K-report
 

Archiv diskuse Tratě v západních Čechách do 17. 02. 2015  

Diskuse K-report » Archiv 2015 » Železnice » Tratě v západních Čechách » Archiv diskuse Tratě v západních Čechách do 17. 02. 2015 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5427
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 15. února 2015 - 18:37:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A pokud má cestující absolvovat cestu Tachov - MarLáz s dvacetiminutovým čekáním, asi začne hodně brzy přemýšlet, jaké alternativy k vlaku existují. Přímá bus linka, auto a tak.

Taky dřív jezdil odpoledne přímej vlak ML - TC, v prac. dny plná krabička, v pátek plná s vlekem... Hlavně že každej vyargumentuje jak plz linka s 5 lidma na palubě "musí být", a tohle se ruší... (Vím, sliboval jsem se PL nesmyslem zase projet a nafotit ty davy, je to stále v plánu)
Beznick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 7-2011
Odesláno Neděle, 15. února 2015 - 22:19:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No. takže to všechno zase obloukem vede k tomu, že lokálky, kde jede v jednom spoji tolik lidí, co by pobral bus, (...), povede to časem k zastavení provozu, protože náklady budou o hodně vyšší a přínosy vlaku proti busu minimální.

Všechno nelze měřit JEN penězi, veřejná doprava je především službou občanům. Přínosy vlaku oproti linkovému busu jsou pak zejména:
- přeprava pro všechny, nejen pro zdravé a bezdětné: vejdete se do něj i s dětským kočárkem, na kolečkovém křesle, s kolem, kufr a lyže můžete mít při ruce a nemusíte řešit, co se s nimi stane v zavazadlovém prostoru
- pohodlí: plynulejší jízda, víc místa na nohy, wc ve voze, v novějších vozidlech zásuvky pro notebook
- schopnost absorbovat neočekávanou poptávku: předem nehlášená skupina 40-ti osob s batohy se i do motoráku zpravidla narve líp, než do busu...

Z toho plyne, že autobusem vlak nahradit nelze (obráceně ovšem většinou taky ne), takže u významnějších obcí je záhodno zachovat oboje. Potud myslím nemůže být sporu, ten nastane až při určení, která obec nebo relace je už dostatečně významná, aby si oboje zasloužila. Když se tady řeší, že by eventuelně nemusely jezdit vlaky do Tachova či do Sušice (obojí centra ORP, obojí nad 10000 obyvatel), tak to už mi přijde mimo mísu. To už je spíš než o efektivitě vynakládání veřejných financí o zprasení poskytované služby veřejnosti pod pofidérní vidinou nějakých ne zas tak velkých úspor.
Peta303
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2078
Registrován: 6-2005

Odesláno Neděle, 15. února 2015 - 22:38:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, v Plzni by se mělo zapracovat na tam končících a začínajících vlacích, tak, aby projíždějící zde hnily co nejkratší dobu.

Zkrácení pobytu v Plzni na pět minut by přineslo víc, než přinese tunel i co přinesla celá rekonstrukce.

Orky - X:30 v RO je už teď, lze čekat, že časem dojde k posunu odjezdu z Prahy a zkrácení jízdní doby z Plzně, pravděpodobně tak jeden rychlík bude v X:15 a druhý v X:45, mají-li se křížit v Plzni. Nemyslím, že je pravděpodobné, že by narostl počet vlaků (poptávka je po rychlejším spojení durch). Z Plzně nyní musí ČD dolů s cenou, aby se konkurovalo Jančurovi.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11618
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 15. února 2015 - 22:58:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

X:30 v RO je už teď, lze čekat, že časem dojde k posunu odjezdu z Prahy a zkrácení jízdní doby z Plzně, pravděpodobně tak jeden rychlík bude v X:15 a druhý v X:45, mají-li se křížit v Plzni.
To by platilo v případě, že budou jezdit jen rychlíky a ne zrychlená (expresní) vrstva.

V opačném případě bude (teď mám na mysli pravděpodobnou oficiální koncepci; nikoliv to, co bych osobně považoval za nejvhodnější) "natěsno" do X:00 h přijíždět do Plzně expresní, nikoliv rychlíkový spoj z Prahy.
Jen je pak otázkou, kdyby měl ten expresní spoj pokračovat do Mnichova, tak (vzhledem k časovým polohám např. ve Schwandorfu) musí odjíždět z Plzně hl. n. hned v celou a už by nezbýval čas na přepřah.
Těch nezodpovězených otázek vidím v tomto ohledu (myšleno - v tom ohledu, jak to reálně bude vypadat) vcelku dost.

přeprava pro všechny, nejen pro zdravé a bezdětné: vejdete se do něj i s dětským kočárkem, na kolečkovém křesle, s kolem, kufr a lyže můžete mít při ruce a nemusíte řešit, co se s nimi stane v zavazadlovém prostoru
Ne že bych souhlasil s odstřelem osobní železniční dopravy do Sušice, Tachova apod., ale výše uvedená argumentace je v mnoha ohledech medvědí službou veřejné dopravě jako takové (vzhledem k tomu, že autobusová doprava by měla být na mnoha místech nápomocna železnici jako "napáječ").

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11544
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 15. února 2015 - 23:00:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Peta303: Nemyslím, že je pravděpodobné, že by narostl počet vlaků (poptávka je po rychlejším spojení durch).
Vláda nedávno pověřila MD přípravou dvousegmentového modelu na trati 170, odkaz je někde v archivu i ve zdejším vlákně s realizací tuším od GVD 2017 (což by mělo být ještě za současné vlády).

Zkrácení pobytu v Plzni na pět minut by přineslo víc, než přinese tunel i co přinesla celá rekonstrukce.
Zkrácení pobytu je hezká věc, ale co vztah Praha-Plzeň? Ne všichni jedou přes Plzeň skrz. Rekonstrukce a expresní vrstva časově Jančuru porazí a zastávková bude tak nastejno, jelikož Jančura končí na Zličíně.
Beznick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 7-2011
Odesláno Neděle, 15. února 2015 - 23:44:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

výše uvedená argumentace je v mnoha ohledech medvědí službou veřejné dopravě jako takové (vzhledem k tomu, že autobusová doprava by měla být na mnoha místech nápomocna železnici jako "napáječ").

Ano, to by měla, to se s tím co jsem napsal nevylučuje...
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4868
Registrován: 6-2005

Odesláno Pondělí, 16. února 2015 - 09:38:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Více méně souhlas Orkym. Zkusím napsat pár poznámek k tomu, jak já z různých dokumentů chápu výhled obou objednatelů mezi Prahou a Plzní a v navazujících směrech.

