K-report
 

Archiv diskuse Trať Olomouc - Opava a okolí do 01. 10. 2015  

Diskuse K-report » Archiv 2015 » Železnice » Trať Olomouc - Opava a okolí » Archiv diskuse Trať Olomouc - Opava a okolí do 01. 10. 2015 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Starý Hanák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.242.90.180
Odesláno Neděle, 13. září 2015 - 21:47:00    Odkaz na tento příspěvek  

Ano, je to tak. Když jezdí vlak pravidelně, připadá to lidem jako něco normálního, za čím se nestojí ani ohlédnout. Když se pak načas zruší a následně se obnoví formou výletních vlaků, je z toho náhle atrakce. Tak to, bohužel nebo možná bohudík funguje.
Dada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 312
Registrován: 4-2006

Odesláno Neděle, 13. září 2015 - 23:33:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Obce po trati se ale musí zapojit aktivněji...propagovat, že na jejich akci může člověk přijet vlakem, akci a její průběh zkorigovat s příjezdy/odjezdy vlaků.

Mohli by se také domluvit na nějakém alespoň prázdninovém Kalendáři akcí, který by Mikroregion mohl klidně vydat jako nějakou brožuru ve stylu "Hvozdnice žije celé léto - přijeďte Hvozdnickým expresem a uvidíte".

Ty vlaky tam musí vozit lidi za něčím...není možné stavět dopravu na tom, že "tady je krásně, lidi sem přijedou sami a sami se zabaví..." Je třeba lidi lákat na akce, příběhy a zajímavosti...

Osoblažská úzkokolejka...Dráha sta oblouků [masinka]
www.osoblazsko.com
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7202
Registrován: 12-2009
Odesláno Pondělí, 14. září 2015 - 00:10:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

propagovat, že na jejich akci může člověk přijet vlakem
Z jakého důvodu? Dá se snad za vlak vybrat parkovné?[wink]

lidi lákat na akce, příběhy a zajímavosti...
A ty nejde navštívit autem?
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.242.90.180
Odesláno Pondělí, 14. září 2015 - 00:42:00    Odkaz na tento příspěvek  

Myslím že kdo tím vlakem jel, tak pochopil, že to žádná atrakce není. Kdyby byla, tak by se tím lidé svezli 3 x (už minulý rok) a následně by je to přestalo bavit.

Co jsem viděl lidi ve vlaku, tak to byli klasičtí turisté (kdyby vlak nejel sem, jeli by vlakem jinam), dále cyklisté, strýci s nákupními taškami, trempíci, kluk jedoucí asi někam za slečnou, nějaká parta jedoucí fandit svému družstvu na místní fotbalový zápas, naproti nám seděla paní, která jela za kamarádkou do Životic a vlak našla na IDOSu, říkala že je v důchodu, takže si návštěvu domluvila takový den, aby mohla využít vlaku. Zrovna se divila, že jí nechtěli prodat jízdenku na pokladně ČD, že prý tam jezdí jakýsi jiný dopravce. Minule jela za kamarádkou ještě s ČD a o nějakém Hvozdnickém expresu neměla tušení.

Tak mi prosím pánové sdělte, který z těchto cestujících jel vlakem proto, aby slintal blahem nad tím, že motoráček není s logem ČD ale RC. Osobně se domnívám, že ani jeden jediný.
Starý Hanák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.242.90.180
Odesláno Pondělí, 14. září 2015 - 05:57:04    Odkaz na tento příspěvek  

Dluhonice: Budiž, ale v tom případě by to chtělo zahájit sezonu Hvozdnického expresu minimálně od poloviny dubna a ne až o prázdninách...
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7203
Registrován: 12-2009
Odesláno Pondělí, 14. září 2015 - 07:30:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

to byli klasičtí turisté (kdyby vlak nejel sem, jeli by vlakem jinam), dále cyklisté, trempíci,
Tím je potvrzeno, že kdyby bylo špatné počasí, je ve vlaku pár lidí.
Kdyby ti kluci za holkama, strýci a náhodní cestující obsadili 810 každý pracovní den a o víkendu by se přidával vlečňák, dva, nebylo by se řešilo nějaké víkendové prázdninové vlaky.
Jacob
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 535
Registrován: 9-2011
Odesláno Pondělí, 14. září 2015 - 07:58:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dada: Obce se musi zapojit, atd...

