Diskuse » Archiv 2018 » Železnice » Všeobecná neželezniční diskuse » Archiv diskuse Všeobecná neželezniční diskuse do 17. 08. 2018 předcházející | další

Archiv diskuse Všeobecná neželezniční diskuse do 17. 08. 2018

dolů
   autor příspěvek
Středa, 25. července 2018 - 07:43:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10864
Registrován: 3-2005
Doktore, mám pocit, že ses chytl do smyčky. Příklad se zápasy je pak zcela mimo, pleteš jablka a hrušky. Tvé příspěvky mají často váhu a nutí přemýšlet, ale neomylný taky nejsi.
VDL Futura - Coach of the Year 2012!!!
VDL Citea - Bus of the Year 2011!!!
Čtvrtek, 02. srpna 2018 - 13:14:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4359
Registrován: 4-2003
Jablka a hrušky nepletu. V obou případech obsahuje hlavní věta tvrzení, jehož platnost určuje podmínka vyřčená ve vedlejší větě. A v obou případech vstupuje do hry podmínka "všechny".

Oponentuře jsem samozřejmě přístupný, ovšem faktické, což "myslím si, že si mohl myslet" není ani v nejmenším.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Sobota, 04. srpna 2018 - 19:38:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4364
Registrován: 4-2003
Přesun diskuze z "Vtipů"

honzaklonfar: Paragraf 57, odst. 2 zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích:
Na pozemní komunikaci se na jízdním kole jezdí při pravém okraji vozovky; nejsou-li tím ohrožováni ani omezováni chodci, smí se jet po pravé krajnici. Jízdním kolem se z hlediska provozu na pozemních komunikacích rozumí i koloběžka.
Na více místech se to zmiňuje i ve vámi odkazovaném dokumentu.

Jakou má spojitost Benda, jakožto předseda ústavně právního výboru, se zákonem o provozu na pozemních komunikacích z roku 2000, resp. s vyhláškou o pravidlech provozu na pozemních komunikacích z roku 1989, kdy Benda ani nebyl poslancem? Noticku v pejorativním duchu o absolventech plzeňských práv jste vznesl opakovaně právě v souvislosti s pravidly provozu. Objasnění spojitosti absolventů plzeňských práv s pravidly provozu a jimi způsobených problémů stále postrádám.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Quex
Sobota, 04. srpna 2018 - 21:52:04  
Administrátor
Číslo příspěvku: 7747
Registrován: 5-2002
Ono je spíš zajímavé, že Vás nezaráží, že o předpisu čistě technické povahy může žvanit každý poslanec a v parlamentu doplňovat svoje pozměňovací návrhy. Zákon o provozu na pozemních komunikacích je paskvil, kde parlament si začal osobovat pravomoc moci výkonné a žádný demokrat přitom nebije na poplach.[lol] Např. pravidla plavebního provozu (v oblasti vodní dopravy) nebo dopravní řád drah (v oblasti drážní dopravy) vydává i nadále moc výkonná (ministerstvo dopravy) formou vyhlášky samozřejmě na základě zákonného zmocnění, což byl i model v silniční dopravě existující do roku 2000, nicméně zjevně to nikomu nevadí, když přece máme dělbu moci.[rofl]
"...bude třeba zvládnout zákony po našem..."
Sobota, 04. srpna 2018 - 22:20:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4366
Registrován: 4-2003
Obávám se, že se příspěvek (opět) míjí s obsahem diskuze, který je dalece vzdálen hodnocení kvalit pravidel silničního provozu a způsobu jejich provedení.

Trpíte-li obsesí prezentovat v každém příspěvku svůj světonázor, ať už jen narážkami, byť je pravidelným diskutujícím velmi dobře znám, prosím, poslužte si. Jen to může působit úsměvně, když své jízlivé poznámky trousíte ve spojitosti s příspěvky těch, jejichž názorové postoje jsou vám neznámé.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Neděle, 05. srpna 2018 - 07:42:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2006
Registrován: 6-2016
Doktor: Děkuji za info. Ale můj čistě technokratický přístup vidí ZJEVNÝ nesoulad paragrafu 57, odst. 2 zákona č. 361/2000 Sb s paragrafem 2, odst. j zákona č. 361/2000 Sb. Ta koloběžka by měla být explicitně zmíněna v paragrafu 2, odst. j zákona č. 361/2000 Sb a bylo by to hned srozumitelnější a jednodušší. Jmenuje se to totiž VYMEZENÍ POJMŮ. Při psaní Technických podmínek a Technických popisů jsme to my, primitivní inženýři, tak museli dělat už v době, kdy Mareček chodil do 4. třídy ZDŠ.

Ohledně Marečka už jen tolik, že sice zákon 361/2000 Sb o 4 roky "propásl", ale od roku 2004 jistě mnohokrát hlasoval "s úplným využitím svého právně existujícího vzdělání". Je to (nejen v jeho případě) naprostá lumpárna, srovnatelná např. s protěžování členů SSM během mých studií na ČVUT (1969 - 1974). Pamatuji epochální příběh, kdy politicky značně uvědomělý člen SSM spočítal logaritmus záporného čísla a tu zkoušku dostal!!!

Z mé strany problém "Mareček" končí, protože zjevně nemá řešení v oboru reálných čísel. A řešení v oboru čísel imaginárních je sice možné, ale v praxi je GH (jak se můžeme nejen u něj přesvědčit, že? Různá ministerstva jsou touto problematikou "poněkud přeplněna").

