Diskuse » Archiv 2017 » Autobusy a trolejbusy » Pražské autobusy » Archiv diskuse Pražské autobusy do 24. 10. 2017 předcházející | další

Archiv diskuse Pražské autobusy do 24. 10. 2017

dolů
   autor příspěvek
Čtvrtek, 12. října 2017 - 21:47:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13722
Registrován: 10-2004
almužny forever 1: Řešení krize nedostatku řidičů snižováním výkonů není v plošném zavedení prázdninového provozu, ale ve zrušení až moc nadstandardních linek, intervalů a spojení, kterých není až tak málo.
almužny forever 1
Čtvrtek, 12. října 2017 - 21:48:45  
Neregistrovaný host
92.62.225.177
moravský Pajzl: Tvá snaha reagovat za každou cenu víc než trapným způsobem na jakýkoliv můj příspěvek je už víc než usměvná nicméně neboj ty jako poloasiat nemáš šanci pochopit že Praha je téměř srdcem Evropy a do německa něco málo přes 100km tak se vzrušovat nemusíš - jezdi dál za suchý z rypáku 12 hodin z nosu, a tohle klidně ignoruj - nemáš to šanci opět pochopit.. fakt ne.. věř mi. [kiss]
Egon
Pátek, 13. října 2017 - 09:04:24  
Neregistrovaný host
78.102.28.8
Nevím, jak jste přišli na to, že je na Klíčově lidí dost. Jestli ano, pak nechàpu, proč musím před každým víkendem řešit, jestli udělám alespon jeden den z volna.
Pajzák
Pátek, 13. října 2017 - 11:24:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1168
Registrován: 6-2015
Mas pravdu, tobe neporozumim asi nikdy.
Ml636
Sobota, 14. října 2017 - 17:56:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5811
Registrován: 11-2006
Chlapcí, dokud jim budete z toho volna chodit, tak se nic neděje jako vždy. O problému se ví, ale je o něm tiše mlčeno. Až budou první nevypravenosti, tak se to plošně začne řešit. Ale než se ve společnosti zlepší mínění o profesi řidiče městského autobusu, tak to ještě nějakou dobu potrvá.
A než vyškolí první vlny zájemců. Jenže v tomhle mám obavy, že zlými jazyky natolik proklamované robotizování profese řidiče, bude až za příliš dlouhou dobu a že opravdu brzy začneme chodit pěšky. Pokud vím, na všech garážích jsou desítky odchodů a od nového roku přibydou další odchody ve velkém do důchodu. Zbytek tvoří čím dál nasr*nější řidiči, kteří ještě donedávna byli relativně spokojení. Měli svoje auto, svůj turnus a jakési jistoty. Teď jsou to špatně placené ještě větší stresy, než kdy jindy.
No neberte to všema deseti, když ve skladu KV elektro už si s ještěrkou můžete vydělat i 25 čistá ruka, a nemusíte přitom znát linky, dávat bacha na lidi v autobusu, podél silnice, na auta... Mzda řidiče autobusu MHD měla dávno atakovat hranici nějakých 50 000,- čistého za základní hodiny. Případně mělo být za stejnou mzdu zavedeno na tůrových směnách dvojí střídání a maximálně osmihodinové směny s šestihodinovou dobou řízení. Strop a ani o kus víc, dál to už nemá s plně koncentrovaným řidičem vůbec co dočinění!
Několikrát odborníci poukázali na to, že psychická zátěž řidiče MHD je vyšší, než zátěž pilota dopravního letadla mimo nouzové situace. Takže jsem to s tou mzdou hodně ještě podšvihl. A vůbec tady nejde o vzdělání.
Rebel Yell
Sobota, 14. října 2017 - 19:42:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13723
Registrován: 10-2004
Ml636: Mám obavu, že bude politická snaha to nějak uplychtit do obecních voleb, což se možná se skřípěním zubů nějak povede a pak, na podzim příštího roku, přijde veliký průser. Upřímně jsem v šoku z toho, že vůbec někdo v takové situaci dovolil další navýšení výkonů vlivem změn v noční dopravě. V současné situaci jde o nezodpovědný krok.
Mechatronik
Sobota, 14. října 2017 - 23:00:36  
Neregistrovaný host
88.103.7.42
Skončí to tak, že přitáhnou Ukrajince. V Brně už na tom pracují. Více v tomto článku: https://brno.idnes.cz/dopravni-podnik-brno-odbory-mzdy-ridici-z-u krajiny-f89-/brno-zpravy.aspx?c=A170909_350933_brno-zpravy_krut
Egon
Neděle, 15. října 2017 - 00:03:45  
Neregistrovaný host
78.102.28.8
Fricoolinek: ohledně toho platu, dám Ti příklad, jak je složena moje výplata. Vydělám měsíčně 33-34 tis. čistýho. Nejsem v žádném vip diagramu. Ale mám odpracováno 210-220 hodin za měsíc, povětšinou šejdry, takže cca. 2 tis. z te vyplaty dělá příplatek za delene směny. Dále pak jsou v tom 4 odpracovane víkendové dny (většinou 2 z volna), něco málo příplatek za Kb, atd. Tak nevim, je to málo, nebo akorat? Já mám tu práci u podniku rád, je pravda, že to zázemí (technické i personální) je u DPP ve srovnani s ostatnimi PID dopravci bezkonkurenční, v penězích problém u sebe nevidím. Jediný, z čeho mi fakt j#ebe, je ten cas strávený v práci. To pak máš pocit, že vubec nezijes,nemáš cas na nic jinyho. A ja to proste nemam tak jako nektery kolegove od Arrivy nebo CSAD Str.c., ze muj zivot je muj autobus, tam jim, spim, sedm dni v tydnu. To opravdu ne.... Takze tak je to s tim vydelkem :-)
Emil Švec
Neděle, 15. října 2017 - 07:52:23  
Neregistrovaný host
84.246.166.19
Ale než se ve společnosti zlepší mínění o profesi řidiče městského autobusu, tak to ještě nějakou dobu potrvá.