Za spravny konec to chytli litultovicti hasici, kteri jednu srpnovou sobotu pri akci u mlyna v Cholticich nabizeli pro cestujici HE jedno pivo zdarma. Otazkou je kolik lidi o tom vedelo a kolik jich to vyuzilo.

Vyhrat ve Sportce, hnal bych to jeste dal. Ve Svobodnych Hermanicich ubytovani ala "Dovolena na nadrazi", k tomu pujcovna kol za 100 na den, resp. nafukovacich kruhu, lehatek a snorchlu :-). Ubytovanym jizdne na HE zdarma nebo za symbolickou cenu, preprava vypujcenych kol zdarma.

Jo, kdyz je pekne, jezdi dost lidi, jindy by jich asi tolik nebylo. Ale o tom to prece je, na lyze tez nejedete kdyz neni snih.
Dada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 313
Registrován: 4-2006

Odesláno Pondělí, 14. září 2015 - 10:49:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z jakého důvodu? Dá se snad za vlak vybrat parkovné?...A ty nejde navštívit autem?

Ohl: To potom dráhu můžeme rovnou zrušit ale chápu vaši nadnesenost...ale nemůžete si dát třeba pivo! [proud]

Jacob: To zní dobře. Ten vlak tam vozí turisty a těm se musí něco nabídnout. Obce by měli uvažovat více nad tím, jestli ten vlak vůbec chtějí a začít vymýšlet různé aktivity...Proč se třeba slavnostně opět nezahajovala sezóna jako v roce 2014?

No ale aby to všechno nebylo jen o obcích...i dopravce by mohl trochu vyvíjet aktivitu...chápu, že má Xjiných starostí ale když už "slavně zachránil trať" tak je třeba jí také udržet aby byla k něčemu...právě ve spolupráci s dalšími subjekty (obce, mikroregion,...atd).

Osoblažská úzkokolejka...Dráha sta oblouků [masinka]
www.osoblazsko.com
Jacob
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 536
Registrován: 9-2011
Odesláno Pondělí, 14. září 2015 - 12:19:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dada: A co bys dopravci poradil? Zkus nejaky nastrel, treba se toho nekdo chyti...

Pritazlive je nasazeni parni lokomotivy pri zahajeni sezony. Tady bude prekazkou vysoka cena (coz by treba pripadny sponzor castecne vyresil, ale je a chce?) a nedostupnost lokomotivy. Levnejsi alternativou je nasazeni zname soupravy M131.1 + Clm (i kdyz uz neni v Krnove a je otazkou, jak moc by lidi pritahl rozdil mezi drevenou sedackou a sedackou s potahem). Co bylo fajn, bylo nedavne nasazeni 710.682, i kdyz pravda bylo to fajn hlavne pro sotouse a bezny cestujici to nemusel ani postrehnout (cerveny vagon nejede sam, ale tahne ho zelena masina...). Ale takove nasazeni (vcetne uhrady nakladu) si zas dovedu predstavit, jednou za sezonu nasadit na pravidelne vlaky nekterou z lokomotiv RCAS. Letos byla 710, pristi rok treba 720...

Jinak z vetsich akci tu jsou treba zavody kol v Dolnich Zivotcich nebo Zelne slavnosti, nejake poute a to je tak vse. Zkombinovat vliv, vuli a prachy, tak je to super, ale malo kdy se sejde vsechno.
Dada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 314
Registrován: 4-2006

Odesláno Pondělí, 14. září 2015 - 14:28:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jacob: Tématické vlaky třeba Zelné vlaky na zelné slavnosti - vaření guláše v Oticích na nádraží popř. prodej zelí ve vlaku, "zelná výzdoba" / Pohádkové vlaky / Závody kol v Životicích - domluvit se s ČD aby zapůjčili 010 s prostorem na kola.

