Diskuse K-report » Archiv 2016 » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy » Archiv diskuse Tratě a lokálky v okolí Prahy do 08. 03. 2016 předcházející | další

Archiv diskuse Tratě a lokálky v okolí Prahy do 08. 03. 2016

dolů
   autor příspěvek
Pondělí, 29. února 2016 - 06:15:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1283
Registrován: 3-2010
Soukromnik na desaty zpusob: Hele mam pro tebe funkci za v prepoctu 180 tisic Kc, rika se tomu uplne zbytecnej clovek nekde v 10.patre nejake administrativni budovy v Bruselu, napln prace: vymysleni ptakovin a pokutovani za nedodrzeni poctu vlajek EU v institucich podrobenych statu. Tak mily neomarxisto, hodne stesti ti preju, mas velkou sanci, takovy material presne potrebuji....

jj lokalky budeme mit zadratovane, ale za to rozpadajici se dvoukolejky, presna ukazka vadnosti celeho molochu...
Pondělí, 29. února 2016 - 09:11:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1252
Registrován: 12-2007
hledně elektrizace hrbaté, nemyslím že je tak nutná, ale zajímalo by mě podle čeho všeho se to posuzovalo - jestli se bere v úvahu nárůst počtu cestujících a podle čeho (rozvoj zástavby, houstnoucí provoz na pražském okruhu...), a jestli se nějak počítá že elektrizace této trati pak může významně pomáhat jiné trati - myslím samozřejmě odklony z 171

Hlavním přínosem elekrizace obvykle bývá úspora z paliva - neboť elektřina vychází oproti naftě několikanásobně levněji. (což je ale částečně kompenzováno dražšími vozidly) Úspora času, která by vedla k nárůstu počtu cestujících, by byla zcela minimální - už jenom proto, že máte jasně daná křižování.
Odklony si tam, pokud vím, započítat můžete. Jenomže posouzení efektivnosti se provádí na 30 let a odklony tam budou jen relativně malou část z toho...
Pikehead
Pondělí, 29. února 2016 - 10:42:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2109
Registrován: 3-2007
odklony tam budou jen relativně malou část z toho...
No optimistů jako vy je dnes málo. [happy] 10 let to může být s klidem. Skoro by se i šikla ta druhá kolej z Řeporyj do Rudné a třeba 173 udělat i dvojkolejku až po Barrandovský most (místo tam je, jen by 171 musela uskočit o kolej vedle).

Hroch, -aa-: naznačovaná výměna medvědů je celkem zajímavá a velmi přínosná myšlenka. Koruna do vozidel udělá v současné situaci mnohem větší službu než koruna do infrastruktury.
Pondělí, 29. února 2016 - 12:58:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 669
Registrován: 12-2007
Jis: Docela by mne zajímalo, zda elektrizace železnice pomáhá také řešit sklonové problémy tratí, čímž myslím, zda elektrizované soupravy jsou schopny překonat vyšší převýšení tratí než motorové.
Pondělí, 29. února 2016 - 13:00:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 670
Registrován: 12-2007
Jis: Docela by mne zajímalo, zda elektrizace železnice pomáhá také řešit sklonové problémy tratí, čímž myslím, zda elektrizované soupravy jsou schopny překonat vyšší převýšení tratí než motorové.
Pondělí, 29. února 2016 - 13:47:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12516
Registrován: 10-2004
naznačovaná výměna medvědů je celkem zajímavá a velmi přínosná myšlenka. Koruna do vozidel udělá v současné situaci mnohem větší službu než koruna do infrastruktury.
S tím bych si nebyl až tak jistý. Mnohé i důležité tratě jsou dneska před rozkladem a pokud se na ně nesáhne, tak se rozpadnou. U většiny vozidel, která prošla modernizací, šlo spíše o morální zastaralost než to, že by byla neschopná provozu. Na rozpadlé trati se jezdit nedá, morálně zastaralými vozidly ano. Kdyby mnohé rekonstrukce nebyly zbytečně velkorysé (např. regionovy, které za ty náklady nestály), modernizovaná a nová vozidla se nasazovala podle skutečné poptávky (viz regionovy na tratích, kde by poptávku bez problémů odvozila modernizovaná 810), případně technologové byli schopni stavět oběhy tak, aby nová vozidla jezdila celý den a stará posily ve špičkách (viz třeba regionovy trio o víkendech), tak mohlo být vlaků z modernizovaných či nových vozidel podstatně více...
Pondělí, 29. února 2016 - 14:23:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1959
Registrován: 5-2002
Wagon: Odpověď najdete v jakémkoliv pojednání o dráze Tábor - Bechyně :-).
Pondělí, 29. února 2016 - 14:32:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 671
Registrován: 12-2007
Johny11: Ta trať byla elektrizovaná ještě panem Křižíkem, avšak zde šlo o porovnání elektrické a parní trakce. Teď na trati Tábor - Bechyně jezdí myslím Regionovy. Nevím, zda je možné v tomto směru porovnat např. slony se žraloky, nebo brejlovce s třísystémovými elektrickými lokomotivami. Důvod mé otázky spočíval také v tom, zda elektrizace tratě 173, zejména v úseku Praha-Smíchov - Nučice, pomůže třeba nasadit slony na této trati, které mohou zajistit jak nárůst cestujících v tomto úseku, tak i případné zrychlení provozu.
Pondělí, 29. února 2016 - 14:34:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2790
Registrován: 5-2002
Wagon: dnes už ne. Moderní motorová vozidla zvládnou cca totéž, co elektrická. Viz trať 036, kde jsou drsné sklony (i mezi Libercem a Tanvaldem) a Stadlery se do nich rozjíždí jak žihadlo. A to tam je ve špičce půlhodinový takt s ostrými křižováními a napnutými jízdními dobami. A jde to. Kdyby Praha + StČ kraj chtěly, tak to na 173 vypadá stejně.
Bechyňku sem netahejte, tu by dneska nikdo neelektrifikoval.

