Diskuse K-report » Archiv 2016 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 25. 01. 2016 předcházející | další

Archiv diskuse RegioJet do 25. 01. 2016

dolů
   autor příspěvek
Neděle, 24. ledna 2016 - 19:24:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10024
Registrován: 4-2007
"jak v tomhle může někdo pracovat, ten chudák musí bejt z toho bzučení úplně vymaštěnej"
Nesmíš to dávat tak nahlas. [biggrin] V reálu to není tak zlý. Zkus pustit třeba skartovačku, nebo rychlou tiskárnu, až budeš mít paní na uchu.
Ale klidně to manželce potvrď. Proč by nakonec umaštěnej nádražník nemohl bejt i vymaštěnej? 2 v 1. [kladivo]

jako třeba čmoudíkčmoudík, kterej nabere eště 5 minut.
????

Dneska to s tím zdravením "Fíra - stavědlo - výpravčí" už není tak běžný.
Ani se nedivím. Přibývá výpravčích, zvláště těch mladších, co prostě za celou šichtu zadek z doprkanclu nevytáhnou. Jinde signalisti na stavědlech mají zase skoro komplet zataženo, potmě je občas leckde vidět svit displaye NTB, nebo lampička a kniha, noviny .... sledování vlaků nulaprd. Ale je jich stále menšina. Když je vidím koukat, vždy kynu, pískám.

Leckteří členové obsluh EC, IC jsou kapitolka sama pro sebe. Na peroně si tě ani nevšimnou, leckdy ani na pozdrav neodpoví. Vezmou tě na vědomí až v okamžiku, kdy stojí pod okýnkem mašiny a vidí, že je vezeš. Ale to je jejich vizitka, tím už jsem se dávno přestal v praxi zabývat. Dříve se běžně například podávala ruka při prvním kontaktu vedoucího obsluhy vlaku s fírou, vesměs při předávce dokumentace. Dneska už tak činí jen zlomek převážně "starých pák". Někdy se obsluha ani nenamáhá se fírovi přijít ukázat. Takové si pak vychutnám při odjezdu, je-li to úvrať, nebo výchozí vlak, a už to pak nezkouší. Protože mají paměť a vidí v těch jejich bedýnkách na netu, kdo je veze včetně founu. Jsou ale i úplně noví, mladí, kteří se zase naopak chovají velmi slušně a přijdou se představit vždy. Snad jim to vydrží.

S tím díváním se do aplikace EDO to není tak jednoduché.
To asi zas nebude takový problém, když mne při volání běžně výpravčí na trase do Prahy, oslovují jménem, stejně tak dispečeři.

(Příspěvek byl editován uživatelem Drn.)
Různobarevní kojoti ze svých garáží vyjí, ale modrá karavana kráčí dál ... [vypravci]
Neděle, 24. ledna 2016 - 19:30:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10025
Registrován: 4-2007
Hele, a vy protijedoucí Žlutozláče zdravíte?
Když pozdraví oni první (což se stává velmi zřídka), slušně odpovím. Stejně tak vašim Stříbrozláčům, z nichž někteří se mohou ublikat, nebo v Kralupech uhoukat.

Ale jinak na tom nestavím. Srdečně a často jako první zdravím jen ty, které opravdu znám (vím, kdo tam sedí).

Ještě něco ad personam, zvědavá opičko?
Různobarevní kojoti ze svých garáží vyjí, ale modrá karavana kráčí dál ... [vypravci]
Leinad
Neděle, 24. ledna 2016 - 19:38:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 518
Registrován: 8-2009
Dispečer jiného dopravce prostestuje, ale protože jeho generální ředitel nevyhrožuje soudama (rád by byl ještě ředitelem), je mu to houby platné. - takže GŘ Leoexpressu může být odvolán za podání žaloby.
Ono kdyby bylo pravda, že SŽDC neprávem zdržuje ČD, tak to není na šaškování kluna z ČD před médii, ale na to, aby právní oddělení ČD "nabídlo" mimosoudní dohodu.
Kde se stala chyba
Neděle, 24. ledna 2016 - 19:39:50  
Neregistrovaný host
46.135.206.251
Dobrý den. Je normální v business třídě (trasa Olomouc - Praha) čekat na kávu (po objednání) více než 40 minut? A koláč dostat na malém podšálku ze kterého přepadává na všechny strany, či v papírovém kelímku? To že není téměř nic k jídlu pomíjím, ale spolucestující vypadají hladově. Dneska jste se tedy nevyznamenali. [sad] Jezdím s vámi rád, ale zdá se mi že jdete dost prudce dolů.
Michal_novotny
Neděle, 24. ledna 2016 - 19:51:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1945
Registrován: 11-2002
T.H.: Teda překrucování ti jde fakt dobře.
V reálu jsou to spíš minuty dvě
Nebo spíš tři a zlej nebo vydíranej dispečer to přepsal na jednu, že?
Co to meleš? Já snad psal něco o ulhanosti toho minutového pobytu u RJ?
A co s tím má dělat těch dalších 44 minut? On dispečer v Ostravě věděl, že na trati bude situace, kdy se ten sled "násilně" roztrhne a tím dostane RJ šanci tomu EC ujet?
Minuta narušení nebyla z viny 1018, ale z důvodu omezení infrastruktury (není tam prostě čtyřkolejka), čili 08 - sled vlaků. To by výpravčí s dopravním citem měl umět rozlišit. Dobrá, vinou RJ byly ty 4 minuty, z důvodu jízdy RJ před EC byla ta další minuta až dvě v Ostravě.

A co ten příklad s opačnou situací má jako říct? To se pak změní i pořadí důležitosti vlaků dle kategorie a rychlosti?

Rozdíl 140 km/h vs. 160 km/h je důvod zástupný
U toho SC vs RJ v Třebové to byl taky jen zástupný důvod? Takže to že RJ jel jako první je vlastně správně, když to jsou stejné kategorie a na rychlosi nezáleží?
pacient
Neděle, 24. ledna 2016 - 19:51:54  
Neregistrovaný host
80.188.32.227
Ááááá Mr. Drn se tu objevil. Touha exhibovat (není kde?) byla silnější než předsevzetí zde nepřispívat.[biggrin]

Ale jinak je to hrozná komedie. Před půl rokem, se zde mohli všinchni posrat, že zpožděný RJ jde před ostatní vlaky a že si má počkat ať první jdou vlaky, které jedou včas. No nyní když to tak je, tak je to taky špatně.[crazy]
Neděle, 24. ledna 2016 - 19:53:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10026
Registrován: 4-2007
Dobrý den, Tomáši, proč nejedete s dopravcem, který má jídelák? [wink]
Různobarevní kojoti ze svých garáží vyjí, ale modrá karavana kráčí dál ... [vypravci]
Neděle, 24. ledna 2016 - 19:56:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10027
Registrován: 4-2007
Máš v tom pár chybiček, marode. Žádné předsevzetí jsem si nedal. Prostě jsem skončil. A skončím kdykoliv, kdy budu chtít, opět. Klidně zas na rok, dva.
O mé exhibice se nestarej, radši si vezmi prášek, ať se ti nepřitíží. [vypravci]
Různobarevní kojoti ze svých garáží vyjí, ale modrá karavana kráčí dál ... [vypravci]
Michal_novotny
Neděle, 24. ledna 2016 - 20:00:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1946
Registrován: 11-2002
Ale jinak je to hrozná komedie. Před půl rokem, se zde mohli všinchni posrat, že zpožděný RJ jde před ostatní vlaky a že si má počkat ať první jdou vlaky, které jedou včas. No nyní když to tak je, tak je to taky špatně.