To se bohužel nestane nikdy, protože řídí primitivové. Moje zkušenost za poslední měsíc:
- 2x vynadal (tentýž řidič tedy) lidem, z nichž jeden nastoupil slušně a řekl "Dobrý den, já bych prosil jízdenku do Říčan". Ten začal řvát, jak asi má tušit, za kolik mu to má prodat.
- nastoupili jsme do autobusu na mezinárodní den bez aut a rodině jsem ukazoval, jak funguje PID. Chtěl jsem lístek za 84 (pro jízdu jen po Praze). Ten primitiv mi začal tykat a tvrdit, že tam má pouze za 40. Když jsem mu chtěl ukázat, jak funguje strojek a kde to najít,měl jen debilní kecy.
- řidič sprostě řval na maminku s kočárkem, že nastupuje v 300 zadem. Když mu zkroušeně oponovala, že má kočárek, tak začal o to víc řvát, že má mávat. A skutečně mávala, měl jsem se jí zastat
- tentýž řidič druhý den odmítl na zastávce na znamení na Nádraží HP pustit ven 6 lidí, přestože nabíral předními. Prý nedali znamení. Ale tu stopku mačkali, píplo to.
- jindy synovec jel 300 o nějakých prázdninách (asi pololetky nebo podzimní, už nevím), ze školy (VŠ je nemají) a chtěl studentskou za 9. Řidič mu odpověděl, jestli si z něj dělá [zadnice], kde asi dneska může studovat. Tohle já říci v práci zákazníkovi, tak letím na §.

To do toho nepočítám případy, kdy má řidič v Karose upravenou stopku tak, že blikne jen při stisknutí a pak zhasne. Typicky C954 v PID nátěru toulající se často přes Šestajovice. Mně už 2x nadával, že jsem nedal znamení. Je pravda, že tentýž "řidič" je neskutečný ubožák a z lidského hlediska je mi ho od srdce líto. Jezdím s ním na konečnou, většinou sám a většinou ulovím místo nad předním kolem a poblíž. Když zaparkuje na výstupní, otevře zadní, kudy vystoupím a když jsem bezpečně daleko na zadních schodech, otevírá vždy i přední, kolem nichž následně jdu. Dělá to tak vždycky, i když nesu břemeno, s nímž se fakt blbě jde tou úzkou uličkou. Hlavně že si tím dokazuje, jaký je tam pán. Tohle dělá i v parném létě, takže ne, aby na něj netáhlo. Protože je silně duševně omezený, na můj pozdrav reaguje křečí v ksichtě a neodpoví [biggrin]

Ve výše uvedených odstavcích jsem popisoval pouze obyčejné cestující, slušné. Ne takové, kteří jsou na úrovni těch řidičů, aby někdo neřekl, že toho "řidiče" vyprovokovali
almužny forever 1
Neděle, 15. října 2017 - 10:39:41  
Neregistrovaný host
92.62.225.177
Emil Švec: Smutná realita doby, ovšem znovu je nutné připomenout a vysvětlit proč je stav tohoto odvětví takový - každý kdo mohl zdrhnul nebo zdrhá! Člověk který nechce být jen číslo a váží si sám sebe raději odešel a zůstávají většinou ti které jste popsal. Nikdo inteligentní dlouhodobě totiž nemá zapotřebí být ve škatulce "hadr na podlahu" a trávit v práci život, a když se náhodou dostat domů tak ten čas prospat, bez jakékoliv vidiny toho že by se stav v dohledné době zlepšil Zůstávají teda ti kteří jsou z toho všeho rovněž rozmrzelí, a frustraci dávají najevo tímto způsobem neboť jim duševní stav věci nic víc nedovoluje. Nicméně bude ještě hůř, dopravci místo toho aby vytvořili lidem podmínky jasně vyslali vzkaz že se hodlají zaměřit na analfabety s jazykovou bariérou. Skutečně nikdo nechce travit v práci šest dní v týdnu po sobě 12. hodin a ten sedmý prospat. Takže tento problém nevyřeší jen a pouze peníze ale i to co popisuje Ml636 mělo být za stejnou mzdu zavedeno na tůrových směnách dvojí střídání a maximálně osmihodinové směny s šestihodinovou dobou řízení. Strop a ani o kus víc, dál to už nemá s plně koncentrovaným řidičem vůbec co dočinění!
Několikrát odborníci poukázali na to, že psychická zátěž řidiče MHD je vyšší, než zátěž pilota dopravního letadla mimo nouzové situace.

Dopravci doufají že trisní stav tedy zachrání Ukrajinci, Azerbajdžánci nebo Syřani a jsou opět na těžkém omylu - celý problém to ještě rapidně prohloubí.
Neděle, 15. října 2017 - 11:01:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13724
Registrován: 10-2004
almužny forever 1: Jenže to musí být hlavně dopravci, kteří se mají snažit o to, aby podmínky pro řídiče byly lepší. Jak je možné, že DPP vůbec souhlasil v poměrně krátké době už s několikátým dost vysokým navýšením výkonů přesto, že je stav řidičů takový, jaký je?
Mechatronik
Neděle, 15. října 2017 - 11:29:38  
Neregistrovaný host
88.103.7.42
No, podívejme se kdo jezdí s busy v Berlíně, Londýně, Paříži atd. V naprosté většině to jsou gastarbeiteři, nebo přistěhovalci. Nechci malovat čerty na zeď, ale časem to tady dopadne stejně. Vedení podniků dá přednost levnější pracovní síle, která bude makat od nevidim do nevidim, než aby navyšovala platy českým řidičům. DPMB nebo Arriva ostatně už pracují na pracovních vízech pro ukrajinské řidiče.
Neděle, 15. října 2017 - 13:54:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 494
Registrován: 11-2007
Mechatronik : celá ta vize náboru řidičů z Ukrajiny končí u toho, že větší část těch, kteří se rozhodnout jít jezdit "na zapad" neskončí u nás, ale o 200km dále na západ, protože euro.
Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen.
KubaBUS
Neděle, 15. října 2017 - 15:20:29  
Neregistrovaný host
77.48.17.67
Musím potvrdit to, co tu chlapi říkají. Ve zkratce, výkony se neustále zvyšují a nikoho nezajímá, kdo to bude jezdit. Řidiči odcházejí - a opět, nikdo to neřeší. Prostě nejsou, tak jsou ti stávající nuceni, aby jezdili z volna. Výsledkem je 280 hodin v práci a pouze opticky slušný výdělek kolem 26 čistého (Arriva). Je ale patrné, že situace bude spíš horší než lepší, a už se to začíná projevovat. Jezdím o cca 20 hodin měsíčně víc než před půl rokem a na dispečinku se diví, že se mi to nelíbí a co jako s tím mají dělat, když nemají řidiče (chápu je, ale fakt to není můj problém).
Mechatronik
Neděle, 15. října 2017 - 22:03:31  
Neregistrovaný host
88.103.7.42
Peter m: V Polsku už pracuje téměř milion Ukrajinců na dočasná pracovní víza a dál na západ, nebo k nám jich sice část odchází ALE je to načerno, protože mají prac. povolení pouze pro Polsko. I u nás již pracuje přes 80000 Ukrajinců v nejrůznějších profesích a dál na západ jich taky většina neodchází. Na Ukrajině je průměrná hrubá mzda cca. 5000kč. Pokud jim DP Praha nabídne 35 000+zvýhodněné ubytování, tak jim urvou ruce a budou jezdit dobrovolně 300 hodin v měsíci :-)
Kejvačka
Neděle, 15. října 2017 - 22:26:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1935
Registrován: 10-2004
E. Švec: "To do toho nepočítám případy, kdy má řidič v Karose upravenou stopku tak, že blikne jen při stisknutí a pak zhasne..." - Za to ale řidič nemůže. Požadavky na opravu signalizace tak, aby fungovala korektně, se míjejí účinkem. Je faktem, že soudný řidič by s tím měl počítat a vidí-li cestující zjevně se snažící vystoupit (nebo pokud je vůz tak plný, že u dveří stojí kaštanstvo), zastavit jim i v případě, že signalizaci neslyšel. I pokud zastaví zbytečně, je to i pro něj nakonec menší zlo než poslouchat připomínky těch, kteří chtěli vystoupit a nemohli (a často tito reagují velmi nevybíravě).
Průšvih je, že vzhledem k neustále sílící IAD jsou spoje stále více zpožděné. Většina VJŘ je z úsporných důvodů sestavena tak, že se případná větší zpoždění přenášejí na další a další spoje. Cestující to namnoze nechápou a řidiči nadávají (i vulgárně), ač za zpoždění nemůže. Poslouchat to celé dny a léta vydrží jen hodně silná povaha. Mnohým z toho šibuje a chovají se pak úměrně tomu... Nemluvě o jednání ostatních účastníků silničního provozu, které je také čím dál tím agresivnější, což nutí řidiče autobusů k ještě větší ostražitosti a ještě většímu zdržování provozu, pokud se chtějí vyhnout dopravním nehodám.
Karosa řady 700 - nejlepší autobus
almužny forever 1
Pondělí, 16. října 2017 - 08:32:28  
Neregistrovaný host
92.62.225.177
Mnohým z toho šibuje a chovají se pak úměrně tomu

