Diskuse » Archiv 2018 » Železnice » GVD platný a připravovaný » Archiv diskuse GVD platný a připravovaný do 21. 12. 2018 předcházející | další

Archiv diskuse GVD platný a připravovaný do 21. 12. 2018

dolů
   autor příspěvek
Neděle, 16. prosince 2018 - 21:04:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3282
Registrován: 3-2006
Ono je spíš problém, že lidi už nechtějí brát ohledy a tak se většina lidí bojí, požádat o ztišení dětí,zavření okna, přesunutí koček z jeho dosahu, pokud má na ně alergii, atd.
Zkuste říct někde "z dovolením",když chcete někde projít, většinou na Vás koukají, jako na vraha.
Možná by se měl někdo zabývat, proč většina lidí je vnitřně naštvaná. Myslím, že ta diagnoza většiny populace by byla zajímavá.
Neděle, 16. prosince 2018 - 21:32:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3619
Registrován: 9-2007
Vida, nejsem v tom sám. [happy] Je to celospolečenská nálada, související s politikou v Česku i v Evropě, do toho moderní technologie odvádějící pozornost a myšlenky a hlavně množství reklam, kvůli kterým se lidé odnaučili číst, neboť veškeré nápisy automaticky filtrují v domnění, že jde o reklamu. Holt se tomu budeme muset přizpůsobit, lepší už to nebude. Navíc si všímám, že má generace (90. léta - současnost) se nechce ničemu přizpůsobovat a pak dochází k těm situacím, kdy se zase jiná sorta lidí bojí na někoho promluvit. Já jel tuhle asi měsíc zpátky tři hodiny v kupé se třemi mladými (25-30 let) intelektuály, kteří sice vedly debatu docela na úrovni, ale jeden z nich a jedna slečna byli zutí. V kupé se pomalu nedalo dýchat, ale já si řekl, že to nějak překonám... no a pak jeden z nich, vedle mě sedící, si začal dávat ruku za hlavu a na mě se kromě smradu z nohou vyvalil smrad z podpaží. Šel jsem si sednout jinam a obávám se, že by vypadalo dost blbě, kdybych místo toho pána a slečnu upozornil, že hrozně smrdí a zda by s tím něco nechtěli dělat. [crazy]

Ztráta hodnot, zásad, ztráta schopnosti vnímat okolí, přizpůsobit se jemu,... [andel]
Neděle, 16. prosince 2018 - 21:36:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 607
Registrován: 7-2017
Říkal pan Werich: To dělá prostředí. Prostředí je důležitý činitel. I ve vývoji společnosti....
Vantju: [ok] Já bych teda udělal protiútok-taky bych se zul a možná něco vypustil [lol]. Ať si užijou.

(Příspěvek byl editován uživatelem mot.)
Neděle, 16. prosince 2018 - 21:58:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3283
Registrován: 3-2006
mot:
"Říkal pan Werich: To dělá prostředí. Prostředí je důležitý činitel. I ve vývoji společnosti....
Vantju: [ok] Já bych teda udělal protiútok-taky bych se zul a možná něco vypustil [lol]. Ať si užijou.

(Příspěvek byl editován uživatelem mot.)"

A měl pravdu.
Také používám protiútok,i když se to snažím použít jen zřídka, spíš jdu z boje,, většinou stačí spustit "učňovčinou" a hned zavládne na druhé straně klid. Za ty tři nucené roky na učňáku (říkalo se o něm, že je jako 3.nápravná) , bych měl nakonec soudruhům poděkovat, na průmyslovce bych se tento způsob vyjadřování tenkrát nenaučil.
Neděle, 16. prosince 2018 - 22:47:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8669
Registrován: 4-2003
je zajimavej pohled na ty "co jsou sami dokonali"

Ještě zajímavější je potom se sám na sebe podívat do zrcadla a nebo si k sobě čuchnout.:-)

Ovšem to je přesně to, co ti nedokonalí NIKDY neudělají.

Zatimco oni nikomu nevadej, ze...

Že bych vadil ve vleku čundrákovi, který v ošumtělém obleku lemtá, zapáchá a pokřikuje, protože v čistém a přiměřeném oblečení nelemtám, nepáchnu a jsem zticha. resp. s případnými spolucestujícími mluvím tiše?[uhoh]
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Neděle, 16. prosince 2018 - 23:12:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8670
Registrován: 4-2003
Navíc si všímám, že má generace (90. léta - současnost) se nechce ničemu přizpůsobovat

Děláte nesmyslné závěry z jednoho pozorování, aniž byste měl tušení o chování předchozích generací. Třeba o tom, že dvě dekády dozadu jezdila vlaky "zvěř" z učilišť a jaký peklo to bylo.[crazy] Proto tomu je ten smrad ze zutých bot zcela neškodný.

