Diskuse » Archiv 2018 » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy » Archiv diskuse Tratě a lokálky v okolí Prahy do 16. 08. 2018 předcházející | další

Archiv diskuse Tratě a lokálky v okolí Prahy do 16. 08. 2018

dolů
   autor příspěvek
P_v
Neděle, 12. srpna 2018 - 18:01:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1988
Registrován: 5-2002
RadekŠ: To na věci nic nemění, že je tahokov drahej. I za hodně peněz se dá vytvořit něco hnusného :-)
Na obkládání podhledu přeci už dávno existují jiné, vzhlednější materiály, jako např. rastrové čtverce, nebo hliníkové lamely. Nebo aby to bylo architektonicky jednotné, tak rudé hliníkové čtverce. Všechno lepší, než prosvícená výstava chuchvalců prachu.
Případně se mohli architekti na nějaké obkládání vytento a udělat tam pohledový beton, a ty kabely táhnout v postranních truhlíkách. Jelikož ty podhledy zakrývají výhled na pragotrony, které jsou tak vidět jen z bezprostřední blízkosti.
Neděle, 12. srpna 2018 - 18:51:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 209
Registrován: 7-2017
Hele Hajnej, zas to s těma frontama nepřeháněj. A zaplaťbůh se tenkrát s těma kočárkama do krámu nedalo-dnes to je totiž pěknej vopruz, motat se mezi regálama a kočárkama. Zvlášť když se sletí několik slepic dohromady.
Neděle, 12. srpna 2018 - 19:58:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2031
Registrován: 6-2016
" Jelikož ty podhledy zakrývají výhled na pragotrony, které jsou tak vidět jen z bezprostřední blízkosti."
Ano, bohužel tomu tak je...
Neděle, 12. srpna 2018 - 20:21:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12412
Registrován: 8-2004
P_v:
"Všechno lepší, než prosvícená výstava chuchvalců prachu.
Případně se mohli architekti na nějaké obkládání vytento a udělat tam pohledový beton, a ty kabely táhnout v postranních truhlíkách. Jelikož ty podhledy zakrývají výhled na pragotrony, které jsou tak vidět jen z bezprostřední blízkosti."
Pohledový beton úplně nevím, ale že teď podhledy zakrývají pragotrony je pravda a že je stávající stav hnus souhlasím též.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Neděle, 12. srpna 2018 - 20:40:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12414
Registrován: 8-2004
Pár obrázků Čelákovic vedle.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Neděle, 12. srpna 2018 - 21:10:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17302
Registrován: 5-2002
mot: Hele Hajnej, zas to s těma frontama nepřeháněj.
Možná jsem měl smůlu na jednu konkrétní sámošku *), ale ty fronty tam fakt byly, zejména v sobotu dopoledne, kdy se dovnitř nevešly a pokračovaly venku.
Ne že by v blízkém okolí nebylo ještě pár malejch obchodů, ale v těch pro změnu měli kulový...

*) chodilo tam nejen okolní sídliště (cca 800 bytů jen na západ od Pujmanové, přičemž na východ od téže toho bylo ještě víc), ale i lidi, co dělali na Kavkách v ČST...
Neděle, 12. srpna 2018 - 22:08:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2919
Registrován: 5-2002
RadekŠ: Tomáši...ta mřížka je tahokov (což není úplně levná věc) a nad ním je ten beton, mezi tím rozvody. Podhledy budeš těžko obkládat dlaždičkama.
Mně nejde o tu samotnou mřížku (byť i tak je ta černá prostě divná), ale o tu výstavku "pytlíky z vysavače zevnitř" nad tím, postupně propadající mezi lidi. Kdyby ten podchod byl starej tak se mi to sice taky ekluje, ale aspoň pochopím že je to holt přežitek z někdy, kdy se ještě uklízelo (1880?), ale pak si bolestně uvědomím, že to je postavené nově. Matka měst vás vítá, tfujtajxl.

Jako by tam nemohli dát úplně obyčejný bílý sádrokartonový podhled*, což by bylo mnohem lepší, hezčí i hygieničtější. Doufám, že to v rámci nějakého toho "prodlužování podchodů" nebo "zfunkčnění eskalátorů" či "revitalizace nástupišť V-VII" nebo jiného vhodného kousku salámu bude napraveno.