A to tady psali všichni kdo? Já tu jen vždy viděl stěžování, že pomalejší vlak jede před rychlejším. A to nastalo i teď.
Neděle, 24. ledna 2016 - 20:08:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2753
Registrován: 8-2012
Když pozdraví oni první
Tak to je mi jasný, že při vašem pocitu nadřazenosti Jediného Správného Nádražníka nebudete zdravit první. Ale třeba mezi Prahou a Kolínem mají teda nejtvrdší čela právě paňťákáři (i když oni nejspíš jedou na AVV a na trať moc nekoukají).

A co s tím má dělat těch dalších 44 minut?
Přípoj pana Bobmastera neujel kvůli 4 minutám, i když měl náhle jasno, náhle jasno, že za to může krásně žlutá mašinka na 140.
U toho SC vs RJ v Třebové to byl taky jen zástupný důvod?
Jaký SC vs. RJ v Třebové? Nějak nestíhám tu potřebu to otočit jinam. Ale až do Chocně má SC i RJ prakticky stejnou rychlost (jo, jsou tam nějaké NS o pět km/h jinak, jestli chce někdo slovíčkařit).

P.S. A skončím kdykoliv, kdy budu chtít, opět
[biggrin] Tak to přece má každej alkoholik, každá smažka taky - může skončit, kdy bude chtít, ale zrovna nechce [biggrin]

(Příspěvek byl editován uživatelem T_._H_..)
informuji vás, že své podezření na vaše opakované páchání trestného činu pomluvy prostřednictvím tohoto internetového diskuzního fóra dle § 184 zákona č. 40/2009 Sb. v platném znění vůči mně, dalším osobám i obchodním partnerům společností, pro které pracujete, jsem předal studentům práv a stáváte se součástí jejich projektu
Michal_novotny
Neděle, 24. ledna 2016 - 20:16:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1947
Registrován: 11-2002
T.H.: No to byla druhá část mého prvního na základě kterého se následně rozvinula naše diskuse. Ovšem místními žlutými byla naprosto ignorovaná....

A nějaké doublethink vysvětlení k prasárně v České Třebové, kde nějakou dobu stály vedle sebe dva Ex, jeden 160 km/h s naklápěním, druhý 140 km/h bez naklápění a jako první odjel ten s rychlostí 140 km/h a horší dynamikou, nebude?

Ovšem tohle (Ale až do Chocně má SC i RJ prakticky stejnou rychlost (jo, jsou tam nějaké NS o pět km/h jinak, jestli chce někdo slovíčkařit) je dokonalá ukázka vybírání si co se zrovna hodí. A co zbytek trati, tam už je čtyřkolejka, že rozdíl rychlostí nevadí? Nebo v Chocni mají teda RJ uhnout a předjet SC?
pacient
Neděle, 24. ledna 2016 - 20:23:05  
Neregistrovaný host
80.188.32.227
Drn: 24. září 2015 - 22:59:00
Ač jsem se před mnoha měsíci zavázal, že sem už nenapíšu ani řádku, dnes musím udělat výjimku.

Aha. Tak to nebylo předsevzetí, ale závazek.[biggrin] No ještě že jsem nepsal "slovo chlapa".....[biggrin] No exhibice s "modrou karavanou" a závazkem zde nenapsat ani řádku, to moc nejde dohromady.[crazy]
Nechic
Neděle, 24. ledna 2016 - 20:25:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1663
Registrován: 4-2010
Skvělý RJ dnes v noci. 5 vozů se záchody mimo provoz v šestém "jen netekla voda", Astra promrzlá, vystěhovaná se sněhem na představku [biggrin]
Neděle, 24. ledna 2016 - 20:26:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2754
Registrován: 8-2012
vysvětlení k prasárně v České Třebové, kde nějakou dobu stály vedle sebe dva Ex, jeden 160 km/h s naklápěním, druhý 140 km/h bez naklápění a jako první odjel ten s rychlostí 140 km/h a horší dynamikou
Pořád nevím, kam to potřebuješ otočit. Jde o dnešní MU na Parníku, kde se jezdilo jednokolejně a ještě s pomalou kolem místa MU? Tak tam bych to jednoduše sázel ve sledu tak, jak to přijelo, první dovnitř - první ven. Ano - rychlost, dynamiku, správnou barevnost a další parametry ať si srovná Choceň (nebo spíš Pardubice při stanicování).
A navíc bych vlakům stejné vrstvy (ne, SC nejsou nadvlaky) zakázal předjíždění mezi Kolínem a Prahou - ty z toho sice zas uděláš nějakou hysterickou megastory o ubližování Jedinému Správnému Dopravci, ale to mi říká můj dopravní cit, že vzájemné předjíždění Ex/IC/EC/SC někde v Pičkách je prasečina. Maximálně si to můžou vedle sebe rozdat z Poříčan do Brodu, ale to při té hustotě dopravy většinou nepůjde.
informuji vás, že své podezření na vaše opakované páchání trestného činu pomluvy prostřednictvím tohoto internetového diskuzního fóra dle § 184 zákona č. 40/2009 Sb. v platném znění vůči mně, dalším osobám i obchodním partnerům společností, pro které pracujete, jsem předal studentům práv a stáváte se součástí jejich projektu
Neděle, 24. ledna 2016 - 20:47:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1564
Registrován: 8-2010
pacient z Bohnic: A něco k tématu kromě snahy zesměšnit Drna na základě nějakého dávného slibu by nebylo ? Opravdu ubohost, Drn si tady může psát co chce tak jako ostatní.

Nechic: Jaktože jsi jel s RJ [happy] ? Vždyť jsi mi tvrdil posledně U Fleka, že Astra je totálně hrozná [lol] Nebo už tě omrzelo ježdění s IN50 [proud] ?
Cestování je můj život...
Neděle, 24. ledna 2016 - 20:50:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10028
Registrován: 4-2007
Paciente, ty máš drzost tady mávat "slovy chlapa", když se sám bojíš i podepsat, srágoro? [happy]
Různobarevní kojoti ze svých garáží vyjí, ale modrá karavana kráčí dál ... [vypravci]
Neděle, 24. ledna 2016 - 21:05:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10029
Registrován: 4-2007
TH: Tak to přece má každej alkoholik, každá smažka taky - může skončit, kdy bude chtít, ale zrovna nechce
To jistě znáte velmi dobře, viďte? [biggrin]

Tak to je mi jasný,
Tak proč se ptáte, když je vám to jasný?

že při vašem pocitu nadřazenosti Jediného Správného Nádražníka
Aha. Tak tímto to je. [happy]

nebudete zdravit první.
Nebudu. Měl bych? A pročpak?
Hele, o co vám jde, krom toho, že potřebujete odvést pozornost od vaší blbosti v tématu o porovnání svižnosti rozjezdů těch dvou souprav?

