Diskuse K-report » Archiv 2016 » Autobusy a trolejbusy » MHD - malé provozy » Archiv diskuse MHD - malé provozy do 28. 06. 2016 předcházející | další

Archiv diskuse MHD - malé provozy do 28. 06. 2016

dolů
   autor příspěvek
Pondělí, 22. února 2016 - 23:01:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 32
Registrován: 1-2016
Zneužívání MHD zdarma - budete vozit lidi, kteří by, když by měli za jízdenku normálně zaplatit, nejeli. Typicky důchodci co pojedou místo jedné cesty do NákupníZemě pro všechno do čtyřech marketů, protože je MHD zdarma a v každém je jiná akce. Kdyby platili jízdenku 4x, nevyplatí se jim to. Zbytečně budou zatěžovat systém a může to odradit cestující, kteří by jinak MHD využili místo toho auta, když bude MHD sloužit jako návoz chamtivců do marketů. Ono "zdarma" není všechno, že. Dalším faktorem je čas, pohodlí.
Úterý, 23. února 2016 - 08:36:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10148
Registrován: 5-2004
"budete vozit lidi, kteří by, když by měli za jízdenku normálně zaplatit, nejeli"

Což ale zdaleka nejsou jen důchodci s oblibou omílaný v podobných diskuzích nedůchodcema. To jsou i ti co se jim nechce hledat drobný nebo nezkousnou poskakování "od lampy k lampě, furt čumět než toi řidič odbaví a ještě za to platit" a tudíž sednou do auta. Ona totiž ta bezplatná (pokud je fakt bezplatná jako v Hořovicích) MHD je o dost rychlejší než platná. To odbavování "kolem řidiče" fungovalo poměrně rychle v době, kdy se do kasičky hodila 1 mince v podobě koruny, nevyplivlo ji to 3x nazpátek protože byla/nebyla ošoupaná a netisklo to lístek... Takto se jezdilo nejen v malejch MHD ale třeba i tramvají v Liberci.
Úterý, 23. února 2016 - 10:15:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 75
Registrován: 9-2012
V Klášterci nad Ohří zavedli novou zkušební linku MHD od nádraží do Klášterecké Jeseně. V IDOSu ji však nenaleznete. Informace jsou pouze na stránkách města Klášterec: http://www.klasterec.cz/media/tiskove-zpravy-1/zkusebni-provoz-mh d-do-klasterecke-jesene-296cs.html.

(Příspěvek byl editován uživatelem Lovosičák.)
Úterý, 23. února 2016 - 17:07:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1902
Registrován: 1-2005
TN26: Zneužívání MHD zdarma - budete vozit lidi, kteří by, když by měli za jízdenku normálně zaplatit, nejeli.
Opět se ptám: To je špatně, že vozíme lidi?
Zbytečně budou zatěžovat systém
Důchodci tvoří (aspoň ve FM) 10% cestujících. Nějak si nedovedu představit, jak 1/10 celku zatěžuje celý systém.

Celý ten váš příspěvek mě donutil k hlubšímu zamyšlení se nad tím, co vlastně píšete. Že kdo na to nemá, ať nejezdí. Že se důchodci nesmí svobodně rozhodnout, do kterých obchodů pojedou nakupovat. Co to je za přístup? Možná, že Ono "zdarma" není všechno, ale rozhodně MHD zdarma je o svobodě. O možnosti volby. Dám jeden úžasný příklad. V roce 2012 jsme zavedli MHD zdarma o víkendu až na Visalaje (30 km od FM). Přímo do srdce Beskyd. A byli jsme až překvapeni, kolik důchodců tam každý den jezdí. A pak jsme na to přišli. Ti důchodci dříve neměli na to, aby zaplatili jízdné 40 Kč jedním směrem. Takže museli sedět doma. Díky MHD zdarma získali možnost trávit svůj volný čas na horách, tak jak chtěli. A o tom to je. O tom, že díky MHD zdarma se každý může rozhodnout, kam pojede, protože je vše dostupné pro všechny skupiny obyvatel - nejen pro vyvolené.
"MHD zdarma" ve Frýdku-Místku ... a okolí.
Pátek, 26. února 2016 - 01:57:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 34
Registrován: 1-2016
Sice jste se hluboce zamyslel, ale zcela blbě - nikde není napsáno, že kdo na to nemá ať nejezdí. A jistě že ty peníze (důchodci) mají, většina, docela dlouho jsem měl možnost pracovat v oboru, kde s nimi člověk byl denně v kontaktu. Jen jdou jak slepice po flusu po všem, co je "zdarma". Ale jak již bylo napsáno, "zdarma" to není, někdo to musí zaplatit. Většinou zvýšenými poplatky za něco jiného nebo za cenu, že se neopraví třeba chodník, aby pár lidí si "zdarma" obráželo obchody. Zbytek příspěvku o horách je demagogie nejvyššího stupně. Jestli chcete tvrdit, že MHD v ceně desetikorun je něco pro vyvolené, tak nemá smysl žádná diskuze. Jinak teda kdo tou MHD jezdí, když důchodci tvoří 1/10? To budete asi v rámci celé republiky docela unikát (možná s výjimkou univerzitních měst, tam je poměr trochu jiný než na maloměstech)