*) Jistě si každý umíme představit i něco hezčího, ale v to vůbec nedoufám. Teď už mi jde fakt jen o to, aby to nebylo k poblití, ostatně byla by docela sranda kdyby ten podchod třeba někdy zavřela hygiena, jestli/až si toho všimne někdo důležitý.
Pac
Neděle, 12. srpna 2018 - 23:21:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 66
Registrován: 7-2011
Hajnej:
"Pokud se tím snažíš naznačit, že se děti i s kočárkama nekradly, tak jsi docela na omylu, to jen to nebylo za hoďku na internetu. "

„Před dvěma léty na Severozápadním nádraží ukradli jedné paničce kočárek i s holčičkou v peřinách a byli tak šlechetní, že holčičku vodevzdali na policejním komisařství u nás v ulici, že prej ji našli pohozenou v průjezdě. Potom noviny udělaly z tý ubohý paní krkavčí matku.“

A Švejk důrazně prohlásil: „Na nádraží se kradlo vždycky a bude se krást dál. Jinak to nejde.“
Pondělí, 13. srpna 2018 - 07:10:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9354
Registrován: 4-2003
RadekŠ:...ta mřížka je tahokov (což není úplně levná věc)

No sláva a je to venku [biggrin].

A pokud si dobře vzpomínám, tak nějaký RadekŠ kdysi na k-reportu toto řešení zuřivě obhajoval a dnes...

...použiji třeba tvrzení pana P_v, se kterým plně souhlasím: Všechno lepší, než prosvícená výstava chuchvalců prachu.

Obdobně tentokrát plný souhlas s panem TZ, což není v mém případě moc často: Mně nejde o tu samotnou mřížku (byť i tak je ta černá prostě divná), ale o tu výstavku "pytlíky z vysavače zevnitř" nad tím, postupně propadající mezi lidi.

RadekŠ: To že soukromý investor s pohledem maximální výtěžnosti na m2 (úplně klasicky budova Transgazu, nebo hotel Praha) něco bourá ještě neznamená, že se tak má chovat veřejná instituce, ta by se takhle chovat právě NEměla. Protože ta dělá i věci, který se čistě účetně nevyplatí, ale mají nějakou jinou hodnotu.

Proto státní instituce (nebo nějak zprostředkovaně stát či město) nemá vlastnit budovy tohoto typu - výsledek akorát je, že se do toho stále lijí prachy a skutek utek. Viz třeba vyšehradský lidojem, aneb bývalý Palác kultury [crazy].

Viz třeba toto:...se čistě účetně nevyplatí...je právě lití prachů do bezedné díry. A co je to ta jiná hodnota?

Ty staré budovy (které nejsou mnohdy staré) se bourají kvůli zcela nevhodnému členění, dále třeba kvůli energetické náročnosti.


Sants:A právě proto je imho správná cesta celou tu budovu opustit, uvolněnou parcelu předat privátnímu investorovi se závazkem vybudovat v parteru jeho budovy nějakou tu zbylou bižuterii pro cestující (co vlastně zbylo? Pokladny? Je 21. století - jak dlouho ještě budou lidi chodit k pokladnám?).

Přesně tak a v tomto směru jsem se již také vyjádřil [wink].

Prostě velká nádraží, respektive jejich budovy, mají být centra víceúčelová, tj. aby si tam mohli lidé cestou domů nejen nakoupit, ale využít i další služby, které tam mohou být nabízeny. Navíc pro soukromého investora je nádraží vhodné už jen tím, že lidé tam z podstaty JSOU, nemusí je tam nějak lákat. Toto zrealizovat v režii státní instituce je pro mne zcela nepředstavitelná záležitost [crazy].
Viados
Pondělí, 13. srpna 2018 - 09:00:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 310
Registrován: 4-2003
Jj, nejdřív mi to přišlo škoda, ale uznávám, že nádraží Smíchov v této podobě je zbytečná a nevyužitá budova. Navíc po implantaci metra je prostorově a úrovňově zmatená. Bylo to vě své době dobré, ale dnes už ne. Asi jako Wien Sbf. Myslím, že jiné věci na železnici i v pražské dopravě hoří víc, ale kdyby mělo dojít k rekonstrukci ve stávající podobě, bude to blbost.