Ale třeba mezi Prahou a Kolínem mají teda nejtvrdší čela právě paňťákáři (i když oni nejspíš jedou na AVV a na trať moc nekoukají).
Jo? Docela drzé obvinění. To jste zjistil při vašich "kontrolních jízdách" u vašich strojvůdců? [rofl] Proč to tu vlastně třepíte? Možná mám mezery ve znalostech SŽDC D1 a propásl jsem nějakou opravu, kde se ukládá povinnost zdravit na trati žluťáky, nebo snad jen vaše bedniče?

Člověče, vaše starosti na mou hlavu. [crazy]
Různobarevní kojoti ze svých garáží vyjí, ale modrá karavana kráčí dál ... [vypravci]
Michal_novotny
Neděle, 24. ledna 2016 - 21:07:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1948
Registrován: 11-2002
T.H.:
Jo, šlo o dnešní MU - někdo k tomu něco psal v jiném vláknu. Ovšem o klasickou jízdu ve sledu fakt nešlo. 1008, 510 a 280 stály ve stanici a čekali na usjízdnění jedné koleje. Jako první odjel nejpomalejší 1008, jako druhý 510 a nakonec 280 (s 380 v čele).
Zajímavé, že sled 280 a 510 prohodit šlo, ale u 1008 to ausgerechnet nešlo.
A řešit sled následně v Chocni - není to náhodou proti tomu tebou citovanému článku o minimalizaci celkového zpoždění?
(Proti jízdě 280 za 1008 toho až tak moc nemám, vzhledem k tomu, že zastavovala v Ústí místo 872 a staví v Kolíně).

ty z toho sice zas uděláš nějakou hysterickou megastory o ubližování Jedinému Správnému Dopravci

Jo jo, zase další podsouvání, že? Ale to, že jsem se už zde při nějaké diskuzi vyjádřil, že předjíždět projíždějící vlaky v Kolíně ve směru do Prahy je nesmysl, ti jaksi uniklo. Hlavně že víš co si myslí ostatní...
Dle mého názoru jakékoliv předjíždění mimo pravidelné stanice pobytu prvního vlaku není moc dobré (ale jen za předpokladu, že je pomalejší vlak kam uhnout ve stanici, kde staví, obzvlášť když ten druhý v té stanici projíždí).
Neděle, 24. ledna 2016 - 21:21:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2755
Registrován: 8-2012
A řešit sled následně v Chocni ... nebo spíš v Pardubicích při stanicování, jsem napsal. Selektivní slepota, viď.
první odjel nejpomalejší 1008
Jako první odjel ten, co přijel první (vidíš, měli ho pustit před tu 872 a stál by tam on [happy], jestli teda lidi z modrogumní metropole nemají pod svou důstojnost skákat pod Žlutozláče...). Ano, to je těžká diskriminace, když se při MU neprobírá správná barevnost vlaku (ad "nejpomalejší" - až do Chocně jedou všichni cca stejně rychle). A to se ještě určitě Žlutozlo dopustilo nějakého dalšího příkoří, když tam projelo v lichém směru, a další jančurobijecké odhalení "upřednostňování" bude následovat teď po Poříčanech (buď jelo Žlutozlo odklonem přes Nymburk, nebo projelo napřímo - v obou případech to ale bude špatně).
to, že jsem se už zde při nějaké diskuzi vyjádřil, že předjíždět projíždějící vlaky v Kolíně ve směru do Prahy je nesmysl, ti jaksi uniklo
Uniklo. To víš, nejsem tak dokonalý kádrovák jako zdejší jančurobijci, co na mě a další musí mít mnohastránkový spis. Ale taky jsem nikde netvrdil, že ty chceš předjíždění a vzhledem k tomu, jakou megastory jsi udělal ze 4 minut (a dalších 44, na kterých se Regiojet neúčastnil, zamlčel), tak by se to dalo očekávat.

(Příspěvek byl editován uživatelem T_._H_..)
informuji vás, že své podezření na vaše opakované páchání trestného činu pomluvy prostřednictvím tohoto internetového diskuzního fóra dle § 184 zákona č. 40/2009 Sb. v platném znění vůči mně, dalším osobám i obchodním partnerům společností, pro které pracujete, jsem předal studentům práv a stáváte se součástí jejich projektu
Neděle, 24. ledna 2016 - 21:38:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2756
Registrován: 8-2012
Tak proč se ptáte, když je vám to jasný?
Já jsem se přece neptal, jestli zdravíte první, ale jestli zdravíte. Jasný mi je, že nezdravíte první, když se pokládáte hierarchicky být nad všema garážofffkama a nejspíš i Krachgem.
Proč to tu vlastně třepíte?
Možná je to jen můj pocit, ale já jsem tu začal třepit nějaké zdravení na chodbách ČNB?

Jinak o AVV a kávičce, empétrojkách a další pohodičce jsem kdysi četl... od vás. Ale OK, třeba koukají a jen dělají, že nevidí.
informuji vás, že své podezření na vaše opakované páchání trestného činu pomluvy prostřednictvím tohoto internetového diskuzního fóra dle § 184 zákona č. 40/2009 Sb. v platném znění vůči mně, dalším osobám i obchodním partnerům společností, pro které pracujete, jsem předal studentům práv a stáváte se součástí jejich projektu
Michal_novotny
Neděle, 24. ledna 2016 - 22:10:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1949
Registrován: 11-2002
T.H.: Ano, to je těžká diskriminace, když se při MU neprobírá správná barevnost vlaku (ad "nejpomalejší" - až do Chocně jedou všichni cca stejně rychle + nebo spíš v Pardubicích při stanicování, jsem napsal. Selektivní slepota, viď..
Nějak ti tam falíruje ta rozdílná rychlost za Chocní, když to chceš řešit až v Pardubicích. Navíc jsem to tam nepsal záměrně, protože to je prašť jak uhoď a v Pardubicích navíc dost často ta kolej na předjetí chybí.

"Jako první odjel ten, co přijel první" hlavně když ten první je žlutej, že?

Naprosto geniální nápad, dáme 510 +3 v Třebový, další minutu až dvě ve sledu do Pardubic, kde následně dáme 4-5 minut RJ, čili celkem minimálně 8 minut zpoždění.
Místo třech minut RJ v Třebový. A to se tady oháníš dopravním citem? Sorry, ale tahle tvoje obhajoba je fakt směšná...

Mmch. rozdíl JD Dlouhá Třebová - Choceň byl 2 minuty (to k té tvojí stejné rychlosti) a Dlouhá Třebová - Kostěnice 3 minuty a to už možná SC jel na výstrahu, v Kostěnicích byl minutu za RJ.

Jo a ta 280 i s dvěma zastávkama navíc měla z Dlouhé Třebové do Prahy stejnou jízdní dobu jako 1008.
Neděle, 24. ledna 2016 - 22:36:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10030
Registrován: 4-2007
TH: Tak jo, úspěšně jste hodil výhybku od svého technického bezvědomí.

