Diskuse » Archiv 2018 » Autobusy a trolejbusy » Tykadláci v Plzni » Archiv diskuse Tykadláci v Plzni do 03. 12. 2018 předcházející | další

Archiv diskuse Tykadláci v Plzni do 03. 12. 2018

dolů
   autor příspěvek
Martinmarilynmanson
Pátek, 02. listopadu 2018 - 20:15:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10706
Registrován: 12-2007
veřejená doprava je ráj přestupování. někdo radši pojede autem...
Jenže není finančně únosné, aby z každé vsi jel přímý bus do spádového města. Nehledě na to, že většina lidí z Rokycan začne jezdit vlakem a jen lidi z okolních vesnic ty busy nezaplní. Nicméně i tak pojede 7 párů spojů mezi Plzní a Rokycany.
Be clever - use public transport!
Sobota, 03. listopadu 2018 - 01:20:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2648
Registrován: 2-2005


za komančů se rozhodně nedělaly malý prasárničky jako tahle v tak masovým měřítku jako dnes

Jasně, že nedělaly...na prakticky totožně širokých silnicích jezdilo násobně méně vozidel a kdo auto měl, ten si ho vážil.


mohu tě půjčit svět motorů ročník 77 - 79. už tehdy jezdili lidi jak prasata, akorát nebylo, jak píšeš tolik aut. je tam několik článků od příslušníků VB a už v roce 79 zkoušeli vojáci s VB nasadit na piráty silnic vrtulníky.


A může policista jen tak vlézt do cizího auta a odjet s ním někam?

vivat alá demokracie.

A pro potěšení něco málo napíšu:
Jedno pondělí jezdím Mirošovku ( trolejbusy tam nejezdí - to pro ty dementy z Čechurova [lol] )
Konec směny ve 23.25, sednu v Mirošově do auta a jedu směr Plzeň, přes Kameňák, do Rokycan, u bývalých kasáren juknu okem na hodiny v palubní desce - svítilo tak 23.40 hodin. Jupí, ve 23.50 konečně polknu pivo, budu doma. Snad......
Vjedu na kruháč, sjedu z kruháče, červéná svítilna, pravá ruka příslušníka mi ukazuje, kde mám zastavit. Stojím, otevírám dveře,aby bylo vidět, že pás mám, předávám všechny dokumenty, dýchám do přístroje a snad budu pokračovat v jízdě.
Pan pohlavní příslušník mi upozorňuje, že mi za měsíc končí technická, odpovídám mu, že má zbytečné obavy, že mi technická platí do 22.11 vím a zda li s tím má nějaký problém.
Pane řidiči:
doklady máte v pořádku, dechová zkouška negativní, lékárničku máte v pořádku.............víte, jakého přestupku jste se dopustil? Nevíte?
Nedal jste znamení o změně směru jízdy při výjezdu z kruhového objezdu.
Připustil jsem, že je to možné.
Jak budeme, pane řidiči váš přestupek řešit?
Navrhnul jsem domluvou - nebylo akceptováno.
Bylo mi navrženo 200,-- kč českých. prvně v životě jsem chtěl šáhnout po obušku, co mám vedle sedačky a příslušníka zbít do bezvědomí. Ale.....neudělal jsem to, jeho kolegyně byla ozbrojená [satan][pozor][satan]
Předal jsem mu bakšiš v podobě pětitisíci koruny. Peníz přijal se slovy, že nemá nazpátek. Tak jsem mu odpověděl, že je to jeho problém. Soudruh navrhoval platbu kartou nebo vypsání složenky. Trval jsem na platbě v hotovosti. Tak volal na služebnu, aby mu přijeli rozměnit peníze. Než se soudruzi kolegové dostavili s požadovaným obnosem nazpět, byl mi vypsán malý něcojako daňový doklad, který jsem nerozluštil, co je v něm vlastě psáno a za co jsem trestán. A pokud nerozumím psanému textu, tak co? No? Nepodepisuji!!!!
Zeptal jsem jsem ho slušně, kolik obecních tříd vychodil? Zeptal se mne, jak to myslím. Tak jsem mu pod září baterky vysvětlil,že ani jedno slovo po něm nepřečtu. Takovej mazopis se jen tak nevidí [coze]
Mezitím přivezla další hlídka 4.800,-- nazpět, další jejich kolegyně vypsala nový papír s vyrozuměním, že souhlasím s vyřešením přestupku na místě za 200,-- a že jsem nedal ve 23.35 pravý blinkr při výjezdu z kruháče.
Když mi dával tento policejní pohlavní orgán doklad zpět, popřál mi šťastnou cestu domů a hezký zbytek večera.
Popřál jsem mu hezký zbytek služby s dovětkem. že mu přeji, než dojede na služebnu, aby zadřel motor, v lepším případě, aby se na motal na třetí sloup, který mine.
Soudruh pohlavní policejní orgán se usmál, zasalutoval a já odjel směr Plzeň.