Jo a diplomku jsem psal sám a na stroji. Navíc ji mám někde doma v knihovně (hledal bych ji ale podstatně kratší dobu než mediální hvězda článek o gentelmanovi[rofl]
Neděle, 05. srpna 2018 - 08:08:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2007
Registrován: 6-2016
Doktor: Ještě k té "stařence". Ona opravdu nesmí na "Stezku pro cyklisty" (C8a), Ale na nejvíce rozšířenou "Stezku pro chodce a cyklisty" (C9a) bez problémů může[rofl] A o tom jsem psal já, pravda díky nízkému právnímu povědomí jsem se neobtěžoval pitvat i ostatní málo používané varianty.
Navíc "stařenka" může jít i po silnici, která je na mapách označena jako "cyklotrasa". A tady jsou reálné problémy soužití stejné jako na stezce pro chodce a cyklisty s tím, že se připojují ještě absolventi inkluzivních autoškol...

Quex: Asi máme stejně nízké právní povědomí[biggrin] Možná bychom to mohli opravit dálkovým studiem nějaké "právní ekologie"[rofl]
Neděle, 05. srpna 2018 - 11:40:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4367
Registrován: 4-2003
honzaklonfar:
" Ta koloběžka by měla být explicitně zmíněna v paragrafu 2, odst. j zákona č. 361/2000 Sb a bylo by to hned srozumitelnější a jednodušší."
Nikoliv, daná pasáž se týká pojmu "chodec". Koloběžka ovšem není chodec, ale nemotorové vozidlo. Když už by ji bylo nutné explicitně zmiňovat v pragrafu 2, pak v písmenu h), pod písmenem j) to nedává smysl.
honzaklonfar:
" Ohledně Marečka už jen tolik, že sice zákon 361/2000 Sb o 4 roky "propásl", ale..."
Tak proč Marečka vytahujete, když nemá s pravidly silničního provozu, resp. s vymezením pojmů nic společného? A absolventy plzeňských práv zmiňujete právě s tímto. Definici problému či problémů způsobených absolventy plzeňských práv v této souvislosti stále chybí.
honzaklonfar:
"Ona opravdu nesmí na "Stezku pro cyklisty" (C8a), Ale na nejvíce rozšířenou "Stezku pro chodce a cyklisty" (C9a) bez problémů může A o tom jsem psal já"
No, psal jste pokaždé o něčem jiném, což je ovšem v důsledku úplně jedno, protože bruslař je považován za chodce, tedy kam může stařenka s francouzskými holemi, tam může i borec na kolečkových bruslích. Bez ohledu, zda se jedná o stezku pro chodce a cyklisty, stezku pro chodce, chodník či vozovku. Dle zákona jsou si stařenka i bruslař rovni (pravda, bruslař může i na stezku pro cyklisty), a tak vypichovat pouze stezku pro chodce a cyklisty, navíc s poznámkou o plzeňských právech, je mimo misku.
honzaklonfar:
"Quex: Asi máme stejně nízké právní povědomí"
Quex právní povědomí rozhodně má.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Neděle, 05. srpna 2018 - 12:43:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2008
Registrován: 6-2016
Doktor: Nemáš úplně pravdu - "chodec je koloběžkář, vedoucí koloběžku", takže pod "j" celkem v pohodě. Nicméně explicitní uvedení kolobrndy v "h" by bylo nanejvýš vhodné.

Ohledně stařenky x bruslaře jsem rád, že jsme se shodli. Oba mohou na stejnou "komunikaci", což je pro stařenku někdy problém. Doporučuji o slunečním víkendu projet úsek Dobřichovice - Lavičky. Jelikož tamtudy jezdím již dlouhá léta, tak už nevím, je-li to "Stezka pro cyklisty", nebo "Stezka pro chodce a cyklisty" (pravděpodobnější). V Lavičkách je smíšený provoz s automobily chatařů[biggrin]

Ohledně Marečka jen tolik, že "Z mé strany problém "Mareček" končí, protože zjevně nemá řešení v oboru reálných čísel" (č.p. 2006). A kolik "JUDrů" vyprodukoval a v kterých letech Milan Kindl, ví jen on sám.

"Milan Kindl (* 14. května 1954 Žatec[1], Československo) je český právník a spisovatel, známý zejména jako bývalý děkan Právnické fakulty Západočeské univerzity v Plzni a jeden z hlavních aktérů její krize."

S právním povědomím to mám opravdu složité. Jako bývalý předseda bývalého SBD mám na stav práva v této republice svůj názor, který je vesměs velmi negativní. Jak již bylo napsáno dříve, fyzikální zákony nejsou pro právníky a tvůrce zákonů nic důležitého... Navíc během podzimu budu absolvovat "kolečko" se zrušením a likvidací spolku" (cyklistický oddíl). Případné "veselé" příběhy dodám.
Pružinskij
Neděle, 05. srpna 2018 - 13:01:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2754
Registrován: 4-2015
V Lavičkách je smíšený provoz s automobily chatařů
To existuje i v Dasnicích, kde se běžně míjí na kruhostezce běžné šíře auta s cyklouny, kočárky a bruslaři.
West code was broken.

