Diskuse K-report » Archiv 2016 » Automobily, lodě a letadla » Auta - vše okolo nich, historky, zážitky, postřehy, fotky atd. » Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 19. 02. 2016 předcházející | další

Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 19. 02. 2016

dolů
   autor příspěvek
Pavel2
Pondělí, 01. února 2016 - 20:40:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13652
Registrován: 8-2002
zřejmě je to jak říká d-fens: jen trik jak z blbců vytáhnout co nejvíc peněz, taxi to pěkně užijte [happy]

autu obecně zřejmě stačí, když se mu dá co potřebuje (co stanovil výrobce) a cokoli navíc bývá v 95% případů jen draze zaplacená iluze o světlejších zítřcích. a dokud se na to lidi budou chytat, bude se to i prodávat.
Úterý, 02. února 2016 - 16:07:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 638
Registrován: 1-2013
Zpátky v realitě.
Nehody,štau. Včera Vypich,dnes sražený segwej tramvají.

V Monaku není ani jeden semafor! Ani pro pěší. A jelikož je stát(eček) ze 100% pokryt kamerami (i v nejskrytějším zákoutí) jsou kriminalita a nehody vzácností.
Ani jeden semafor,ale 3 prodejny Ferrari,jenom,co jsem šel náhodou kolem. Na 30 t. obyvatel docela dost.
Úterý, 02. února 2016 - 23:09:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4933
Registrován: 6-2004
Pavel2: Tak ono nejde tak snadno srovnávat vozový park Martina 100 a nové motory [wink]
Čtvrtek, 04. února 2016 - 09:05:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1199
Registrován: 4-2014
Tak ono nejde tak snadno srovnávat vozový park Martina 100 a nové motory

Srovnávat to nejde, nové motory nejspíš nevydrží tolik, co motory, které má ve svém vozovém parku Martin. Konstruktéři v honbě za dokonalostí dělají chybu za chybou, motory jsou konstrukčně poddimenzované, skrývají záludnosti, stává se, že drobnost vede k totální destrukci motoru, nebo k drahým opravám. Ale možná to tak dělají schválně.
Toto je můj názor, možná se mýlím.
Čtvrtek, 04. února 2016 - 09:41:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1509
Registrován: 10-2007
No oni to ale fakt dělají schválně. Lidi chtějí levná auta a berou je jako spotřební zboží. Lidí, kteří potřebují, aby jim auto vydrželo dlouho, je málo, a automobilka, která bude vyrábět pro ně, zkrachuje.

Těch tlaků, proč se auta mají rychle obměňovat, je celá řada - mění se móda, jsou tlaky na nižší emise, v průběhu života se mění preference (vývoj stavu rodiny, příjmů, postupné zmoudření). Asi bychom našli i další. Můžeme je sice všechny odmítnout jako iracionální, ale je to jako odmítnout povodeň.
Čtvrtek, 04. února 2016 - 12:08:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6143
Registrován: 12-2005
Risane na jednu stranu s tebou souhlasím ale na druhou.... chtělo by se to globálně zamyslet.
Je skutečně pro planetu správný aby se nejlépe všechna auta (tak si to představujou automobilky a ekonomové) každých 5-7 let vyměnila za nové a nebo je lepší aby se obměňovala nejdříve po 15-20 letech?

Je ekologištější jezdit 20 let s autem s katalyzátorem a vicebodovym vstřikováním a nebo za tu doby vyrobit, provozovat a zlikvidovat 3-4 auta? Co z toho je náročnější na energie a suroviny a tím pádem na emise a zátěž planety?

Co je důležitěší zisk několika vyvolených jimž patří automobilky nebo udržitelný životní prostředí ale zároveň +/- současnej komfort dopravy na planetě?

Jistě by nebylo dobrý kdyby stávající objem dopravy zajišťovaly auta s karburátorama a dvoutakty. Ale dnes už v naprostý většině po silnicích jezdí stříkačky s katalyzátorama. Tak už není potřeba tolik tlačit na pilu modernizace vozovýho parku.... Teď jsme v době kdy klidně můžeme zvolnit a bezhlavou honbu za novýma autama si nechat na doby kdy se plně rozvinou elektromobily do stavu kdy budou běžně použitelný a dostupný.
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Čtvrtek, 04. února 2016 - 14:04:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1510
Registrován: 10-2007
No jo, Martine, já souhlasím, ale viz poslední věta mého předchozího příspěvku - až bude mít větší sílu někdo, komu současný trend nevyhovuje (než ti, komu vyhovuje), jistě dojde ke změně.
Pavel2
Čtvrtek, 04. února 2016 - 14:27:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13655
Registrován: 8-2002
m_100:
... a takhle je to se vším. například před lety jsem dostal od kamaráda zadarmo ledničku, menší Calexku (175 l?) z roku asi tak 91, prostě furt funguje a nevím o ní.

můžu jí (nechat ekologicky) zlikvidovat, freony někam chytout a běžet pro novou, dva metry vysokou krávu, kterou budu problematicky stěhovat, ale budu mit 3šuplíkovej mrazák, kde naplním tax max. jeden šuplík. nová lednice bude sice A+++++, ale díky tomu že je větší a má velkej mrazák kterej když nepotřebuju nejde vypnout, nebude mít menší spotřebu než letitej Calex.