(Příspěvek byl editován uživatelem Brr.)
Pikehead
Pondělí, 29. února 2016 - 14:34:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2112
Registrován: 3-2007
Orky: No jo, kdyby jsme věděli včera, co víme dnes... :-) Já neříkám, že se má do vozidel nasypat všechno, ale nepoměr mezi infrastrukturou a vozidly je v pražském uzlu (totéž asi i Brno, jak to z dálky sleduju) stále docela velký.

Maličko to spolu i souvisí, kdyby medvěd II dodal 10 (?) dvousystémových patrových jednotek, případně nová pušpulovatelná patra, padne například nejzásadnější "argument" proti rekonstrukci 171 v AC (což by vyšlo levněji). U vozidel nezávislé trakce koupíte za nízké stamiliony (to v infrastruktuře nejsou žádné peníze) spousty vozítek, které vám udělají užitečnou práci a kaštanům radost (jel jsem dneska s Arrivou [masinka] ).
Pondělí, 29. února 2016 - 14:40:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1253
Registrován: 12-2007
zda elektrizované soupravy jsou schopny překonat vyšší převýšení tratí než motorové.

Sklony. Převýšení je něco trochu jiného [wink]

V zásadě ano, ale dnes už to není tak markantní jako dříve. Taky to strašně záleží na tom, která konkrétní vozidla porovnáváte. Ale obecně lze říct, že elektrické jednotky jsou o něco málo svižnější než motorové. Ještě bych doplnil, že dnes už není problém vyrobit velmi svižné vozidlo v dieselu (např. Regioshuttle), ale daní za to je docela brutální spotřeba.

V případě trati 173 by to ale bylo v podstatě k ničemu, neboť i kdybyste v daném mezistaničním úseku nějakou půlminutku ušetřil, tak jí stejně odstojíte při křižování.

Nárůst počtu cestujících vám elektrifikace nikdy sama o sobě nezajistí, byť novináři rádi píší opak. Pro počet cestujících je zásadní četnost spojení a jízdní doba.
Pokud narážíte na to, že Regionova ve špičce trochu přetéká, a že by jezdilo víc lidí, kdyby si mohli sednout, tak v tom máte pravdu. Ale na to nepotřebujete dráty, bohatě stačí Desiro nebo Žralok.

