Diskuse K-report » Archiv 2016 » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy » Archiv diskuse Tratě a lokálky v okolí Prahy do 21. 07. 2016 předcházející | další

Archiv diskuse Tratě a lokálky v okolí Prahy do 21. 07. 2016

dolů
   autor příspěvek
Sobota, 16. července 2016 - 19:17:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 550
Registrován: 3-2015
Mořepetr díky za ten odkaz ted už to vím a můžu si ho i poslechnout, Andula je moc profláklá je skoro všude
Sobota, 16. července 2016 - 22:29:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1750
Registrován: 5-2002
Ad Slídil:
Protože např. ČD nejsou ochotny brát ohled na okolí, a nepoužívat aktivní odstavení ečusů, případně dát si do pořádku ty hučáky, reakce černošických je jednoduchá: Fuck you, žádný obratový nádraží v Mokropsích nebude, protože jedině tak je možné zabránit Dráze, aby tam nenechávala dlouhé hodiny něco dělat šílenej kravál.

No a tak žádná desetiminuta ve špičce/patnáctiminuta v sedle až do Mokropes nebude, protože když tam vlak nemá kde otočit, bude muset otočit v poslední možné dopravně blíže ku Praze. Při špičkovém obratu na protijedoucí vlak, který by byl v řádu jedné desítky minut nikdo aktivní odstavení používat nebude, za obratovou dobu strojvedoucí akorát přejde na druhý konec vlaku a připraví jej k jízdě zpátky.
Ranní špička končí logicky v Praze a odpolední tam začíná - důvod k tomu, aby v Mokropsích stál na kusé koleji půl dne odstavený ešus fakt není. Ale dobrá, obyvatelé si vybrali sami...
Kdo chce, hledá způsob, kdo nechce, hledá důvod.
Neděle, 17. července 2016 - 07:01:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5878
Registrován: 4-2003
Peva:Ale dobrá, obyvatelé si vybrali sami...

Mokropsy s výhybnou bez obratové koleje je to nejlepší, co by trať 171 mohlo v rámci modernizace/optimalizace potkat [wink].

Ještě upravit infrastrukturu na troješusové soupravy a bude stav, který je bez tunelu ta nejlepší varianta [wink].
Neděle, 17. července 2016 - 10:52:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11662
Registrován: 5-2002
Bram: Mokropsy s výhybnou bez obratové koleje je to nejlepší, co by trať 171 mohlo v rámci modernizace/optimalizace potkat
Dovoluji si nesouhlasit - prostá výhybna sice snižuje dopady jednokolejného provozu, ale neřeší zlom frekvence, který je v Černošicích docela zřetelný, a neumožňuje otočit zahušťováky dostatečně včas, aby přestaly dusit rychlejší vrstvy.
Pezos
Neděle, 17. července 2016 - 10:56:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 218
Registrován: 4-2014
Ranní špička končí logicky v Praze a odpolední tam začíná - důvod k tomu, aby v Mokropsích stál na kusé koleji půl dne odstavený ešus fakt není

Řekněte to v Českém Brodě.
Neděle, 17. července 2016 - 13:04:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5882
Registrován: 4-2003
Hajnej:Dovoluji si nesouhlasit - prostá výhybna sice snižuje dopady jednokolejného provozu, ale neřeší zlom frekvence, který je v Černošicích docela zřetelný, a neumožňuje otočit zahušťováky dostatečně včas, aby přestaly dusit rychlejší vrstvy.

Já si dovoluji namítnout, že ROPID uvažuje s desetiminutovým taktem do Mokropes, což je všeobecně nežádoucí záležitost. Hlavní zlom frekvence je ale v Radotíně, odkud se ROPIDu podařilo násilím přebouchat lidi z autobusů do vlaků.

