K-report
 

Archiv diskuse GVD platný a připravovaný do 23. 10. 2015  

Diskuse K-report » Archiv 2015 » Železnice » GVD platný a připravovaný » Archiv diskuse GVD platný a připravovaný do 23. 10. 2015 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Ondra135
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 5-2007
Odesláno Úterý, 20. října 2015 - 12:04:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trať 190.
Osobní vlaky 8901 a 8903 by klidně mohli jezdit až do Strakonic, protože v Horažďovicích mají celkem pauzu, tak by se ve Strakonicích mohli otočit a vlak 8911 bych taky protáhl do Strakonic a tam by se taky otočil. Mě stačí, že vlaky 8955 a 8940 jezdili odjakživa do Horažďovic a končí v Nepomuku. Hlavně, že vlaky 8947 a 8946 musí jezdi,t přitom tam jezdí tak 40-50 lidí a nejvíc jich vystoupí Plzenec, Nezvěstice a Blovice pak tam mám tak 3-6 lidí. Dělám vlakvedoucího tak to vím.
A co mě dostává nejvíc je jak chtěj, aby lidi jezdili v sobotu na výlety, když jezdí nejmíň vlaků v sobotu poslední vlak do Horaďovic v 19:08 os ve 21:08 jede v x a neděli, ať jezdí denně, to samé ráno z Horažďovic v neděli první vlak v 6:43. Ve 4:48 jezdí jen x a sobota, taky bych ho nechal denně.

(Příspěvek byl editován uživatelem ondra135.)
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1552
Registrován: 4-2010
Odesláno Úterý, 20. října 2015 - 12:18:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: Ok díky, už jsem se setkal s tvrzením, že pokud tam je otevřená pokladna, že to nemůže bez přirážky prodat. Problém je však ten, že dvě jízdenky v tomhle případě jsou dražší než jedna...

A zrovna včera mi holčina co jezdí Rychnov u JB - HK řekla, že jednou nastoupila do vlaku, byla zavřená pokladna v Rychnově a průvodčí po ní chtěl 8kč rychlíkový příplatek [crazy] (vzhledem k tomu, že jí je 22, tak o něm patrně do té doby ani neslyšela) [biggrin]

(Příspěvek byl editován uživatelem Nechic.)
K12V170DR
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 193
Registrován: 4-2014
Odesláno Úterý, 20. října 2015 - 12:25:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David, průvodčí vydá doplatek, takže prodá jízdenku Pce - RuJN mínus Pce - ZB. Myslím že se to jmenuje doplatek za cílovou stanici nebo tak nějak. Ale myslím že podmínka je říct si před cílovou stanici.
NE Soukromníkům
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.66.131
Odesláno Úterý, 20. října 2015 - 16:42:41    Odkaz na tento příspěvek  

Otto_pospíšil
"A víte určitě, že to je kvůli krajské hranici"

Pokud může jeden kraj zaplatit vlak na hranice kraje, pro obce jako Jetenovice se 186 lidmi a druhý kraj nechá osobku končit 15km od hranic kraje a obce s 1340 lidmi (Katovice) nemají nárok, a přitom ten samý kraj v krajském vnitrozemí uvažuje obnovit vláčky do Netolic, tak to není hranicí?

Nehledě na to, že než nastoupil Šlajsna do Plz. kraje a šlo to tam do háje, tak se kraj opakovaně vyjadřoval, že se s Jihočeským krajem nedá spolupracovat, že by až do Strakonic jezdit chtěli, ale nemůžou platit dopravu v jiném kraji (ona totiž hranice jde těsně za Horažď. předměstí).

"Buďte tak laskav a nevkládejte mi do klávesnice něco, co jsem nepsal..."

Napsal jste: "Pokud mi v obcích kolem vlaku skoro nikdo nenastupuje a vlak tak má význam jen z větších míst, kde ale není dostatečný potenciál na jeho zaplnění a vedle toho autobus je třeba držet, protože obsluhuje větší sídla než vlak, tak z toho leze, že dálková doprava na té trati zkrátka a dobře stačí."

V JŘ se každý může podívat, po zhruba kolika km ten rychlík staví. Já si vás tedy interpretuju, že chcete stavět jen po cca 20-25km. Což je pro mě příliš malý záběr.

A 3) co se týče financování...

Pokud je vaším limitem 50 lidí na špičkový vlak, tak chcete zrušit osobní vlaky na 50% tratí (protože o tomhle si dneska 50% tratí opravdu může nechat zdát). A zrušíte i většinu turistických spojů, protože i ty turistické spoje těch 50 lidí dají jen za slunečných letních sobot (pokud nepůjde zrovna o šotojízdu jednou do roka).

Nebudu vám tento názor brát, protože i vy platíte daně (od přímých po nepřímé) a může vám pro 10 nebo 20 lidí platit vlak připadat jako rozhazování.

Ale vy zas přijměte, že já mohu být názoru, že mi to vyhovuje v rozsahu, v jakém je to teď a ideálně bych o 20% posílil na všech tratích provoz.

Podle mě něco takového státní finance neruinuje (nevím o tom, že by se stavěly nové slabě vytížené železnice) a veřejná doprava vedená vlaky je výrazně přehlednější než autobusová a podporuje tradici regionů. Ono totiž 20 lidí, kterým zrušíte vlak, rozhodně nemusí ve stejném počtu přejít poslušně do autobusu.

Nejste příbuzný Boblicka? Protože vašim parametrům o 50 lidech nedokáží vyhovět ani vlaky na takových tratích jako 200. A Boblick se třepe na to, vyhladit vláčky busy. Vámi nastavený parametr velmi odpovídá tomu, co by Boblick pro začátek chtěl.
Majkl007
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.255.226
Odesláno Úterý, 20. října 2015 - 18:46:48    Odkaz na tento příspěvek  

Petr Vlček: já s Vámi souhlasím, proto také ta druhá část věty (kterou jste necitoval) "A vysvětlete pánům politikům...". Opravdu neplatí, že to co se prvoplánově jeví jako nejlevnější, musí i reálně nejlevnější být.
Ovšem jak kde, neboli názor "proč by tam /i jinde/ nemohl jezdit motoráček, byť pro 5-7 lidí?" už je čistá šotoušovina, navíc podpořená pokračujícím tvrzením "Všude na těchto pozicích by měli pracovat fandové železnice a osobní autobusovou dopravu nepreferovat". [wink]
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4664
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 20. října 2015 - 19:07:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud je vaším limitem 50 lidí na špičkový vlak, tak chcete zrušit osobní vlaky na 50% tratí (protože o tomhle si dneska 50% tratí opravdu může nechat zdát). A zrušíte i většinu turistických spojů, protože i ty turistické spoje těch 50 lidí dají jen za slunečných letních sobot (pokud nepůjde zrovna o šotojízdu jednou do roka).