Hele, ale že vám to AVV leží v žaludku, co? Jako jeho spoluautor. :-) Ještě byste mi mohl povědět, co vám vadí na tom, že si fíra za jízdy zalije kafe, nebo pustí mp3. Já vím, vaši si to nedovolí. Ti se zatím jen osmělují s otevřeným noťasem. Jistě tam sledují cesty elektronů mezi všemi těmi CANy a kartami, a sluchátka jsou určitě jen od bluetootha. :-) Zameťte si před vlastním prahem, než začnete mistrovat fíry cizích dopravců.

Zas někdy, vy strojvůdče z leknutí.
Různobarevní kojoti ze svých garáží vyjí, ale modrá karavana kráčí dál ... [vypravci]
Neděle, 24. ledna 2016 - 22:40:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2759
Registrován: 8-2012
"Jako první odjel ten, co přijel první" hlavně když ten první je žlutej, že?
Barva jsou tvoje parametry (hlavně aby šel v Ostravě modrej jako druhej dopředu, stát se to v opačném gardu brutál řev).
dáme 510 +3 v Třebový
...nebo dáme 1008 +3 v Třebový. Jo sorry, ten je ale žlutej, tomu můžem, to jsou úplně jiné 3 minuty.
další minutu až dvě ve sledu do Pardubic
Nesmysl, podívej se na jízdní doby. Ano, nebude krátit, ale "nedáme mu" nic.
Mmch. rozdíl JD Dlouhá Třebová - Choceň byl 2 minuty (to k té tvojí stejné rychlosti)
Mimochodem 510 Dlouhá Třebová +32, Choceň +32, Kostěnice +32, Pardubice +33 (nevím, jak to tam teď je s napěťovkou "nadjezd Paramo", třeba to k jinému nástupišti, čili ani předjet, nešlo). Další zpoždění nula (to k tomu tvému "dáme další minutu až dvě ve sledu").
Teprve za Pardubicema jsem ochoten se bavit o změně sledu, tečka.
informuji vás, že své podezření na vaše opakované páchání trestného činu pomluvy prostřednictvím tohoto internetového diskuzního fóra dle § 184 zákona č. 40/2009 Sb. v platném znění vůči mně, dalším osobám i obchodním partnerům společností, pro které pracujete, jsem předal studentům práv a stáváte se součástí jejich projektu
pacient
Neděle, 24. ledna 2016 - 22:45:18  
Neregistrovaný host
80.188.32.227
Drn: Paciente, ty máš drzost tady mávat "slovy chlapa", když se sám bojíš i podepsat, srágoro?
Já se pravidelně podepisuju jako Pacient. Honza mě zná, že jo?

Honza7887: A něco k tématu kromě snahy zesměšnit Drna na základě nějakého dávného slibu by nebylo ? Opravdu ubohost, Drn si tady může psát co chce tak jako ostatní.
No to může. Ale na dobrou noc ti povím jeden příběh. Byla, nebyla jedna hodspůdka a do té hodili různí štamgasti. Jedni jen tak povídali a předávali životní moudra (Hajnej, A.L., Desiro, PŠ. atd....) Pak tu byli klasičtí hauři (Fýra, Oldcery, Drn, T.H.,....), které bylo slyšet hned u dveří. No a pak tu chodili takoví ti, co poseděli, poslechli novoty a moc se do debat nezapojovali. No a jednoho dne, zde jeden z haurů práskl dveřmi, že už se zde neobjeví.... Óóóó jaký tu by naráz klid. No a po letech se zde znovu objeví, jako by se nechumelilo - největší frajer z ešusů. No a jak myslíš, že by se k takovému člověku chovali v té hospodě?.....ano měli by z něho týden prdel, on by seděl zalezlý v koutě. No a pak by všechno bylo jako dřív.[wink]

Ale jestli chceš něco konktrétního, tak jaký je třeba rozdíl mezi Jančurovým slibem, že bude mít 6 vozových tříd a Drnovým, že jsem už nevleze?[uhoh]
Neděle, 24. ledna 2016 - 22:52:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10032
Registrován: 4-2007
Že jsem už nevlezu jsem jsem psal? Hmm, tak to jsi teda fakt nepamatuju.

Ale neboj, hrdino, zas budeš mít svůj "klid na lůžku". Zatím opakuj rodný jazyk.
Různobarevní kojoti ze svých garáží vyjí, ale modrá karavana kráčí dál ... [vypravci]
Nechic
Neděle, 24. ledna 2016 - 22:57:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1665
Registrován: 4-2010
Honza7887 : Ono z Třince v 1 ránu toho moc nejezdí [wink]
Neděle, 24. ledna 2016 - 23:00:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6923
Registrován: 5-2002
Ale třeba mezi Prahou a Kolínem mají teda nejtvrdší čela právě paňťákáři (i když oni nejspíš jedou na AVV a na trať moc nekoukají).
Jo? Docela drzé obvinění. To jste zjistil při vašich "kontrolních jízdách" u vašich strojvůdců? [rofl] Proč to tu vlastně třepíte? Možná mám mezery ve znalostech SŽDC D1 a propásl jsem nějakou opravu, kde se ukládá povinnost zdravit na trati žluťáky, nebo snad jen vaše bedniče?


Drne, tak to prostě je.

Pokud Ešusář pozdraví, je to zázrak.
A to patřím mezi ty, kteří zdraví každého (ve dne mávnutím a bliknutím, v noci bliknutím).
pacient
Neděle, 24. ledna 2016 - 23:12:13  
Neregistrovaný host
80.188.32.227
Drn: Nevykrucuj se jak malý kluk slovíčkařením.

Mmch to kafe, mp3 za jízdy bych tu moc nevytahoval. Na moudra sem chodí jistí "investigativní" novináři.[kladivo] Aby to náhodou neskončilo na "Agrofert heute" nebo "Altona times".[biggrin]
Michal_novotny
Neděle, 24. ledna 2016 - 23:12:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1950
Registrován: 11-2002
T.H.: nebo dáme 1008 +3 v Třebový. Jo sorry, ten je ale žlutej, tomu můžem, to jsou úplně jiné 3 minuty.
A ty 4 minuty dané žlutýmu následnou změnou sledu za Pardubicema budou jiný, lepší? A že si najednou na ten článek předpisu o minimalizaci zpoždění zapomněl, co?

Nesmysl, podívej se na jízdní doby. Ano, nebude krátit, ale "nedáme mu" nic.