Pivo jsem si otevřel ve 2.00 .............


p.s. v úterý 6.11 2018 ve 23.25 sednu do auta a pojedu z Mirošova směr Plzeň [rofl][rofl][rofl]

(Příspěvek byl editován uživatelem Libor hh.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Libor hh.)
Pavel2
Sobota, 03. listopadu 2018 - 06:35:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16581
Registrován: 8-2002
MMM:
uvidíme jak to bude fungovat od prosince.
jednou se vlakem skrz tunel určitě budu chtít svézt. jestli to bude PM-RO nebo PM-Pha to zatím nevím [happy]

ale hlavně na kratší trasy mám radši autobus, protože je flexibilnější v tom, kde zastaví.
Pavel2
Sobota, 03. listopadu 2018 - 07:12:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16582
Registrován: 8-2002
t_15:
nevím jak to bylo v jiných rodinách, ale u nás platilo, že před policajtem je třeba mít se na pozoru, což dá se říct platí dodnes, přestože se doba dost proměnila. prostě ty starý důchodce těžko naučíš novým věcem.

většina silnic byla stejných jak dnes a aut jezdila možná ani ne polovina oproti dnešku, to je pravda. Svět motorů popisoval různý prasárny, ale jak častý to bylo v každodenním životě neumím posoudit, tolik mi zas není, za volantem jsem tenkrát ještě neseděl [nene]

lidi slušnější nebyli, ale troufám si tvrdit, že z policajta mělo víc lidí staženou prdel. dneska jsou pravidla prostě o dost volnější, mimojiné i proto, že cajti prostě nestíhají tu masu aut kontrolovat tak často jako dřív.

libor:
hezká příhoda s orgánem [biggrin]
asi jsi jim trochu zpestřil službu, ale stálo tě to čas navíc, zatímco oni byli v práci a mají to tak jako tak zaplacený. ale víš jak to je, policajt si nesmí vybírat jen velký prohřešky, musí trestat i ty malý.

pokud tě to potěší, já jel včera kolem poledne po Domažlický, byl jsem rád, že jsem se zbavil tý autoškoly, která jela 30 km/h Tylovkou o několik aut přede mnou a i toho blbce s černým Focusem co se mi naprdelil před čumák a pak jel 45 km/h. cajt s dobrou optikou na stativu stál u tobogánu ve středovým pásu akorát pod sloupkem semaforu. do měsíce-dvou čekám pozdrav na firmu že jsem byl rychlejší než jsem měl...

podle četnosti výskytu orgánů teď asi měli/mají celotýdenní akci, možná to souvisí s dušičkama. tj. je třeba dbát na bezpečnost, což zahrnuje i měření rychlosti.
Sobota, 03. listopadu 2018 - 18:18:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5465
Registrován: 2-2005
Pravidla nejsou volnější, pravidla jsou stejná nebo přísnější (bodový systém; po odebrání ŘP nutnost absolvovat psychologické vyšetření).

Může to být v tom, že lidi vydělávají víc, ale pokuty jsou plus minus stejné, takže to tolik nebolí.
A taky v tom, že vyjma mimořádných akcí na policajta nenarazíš. Poslat fotku z úsekovky v místě, kde stejně nikdo nikoho neohrožuje, to umí každej. Ale přítomnost PČR je i čistě preventivní a navzdory čím dál horšímu chování a čím dál hustšímu provozu je tato preventivní funkce policie čím dál více potlačována.