Trošku větší reklama aby dopravce komunikoval z obcemi a říkal "vyvěste na své nástěnky v obcích jízdní řad vlaků"..."jízdní řad dejte k místním zajímavostem"...zkuste vytvořit ten kalendář akcí a nějak ty akce napasovat s vlakem. Nějakou pořádnou webovou prezentaci o jízdě vlaku a Mikroregionu...

Nabízet slevy na jízdenku v okolí trati...někdy si říkám proč jezdí autobus Opava - Harta, když může jezdit vlak do Heřmanic a tam přestup na autobus na Hartu...na jízdenku sleva na místní projížďku lodí...

Pro zahájení sezóny stačí vyzdobená 810 s nějakým doprovodným programem jako hudba, občerstvení a hry pro děti, pozvat novináře, televizi...udělat "haló".

Bohužel v dnešní době schází hlavně lidi, kteří by do takových akcí šli...hlavně mladí [ko]

Osoblažská úzkokolejka...Dráha sta oblouků [masinka]
www.osoblazsko.com
Lampik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 316
Registrován: 8-2010

Odesláno Pondělí, 14. září 2015 - 17:55:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl: Reaguji na váš příspěvek: to byli klasičtí turisté (kdyby vlak nejel sem, jeli by vlakem jinam), dále cyklisté, trempíci,
Tím je potvrzeno, že kdyby bylo špatné počasí, je ve vlaku pár lidí.
Kdyby ti kluci za holkama, strýci a náhodní cestující obsadili 810 každý pracovní den a o víkendu by se přidával vlečňák, dva, nebylo by se řešilo nějaké víkendové prázdninové vlaky.


Takový příklad: Mě i jiným od nás z obce se nejednou hodil spoj HE. Pokud se podíváte na sobotní JŘ autobusové linky 248, tak sám uvidíte, že z Opavy do Sv.Heřmanic jede 7:55, 14:15 a 18:45. Nejednou se stalo, že jsem já nebo i jiní (nejmenovaní) využili HE v čase 8:47 nebo taky 16:47. Proč by měli čekat do 18:45, když můžou jet vyjímečně vlakem. Chci tím říct, že pokud jede někdo do Opavy třeba na nákup nebo na návštěvu, není to limitováno počasím. Když prší, tak se nenakupuje, tak se nenavštěvuje? Z toho vyplývá, že i za nehezkého počasí může klidně jet plný vlak, který je "tzv. turistický", tedy že se předpokládá, že s ním pojedou převážně turisté. Ale nejednou jsem jel vlakem i já - obyčejný občan obce na trati, když mi vlak časově více vyhovoval a když přes prázdniny nemám měsíčník, tak je mi celkem jedno, jestli zaplatím v buse nebo ve vlaku. A že zrovna prší neznamená, že nemůžu jet vlakem. Potom je akorát otázka, zda se sejde takových lidí víc, kteří nejedou za turistikou.

A s Dadou a Jacobem souhlasím. Chtělo by to přesně něco v tom duchu, jak píšete. To už ale záleží na starostech a na dopravci. Řekl bych, že loňský rok byl úspěšný (co do počtu převezených lidí) z důvodu obnovení provozu, letošek je podle mého taky dost dobrý z důvodu protažení trasy až sem - mnoho lidí jelo vlakem k nám z nostalgie - vzpomínali, jak kdysi před iks lety sem jezdili stanovat....obávám se, že pokud se v příštím roce HE nečím nezatraktivní (viz. příspěvky Jacoba a Dady), tak lidem i HE "zevšední" a dopadne to jako s klasickým provozem ČD. Líbí se mi hlavně myšlenka spojení na Slezskou Hartu. Vlak+bus by jistě volilo více lidí než bus.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7204
Registrován: 12-2009
Odesláno Pondělí, 14. září 2015 - 19:58:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

z Opavy do Sv.Heřmanic jede 7:55, 14:15 a 18:45.
A teď zkuste zauvažovat, proč jen takto.
A proč tam nejezdí vlak každý den ve dvouhodinovém taktu(zvlášť při pěší dostupnosti nádraží v SH)?