Ke kasám na Smíchově přijde 1 člověk za několik minut. Je to nádraží dojížděcí. Na hlaváku jsou u kas fronty, protože tam je větší podíl lidí, co jedou občas někam daleko. Ale kam se hrabou i na hlaváku kasy na samoobsluhu Billa. [biggrin]
Hope for the best, but be prepared for the worst.
Pondělí, 13. srpna 2018 - 09:25:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2032
Registrován: 6-2016
Viados: V té Bille občas něco kupuju a musím konstatovat, že fronty většinou odsýpají jedna báseň. Když je problém, tak to je z 99% "před kasou" a bývá to rovněž z 99% "osoba nemužského genderu" (abych se zařadil do všeobecné korektnosti). Na tom Smícháči by se taková Billa také šikla. Ale musela by být tak umístěná, aby lidi z/do metra šli kolem.

Lidi u kasy bývají o víkendu, ale je pravda, že současný počet pokladem je předimenzovaný. Zato jejich obsluha je proti pokladně DPP v úrovni ochozu metra asi o 300% rychlejší a vstřícnější. Nebo mám na tu ženskou smůlu, že má šichtu vždycky, když si kupuju 1. pásmo[biggrin]
Pondělí, 13. srpna 2018 - 09:26:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6741
Registrován: 8-2007
Bram:Prostě velká nádraží, respektive jejich budovy, mají být centra víceúčelová, tj. aby si tam mohli lidé cestou domů nejen nakoupit, ale využít i další služby, které tam mohou být nabízeny.

[ok]

Ono to tak v minulosti trochu bylo.Zamlada jsem chodil na nádraží(Třinec) k holiči,byly tam stánky s časopisy,zmrzlina,trafika,restaurace 2.cenové skupiny,bufet.Dnes tam není skoro nic.
Pondělí, 13. srpna 2018 - 09:42:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9358
Registrován: 4-2003
Apollo 17:Ono to tak v minulosti trochu bylo.Zamlada jsem chodil na nádraží(Třinec) k holiči,byly tam stánky s časopisy,zmrzlina,trafika,restaurace 2.cenové skupiny,bufet.Dnes tam není skoro nic.

Třeba na nádraží Praha Smíchov to je stále, ale v podobě, která dnešním potřebám nevyhovuje. Chybí tam zejména velká prodejna (Tesco, Billa atd.), kde by si lidé mohli při přestupu z metra/autobusu/tramvaje na vlak nakoupit.

Billa na pražském hlavním nádraží je bohužel ukázka, jak se podcenilo místo pro nejnavštěvovanější a tedy i nejvyužívanější podnik...

Ad to ostatní: V nádražní budově může být v podstatě vše, co třeba v objektech přímo u stanice tramvaje a metra Anděl. Samozřejmě, že to musí být stanice s velkou frekvencí. Mám obavy, že třeba v budově žst. Beroun by se tyto záležitosti nechytly, tam ať je v budově klidně něco jiného [wink].
Blanka
Pondělí, 13. srpna 2018 - 11:16:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 864
Registrován: 12-2014
Jaký je váš názor na ty stánky na nástupišti? Věřím, že pro mnoho cestujících je příjemné moci si zakoupit občerstvení přímo na perónu, ale je neskutečné, že stejný perón část zákazníků používá jako toaletu... [sad]
Můj Youtube kanál BlanCamCZ s převážně železniční tématikou dostupný zde [masinka]
Pondělí, 13. srpna 2018 - 13:18:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3529
Registrován: 5-2002
Chybí tam zejména velká prodejna Podle mě je velká škoda, že se v době rychlého růstu počtu supermarketů nedomluvily unitární ČD s nějakým řetězcem na tom, že by si v nádražních budovách nebo třeba na místě nevyužívaných skladišť zřídil prodejny. Před pár lety bych si klidně dokázal představit nějaké Tesco i v tom berounském nádraží, koneckonců, i místo na parkoviště by tam bylo. Největší problém bych viděl v tom, že dnes už další market není potřeba.
Samotná budova mě nijak neuráží.
Pondělí, 13. srpna 2018 - 14:01:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2034
Registrován: 6-2016
"Největší problém bych viděl v tom, že dnes už další market není potřeba."