Tak, a proto je třeba předně nechodit z volna, nebrat SOUKROMÝ telefon a neposlouchat škemraní dispečera nebo vedoucího provozu. Případné jejich výhružky zaznamenat na diktafon a předat výše nadřízeným ideálně mediím. Teď nebo nikdy! Jen ať si sem dotáhnou ty Ukroše, jsem na to moc zvědav jak jim budou trhat ruce - tím totiž vyhrožují už minimálně desetiletí a žádná fronta východňárů ani poloopic u žádného dopravce nestojí - naopak.
Vy co jste schopní ještě jít dělat něco jiného nebo jste na vážkách odchodu - udělejte to! Líp už na autobuse v tomto státě jen tak nebude.
Ať si tady jezdí pakáž třeba z Mozambiku alespoň kravaty konečně poznají co jsou to problemový lidi. [proud][kiss]
Ml636
Pondělí, 16. října 2017 - 10:08:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5812
Registrován: 11-2006
Zlaté zhasínající stopky. Co jsem měl možnost nějakou dobu pojezdit na PIDu, je to lepší, než aby Stopka svítila a oslňovala při jízdě mezi vesničkami třeba 5 minut. Soudný řidič to pochopí a zastaví. Dřívě taky nebyly žádné stopky, jen to píplo a problémy nebyly.
Já jsem například zkoušel zapojení obvodu, kdy Stopky bliknou a bzučák houkne, ale kontrolka zvonku zůstane rozsvícená do otevření dveří. Schéma mám rozkreslené. Pár drátů a jedno relátko navíc. Dopravce neměl zájem o moje know-how, tak je v šuplíku a zůstane tam.
Problém je, že spousta dovezených autobusů tyhle funkce ani neumožňuje. Potom se musí amatérsky natahat dráty a zapojit bzučák a vypadá to leckdy příšerně, podle hladinky alkoholu a nechuti "elektrikářů" těch dopravců.
Například Karosa Récreo nemá ani zapojenou onu kontrolku u řidiče, ani kabeláž, tlačítka, nic. Karosa C934 sice má časovač a bzučák, ale kontrolku má taky nezapojenou.

Emil Švec: Co takhle napsat nějakou dobrou příhodu? Ano, to je přesně důvod, proč už nechci s PIDkou mít nic společného. Jakákoliv snaha je mařena věčnými stěžovateli, nebo na druhou stranu přetíženými kolegy, kterým nikdo nezlepší podmínky a proto se chovají, jak se chovají. Je to oboustranné. Věř, že tenhle problém se bude prohlubovat, protože dopravcům je to jedno, koho pouští za volant a jak se chová. Důležité je, aby v kolonce vypravení na Ropidu svítilo vyplněné okýnko pořadí a to pořadí vykazovalo pohyb na lince. O nic víc, než o ten pohybující se terčík dopravcům nejde. Kdo za tím sedí a koho naloží nebo vyloží, to je jim srdečně fuk.
Tak si naberou další vlnu Ukáček, zase jim nebude rozumět, zase to na konečné ke mně přijde a bude to chtít vědět elementární věci, zase si to bude po silnicích s 10 tun těžkou krávou jezdit po svém... a pak zase zmizí. Hrozná degradace.
Tyhle lidi jsem nikdy nepovažoval za šoféry ani za kolegy. To co předvádí "řidiči" ukrajinských zájezďáků, obsazených 40 let starými zbytky Neoplanů, tomu říkám kumšt. Jejich opravy žárovek hlavních světlometů jsou dokonalé. Náto pabuchať a žárovka svítí. Nebo jejich kouřová skla. Rozlepené dvojité sklo. Pneumatiky doslova od Schumachera. Sjeté na dráty. No neberte to. A lidem s takovouhle zodpovědností svěřte západní techniku. Neudělal bych to.
Rebel Yell
Tučňák
Pondělí, 16. října 2017 - 10:25:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2011
Registrován: 6-2013
Ten černoch u Modrýho anděla už taky není, chvilku a pryč. U Messengera kdysi jezdil jako brigádník nějakej Mahmúd, to co ostatní měli za hodinu, za dvě, on rozvážel celý den.[biggrin]
Petr_k
Pondělí, 16. října 2017 - 11:30:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12138
Registrován: 4-2003
ML636 - však na Západě jim tu západní techniku svěřují naprosto běžně a platí je stejně mizerně (v poměru vůči mzdovému průměru i mediánu) jako u nás. Pokud někomu připadá suuupr jezdit za 2100 € brutto, tak prosím, nechť si tam taky táhne [biggrin] Jó, ale v euro, to je suuupr!
DIE VERGELTUNGSAFFE!
»Dem Reinen ist Alles rein« – so spricht das Volk. Ich aber sage euch: den Schweinen wird Alles Schwein!
(Friedrich Wilhelm Nietzsche: Also sprach Zarathustra * Ein Buch für Alle und Keinen)
Pondělí, 16. října 2017 - 15:08:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 489
Registrován: 12-2009
Tak u vás je to ešte obstojne.U nás(Arriva NR kraj) hodinovka je 2.98 euro [ko].Posledná výplata 730 čistého,a to jazdím na striedačku 2 turnusy.Dlhší od rána 5.45 do večera 19.30,z garáže odchádzam po ôsmej 313 km,a kratší začínam ráno o 6 a končím o štvrtej popoludní 174km.V auguste som mal 10 rokov vo firme dali mi 40 euro do obálky, vzápätí vo výplate som to mal strhnuté ako záloha.Tak už aj ja som si povedal,len svoje a navyše nič.
DE
Pondělí, 16. října 2017 - 17:02:35  
Neregistrovaný host
89.176.207.3
Petr_k:
Za rok 2016 hruby prijem 38,756€, coz je mesicne 3229€ hrubeho.
Mate problem se ctenim textu ci jeho pochopenim?
Proc treba Chorvati, Italove a i Portugalec co ted k nam prisli, jdou radeji pracovat do Nemecka za podprumernou mzdu a nejdou pracovat do Prahy za nadprumernou? Mozna bych jim mohl dat na Vas kontakt, abyste jim vysvetlil, ze se za Vasich 40tis brutto budou mit u DPP v CZ lepe:-))
Petr_k
Pondělí, 16. října 2017 - 21:38:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12140
Registrován: 4-2003
Protože jezdíte u Stadtwerke, tedy u komunálu, a máte štěstí, že Stadtwerke pouličku neoutsourcovalo laciným soukromníkům. U soukromníků jsou ty platy o tisícovku nižší naprosto běžně. Tuhle mě byla nabízena suuupr práce, šest dní v týdnu vozit dementy od hranic na hákovačku do suuupr fabriky Baworáku v Dingolfingu, dokonce suuupr zánovní patrovou setrou. Za bezesporu suuupr plat 2160 € brutto.

