Diskuse K-report » Archiv 2016 » Automobily, lodě a letadla » Auta - vše okolo nich, historky, zážitky, postřehy, fotky atd. » Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 26. 02. 2016 předcházející | další

Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 26. 02. 2016

dolů
   autor příspěvek
Pátek, 19. února 2016 - 23:36:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 320
Registrován: 10-2007
Pánové, jen bych si Vás dovolil s tím střílením upozornit, že přesně na tohle čekají a že podobná prohlášení mj. na diskusních forech presstituti zneužívají právě pro ovlivňování veřejného mínění (čtěte Lippmanna, jak doporučuje Risan). „Kdyby to mělo zachránit jediný život,“ znáte to.
Pavel2
Sobota, 20. února 2016 - 01:38:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13694
Registrován: 8-2002
včera jsem cestou na Severní Moravu na Radiožurnálu slyšel jaxe v Česku-Plesku kšeftuje s cestovníma dokladama. moderátor mimojiné po telefonu zpovídal jakousi píču z Mini vnitra a to fakt stojí za poslechnutí (3min 35s). přestože se jí všemožně snažil dotlačit do kouta, ta kráva nebeská je prostě ÚPLNĚ BLBÁ. pořád mám sto chutí jí rozšlápnout xicht. nechápu proč takový budižkničemy živíme.

takže až přichystáte defenestraci třeba jen na tom MD, dejte vědět, přidám se [happy]
Sobota, 20. února 2016 - 09:41:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1528
Registrován: 10-2007
Proč takový budižkničemy živíme? Vždyť to tu bylo nedávno napsáno - chudáci lidi nemaj práci, musíme se o ně postarat. Sice by bylo levnější jim platit za to, aby nedělali nic, protože tak míň uškodí, ale to je ještě méně politicky korektní. Lidi chtějí "práci" (ve skutečnosti zaměstnání, kde by se nenudili a hlavně fasovali prachy) a chtějí, aby stát řešil všechny problémy, které jim někdo vožil do hlavy nebo které si myslí, že osobně mají. No a toto je ideální řešení - generuje se zaměstnanost a ještě stát najímá lidi, kteří "řeší" problémy. Migrační krizi, životní prostředí, silniční provoz, teroristy, zpovykaný spratky, ... Vždycky se najde někdo, kdo požaduje řešení, takže je třeba zřídit úřad, komisi, hlídače a dráby, výběrčí pokut, ... Tohle je budoucnost.
Mauricio
Sobota, 20. února 2016 - 11:49:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8851
Registrován: 4-2005
Zvonili jste všichni aktivně klíčema vstříc světlým zítřkům, tak si tento policejní stát vyžerte až do dna. Patří vám to.
http://atmosferaci.wbs.cz/
http://zeleznicni.wbs.cz/
Pavel2
Sobota, 20. února 2016 - 11:55:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13696
Registrován: 8-2002
když je úplně blbá, má jí někdo (rodina?) uklidit tam, kde nebude škodit a ne jí jmenovat do pozice náměstkyně ministra s platem na úrovni cca dvojnásobku průměrný mzdy (nebo i víc)! to bych tam mohl sedět i já, debil s obyčejnou maturitou. a stačil by mi poloviční plat [biggrin]

znám i případ, kdy se ve firmě papírově zaměstnávala a platila neschopná manželka, přičemž v kanclu ji nikdo neviděl jak byl rok dlouhej, pouze občas dorazil nějakej účet k proplacení. někdy je možná opravdu lepší budižkničemy zaměstnat papírově a uklidit je někam, kde budou škodit jen minimálně [ko]

Mauricio:
a ty jsi nezvonil, ty chytráku? kolik ti bylo? osum let, tak se nám teď můžeš šklebit? anebo si fakt myslíš, že ten Husákovskej socialismus by byl lepší? [crazy]
Mauricio
Sobota, 20. února 2016 - 13:46:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8852
Registrován: 4-2005
Ano, jsem hluboce přesvědčen o tom, že budoucnost je v totalitním režimu s neomezenou vládnoucí mocí jediné politické strany, v ideální kombinaci ještě se státním kapitalismem. Takže ne, nezvonil a ani nikdy zvonit nebudu. Musel bych si pak sám sobě nafackovat. A než mi tady zase někdo začne vykládat o svobodě projevu, svobodném cestování a já-nevím-jakou-rádoby-výhodou jako minule, tak stejně jako minule opakuju, že tohle je dané částečně také dobou, ne pouze režimem. Je to stejné jako se silnými řečmi M100,to je taky dobou, ne režimem.
http://atmosferaci.wbs.cz/
http://zeleznicni.wbs.cz/
Pavel2
Sobota, 20. února 2016 - 14:37:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13700
Registrován: 8-2002
jsem ochoten připustit, že nejlepší forma státu by mohla být monarchie s osvíceným vládcem. a to osvíceným bych třikrát podtrhnul. pakliže by tam byl osel typu Zemana, nefungovalo by to. asi by se musel najít druhej Masaryk nebo Karel IV.

s tím kádrem co tehdy měla KSČ, by to tady dovedli akorát ke státnímu bankrotu. vzpomeň si na s. Jakeše v Červeným Hrádku. brojlery zaměňoval za bojlery, nebyly auta, pračky, lednice, pomeranče ani hajzlpapír! jo ale vyráběli jsme spoustu železa, oceli, lokomotiv, pivo stálo tři šedesát a doktoři i léky byly zadarmo. ale na totálně nedostatkovou finskou barevnou televizi jsi vydělával 12 měsíců (bez jídla, pití atd.) a ještě si jí domů donesl jen pokud jsi měl velmi dobrý známý na správných místech. děkuju, nechci[pozor]

nějak rychle zapomínáš... [ko]

(Příspěvek byl editován uživatelem pavel2.)
Sobota, 20. února 2016 - 15:34:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 321
Registrován: 10-2007
nejlepší forma státu by mohla být monarchie

Vida vida :-) Ono na tom snad něco bude, že ing. Zeman je ve skutečnosti tajnou zbraní monarchistů proti republikánskému okupačnímu režimu :-)