1) MD má dlouhodobě snahu směřovat ke křížům rychlíků v Mariánkách. S hotovou tratí (včetně hotové Plzně a po odstranění ujetého náspu u Kozolup) to visí především na tom, aby soupravy nasazované na rychlíky jezdily na Vvýj i v době, kdy na tom jezdí posily.

2) Minimální přestupní dobu v relaci Strakonice - Mariánky uvažují všechny koncepční dokumenty po dokončení Plzně hl.n. ve výši 6 minut. Uvážíme-li odjezd na Cheb v SS:03 (to by se pak snad mělo dát zastavit i na Jižním předměstí), tak je třeba od ČB přijíždět spolehlivě v LL:57. Při fixovaných křížích osobáků v Nezvěsticích a z toho plynoucího nejdřívějšího možného odjezdu rychlíku z Blovic na Plzeň získáme trochu času k dobru díky modernizaci budějovického zhlaví v Plzni, tj. od péronů až do Koterova pojedeme komplet 60 km/h a ne jako teď od perónů po Lobzy 40 km/h. Pak už stačí ty vlaky jen dostat k jednomu podchodu.

3) Pomalá pražská linka pojede z/do Klatov a jejím konstrukčním bodem budou Chlumčany v S:00. Z toho ale plynou Rokycany ne úplně ve 30, ale o nějaké 2 minutky rozklížené. ==> Chystané zrychlení Mirošovky se velmi hodí.

4) Rozklížené Rokycany pro rychlík nám přidávají 2 minuty na přepřah mnichovských expresů. Tj. odjezd na Prahu nebude už v 03, ale "až" v 05. Myslím, že v minulosti se stíhalo přepřahat za 8 minut (dle GVD). V reálu jsem to před pár lety několikrát viděl i za 6 minut. Takže potřebujeme vyškudit nějakou minutku na domažlické. Něco málo snad přineslo zrychlení z Plzně hl.n. po Plzeň-Jižní předměstí. A něco snad dá zrychlení po nově zřízenou odbočku Nová Hospoda. Stavba "Uzel Plzeň 3. stavba - přesmyk domažlické trati" je snad s přípravou poměrně daleko.

5) Ve směru na Schwandorf to zůstane na tý jednokolejce poměrně napjatý ==> rychlíky v Kubici nestavět i s ohledem na to, že se to prostě nestíhá a stíhat nebude.

s realizací tuším od GVD 2017 (což by mělo být ještě za současné vlády).

Uvidíme, jestli už v té době bude tunel. Cheby by při křížích v Chodovce a s hotovými úseky Rokycany - Ejpovice a Doubravka - peróny v Plzni měly jít zavést jako Ex i bez tunelu. Byť za cenu nepřípoje Praha - Strakonice a Praha - Blatno. U Domažlic si to v nějaké provizorní podobě bez tunelu neumím úplně představit. A vozba pomalé linky do Klatov je v navržené podobě zcela závislá na tunelu.

Indivisibiliter ac inseparabiliter
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11619
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 16. února 2015 - 10:02:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aby nedošlo k chybné interpretaci, tak dodám, že dostupné zdroje si interpretuji (ve smyslu "jak to bude ve skutečnosti") prakticky stejně jako uvedl Mibl.

Leč na té koncepci se mi nelíbí několik věcí; kromě (mnou již zmíněného) nepříliš logického křižování R-170 až v ML též (ne)logika "chebské rychlíky 'mermomocí' zapojené do Plzně hl. n. v přesných S:00 h, zato u klatovských rychlíků vůbec 'nevadí', že v Plzni budou mimo uzel" (přesněji: u rychlých vlaků jedoucích směrem na Cheb/Klatovy/Domažlice by systémově nevadil odjezd z Plzně např. v X:15 h, ale horší je to s časem X:45 h). Nebo přístup typu "v relaci Praha - Mirošov musí být přijatelně krátká přestupní doba v Rokycanech, zato v relaci Praha/Plzeň - Tachov 'nevadí' více než 20minutová přestupní doba v Plané".

Stejně tak (ovšem to je otázka tak trochu "politická") ve věci nepředpokladu výhledového systémového nenasazení Pendolin na trasu Praha - Cheb, kde by (při křižování už v Plané u ML) mělo do budoucna vycházet vyjezditelnost celé trasy Praha - Cheb se 3 soupravami, tzn. vyšší provozní nákladnost Pendolin by byla kompenzována nižším počtem náležitostí (3 namísto 4).

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4869
Registrován: 6-2005

Odesláno Pondělí, 16. února 2015 - 10:14:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad David:
Mám tak trochu dojem, že to Mladějov ve svém příspěvku s použitím tvých vytučněných slov napsal jasně. Tenhle tvůj příspěvek nic nového nepřinesl a jen zopakoval svá stanoviska odlišná od "oficiálních". Kdybys to nenapsal, tak by stejně všichni věděli, že to tak chápeš a zároveň, že nesouhlasíš.

Já se kolikrát ani nedivím, že po Tobě (nejen) anonymové tak startují.

Edit:
Pokud se ty linky jednou budou soutěžit, tak nikdo gramotný na MD nebude požadovat Pendolína do Chebu. Soutěže totiž budou na konkrétní provozní koncept a ten jaksi nelze ušít na míru jednomu dopravci, který shodou okolností neví co s neobvyklými vozidly.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mibl.)

Indivisibiliter ac inseparabiliter
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8955
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 16. února 2015 - 11:08:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"po odstranění ujetého náspu u Kozolup"

s tím se ještě po těch letech co to tam je počítá? Já měl zato že oprava proběhla instalací kolejové spojky od Pňovan...
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4814
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 16. února 2015 - 11:10:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ta tam byla už před tím, ne?

Bezdružická lokálka
814914
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 442
Registrován: 11-2007
Odesláno Pondělí, 16. února 2015 - 11:52:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Mibl - příspěvek 4868:
prozrad mně neznalému, co znamená "Vvýj". Děkuji
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4870
Registrován: 6-2005

Odesláno Pondělí, 16. února 2015 - 12:03:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rychlosti s dovoleným maximálním nedostatkem převýšení I = 130 mm, oproti klasickým I = 100 mm. V těchto případech jsou dvoje hranaté rychlostníky umístěny nad sebou a pro I = 130 mm platí ty horní.