Machrovat z pozice "já vydělávám v éčkách" umí každej nebuduříkatco. Já taky dokážu z platu dýpý ušetřit víc jak půlku a přesto zaplatit komerční nájem (kde každej říká "že 12k je raketa pičo proč nejdeš na klokánek jako my socky"), běžné dluhy, koníčky, kvalitní zábavu i kvalitní jídlo. Chápete?
DIE VERGELTUNGSAFFE!
»Dem Reinen ist Alles rein« – so spricht das Volk. Ich aber sage euch: den Schweinen wird Alles Schwein!
(Friedrich Wilhelm Nietzsche: Also sprach Zarathustra * Ein Buch für Alle und Keinen)
DE
Úterý, 17. října 2017 - 00:23:33  
Neregistrovaný host
89.176.207.3
Mam stesti? Kazdy sveho stesti strujce. Staci hledat. Za 2160€ brutto bych tu taky nezil/nepracoval.
Nevim, proc bych mel machrovat, ze tu zminuji €, kdyz tu mam holt plat v €. Jestli Vas to drazdi, mohu Vam to prepocitavat koruny.
Jeste jste nezminil, za kolik hodin mesicne mate ten nadprumerny plat co jste zminoval. Asi to bude 2xxh?

A co takova tydenni nemocenska, kdyz ma zamestnanec uz vycerpany 3 dny zdravotního volna s náhradou mzdy? O kolik tisic klesne vyplata?

Mate taky zaplaceny cas cesty z garaze na stridaci bod a zpet? Pripadne muzete vyuzit na vybrana stridani sluzebni vozidlo? Ono cestovat treba Repy-Borislavka, Andel, Smich. nadr., Dejvicka, Butovice-Dejvicka byla skoro hodinova neplacena zalezitost. Dale smeny o delce 7-9h. Volny den tu neni kvuli tomu, aby Vas obratili z polonoce na brzkou ranni. Muzete si kazdou cestu do prace/garaze dat do dani? atd-

Pak zde mame vykazy. Proc musi ridic u DPP v 21st. stale vyplnovat vykaz? Tady nic takoveho neni. Tankovani, luxovani, mycka? Rovnez ridic nedela. Nebo pichacky ve vratnici a ve vypravne? Takove vymozenosti tu rovnez nejsou. Zajdu do haly, kouknu na plachtu jaky mam bus a hotovo. Zatahnu i o 5-10min driv, vuz necham na dvore a jdu v klidu domu a nestojim pred pichackama na cas.

Na co u DPP vzpominam? Sluzebni busy, clovek nepotreboval auto, kdyz mel chut pak ve vypravne cekat. Vlastni bus, ikdyz tady se clovek nemusi bat co dostane. A cestujici, kteri se neptaji na kazdou blbost. Ikdyz jsou schopni vas poslat do nemocnice, pokud je upozornite na poruseni prepravnich podminek. Tady se vam omluvi, se psem i vystoupi, pivo nechaji na chodniku, jidlo uklidi do tasky a zrmzlinu hodi do kose kdyz spechaji:-)

Takze, at se DPP inspiruje u sousedu, pak bude mit lidi a nebudou odchazet pryc. A treba budou i radi nosit kosili s kravatou:-)

Uzijte si svou usetrenou nadprumernou polovinu platu, ja si rad necham tu svou podprumernou-)
A asi to opravdu nechapu, protoze kdybych to chapal, tak uz volam personalni DPP.
Úterý, 17. října 2017 - 06:49:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 748
Registrován: 4-2006
Egon: Netto (bez slev na děti - pokud se mohu zeptat - čerpáš tuto slevu?) z 35 000 je nějakých 26 185, tj. o 7-8 tis. méně než tebou uváděná netto mzda.

To by mohlo znamenat, že těch 35 000 brutto by se mohlo dát skutečně dosáhnout za nějakých 175-180h max.
Prihoda
Úterý, 17. října 2017 - 09:15:08  
Neregistrovaný host
37.188.189.244
Zajimave, ze se stale najdou ridici, co si honi ego kdyz nekdo zmackne stopku na zastavce co neni na znameni... zastaveni autobusu, vykrik z kabiny a pak hloupe poznamky... zajimalo by me jak casto tenhle frajer takhle stavi.
Kejvačka
Úterý, 17. října 2017 - 13:35:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1939
Registrován: 10-2004
Už dávno měl být zaveden charakter všech zastávek "na znamení" v tom smyslu, že zazvoní-li někdo (nebo stiskne tlačítko poptávky dveří), vůz zastaví a otevře dveře, v opačném případě nikoli (nebude-li nikdo stát v prostoru zastávky). Samozřejmě s tím, že pokud signalizace ve voze nebude funkční, bude řidič stavět všude, kde bude ve voze někdo stát u dveří. Ale případů nefunkční signalizace není mnoho. Třeba ve Zlíně to tak funguje bez problémů po mnoho let.
Karosa řady 700 - nejlepší autobus
Mechatronik
Úterý, 17. října 2017 - 22:31:46  
Neregistrovaný host
88.103.7.42
DE-Mohu se dotázat ve kterém městě jezdíte? Již delší dobu uvažuji o odchodu ven, tak porovnávám různé alternativy.
Středa, 18. října 2017 - 15:00:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 260
Registrován: 7-2010
Je tohle normální poloha vleku? [happy] (asi 6625)

