Diskuse K-report » Archiv 2016 » Autobusy a trolejbusy » Budějovické trolejbusy » Archiv diskuse Budějovické trolejbusy do 28. 08. 2016 předcházející | další

Archiv diskuse Budějovické trolejbusy do 28. 08. 2016

dolů
   autor příspěvek
Šroubič
Pondělí, 18. července 2016 - 20:58:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20
Registrován: 4-2016
Iniciativa řidiče
Jakub Kovář, nejlepší brankář který byl v Českých Budějovicích!
Středa, 20. července 2016 - 14:22:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1
Registrován: 7-2016
Cantab18: Copak?
Středa, 20. července 2016 - 15:59:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 145
Registrován: 10-2013
Lukpel - ten trolejbus s reklamou na Samsona vypadá divně - nemá okna - je jako válečný vůz někde v ghettu a koukám není sám, je to děsivé

(Příspěvek byl editován uživatelem mylik.)
Šroubič
Středa, 20. července 2016 - 16:09:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 21
Registrován: 4-2016
Přiznejte se - kdo dnes fotil ve 13:30 (cca) v zatáčce na Senovážném Tr-71 a ještě druhej co jel v protisměru? [fotic][biggrin]
Jakub Kovář, nejlepší brankář který byl v Českých Budějovicích!
Lukpel
Středa, 20. července 2016 - 17:42:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 133
Registrován: 1-2011
mylik: asi nerozumím, proč by neměl okna? Jen má nalepenou reklamu, jako jiné vozy.
MHD v Českých Budějovicích
Doprava na jihu Čech
Středa, 20. července 2016 - 18:51:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 146
Registrován: 10-2013
Ano, to jsou zaslepená okna , připomíná to válečné vozy, je to odporné
Středa, 20. července 2016 - 23:34:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1326
Registrován: 6-2010
mylik: Pán se asi právě probudil z dlouhého kómatu... Tato forma reklamy s perforovanou okenní vision fólií s certifikátem se používá už cca 10 let nejen v Budějovicích, ale i v jiných městech. Okna nejsou zaslepená, pouze polepená a zevnitř ven je docela dobře vidět.
Také se mi to moc nelíbí, ale dnešní trendy jsou bohužel takové a vše, včetně reklamy, musí být mega...
Čtvrtek, 21. července 2016 - 07:08:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 147
Registrován: 10-2013
Milý Venco, žádné kóma, jen u nás tohle prostě není, pouze jedna tramvaj je poloprůhledná, a viděl jsem jeden takový autobus - ale takto nevypadají , mám návrh, ještě je tam přední sklo, co máznout reklamu i tam ?
Čtvrtek, 21. července 2016 - 14:13:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3104
Registrován: 1-2010
149 - jen tak... https://youtu.be/J7AE0TyYrBI
Čtvrtek, 21. července 2016 - 23:49:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1328
Registrován: 6-2010
mylik: Tak tramvaje a trolejbusy spadají pod drážní úřad a tam byly, nebo ještě jsou nějaká přísnější pravidla pro polep oken. I v Budějovicích ještě před pár lety na trolejbusech okna polepená nebyla, teď je to možné, nevím přesně jestli je to nějaká vyjímka, nebo zmírnění pravidel. Na autobusech a třeba i osobních autech (taxi), nebo firemních dodávkách je to ale opravdu zcela běžné už dlouho a nejen v Budějovicích.
Já to neobhajuji, jen popisuji stávající stav. S tím čelním sklem to nejde, jsou definována místa na voze, která být polepena nesmí, ale věřím tomu, že pokud by to možné bylo, že by to tam firmy chtěly také. Chápejte, že pro zadavatele reklamy je ten autobus nebo trolejbus jen reklamní plocha. Někdy mám pocit, že to pro ně ani není dopravní prostředek pro přepravu osob, ale jen jakýsi mobilní megabilboard. [uhoh]
Kuba_j
Pátek, 22. července 2016 - 00:03:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3931
Registrován: 8-2005
Chápejte, že pro zadavatele reklamy je ten autobus nebo trolejbus jen reklamní plocha. Někdy mám pocit, že to pro ně ani není dopravní prostředek pro přepravu osob, ale jen jakýsi mobilní megabilboard.

