Diskuse K-report » Archiv 2016 » Železnice » Německo » Archiv diskuse Německo do 11. 07. 2016 předcházející | další

Archiv diskuse Německo do 11. 07. 2016

dolů
   autor příspěvek
Adamek
Pondělí, 20. června 2016 - 21:19:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 852
Registrován: 10-2007
Jste nevychovaný hlupák.
Pondělí, 20. června 2016 - 21:20:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3221
Registrován: 11-2004
Tak u toho bych chtěl být jak náctileté ucho ze zahraničí jebe příslušníky spolkové kriminálky při kontrole. [lol]
Čím mladší, tím větší EGO, ambice a všechno to okolo ... do doby než dostane pořádně po držce a někdo mu ukáže kam patří.
» Bezva. Je vidět, že pokrok do horoucí prdele nelze zastavit a že líp už bylo. «
Nesni
Pondělí, 20. června 2016 - 23:37:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 984
Registrován: 6-2014
Trs2004:
pokud by je nezkontrolovali a mě ano, tak by jsi také něco ode mě vyslechli
Řekl bych, že to je ale podstata současných kontrol - namátkové. V schengenském prostoru se nemůže běžná hraniční kontrola týkat všech cestujících.
Miloš_jonák
Pondělí, 20. června 2016 - 23:38:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 61
Registrován: 12-2007
No já bych chtěl vidět jestli by panáček dělal taková ramena až by mu do kupé vlezli dvě gorily s odznakama Bundeskriminalamt a začli by se skutečně vyptávat... [kladivo]
Úterý, 21. června 2016 - 00:10:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 625
Registrován: 10-2010
Tak podobné namátkové gestapákování se provádí i v ČR.
http://zpravy.idnes.cz/celnici-pri-osobni-prohlidce-nasli-u-mladi ka-marihuanu-p1f-/krimi.aspx?c=A140
http://pardubice.idnes.cz/prohlidky-ze-strany-celniku-povazuji-st udenti-za-sikanu-pzi-/pardubice-zpr

Osobně mi to příjde dost nepříjemné až ponižující. Ale asi to nese výsledky.

Mnohem gestapáčtější mi přijde přepravní kontrola vystupujících v Bad Schandau z peážního vlaku, jestli mezi nimi nejsou "vyvrženci" s českou vnitrostátní jízdenkou, kteří v B.Sch. přerušují jízdu. [crazy] Četl jsem to někdy před 2 lety v jedné diskusi na k-rep. (Nevím jestli k tomu skutečně dochází.)
Příští rok bude ve znamení piva! [jidlo][kladivo]
Já nevím, kde se to v člověku bere, ten neklid, co ho tahá z místa na místo. Co mu nedovolí aby se usadil, aby byl sám se sebou spokojený jako většina ostatních. Já prostě nemůžu zůstat na jednom místě, vážně, fakt.
Úterý, 21. června 2016 - 07:55:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 433
Registrován: 11-2007
Tak na přechodu v Bad Schandau je jedna policejní k*r*á*v*a, která buzeruje opravdu neskutečně, potvrdila to i průvodčí. Asi zamindrákovaná dederónka. Byl sem svědkem jak si vybrala dvě asi 20 leté holky co jelly z nákupu v Drážďaněch, potažmo Primarku[happy]. Chudáci musely všechno obleční z těch papírových tašek vyndat, ukázat paragony. Chudáci holky, byly z toho úplně vyklepaný a vůbec bych se nedivil, že po takové zkušenosti už tam nepojedou takže dráha zase přišla o zákazníky...Kvůli jedné...Vůbec by mě zajímalo, kde je napsáno, že si musím nechat paragony od nákupu....Co by s nima dělala, kdyby je už neměly? Přecijenom na ty hadry z Primarku se ani nevyplatí si je nechávat, těch pár Eur co většinou stojí...
Mladějov
Úterý, 21. června 2016 - 11:25:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8342
Registrován: 3-2007
Mnohem gestapáčtější mi přijde přepravní kontrola vystupujících v Bad Schandau z peážního vlaku, jestli mezi nimi nejsou "vyvrženci" s českou vnitrostátní jízdenkou, kteří v B.Sch. přerušují jízdu.