MHD zdarma pro všechny je prostě jen populismus vedení daného města. OK, když to tak chtějí, ale nemá to absolutně žádné opodstatnění, aby se cestující alespoň částečně nepodíleli. Navíc to docela zavání diskriminací, když se to rozlišuje podle trvalého bydliště nebo nějakých "dluhů". Když je teda FM tak pokrokové město, jakou výši má na daních z nemovitosti, na poplatcích za odpad atd.? To by taky mohlo být zdarma, ne?
Pajzák
Pátek, 26. února 2016 - 10:17:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 142
Registrován: 6-2015
Prosím pěkně, to je nějaký osobnostní rys šotouše, že musí brojit proti všemu, co souvisí s výhodami pro důchodce? Ať jde o jakoukoli výhodu pro kohokoli, vždycky se vypíchne, že člověk, který celý život dřel a odváděl daně, je ten nejhorší a nezaslouží si žádné zvýhodnění.
Pátek, 26. února 2016 - 17:23:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1903
Registrován: 1-2005
TN26:
Ze začátku vašeho příspěvku mám pocit, že důchodci jsou snad nejbohatší občané města...[crazy]
Ale jak již bylo napsáno, "zdarma" to není, někdo to musí zaplatit.
Ano, musí se to zaplatit z rozpočtu města např. na úkor nějakého chodníku, ale to je výsostné právo vedení města rozhodnout, za co ty peníze utratí. Nelze tvrdit, že ten chodník či cokoliv jiného je lepší než MHD zdarma. Naopak je třeba zmínit, že díky zvýšení počtu cestujících klesla dotace na jednoho přepraveného cestujícího, čili MHD je díky tomu efektivnější.
Jinak teda kdo tou MHD jezdí, když důchodci tvoří 1/10? To budete asi v rámci celé republiky docela unikát
Ano, budeme unikát. Unikát v tom, že víme, kdo nám tou MHD jezdí. Většinou jezdí lidé v produktivním věku - kupodivu, když jich je nejvíce... Při zavedení MHD zdarma se velmi prozíravě rozdělily skupiny cestujících pomocí čipových karet, takže máme přehled.
MHD zdarma pro všechny je prostě jen populismus vedení daného města. OK, když to tak chtějí, ale nemá to absolutně žádné opodstatnění, aby se cestující alespoň částečně nepodíleli.
MHD je obecně poměrně drahá služba. A proto, když už město dává do MHD tolik peněz, tak chce, aby ji využívalo co nejvíce lidí. Aby ta služba byla efektivně využívána. A pak je tady poplatek (jízdné), který od využívání služby odrazuje. Nejde to náhodou proti sobě? Zavedu službu, od jejíhož využívání budu následně lidi odrazovat?
Navíc to docela zavání diskriminací, když se to rozlišuje podle trvalého bydliště nebo nějakých "dluhů".
Kde jste přišel na to omezení podle trvalého bydliště? To by byla diskriminace. Proto tato podmínka ve Frýdku-Místku není. Co se týče dluhů, to diskriminace není. Každý může nedlužit.
Když je teda FM tak pokrokové město, jakou výši má na daních z nemovitosti, na poplatcích za odpad atd.?
Daň z nemovitosti - stupeň 2. Poplatek za odpad 492 Kč/rok.
To by taky mohlo být zdarma, ne?
Ale o tom jsme se tady už bavili. Jaký pozitivní efekt by to mělo? Každý řidič, který nechá auto doba a rozhodne se využít MHD, je díky MHD zdarma finančně odměněn. Za co by byli občané odměňováni při zrušení poplatků za odpad?
"MHD zdarma" ve Frýdku-Místku ... a okolí.
Pátek, 26. února 2016 - 23:33:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1738
Registrován: 8-2010
Jan_Širc: [ok]