Co se vozů týká, pak je třeba, aby odtamtud i v době špiček zcela zmizela Béčka. Reko Bdt a Bp či rakouská Bmz těmto požadavkům vyhovují.

Stačí takto?

Indivisibiliter ac inseparabiliter
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.77.137
Odesláno Pondělí, 16. února 2015 - 12:05:13    Odkaz na tento příspěvek  

snahu směřovat ke křížům rychlíků v Mariánkách.
Oni je chtějí pohřbít? (=úděsný newspeak...)

to visí především na tom, aby soupravy nasazované na rychlíky jezdily na Vvýj i v době, kdy na tom jezdí posily.
Eeeeh, zatím to spíš vypadá, že by se klidně mohl vagon ubrat.

rychlíky v Kubici nestavět i s ohledem na to, že se to prostě nestíhá a stíhat nebude.
V Kubici chcípl sudetskej pes. Vůbec nechápu, proč by tam mělo stavět cokoliv.

a přečtěte se Mladějova znova: Peníze z veřejných zdrojů jsou omezené a konečné. Sice lze úspěšně provozovat i úplné prázdné motoráčky, osobně bych však raději ty prachy vrazil někam jinam.

A M_k: sice klidně dělat šéfa POVEDu může, ovšem obávám se, že to je politická funkce a on nejspíš v žádný straně zaháčkovaný není. Je to pochopitelně úchylné, ale prostě i posty, který by měly být čistě apolitický, se obsazují na základě nějakých dohod (představa, že tam vezmou toho nejlepšího je značně iluzorní - zvláště v prostředí, kde se bude pohybovat).
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17235
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 16. února 2015 - 12:13:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud jde o personální obsazení Povedu: Celé to vzniklo tak, že ti lidé existovali už předtím a dělali to, co dělají teď. A protože je taková móda, že pro kraje dělají koordinátory krajem vlastněné firmy, tak se jednoho krásného dne vzala skupinka lidí, ke dní D přestali být zaměstnanci krajského úřadu ve Škroupově a ke dni D+1 začali být zaměstnanci Povedu v Nerudově ulici. A dál už je v tom obyčejná fluktuace zaměstnanců, občas někdo odejde, občas přijde někdo nový, nějaké ty mateřské dovolené a tak.

Tohle prosím berte i jako reakci na takové ty výkřiky typu "kolik že by se ušetřilo, kdyby se zrušil Poved", "kolik je to nových a zbytečných pracovních míst" a podobně...

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.77.137
Odesláno Pondělí, 16. února 2015 - 12:20:11    Odkaz na tento příspěvek  

Zapomněl jsi na poměrně důležitý fakt:
Samostatný subjekt si může dovolit lidi zaplatit lépe, než KÚ. Alespoň u nás to tak je. A je to tak dobře, protože dělat to za plat krajskýho úředníka je nejspíš na provaz a do lesa. Obvzláště v Plzeňském kraji, kde VŠ kvalifikovaný zamec dělá klidně za 40 - 50 brutto (vycházím z platů mých ex. spolužáků) s vidinou na kariérní růst.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4871
Registrován: 6-2005

Odesláno Pondělí, 16. února 2015 - 12:24:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

W.:
S tím newspeakem máš pravdu. Zamyslím se nad sebou. [proud]

Peníze z veřejných zdrojů jsou omezené a konečné. Sice lze úspěšně provozovat i úplné prázdné motoráčky, osobně bych však raději ty prachy vrazil někam jinam.

Vůbec netuším, kam míříš. Zpochybňuješ potřebu slušných vozů na rychlících Praha - Plzeň - Cheb nebo naopak uvažovanou existenci zastavujících rychlíků + nezastavujících expresů mezi Prahou a Plzní? Nebo něco úplně jiného?

Indivisibiliter ac inseparabiliter
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.77.137
Odesláno Pondělí, 16. února 2015 - 12:38:15    Odkaz na tento příspěvek  

To nebylo na tebe, ale volně na diskuzi předchozích dní - čtu to zpětně za týden a k tomu odbíhám ke sporáku k obědu, tak jsem to nedostatečně oddělil ty reakce od sebe...
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17236
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 16. února 2015 - 14:10:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K otázce platů nemám co říct, netuším, kolik kdo bere teď a kolik kdo bral předtím. A to, co vím, bych tu stejně celkem pochopitelně veřejně nerozebíral.

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11620
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 16. února 2015 - 14:33:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tenhle tvůj příspěvek nic nového nepřinesl a jen zopakoval svá stanoviska odlišná od "oficiálních".
- Někomu to mohlo být nejasné.
- Zopakoval jsem již zmíněná a přidal nová (třeba o tom "uzlu" v Chlumčanech u Dobřan, resp. nelogickém nezapojení klatovských rychlíků do Plzně mimo X:00 h).

Pokud se ty linky jednou budou soutěžit, tak nikdo gramotný na MD nebude požadovat Pendolína do Chebu. Soutěže totiž budou na konkrétní provozní koncept a ten jaksi nelze ušít na míru jednomu dopravci, který shodou okolností neví co s neobvyklými vozidly.
Tím hůř pro většinu stran (včetně ČD).

Soutěže v Německu již jsou vypisovány výhradně na jízdní doby odpovídající nenaklápěcím soupravám (které - dle stejné logiky - mají jen DB a bylo by to diskriminující)?
(takže mj. při nejbližším soutěžení linky Cheb - Nürnberg dojde k prodloužení jízdních dob tamtéž?)
Nebo je v tomto ohledu nějaký rozdíl?

Já se kolikrát ani nedivím, že po Tobě (nejen) anonymové tak startují.
Div se čemu chceš či nechceš. [crazy]

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11621
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 16. února 2015 - 15:26:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě mě tak napadlo:
- Rychlíkové Chlumčany v S:00 = odjezd R-183 z Plzně v L:40 h.
- Os-183 by tím pádem mohly křižovat s R-183 v žst. Plzeň-Valcha. I tak to ale bude znamenat velmi ostré, ne-li nevyjezditelné (zejména z hlediska přestupů), zapojení Os-183 do uzlu Plzeň hl. n. v S:00 h. Nemluvě o tom, že za takovéto situace by vzájemné křižování Os-183 v L:00 h by se asi nestíhalo přeložit do Klatov, takže asi Švihov + rozvolněné jízdní doby? [uhoh]
- Nebo příjezd Os-183 do Plzně hl. n. spíše už v L:32 h (odpovídající křižování s rychlíkem v Klatovech + s protijedoucím Os v žst. Přeštice) a tím pádem půlhodinová přestupní doba při přestupu na rychlík do libovolného směru?

