Diskuse » Archiv 2018 » Železnice » 3. koridor » Archiv diskuse 3. koridor do 29. 03. 2018 předcházející | další

Archiv diskuse 3. koridor do 29. 03. 2018

dolů
   autor příspěvek
Pondělí, 19. března 2018 - 23:24:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8100
Registrován: 5-2002
Přesně tak [sad]

To víš, kapacita je nafukovací.
Pondělí, 19. března 2018 - 23:42:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 541
Registrován: 7-2017
Hajnej: Můžu poprosit o upřesnění? Vždyť právě optimální „mezerou" mezi soupravami bych jich měl nacpat na trať nejvíce? Nějak nerozumím, jak to s Eschede souvisí. Děkuji.
Úterý, 20. března 2018 - 00:01:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16086
Registrován: 5-2002
T27: Můžu poprosit o upřesnění?
V Eschede šlo o to, že vlak zastavil (resp. byl zastaven o překážku) na vzdálenosti výrazně kratší, než bylo ono X, které by si byl býval uměl představit (a poslat dalšímu vlaku jako bezpečnou vzdálenost).
A protože bych se fakt hrozně nerad dožil zabezpečovačem asistované řetězové železniční nehody, tak mám takový preventivní zvyk posílat lidi s představami X > 0 do [zadnice] raději včas...
Neboli plovoucí blok ano, ale na aktuální pozici konce předchozího vlaku a ani "o píďu" dál. [pozor][pozor][pozor]
Úterý, 20. března 2018 - 00:10:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 542
Registrován: 7-2017
Hajnej: To dává smysl. Jak se tohle tedy dá řešit? Napadá mi jen vždy počítat s tím, že předchozí vlak může zastavit okamžitě prakticky na místě. Díky [ok] (Což je totéž co ten aktuální konec). Škrtám tedy X z předchozí věty.

(Příspěvek byl editován uživatelem Tantin27.)
Úterý, 20. března 2018 - 00:24:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8103
Registrován: 5-2002
Zábrzdná vzdálenost musí být vždy počítána do nulové rychlosti a pevného bodu, nikoliv započítávat rychlost předchozího vlaku a jeho možné zábrzdné zpomalení.

Pro ilustraci: představme si 300 metrů za sebou dvě ICE při rychlosti 200 km/h. Šlo by to? Asi ano, pokud budou brzdit stejně a současně. A když první potká most v Eschede, tak tam místo 100 mrtvých bude mrtvých 300 [angry]
Úterý, 20. března 2018 - 01:18:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 543
Registrován: 7-2017
PŠ: Ano, takhle jsem to myslel. Je chyba v čemkoli spoléhat na předchozí vlak, protože ten můźe zabrzdit na pětníku kvůli třeba tomu mostu a pak mi je uvažované souběžné synchronizované odrychlení k ničemu... Každý vlak prostě musí zabrzdit bezpečně bez ohledu na to, co se děje před a za ním, protože se na to nedá spolehnout -> lze uvažovat jen dynamické oddíly popsané jako zábrzdná vzdálenost + délka soupravy. Chápu, jasné, logické. Díky oběma. [vypravci]
Úterý, 20. března 2018 - 09:18:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6540
Registrován: 5-2002
Asi ano, pokud budou brzdit stejně a současně. A když první potká most v Eschede, tak tam místo 100 mrtvých bude mrtvých 300 [angry]

Jenže... To už by jsi to mohl pomalu aplikovat i na souběžnou jízdu po sousedních kolejích, taky když jedeš těsně za vlakem co trefí most, nebo jenom blbě nastraženou Audinu, tak ti nebude veselo...
Úterý, 20. března 2018 - 09:31:59  
Administrátor
Číslo příspěvku: 72792
Registrován: 4-2003
PŠ, Hajnej, ...:
V tomto ohledu bych se nebál, protože (zde) „naštěstí” neznáme tak rychlé a zároveň bezpečné zabzař, které by umělo tak rychle naházet vexle a udělit povolení druhému vlaku, aby mohly jet v tak těsném sledu (a kdyby někdo chtěl řešit sjíždění vlaků, je to na „výstupu” analogické). (Neuvažuji reálně zcela nesmyslné úvahy typu nekonečného okruhu s pár zastávkami o délce hrany násobené počtem vlaků, kde donekonečna krouží daný počet vlaků v minimálním odstupu. Už třeba proto, že i kdyby to náhodou k něčemu bylo, tak by bylo snazší ty vlaky prostě spojit. [proud])