Mně ani ne. Holt se zas nějaký český vychcánek spálil. Nebyl jste to zrovna vy ?

Ke kontrolám v BS: Nemusím mít žádný paragony, kdyby je neměly, vůbec nic by se nestalo.
"Kde je napsáno" ..no tak si stěžujte. Vážně. Napište, jak jste dopadl, podle toho, že podobné namátkové kontroly se dělají už od Schengenu, asi nedopadnete moc valně.
Úterý, 21. června 2016 - 11:42:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 626
Registrován: 10-2010
Mladějov:
Jak jsem psal, četl jsem to kdysi na nějaké diskusní skupině na k-rep a nevím jestli k tomu skutečně dochází. A ne, ten spálený český vychcánek jsem nebyl já.
Jenom mi odchyt a lustrace cestujících na peronu (nikoliv ve vlaku!) ze strany přepravních kontrolorů přijde zbytečně represivní.
A taky během delších pobytů si jdu třeba koupit do haly něco k pití a ani mě nenapadne že bych mohl narazit na drába...)

Kdysi dávno (2009) se to řešilo i v Říčanech, když byl zátah revizorů ČD, a.s. v podchodu.
http://info.ricany.cz/mesto/ddiskuse-tema.asp?cd=55&typ=r&detail= 8444
Byli sice podle SPPO v právu, ale s pochopením veřejnosti se to nesetkalo.
Příští rok bude ve znamení piva! [jidlo][kladivo]
Já nevím, kde se to v člověku bere, ten neklid, co ho tahá z místa na místo. Co mu nedovolí aby se usadil, aby byl sám se sebou spokojený jako většina ostatních. Já prostě nemůžu zůstat na jednom místě, vážně, fakt.
Úterý, 21. června 2016 - 11:44:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2658
Registrován: 6-2007
V Bad Schandau jsem se taky podobně spálil, ne že by mi bylo líto zaplatit si jízdenku, ale na můj dotaz ohledně platnosti režijky mi jedna průvodčí řekla že ve vlacích z Děčína do Rumburku platí normálně, další s tím taky neměla problém, jen když jsem se večer vracel z Bádu po pěší procházce podél trati z Sebnitz, tak jsem byl osočen za podvod, že režijka platí jen když nevystupuju, nebo nenastupuju v Německu. Tak jsem si zaplatil lístek a bylo. Pro příště už vím.
Kontroly u vlaků přes hranice mi nevadí, vždycky to proběhlo v pořádku. Rozhodně horší průběh měly kontroly ve vlacích přes Lichkov, kde se mi několikrát stalo, že vlak prodlužoval pobyt v Lichkově, abych mohl být detailně prohlédnut, včetně vybalení špinavých ponožek, všech kapes u brašny na foťák a vysvětlování proč a odkud jedu, případně kontroly v noci na nádraží v Berlíně, kde jsem čekaje na vlak vzbuzoval větší pozornost bezpečnostních složek, než hádající se utečenci házející po sobě odpadkové koše [proud]
[new] www.rajnochovicka.cz - Rajnochovická lesní železnice

Mladějov
Úterý, 21. června 2016 - 12:33:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8343
Registrován: 3-2007
No že se to nesetkalo s pochopením veřejnosti, která jezdí načerno se nedivím, často tudy jezdím a oblíbeným sportem říčanských je jet načerno z Kolovrat, kam platí "vnitropražský" kupón.
Já na slušné avšak nekompromisní kontrole nevidím ni špatného, vychcánkovství některých spoluobčanů je známé.

A Poláci ? Ty byli vždycky, co se hranice týče, zamindrákovaní pitomci, co rádi ukazují svou moc.
Čest výjimkám.

Jstli máte režijku, tak veškeré tarifní info můžete získat u té dámy, u které si ty výhody objednáváte, a třeba na www.spojeacesty.cz .

Jinak je to vždycky o míře, pokud mne někdo zpovídá tak řeknu "na jeden den, do Dresden, turista" a hotovo. Tyhle dotazy jsou opravdu dementí, nicméně je krásně vidět, jak se někteří z vás zbyečně vztekáte.

Že mezitím hranici překročí dvacet ilegálních imigrantů nejspíš onoho grenčáka sere víc, než vás.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Pružinskij
Úterý, 21. června 2016 - 12:52:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 812
Registrován: 4-2015
Použitelné jsou i např.:http://fipky.eu5.org/index.php?cat=001
ale posledních pár let je to už neaktuální a s odlišnostmi pro Slovensko. Ostatně i ty spojeacesty rychle zastarávají.
Waarschijnlijke Afstanden.
Úterý, 21. června 2016 - 12:54:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2659
Registrován: 6-2007
Já tam jel tehdá neplánovaně, tak jsem to řešil až na místě. Kdyby mi řekla už ta první, že je potřeba lístek, tak si ho s úsměvem koupím, zas takoví chudáci u dráhy nejsme (někteří) [proud]

V tom Lichově to byli vždycky čeští celníci, ale zřejmě to pokaždé bylo na nějaké udání, protože jinak by nepřišli na mě tři se psem a nezdrželi vlak. To bylo celkem nepříjemné. V Polsku jinak vždycky bez problému, stačilo ukázat českou občanku, případně smysl cesty vysvětlit jako cestu k přítelkyni a vše s úsměvem vyřešeno. Podobně při těch německých kontrolách. Proč se zbytečně s někým dohadovat, a řešit jestli je jeho kontrola legitimní, nebo ne, když to k spokojenosti obou stran může být vyřešeno za pár vteřin. Podle mě nejsou takové kontroly žádný problém, vzhledem k tomu, že můžeme bez problému hranice překračovat kdy chceme a proč chceme [ok]
[new] www.rajnochovicka.cz - Rajnochovická lesní železnice

Miroslav_ Zikmund
Úterý, 21. června 2016 - 13:18:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 225
Registrován: 2-2016
ad Vojtag : na režijku skutečně nemůžete ofiko nastoupit v Německu, ze Sebnice musíte dojít do Poustevny ...
Já jsem jel na německou FIPku a průvodčí nechtěl režijku načíst POP na německém území, protože se zaznamenává čas načtení mohlo by mu to udělat při náhodné kontrole načtených dat problém ... jiná věc je, že na režijkáře nastoupivšího v Poustevně narazí až v době, kdy je vlak na německém území ... jestli je tam nějaký "kontrolní chroust" kterém může zakliknout nástup v Poustevně těžko říci ...
Úterý, 21. června 2016 - 13:20:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2907
Registrován: 5-2002
Nějakým pruzením u kontrol můžete problémy přidělat akorát sobě. Německá policie má dost velké pravomoci, takže "odměnou" může být i krátkodobé zadržení spojené s důkladnou prohlídkou.
OT: a kde přesně v tom říčanském podchodu ty jízdenky kontrolovali? Ten podchod totiž slouží jako normální průchod spojující dvě části města.
Mladějov
Úterý, 21. června 2016 - 13:32:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8346
Registrován: 3-2007
Proč se zbytečně s někým dohadovat, a řešit jestli je jeho kontrola legitimní, nebo ne, když to k spokojenosti obou stran může být vyřešeno za pár vteřin. Podle mě nejsou takové kontroly žádný problém, vzhledem k tomu, že můžeme bez problému hranice překračovat kdy chceme a proč chceme [ok]

Tak jistě.

MZ : Upřímně je mi (a asi komukoli) úplně jedno, jestli mu jeho jízdní doklad do popky někdo načte, či nikoli a jestli tohle někdo vyhodnocuje a podněcuje represi, tak je woool, co si nevidí ani na špičku nosu.
Na německou fipku ? Ono je to jako vlak DB, takže by měla platit na německém území, můžete citovat, kde je napsaná ta neplatnost ? Nojo..dobrej guláš.
Mmch zrovna na přechodu Bad Schandau je pro režistu i nerežistu nějaká podvodná chytristika dost kontraproduktivní, když stojí jízdenka Labe-Elbe 250.-/osobu/den s platností ve veškeré MHD v oblasti.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Mladějov
Úterý, 21. června 2016 - 13:37:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8347
Registrován: 3-2007
Brr: U výstupu od peronu do podchodu - tak pořád lepší, než praxe některých dementních průvodčích zdržet kvůli černému pasažérovi vlak o 40 minut (zažil jsem nejednou).
Úterý, 21. června 2016 - 16:18:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3103
Registrován: 3-2006
A co by dělali, kdybych jim řekl, že neumím německy ani anglicky?

Přešli by do lámané češtiny.

Máthé marihuanů? Kdyš máhlo marihuaný, malý problém, kdyš hodně marihuaný, felký problém, prokurátor!
Upozornění: Příspěvek může obsahovat stopy ironie, cynismu a černého humoru.
Vyrobeno v závodě, který zpracovává vzdálené vize, bláznivé sny a šílené nápady.
Úterý, 21. června 2016 - 18:18:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1017
Registrován: 5-2009
Mně ani ne. Holt se zas nějaký český vychcánek spálil.
Nepřeháníte to trochu? Vzhledem k tomu, že jízdenky na peážní trať jsou vnitrostátními doklady, tak při jízdě na ně platí samozřejmě vnitrostátní pravidla, tedy jízdenka mi platí do cíle na jízdence uvedeném a stejně i na trasu kratší než z výchozí zastávky jízdenky (při jízdě zpět). To, že nelze prodat tarif ČD do zastávek na území VVO je vcelku logické, ale pokud uzavírám přepravní smlouvu na nějakých 50 km a využiji 30 km, tak to samozřejmě není porušení ničeho. Že nelze v Německu české jízdenky kupovat je jiná věc a je to v pořádku.
U soudu, ke kterému bych to hnal, kdyby tato hypotetická situace nastala (jak správně tvrdíte, je to stejně nesmysl, ledaže by měl někdo cíl skutečně jen v Bad Schandau), by dráhy ostrouhaly. Prostě nevymahatelná konstrukce, hlavně že jste si musel urazit vlastní národ.
Mimochodem neznám jediného Němce, co jezdí vlakem, co by toto neudělal, pokud by jel z Děčína do Bad Schandau, kdyby o této tarifní zcela legální kličce věděl. Takže jen hloupě nacionalisticky a hlavně zbytečně urážíte. On ten dle Vás asi "cestující odpad" jsou platící zákazníci a pokud budou takto nemístně lustrováni, tak je jistě touto formou cetovat rychle přejde.

Tento model je i tak pro VVO ekonomicky výhodnější, nebo jezdí ČD dráž než jezdily dříve DB?

A když už jsme u toho, zajímalo by mě, jak ČD a.s.dodržují německé zákony a jak platí na německém území své zaměstnance. Pokud méně než ekvivalent 8,50€, pak porušují platné německé zákony a oproti tomu nějaké hrátky s jízdenkami jsou slabá káva.
Úterý, 21. června 2016 - 18:29:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 627
Registrován: 10-2010
Klavirista: Tak přerušení jizdy zakazují SPPO, str. 25, čl. 86: Jízdu je zakázáno p ř erušit i při splnění podmínek dle č l. 85. 2. SPPO p ř i jízdě po trati č . 083 mezi stanicemi Dolní Žleb – Dolní Poustevna
SPPO ČD

...a TR10 říká, že
Projíždí - li cestující v rámci uzavřené přepravní smlouvy trať Dolní Žleb – Dolní Poustevna a zpět bez přerušení jízdy , v ýstupu, nástupu a přestupu na území Spolkové republiky Německo , vypočte se cena za přepravu dle čl. 15 tarifu TR 10 s tím, že tarifní vzdálenost Dolní Žleb – Dolní Poustevna činí 35 km.

Ve vlaku ať si revizoři kontrolují co chtějí (ať už v BSch nebo v Říčanech), ale odchyt na nástupišti buzerace. (A to i když podle SPPO je/byl v pořádku)
Příští rok bude ve znamení piva! [jidlo][kladivo]
Já nevím, kde se to v člověku bere, ten neklid, co ho tahá z místa na místo. Co mu nedovolí aby se usadil, aby byl sám se sebou spokojený jako většina ostatních. Já prostě nemůžu zůstat na jednom místě, vážně, fakt.
Mladějov
Úterý, 21. června 2016 - 19:26:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8352
Registrován: 3-2007
No wono když vám v těch Říčanech vystoupí z panťáku 120 lidí, z nich 40 jede načerno, tak je to jediné rozumné řešení bez omezování lidí v tom vlaku. Ono totiž mezi Kolovraty a Říčany nestihnete za čtyři minuty zkontrolovat všechny, i kdyby se revizoři rozkrájeli. A na to hřešej ti černí pasažéři. Kolikrát jsem ve vlaku slyšel, speciálně od školní mládeže na adresu průvodčí : Koukni, jak s ní vym.dám, s p.čou. Toho se zastáváte ?
Já úmyslné jednání, zlodějnu, tedy omlouvat nemíním.
Mladějov
Úterý, 21. června 2016 - 19:42:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8353
Registrován: 3-2007
Klavírista : Když někdo koupí úmyslně jízdenku do Poustevny a pak úmyslně vystoupí v Bádu a ještě to okecává typicky "JÁ mám nárok a budu se soudit", tak JE český vychcánek. Přesně, jak jste vystupoval teď vy.

Nemám rád revizory, co někoho buzerujou kvůli zjevnému omylu či dvěma minutám na jízdence, ale kdybyste někdy dělal průvodčího, dávno by vás očividné výmluvy a lži nebavily, navíc dnes často kombinované s drzostí a udavačstvím.
V době, kdy si lze vše zjistit na netu, dotazem atd.

Vy neváháte vůči někomu, kdo po vás vyžaduje dodržení předpisu, použít tvrdý, nekompromisní postup, ba soud.
Proč by ho neměl použít naopak někdo jiný proti vám ? Připadá vám to nemorální ?

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Miloš_jonák
Úterý, 21. června 2016 - 21:30:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 62
Registrován: 12-2007
Ve vlaku ať si revizoři kontrolují co chtějí (ať už v BSch nebo v Říčanech), ale odchyt na nástupišti buzerace.
Nástupiště je pořád přepravní prostor, kde je cestující se povinen prokázat pověřené osobě jízdním dokladem a pokud je to nutné jakože v případě peáže přes BS asi ano, když tam platí nestandartní tarif a vychcanej čech přemýšlý jak by toho zneužil, tak asi nic jiného nezbývá. Asi by trochu přijatelnější byl systém jako v Anglii, kde jsou při východu turnikety, které vás pustí jen s platnou jízdenkou do oné stanice, jenže to není použitelné na zastávkách.
Úterý, 21. června 2016 - 22:27:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2910
Registrován: 5-2002
OT: jenže ten, kdo dojede do Říčan od Prahy (a od Strančic taky), to není černý pasažér - nástup v Kolovratech bez jízdenky je povolen, ono to tam jinak nejde. A jak ten revizor na peroně zjistí, že dotyčný opravdu nejel někde z hlaváku/ Vršovic/... a ne z Kolovrat, Horních Měcholup, Strašnic? To vyjebávání s průvodčími je bohužel ve směru Praha - Říčany legální. V opačném směru zas ti, co nastoupili v Říčanech, řeknou, že jedou ze Světic.
Řešením by bylo instalovat na všechny zastávky automaty a každý nástup do vlaku bez jízdenky postihovat - stejně jako je tomu ve Verkehrsverbundech v Německu, čímž se dostáváme on-topic.
Nesni
Úterý, 21. června 2016 - 23:38:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 985
Registrován: 6-2014
Tobik:
Ve vlaku ať si revizoři kontrolují co chtějí (ať už v BSch
Jak by měla probíhat kontrola ve vlaku? Na nástupišti po vystoupení z vlaku je všechno jasné a nejde to okecat - s jízdenkou Děčín-Poustevna (nebo jinou dle TR10 či režijkou ČD) tam nemá nikdo co dělat.
Úterý, 21. června 2016 - 23:56:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 628
Registrován: 10-2010
tam nemá nikdo co dělat
Jednou jsem si v BSch během pobytu (10 min) šel do haly koupit kafe. A ani mě nenapadlo, že by mě mohl odchytávat nějaký dráb.
Stejně jako se občas jdu protáhnout nebo si něco koupit během pobytu v Plzni, Budějovicích, Jihlavě, Břeclavi, Hradci, Břeclavi apod.
Příští rok bude ve znamení piva! [jidlo][kladivo]
Já nevím, kde se to v člověku bere, ten neklid, co ho tahá z místa na místo. Co mu nedovolí aby se usadil, aby byl sám se sebou spokojený jako většina ostatních. Já prostě nemůžu zůstat na jednom místě, vážně, fakt.
Mladějov
Středa, 22. června 2016 - 00:05:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8356
Registrován: 3-2007
Tak teď už to víte.
Pavel XKP
Středa, 22. června 2016 - 11:35:02  
Neregistrovaný host
194.213.35.234
Prosím, dá se někde zjistit statistika zpoždění vlaků z Itálie do Německa? Konkrétně mi jde o EC80 Verona-München, chtěl bych pak chytit Franze Kafku domů a v Mnichově je na přestup 37 minut - ví někdo, jestli to bude stačit? Předem děkuji za případné info!
Miroslav_ Zikmund
Středa, 22. června 2016 - 13:26:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 228
Registrován: 2-2016
ad Pavel XKP : tak teoreticky by ty vlaky měly jezdit včas, nikdy nemůžete vyloučit mimořádnou událost a pak vám jsou statistiky celkem k ničemu ... Například minulý týden měl vlak 278 v pátek na HLN 118 minut zpoždění, v průměru má ovšem "pouze" 19 minut ...
Pružinskij
Středa, 22. června 2016 - 15:15:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 819
Registrován: 4-2015
Wustenbrand - Lugau:



Waarschijnlijke Afstanden.
Pružinskij
Středa, 22. června 2016 - 15:16:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 820
Registrován: 4-2015
Wustenbrand - Lugau II.


Waarschijnlijke Afstanden.
Pavel XKP
Středa, 22. června 2016 - 23:21:02  
Neregistrovaný host
80.250.0.253
Ad M.Z.) Například Avala jezdila pravidelně natolik zpožděná, že v jejím případě bych na 37 minut na přestup dopředu nesázel a snažil bych se při plánování cesty zařídit jinak... a proto můj dotaz na EC80. Nějaký přehled a la babitron nebo třeba zasvěcené info o (např.) častých mimořádných pohraničních kontrolách zpožďujících vlak nad únosnou mez by mi velmi pomohly. Že se nedá vyloučit eventualita např. poruchy zabzař s tím, že mi následnou jízdou podle rozhledu Kafka ujede, je samozřejmé... ale děkuji.
Nesni
Středa, 22. června 2016 - 23:39:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 987
Registrován: 6-2014
EC 80 by měl jezdit celkem přesně. Nějaká data jsou na této stránce, ale je to neoficiální. Hodně údajů z posledních dní chybí (k.A.).
PeM
Středa, 22. června 2016 - 23:52:01  
Neregistrovaný host
89.102.186.108
Já jel před 14 dny EN Wien-Řím, tam +120, zpět včas. [happy]
Šenk
Čtvrtek, 23. června 2016 - 00:45:25  
Neregistrovaný host
85.70.244.224
Vyholená palice, triko Qýchodu, vorvaný rifle, ošklivej ksicht, slušný pozdrav z obou stran a nikdo si mě nevšímal. A to jsem se ještě krmil plechovkovým Budvarem. Vše v pohodě a né jednou.
v.sp
Čtvrtek, 23. června 2016 - 14:24:55  
Neregistrovaný host
94.230.149.235
Ad výstup v BS: ten citát ze SPPO mluví o přerušení jízdy. Ale vystoupením můžu přeci jízdu také ukončit, ne?

Tohle před mnoha lety zkoušely ČD na trase Liberec - Žitava - Varnsdorf. Jízdenka do Žitavy byla mnohem dražší, než do Varnsdorfu. Nevydrželo to snad ani rok, obcházeli to snad všichni.
Priapos
Čtvrtek, 23. června 2016 - 17:37:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 970
Registrován: 10-2012
v.sp:
Nevydrželo to snad ani rok, obcházeli to snad všichni.

Pokud německá strana zjistí porušování zákazů přerušení jízdy, výstupu, nástupu a přestupu na území Spolkové republiky Německo různými chytráky, tak na trati 083 nápravu sjedná. O tom vůbec nepochybujte.
Pátek, 24. června 2016 - 07:47:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 435
Registrován: 11-2007
Tak v Bádu ani není moc důvodu něco "očůrávat", stejně většina jezdí do Drážďan a ti stejně mají Labe-Elbe a těch pár co v Bádu končí zas tak nevadí notabene většinou stejně mají Labe protože je možnost pak pokračovat třeba na Königstien. Ono 250 Kč nikoho nezabije.
FS
Sobota, 25. června 2016 - 13:17:51  
Neregistrovaný host
85.71.8.157
tak nejen Schmilka - dnes u Rýna :

Řidičák je lehkej a mašina zezadu tlačí
Sobota, 02. července 2016 - 12:21:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1
Registrován: 7-2016
Na kterých spojích jezdí ICE 3 prosím? [happy]
Špáňa
Sobota, 02. července 2016 - 12:58:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4763
Registrován: 9-2007
Tuším, že vše co jezdí po VRT Frankfurt - Köln
Neděle, 03. července 2016 - 09:42:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1689
Registrován: 11-2005
Jsou to linky:

* Dortmund - Köln - Frankfurt - Mannheim - Basel
* Dortmund - Köln - Frankfurt - Nürnberg - Ingolstadt - München
* Dortmund - Köln - Frankfurt - Mannheim - Stuttgart - München
* Frankfurt - Köln - Aachen - Liège - Bruxelles
* Frankfurt - Saarbrücken/Strasbourg - Paris
* izolované spoje Berlin - NRW - Bonn
Donner au train des idées d'avance...
Středa, 06. července 2016 - 19:33:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3977
Registrován: 5-2010
Dvojička lokomotiv řady 101 v čele dvanáctivozového EC 171 Carl Maria Von Weber v trase Berlín-Praha,přejíždí most přes Labe na Niederwarthě.
Středa, 06. července 2016 - 19:56:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3978
Registrován: 5-2010
A jedna stočtyřicetroječka z Obervogelgesangu v Elbtalu.
Středa, 06. července 2016 - 20:35:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1201
Registrován: 1-2005
Včera na lince S1 do Bádu nastala zvláštní situace. Vlak s odjezdem v 17:59 z Drážďan měl mít 15 minut zpoždění, ale nakonec byl odřeknutý. Jelikož je to poslední přípoj na Prahu s Labe-Elbe, mohli cestující z Drážďan jet nejbližším EC.
Pružinskij
Čtvrtek, 07. července 2016 - 09:33:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 869
Registrován: 4-2015
Pár fotek z vynikající dvoudenní fotoakce v okolí Norimberku (IBSE e.V.):




Waarschijnlijke Afstanden.
Pružinskij
Čtvrtek, 07. července 2016 - 09:37:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 870
Registrován: 4-2015
zbytek ze soboty:


Waarschijnlijke Afstanden.
Pružinskij
Čtvrtek, 07. července 2016 - 09:46:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 871
Registrován: 4-2015
a neděle:




Waarschijnlijke Afstanden.
Pružinskij
Čtvrtek, 07. července 2016 - 09:53:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 872
Registrován: 4-2015
A na závěr úplný špek. Nedaleko Ansbachu se nachází vojenská základna US Army, napojená vlečkou ze stanice Wicklesgreuth. Po skoro roce příprav a žádostí vydala povolení v jízdě šotoušů až paní z americké administrativy, za velkou louží ve Washingtonu...



Waarschijnlijke Afstanden.
Mladějov
Čtvrtek, 07. července 2016 - 10:12:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8388
Registrován: 3-2007
Po skoro roce příprav a žádostí vydala povolení v jízdě šotoušů až paní z americké administrativy, za velkou louží ve Washingtonu...


Zelený gumy jsou na celém světě stejné [biggrin].

Akorát, že u nás by to prostě nepovolili (jako třeba návštěvu odposlechové věže Zvon v Českém lese, tam bylo pár DOD po převratu, a teď už tam nikoho nepustěj..asi by tam chodili inkognito ruští agenti [wink])
Čtvrtek, 07. července 2016 - 20:56:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 407
Registrován: 1-2004
Pružinskij: Škoda, že jsem se nakonec nedostal, muselo to být fakt dobrý.
Pátek, 08. července 2016 - 11:41:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 654
Registrován: 12-2007
Měl bych jeden dotaz - jak je to s řadou 218 na Sylt shuttlech? Zahlédl jsem nějaké fotky dvojiček z května, ale teď to vypadá, jako by už došlo k úplnému nahrazení řadou 245?
Dají se 218 ve Šlesvicku-Holštýnsku potkat na něčem jiném osobkovém (IC?), nebo už ne?
Díky.
ČD - Ihre Erlebnisbahn. Jeden Tag. Jeder Zug.
Neděle, 10. července 2016 - 19:25:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13
Registrován: 4-2015
Dnes v Pirně. JV
vlečka
Neděle, 10. července 2016 - 20:39:17  
Neregistrovaný host
185.15.111.26
hmmm...velice pěkné!![ok]
Pondělí, 11. července 2016 - 10:06:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2005
Registrován: 10-2008
Jezdí prosím ještě na spoji IC 2020 vozy Bwmz? Nebo netuší někdo aktuální řazení vlaku 60478?
To mi teda vysvětlete. Chcete letět na kouzelném koberci za králem bramborových lidí a prosit ho, aby vás propustil, a tvrdíte, že jste úplně zdraví?!
Miroslav_ Zikmund
Pondělí, 11. července 2016 - 11:53:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 261
Registrován: 2-2016
ad Mol : ano jezdí

německé řazení viz :

http://www.grahnert.de/fernbahn/reihung/reih0043.html

60478 hledejte jako 478
Pondělí, 11. července 2016 - 14:43:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2006
Registrován: 10-2008
MZ: Děkuji za pomoc[ok]
To mi teda vysvětlete. Chcete letět na kouzelném koberci za králem bramborových lidí a prosit ho, aby vás propustil, a tvrdíte, že jste úplně zdraví?!
Pondělí, 11. července 2016 - 14:48:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5864
Registrován: 4-2003
Vorech:Dnes v Pirně. JV


Čím to je, že já na těch nátěrech lokomotiv DR z doby NDR tak ujíždím. Všechny varianty nátěrů lokomotiv z dob ČSD a ČD mne nechávají klidnými, ale tohle mne klidným nenechává. Fakt nádhera, díky [wink].
vlečka
Pondělí, 11. července 2016 - 15:11:15  
Neregistrovaný host
185.15.111.26
tak to jsi jeden který ujíždí stejně jako já[wink]nikoho jiného neznám..asi to bude tím,že je to pro nás méně obvyklé,než to co jezdilo denně kolem nás...taky něco z DR v TT doma mám...
Mrkvička
Pondělí, 11. července 2016 - 16:54:03  
Neregistrovaný host
89.203.221.50
A já v Hnule.
vlečka
Pondělí, 11. července 2016 - 18:05:30  
Neregistrovaný host
185.15.111.26
asi bysme se měli dát dohromady...[biggrin]nikoho v okolí takového neznám,a vlastně si s normálními modeláři moc nepokecám..[happy]