Jinými slovy: Staženej zadek z policie by možná kde kdo i měl, ale to by toho policajta musel nejdřív potkat. To je největší rozdíl proti totáči.
MHD je pro lidi ! ! !
Sobota, 03. listopadu 2018 - 18:42:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5457
Registrován: 9-2005
Konstrukce sešroubovány, mostní ložiska vybourána, vlaječky SMP vlají. Velmi reálně se už asi bude počátkem týdne v Pňovanech otáčet první pole: odkaz
Neděle, 04. listopadu 2018 - 17:16:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1287
Registrován: 1-2009
Ono hlavně dřív lidi nebyli agresivní na ulici vůči sobě navzájem. V pátek cestou z tramvaje jsem potkal 4 člennou slovenskou ukrajinskou partičku, všichni měli monokly a nadávali na svět, jak stojí za ho...o. Dneska v tramvaji jsem opět potkal dalšího vazouna s monoklem. Jestli je tohle normální....
Dřív si lidi nedávali monokly z jednoho prostého důvodu. Dneska se nic moc nestane. Zato dřív mohl dát pěstí tajnému nebo synovci tajného, a to se už rovnalo megaprůšvihu s velkou pravděpodobností nepodmíněného trestu. A proto se lidi ovládali a byli na sebe milí. I ten co v soukromí mlátil manželku byl na ulici krotkej beránek.
Z jiného soudku: Na Nové Hospodě nedaleko konečné parkuje spousta vozidel TIR. Z toho vrakoviště zbyl už jen jeden přívěs. A ještě tam stojí bílý Mercedes Atego, vpředu bez značek, vzadu 3 AZ 9617, zadní čelo je v takové divné poloze jen vypadnout. Poklice kol a schůdek u řidiče už rezatí. Asi se motor odporoučel, počítadlo kilometrů hlásí cifru 611 000 a v přístrojovém štítu rychloměr zamrznul na 60 km/hod, což je u stojícího auta divné [proud]
Pavel2
Pondělí, 05. listopadu 2018 - 07:20:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16585
Registrován: 8-2002
t_15:
možná jsem se vyjádřil nepřesně... pravidla se zpřísňovaly, to je pravda, ale volnější je přístup k jejich dodržování. mimochodem i právě proto, že (dopravního) policajta normálně nepotkáš, pouze když mají nějakou akci. kdy mě zastavili naposled... to už bude jistě rok a půl, možná i dýl.

i samo vedení PČR tý jejich neviditelnosti už roky nahrává tím, že preferuje nákup neoznačených civilních aut jako kladivo na piráty i "piráty". takže jezdíme hlava-nehlava a myslíme si, že cajti o tom neví, ale ono je těch policejních aut v provozu dost. ale často to nejsou dopraváci, ale jiný složky, který nechtějí být všem na očích a na dohlížení na silniční provoz kašlou, dělají jinou práci.

takže se shodneme v tom, že přítomnost PČR jako preventivní fce se hodně vytratila. za komančů převažovaly označený auta, dneska je to spíš 60:40 ve prospěch "civilních" a tedy neviditelných.

007:
jen jestli to Atego nemá spíš o milión km víc [happy]
něco přes 600.000 km jsem jednou odečetl z tachometru ve dvoře odstavený rozpadající se sanitky VW Transporter T4 kdesi v H-kraji. náklaďák nebo tahač by měl natočit 1 mil km vcelku bez problému. když ti tahač najede přes 800 km denně nebo 5.000 km za tejden tak to přibejvá rychle.

jinak dlouhodobě odstavený vozidla/vraky na území města je záhodno hlásit na MP/156. i MP už může lustrovat auta v registru vozidel.
Pondělí, 05. listopadu 2018 - 15:35:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18403
Registrován: 5-2002
i samo vedení PČR tý jejich neviditelnosti už roky nahrává tím, že preferuje nákup neoznačených civilních aut jako kladivo na piráty i "piráty". takže jezdíme hlava-nehlava a myslíme si, že cajti o tom neví, ale ono je těch policejních aut v provozu dost.

Můžu potvrdit, že na trase Plzeň - Domažlice - Německo se pohybuje vcelku nenápadná a tuctová tmavě modrá oktávka, která je tak trochu policejní. Jednou se postaví do Křenov, jednou na Babylon, jednou někam jinam - a měří...
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Pavel2
Úterý, 06. listopadu 2018 - 11:25:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16588
Registrován: 8-2002
MJ:
a to ještě nevíš o těch jiných nenápadných [wink]
plus kolik toho asi vidí policajti v civilu když jsou mimo službu...

pak to vyvrcholí případem Mercedes na Lidický vs. uvědomělej pablb a národ se diví [biggrin]
Úterý, 06. listopadu 2018 - 17:59:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1288
Registrován: 1-2009
Dotaz: Proč od té srpnové rekonstrukce svítí asi nepřetržitě všechna světla co jsou funkční v podchodu u nádraží? Z chodníku je to vidět. Je to za pletivem, nikdo tam nesmí (možná tam tak načerno spí bezdomovci, ikdyž v tom průvanu.....) a nevěřím tomu, že by tam dělníci něco kutali i o půlnoci. Za tu dobu se muselo propálit peněz, které se mohly použít na účelnější věci, než svícení myším.
Středa, 07. listopadu 2018 - 08:25:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1100
Registrován: 8-2007
Proč od té srpnové rekonstrukce svítí asi nepřetržitě všechna světla co jsou funkční v podchodu u nádraží?
Měla to (a možná ještě má) v pronájmu stavba. Jinak v podchodu, s výjimkou úpravy jednoho výstupu, se nic nekutá.
Středa, 07. listopadu 2018 - 17:16:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 603
Registrován: 11-2004
O víkendu se bude připojovat nová trolejbusová točna u nového autobusového nádraží Šumavská k trolejovému vedení v Šumavské ulici.
T_m
Středa, 07. listopadu 2018 - 17:24:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3307
Registrován: 5-2002
Jrjk:
"O víkendu se bude připojovat nová trolejbusová točna u nového autobusového nádraží Šumavská k trolejovému vedení v Šumavské ulici."

