesně tak. Vypíná se okamžitě, pak se zajišťuje.
NOBLE BRICKS
Čtvrtek, 08. listopadu 2018 - 10:18:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2868
Registrován: 7-2012
Elsterwerda - Horka bude i v novém grafikonu 2018/2019 stále náhradní autobusová doprava? Nějak nevidím aktuální informace, čekal jsem, že už se začne normálně jezdit.
Čtvrtek, 08. listopadu 2018 - 17:06:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14294
Registrován: 12-2007
Elsterwerda - Horka bude i v novém grafikonu 2018/2019 stále náhradní autobusová doprava?
(Pozn. ne, Elsterwerda, ale Hoyerswerda; a v případě vlakové dopravy ne Horka, ale spojkou mimo žst. Horka jedou spoje do Görlitz)

Aktuální info viz mj. vyhledávač spojení DB (s datumem po 9. 12. 2018); uvedený úsek bez NAD, spoje v trase Hoyerswerda - Görlitz; 2 h takt celodenně, ráno 1 posilový spoj (= ráno 1 h takt).
-----------------------------

Doplnění mého příspěvku - ono vězeňsky/feťácky vypadající veřejné WC je v nádražím podchodu hlavního nádraží v Lausanne.

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)
Čtvrtek, 08. listopadu 2018 - 17:37:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2872
Registrován: 7-2012
David:
"Elsterwerda - Horka bude i v novém grafikonu 2018/2019 stále náhradní autobusová doprava?
(Pozn. ne, Elsterwerda, ale Hoyerswerda; a v případě vlakové dopravy ne Horka, ale spojkou mimo žst. Horka jedou spoje do Görlitz)

Aktuální info viz mj. vyhledávač spojení DB (s datumem po 9. 12. 2018); uvedený úsek bez NAD, spoje v trase Hoyerswerda - Görlitz; 2 h takt celodenně, ráno 1 posilový spoj (= ráno 1 h takt).
-----------------------------

"
Díky nyní mi to již ukázal i IDOS chyba byla, že jsem zadal Horku kde nestaví. Trať je Elsterwerda - Hoyerswerda - Görlitz, ale první úsek byl bez náhradní autobusové dopravy. Zajímavá informace [kladivo]
Pátek, 09. listopadu 2018 - 13:24:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 113
Registrován: 8-2017
Tady pro draka vyhadreni db ke spekulacim z jeho clanku a dementi k jeho “zrejme pricine”.


https://www.deutschebahn.com/de/presse/pressestart_zentrales_uebe rsicht/DB-weist-Spekulationen-zu-Brandursache-bei-ICE-511-zurück-3464156?contentId=1204030
Pátek, 09. listopadu 2018 - 13:57:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9545
Registrován: 8-2012
Je lepší ten odkaz dělat přes odkaz, jinak vám vznikla mezera uebe rsicht a nefunguje to.
odkaz

P.S. stejně vám to neuznají, není tam žádný doomsday ani Flüchtlingen.
電車オタク
Pezos
Pátek, 09. listopadu 2018 - 20:07:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1169
Registrován: 4-2014
Hlavně systém nepřežvýkal diakritiku v URL (jinak by se odkaz nemusel kopírovat a mezery by nevadily)

Jinak požáry od nedopalků v koši, a co to asi bylo na WC, že... [proud]
Pátek, 09. listopadu 2018 - 20:30:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5333
Registrován: 5-2010
To není můj článek, jen jeden z názorů možných příčin.Jen je zajímavé kolik podle tebe blbců nezávisle na sobě, se stále motají kolem toho trafa.
Tak dobře no, vypadá to, že z 39 případů nešlo nikdy o tech.závadu a za všechno můžou neukáznění kuřáci a žháři na WC, když to píše mluvčí osobky DB.
T.H. proč to stáčíš k uprchlíkům?Já o nich nenapsal ani slovo.