Tak schválně čistě hypoteticky : kdyby se opravdu zrušila výše definovaná skupina tratí, kolika % :
- obyvatel ČR
- sociálně slabých obyvatel ČR
- zaměstnanců ČD a SŽDC
- šotoušů
by se to nějak dotklo?

Já tipuju :
- 5%
- 7%
- 15%
- 50%.

To mi přijde z celospolečenského hlediska v pohodě únosné.

A že to odnesou i tratě jako je 200? No a?
Viribus Unitis
Neregistrovaný host
Odeslán z: 79.98.75.246
Odesláno Úterý, 20. října 2015 - 19:28:01    Odkaz na tento příspěvek  

Majkl007:
Váš poslední příspěvek klepl pěkně na hlavičku[kladivo]. Moje "výplody" stejně jako všech ostatních šotoušků tu skutečně čtou i ti oprávnění úředníci. Někteří pak začnou dokonce i přemýšlet. A šotopředstavu mnou tady pěkně sprzněnou občas zarazí dokonce s mojí argumentací [lol][andel]
Viribus Unitis
Neregistrovaný host
Odeslán z: 79.98.75.246
Odesláno Úterý, 20. října 2015 - 19:32:47    Odkaz na tento příspěvek  

Jenki:
No, tentokrát nemohu souhlasit. Lze to řešit zcela jinak, když už to nejde jako ZVS: prostě celou trať privatizovat. Důležité je ale se vším všudy. Pak se dopravce - provozovatel třeba může rozhodnout, že část spojů zrychlí, z části udělá turistspoje a část nahradí busy. A právě to by např. prospělo Vámi zmiňované t200.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6820
Registrován: 3-2007
Odesláno Úterý, 20. října 2015 - 19:42:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jenki : [biggrin][biggrin][biggrin]

Hezký rozklad. Každopádně je tohle nekonečná debata, protože když někdo normální prohlásí, že když třeba na té Mšence se odveze 100 lidí v obou směrech denně (!!!!), tak že je to na zavření a nahrazení mikrobusem (viz z ME po 17h v kladiva jednociferný počst osob v 810) a když bychom vzali tužku a papír, tak se dostaneme k naprosto šílené částce peněz, co nás stojí údržba a provoz infra a objednání těch vláčků, že by zřejmě taxík každému až před dům vyšel podstatně levněji.

Když ovšem tohle dokážeme, tak druhá strana přispěchá s "argumenty", co se v tomhle státě už nakradlo a vyházelo peněz z okna a tak jedna lokálka..logika silně demagogická. Pak přijde na řadu osobní řešení - odpůrci jsou nelidové, neb nepřejou lidem vláček.
Pak se vytáhne ekologie, když vyjde najevo, že motor ML 636 konstruovaný skoro před 50 lety "smrdí" jako pět dnešních busů, tak se vytáhne kultura, tradice, krajina a nakonec, že bolševik to taky utáhnul.

Osobně mám vláčky rád, a budu se bít za zachování provozu na každé trati, kde jezděj lidi.
Kde nejezděj, tak je rozumné nevyhazovat peníze z okna a dát jim ten mikrobus.
Samozřejmě se tohle musí dělat s přihlédnutím ke konkrétním místní podmínkám, využitím pro odklony, nákladní dopravu a podobně.
Stejně prostě v dalších 20-30 letech, možná i dřív, tyhle tratě, kde nikdo nejezdí, zaniknou, ale pořád zůstane hustá síť na cestování, výlety i šotoušské.
Hysterie typu "ani pražec, ani metr" není dobrým rádcem.
Socialistické financování z Bruselu prachy našlo a pět let se tam budou muset objednávat vzduchovoziče a to víc, než před opravou, nakonec podobně je to na řadě tramvajových tratí v Praze, např. na Petřiny a Šárku, kde se po odlivu lidí do metra musí držet vzduchovoziče kvůli splnění podmínek EU, a stejně tou bude tady.
Turecké hospodaření - že by to najednou nevyšlo až tak výhodně ?

Bohužel lidem, co požadujou mít ze železnice muzeum s idylou lokálky, prázdným motoráčkem, mechanikama, výpravčím, pakrem, pokladníčkou a muškáty, vidí hloupě jen to svoje - já chci, bez toho, aby byli ochotni alespoň u těch nejkřiklavějších plýtvání ustoupit.
Petici typu "já chci" podepíše každý, i šotouš z druhé konce republiky, i člověk, co tou lokálkou jel naposledy před dvaceti lety, protože ho to (přímo) nic nestojí.
Navrhuji podmínit platnost podpisu podmínit tisícikorunou složenou na konto obnovy/provozu té či oné trati. To by bylo překvapení.

Nic, Mšenka bude jezdit dál, přeju jí, ať tam jezděj lidi a není jen černou dírou na peníze.
Honza7887
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1203
Registrován: 8-2010

Odesláno Úterý, 20. října 2015 - 19:53:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já si myslím, že nikdo skoro neprotestuje proti tomu aby bus na tratích kde nikdo nejezdí nahradil vlak. Jenže problém je, že většinou se místo [masinka] zavede nějaký autobusový paskvil s nesmyslnými jízdními řady (podobnost s Boblickobusy čistě náhodná), neintegrovaným tarifem a především nečekáním na přípojné vlaky a naopak. To pak bohužel cestující odradí. Čest vyjímkám jako IDS JMK na jihu Moravy.

Na světě je 70 % blbů. Jsem rád, že patřím do těch 13 %..... [lol]

NE Soukromníkům
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.66.131
Odesláno Úterý, 20. října 2015 - 19:56:21    Odkaz na tento příspěvek  

Jenki: Nejspíš máte s těmi čísly pravdu. Ale zapomínáte na podstatný detail - zrušit to ze dne na den je politicky neprůchozí (pokud tedy se bavíte o současné ČR).

Neprůchozí je i zrušit provoz osobních vlaků na 10 tratích ročně. Resp. ono by vám to prošlo první rok, prošlo s odřenýma ušima druhý rok, ale pak už by to rušení mělo takovou medializaci, že by se zastavení rušení tratí stalo politickým heslem. Byly by to snadné politické body. 5 tratí ze zrušených 20 by se obnovilo, dál se nerušilo a politici budou oblíbení. Zopakovat byste si to rušící kolečko mohl reálně až tak za 8-10 let, kdy by se pozapomnělo.