za 8 let se nová božská lednice podělá, brazilskej kompresor v "německý" nebo korejský lednici odejde, já zase vytáhnu 15 litrů a poběžím pro novou.

a to se vyplatí[pozor]

(firemní) dodávka 2.0 l diesel rok 2007, soudruzi minulej rok přišli s novým modelem, ale ouha, fuj emise a tak už nafta jen 1.6, to bude mít určitě víc pozitivních efektů než jen ty nižší emise. jde jen o to komu to pomůže (třeba automobilce? dealerovi?) a kdo na tom bude tratit (zákazník vyšším opotřebením menšího motoru a tím pádem předpokládaným nižším celkovým nájezdem?). ale budu furt jezdit novým autem a ne starou odlítanou herkou [proud]

Risan:
dokud budou jediným široce přijímaným měřítkem úspěchu na týhle planetě jen a pouze peníze a majetky, tak to nehrozí...
Čtvrtek, 04. února 2016 - 20:03:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1511
Registrován: 10-2007
No jo, Pavle, ale co by to mělo jinak být, na tom se myslím nikdy všichni neshodneme. Sice si za peníze nekoupíš úplně včechno, ale ty mršky mají tu geniální vlastnost, že něco, co by se hodilo, si za ně dovede pořídit každý.

Ony všechny ty vznešené myšlenky jaksi zapomínají na fakt, že člověk je především ta nejhorší šelma na téhle planetě. A myslím, že peníze jsou ještě docela kultivovaná forma, o kterou se ty šelmy můžou rvát. Mohlo by to být i horší.
Pavel2
Čtvrtek, 04. února 2016 - 23:13:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13657
Registrován: 8-2002
Risan:
myšlenka v druhým odstavci je zajímavá. a přiznám se bez mučení, tímhle směrem jsem o tom ještě nepřemýšlel...

spíš pokládám za důležitý i jiný hodnoty, který by měly víc vylézt nahoru:
-že jsme zdravý a můžem normálně fungovat
-že po nás nikdo nestřílí rakety ani nehází granáty
-že máme dobrý vztahy s ostatníma, rodinu, práci, nějaký peníze...
-defacto si můžem dělat co chcem
atp.

všichni to považujem za samozřejmý, ale ono to zas tak samozřejmý není.
konec OT [proud]
Pátek, 05. února 2016 - 09:58:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3172
Registrován: 11-2006
Pavel:

- že jsme zdravý a můžem normálně fungovat
Jak kdo, v dnešní době, kdy člověk slyší, jak se každý den narodí jedno dítě s rakovinou, bych toto zrovna za jistotu nebral.
-že po nás nikdo nestřílí rakety ani nehází granáty

Ale cítíš se i přesto na 100% bezpečně? ona je bohužel otázka času, kdy i tohle nebude samozřejmost..

-že máme dobrý vztahy s ostatníma, rodinu, práci, nějaký peníze...

Vztahy a rodina je asi tak jediné, co můžeme dost dobře ovlivnit. Práce? no pokud jsi zaměstnanec, tak nemáš jistého nic. Pokud podnikáš, tak to je otázka. Ale ta jistota není ani tak.

-defacto si můžem dělat co chcem

Ano, ale smyčka se pomalu utahuje.

Denně čtu, jaké kdo vymyslel nařízení, co se kde bude hlídat, co se smí a co se nesmí, co se bude trestat, na co bude dohlížet jaká komise, kde bude jaká kamera a co smí a nesmí sledovat. Člověk se dozvídá, kde všude mají Tvoje údaje, jak tě špiclujou až kdesi v USA jen na základě debilního facebooku. Z novin se dovídáme jen to, co se někomu hodí. Dlouhou dobu jsem žil s pocitem, že jsme opravdu v demokratické zemi svobodní. Ale poslední dobou mám pocit, že se to otáčí a tak nějak se utahuje smyčka neomezené moci, která chce v první řadě nahnat ovečky do ohrady. Dělá to pomalu a v tichosti a strašně chytře. Pěkně oblbnout lidi.