Přečtete si někdy Gutha-Jarkovského, např. Společenský katechismus a nebo Pravidla slušného chování pro mládež.[biggrin] To vzniklo před stoletím a v podstatě se od té doby v pricipu až zas tak nezměnilo.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Pondělí, 17. prosince 2018 - 05:39:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1277
Registrován: 5-2002
RadekŠ:
"Že bych vadil ve vleku čundrákovi, který v ošumtělém obleku lemtá, zapáchá a pokřikuje, protože v čistém a přiměřeném oblečení nelemtám, nepáchnu a jsem zticha."
Stejně tě, Radku, obdivuju, že denně jezdíš vlakem, když v tom tvém směru není Dopravce schopen nabídnout I. třídu. Já už bych na tvém místě dávno kapituloval a zahušťoval silniční provoz.
O tom totiž I. třída je: dostat do veřejné dopravy lidi, kterým nezáleží ani tak na ceně, jako na prostředí. Ty lidi, kteří neřeší kolik to stojí, ale s jakými lidmi budu po dobu cesty sdílet společný prostor, co tam budu nucen poslouchat, čichat, apod.
Ano, takoví, kteří tyhle preference nemají a je jim dobře mezi "svými", tohle označí za snobství a povyšování se. To je v pořádku, s tím nemá smysl polemizovat. Ale každý, kdo chce vážně dostat lidi z aut do vlaků, by měl tenhle jev pochopit a zohlednit.
Pondělí, 17. prosince 2018 - 06:17:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9597
Registrován: 4-2003
Vantju:Já jel tuhle asi měsíc zpátky tři hodiny v kupé se třemi mladými (25-30 let) intelektuály, kteří sice vedly debatu docela na úrovni, ale jeden z nich a jedna slečna byli zutí. V kupé se pomalu nedalo dýchat, ale já si řekl, že to nějak překonám... no a pak jeden z nich, vedle mě sedící, si začal dávat ruku za hlavu a na mě se kromě smradu z nohou vyvalil smrad z podpaží. Šel jsem si sednout jinam a obávám se, že by vypadalo dost blbě, kdybych místo toho pána a slečnu upozornil, že hrozně smrdí a zda by s tím něco nechtěli dělat.

Tak tohle udělat mne v kupé, tak dotyčným "vlčkům" zpříjemním cestu natolik, že na ní ještě dlouhou dobu budou vzpomínat [angry].

Mimochodem, tohle je jedním z důvodů, proč se přechází k velkoprostorovým vozům - aby lidé neměli falešný pocit soukromí a bylo jim jasné, že si nemůžou dělat to, co běžně dělají doma [wink].


Sants: Ano, takoví, kteří tyhle preference nemají a je jim dobře mezi "svými", tohle označí za snobství a povyšování se. To je v pořádku, s tím nemá smysl polemizovat. Ale každý, kdo chce vážně dostat lidi z aut do vlaků, by měl tenhle jev pochopit a zohlednit.

Pořád je ale dost sociálně dopravních inženýrů - pitomců, kteří prosazují hromadnou dopravu zadarmo, aby "vlčkové" si mohli do vlaku chodit měsíc nemytí a nikdo proti tomu v podstatě nemohl nic pípnout, protože bezdomovec nemá na jízdenku a pak už jí potřebovat nebude [crazy].

Z vlaků, které jsem řídil, jsem už pár bezdomovců vyhodil, protože zasmradili celý oddíl a měli zájem jezdit sem a tam. Normální cestující se přitom hromadili na opačném konci vozu, či dokonce vůz opustili a šli do jiného. Krom blbejch řečí to naštěstí nic jiného neprovázelo, přičemž někteří silně prskali, že mají na bezplatnou přepravu nárok. Jenže neměli žádný doklad totožnosti, tak měli smůlu, ač někteří určitě nárok nárok na přepravu dle mnou odhadnutého stáří (věk v obličeji podobně vypadajícího normálního člověka minus deset až patnáct let za zchátralost zejména díky chlastu) už měli.

Jistě, na ulici se dá dostat snadno, ale ti, co na ní být nechtějí, se snaží nějak udržovat (třeba u Armády spásy) a člověk je jen tak nepozná. Tohle byly evidentně případy, kterým naopak život na ulici plně vyhovoval...
Pondělí, 17. prosince 2018 - 06:28:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12426
Registrován: 5-2004
Hele brame a to jako prestoupili z toho sukafonu na naraznik nebo kam?

Mch z toho smradlavyho sukafonu kde kdyz naskoci bufik je na masne smrad o 2 perony vedle asi jak v 80-tejch letech...
Pondělí, 17. prosince 2018 - 06:37:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9598
Registrován: 4-2003
Petr vlček:Hele brame a to jako prestoupili z toho sukafonu na naraznik nebo kam?