TN26: Mohu se zeptat kde jste na ty povídačky o důchodcích jezdících celý den z obchoďáku do obchoďáku přišel ? Někde v hospodě ? Jinak důchodci celý život odváděli státu daně tak nevidím na tom nic špatného když mají MHD zdarma. Zaslouží si to. Ach jo, je vidět že nějaké sociální cítění se ze společnosti pomalu vytrácí [uhoh]
Cestování je můj život...
Sobota, 27. února 2016 - 08:17:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9852
Registrován: 4-2006
TN 26 z vašich příspěvků vychází jediné. Já já já.
A vaše názory o důchodcích jsou hodně zcestné a přihlouplé.
Vy nebudete jednou stár? Že vám tak vadí. Mluvíte o populismu a sám jej učebnicově předvádíte.
Já říkám MHD zdarma proč ne, ale musí to být dobře zpracováno. Pokud je je to OK.
ad Honza 7887 však až na něj jednou dojde tak se bude divit.Úcta ke starším mu hodně chybí.
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Sobota, 27. února 2016 - 13:43:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 38
Registrován: 1-2016
Aresi, ano, zastávám názor že člověk se má starat především o sebe, o svou rodinu což je zcela logické, být tak trochu "sobec". A všichni ti, co chtějí moje dobro, jsou mi podezřelí. Jestli se to někomu nelíbí, je to jeho problém.
Jen říkám, na rozdíl od Jana Širce, že platba za lístek v MHD prostě NENÍ ta bariéra, jak se snaží on tvrdit a to ani pro ty důchodce, se kterými já si nezačal. Taky nemám nic proti tomu, že může být MHD zdarma je, jen tvrdím, že to může být kontraproduktivní a náklady se zvýší. Což on ani nepopírá.

Jan Širc - co by člověk získal, kdyby byl poplatek za odpad nulový? Třeba by mu ty peníze zbyly a mohl si je utratit tak jak on uzná za vhodné a nesmyslnou daní? A ještě by město ušetřilo za pár úředníků a kanceláří? Čili stejný princip jako když neplatím MHD? U MHD zdarma jsou podle vás odměňování řidiči že mají MHD "zdarma", u poplatku je zase trestáte tím, že ji musí zaplatit. Je to stejné a nesnažte se tvrdit že ne.

Jinak tedy ve F-M můžu mít MHD zdarma i já jako obyvatel druhého konce republiky? Měl jsem za to, že to je nějak vázáno na pobyt ve městě, aspoň co jsem zachytil když se to zavádělo.

Honzo věř tomu, že objíždí a jsou schopni se i nepěkně porvat o levné "něco". Vzhledem k tomu že jsem měl na starost síť několika obchodů a o zákaznickém chování něco vím, tak vím o čem mluvím.