(Příspěvek byl editován uživatelem Jis.)
Pondělí, 29. února 2016 - 15:05:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1379
Registrován: 4-2003
Jis: V případě trati 173 by to ale bylo v podstatě k ničemu, neboť i kdybyste v daném mezistaničním úseku nějakou půlminutku ušetřil

v tom s vámi nemohu souhlasit - ty ušetřené mezistaniční půlminuty mohou mít zcela zásadní vliv na stabilitu provozu na jednokolejné trati s hustým provozem a na možnost krácení zpoždění - bylo to vidět hned po dokončení rekonstrukce 173, kdy se ještě jezdilo podle původního jízdního řádu bez zpoždění a drobná zpoždění se dařilo eliminovat. S novým GVD, kdy je kvůli vytvoření těsné vazby S6/S7 na Smíchově a existující vazbě S6/S65 v Rudné nutno jezdit opravdu přesně, aby to vycházelo, a kdy se asi o něco utáhly jízdní doby, tak se často stává, že S6 nachytá drobná, v řádu minutová zpoždění, která ale vazbu na Smíchově S6/S7 zbourají. Z pohledu zajištění stability jízdního řádu by jistě žralok nebo ř. 840/841 oproti regionově přínosem byl.
Soukromík=úpadek VHD
Pondělí, 29. února 2016 - 15:51:51  
Neregistrovaný host
89.176.66.131
074:
"ale za to rozpadajici se dvoukolejky"

Vážený demagogu, pokud jsem správně pochopil, pracuješ u SŽDC. Rozpadající dvoukolejka je výsledek práce tvých kolegů z Nymburka, podobně jako nutnost rekonstrukce jisté lokálky. Kdyby ji tvoji kolegové aspoň trochu udržovali, nebylo potřeba ji tak draze opravovat.

Že to zkoušíš házet na EU (a jindy na drzost místních opravu vůbec požadovat... kdyby těch 340 mega šlo do místních silnic, jak tu mnozí navrhovali, tak by to sice 231 bylo pořád k ničemu, ale to je detail) je důkaz tvojí demence (nerad nadávám, ale tohle se jinak říct nedá). Zameť si před vlastním prahem (zaměstnavatelem). Všichni tady moc dobře vědí, kde je pravda v tom, proč se ještě nezahájila optimalizace 231 a 072, místo flikování. Ano, budou na tvé straně, protože já jsem nepopulární přispěvatel a je třeba se mnou nesouhlasit, ale to na pravdě o viníkovi těch pomalých (lemplové na SŽDC) a ochotě EU zaplatit pořádnou opravu, nic nezmění.

Flikování EU neplatí, s tím se smiř. Nic tvému zaměstnavateli nebránilo připravit projekt na optimalizaci.

Přehledné shrnutí faktů do tvé hlavičky:
1)
Tebou nenáviděná EU nemá žádný problém zaplatit v úseku Horní Počernice-Lysá-Kolín optimalizaci té dvoukolejky a to i s pár přeložkami. Sleduj informace, co sem kdo dává. Ekonomicky efektivní to vyšlo.

2)
Dokonce EU tuto rekonstrukci preferuje před lokálkami, protože ty 2 dvoukolejky zařadila do systému TEN-T. A na TEN-T tratě chce EU dát 4/5 peněz, co nám na železnici přidělila. Je to tedy právě EU, kdo nutí stát, aby preferoval rekonstrukce významných tratí místo slabých tratí. V EU chyba není, Mšenka se rekonstruovala za národní. Na tu by, s jejím využitím, EU nedala ani cent.

3)
Právě tebou nenáviděná EU prosadila, aby do železnice šlo 50% peněz na infrastrukturu ve státě, zatímco když jsme nebyli v EU, tak hrdá ODS nedala dost peněz ani na základní údržbu a koridory si představovala jako pouhou opravu ve stávajících stopách. Odchodem z EU se s tratěmi jako 072 rozluč, resp. přejdou do režimu "na dožití". Pak se už nenajdou peníze ani na flikování.

4)
To, že se ta ta dvoukolejka musí flikovat, je důsledkem neschopnosti tvého zaměstnavatele tu rekonstrukci projektově připravit a vykoupit pozemky a projednat most v Čelákovicích, nebo ho ze stavby vyškrtnout.

Ona ti ani maminka nic nedá, pokud jí o nic neřekneš (ona není jasnovidka, aby pokaždé věděla, že máš chuť na žužu). EU by peníze dala ráda, ale tvůj zaměstnavatel je neschopný si o ně říct. Co s tím pak?