Nic nemám proti tomu, že se tam jezdí, naopak.
Ale usuzovat něco z pár víkendů o prázdninách a o případném obnovení provozuje je poněkud zvláštní.

Vlak+bus by jistě volilo více lidí než bus.
Každý rád zaplatí 2x a že s kolem pojede jen vlakem ocení obzvlášť nadšeně.[wink]

Jak zatraktivnit SH? Aquapark asi v lomu nebude možný. Tak snad jen cyklostezka po tělese do Benešova. Jelikož z toho asi nebude mít SH užitek, tak nebude nic.
Další jediná možná atrakce je duch zavražděného zjevující se na nádraží a půlnoční 810.
Rodny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 517
Registrován: 11-2004

Odesláno Pondělí, 14. září 2015 - 20:28:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aquapark v Heřmanicích je blbost, ta voda je na spoustu lidí moc studená. Ale cyklostezka po tělese je nápad dobrý, jen nějak vyřešit tu ohradu pro krávy před Benešovem.

Nech to para tlačí!
S pozdravem Radim Škopec,webmaster čHž.sk
Čiernohronská železnice - http://www.chz.sk
Lampik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 317
Registrován: 8-2010

Odesláno Pondělí, 14. září 2015 - 20:48:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl: Příjde mi, že jste ke všemu skeptický a ze všeho si děláte jen srandu, ale nikdy nic pro něco "dobrého" neuděláte. Už asi nemá ani cenu se vyjadřovat k vašim příspěvkům.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7205
Registrován: 12-2009
Odesláno Pondělí, 14. září 2015 - 21:35:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jste ke všemu skeptický
Já bych řekl realistický.
Nebo jsou snad nějaké uskutečnitelné nápady, co by vedly k většímu využívání tratě?

Kdyby tam nebyla ta nákladní doprava, trať je už dávno ve stavu tratě do Benešova. Bohužel, to je realita. Slabé osídlení kolem ní a konečná v pustině. V době, kdy má každý auto. Ty busí JŘ hovoří za vše a to bus jede přes centra osídlení.
Bočeli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2423
Registrován: 2-2004

Odesláno Pondělí, 14. září 2015 - 21:47:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rodny: jestli těleso býv.tratě na Benešov nezůstalo celistvé a bylo rozparcelováno mezi více majitelů, mohl by být docela problém s pozemky ...

http://badber.blog.cz/
Bočeli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2424
Registrován: 2-2004

Odesláno Pondělí, 14. září 2015 - 21:53:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T334.0682 Litultovice (05.09.2015)


http://badber.blog.cz/
Jacob
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 538
Registrován: 9-2011
Odesláno Pondělí, 14. září 2015 - 22:58:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nebo jsou snad nějaké uskutečnitelné nápady, co by vedly k většímu využívání tratě?

Mířil bych teď jen a pouze na "letní" provoz, celoročně by se to zatím asi neuživilo. Na "Osoblažce" taky upletli z "houna bič", nějak to jít musí. A to tam mají jednu rujnu, poloprázdný zámek, bludný balvan a kemp. A kolem pole.

Tady sice není žádná rujna, ale poloprázdný zámek je v Litultovicích (je to vůbec přístupné veřejnosti?), bludný balvan nahrazují pozůstatky po těžbě břidlice a jsou tu specialisté přes zelí (a mít plný břich je základ). Mimochodem, vyzkoušel už někdo dančí guláš "U Kišky" v Mladecku? Byla to bašta a příště jsou na řadě dančí medailonky... Opět to bude asi hlavně o komunikaci mezi obcemi/živnostníky a dopravcem, jak už napsal Dada.