A tím se opět dostáváme k morální otázce... pokud je politicky průchozí zavřít provoz tak na 20ti tratích a z toho část se znovu za pár let rozjede a tedy reálně zavřete v celé ČR 15 tratí, tak jakou zásadní částku tím ušetříte v rozpočtu ČR?

Průměrná částka na 1 lokálku o průměrně 25km i s řádnou údržbou (která vždy neprobíhá, ale budeme dělat, že ano) je 25 milionů. Tím jste na 375 milionech. A 75 si rovnou odečtěte za busy, co vlaky nahradí.

A to ignorujeme, že někde bude nákladka a údržbu nezastavíte.

Dokážete odůvodnit, proč je dobré ušetřit státu 0,3mld? Čím je tato částka zásadní? Co tím zachráníte? Peníze na Peltův národní fotbalový stadion?

Nebo, pokud nechcete odpovídat na mě, mi napište vaší představu, jak politicky prosadit úsporu ve větším rozsahu než mnou výše zkalkulovaných 300 milionů.

(a prosím, bavme se o reálném světě v horizontu teď-příštích 5 let...)
Adamek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 789
Registrován: 10-2007
Odesláno Úterý, 20. října 2015 - 20:21:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

většinou se místo [masinka] zavede nějaký autobusový paskvil s nesmyslnými jízdními řady (podobnost s Boblickobusy čistě náhodná), neintegrovaným tarifem a především nečekáním na přípojné vlaky
Třeba kde?
NE Soukromníkům
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.66.131
Odesláno Úterý, 20. října 2015 - 20:44:47    Odkaz na tento příspěvek  

Mladějov

A vy máte patent na rozum nebo věšteckou kouli, že poznáte, zda je správné či špatné, z hlediska třeba 100 let, že tu kolem roku 2015 existovalo tolik lokálek?

Víte, že v těch ekonomomicky nejvyspělejších zemích nežijí obvykle ti nejštastnější lidé?

Vy možná máte pocit, že bez těch lokálek tu nastane ekonomický boom a že to je, co všichni chtějí, ale čísla a studie pro to nemáte, je to jen váš pocit. (nebo sem nějaké přesvědčivé čísla a studie dejte)

Já jsem rád, že je tu tolik tratí... podle mě je to dobrá věc... rozvíjí to regiony, pomáhá venkovu, usnadňuje lidem mobilitu.

Pokud vám to vadí, volte třeba Svobodné nebo se odstěhujte do Ameriky, Francie... tam tohle není.

Názor vám neberu... ale pokud chcete přesvědčit mě na svojí stranu, musíte mít argumenty vy, ne já...

Já vás totiž přesvědčit pro opravu té trati do Mšena, kterou jste zmínil, nepotřebuju... Ani pro opravu jiné trati. Mně je jedno, jaký je vás názor na to. Oprava tratě do Mšena se vám očividně nezodpovídala a tak vás nepotřebuju znát.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6824
Registrován: 3-2007
Odesláno Úterý, 20. října 2015 - 20:54:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když je vám to jedno, tak nereagujte.
Jak jednoduché.
Vy umíte akorát do všeho cpát osobní řešení, ale nic víc.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Apollo_17
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5056
Registrován: 8-2007

Odesláno Úterý, 20. října 2015 - 21:00:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mladějov-[ok]
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1226
Registrován: 9-2009
Odesláno Úterý, 20. října 2015 - 21:04:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud je vaším limitem 50 lidí na špičkový vlak, tak chcete zrušit osobní vlaky na 50% tratí
To je další z prstu vycucaný odhad mobilizující síly šotoultras? Já jen, že tak kritické by to nebylo ani u nás LB kraji, a to je zde počet cestujících ve vlaku ve srovnání se sousedními nesrovnatelně nižší...

Já jsem rád, že je tu tolik tratí... podle mě je to dobrá věc... rozvíjí to regiony, pomáhá venkovu, usnadňuje lidem mobilitu.
No, mě by zajímalo, jak rozvíjí region vlak, který nevozí cestující, jak takový vlak pomáhá venkovu a jak usnadňuje mobilitu lokálka, která např. míjí spádová centra nebo je to daleko do obcí, nebo je cestovní rychlost nižší než u autobusu, který ale má nesrovnatelně vyšší počet zastávek.
Předpokládám, že zrovna od Vás ale odpověď nedostanu.

Já si myslím, že nikdo skoro neprotestuje proti tomu aby bus na tratích kde nikdo nejezdí nahradil vlak.
Já protestuji. Tam, kde nejezdí nikdo, nemá jezdit nic!
Ale ono je to i o vytažení hlavy z [zadnice]. Např. na trati 063 měl SČK dávno zastavit provoz a vést mikrobusovou linku z Dolního Bousovu přes Kněžmost (kudy vlak nejede, jak by se neznalý mohl mylně domnívat z šotobible) do Mnichova Hradiště, kde pracují lidé a odkud se dá sednout na bus/vlak směr Turnov, Liberec... (ne do Bakova, kam nikdo nepotřebuje jezdit)
Jenže ono je pohodlnější držet nějaký ten motoráček, nechat ho 5 let jezdit bez lidí a pak dopravu úplně zlikvidovat bez náhrady.[ko]

"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
Viribus Unitis
Neregistrovaný host
Odeslán z: 79.98.75.246
Odesláno Úterý, 20. října 2015 - 21:05:53    Odkaz na tento příspěvek  

Mladějov: odkdy používáte moje argumenty?
Honza 7887: kdy naposledy jste se díval na nějaký můj výtvor? [masinka] v poznámkách čekání busů je už docela často - a mezinárodní linky jdou příkladem [happy]
NE Soukromníkům: kdyby naopak došlo k privatizaci již za Římana většiny tratí typu lokálka, nebyl by dnes takový problém i s páteřními, protože vazby by z komerčních důvodů zůstaly
Adámek: pokud máte v poznámkách busu, že po své trati má návaznost na tři a více tratí, pak poznámku musíte vymezit (bus čeká příjezdu vlaku xxxx nejvýšše 10min nebo něco takového). Ve většině případů jde o integrovaný bus taktéž s nějakým tím limitem čekání. To co měl studentík na mysli, je asi náhrada [masinka] busem třeba na Netoličce (jen se ukázalo, že midibus nestačí a je potřeba nasazovat standard), ale to, co vyhovuje pravidelným cestujícím, tak samozřejmě nevyhovuje šotouškům, pro něž veřejná doprava je jen ten [masinka].
Honza7887
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1204
Registrován: 8-2010

Odesláno Úterý, 20. října 2015 - 21:16:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

VU: Už jsme toho od vás viděli dost, tak mi něco ukažte třeba to už bude lepší [wink]

A kde jste vůbec vzal to, že je pro mě doprava jen vlak ? To je pěkná blbost, protože nejčastěji z dopravců používám DPMO a po kraji (Olomoucký) tam kde nejede rozumně vlak tak jedu busem a když jedu do Brna tak jedu žlutým busem. Zase podsun jako obvykle.