Klidně si ale nadávej na EU, dokazuješ tím akorát to, že tvoje inteligence velikosti 74 není schopná vnímat svět v souvislostech a zjistit si, jak to opravdu je.
Pondělí, 29. února 2016 - 16:31:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 672
Registrován: 12-2007
Brr + Jis: Děkuji za odpověď.
M 250.0
Pondělí, 29. února 2016 - 20:37:02  
Neregistrovaný host
78.80.31.145
Jis: V případě trati 173 by to ale bylo v podstatě k ničemu, neboť i kdybyste v daném mezistaničním úseku nějakou půlminutku ušetřil, tak jí stejně odstojíte při křižování.

Nebo lze naopak získat možnost intervalu 15 minut místo 20. Tomu by i ta půlminuta významně pomohla. Zbytek vyřeší střídavé zastavování.
Twix
Pondělí, 29. února 2016 - 22:44:50  
Neregistrovaný host
108.171.128.188
Jis: Úspora času, která by vedla k nárůstu počtu cestujících, by byla zcela minimální
Já jsem to myslel spíš obráceně - nemyslím, že elektrizace sama o sobě přinese nové cestující (leda nepřímo tím že by se linka prodloužila nějak dál skrz Prahu), ale cestující budou přibývat v každém případě a potom ta možná úspora za palivo bude pro elektrizaci mluvit hlasitěji.

Pikehead: Druhá kolej z Řeporyj do Rudné by dost pomohla, kdyby se to s těmi odklony myslelo skutečně vážně - ostatně ona ta jedna bezkolizní trasa za hodinu zase není tolik, když po 171 už teď jedou často dva dálkové vlaky do hodiny a mají dále přibývat. Potom už by asi měly smysl ty dráty. Druhá kolej v Prokopském údolí ale obávám se asi nikdy nebude.

M 250.0: Interval 15 minut na jednokolejce radši ne-e, navíc se tam pak ty odklony už vůbec nevejdou. A střídavé zastavování si moc nedovedu představit, jezdí se i různě mezi stanicemi na trase, třeba z Jinočan se dost často cestuje také směrem na Rudnou.
M 250.0
Pondělí, 29. února 2016 - 23:03:35  
Neregistrovaný host
78.80.31.145
15 minut samozřejmě jenom ráno a až po skončení odklonů.
Střídavé zastavování jsem myslel Jinočany/Zbuzany. Mezi těmi se opravdu vlakem nejezdí. Nejkritičtější úsek je totiž Řeporyje - Rudná s aktuální jízdní dobou 7,5/8,5 minuty.
Interval 20 minut znamená totiž docela dlouhé hnití v každé stanici.
vlk_v_tanci
Pondělí, 29. února 2016 - 23:45:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12
Registrován: 12-2014
Vypadá to, že smíchovský odjezdový Pragotron si dnes prorotoval své lišty se zpožděním naposledy. Čest jeho památce.[andel]
Twix
Úterý, 01. března 2016 - 08:56:09  
Neregistrovaný host
193.85.226.212
vlk_v_tanci: Ano, a dneska ráno už si mohl nový pragotron to ukazování zpoždění vyzkoušet do sytosti. Omlouvám se za kvalitu fotek, je to focené za šera mobilem. Pragotron je fajn, čísla S linek to ukazuje (akorát problikávají s kategorií vlaku a ne ve všech řádcích synchronně), moc se mi nelíbí jak je takový temný a jednobarevný, ani rychlíky nejsou moc zvýrazněné. Malý detail, u vlaků které byly odřeknuty, se toto na pragotronu nijak nepíše, jen zmizí číslo koleje. (Jinak dnešní informování cestujících klasika, zpoždění po 10 minutách naskakuje a něco málo se odříká, místo aby někdo rovnou zahlásil ať ti co jedou dál do centra jdou radši na metro...)
Příjezdový pragotron se taky hodí, ale proč ho umístili do boku nad záchodky? Nejdřív jsem si ho vůbec nevšiml.
Úterý, 01. března 2016 - 09:01:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4499
Registrován: 9-2005
Já bych teda hodně ocenil, kdyby se infopanelama vybavil jižnípodchod na smíchově. Protože bych tamtudy mohl přestupovat z busů na vlaky.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Úterý, 01. března 2016 - 09:05:20  
Neregistrovaný host
94.113.251.98
Twix: ta příjezdová tabule má asi pozvednout obrat v pekárně a bazaru knih a časopiců[biggrin]
vlk_v_tanci
Úterý, 01. března 2016 - 10:22:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13
Registrován: 12-2014
Qěcy: Infopanely v jižním podchodu již nějakou dobu jsou.
1123
Úterý, 01. března 2016 - 12:18:31  
Neregistrovaný host
46.227.168.93
Zdravím, měl bych na vás ještě jeden dotaz ohledně kolejí v Radotíně.

