K-report
 

Archiv diskuse 440, 640, 650, 660 - RegioPanter... do 06. 02. 2015  

Diskuse K-report » Archiv 2015 » Železnice » 440, 640, 650, 660 - RegioPanter / InterPanter » Archiv diskuse 440, 640, 650, 660 - RegioPanter... do 06. 02. 2015 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
šitnews
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.79.110.52
Odesláno Neděle, 01. února 2015 - 19:23:18    Odkaz na tento příspěvek  

-> Ythomas_ct
To není tak úplně trefné, protože tohle ukazuje nechtěné zkreslení informace. V případě klasických sůraček se ale jedná o záležitost chtěnou až cílenou [ok]
Škoda, že se pan redaktor neobtěžoval navštívit loňský Innotrans, třeba by byl z vystavených zubaček zajímavě překvapen. A nebo tam byl a o to víc platí předchozí [zadnice]
Honzalb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 740
Registrován: 11-2010
Odesláno Neděle, 01. února 2015 - 21:13:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ythomas_ct: já ten posudek na rozdíl od Vás četl, je veřejně dostupný. To, že si ho neumíte najít nebo nejste schopný přečíst a přesto kydáte hnůj dostatečně mluví o vaší inteligenci.
šitnews: tendr na pantery byl v roce 2011 Loňský Innotrans byl rok 2014. Ještě nějaké fekálie z vašeho mozku?
Karfík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 345
Registrován: 12-2006
Odesláno Neděle, 01. února 2015 - 21:17:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kopejte kolem sebe, jak chcete, ale že jako novináři vám ani čeština není svatá, to svědčí o všem. [ko]

Zavolejte Chocholouška, má tu práci!
Honzalb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 741
Registrován: 11-2010
Odesláno Neděle, 01. února 2015 - 21:25:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

karfík: myslel jsem, že se tu baví o faktech. ale chápu, že pro trolla je to těžké
Karfík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 348
Registrován: 12-2006
Odesláno Neděle, 01. února 2015 - 21:33:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jasně, o faktech. Zapomněl jste, že pro většinu fakta vypadají jinak než ve vašem podání.

Cituji:
ythomas_ct: já ten posudek na rozdíl od Vás četl, je veřejně dostupný. To, že si ho neumíte najít nebo nejste schopný přečíst a přesto kydáte hnůj dostatečně mluví o vaší inteligenci.
šitnews: tendr na pantery byl v roce 2011 Loňský Innotrans byl rok 2014. Ještě nějaké fekálie z vašeho mozku?


Vskutku diskuze na ůrovňy. [crazy]

Zavolejte Chocholouška, má tu práci!
Honzalb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 742
Registrován: 11-2010
Odesláno Neděle, 01. února 2015 - 21:35:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

karfík: tak si ten posudek najděte, nastudujte a pak se můžeme bavit.
šitnews
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.79.110.52
Odesláno Neděle, 01. února 2015 - 22:50:46    Odkaz na tento příspěvek  

Pejsek nám nějak moc štěká, ne?
Raquac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1633
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 02. února 2015 - 07:04:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...v úvodu se tučně píše o pozdním dodání, v textu že bylo dodáno včas, dokonce to jezdilo s lidmi, jen na jinou formu papíru. Co ta obsahová schizofrenie?

Kdyz Vam nekdo slibi zkolaudovany barak do 1.1. a zaridi kolaudaci o pul roku pozdeji (i kdyz je barak fyzicky hotovy) bude to taky v pohode a budete povazovat vsechno za hotove? Kor kdyz dostanete dotaci (treba zelenou usporam) a bude hrozit, ze ji kvuli pozdni kolaudaci budete muset cast vratit?

...peníze budou lítat sem a tam mezi účty patřící více či méně státu...

To ovsem zavani tim, ze penize budou litat z uctu patricich statu zpatky na ucty patrici EU. Skodovka zrejme nedodrzela smlouvu, i kdyz o fakticke dulezitosti toho problem se da pochybovat. Ale CD zaplatily z podstatne casti penezi z ROPu a tak musi brat ohled i na regule poskytovatele techto penez - a svete div se, ona by se mela dodrzet cela schvalena smlouva.
Raquac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1634
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 02. února 2015 - 07:10:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ythomas_ct: Ne, že bych ten posudek přímo četl (a nejsem si dokonce ani jist tím, že ho četl autor článku), ale mám takové tušení...