Co tam bude jezdit?
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
To se pak sevře v krku, když ukáže třeba na Tebe... A pak "Chraňte naše duše!", často zaznívá do nebe... - Daniel Landa
Nejdřív přicházejí úsměvy, potom lži. Poslední je střelba. – Roland Deschain z Gileadu
Středa, 07. listopadu 2018 - 18:53:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 604
Registrován: 11-2004
Dostala se mi do ruky celkem zajímavě provedená upoutávka.

Autor uveden po pravé straně.
Středa, 07. listopadu 2018 - 22:46:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7505
Registrován: 12-2005

Co tam bude jezdit?


Trolejbusy
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Čtvrtek, 08. listopadu 2018 - 12:25:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3303
Registrován: 5-2002
Tak možná o fousek předtím ještě trolejová věž a asi ne jedna [wink]
Pondělí, 12. listopadu 2018 - 16:17:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 207
Registrován: 2-2011
T_m: 35 a 57
Pavel2
Úterý, 13. listopadu 2018 - 23:38:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16595
Registrován: 8-2002
malej dotaz:
poslední měsíc-dva vídám nový malý vysokozdvižný plošiny Rothlehner na podvozcích MB Sprinter, vyznačujou se tím, že jsou červený a středočeskýma RZ - myslím 4SF xxxx a 4SH 0188. to jsou nový přírůstky k těm stávajícím bílým Sprinterům 7P0 1143 a 1174 nebo výměna vozů? a naopak se úplně vytratil bílej Transit 8 s plošinou vetknutou do standardní plechový dodávky (7P2 3002).

krom toho dnes jsem zahlídnul pískově červenýho MB Citana (převlečený R Kangoo) s malým logem PMDP na dveřích a novou PM-RZ tuším 7P6 98něco. tipoval bych že to může být náhrada červenýho Roomstera.

dokáže k tomu někdo cokoli doplnit? chystám se to zanést na seznam-autobusů, ale rád bych si ověřil některý věci. odpovědi klidně i soukromou zprávou nebo přímo na můj mail. díky předem [happy]
Čtvrtek, 15. listopadu 2018 - 21:04:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 605
Registrován: 11-2004
T__m
Co tam bude jezdit?

Od nového jízdního řádu (9. 12.) některé spoje linky 15.
Pavel2
Pátek, 16. listopadu 2018 - 08:11:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16596
Registrován: 8-2002
tak jednoho Sprintera s plošinou máme, ale kompletní to ještě není:
http://seznam-autobusu.cz/vuz/77789

údajně červený montujou semafory a bílý trakční vedení.
Pátek, 16. listopadu 2018 - 11:40:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7514
Registrován: 12-2005
Bílý dělají lampy [wink] co sem tak vypozoroval.
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Pátek, 16. listopadu 2018 - 21:42:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 606
Registrován: 11-2004
V Černicích se dnes a zítra mění sloupy TV včetně výložníků a upravují se troleje podle nové technologie.

Zlatý drak 511 dnes po božkovské nehodě (14. 10.) opravený opět v provozu.

vlacky (16.10.)
Zdravím, mám jeden dotaz pro místní: Škoda 24Tr (499) je definitivně odstavená nebo se ještě dočká opravy?

Je už opravená a brzy zřejmě vyjede (pokud už se tak dokonce nestalo).
Pátek, 16. listopadu 2018 - 22:22:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 654
Registrován: 12-2007
údajně červený montujou semafory a bílý trakční vedení.
Bílý dělají lampy [wink] co sem tak vypozoroval.


Barva vůbec nerozhoduje a všichni dělají všechno. Pouze plošinky s klecí bez izolovaného koše, nemůžou dělat na trakčním vedení, které je pod napětím.
Dodávkoplošina je taky pořád v provozu.

K Citelisům 490 a 497: ty už jsou dávno v hutích. 497 déle, 490 tam šla někdy cca v září a před tím její čelo posloužilo trolejbusu č. 54 z MDML, který se na Karlově externě opravoval.