Tak zase na jednu stranu lepší reklama na busech, než pojízdné billboardy - reklamní dodávky s repráky, které po městě jezdí jen kvůli té reklamě.
Pátek, 22. července 2016 - 00:38:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1329
Registrován: 6-2010
Kuba_j: Samozřejmě, nechtěl jsem, aby to vyznělo, že jsem proti reklamě na vozech MHD, (nakonec několik jsem jich sám navrhoval a lepil), ale tahle megaforma se mi prostě nelíbí. Určitě to lze udělat tak, aby to víc lahodilo oku, ale na druhou stranu zase chápu firmy, že to chtějí takhle "mega" aby to bylo co nejvíce vidět a mělo to nějaký efekt. Když to bude sice hezké, ale málo viditelné, tak jim to nic nepřinese a nevyplatí se jim do toho investovat.
Nystrom
Pátek, 22. července 2016 - 18:31:23  
Neregistrovaný host
88.100.34.225
ad reklama na oknech vozů - znám spoustu lidí, kterým se dělá zle, pokud se pokusí z vozu zadívat na něco venku. A taky spoustu cizích, co se ve městě vůbec neorientujou, když není vidět ven, kudy jedou. Za mně na plechu a střeše místa dost, víc by se to rozlejzat nemělo. Teď už se zase polepujou i červený vozy, které měly zůstat bez reklam...
nereg.pozorovatel
Pátek, 22. července 2016 - 18:55:42  
Neregistrovaný host
94.112.206.233
Uznávám, že reklama přes celá okna je vyloženě "nepříjemná". Já osobně (stejně jako kolega) patřím do skupiny lidí, kterým to nedělá dobře. Vyloženě zle se mi nedělá, ale po chvíli se mi z toho nepříjemného "komíhání" točí hlava. Upřímně řečeno, nevím, jak ta "malá" kolečka a hýbající se předměty za nimi za jízdy působí na mozek, ale už mě kolikrát napadlo, že bych se nedivil, že z toho někdo dostane epileptický záchvat. Je to vyloženě nepříjemné pro oči, stejně jako blikání na těch veleslavných diskotékách [happy]. Osobně to řeším tak, že se spíše dívám po voze, než ven.
EM
Sobota, 23. července 2016 - 12:14:12  
Neregistrovaný host
178.255.168.110
Polepování červených vozů je hnus, stále je dostatek bílých. Nízkopodlažní vozy nemají tolika plechů, aby reklama byla dostatečně vidět, u vysokopodlažních se to dalo. Jak už tu zaznělo, čím větší a zajímavější reklama tím větší účinek. Také mám ze svého osobáku pojízdný billboard a přineslo mi to nejeden kšeft. Investice do toho polepu není zrovna malá částka a to nepočítám měsíční pronájem té plochy.
Bohužel jak se dnes šetří, tak se na to cpe nekvalitní levná folie, která bledne viz. třeba 71, nebo se loupe po kusech. Při použití kvalitnějších folií by určitě byl výhled ven lepší. A propo. okno za prvními dveřmi je vždy nepolepené, tak proč si nesednout tam, kde to není?
nereg.pozorovatel
Sobota, 23. července 2016 - 13:11:24  
Neregistrovaný host
94.112.206.233
To jest samozřejmě pravda, nicméně, když čučím ven (a většinou nejedu sám), tak je lepší sedět vlevo, ve směru jízdy, bo je lépe zahlédnutelné, co jede proti za vůz :D
Sobota, 23. července 2016 - 16:54:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1330
Registrován: 6-2010
Bohužel jak se dnes šetří, tak se na to cpe nekvalitní levná folie, která bledne viz. třeba 71, nebo se loupe po kusech. Při použití kvalitnějších folií by určitě byl výhled ven lepší.

S tímhle bych až zas tolik nesouhlasil. Vyblednutí reklamy není způsobeno ani fólií, ani tiskem, ale povětrnostními vlivy (sluneční záření), nebo mechanicky (myčka, stěrače zadních skel u osobáků a dodávek). Blednutí vlivem slunečního záření se prakticky nedá zabránit, u mechanických vlivů lze tomuto čelit laminací. Na okenní perforovanou fólii existuje speciální lamino - velmi tenká průhledná fólie, která sice zabrání mechanickému opotřebení tisku, ale naopak trochu zhorší viditelnost z vozu. Pak je ještě něco jako tekuté lamino, které se na fólii nastříká a zůstane jen na fólii, tzn. že v prázdných místech (kulatých dírkách) není a nezhoršuje viditelnost. Tuhle variantu ve firmě prakticky nepoužíváme, okenní fólie aplikujeme z cca 90% bez laminace, protože se většinou jedná o krátkodobější reklamu.