(Příspěvek byl editován uživatelem TN26.)
Sobota, 27. února 2016 - 14:28:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9855
Registrován: 4-2006
Ad tn 26 to si nemůžem nikdy rozumět. Já totiž zastavám názor že lidem se má pomáhat. A neočekávam za to odměny.
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Sobota, 27. února 2016 - 16:30:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1739
Registrován: 8-2010
TN26: To, že někteří objíždí obchoďáky s různými akcemi se ani nedivím s tím důchodem co většina z nich má. Já být v jejich kůži asi bych to dělal stejně.
Cestování je můj život...
Drjekyll_and_mrhyde
Sobota, 27. února 2016 - 18:04:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 280
Registrován: 12-2008
"Jinak tedy ve F-M můžu mít MHD zdarma i já jako obyvatel druhého konce republiky?" - ty tam, cype, ani nejezdi, bo se stejně daleko nedostaneš.
Sobota, 27. února 2016 - 23:15:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1295
Registrován: 6-2010
Já totiž zastavám názor že lidem se má pomáhat. A neočekávam za to odměny.
Do jisté míry. Jde o to, jestli o to také druhá strana stojí, o tu pomoc. Třeba naše dobroserská vláda se nám snaží "pomáhat" na každém kroku, za naše peníze, samozřejmě, a vůbec se nás neptá, zda o to stojíme. A k tomu já já já - i to pomáhání druhým je paradoxně o já já já. Protože ten, co pomáhá druhým to dělá proto, že to on sám chce, kdyby nechtěl, tak nepomáhá. Takže z toho má dobrý pocit a to je pro něj ta odměna, ne peníze, nebo jiné hmotné statky, ale ten dobrý pocit. A svým způsobem je to také sobectví. A je to správně, každý člověk je ze své podstaty sobec a na tom je postavena celá ekonomika. Každý jde za svým cílem a tím je vlastně užitečný i ostatním. Pečivo v pekařství, nebo maso v řeznictví si koupíte ne z dobré vůle pekaře, nebo řezníka, který by myslel na vaše blaho, ale díky jeho "sobectví", díky tomu, že on hledí na své blaho a chce se nějak uživit. On je spokojený, když prodá, my jsme spokojeni, že koupíme. A funguje to.
Neděle, 28. února 2016 - 14:06:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1904
Registrován: 1-2005
TN26:
co by člověk získal, kdyby byl poplatek za odpad nulový? Třeba by mu ty peníze zbyly a mohl si je utratit tak jak on uzná za vhodné a nesmyslnou daní?
Takže opět (už potřetí) se ptám, jaký to bude mít pozitivní efekt? Budou snad lidé produkovat míň odpadu, když za jeho odvoz nebudou platit?
A ještě by město ušetřilo za pár úředníků a kanceláří?
No to je fakt skvělý výsledek. Poplatek za odpad 492 Kč * 60 000 obyvatel = cca 30 mil. Kč ročně. Výnos z daně z nemovitostí = cca 70 mil. Kč ročně. Takže se zbavíte 100 mil. Kč ročně, nic pozitivního to nepřinese a ještě se budete zaštiťovat tím, že se ušetří pár úředníků a kanceláří? Fakt super byznys.
Jinak tedy ve F-M můžu mít MHD zdarma i já jako obyvatel druhého konce republiky? Měl jsem za to, že to je nějak vázáno na pobyt ve městě, aspoň co jsem zachytil když se to zavádělo.
Nikdy to nebylo vázáno na pobyt, jenom někteří novináři psali nesmysly, jako obvykle. Kartu na MHD zdarma má vyřízenou dokonce jedna občanka USA.
Jen říkám, na rozdíl od Jana Širce, že platba za lístek v MHD prostě NENÍ ta bariéra
Jedna věc je, co si myslíte, a druhá, co jsme v praxi skutečně pozorovali. Když jsou ti důchodci pro vás takový háklivý případ, tak můžeme použít třeba středoškoláky. Máme vysledováno, že rodiče dětí z okolních obcí, které mají jít na střední školu dávají přednost školám ve FM než v jiných městech, protože při cestě do FM ušetří, zatímco při cestě do jiných měst nikoliv. Krásný případ toho, že jízdné je skutečně bariérou.
"MHD zdarma" ve Frýdku-Místku ... a okolí.
Pondělí, 28. března 2016 - 14:23:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9
Registrován: 3-2016
V Prachaticích máme zajímavý (ne)MHD. Kraj si řekl, že MHD dotovat nebude. Ovšem ČSAD to pěkně obešlo :D. Jeden spoj jede za město :P a už to není MHD :P
Pondělí, 28. března 2016 - 14:43:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 562
Registrován: 3-2009
FluRod: MHd Uherský Brod je totéž, 4 linky a všechny mají 1 zastávku mimo město, na některých z nich do té zastávky jezdí jen tzv. udržovací spoj[happy]
Jenki
Úterý, 03. května 2016 - 15:40:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4849
Registrován: 5-2002
Jinak tedy ve F-M můžu mít MHD zdarma i já jako obyvatel druhého konce republiky? Měl jsem za to, že to je nějak vázáno na pobyt ve městě, aspoň co jsem zachytil když se to zavádělo.
Vázání slev (nejen) v MHD na místo trvalého pobytu je už někdy od 90. let nezákonné (tuším, že přelomový rozsudek padl na téma levnější jízdné pro důchodce v Hradci Králové).
Ve FM to funguje tak, že si kdokoliv (i z USA) nechá vystavit potvrzení o bezdlužnosti vůči městu FM a na základě tohoto potvrzení si lze nechat vystavit kartičku na MHD zdarma.
Úterý, 03. května 2016 - 20:20:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 84
Registrován: 9-2012
Jedna zajímavost z linky MHD Vrchlabí z poznámky v JŘ o odemykání resp. zamykání čekárny [happy] Jízdní řád MHD Vrchlabí
Úterý, 03. května 2016 - 22:37:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3068
Registrován: 5-2005
V Kroměříži má KTS předváděcí jízdy nového autobusu zdarma. Dnes viděno na lince 5. Bohužel jsem nebyl pohotový abych to blejsknul nebo zapamatoval typ busu....