Já znám několik žen, které jedouce z práce na Smícháč na vlak, vystoupí na Andělu a nakoupí v místním Albertu. Je to pro ně časově i dopravně jednodušší, než znova vyrážet z domova do střediskové obce, která disponuje podobným krámem.
Navíc by tam vyrazilo značné množství pravidelného kaštanstva ve chvíli, kdy by plechová huba oznámila, že "vlak 8850 bude asi 20 minut opožděn".
Pondělí, 13. srpna 2018 - 14:25:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1758
Registrován: 4-2003
Chybí tam zejména velká prodejna

Tak ona te není úplně pravda, prodejna s potravinami na Smíchovském nádraží je (u tramvajové smyčky) a není tak úplně malá - nebude o moc menší než Billa na hlaváku, a zásobená je taky poměrně slušně, a to i čerstvými věcmi - jen ta kultura prodeje a vizuál je takový asijský, podobně jako celé okolí. Tipnul bych si, že řada lidí, kteří Smíchovem denně proudí ani netuší, že tam ty potraviny jsou a řadu lidí, kteří prodejnu tuší, ta podoba odradí od toho, aby vstoupili dovnitř. Kdyby se na vývěsním štítu skvělo "Tesco", "Albert" nebo něco podobného, tak tam asi obrat bude o úroveň výš.
Pondělí, 13. srpna 2018 - 14:49:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2035
Registrován: 6-2016
Suri: U Vietnamců nakupují potraviny jen někteří... Navíc pro lidi z metra je to zacházka a cesta z krámu na vlak kolem hajzlů taky nic moc - je to hnízdiště bezďáků.
V hale vedle schodů do hospody je malinká masna, kde bývá zákazníků opravdu dost.
Pondělí, 13. srpna 2018 - 15:35:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2141
Registrován: 3-2015
Tak Billu na hlaváku využívám když už jsem v Praze, tam je věčně narváno dlouhé fronty kolikrát. Rozhodně se vyhýbám Pet Centru nebo jak se to jmenuje na druhé straně tam to je šíleně předražený a ty trafiky Relay když už jsem v krizi a mám žízeň tak to raději z automatu v podchodech,
Pondělí, 13. srpna 2018 - 18:28:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 716
Registrován: 6-2015
Tak podchod Mochovská - Kollárova + lávka a chodníček k nástupišti u budovy jsou již pro veřejnost otevřeny![ok]

U obou stran podchodu bude digitální tabule s odjezdy vlaků.
Bezbariérový přístup z ulice Mochovské bude možno dokončit až po přeložce litinového vodovodního potrubí. Schůdky a prudký oblouk stezky dolů k podjezdu zřejmě asi (kéž by!) budou odbagrovány.

Semafory u podjezdu a betonové zátarasy jsou konečně (a doufám že navždy![angry]) pryč!

Malý tunýlek bude zavřený až do konce měsíce protože kabely byly příliš mělko, navíc tam nalezli na černo položený kabel[crazy] (údajně vojenská linka) ke kterému se vůbec nikdo nehlásí[crazy], ani armáda, prostě jako kdyby nikomu nepatřil, proto s tím jsou takové komplikace. Naštěstí se jim podařilo nalézt na kabelu rezervu, tak se to prý podařilo zahloubit.
Kolej na malém tunýlku podle oka vypadá že je podbitá a hotová, trolej taky.

(Příspěvek byl editován uživatelem K6S31ODR.)
Pondělí, 13. srpna 2018 - 18:43:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9362
Registrován: 4-2003
Suri:Tak ona te není úplně pravda, prodejna s potravinami na Smíchovském nádraží je (u tramvajové smyčky) a není tak úplně malá - nebude o moc menší než Billa na hlaváku, a zásobená je taky poměrně slušně, a to i čerstvými věcmi - jen ta kultura prodeje a vizuál je takový asijský, podobně jako celé okolí. Tipnul bych si, že řada lidí, kteří Smíchovem denně proudí ani netuší, že tam ty potraviny jsou a řadu lidí, kteří prodejnu tuší, ta podoba odradí od toho, aby vstoupili dovnitř.


O této prodejně samozřejmě vím, občas v ní i nakoupím. Ale právě pro její asijské poměry jí neuvádím a její odlehlost od pěších cest z MHD na vlak jí také moc plusů nepřináší. Proto o ní mnoho lidí neví, nebo se jí automaticky vyhne.

Lidé jsou prostě dnes zvyklí na určitý standard a tím asijská prodejna prostě a jednoduše není...