Řešit kapacitní problémy se dají jinak a jmenuje se to tři ešusy dohromady v jednom vlaku. Samozřejmě, potřebuje to doladit infrastrukturu trati 171 a je potřeba se smířit s tím, že na hlavním nádraží to sežere kolej celou a nepůjde využít rozdělení pomocí cesťáků. Jenže kolika vlaků za den se to vlastně týká? Dvou či tří, navíc v ranní špičce? A ROPID by v Mokropsech nejspíš točil vlaky po celý den, čímž by zbytečně vytáčel dispečerský aparát a nákladní dopravce by z neprůjezdnosti při nepravidelnostech a mimořádnostech na trati asi jeblo......


Ta trať musí být pro VŠECHNY, nejen pro někoho. Tunel holt není a nejspíš nikdy nebude (rekonstrukce Berouna s ním určitě nepočítá).
Luboš_3.21
Neděle, 17. července 2016 - 13:46:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 772
Registrován: 4-2014
Bram - Ta trať musí být pro VŠECHNY, nejen pro někoho. Tunel holt není a nejspíš nikdy nebude (rekonstrukce Berouna s ním určitě nepočítá)
Bohužel, že po 171 jezdí i nákladní doprava, tak ROPID vůbec nezajímá, také to tak podle toho vypadá přeplácaná trať osobními vlaky v režii ROPIDU.
To, že by ta trať měla i přes den sloužit jak osobní tak nákladní dopravě, je čistě na SŽDC a na grafistovy, který pro tuto trať sestavuje grafikon a podle toho by ten grafikon měl tak sestavit a prostě osobní vlaky ROPIDU přesunout do jiných poloh, tak aby ty nákladní vlaky mohli také přes den jezdit. Bohužel se jde na ruku ROPIDU a nákladní doprava se na úkor tomu se odsune někam většinou až do nočních hodin. Krásný příklad vytlačování nákladní dopravy z železnice na silnici.

Co se týče tunelu Beroun - Praha, tak ten se stavět nebude. Spíš by si ho měl postavit ROPID sám pro sebe a do Berouna protahnout metro., ale to je již z oblasti scifi.

(Příspěvek byl editován uživatelem Luboš_3.21.)
mot
Neděle, 17. července 2016 - 14:17:10  
Neregistrovaný host
109.81.210.253
Výluka/ omezení Kolín - Nymburk prodlouženo do 30. 7.
Neděle, 17. července 2016 - 18:04:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 43
Registrován: 7-2015
No pokud vím tak po rekonstrukci 171 by měla být čtyřkolejka od Chuchle (doplnění spojek na koleje z mostu) až někam k Černošicím, tak i při intervalu S ve špičkách 10min a IC/R 30min by se mohla nákladka přes to dostat. Dál za Mokropsy resp. Řevnice už by měla dvojkolejka kapacitně stačit.
Neděle, 17. července 2016 - 19:13:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 31
Registrován: 6-2016
www: šedivá je teorie, zelený je strom života... Podívej se na: https://www.youtube.com/watch?v=2cRU5UZqVBA&feature=youtu.be (z ofiko stránek Černošic).
Zrušení přejezdů v Černošicích není domorodým obyvatelstvem přijímáno, stejně jako převedení II/115 na druhou stranu tratě u Penáče, zmíněná rekonstrukce mostu přes Berounku nehovoří o zajištění objízdné trasy pro NAD, atd...
Nedávám tomu velkou šanci, řešením je podle mě ten tunel.
Luboš_3.21
Neděle, 17. července 2016 - 19:44:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 773
Registrován: 4-2014
Tunel mezi Berounem a Prahou nebude, přiliš drahá investice a EU už tuto investici jednou smetlo ze stolu, že je moc drahá.
Kdyby se nevymýšlel tunel a nevyhazovali se peníze za studie tohoto nereálného projektu a rovnou SŽDC přišla s tímto řešením jak je prezentováno ve videu, tak už stavba optimalizace Beroun - Praha v původní stopě mohla být hotova i s žst. Beroun.
Takže nakonec přeci jen SŽDC musela přistoupit na to připravit projekt optimalizace v původní stopě.
Co se týče těch přejezdů, tak to musí samotné obce a okolní obce hodně řvát a protestovat všemi možnými prostředky, pak je šance, že ty přejezdy budou zachovány pro běžný provoz.
Hlavní přínos k zvýšení propustnosti přispěje hlavně montáž obousměrného autobloku a tím se výrazně zvýší propustnost některých současných úseků, které tvoří pouze jeden traťový mezistaniční oddíl.