A stejné je to s dnešními výrobky, auta nevyjímaje. Peníze vládnou světem. Udivuje mne, kolik ti, co je mají, ještě potřebují. Ale tak to je a vlastně bylo vždycky. Jen v menší míře. Dneska je to možná až moc. A dokud se vše bude řídit ziskem a mocí, budou nám předkládány takové zákony a nařízení, abychom ty peníze museli vydat těm, kteří chtějí vládnout. Co se aut týká, v Itálii to zákazem starých aut začne...
Pátek, 05. února 2016 - 11:27:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 186
Registrován: 8-2015
Dotaz k autům: Proč v Anglii nevadí repliky parních vozidel, často stavěných ze šrotu ,např. toto video: https://www.youtube.com/watch?v=vexP7wGUHi4&list=PLKsNSzpCtjjBmA4 hHTrLTGqx4Qkm4RxWE ; http://www.heritagephotos.co.uk/v/stock/110654802/12990885202/erf -sentinel-steam-wagon-typhoo
Dále má papíry polský závoďák ze Škody 120 http://www.autoforum.cz/fascinace/skoda-120-turbo-202-koni-v-norm alizacni-plechovce-dela-paradni-sleeper/ , trabant s maluchovým motorem , dvoucestná vozidla z Maluchů apod. Proč tam to jde a tady ne? Asi nejsme právní stát? :-( Ten, kdo u nás tato vozidla zakázal stavět nebo zkomplikoval jejich schvalování, je u mě škůdce národa a brzda pokroku :-)
Automobilky by mě asi zabily, nechal bych vyvinout jednoduchý odolný motor bez elektroniky, startovatelný také roztlačením, který utáhne tunové auto rychlostí 100 km/h a vleze se do různých aut, a mezikusy pro jeho montáž na různé převodovky. Nevyžaduji šílenou rychlost, ale šílenou odolnost a životnost :-) Jak již jsem možná psal, u domácích výtvorů a přestaveb musí fungovat brzdy, řízení a motor :-) Do osnov učebního oboru Automechanik bych dal montáž motoru na převodovku, k níž nepasuje, stavbu traktůrků apod. Italský zákaz starých aut je špatný stejně jako německé ekozóny, o kterých jsem četl, že nefungují, a různí chytráci je zkoušejí zavádět u nás. Divím se, že se Italové nebouří?
Ve stavbě různých vozítek, traktůrků apod. vidím využití dílů, které by se jinak vyhodily. Hnoji je jedno, jaký motor ho veze :-) Na nové auto nemám, musím opravovat staré :-) Škodu MB má i anglická diplomatka :-) Díky Kwasi
Pátek, 05. února 2016 - 13:06:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6145
Registrován: 12-2005
kwasi tady jde jen a pouze o byznys....
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Pátek, 05. února 2016 - 22:24:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1204
Registrován: 4-2014
Škoda Octavia, r.v.2001, najeto přes 1.000.000 km.

http://www.novinky.cz/auto/393727-milion-kilometru-a-porad-jezdi- ridili-jsme-jedinecnou-octavii.html
Pavel2
Pátek, 05. února 2016 - 22:36:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13662
Registrován: 8-2002
mirous:
1. nesmíš tolik koukat na TV zprávy [wink], i noviny je třeba číst s mírou. přečteš to celý od titulky po sport, zabiješ tři hodiny času a ještě z toho budeš šedivět [happy]

2. mluvím především o svým okolí

3. říká se, že ti úspěšní se zabývají pouze věcma, který jsou schopni ovlivnit. tj. neovlivním to, aby mi do novýho modelu auta zase montovali 2.0 TDI jako dřív, když teď už dělají jen 1.6 TDI. ale mám jistou šanci, že když mi před barákem porazí strom, můžu vlítnout na radnici, aby tam zasadili novej. anebo aspoň dosáhnu toho, že když ho tam zasadím já, tak ho hned nějakej ouřada nenechá podříznout.

4. ten kdo má prachy chce prej vždycky ještě víc. asi je to nějaká nemoc, hromadit peníze, majetek, funkce a vliv. ale doktoři tomu ještě nevymysleli název [happy]
Sobota, 06. února 2016 - 06:38:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 792
Registrován: 4-2007
Včerejší ultrakretén z Letňan. Měl jsem ho bohužel možnost pozorovat po celou dobu jeho chování a fakt netuším, co si mám o tom mám myslet, zda byl veselej a nebo se jednalo o prostou idiocii. Vyjel ze Kbelské sjezdem k tescu, nahoře na brejlích zjistil, že sjel blbě, na vteřinu zastavil a přes šrafování, šipky, plný čáry a značky odbočil vlevo do prostisměru na sjezd z D8. A pro jistoru se dal rovnou do levýho a rozjel to proti zatáčce tak na osmdesát. Jak to dopadlo nevím, já pokračoval Libereckou do centra, kdežto on v protisměru z centra na D8.


Sobota, 06. února 2016 - 12:13:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 395
Registrován: 12-2007
dnes v rokycanske neomcnici videna cerna audina s SPZ DOC TOR 01 , to ma zachranka sluzebni auta?
Sobota, 06. února 2016 - 21:58:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6147
Registrován: 12-2005
Chmelda - jéééé tam bych chtěl ject s něčim velkym těžkym a pevnym [satan]
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Pavel2
Sobota, 06. února 2016 - 23:29:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13667
Registrován: 8-2002
chmelda:
ultrakretén 8S7 2822 byl registrován v ORP Mladá Boleslav. zasloužil by si zabavit řidičák, na místě rozstříhat a auto rozmlátit kladivem. ty jsi nezaznamel info o nějaký velký nehodě? tak to asi přežil celej a příště to udělá zas [ko]

přemýšlel bych jak upozornit PČR, že je ostatním hodně nebezpečnej. minimálně by ho měli otestovat na OPL (a samozřejmě alko).
Pavel2
Sobota, 06. února 2016 - 23:33:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13668
Registrován: 8-2002
joudatfd:
na RZNP už tu máme speciální místnost [wink]
Neděle, 07. února 2016 - 10:29:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1205
Registrován: 4-2014
Chmelda.
Jak by řekl klasik. "Máme zámky, máme klíče a taky máme lidi pěkné....."
Neděle, 07. února 2016 - 17:07:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 189
Registrován: 8-2015
Toto jsem nafotil u myčky ve Zlíně: Porsche, Jaguar a má Škoda 120 :-)

Má umytá škodovka čeká na odvoz k drobným opravám :-)
Úterý, 09. února 2016 - 10:06:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3182
Registrován: 11-2006
http://praha.idnes.cz/taxi-protest-na-magistrale-dde-/praha-zprav y.aspx?c=A160208_063039_domaci_ale