Nicméně mám pár poznámek:
1) Ač monarchista, dodávám, že ani monarchie není samospasitelná a že bychom mohli být i zklamaní, pokud by se šlo jen po vnějších znacích, jak je často zvykem.
2) Karel IV. byl skutečně velmi úspěšný a schopný panovník, ale ani on se nevyhnul chybám, a to některým vysloveně destruktivním. Ty pak vedly mj. k rozpoutání husitských válek a zničení prakticky všeho, co nejen Karel, ale i jeho předchůdci vybudovali. Především šlo o to, že v konkurenci se šlechtou Karel využíval jako oporu církev a „svým“ lidem zařizoval církevní úřady a obročí. To časem, za Václava, vedlo k tomu, že si lidé začali klást otázku, proč jsou církevní hodnostáři v Praze, a ne u svých oveček, a proč mají vysoké příjmy, když neplní pastorační povinnosti. Hodně to zjednodušuji. Druhou Karlovou velkou chybou bylo rozdělení jeho odkazu mezi větší množství příslušníků lucemburské dynastie, kteří si pak vzájemně konkurovali a šli po krku (snad s výjimkou Jana Zhořeleckého). Karlovým universálním dědicem měl být Zikmund, coby nejtalentovanější a nejschopnější. Václav, byť to opravdu neměl snadné, tak schopný nebyl, a to ani ve srovnání s Joštem nebo Prokopem. Ale po bitvě je každý generál, to je jasné.
3) Masaryka bych v tomhle ohledu moc nezmiňoval. Byl to socialista zastávající nucenou solidaritu, hovořil o sociální povinnosti a k majetku jiných měl rovněž vztah levicově vřelý. Masaryk je složité téma a mnohavrstevnatá osobnost s nejedním temným rysem, ne ideální tatíček. Ale za Hilsnera a Rukopisy klobouk dolů, to jistě.
Sobota, 20. února 2016 - 16:20:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4985
Registrován: 6-2004
Já bych zůstal v klidu... Pořád nejsme v Itálii, kde to stopli natvrdo...
Navíc nikdo nikomu nezakazuje koupit staré auto, pouze jeho cena klesne o tuhle dan...
Navíc když jsem sledoval Top Gear a to udivení, že policie zastavila Šneka kvůli kameře v autě a jestli na ní má povolení??

Pánové opravdu si nevážíte české kotliny a svobody, kterou tu v rámci možností máme...
Sobota, 20. února 2016 - 16:29:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 322
Registrován: 10-2007
http://i.stack.imgur.com/jiFfM.jpg

No a pak se při všeobecném rovném hlasovacím právu a Gaussově křivce někdo diví, že to tu vypadá, jak vypadá :-D
Sobota, 20. února 2016 - 19:19:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1529
Registrován: 10-2007
Mauricio by nám měl hlavně vysvětlit, jak to mělo v 89 probíhat jinak. Mně připadá, že trochu přeceňuje význam té naší revoluce. My jsme s tou revolucí byli tady v Evropě přece poslední. Všude okolo chtěli konvergovat se západem. Kdyby nikdo nezvonil, nechalo by tady okolí malou Čínu uprostřed Evropy?

Pokud někdo bude dávat Mauriciovi za pravdu na základě toho, že to dnes nestojí za nic, měl by si uvědomit, že celý svět konverguje k jakémusi podivnému tržnímu socialismu, důkaz nefunkčního opravdového kapitalismu to rozhodně není. Ovšem průsery tržního socialismu a jeho neschopnost se s nimi vypořádat generuje poptávku po radikálních řešeních, samozřejmě těch nejhloupějších - regulujeme to a nefunguje to? Regulujme to víc.

Bohužel on už ani ten kapitalismus dneska fungovat nebude, protože kapitalismus je postavený na důvěře a fungující morálce. Jak evropské křesťanství se svým silným důrazem na morálku a zodpovědnost umožnilo prosperitu kapitalismu založenému na důvěře v plnění smluv, tak různé socialismy devastovaly mezilidské vztahy a morálku natolik, že nikdo už nemůže věřit nikomu a vše se topí v byrokratickém řešení rizik.

V tomto rozumím Mauriciovi, že ten xindl, co tady teď běhá, chce nahnat do ohrady a holit. Bohužel to má tu negativní stránku, že to na pár desetiletí (v lepším případě) nebo století uvrhne svět do bídy a zatlumí pokrok, protože v totalitě a státním kapitalismu se k moci nedostávají ti schopní inovací a tvoření hodnot, ale spíš ti schopní být konformní se systémem a plnit přání těch u moci.
Májnejmis...
Sobota, 20. února 2016 - 19:26:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 129
Registrován: 5-2014
Něco na odlehčení... (?)

Sobota, 20. února 2016 - 20:25:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 323
Registrován: 10-2007
Risan to napsal moc hezky. Já bych jen dodal, že dva největší úspěchy rudé (rudo-zelené) socialistické propagandy jsou:
1) Přesvědčili lidi, že nacisté (nacionální SOCIALISTÉ!) jsou pravice.
2) Přesvědčili lidi, že žijeme v kapitalismu a všechny dnešní chyby a potíže plynou právě z něj.

Připomíná mi to ten vtip o největších úspěších rakouské diplomacie: Přesvědčili svět, že Beethoven byl Rakušan a Hitler Němec :-) A to už jsme zas u toho Lippmanna, že ano.
Mauricio
Sobota, 20. února 2016 - 20:30:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8854
Registrován: 4-2005
Kdyby nikdo nezvonil, nechalo by tady okolí malou Čínu uprostřed Evropy?

To nejspíše ne, dříve nebo později by se stejně "něco" zvrtlo a když už by loutky nebyly z řad "studentů", tak by se bralo třeba v řadách "doktorů". To ale neznamená, že se nemají ti, co "zvonili", mlátit do hlavy, protože přinejmenším jejich účast v domění, že se "něco" změní k lepšímu, je zřejmá.
http://atmosferaci.wbs.cz/
http://zeleznicni.wbs.cz/
Sobota, 20. února 2016 - 21:15:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1530
Registrován: 10-2007
Mauricio, já myslím, že něco se přece jen změnilo k lepšímu. Bohužel ne všechno a ne trvale, ale každé desetiletí dobré.