Neděle, 05. srpna 2018 - 18:19:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4368
Registrován: 4-2003
honzaklonfar:
"Nemáš úplně pravdu - "chodec je koloběžkář, vedoucí koloběžku", takže pod "j" celkem v pohodě."
Píšete o jezdcích na koloběžkách, o vymezení pojmu koloběžka, v tom duchu i reaguji a najednou začnete splétat cosi o vedení koloběžky. Ujasněte si, o čem chcete vést řeč.
honzaklonfar:
"Z mé strany problém "Mareček" končí, protože zjevně nemá řešení v oboru reálných čísel."
Že s Marečkem končíte je vcelku logické, když se ukázalo, že tudy cesta nevede.

Když jste s ním tedy skončil, můžeme se vrátit k původní otázce - jaký je problém způsobený absolventy plzeňských práv v oblasti pravidel silničního provozu, resp. jaký význam má zmínka o absolventech plzeňských práv ve vašem výroku, cituji: "Takže název "Stezka pro chodce a cyklisty" je legislativně zcela v pořádku a můžou tam všichni... Např. stařenka s francouzskými holemi proti borci na kolečkových bruslích (v = 30 km/h) bez reálně fungující brzdy... Ale co můžeme chtít od absolventů plzeňských práv, že?"

Jen připomínám, že právnická fakulta v Plzni vznikla až čtyři roky poté, co se definice chodce zahrnující i bruslaře objevila ve vyhlášce o pravidlech provozu, a Kindl, kterého nyní taháte z klobouku, se pedagogické činnosti začal věnovat až na plzeňské právnické fakultě, do té doby působil jako soudce a v Ústavu státu a práva.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Neděle, 05. srpna 2018 - 18:54:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2010
Registrován: 6-2016
Doktor: Zřejmě nemáš některé části 361/200 " v malíku"... Cyklista, jedoucí na kole je ŘIDIČ, ale cyklista vedoucí jízdní kolo je CHODEC!!! Tedy platí-li "Jízdním kolem se z hlediska provozu na pozemních komunikacích rozumí i koloběžka." (Doktor č.p. 4364), pak koloběžkář, vedoucí kolobrndu je rovněž CHODEC! A o této problematice mám opravdu slušně jasno.

"právnická fakulta v Plzni vznikla až čtyři roky poté, co se definice chodce zahrnující i bruslaře objevila ve vyhlášce o pravidlech provozu" to je rovněž špatně, protože se objevila v ZÁKONĚ 361/2000! V prováděcí vyhlášce 30/2001 o tom není ani slovo, právě jsem ji dočetl na:
http://www.praha.eu/public/ee/cf/53/2130302_635443__30._2001_Vyhl a_ka_MD.pdf

Uznávám, že absolventy PF Plzeň "opravdu nemám rád" (JdC). Ale Tvoje obsese touto mojí vlastností je minimálně podezřelá[biggrin] Rovněž je mi divné, že za ministrování Otakara Motejla (dobrý známý mých rodičů a trochu i můj) se mohl podobný paskvil dostat ke schválení v Parlamentu...
Mimochodem, wiki uvádí vznik Plzeňské právnické fakulty v roce 1993[biggrin] Takže se klidně někteří absolventi mohli účastnit tvorby návrhu 361/2000!
Neděle, 05. srpna 2018 - 20:09:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4369
Registrován: 4-2003
honzaklonfar:
"pak koloběžkář, vedoucí kolobrndu je rovněž CHODEC!"
Samozřejmě. Pointa ovšem tkví v tom, že jste chtěl definici koloběžky (poté, co jsem vám objasnil, že jezdec na koloběžce není chodec a koloběžka se považuje za jízdní kolo) cpát do vymezení pojmu "chodec", což postrádá logiku. Na to jste začal od věci mluvit o koloběžkáři, vedoucím koloběžku, přičemž do té doby se vedla řeč o jízdě na koloběžce a samotné koloběžce.
honzaklonfar:
""právnická fakulta v Plzni vznikla až čtyři roky poté, co se definice chodce zahrnující i bruslaře objevila ve vyhlášce o pravidlech provozu" to je rovněž špatně, protože se objevila v ZÁKONĚ 361/2000! V prováděcí vyhlášce 30/2001 o tom není ani slovo, právě jsem ji dočetl"
Vyhláškou je míněna vyhláška č. 99/1989 Sb., o pravidlech provozu na pozemních komunikacích, která předcházela zákonu č. 361/2000 Sb., a kde se objevuje (nejen) bruslař jako chodec. Toto jsem zmiňoval už v předchozím příspěvku. Jinak pro případnou aplikaci v praxi na vyhlášku č. 30/2001 Sb. zapomeňte, je nahrazena vyhláškou č. 294/2015 Sb.
(Právní normy si vyhledávejte na stránce Zákony pro lidi. Obsahuje jak aktuální znění, tak předešlá znění současných i předchozích právních norem na jednom místě, netřeba je tak složitě dohledávat na různých stránkách, kde již nemusí být v aktuální podobě.)
honzaklonfar:
"Ale Tvoje obsese touto mojí vlastností je minimálně podezřelá"
Nejde o obsesi. Pouze jsem poukázal na trapnost a nevtipnost otřepaného klišé o absolvování plzeňských práv (něco jako obdobně ohraná fráze s vyprchaným vtipem "vraťte ty kruhy"). Když jste kontroval, že tito absolventi stojí za problémy, pouze jsem chtěl a chci vědět, za jakými (v souvislosti s výrokem, s nímž jste plzeňská práva spojil).
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Quex
Neděle, 05. srpna 2018 - 20:56:49  
Administrátor
Číslo příspěvku: 7748
Registrován: 5-2002
Asi máme stejně nízké právní povědomí

Asi.[biggrin]
"...bude třeba zvládnout zákony po našem..."
Neděle, 05. srpna 2018 - 21:28:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2011
Registrován: 6-2016
Doktor: Znova a pomalu... Doporučoval jsem jen, aby koloběžka byla uvedena v:

h) nemotorové vozidlo je přípojné vozidlo a vozidlo pohybující se pomocí lidské nebo zvířecí síly, například jízdní kolo, KOLOBĚŽKA, ruční vozík nebo potahové vozidlo, (361/2000).