Mr_proper
Středa, 18. října 2017 - 15:47:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1509
Registrován: 11-2006
No jo, většina NB18 je na "béčko" nízko, takže je to nezvyk [happy]
Středa, 18. října 2017 - 18:33:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1143
Registrován: 2-2011
Je zde řidič, který měl dnes večer 6893 na lince 193? Rád bych mu poděkoval, že mě pustil u Ústavu mateřství (sám jsem ho pouštěl u předchozí zastávky). Je to takové milé gesto [ok].
almužny forever 1
Čtvrtek, 19. října 2017 - 10:57:22  
Neregistrovaný host
92.62.225.177
Lidé, kteří umí, kteří mají úroveň, odcházejí při nejbližší příležitosti.

Na jejich místa často přicházejí lidé, kteří zoufale hledají zaměstnání.

Ti jsou ochotni se za volantem přihlouple usmívat, ačkoli je podnik i cestující hrubě urážejí.


Tak nejen o tomto ale i monohém dalším se lze dočíst "AUTOBIOGRAFII Jaroslava Pivrnce - řidiče pražské MHD" která je plná surové reality ze života zaměstnance DP . Jména lidí i provozoven jsou úsměvně pozměněna ale kdo ví a zná lehce si domyslí.. Přeji příjemné počtení a zároveň jeho slova podepisuji v plném rozsahu.

čtěte zde
90. jsou zpátky
Čtvrtek, 19. října 2017 - 15:43:08  
Neregistrovaný host
85.207.213.250
Super počtení, jen trošku chaotické. Větná skladba nedává skoro žádný smysl a velké bloky textu se občas stávají nepřehlednými, doporučil bych občas zvýraznit nějaký odstavec nebo nadpis některou vhodnou barvou, např. tyrkysovou nebo azurovou. Též bych častěji používal jako font Comic Sans, hned se to s ním čte lépe. Nikde jsem na stránce nenalezl rotující zavináč, nenašel jste ho někdo?

pozn. Aha, už jsem ho našel.
Pátek, 20. října 2017 - 15:09:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 968
Registrován: 5-2007
Přečetl jsem pár útržků za autobiografie Jaroslava Pivrnce. U DP jsem nejezdil, ale trochu si tu práci dovedu představit. S panem JP bych nechtěl cestovat každý den do práce ani nikam jinam. Akorát teď nevím, má-li být autobiografie k smíchu nebo k pláči, možná k politování.
almužny forever 1
Pátek, 20. října 2017 - 17:29:22  
Neregistrovaný host
92.62.225.177
U DP jsem nejezdil, ale trochu si tu práci dovedu představit. S panem JP bych nechtěl cestovat každý den do práce ani nikam jinam.

Netřeba se bát, pan Pivrnec jak avizuje ve své autobiografii již brzy od DP odchází, (a tím dojde i ke zveřejnění pravých jmen a názvů), aby uvolnil místo vhodnějším, lepším a kvalitnějším . Takže další místo bude volné, a čeká třeba právě na vás..
prostě někdo
Pátek, 20. října 2017 - 17:41:08  
Neregistrovaný host
138.68.137.26
Dnes jsem si ve dvou spojích DPP všiml, že pomalé hlášení 'příští zastávka' bylo nahrazeno tím rychlejším, které zpravidla používají ostatní dopravci PID. Neví někdo, o co jde?

Mimochodem, pokud bude hlášení 100% jednotné u všech dopravců, bude to jedině dobře, ale to by DP musel něco udělat s tím 'příští zastávka je na znamení' (nebo počkat, až budou na znamení všechny).
Francesco
Sobota, 21. října 2017 - 12:28:36  
Neregistrovaný host
37.188.249.125
almužny: To je dobře že odchází. Zajímalo by mě, co by na to řekl psychiatr, kdyby se mu ty jeho texty dostaly do ruky. Tenhle člověk musí ty konflikty přitahovat jak magnet, to dá rozum. Tudy tedy cesta ku zlepšení podmínek pro řidiče opravdu nevede, páni řidiči...

prostě někdo: Ta verze DP vznikla později právě proto, aby se za každým názvem 100x dokola pořád neopakovalo "zastávka na znamení", když je těch zastávek čím dál tím víc... Změnit by to měli naopak ostatní dopravci.
Kejvačka
Sobota, 21. října 2017 - 13:26:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1942
Registrován: 10-2004
Naopak to hlášení od DPP mi připadá méně vhodné. Ozve se název zastávky, potom dlouho ticho, potom "příští zastávka je znamení", a když jsou zastávky blízko sebe, vůz už ji v ten moment projíždí... Na znamení prostě mají být všechny a byl by pokoj. U hlášení typu "jiní dopravci" naopak bývá ta potíž, že se ozve "Název zastávky, zastávka na znamení, příští zastávka Název zastávky, zastávka na znamení". Kaštan, slyše to, dává znamení pro vyhlášenou příští zastávku, ale vůz ještě nedojel do té první, takže řidič zastaví zbytečně v předchozí. Nu a neznalý kaštan je tím někdy tak zmaten, že vystoupí o zastávku dříve.
Udělat kampaň, že se má zvonit všude (vyvěsit to dvojjazyčně nebo trojjazyčně - s ruštinou - na zastávky i do vozů - a odstranit hlášení "zastávka na znamení").
Mimochodem, hlášení DPP "příští zastávka je na znamení" je zbytečně dlouhé. Nechápu, proč se vyhlašuje úplná věta. Je to jak pro pitomce. S takovou logikou by se mělo pro úplnost a pro pořádek hlásit: "Tato zastávka se jmenuje Název zastávky. Příští zastávka se jmenuje Název zastávky II. Příští zastávka je na znamení." [uhoh]
Karosa řady 700 - nejlepší autobus
Sobota, 21. října 2017 - 15:06:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1832
Registrován: 12-2007
Kejvačka:
"Naopak to hlášení od DPP mi připadá méně vhodné. Ozve se název zastávky, potom dlouho ticho, potom "příští zastávka je znamení", a když jsou zastávky blízko sebe, vůz už ji v ten moment projíždí... Na znamení prostě mají být všechny a byl by pokoj. U hlášení typu "jiní dopravci" naopak bývá ta potíž, že se ozve "Název zastávky, zastávka na znamení, příští zastávka Název zastávky, zastávka na znamení". Kaštan, slyše to, dává znamení pro vyhlášenou příští zastávku, ale vůz ještě nedojel do té první, takže řidič zastaví zbytečně v předchozí. Nu a neznalý kaštan je tím někdy tak zmaten, že vystoupí o zastávku dříve.
Udělat kampaň, že se má zvonit všude (vyvěsit to dvojjazyčně nebo trojjazyčně - s ruštinou - na zastávky i do vozů - a odstranit hlášení "zastávka na znamení").
Mimochodem, hlášení DPP "příští zastávka je na znamení" je zbytečně dlouhé. Nechápu, proč se vyhlašuje úplná věta. Je to jak pro pitomce. S takovou logikou by se mělo pro úplnost a pro pořádek hlásit: "Tato zastávka se jmenuje Název zastávky. Příští zastávka se jmenuje Název zastávky II. Příští zastávka je na znamení." [uhoh]"