Na světě je 70 % blbů. Jsem rád, že patřím do těch 13 %..... [lol]

Viribus Unitis
Neregistrovaný host
Odeslán z: 79.98.75.246
Odesláno Úterý, 20. října 2015 - 21:18:54    Odkaz na tento příspěvek  

Otto pospíšil:
Trochu bych Vás poopravil: může se jednat o místa, kde v pracovní dny nejezdí nikdo a o víkendu je potenciál, ale Vy integrátoři to vidíte tak, že když nikdo v pracden, tak o víkendu tuplem ne. Existují oblasti, kde v pracovní den je mrtvo, ale o víkendu by se turistů našlo hafo. Jen Vám to, milí koordinátoři nikdo nenamaloval.
Stejně s Kopidlnskou drahou nemáte pravdu. Kněžmost to má vymakané. Chybí bus Kopidlno - Dolní Bousov - MLADÁ BOLESLAV!

Docela mne nemile překvapuje, že ve svém pracovním okolí máte docela zásadní díry. A pokud by se tam cpal soukromník s účelovými spoji, tak nepochybuji o nesmyslných omezujících podmínkách.
Adamek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 791
Registrován: 10-2007
Odesláno Úterý, 20. října 2015 - 21:23:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzo, a které autobusy jste tedy měl na mysli?
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3248
Registrován: 6-2008

Odesláno Úterý, 20. října 2015 - 21:24:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já taky nejsem zastánce bezhlavého rušení tratí. Jsou však tratě které to již spočítané mají...
Trať 326 měla od prosince 2015 neexistovat, tedy provoz osobních vlaků na ni. Agónii prodloužil místní politik již podruhé...
Tentokrát už však naposledy...
Přestup bude v Dětmarovicich na autobus...

Tady zejména i díky rozložení samotného území to nebude s takovým povykem a spíše ku spokojenosti všech...
Ti co pojedou do Bohumína a Ostravy přestoupí v Dětmarovicich a ti co na Těšín přestoupí v Karviné...
Je to už i snad naplánováno v rámci optimalizace Karvinska/Orlovska...
Honza7887
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1205
Registrován: 8-2010

Odesláno Úterý, 20. října 2015 - 21:43:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Adamek: Promiňte, nějak jsem přehlédnul váš příspěvek, myslel jsem např. tohle odkaz
zvláště pak tohle: Například když lidé přijedou vlakem z Poběžovic do Horšovského Týna a chtějí pak autobusem pokračovat do Staňkova, musí jít pěkný kus na autobusovou zastávku a někdy se to prostě nedá stihnout.

Naopak za dobrý příklad považuji avizované zastavení osobní dopravy v pracovní dny na ŽD v úseku Petrov n. Desnou-Sobotín. Tam místo vlaků pojede bus se stejným tarifem (IDSOK), který bude čekat na vlak v Petrově. Takže cestující nic nepocítí.

(Příspěvek byl editován uživatelem Honza7887.)

Na světě je 70 % blbů. Jsem rád, že patřím do těch 13 %..... [lol]

NE Soukromníkům
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.66.131
Odesláno Úterý, 20. října 2015 - 21:49:15    Odkaz na tento příspěvek  

Otto_pospíšil
Vlaky jsou pro náhodné cestující mnohem přehlednější než autobusy. Proto by měly tvořit síť a taková síť má logicky i slabší místa, pokud nemá být děravá.

Vám se asi hodně líbí přestupovat na autobusy a mezi autobusy, jenže ono to moc lidí rádo nemá a do roka mít rádo nezačne. Železnice je přehlednější a pohodnější. Proto by měla významnější obce ve státě spojovat železnice (tedy pokud je to štěstí, že tam vede v takovém směru trať).

Další věcí je, že když nahradíte vlak busem, tak vám často ze 16 lidí zůstane 5. Čímž se smutně prokáže, že trať skutečně byla páteří v regionu. Akorát region neměl potenciál i s tranzitujícími lidmi vygenerovat víc jak 16 lidí na spoj.

Tím se vracíme na začátek... já jsem pro páteřní spoje i ve slabších regionech.

A smyslem páteřního spoje má být vozit co nejvíce lidí. I když pak takový spoj bude dražší. A to dokáže jen vlak.

Každý spoj není páteřní, ale nějaké být musí, pokud nemá veřejná doprava stát za úplné shit.

Pokud na páteřních spojích ušetříte a nijak je neodlišíte od běžných vesnických spojů, tak lidi vyženete.

A pokud za ušetřené peníze posílíte ostatní spoje, tak stačí, aby se k moci dostala pravice, ta vám nařídí plošně 20% dolu a rozsype se vám to.

Jděte se podívat na Vysočinu, Plzeňský kraj, Jihočeský či Středočeský od Dobříše dolu a pochopíte, jak autobusové sítě po pár kolečkách redukcí vypadají. Jediné, co se dokázalo udržet, byla ta železnice.
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1227
Registrován: 9-2009
Odesláno Úterý, 20. října 2015 - 21:53:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Viribus Unitis:
To je až neuvěřitelné, jak jste mimo (nebo jaký jste lhář)...

ale Vy integrátoři to vidíte tak, že když nikdo v pracden, tak o víkendu tuplem ne.
Ano, a proto jezdíme na Smědavu, kde nikdo nebydlí (ale v sezóně tam jezdí plný bus). Proto jsme zavedli autobus kolem Klokočských skal... Proto jezdíme na Bedřichov, kde taky skoro nikdo nebydlí (a přece tam jezdí davy lidí)...