Pane kolego, to je Vas ponekud nedustojne... Staci hledat, rozthodnuti UOHS je verejne dostupne a v nem se samozrejme dulezite casti posudku vyskytuji. Viz. zde. Ono je tedy z principu vtipne, pozadovat nezavisly posudek v teto veci po DFJP ktera se ST spolupracuje velmi casto, ale to uz je jina otazka. (Pro hnidopichy - nerikam tim, ze je posudek spatny nebo jednostranny.).

(Příspěvek byl editován uživatelem raquac.)
Ythomas_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1573
Registrován: 10-2009

Odesláno Pondělí, 02. února 2015 - 13:08:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Raquac:

Pane kolego, to je Vas ponekud nedustojne... Staci hledat, rozthodnuti UOHS je verejne dostupne a v nem se samozrejme dulezite casti posudku vyskytuji.
Toto rozhodnutí samozřejmě znám. Ale já jsem výše napsal, že jsem nečetl přímo onen posudek, i když pro zdejší diskusi je to nakonec jedno. Na druhou stranu znám osobně ty, kteří onen posudek sepisovali. A dovolím si tvrdit, že by to jednostranně ("na zakázku") nenapsali. A i kdyby ano, tak předpokládám, že na ÚOHS nejsou tak blbí, že by POUHÉ srovnávání příměstské jednotky s výletními vlaky na švýcarských a francouzských ozubnicových drahách akceptovali. A tudíž si nadále dovolím pochybovat o pravdivosti výroku uvedeného v článku p. Sůry. Nebo spíš o jeho úplnosti, neboť jako polopravda by se to označit pochopitelně dalo...

Ono je tedy z principu vtipne, pozadovat nezavisly posudek...
To ale nebude pouze případ DFJP, že? Ona podmínka nezávislosti v oboru, kde "se každý zná s každým" (a zrovna ty VŠ "jako na potvoru" spolupracují s celou řadou firem), je - jak říkáte - z principu vtipná. A zrovna v kategorii "nezávislých posudků" bych věděl v posledních letech o jiných adeptech na metál... ;-)


Ad Honzalb:

já ten posudek na rozdíl od Vás četl, je veřejně dostupný. To, že si ho neumíte najít nebo nejste schopný přečíst a přesto kydáte hnůj...
Opravdu je veřejně dostupný, nebo se bavíme "jen" o tom výcucu v rozhodnutí ÚOHS? Nicméně to je teď nepodstatné, zůstaňme u těch informací na webu ÚOHS, na které výše odkazuje kolega Raquac. V článku na iDNES totiž stojí: Vyšel z posudku pardubické univerzity, která srovnávala příměstské jednotky s výletními vlaky na švýcarských a francouzských ozubnicových drahách. A to je, jak už jsem také napsal sice pravda, ale jen tak napůl. Takže polopravda! (A o tom, jak ta formulace celkově vyznívá, nechť si udělá každý obrázek sám.) Nebo je snad uvedenou kategorií vozidla např. i Spacium od Bombardiera? (Na druhou stranu - i kdyby ano, tak to má na nástup a výstup cestujících jaký vliv?) A na okraj, vyjádření Siemensu, že: společnost Siemens, s.r.o. uvádí, že by byla schopna tento požadavek splnit, je vzduch? (Tam si spíš tipnu, že Siemens do toho nešel zejména z důvodu, že šlo o poměrně malou zakázku.) Takže toliko ke "kydání hnoje"... :-/
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6870
Registrován: 8-2003

Odesláno Pondělí, 02. února 2015 - 13:17:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vyšel z posudku pardubické univerzity, která srovnávala příměstské jednotky s výletními vlaky na švýcarských a francouzských ozubnicových drahách

Klasické přání otcem myšlenky. Novinář nemůže napsat natvrdo něco ve stylu 'nelíbí se mi, kdo a jak vyhrál', tak vymyslí takovouto striktně formálně nevinnou, ale fakticky jízlivoútočnou formulaci.
Pokud jde o šířku dveří, nerozhoduje, jestli je dráha turistická, nebo příměstská, rozhodují parametry očekávaná výměna cestujících, která může být stejná na jedné i druhé dráze. To, jestli tito cestující jdou z nádraží do zaměstnání, nebo na nějakou kulturní památku, je naprosto bezpředmětné.