Na S34 vozí na několika vlacích ráno i odpoledne přívěs. Ale to by měl samozvaný všeználek, který se vyskytuje všude a všechno zná, měl přeci vědět?!? [biggrin][biggrin][biggrin]
Pondělí, 17. prosince 2018 - 08:48:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12427
Registrován: 5-2004
To je pravda, ten smrdi v zime jeste vic.

No a asi to laka bezdaky ze maj pocit ze je to nakej srot. V jinejch vlakach je nevidam. A ani v mhd nebyvali v linkach s jizdni dobou +/-20 minut ale v tech co jely hodinu pres cely mesto. S34 je ale asi nejaka specificka...
Pružinskij
Pondělí, 17. prosince 2018 - 08:58:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3179
Registrován: 4-2015
Popelnice jao popelnice... někde se ohřát musí!
West code was broken.

Pondělí, 17. prosince 2018 - 09:43:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3832
Registrován: 5-2004
Bram:
"Pořád je ale dost sociálně dopravních inženýrů - pitomců, kteří prosazují hromadnou dopravu zadarmo, aby "vlčkové" si mohli do vlaku chodit měsíc nemytí a nikdo proti tomu v podstatě nemohl nic pípnout, protože bezdomovec nemá na jízdenku a pak už jí potřebovat nebude [crazy]. "
Sorryjako, ale tohle spolu vůbec nesouvisí. Dle podmínek každého soudného dopravce je možné smradlavé, agresivní apod. cestující vyrazit bez ohledu na (ne)zaplacené jízdné.
Úterý, 18. prosince 2018 - 05:30:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9599
Registrován: 4-2003
David jaša: Sorryjako, ale tohle spolu vůbec nesouvisí. Dle podmínek každého soudného dopravce je možné smradlavé, agresivní apod. cestující vyrazit bez ohledu na (ne)zaplacené jízdné.


Sorryjako, ale cestující bez jízdenky je oproti intenzitě smradu objektivně měřitelná veličina. Kdežto posuzování vzhledu a špinavosti oblečení cestujících je stejně jako posuzování intenzity smradu zcela subjektivní záležitost. Jízdné samo o sobě naprostou většinu jedinců, kteří už jsou svým vzhledem a smradem subjektivně za přijatelnou mezí, v pohodě a hlavně pro ostatní cestující (tj. platící zákazníky) zcela bezbolestně vyselektuje.

Je dobré si to přiznat a nešermovat stále s jízdným zadarmo pro všechny [wink].
Úterý, 18. prosince 2018 - 06:30:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 174
Registrován: 12-2010
Ad plechovky s pivem No poslední dobou se tento humac projevuje ve vlacích často. Ono stačí že si člověk sedne do kupecka kde má svou mistenku a později přijde další cestující a první co udělá okamžitě vynda s batohu si dvě Plzně a než se vlak rozjede už má jednu v sobě a okamžitě otvírá druhou a kupé pak vypadá jako hospoda.....
Trať 331-Zlínka ta přežije !
Úterý, 18. prosince 2018 - 08:02:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 481
Registrován: 12-2003
Zlinak: Chápu, že pokud by se tam válel ožralej a hulákal, tak je to přes čáru. Ale dát si při cestě vlakem pivko považuji za devízu železniční dopravy..
Úterý, 18. prosince 2018 - 09:29:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1319
Registrován: 4-2003
Ale dát si při cestě vlakem pivko považuji za devízu železniční dopravy..
Vidím to podobně... Až to zakážou budeme se všichni divit jak nám taková samozřejmá situace chybí
Pikehead
Úterý, 18. prosince 2018 - 18:32:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4692
Registrován: 3-2007
Jenže bacha, ono to pivo lidem, co ho nepijou (nebo na něj nemaj chuť) může smrdět. Všeho s Mírou [biggrin]
Mladějov
Úterý, 18. prosince 2018 - 19:38:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13314
Registrován: 3-2007
Petr_vlček:
"Hele brame a to jako prestoupili z toho sukafonu na naraznik nebo kam?

Mch z toho smradlavyho sukafonu kde kdyz naskoci bufik je na masne smrad o 2 perony vedle asi jak v 80-tejch letech..."


Dávno už má víc než 90% 810 Ebry - takže jsi zřejmě zamrzl někde v minulosti - jako RadekŠ [wink]
Úterý, 18. prosince 2018 - 19:53:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8504
Registrován: 5-2002
Jenže bacha, ono to pivo lidem, co ho nepijou (nebo na něj nemaj chuť) může smrdět. - a někomu zase smrdí )co ho nepijou) kafe, takže jako co?
Úterý, 18. prosince 2018 - 20:54:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6586
Registrován: 12-2011
A někomu smrdí borovička [crazy]
"Je to vaše zadnice?" otázal se a ukázal fotografii Zdeničce.
"Je," řekla a usmála se.
"Kdo vám tam natiskl ta staniční razítka?" ptal se rada Zednicek.
"Pan výpravčí Hubička"


Mé fotky na K-reportu odkaz
Úterý, 18. prosince 2018 - 20:59:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2966
Registrován: 12-2007
intelpetr: Tak si místo borovičky mohou dát gin, budou vypadat jako světaznalci.[biggrin]
Úterý, 18. prosince 2018 - 21:24:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3288
Registrován: 5-2002
Gin je jalovcová, vy světáku...