(Příspěvek byl editován uživatelem Luboš_3.21.)
Ghost
Neděle, 17. července 2016 - 20:04:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1619
Registrován: 1-2011
Ony jsou tam další problémy, třeba protihlukové stěny. Černošičtí je jednoznačně zamítli. Novinka v podobě nízkých nebude, neb je určena pouze na jednokolejné tratě.
No a k obratové koleji v Mokropsech, v blízkosti Mokropeské zastávky bydlí paní režisérka Nellis a její soused, což jsou největší hybné páky všech protestů, petic a všelijakého křičení. Nevím co by se muselo stát, aby tam vzniklo něco podobného [biggrin]
Neděle, 17. července 2016 - 21:51:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10438
Registrován: 5-2004
Tak hlavně když máme koridor odnikud nikam z Chebu do Popovic, přičemž tunel u Plzně na trati odnikud nikam je asi investice levná.

I kdyby ta optimalizace prošla, tak od Třebáně po Beroun je nejen CHKO ale hlavně u řaky není prostor na jakoukoli optimalizaci. Tudíž rychlosti víceméně zůstanou (místo kila tak 120 od Karlštejna ke Kornu neb na víc se to stejně nerozjede z těch 80-90 okolo. A od Dobřichovic po Třebáň to s nějakým zrychlením taky zázrak nebude. Jinak dnes máme 15 minut až do Řevnic a silně pochybuju že tamní suburban bude snaha omezovat. O tom, že to bude představovat 5-7 let totálního kolapsu v podobě jednokolejek s obden spadlými dráty model 091, 221 etc. a tudíž nepoužitelnost nejen příměsta ale i dálkovky na Plzeň nemluvě.

Z hlediska Karga není průser v hustým příměstu ale právě v tom, že se buduje v pustině kde absolutně není kapacitní problém zatímco u Prahy se to takňák pytlíkuje a flikuje ve stylu "vono to stačí". Viz zase ta Benešovská navíc s "klenotem" Sebnohrab... Aneb "aby se prostavěly prachy". Že to nemá a léta nebude mít efekt? Nezájem...
Neděle, 17. července 2016 - 22:00:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 919
Registrován: 10-2007
Tunel mezi Berounem a Prahou nebude, přiliš drahá investice a EU už tuto investici jednou smetlo ze stolu, že je moc drahá.
Kdyby se nevymýšlel tunel a nevyhazovali se peníze za studie tohoto nereálného projektu a rovnou SŽDC přišla s tímto řešením jak je prezentováno ve videu, tak už stavba optimalizace Beroun - Praha v původní stopě mohla být hotova i s žst. Beroun.
Takže nakonec přeci jen SŽDC musela přistoupit na to připravit projekt optimalizace v původní stopě.

Obávám se, že hlavní důvody jsou "nikdy se to tak nedělalo" a "nikdo na to nemá koule". Stačí se podívat, kam se dostala cena tunelu u Plzně. Navíc optimalizace se po dostavbě tunelu stejně plánovala.
Neděle, 17. července 2016 - 22:05:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11669
Registrován: 5-2002
Bram: Řešit kapacitní problémy se dají jinak a jmenuje se to tři ešusy dohromady v jednom vlaku.
Akorát že pak tu kapacitu navyšuješ v celé trase a ne jen v potřebném úseku.

Jenže kolika vlaků za den se to vlastně týká? Dvou či tří, navíc v ranní špičce?
Takže kvůli dvěma-třem vlakům postavíme/zrekonstruujeme X-krát 80 metrů peronů navíc?