Stačí se všimnout, jak oproti asijské prodejně potravin je frekventovaná DM drogerie u výstupní zastávky linky 190 a příměstských linek...
Pondělí, 13. srpna 2018 - 22:15:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14054
Registrován: 12-2007
A to jsem ještě nebyl v Mostě... [proud]
Tamní nádraží (zprovozněné v r. 1977) je kapitola sama pro sebe - odbavovací hala umístěná "o patro výše" než všechna nástupiště, přesto vybudován nesmyslně podchod (tzn. z haly "o dvě patra níž" do podchodu" a pak "o patro výše" na 2. - 4. nástupiště) namísto logičtějšího nadchodu.

Dodnes nevyřešeno (neučiněno bezbariérovým).
-----------------------------------


Pondělí, 13. srpna 2018 - 23:49:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17326
Registrován: 5-2002
K6S: navíc tam nalezli na černo položený kabel[crazy] (údajně vojenská linka) ke kterému se vůbec nikdo nehlásí
Checht, jestli to nebyl tzv. "tajnej kabel" - od toho jsme měli na vojně zapečetěnej rozváděč a seznam lidí, co je do toho smíme pustit (od útvaru nikoho)...
Bugear
Pondělí, 13. srpna 2018 - 23:55:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3658
Registrován: 8-2005
Stavba Optimalizace trati Praha Smíchov (mimo) - Černošice (mimo), úsek km 9,964 - 10,600 má nepravomocné územní rozhodnutí. Dá se tam mj. vyčíst, že nadjezd Karlické bude stavebně připravený na čtyřkolejku.
»Online výpočet kontrolní číslice« »Výpočet kontrolky na mobilu (Java)«
Lekce češtiny pro diskutéry: píšeme výjimka, standard, ližina. Tipovat znamená odhadovat, typovat znamená psát či provádět typovou zkoušku.
Úterý, 14. srpna 2018 - 06:38:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2036
Registrován: 6-2016
Bugear: Zajímavý dokument. Jen se bojím, že interval mezi nepravomocným a pravomocným UR bude větší než velký...
Úterý, 14. srpna 2018 - 07:38:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 445
Registrován: 12-2003
Kdo by čekal po rekonstrukci zhlaví žst. Měšice navrchu něco odpovídající době, tak se zmýlil.. [uhoh]


(Příspěvek byl editován uživatelem Romanero.)
Jezovec
Úterý, 14. srpna 2018 - 11:38:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 168
Registrován: 1-2004
Ta prodejna potravin na Smíchově mimo všechny pěší trasy a zvenku vypadá opravdu odpudivě, navíc ta parta bezdomovců co se tam válí v koutě a prochcaná zeď okolo... já jsem jinak pro zachování té budovy pokud je konstrukčně v pořádnu, podle mně má svoji nadčasovou hodnotu, i ta freska (a třeba plastika na konci podchodu) a restaurace Oáza. Zachování podobných hmotných památek je pro mně tak nějak výrazem kulturní společnosti.
Úterý, 14. srpna 2018 - 11:55:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2039
Registrován: 6-2016
"a třeba plastika na konci podchodu" Nemá se ten podchod náhodou prodlužovat, aby šlo nastupovat/vystupovat na Semmering?
A ještě bych se po 38 letech dojíždění na/ze Smíchova zeptal, co že ta plastika vyjadřuje. Já jsem na to nedokázal přijít, ale uznávám, že pro to nemám ty správné buňky.
Viados
Úterý, 14. srpna 2018 - 13:05:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 311
Registrován: 4-2003
Co se bude dělat na 171 od 16. do 25.8.?
https://pid.cz/vyluky/praha-beroun-zadni-treban-lochovice-2/
Je někde dostupný přehled výluk třeba do konce GVD?
Hope for the best, but be prepared for the worst.
Úterý, 14. srpna 2018 - 13:34:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2040
Registrován: 6-2016
Viados: Snažil jsem se hledat, ale našel jsem jen toto:

Údržba a oprava kolejí na trati - kde to bude se nepíše
Oprava sesutého svahu - taky se nepíše, ale tipuji Mokropsy pod hřbitovem

K tomu 18. - 20.8. opravy na "velkém" Černošickém přejezdu

Ve spojení s probíhající opravou II/115 na území Černošic bude dopravní situace minimálně "napjatá"...
Úterý, 14. srpna 2018 - 15:33:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12090
Registrován: 5-2004
A poprve se krasne projevi do bordelu 171 kde se vylukuje cely prazdniny nacpana expresni vrstva - rychliky az na vyjimky ukonceny od plzne ve vzduchoprazdnu rozkopanyho berouna, ktery bude mit do prahy (jako celej oudol) uzasnou nabidku hodinovky osobaku.