Snad možná kdyby se všechny přenosové a reakční časy podařilo srazit na minimum (10 - 15 sekund? - tj. při 200 km/h odstup nějakých 600 - 900 metrů), oddíly byly co nejkratší (i oddíly po 500 m při 200 km/h přihodí dalších 9 sekund)/blok byl plovoucí (ETCS L3 při zajištění celistvosti vlaku a se všemi důsledky) a na startu i konci by to dobře vycházelo „na průjezd” (rychlostí blížící se rychlosti traťové; jakýkoliv rozjezd/zrychlení nebo zastavení/zpomalení vlaků jedoucích za sebou znamená, že tím první vlak získá dostatečný odstup, který je obvykle tím omezujícím...), mohlo by to mít jakýsi přínos. I tak to zůstane, doufám, stále v rovině fikce. Ono to při kombinaci extrémních sklonů a dalších nepravděpodobných jevů opravdu může být omezující pro rozestup mezi vlaky, ale to zhoršení nebude až tak výrazné (aby stálo za to si s tím zahrávat).
(Za případné chyby/blbosti ve výše uvedené úvaze se předem omlouvám.)

Na druhou stranu má pravdu i HK - a nejen s méně pravděpodobnou souběžnou jízdou, taky mohl ject v Eschede zrovna vlak opačného směru... [smrt]
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Úterý, 20. března 2018 - 21:46:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 431
Registrován: 8-2017
A protože bych se fakt hrozně nerad dožil zabezpečovačem asistované řetězové železniční nehody, tak mám takový preventivní zvyk posílat lidi s představami X > 0 do [zadnice] raději včas...

Oku nezaujatého pozorovatele pak přijde ovšem poněkud zvláštní, že na přecpané silnici se plazí auta jedno za druhým jako šňůra, zatímco na přecpané železniční trati se objeví vlak jednou za pět minut.
Je-li tím nezaujatým okem oko politikovo, pak není těžké uhádnout, co vyhodnotí jako problém vyžadující urychlenou nápravu a co nikoliv.
Vzhedem k tomu tedy, že ani jiné druhy dopravy nepočítají s X=0, je podle mě kladení si otázky, zda je to na železnici nutné, zcela na místě.
Úterý, 20. března 2018 - 22:19:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 544
Registrován: 7-2017
M250: Na železnici s osobní dopravu ano (nedodržování bezpečné vzdálenosti na silinici (by se mělo) také trestá(t)), pokud by existovala čistě nákladní trať... Pak je to otázka, co vyjde líp - „fond" na případné uhrazení škod při nehodě, nebo nižší

kapacita. A šňůra na silinci by šla na železnici zreplikovat celkem jednoduše - pomalou jízdou třeba 10 km/h. Pak je ta zábrzná vzdálenost taky menší. Rozdíl mezi železnicí a silnicí je ale hlavně ve dvou konstantách: m (hmotnost) a součinitel smykového tření, s čím se hýbe fakt blbě. To první je vyšší obvykle na železnici, to druhé je na železnici nižší. Obojí znamená, že to je potřeba tak, jak píše Hajný, pokud nechceme riskovat [smrt] zbytečně navíc, když se jedna souprava z nějakého důvodu JE zastavena nečekaným způsobem. Ono jinak ten nízký součinitel tření (nejen ten samozřejmě) má výhody, jako třeba vyšší energetickou efektivitu železnice rozumně dlouhých vlaků. [happy]
Středa, 21. března 2018 - 00:36:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2781
Registrován: 5-2002
M250.0 asi myslel ne nějaké nedodržování, ale stanovení oné bezpečné vzdálenosti mezi auty.
Jeffer
Středa, 21. března 2018 - 11:47:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 805
Registrován: 1-2005
M250: Na železnici s osobní dopravu ano (nedodržování bezpečné vzdálenosti na silinici (by se mělo) také trestá(t))

Lenže na ceste je ten bezpečný rozostup stanovený tak, aby keď začne predné auto brzdiť „na plné gule“, tak aby to druhé auto zvládlo brzdením „na plné gule“ zastaviť za ním bez kontaktu a s nejakou rezervou, pričom sa, samozrejme, musí počítať ešte s reakčnou dobou vodiča (okolo jednej sekundy). To napríklad na diaľnici (pri 35 m/s tj. 126 km/h) vedie k rozostupu minimálne 45 metrov (cca pol futbalového ihriska; cieľový rozostup čumák–čumák 10 metrov, tj. s medzerou na jedno auto; súčiniteľ trenia guma–asfalt 0,5).