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5431
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 16. února 2015 - 16:08:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K otázce platů nemám co říct, netuším, kolik kdo bere teď a kolik kdo bral předtím. A to, co vím, bych tu stejně celkem pochopitelně veřejně nerozebíral.

To je jasný. Ale je fakt že to určitě byla cesta k tomu lidi co se o dopravu starají zaplatil nějak normálně, a ne aby jim vypadlo nějakých tabulkových 20 nebo takový blbosti.

Na druhou stranu je to dvousečný, může se to vymknout z ruky... Ale zase z sro můžou jít lidi i líp vyhodit než regulérní "státní zaměstnanec". [happy]

Ad tvůj starší dotaz :

Fajn. A kam by podle tebe nějaké ty případné další víkendové autobusy měly jezdit a koho by jako měly vozit? Na rozdíl od tebe mám přístup ke statistikám přepravených cestujících a můžu tě ujistit, že některé ty dnešní víkendové spoje třeba vezou jen jednoho člověka v části trasy, některé jedou úplně prázdné. To se pak těžko vysvětluje vyšším místům, že je třeba zavádět další spoje, když už ani ty současné leckdy nikoho nevezou... V tomhle kraji prostě většinu hlavních směrů obsluhují vlaky a pro autobusy tu moc prostoru nezbývá. A ty, co jezdí plné, zas jenom kopírují trasu vlaku. Plzeň - Kralovice a tak.


Tak třeba okolí Tachova má tisícová sídla bez jediného víkendového spoje, to je docela chyba. Právě tam bych viděl prostor pro bus na zavolání, pro začátek, ne jen jako víkendová obsluha, ale i večerní dělňas, který tam chybí i v PD.

Na webu byla nějaká šílená "koncepce" která jako Tachovsko "řešila", ovšem linky směr Halže tam vypadaly úplně stejně, jenom byl na zavolání nějakej současnej spoj - to fakt není pokrok.

Spíš místo víkendových expresních výstřelů na 490720 co slouží jen a pouze Milířům bych udělal něco co by tu přehradu objelo celou. (A na vlaky to přípoj mělo, na rozdíl od současného stavu. Jedinej Os 7259 má večer omezení na PD a zrovna od něj jede jedinej víkendovej regionální bus spoj ??? )

(Halže - počtem obyvatel to samé co Kozolupy)

Samozřejmě ze začátku to prázdnější bude, ale časem si to lidi najde - okolí Tachova není sudetské pohraniční prázdno, protože zrovna tam to hned po válce bylo dosídleno Rusíny, a i se tam staví občas nové domy ap, takže to tak nějak normálně žije, žádná prdel světa. Ale lidi tam maj samozřejmě míň peněz než okolo Plzně.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9863
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 16. února 2015 - 17:09:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na webu byla nějaká šílená "koncepce" která jako Tachovsko "řešila", ovšem linky směr Halže tam vypadaly úplně stejně, jenom byl na zavolání nějakej současnej spoj - to fakt není pokrok.
odkaz myslíš tohle? Ono by šlo udělat tisíce krásných věcí, ale musí to někdo zaplatit. Že na Tachovsku chybí víkendové spojení a večerní, je pravda, pravdoucí, ale - musí to někdo zaplatit. A ještě si dovolím reagovat k současnému Tachovsku, protože jsem tu četl tisíce chytrých věcí - od prosince proběhly nějaké změny, které reagovaly na nové Sp a byla snaha, aby autobusy na sebe lépe navazovaly, protože například, kdo chtěl jet Bor - Planá, tomu často ujížděly přípoje v Tachově a mohl jedině vlakem; dostat se z SOŠ Světce kamsi dál za Tachov byl taky problém, protože chyběly návaznosti. Udělalo se spojení do průmyslové zóny Ostrov u Stříbra, linka Stříbro - Stod, atd. atd. atd. Ale samozřejmě je to špatně [happy]

Be clever - use public transport!
Maxipes_Fík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2331
Registrován: 12-2005

Odesláno Pondělí, 16. února 2015 - 17:22:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

450588 spoj 13
Čížkov,Přešín 16:20
Čížkov,Železný Újezd 16:25
V 16:18 to již sjíždělo kolem parkoviště u rozhledny na skále do Újezda, čili dobře o 6 minut předjeté, asi náHaDa řekl by M_k, hlavně si stěžujte oficielně :D
18 km trasy to má jet 40 min, to je asi také špatně?

Jednou, těsně potom, co se naučil mluvit, vypil celý sud piva. A od té doby už nerostl.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4815
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 16. února 2015 - 17:29:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A protože nikdo si nestěžuje, tak je klid. Chytrolíni sice vyrobí na K-reportu flame na několik dní, ale v registru reklamaci ticho po pěšině...[crazy] Takže si plácejte dál...

Bezdružická lokálka
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5433
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 16. února 2015 - 17:57:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mmm: Asi něco takovýho. Proč je ten bus na zavolání zase jenom do Halže, nešlo by objet všechny ty vesnice, když je to stejně na zavolání? Pak teprve by byla jasná poptávka, ne? Proč je jeden v sobotu, jeden v neděli? Lidi na odpolední směně v práci se nedostanou domů veřejnou dopravou do tisícové obce proč? Nebyl by dobrý přípoj od vlaku který jede od rychlíku (či naopak), aby se tím aspoň mohli dostat studenti do školy (intr/ VŠ) ?

Zaplatit se to může třeba ze zrušených souběhů VD u Plzně v obcích stejné velikosti, výběrových řízení na dopravce i v drážní dopravě, objednáváním kapacitně adekvátních vozidel na zajištění ZDO a podobně. (V uvedeném návrhu je navíc zrušený dopolední spoj.)