Za ty r sic pojede do prahy nad lec pouze na smichov (bez vazeb na dalkovku z prahy) a s jizdni dobou osobaku (kdyz zrovna na d5 a okruhu nebude pruser).

Takze rokycany, horovice a spol do prahy jedine auto...
Úterý, 14. srpna 2018 - 17:11:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 398
Registrován: 11-2015
Rozlučka s Žabotlamem mýma očima [andel]
https://www.youtube.com/watch?v=lXMcjhzuJ3w
Úterý, 14. srpna 2018 - 17:39:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12
Registrován: 3-2018
...bych to viděl pozitivně, zase se bude jezdit po Hrbaté [wink]
Úterý, 14. srpna 2018 - 19:00:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 210
Registrován: 7-2017
A jinak na Hradec přes Pardubky nebo NAD Poděbrady- HK nebo Bydžov. 15.8.-9.9.
Úterý, 14. srpna 2018 - 19:45:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13
Registrován: 2-2018
Dneska jsem jel ráno Os 9107 (5:40 z Lysé) a pokud jsem v Počernicích z vlaku dobře slyšel, tak nádražní rozhlas hlásil, že následný Milovičák Os 9402 nejede z důvodu zranění strojvedoucího a kdo chce jet do centra, ať nečeká a jede s náma.
Lukfi
Úterý, 14. srpna 2018 - 21:34:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2029
Registrován: 10-2010
honzaklonfar:
"Nemá se ten podchod náhodou prodlužovat, aby šlo nastupovat/vystupovat na Semmering?"
Neměla tohle řešit celková rekonstrukce nádraží? Nebo se odpískala?

Romanero:
"Kdo by čekal po rekonstrukci zhlaví žst. Měšice navrchu něco odpovídající době, tak se zmýlil.. [uhoh] "
Pro nás méně znalé, na co se to díváme? Nové výhybky na 50 km/h?
Pikehead
Úterý, 14. srpna 2018 - 21:55:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4352
Registrován: 3-2007
Výhybky jsou standardně do odbočky na 40 km/h a ty bych tam čekal...

Ono upřímně řečeno na krátké stanici na jednokolejce ta čtyřicítka stačí, páč co pojede do odbočky, to tam následně i zastaví.
Úterý, 14. srpna 2018 - 22:23:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5107
Registrován: 9-2005
Hlavne cele to zhlavi vypada uz pouzite.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Úterý, 14. srpna 2018 - 22:26:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2196
Registrován: 8-2010
ad Pikehead:
Ono upřímně řečeno na krátké stanici na jednokolejce ta čtyřicítka stačí, páč co pojede do odbočky, to tam následně i zastaví.
To sice ano...[happy], ale jde o to, jak je v té stanici umístěný peron vůči té staniční koleji, pokud asymetricky, tak je z pohledu dopravní technologie celkem výhodné dát tu 40-ku(50-ku) jen do toho "krátkého cancku" staniční koleje, kde se to rozjíždí "z nuly" - do druhého delšího konce pak klidně i 60 km/h nebo příp. i víc - viz navrhovaný Olomouc - Uničov níže:
application/pdf
2.1.pdf (457.9 k)
application/pdf
2.2.pdf (517.8 k)

Zdroj: SP Elektrizace a zkapacitnění trati Šumperk - Olomouc, MORAVIA CONSULT OLOMOUC a.s., listopad 2014

(Příspěvek byl editován uživatelem Paul_red_adair.)
Pikehead
Středa, 15. srpna 2018 - 07:46:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4353
Registrován: 3-2007
Tak kde bude perón není úplně jasné. [happy] A Olomouc-Uničov beru jako modernizaci, zatímco Mstětice jsou jen záchrana před rozpadem kolejiště.

Oba víme, že skutečné řešení Mstětic není veksle na 40 nebo 60, ale zdvojkolejnění se špagátem.

(Příspěvek byl editován uživatelem Pikehead.)
Středa, 15. srpna 2018 - 08:10:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8376
Registrován: 4-2003
skutečné řešení Mstětic není veksle na 40 nebo 60, ale zdvojkolejnění se špagátem.