Když si tak pěkně povídáme, tak můžu prosit ještě vysvětení, kdo řídil ty loutky a jakým způsobem? Chápu sice vysvětlení soudruha Štěpána, že ty děti byly pomateny ideodiverzními centrálami, ale osobně věřím spíše vysvětlení profesora Možného, že mladí a svobodní měli v atmosféře pozdní normalizace nejméně svázané ruce, tak si mohli troufnout začít - riskovali nejméně. Protože v té době frčel jako nástroj nátlaku strach, že se režim bude mstít na dětech a rodině (podřadná práce, podřadné vzdělání, omezený přístup k ledasčemu). Člověk v produktivním věku sice mohl být ochoten kvůli vlastním názorům riskovat vlastní kariéru, ale dát všanc štěstí svých blízkých, to je v pravdě morální dilema, které nemá dobré řešení... No, gratuluji k ideovým spojencům, Mauricio. Přál bych Ti, abys se dožil doby, kdy budeš volit mezi tím, jestli se zachováš jako svině nebo posereš život vlastním dětem, a mohl si to řádně vychutnat. To abys věděl, jak to bylo dobrý. A je to mimochodem jedna z těch nepodstatných drobností, které se listopadem 89 na chvíli změnily.
Sobota, 20. února 2016 - 21:41:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 324
Registrován: 10-2007
Přál bych Ti…

Pevně věřím, že nepřál :-) Jinak ale souhlasím, že tyhle Sophiiny volby jsou totálně na hovno a že si to mnozí neuvědomují. Tohle opravdu rokem 1989 na nějakou dobu padlo. Blbé je, že se do toho dostáváme znovu, možná z trochu jiného směru a v pozměněných kulisách, ale princip je tentýž.
Neděle, 21. února 2016 - 00:03:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4987
Registrován: 6-2004
Risan: Domluvené to bylo hlavně tím, že to odpískal Gorbačov... Kdyby to chtěl udržet, tak to udrží i silou... A že to několikrát ukázali a demostrance postříleli...Viz Madarsko 56, prakticky i my v roce 68...

S tou sviní se to vrací a jak to hezky píše J... Má to jiný kabát...
Vem si, že si v práci otevřeš pusu, tak Ti projedou pracoviště/počítač,budou nad tebou sedět a vždycky něco najdou a letíš do pár minut a protože nemáš na hypotéku, na služby, pak exekutor a budoucnost si svým dětem posral stejně jako před rokem 89... Navíc ti řeknou, že venku čekají další 4 na tvoje křeslo...

Navíc i Západ čím dál víc praktikuje postupy jako SSSR... Viz současný dohled nad Polskem a dodržováním demokracie...
Vyhrožování pokud nebudou kvoty, tak nebudou dotace...
Snahy o čím dál větší centralizaci a řízení z Bruselu (i když možná spíš z Berlína [biggrin]).
Neděle, 21. února 2016 - 09:35:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1531
Registrován: 10-2007
Ale no tak nepřál, to by totiž odskákalii všichni.

9001: nebudu se přít o stav světa, vím, že to jde do kytek, ale rozdíl oproti tomu, co píšu já, je, že pokud se po mně povozí šáf v práci, je z toho úniku. Možná budu mít materiální problémy, pokud se neumím uživit jinak, ale tím to končí. Nikde se nepředávají žádné posudky. Zaměstnavatel nemá šanci sdělit ostatním, že tohoto člověka nemají brát nebo školám, že jeho děti nemají vzít. Před 89 a v Mauriciově návrhu je to ovšem všechno propojené do jednoho zrůdného systému a není úniku. V tom je ta totalita, chlape. Křivdy se budou dít vždycky, protože lidi jsou lidi. Ale je rozdíl, jestli má ta křivda hranice firmy a za tou hranicí můžu hledat novou šanci, nebo jestli má hranice státu, kontinentu, světa.
Neděle, 21. února 2016 - 09:49:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4989
Registrován: 6-2004
Risan: S tou hranicí firmy to je taky ošemetné. s paragrafem 52 se to s tebou potáhne.
Já jako manažer taky volám na reference do předchozí firmy a ptám se na člověka co se mi hlásí na pozici a to je standardní proces většiny firem.

Jinak ta materiální stránka dnes dokáže to co kádrový posudek před rokem 89...

K těm hranicím. Vypadá,že za našeho života zůtanou minimálně 2 oblasti i když možná spíš 3 :D (vliv USA, Ruska a Číny).
Mauricio
Neděle, 21. února 2016 - 09:59:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8856
Registrován: 4-2005
Zaměstnavatel nemá šanci sdělit ostatním, že tohoto člověka nemají brát nebo školám, že jeho děti nemají vzít.
To si až tak nemyslím. Dnes lze k tomuto způsobu taky najít cestu, jediným rozdílem mezi tehdy a dnes je, že se tím nemusí nikdo řídit. A nemusíme se bavit nutně jen o nějaké mafii nebo o vysoce postavených lidech.

Když si tak pěkně povídáme, tak můžu prosit ještě vysvětení, kdo řídil ty loutky a jakým způsobem?
Předpokládám, že by k tomu muselo dřív nebo později stejně dojít, neb dlouhodobě to bylo už neudržitelné zejména díky tomu, co se dělo kolem (jak jsi sám psal - všude to už bylo), a částečně díky tomu, že lidé ve vedoucích a vládnoucích funkcích nebylo zrovna to, co strana očekávala, nebylo už v podstatě kde brát. Rovněž předpokládám, že vládnoucí strana cítila jisté nepokoje a své značné ohrožení, no a tehdy někoho napadlo, že je lepší nechat se "svrhnout", než se další léta postupně potápět (tohle vyplynulo z nějaké dobové literatury, kterou jsem četl - zápisy ze sjezdů apod.) Jsem přesvědčen o tom, že pakliže měl být konec vládnoucí moci plánovaný, tak se naplánoval včetně "loutek", no a přeci jen řady studentů tehdy měli myšlení posunuté krapet jiným směrem, tak se k tomu hodili. Já si tedy myslím toto, i vzhledem k tomu, co jsem o tom kde a kdy četl a slyšel, ale tak samozřejmě uši a oči snesou vše. Rozhodně si rád dopřeju nových informací o tomto, neb kupodivu jich není nejvíce, byť je to doba téměř současná. Záměrně jsem se teď vyhnul politice zahraniční, neb té až tak nerozumím - ale třeba to přišlo z Ruska a ne od nás.