A MHD zdarma pro důchodce slibují od letošního července...
Tučňák
Pátek, 06. května 2016 - 14:23:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1593
Registrován: 6-2013
Pavlík: Urbanway 5E4 3486.

Mašotouš: Přesně tak, dobrý jsou taky umělci a sportovci. [biggrin] Pro nás dotace, granty, koncesionářské poplatky ČT a ČRo, ale všichni ostatní ať se o sebe postarají sami. [crazy]

Ares1: [ok]


(Příspěvek byl editován uživatelem Tučňák.)
ČSAD Benešov: BNA 39-91, BNA 74-10, BNB 07-09 Milan Bado: 1001, 1002 ČSAD Polkost: 1613, 1617, 1640, 1626
DP Praha: 5835, 5952, 7083, 6776


Pátek, 06. května 2016 - 14:30:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3070
Registrován: 5-2005
Tučňák:

Děkuju. Našel jsem odkaz i zde: http://kromerizsky.denik.cz/zpravy_region/kromeriz-testuje-novy-a utobus-lide-se-v-nem-zatim-svezou-zadarmo-20160506.html

Jen mě překvapuje, že ten autobus tu jezdí už od 29.4. a info v KM deníku je až z dneška :D
Sobota, 07. května 2016 - 11:45:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 54
Registrován: 1-2016
Podle toho infa v Deníku je to částečně zase schválnost na Magicbus, protože "pár minut před pravidelným spojem" zdarma znamená v reálu "pošleme to těsně před Magicbus zdarma". Na druhou stranu, vrací Magicbusu co udělal on (podjíždění o pár minut). Prostě neskutečná komedie a ještě prohlubování ztráty MHD nesmyslným slibováním jízdného zdarma.
Neděle, 08. května 2016 - 23:09:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 154
Registrován: 3-2004
Zdarma jezdi v KM predvadeci autobus pouze z duvodu ze v autobusu neni pokladni system, nic jineho v tom neni. Ani na vytizene spoje se nenasazuje z duvodu financni ztraty.
MHD Kroměříž: www.mesto-kromeriz.cz/mhd/

Fotky SPVD (rok 2006): www.spvd.cz/fotogalerie/kromeriz_2006/
Fotky SPVD (rok 2007/2008):www.spvd.cz/?p=cz/kromeriz/kromeriz_foto_2007_2008.html&m=menu_cz.html
Náhradník
Pondělí, 09. května 2016 - 01:03:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1331
Registrován: 4-2011
Co to je za autobus? Podrobnosti?
Náhradníci - Lidé žijí své životy vzdáleně z pohodlí svých vlastních domovů přes robotické náhradníky ...
Pondělí, 09. května 2016 - 14:05:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9971
Registrován: 4-2006
Ad Náhradník viz příspěvek Tučňáka z 6.5.2016
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Náhradník
Úterý, 10. května 2016 - 06:22:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1332
Registrován: 4-2011
Díky.
Magicbus dotaz: Vůz Magic Bus 5Z4 3843 (Neoplan N 4416 Ü CNG Centroliner) je psaný na s-a.cz, že jezdí MHD Kroměříž. Ale na MHD jsem ho ještě neviděl. Pouze vůz RZ 5Z4 3844. Je odstaven nebo co s ním je?
Náhradníci - Lidé žijí své životy vzdáleně z pohodlí svých vlastních domovů přes robotické náhradníky ...
Čtvrtek, 12. května 2016 - 23:35:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3071
Registrován: 5-2005
To je takový nepřekonatelný problém do toho autobusu dát pokladní systém?
Pátek, 13. května 2016 - 09:47:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1836
Registrován: 1-2009
panove,je mozne,ze jeden z Neoplanu se nekam zatoula! :-)
Náhradník
Pátek, 13. května 2016 - 14:05:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1333
Registrován: 4-2011
Který a kam?
Náhradníci - Lidé žijí své životy vzdáleně z pohodlí svých vlastních domovů přes robotické náhradníky ...
Pátek, 13. května 2016 - 14:18:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1837
Registrován: 1-2009
Dámy a pánové - "moje malá premiéra"!!!