Včerejší blokáda magistrály mě opět přesvědčila o neschopnosti policie, ať městské, či státní. Nevím, v čí bylo tohle kompetenci. Každopádně odtahovat individuálně z modrých zón, to by jim šlo, ale když si pár vymaštěnců (Bobesh promine, ale pražští taxikáři jsou prostě trošku jiná sorta) nelegálně zablokuje možná nejrušnější silnici v ČR a ještě si tam otevřou křesílka, to naše strážce zákona nechává naprosto klidnými a ještě pomalu zbuzerují řidiče, kteří tuto blokádu kritizují. Všem bych rozdal pokuty a postupně začal odtahovat.
Jednoduchá rovnice
Úterý, 09. února 2016 - 10:37:54  
Neregistrovaný host
77.95.46.154
Pokud se přes půl dne 200 aut taxikářů flákalo na magistrále a kromě dopravy, kde to sami způsobili, nic v Praze nezkolabovalo a každej se nakonec dostal, kam chtěl a měl, znamená to, že pražští taxikáři jsou úplně zbytečný element, resp. jsou přemnožení a kromě několika aut bohatě postačí MHD.
Pavel2
Úterý, 09. února 2016 - 12:07:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13670
Registrován: 8-2002
mirous:
zřejmě je to tak, že dokud na tebe nevytáhne někdo nůž, všichni jsou v klidu a všem je to u prdele, jeden pruh nechali a průjezdnost je v omezený míře zachovaná.

samozřejmě že by se policajti dostali s taxikářema do konfliktu, ale od čeho tu ty obě policie jsou?!?

jaxem se přesvědčil hned začátkem roku, stejně to funguje i ve zdravotnictví: pakliže je podezření, že jsi v ohrožení života nebo s možností vážných zdravotních komplikací, do 5-10 minut přijede rychlá, to funguje skvěle.

ale jakmile tě vyšetří a zjistí, že jsi ok, akorát máš třeba silný bolesti nebo se sám ani nevysereš, posadí tě na křeslo do čekárny a dostaň se na druhej konec města v noci jak umíš, na sanitku (převozovou) nemáš nárok.

jsme divnej stát, je vícero věcí, který 25 let po listopadu fungujou víc a víc nahouby. jako kdyby ze všeho koukala snaha maximálně šetřit za každou cenu.
Úterý, 09. února 2016 - 12:55:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1513
Registrován: 10-2007
Pavel2: no tak šetřit veřejnými penězi by se asi mělo vždy a všude, protože jaksi není víc lidí, kteří by ty veřejné peníze generovali (spíš je víc a víc lidí, kteří je žerou) - viz neustálé pokusy, jak vybrat víc na daních, které nelze označit jinak než zoufalé. Ono taky utrácet vlastní život činností, která člověka až tak nebere, aby se cizí lidé měli dobře, to bude bavit jen do určité míry.

Otázka je, kdo stanoví, co je nutnost za ty veřejné peníze pořizovat, a co už luxus. Děsím se každého, kdo na ni má snadnou odpověď. Protože ta odpověď není jednoduchá a zároveň musí být jednoduchá, má-li z toho být centrálně řiditelný a kontrolovatelný systém, bude tento principiální rozpor vždy generovat příklady, kdy se moc šetří a příklady, kdy se moc utrácí.

Nevím, jestli to úplně má souvislost s listopadem 89, já vím, že to byla euforie a věřilo se, že je to šance, jak vylepšit všechno. Ale to byla fakt spíš víra. Myslím, že zklamání z toho, že se nenaplnila, je tak trochu naivní. Ve skutečnosti byly různé skupiny, které chtěly změnu z různých důvodů. V tom listopadu se potkalo hlavně to, že tu změnu chtěli všichni a tak se podařila. Různá očekávání a různé cíle lidí to ovšem sjednotilo jen na tu chvilku.

Pokud to souvislost má, pak nejspíš tu, že svět jde už zase opačným směrem, než se šlo u nás v roce 89, takže zhoršování lze očekávat.
Úterý, 09. února 2016 - 13:31:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3186
Registrován: 11-2006
O zdravotnictví bych tu mohl psát eseje. Kdysi ta péče nebyla tak moderní a nemocí, které se daly léčit bylo daleko méně, ovšem byla ta péče tak nějak poctivější. A to je ve všem, napsal jsi to Pavle, dost přesně. Za vším hledej šetření. Ovšem pak se člověk dozví, že za dvě blby stát vyplázl 14 milionů a další stamiliony půjdou do uprchlíků. A mně třeba před dvěma roky vzaly žlučník a když mám problémy i dva roky poté, zjišťují doktoři, že to vlastně žlučník asi ani nebyl. Takže jsem o orgán chudčí jen proto, že se šetří a nikdo nebyl schopen mě pořádně vyšetřit. Nemluvě o tom, že když člověk pomalu chcípá, tak tě na speciální vyšetření objednají na květen [happy]. Velká paráda. Ale ono to není jen u nás, na západě od nás to není o moc lepší. Furt si říkáme, jak je tam super zdravotnictví, ale třeba co jsem slyšel od známé, co dělá v Německu, to by člověk nevěřil svým uším..
Úterý, 09. února 2016 - 16:33:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3188
Registrován: 11-2006
A máme tu článeček na téma "policejní Octavie v akci". Asi je to stylem napsání článku, ale vyvolává to ve mě dojem, že snad byli zklamaní, že tentokrát nemají 20 zářezů na volantu za směnu, ale jen pár.