Zajímalo by mě jestli tyto koleje - viz mapa http://mapy.cz/zakladni?vlastni-body&x=14.3524618&y=49.9792152&z= 17&base=ophoto&ut=Koleje&uc=9gqzpxXQjc&ud=49%C2%B058%2743.386%22N %2C%2014%C2%B021%2712.725%22E jak často jsou využívané a jestli slouží k odstavování nákladních vozů. Díky moc
Ghost
Úterý, 01. března 2016 - 13:05:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1550
Registrován: 1-2011
1123: Koleje nepatří SŽDC, jedná se o kolejiště patřící k vlečce. Vlečkař si koleje obsazuje dle své potřeby, vesměs docela hojně.
1123
Úterý, 01. března 2016 - 14:45:59  
Neregistrovaný host
46.227.168.93
Ghost : a co to tam je za vlečky? a asi nevíš kdo pro ně vozí ty vagony, Díky
Ghost
Úterý, 01. března 2016 - 14:50:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1553
Registrován: 1-2011
Vlečka Českomoravský cement, cementárna Lochkov tuším.
Vlaky jim vozí dominantně asi ČD Cargo, ale rozhodně i jiní dopravci, to nevím zcela přesně. Na vlečce má vlečkař vlastní lokomotivy.
M 250.0
Úterý, 01. března 2016 - 18:24:25  
Neregistrovaný host
78.80.31.145
Infopanely v jižním podchodu již nějakou dobu jsou.

A už fungujou všechny řádky?
vlk_v_tanci
Úterý, 01. března 2016 - 22:01:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14
Registrován: 12-2014
Dnes je na řadě Pragotron v metru, jižní podchod zítra ráno prověřím.
vlk_v_tanci
Čtvrtek, 03. března 2016 - 11:02:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15
Registrován: 12-2014
M 250.0: Všechny řádky fungují.[happy]
Pikehead
Čtvrtek, 03. března 2016 - 14:54:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2131
Registrován: 3-2007
vlk_v_tanci: Krásná práce, a nechtěl byste pokračovat Vršovicema? [happy]
Sobota, 05. března 2016 - 01:10:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2500
Registrován: 1-2010
Kluci, stačí mi jízdenka PID za 18 (2 pásma) na cestu z Masaryčky do Řeže? Díky. [wink]
Bardotky na mém kanálu youtube : odkaz [vypravci]
Mé fotky na K-Reportu: odkaz [fotic] Mé fotky na rajčeti: odkaz [fotic]

Sobota, 05. března 2016 - 07:46:54  
Neregistrovaný host
90.178.3.142
Rozhodně nestačí. Je to cesta z Pásma P, které se počítá jako dvoupásmo přes pásmo O a B do pásma 1. Dohromady tedy 5 pásem a je třeba lístek za 40 Kč. Jestli jedete jen z Masny bez použití jiné MHD tak se vyplatí obyčejná jízdenka za 34, či zákaznická dle výše slevy. Leda že máte OpenCard na Prahu. Pak k tomu stačí štípnou lístek za 18 Kč a platí jako návazný za hranicí Prahy. Ale to v dotazu není uvedeno.
Sobota, 05. března 2016 - 07:58:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2501
Registrován: 1-2010
R.Š. Děkuji pěkně za vyčerpávající odpověď. [ok]
Bardotky na mém kanálu youtube : odkaz [vypravci]
Mé fotky na K-Reportu: odkaz [fotic] Mé fotky na rajčeti: odkaz [fotic]

Sobota, 05. března 2016 - 17:28:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1284
Registrován: 3-2010
tak vazeni, zitra vypuknou nepretrzite vykuky obou TK mezi Kostomlaty a Nymburkem, tyto vyluky maji mit za prinos alespon odstraneni pomale jizdy mezi zminenymi stanicemi, co je na tom obdivuhodne je to, ze tratovka si bude menit kolejnice sama, v Kostomlatech jsou na vyluku pripraveny kolejnicove pasy typu R65, na nakladisti se vali dalsich nekolik desitek vlozek, proti vyuziti stavebni firmy reseni za pak korun, ikdyz pri pouziti uzitych kolejnic je to jenom oddaleni problemu o par let.... [happy]
Sobota, 05. března 2016 - 18:29:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10766
Registrován: 8-2004
074:
Naposled to bylo "řešení" na sotva 1,5 roku ... [crazy][crazy]
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Sobota, 05. března 2016 - 19:10:28  
Neregistrovaný host
94.113.251.98
Hroch: což je 75% "páru let", takže odhad "074" je velmi přesný[biggrin]
Sobota, 05. března 2016 - 19:13:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 483
Registrován: 9-2013
https://youtu.be/Y-kbUjgo4HE