Okenní perforované fólie máme dva druhy - obyčejnou bez certifikátu např. na obchody a výlohy a dražší s certifikátem, kterou používáme na dopravní prostředky. U té je každé polepené okno vozidla opatřené malou samolepkou s údaji o fólii a ještě se vypisuje kartička, kde je typ vozidla, VIN a přesná specifikace fólie a oken, která jsou polepena. Tuto kartičku s sebou řidič vozí spolu s dalšími doklady. Ale nemůžu tvrdit, že přes tu dražší s certifikátem je lépe vidět, než přes tu obyčejnou, na první pohled se ty fólie vůbec neliší.
Co se týká odloupáváni částí reklamy - to je dáno kvalitou fólie. Je více druhů - krátkodobé, střednědobé a dlouhodobé, které se liší samozřejmě kvalitou a hlavně cenou. Proto je nesmysl dávat drahou dlouhodobou fólii tam, kde je polep třeba jen na dva roky. Problém může nastat, když např. zadavatel reklamy objedná polep na dva roky, použije se krátkodobější fólie, která ty dva roky bez problémů vydrží a pak zadavatel pronájem prodlouží o rok, o dva... Pak je jasné, že se to může začít loupat, když to není určené pro dlouhodobější aplikaci. A to blednutí nezachrání ani ta nejkvalitnější fólie, tak to prostě je.

Edit: Ještě k tomu loupání - také záleží na místě, kde se fólie loupe. Mezi taková kritičtější místa patří různé prolisy, záhyby, ostré hrany apod. Fólie, jako každý jiný materiál reaguje na vnější teplotu a v zimě se smršťuje. Na rovné ploše to není takový problém, ale v prolisech se fólie odtrhne a nehezky potrhá, zateče tam voda a špína a je to zralé na výměnu. Proto je lepší fólii v takto rizikových místech rovnou proříznout ostrým nožem. Za nějakou dobu se v tomto místě sice objeví 2-3 mm široká spára, ale pořád je to lepší, než odlupjící se a potrhaná fólie.

Při lepení se musí dodržovat určité postupy, fólie je sice poměrně tvárná a při zahřátí fénem, nebo horkovzdušnou pistolí se dá různě tvarovat, ale nesmí se to přehánět, protože při přílišném vytažení bude mít fólie tendenci se vrátit do původního tvaru a opět dojde k odlepování. Ono polepování je docela věda, jsou i speciální školení a např. na výše uvedené polepování okenními fólienmi, nebo na aplikaci zatmavovacích fólií na skla automobilů (jsou tam podobné štítky na oknech a kartička pro řidiče) musí být firma (v našem případě pan šéf) [happy] speciálně proškolena. Bez tohoto školení bychom nemohli tyto fólie vůbec aplikovat - štítky na okna nám firmy dodá jen na základě certifikátu o proškolení.

(Příspěvek byl editován uživatelem Venca21.)
BmbČ
Sobota, 23. července 2016 - 21:51:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7093
Registrován: 1-2007
Zkoušel někdo někdy, jak jde při polepení fólií rozbít okno sloužící jako nouzový východ? Nemůžu se zbavit představy, že to nebude žádná sranda zvlášť v reálné stresové situaci, kdy je každá vteřina dlouhá a minuta věčnost. [uhoh]
Skutkové předkův buďtež chloubou i výstrahou potomkům!
Neděle, 24. července 2016 - 01:05:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1333
Registrován: 6-2010
BmbČ: Nezkoušel [biggrin] Ale řekl bych, vzhledem k tomu, že se tato fólie při odstraňování ochotně trhá, že to takový problém nebude. A možná, že to bude nějak souviset s tím certifikátem - několikrát jsem si lámal hlavu nad tím, jaký je rozdíl mezi obyčejnou a certifikovanou a třeba to bude právě v tom, jak se chová při rozbití skla.
Neděle, 24. července 2016 - 14:47:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1640
Registrován: 11-2011
BmbČ:
Nemyslím, že by to měl být problém. Spíše bych rád věděl jak těžké je rozbít okno takovým tím starším typem rádoby nouzového kladívka. Pocitově to vidím tak, že by se rozbilo spíše to kladívko než okno.
Jinak asi to chce hlavně mlátit ke kraji okna, ne doprostřed.
Lukpel
Úterý, 26. července 2016 - 17:07:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 134
Registrován: 1-2011
Dovolím si přidat nějaké aktualitky z provozu:

1) NAD do Borovan.