Slepeckou holí se golf nedá hrát!
Honzalb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 743
Registrován: 11-2010
Odesláno Pondělí, 02. února 2015 - 14:35:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jistě bude Siemens v roce, kdy podepisuje smlouvu na railjety, tvrdit, že vozy nemohl nabídnout[happy]zvláště u zakázky, která už je dávno zasmluvněná. O cinknutosti požadavku na 1500 mm svědčí nejlépe fakt, že v dalších soutěžích na pantery už nebyl[happy]ale vy jistě najdete nějaký důvod, proč tam nebyl, třeba že na příměstských vlacích do Brna jezdí méně lidí, než z Českých Budějovic do Českých Velenic. Zkuste ještě nějaký povedenější než slint Blažka o tom, že je hodně zastávek v oblouku:¨)
Raquac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1635
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 02. února 2015 - 15:14:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ythomas_ct: Neobhajuji vyrok pana Sury, ve srovnavanych vozidlech nejsou jen výletní vlaky na švýcarských a francouzských ozubnicových drahách, je tam i nekolik predmestkych jednotek. Soukrome si myslim, ze jejich vyber neni uplne koser - ale mozna je v rozhodnutí UOHS jen cast vyberu, nebo chybi patricny odborny komentar.

Posudek by samozrejme slo zadat nekomu mene zainteresovanemu - DFJP neni v Evrope jedina VS podobneho zamereni.

At uz se budeme tocit na nejakych slovickach a vyjadrenich UOHS je evidentni, ze to vyberko slo na ruku Skodovce a nebylo vedeno snahou nakoupit co nejlepsi vozidla za co nejmensi cenu. Nicmene, zda se, ze je to po cesku pravne ciste.
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4582
Registrován: 5-2007
Odesláno Pondělí, 02. února 2015 - 15:21:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzalb: Ho tam mohli nedať proste preto, že sa zľakli toho mediálneho krupobitia o.i. aj z Vášho pera. Alebo ako si mám inak vysvetliť diskutovaný článok, ktorý vôbec nerieši rozsah nesplnenia podmienok (pretože keď sa oprostím od toho štýlu tak mi z toho vychádza, že to je celé o tom, že sa nejaký ministerský úradník snaží dokázať si svoju dôležitosť) ale celý je smerovaný natvrdo proti ČD potažmo aj škodovke.

(Příspěvek byl editován uživatelem asdf.)
šitnews
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.79.110.52
Odesláno Pondělí, 02. února 2015 - 17:01:22    Odkaz na tento příspěvek  

-> Raquac
Kolaudace Vašeho domku, garáže atd. je mi zcela volná. Byly jednotky legálně způsobilé provozu s cestujícími? Ano. Splňuje způsob provedení podmínky udělení dotace? Uvidíme záhy.
Ale než se tak stane, tak je třeba kydat co nejvíc sůraček, protože pak už to dost pravděpodobně nepůjde.
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6856
Registrován: 9-2002

Odesláno Pondělí, 02. února 2015 - 17:04:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vyšel z posudku pardubické univerzity, která srovnávala příměstské jednotky s výletními vlaky na švýcarských a francouzských ozubnicových drahách.

No to je posudek jak noha... Srovnavat nejaky specialni vozidla s beznym primestskym vlakem.

Kdosi v Pobalti ma nejaky Esusy, ale misto Panteru si naporoucel +/- srovnatelny vozidla Civia z CAF. Podle nejakejch kriterii si ten dopravce musel vybrat, ne ?! A ze by to CAF splacali levneji, nez Shade ty jejich Pantery ? - Mozny to je, ale dost o tom pochybuju.

Pokud v zadani bylo (v cz v pripade tech Panteru,) ze dvere tolik a musi to jit rozpojit, nevidim v tom problem. Dalsi kriteria nechame stranou, cena je jen jednim z nich.

Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Honzalb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 744
Registrován: 11-2010
Odesláno Pondělí, 02. února 2015 - 17:47:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

asdf: já vím, kdyby hrozilo regiojetu to samé, tleskal byste tu. Proč nemám psát něco, co vážně hrozí a na co jsou 3 - slovy tři - posudky ministerstva financí, že došlo k porušení a teď je jen na regionální operačních programech, jak s tímto nálezem naloží?
a ještě prosím pro intelektuální velikány typu šitnews: v jakých dalších soutěžích ČD požadoval 1500 mm?
šitnews
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.79.110.52
Odesláno Pondělí, 02. února 2015 - 18:08:47    Odkaz na tento příspěvek  

A není to právě to, o čem stále tak rád mluvíte? Přišlo Vám to jako obrovský diskriminační faktor a ejhle, on zmizel. A co se stalo dál? Co brání té záplavě kvalitnějších a levnějších nabídek teď?
P.S. Nezapomínejte, že se mnou nemluvíte, ještě Vám vyskočí bradavice na nose a na penisu.
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4586
Registrován: 5-2007
Odesláno Pondělí, 02. února 2015 - 19:45:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzalb: Aha, takže moja základná vina je, že nevidím svet žlto (mmch. máte nejaké príklady, kde som tlieskal pri akýchkoľvek problémoch regiojetu, za ktoré si nemohol sám regiojet okrem prípadov, kedy sa p. Jančura dlhodobo dušoval, že im sa to stať nemôže?). Tak to je potom diskusia márna. Vy si asi s kolegom Holubom musíte notovať, že? Ale uznávam, SA platí asi vyššie poplatky za inzerciu ako ČD. A do štátneho podniku sa krásne kope, to je tiež pravda.
Honzalb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 745
Registrován: 11-2010
Odesláno Pondělí, 02. února 2015 - 20:36:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

asdf: zkuste se držet faktů, ne vašich dojmů. Takže se můžeme vrátit zpět k tématu: 3 posudky objednané ministerstvem jsou pro vás nerelevantní? Jaké další vlaky se šířkou 1500 mm České dráhy objednaly?
Matus7532
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 920
Registrován: 11-2008

Odesláno Pondělí, 02. února 2015 - 20:51:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dieslová jednotka 840 ZSSK má šírku nástupných dverí 1600mm. V podstate je to bežná jednotka typu GTW 2/6, aj keď vyrobená nie čisto Stadlerom, ale aj ŽOS Vrútky, takže to až tak divná požiadavka nieje.

história a aktuálne nasadenie HDV 350,362,363 ZSSK

Nová osobná webgaléria
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4588
Registrován: 5-2007
Odesláno Pondělí, 02. února 2015 - 21:17:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzalb: A Vy sa hlavne držte témy a nezamotávajte sem Regiojet a moje osobné názory. Ak neviete slušne diskutovať, vzdajte sa novinárskeho remesla. Ďakujem. A zamyslime sa nad tým, k čomu vlastne došlo. Škoda odovzdala pantery včas, ale bez definitívneho schválenia. Mala však povolenie k skúšobnej prevádzke s cestujúcimi (takže ČD mohli vozidlá neobmedzene užívať) a technické schválenie doložili dodatočne bez toho, že by ČD museli výraznejšie pohnúť prstom alebo im vznikali nejaké dodatočné náklady. A teraz v tom hľadajme tú fatalitu s akou je to podané v tom článku.

Ale uznávam, možno je to dané oborom (u ZZ je povolenie k skúšobnej prevádzke fakticky "definitívnym" dokumentom a technické schválenie sa "občas zadarí") a tým, že nie som právnik.