(Čert, rum, kontušovka, jeřabinka, jalovcová...[lol])
Ostatně soudím, že EU musí být rozpuštěna a nahrazena funkčním hospodářským společenstvím. Čím dříve, tím lépe...

Nejchráněnější organismus v Absurdistánu? Kůrovec - kvůli tomu obětovali celou Šumavu...
Úterý, 18. prosince 2018 - 21:37:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8673
Registrován: 4-2003
první co udělá okamžitě vynda s batohu si dvě Plzně a než se vlak rozjede už má jednu v sobě a okamžitě otvírá druhou a kupé pak vypadá jako hospoda.....

Problém není to pivo - to se ostatně podává i letecké byznys klás - ale v určitém typu lidí, jejich vzezření způsobu chování, vč. způsobu konzumace moku.

jak nám taková samozřejmá situace chybí
¨
Kdyby nebyly vlaky, tak by bylo o záminku míň ke konzumaci, žejo....[crazy]
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Pikehead
Úterý, 18. prosince 2018 - 21:39:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4694
Registrován: 3-2007
No to bych chtěl vidět, kdo tu borovičku dneska dělá jinak než gin...
Středa, 19. prosince 2018 - 12:35:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1299
Registrován: 11-2005
Borovička je snad taky standardně z jalovce, ne?

Obyčejně se samozřejmě snažím neobtěžovat okolí svým zjevem a chováním, ale z požadavků některých zdejších jsem až zaskočen. Což takhle být trochu nad věcí a přidat tolerance? Nebo můžete zkusit VSOE [lol]

Co se týče Polska a alkoholu, právě takřka absence hospod, jak je známe, mě sem tam vede koupit si ve "sklepu" nějaký ten lahváč a popíjet ho v parku, jednou to vedlo k napomenutí. Ve vlacích se tam pije často a ve velkém, bývá to schopný činitel k navázání kontaktu s místními. Že je to zakázané, mi s tím nějak neštymuje. Mimochodem, víte ještě o jiných zemích, v nichž bych si měl dávat pozor?
Středa, 19. prosince 2018 - 12:51:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3583
Registrován: 5-2002
Estonsko. (A dodržovalo se to.)
Mladějov
Středa, 19. prosince 2018 - 13:01:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13321
Registrován: 3-2007
RadekŠ:
"
Problém není to pivo - to se ostatně podává i letecké byznys klás - ale v určitém typu lidí, jejich vzezření způsobu chování, vč. způsobu konzumace moku.
"

Přesně tak.
Já si při líčení pana Zlíňáka představil špinavého jednoducháče a zvuky jako Psss (otevření piva), Gloglo a Krrrk [proud].
K tomu pár vět, jak to dneska stojí všechno za howno.

Holt další výhoda kupátek si přesednout jinam a být od rušících individuí oddělen fyzicky, hlukově i pachově.
Středa, 19. prosince 2018 - 13:34:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5288
Registrován: 12-2004
https://zdopravy.cz/arriva-ma-prebrat-ceskym-draham-dalsi-trate-u spela-v-libereckem-kraji-s-desiry-21091/
Středa, 19. prosince 2018 - 14:05:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3584
Registrován: 5-2002
Holt další výhoda kupátek si přesednout jinam a být od rušících individuí oddělen fyzicky, hlukově i pachově. Nevýhodou kupátek je, že když takové individuumm přistoupí, tak ho má člověk hned pod nosem. A nikomu se nechce zvedat z místa, kde si už hodil tašku na polici, pověsil kabát, rozložil noviny a vytáhnul propisku. Navíc s možností, že se z nového místa bude zedat zase. A nebo to místo už ani nemusí být.
Pružinskij
Středa, 19. prosince 2018 - 14:08:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3188
Registrován: 4-2015
Libcha: Souhlas! Máte pravdu! Velkou! [ok][ok][ok]
Začínají mě tímhle omezením občas prudit. Pít se třeba nesmí ani na Ukrajině, ale nikdo to moc neřeší. A já se chci taky družit! A rychleji cesta utíká, poznám nové nápoje, nové tváře a vyčistím si trubičky.
V Estonsku jsem nedávno čistil z Parnu do Viljandi:

ale nikdo to naštěstí neřešil.
West code was broken.