Jako kvalitní obsluhu si umím představit nějakého MB Sprintera nebo něco takového, co tam o víkendu na zavolání udělá 5 koleček minimálně, aby to bylo reálně využitelné, a v létě bude mít zcela samozřejmě vlek na kola. Cílový stav by měl být takový aby rodině na tisícové vsi stačilo pouze jedno auto, k normálnímu životu... To si teď můžete libovolně zkoušet že nejde, když budou mít dva dospělí zaměstnání a dvě děti normální život - tedy školu, a potom třeba kroužek / návštěvu kamarádů...
749.243-2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.218.160.217
Odesláno Pondělí, 16. února 2015 - 18:00:58    Odkaz na tento příspěvek  

To je přesně ono...retardi tady dokola smolej jestli křížovat vlaky v s:20, nebo l:30. Politruci k tomu do takv leda loMMMcujou. Všem uniká, že při naprosté ignoranci technických prostředků pro řízení návazné dopravy, se funkční IDS vybudovat nedá. Přitom tento prostředek by se dal využít i k donucení autobusů k prostému dodržování JŘ. Autobusová klaaka by se pak nemohla donekonečna vysmívat lidem do xichtu slovy stěžujte si, dyť von si nikdo nestěžuje...
Posláno z mobilu.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11622
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 16. února 2015 - 18:04:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

retardi tady dokola smolej jestli křížovat vlaky v s:20, nebo l:30. Politruci k tomu do takv leda loMMMcujou. Všem uniká, že při naprosté ignoranci technických prostředků pro řízení návazné dopravy, se funkční IDS vybudovat nedá.

Otázka budoucího provozního konceptu rychlíkové dopravy a jeho vlivu na zastávkové vlaky na týchž tratích je nezávislá na podobě autobusové dopravy, jakož i její (ne)sledovanosti pomocí GPS apod.

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
749.243-2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.218.160.217
Odesláno Pondělí, 16. února 2015 - 18:08:54    Odkaz na tento příspěvek  

Přitom, když si stěžujete na předběhnutí busu, tak se dozvíte leda tak to, že se vlastně nedá nic odnikud zjistit a protože v místě nebyla prodaná jízdenka, tak máte smůlu tuplem...radši flame tady, než přísun toaletního papíru, ovšem v zákonem stanovené lhůtě. Železnice pochopila potřebu řízení a evidence dopravy před 150lety, aautobusová klaaka tuto potřebu nemá dodnes. Jezdí proto dosud podle časové soustavy (a ještě blbě)...
Posláno z mobilu.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4816
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 16. února 2015 - 18:24:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Železnice pochopila potřebu řízení a evidence dopravy před 150lety, aautobusová klaaka tuto potřebu nemá dodnes

Sám moc dobře víš, že tohle je demagogický argument. [crazy] Česká železnice na pár tisíc kilometrů potřebuje velkou mnohamiliardovou státní organizaci na sledování a řízení provozu zejména z podstaty této dopravy. Především tedy proto, aby se nám ty vlaky nesrazily. Ne proto, že by si někdo před 150 lety stěžoval, že vlak odjel ze zastávky o pár minut napřed.

(Příspěvek byl editován uživatelem M_k.)

Bezdružická lokálka
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5434
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 16. února 2015 - 18:43:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A i tak je schopna si ujíždět s přípoji o 10 minut, přestože v JŘ žádné kolečko s tečkou není... Dráha si do té prdele dokráčí sama, pomáhat netřeba. [happy]
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9865
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 16. února 2015 - 18:44:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fenečce:
(nepublikovatelné): kdybys to tam znal a podíval se na jízdní řády, tak takový nesmysl nikdy nemůžeš plácnout. Těžko lidé chodící do XYZ budou čekat do čtyř na vlak A co Ti, co nejezdí do Plané, ale třeba do té Halže, hm? [happy]

Cílový stav by měl být takový aby rodině na tisícové vsi stačilo pouze jedno auto, k normálnímu životu...
Představa sice krásná, ale i kdyby se zrušily kompletně všechny souběhy, tak se to z toho nezaplatí.

Nebyl by dobrý přípoj od vlaku který jede od rychlíku (či naopak), aby se tím aspoň mohli dostat studenti do školy (intr/ VŠ) ?
Když se na ty jízdní řády podíváš, tak vidíš, že ten nedělní bus navazuje na 722, jež jede do Plzně. A jsem si více než jist, že než aby student jedoucí někam R musel přestupovat v Tachově na vlak a pak ještě v Plané na vlak, tak uprosí rodiče, aby ho do té Plané hodili

(Příspěvek byl editován uživatelem martinmarilynmanson.)

(Příspěvek byl editován uživatelem martinmarilynmanson.)

Be clever - use public transport!
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5436
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 16. února 2015 - 18:57:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Představa sice krásná, ale i kdyby se zrušily kompletně všechny souběhy, tak se to z toho nezaplatí.

Já nepíšu "jenom souběhy". Na drouhou stranu nevím proč by jedna obec měla být VIP s mraky spojů (včetně čistě souběžných) a druhá, stejně velká, kam jede hovno, to se pak nikdo nesmí divit řečem o Plzni-centrismu, protože tak to doopravdy vypadá.

Když se na ty jízdní řády podíváš, tak vidíš, že ten nedělní bus navazuje na 722, jež jede do Plzně. A jsem si více než jist, že než aby student jedoucí někam R musel přestupovat v Tachově na vlak a pak ještě v Plané na vlak, tak uprosí rodiče, aby ho do té Plané hodili

No další školy jsou v Mariánkách a Chebu, proto je ten přípoj na vlak podstatně lepší řešení. Samozřejmě uprosí rodiče když mu nejede nic, ale kdyby spojení existovalo, tak ho taky rodiče prosba neprosba můžou vrazit, do toho busu, protože si peníze netisknou a do té Plané už to je docela daleko. Nebo nejsou doma nebo whatever, panebože, snad existuje nějaký standart dopravní obslužnosti, a ne že VIP Svojšín má nárok na vlastní celotýdenní Sp vlak v klimatizované soupravě se strojvedoucím, s náklady možná přes 100 korun na kilometr, a dvakrát větší obec jinde nemá o víkendu ani kolo, v blbých autobusech.
Maxipes_Fík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2333
Registrován: 12-2005