A ďalšie vozidlá s 1500mm komentovať nebudem, pretože do hláv manažmentu ČD nevidím. A ešte raz, možno sa toho vzdali po tom novinárskom krupobití čo prišlo po prvej zakázke na Pantery. Ja osobne tie 1500mm dvere vítam (pantermi jazdím a výmena cestujúcich je podľa mňa podstatne lepšia).
Raquac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1636
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 02. února 2015 - 21:23:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co brání té záplavě kvalitnějších a levnějších nabídek teď?
Stav veci. Kdyz se objednava v sibenicnich terminech, po par kusech, a je k dispozici jedine schvalene vozidlo, nema nikdo jiny duvod se hlasit do VR. Zaplava kvalitnich a levnych nabidek se dosahuje ramcovou smlouvou, dostatkem casu a takovym nastavenim podminek, aby je mohlo realne splnit vic vyrabenych vozidel bez drastickych zmen. Extraburty jsou drahe, pokud se neobjednavaji velke objemy.


Matus7532: 840 ZSSK ma na delku salonu cca. 14 m (57 sedadel) jedny dvere sirky 1600 mm. Stredni vuz RP (tedy ten s nejdelsim salonem) ma na delku cca. 25 m (90 sedadel) dvoje dvere po 1500 mm.
Honzalb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 746
Registrován: 11-2010
Odesláno Pondělí, 02. února 2015 - 21:38:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

asdf: vše je v textu vysvětlené. Včetně toho, že ta vozidla včas fyzicky, ale papírově pozdě. pro auditory je asi nepochopitelné, že se někdo vzdá zbytečně možnosti sankce, když tu možnost. Nicméně jde o Evropské dotace a tam určují pravidla ti, kdo je poskytují, nikoliv ČD podle toho, co jim poradí Škoda. ČD jsou asi bohatá firma a když mají možnost, odpouští.
slawe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 175
Registrován: 2-2013

Odesláno Pondělí, 02. února 2015 - 22:08:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, ony jsou nějaké nové skvrny na slunci nebo co se děje? Kouknu tu a pár blbečků se hádá, kouknu do diskuse o osobních vozech, tam se taky pár blbečků hádá... Hádat se jděte na pískoviště, ne zde.... Díky.

www.slawe.eu
intelpetr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3322
Registrován: 12-2011

Odesláno Pondělí, 02. února 2015 - 22:14:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ČD jsou asi bohatá firma a když mají možnost, odpouští.

Proč by neodpustili své dceřiné společnosti ČD Vozidla. O pardon, Škoda Kypr.

Řídící systém INTELO

Vítejte na PKP - tam, kde dnes znamená minulý rok[pozor]
Honzalb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 747
Registrován: 11-2010
Odesláno Pondělí, 02. února 2015 - 23:26:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Panteři za 10 miliard pro National Express a jejich norimberský S-Bahn.
Petr47
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 722
Registrován: 4-2010
Odesláno Pondělí, 02. února 2015 - 23:34:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzalb: A já si dovolím přidat ten odkaz [happy] "Panteři" v Německu
loophole
Neregistrovaný host
Odeslán z: 91.197.118.74
Odesláno Pondělí, 02. února 2015 - 23:41:51    Odkaz na tento příspěvek  

[jidlo][ok][masinka][vypravci]
BLAHOPŘEJI VŠEM ZAMĚSTNANCŮM ŠKODY!!!
slawe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 177
Registrován: 2-2013

Odesláno Pondělí, 02. února 2015 - 23:45:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A já už myslel, že panteři se podívají maximálně na Slovensko. No tak to je paráda [ok]
Jezdit mají od prosince 2018, no, když vidím, jaké jsou problémy s Messersmitem, jak dlouho asi EBA bude schvalovat tyto jednotky??

www.slawe.eu
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4592
Registrován: 5-2007
Odesláno Úterý, 03. února 2015 - 00:03:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

slawe: Prvé schvaľovanie čohokoľvek u nejakého schvaľovateľa je najhoršie. Druhé a ďalšie je síce nie je "rutina", ale je to už podstatne lepšie, páč sa vie, na čo si treba dávať pozor...
slawe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 179
Registrován: 2-2013

Odesláno Úterý, 03. února 2015 - 00:17:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asdf: No tak to je mi samozřejmě jasné, ani u nás to nebylo tak snadné. Ale EBA je pověstná dobou, jak jí všecko trvá, tak aby to Škodovka a National Express stihli...

www.slawe.eu
Matus7532
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 921
Registrován: 11-2008