Pokiaľ by v takomto prípade to prvé auto zastavilo „na fleku“ (náraz do pevnej prekážky – vodič čumí do telefónu a nevšimne si stojacu kolónu), za jednu sekundu reakčnej doby vodiča to druhé prejde 35 metrov a zostáva mu len 10 metrov na brzdenie. Na tých desiatich metroch zabrzdí zo 126 km/h na asi 121 km/h a touto rýchlosťou sa stretne s tou prekážkou, a to posádke žiadna deformačná zóna nepomôže.

Keď tak nad tým rozmýšľam, z hľadiska bezpečnosti by bol optimálny ten prípad, keď sa druhý vlak v slede pri svojom brzdení za iným náhle brzdiacim vlakom vôbec nedostane na miesto, kde ten prvý vlak začal brzdiť – mohol totižto začať brzdiť kvôli nezjazdnosti trate v tom mieste (odlomená hlava koľajnice, strom na trati, podomletý násyp, …). No a to vlastne nemáme splnené ani na našich tratiach, nie? Stačí, aby bol problém uprostred oddielu, vlak začne brzdiť a prehučí celý až do ďalšieho oddielu. „Vadný“ oddiel je potom voľný (síce na výstrahu) a ďalší vlak si to môže zopakovať. A keď ten problém bude krátko pred návestidlom, tak s rozkladom zábrzdnej vzdialenosti tam ten druhý vlak môže ísť i na voľno.

V tejto súvislosti: Nepoznám presnú špecifikáciu ETCS L3. Ako rýchlo zareaguje ústredňa na stratu signálu od vlaku? Modelová situácia: náhlym objavením prekážky dôjde bez predchádzajúceho brzdenia (náraz vlaku do mostu ako práve v Eschede) k totálnej deštrukcii hnacieho vozidla (i keď to tam prežilo) bez toho, aby o tom mohlo vyslať správu (GSM-R modul sa odtrhne od antény, od napájania, od ETCS modulu, …). Ako dlho potrvá, než si to centrála všimne a zastaví vlak za ním? Inak povedané: ako často musí na L3 vlak posielať „keep alive“ a koľko po sebe nasledujúcich stratených paketov (hlásení) je prípustných?
Grrrrrr... Gorrrrr... Gorila! (14.2.2003 v Košiciach na stanici na R604 Dargov do Bratislavy)
Středa, 21. března 2018 - 15:04:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3513
Registrován: 5-2004
Jeffer:
"Keď tak nad tým rozmýšľam, z hľadiska bezpečnosti by bol optimálny ten prípad, keď sa druhý vlak v slede pri svojom brzdení za iným náhle brzdiacim vlakom vôbec nedostane na miesto, kde ten prvý vlak začal brzdiť – mohol totižto začať brzdiť kvôli nezjazdnosti trate v tom mieste (odlomená hlava koľajnice, strom na trati, podomletý násyp, …)."
To by s pohyblivým blokem mělo být splněno - když náhle narazí, další vlak zastaví těsně před tímto místem, když fyzicky projede a bude nouzově brzdit, následný vlak tím místem projede výrazně sníženou rychlostí. Možná by ani to nemuselo nastat, kdyby fírou spuštěné nouzové brzdení znamenalo zastavení všech pohybujících se bloků, pak by prakticky všechny vlaky v celém úseku až k výchozí stanici měly synchronně zastavit.

Jeffer:
"V tejto súvislosti: Nepoznám presnú špecifikáciu ETCS L3. Ako rýchlo zareaguje ústredňa na stratu signálu od vlaku? Modelová situácia: náhlym objavením prekážky dôjde bez predchádzajúceho brzdenia (náraz vlaku do mostu ako práve v Eschede) k totálnej deštrukcii hnacieho vozidla (i keď to tam prežilo) bez toho, aby o tom mohlo vyslať správu (GSM-R modul sa odtrhne od antény, od napájania, od ETCS modulu, …). "
Nejlogičtější by mi tu přišlo nic nepředpokládat a aktualizovat MA po každém přijetí aktualizace pozice od předchozího vlaku. V případě zničení mobilky aktualizace nepřijde, pohybující se blok se zastaví a další vlak opět zastaví už před hromadou. Všechny tyhle případy mě přijdou s vlaky jedoucími mezi sebou na zábrzdnou vzdálenost (+ řekněme prokluz) bezpečné, ne-bezpečné se to stává až kdyby se měla vzdálenost mezi vlaky zkracovat až na „reakční“ (tedy například tu silniční dvousekundovou) nebo když se začne řešit narušení profilu sousedních kolejí, jak píše MZ.
Středa, 21. března 2018 - 15:11:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16093
Registrován: 5-2002
Jeffer: úvaha o L3 je úplně mimo, vlak posílá svoji poslední známou polohu a ten další dál nesmí. Výpadek komunikace tedy vede k tomu, že ta poslední známá poloha přestane "utíkat" a další vlak začne brzdit.
Středa, 21. března 2018 - 16:07:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8074
Registrován: 5-2007
M250.0, Tantin27: Ono sa nemusí nutne dostať k brzdeniu o most. Ono stačí už len taká vec, že sa ten pohyblivý blok za vlakom na bližšie neurčenú dobu zastaví zakaždým, keď sa vlakom chcete prehodiť výhybku.