(Příspěvek byl editován uživatelem mauricio.)
http://atmosferaci.wbs.cz/
http://zeleznicni.wbs.cz/
Neděle, 21. února 2016 - 10:35:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3417
Registrován: 4-2003
Já jako manažer taky volám na reference do předchozí firmy a ptám se na člověka co se mi hlásí na pozici
A k čemu je ti to dobré, vždyť to jsou stejně všechno jen pohádky, ne?
A ty jako manažer? S tvým uvažováním a argumentačními schopnostmi? To musí být zřejmě slušněj oddíl...

Ještě noticku ke zvýšení ekovýpalného. Dotkne se to, stejně jako zavedení nízkoemisních zón, převážně chudších lidí, kteří si mohou dovolit pouze staré ojetiny. Tedy skupiny obyvatelstva, z níž se rekrutuje voličská základna stran, které tyto věci zavádějí. Lidi budou nadávat (tedy až se jich to dotkne osobně, do té doby to budou kvitovat, protože je třeba zatočit s piráty, zbohatlíky, podnikateli, whatever), téma do debat hospodských všeználků na několik večerů zajištěno. A stejně to do urny při volbách hodí těm stranám, na jejichž výmysly nadávají...

Dále bych rád upozornil, že už druhým dnem platí novela zákona o provozu na pozemních komunikacích. Znění změny zákona zde. Jako nejdůležitější bych vypíchnul nově zavedenou pravomoc policistů zadržet na místě "techničák". Ale určitě to nebude zneužito k vytváření nátlaku na řidiče a rozhodně jsou policisté plně kompetentní, aby sami na místě v terénu posoudili technický stav vozidla. Policisté totiž používají mozkové myšlení.

Budu citovat policistu posuzujícího technický stav vozidla, konkrétně hloubku dezénu: "Když jsem přes to přejel prstem a podíval jsem se na to zrakem, tak jsem zjistil, že těch 1,6 tam není. Tím pádem jsem mozkovým myšlením zjistil, že ta hranice tam není. To je ten selský rozum."
Ještě doplním, že "měřil" hloubku dezénu na krajní části pneumatiky, nikoliv v hlavních drážkách, jak by měl. Tehdy to skončilo uložením pokuty a následným, samozřejmě úspěšným, odvoláním. Od včerejška policisté s mozkovým myšlením zadržují "techničáky"...
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
-OndraS
Neděle, 21. února 2016 - 10:56:40  
Neregistrovaný host
95.82.137.200
Doktor - celé to pěkně (se stejnými závěry) glosuje d-fens:

http://dfens-cz.com/jste-pripraveni-na-novy-zakon-o-silnicnim-pro vozu/
Pondělí, 22. února 2016 - 14:32:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3231
Registrován: 11-2006
Doktor: nechci shazovat 9001, to co teď napíšu není mířeno na něj, osobně ho neznám, zde nemám důvod kritizovat jeho psané slovo a v práci klidně může být nejlepší ze všech (ani neznám jeho zaměstnání). Ale uvědom si, že dneska když hledají skladníka, hledají "logistic managera" [happy].

K roku 89, když bylo výročí sametové revoluce, probíhalo v televizi dost rozhovorů s tehdy zainteresovanými lidmi, ono dneska se to ještě na plnou "hubu" nemůže říci, ale i třeba ze slov Rumla bylo zřejmé, že to byla dlouho plánovaná akce, kdy řada tehdejších "tváří" a následných "politiků" byla prostě předem vybrána. Ono se stačí i podívat na Občan Havel, i z toho lze ledacos vyčíst. Jasné je snad každému, že by to tak dopadlo stejně, bez ohledu na nějaké demonstrace. Jednou se třeba pravdu dozvíme. Dneska se o druhé světové válce už taky mnohdy mluví jinak, než ještě před deseti léty.

Byť nepatřím k těm, kteří bez jediného pozitiva odsoudí co bylo, jsem přesvědčen, že dneska se prostě máme lépe. Tehdy člověk musel být buď dobře zapsaný, nebo mít obrovské štěstí na lidi kolem sebe. Dnes je to na nás, na každém z nás. Je samozřejmě řada nevýhod, velmi kriticky se stavím k postoji státu vůči opravdu nemocným či seniorům (i když v rámci EU máme tu dostupnost péče furt dobrou) atd., ale jinak si můžeme nadávat leda sami sobě. Kdysi mě někdo řekl, že nemůže být každý chytrý, aby vydělával horentní peníze. Já znám ale dost lidí, kteří toho ve škole moc nepobrali, ale jsou zase děsně šikovní a ty prachy mají taky, i když vydřené. Takže o tom to není. Spíše se teď dostáváme do stavu, kdy se opravdu ta smyčka utahuje a dopadá to na všechny, ovšem ty slabší daleko více. Vadí mi, co jste sami napsali, že kapitalismus byl založen na důvěře a fungující morálce, ale to se dnes totálně vytratilo. A to napříč vším. Oškube Vás každý, jak jen to jde. Dneska si platím životní pojištění, třeba za 20 let skončím v invalidním důchodu a přesně vidím, jak mě pojištovna oškube. A že se to už stalo spoustě lidem kolem mě, a to byli bohatí i chudí. A to je příklad toho, jak to dneska funguje. Platí jen dvě pravidla a to je ZISK a MOC. Přes to nejede vlak. Klidně ať padne deštný prales do posledního stromu, klidně ať chcípne půlka lidí, hlavně když to někomu vyprodukuje zisk. A za nimi stojí ti, kteří mají moc. A takhle se to hezky proplétá a obyčejná ovce skončí jednou v ohradě, možná v horší, než to bylo..těžko říct. Takže jsem rád, že nežijeme jako před rokem 89, ale mám docela obavu z toho, co se vyklube do budoucna (zase ten pesimismus).
Nejsem zrovna milovník seriálů, ale zkouknul jsem House of Cards, teď to dávají na dvojce. To je krásně zpracovaná ukázka toho, jak to dneska funguje..doporučuju.
Pondělí, 22. února 2016 - 16:13:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4306
Registrován: 10-2008
Chlapci a teraz mi povedzte, ako ma clovek nadviazat na tie vase eseje, ked chce skutocne prispiet cimsi co sa ozaj tyka aut...

(Příspěvek byl editován uživatelem šmolko.)
Pondělí, 22. února 2016 - 16:27:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3233
Registrován: 11-2006
Úplně jednoduše, prostě to sem dej [happy]. Furt je to primárně diskuse o autech [happy].