Jo aha, takže když někdo má narozdíl od jiného rezervy v jízdních dobách, aby mohl v případě mimořádností krátit zpoždění, tak toho hned zneužijeme a pustíme ho až za pomalejším. "Však nenabere". (Ovšem i tak zde nabral - minutu před Pardubicema, takže to nebylo +3 RJ vs +3 SC, ale +3 RJ vs +4 SC).
Opravdu geniální argumenty. A nějaké další argumenty obhajující jízdu 510 za 1008 až do Prahy nebudou? Ať se ta žlutozaslepenost (resp. antimodrost) ukáže ještě víc.
Neděle, 24. ledna 2016 - 23:16:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1565
Registrován: 8-2010
pacient: No já už jsem tady nakukoval dřív, už v době kdy tady tebou výše jmenování psali (ačkoliv jsem sem nepřispíval) takže mi to vyprávět nemusíš [wink] No tak se Drn vrátil no, budiž mu přáno [proud]

Nechic: Jo to je pravda [ok][happy]
Cestování je můj život...
Leinad
Neděle, 24. ledna 2016 - 23:19:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 519
Registrován: 8-2009
1008, 510 a 280 stály ve stanici a čekali na usjízdnění jedné koleje. Jako první odjel nejpomalejší 1008, jako druhý 510 a nakonec 280 (s 380 v čele). - Já sem pro, při otočení směru na jedné koleji pustit do sledu vlaky podle rychlostí. Pokud by na jednokolejce byla zastávka, určitě bych nechtěl Os jako první a za ním na bloku další.
Nicméně když budou blbě(klopidlo za normálním expresem), narovnají se ve stanici, kde ten pomalejší zastavuje pravidelně.
Leinad
Neděle, 24. ledna 2016 - 23:24:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 520
Registrován: 8-2009
A nějaké další argumenty obhajující jízdu 510 za 1008 až do Prahy nebudou? - čtvrthodinový rozdíl při příjezdu na Praha Hlavní. 1008 měl v Libni zastavit a čekat na 510.
Neděle, 24. ledna 2016 - 23:29:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2760
Registrován: 8-2012
když někdo má narozdíl od jiného rezervy v jízdních dobách, aby mohl v případě mimořádností krátit zpoždění, tak toho hned zneužijeme
No a jak teda řídíš dopravu ty (jestli ji řídíš)? Podle toho, jaké má vlak jízdní doby, nebo podle toho, jak by "mohl v případě mimořádností krátit"? A co když krátit nebude?
Jak se vlastně ty "má narozdíl od jiného rezervy" do jízdních dob dostaly, to si je tam někdo "dal" (resp. "nedal")? (To by bylo asi i napadnutelné, zabírat širší "slot" než je nutné.)
Vlak neprodlužující jízdní doby kvůli sledu je v pořádku, článek o minimalizaci zpoždění je s tím v souladu.
nějaké další argumenty obhajující jízdu 510 za 1008 až do Prahy nebudou?
Nebudou. Už byly, že od Pardubic se o změně sledu jsem schopen se bavit (pokud na 1008 nebyl vectron, pak není o čem). Ve své modrozaslepenosti to samozřejmě nechceš vidět a potřebuješ mě definitivně potřít podsunutím nějakých "argumentů obhajujících jízdu", hlavně aby se už nemluvilo o tom, jak podle tvých "objektivních" soudů měl 112 vykostit v Ostravě 1018, protože ten je žlutej a tudíž musí vždy dozadu.
informuji vás, že své podezření na vaše opakované páchání trestného činu pomluvy prostřednictvím tohoto internetového diskuzního fóra dle § 184 zákona č. 40/2009 Sb. v platném znění vůči mně, dalším osobám i obchodním partnerům společností, pro které pracujete, jsem předal studentům práv a stáváte se součástí jejich projektu
pacient
Neděle, 24. ledna 2016 - 23:30:26  
Neregistrovaný host
80.188.32.227
Honza7887: No tak se Drn vrátil no, budiž mu přáno[proud]
Já mu přeju. Vím jakým stylem diskutuje, tak jsem se naladil na stejnou vlnu.[wink]
U tebe vím, že se mám naladit na 2,4GHz v Pendolinu.[lame] Ale musím uznat, že ikdyž s tebou často nesouhlasím, dokážeš uznat svou chybu.[ok] O to mi to trollení děláš těžší - žádné vykrucování a hledání chyb v pravopise.[vypravci]
Michal_novotny
Neděle, 24. ledna 2016 - 23:34:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1951
Registrován: 11-2002
Leinad: IC 1008, průjezd Libní 12:47, příjezd hl. 12:53, SC 508 průjezd Libní 12:49, příjezd hl. 12:57.
Jo, ten argument se čtvrthodinou a čekáním v Libni je fakt dobrej. [rofl]
A to jsem trochu uvažoval o palci nahoru za ten předchozí příspěvek....
Neděle, 24. ledna 2016 - 23:40:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1566
Registrován: 8-2010
pacient: [ok] Náhodou než se z Lea udělal v podstatě "zastávkový rychlík" tak jsem jezdil často i s ním. Ale teď už krom Pendolina nic rychlého (bez zastávek) nezbylo. Kde jsou ty časy kdy Leo jel z Olomouce do Prahy bez zastávky. Ačkoliv tady s některými taky nesouhlasím neberu to tady vážně. V reálu bychom se mohli na některých věcech shodnout a na některých ne. Prostě tisíc lidí, tisíc názorů. Nebyla by to nuda kdyby všichni měli stejný názor ? Ostatně doba kdy všichni museli mít stejný názor tu byla a je naštěstí pryč [wink]
Cestování je můj život...
pacient
Neděle, 24. ledna 2016 - 23:42:54  
Neregistrovaný host
80.188.32.227
T_._H_.: Jak se vlastně ty "má narozdíl od jiného rezervy" do jízdních dob dostaly, to si je tam někdo "dal" (resp. "nedal")? (To by bylo asi i napadnutelné, zabírat širší "slot" než je nutné.)
Nad tím bádám už delší dobu, proč vlastně není v ceně za DC i časová složka? Mohlo by částečně řešit přetížené tratě a ruzné kochače. Chceš interval 10 min - tak si zaplať. Máš pomalou mašinu - tak si zaplať. Jedeš delší dobu než máš - nevadí, zaůčtujem.
Priapos
Neděle, 24. ledna 2016 - 23:54:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 868
Registrován: 10-2012
T_._H_.:
Ale až do Chocně má SC i RJ prakticky stejnou rychlost (jo, jsou tam nějaké NS o pět km/h jinak, jestli chce někdo slovíčkařit)

Supersofistikovaný demagog (eufemismus) opět nezklamal. SC 510 pojede z Parníku až po Ústí nad Orlicí rychlostí 160 km/h, zatímco RJ 1008 pouze (tedy nikoliv prakticky stejně) jenom 140 km/h. A oblouk před Ústím projedou oba tedy jak, když tvrdíte, že rozdíl mezi NS a N je 5 km/h? Pokud nevíte správnou odpověď, pan Šimral jistě poradí.
Pondělí, 25. ledna 2016 - 00:11:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2761
Registrován: 8-2012
SC 510 pojede z Parníku až po Ústí nad Orlicí rychlostí 160 km/h
...což bude proti 140 km/h (nebyl-li tam vectron) činit rozdíl... 15-20 sekund. Takže i jízdní doba je stejná (Parník - ÚnOr 2,5+2 minuty jak 510, tak 1008, navíc tam někde cestou bylo místo mimořádné události), ale dosáhl jste opravdu drtivého vítězství - nelze udělat jiný závěr, než že je to kvůli Jančurovým úplatkům nebo vyhrožování.
informuji vás, že své podezření na vaše opakované páchání trestného činu pomluvy prostřednictvím tohoto internetového diskuzního fóra dle § 184 zákona č. 40/2009 Sb. v platném znění vůči mně, dalším osobám i obchodním partnerům společností, pro které pracujete, jsem předal studentům práv a stáváte se součástí jejich projektu
Michal_novotny
Pondělí, 25. ledna 2016 - 00:17:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1952
Registrován: 11-2002
T.H.: No a jak teda řídíš dopravu ty (jestli ji řídíš)? Podle toho, jaké má vlak jízdní doby, nebo podle toho, jak by "mohl v případě mimořádností krátit"? A co když krátit nebude?