Co na "Osoblažce" je a tady ne je ta už zmiňovaná pára. Tady bude potřeba to něčím nahradit. Na JHMD nabízejí něco jako "strojvedoucím na zkoušku". Nemusí to být nutně zpoplatněno (je tu chudý kraj). Otázka zní, jestli by to v podmínkách HE bylo vůbec možné.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7206
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 15. září 2015 - 09:10:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pozůstatky po těžbě břidlice ... dančí guláš "U Kišky
A kvůli toho by měli lidi jezdit vlakem? Pozůstatky po břidlici jsou v tomto sudetském kraji všude a jakž takž i funkční(i s šotovagónky) (http://www.bridlicovydullhotka.cz/index.html) a podobných hospod je taky dost.
Do lomu jezdí hlavně potápěči a se svou výstrojí nepojedou vlakem, aby s ní šlapali další km pěšky.

Já bych to viděl taky jen na letní využití. Tzn.ta zmiňovaná cyklostezka do Benešova, (historický) bus na Hartu(Leskovec) s přívěsem pro kola s přestupem v SH nebo Jakartovicích, na Hartě lodičky a vyjížďka "parníkem". Vše možné i na jednu "jízdenku" Opava(Ostrava) a zpět i se stravováním v některé vyhlášené hospě v ceně.
To by při pěkném počasí mohlo dát i dva přívěsy za 810.
Dada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 316
Registrován: 4-2006

Odesláno Úterý, 15. září 2015 - 09:26:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl: Souhlasím s vámi, když se to letní využití dobře podchytí tak obsazenost může stoupnout.

Osoblažská úzkokolejka...Dráha sta oblouků [masinka]
www.osoblazsko.com
Madusan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 241
Registrován: 2-2007

Odesláno Úterý, 15. září 2015 - 09:52:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ta návštěvnost v tom regionu je v letní sezoně.Už dlouho se jezdíme do Leskovce koupat až z Ostravy před léty se parkovalo dole pod kostelem a stačilo to, potom na horní louce u zdi hřbitova a letos už takové davy, že byla plná louka i nad tou polní cestou nahoře.Ale takových asi moc nebylo co nás manželka vysadila v Opavě pak jsme jeli HE a zbytek zase autem a u Kišky se některý víkend čekalo i hodinu na tu zvěřinu, jak tam bylo narváno, takže ti lidi tam jezdí, ale je otázka kolik láká projížďka ve skleníku 810.
Vojtag
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2442
Registrován: 6-2007

Odesláno Úterý, 15. září 2015 - 10:47:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl: Odkazovaný břidlicový důl už v podstatě ani neexistuje, krom výroby na povrchu z dovezené břidlice z Číny a zbytků z haldy. V podzemí se již krom tmy nenachází nic. Pěkné muzeum zabývající se břidlicí je v Budišově. Nicméně podzemí by bylo atraktivnější, a zvláště na Lhotce by bylo co ukázat, od moderních způsobů těžby po stařičké štoly ve stařinách...

A jedna fotozastávka, při jedné z posledních jízd

[new] www.rajnochovicka.cz - Rajnochovická lesní železnice

Lampik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 318
Registrován: 8-2010

Odesláno Úterý, 15. září 2015 - 12:09:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl: Nedá mi to a ještě reaguji ne tento váš příspěvek: Ty busí JŘ hovoří za vše a to bus jede přes centra osídlení.