Asi by nebylo odvěci, zažádat si o nějaké "hospodské" vlákno..
Májnejmis...
Pondělí, 22. února 2016 - 16:35:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 130
Registrován: 5-2014
Všeobecnou blábolírnu na kářepě přece máme:
https://www.k-report.net/discus/messages/2484/107745.html?14557816 82
Ale tam se nám asi nechce, že jo.
To je to samý, jako řikat fóry do zdi.
Pondělí, 22. února 2016 - 19:43:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1532
Registrován: 10-2007
Co to tady sleduju, tak se množí diskusní komory, protože někdo volá po "pořádku" a aby se někam uklidily příspěvky, které ho nezajímají. Ale pořádek se jaksi nedostavuje. Chápu to, v celé této společnosti se pořád volá po pořádku, a bordel utěšeně roste (to je oslí můstek k té politické diskusi). Jenže co tady máme za výsledek?

1. Stodvacítky se stejně budou objevovat ve všech diskusích, protože jeden to má za veterána, druhý za youngtimera (to byla ale hovadina, zřídit tuhle komoru) a třetí prostě za normální auto (to abych psal o autech, jak je požadováno).

2. V některých komorách se třeba týden nic neobjeví. Zbytečně.

Tož páchejte dobro a pořádek, rozdělujte dál. Tohle asi nikdy neskončí, stejně jako dělání pořádku pomocí nových zákonů a jejich vymáhání.
Pondělí, 22. února 2016 - 20:41:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4992
Registrován: 6-2004
Doktor: Mnohdy se dozvím zajímavé věci, které během půl dne na pohovoru třeba nepoznám a nebo se mi potvrdí můj názor.
Asi moje schopnosti na tom nejsou tak špatně jak si myslíš ;-). Jinak bych nebyl tam kde jsem.

Mirous: Pod to bych se podepsal.
Májnejmis...
Pondělí, 22. února 2016 - 22:29:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 131
Registrován: 5-2014
Ale no tak, připusťme ze své menzovní výše i tu nepochopitelně triviální možnost, že skutečně existují naivkové, kteří chodí na tenhle dopravní server cíleně - a světe div se - ještě ke všemu, podle názvu vlákna.

Třeba jen proto, že pod tím názvem očekávají zhruba to, co je zajímá a nikoliv to, pro co můžou kliknout na netu prakticky kamkoliv, nejsnáze do diskusí pod články. Tam je totiž politologů, filosofů a jiných slovutných vědců jak naseto.

Co to tady sleduju, všiml jsem si dvou, podle mě zásadních, maličkostí - které (možná přesně) vystihují, vo co tady vlastně go:

1. Když do komor o autech někdo dává příliš mnoho fotek příliš podobných aut, je to špatně a důvod - minimálně - k napomínání a zakazování.
Bere se to totiž jako "svinění vlákna".

2. Zatímco, když se v komorách o autech dočítáme například o problematice náhledu na propouštění zbytečných hradlařů a zbytečných biletářek na dráze, v souvislosti s odhadem míry marxismu v našich hlavách,.. je to dobře a nikdo ani necekne.
Bere se to totiž jako "obohacení vlákna".

Ať to beru jakkoli - z bodu jedna na mě dýchá chuť, věnovat se tématu, provázená mladistvou horlivostí - "což je potřeba utnout", zatímco z bodu dvě pravý opak, provázený stínem programové ignorace - "což je třeba podpořit".

No... a snad právě proto je internetové diskutování hodnotově přesně tam, kde (zcela po zásluze) je.
Tož, obohacujme dál.
Úterý, 23. února 2016 - 11:38:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4307
Registrován: 10-2008
No dobre vy filozofi.
Chystam sa omrknut jedneho "pracanta", je to ceske narodne auto - Octavia.
Dvojkova generacia, liftback s oldchoolovou pohonnou jednotkou 1.9 TDI PD a manualom.
Ma najazdenych +/- 240 tis km a nikdy sa s tym vozidlom nikto nemaznal.
Ma niekto nejaky tip, na co sa sustredit pri obhliadke/testovacej jazde?
Rozvody, olej atd je samozrejmost...
Dik za info
Úterý, 23. února 2016 - 12:04:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3419
Registrován: 4-2003
9001, nevím, kde jsi. Každopádně vím, jak fakta smeteš ze stolu, aniž bys na ně jakkoliv reflektoval, s poukazem, že jde o pohádky. Pak nevím, co si s takovým přístupem slibuješ od referencí na uchazeče, které mohou být navíc, na rozdíl od faktů, subjektivní. Ony reference pro tebe nejsou pohádkami?

K předchozímu svému příspěvku stran novely zákona o provozu na pozemních komunikacích bych ještě dodal jednu věc, a to vyjádření ministra Ťoka. Je to ministr dopravy a vyjádření se týkalo řidičů, tak snad to nevyvolá averzi u diskuzních puristů. Tedy, ministr Ťok se nechal slyšet, že by si v boji proti pirátům dokázal představit, že kdo bude mít nezaplacenou pokutu, ten by byl krácen na přístupu k úkonům moci stání správy, kupříkladu by mu nebyl vydán cestovní pas. To jen taková sonda do bolševického uvažování pana Ťoka.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Úterý, 23. února 2016 - 12:18:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 677
Registrován: 1-2013
Lid se probouzí...

Úterý, 23. února 2016 - 16:23:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1533
Registrován: 10-2007
Májnejmis, Vaše analýza "vo co tady vlastně go" má jednu drobnou internetovou diskusní nectnost - shrnuje na jednu hromadu názory různých lidí, aby to udělalo dojem, že někdo (každý) je názorově rozpolcen. Jestli můj příspěvek dělá dojem, že bych chtěl vymýtit fotky jakýchkoli aut z jakékoli diskuse zde na k-reportu, tak to se omlouvám, to jsem nechtěl. Chtěl jsem jen ukázat, jak mi snaha o třídění příspěvků připadá zbytečná.