2) něco málo do Holašovic.


3) A hlavně výluka v Hrdějcích.




MHD v Českých Budějovicích
Doprava na jihu Čech
Středa, 27. července 2016 - 19:49:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 619
Registrován: 12-2007
Jestli to tu proběhlo, tak se omlouvám, ale pokud se zde vyskytuje správce SA, rád bych podotnul, že ty nové Crosswaye nejspíš nebudou Line, ale City.
Nystrom
Neděle, 31. července 2016 - 15:18:38  
Neregistrovaný host
88.100.34.225
Z minulého víkendu - 3ka sólo a 19ka v kloubech? a z pracovního týdne průjezd stavbou u nádraží a nová výhybka na levém odbočení ze Žižkovy do Nádražní.
Lukpel
Pondělí, 01. srpna 2016 - 16:21:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 135
Registrován: 1-2011
Nystrom: Tenhle spoj 19, co máš vyfocený, možná obsluhuje autobus ze 4. Proto ten kloub.

Je pravda, že také nerozumím, proč o víkendových výlukách vypravují na trolejbusové linky sóla. Sice na některých pořadích ty klouby jsou, ale k čemu je linka třeba se 3 klouby a 2 sóly taky nevím.

Jinak přidám foto z posunuté Čapkárny:


(Příspěvek byl editován uživatelem Lukpel.)
MHD v Českých Budějovicích
Doprava na jihu Čech
Lukpel
Středa, 03. srpna 2016 - 19:58:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 136
Registrován: 1-2011
Taky jste někdo vždycky šťastnej jak blecha, když vidíte nějakou z budějckých sedmistovek v provozu? Ba dokonce, když se s ní můžete svést nebo ji vyfotit? Jsem rád, že stále jezdí, přestože není lehké na ní narazit.
Moc dlouho tady asi nezůstanou, co?
Tak jedna dnešní [happy]:



(Příspěvek byl editován uživatelem Lukpel.)
MHD v Českých Budějovicích
Doprava na jihu Čech
Lukpel
Čtvrtek, 04. srpna 2016 - 06:06:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 137
Registrován: 1-2011
Jenom z legrace malá hádanka. Kde je to focené? [happy]

MHD v Českých Budějovicích
Doprava na jihu Čech
Čtvrtek, 04. srpna 2016 - 22:32:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2306
Registrován: 8-2008
ev.č.06

České Budějovice 1996



Fotogalerie lokomotiv: http://krumpolc.rajce.idnes.cz/


Fotogalerie pohraničního opevnění z let 1936 - 1938: http://ropiky1938.rajce.idnes.cz/

..............................................................
15Tr - 27Tr
Čtvrtek, 04. srpna 2016 - 22:37:55  
Neregistrovaný host
89.102.58.174
Lukpel: Ad sedmistovky: to teda [happy] když jsem tam u vás jednou letos byl, stál jsem na vlakáči, otočil jsem se a jako zjevení tam čekala na lince 19, což bylo fajn, protože jsme jeli i do okolních vesniček. Navíc je uvnitř zajímavě řešená (byla to právě 269). Jen škoda, že pan řidič radil čtyřku a pětku asi v 50km/h a i do kopce, vůbec jí netočil, jinak by to bylo ještě zajímavější a lepší. Ale i tak jsem byl potěšen, naposled jsem v provozu s "klackem" jel loni v létě v Brně[wink]
Honza127
Pondělí, 08. srpna 2016 - 09:11:13  
Neregistrovaný host
37.188.233.30
Ahoj, nejsem Budějckej, takže mne velmi zaujalo, že jsem kdesi na FB viděl fotky koster velkého množství trolejbusů (minimáně tak 20), podle nátěrů nejspíše i ze zahraničí...a zajímalo by mě, o jaký kovošrot v Č. B. se jedná? Díky
Šroubič
Pondělí, 08. srpna 2016 - 13:06:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 23
Registrován: 4-2016
Není to kovošrot, ale firma 4Rail, trolejbusy i autobusy se koupí, opraví (udělá se GO) a prodají se.
Jakub Kovář, nejlepší brankář který byl v Českých Budějovicích!
Úterý, 09. srpna 2016 - 00:23:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1339
Registrován: 6-2010
Ještě k nedávné diskuzi o polepu oken fóliemi a jejich rozbití (jako nouzový východ) - náhodně jsem narazil na tento zajímavý článek
Ten Atest 8SD, o kterém se v článku píše je přesně to, o čem jsem tu minule psal. [wink]
Úterý, 09. srpna 2016 - 17:37:18  
Administrátor
Číslo příspěvku: 71916
Registrován: 4-2003
Jelikož existence budějckého Hostince Na Spojce se pomalu, ale jistě chýlí ke konci vyhlašuji na sobotu 27. sprna možnost srazu.
Důvodem je nejen Evženův věk a zdraví, ale i možnost zavedení EET a zákazu kouření - prostě se na to už chce vysrat.