Hlášení v autobusech DPP mi přijde správné. Cestující, kteří už jsou ve voze, při příjezdu potřebují informaci o aktuální zastávce (případně ty doplňkové info o možném přestupu) a následující zastávce. To proto, aby věděli, zda jejich autobus pokračuje pro ně potřebným směrem (někde je to i důležité, když linka některé zastávky projíždí). Teprve po rozjezdu ze zastávky má význam informace o tom, že "příští zastávka je na znamení" (stručnější vyjádření si neumím představit). Cestující je tím na charakter následující zastávky upozorněn a má tedy šanci dát znamení včas. V okamžiku vyhlášení aktuální zastávky je informace o nutnosti dát znamení k ničemu - autobus ji většinou již projíždí (pokud někdo nedal znamení či v zastávce někdo nečeká). Jsou-li zastávky blízko za sebou a tu první projíždím, stačí v okamžiku míjení zastávkového sloupku stisknout tlačítko "vyhlášení zastávky" a hned dojde k posunu na další zastávku a vyhlášení onoho upozornění "na znamení".
prostě někdo
Sobota, 21. října 2017 - 20:11:03  
Neregistrovaný host
213.229.101.112
Vzhledem k tomu, že zastávky mají být časem na znamení všechny to není potřeba příliš řešit. A je pravda, že u některých dopravců je problém v tom, že když je příští zastávka na znamení, tak se to nedozví lidé, kteří nastoupili jednu zastávku předtím. U DPP se to zase nemusí dozvědět nikdo, pokud vůz projede zastávkou na znamení a systém čeká hodinu, jestli náhodou řidič neotevře dveře, než se rozhodne odhlásit, že příští je na znamení taky - to už jí spoj může projíždět. Někteří dopravci to zase mají tak, že hlásí 'zastávka na znamení' za názvem zastávky a pak, pokud je příští zastávka na znamení, celé hlášení 'příští zastávka XXX, zastávka na znamení' zopakují, pokud jsou otevřeny a následně zavřeny dveře - tj. bus zastavil na zastávce a někdo mohl přistoupit. To vám pak ale ještě dva dny zvoní v hlavě 'ZASTÁVKA NA ZNAMENÍ', protože to hlásí pro každou zastávku někdy 2x a většinou 3x. Všechny systémy prostě mají svoje mouchy.

V předchozím komentáři jsem ale zmiňoval, že ve dvou spojích DP jsem slyšel jiné hlášení 'příští zastávka'. (Stejná slova, stejný hlas, ale jiná nahrávka - zní trochu jinak, na konci je trochu zvýšený hlas a nahrávka je rychlejší. Je to ta, co používá většina dopravců.) O tom někdo něco víte?
Emil Švec
Sobota, 21. října 2017 - 21:21:39  
Neregistrovaný host
84.246.166.11
U těch hlášení je problém s řidiči (a nemyslím to zle a jako výtku). Jeden to hlásí 20 m před zastávkou, další do syčení dveří, jiný po odjezdu ze zastávky a další hlásí 3 zastávky v kuse a pak 2 nic.Na příměstě denní chleba. Mě učil kolega, že zastávka se vyhlašuje při otevřených dveřích během výměny cestujících, aby noví cestující slyšeli. Což je ten nejrozumnější způsob, dle mě. Řízení dle GPS je dobrý nápad, ale myslím si, že není přesný, protože jeden řidič otevře dveře i mimo zastávku, jiný čeká z části v zálivu, ale popojede. Takže by to v ucpané Praze těžko mohlo fungovat. Leda by to bylo vázané na dveře. Jak je to drahé ale nedokážu posoudit
Petr_k
Sobota, 21. října 2017 - 22:31:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12141
Registrován: 4-2003
GPS hlášení zastávek dýpý používá už asi dva roky a relativně to funguje i na příměstech. Drobet problém je v tom, je-li zastávka těsně za křižovatkou, na níž busík dává přednost - to pak dojde k vyhlášení i pěkně dlouho před zastavením a někteří klienti jsou z toho řádně nervózní. Pak je ještě problém s příjmem GPS signálu ve vyšší zástavbě a všeobecně prostorově stísněnějších podmínkách, kdy při výpadku signálu dojde podle časového souboru k přepnutí na další zastávku bez ohledu na otevřené dveře, čas i faktickou polohu (typicky při odbavování nástupu do 312 na Bořislavce, párkrát mi to už uteklo a byl z toho "předčasný odjezd"), o čemž se ví, ale jakožto "marginální problém" se to neřeší.

DE - no, když chcete dál sloužit v pozici kulaté lopaty, tak si to užijte. Přeju vám, abyste se domů ani nechtěl vracet, až Němci přestanou o Steuerreform jen žvanit [wink] Pro mě je naopak výhodnější setrvat v dýpý, a až s ním všechny kulaté lopaty švihnou na hubu (do níž si ve své nekonečné debilitě nevidí), lze na troskách postavit něco lepšího (pro mě, samozřejmě). Dýpý je v současnosti spíš zaopatřovna pro jinde nezaměstnatelné, než řádně fungující firma, takže ten pád na držku jasně potřebuje. Ostatně o tom se může každý přesvědčit už na personálním.