A ROPID by v Mokropsech nejspíš točil vlaky po celý den
Eufemisticky se tomu říká metodická chyba, porovnávat dvě alternativy za nesrovnatelných podmínek...
Adam_r
Neděle, 17. července 2016 - 22:19:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1417
Registrován: 10-2003
On neni technicky problem v oblasti Cernosic udelat jen "opravu", kdy se vymeni koleje, draty a zabezpecovacka a na nic dalsiho se nesahne. Nevyhoda tohoto reseni je akorat pro mistni - soucasti zastavky jsou dva prejezdy, ktere jsou jizdou zastavkoveho vlaku pomerne dlouho zavrene (jeden z nich je na hlavnim silnicnim prijezdu od Prahy). Mistnim by se to melo opravdu prezentovat jako moznost "zachovani stavajiciho reseni X moznost zlepseni nekterych parametru".

Problem varianty oprava muze byt akorat, pokud na to chce stat dotace z EU, ktere na "opravu" pouzit nelze. Ale tu opravu Radotin (konec 4-kolejky) - Mokropsy (most pres Berounku) by mohl stat jakozto dulezitou stavbu zalepit bez EU penez (nejake extra drahe stavby se tam stejne neplanuji).
P_v
Neděle, 17. července 2016 - 23:40:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1520
Registrován: 5-2002
No a kdyby se vynaložilo mizerných pár set tisíc na již odzkoušenou zámečnickou úpravu toho deklu od větráku na několika ešusech, co tam budou jezdit, tak by tyhle problémy s pí režisérkou vůbec nevznikly...
Neděle, 17. července 2016 - 23:41:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11672
Registrován: 5-2002
PV: já tedy mám za to, že tam hučely lopatky a ne dekl...
Ghost
Pondělí, 18. července 2016 - 00:09:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1621
Registrován: 1-2011
Zase na druhou stranu si na rovinu povězme, jak to je s tou nákladní dopravou na 171. Nula od nuly pošla. Celý směr západ totálně umírá.
V noci mezi 1.00 a 4.00 v průměru 4/5 ks v obou směrech. To skutečně není nic co by naznačovalo brutální nedostatek tras přes den.
Pondělí, 18. července 2016 - 00:29:08  
Neregistrovaný host
217.30.65.82
Pár foteček Rakovnického rychlíku

Pondělí, 18. července 2016 - 08:48:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1466
Registrován: 1-2009
Kvoli výluke SŽDC na trati 171 musia ČD cestujúcim z odrieknutého SC 512 vyplácať nad rámec SPPO cestovné v plnej výške ! A ešte sú cestujúci z Moravy v strese,či počká na zmeškaný SC 512 v Prahe Rx 762[masinka].Info na stránkach cd.cz je 5-15 min podľa prevádzkových možností. Včera som popoludní cestoval z Marián.Lázní a na vylúčenej koľaji som nevidel žiadne staveb.práce,proste výluka o ničom
Pondělí, 18. července 2016 - 08:53:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5892
Registrován: 4-2003
Hajnej:Akorát že pak tu kapacitu navyšuješ v celé trase a ne jen v potřebném úseku.

Reálně se to týká kolika vlaků za den?

Takže kvůli dvěma-třem vlakům postavíme/zrekonstruujeme X-krát 80 metrů peronů navíc?

Takže po modernizaci/optimalizaci už žádné výluky kvůli údržbě nikdy nebudou a trať zas bude sloužit do roztrhání těla?

Čili krom denního využití tu máme ještě výluky, pokud nenecháme v platnosti výše uvedené.

Hajnej:Eufemisticky se tomu říká metodická chyba, porovnávat dvě alternativy za nesrovnatelných podmínek...


Metodická chyba? Spíš bych řekl, že je potřeba najít takové řešení, které by vyhovovalo všem, přičemž je potřeba se smířit s tím, že to nebude vyhovovat na sto procent nikomu. Čili kompromis [yawn].