Tam tiež nie je nikde zaručené či sa to vôbec podarí (kameň medzi koľajnicou a jazykom...) a už tobôž za akú dobu.
Jeffer
Středa, 21. března 2018 - 17:50:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 806
Registrován: 1-2005
Hajnej: diky, to je to, čo neviem, pretože to ETCS zas tak podrobne neskúmam. Dáva to zmysel.
Grrrrrr... Gorrrrr... Gorila! (14. 2. 2003 v Košiciach na stanici na R604 Dargov do Bratislavy)
Čtvrtek, 22. března 2018 - 12:37:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16099
Registrován: 5-2002
Asdf: Tam tiež nie je nikde zaručené či sa to vôbec podarí (kameň medzi koľajnicou a jazykom...) a už tobôž za akú dobu.
Asi proto každé ZZ hodné toho označení pracuje s fakty a nepokouší se věštit...

Z úvah jako je ta Jefferova spíš vyplývá něco jiného, a sice to, jak je zakořeněná představa, že vlak to prostě valí traťovou rychlostí, dokud mu někdo/něco neřekne, že by už neměl. Ale tak to není - vlak jede až tam, kam ví, že smí, a to "smění" se postupně prodlužuju (a tvaruje co do rychlosti).


(Příspěvek byl editován uživatelem Hajnej.)
Čtvrtek, 22. března 2018 - 18:29:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8547
Registrován: 10-2003

V Berouně se likviduje zastřešení prvního nástupiště.
Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
Mladějov
Čtvrtek, 22. března 2018 - 18:33:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12245
Registrován: 3-2007
Jo, tam už to bylo pěkně humusný, včetně těch zářivek atd.
Nějaká kúra by hodně pomohla Smíchovu, to je taky pěknej humáč.
Čtvrtek, 22. března 2018 - 19:04:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8548
Registrován: 10-2003
Mladějov: Smíchov má zastřešení vcelku solidní. Vymalováno, nové zářivky, nové pragotrony. Když si vezmu, že běžný cestující tam dnes většinou jen projde, tak to tak strašně nevidím. Pravda, moderní nádraží vypadá dnes trochu jinak. Hlavním problémem je podle mě bezbariérovost.
Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
Mladějov
Čtvrtek, 22. března 2018 - 19:11:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12246
Registrován: 3-2007
No..já se tam zrovna minulý týden pohyboval, na někoho jsem čekal, naobědval se v Oáze (taky dobrý týpky tam !) a prošel se nádrem ne jako spěchající pasažér a je to neskutečnej hnus. Všude plno bezdomáčů, zasraný špinavý kouty, jeden rezivej stánek na třetím peroně léta nepoužívaný, druhý aspoň funguje - ne za mné přítomnosti, teda.

Když už se s tím nedá nic dělat, tak teda WAPku, horkou vodu, drhnout, drhnout a uklízet průběžně bordel a taky nějakou ochranku by to chtělo, aby bezdomovci nedělali bordel v každém koutě (třeba u šturců 1. peronu).

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Čtvrtek, 22. března 2018 - 19:15:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8075
Registrován: 5-2007
Hajnej: Áno, občas sa človek aj po hrubom vysvetlení činnosti ZZ čuduje, jaké že to bludy sa mu zasa podarilo vyvrátiť.
Pátek, 23. března 2018 - 09:50:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8752
Registrován: 4-2003
Mladějov:No..já se tam zrovna minulý týden pohyboval, na někoho jsem čekal, naobědval se v Oáze (taky dobrý týpky tam !) a prošel se nádrem ne jako spěchající pasažér a je to neskutečnej hnus. Všude plno bezdomáčů, zasraný špinavý kouty, jeden rezivej stánek na třetím peroně léta nepoužívaný, druhý aspoň funguje - ne za mné přítomnosti, teda.

Když už se s tím nedá nic dělat, tak teda WAPku, horkou vodu, drhnout, drhnout a uklízet průběžně bordel a taky nějakou ochranku by to chtělo, aby bezdomovci nedělali bordel v každém koutě (třeba u šturců 1. peronu).