Zájem o účast můžete (ale nemusíte) hlásit mně.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Lukpel
Úterý, 09. srpna 2016 - 18:20:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 138
Registrován: 1-2011
K hádance malá nápověda: Jedná se o linku se sudým dvojciferným číslem [wink].
MHD v Českých Budějovicích
Doprava na jihu Čech
EM
Úterý, 09. srpna 2016 - 18:37:15  
Neregistrovaný host
178.255.168.110
Kdo dnes fotil na Strakonické model 230?
Šroubič
Úterý, 09. srpna 2016 - 20:57:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 24
Registrován: 4-2016
Vsak se ten Samson neda pit ... [proud]

Muj tip je lukpel i s tou 71 jak sem psal ja .... [happy]
Jakub Kovář, nejlepší brankář který byl v Českých Budějovicích!
Lukpel
Středa, 10. srpna 2016 - 05:33:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 139
Registrován: 1-2011
Šroubič: Jestli myslíš tvůj příspěvek z 20. července, tak ani to a ani včera jsem nefotil já. To bych se přece přihlásil, ne? V prvním případě jsem si v tu dobu užíval odpoledního šlófika a ve druhém případě jsem fotil pouze v Rožnově. Snad nejsem jediný, kdo fotí v ČB MHD.[happy]
MHD v Českých Budějovicích
Doprava na jihu Čech
GEOROS
Středa, 10. srpna 2016 - 05:43:05  
Neregistrovaný host
37.188.139.180
Lukpel: Že by 16?
Lukpel
Středa, 10. srpna 2016 - 06:09:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 140
Registrován: 1-2011
GEOROS [nene]. A na jakém by to bylo místě?
MHD v Českých Budějovicích
Doprava na jihu Čech
Středa, 10. srpna 2016 - 10:45:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 161
Registrován: 12-2010
Lukpel: Já tipuji linku 12 někde tam mezi Okružní a Slévárenskou (?)

Pro ty co ještě nezaregistrovali: 227 jezdí bez reklamy, naopak 168 dostala novou modrou
Lukpel
Středa, 10. srpna 2016 - 11:42:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 141
Registrován: 1-2011
Kami: Přesně tak! [ok] (Foto je na SA.)

227 jezdí bez reklamy už přibližně týden. A docela jí to sluší. Aspoň teda mě se bílé autobusy líbí hodně.

MHD v Českých Budějovicích
Doprava na jihu Čech
Šroubič
Středa, 10. srpna 2016 - 12:41:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 25
Registrován: 4-2016
podle fotek asi jsi jediný [proud]

A 231 je taky bílá
Jakub Kovář, nejlepší brankář který byl v Českých Budějovicích!
BmbČ
Středa, 10. srpna 2016 - 18:36:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7113
Registrován: 1-2007
Venca21: Díky za za zajímavý odkaz k foliím. Vysvětleno. [ok]
Šroubič: konkrétně v hospodě Na Spojce se dal Samson pít vždy. Minimálně 40 let, co jsem tam poprvé zašel. [biggrin] V 80. letech byly hospody, kde se Samson skutečně díky "péči" hospodských nedal pít. Tenkrát třeba hospoda v Plavě. Extrémní hnus. [ko]
Skutkové předkův buďtež chloubou i výstrahou potomkům!
Pátek, 12. srpna 2016 - 12:06:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3134
Registrován: 1-2010
Nedávno tady byla fotka jakési "nepovedené" jízdenky, tak také přispěji tou, co mi z automatu vylezla včera. Zavolal jsem na dispečink, do 10 minut přijeli technici, jízdenku jsem dostal novou. [ok]

...jízdenka mi byla včera třikrát revidována.