Arriva do Benešova a Trenčína a jiné .
Neděle, 06. března 2016 - 05:07:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1285
Registrován: 3-2010
hroch: Jo mate pravdu, ale tehda pokud se nepletu se davali jen vlozky, par nocnich vyluk und fertig.... , trd se budou menit ty nejpostizenejsi useky souvisle Rkama po defektoskopicke vyluce, tudis alespon snad 2 roky to vydrzi, taky nesmime zapomenout, ze 4 mesice to tam litalo fest (Uvaly)...
Pikehead
Neděle, 06. března 2016 - 09:58:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2143
Registrován: 3-2007
074: A to je takovej problém tam dát nový kolejnice, který tam vydržej a daj se použít i po rekonstrukci? Nebo to by se musela měnit i uchycovací bižuterie, což je do starých pražců nereálné?

Mimochodem, včera byla výluka i na 171 - zaznamenána plošina řezající nějaké akátky pod Staňkovkou a MUVka pomalu tlačící boudu na kolečkách (defektoskop?). Jo a asi padl §1, protože jel troješus. [happy]
Neděle, 06. března 2016 - 10:22:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1286
Registrován: 3-2010
pikehead : duvod je jednoduchy, jak zpivala ve sve dobe ABBA Money,money, money
Ad upevnovadla, doporucuji se ject kouknout do Dris, jak se na drevene prazce po smrti instalovala bezpokladnicova upevnovadla.. [rofl] .

K typu kolejnic, je uplne jedno, jestli tam budou UIC nebo R65...[happy]
Neděle, 06. března 2016 - 10:42:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8098
Registrován: 10-2003
Pikehead: Jo a asi padl §1, protože jel troješus.

Ten padl už asi předloni.
Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
Neděle, 06. března 2016 - 10:51:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5077
Registrován: 8-2006
A ten troješus otvíral VŠECHNY dveře ve VŠECH zastávkách? Protože u nás je k vidění i čtyřešus (heč![proud]), akorát jede soupravově[kladivo] v pátek večer do Prahy "domů".
mot
Neděle, 06. března 2016 - 11:13:43  
Neregistrovaný host
46.135.221.3
Jen doufám, že do Kostomlat nepřevezli ty kolejnice, co byly poskládané v úseku NB - Poděbrady [kladivo]
Pikehead
Neděle, 06. března 2016 - 14:34:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2146
Registrován: 3-2007
074: Haha, tady na FJB se podařilo (po 20 letech PJ) postavit propustek, který se při stavbě koridoru má "prodat" do stavby a nějak vykešovat zpět. Kolejové pasy v Klánovicích byly asi totéž. Není reálné něco podobného udělat i tady? [happy]
Neděle, 06. března 2016 - 15:37:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4506
Registrován: 9-2005
uic60 z Klánovického lesa jsou použity například ve vedlejších kolejích v Úvalech. Není problém takové zachovalé a kvalitní kolejnice udat i u chaosu zvaného SŽDC. Naopak principiálně je chyba dávat nekvalitní ojeté R65 do hlavních kolejí nákladní magistrály. I kdyby byly defektoskopicky bezvadné a kolejové rošty by ve štěrkovém loži řádně držely GPK, tak se rozsypou, protože jednak jsou nekvalitní a jednak mají horší únosnost než UIC60 (nově značené 60E1; S49 jsou značené po novu 49E1).
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Neděle, 06. března 2016 - 16:05:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1287
Registrován: 3-2010
pikehead: jsem zamestnancem SZDC, to jest pravdou, ale nemam s tratovkou v podstate nic spolecnyho, tudis brecite na spatnym hrobe.. [happy] . to musite jinam... [vypravci]
Neděle, 06. března 2016 - 21:31:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1381
Registrován: 4-2003
Pikehead: Mimochodem, včera byla výluka i na 171