DOPRAVNÍ PODNIK OSTROV


Náhradník
Pátek, 13. května 2016 - 18:01:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1335
Registrován: 4-2011
Takže tento bus jezdil u Magicbusu v Kroměříži? Ví se původní RZ?
Náhradníci - Lidé žijí své životy vzdáleně z pohodlí svých vlastních domovů přes robotické náhradníky ...
Pátek, 13. května 2016 - 19:14:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 33
Registrován: 12-2015
Tady je moje dnešní Premiera Neoplan


Nejleší vozy Iveco Crossway line 12M a Iveco Crossway Le Line 12M [fotic]
Fedos
Pátek, 13. května 2016 - 19:30:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4101
Registrován: 7-2006
Náhradník: Ano, ale nejde o jeden z těch dvou červených z ledna, nýbrž o jeden z krémových z března.
Pátek, 13. května 2016 - 21:08:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 34
Registrován: 12-2015
Ješte večerní fotky Neoplan

Nejleší vozy Iveco Crossway line 12M a Iveco Crossway Le Line 12M [fotic]
Náhradník
Sobota, 14. května 2016 - 12:01:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1337
Registrován: 4-2011
Takže MagicBus koupil
2 červené a 2 krémové Neoplany a před tím ještě 1 žlutozelený MAN. Jeden z těch krémových skončil v Ostrově. Otázka je jestli ten co je teď v Ostrově jezdil někdy na MHD Kroměříž (a byl tedy přihlášen na zlínských RZ).
Náhradníci - Lidé žijí své životy vzdáleně z pohodlí svých vlastních domovů přes robotické náhradníky ...
Sobota, 14. května 2016 - 12:49:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1839
Registrován: 1-2009
pomůže Vám VIN: WAG24416Y3PU33966
Náhradník
Sobota, 14. května 2016 - 13:19:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1338
Registrován: 4-2011
Jeden ten krémový jsem kdysi dávno potkal na MHD... Jestli je to on nevím. VIN jsem nezjišťoval.
Náhradníci - Lidé žijí své životy vzdáleně z pohodlí svých vlastních domovů přes robotické náhradníky ...
Sobota, 14. května 2016 - 14:44:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1840
Registrován: 1-2009
dle mych informací jeden z "nových" Neoplanů DP Ostrov je dovoz z (D) prostřednictvím MagicBus a druhý je ex.MagicBus
konkurenční dopravce
Sobota, 14. května 2016 - 17:31:24  
Neregistrovaný host
79.170.249.4
Oba béžové byly kupovány tzv. na kšeft.
Náhradník
Sobota, 14. května 2016 - 19:57:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1339
Registrován: 4-2011
Takže v tom Ostrově jsou oba krémové Neoplany?
Náhradníci - Lidé žijí své životy vzdáleně z pohodlí svých vlastních domovů přes robotické náhradníky ...
Sobota, 14. května 2016 - 20:11:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1841
Registrován: 1-2009
DP Ostrov by mel mit oba Neoplany a mela by zustat v Ostrove i ta "prest avena dodavka". :-)
Jinak ten Neoplan je docela lina mrcha.
Pondělí, 16. května 2016 - 12:47:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 35
Registrován: 12-2015
Seznam je zde http://seznam-autobusu.cz/dopravce/dopravni-podnik-ostrov
Nejleší vozy Iveco Crossway line 12M a Iveco Crossway Le Line 12M [fotic]
Náhradník
Pondělí, 16. května 2016 - 17:44:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1340
Registrován: 4-2011
Facebook: Krémový Neoplan na MHD KM
Náhradníci - Lidé žijí své životy vzdáleně z pohodlí svých vlastních domovů přes robotické náhradníky ...
Fedos
Pondělí, 16. května 2016 - 18:03:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4102
Registrován: 7-2006
Druhý byl tedy 5Z4 4218, zbývá jen který byl který.
Úterý, 24. května 2016 - 08:04:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2653
Registrován: 12-2005
Od 1.6.2016 má v Kolíně začít jezdit nová linka MHD č.13, na lince by měl jezdit nějaký minibus, tak jsem zvědavý, co se na lince objeví, jestli nějaká novinka nebo vůz z jiné provozovny.
Čtvrtek, 26. května 2016 - 22:25:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 137
Registrován: 11-2014
Jak dlouho budou ještě v provozu Karosy B732 v Havlíčkově Brodě? Jen čistě orientačně, chtěl bych je tam zastihnout v provozu, tak abych věděl, jestli si mám pohnout. Předem děkuji za odpověď.
Pátek, 27. května 2016 - 16:10:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3084
Registrován: 5-2005
Tam se zastavil čas? [biggrin]
Pátek, 27. května 2016 - 19:43:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3842
Registrován: 3-2005
V HB by turnusová potřeba umožňovala jejich odstavení už teď, v provozu se objevuje tuším že maximálně jen 5 autobusů naráz. Skutečnost je taková (alespoň dle mého pozorování), že každý řidič má jeden "svůj" autobus, takže v ranní špičce jezdí jiné vozy než odpoledne. Takže jejich vyřazení se dá předpokládat až poté, co koupí něco nového. Takže otázka na místní - chystá se letos nějaký nákup?
Sobota, 28. května 2016 - 00:02:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2
Registrován: 1-2016
R_b: v HB je v provozu dohromady 6 autobusů.
Sobota, 28. května 2016 - 22:33:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2168
Registrován: 8-2010
Třebíč hledá nového provozovatele MHD...
Upozornění: Mé příspěvky vyjadřují jen mé názory [happy]
Tento přípěvek není určen uživatelům "Mimoň" a "honza ...." a neočekává se od nich žadná reakce na tento příspěvek [pozor]
Neděle, 29. května 2016 - 00:41:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 49
Registrován: 12-2015
Havlíčkův Brod: Letos má být vyřazen jeden, druhý by měl sloužit jako záloha. Toto mi řeklo minulý léto vedení společnosti. Klidně jim napiště, jsou velmi vstřícní. Mě např. řekli kdy jede B 732 (nebo kdy jedou obě) a poslali turnusy.
Úterý, 07. června 2016 - 22:47:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 38
Registrován: 12-2015
https://www.youtube.com/watch?v=0GSYMJLKNOA dneska jezdil budou třidat stym malym Iveco Stratos LE 37 ješte dnešní foto