"Karosa B931 ev.č.286 DP Č.Budějovice"

(Příspěvek byl editován uživatelem 1510015.)
Sobota, 13. srpna 2016 - 21:15:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3138
Registrován: 1-2010
Dnes dokončena oprava zastávek Voříškův dvůr. Kolem poledne se ještě dolaďovalo trolejové vedení, trolejbusové linky vedeny autobusy. Také spatřen erťák a historická B732 [wink]
GEOROS
Neděle, 14. srpna 2016 - 20:30:40  
Neregistrovaný host
37.188.138.211
Jezdí ještě pořád 127?
Neděle, 14. srpna 2016 - 20:56:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3139
Registrován: 1-2010
Jezdí, (téměř) každý všední den.
Nystrom
Pondělí, 15. srpna 2016 - 22:29:31  
Neregistrovaný host
88.100.34.225
výluka trolejbusů byla kvůli Sadům, příští víkend bude zas kvůli přednádraží.
Úterý, 16. srpna 2016 - 00:01:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 66
Registrován: 12-2011
Ano, jezdí, včera byla na L18
Naše srdcovka: Karosa B741 ev.č. 127
Další nejoblíbenější bus ev.č. 149
Můj nejoblíbenější trolejbus 15tr ev.č.02
a 31-ten její zvukový doprovod [happy]
Hlučné nebo jen se zvukovým doprovodem co není hlučný
Limitovaná edice!
Úterý, 16. srpna 2016 - 17:31:09  
Administrátor
Číslo příspěvku: 71974
Registrován: 4-2003
A dneska na 21.

Zájezďák má dneska speciální cestující:


Fotka busu před stadionem bohužel nevyšla, tak si tam někdo můžete zajít. Sluší mu to. [happy]
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Úterý, 16. srpna 2016 - 23:32:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 162
Registrován: 12-2010
Ano, zápas s ruským Chabarovskem skončil 4:4 po 60 minutách

Toto foto jsem pořídil před týdnem, dnes mám pocit, že to byla 293
Kvalita není bůhvíjaká ale jenom potvrzuji předešlá slova



(Příspěvek byl editován uživatelem Kami.)
Lukpel
Úterý, 16. srpna 2016 - 23:45:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 142
Registrován: 1-2011
Zajímavé: docela mě zajímá, jak obsazené ty spoje pojedou. Jenom je mi líto těch souběhů s desítkou. Třeba ve 14:15 odjíždí obě linky od nádraží, ale z centra nejede nic (třeba od Metropolu). Nebo v 16:50 jede opět 10+13 společně, aby se nebály :D. No, necháme se překvapit. Každopádně navýšení spojů je plus pro cestující.

http://www.srubec.cz/upozorneni-na-zmenu-jizdniho-radu-mhd-c-13/d -5166
MHD v Českých Budějovicích
Doprava na jihu Čech
GEOROS
Pondělí, 22. srpna 2016 - 08:48:42  
Neregistrovaný host
37.188.137.122
Mám pocit že DP asi ani neumí odpovědět a nebo se ptá nějakého fanouška. [nene]

Zkopírováno z odpovědi na mail. Kurzívou je odpověď MHD.

1. Jaký bude další osud 15TrM 53? Modernizace nebo likvidace? – nevím, doufám, že likvidace
2. Neplánujete zakoupit nějaké autobusy SOR? ANO
3. Bude někdy použité evidenční číslo 100? Pokud ano, bude to autobus nebo trolejbus? Až na toto číslo dojde řada
4.Kdy budou obsazena čísla 244-259? Až na tato čísla dojde řada
5. Nemohli byste odkoupit zastávky na Boreckého ulici a používat je pro provoz MHD pod označením "J. Boreckého"? ANO
nereg.pozorovatel
Pondělí, 22. srpna 2016 - 14:15:06  
Neregistrovaný host
94.112.206.233
Není náhodou 06ka po laku? [happy]

http://seznam-autobusu.cz/dokumentacka/144274#photo

Mám pocit, že na bohu měla po stržené reklamě trochu poškozený lak a nyní vypadá, jak nová [happy]. Možná se mi to ale spletlo s 09, ruku do ohně bych za to teď nedal [happy].
Nystrom
Úterý, 23. srpna 2016 - 22:01:58  
Neregistrovaný host
88.100.34.225
Tak od pátku se jezdí na novou zastávku před nádražím