Kněžmost to má vymakané. Chybí bus Kopidlno - Dolní Bousov - MLADÁ BOLESLAV!
Kněžmost to má vymakané, ale z Bousova je spojení tristní. Váš návrh linky je dalším důkazem o absolutní neznalosti tohoto území. Za prvé se podívejte, odkud všude ty linky do MB jezdí a pak se zkuste zamyslet nad tím, proč by kdokoliv měl jezdit z Libáně (Kopidlna) přes Bousov.

Docela mne nemile překvapuje, že ve svém pracovním okolí máte docela zásadní díry. A pokud by se tam cpal soukromník s účelovými spoji, tak nepochybuji o nesmyslných omezujících podmínkách.
Připomínám Vaše kecy o nových linkách v LK. Kde jsou? Nebo to byly jen velkohubé žvásty?

Zatím jste neudělal pro dopravu v LK ani prd, takže si své osobní útoky schovejte. A to jsem Vám vstřícně nabídl možnost se sejít, kterou jste odmítl. Nechť si tedy o Vás o Vašem přístupu k práci udělá každý svůj obrázek...

"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
Výpravčíxy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2554
Registrován: 11-2008
Odesláno Úterý, 20. října 2015 - 22:43:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Oto Pospíšil: Ono přestupovat, nebo nastupovat na autobus v obci, kde je třeba turista poprve v životě, je někdy problém. [crazy]Já například jezdím už nějaký čas na chalupu k přítelkyni do obce Křižanov ( u České Skalice, okr. Náchod ). Už jen najít zastávku na internetu je problém. Když zadáte Křižanov, tak vám IDOS najde město Křižanov, které je někde úplně jinde ( někde u Žďáru nad Sázavou). Jiný výběr IDOS nedá. Musíte hledat podle názvu obce, kam patří podle obecního úřadu ( tzv. "Vesničky střediskové" ) V tomto případě můj Křižanov patří pod "Vesničku střediskovou", která se jmenuje Hořičky. Ale ouha, pod názvem Hořičky - Křižanov ten můj Křižanov také není.[crazy]. A co takhle skusit "Vesničku střediskovou", pod kterou Křižanov patřil za doby "budování socialismu"? Bingo !!! Je to tu. Mezilečí - Křižanov a už s s IDOSem rozumíme. [andel] .......... A pak tu máme další problém: V Křižanově jsou dvě BUS zastávky, obě se stejným názvem. Jedna na hlavní silnici cca 100m od křižovatky, kde za rohem na vedlejší silnici je druhá ( stejnojmená )zastávka. Na obouch jsou vyvěšené stejné JŘ. Jeden spoj jede "po hlavni", druhý spoj odbočí a jede jinudy. Nejepší je, že v pracovní den určitý spoj jede "rovně" a ten samý spoj o víkendu jede "bokem". A jak cestující, který tam jede poprve pozná, odkud mu ten jeho BUS jede. Čeká na jedné zastávce a BUS vyjede z vedlejší zastávky "za rohem" a je fuč. [lol]. A to je třeba o víkendu, kdy jede BUS jen 3 x denně ( v 9 , 13 a 17 hod )docela problém ....[crazy] To je jeden z problému BUS dopravy, na nádražích tento problém není. .... Ten můj Křižanov je taková "malá díra", tam železnice nevede, takže jedině BUS. Ale třeba v Jaroměři před vlak. nádražím jsou na BUS zastávce dva označníky, ale jízdní řády jsou jen na jedné straně. A BUS stejné linky, stejný spoj přijed jednou na jednu starnu, podruhé na opačnou. Asi jak se který řidič rozhodne. Už mně to tam také jednou ujelo, když jsem čekal tam kde minule, ale ono to jelo z opačné strany ......[crazy]

(Příspěvek byl editován uživatelem Výpravčíxy.)
Majkl007
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.255.226
Odesláno Úterý, 20. října 2015 - 23:03:57    Odkaz na tento příspěvek  

Honza7887: "VU: Už jsme toho od vás viděli dost, tak mi něco ukažte třeba to už bude lepší"
Já bych už docela rád viděl tu jeho zázračnou všekartu, o které tu zhruba před dvěma měsíci (nebo tak nějak) básnil, a tvrdil že její narození můžeme očekávat v "řádu dnů". Nějak se nic neděje... [wink]

Výpravčíxy: to je pravda, tohle složité a nepřehledné značení autobusových zastávek a jejich vyhledávání podle celého názvu mě u autobusové dopravy taky štve. Proto si vždy před cestou beru na pomoc turistickou mapu na serveru Mapy.cz, kde jsou autobusové zastávky naštěstí vyznačeny i s jejich přesným názvem. Ale to každý udělat nemůže, takže souhlasím i s tvrzením "NE Soukromníkům", že Vlaky jsou pro náhodné cestující mnohem přehlednější než autobusy.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12529
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 20. října 2015 - 23:04:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Opět se tu rozjela diskuse převážně v obecném duchu, v případě mnoha příspěvků bez konkrétních příkladů.
A začalo to zmínkou o Jevíčku.

Ať už by Jevíčko bylo či nebylo u hranic krajů, ať už by ve vlacích přes nz Jevíčko jezdilo lidí 7 nebo 15, tak bohužel vzhledem k umístění nz Jevíčko vůči stejnojmennému městečku byla, je a bude osobní doprava na trati vedoucí přes nz Jevíčko nevhodná. Bohužel

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Adamek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 792
Registrován: 10-2007
Odesláno Úterý, 20. října 2015 - 23:15:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A když jsme u toho Křižanova, tak co takové Křižany? Jak jsou teď asi lidé z Křižan, Žibřidic a částečně i Zdislavy spokojení s tím, že jim místo náhradního autobusu začal zase jezdit vlak? [happy]
Honza7887
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1206
Registrován: 8-2010

Odesláno Úterý, 20. října 2015 - 23:15:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Majkl007: tvrdil že její narození můžeme očekávat v "řádu dnů". Nějak se nic neděje

[biggrin] Snad se tomu nedivíš něco tady plácnout na fóru dokáže každý. To nelze brát vážně stejně jako když Bevelo slíbil, že článek o průserech RJ vrátí zpátky na ohňosíť a už několik let nic [lol] ale neztrácejme naději...

(Příspěvek byl editován uživatelem Honza7887.)