Jinak opětovně zjišťuji, že řeč mého kmene není s řečí Tvého kmene zcela kompatibilní. Ale tak to bývá, když se baví právník s technikem...

Ohledně PF Plzeň opravdu nebudu pátrat, kteří že absolventi se činili při přípravě 361/2000. A budu si o zmíněné fakultě stále myslet svoje. Zatím se to smí.

Za mě konec debaty.
Neděle, 05. srpna 2018 - 21:58:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8338
Registrován: 4-2003
PF Plzeň opravdu nebudu pátrat, kteří že absolventi

Že se o ně otírá nějaká s vodpustěním zamidrákovaná lopata, to celkem chápu. Ale fakt to mají zapotřebi inženýři Vlček a Klonfar?
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Neděle, 05. srpna 2018 - 22:30:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4370
Registrován: 4-2003
honzaklonfar:
"Znova a pomalu... Doporučoval jsem jen, aby koloběžka byla uvedena v:

h) nemotorové vozidlo je přípojné vozidlo a vozidlo pohybující se pomocí lidské nebo zvířecí síly, například jízdní kolo, KOLOBĚŽKA, ruční vozík nebo potahové vozidlo, (361/2000)."
Tak určitě! Cituji z vašeho příspěvku č. 2006: "Ta koloběžka by měla být explicitně zmíněna v paragrafu 2, odst. j zákona č. 361/2000 Sb a bylo by to hned srozumitelnější a jednodušší."

O písmenu h) se zmiňuji ve své následné reakci, kdy konstatuji, že pod písmenem j) to nedává smysl. Citují ze svého příspěvku č. 4367: "Když už by ji bylo nutné explicitně zmiňovat v paragrafu 2, pak v písmenu h)"
honzaklonfar:
"Ohledně PF Plzeň opravdu nebudu pátrat, kteří že absolventi se činili při přípravě 361/2000."
Tedy ve finále skutečně žádná spojitost mezi vaším výrokem a narážkou na plzeňská práva. Pouhý rádobyvtipný žblept na úrovni diskutujícího z Novinky.cz přiživený osobní animozitou nespecifikovaného původu.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Pondělí, 06. srpna 2018 - 10:11:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2931
Registrován: 9-2003
K Plzni: Před pár lety mě v jednom soudním sporu k plné spokojenosti a úspěchu zastupovala advokátka, vystudovaná v Plzni.
Že se v Plzni manipulovalo se studiem, zkouškama, rígama, neznamená, že každý právník, který odtud vzešel, je blb.
NOBLE BRICKS
Pondělí, 06. srpna 2018 - 10:43:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9318
Registrován: 4-2003
S4991023:Že se v Plzni manipulovalo se studiem, zkouškama, rígama, neznamená, že každý právník, který odtud vzešel, je blb.

Asi tak. Manipulace se studiem totiž asi nebyla zadarmo, naopak bych řekl, že na ní běžný student se svými skromnými příjmy neměl šanci dosáhnout a když se kauza dostala do médií, tak asi tito běžní studenti práv se museli cítit podvedeni - to, co oni měli za odvedenou práci a trvalo to pět let, měli prominenti za peníze a třeba za rok.
Pondělí, 06. srpna 2018 - 12:34:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17252
Registrován: 5-2002
No jo, no, to už tak bohužel v životě chodí. Když se najde nějakej blb/šmejd/svině, tak to dost často nějakým způsobem postihne i nevinné... [sad]
Pondělí, 06. srpna 2018 - 13:49:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2012
Registrován: 6-2016
Doktor: Už jsem nechtěl na PFP reagovat, ale okolnosti mě donutily. Hrabu se v počítači kvůli GDPR (v úrovni SVJ s 12 členy je to hovadina na entou, např. podíl je veřejně na katastru...) a narazil jsem na údaj o zápisu našeho SVJ do OR. Leden 2008 a to už PFP už existovala...
Museli jsme tenkrát použit naprosto debilní název "Společenství vlastníků pro dům...", i když se proti tomu protestovalo i na Svazu družstev. Při dalším hrabání jsem narazil na další zápis do OR, vynucený NOZ. A ejhle - za 9 let jsme již mohli použít smysluplný název "Společenství vlastníků Adresa...".

Nedokážu vysledovat, kolik "absolventů" PFP se na tom původním znění podílelo vymyšlením a schválením a nikdo mi to ani neřekne. Ale Ty máš jistě lepší možnosti (bez ironie, patrně pracuješ v oboru).