Inteligentní výpravčí s možností krácení jízdních dob počítá a případně pro něj není problém se podívat, jestli ten konkrétní vlak "šustruje" nebo naopak krátí, pokud už nějakou dobu jede. U nákladů je to prakticky nutnost, tam jsou jízdní doby většinou jen orientační.
Ale co je hlavní, tak i neinteligentní výpravčí ví, že když pošle (zpožděný) jako první vlak s rychlostí 160 km/h (navíc s o 40% vyšším poměrem výkon/hmotnost), že to dopadne lépe než když jako první pojede líná souprava s max. 140 km/h.

Takže moje odpověď: Když budu mít dva vlaky ve stanici připravené k odjezdu, tak pustím ten rychlejší.
Ostatně už jsem to takhle i udělal, první přijel RJ 162,11 vozů (překročený normativ) a čekal na sled vlaků proti. Chvíli před sjetím posledního vlaku z opačného směru začal vjíždět velmi slušně jedoucí LE a prakticky těsně před uvolněním traťové koleje dobržďoval k odjezdu, takže jsem ho pustil jako prvního. Možná ani nezastavil, nebo jen na chviličku. Po LE jsem postavil RJ a ten než se rozhoupal a vjel na traťovou kolej, tak LE zvládl uvolnit všechny 4 traťové oddíly! No a gólem byl telefonát od dispečera, jakto, že jsem si dovolil pustit LE před RJ, že si budou stěžovat a že to asi bude muset někde dál na trati předjet zpátky(!!!). Na moje argumenty o tom, že LE mu už dávno ujel a dal RJ max. 2 minuty mi sdělil, že on to chápe, ale na vyšších místech se jim to líbit nebude. Pak už jsem akorát sbíral svoji čelist ze země...

Jak se vlastně ty "má narozdíl od jiného rezervy" do jízdních dob dostaly, to si je tam někdo "dal" (resp. "nedal")? (To by bylo asi i napadnutelné, zabírat širší "slot" než je nutné.)

No já jsem teda zastánce rezerv v JD, takže spíš mám problém s tím, že si je tam někdo "nedal". Jakým způsobem k tomu došlo fakt nevím. Ostré JD se mi nelíbí ani u ČD, ani u jakéhokoliv jiného dopravce, naopak by SŽDC měla ty rezervy vyžadovat (výjimku bych viděl maximálně u pátečních/nedělních posil, tam by to mohlo být na úkor rezerv, ale ani tak se mi to moc nelíbí). Ostatně Švýcaři moc dobře vědí, proč ten "Pufferzeit" používají.

Vlak neprodlužující jízdní doby kvůli sledu je v pořádku, článek o minimalizaci zpoždění je s tím v souladu. No tak tady na to mám teda jiný názor, i vzhledem k výše uvedeným rezervám JD.

pokud na 1008 nebyl vectron, pak není o čem
Nebyl, ani na 1018. Pokud by tam byl, tak tahle diskuse není, jelikož bych k tomu nic nepsal (rozdíl v klopení/neklopení už bych nechal být, a 1018 by naopak byla svižnější než 112).

hlavně aby se už nemluvilo o tom, jak podle tvých "objektivních" soudů měl 112 vykostit v Ostravě 1018, protože ten je žlutej a tudíž musí vždy dozadu.
Sorry, že si to překrucuješ takhle je tvůj problém, já stále jen tvrdím, že dopředu má jít rychlejší/svižnější vlak.
A to je stejné jak v Třebové, tak v Ostravě. V Ostravě ty vlaky sice nebyly najednou připravené k odjezdu, ale rozdíl na příjezdu byla jedna minuta. Na druhou stranu společná cesta byla podstatně delší. A stejný názor má i předpis.
Pondělí, 25. ledna 2016 - 00:33:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2762
Registrován: 8-2012
rozdíl na příjezdu byla jedna minuta
Rozdíl byl v tom, že jeden vlak odjížděl do své trasy v tu samou minutu, co druhý výrazně opožděný teprve přijížděl. Měnit jim sled je v tu chvíli čuňárna (ano, pro jančurobijce je to samozřejmě lepší v tom, že si pak modrý vyjede hladce tu trasu po zabité 1018 a po žlutým nám hovno, to já plně chápu včetně hledání nejabsurdnějších argumentů pro to, že je to tak správně). K tomu lživé tvrzení o tom, že za šustrování 112 mohl před ní jedoucí 1018, zveličení 4 minut zpoždění z 48 (které by stejně nejspíš prostál u vjezdu do Olomouce, když se tam cpal 515 na stejnou hranu)... tady nejde o nějaký rozdíl rychlosti nebo svižnosti, jde o to vyžrat pěknou trasu po 1018 a dát jí Černýho Petra místo zpožděniny 112, že. Já v tom uskutečněném řešení žádný dopravní prohřešek nevidím (měla ta 112 jet včas a "problém" by nenastal), holt nejsem dost modrý (a do Liberce jezdím autobusem [happy] ).
informuji vás, že své podezření na vaše opakované páchání trestného činu pomluvy prostřednictvím tohoto internetového diskuzního fóra dle § 184 zákona č. 40/2009 Sb. v platném znění vůči mně, dalším osobám i obchodním partnerům společností, pro které pracujete, jsem předal studentům práv a stáváte se součástí jejich projektu
Michal_novotny
Pondělí, 25. ledna 2016 - 00:56:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1953
Registrován: 11-2002
T.H.: holt nejsem dost modrý Docela by mě zajímalo, jaké argumenty by sis vykonstruoval v případě, že místo EC 112 by tam byl nějaký LE. Na můj názor o změně sledu by to vliv nemělo. Hlavně že si to umíš správně modrobijecky překroutit.
A ten autobus do Liberce má s tím společného co? To v něm máte pravidelně nějaké antimodrogumní školení? [lol]

(Příspěvek byl editován uživatelem Michal_novotny.)
Pondělí, 25. ledna 2016 - 01:01:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2763
Registrován: 8-2012
Žádný LE tam nebyl (na můj názor by to nemělo vliv; první ať jede ten, co už je ready na odjezd a ne teprve zastavuje) a ty sis prostě akorát potřeboval vykonstruovat argumenty pro to, čemu se tu říká "upřednostnění" a děsně to kritizujete - akorát v opačném gardu (urvat pro zpožděného modrého trasu 1018 a ten ať se plácá někde za ním mimo grafikon).
Znovu tvrdím: představ si tu situaci přesně obráceně (modrý ready na odjezd, žlutý teprve přijíždí ale má jít dopředu) a jestli bys OPRAVDU reagoval stejně. Což už je tvoje svědomí.
A ještě si uvědom, že tohle celé je o jedné minutě z těch 48 a že prvotní PŘÍČINA celého problému je v tom, že modrý přijel už s víc jak čtvrthodinou zpoždění z Polska a v Bohumíně ještě pět minut přidal. To byste v opačném gardu to Žlutozlo zlynčovali.
Howgh.