(Příspěvek byl editován uživatelem Mk2.)
Sobota, 17. listopadu 2018 - 11:13:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5632
Registrován: 6-2005
Jrjk: a co má být ta nová technologie?
Makrelu neumeješ.
Sobota, 17. listopadu 2018 - 15:08:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 607
Registrován: 11-2004
Možná z mé strany nepřesně napsáno - tahový systém, který je třebas na Karlově, Borských Polích, apod.
Sobota, 17. listopadu 2018 - 19:43:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 608
Registrován: 11-2004
Pár dokumentačních fotek z dnešního 2. dne, kdy probíhala výměna sloupů a výložníků v Černicích:

Sobota, 17. listopadu 2018 - 20:34:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 655
Registrován: 12-2007
Možná z mé strany nepřesně napsáno - tahový systém, který je třebas na Karlově, Borských Polích, apod.
Tahový systém a podvěsný systém je u výhybek a křížení. Zavěšení trolejí bývá většinou vždy tahové, i při pevném závěsu :-)
Nový systém může být tedy "Delta závěs" - kdy je trolej zavěšena na napnutém parafilu přes kladku, nebo, a to je vidět na snímcích, na klasickém závěsu ve svorkách, ale s novými izolátory Elektroline. To je ale pořád na principu původního Kumler a Matter systému.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mk2.)
Sobota, 17. listopadu 2018 - 20:55:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 609
Registrován: 11-2004
Mk2
Díky za upřesnění...[happy]
Pavel2
Sobota, 17. listopadu 2018 - 21:40:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16598
Registrován: 8-2002
Mk2:
a proč se teď všude cpou výložníky místo sloupu vpravo, sloupu vlevo a přes to převěs? chápal bych to u nový trati, kde bude 1/2 sloupů a tím pádem "1/2" problémů s pozemkama, věcným břemenem atp. ale když se stará trať nahrazuje novou a sloupy se odstraňujou?

Citybusy/Citelisy se koukám opravujou furt stejně jako cca před 15 lety v Pze: zničený profily vyříznout a nahradit geometricky správným kusem z jinýho dárce.

a ten MB Citan je tedy náhrada Transita Connecta 4P9 5416?
na ty Sprinterový plošinky se budu muset podívat a doplnit fotky, aby bylo jasný kde je klec a kde izolovanej koš.
Sobota, 17. listopadu 2018 - 21:51:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 656
Registrován: 12-2007
Mk2:
a proč se teď všude cpou výložníky místo sloupu vpravo, sloupu vlevo a přes to převěs? chápal bych to u nový trati, kde bude 1/2 sloupů a tím pádem "1/2" problémů s pozemkama, věcným břemenem atp. ale když se stará trať nahrazuje novou a sloupy se odstraňujou?
To já nevím, ale spořivý člověk jako ty pochopí, že každý sloup něco stojí. navíc nezabírá místo na druhém chodníku. Nevidím v tom problémo.
a ten MB Citan je tedy náhrada Transita Connecta 4P9 5416?
na ty Sprinterový plošinky se budu muset podívat a doplnit fotky, aby bylo jasný kde je klec a kde izolovanej koš.

Ne, to je náhrada za nabouranou kdysi dispečerskou fabii http://seznam-autobusu.cz/vuz/23424, která fungovala naposledy u horního vedení, než ji zrušia nehoda na Ústředním hřbitově. Teď se na její místo posunul od osvětlení ten Transit a toho nahradilo Citan. Prakticky ale Citan nahradil Fabii.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mk2.)
Sobota, 17. listopadu 2018 - 23:33:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5633
Registrován: 6-2005
JRJK: jo, dobrý [happy]

Mk2: No, ono na tom pevném ten tah kolikrát...
No, asi máš pravdu, ale když ten "nový" systém byl použit už v Teheránu, tak ho moc jako nový neberu[proud]