Nejleší vozy Iveco Crossway line 12M a Iveco Crossway Le Line 12M [fotic]
3503
Pondělí, 20. června 2016 - 21:28:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 158
Registrován: 6-2011
Něco z dnešních Událostí z regionů - MHD v Novém Jičíně budou příští rok zajištˇovat 4 elektrobusy , které nahradí naftové autobusy .
Úterý, 21. června 2016 - 01:18:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3848
Registrován: 3-2005
Aby se tu o Havlíčkově Brodě jen nemluvilo [fotic]

Úterý, 21. června 2016 - 09:16:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2675
Registrován: 12-2005
R_b: Jedny z posledních 700 v provozu v celé ČR.
Liduche
Úterý, 21. června 2016 - 09:34:16  
Neregistrovaný host
85.13.101.138
První vlaštovka nového DP Ostrov,linka 426004 Ostrov,nemocnice-Hroznětín-Merklín,zatím jen jeden pár spojů jako udržovák,později bude rozšířen pro začátek víkendový provoz.Jinak ostatní linky,tedy 426001,002,005 od 27.6.2016 beze změny (prozatím),jen už místo regionalbus je v přepravu zajišťuje:dýpý :-D. To hlavní přijde od podzimu.
Pondělí, 27. června 2016 - 14:17:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 55
Registrován: 3-2014
Znalci: ty bizarní JŘ Magicbusu v Kroměříži http://www.koved.cz/M%C4%9Bstsk%C3%A1%20hromadn%C3%A1%20doprava/ mám číst jak?

Aby nepřišli o licenci, tak je nutno alespoň 1x za rok projet kousíček trasy, byť nesmyslně, v nesmyslném termínu atd?
Pondělí, 27. června 2016 - 23:21:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2206
Registrován: 6-2011
Ahtisaari:
Přesně tak to je, ale MagicBus zdaleka není jediný, kdo takové jř má. Podívej se na mnohé jř dálkových linek (na některých je "udržovací" spoj i používán - např l.490820)
TC 51-80
Úterý, 28. června 2016 - 11:11:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 56
Registrován: 3-2014
Tohle je ovšem top - desetiletá ne-linka :-))))))

http://portal.idos.cz/Down.aspx?f=pdf/L740200_141214_151511.pdf