Mimochodem, u HofBusu platí řidičům 4200 € brutto měsíčně, a tudíž tam taky nemají problémy s personálem, jsem tam v pořadníku - už asi 5 let stále někde na konci - ale dle diametrálně odlišné struktury práce (střídané přestávky a úplné oddělení od vozu, ovšem s plnou odpovědností za jeho stav) to není nic pro typicky českého fluktuanta. [wink]
DIE VERGELTUNGSAFFE!
»Dem Reinen ist Alles rein« – so spricht das Volk. Ich aber sage euch: den Schweinen wird Alles Schwein!
(Friedrich Wilhelm Nietzsche: Also sprach Zarathustra * Ein Buch für Alle und Keinen)
Kejvačka
Neděle, 22. října 2017 - 07:15:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1943
Registrován: 10-2004
Myslím, že hlásit zastávku až při stání v ní je zásadně špatně. Zastávka musí být vyhlášena s dostatečným předstihem, aby kaštan stačil její název zaznamenat a připravit se k výstupu. Zvlášť, jde-li o zastávku na znamení. (Druhá věc je, že žádným řešením hlášení se nelze zavděčit všem a ještě poměrně nedávno žádné hlášení neexistovalo a také se jezdilo a žilo... Za chvíli stejně nebude mít kdo jezdit. Hlášení může fungovat automaticky, řízení busu v současnosti a dohledné budoucnosti nikoli.)
Karosa řady 700 - nejlepší autobus
Tučňák
Neděle, 22. října 2017 - 08:31:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2013
Registrován: 6-2013
Kejvačka:
" Za chvíli stejně nebude mít kdo jezdit."

Výsledek voleb ten sešup ještě urychlí, levice totálně v háji. [uhoh] I z magistrátní vlády se ČSSD brzy odporoučí. Teď už se řidičům přidávat peníze, nebo vytvářet lepší podmínky nebudou.[nene] Sociální demokracie aspoň trochu ještě myslela na obyčejný lidi, ale Bureš má kromě evidence tržeb programově nejblíž k ODS.
Neděle, 22. října 2017 - 09:10:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 308
Registrován: 5-2012
Co se GPS týče, tak se objevuje problém například v Zelenči na 353, kdy jedete od nádraží k Oboře a cestou míjíte zastávku Zeleneč, kde máte stavět až cestou zpátky. Hlášení pak zahlásí Zeleneč s předstihem, na Oboru se vykašle, Zeleneč cestou zpátky taky nevyhlásí a vyhlásí až zastávku U Hřiště. Možná by to chtělo stanovit nějaké pořadí, v jakém se mají ty zastávky vyhlašovat.
Neděle, 22. října 2017 - 09:22:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 465
Registrován: 11-2011
Problém s GPS byl i na Opatově, když probíhal běh Prahy 11 a autobusy do centra odjížděly ze strany od centra. Přijela 136 od Hájů, GPS si řekla, že když je u zastávky na Háje, tak tím směrem i jede a automaticky se vůz překódoval na opačný směr. A tak lidé jedoucí do Vršovic nechávali odjíždět autobusy, protože na panelech svítilo JIŽNÍ MĚSTO. [happy]
Kejvačka
Neděle, 22. října 2017 - 10:27:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1944
Registrován: 10-2004
GPS prý naprosto nezvládá trojité umístění stejnojmenné zastávky Černý Most na 141 a 223 směrem z Horních Počernic [wink] Ona ostatně ta zastávka na hlavní silnici by se klidně mohla jmenovat "Chlumecká", protože je poměrně vzdálená od metra i AN ČM a někteří kaštané si myslí, že mají vystoupit už na té první, protože je to přece ČM, a potom se diví, jak je to daleko. Ale zase tam staví i dálkové linky pokračující na Florenc a v jejich JŘ by název "Praha, Chlumecká" byl dost matoucí. Snad leda, že by se zastávka jmenovala jinak pro PID a jinak pro dálkové, ale to by vznikl jiný druh nepořádku.

Tučňák: ANO, bude hůř [sad]
Karosa řady 700 - nejlepší autobus
Tučňák
Neděle, 22. října 2017 - 11:49:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2014
Registrován: 6-2013
Dalo se to čekat. [sad]
Akorát jsem doufal, že vypadnou Kradouskovi Takoví Obyčejní Přeběhlíci. Některý průzkumy vypadaly nadějně - ne, pražáci a zahraniční VOLIči tam pošlou ještě Feriho. Udrželi i Marečka Bendu.[crazy][sad]

Jinak, koukal jsem, že jsi opět kandidoval. Je škoda, že levice ztrácí a lidi hledají spásu v oligarchovi...


(Příspěvek byl editován uživatelem Tučňák.)
Neděle, 22. října 2017 - 14:20:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8
Registrován: 8-2016
Je možné, že to vzadu jsou již autobusy pro DPP?