PAvel2: Sloup cca 60 000, výložník 20 000, takže asi tak...
Makrelu neumeješ.
Neděle, 18. listopadu 2018 - 08:10:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 657
Registrován: 12-2007
No, asi máš pravdu, ale když ten "nový" systém byl použit už v Teheránu, tak ho moc jako nový neberu[proud]
Ani v Plzni nový není. Prvně se použil na mostě přes chebskou trať, to bylo cca 1997. Potom se začal aplikovat na tramvajovém TV a na trolejbusech ve větší míře teprve až po roce 2010.
Vladimír_b
Pondělí, 19. listopadu 2018 - 11:40:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2754
Registrován: 6-2008
Jrjk 608 předposlední fotka - tzn. Liazka s návěsem už skončila?
Pondělí, 19. listopadu 2018 - 13:33:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 658
Registrován: 12-2007
Jrjk 608 předposlední fotka - tzn. Liazka s návěsem už skončila?
Ještě snad ne, ale skončí. Prý je už objednána nová souprava.
Pavel2
Pondělí, 19. listopadu 2018 - 22:06:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16601
Registrován: 8-2002
taky už je Líza pěkná babka... nesklopná kabina, protiběžný stěrače, to jsou osmdesátý léta. tedy přesněji 1975 - 1989, jaxem vyčetl na liaz.cz. může jít rovnou do muzea, jelikož očekávám, že bude v rámci možností ve slušným stavu. podle fotek na s-a prošla nejpozději 2008 (ale spíš o pár let dřív) generálkou - nová kabina, novej přední nárazník, přední plastovej spoiler, plastový zadní blatníky, prostě na úrovni tehdejší standardní skoro i modernizace.

btw historie Liazu je pěkný okénko do doby před rokem 89, ty komunisti posrali na co sáhli [uhoh]
http://liaz.cz/historie.php

dnes na ČD výluce byly dvě NB SORky PMDP, čísla jsem okamžitě zapomněl, ale šly po sobě [happy]
Pondělí, 19. listopadu 2018 - 23:42:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5472
Registrován: 2-2005
586 a 587 byly na výluce
MHD je pro lidi ! ! !
Úterý, 20. listopadu 2018 - 12:06:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3321
Registrován: 5-2002
Na novém autobusovém terminálu v Šumavské už jsou ve zkušebním provozu "Pragotrony".
Úterý, 20. listopadu 2018 - 14:37:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 612
Registrován: 11-2004
Škoda, že si měřiči rychlosti (= Městská policie v trojčlenné hlídce) nedokážou všimnout i auta, které překáží v zálivu zastávky hned naproti...
Úterý, 20. listopadu 2018 - 18:16:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1291
Registrován: 1-2009
SORky jsou na vlakovou výluku naprosto nevhodné autobusy. Tvrdá sedadla, na kterých sedět hodinu je za trest. Tu čest s tím jet měla i moje kolegyně z Nepomuku. Nechť PMDP taky nakupují lepší SORky - se 3 místo 4 dveřmi (hned bude lepší uspořádání interiéru) a hlavně s omyvatelnými pohodlnými sedadly, jako měl jeden z těch elektrobusů na 27.
Dneska na 33 i kloubák.
Vůbec 33 u lochotínské nemocnice nabírá zpoždění, i kolem 10 minut od Gery k FN. Důvodem je ta závora u vjezdu do teď již placené části (do 4 hodin zdarma) toho venkovního parkoviště. V půl osmé OK, ale o hodinu později na místě dopravní kolaps, fronta aut čekající k odbočení na parkoviště stála chvílemi až na křižovatku u Gery. Sanitka to objížděla protisměrným pásem. A to měla štěstí, že proti nic nejelo, protože autobus se sanitkou se tam nevejdou a někdo by musel couvat. Což asi sanitka nebude, takže bude muset couvat i kloubák, což bude obzvláště na náledí docela "prča".
To fakt FN musela instalovat závoru kvůli pár blbým a při rozpočtu nemocnice nicotným korunám ??? Stojí to někomu za ten kolaps? Tady asi někdo přemýšlel ne mozkem, ale zcela jiným orgánem [angry][pozor]
Martinmarilynmanson
Úterý, 20. listopadu 2018 - 18:20:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10720
Registrován: 12-2007
No, na těch stupidních sedačkách je za trest sedět i deset minut. Btw. co je s elektrobusy a hybridem, proč nejezdí?
Be clever - use public transport!
Úterý, 20. listopadu 2018 - 18:26:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5473
Registrován: 2-2005
Couvat dle zákona bude ten, pro koho je to jednodušší. Takže sanitka.

Elektrobusy nejezdí, protože projekt, v rámci kterého byla snaha je provozovat, skončil. Proč nejezdí hybrid nevím, ale podle mě už nemá ani evidenční čísla.
MHD je pro lidi ! ! !
Pavel2
Úterý, 20. listopadu 2018 - 20:48:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16602
Registrován: 8-2002
jrjk:
obávám se, že stále platí, že cajti nezvládají multitasking. poslali je, dobrosery, měřit rychlost, tak měří rychlost. pokud se na dohled od nich nikdo nenabourá, tak budou pořád jen měřit kdo jede nad 55 km/h...