V žst. Smíchov se pohybuji denně a je to doopravdy hnus. Alespoň, že byla vyměněna v celé budově okna a skleněné výplně. Ovšem s jejich umytím se vůbec nespěchalo, fakt děs. Je to tam lepší, než dříve, ale proč alespoť ta wapka není použita a otřesná záležitost jsou veřejná WC a celý prostor kolem nich. Jinak by to jakžtakž ještě šlo, ale celová rekonstrukce je nutností. Ovšem soudě dle výměny všech oken k celkové rekostrukci v nejbližších deseti letech nedojde......[sad].


Jinak zákoutí u šturců prvního nástupiště jsou fakt libová - plno exkrementů, čpí to tam hlavně za teplého počasí pěkně močí, radost přijet při výluce slonem do těchto míst, či tam čekat na vlak [biggrin].
Pátek, 23. března 2018 - 10:56:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 119
Registrován: 8-2017
Ovšem soudě dle výměny všech oken k celkové rekostrukci v nejbližších deseti letech nedojde

V plánu to je a na konci léta se mluvilo o tom, že když všechno půjde jak SŽDC doufá, tak lze realizaci očekávat 22-24. Je to nějak ovlivněno Hostivaří a mostem, už si to moc nepamatuji.

Pravda je, že osobně se nejsem schopen rozhodnout, jestli mi v Praze přijde jako nej humáč právě Smíchov, nebo Holešovice. Většinou vede to, na kterém jsem byl naposledy:-).
Pátek, 23. března 2018 - 11:05:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 432
Registrován: 8-2017
Tak si vzpomeňte na Vysočany a máte to jasný.
Mladějov
Pátek, 23. března 2018 - 11:12:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12260
Registrován: 3-2007
No..tam jsem byl taky a ty kouty jsou uklizený a bezdomáči tam nemaj kde vegetovat, protože je tam jen malá vstupní hala u pokladen, na rozdíl od toho Smícháče.

Podle mne zlatá Smícháč, stříbrná Vysočany (i za ten underground přístup, lahůdka pro samotnou ženskou po osmé večerní), bronz Houmlesovice s Masaryčkou.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Pátek, 23. března 2018 - 14:16:47  
Administrátor
Číslo příspěvku: 72807
Registrován: 4-2003
Holešovice jsou poslední dobou taky docela humus. Sice je tam jen malá hala u pokladen, ale vágusů se tam vejde dost. [angry]


Bram:
"celová rekonstrukce je nutností."
Aby to za pár let byl ten samej humus? Průběžná a důkladná údržba s úklidem jsou potřeba!!! Stačí se podívat, jak po pár letech vypadají perony v Budějcích, po více letech podchody a nedejbože budova (kde to přece nemá cenu řešit, když se za pár (deset) let bude opravovat. [ko]
A tak je tomu skoro všude. [angry] (Ostatně co takový nástupiště 5 - 7 na lahváči? Fakt jsou tak starý, aby vypadaly jak po 50 letech provozu?)

Samostatnou kapitolou jsou dotované koše na tříděný odpad - takovej humáč, co z nich po pár letech provozu vznikl, to se jen tak nevidí. [cunik][cunik][cunik]
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Pátek, 23. března 2018 - 14:48:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8754
Registrován: 4-2003
Martin Zlivský:Aby to za pár let byl ten samej humus? Průběžná a důkladná údržba s úklidem jsou potřeba!!!


Ta rekonstrukce na Smíchově je nutností. Ten barák to potřebuje. Byl jsi někdy uvnitř (míněno mimo prostory pro cestující a restauraci? Vždyť ten barák je nějakých šedesát let starý a neříkej mi, že po éře komančů, kdy se na barák nesáhlo, je to tam O.K.. To snad přeci neeeeeeeee.

Jinak co se týká prostoru pro cestující, tak tam mne vadí fakt špatná úroveň úklidu a samozřejmě šílené zákoutí okolo veřejných WC, kde je i prapodivný relikt minulosti v šíleném stavu - úschovna zavazadel. Je to odporné tmavé zašlé místo, které by tu rekonstrukci doopravdy potřebovalo.