Středa, 19. prosince 2018 - 14:24:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18098
Registrován: 5-2002
Brr: rozložil noviny a vytáhnul propisku
Křížovka nebo sudoku...? [biggrin]
Středa, 19. prosince 2018 - 14:49:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3585
Registrován: 5-2002
Sudoku.[wink]
Středa, 19. prosince 2018 - 15:26:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8505
Registrován: 5-2002
Jo, kde jsou ty doby, kdy jsem si v letadle z Prahy do Bruselu vytáhl z příručního zavazadla vlastního lahváče a následovalo Psss (otevření piva), Gloglo a Krrrk

U vlaku se to dá řešit. Máme vozy pro ženy, tak proč né vozy vyhrazené pro ty co, chtějí konzumovat. A pochopitelně se nesmí cestující opít, a to ani když cestuje v bistrovoze.
Středa, 19. prosince 2018 - 15:31:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10090
Registrován: 12-2009
Co se týče Polska a alkoholu, ... Ve vlacích se tam pije často a ve velkém
Asi jak kde. Naposled na KŚ málem dostal spolucestující flastr za pivo, které držel v ruce tak blbě, že ho průvodčí zahlédl.

Gin je jalovcová, vy světáku
Ale vypadá to líp. Podobně jako 810 elenooranžová versus třeba modrá.[proud]
Středa, 19. prosince 2018 - 16:44:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6590
Registrován: 12-2011
Kdž jsem jel do Parnü já, tak tam naštěstí žádní opilí cestující nebyli.

(Příspěvek byl editován uživatelem intelpetr.)
"Je to vaše zadnice?" otázal se a ukázal fotografii Zdeničce.
"Je," řekla a usmála se.
"Kdo vám tam natiskl ta staniční razítka?" ptal se rada Zednicek.
"Pan výpravčí Hubička"


Mé fotky na K-reportu odkaz
Středa, 19. prosince 2018 - 17:53:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4483
Registrován: 4-2003
Johny11:
"Gin je jalovcová, vy světáku..."
Ohl:
"Ale vypadá to líp. Podobně jako 810 elenooranžová versus třeba modrá.[proud]"
Obojí je sice cítit po jalovci, no způsob přípravy je odlišný. K pouhé odlišnosti v nátěrech motoráku řady 810 bych to nepřirovnával.

Borovička:
"tak proč né vozy vyhrazené pro ty co, chtějí konzumovat"
V žádném případě. Cestující, kterým vadí konzumace piva druhými, mají přeci nárok sednout si do jakéhokoliv vozu a ne aby chodili vůz od vozu a hledali, ve kterém se pivo nepije. Stát by pití piva měl zakázat, protože to některé obtěžuje.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Středa, 19. prosince 2018 - 18:10:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3625
Registrován: 9-2007
Máme vozy pro ženy
Ano, protože některé ženy se bojí cestovat samy. Třeba ta moje si nese velmi nepříjemný zážitek z jednoho rychlíku, kde cestovala sama v jedničce z Brna do Prahy, nějakému cestujícímu se zalíbila a tak ji nejprve velmi nenápadně sledoval, poté vešel k ní do kupé, začal ji nabalovat a nakonec zbytek cesty strávila zamčená na WC kdesi uprostřed soupravy, aby se před ním skryla. Že vám takové věci nejsou nepříjemné neznamená, že kupé pro ženy je nějaký špatný nápad, neuctivý vůči opačnému pohlaví.

tak proč né vozy vyhrazené pro ty co, chtějí konzumovat. A pochopitelně se nesmí cestující opít
...protože právě to se stane. [happy] Ne každý, kdo si koupí do vlaku nějaký chlast, se z něj neopije. Já si třeba občas pivo do vlaku koupím, ale stačí mi jedno a mám to spíš na chuť, než na nějakou potřebu celou dobu něco popíjet. Znám dva krásné příklady, které odůvodňují to, proč je v těch zemích zakázána konzumace alkoholu ve vlaku.

První zážitek mám z cesty Wrocław - Praha. V motoráku do Meziměstí jsem náhodou narazil na kamaráda, který shodou náhod ten den také trávil šotoušením. Já jel se ženou, on s kamarádem a zatímco já měl pořád potřebu (jen) o něčem mluvit, oni si s sebou vezli láhev nějakého rumu a polská piva. Než jsme dojeli do ČR, stáhli vše alkoholické, co s sebou měli a do 814 z Teplice n/M do Trutnova přestupovali s výkřiky po vlakvedoucím, že mu režijky předávat k načtení nemusí, protože na domovské trati jezdí také jen "na obličej". Zatímco kamarád kamaráda usnul, ten se postupně rozjel a vrcholem celé cesty bylo vysvětlování cestujícím, sedícím na sousední čtyřce, že poslouchají špatný druh hudby a holka, sedící naproti, je pěkně hnusná a měli by ji vyhnat do sousedního kupé. Já už to nevydržel, odtáhl jsem ho na druhý konec MV, tam jsem ho posadil a po hromadě nadávek také usnul. V Trutnově se jim nějak podařilo vystoupit a další den mi kamarád psal, že si vůbec nepamatuje, jak včera jel. [happy]