007:
díky za tip, k FN Loch se někdy zajedu podívat, abych věděl co mě čeká, až tam zas někoho povezu...
Úterý, 20. listopadu 2018 - 22:04:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18413
Registrován: 5-2002
SORky jsou na vlakovou výluku naprosto nevhodné autobusy.

Nepochopil jsi. Celý problém spočívá v tom, že když sháníš autobus a řidiče, musíš být rád, že jsi sehnal NĚJAKÝ autobus a NĚJAKÉHO řidiče. Mohlo by se ti totiž snadno stát, že neseženeš ŽÁDNÝ použitelný autobus a ŽÁDNÉHO použitelného řidiče.
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Pavel2
Úterý, 20. listopadu 2018 - 22:07:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16604
Registrován: 8-2002
MJ: a to by nešlo s PMDP aspoň dohodnout změnu ze SORu na Citelis?
Pavel2
Čtvrtek, 22. listopadu 2018 - 12:48:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16607
Registrován: 8-2002
už dlouho tu nebyl žádnej obrázek jen tak...


Pátek, 23. listopadu 2018 - 09:39:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1106
Registrován: 8-2007
Dopravní okénko
V souvislosti s V Plzni nakládají na návěs obří turbínu, kolos zamíří do Nigérie Vás může od 25. 11. 2018 00:00 hodin do 27. 11. 2018 20:00 hodin překvapit v Plzni - Křimicích dopravní omezení spočívající v uzavření jedné poloviny Chebské ul. mezi křižovatkami s ul. Balíková a Plzeňská a řízení provozu světelnou signalizací. Uzavřená část bude použita pro odstavení a překládku nadrozměrného nákladu.
Roman_j
Pátek, 23. listopadu 2018 - 19:30:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 68
Registrován: 3-2009
James_bond:
"To fakt FN musela instalovat závoru kvůli pár blbým a při rozpočtu nemocnice nicotným korunám ??? Stojí to někomu za ten kolaps?"

Mám pocit, že výběr parkovného není důvodem instalace (asi ne zrovna levného) parkovacího zařízení u Fakultní nemocnice Lochotín.
Spíš jde o zajištění parkovacího místa pro pacienty na dobu potřebnou k vyšetření. Podle neověřených informací je nedaleko vystavěno parkoviště pro zaměstnance, to však není dostatečně využíváno, neboť parkoviště před FNL je blíž. Stejně tak si z toho mohl někdo dělat P+R.
Podobně je nějakou dobu i u Horbachu a to je v provozu po dobu konání fobalových utkání nebo pivovarských festivalů.
www.revisor.cz - odznaky, předpisy, a jiné

Přepravní řád zakazuje kouření na všech zastávkách (s výjimkou prostor vyhrazených pro kouření). To pod sankcí až 1500 Kč od dopravce. Přepravní řád je přísnější než protikuřácký zákon.
Pátek, 23. listopadu 2018 - 22:04:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18416
Registrován: 5-2002
Pavel2: A zkusil to někdo dohodnout? Nezkusil. No tak.

Roman_j: Dobře informovaný zdroj uvádí, že do areálu je to na hodinu zdarma, jinak zpoplatněno, zaměstnanci můžou mít permanentku (loni 800 Kč/rok). Venku před vchodem F je to na 4 hodiny zdarma. No a pak je tam parkovací dům pro zaměsnance, vjezd na čipovou kartu, platí se roční poplatek a kapacita je 400 míst.

Jinými slovy - tohle opatření komplikuje život těm, kteří si z toho dělali P+R, těm, kteří přijeli do nemocnice vlastním autem třeba na několik dní a dále pak zaměstnancům, kteří si auto berou s sebou do práce nepravidelně a výjimečně a nemají důvod předplatit si parkování na rok.
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Pavel2
Pátek, 23. listopadu 2018 - 22:20:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16610
Registrován: 8-2002
Bkv:
o tom zhruba vím, značení je už několik dní na místě [happy]

Roman_j:
smysl závor a časových lístků zpravidla spočívá v tom, aby se na parkovišti auta neválely moc dlouho. tj mám např. 2 hodiny na to, abych nakoupil a vypadnul zadarmo, jinak platím a často i dost drsně (klidně 200 Kč per hodina).

u tý FNL to asi bude mít podobnej důvod. ale tam se auta mění často, nezdá se mi, že by někoho napadlo využít zrovna tenhle plac jako P+R. pravda je taková, že nemocnice je pro celej kraj, ambulancí kvanta a pacientů/doprovodů/aut pochopitelně taky. pokaždý když jsem tam ráno jel, byl boj nějaký místo obsadit. FNL tu situaci musí nějak řešit, nelze se domnívat, že tam chromej důchodce s doprovodem pojede ze Staňkova nebo Radnic veřejnou dopravou a mezi zastávkou a vchodem se zvládne pohybovat sám, případně s dopomocí. může být mizerný počasí a to pak pohodlí auta ocení každej, zvlášť když má špatně pohyblivý pasažéry.