a Iveco ev.č. 261 s RZ 7C5 0000 na cestě na Hlubokou Zámostí u hlavní pošty
Středa, 24. srpna 2016 - 19:43:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 984
Registrován: 2-2010
Ahoj všem, prosím, kdo mě dnes fotil se 159 na výjezdu z Průmyslové, před devátou dopoledne? Byla by fotečka k dispozici? Díky moc! [happy]
♥ 159 ♥
Čtvrtek, 25. srpna 2016 - 14:13:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 69
Registrován: 12-2011
nereg.pozorovatel:
"Není náhodou 06ka po laku? [happy]

http://seznam-autobusu.cz/dokumentacka/144274#photo

Mám pocit, že na bohu měla po stržené reklamě trochu poškozený lak a nyní vypadá, jak nová [happy]. Možná se mi to ale spletlo s 09, ruku do ohně bych za to teď nedal [happy].
"
No jasně že jo, jak přisla o tu reklamu na Alexandrii, měla hnusný lak, jak dávali pryč tu reklamu, to stejné u 09, 18 a 28.
Jedu 15TRM ev.č. 48, řidič brzdí do cca 20KM a míň a pak cca sekundu nepřidává plyn ani brzdu, a pak brzdí tak, že jsou slyšet brzdy a to dělá pokaždé, někdy je to jinak, ale pokáždé slyším, někdy jen krátce zvuk brzd, a je to hrozný. Nechápu, že nebrzdí normálně. Nikdy se mě nestalo, že by nějaký řidič brzdil takto. Co jsem jel, tak brzdili normálně.
151 má porouchané infoluxy, když jel tak se chvíli na sekundu případně 2 nebo 3 nebo na miliskundu ozval zvuk infoluxu nebo pískání. Předtím (před prázdninami) se nerozsvítila jedna (případně více) ze signalizací, ale bud potom ano, nebo vůbec, nebo se rozsvítila normálně.

(Příspěvek byl editován uživatelem tramvaj3.)
Naše srdcovka: Karosa B741 ev.č. 127
Další nejoblíbenější bus ev.č. 149
Můj nejoblíbenější trolejbus 15tr ev.č.02
a 31-ten její zvukový doprovod [happy]
Hlučné nebo jen se zvukovým doprovodem co není hlučný
Limitovaná edice!
Pátek, 26. srpna 2016 - 21:00:52  
Neregistrovaný host
178.255.168.112
Stonka se vrátila!
Vítám Tě a přeji vše dobré za volantem autobusu. Zlom vaz. A kdyby Tě manažéři DP špatně platili - což se stane, nebo šikanovali, zaklepej v Jihotransu, tam se k řidičům chovají dobře a umí si jich vážit. Důchodce od autobusů Honza.
Nystrom
Pátek, 26. srpna 2016 - 21:21:01  
Neregistrovaný host
88.100.34.225
dnešní provoz u nádraží po novu
Neděle, 28. srpna 2016 - 08:47:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 28
Registrován: 11-2011
Nevím, zda-li to bylo mírou opilosti, ale když jsem se nad ránem vracel busem domů, přišlo mi, že zastávky hlásí google translator.[biggrin]
Norway
Neděle, 28. srpna 2016 - 17:04:45  
Neregistrovaný host
46.135.65.27
Není to google translator, ale nová paní. Je to ovšem tragédie. Hlasitost je na maximum, že neslyšíte vlastního slova, takže by bylo dobré pokud to jde, aby to řidiči ztišili.
Ať mi nikdo neříká, že nešlo domluvit někoho profi, kdo mluví přirozeně a nehovoří tak úsečně. Kdo se bude nudit, jeďte si poslechnout zastávku Máj Antonína Barcala, polovina lidí v autobusu se lekla, jak madam hlasatelka ten Máj vykřikne z ničeho nic. To je solidní krok zpátky, u nového Nádraží se všichni zasekají několik minut a hlášení jako když na sebe pokřikují děti venku na hřišti. Staré hlášení nebylo nic moc, ale proti tomuhle to byla fajnovka. To si to nikdo neposlechl, než to dali do vozů????? Snad to někoho napadne změnit.