(Příspěvek byl editován uživatelem T_._H_..)
informuji vás, že své podezření na vaše opakované páchání trestného činu pomluvy prostřednictvím tohoto internetového diskuzního fóra dle § 184 zákona č. 40/2009 Sb. v platném znění vůči mně, dalším osobám i obchodním partnerům společností, pro které pracujete, jsem předal studentům práv a stáváte se součástí jejich projektu
Jeho Vysost
Pondělí, 25. ledna 2016 - 01:09:30  
Neregistrovaný host
147.32.94.144
Takto EC a RJ mozno su rovnake kategorie, ale EC bolo medzinarodne, co tiez vplyva na poradie vlakov u SZDC. Suhlasil by som aj s nazorom, ze pustit vlak pripraveny k odchodu, ked druhy este len prichadza, mame sice casy v GVD, ale trebars RJ si dava na ZSR 1 minutu co nestiha skoro nikdy, staci jedna vacsia skupina a hned mam dovod meskania frekvencia cestujucich. Napojon hned za hl.n. je Svinov, tam by sa ked tak EC nedalo pustit pred RJ, ak by skutocne tak kratilo?
Pondělí, 25. ledna 2016 - 06:30:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10034
Registrován: 4-2007
Petr Šimral:
Co "tak prostě je"? Empétrojčičky, kafíčka, co tak leží v žaludku tvému zaměstnanci? Nebo že tě mají panťákáři na salámu? Jestli jen to druhé, pak tě snad uklidní, že tam na 010 mají ve většině na salámu všechny, já je ignoruju a na pozdravy od nich ani nečekám.
A když to tak vezmu třeba zrovna u vás, na co zdravit nějakou anonymní ruku vyčuhující úzkou špehýrkou 20cm? Je to neosobní a k ničemu.
Různobarevní kojoti ze svých garáží vyjí, ale modrá karavana kráčí dál ... [vypravci]
Pondělí, 25. ledna 2016 - 07:17:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2764
Registrován: 8-2012
EC bolo medzinarodne, co tiez vplyva na poradie vlakov u SZDC
Musíte pochopit, že to platí jen v případě mezinárodních modrých vlaků - pokud je žlutý mezinárodní a modrý ne (např. 1008 a 510), tak se najde milión důvodů, proč to platit nemá (viz noční diskuze) [happy].
trebars RJ si dava na ZSR 1 minutu co nestiha skoro nikdy, staci jedna vacsia skupina
Tímhle přece nemůžete jančurobijce ošálit - oni moc dobře vědí, že žlutými vlaky nikdo nejezdí, tak kde by se vzala větší skupina...

Je to neosobní a k ničemu
...aneb klidně udělám názorový veletoč o 180°, jen abych nebyl s T.H. na stejné lodi [biggrin]
informuji vás, že své podezření na vaše opakované páchání trestného činu pomluvy prostřednictvím tohoto internetového diskuzního fóra dle § 184 zákona č. 40/2009 Sb. v platném znění vůči mně, dalším osobám i obchodním partnerům společností, pro které pracujete, jsem předal studentům práv a stáváte se součástí jejich projektu
Pondělí, 25. ledna 2016 - 07:26:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10036
Registrován: 4-2007
TH. To fakt po mně nechtějte.

(Příspěvek byl editován uživatelem Drn.)
Různobarevní kojoti ze svých garáží vyjí, ale modrá karavana kráčí dál ... [vypravci]
Pondělí, 25. ledna 2016 - 07:30:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3377
Registrován: 11-2009
Drn > ja si to uz moc nepamatuju, uz je to nejakej patek ... ale mam zafixovano, ze pan esusovy travi sve volne chvile sem tam i v sedle dvoukolky s vibrujicim motorem. Je tak, nebo se pletu?
A pokud se nepletu, to taky pri jizde na motorce na pozdrav reagujete ve smyslu "na co zdravit nějakou anonymní ruku..."?
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Pondělí, 25. ledna 2016 - 07:31:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2765
Registrován: 8-2012
To fakt po vás nechci, ani jsem po vás nechtěl tu "editovanou" hlášku o souhlasu - chápu, to na vás bylo moc silný kafe [happy]. No tak jste si svou potřebu dokázal a můžete zpátky ke Kozomrdům a Tatrmanům.
informuji vás, že své podezření na vaše opakované páchání trestného činu pomluvy prostřednictvím tohoto internetového diskuzního fóra dle § 184 zákona č. 40/2009 Sb. v platném znění vůči mně, dalším osobám i obchodním partnerům společností, pro které pracujete, jsem předal studentům práv a stáváte se součástí jejich projektu
Michal_novotny
Pondělí, 25. ledna 2016 - 08:22:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1954
Registrován: 11-2002
T. H.: Musíte pochopit, že to platí jen v případě mezinárodních modrých vlaků - pokud je žlutý mezinárodní a modrý ne (např. 1008 a 510), tak se najde milión důvodů, proč to platit nemá (viz noční diskuze) .
Á, demagogie pokračuje, můžeš mě laskavě říct, kde jsem argumentoval mezinárodností vlaků? Težko, co? Hlavně že máš zase potřebu podsouvat, stejně jako milion narážek na Žlutozlo, které je tady ovšem zmíněné JEN ve tvých příspěvcích. Nikdo jiný tu o něm nepsal.
Původně jsem chtěl reagovat i na předchozí příspěvek, ale nebudu, protože i kdybych napsal, že RJ má absolutní přednost i před nutným pomocným vlakem, tak by sis stále vedl svojí o boji se žlutozlem.
Howgh.

(Příspěvek byl editován uživatelem Michal_novotny.)
Pondělí, 25. ledna 2016 - 09:57:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10037
Registrován: 4-2007
Sime, fakt nevím, co s tím tady. Proč bych se vám měl zpovídat co dělám ve svém volném čase? Je to legrační, kde to skončilo, co? Původní důvod mého vstupu byla reakce na nesmysly, šířené tu panem TH při porovnání těch dvou souprav.
Různobarevní kojoti ze svých garáží vyjí, ale modrá karavana kráčí dál ... [vypravci]
Pondělí, 25. ledna 2016 - 10:50:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2766
Registrován: 8-2012
můžeš mě laskavě říct, kde jsem argumentoval mezinárodností vlaků?
Právěže nikde, přes argumentování jinými články předpisů - ty bys to nazval "zamlčením".
Hele, já už bych to uzavřel: odjezd 1018 před 112 byl naprosto v pořádku z hlediska předpisů i elementární logiky, odjezd 1008 před 510 byl sporný, ale podle litery předpisu. Dál není co zkoumat, než se objeví nové příklady nesplňující zdejší §1a "modrý vždy dopředu".
informuji vás, že své podezření na vaše opakované páchání trestného činu pomluvy prostřednictvím tohoto internetového diskuzního fóra dle § 184 zákona č. 40/2009 Sb. v platném znění vůči mně, dalším osobám i obchodním partnerům společností, pro které pracujete, jsem předal studentům práv a stáváte se součástí jejich projektu
Majkl007
Pondělí, 25. ledna 2016 - 11:10:41  
Neregistrovaný host
78.102.203.236
Ano, odjezd pomalejšího RJ před rychlejším vlakem ČD je vždy v pořádku, podle litery předpisu i elementární logiky, a tím to můžeme uzavřít, T.H. a ostatní žluťásci budou spokojení. [kladivo]
Byl jsem opravdu velmi naivní, když jsem si myslel, že interní nařízení SŽDC pro řízení dopravy, podle kterého má při rozhodování o přednosti vlaků být hlavním kritériem rychlost daného vlaku, bude fungovat a doprava se podle něj bude skutečně řídit. Bohužel měli pravdu ti, jež se k tomuto stavěli skepticky, skutečně se nezměnilo vůbec nic. Tak se omlouvám za svou naivitu a přílišný optimismus. [sad]
Michal_novotny
Pondělí, 25. ledna 2016 - 11:11:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1955
Registrován: 11-2002
T.H. Právěže nikde, přes argumentování jinými články předpisů - ty bys to nazval "zamlčením".
Jo aha, a opatření SŽDC k řízení sledu, které se tady i v médiích probíralo a bylo tam uvedeno, že mezinárodní/vnitrostátní roli nehraje (narozdíl od reálné rychlosti vlaku,) je cár papíru, že? A opakované psaní, že jako první má jet rychlejší vlak taky byla narážka na tu mezinárodnost, jo?
A co takhle pořadí vlaků při stejné kategorii vlaku, ono je snad někde v předpise napsáno, že pomalejší má jet před rychlejším, abych si musel vypomáhat tou mezinárodností?