Měšic.[wink]

PS: Hlavní důvod té opravy je kromě stavu výhybek odvodnění zhlaví a záhlaví (kteréžto na fotce už není vidět).
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Středa, 15. srpna 2018 - 08:20:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 446
Registrován: 12-2003
Lukfi: Jak píše Qěcy, vypadá to celé použitě..

Pikehead: Není to pravda. V Měšicích, ale i v Satalicích, se (pravidelně i nepravidelně) křižují vlaky různého druhu. Obě stanice mají první perón u hlavní koleje, čímž nezastavující vlak musí nutně odbočkou 40/50 dál od budovy.
Středa, 15. srpna 2018 - 08:37:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9366
Registrován: 4-2003
Romanero: Není to pravda. V Měšicích, ale i v Satalicích, se (pravidelně i nepravidelně) křižují vlaky různého druhu. Obě stanice mají první perón u hlavní koleje, čímž nezastavující vlak musí nutně odbočkou 40/50 dál od budovy.


Přičemž čtyřicítkou projíždět po vedlejší koleji v Satalicích je akorát koledování si o vykolejení [crazy].
Středa, 15. srpna 2018 - 10:42:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8378
Registrován: 4-2003
V Měšicích je jedno (nesystémové) křižování osobních vlaků denně, a to o půl desáté večer.

Obávám se, že pokud byste chtěli výhybky s menším úhlem odbočení, tak by to už bylo na daleko větší úpravy, vč. (byť formálního) zrušení bývalé vlečky do cukrovaru Líbeznice, atp., případně zkrácení užitečné délky kolejí. Druhé zhlaví by se nejspíš neobešlo bez záboru pozemků a nemalých úprav terénu.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Středa, 15. srpna 2018 - 18:27:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 447
Registrován: 12-2003
RadekŠ: ještě se tam odbývá minimálně jedno křižování ráno. A pak celkem často přeložené křižování. Nicméně na štíhlou výhybku to opravdu není. Ale čekal jsem, že tam položí aspoň nové výhybky na betonových pražcích.. bohužel na 070 se děje nanejvýš jen flikování nejtragičtějších míst.
Středa, 15. srpna 2018 - 19:33:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6242
Registrován: 8-2006
A Vy myslíte, že "vedle" na 231 Vysočany - HoPo se děje něco víc?
Středa, 15. srpna 2018 - 20:11:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12417
Registrován: 8-2004
čelakovičan:
Asi tak.[wink] Od Vysočan po Lysou flikování už několik let po sobě (vyjma Čelákovic). A od Lysé na Kolín sice o něco důkladnější opravy, ale pokud si teď v rychlosti vybavím, tak všechna opravovaná zhlaví též na dřevěných pražcích.
Měšice je prostě oprava SQ.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Středa, 15. srpna 2018 - 20:31:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1913
Registrován: 12-2007
všechna opravovaná zhlaví též na dřevěných pražcích

Vzhľadom na to, že sa to robí z údržby, kde je každý milión dobrý, tak by som povedal, že tie drevené podvaly sú tam celkom oprávnene...

Iná liga by bola, keby boli napr. čelákovické výhybky na dreve...
Středa, 15. srpna 2018 - 21:02:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5108
Registrován: 9-2005
No ale zas třeba nyní nenápadně proběhla první půle výměny svršku za komplet nový 49E1 na B91S v úseku Vy-Bal.
Vy-Lys se sice flikuje poslední úsek, ale zase byly vyřezány všechny staré svary, přehmoždinkováno, výměna všech DVK a vadných pražců. Na to, že je to údržba, tak dost velká. Tisíce nových svarů a komplet podbití po asi více, než deseti letech. I když je jasné, že na takovéto trati už tenhle svršek tak dvacet let být neměl.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Středa, 15. srpna 2018 - 22:53:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8
Registrován: 6-2018
Menší šocení z Libně.
https://www.youtube.com/watch?v=Il0ABS4PvL8&t=20s
Čtvrtek, 16. srpna 2018 - 06:48:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9370
Registrován: 4-2003
Qěcy:Na to, že je to údržba, tak dost velká. Tisíce nových svarů a komplet podbití po asi více, než deseti letech.

A výsledek je velmi slušný, to se musí nechat [wink].