Ghost:Zase na druhou stranu si na rovinu povězme, jak to je s tou nákladní dopravou na 171. Nula od nuly pošla. Celý směr západ totálně umírá.

To hlavně díky tomu, že jediná dvoukolejná, elektrizovaná (a s příznivými sklonovými poměry) trať do Německa vede přes Děčín (tj. jediná bez omezení použitelná). Jinak by se po trati z Prahy do Plzně a dále do FiW prohánělo daleko více kontejnerových vlaků, než dnes a nejspíš by tudy jelo i něco dalšího, než kontejnery.


V noci mezi 1.00 a 4.00 v průměru 4/5 ks v obou směrech. To skutečně není nic co by naznačovalo brutální nedostatek tras přes den.


Nákladní doprava se nemůže řídit tím, čím se dle některých v minulosti zaseklých jedinců řídit má: Nákladka se šoupne přes den někam na bok a pojede teprve až tehdy, až se vyjezdí osobní doprava.

Takhle to prostě nefunguje [crazy].
Pražan
Pondělí, 18. července 2016 - 09:52:00  
Neregistrovaný host
109.80.102.33
Pro informaci:
Praha investuje do příměstských vlaků, vyřeší problémy s ranní špičkou
= můžete hádat, kdo dostane opět nějaký dárek: když už to pod novým vedením ROPIDu nejde jinak, tak tentokrát pro změnu zaplacením nových vozidel ...
Pondělí, 18. července 2016 - 10:05:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8154
Registrován: 10-2003
Luboš 3.21: a prostě osobní vlaky ROPIDU přesunout do jiných poloh, tak aby ty nákladní vlaky mohli také přes den jezdit

Asi tak jako, že vlak třeba ve 14 hodin dát někam na 10. večer?

Spíš by si ho měl postavit ROPID sám pro sebe a do Berouna protahnout metro., ale to je již z oblasti scifi.

Asi bez smajlíků nechápu humor, ale ta frekvence osobáků se sbírá v údolí Berounky, ne v Berouně, takže pokud by si někdo měl postavit tunel, tak spíš cargo + dálkovka.[proud]

V zásadě chápu, že by tam měla projet i nákladka, ale problémem je spíš stav trati, než to že tam jezdí plné ešusy.
Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
Pondělí, 18. července 2016 - 10:17:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2675
Registrován: 5-2006
Přílepy: Dnes Rx 762 odjezd Praha hl.n. 10:12, SC 512 příjezd Praha hl.n. 10:15. Jak milé.
Pondělí, 18. července 2016 - 10:34:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1467
Registrován: 1-2009
Livingproof: Tiež som to sledoval.Asi pendolinom necestoval žiaden cestujúci do západ.Čiech
Alex7
Pondělí, 18. července 2016 - 11:01:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7
Registrován: 6-2016
Takže kvůli dvěma-třem vlakům postavíme/zrekonstruujeme X-krát 80 metrů peronů navíc?
Naprosto běžná věc. V Golčově Jeníkově se při nedávné rekonstrukci prodloužilo nástupiště tak, aby se tam vešla 9-vozová souprava. Ta ovšem reálně jezdí jen na 2 párech rychlíků ve všední dny, a to převážně v ranní špičce.

Má ovšem smysl v okolí Prahy stavět nástupiště pro 9 vozů, když se dle článku přiložené Pražanem výhledově počítá se zavedením pásmového provozu na příměstských tratích, díky kterému by se měla obsazenost vlaků rovnoměrně rozložit?
Pokud by SŽDC chtělo zrekonstruovat dlouhá nástupiště v plné délce a zároveň chtělo čerpat dotace z evropských fondů, mohl by nastat problém při posuzování efektivity stavby.
Ghost
Pondělí, 18. července 2016 - 12:56:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1622
Registrován: 1-2011
Bram: Nákladní doprava se nemůže řídit tím, čím se dle některých v minulosti zaseklých jedinců řídit má: Nákladka se šoupne přes den někam na bok a pojede teprve až tehdy, až se vyjezdí osobní doprava.

Takhle to prostě nefunguje


Rádoby chytré kecy si nech od cesty, já jsem pouze konstatoval stav, že se nákladka na 171 nepřetrhne přes den a v noci také ne a to i v případě, že přes den je velké omezení propustnosti v podobě výluky. Takže je trochu zbytečné lycitovat o nutnosti tras pro nákladní dopravce. To by se nejdříve muselo změnit něco jiného.
Pondělí, 18. července 2016 - 12:57:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10440
Registrován: 5-2004
Pokud by se mělo jezdit pásmově na 171 tak to pásmo nejspíš bude nejmíň v Dobřichovicích. Tudíž až tam ale spíš do Řevnic sic nebudou potřeba dlouhžý perony ale zato tam pojede po tý dvoukolejce dvojnásobek příměsta. Jako že by tím vzniklo víc místa pro kargo silně pochybuju.

Jinak v bezvýlukovým stavu je tam pro náklady tras 3 prdele i ve špičce a bude i v momentě kdy by se tam zvedla nákladní doprava tak 4x. Jen prostě nebudou mít absolutní prioritu zelený ulice ale občas někde uhnou. A jsou náklady a "náklady". Když vidím a slyším ucelenku AWT jak se v čele se dvouma vyjícíma brejlovcema drápe na Kařízek jak v roce 82 tak pochybuju že by jim neujel zastávkovej osobák...

No a při výlukách prostě bude kargo omezený jako příměsto i jako dálkovka. Tak jak je to teď.
Slídil
Pondělí, 18. července 2016 - 18:53:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1002
Registrován: 7-2002
Takže kvůli dvěma-třem vlakům postavíme/zrekonstruujeme X-krát 80 metrů peronů navíc?
Šmankote, vždyť to je nula-nula nic, s ohledem na ostatní náklady. Nejvíc peněz stojí, že tam ta zastávka JE.

BTW, teď zrovna koukám na "následky" jízdy čističky Všenorama: perón komplet zdemolovanej. To jsem zvědatv, jestli tu faktickou novostavbu udělaj 550 nad TK. Asi ne, že. Na to přijde jiná parta, zlikviduje, co ta "aktuální" postaví a postaví totéž o pár decimetrů výš. :-Q
Pondělí, 18. července 2016 - 19:23:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 34
Registrován: 6-2016
Slídil: jestli myslíš nástupiště u vyloučené koleje (to druhé z provozních důvodů asi těžko), tak ty desky jsou sundané už od konce minulého týdne...
Co se tam udělá já nevím, ale někdo znalejší by minimálně mohl naznačit[biggrin]
Slídil
Pondělí, 18. července 2016 - 19:52:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1003
Registrován: 7-2002
Samozrejmě, že píšu o perónu u 1.TK. Aby mohla projet čistička, byl perón de-fakto zdemolován. Teď ho budou stavět znovu, ale v jaké výšce ?
Pondělí, 18. července 2016 - 20:13:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5325
Registrován: 8-2006
Proč je ve Mstěticích přes přejezd Z-ko? Protivný je to u vlaků, které ve Mstěticích nestaví.[sad]
Úterý, 19. července 2016 - 00:06:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11679
Registrován: 5-2002
Slídil: s ohledem na ostatní náklady
Nejde jen o náklady, ale i o to, že je to vybetonovaná plocha se vším, co to obnáší...
Ghost
Úterý, 19. července 2016 - 10:23:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1623
Registrován: 1-2011
Slídil: Můj skromný tip je, že se ten původní zase poskládá a bude stejný jako předtím.
Úterý, 19. července 2016 - 10:56:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5893
Registrován: 4-2003
Ghost:Rádoby chytré kecy si nech od cesty, já jsem pouze konstatoval stav, že se nákladka na 171 nepřetrhne přes den a v noci také ne a to i v případě, že přes den je velké omezení propustnosti v podobě výluky.


Ale, ale panáčkovi se nelíbí, když bude dostatek tras pro nákladní dopravu? Což takhle lampárna na hlavním nádraží, tam by si nešlo také postěžovat?





Takže je trochu zbytečné lycitovat o nutnosti tras pro nákladní dopravce. To by se nejdříve muselo změnit něco jiného.


Ale jo, jen si lYcituj, klidně až do soudného dne [wink].
Luboš_3.21
Úterý, 19. července 2016 - 11:11:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 774
Registrován: 4-2014
Ten problém o nízké nákladní dopravě na 3. koridoru bude také v tom, že Němci ten náš 3.koridor a ty tratě na něj navazující v Německu odstrčili do nepotřebna, Němci mají zájem hlavně o trať Praha - Děčín - Drážďany a skoro všechna nákladní doprava je směrována právě na tuto trasu. Přes Plzeň se vozí pouze to nejnutnější, jinak ostatní vše odklonem přes Drážďany.

(Příspěvek byl editován uživatelem Luboš_3.21.)
Úterý, 19. července 2016 - 16:25:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 35
Registrován: 6-2016
Dotaz ke 171 - Os 10147 jezdí pravidelně "sólo", nebo to dneska byla výjimka? Nestěžuju si, jen se ptám, k oběhům již přístupu nemaje...
Úterý, 19. července 2016 - 16:39:26  
Neregistrovaný host
88.153.7.0
Lubos_3-21: Pokud Nemci "odstrcili do nepotrebna" nás 3. koridor a na nej navazující trate, tak asi proto, ze jmenované trate mají mnoho úzkých profilú a nadto jsou ve stavu nekonecne dlouhé optimalizace ci "modernizace" s neustávajícími výlukami.

Nemci se budou o dopravní alternativy k trase Praha-Decín-Drázdany zajímat a je vyuzívat, kdyz tu bude infrastruktura, jakou oni potrebují. Oni nejsou zodpovedni za stav ceských zeleznic a Cesko nemúze - krome oboustranne výhodné spolupráce - ocekávat, ze by predkládali vlastní návrhy na zkapacitnení a modernizaci ceské zeleznicní síte vcetne financování projektú, samozrejme s vyjímkou pomoci v rámci fondú soudrznosti, jak to funguje v EU.

Já myslím, ze geografická poloha Ceska je tak výhodná, ze kdyz tu ta potrebná infrastruktura bude, tak se zájemci ze zahranicí o prepravní (tranzitní) moznosti na ceské zeleznici zavcas ohlásí.

Toto je treba si uvedomit.
Úterý, 19. července 2016 - 18:24:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8155
Registrován: 10-2003
honzaklonfar: 10147 má být 2x 471
Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
Úterý, 19. července 2016 - 20:20:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 37
Registrován: 6-2016
Zapa Dík! Myslel jsem si to. Tak to zítra zkusím znova[biggrin]
Úterý, 19. července 2016 - 21:21:58  
Moderátor
Číslo příspěvku: 14785
Registrován: 11-2005
Prokopským údolím hore kopcom duní Awatar se štěrkem na tři kotle, bratru tisíc tun...

[satan]
Výprachtický_okultista
Středa, 20. července 2016 - 14:04:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 304
Registrován: 3-2010
honzarejpal: Na německé straně ale za Domažlicemi a Chebem taky není žádná pořádná infrastruktura. A že by se tam nějak hrnuli třeba do elektrizace, to se říct nedá. [uhoh]
Středa, 20. července 2016 - 14:30:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1469
Registrován: 4-2003
aby se u nás dalo alespoň na hlavních tratích, jezdit tak rychle jak na těch zanedbaných německých tratích za Domažlicemi a Chebem bez pořádné infrastruktury, tedy souvisle nějakých 120-160 km/hod, tak to potrvá ještě dlouho
Výprachtický_okultista
Středa, 20. července 2016 - 15:16:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 305
Registrován: 3-2010
Suri: Pro nákladní dopravu je důležitá hlavně elektrizace a dostatečná kapacita. A přinejmenším ta elektrizace chybí i na německé straně hranice.
Středa, 20. července 2016 - 15:35:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 563
Registrován: 3-2015
Věděl by někdo odkud se ovládá nyní Berounská stanice Závodí? Líbí se mi jak to tam funguje všechny tři dopravní koleje sou tam využívané to v minulosti nebývalo běžné, například rychlíci Praha-České Budějovice vlak sjede po Hrbatý dolů a musí se tam vykřižovat na Závodí ještě s Reginou.
Středa, 20. července 2016 - 16:41:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 266
Registrován: 2-2012
Soudě podle toho, kudy jezdí vlaky z Berouna do Rakovníka, je stanice řízená z Centra pro Vyhánění Kaštanů do busů/aut.
Ferrari [ok][happy]
#KeepFightingMichael[pozor]