A argumentační gól na závěr:
odjezd 1008 před 510 byl sporný, ale podle litery předpisu = mezinárodní priorita ON.
odjezd 1018 před 112 byl naprosto v pořádku z hlediska předpisů = mezinárodní priorita OFF.
Jojo, jak se to hodí, hlavně aby žlutý jel jako první, co?

(Příspěvek byl editován uživatelem Michal_novotny.)
Pondělí, 25. ledna 2016 - 11:43:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2767
Registrován: 8-2012
Ano, interní "opatření SŽDC" je z hlediska předpisu a §22 vyhlášky 173/1995 Sb., kterou se vydává dopravní řád drah, v platném znění jen cár papíru (v opačném případě by byla cárem papíru ta vyhláška a Dráha holt už není nad zákon a mimo zákon a sama zákon) a není z pohledu dopravců závazné (nevyšlo ani jako dopravní výnos!).
odjezd 1018 před 112 byl naprosto v pořádku z hlediska předpisů = mezinárodní priorita OFF
Mezinárodní priorita může platit, když to budou dva vlaky vedle sebe, nikoli že již pohotový k odjezdu bude čekat na příjezd, odstanicování a odjezd druhého jen proto, že se hodí, aby modrý vždy šel dopředu. Tam se tohle ustanovení vůbec neuplatní, ty vlaky si nenárokují stejný slot, a jak bylo následně dokázáno, na více jak třičtvrtěhodinovém zpoždění 112 měl 1018 marginální podíl (jenže ono tu hlavně šlo o obhajobu nacpání 112 do pěkné čáry Regiojetu a ten ať se mrcasí mimo grafikon za ním, že - nedivím se, že si pak RJ stěžuje).
informuji vás, že své podezření na vaše opakované páchání trestného činu pomluvy prostřednictvím tohoto internetového diskuzního fóra dle § 184 zákona č. 40/2009 Sb. v platném znění vůči mně, dalším osobám i obchodním partnerům společností, pro které pracujete, jsem předal studentům práv a stáváte se součástí jejich projektu
Michal_novotny
Pondělí, 25. ledna 2016 - 12:00:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1956
Registrován: 11-2002
T.H.: Mezinárodní priorita může platit, když to budou dva vlaky vedle sebe, nikoli že již pohotový k odjezdu bude čekat na příjezd, odstanicování a odjezd druhého jen proto, že se hodí, aby modrý vždy šel dopředu
Jo tááák, takže když budu mít osobák pohotový k odjezdu v době příjezdu EC, tak ho teda dle předpisu pustím dopředu, jo? Nebo jak si to s těma kategoriema myslel (dle předpisu mezinárodní Ex je jiná kategorie než vnitrostátní Ex a stejně tak i Os je jiná kategorie)? Nebo si selektivně vybereš jen některé kategorie, kde to tvoje pravidlo má platit?
Moc hezkej výklad.
Tam se tohle ustanovení vůbec neuplatní, ty vlaky si nenárokují stejný slot Jo, ta minuta překryvu slotů vůbec nehraje roli, že? Teda vlastně 3 minuty - když už argumentuješ tím předpisem, tak podle něj smí následný vlak odjet za tím prvním až po uplynutí následného mezidobí, tj. 5 minut po odjezdu prvního vlaku. (Aby bylo jasno, já zrovna tohle ustanovení předpisu nehájím, stejně jako mezinárodní prioritu, ale když už se argumentuješ jedním ustanovením předpisu, tak taky používej i ta další)
Majkl007
Pondělí, 25. ledna 2016 - 12:02:29  
Neregistrovaný host
78.102.203.236
"jenže ono tu hlavně šlo o obhajobu nacpání 112 do pěkné čáry Regiojetu a ten ať se mrcasí mimo grafikon za ním"
Zkusíme to otočit: jenže ono tu hlavně šlo o obhajobu nacpání 1018 před 112 a ten ať se mrcasí za ním. Jako obvykle.
"na více jak třičtvrtěhodinovém zpoždění 112 měl 1018 marginální podíl"
Zřejmě nedokážete pochopit, že kdyby 112 jel před 1018, tak mu díky vyšší rychlosti a lehčí soupravě ujede a situace se bude vyvíjet úplně jinak. A tedy že Vaše tvrzení o marginálním podílu 1018 na zpoždění 112 (psal jste o 4 minutách) není pravdivé. [nene]
Jeho Vysost
Pondělí, 25. ledna 2016 - 12:13:34  
Neregistrovaný host
147.32.94.144
Z nestranneho hladiska si tiez myslim, zeby vlak pripraveny na odchod mal cakat na vlak, ktory este len prichadza do stanice a bude stanicovat. Dispecer nemoze vediet, ci tam nebude vykladka vozickara ci vacsej skupiny, hned frekvencia a meskaju zbytocne oba vlaky, aj ked by sa dali vymenit az za Olomoucom. Je tam skutocne tolko premennych, ze to dispecerom nezavidim sa rozhodnut v kratkej chvili. Samozrejme teraz za klavesnicou sa rozhoduje jednoducho, mozno by stacilo neplakat tolko na pieskovisku z oboch stran.
Pružinskij
Pondělí, 25. ledna 2016 - 12:17:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 444
Registrován: 4-2015
Třetina? Polovina? Věřil bych akorát tak časům ze stavědla a zbytek leda s kontrolním podpisem drába za zády.
Dejte si pár facek a běžte raději pracovat.

Zbytek tady výstižně shrnul Michal_novotný a nen í k tomu moc co dodat.
Waarschijnlijke Afstanden.
Pondělí, 25. ledna 2016 - 12:34:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6153
Registrován: 5-2007
Jeho Vysost: O vozíčkaroch v takýchto vlakoch dispečer vie. Vždy.