Odesláno Pondělí, 16. února 2015 - 19:06:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pár stížností jsem jim poslal a odpovědi byly neskutečným, arogantním a nicneřešícím balastem.
Když jsem si stěžoval na linku T, že řidič ve dvoudveřovém voze otevíral pouze ty druhé. Někdo z ČSAD měl tu drzost mě volat osobně na telefon co byl kromě majlu u stížnosti. Řidič si samozřejmě nahlásil závadu dveří, u DPP by to byla okamžitá výměna vozu!!!
POVED, pan "Barevný", barvu nebudu prozrazovat, alespoň odepsal co pravda jest a jediným důkazem o poloze vozu bylo, když byla prodaná jízdenka z té které zastávky.
Pak jsem začal porovnávat čas na kasách, sice nejsou docela určitě ničím řízené, ale možná budou i přesto přesné. Protože standart je že kasa jde (určitě jen náhodou) o 3-5 minut napřed, čímž se kamufluje předjetí. Sice je odjezd z výchozí zastávky +3 - 5 ale to nikomu nevadí, bylo hodně lidí.
Já vím že M_k mě má jenom za provokatéra a M_j odpoví, jo až budou výběrka. Ale takovej holubník jako je u ČSAD Plzeň jsem neviděl a nezažil ani v jiném ČSAD, dá se říci, natož v práci za 20 let u DPP, metro, tramvaje a ani u zlých a ošklivých ČD a patažmo SŽDC. Vystřídal jsem toho už dost, abych to mohl zodpovědně tvrdit. Zkrátka místo stížnost radši falme na KRP, on si to tady přeci jenom někdo přečte :D

Jednou, těsně potom, co se naučil mluvit, vypil celý sud piva. A od té doby už nerostl.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4817
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 16. února 2015 - 19:21:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Řidič si samozřejmě nahlásil závadu dveří, u DPP by to byla okamžitá výměna vozu!!!

Nejsi u DPP... A opět - musely by se vědět přesně okolnosti. Mohlo to být klidně těsně před koncem směny apod.

Někdo z ČSAD měl tu drzost mě volat osobně na telefon co byl kromě majlu u stížnosti.

Ta drzost!![crazy]

Pak jsem začal porovnávat čas na kasách, sice nejsou docela určitě ničím řízené, ale možná budou i přesto přesné.

Hodiny v kasách řízené jsou s jistými ale, zejména s ohledem na typ strojku a další okolnosti.

Zkrátka místo stížnost radši falme na KRP, on si to tady přeci jenom někdo přečtě :D

Akorát provokuješ a proto ti provokativně na oplátku odpovím, že zrovna tohle je tady k "hovnu". To zas na tuty vím já.

Ale takovej holubník jako je u ČSAD Plzeň jsem neviděl a nezažil ani v jiném ČSAD, dá se říci, natož v práci za 20 let u DPP, metro, tramvaje a ani u zlých a ošklivých ČD a patažmo SŽDC

Je třeba srovnávat srovnatelné, tj. s ostatními firmami álá příměstské busy. Pak v tom případě ČSAD Plzeň je pořád vcelku slušná firma. A po těch letech v oboru, myslím, že vím o čem mluvím...

(Příspěvek byl editován uživatelem M_k.)

Bezdružická lokálka
Maxipes_Fík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2334
Registrován: 12-2005

Odesláno Pondělí, 16. února 2015 - 19:37:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Má cenu se ČSAD dále bavit? Nemá...!!! Nicméně píchnout to vosího hnízda stálo za to [lol]

Jednou, těsně potom, co se naučil mluvit, vypil celý sud piva. A od té doby už nerostl.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9866
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 16. února 2015 - 19:43:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

protože si peníze netisknou
Jenže Plzeňský kraj si ty peníze taky netiskne. Stejné případy, jako na Tachovsku, najdeme na Domažlicku, Plzni jihu, Rokycansku, Klatovsku, Sušicku a celkově se zjistí, že by večerní spoje, víkendy a já nevím co všechno žádalo nárok třeba 30 milionů. Kdo to zaplatí? H_K? A celkem dost jasně to napsal MJ, takže nemá cenu ho dále opakovat.

A vůbec, jsou to tu samé chytré řeči a žádné fotky...



(Příspěvek byl editován uživatelem martinmarilynmanson.)

Be clever - use public transport!
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5437
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 16. února 2015 - 19:50:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No já taky reagoval na MJ, který psal - ano - dost jasně - o současných vzduchovozičích a dotaz na téma, kde jinde si myslíme že by se něco dalo zavést.

Nikoliv o tom že nejsou na nic peníze a nic se zlepšit nedá. Tak jsem na něj v tom duchu reagoval.

(Konkrétně - Fajn. A kam by podle tebe nějaké ty případné další víkendové autobusy měly jezdit a koho by jako měly vozit? Na rozdíl od tebe mám přístup ke statistikám přepravených cestujících a můžu tě ujistit, že některé ty dnešní víkendové spoje třeba vezou jen jednoho člověka v části trasy, některé jedou úplně prázdné. To se pak těžko vysvětluje vyšším místům, že je třeba zavádět další spoje, když už ani ty současné leckdy nikoho nevezou... V tomhle kraji prostě většinu hlavních směrů obsluhují vlaky a pro autobusy tu moc prostoru nezbývá. A ty, co jezdí plné, zas jenom kopírují trasu vlaku. Plzeň - Kralovice a tak. )
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5438
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 16. února 2015 - 19:52:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A vůbec, jsou to tu samé chytré řeči a žádné fotky...

A jsme ve fotogalerii nebo na diskuzním fóru? [happy]
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.80.18.6
Odesláno Pondělí, 16. února 2015 - 20:01:37    Odkaz na tento příspěvek  

Zeptal jsem se přímo u zdroje, tj. POVEDu, co je pravdy na Putlerově "krvavém" seznamu. Zde je odpověď. Snad to tak skutečně i bude.

**********************************************
Dobrý den,

článek se objevila na K-reportu, kde mezi sebou hovoří lidé „fundovaní“ v dané problematice.
Od objednatele, Plzeňského kraje, žádný pokyn k redukcím na tratích nemáme a tudíž pro příští rok žádné významnější změny nepřipravujeme.
Snažíme se projednat s MD zastavování R na Jižním Předměstí.
Máte-li pochybnosti či dotazy, zdá se, že víte, kam se obrátit. :-)

S pozdravem

Ing. Zdeňka Kmochová
jednatelka a ředitelka
POVED s. r. o.
Maxipes_Fík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2335
Registrován: 12-2005

Odesláno Pondělí, 16. února 2015 - 20:26:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"fundovaní" [biggrin]
To je fundované podobně jako odpovědi zrníčka z prostředí ČSAD [proud]

Jednou, těsně potom, co se naučil mluvit, vypil celý sud piva. A od té doby už nerostl.
Vladimir Putler
Neregistrovaný host
Odeslán z: 5.39.8.216
Odesláno Pondělí, 16. února 2015 - 20:42:23    Odkaz na tento příspěvek  

Z F J: Ono to ovšem nemusí znamenat nic. Na to, aby přišel rozkaz od soudruha Šlajse, zbývá ještě dost času. Případná mimořádná změna JŘ se dá provést kdykoliv.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11545
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 16. února 2015 - 20:50:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z F J: Soudruh Putler fundovaný? Tak takhle jsem se hodně dlouho nepobavil. [biggrin]
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.80.18.6
Odesláno Pondělí, 16. února 2015 - 21:39:58    Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Vy jste neviděl ty uvozovky ?
Beznick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 81
Registrován: 7-2011
Odesláno Pondělí, 16. února 2015 - 22:09:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

retardi tady dokola smolej jestli křížovat vlaky v s:20, nebo l:30.