Druhý případ se pak týká mě samotného - vyrazili jsme na výlet s kamarádem. Cestou z Prahy do Trutnova jsem si koupil plechovku piva, on přistupujíc v Hradci s sebou vzal cosi ostravského v PET lahvi. Tu jsme vypili napůl, v Trutnově jsme si s k jídlu koupili další pivo a už to jelo. [happy] Ve Staré Pace se z povinné přestávky na sekanou stala povinná přestávka na panáka a další pivo, v Chlumci jsme s nadšením cosi zpívali, zbytek cesty z Nymburka přes Ústí n/L do Prahy už jsem nepil a večer mi bylo tak blbě, že jsem si při návštěvě hospody dal jen jednu limonádu a po ní jsem valil domů se z té nevolnosti vyspat. Já teda mám výhodu, že v opilosti nejsem konfliktní, ale rozhodně si nemyslím, že bych nevzbuzoval špatný dojem.

Prostě jedno pivo ve vlaku je v pohodě, ale ten zákaz konzumace alkoholu asi není primárně kvůli tomu. [wink] Netvrdím, že dát si jedno pivo ve vlaku je špatně, ale často to vede k situaci, kdy se z jednoho piva stane piv víc, někde se objeví něco tvrdého a pak je to konec. V létě jsem jel z Prahy do Lince, prvním ranním Ex, a vodáci se jen cestou z Prahy do ČB natolik ztřískali, že to vypadalo skoro jako v mnichovském Ex - na zemi se válely lahve, leckde byl vylitý alkohol, bordel, smrad.. a ještě než těch několik skupinek vodáků vystoupilo, stihli otravovat snad každého, kdo kolem prošel. A pokud je vám příjemné se vybavovat s opilcema, tak prosím, ale mně a asi kdekomu dalšímu to moc příjemní není.
Středa, 19. prosince 2018 - 18:29:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12431
Registrován: 5-2004
"Třeba ta moje si nese velmi nepříjemný zážitek z jednoho rychlíku, kde cestovala sama v jedničce z Brna do Prahy, nějakému cestujícímu se zalíbila a tak ji nejprve velmi nenápadně sledoval, poté vešel k ní do kupé, začal ji nabalovat a nakonec zbytek cesty strávila zamčená na WC kdesi uprostřed soupravy, aby se před ním skryla. Že vám takové věci nejsou nepříjemné neznamená, že kupé pro ženy je nějaký špatný nápad, neuctivý vůči opačnému pohlaví"

Nejsem si jist že by tomuhle zabránilo dámský kupé pokud by v něm byla sama.

"Stát by pití piva měl zakázat, protože to některé obtěžuje"

stát by měl zakázat i pití kafe protože některé obtěžuje přelejzat ublemcaný fleky v podchodech od cintačů.
Pružinskij
Středa, 19. prosince 2018 - 18:32:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3190
Registrován: 4-2015
Kdž jsem jel do Parnü já, tak tam naštěstí žádní opilí cestující nebyli.
Se mnou naštěstí také ne. On je tam alkohol docela drahý a tohle bylo nějaký rumunský čůčo...

Vanjtu: Holt máte kamarády alkoholiky, no. [biggrin]
Jinak ale popisované případy řeší obvykle všechny SPPO dopravců vyloučením z přepravy.

V Polsku to bylo trochu jinak - tam se kdysi chlastalo tak neuvěřitelně, že to fakt museli nějak regulovat a zakázali proto plošně pít všude a i prodej alkoholu na nádražích. Dneska už se asi zase smí v jídelácích, společnost se dost kultivovala a už nejspíš ten zákaz ani není nutný. Ale kdyby jste viděl co se dělo večer a po nocích na PKP v první polovině devadesátých, to by jste tedy nevěřil.
West code was broken.

Pružinskij
Středa, 19. prosince 2018 - 18:34:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3191
Registrován: 4-2015
A pokud je vám příjemné se vybavovat s opilcema, tak prosím, ale mně a asi kdekomu dalšímu to moc příjemní není.
U nás pohodička. Počkejte až narazíte na skutečného násosku někde v Novosibirsku, na Donbase atd. Tam už jde často fakt o hodně.
West code was broken.