Odesláno Úterý, 03. února 2015 - 01:02:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Raquac ono išlo o to, že to nieje ojedinelá požiadavka a je to tam z dôvodu nástupu pre vozíčkárov, kde pre vozíčkára treba dvere 800mm. Osobne ako stavebný projektant projektant šírku 1500(1600) mm plne chápem. Naopak nechápem šírku 1400 a menej.

história a aktuálne nasadenie HDV 350,362,363 ZSSK

Nová osobná webgaléria
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2923
Registrován: 6-2008

Odesláno Úterý, 03. února 2015 - 02:39:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel_Večeřa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 921
Registrován: 11-2012

Odesláno Úterý, 03. února 2015 - 06:37:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ty vole, tak to je bomba. Granulace (teda gratulace)...

Svou práci odvádím tak, aby ten, co tam poleze po mně nemusel nadávat jako já na to prase, které se v tom hrabalo přede mnou. [blesk]
Žlutý_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 242
Registrován: 4-2006

Odesláno Úterý, 03. února 2015 - 08:21:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V porovnání s Českem jde o velmi velkou zakázku: bavorské úřady si objednaly u National Express 7 milionů kilometrů ročně, což je zhruba čtvrtina všech ujetých kilometrů státem objednaných dálkových vlaků u nás.

To je zase jedno krásné sůrovité srovnání. [crazy] Hrušky nebo jabka, hlavně když z toho vyleze pořádná sůrovice. [jidlo]

Velkou knihu přírody mohou číst jen ti, kteří rozumějí jazyku, jímž byla napsána. A tímto jazykem je matematika. (Galileo Galilei)
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2056
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 03. února 2015 - 09:39:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, to srovnání taky říká, jaké jsou potom možnosti toho povozovatele (např. při nákupu vozidel)...
Aleš_Liesk.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2698
Registrován: 9-2011
Odesláno Úterý, 03. února 2015 - 11:36:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

krásné sůrovité srovnání
Opravdu? Jouda, co to čte, nemá šajn, jestli to je hodně nebo málo. Takhle má srovnání - aha, u nás najezdí rychlíky 4x tolik.

Jak byste to popsal vy? Že to je 175x okolo rovníku? To už nejsou hrušky s jabkama, ale hrušky s parciálníma derivacema.
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2059
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 03. února 2015 - 11:48:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Třikrát derivované hrušky, to můžu [wink]
Ythomas_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1575
Registrován: 10-2009

Odesláno Úterý, 03. února 2015 - 12:40:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Dusanh:

Třikrát derivované hrušky, to můžu

Jo, jo, a výborně to derivujou ve Vizovicích. Už jsem si nechal několikrát od kolegy F. dovézt přímo od zdroje sedmičku tamní prémiové hruškové derivace. Akorát pak hrozí, že se tím člověk za večer tak zderivuje, že se z toho musí celou neděli integrovat... ;-)
Jindřich Rosa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.180.178
Odesláno Úterý, 03. února 2015 - 13:42:23    Odkaz na tento příspěvek  

...se z toho musí celou neděli integrovat...

...ale hlavně je na tom blbý, že to nejde nějak jednoduše naráz, ale musí se pěkně pomalu per partes... [lol]
slawe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 180
Registrován: 2-2013

Odesláno Úterý, 03. února 2015 - 14:04:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, obávám se, že ona Vizovická derivace hrušku neviděla ani z railjetu když vemu v potaz, jak to tam Rudolf pálí [lol]

www.slawe.eu
Lakro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1546
Registrován: 8-2006

Odesláno Úterý, 03. února 2015 - 14:10:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hrušky překapávaný ,to je bašta. Ještě lepší je ,ale třešňovka nebo višňovice hmmmm. Na tu mám chuť ,když se poránu u prvního vlaku superkloužu do zastávky , nabržděno už dvy sloupy před cedulí zastávka a? šůůůmsvistum a už se vidím ,jak lidem jen zamávám. Když zastavím ,jsem zralej na dva panáky. Dnes to bylo velice jedlý. Kotouče, no kloužou jako dlázen. A kotva nebo laso nikde![happy]
slawe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 182
Registrován: 2-2013

Odesláno Úterý, 03. února 2015 - 16:21:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z Facebooku:
Další nové vlaky pro Moravskoslezský kraj.