Ale pro výrazné zlepšení stavu prostor pro cestujících by opravdu z devadesáti procent postačil pořádný úklid a dezinfekce [wink].
Desiro
Pátek, 23. března 2018 - 14:50:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3270
Registrován: 2-2004
MZ má pravdu, ta údržba je třeba.
Mladějov
Pátek, 23. března 2018 - 15:02:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12267
Registrován: 3-2007
OBA maj pravdu, uvnitř je to opravdu šílený včetně nedestruktivně neotvíratelných (již prý ovšem vyměněných) oken, starých WC, schodišť, radiátorů, zákoutí a říms ala "lapač prachu" atd.
Pátek, 23. března 2018 - 16:41:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5047
Registrován: 9-2005
Humáč je už zase i hlaváč. Protože hned u vchodu do šervůdu se imrvére válej bezdéčka a jiná vybraná společnost, k tomu kuřáci. A choděj se ohřívat dovnitř. Zbytek hlaváče je celkem OK, ale ten vchod je otřesnej. Navíc je v těch místech zničený povrch chodníku, mimo jiné od aut policajtů a jinejch dýlerů. A samozřejmě moč, sople a bordel na zemi. Úplná stylová předzahrádka Potrefené husy.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Pátek, 23. března 2018 - 17:19:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11786
Registrován: 5-2004
"stříbrná Vysočany (i za ten underground přístup, lahůdka pro samotnou ženskou po osmé večerní)"

a šels tam někdy z druhý strany od Proseka tím "metrem" - "u schodů přeskoč hovno"?[crazy]

Jinak Smíchov je dnes krom bezďáků hlavně lokalita fetek a to komplet mezi Andělem a nádražím. Až skončej tam tak se přesunou jinam - viz někdejší okolí IPP, Karláku...
Pátek, 23. března 2018 - 18:01:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 286
Registrován: 2-2016
Kdo tu napsal že rekonstrukce Smíchova se nestane v příštích 10 letech ? [happy]

http://zdopravy.cz/do-oprav-nadrazi-v-praze-a-okoli-pujde-letos-2 00-milionu-szdc-se-chysta-na-smichov-9464/
Mladějov
Pátek, 23. března 2018 - 18:28:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12270
Registrován: 3-2007
Pv : Šel, dokonce schválně, protože jsem to chtěl vidět, než to předělaj. Docela kuriozita skoro foglarovská [lol], nicméně to nemění nic na tom, co jsem napsal.

Proč tam máš ten smajl ?
Pikehead
Pátek, 23. března 2018 - 19:30:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3894
Registrován: 3-2007
Doufám, že si pohlídají, aby s opravou nastala taková změna režimu, která se povedla na Hl. n. - sekuriťáci neustále buzerující a vyhánějící houmlesy a smažky ven.
Pátek, 23. března 2018 - 20:08:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12176
Registrován: 8-2004
Qěcy:
"Humáč je už zase i hlaváč. Protože hned u vchodu do šervůdu se imrvére válej bezdéčka a jiná vybraná společnost, k tomu kuřáci. A choděj se ohřívat dovnitř. Zbytek hlaváče je celkem OK, ale ten vchod je otřesnej."
Minulý víkend jich celkem dost posedávalo polehávalo ve spodní hale kolem sloupů. Subjektivně mi přijde, že se situace s bezďákama na hlaváku proti minulým letům zhoršila.[sad]
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Pátek, 23. března 2018 - 20:13:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5048
Registrován: 9-2005
Pikehead: Jenže na hlaváku asi žádní sekuriťáci už nejsou, protože pár měsíců se tam ti chlíváci válejí a vyskytují ve vysoké koncentraci. Asi je to SŽDC u řiti.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Pátek, 23. března 2018 - 23:10:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 287
Registrován: 2-2016
A neplatila ty sekuriťáky náhodou Grandi Stazioni ? mnohé by pak vysvětlovalo proč už tam nejsou [lol]
Sobota, 24. března 2018 - 08:41:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3461
Registrován: 5-2002
Ať už si myslíme o Grandi Stazioni cokoliv, tak pořádek si tam ohlídat uměli. Na rozdíl od SŽDC, která má zjevně pocit, že na špínu, houmlesáky atd. to "nejezdí".
Sobota, 24. března 2018 - 10:45:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8550
Registrován: 10-2003
Nějaká ochranka tam je, jen nevím v jakém počtu, nicméně občas jsou k zahlédnutí.
Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
Sobota, 24. března 2018 - 10:56:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11789
Registrován: 5-2004
Jak je to vubec majetkove-ja mam nejakej dojem ze spodni hala s vlezy do kanalu byvala mesta. To se nak zmenilo a spagetoni to meli cely?
Sobota, 24. března 2018 - 11:35:11  
Administrátor
Číslo příspěvku: 8689
Registrován: 6-2002
Na Smíchově rozlišujte rekonstrukci kolejiště a nádražní budovy. Je to sice už jedna společnost, ale dvě různé investice. Při úpravách budovy zařve dost zánovních oken, ale ten humus už žádná údržba nezachrání. Snad se po přestavbě změní i nájemci některých obchodů a vstup do baráku nebude po čase zase tak fekální jako dnes.