No a politická diskuse s auty podle mne souvisí, ať chceme nebo ne. Jestli ovšem toto ještě je diskuse. Možná je to už fejsbůková nástěnka, na kterou se mají jen lepit fotky bez hlubšího smyslu (čistě z horlivosti), pak mi promiňte moje staromilství. Asi už zůstanu u svého přesvědčení, že pár vět často nese víc informace než šestnáctimegapixelový obrázek.
Úterý, 23. února 2016 - 16:31:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3235
Registrován: 11-2006
Za ty roky se tady v té části K-repu, tedy v automobilové diskusi, vytvořila určitá skupina pravidelně přispívajících lidí. Někdo občas odejde, někdo občas příjde, ale tak nějak to jádro pořád zůstává stejné. Tím se trošku asi lišíme od "no name" diskusí někde na Novinkách. Myslím, že se tu charakterově, alespoň on-line, známe lépe, než Jarda a Pepa, co musí psát pod články typu, která celebrita kde ukázala co neměla. Většina zde přispívajících má také něco v hlavě. Proto tato diskuse je většinou přínosná a nějak mě netíží, že se tu jen donekonečna nebavíme o stále stejných autech. Troška "filozofování" není od věci..
Naše diskuse jsou slušné a myslím, že nikoho pohoršit nemůžou. Neřekl bych, že zrovna tohle je nějaká extra technická diskuse, kde by lidé hledali informace, jaký šroubek drží škrtící klapku na Opelu Omega. Od toho jsou fora zaměřená přímo na konkrétní značky.
Pavel2
Úterý, 23. února 2016 - 20:16:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13704
Registrován: 8-2002
mirous & all:
napsals to hezky a výstižně [ok] [happy]
obecně vždycky platí, že pokud někoho prudí číst zdejší OT nesmysly, nemusí sem chodit anebo nechť nesmysly přeskočí. lépěji to má rozvedený hned v úvodu svýho webu D-FENS [wink]

tedy k autům:
k nám do baráku jezdí za jednou imobilní paní soubor létajících sester/pečovatelek. většinou mladšího věku, níže uvedená je výjimka. cca většina se jich vyznačovala tím, že parkovaly zhusta divně. (asi jim to parkování moc nejde/nešlo.) tahleta pani už důchodovýho věku tomu ovšem v neděli dopoledne nasadila korunu.

a protože je zvyklá takhle odstavovat auto pravidelně, tentokrát jsem jí nejdřív u nás v domě osobně z očí do očí upozornil, že by měla parkovat líp. jelikož to nestačilo, musel jsem svou argumentaci opřít o autoritu městský policie. takže jsem teď černá ovce a čekám kdy doma najdu poblitý dveře nebo něco podobnýho [biggrin]

jak byste tyhlety případy řešili vy? opravdu jsem taková kurva? nebo se mám tvářit že to nevidím a čekat až jí kus auta fakt někdo ustřelí? [happy]
George
Středa, 24. února 2016 - 09:09:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1172
Registrován: 5-2002
Pavel2:nabídni jí že jí auto zaparkuješ aby se neválelo jen tak na ulici.[lol]
Jinak našel jsem zajímavý dokument, má to 4 díly tak se koukněte a zamyslete.
https://www.youtube.com/watch?v=5v0xzCdnczw
Začínají se poommaalu objevovat informace a důkazy že celý slavný plyš byl dopředu připraven a naplánován. Až lidi budou používat mozek a dávat si věci do souvislostí, to bude potom konečně paráda. Zatím je valná část jen tupé stádo.
Středa, 24. února 2016 - 10:00:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1229
Registrován: 4-2014
Pavel2. Tak to už mohla rovnou potáhnout těch pár metrů až ke vchodu, no ni? Mě osobně takové parkování neskutečně se*e, ještě jsem sice na takové [cunik] cajty nikdy nevolal, ale chuť by kolikrát byla. Zvlášť, když domluva nestačí. Nejvíc mě dostane do kolen, když kolem takto parkujícího auta projede policejní hlídka a nechá to bez povšimnutí. Vyjímkou jsou botičkáři od MP, ale ti mají svůj rajón v centru, kde mají své jisté a po sídlištích moc nejezdí.
Pavel2
Středa, 24. února 2016 - 11:02:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13706
Registrován: 8-2002
Bobesh: tipnul bych si, že neumí přejet obrubník [happy]

ona to posléze přeparkovala do stání kolmo ke směru jízdy. tam se parkuje tak, že se opřeš kolama o obrubník a víš, že tam nevrazíš do sloupu podloubí. no ale tahle šikula zastavila asi třičtvrtě metru od toho obrubníku. z čehož mi vychází, že absolutně nemá šajn o rozměrech auta, a dost možná nechápe, k čemu má na autě špígly.

tudíž je tak trochu zázrak, když nikoho při podélným parkovaní neťukne nebo neodře. mám sto chutí jí poslat do autoškoly [biggrin], protože je to smutný, ale to auto prostě neumí ovládat. a to je podle mě i jádro pudla, proč parkuje jako [cunik]

tady u nás v Plzni to maj cajti rozdělený - MP se stará o "dopravu v klidu", tedy o parkování a PČR o ten zbytek. MP tady moc neměří, resp. nepamatuju kdy jsem je naposled viděl nebo o tom někde četl.

a projet kolem takhle pohozenýho auta bez povšimnutí, to oni umí [ko]
PČR ať chytá zloděje, ale MP by to měla řešit automaticky, bez toho, aby jí někdo musel dávat "podnět".

ještě by mě zajímalo - vyráběla se tahle generace Punta i bez serva?
Středa, 24. února 2016 - 11:53:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3236
Registrován: 11-2006
Pavel2: ano, tyhle Punta byly bez serva celkem běžně.
Pavel2
Středa, 24. února 2016 - 11:59:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13707
Registrován: 8-2002
aha, začínám to chápat: k autům nemá vůbec žádnej vztah, nerozumí jim, nebo z nich dokonce má strach. účel serva jí nikdo nevysvětlil. takže ušetřila za "poruchovej díl" a teď jí sere i točit volantem. to by do sebe hezky zapadalo.
Středa, 24. února 2016 - 12:58:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3238
Registrován: 11-2006
Pokud to neni sluzebni auto a pak si vybirat moc nemohla.
Středa, 24. února 2016 - 13:44:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6179
Registrován: 12-2005
Nu .... tuto punto bez serva sem párkrát řídil....takže se nedivim že se snaží čas v něm zkracovat jak to jde.... mimojiné i parkováním "kde to zahodim tam to bude" . Každá minuta v tutom autě navíc je krůček k sebevraždě. [biggrin]

Rozměry auta... hm běžná věc u ženských. Milionkrát sem viděl kterak se s takovou malou mrtkou snažila čičina dostat do parkovacího místa až po čase nasraně odjela páč se tam to auto prostě nevejde... načež přijela dodávka či velikej kombík zaparkoval na první dobrou a zbylo ještě m,ísto na smarta.

Špígle? To maj ženský na malování... a to je jak známo uvnitř ty venku jsou tam nejspíš na parádu. od tolika ženských už sem v autě slyšel "boční zrcátka? to nepoužívam mě stačí vnitřní"
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
GR
Středa, 24. února 2016 - 13:56:58  
Neregistrovaný host
94.74.252.147
Pro George (1172)
Čubu jsem obdivoval za bolševika, protože se tam "děly věci". Ovšem nyní, s informacemi, které jsem si tehdy neměl kde opatřit, už ho vidím jinak. Čuba jako bolševický chráněnec dělal to, co jiní nesměli a jeho růst a úspěšnost byl dán tím, že neměl a nesměl mít konkurenci. Nebyl tedy předchůdce moderního podnikatele ale předchůdce popřevratového lobysty a klientelisty - který také smí vše a konkurence na něj nemá.
Nebyl jediným v bolševickém Československu. Poněkud balkánštěji, ale také bohorovně se choval soudruh Babinský na Oravě. Kdyby zůstal u lobování (jako Čuba), tak by mu to prošlo, ale protože se choval jako carský gubernátor, tak to bylo moc i na bolševika:
http://zurnal.pravda.sk/neznama-historia/clanok/338805-papalasa-s te-si-mohli-kupit-za-tritisic-korun/
Drjekyll_and_mrhyde
Středa, 24. února 2016 - 14:05:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 278
Registrován: 12-2008
"Rozměry auta... hm běžná věc u ženských." - tak kdybyste nevydávali 8 cm za 20 cm, měly by odhad lepší [happy]
George
Středa, 24. února 2016 - 15:31:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1173
Registrován: 5-2002
GR: no ono je z toho dokumentu spíš zřejmé že až do 87 nebyl zrovna v oblibě, až pak ano. Spíš to byl člověk který v místě kde jiní opatrně a zbaběle našlapovali on dupal. A jelikož měl výsledky, tak ho pak přijali za svou výkladní skříň. A jelikož byl moc dopředu a nehodil se do krámu porevoluční garnituře, tak byl sestřelen. Doporučuji zhlédnout celý dokument a pak dělat závěry. Protože názory na něj se u vedoucích státu měnily poměrně často....
-OndraS
Středa, 24. února 2016 - 20:16:09  
Neregistrovaný host
95.82.137.200
Chodím touhle uličkou často, a někdo si v přilehlém domě opatřil nového Mustanga. No a dneska koukám, že už mu stihl trochu opravit geometrii zadní nápravy [ko]. Navenek autu kromě toho divně vylomenýho kola nic není, kromě podrápaných disků. Asi to někde bokem opřel o obrubník nebo tak něco. No... to nebude zrovna levná oprava.

Středa, 24. února 2016 - 21:09:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3240
Registrován: 11-2006
Každý trávíme dlouhé zimní večery po svém..
Čtvrtek, 25. února 2016 - 15:12:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1824
Registrován: 8-2008
Mirous: Co na ní vylepšuješ ?
Jsme jen lidi...
Čtvrtek, 25. února 2016 - 16:07:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6182
Registrován: 12-2005
Odlehčuje, vyhazuje zbytečnosti... pak vevaří rám a hurá na rallye [satan]
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Čtvrtek, 25. února 2016 - 17:14:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 325
Registrován: 10-2007
Sakra, to je drátotechna. To se tedy nenudíš.
Čtvrtek, 25. února 2016 - 22:29:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3245
Registrován: 11-2006
Nenudím :D už třetí den pájím drátky :D já člověk, který bytostně, úplně nejvíc na světe (hned po rajčatech) nesnáší drátečky, káblíčky a cokoliv spojeného s elektrikou. Přitom táta elektrikář, já si sotva zapojím zásuvku :D.

Každopádně do Feldy dávám nový elektrický okna, originálky, místo universálů, které tam byly a byly hrozný. Dále novou palubní desku místo prošroubované od držáku na telefon, která tam byla. Pak výměna nefunkční antény, celého kabelového svazku mimořádné výbavy, oprava osvětlení kufru, výměna dveřních a okenních těsnění, oprava pojezdu a výškového stavění sedačky, oprava koroze kolem Constructu..no je toho dost. Když už mi tam před zimou zateklo, dalo mi to impuls to všechno opravit. A tak už takhle stojí 3 měsíce a pomalu se tím prokousávám. Nejhorší bude vrátit tam tu palubku. Další problém je, že byť je to stále jedno z nejčastějších aut na našich silnicích, řada dílů už není. Originálních tuplem, někde není ani druhovýroba. Především interiérových prvků, různá těsnění. Třeba přední těsnění dveří jsem včera koupil ve Škodovce jen přední, zadní už nejsou...
Pátek, 26. února 2016 - 06:39:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 370
Registrován: 8-2012
Mirousi- kudy tam zateklo? Ať se dílo podaří. Felina je nezničitelný auto.
Pátek, 26. února 2016 - 09:05:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1534
Registrován: 10-2007
A je to tady, začaly se renovovat feldy jako veteráni [wink]. Zase jsme o generaci aut starší. Jo, s tím pájením drátů v autě bych byl opatrný. To není úplně ideální spoj do takového prostředí. Volný vodič, který se může chvět, se rád láme v místě, kde drátek vstupuje do pájeného spoje.
Pátek, 26. února 2016 - 09:07:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3248
Registrován: 11-2006
Pavel: doufám že přes těsnění čelního okna a doufám, že až ho sundám, že to tam nebude vyrezlé. Každopádně origoš těsnění už není, takže jen druhovýroba nevalné kvality, tak doufám, že chvíli vydrží.

Risan: díky za upozornění, jak říkám, elektrika není má silná stránka. Čím bys to řešil ty? každopádně se jedná jen o prvky mimořádné výbavy, alarm a centrál, takže nic životně důležitého.
Do veterána má ještě pár desítek let, není to ani tak renovace, jako doplnění originálních dílů, náhrada těch špatných, dokud je ještě relativně z čeho brát, právě proto, aby se jednou toho veteránového věku dožila [happy]. Navíc mám to auto prostě rád a chci ho udržet za každou cenu.