Risknu sem napsat i s tím, že případně budu označen za retarda.

3) Pomalá pražská linka pojede z/do Klatov a jejím konstrukčním bodem budou Chlumčany v S:00.

Nebo příjezd Os-183 do Plzně hl. n. spíše už v L:32 h (odpovídající křižování s rychlíkem v Klatovech + s protijedoucím Os v žst. Přeštice) a tím pádem půlhodinová přestupní doba při přestupu na rychlík do libovolného směru?

Nějak jsem si vsugeroval, že ty rychlíky budou v Chlumčanech v L:00, no asi jsem se spletl. Když Chlumčany v S:00, tak k tomu by mi přišly rozumné ty osobáky v Přešticích v L:00, tím pádem by z Klatov vždy něco jelo na Plzeň v X:30 a návaznou dopravu na větvi na Rudu a na trati 185 by šlo tomu přizpůsobit, přičemž základem by byla dvouhodina případně zahuštěná ve špičce na hodinu.
Směrem na Rudu by byl čas cca 10 min. (jako dnes) na přepřah či přestup v Klatovech a křižování by vyšlo v Nýrsku v X:00 a na Špičáku v X:30 (před časem tu někdo psal, že letošní rekonstrukcí trati se měla docílit jízdní doba Nýrsko-Špičák půl hodiny), a v Alžbětíně vyjde těsný přestup na německé osobáky s odjezdem v X:45. V ideálním světě by se pak přímo nabízelo, aby ty vlaky, které by nejely z Klatov v klasice, byly vedeny bez přestupu z KT až do Plattlingu.
Směrem na Horažďovice odjezd Os z Klatov cca L:33 (v Klatovech vazba od/na osobák z Plzně), křižování v Nemilkově S:00, popř. ještě Žichovice v X:30, příjezd do Babin cca S:47, těsná vazba na R do Budějovic, volná vazba na R do Plzně. Znamenalo by to ale zrychlit v úseku Nemilkov-Žichovice, snad za cenu projetí Malonic a Mokrosuk...?

Směrem na Domažlice by šlo protáhnout buď vlak od Horažďovic (který by ve směru do Domažlic vázal na R z Prahy, nebo posunout o hodinu - vázal by na Os z Plzně). Křižování v Pocinovicích v X:00. V Domažlicích by to asi jakž takž vázalo na plzeňské Os popř. na expresy do Německa.

Celkově by to znamenalo zlepšení přestupních vazeb v Klatovech a v Rudě za cenu zhoršení vazeb v Plzni, naštěstí s výjimkou nejdůležitějšího směru na Prahu, kde by tedy byly ty rychlíky přímé po dvouhodině. Dále, pokud by se tedy moc nevrtalo do Os na jiných tratích, by ty klatovské R vázaly alespoň na Os na tratích 190 a 170, možná i 160. Ještě k tomu dodám, že osobně bych si cenil vazby R od Klatov v Plzni na R do Mostu a do Chebu víc, než na R do Mnichova a do Budějovic (protože na ty se dá z Klatov jet přes Domažlice resp. Horažďovice). Kupodivu zrovna na ty mostecké a chebské R to neváže ani dneska, neb je to v Plzni protočené o hodinu.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4818
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 16. února 2015 - 22:18:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je fundované podobně jako odpovědi zrníčka z prostředí ČSAD

Co kdyby místo hloupých řečí jsi si radši sám zkontroloval, jestli někde zas nemáš být? Aby zas jako jediný z davu jsi někam bez omluvy nepřišel, kam si se před tím hlásil...Ono je úžasný číst výtky na údajnou neserióznost od někoho, kdo má sám máslo na hlavě. [crazy]

Howgh

(Příspěvek byl editován uživatelem M_k.)

Bezdružická lokálka
Peta303
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2079
Registrován: 6-2005

Odesláno Pondělí, 16. února 2015 - 22:43:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MMM - kdy jsi to fotil? Nikoho fotícího jsem si dnes nevšiml...
Bor - Planá má smysl busem (do 20 - 30 min.), neb autem to je kolem 15 min. Zde těžko vlak může kvůli trasování a stavu trati jízdní dobou konkurovat. Proto ostatně byla a je poptávka po přímém spojení Plané a Boru (3. a 4. největší města okresu, necelých 6 a necelé 4 tis. obyvatel).

Na problematiku základní dopravní obslužnosti se nelze dívat výhradně optikou ekonoma, zároveň zaříznutím přípojů si můžu zaříznout i hlavní linku.

(Příspěvek byl editován uživatelem peta303.)
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4872
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 17. února 2015 - 08:23:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Beznick:
Nějak jsem si vsugeroval, že ty rychlíky budou v Chlumčanech v L:00, no asi jsem se spletl.

Já myslím, že ta sudá/lichá není v dostupných dokumentech nikde explicitně napsaná. Takže jde teď o to, kdo si jak projektujeme své představy o důležitosti těch či oněch přípojů.

Edit:
Navíc si myslím, že mezi Plzní a Klatovami vždy budou i autobusy a tak nějak intuitivně bych čekal, že jejich vhodnými polohami by objednatel mohl řešit přípoj od Klatov na R do Mostu a Chebu.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mibl.)