Na rekonstrukci kolejiště se osobně nejvíc těším, že zmizí zahloubení podchodu z vestibulu dolů pod nějakou kanalizací nebo co to tam je.
Sobota, 24. března 2018 - 18:14:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8552
Registrován: 10-2003
Masinka: To ta okna tak spěchala, když vše vědělo, že se budou někde zase likvidovat? [uhoh]

A s berounskou budovou se bude dělat co? Tam jsou také asi pět let stará okna, i když je fakt, že některá od začátku pomalu nefunkční. Ale třeba by stačilo je jen poštelovat.
Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
Neděle, 25. března 2018 - 15:54:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 233
Registrován: 7-2017
Zapa: v Nýřanech dostala plastová okna obě stavědla, aby po 2 letech v rámci rekonstrukce zabzař byla opuštěna, záhy vyrabována obyvateli přilehlé kolonie a zbourána. Ideální kšeft pro oknaře a třeba i pro projektanty...
Neděle, 25. března 2018 - 16:13:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16126
Registrován: 5-2002
749.243: Ideální kšeft pro oknaře a třeba i pro projektanty...
Tobě se nikdy nestalo, že sis koupil něco, co se záhy ukázalo nepotřebným...?

Dovedu si živě představit, že rozeschlá původní okna byla po léta kritizována v nějakém tom odborářském plánku a konstatování, že to stavědla mají "za pár", bylo klasifikováno jako tradiční výmluva.
Luboš_3.21
Neděle, 25. března 2018 - 16:42:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1345
Registrován: 4-2014
Zdravím. - Když už jsme u těch Nýřan, sice se tu probírají plastová okna v Nýřanech, ale nemá někdo prosím, fotky stavědlových přístrojů, které bývali na St.1 a St.2 v Nýřanech? Děkuji.
Ghost
Neděle, 25. března 2018 - 16:51:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1856
Registrován: 1-2011
v Nýřanech dostala plastová okna obě stavědla, aby po 2 letech v rámci rekonstrukce zabzař byla opuštěna, záhy vyrabována obyvateli přilehlé kolonie a zbourána. Ideální kšeft pro oknaře a třeba i pro projektanty...
Ovšem to samé se stalo i v některých stanicích na trati 200 těsně před spuštěním dálkoviny.
Neděle, 25. března 2018 - 17:17:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8027
Registrován: 4-2003
v Nýřanech dostala plastová okna obě stavědla, a...

Personální náklady na ty postavičky vykukující zpoza okna stavědla jsou o několik řádů větší.

Buťe konzistentní a kritizujte, že nějaký stavědlo nezavřeli o dva-tři měsíce dřív = cena těch oken.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Neděle, 25. března 2018 - 18:24:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 235
Registrován: 7-2017
Hajnej: stavědla v Nýřanech nebyla muzejní exponát z doby c. a k., ale prošla těžkou modernizací za socialismu. Z hlavy nevím kdy, ale předpokládám že k tomu došlo v době budování autobloku, takže by okna snad už dožila do konce.
Neděle, 25. března 2018 - 20:33:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 546
Registrován: 11-2004
Bylo to v době, kdy se nahrazovala mechanická návěstidla a závory elektrickými? To by odpovídalo tak první polovině sedmdesátých let. Závory na plzeňském přejezdu Domažlická a přilehlá návěstidla se do té doby nastavovaly mechanicky z domku, který je právě poblíž přejezdu a lze předpokládat, že díky současné stavbě nadjezdu už vydrží pouze v řádu dnů...
Luboš_3.21
Neděle, 25. března 2018 - 20:50:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1348
Registrován: 4-2014
Co se týče Nýřan:
1)mechanické závory na Plzeňském zhlaví byli nahrazeny typem AŽD 71 v roce 2002, po příchodu nového přednosty stanice, který byl do Nýřan přeřazen ze zrušeného místa v Žst. Stříbro( později pak odešel přednostovat do Klatov), tím také skončilo stavědlo č.1 na Plzeňském zhlaví.

2) mechanické závory na Domažlickém zhlaví byli zrušeny a nahrazeny typem AŽD 71 v roce 1985 a obsluhovány signalistou ze stavědla č.2

3) mezi roky 2002 - 2008 byl v Nýřanech mezistav, kdy Plzeňské zhlaví v Žst. Nýřany již bylo RZZ a Domažlické zhlaví bylo EMZZ. Na tomto mezistavu, byl v Dopravní kanceláři u výpravčího specielně upravený řídící přístroj.