Kvituju hlídání přejezdu a hlídání levých pruhů či blinkrů, ale chytat na silnici z HK do Pardubic, to je prostě buzerace...a až si poslušný Ťok prosadí pevné sazby za pokuty, to bude panečku hitparáda..

http://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/auto/tak-vypada-skryty-police jni-dohled-reportaz-ze-sluzby-v-utaj/r~2bcb3b98ce7a11e59363002590 0fea04/?utm_source=centrumHP&utm_medium=newsbox&utm_content=A&utm _term=position-1
Středa, 10. února 2016 - 09:18:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6156
Registrován: 12-2005
Včerejší blokáda magistrály mě opět přesvědčila o neschopnosti policie

Ano když jsem to viděl v televizi začínal jsem trochu zuřit. V tu chvíli bych chtěl jet kolem se starou polorozpadlou tatrou 815 a věřte že celou řadu taxíků parkujících blíže k průjezdnýmu pruhu bych pořádně vorval aby si čuráci pamatovali že se na magistrále neparkuje.
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Středa, 10. února 2016 - 09:54:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 312
Registrován: 10-2007
Pokud to souvislost má, pak nejspíš tu, že svět jde už zase opačným směrem, než se šlo u nás v roce 89, takže zhoršování lze očekávat.

Amen :-(
Čtvrtek, 11. února 2016 - 05:33:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 192
Registrován: 8-2015
Anglický silniční vláček s Landroverem GB green-passenger-road-train-in-leeds-uk-DFNCMR.jpg
Pondělí, 15. února 2016 - 13:30:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3214
Registrován: 11-2006
Tak tu máme další taškařici na téma "emisní zóny". Tentokrát přímo z města, které se mě týká. Nejvtipnější je, že krycí manévr je vyhnání kamionů z města, což je za prvé blbost, protože drtivá většina kamionů jsou pomalu na úrovni EURO 6 (čili ekologičtější než třeba staré hulící Octavie TDI, které používá městský úřad) a za druhé, dokud nebude dokončen okruh Prahy, je to stejně neproveditelné. Sranda na tom je, že se snaží omezit nikoliv centrum, ale páteřní silnici skrz město, po které se jezdí ze všech směrů. Chudáci důchodci z okolních vesnic, kteří sem musí na nákupy. Krásná ukázka toho, že město řídí banda nekompetentních individuí, kteří se ukrývají pod maskou veřejně známého starosty z televize, který je ovšem kompetentní ještě méně, než jeho podřízení...

Cituji z městského FCB:

"Říčany v hlavních zprávách na ČT 1. Místostarosta Zdeněk Hraba /Klidné město/ popsal plán zavést nízkoemisní zónu v Říčanech, která by byla zaměřená proti tranzitu kamionů. Ve středu říčanští zastupitelé také schválili jeho návrh na omezení tranzitu kamionů na silnici 101 - Říčanská. Město se bude snažit zavést omezení vjezdu tranzitních kamionů - tedy všech, které v Říčanech a nejbližším okolí nevykládají nebo nenakládají zboží."

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1097181328-udalosti/2164110 00100214/obsah/452644-nizkoemisni-zony
Pondělí, 15. února 2016 - 13:49:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1520
Registrován: 10-2007
Asi už všichni zapomněli, že emisní norma uvedená v techničáku a nakonec i měření emisí nemá s reálnými emisemi vozidel v provozu zas tolik společného. Je legrační, že to vytáhnou tak brzy po aféře VW a nikoho z vážených redaktorů ani nenapadne se zeptat, jestli nízkoemisní zóna vážně něčemu pomůže.
Pondělí, 15. února 2016 - 15:44:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 313
Registrován: 10-2007
Nojo, Říčany. Tam se od Nového roku dobře páchají přestupky s dodávkou (a obecně s čímkoli N1). Kdyby to nebylo celé k pláči, bylo by to k smíchu :-/
Pondělí, 15. února 2016 - 16:48:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 665
Registrován: 1-2013
Aktualne
V Praze se chystá Summit V4, kde se bude rozhodovat trochu nadneseně řečeno O našem dalším bytí. Zájem medií,především slovenských ,je ohromný. První dorazila asi před čtvrthodinkou Beata Szidlo z PL.


D a spol. dští síru: Zakládáte spolek odpadlíků, varuje země V4 lucemburský ministr
, píše Seznam
Pondělí, 15. února 2016 - 22:56:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4970
Registrován: 6-2004
Emisní zony jsou jenom další možnost jak tahat peníze...
Důchodci budou v pohodě, protože určitě bude vyjímka pro invalidy ;-).

Jenom otázka. Česká legislativa už zná emisní zony a emisní nálepky? Nebo všechny ty fotky a cedule jsou zkopírované z Německa?
Úterý, 16. února 2016 - 01:52:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6167
Registrován: 12-2005
Ne každej důchodec je invalida....
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Úterý, 16. února 2016 - 12:28:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 667
Registrován: 1-2013
Na jedné ze závodních drah v Praze směr Smíchovský pivovar si troufl řidič Octavie čekat v levém pruhu na odbočení. Následně ho smetl rozjetý hyundaj a oba skončili na zaparkovaném (blbě) bavoráku. Vše se tedy odehrálo na přechodu a chodníku,kde naštěstí nikdo nebyl.