Na světě je 70 % blbů. Jsem rád, že patřím do těch 13 %..... [lol]

Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2756
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 20. října 2015 - 23:38:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už jen najít zastávku na internetu je problém.
Když budu chtít vlakem do Malého Přítočna, mám v IDOSu úplně stejný problém.

souhlasím i s tvrzením "NE Soukromníkům", že Vlaky jsou pro náhodné cestující mnohem přehlednější než autobusy
Což je dáno především tím, že jejich síť je výrazně menší. Když se pár lokálek zruší, tak budou vlaky ještě přehlednější. [rofl]
Majkl007
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.255.226
Odesláno Úterý, 20. října 2015 - 23:58:26    Odkaz na tento příspěvek  

Honza7887: [nene] ne, opravdu se tomu nedivím, tady je možné všechno a zrovna tento pán je kapitola sama pro sebe a jedna z nevýraznějších postav tohoto fóra. Podobně jako Bevelo. [lol]

Babilon: "Což je dáno především tím, že jejich síť je výrazně menší."
Ano, samozřejmě, také se zastávky vlaků lépe hledají "v terénu", bo jsou vždy tam, kudy vedou koleje. [wink]
Turista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1118
Registrován: 12-2003
Odesláno Středa, 21. října 2015 - 00:40:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A taky jsou tratě na každé turistické mapě a na valné většině z nich je pravidelný celotýdenní jízdní řád. Kdežto autobusy se do map ani nevyplatí kreslit, jak se nima pořád kvedlá ...
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1228
Registrován: 9-2009
Odesláno Středa, 21. října 2015 - 08:04:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nepřehledné značení autobusových zastávek a jejich vyhledávání podle celého názvu mě u autobusové dopravy taky štve
Nevím, co používáte spolu Výpravčím XY za vyhledávač, ale mně v IDOSu při psaní místního názvu naběhne několik možností a vyberu si to místo, kam nebo odkud jedu.
A byť nepopírám složitost a někdy dokonce i bordel v tom, odkud vlastně ten autobus jede, tak tato vlastnost není typická pouze tento druh dopravy.
Matka Dráha má jinou specialitu a sice tzv. "past na turisty", kdy název stanice absolutně neodpovídá místu, kam člověk potřebuje cestovat - tj. buď jste v jiné vesnici, než název říká, nebo jste od ní hodně daleko. Pro mě je největším výsměchem název Bělá pod Bezdězem město. Neznalý turista by se tam večer rozplakal.

Což je dáno především tím, že jejich síť je výrazně menší. Když se pár lokálek zruší, tak budou vlaky ještě přehlednější.
[lol]

Ano, samozřejmě, také se zastávky vlaků lépe hledají "v terénu", bo jsou vždy tam, kudy vedou koleje.
Takže stačí se jenom z lesa zkoulet na koleje, vybrat správný směr a dřív nebo později člověk zastávku najde, to jste chtěl říct?
A jsou skutečně vždy tam? Co výluky? To je pecka pro neznalého, když místními žargony je člověk odkázán na místo, kde běžně žádná zastávka není... Nejlépe přibližně v času odjezdu vlaku, kdy člověk ještě je na zastávce vlakové.

Kdežto autobusy se do map ani nevyplatí kreslit, jak se nima pořád kvedlá ...
Zkušenost od starostů (slýchám to často): "S vlaky nejde hýbat, autobus lze přizpůsobit místním potřebám."
Toliko ke kvedlání.

Pánové, zkuste se nedívat na dopravu jen jednostranně šotopohledem. Zkuste vnímat realitu kompletní a vidět výhody i nevýhody obou systémů. Pak pochopíte, kdy ten který systém pro daný účel vhodnější.

tak co takové Křižany? Jak jsou teď asi lidé z Křižan, Žibřidic a částečně i Zdislavy spokojení s tím, že jim místo náhradního autobusu začal zase jezdit vlak?
V Křižanech jsou spokojeni s tím, že alespoň částečně byla zachována linka IDOL 086 - a zde na ní opravdu mají nárok.
Ve Zdislavě o ní bojují taky a ještě nadávají bývalému vedení obce, že nebojovalo za autobusy. (Zde si ale myslím, že bus je dobrý jen pro cestu do školy v sousedních Žibřidicích, do Liberce i Jablonného je výrazně lepší jet vlakem.)
Mimochodem, zde (Křižany, Zdislava) byla taky natočena (účelová) reportáž, jak jsou vlaky třeba. (V době, kdy po obnově trati ještě pár měsíců neměly jezdit.) Realita všedního světa ale byla jiná - v obcích chtějí autobusy!

"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
Jarda_krapas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 958
Registrován: 5-2007

Odesláno Středa, 21. října 2015 - 08:10:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Adamek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 793
Registrován: 10-2007
Odesláno Středa, 21. října 2015 - 08:35:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Otto Pospíšil: Nezvažovali jste vedení linky 086 jen z křižanského nádraží s vazbou na vlaky? Nebo byla mezi místními vyloženě poptávka po těch přímých spojích přes výpřež?
Za ty ušetřené kilometry bych si totiž dovedl představit i přípoje od vlaku s příjezdem po deváté večer, nebo třeba pár spojů i o víkendu...
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1229
Registrován: 9-2009
Odesláno Středa, 21. října 2015 - 08:47:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Adamek:
Probírali jsme to s obcí a zvažovaly se výhody a nevýhody variant přímý bus vs. místní svoz k vlaku.
Přímé spojení řeší obslužnost horní části obce, která je "vystrčená" směrem k Semerinku (Liberci). Pokud by se ze Žibřidic jezdilo závlekem přes Horní Křižany na nádraží (jakože svého času to tak bylo), tak srovnáním cestovního času dospějeme k závěru, že zatímco přímý bus už by byl v Liberci, místní by teprve přijížděl na nádraží v Křižanech.
Ty přípoje tam jsou o víkendu na linku 276 (500276), kdy se do Horních Křižan nejezdí.

"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
Majkl007
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.255.226
Odesláno Středa, 21. října 2015 - 20:24:43    Odkaz na tento příspěvek  

"mně v IDOSu při psaní místního názvu naběhne několik možností a vyberu si to místo, kam nebo odkud jedu."
Ale ne vždy se dá jednoznačně určit, které že místo z nabídnutých možností je to správné. Což samozřejmě vždy nejde ani u zastávek vlaku, ale vzhledem k obecně jednodušším názvům vlakových zastávek oproti autobusovým je tam riziko omylu výrazně nižší.