Ještě perlička k "dopravní problematice" - kolečkové brusle vzor 1989 se od kolečkových bruslí vzor 2000(inline) velmi liší nejen vzhledem, ale hlavně VLASTNOSTMI! Ty staré poskytovaly jezdci větší stabilitu (byly "dvoustopé") a nedosahovaly tak velkých rychlostí. Takže případné srážky probíhaly s mnohem menší energií... Dneska jezdí po "stezkách" borci 30 - 35 km/h a borkyně o cca 5 km/h méně. Měřeno mým nekalibrovaným a necertifikovaným tachometrem na kole při souběžné jízdě[biggrin]

Závěrem ještě poděkování - ačkoliv se názorově neshodneme, tak jsi na zdejší podmínky až neuvěřitelně korektně diskutoval. Kéž by se to naučili i jiní...
Pružinskij
Pondělí, 06. srpna 2018 - 14:16:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2760
Registrován: 4-2015
Dneska jezdí po "stezkách" borci 30 - 35 km/h a borkyně o cca 5 km/h méně.
K tomu na sobě buziobleček a bakule na uších. S tím je problém je předjet, neb na rozdíl od kola mají klikatou stopu ;-) a zaberou celou šíři kruhostezky. O konflikty nebývá nouze.
West code was broken.

Pondělí, 06. srpna 2018 - 15:30:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8345
Registrován: 4-2003
Manipulace se studiem totiž asi nebyla zadarmo, naopak bych řekl, že na ní běžný student se svými skromnými příjmy neměl šanci dosáhnout .

Na úplatek má dneska kdejakej trouba, ale tohle bylo o poskytnutí diskrétní služby mezi spřátelenýma lidma a mezi tyto lidí se jentak nedostanete. Protože ti lidi si setsakramentsky hlídají, koho si mezi sebe pustí.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Pondělí, 06. srpna 2018 - 15:36:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9319
Registrován: 4-2003
RadekŠ:Na úplatek má dneska kdejakej trouba, ale tohle bylo o poskytnutí diskrétní služby mezi spřátelenýma lidma a mezi tyto lidí se jentak nedostanete. Protože ti lidi si setsakramentsky hlídají, koho si mezi sebe pustí.

Na úplatek tohoto typu nemá zdaleka kdejakej trouba. Takové úplatky se nepočítají ve statisících, ale minimálně v milionech, protože i kdyby si tihle lidé setsakramentsky hlídali, koho mezi sebe pustí, tak chtějí být pro případ průseru zajištěni.
Pondělí, 06. srpna 2018 - 17:34:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17253
Registrován: 5-2002
Na druhou stranu má vpuštění inlajnistů na cyklostezky jeden pozitivní efekt v tom, že táž musí mít náležitě hladký povrch, takže je použitelná i pro silničku. Dřívější cyklostezky měly občas podobu uválcované šotoliny nebo jemnějšího štěrku a všichni se tvářili, jak udělali něco úžasnýho pro cyklisty...
Pikehead
Pondělí, 06. srpna 2018 - 18:32:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4319
Registrován: 3-2007
RadekŠ:
"inženýři Vlček a Klonfar"
Co se tady dneska člověk nedozví [biggrin] Štancl tu VŠD taky dostudoval?
Pondělí, 06. srpna 2018 - 21:21:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17254
Registrován: 5-2002
Pike: Marcel pokud vím ne a u Honzy bych nesázel na VŠD, ale jinou alma mater.
Pikehead
Pondělí, 06. srpna 2018 - 21:31:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4321
Registrován: 3-2007
Uff... [biggrin]
Pondělí, 06. srpna 2018 - 21:35:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9320
Registrován: 4-2003
Hajnej:Dřívější cyklostezky měly občas podobu uválcované šotoliny nebo jemnějšího štěrku a všichni se tvářili, jak udělali něco úžasnýho pro cyklisty...

To by ale nějaký blbec nesměl vybudovat na (dodnes ne zcela nedokončené cyklostezce ze Zbraslavi do Vraného u Jarova brod. Viz zde: https://en.mapy.cz/s/2Vhzn

Když jsem to viděl poprvé, tak jsem myslel, že asi mám halucinace. Na bruslích se to samozřejmě přejet nedá, je tam velmi hrubá dlažba a je to slizké, protože tam rostou řasy. Co asi na to říká silniční kolo? Dle mého názoru se mu to moc líbit nebude [nene].
Pikehead
Pondělí, 06. srpna 2018 - 21:48:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4322
Registrován: 3-2007
Tak potkat silničku na cyklostezce je trochu rarita, ona ta cyklostezka je na silničku pomalý a nepříliš přehledný terén. Brod je ovšem pozoruhodný nápad, na to, co ty cyklostezky obvykle stojej, asi nezbylo na tři metrový skruže... [happy]
Pondělí, 06. srpna 2018 - 23:24:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17256
Registrován: 5-2002
Bram: Co asi na to říká silniční kolo?
Dá se to přejet krokem a nesmíš se trefit do škvíry mezi šutry.
Zrovna přes tenhle brod jezdívám na otočku do Skochovic.

Dle mého názoru se mu to moc líbit nebude
Když se jede krokem, tak to kolo přežije. To courání se ale pak samozřejmě nelíbí jezdci... [wink]

Pike: ona ta cyklostezka je na silničku pomalý a nepříliš přehledný terén
Záleží jak na konkrétní cyklostezce (a na konkrétním úseku), tak i na denní době.
Zajímavý je, že zatímco pravobřežní A2 je nad Prahou hlava na hlavě, tak levobřežní A1 od Lahovic docela ujde.
Dtto A2 po Prahou - a tam je navíc docela zajímavé zpestření v podobě Sluneční soustavy 1 ku miliardě:


M_g
Úterý, 07. srpna 2018 - 00:58:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 943
Registrován: 6-2006
Bram:Co asi na to říká silniční kolo?
Dle mého, když se do toho nevjede, jak k ohni, tak pohoda džez...
Ze Skaličky na Jižní portál se dá na silničce taky jet, i když se Lubě překračuje několikrát (a i talíř se při tom zanoří).
U Tišnova
George
Úterý, 07. srpna 2018 - 08:50:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1386
Registrován: 5-2002
Hajnej: kde že to prosím je? Asi se stavím u Kelta na limču :-)
Cogwheel
Úterý, 07. srpna 2018 - 09:48:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5709
Registrován: 1-2012
Vždyť to Hajnej zmínil: na pravém břehu Vltavy pod Prahou. Viz např.: http://www.hvezdolet.cz/planetarnistezka.htm Žlutá koule - model Slunce je vidět i z vlaku, jedoucího po trati 090.
Úterý, 07. srpna 2018 - 10:01:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12072
Registrován: 5-2004
Brod vystlanej kamenama je třeba i na labilní cyklostezce mezi Oustím a Děčínem. Ta dlažba je o dost pohodovější na průjezd než třeba v Praze Opletalova.

Mezi Rakvovníkem a Městečkem jsou při přejezdu potoka jak lávky (poměrně ouzký a vesměs s dost ostrou zatáčkou na nájezdu takže se stejně nedaj přeletět) a k tomu brody s panelama. Když jsem předved že to jde projet tak dítky už lávky zcela ignorovaly a loudily kdy bude další brod ba jeden jsme museli dát na odbočující lesní cestě[proud]

Na vyložený silničce jsem nejezdil leč po plyšáku jsem dost najezdil na Favoritu co měl hodně ouzký gumy. Dalo se na tom jet celkem v pohodě i na šotolině lesních cest. Ona "silnička" při kvalitě povrchu našich okresek "8 nastříkaných vrstev a mezi nima už zas díra" mi přijde v česku lehce nepoužitelná...

No a zlatý právě ty cyklostezky kde to není "asfalt jak mlat" protože se tam nemotaj inlajnisti a tak se tam dá jet i na kole.
Úterý, 07. srpna 2018 - 12:10:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16
Registrován: 10-2015
Mezi Rakvovníkem a Městečkem jsou při přejezdu potoka jak lávky (poměrně ouzký a vesměs s dost ostrou zatáčkou na nájezdu takže se stejně nedaj přeletět) a k tomu brody s panelama.

Nutno podotknut, že ty panely bejvaj pěkně kluzký. Kluk tam onehdá dostal šmíra, že byl komplet mokrej, já si jen nabral do bot.
Úterý, 07. srpna 2018 - 13:23:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12076
Registrován: 5-2004
No kluzký ve vodě bejvaj. To už je taková fyzikální vlastnost brodů. Já to vždy nejdřív prošel abych ukázal kudy ne kde je nějakej schod.

Nicméně Rakvovnickej potok není třeba Oslawa v Polsku kde je ten brod klidně 20 m širokej a vody tam teče jak teď někde v Labi u Děčína... Tam jsou panely nejen kluzký ale i "rozskákaný" neb po tom jezděj dřevaři.
Úterý, 07. srpna 2018 - 14:29:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17261
Registrován: 5-2002
G: Hajnej: kde že to prosím je?
Pravý břeh zhruba v úseku za (protějším) Sedlcem směrem ke Klecánkám. Slunce je přibližně naproti šotoskále za Sedlcem, Země je 150 m po proudu, Uran je proti dolnímu konci roztockého ostrova a Neptun za zákrutem směrem k Žalovu.

Žlutá koule - model Slunce je vidět i z vlaku, jedoucího po trati 090
Bodejť, však má metr čtyřicet v průměru (a váží bratru půlčtvrta tuny).
Roztomilé je, že se při pohledu od Země jeví "správně" velké (a vpravo je vidět ta šotoskalka):


Vlčoun: Ona "silnička" při kvalitě povrchu našich okresek "8 nastříkaných vrstev a mezi nima už zas díra" mi přijde v česku lehce nepoužitelná...
Jejdamane, doufám, že si to moje kolo nepřečte. Až do dneška to nevědělo a fpoho po asfaltkách*) jezdilo...

*) včetně těch rozdrobenejch italskejch, kde při stoupání do kopce člověk slyší, jak mu ty jednotlivý fragmenty asfaltu klapou pod kolama. [proud]
George
Úterý, 07. srpna 2018 - 14:49:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1389
Registrován: 5-2002
Hajnej:díky
Úterý, 07. srpna 2018 - 16:17:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12080
Registrován: 5-2004
Pak nevím nač si stěžuješ stran cyklostezek. Jejich povrch je mnohdy i v případě uválcovaný šotoliny nebo zámkovky lepší než naprostá většina silnic.
Vikijous
Úterý, 07. srpna 2018 - 20:21:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1059
Registrován: 4-2003
Hajnej, Cogwheel: Trošku estetičtěji provedená planetární stezka začínající u nádraží v Uh.Brodě. [happy]
https://hvezdarnaub.cz/planetarni-stezka/
Úterý, 07. srpna 2018 - 20:51:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4372
Registrován: 4-2003
Sluneční stezkou se lze projít i ve Křtinách. Není tam sice nádraží ani trať, no vede poblíž uvažované trasy nerealizované železnice Líšeň-Jedovnice. A Cogwheel může očistit svoji hříšnou duši v zdejším chrámu.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Úterý, 07. srpna 2018 - 21:10:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2015
Registrován: 6-2016
Bram: Ohledně nedokončeného kusu "pravobřežky" do Vraného se jest obrátiti na
https://nahlizenidokn.cuzk.cz/ZobrazObjekt.aspx?encrypted=cH8GkIQ GRgTEj05P9cfboRuQdrWnVILDE8gWJTXpsjtURh0xmiWVfxOSrn6R63q6mwGQE3xR hXF9Qtlyr8CvSW9CCvCv3-7rCvwegDQGN2SS3KRLbXGE2oDoXo0nwu0bSJUacrFin a4=

Zajímavý údaj, vlastník cyklostezku nechce...