Zdroj obrázku: http://www.busportal.cz/images/stories/2017/14043_PA051879.JPG
jiřina
Neděle, 22. října 2017 - 15:39:33  
Neregistrovaný host
185.67.0.142
Byly podepsány smlouvy na dodání 150 Kb a 50 "hrbáčů". První kusy budou hned po vyrobení zapůjčeny k odzkoušení, aby se zjistila jejich provozuschopnost. Budou dodány v cca polovině listopadu t.r. Z každé garáže by ho měl vyzkoušet jeden zodpovědný řidič a podat zpětnou vazbu se zkušenostmi. Zásadní rozdíly od minulých dodávek nejsou, je tam navíc klimatizace, počítání cestujících, čelní kamera, boční kamery na vleku. BN 12, dvoudvéřový "hrbáč", by se měl vyzkoušet na linkách PID, vozy mají komfortnější přední nápravu. Sedačka u těchto nových vozů je typ, který je na Solarisech tzn. výrazně lepší. U BN 12 je jiný motor, IVECO . Předpoklad dodávek - 20ks do 5 měsíců od podepsání smlouvy. Do června 2018 by mělo přijít 60 Kb a 50 příměstských. Přidělení vozů na garáže není dosud jasné, ale část Kb půjde kvůli celovozové klimatizaci přednostně na linku 119. Vozy budou mít 5 let záruku, pokud se neprojeví hromadná vada. Dodávka dalších 300 Sd je v režimu vyhodnocování;
Janáčova koudel
Neděle, 22. října 2017 - 15:42:52  
Neregistrovaný host
179.43.145.232
Bylo nám sděleno, že se situace v přijímání řidičů začíná obracet a hlásí se dost zájemců.
Neděle, 22. října 2017 - 16:15:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9
Registrován: 8-2016
jiřina:
"Byly podepsány smlouvy na dodání 150 Kb a 50 "hrbáčů". První kusy budou hned po vyrobení zapůjčeny k odzkoušení, aby se zjistila jejich provozuschopnost. Budou dodány v cca polovině listopadu t.r. Z každé garáže by ho měl vyzkoušet jeden zodpovědný řidič a podat zpětnou vazbu se zkušenostmi. Zásadní rozdíly od minulých dodávek nejsou, je tam navíc klimatizace, počítání cestujících, čelní kamera, boční kamery na vleku. BN 12, dvoudvéřový "hrbáč", by se měl vyzkoušet na linkách PID, vozy mají komfortnější přední nápravu. Sedačka u těchto nových vozů je typ, který je na Solarisech tzn. výrazně lepší. U BN 12 je jiný motor, IVECO . Předpoklad dodávek - 20ks do 5 měsíců od podepsání smlouvy. Do června 2018 by mělo přijít 60 Kb a 50 příměstských. Přidělení vozů na garáže není dosud jasné, ale část Kb půjde kvůli celovozové klimatizaci přednostně na linku 119. Vozy budou mít 5 let záruku, pokud se neprojeví hromadná vada. Dodávka dalších 300 Sd je v režimu vyhodnocování;"
Díky za objasnění! [proud]
Ralfik
Neděle, 22. října 2017 - 20:27:32  
Neregistrovaný host
85.70.186.169
jirina: jen pro doplneni - motory Iveco (FPT) zustanou u nove dodavanych vozidel stejne, jako doposud (NB18 - cursor, hrbac - tector). A sedacky ridice budou nove od spol ISRI.
Ml636
Pondělí, 23. října 2017 - 00:43:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5813
Registrován: 11-2006
Ty čelní kamery bych navrhoval řidičům přelepovat a po vystřídání zase rozlepit. Jakože přijde 100% směrnice na zákaz přelepování kamer a povinnost kontrolovat průhlednost, bude nutné vymyslet sofistikovanější řešení. Nebo vás uvaří na něčem, co by mohlo zůstat na vaší osobní kameře a nemělo se dostat ven. Je to prosté a v tomhle státě potřebné. Člověk si musí sakramentsky krýt záda.
-------------------------------
K té práci na západě bych to zase tak tragicky neviděl. Je jasné, že člověk pracující v komunálu se má logicky lépe, než u nějakého Reisena o třech autobusech a podobně nejistých kšeftech, jako u nás. Obecně si myslím, že západní řidiči v komunálu se mají nesrovnatelně lépe než u nás, kromě těch peněz je to i zmiňované odstavování vozů a hlavně délky směn. Tam už pochopili, že 11 hodin směna s devítkou řízení je prostě ruská ruleta a žádný Stachanovec mě tu nebude přesvědčovat o opaku.
--------------------------------
Mr_Proper: Mrkni zítra na mail. :-)
Rebel Yell
Pondělí, 23. října 2017 - 20:06:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 640
Registrován: 7-2010
Pro připomenutí, jak Ropid tají výsledky vyhodnocení tunelbusů.
Jsou pryč doby, kdy si "nové" vedení hrálo na transparentnost. Už taky zjistili, že se jim to nehodí.

Ropid úmyslně tají vyhodnocení výhodnosti expresních tunelbusů v Praze
http://mhd86.cz/2017/10/23/ropid-umyslne-taji-vyhodnoceni-vyhodno sti-expresnich-tunelbusu-v-praze/

www.MHD86.cz[tramvaj] Dopravní magazín o městské hromadné dopravě. Dopravní akce. Komentáře, názory.
www.OMH86.cz[kecal] Osobní web vašeho oblíbeného komentátora.
f.v.
Úterý, 24. října 2017 - 08:46:17  
Neregistrovaný host
107.167.107.2
To by musel ten přiblblej Kolář přestat nechtít autobusy na Kulaťáku!
Úterý, 24. října 2017 - 09:33:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6918
Registrován: 1-2007
Autobusu MHD na Jižní spojce upadlo kolo, na Smíchov se tvoří kolony
Úterý, 24. října 2017 - 10:13:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 642
Registrován: 1-2007
Omh: Zvláštní, že tady Martinové (Fafejta a Šubrt) několikrát vysvětlovali proč se tunelbusy nezavadli. A je to kvůli tomu, aby byly efektivní, tak by musely obsluhovat Vítězné náměstí, kde je nechce Praha 6.

Informace pro OMH. -. Na stránkách Prahy 6 lze zjistit, že v zastupitelstvu Prahy 6 je uvedeno i Vaše jméno. Nabízí se tedy otázka, proč tady píšeš o tom, že ROPID nezávádí tunelbusy, když je vlastně sám jako zastupitel (člen komise dopravní) Prahy 6 nechceš.
Úterý, 24. října 2017 - 12:04:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 361
Registrován: 7-2010
Paes-zastupitelstvo Pha 6-se modlí aby es tento dokument nedostal vůbec na světlo Boží proto že by všichni včetně rejpala OHMa museli obhajovat svoji nekoncepční dopravní politiku na MČ kterou provádějí.
almužny forever 1
Úterý, 24. října 2017 - 16:48:45  
Neregistrovaný host
92.62.225.177
Bylo nám sděleno, že se situace v přijímání řidičů začíná obracet a hlásí se dost zájemců.

Lidičky zlatý je to tady! Blaničtí rytíři autobusové dopravy vyjeli. Báby na ÚP nestačí tisknout umístěnky jak kmitají, a některé z nich díky nebývalému zájmu o toto povolání dokonce už i zhubly. Na personálním DP už utavili stroj na vydávání zaměstnaneckých kartiček, a dokonce si museli prodloužit pracovní dobu v pátek až do tří. Za to všechno dopravní podnik vděčí dokonalé marketingové kampani, která spočívá v samolepkách na zádích podnikových autobusů, která láká na bájných "až 35 000 czk brutto" a naprosto cool klipu který běží na sociálních sítích s názvem "roztočte s námi kola"! To vše v době kdy i středně polidštěný šimpanz si sežene práci v Praze za 25 netto, s tím že jde pravidelně ve 12 na oběd, a v půl páté domů a jako bonus má záchod kdykoliv k dispozici. Ale DP dá dnes šanci si tuto báječnou mzdu vydělat skutečně každému. Jezdil jste jen půl roku s "ještěrkou"? Výborně - máte už praxi! Že vám orientační smysly nedovolují trefit ani na záchod? Nevadí - stejné žádný mít k dispozici nebudete. Jak dlouho vydržíte u nás? Týden, nebo dokonce celý měsíc - super! Alespoň nám neklesne křivka dlouhodobé fluktuace. U nás nemusíte umět ani mluvit - stejně názory řidičů v podniku léta letoucí nikoho nezajímají.
Škoda že mé informace tento jásot nad uhašením personální krize toto rozporují, neboť na konci roku se chystá celkem slušná "tsunami" řidičů jít do důchodu, předčasného důchodu a do [zadnice] díky neustále se zhoršujícím podmínkám v podniku spočívající v brutálním počtu přesčasu, zkrácení obratových času na konečných a celkové personální politice v podniku která se evidentně nehodlá v ničem pro ně pozitivním změnit.