4) v roce 2008 byl tento mezistav odstraněn, Domažlické zhlaví přepnuto na pult RZZ k výpravčímu na současný pult RZZ, který se nachází v DK. Provoz St.2 ukončen v roce 2008.

5) Přejezd, který odděluje Tlučnou od Nýřan, tak tam mechaniky končili v roce 1984, přejezd v roce 1984 vybaven AŽD 71, v roce 1997 proběhla celková rekonstrukce přejezdu do dnešní podoby, kdy se silnice spojující Tlučnou a Nýřany převedla na dálniční přivaděč od Kozolup a z přejezdu vznikl přechod pro pěší.

6)Autoblok z Plzně do Nýřan dorazil kolem roku 1975, pak byla v pokračování autobloku do Stoda delší pauza a s autoblokem do Stoda se pokračovalo až na začátku 80tých let dále do Stoda, kde se ten autoblok definitivně zaříznul a dál se sním už nepokračovalo.

7) Výhybna Chotěšov byla na dálkové ovládání do Stoda přepnuta v roce 1986.



POKUD BY VÁS ZAJÍMALI ŽST.DOMAŽLICE tak tam bylo instalováno RZZ AŽD 71 s číslicovou volbou v roce 1983.

PS: Proto uvítám, pokud má někdo prosím fotky z Žst. Nýřany - výhybkářských přístrojů + kolejových desek na St.1, St.2 a také fotky řidičáku + kolejovou desku, které byli umístěny v dopravní kanceláři u výpravčího. Celé by mi to mohlo při kreslení dobové dokumentace. Děkuji.


(Příspěvek byl editován uživatelem Luboš_3.21.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Luboš_3.21.)
Neděle, 25. března 2018 - 21:23:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 72
Registrován: 8-2017
Luboš:
ad 7) V Chotěšově sloužili výpravčí ještě nejméně v roce 1988. Dálkové ovládání ze Stoda snad už možné bylo, proč se nepoužívalo nevím. Údajně byla nedořešená obsluha vleček.
Luboš_3.21
Neděle, 25. března 2018 - 21:29:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1349
Registrován: 4-2014
neregistrovat je normální - ano, tak nějak to asi bylo, pak se to na ten řídící stůl ve Stodě nějak dodatečně dodělávalo, ale přesně to také nevím.

(Příspěvek byl editován uživatelem Luboš_3.21.)
uzlik
Pondělí, 26. března 2018 - 20:42:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 93
Registrován: 2-2015
Plzeň 26.3.18





Úterý, 27. března 2018 - 14:21:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1830
Registrován: 3-2015
Dnešní Beroun nádraží ze kterého mizí přístřešky a někde už stará konstrukce zmizela úplně.
Je tam dost hluku odvážejí se zbytky rozřezaných železných pilířů z nástupišt.

Je mi líto těch starých pragotronů už i na ně došlo drží se už statečně pouze na 3 nástupišti.


(Příspěvek byl editován uživatelem Jeník H...)
Čtvrtek, 29. března 2018 - 11:24:16  
Moderátor
Číslo příspěvku: 15595
Registrován: 11-2005
Zapa:
"

A s berounskou budovou se bude dělat co?"

Ve fázi projektu.
Čtvrtek, 29. března 2018 - 14:35:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11796
Registrován: 5-2004
Hlavne by nebylo spatny kdyby zmizel tamni holubnik jak na peronech tak zejmena v hale.
Čtvrtek, 29. března 2018 - 15:00:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11388
Registrován: 4-2003
Mě v Berouně bavil tenhle Snack bar ... krásné místečko [happy]


https://www.k-report.net/diskuse/prohlizec-obrazku/?autor=Jnd
Čtvrtek, 29. března 2018 - 17:12:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2538
Registrován: 3-2006
Jnd:
"Mě v Berouně bavil tenhle Snack bar ... krásné místečko [happy]

"
Ano, maminka Leoše Mareše se o to vzorně stará.
Škoda dvojky a jídelny, ale za ty peníze na vytápění si to nikdo nepronajme.
Uvidíme zda tam vznikne něco smysluplného.
Pikehead
Čtvrtek, 29. března 2018 - 21:11:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3912
Registrován: 3-2007
Pepovi Holkovi tam ale moc nešmakovalo...

Teplej lahváč, to už vám snad dneska nedaj ani na Slovensku.