Jen 100 m dále J.Plachty šnůra zběsile troubících aut. Na jejím konci (začátku) rozvozový řidič na dně psychických sil po celodenním ježdění po Praze se nechal vehnat do pasti způsobené arogantně zaparkovaným Fordem.

Šílenství 3 se nekoná. Žádný zběsilý řidič nového modelu Kia Sportage v NC neřádí. Jede hezky pomalu na výstavní místo.
Úterý, 16. února 2016 - 19:22:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8311
Registrován: 5-2002
O průjezdech trabantů po brazilských silnicích skrz prales se točí filmy a o mercedesech na českých okreskách nic?
[happy]


Úterý, 16. února 2016 - 22:15:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3222
Registrován: 11-2006
mardob: ty máš snad nějaké klony, že jsi v té Praze u všeho :D. Mám podezření, že jsi rentiér, který jen chodí po praze a hledá nějakou akci a když zrovna nic není, tak si zajede do Monaka :D
Středa, 17. února 2016 - 12:30:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 669
Registrován: 1-2013
Mirous: Tuhle se Minor ptal,jestli jsem v MC nepotkal Rittiga. Včera v NC mě zaujala značka MC, jen jsem šel blíž se přesvědčit ,jestli je to opravdu a stejným směrem od vchodu se vydal i chlapík sportovního vzezření ,ze kterého se vyklubal majitel. Tak jsme si popovídali,docela ho zajímalo jak to tam na mě působilo,říkal,že bydlí nad Casinem,což je čtvrť ,kde bydlí tenisté a piloti F1,ale i atleti atd.
Kdo to byl netuším a mobil jsem vytáhl,až nastoupil.

Středa, 17. února 2016 - 14:10:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 318
Registrován: 10-2007
353: Tohle ale není okreska, a to ani v Bohem zapomenutých Čechách (byť to tedy stavem trochu připomíná D1 ;-)
Čtvrtek, 18. února 2016 - 18:20:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 672
Registrován: 1-2013
Všechny černé sportage se prodaly jak teplé housky. Takže za dva dny se muselo transportovat znova.

Pavel2
Čtvrtek, 18. února 2016 - 19:40:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13687
Registrován: 8-2002
fuj ten předek je ale vošklivej!
Čtvrtek, 18. února 2016 - 19:53:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3225
Registrován: 11-2006
Vypadá to jako nějakej rejnok...Musím říct, že v současné době považuji za nejzdařilejší design Škodovek a líbí se mi i Subaru.

Podle dnešního článku náš čeká ekovýpalné zase na novější auta..

http://ekonomika.idnes.cz/poplatky-za-ojetiny-0qv-/eko-doprava.as px?c=A160217_215816_eko-doprava_ale

353: jak slouží to Tvé piáno? už se na něm něco rozbilo, co ho máš?

(Příspěvek byl editován uživatelem mirous.)
-OndraS
Čtvrtek, 18. února 2016 - 22:07:03  
Neregistrovaný host
95.82.137.200
Mirous - já nevím, proč nám musí vládnout banda idiotů. Já už vážně nevím co si o tom myslet. Ekopoplatek, jak se píše ostatně v článku, nezabral, a omlazení parku nepřinesl, ale přesto zavedeme další. Emisní zónování se ukázalo jako kravina, ale přesto to tady začínáme všude možně plánovat. Lidi na kole jezdit nebudou, ale přesto do cyklo-infrastruktury sypeme další love. Bodový ssytém ani represe a tzn měření rychlosti nikde nic konrétního nepřinesl, ale přesto bude všude čím dál víc kamer, radarů, a represí. V příčině technickýho stavu se stalo zanedbatelné množství nehod, ale přesto prohloubíme složitost absolvování TK.
Jízda autem je už dneska vlastně něco jako zločin. A já, kterej používám k ježdění auta z let 1972 - 1992, jsem vlastně úplnej rebel. A teď už bude rebelie i jezdit jedičkovou Fábií.
Ať jdou normálně doprdele. Proč rovnou neřeknou, že lidi auta z těchdle let kupují nejčastěji a ojetiny jsou právě a defakto jeom z těchdle let, a tudíž že se jedná jenom o další sosání peněz z kapsy těchdle nebožáků, kteří na nový auto nemají (nebo ho jako já nechcou).
Vždycky mě napadá na adresu našich zákonodárců: "Co dělaj anarchisti, proč po něm něco nehoděj?"
Pátek, 19. února 2016 - 07:54:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1226
Registrován: 4-2014
Já měl za to, že za Oct I, nebo Golfa IV se už dávno platilo. No jo, teď už nejde čachrovat s polopřevodama, tak čekají, že se podaří vybrat víc peněz. Každopádně by mě zajímalo.... pokud už má auto ekopoplatek zaplacený a teď se zvýší, třeba z pěti na deset tis. Platí to, že byl uhrazen, nebo budou chtít doplatit? Bych se nedivil.
Pátek, 19. února 2016 - 10:48:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4304
Registrován: 10-2008
mardob: Uff ten novy Sportage... z mojho subjektivneho pohladu by som povedal:
"Kupujte predoslu generaciu, kym su posledne kusy na skladoch!"
Toto je krok vedla.
Pátek, 19. února 2016 - 13:27:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1526
Registrován: 10-2007
Ondro, pokud otázka "proč nám musí vládnout banda idiotů" je myšlena vážně a skutečně hledáš odpovědi na to, jak je možné prosadit všechny ty hloupé a povrchní věci, doporučuji pro začátek například tuto knihu a případně související díla. I když jde o knihu z roku 1922, překvapivě je stále platná a ještě překvapivěji se z ní lidstvo nedokáže poučit (ona ostatně ani moc východisek nenabízí, spíš jen popisuje to, čemu se pořád dokola divíme).
Pátek, 19. února 2016 - 13:35:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6171
Registrován: 12-2005
No mě to nadvedlo včera ze židle když sem to slyšel v rádiu. Ještě tam zpovídali nějakýho zmrda MD a prej na co se ty vybraný dukáty používají.
Ten čurák nebeskej řek že mimo jiné na kotlíkový dotace!!!!! [angry]
Takže to má hned několik aspektů který mě serou:

1) tak mě stát pokutuje za vlatnictví starýho auta a ty peníze co ze mě vymlátí dá jako odměnu čurákovi co má sterej kotel?
Kurva jak to?
Pokud by to mělo běl všechno v rovině tak by naopak zmrd co má 50 let starej kotel měl mít taky nějakej flastr... třeba přirážku k dani z nemovitosti.
Mě stát pokutuje za starý auto a na nový mi nepřidá. Proč teda nepokutuje majitele kotle ale naopak mu dá třeba i 80% na novej kotel? Proč kurva proč?
Já bydlim v paneláku topím dálkově takže velmi ekologicky. Proč mam teda pokutou za svoje auto platit čurákům co topí kdoví čim?

2) ten poplatek dle textu v TP jest na podporu sběru autovraků. Tudíž má bejt využitej na odstranění odstavených vraků z ulic a na likvidace dosloužilých aut. Na to jsem státu peníze odevzdal. Jenomže stát udělal na desetitisíce lidí PODVOD a ZPRONEVĚRU když ty peníze použil na kotlíkový dotace!
Já nemam v TP vytisnuto poplatek na podporu kotlíkových dotací byl uhrazen!!!!!

Potkat Ťoka nebo někoho z jeho nejbližsích podřízených z MD tak mu na místě rozbiju xicht tak že skončí ne špitálu nebo rovnou pod drnem!!!!!!