České dráhy nasadí v Moravskoslezském kraji dvě nové jednotky RegioPanter, které budou zajišťovat dopravu na lince ODIS S2 Mosty u Jablunkova - Český Těšín - Bohumín - Ostrava-Svinov - Studénka - Mošnov (Ostrava Airport). Tyto dvě soupravy by měly být dodány koncem roku a do plného provozu zasáhnou od začátku roku 2016.

České dráhy mají aktuálně nasmlouváno také dalších 9 souprav RegioPanter pro regionální dopravu, které budou nasazovány i v dalších krajích.

www.slawe.eu
Jerry66
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 355
Registrován: 10-2007

Odesláno Středa, 04. února 2015 - 16:14:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je pěkné, že mají České dráhy objednány RegioPantery.Chtělo by je nasadit taky na trat H.Lideč-Přerov.

Autobusem nikdy !Vlakem to je svezení...
Jedině Metal Šmajdalfe
slawe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 184
Registrován: 2-2013

Odesláno Středa, 04. února 2015 - 16:57:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na Lideč se ještě dlouuuho nepodívá...

www.slawe.eu
Jerry66
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 356
Registrován: 10-2007

Odesláno Středa, 04. února 2015 - 17:05:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

slawe :to víš? nebo si to myslíš?Minule cesta z Valemezu na Vsetín v netopícím zku. vzaku řady 460.

Autobusem nikdy !Vlakem to je svezení...
Jedině Metal Šmajdalfe
slawe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 185
Registrován: 2-2013

Odesláno Středa, 04. února 2015 - 18:58:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jerry66: No vynechám drb, žeby většina těch objednaných panterů měla jít do Brna a S2 by měla být 100% panterizovaná. Pak stačí trocha logiky - první se budou snažit rozšířit stavy, čili asi půjdou do Ústí, Č.Budějovic (tam se možná z Brna přesunou ty 650, pokud je drb pravdivý), Brno a Olomouc. Pokud půjde něco pod Olomouc, tak první asi posílí linku Šumperk-Nezamyslice, anebo budou nasazeny na linky, kde využijí svou vmax, čili do Starého Města a Ostravy. Pokud se neudělá projekt do OPD2, tak panter tu jen tak nebude. Navíc trať 280 by měla projít v příštích letech rozsáhlou modernizací, takže když už, tak až to bude hotové.

www.slawe.eu
Benpat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 633
Registrován: 6-2008

Odesláno Středa, 04. února 2015 - 19:59:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Až na to že to mají být jednotky 650, tedy dvouvozové, takže nemohou doplnit stavy v jiných depech z kapacitním důvodů. Krom těch dvou kusů pro MS kraj se psalo, že mají jezdit osobáky Plzeň-Beroun a v jednom videu zaznělo že jihočeský kraj má také zájem. Jak to nakonec bude to si musíme ještě počkat.

PS: Jsem zvědavy jak bude příští rok ta S2 vypadat. Panteři jsou v celé trase málo.

(Příspěvek byl editován uživatelem benpat.)
Jerry66
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 357
Registrován: 10-2007

Odesláno Středa, 04. února 2015 - 21:04:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

slawe :to Brno mi je jasné. Ty dva kusy v MS kraji parodie.Ja vim že Dráhy mají omezené peníze ,ale at se na mně nezlobí ty počty panteru sou fakt k smíchu.A udržovat 460ky v provozu se asi taky moc nevyplatí at pošlou na trať 280 klasiku 163+bdt to byla nádhera.
A ještě dovětek-když by se objednalo nějaké množství panteru cena u soupravy klesne ?

(Příspěvek byl editován uživatelem jerry66.)