Indivisibiliter ac inseparabiliter
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5441
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 17. února 2015 - 08:45:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Busy - končí na CANu, a je snaha je ukončit už na kraji města s přestupem na tramvaj. Takže z toho nebudou přípoje ani na jiné autobusy, natož na vlaky.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8962
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 17. února 2015 - 08:50:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

no taky jsem si rikal kde by pred nadrazim ty busy stavely kdyz tam nestavi ani tramvaj.
Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5366
Registrován: 1-2007
Odesláno Úterý, 17. února 2015 - 10:46:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kotec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 361
Registrován: 10-2011
Odesláno Úterý, 17. února 2015 - 11:52:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud je tady někdo, kdo skutečně má pravomoci s tím něco udělat, tak hlavně konečně změňte ten v oficiálních materiálech uvažovaný koncept přípojů busu (vesnice-)Kladruby - Stříbro na jiné autobusy směr Plzeň/Tachov, když většinová poptávka je po přestupu na výrazně rychlejší vlak! Ve Stříbře vznikl uzel v X:30, ten je pro oboustranné návaznosti naprosto optimální (a patří sem i linka Stříbro - Černošín), zastávka u žst je, takže bus sem zajíždět bez problémů může.
Koncept bus/vlak: autobus jede 7 minut z Kladrub na stříbrské nádraží, tam řekněme 7 minut na přestup a 21 minut rychlíkem do Plzně = 35 minut (+ přímá návaznost Most/Praha/ČB).
Koncept bus/bus: autobus jede 12 minut z Kladrub na autobusák ve Stříbře (s vyhlídkovou jízdou po "silničním semerinku"), následně zde řekněme 5 minut na přestup a 40-45 minut zpět zmíněným semerinkem a kolem vlakového nádraží (jen z druhé strany) do Plzně na CAN, které má horší zapojení na MHD a o přestupech dál nemluvě. Celkem 60 či více minut.
Až tohle někdo pochopí, že po tom druhém spojení vážně není poptávka, tak hurá! Kam to mám napsat, aby se s tím něco udělalo?
(Mimochodem - Planá/ML/Cheb vychází také lépe pro vlak a Tachov je tak nějak nastejno, takže i naprostou neexistencí přestupů bus/bus na aut.st. ve Stříbře se přijde jen o vazbu Kladruby-vesnice mezi Stříbrem a Tachovem, která je ale stejně dost slabá, Bor stačí zachovat ve špičce.)
Willi_Brkos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 2-2012

Odesláno Úterý, 17. února 2015 - 13:48:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, nevím jestli to tušíte, ale partnerem pro kraj jsou především starostové obcí na příslušné autobusové lince nebo trati v případě vlaků. Obce ve své většině navíc přispívají určitou částkou na pokrytí ztráty (busů), takže si do jisté míry mohou i poručit (i vynutit, pokud to jde, návaznost na vlak). Tam, kde to berou vážně, dávají starostové "hlavy dohromady" a vyjde z toho něco smysluplného. Kde se obce navzájem nesnášejí, tam se maximálně odkýve návrh dopravce. A uvědomte si prosím, že v této oblasti jde spíš o politiku, než o hledání racionálna - bohužel. Takže pokud chcete cokoliv měnit,"bušte" především do vedení obcí, hřímejte na zasedání zastupitelstva atp. Samozřejmě případné změny nečekejte hned, ale zpravidla až od řádné změny JŘ.

Korupce je nejodpornější formou parazitování na společnosti.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17238
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 17. února 2015 - 14:03:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

no taky jsem si rikal kde by pred nadrazim ty busy stavely kdyz tam nestavi ani tramvaj.

Ono se něco postaví mezi nádražím a Šumavskou ulicí. Tak tam by měly konečnou.

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9867
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 17. února 2015 - 14:32:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Navíc si myslím, že mezi Plzní a Klatovami vždy budou i autobusy a tak nějak intuitivně bych čekal, že jejich vhodnými polohami by objednatel mohl řešit přípoj od Klatov na R do Mostu a Chebu.
To budou moci být pouze ty, které Plzeňský kraj dotuje. Až bude hotový terminál v Šumavské, bude spoj do Klatov na této lince odjíždět právě z něj.

Busy - končí na CANu, a je snaha je ukončit už na kraji města s přestupem na tramvaj.
Nikdy ne všechny [happy]

Be clever - use public transport!
Bkv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 702
Registrován: 8-2007
Odesláno Úterý, 17. února 2015 - 15:37:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr Vlček: "po odstranění ujetého náspu u Kozolup"
s tím se ještě po těch letech co to tam je počítá? Já měl zato že oprava proběhla instalací kolejové spojky od Pňovan...

Počítá, dokonce je uzavřená Smlouva o dílo. odkaz
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8964
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 17. února 2015 - 16:15:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

to nebylo v zaruce? Dyt to ujelo snad driv nez byl plch dobudovan:-D

Ono to s tim tretim korytorem asi stavebne nebude zazrak-loni zjara se asi mesic vylukovalo "na hotovym" u salajny...
Luboš_3.21
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 245
Registrován: 4-2014

Odesláno Úterý, 17. února 2015 - 18:08:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr Vlček - ano trať Plzeň -Cheb opravdu není žádný stavební zázrak, spíš to připomíná oplocené betonové koryto v němž vedou koleje.
Zbytečné PHS a nevyužité megaperony. Ale vše je z dotací EU, kdyby to SŽDC mělo tu betonizaci platit ze svého, tak by se tak ve velkém asi neutápěli peníze v betonu a v PHS. Škoda je, že EU nechce dokládat po SŽDC jak jsou její peníze účelově a efektivně využity. kdyby EU zjistila, že SŽDC staví megaperony ve stanici, kde nastupuje sotva 10 lidí přes den a ty perony nejsou dostatečně využity asi by ty peníze EU SŽDC neposkytla.
Rybák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 883
Registrován: 5-2008

Odesláno Úterý, 17. února 2015 - 18:18:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kdyby EU zjistila, že SŽDC staví megaperony ve stanici, kde nastupuje sotva 10 lidí přes den a ty perony nejsou dostatečně využity asi by ty peníze EU SŽDC neposkytla.

Takový Zdice jsou taky pozoruhodný, asi šest nástupních hran a deset kolejí, přitom už se dávno nepíše rok 1995. Osobáky na Plzeň a Březnici už tam až na vyjímky jen projíždějí, některé vlaky už tam vůbec nestaví, některé přestupy se konají až v Berouně, takže významnost stanice byla zachována především uměle, hlavně ten účet za elektriku musí být kouzelnej, když vidím to osvětlení několika 200m nástupišť... Rozsah typu Svojšín by jistě stačil.

(Příspěvek byl editován uživatelem rybák.)
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.77.137
Odesláno Úterý, 17. února 2015 - 18:21:21    Odkaz na tento příspěvek  

kdyby EU zjistila, že SŽDC staví megaperony ve stanici, kde nastupuje sotva 10 lidí přes den a ty perony nejsou dostatečně využity asi by ty peníze EU SŽDC neposkytla.
Kdyby jste alespoň vzdáleně tušil, co všechno EU proplácí, tak byste svůj názor okamžitě změnil.
Prostě = není to pravda.