Zmiňovaný brod projíždím na 3 různých velocipédech (od 23mm po 2 1/4") a zatím jsem neměl problém. Kdo si chce užít brodů na kole, ten volí Záhořanské údolí. Po povodních 2013 jsou tam 2 ks extra vypečené[biggrin]
Cogwheel
Středa, 08. srpna 2018 - 09:08:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5712
Registrován: 1-2012
ad Doktor: Já si zase prošel trasu Adamov - Křtiny. A došel též do chrámu. [wink] Tamním prakticky neosídleným údolím někdy před 100 lety také navrhovali postavit železnici (úzkorozchodnou). Měla vést okolo huti Františka (nyní památka), jeskyně Býčí Skála a Výpustek. Ve Výpustku (nejen) se tehdy těžily fosfátové hlíny (i pomocí úzké drážky). Situační plánek jeskyně z té doby s jejím zákresem a navrhovaným překladištěm před jeskyní je vystaven v expozici v tamní provozní budově, která zůstala z pozdější doby využívání jeskyně armádou.
Středa, 08. srpna 2018 - 09:24:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9335
Registrován: 4-2003
honzaklonfar:Zajímavý údaj, vlastník cyklostezku nechce...

To je opravdu velmi zajímavý údaj. Copak asi brání tomu, aby vlastník prodal stezku státu?!? Je fakt, že se to hrozně vleče a zatím se nic neděje...

(Příspěvek byl editován uživatelem Bram.)
Středa, 08. srpna 2018 - 10:45:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2019
Registrován: 6-2016
"Copak asi brání tomu, aby vlastník prodal stezku státu?!?"
Ne stezku, ale pozemek [happy]. Nicméně odpověď zná jen ten vlastník. Třeba chce nějakou adekvátní pozemkovou náhradu[biggrin]
Středa, 08. srpna 2018 - 12:03:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17
Registrován: 10-2015
Prodat stezku státu by asi nešlo. Prodat kraji ano. Vím to, protože jsem se po pozemkových úpravách a digitalizaci katastru stal nečekaným majitelem cca 1000 m2 silnice té nejposlednější třídy. Chtěl jsem ji darovat státu ale byl jsem přesměrován na kraj, který ji ode mne vykoupil.
Středa, 08. srpna 2018 - 13:02:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2020
Registrován: 6-2016
miz.: Navazující úseky stezky jsou na pozemcích Povodí Vltavy a vlastnické právo má skutečně stát, viz např.
https://nahlizenidokn.cuzk.cz/ZobrazObjekt.aspx?encrypted=E2dDxZC BZ2UVLvcXO5_mce4L_PQwhv7hIG5ogQIcjwsKEmWTFIT3dGKqeQ8DrjoWJ5KZx80u p5qkBJP-ul2zq8d9CBopo--19gwRUO1Z6X8pT1w_SpwBzdgKQyo15XKt2cVFCSveO rI=

Ono je to s vlastnictvím pozemků občas hooodně zapeklité (taktéž osobní zkušenost)...
Čtvrtek, 09. srpna 2018 - 05:59:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17269
Registrován: 5-2002
Viki: Trošku estetičtěji provedená planetární stezka
Estetično je subjektivní pojem - mně se na té vltavské zase líbí to striktně dodržované měřítko.
Pajzák
Pátek, 10. srpna 2018 - 00:38:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1987
Registrován: 6-2015
Jen se zeptám, protože tamní situaci neznám a v diskuzi se ztrácím, protože mám deficit v chápání psaného.
Bavíte se o cyklostezkách značených dopravními značkami C8a-C9b, nebo o cyklotrasách značených IS19a-IS21d?
Pátek, 10. srpna 2018 - 08:14:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2028
Registrován: 6-2016
Pajzák: Tak jsem se zanořil do mapy.cz a musím konstatovat, že zmatek vzniká SOUBĚHEM cyklotrasy a cyklostezky, nejen na pravém břehu Vltavy...
Takže - plná fialová je CYKLOSTEZKA, čárkovaná fialová je CYKLOTRASA. V terénu pak CYKLOSTEZKA vítězí značením C8a-C9b (je výrazně větší) nad CYKLOTRASOU IS19a-IS21d (žlutá "tabulička" je fakt prťavá). A rozdílu mezi "C8" a "C9" si všimne jen opravdu pozorný účastník místního provozu [biggrin]
Pátek, 10. srpna 2018 - 12:53:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17281
Registrován: 5-2002
Pajzák: Bavíte se o cyklostezkách značených dopravními značkami C8a-C9b, nebo o cyklotrasách značených IS19a-IS21d?
Pokud někde zmiňuju označení (jako v případě té A1 nebo A2), tak vedu řeč o cyklotrase (žluté šipule).
Úterý, 14. srpna 2018 - 18:47:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4378
Registrován: 4-2003
Cogwheel:
"Tamním prakticky neosídleným údolím někdy před 100 lety také navrhovali postavit železnici (úzkorozchodnou)."
Vím, dokonce jsem kdesi četl dobové články, kterak knížepán Lichtenstein plánoval železnou dráhu k Výpustku na odvoz vytěžených surovin. No o rozchodu se nepsalo.
Cogwheel:
"v tamní provozní budově, která zůstala z pozdější doby využívání jeskyně armádou."
Budova je z přelomu 80. a 90. let, dokončena byla až po revoluci. V přízemí byly garáže, místnost dozorčího, kuchyně s jídelnou, arma, kanceláře velení, malý betonový bazének. Nahoře pak hlavně jizby pro mužstvo. Budov bylo v areálu útvaru původně povícero. Vzhled budov nebyl záměrně typicky armádní, podoba budov i celého areálu měla z důvodu krytí navodit zdání rekreačního objektu.