Kdybyste se podíval na JŘ autobusů Opava - Svobodné Heřmanice a zpět, tak potom uvidíte, jak jezdí. Přes pracovní dny 11 spojů do Opavy a z Opavy taky 11 spojů. Pak taky jezdí několik přímých spojů do Bruntálu a zpět a nepočítaje spoje do Horního Benešova a zpět. Já myslím, že dědinka s 550 obyvateli má spojení busem suprové. Akorát prostě ten víkend visí, ale to je problém, řekl bych, většiny okolních obcí. Tak o čem svědčí ten velký počet spojů do/z obce 25 km od Opavy a 20 km od Bruntálu?
Truskawiec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 382
Registrován: 6-2009
Odesláno Úterý, 15. září 2015 - 12:32:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jacob: jasne ze jo danci gulas byl super, aj tech 9 piv na to bylo fajn [happy]
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7207
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 15. září 2015 - 15:26:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Porovnávám přímé busí spojení s přímým vlakovým spojením do stejné destinace.

Jinak výčtem dalších spojení s přestupem dáváte zapravdu těm, kteří považují při vašem srovnání vlak za zbytečný.[wink]

pak jsme jeli HE a zbytek zase autem
Právě proto píšu, že by to muselo být pojato jako zážitkový den -pro každého něco. Samozřejmě, že když se jede někdo jen koupat, pojede autem.

Osoblažka nějak začínala, Šatava taky. Při zvyšující se návštěvnosti a ochotě návštěvníků platit by tam nemusela jezdit jen 810, ale v budoucnu i něco jiného. Těch parních akcí není v MS kraji zas tak mnoho a občas by se tam mohl podívat i valmezácký Matěj.
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2599
Registrován: 2-2009

Odesláno Úterý, 15. září 2015 - 21:49:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  



Dnešní Bruntál večer.
Jacob
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 539
Registrován: 9-2011
Odesláno Středa, 16. září 2015 - 10:04:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Mesršmit" s "Opavou" v Opavě.
TB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.195.215.166
Odesláno Středa, 16. září 2015 - 10:17:36    Odkaz na tento příspěvek  

Vlada749: Fotky sice nic moc, ale vidím 3 stroje. Dojely všechny na jednom vlaku?
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2600
Registrován: 2-2009

Odesláno Středa, 16. září 2015 - 17:29:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

TB: Ano fotky nic moc, bylo již na mě tma, )ještě jsem se to nenaučil), dojely na jednom vlaku, hlavně z důvodu výluky mezi Ol a Do n.B., kdy 175 dnes dělala manipulaci na úseku Bruntál - M.B. - Domašov.
751
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 566
Registrován: 6-2008

Odesláno Pátek, 18. září 2015 - 18:49:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Připravují průvodce pro trať 310, mohl by mně někdo poskytnout fotografie stanic na této trati s uveřejněním v průvodci? Diky

(Příspěvek byl editován uživatelem 751.)
Starý Hanák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.242.90.180
Odesláno Pátek, 18. září 2015 - 19:58:51    Odkaz na tento příspěvek  

751: Nic proti snaze, ale co třeba se někdy sbalit a nafotit si to sám? Shánění fotografií od jiných beru spíše jako nouzovku, navíc u budov nehrozí, že ujede apod....
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3529
Registrován: 1-2012

Odesláno Sobota, 19. září 2015 - 15:08:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechystáte toho průvodce pro klub KŽC? Podle přehledu na http://www.kzc.cz/cz/Klub-zeleznicnich-cestovatelu/Pruvodce-po-ze leznicnich-tratich totiž zřejmě dosud nemají tuto trať zpracovanou. [wink]
Karllos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 2-2014
Odesláno Sobota, 19. září 2015 - 15:59:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Plánuji zítra s rodinou ráno cestu HE z Kylešovic do S.H. (+ 4 kola), má někdo aktuální informace zda sej jezdí bez problémů ? Díky.

(Příspěvek byl editován uživatelem Karllos.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Karllos.)
Rodny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 518
Registrován: 11-2004

Odesláno Sobota, 19. září 2015 - 19:41:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karllos: Jezdíme bez potíží, ráno podle aktuální situace buď solo motor, nebo pokud se nějaká kola vyskytnou už v Opavě, tak i s vlekem. Budu s Vámi počítat.