(Příspěvek byl editován uživatelem mirous.)
Pátek, 26. února 2016 - 10:10:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4309
Registrován: 10-2008
Mirous: Ked ju mas uz takto rozobranu, budes pridavat aj nejaku "priplatkovu vybavu"?
Spominal si si el. okna, co ja viem - vyhrievane sedadla sa davali do Felicii?
Netusim ake tam boli moznosti, resp ako vyzerala "full vybava"?
Guldys
Pátek, 26. února 2016 - 10:47:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1514
Registrován: 5-2002
šmolko (4309): Full výbava asi není, protože některé věci nešli kombinovat - např. 4 airbagy a kožený sedačky nešly. Ale bylo by to asi takhle: ABS + EDS (elektroniká uzávěrka diferenciálu, přední el. okna, el. střešní okno, el. vyhřívaná zpětná zrcátka, 4 airbagy, paket pro špatné cesty - zvýšený podvozek a ochrana motoru, dvojté dno kufru, klimatizace, hagusy, přední mlhovky, palubní pc (dojezd, spotřeba, teplota, atd.), palubka s imitací dřeva, kožený packet (volant, řadící páka, ruční brzda), výškově stavitelné a vyhřívané sedačky nebo kožené vyhřívané sedačky, kožené výplně dveří. Snad jsem na nic nezapomněl...
K posledně jmenovanému mám foto z vlastní zahrádky:


EDIT: dodáno foto palulbního pc

(Příspěvek byl editován uživatelem guldys.)
Pátek, 26. února 2016 - 12:46:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1535
Registrován: 10-2007
Mirous: no asi lepší je nějaký lisovaný spoj, ideálně to nalisovat přímo v konektorech. Jinak bych asi použil takovou nějakou svorku: odkaz. K dostání třeba zde: http://www.gme.cz/wago222-412-p820-112, http://www.gme.cz/wago222-413-p820-834
Pátek, 26. února 2016 - 13:32:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1236
Registrován: 4-2014
Život je změna a u mě nastala změna hned trojitá. Od pondělka skončil Sharan na taxi a já mám tudíž nové auto, resp. staronové. Je to onen Passat, který jsem měl půjčený, když byl Sharan nabouraný.Ze Sharana se stalo moje osobní auto a Marea šla do světa. Sice jsem se s ní nerad loučil, ale pro rodinu sedmimístné auto přecejen užiju víc.

Až Sharana trochu zcivilním, tak tu hodím fotku. Zatím jsem zkoušel sundat ty nálepky, tak jde to hrozně, navíc všechno lepidlo zůstalo na autě. Poraďte, jak se ho zbavit a nezničit lak.!? Teplou vodu jsem zkoušel.
Pátek, 26. února 2016 - 15:04:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 367
Registrován: 12-2008
Mirous: Koukám pustil jsi se do něčeho podobného jako já. Já jsem odstavil do garáže Mysterku kde z ní snad udělám svojí leštěnku na víkendy a zelelná půjde do světa [sad]
Podvozkově je pěkná plechy se dají vyvařit to je ten nejmenší problém.


MHD Ostrava
Autobusákem se člověk nestává ale rodí!!
Pátek, 26. února 2016 - 15:18:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3249
Registrován: 11-2006
Guldys: zapomněl [happy]. Posilovač řízení, protože ten měly v základní výbavě jen motory 1,9 a 1,6 (motory 1,6 až od půlky 1996).

šmolko: každopádně to Guldys napsal celkem výstižně. Jen bych to upřesnil, kožené sedačky a 4x airbagy by technicky šly, ale nikdy se nepotkaly ve výrobě. Kožené sedačky měly jen edice Laurin a Klement, které ale byly jen do roku 1998, tedy předfaceliftové modely. 4 airbagy měly zase jen modely od roku 98, počínaje edicí Safe Line, a následně se dostaly do ceníku příplatkové výbavy. Co skutečně nešlo nakombinovat byla klimatizace a posilovač řízení u motoru 1,3.

Na to, že to byla jen Felicie, byla možnost výbavy dost bohatá. Otázka je, kdo si jí koupil, protože už začínaly Octavie a nabouchaná Felda stála možná to, co základní Octavia. Nemám tehdejší ceník Octavie, ale Feldy ano a třeba moje vyšla něco kolem 390 tisíc a to zdaleka neměla plnou výbavu. Takže nejvíce vybavené Feldy šly na export, jinak většinou se výbava dostala k zákazníkům v podobě různých edicí, Mystery, Family, Sport Line, Color Line...

V mé bylo od výroby ABS, servo, elektrická zrcátka, výškově stavitelné sedačky a 2x airbag. Dodělal jsem si palubní PC a teď ty elektrická okna, + kožený paket. Nemám jen kožený volant, který se mi nedaří sehnat. A vyhřívané sedačky taky nemám, protože ty jsou hlavně v kožených, které nechci a nebo z verze Colorline, například červeně čalouněné, ale to bych musel překopat celej interiér, zadní sedačky, pásy, výplně..a to se mi nechce a navíc ty blázni, co to seženou třeba někde na vrakovišti to pak prodávají za slušný částky..

Pokud dnes někdo v ČR prodává "nabouchanou" Feldu, bude spíš upravená fandou.

Jinak je tady krásně vidět, jak se tehdy automobilky, a v tomto zejména Škoda, snažily zaujmout zákazníky, které dnešní auto může mít třeba žlutý či červený interiér?

Těch verzí bylo daleko více, než jen tyhle:




Risan: no jo tak ty seš přes ty počítače ne? [happy] Ty už to máš moc vychytané :D já jsem musel drátky přecvaknout v půlce mimo konektory, jelikož je nějaký chytrák protáhl otvorem v palubní desce. Takže tohle byla cesta nejmenšího odporu.

Bobesh: zrovna známí sháněli Mareu, to jsem měl vědět [happy]. Jinak se prodává přímo nějaký sajrajt na oddělání nálepek, najdeš na gůglu určitě.

Vsuvka: tak tys na to šel ještě radikálněji, ale taky mě tohle čeká, ale až budu mít prachy na lak. No já jí doufám tak shnilou nemám, na pohled, co mě čeká až jí odstrojím, to ještě nevím.

(Příspěvek byl editován uživatelem mirous.)