MJ, výměna SOR-Citelis:
a jak to asi mám vědět? [wink]
Pokus
Sobota, 24. listopadu 2018 - 11:14:00  
Neregistrovaný host
Myslím si, že zde je špatně nastavena MHD. Měl by sem jezdit autobus od hlavního nádraží s možností dobrého přestupu v sadech. Stávající přestupy na náměstí jsou pro hodně lidí nevhodné.
Sobota, 24. listopadu 2018 - 12:56:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 613
Registrován: 11-2004
Z dnešní ranní vážné nehody tramvaje s trolejbusem na křižovatce před Hlavním nádražím...



Tramvaj měla rozlámaný pantograf a poškození na pravém boku, potrhané bylo i trolejové vedení, a jak dopadl trolejbus, to je na fotce...
Sobota, 24. listopadu 2018 - 16:15:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1292
Registrován: 1-2009
na parkoviště P+R je to moc odlehlé místo. Jako P+R by se dala využít parkoviště u supermarketů na trati tramvají. Od nemocnice jezdí autobus 4x do hodiny v každém směru a v zimě je ten chodník prakticky neschůdný. Protože multikára sníh odpluhuje, ale přes noc to zmrzne a je z něj klouzačka. Nikdy jsem na tom parkovišti narozdíl od Nové Hospody neviděl dlouhodobě odstavené auto (propadlá STK, vypuštěné gumy, mech a tráva okolo atd).
Proč ten parkovací dům nevyužívají pacienti? Protože si to údajně nepřála hygiena, že by pacienty rušila odjíždějící auta. Jenže pacienti obvykle z ambulancí vypadnou okolo 15. - 16. hodiny. A kdy se střídají sestřičkám a jinému personálu směny? Okolo 18. či 19. hodiny (dvousměnný provoz), nebo ve 22 hodin (třísměnný provoz).
Pondělí, 26. listopadu 2018 - 09:23:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5474
Registrován: 2-2005
Ve vozovně se objevily tři new urbina 18
MHD je pro lidi ! ! !
Pondělí, 26. listopadu 2018 - 21:14:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18417
Registrován: 5-2002
A na 29 dnes odpoledne jezevčíci 484 a 593. První teď odjel z Doubravky, druhý jezdil na šejdru. To je normální?
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Úterý, 27. listopadu 2018 - 00:50:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18418
Registrován: 5-2002
Urbina se jmenují 605-607. Má někdo představu, jestli je to vše a nebo ještě něco přijde - a co se naopak vyřadí a kdy?
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Uwe
Úterý, 27. listopadu 2018 - 00:51:25  
Neregistrovaný host
A na celodenní tam byla 509
Úterý, 27. listopadu 2018 - 07:18:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5475
Registrován: 2-2005
Mj: 482, 483 a 494 stojí v rohu vozovny tam, co stávají vyřazené autobusy. Takže asi ty...
MHD je pro lidi ! ! !
Pavel2
Pondělí, 03. prosince 2018 - 23:01:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16633
Registrován: 8-2002
tak poslední kus Studentský příští rok bude hodně zajímavej...
https://plzen.idnes.cz/vypadovka-na-karlovy-vary-oprava-silnice.. .zpravy.aspx?c=A181127_441914_plzen-zpravy_vb

objížďka: jeden směr logicky po starý Karlovarský. a druhej sídlištěm, tj. Kralovická - Žlutická - Toužimská - Úněšovská? neumím si to představit[pozor]
co kdyby někoho na magoši/SVS napadlo v předstihu zrekonstruovat aspoň ten kousek Úněšovský od Krašovský ke Globusu? je velká šance že tam budou jezdit autobusy MHD - 30, 33+40, 27. z jedný strany ulice vyházet zaparkovaný osobáky => najít a připravit pro ně náhradní plochu/y? asi toho chci moc... netěším se ani trochu.
Pondělí, 03. prosince 2018 - 23:19:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1037
Registrován: 7-2017
Pavel2: 27 se ta změna nijak nedotkne. Horší to asi bude na Kotíkovská x stará Karlovarská, neb se dá pryč ta jednosměrka a ta křižovatka tam… Asi bude párkrát bum… [uhoh] A kdo zná, tak asi bude jezdit obousměrně Kotíkovskou místo po Karlovarské a kolem Jezírka...