Nech to para tlačí!
S pozdravem Radim Škopec,webmaster čHž.sk
Čiernohronská železnice - http://www.chz.sk
přítel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.108.10
Odesláno Sobota, 19. září 2015 - 21:07:24    Odkaz na tento příspěvek  

Do Krnova míří 720 099+4 ŽKV
Aktuálně Olomouc přednádraží.
přítel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.108.10
Odesláno Neděle, 20. září 2015 - 07:41:30    Odkaz na tento příspěvek  

Tak 720 099 Stojí od včerejších 22 hod ve Velké Bystřici.
přítel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.108.10
Odesláno Neděle, 20. září 2015 - 08:07:16    Odkaz na tento příspěvek  

Odjeli z Bystřice v 7:58, asi odpočinek a fičí se dál.
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2608
Registrován: 2-2009

Odesláno Neděle, 20. září 2015 - 09:26:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  




Zde v M.Berouně.
juder
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.195.202.66
Odesláno Neděle, 20. září 2015 - 18:04:47    Odkaz na tento příspěvek  

Krnov 720.509 20.9.2015

juder
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.195.202.66
Odesláno Neděle, 20. září 2015 - 18:05:48    Odkaz na tento příspěvek  

Krnov 20.9.2015, nedělní provoz.


Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9154
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 23. září 2015 - 22:19:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím ...

Od středy příštího týdne do uterka(mimo so+ne) se budu pohybovat na Ostravsku a rád bych při té příležitosti nafotil mechnická návěstidla v Branticích a Holasovicích.

Dá se tam odfotit nějaký náklad případně něco jiného co nevyčtu v jízdním řádu??

Nikdy jsem tam nebyl,spát budu v autě někde v okolí u tratě tak třeba pokud víte i o nějakém místě kde přečkat noc budu rád za případné typy ...
TB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.195.215.166
Odesláno Čtvrtek, 24. září 2015 - 07:39:37    Odkaz na tento příspěvek  

Jnd: Čau, situace s náklady je tu teď dost chaotická, ale třeba Brantice projíždí dopolední manipulák do/z Vrbna v 1+3+5 (může jet ale i 2+4), a pak do/z Rýmařova (kladiva). Předpokládám, že časy nebo NJŘ si dokážeš zjistit, ale ber je s rezervou.
To samé je u Holasovic. Může jet nafta z/do Skrochovic, může jet manipulák do/ze Skrochovic. A pak buď celkem pravidelný 60042 z Opavy, nebo nějaká nevyzpytatelná přetěž Opava-Krnov/zpět.
Jezdí toho tu teď dost, určitě se ti něco podaří [wink]
Já bych to viděl tak, že 80150 můžeš dát v Branticích buď u odjezdů na Krnov nebo na Zátor (nevím jak to tam teď bude se stíny/křovím, tuším) a 80811 v Holasovicích (bude to asi čelo). Náklad 60042 by mohl už jít u předvěsti hlásky od Skrochovic.
Možná mě někdo doplní nebo opraví [happy]
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9158
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 25. září 2015 - 06:15:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

TB

Díky za info,snad se něco povede. [vypravci]
TB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.195.215.166
Odesláno Pátek, 25. září 2015 - 13:14:45    Odkaz na tento příspěvek  

Se pak pochlub [wink]
2m62u
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 980
Registrován: 12-2006

Odesláno Pátek, 25. září 2015 - 17:39:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lampik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 319
Registrován: 8-2010

Odesláno Pátek, 25. září 2015 - 20:58:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak 28.9. jezdí ještě HE! (Potvrzeno) Jede jako v SO a NE. Má být hezké počasí, tak se naposledy v této sezoně svezte nebo udělejte pár pěkných fotek. [happy]
pepa_749_a_851
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 313
Registrován: 2-2014
Odesláno Pondělí, 28. září 2015 - 23:02:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mimořádně se dnes 28.9.2015 na Os 3502 objevila 714.016-3
Jacob
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 541
Registrován: 9-2011
Odesláno Úterý, 29. září 2015 - 11:14:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnešní Stendell s 749.181:

lhd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 11-2014

Odesláno Úterý, 29. září 2015 - 14:00:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To Jacob: krásná fotka! A je vidět, že tu máme podzim...
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2621
Registrován: 2-2009