Pro mne je spíše otázka, za jak dlouho by měl být reálně nahrazen novým. Vzhledem k tomu, co vše se udělalo, tak bych řekl, že ještě alespoň pět let tu bude muset vydržet...
Čtvrtek, 16. srpna 2018 - 07:44:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17349
Registrován: 5-2002
No a za pět let tu máme rok 2023 a to by měla akce Lysá - Vysočany akorát končit (podle původního hmg)...
Čtvrtek, 16. srpna 2018 - 07:52:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9372
Registrován: 4-2003
Hajnej:No a za pět let tu máme rok 2023 a to by měla akce Lysá - Vysočany akorát končit (podle původního hmg)...

Mám za to, že i kdyby byl dodržen původní harmonogram, tak by se bez tohoto zásahu některé úseky zcela rozsypaly. Navíc by se některé úseky se starým svrškem dožily během rekonstrukcí zvýšeného obousměrného provozu, což by ten rozpad jen urychlilo...
Čtvrtek, 16. srpna 2018 - 09:11:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17354
Registrován: 5-2002
Bram: Mám za to, že i kdyby byl dodržen původní harmonogram, tak by se bez tohoto zásahu některé úseky zcela rozsypaly.
O tom asi nikdo nepochybuje...
Fandaprudič
Čtvrtek, 16. srpna 2018 - 10:00:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2764
Registrován: 3-2009
Dnes byla na trati 173 mezi žst.Nučice až vyhybnou Hlubočepy vyhlášena PJ v celém úseku na 40km/h do odvolání.
Viados
Čtvrtek, 16. srpna 2018 - 10:11:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 312
Registrován: 4-2003
Fandaprudič:
"Dnes byla na trati 173 mezi žst.Nučice až vyhybnou Hlubočepy vyhlášena PJ v celém úseku na 40km/h do odvolání."

OMG! Něco se rozpadlo?
Hope for the best, but be prepared for the worst.
Čtvrtek, 16. srpna 2018 - 10:16:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9375
Registrován: 4-2003
Fandaprudič:Dnes byla na trati 173 mezi žst.Nučice až vyhybnou Hlubočepy vyhlášena PJ v celém úseku na 40km/h do odvolání.

Mohu se připojit s dotazem, co se stalo?!?
Ghost
Čtvrtek, 16. srpna 2018 - 10:45:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1932
Registrován: 1-2011
Já si myslím, že je to klasická vidlovina SŽDC praktikovaná v posledních letech zhusta i na 171. Ve místech kde probíhala výluka (podbíjení, dosyp štěrku, úprava GPK, výměna kolejnic) se po ukončení pěkně nasolí na týden i víc alibistická pomalá jízda, musí si to přece "sednout" [crazy]
Nic jiného bych v tom neviděl, že se tím na další týden rozloží doprava? Koho to zajímá... SŽDC určitě ne.
Ghost
Čtvrtek, 16. srpna 2018 - 10:49:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1933
Registrován: 1-2011
A přidávám ještě citaci z mima ČD potvrzující mojí verzi:

Trať 173 | Praha - Rudná u Prahy - Beroun (a zpět)
V úseku: Praha-Smíchov – Beroun
Vlaky mohou být vlivem pomalých jízd opožděny o 10 až 50 minut, některé vlaky mohou být odřeknuty.
Omezení rychlosti vlaků po ukončené výluce na trati.




(Příspěvek byl editován uživatelem Ghost.)
Čtvrtek, 16. srpna 2018 - 10:53:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1914
Registrován: 12-2007
Vy-Lys se sice flikuje poslední úsek, ale zase byly vyřezány všechny staré svary, přehmoždinkováno, výměna všech DVK a vadných pražců.

Je síce pravda, že sa urobilo toho dosť, nejaký čas bude od toho pokoj, ale všetky staré zvary nie, iba tie najhoriše - a nie tisíce ale stovky (ak sa bavíme o Vys - HoPo), prehmoždinkovalo sa tiež iba to najhoršie, drevené podvaly okrem záhlaví a definujme pojem vadný podval...

Za GPK by som na 5 rokov ruku do ohňa nedal - ona tá koľaj má svoju pamäť a bez čističky sa táto nevyresetuje úplne.

Ak by som sa mal staivť, tak budúci rok budú na 231 "údržbové" výluky zas...