Středa, 19. prosince 2018 - 20:14:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2969
Registrován: 12-2007
Když od ledna nebudou létat letadla z Prahy do Ostravy nebo do Bratislavy https://www.novinky.cz/ekonomika/492487-csa-zrusi-linky-do-ostrav y-i-tu-nejstarsi-do-bratislavy.html, tak to mohou využít železniční dopravci, protože trochu více lidí pojede vlakem, zvláště po zkušenostech s dálnicí D 1 před týdnem.
Středa, 19. prosince 2018 - 22:12:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3292
Registrován: 5-2002
Wagon:
"Když od ledna nebudou létat letadla z Prahy do Ostravy nebo do Bratislavy https://www.novinky.cz/ekonomika/492487-csa-zrusi-linky-do-ostrav y-i-tu-nejstarsi-do-bratislavy.html, tak to mohou využít železniční dopravci, protože trochu více lidí pojede vlakem, zvláště po zkušenostech s dálnicí D 1 před týdnem."

[lol][lol][lol]
Jojo, tři, respektive čtyři lety týdně, letadlo pro 42 cestujících, obvykle obsazené na méně než 50 %... Takže 60 až 80 lidí - jeden vagon.[crazy]
Ostatně soudím, že EU musí být rozpuštěna a nahrazena funkčním hospodářským společenstvím. Čím dříve, tím lépe...

Nejchráněnější organismus v Absurdistánu? Kůrovec - kvůli tomu obětovali celou Šumavu...
Středa, 19. prosince 2018 - 22:17:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2970
Registrován: 12-2007
Johny11: Možná, že to bude k něčemu dobré, snad se naučí poslanci a senátoři jezdit [masinka] a ušetří tak na cestovném.[happy]
Čtvrtek, 20. prosince 2018 - 08:38:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8676
Registrován: 4-2003
protože některé obtěžuje přelejzat ublemcaný fleky

U normálních lidí se obvykle v pravidelných intervalech vytírá, to že někdo něco rozleje se občas stane v lepších rodinách.

vytáhl z příručního zavazadla vlastního lahváče a následovalo Psss (otevření piva), Gloglo a Krrrk

A zážitek z toho nějakej byl? Dyť tam ftuchvíli nemůžete nic cejtit, vyjma CO2 a štípání bublinek.

Taký já si v tom Bruselu dám radši točený v letištním baru, když už tedy mám chuť. Abych si jí vychutnal.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Čtvrtek, 20. prosince 2018 - 19:22:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 115
Registrován: 12-2017
Wagon: Když od ledna nebudou létat letadla z Prahy do Ostravy nebo do Bratislavy https://www.novinky.cz/ekonomika/492487-csa-zrusi-linky-do-ostrav y-i-tu-nejstarsi-do-bratislavy.html, tak to mohou využít železniční dopravci, protože trochu více lidí pojede vlakem, zvláště po zkušenostech s dálnicí D 1 před týdnem.

Tim letadlem do Ostravy občas letělo i 10 lidí, někdy ani to ne, takže asi tak. Nechápu že to dotovaly až do dnešních dnů, se holt čekalo na nového majitele kterej charitu provozovat nebude.
Čtvrtek, 20. prosince 2018 - 19:48:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 617
Registrován: 7-2017
A když si spočítáte skutečnou dobu cesty (na letiště, odbavení, odbavení, z letiště) a cenu, tak se divím, že s tím vůbec někdo (krom postlanců) lítal (Brno, Ostrava, Bratislava). Vyplatily by se snad až Košice.
Mladějov
Čtvrtek, 20. prosince 2018 - 20:00:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13331
Registrován: 3-2007
Hm, to neznáte pozadí - služebně létající to neplatěj, zato se jim připočítávaj majle do bonus programu a pak můžou s rodinou někam letět skoro zadarmo.
Čtvrtek, 20. prosince 2018 - 20:58:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2972
Registrován: 12-2007
Ale hlavně, že na ostravské letiště je přímé železniční spojení z Ostravy. [crazy] Kolik lidí jezdí za den vlakem do Mošnova?
Čtvrtek, 20. prosince 2018 - 22:42:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3586
Registrován: 5-2002
zato se jim připočítávaj majle do bonus programu a pak můžou s rodinou někam letět skoro zadarmo. Existují i corporate frequent flyer programy, ČSA ho nabízí taky. Pak jsou i ty míle majetkem firmy. Tak si ho ten podnik mohl zařídit.
Krom toho, ani u služebních cest to není zdaleka všude tak, že si pracovník může za cestu utratit, co se mu zachce.
tak se divím, že s tím vůbec někdo (krom postlanců) lítal Smyslem těch letů bylo především poskytnout Ostravákům přípoj na lety někam dál. Z podobného důvodu se lítá např. z Prahy do Vídně.
Čtvrtek, 20. prosince 2018 - 22:50:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2974
Registrován: 12-2007
Brr: Ostraváci mohou jezdit do Katovic. Na straně druhé, ČSA nebo jiná letecká společnost bude zajišťovat prodělečné spoje do Vídně, ale tam cestující přestoupí do letadla jiné společnosti, a co z toho bude mít společnost, co zajistila prodělečný spoj? Nevím, zda společnost zajišťující krátké, ekonomicky dost nevýhodné lety má nějakou dohodu s ostatními leteckými společnostmi, které odlétají např. z vídeňské destinace, že jim na leteckou dopravu přispějí.
Čtvrtek, 20. prosince 2018 - 23:12:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1116
Registrován: 7-2017
Brr: O kolik vyjde rychleji let LVH - Schwechat proti railjetu Praha Hbf - Wien Hbf - Flughafen Wien Bf. ?
Čtvrtek, 20. prosince 2018 - 23:29:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3588
Registrován: 5-2002
ČSA nebo jiná letecká společnost bude zajišťovat prodělečné spoje do Vídně ČSA už dlouhou dobu žádné spoje do Vídně nezajišťuje, ty provozuje Austrian, který pak zajišťuje i spoje dál, včetně dálkových.
zda společnost zajišťující krátké, ekonomicky dost nevýhodné lety má nějakou dohodu s ostatními leteckými společnostmi, To se samozřejmě v rámci dohod mezi aerolinkami ošetřuje.
Mimochodem, není nikde řečeno, že krátké spoje musí být ekonomicky nevýhodné, to závisí na celé řadě dalších okolností.