VZKAZ PRO MINISTERSTVO DOPRAVY - VYCHCÍPEJTE ZMRDI DO POSLEDNÍHO DLOUHOU A BOLESTIVOU SMRTÍ !!!
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Pátek, 19. února 2016 - 15:21:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 673
Registrován: 1-2013
Triumvirátu Jacqus-Stropnický-Dolínek se podařil dávný sen. Zrušit P na Malostranském náměstí.
Takže místo aut beton a bezdomovci kolem kašny. Turisté a návštěvníci
jak píše Martin 100
VYCHCIPEJTE !
http://praha.idnes.cz/parkoviste-malostranske-namesti-konec-d91-/ praha-zpravy.aspx?c=A160219_121204_praha-zpravy_rsr
Pátek, 19. února 2016 - 16:10:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3227
Registrován: 11-2006
Martin: tento stát udělal takových podvodů a zpronevěry, že nějaké ekodaň je oproti tomu maličká kapka v moři. Já miluju naší zemi z pohledu naší kultury a přírody. Ale úpřímně nemám rád Čechy jako národ, nesnáším naší politiku, krátkozrakost a neskutečnou vlezdoprdelitu tomu, kde se to zrovna hodí. Na druhou stranu, něco málo jsem už procestoval a ono to jinde zas není o tolik lepší. Maximálně se najde někde premiér s koulema, co alespoň chrání svoji zemi plotem. Jinak jde všude jen o zisk, moc a zisk. Automobilky lobbují a lobbují, potřebují prodávat. To, že tím stejně tuhle skupinu lidí nedonutí si koupit nový auto, nikdo neřeší. Hlavně, že mají splněný úkol B. A politici mají více peněz na své třílitrové Superby, které pak nepoužité stojí na dvoře ministerstva. Bohužel, ekvivalentní sráčoviny se děly vždy a vždy dít budou. Pokud chceš být za vodou, běž do politiky [happy]. Kdysi bych řekl - podnikej, ale ani podnikatelé to dnes fakt nemají lehké (pokud nejsi Janoušek a podobný typ "podnikatele").
Já bych třeba na nové auto i ušetřil, na nějakou Fábii nebo možná sockoidní Octavii, trvalo by mi to, ale dalo by se to. Ale prostě nechci, proč si mám kupovat něco, co je nudný, blbě udělaný a strašně to nechci? To ty peníze raději procestuju. Nebo si koupím auto, o kterém sem ještě přesvědčen, že bylo děláno celkem poctivě, ale to bych si musel koupit něco kolem roku 2000. Bohužel, vše směřuje k tomu, že dopadneme jak v Itálii a prostě zákažou stará auta. Jen nechápu, co z toho kdo má. A nechápu, proč zrovna auta..asi mají pocit, že člověk za volantem je moc svobodný a to je samozřejmě špatně..co na tom, že jeden zbytečný let z nějaké Prahy do nějaké prdele v Asii vyprodukuje více škodlivin, než moje 15 let starý auto za 10 let.. (obrazně řečeno).
Pátek, 19. února 2016 - 18:18:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1527
Registrován: 10-2007
Mírousi, jaký smysl má psát věty jako je ta Tvoje poslední, která obsahuje mínímum fakt, ale kvanta emocionálně zabarvených hodnocení, která z žádných fakt nevychází? Jsi svobodomyslný racionálně uvažující mladý muž nebo nasraný rudý proletář z putyky, co sice nic neví, nevymyslí a nespočítá, ale "těm zazobanejm" vydatně závidí?
Pátek, 19. února 2016 - 18:44:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 620
Registrován: 7-2008
Stát potřebuje z kapes občanů vytáhnout co nejvíc. Všude se šíří propaganda jak jsou stará auta nebezpečná a neekologická. Drtivá většina lidí tomu věří a i za cenu " půjčky " si pořídí nové auto. I když s ním najedou třeba 5000km/rok ale mají hospodárné , ekologické a moderní auto.
Názorný příklad : Jedni důchodci měli Wartburg. Moc hezkej , bez koroze a najeto sotva 60 000. Jenže důchodce zaslechl v televizi , že jeho auto je neekologické a nehospodárně . Tak si koupil v roce 2012 Hyundai i20 a wartburg nechal sešrotovat.
Takže Mediální propaganda zapůsobila. A věřím tomu ,že do dvou let někdo takový zákon o regulaci stáří vozidel schválí :-(
Mám auto 21 let staré :-) mám ho od roku 2003 a setkávám se na mnoha místech s překvapením jaktože už sem to dávno nesešrotoval a nemám něco novějšího. A netoužím po novějším (ba naopak po druhém ještě starším)A pro někoho sem "nemocným člověkem" (jednou mi v autobuse prohlásil cestující ,že ti co sbírají veterány jsou duševně nemocný a ohrožují okolí) Kolega z práce mi pořád předhazuje ,že mi sežene toyota a kia atd. A nepochopí jak můžu jezdit ve felicii. A mě se s ní jezdí pořád skvěle.
ZČU -Plzeň :-)
Pátek, 19. února 2016 - 19:25:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6173
Registrován: 12-2005
Ať je zakážou - zakázaný ovoce nejlíp chutná. Pak ale moje výhružky střelnou zbraní nebudou jen výhružky ale holej fakt. Ke svodobě se dá prosřtílet ... chce to jen nějakej čas, dobrou mušku a hodně moc munice.
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Pátek, 19. února 2016 - 19:39:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1487
Registrován: 12-2006
Doufám, že mi moje naftová jedničková oktávka vydrží i při nájezdu 40tkm za rok ještě hodně let. Rozhodně nechci nic novějšího, na co... Jinak průměrný věk mých aut je krásných 23 let (8, 15, 26 a 43). [proud] Ekopoplatek je jen pěkná zlodějina, omlazení vozového parku se koná a konat nebude.
bylo: Trabant sedí na silnici výborně a jeho akcelerace je bezvadná. To však nesmí svádět k lehkomyslnosti. (návod - Trabant) + VAZ-2108 je pětimístný, komfortní, rychlý, maloobjemový automobil nejmodernější koncepce určený pro provoz na jakýchkoliv vozovkách s vyjímkou cest s nezpevněným povrchem s hlubokou stopou.(návod - Lada)

je: VAZ 2105 hranatec a VAZ 2101 kulatec
Pátek, 19. února 2016 - 20:26:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6174
Registrován: 12-2005
Muj průměr je 26 a půl roku ..... 26 a 27 let jest mým vozidlům a plně mi vyhovujou. Na co by mě bylo nějaký nový? Na těch 5 + 7 tisíc km?
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Pátek, 19. února 2016 - 20:29:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3228
Registrován: 11-2006
Risan: vím, že jsi natolik inteligentní, že rozeznáš emotivně napsaný příspěvek od příspěvku faktického, či částěčně faktického. Nejsem rudý proletář z putyky, tam ani nechodím, bohatým nezávidím, sám se mezi nimi dost pohybuji a ono není moc co závidět, ovšem někdy se prostě fakt naštvu nad bezmocností, jakou člověk má. To pak asi více převažují emoce, než racionální myšlení. Koneckonců, jednou mi jednou někdo řekl, že mluvím rychleji, než myslím..asi na tom něco bude.

Martin: silná slova. Víš sám, že to nikdy neuděláš [happy] Minimálně do doby, než to začně dělat drtivá většina národa...

7103: já jezdím ve Felici mimo jiné také, a zatím se setkávám spíše s pozitivními reakcemi, většinou nad zachovalostí auta. Každopádně také více přemýšlím, že bych prodal současné Mondeo a koupil si něco echt starého [happy]. Třeba nějakou Granadu, nebo se mi strašně líbí "piano", kterým jezdí 353.
Pátek, 19. února 2016 - 20:53:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 808
Registrován: 8-2011
Kolega z práce mi pořád předhazuje ,že mi sežene toyota a kia atd.

Twl to radši budu jezdit v mým Volvu z 97 roku než vlézt do nový kie,hnujdaje nebo podobný mrdky!!!
Pátek, 19. února 2016 - 20:58:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6175
Registrován: 12-2005
Minimálně do doby, než to začně dělat drtivá většina národa...
Někdo začít musí.
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)