--- --- ---
honzaklonfar:
"A rozdílu mezi "C8" a "C9" si všimne jen opravdu pozorný účastník místního provozu"
No já nevím, ale pokud někdo nedokáže postřehnout rozdíl mezi C 8 a C 9, je v zájmu bezpečnosti všech, aby se takový jedinec na provozu raději nepodílel.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Úterý, 14. srpna 2018 - 19:28:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2044
Registrován: 6-2016
Doktor: Od kompu se to kecá, co? Chtěl bych Tě vidět, kdybys měl vyjmenovat značky v projetém úseku, kde se značky mění, je tam provoz a některé značky jsou zakryté větvemi.
A o jakou bezpečnost se jedná? Na obou druzích "stezek" jedu stejně opatrně, že?
Úterý, 14. srpna 2018 - 19:47:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4380
Registrován: 4-2003
Proč bych měl vyjmenovávat značky v projetém úseku? Podstatné je poznat a řídit se značkou, kterou mám před sebou. Z hlediska bezpečnosti se jedná o to, že jedinec nerozlišující podstatně rozdílné značky (jak vzhledově, tak významově) na tom asi nebude nejlépe, co se kognitivních funkcí týče.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Priapos
Úterý, 14. srpna 2018 - 21:34:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1507
Registrován: 10-2012
Doktor:
"na tom asi nebude nejlépe, co se kognitivních funkcí týče."


Na jejich zlepšení doporučuji heřmánek a šalvěj.
Středa, 15. srpna 2018 - 09:37:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17338
Registrován: 5-2002
Dr: Podstatné je poznat a řídit se značkou, kterou mám před sebou.
Úžasné je to teď na Albertově - tam je půl napůl chodník a cyklostezka a tomu odpovídající značky půl napůl stazka pro chodce a stezka pro cyklisty. Bohužel zařádil značkářský šotek a tak jsou ty půlky křížem...
Středa, 15. srpna 2018 - 12:42:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2984
Registrován: 9-2003
Albertov je snad cyklisticky\ geopatogenní zóna, tam to bylo dojebaný vždycky - předtím zase ty sloupy uprotřed cyklostezky a neprředvěštěný sjezd do jízdní dráhy gumokolů...
NOBLE BRICKS
Pátek, 17. srpna 2018 - 15:41:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2058
Registrován: 6-2016
Doktor: Tak jsem vyrazil, nafotil a předkládám "vzorek" absolutní značkové dokonalosti na N 49°59.62905', E 14°23.35572' (možno osobně prověřit)

Značek je tam několik, svislých i vodorovných:



A text ke značce C7a:

Kód: C 7a
Stezka pro chodce
Dopravní značka „Stezka pro chodce“ (č. C 7a) přikazuje chodcům (a osobám na Segway nebo jiném "osobním přepravníku") užít v daném směru takto označeného pruhu nebo stezky. Jiným účastníkům provozu na pozemních komunikacích, než pro které je tento pruh nebo stezka určena, je jejich užívání zakázáno. Značka ukončuje platnost značek „Stezka pro cyklisty“ (č. C 8a), „Stezka pro chodce a cyklisty“ (č. C 9a) a „Stezka pro chodce a cyklisty“ (č. C 10a).

Podle mé stařecké logiky doplňková tabulka (v seznamu značek nenalezena) ZÁSADNĚ ODPORUJE značce nad ní. Perličkou je (nefoceno) že z opačného směru je to stezka pro chodce a cyklisty[rofl]

V praktickém životě mi to značení nevadí, i chápu snahu upozornit chodce "po proudu Berounky", že se v protisměru objevují cyklisté. Jak říká Cimrman - "myšlenka dobrá, provedení nebylo dobré"[biggrin]
M_g
Pátek, 17. srpna 2018 - 16:01:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 949
Registrován: 6-2006
Perličkou je (nefoceno) že z opačného směru je to stezka pro chodce a cyklisty
To není perlička. To je logické.
Pokud by byla stejná značka i z této strany, tak by cyklisté museli po "chodníku" a ne po silnici. A pak by pro oba směry nebylo dost místa.
Takže z jedné strany je to jen stezka pro pěší, ale z druhé je to pro pěší i cyklisty.
A pěšáci mají právo být upozorněni, že kolo proti nim není chyba.

Vzhledem k tomu, že vám vaše stařecká logika říká, že pokud odbočujete vpravo z vedlejší na hlavní, tak se nemusíte dívat, kam jedete, tak mě vaše hodnocení této zúžené cyklostezky nepřekvapuje.
Nebo snad znáte značku pro pěšocyklistickou jednosměrku?