O kolik vyjde rychleji let LVH - Schwechat proti railjetu Praha Hbf - Wien Hbf - Flughafen Wien Bf. ? O kus: přibližně o rozdíl (vlakem - letadlem - doba na přestup mezi lety). A především, případě celé cesty letadlem na jednu letenku má cestující ochranu pro případ mimořádností už z Prahy; jestliže jede vlakem a něco se stane, tak, pokud nekoupil drahou flexibilní letenku, má smůlu.
Čtvrtek, 20. prosince 2018 - 23:30:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 618
Registrován: 7-2017
A ještě je potřeba napsat, co sebou můžu vzít do letadla a co do vlaku.
Čtvrtek, 20. prosince 2018 - 23:33:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6596
Registrován: 12-2011
Když pojedu v rytířském brnění, určitě zvolím vlak.
"Je to vaše zadnice?" otázal se a ukázal fotografii Zdeničce.
"Je," řekla a usmála se.
"Kdo vám tam natiskl ta staniční razítka?" ptal se rada Zednicek.
"Pan výpravčí Hubička"


Mé fotky na K-reportu odkaz
Turista
Čtvrtek, 20. prosince 2018 - 23:33:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1266
Registrován: 12-2003
Nevím, zda společnost zajišťující krátké, ekonomicky dost nevýhodné lety má nějakou dohodu s ostatními leteckými společnostmi, které odlétají např. z vídeňské destinace, že jim na leteckou dopravu přispějí.

Pokud jsou ty lety vystavené na jedné letence (tj. v rámci jedné společnosti nebo jedné aliance), tak zpravidla ano.}
Čtvrtek, 20. prosince 2018 - 23:44:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1118
Registrován: 7-2017
Brr: To se dá přeci řešit - v AT jezdí z Lince do Vídně railjety s codesharem. U nás to bylo taky.
Pátek, 21. prosince 2018 - 00:11:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 619
Registrován: 7-2017
ip: nemusíš brát brnění, stačí obyčejná flaška s pitím.
Pátek, 21. prosince 2018 - 08:28:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3589
Registrován: 5-2002
co sebou můžu vzít do letadla a co do vlaku. Jo. Při nástupu do letadla ve Vídni si můžu vzít přesně to, co při nástupu v Praze.[biggrin] Můžu si klidně vzít do Vídně to brnění, ale musí se nechat ve Vídni.
U nás to bylo taky. A chcíplo to právě pro nespolehlivost dráhy - cestující měl nárok na změnu letů a případné ubytování, což ale ČD nechtěly hradit a náklady na to házely na ČSA. Aspoň co jsem slyšel.
Pátek, 21. prosince 2018 - 20:40:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14694
Registrován: 10-2004
Tak tu máme další aktualizaci JŘ železniční dopravy projektu Veřejná doprava Vysočiny. Aktualizace se týká jen jedné trati, a to 228. Genialita řešení opět stoupla a tak v pracovní dny padá vazba na rychlíky v Jindřichově Hradci, protože vlaky v PD se posouvají na sudou celou. V sobotu a neděli zůstávají v lichou, ovšem nově je Obrataň - Kamenice pouze po 4 hodinách a 20 minutový nepřípoj se posouvá z Černovic do Kamenice. Trať 240 ještě zřejmě projednaná není, takže stále chybí návrh trati 252 v úseku Studenec - Velké Meziříčí zastávka. Autobusy mají nějaké aktualizace taky.