Autobusem nikdy !Vlakem to je svezení...
Jedině Metal Šmajdalfe
Paul2no
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1212
Registrován: 11-2009

Odesláno Středa, 04. února 2015 - 21:57:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě si dovolím přízemnější otázku - označení RegioPanter, je marketingové označení těch jednotek u ČD, nebo přímo od Škody? Já měl za to, že to je označení ČD, ale když teď všude píší, že Škoda dodá jednotky RegioPanter do Německa, tak si už nejsem tak jist.

http://www.youtube.com/paul2no
slawe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 186
Registrován: 2-2013

Odesláno Středa, 04. února 2015 - 23:31:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Byl jsem přesvědčen, že to mají být 2 i 3 vozové jednotky, ale ve věstníku VZ se píše o kapacite 160 lidi, tak je to jasné. V tom případě radost budou mít zejména v Budějovicích, tam mají 4 jednotky, jedna je dlouhodobě mimo kvůli bouračce. Další teda půjdou Plzeň. A do té Ostravy opravdu půjdou 650ky, čily vícesystémové stroje?? To už je úplně na hlavu, nehledě na počet...

Jerry66: No vyplatí, to je otázka, jsou to relativně jednoduché stroje, ale stáří to zase zdražuje. Já bych ale tornáda nezavrhoval, jsou to dobré vlaky, sice škaredý čumák evokující mi román 1984, ale jinak dobré stroje. A ano, když se vyrábí 5 a 50 jednotek, tak se různí náklady na výrobu na jednu jednotku a proto je to levnější. Ostatně známe to z hospody - malé pivo 18, velké 22 :D

www.slawe.eu
Aleš_Liesk.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2703
Registrován: 9-2011
Odesláno Čtvrtek, 05. února 2015 - 08:24:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ale když teď všude píší, že Škoda dodá jednotky RegioPanter do Německa
A když "všude napíší", že "řidič (vlaku) přehlédl semafor za zatáčkou", tak si jist budete? [wink]
Paul2no
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1213
Registrován: 11-2009

Odesláno Čtvrtek, 05. února 2015 - 08:44:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aleš_Liesk.: tak tímhle opravdu ne.

http://www.youtube.com/paul2no
Gor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 588
Registrován: 6-2002

Odesláno Čtvrtek, 05. února 2015 - 09:17:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Paul2no:
Podle ÚPV je vlastníkem OZ RegioPanter společnost Škoda Vagonka a.s.
Roadse
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.145.209.226
Odesláno Čtvrtek, 05. února 2015 - 14:46:08    Odkaz na tento příspěvek  

Dnes na 4748 opět jen tří-vozový Panter. Toto zkvalitňování cestování se mě opravdu líbí. Ze 100% sedících cestujících v 560 dnes cca polovina na stojáka...
55p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1327
Registrován: 6-2009
Odesláno Pátek, 06. února 2015 - 12:47:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nicméně jde o Evropské dotace

Pane novinář, požádejte svého zaměstnavatele o kurz českého jazyka. Kdo jiný, než redaktor tištěného média, má psát podle pravidel.

Sledovačky:
řada 151, 150.2, 380, railjety
brněnští, bohumínští a plzeňští brejlovci
a další
Practicus
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.184.182
Odesláno Pátek, 06. února 2015 - 20:59:39    Odkaz na tento příspěvek  

No, jen aby jim nedodaly takový polotovary, co sem na jih...... uvažte..... v jedné kabině strojvedoucího na jednom z třívozových panterů nefungovala klima - servisáci na to mrkli a po úvaze zajeli do tesca a koupili na stanoviště kamna
Jariss
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 304
Registrován: 3-2005
Odesláno Pátek, 06. února 2015 - 21:55:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bavoři ještě netuší jak jim Panteři zavaří,až se jim nezavřou dveře a vyženou je z vlaku,atd,,, my kolem Brna jsme to už poznali...
Apollo_17
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4631
Registrován: 8-2007

Odesláno Pátek, 06. února 2015 - 22:12:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bavoři ještě netuší jak jim Panteři zavaří,až se jim nezavřou dveře a vyženou je z vlaku,atd,,, my kolem Brna jsme to už poznali...

U Brna Vás Panteři vyhánějí z vlaku?To máte hrozný.[lol]

v jedné kabině strojvedoucího na jednom z třívozových panterů nefungovala klima - servisáci na to mrkli a po úvaze zajeli do tesca a koupili na stanoviště kamna

A ta kamna z tesca opravdu chladila? To si asi koupím domů na léto.