"Pro mě je největším výsměchem název Bělá pod Bezdězem město. Neznalý turista by se tam večer rozplakal."
[rofl] Jo, to je fakt! [ok]

"Takže stačí se jenom z lesa zkoulet na koleje, vybrat správný směr a dřív nebo později člověk zastávku najde, to jste chtěl říct?"
Áno, přesně to jsem chtěl ríci! [biggrin]

"Pánové, zkuste se nedívat na dopravu jen jednostranně šotopohledem."
Pane, zkuste všechno co je tu psáno nebrat tak hrozně vážně. Ta věta o hledání vlakových zastávek v terénu byla myšlena s lehkou nadsázkou [wink]. A konkrétně já určitě nepatřím k těm, kteří by vnímali svět nějakým extra ultra šotopohledem.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6826
Registrován: 3-2007
Odesláno Středa, 21. října 2015 - 20:31:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pravda je, že není problém najít třeba na mapách.cz vlakovou zastávku a její vzdálenost od obce, autobusové zastávky s oblíbenými údaji typu "Byňov,Doňov rozc.2,5", odkud je do obce 2,5 km po silnici, jsou pro neznalého větším oříškem.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4953
Registrován: 6-2005

Odesláno Středa, 21. října 2015 - 20:41:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Mladějov:
Pravda je, že není problém najít třeba na mapách.cz vlakovou zastávku a její vzdálenost od obce, autobusové zastávky s oblíbenými údaji typu "Byňov,Doňov rozc.2,5", odkud je do obce 2,5 km po silnici, jsou pro neznalého větším oříškem.

Tak on by jistě nebyl technicky problém, aby dopravce/kraj dodával do nějaké databáze přehled zastávek v podobě název + GPS souřadnice a mapy.cz by to z toho braly a zobrazovaly symbolem autobusové zastávky. Jen by se muselo chtít. První rok by se to nakrmilo komplet a pak už by údržba byla relativně jednoduchá. Těch změn zase tak velký objem není.

Indivisibiliter ac inseparabiliter
Oto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1852
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 21. října 2015 - 20:54:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To už existuje. Na mapy.cz (jak na webu, tak v mobilní aplikaci) se od určité úrovně přiblížení zobrazují všechny autobusové zastávky a zná to i jejich přesný název.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6828
Registrován: 3-2007
Odesláno Středa, 21. října 2015 - 21:09:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nj, koukám na to.
Dobrý..!

Vůbec mapy.cz jsou s turistickými mapami a dalšími věcmi (i když poněkud nechápu amatérské dublování Street Wiew -škoda peněz) šikovná aplikace.
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1230
Registrován: 9-2009
Odesláno Středa, 21. října 2015 - 22:23:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

i když poněkud nechápu amatérské dublování Street Wiew
Nemohu si pomoct, ale mně se s tím pracuje líp, než s "vytuněným" Google Street View. Jen ještě mapy.cz nemají tak široké pokrytí...

Ale ne vždy se dá jednoznačně určit, které že místo z nabídnutých možností je to správné.
Tak pokud opravdu vím, kam jedu, tak to problém není. (Co je za problém si najít název "Díra Světa,Horní Ves,obec" místo Díra Světa,Horní Ves,rozc.9.9?" [happy])
A navíc dneska spousta nevýhod (zmatené názvy zastávek vlaku, složité a košilaté názvy zastávek autobusu) lze odbourat právě s využitím map a nějakého "street view".

"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6834
Registrován: 3-2007
Odesláno Středa, 21. října 2015 - 22:27:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

košilaté názvy zastávek

[biggrin]
Ach, ten Freud..chtěl jste říct zřejmě košaté..[wink]

Pracuje líp ? Mně to vždycky zatuhne (firefox), je to neostré, málo míst pokrytých.
NE Soukromníkům
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.66.131
Odesláno Středa, 21. října 2015 - 22:51:22    Odkaz na tento příspěvek  

Babilon:

"Což je dáno především tím, že jejich síť je výrazně menší. Když se pár lokálek zruší, tak budou vlaky ještě přehlednější."

[biggrin]

Ale jo, musím vám uznat, že mě to taky pobavilo. [ok]

Jinak ale myslím, že kdo chtěl, pochopil, jak to myslím. [happy]
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1231
Registrován: 9-2009
Odesláno Středa, 21. října 2015 - 22:58:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

chtěl jste říct zřejmě košaté
Nechtěl... Vyslovit název zastávky někdy trvá přibližně stejně dlouho, jako zapnout si košili.[happy]

Pracuje líp ? Mně to vždycky zatuhne (firefox), je to neostré, málo míst pokrytých.
Asi záleží případ od případu. Mně to vyhovuje, až na to, že není pokryto vše. Ale já potřebuji spíš vesnice a ty paradoxně jsou pokryté líp než města (logicky - je to jednodušší a dá se to na nich vyzkoušet).
A používám Google Chrome.[happy] Mozilla mě už tolikrát vypekla, že jsem změnil prostředí.

"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2757
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 21. října 2015 - 23:48:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale ne vždy se dá jednoznačně určit, které že místo z nabídnutých možností je to správné.
Problém je spíš, pokud tu správnou možnost IDOS vůbec nenabídne, viz už zmíněný Křižanov nebo Malé Přítočno. Křižanovů je tolik, že všechny se do výčtu nedostanou a u Malého Přítočna zná IDOS jen název stanice (Unhošť), nikoliv název vesnice.
Nesni
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 701
Registrován: 6-2014
Odesláno Čtvrtek, 22. října 2015 - 00:06:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Babilon:
u Malého Přítočna zná IDOS jen název stanice (Unhošť), nikoliv název vesnice
Mně IDOS Malé Přítočno najde, zkoušel jsem to dvakrát. Ale neumí ho propojit s blízkou železniční stanicí, to jste asi myslel. Zato náchodský Křižanov nenajde vůbec. Musí se zadat z mapy, to funguje.
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.141.0.146
Odesláno Čtvrtek, 22. října 2015 - 08:57:57    Odkaz na tento příspěvek  

Babilon: to je věčná otázka - zda se má nádraží jmenovat vždy podle nejbližší vesnice, nebo někdy spíš podle města ležícího opodál. Těžko říct co by bylo pro cestující přehlednější. Uhnošť nebo Malé Přítočno ? Číčenice nebo Vodňany ? Dvorce nebo Nepomuk ? Stojčín nebo Počátky-Žirovnice ? Atd.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9679
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 22. října 2015 - 09:08:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Dvorce nebo Nepomuk ? Stojčín nebo Počátky-Žirovnice?"