Vlákno "Regiojet" je nej.... [ok][biggrin][cunik]
Středa, 20. července 2016 - 17:18:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 435
Registrován: 3-2010
čelakovičan #5325:
Špatná upevňovadla v přejezdu, proto pomalá jízda 30 km/h. Vzhledem k tomu, jak je oný přejezd frekventovaný, oprava přijde na řadu za dlouho... :-/

(Příspěvek byl editován uživatelem Vydoň.)
Středa, 20. července 2016 - 18:53:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5331
Registrován: 8-2006
Díky za info.[happy]
Středa, 20. července 2016 - 19:07:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 564
Registrován: 3-2015
Beroun Závodí se Švejkem
Středa, 20. července 2016 - 20:03:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11686
Registrován: 5-2002
JH: a vyhrál Beroun nebo Švejk...? [biggrin]
Středa, 20. července 2016 - 20:22:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 565
Registrován: 3-2015
Hajnej: Závodí je část města Berouna.
Spíš vítěz jsem byl já protože jsem si stoupnul vedle kolejí později posadil na patník a vlak měl tím pádem pod kontrolou a jako na dlani[happy]
Středa, 20. července 2016 - 21:02:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 38
Registrován: 6-2016
Jeník_H..: Hajnej je humorista[biggrin]! Nesmíš ho vždy brát vážně (zejména u slovních hříček). Ale např. u AVV mu můžeš věřit na 105%.
Středa, 20. července 2016 - 22:26:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11687
Registrován: 5-2002
JH: neboj, vím - v Berouně mají Závodí, v Římě pro změnu Zátibeří (Trastevere)...
Ale mě jako malýmu vrtalo hlavou, proč Beroun závodí s Berounem (v mapě byl nahňácaný Beroun-Závodí Beroun). Někdu jiný zas vyprávěl, že nevěděl, co to jsou ty Ohřelouny (zpráva o stavu vody...).
Středa, 20. července 2016 - 22:30:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5913
Registrován: 4-2003
honzaklonfar:Hajnej je humorista

Jojo, hlavně ta jeho Buňka nad jezerem mi straší v hlavě i v Praze [biggrin].
Čtvrtek, 21. července 2016 - 05:28:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11689
Registrován: 5-2002
Bram: kolega zas používal vrtačku od firmy Černý a Patrák...
Čtvrtek, 21. července 2016 - 05:41:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1286
Registrován: 12-2007
L+S by z vás mali radosť [crazy]
MiT
Čtvrtek, 21. července 2016 - 08:53:46  
Neregistrovaný host
37.188.239.252
Vydoň: Přijde přemostění, pak už to půjde 😖
Čtvrtek, 21. července 2016 - 15:07:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 568
Registrován: 3-2015
Hajnej jseš srandista to je dobře legrace musí bejt.
Já jsem Berounskej takže musím vedět o městě a na Závodí je fabrika kde dělám.
Čtvrtek, 21. července 2016 - 16:01:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 62
Registrován: 9-2011
Dneska ráno si to přes Čelákovice směrem do Prahy, asi v 6:55 profrčel Žabotlam, jako Hradecký rychlík. :-)