Výluky na 171 budou bohužel prakticky celý březen až do 4. dubna podle tří různých výlukáčů, které navíc aby to nebylo tak banálně jednoduché v sobě skrývají pro různé dny další podvarianty speciálně platné v určité dny, v různá časová období, takže prakticky celé toto období bude systém "každý druhý den změna oproti předchozímu dni".
Tom225
Neděle, 06. března 2016 - 22:20:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 182
Registrován: 1-2012
Ahoj. Jak dlouho se bude dělat kolem Nymburka? Nikde nic není, žádná opatření a původní plán jednodenních výluk zde před asi 2-3 týdny prezentovaný tedy neplatí? A přejde se poté i do dalších úseků?
Jste-li na Facebooku, zaskočit můžete na http://www.facebook.com/pocasi.aktuality či na http://www.meteoaktuality.cz. A dovíte se, kdy bude vhodné počasí nejen na focení železnice či na cestování. Vyhledáte stránku například i na Google+ nebo Twitteru.
Pondělí, 07. března 2016 - 08:19:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1167
Registrován: 12-2007
jak se na drevene prazce po smrti instalovala bezpokladnicova upevnovadla..
Tak to sa asi veruže pozrieť pojdem...
Šak to sa snáď iba na divokom západe a v Rusku robilo [crazy]
Pondělí, 07. března 2016 - 08:35:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8099
Registrován: 10-2003
čelakovičan: A ten troješus otvíral VŠECHNY dveře ve VŠECH zastávkách?
No jasně, zrovna včera jsem ho vezl.[happy]
Čtyřešusy na 171 v pátek večer Sv z Bn, v pondělí ráno Sv z Ph.
Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
Pikehead
Pondělí, 07. března 2016 - 11:16:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2148
Registrován: 3-2007
074: To určitě neberte jako výtků vůči Vám, nemyslím, že by sem dotyční chodili (páč by se celou dobu museli držet za nos).
ascial
Pondělí, 07. března 2016 - 11:50:47  
Neregistrovaný host
77.240.103.200
Je plánovaná nějaká výluka, v horizontu dvou měsíců, mezi stanicemi Kyje a Počernice?
Pondělí, 07. března 2016 - 12:28:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1288
Registrován: 3-2010
Tratovak: chechtal jsem se tratakovi do obliceje, on jenom na to: prikaz shora... [biggrin]

Pikehead: V poho, jenom jsem vysvetlil situaci... [happy] info mam jenom prave z vylukacu a vlastniho pozorovani,

Tom 225: tenhle blazinec bude do 15.3. ( mysleno vc. ranziru)
Soukromík=úpadek VHD
Pondělí, 07. března 2016 - 16:54:07  
Neregistrovaný host
89.176.66.131
Je to ta samá SŽDC, co kraji vyčítá, že neví co chce?

http://www.novinky.cz/domaci/396862-nku-naklady-na-modernizaci-ze leznicni-site-jsou-predrazene-o-156-procent.html

Hejtman by měl tomu drzému mluvkovi ze SŽDC odpovědět, že kdyby o 156% nepředražovala SŽDC náklady na modernizace, tak na řádnou údržbu má i bez rušení Mšenek.
Penik
Pondělí, 07. března 2016 - 16:57:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7143
Registrován: 10-2004
Zapa: a psalo se v soupravě, že v konkrétních zastávkách nelze vystupovat ze zadních tří dveří?
Pondělí, 07. března 2016 - 19:43:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5078
Registrován: 8-2006
Zapa:[ok]

074: Takže těch cca +10, co měly ráno 5804 a 9111 bylo kvůli pracem u Nymburka? Takže zítra ráno zase cca +10?
Pondělí, 07. března 2016 - 20:34:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1168
Registrován: 12-2007
074: tak schválne, kde to tam presne je, aby som zbytočne neblúdil po stanici? Alebo foto by nebolo? [fotic]
Úterý, 08. března 2016 - 09:36:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8100
Registrován: 10-2003
Penik: V tý zadní?
Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
Penik
Úterý, 08. března 2016 - 11:06:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7144
Registrován: 10-2004
V celé soupravě. Tohle nejde adresně na konkrétní vůz, ale lepší něco než nic.
Úterý, 08. března 2016 - 12:12:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1289
Registrován: 3-2010
Tratovák: Všetatské zhlaví... [happy]