Aby to nedopadlo jako značení cyklotras. U Vižiny na směru Dobříš je tuším Stožec (jako nejbližší křižovatka) a pak nějaká Zaprděná Lhota. Dobříše nět. Podobně kdesi u Borovna na trase do Blovic je cosi "za humny" a pak nějaký Svatý Tomáš nebo ká řiť o který 99% lidí v životě neslyšelo.

Jinak mapy.cz jsou o několim tříd vejš než slavnej gůgl. Dokonce i na východě Polska kde k mému překvapení byly přesnější a lokalizovaly adresy do míst kde se tyto fyzicky nacházej (na rozdíl od gůglu kterej dokázal mít blbě i názvy ulic). Bohužel venku je jen obyčejná mapa a ne satelit - ten tam měl pro změnu gůgl v provedení "s mrakama" neboli kus terénu nebyl vidět, pak dokonce část v zimě se sněhem což velmi usnadňuje zjisit zda cesta existuje nejen v mapě ale i v terénu.... Nemluvě o tom jak je gůgl strašně pomalej.
Vikijous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 982
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 22. října 2015 - 09:23:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pracuje líp ? Mně to vždycky zatuhne (firefox), je to neostré, málo míst pokrytých.
Ale ty co jsou hotovy, tak jsou udělány detailněni než od googlu. Např. u nás ve městě mají projeté i zahrádkářské kolonie a spousty bočních uliček - což u googlu není.
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1556
Registrován: 4-2010
Odesláno Čtvrtek, 22. října 2015 - 13:22:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mapy.cz jsou na tom mnohem líp než Google, akorát v těch městech (jen na Jablonec kašlou oba dva, Olomouc taky žádná sláva) jsou mapy.cz víc pozadu, za to některé cestičky mají profocené skrz naskrz. Mapy.cz umí vyhledat i spojení, ale jejich nabídky jsou mnohdy úsměvné, protože jim CHAPS stále nedává data, nebo dává v dost dementní podobě. Na základní orientační vyhledání a zobrazení odjezdů autobusů ze zastávky to stačí. Spolupracují s autorem Pubtranu Františkem Hejlem, tak snad se to bude dále lepšit. Pubtran přešel pod Seznam poté co po něm CHAPS začal chtít výpalné, aby mohl prosazovat mafrařády
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5797
Registrován: 5-2007
Odesláno Čtvrtek, 22. října 2015 - 13:54:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechic: CHAPS im tie dáta dodáva v takej podobe v akej s nimi pracujú oni sami. Pridanú hodnotu, ktorú do nich potom CHAPS dodáva si už musí Seznam dodať sám.
R_H
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.45.50
Odesláno Čtvrtek, 22. října 2015 - 14:25:51    Odkaz na tento příspěvek  

GVD 2016 už na webu SŽDC.
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1557
Registrován: 4-2010
Odesláno Čtvrtek, 22. října 2015 - 15:02:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asdf: Nevím jestli "strojově čitelný kód" v jakém je má CHAPS zveřejňovat je sešit xls, ale to je asi jedno. Uvidíme jak si poradí, zatím vyhledávání spojení Pubtranem je spíš taková parodie, protože kombinace co to nabídne by příčetného člověka nenapadly a to ano, to si musí Seznam udělat sám.
Urquell
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.3.16
Odesláno Čtvrtek, 22. října 2015 - 15:09:06    Odkaz na tento příspěvek  

Proc ma jezdit 1x denne o vikendu do 30.4.vlak z Kadane predm.do Zeliny (smer Kastice)? Kvuli koupani v Nechranicke prehrade to nebude:-(
Jinak vlaky do Stredokluk tam jsou, do Sobotina taky (mel byt o vikendu bus), nove opet trat 024 do Stitu, nove vlaky do Selb-Plößberg (trat svobody).
Nesni
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 702
Registrován: 6-2014
Odesláno Čtvrtek, 22. října 2015 - 15:25:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

1) přímé vlaky Domažlice-Schwandorf (dnes do Furth i Wald)
2) z Cieszyna přestup směr Bohumín trochu nedomyšlený, příjezd do Č.Těšína v 36. minutě, odjezd v 37. minutě
3) tradičně neřešené spojení Linz-Praha o víkendu, poslední vlak v 15:35
4) v sobotu 4-hodinový takt Č.Budějovice-Č.Velenice zůstává
5) půlnoční vlak z Děčína do Ústí n.L. protažen do Lovosic
6) trať 090 změněna z Vraňany-Děčín na Praha-Děčín, tj. už se nevejde na 1 stránku
7) spojení z Hof Hbf do Chebu nakonec přímé, tj. Ašané z města si budou muset přestoupit
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5798
Registrován: 5-2007
Odesláno Čtvrtek, 22. října 2015 - 16:10:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechic: Čo máte proti strojovej čitateľnosti XLS? Je častokrát lepšia než tie texťáky, v ktorých sa šíria dáta z KANGO (GVD).
Telini
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 501
Registrován: 10-2006
Odesláno Čtvrtek, 22. října 2015 - 22:29:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asdf: Vím něco o strojovej čitateľnosti XLS exportů z KAPO. Občas se prostě stane, že strojově načtete nějakou šílenou hodnotu, kterou v otevřeném excelu v buňce určitě neuvidíte. XLS výstup z jiného systému je zase třeba nejprve ručně otevřít v Excelu a uložit, aby se to tvářilo opravdu jako XLS.
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2758
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 22. října 2015 - 23:26:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevím jestli "strojově čitelný kód" v jakém je má CHAPS zveřejňovat je sešit xls, ale to je asi jedno.
Nevím, jestli se něco nezměnilo, ale CHAPS dával data pokaždé v jiném formátu. Tj. tak, aby případný zájemce si musel pro každou aktualizaci udělat další jednorázový parser.
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5799
Registrován: 5-2007
Odesláno Pátek, 23. října 2015 - 01:37:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Telini: To by som považoval za posledný problém. Inak čo viem z dopočutia o tom ako to tama funguje, tak xls je tam na príjem dát viacmenej natívny formát, takže to najskôr nikto schválne neexportuje to xls aby sťažil čitateľnosť. Navyše dáta o vlakoch sú tam tiež v KANGO formáte.

Babilon: To už by bolo zaujímavejšie, ale neni to jednoducho tak, že ten formát prechádza nejakým priebežným vývojom? (neviem, pýtam sa)

EDIT: Tak som sa teraz na to FTP pozrel a žiadne XLS tam nevidím. Sú tam textové dáta od vlakov (KANGO formát) a dáta od busov (JDF). Tak neviem.

(Příspěvek byl editován uživatelem asdf.)