Odesláno Úterý, 29. září 2015 - 19:16:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  




Dnešní sv do Valšova, zítra nakládka.
2m62u
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 987
Registrován: 12-2006

Odesláno Úterý, 29. září 2015 - 20:13:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mezi Domašovem a Berounem:
Jenajv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 170
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 29. září 2015 - 20:27:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zde je v Krnově 714.016-3 + 2x010, jako Os 3502, který jel 28.9.2015 se skoro 60ti minutami jako náhradní souprava. Původní souprava R 1128 střet vlaku s osobou pohybující se v kolejišti. Chlapík údajně seděl v nádražce ve Svinově a při placení říkal, že jde skočit pod vlak a ono fakt.



... foto mobilem již v důchodu [fotic]
Jenajv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 171
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 29. září 2015 - 20:36:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

... a ve svátek 28.9. tu v Krnově bylo ještě něco [vypravci] ... co kdy kde kam to nevím [lame]




.. jj už ten mobil nestíhá fotit [ko] ... takže to berte jen dokumentačně ... [crazy]
Rodny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 519
Registrován: 11-2004

Odesláno Úterý, 29. září 2015 - 20:38:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jenajv: To bude ten stejný idiot, co skočil nedávno pod Elefanta z peronu a přežil... Ten taky seděl v nádražce a vyřvával, že skočí...

Nech to para tlačí!
S pozdravem Radim Škopec,webmaster čHž.sk
Čiernohronská železnice - http://www.chz.sk
Jenajv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 172
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 29. září 2015 - 20:52:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rodny: prý tak 35 letý a i když vážně tak opět přežil ....
Honza7887
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1112
Registrován: 8-2010

Odesláno Úterý, 29. září 2015 - 20:52:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes byla na trati 310 opět legrace. R 1133 měl být v úseku Olomouc-Hl-Mar Údolí veden nahradní soupravou (Regionova trio) kde si měli cestující přestoupit do klasické soupravy. Mělo se tak snížit zpoždění obratového R 1124. Dobře, Regionova je přistavená a cestující nastupují. V čase pravidelného odjezdu se objeví průvodčí a oznámí, že nakonec se pojede normální soupravou od zpožděného R 1124. Takže všichni vystoupili. Zpoždění se nakonec protáhlo na 30 minut a samozřejmě cestující nadávali na Dráhy atd. V R 1133 potom průvodčí prozradila, že tu náhradní soupravu zrušil dispečer a že neví proč. Tímto bych chtěl "poděkovat" tomu dispečinku. Aneb proč to všechno nezkomplikovat a nenaštvat cestující. Myslím že někteří podle toho co říkali zas dlouho vlakem nepojedou [uhoh]

Na světě je 70 % blbů. Jsem rád, že patřím do těch 13 %..... [lol]

Jacob
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 542
Registrován: 9-2011
Odesláno Středa, 30. září 2015 - 12:19:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

742.432 veze z Hlucina do Opavy 13 vozu (z deponie), pred par minutami odjezd z Dolniho Benesova.
Starý Hanák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.242.90.180
Odesláno Středa, 30. září 2015 - 20:18:16    Odkaz na tento příspěvek  

2m62u: [ok] To musela být docela haluz s mrakama...
Libcha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1015
Registrován: 11-2005

Odesláno Čtvrtek, 01. října 2015 - 19:15:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rád bych se zeptal "místních" jak vysledovat, kdy bude příští veřejná jízda do Malé Morávky?
2m62u
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 995
Registrován: 12-2006

Odesláno Čtvrtek, 01. října 2015 - 19:30:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Předsun dřeva z Valšova do Dětřichova:



Batohy s Pn 60042 v Holasovicích: