K-report
 

Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 24. 11. 2014  

Diskuse K-report » Archiv 2014 » Automobily, lodě a letadla » Auta - vše okolo nich, historky, zážitky, postřehy, fotky atd. » Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 24. 11. 2014 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Jabberwocky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 10-2007

Odesláno Sobota, 15. listopadu 2014 - 02:50:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

706rto: Promiň, ale opravdu v tom plaveš. Oba znaky MUSEJÍ být naplněny, a to zároveň, aby se jednalo o přestupek. Formální znak nestačí. Nestačí, aby jednání bylo pouze popsáno jako přestupek zákonem. Zákonodárce toto uzákonil právě proto, aby nedocházelo k postihování za bagatelní věci, které nikoho a nic nepoškodí ani neohrozí. Zeptej se kteréhokoli právníka. Že to veřejnost neví, zákon nezná a nechá se vodit za nos a z peneženky si vytahovat peníze, je věc jiná. Jsem si téměř jistý, že bych případné přestupkové řízení vyhrál, ale jak říkám, nemám čas ani chuť tahat se na úřad a ztrácet tam energii kvůli dvěma stovkám. Snadněji a podstatně rychleji je znovu vydělám. Ale znám lidi, pro které jsou 200 K třeba taky čtyři hodiny práce, a tudíž života. Chtěl jsi příklad policejní zvůle v praxi, tak tady ho máš.

Jinak to opravdu nic objevného ani velkolepého není, tahle práva máš také. Podobných řízení probíhají stovky a tisíce. Jeden můj známý to má jako (pravda, poněkud perversního) koníčka. Baví ho, jak sám říká, zmrdobijectví. Když jsem se s ním o tom bavil naposledy, měl skóre nějak kolem 15:0 ve svůj prospěch ve správních řízeních jak vlastních, tak především coby zmocněnec v řízeních jiných lidí.

A k Tvé poslední větě: nebezpečnost vidim, že dítě školou povinne to může vyhodnotit, když přechází dospělý
Neexistuje žádné může vyhodnotit, mohlo by se stát apod. Já ani Ty nemusíme a nemáme dokazovat, že jsme nic nespáchali. Důkazní břemeno nese navrhovatel důkazu, ten nám musí prokázat naši vinu. To je jeden z nejdůležitějších rysů kontinentálního práva od římských dob a ochrana občana proti státní zvůli už od antiky. V daném případě by úřad musel dokázat, že se tam nějaké dítě opravdu nacházelo, že to vidělo a nejlépe které konkrétní dítě to bylo. Jinak neunesl důkazní břemeno a důkaz neplatí.

Jenže tohle všechno lidi buď nevědí, nebo jim to jako v mém případě za ten nebetyčný oser s úřadem nestojí. Pak se všichni jako blbci točíme na liteře zákona (přecházet na červenou se nesmí), zatímco jeho duch (k čemu ta červená slouží a jakého stavu se má úpravou dosáhnout) může tak leda strašit po vzoru starého Hamleta na hradbách.

http://www.promonarchii.cz/
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5201
Registrován: 12-2005

Odesláno Sobota, 15. listopadu 2014 - 10:37:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koukam pořád se tu tak nějak točíte kolem 2 kilíček za chůzi na červenou.
Tak se optám když dojedete autem k semaforu kde svítí červená širokodaleko ani živáčka natož mrtváčka co uděláte?
Budete tam stát jak kokoti a veškerý chodecký hrdinství je to tam žeo. Protože co když vás uvidí policjt? Co když tam odněkud kouká kamera? No to je za 2500 a sakra 5 bodů to radši ne to budu radši poslušnej. Ale jak cítíte náznak anonymity (nemáte krom xichtu žádný vnější poznávací znamení - spz) tak to přece risknete žeo a pak se divíte postihu. Oprávněnýho.

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Jabberwocky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 10-2007

Odesláno Sobota, 15. listopadu 2014 - 11:12:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak znova. Co je oprávněného na postihu, který nenaplňuje právní předpoklad? Jinak s tou jízdou na červenou je ta situace v zásadě stejná a správní řízení by rovněž dopadlo stejně. Doporučuji projít toto forum, je tam dost příkladů z praxe. K mé osobě: do křižovatky v popsaném případě na červenou vjíždět nebudu, protože z auta mám přece jen omezený rozhled a šance, že něco přehlédnu a někomu ublížím, je na můj vkus až moc vysoká. Pěšky do ní v daném případě polezu i nadále, neboť můj přehled situace mi to umožňuje, nemám kolem sebe mrtvé úhly ani sloupky, můžu se otočit, kam chci, atd. Skutkovou podstatu přestupku tím nenaplňuji, nikoho neomezuji ani neohrožuji a před zákonem i svým svědomím jsem zcela čistý. Pokud s tím má problém někdo, kdo na zákon nedbá a nevadí mu jeho porušování (tj. např. schvaluje postihování za přestupky, které se dle zákona nestaly), tak je mi ho líto. Já jsem si své zákonem uložené povinnosti splnil.

Jinak tahle debata dobře ukazuje, proč svoboda a demokracie nejsou v dlouhodobém horizontu slučitelné koncepty. Démos nakonec vždycky sám chce ohlávku.

http://www.promonarchii.cz/
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5204
Registrován: 12-2005

Odesláno Sobota, 15. listopadu 2014 - 11:33:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo já taky chodim na červenou ale když dostanu flastr tak se budu rozčilovat maximálně sám nad sebou.

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Jabberwocky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 10-2007

Odesláno Sobota, 15. listopadu 2014 - 11:41:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, já to tady ze své strany ukončím. Všechny relevantní informace jsem sem napsal, znění zákonů je na webu, úplné základy jsou zde přežvýkané lidovější formou, a co si z toho kdo vezme nebo nevezme, už ponechám na p.t. publiku.

http://www.promonarchii.cz/
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2875
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 15. listopadu 2014 - 22:53:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ctenemu publiku se dostane objasneni, ze si s nimi vytiraji zadek a vysvetleni, proc a jak se tomu branit. Namisto zamysleni se, pripadne vziti si pouceni, natoz vdeku za vysvetleni, se vsak osoci na toho, kdo jim otevira oci a blazene si zabeci, jak si dal nechaji kalet na hlavu. Fakt nepochopim. Ma cenu kvuli takovym nemlcet a ozyvat se?

K tematu se mozna i hodi clanek, jak funguje "Pomahat a chranit" za oceanem.

Doufam, ze tento muj prispevek byl dostatecne slusny a nenesl se v duchu meho obecneho neslusneho chovani.

železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
706rto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 226
Registrován: 5-2007

Odesláno Sobota, 15. listopadu 2014 - 23:04:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jabberwocky,

máš možnost si to myslet. Nemá význam se tady přít, nejde zde v naší teoretické rovině dořešit tvrzením proti tvrzení něco, co se pak v praxi řeší měsíce i roky.
Jen se divím, že nejenom ty, ale všichni přichycení to už asi čtvrtstoletí platíme... :-)

Ty odkazy - dobré, doba internetu se umožňuje podělit o kde co. Též bych z vlastní zkušenosti provozovatele vozidel mohl vyprávět, co všechno jsme absolvovali. Ale to jde v těchto případech vesměs už o něco jiného, kdy se hledá cesta, jak z toho vykličkovat.

Když autokar, tak 706 RTO LUX
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2876
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 16. listopadu 2014 - 11:03:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen se divím, že nejenom ty, ale všichni přichycení to už asi čtvrtstoletí platíme... :-)
Protoze by to jinak slo do spravniho a pak policistova nekompetentnost a/nebo zvule stoji cas a penize, ktere bude muset dotycny na spravni rizeni vynalozit a ktere nikdo nevrati, byt spravni bude ukonceno se zaverem, ze se prestupek nestal. A to je ta podstata, kterou Risan i jasne pojmenoval - nekompetentnosti/zvuli organu vznikaji postizenemu touto nekompetentnosti/zvuli skody, za jejichz vznik organ nenese odpovednost, natoz, aby je kompenzoval. A cim vyssi skoda a cim snadneji pujde zpusobit, tim snaze bude obcan manipulovatelny, aby pristoupil na neco, co neni zcela v souladu se zakonym postupem organu.

železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
nereg. daněk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.5.46
Odesláno Neděle, 16. listopadu 2014 - 12:13:11    Odkaz na tento příspěvek  

mě by zajímalo jestli pilot dopravního letadala kterej si třeba rozhodne že poletí v jiný letový hladině (vždyť se rozhlíd že tam nic dalšího neletělo) se bude po vyhazovu odvolávat na materiální aspekt přestupku? nebo strůjvůdce kterej projede červenou (přece vidí že na tý koleji nic jinýho nestálo)?
Ku.va v dopravě snad platí jasný pravidla který si nikdo nemůže dovolit překračovat. kdo určí jestli přejít o půlnoci na červenou je ještě dobrý a přejít v poledne už ne? Doktor, Risan nebo materiální aspekt? ten byl vynalezenej kvůli úplně jiným případům a na silnici prostě nic takovýho nepatří. silnice prostě neni demokracie - na křižovatkách si nejsou auta rovni, někdo má přednost jinej ji nemá atd.
Jabberwocky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 10-2007

Odesláno Neděle, 16. listopadu 2014 - 12:16:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doktore, smysl to podle mě má. Co můžeme vědět, kdy to někomu v hlavě začne šrotovat se zpožděním, nebo kdy si to přečte někdo třetí (zdravíme případné policisty [wink]). Na druhou stranu je to věc přece jen složitá, Nejvyšší správní soud je instituce navýsost politická a jeho judikáty jdou obecně spíš na ruku státní buzeraci. Je to boj, no. Ale přece se z nich nepoděláme!

http://www.promonarchii.cz/
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2877
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 16. listopadu 2014 - 12:32:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kez by to zacalo v hlave srotovat co nejvice lidem.

nereg. danku, k cemupak byl tedy vynalezeny materialni aspekt, kdyz ne kvuli pripadum ze silnice?

železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
kwasi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.197.144.157
Odesláno Neděle, 16. listopadu 2014 - 18:13:07    Odkaz na tento příspěvek  

Dzipy Nissan a Suzuki Jimmy, Zlin Lazy

Fiat Maluch Zlin Janustice
Maluch je vytuneny, ma denni svetla a vzadu treti brzdove svetlo. Polaci udelali z Maluchu ruzna dvoucestna vozidla. Pry na to existuje dokonce prestavbova sada, vozidlo na fotce ma SPZ, tedy predpokladam, ze muze jezdit po silnici i kolejich?
Nakonec Uruguajsky prezidentsky VW Brouk z Prava 11.11.2014
706rto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 227
Registrován: 5-2007

Odesláno Pondělí, 17. listopadu 2014 - 01:35:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Risane,

tak jisté rozdíly názorů a pohledů na věci máme, a jistě zdejší psaný prostor není dostatečný pro hledání spásy v jejich jakési jednotě.

Nejdříve k citátu. On vznikl tak, že Niemoller popsal sám sebe v době, kdy se Hitler díky slibům jako socialism, plná zaměstnanost rasová čistota apod. demokraticky dostal k moci, stal se říšským kancléřem a takřka okamžitě začal jednat a ze získané moci demokratické učinil režim totalitní, právě zavíráním a popravováním komunistů a sociálních demokratů, a posléze židů, odborářů..., a kohokoliv dalšího nepohodlného, kdy jakékoliv rozhodnutí Hitlera v čemkoliv bylo povýšeno nad zákon. Niemoller se vymezil vůči Hitlerovi jako významný teolog a farář též pozdě a o tom jeho slova, zřejmě z roku 1946, jsou. Proto to do těchto souvislostí nepatří, ale to jsem řekl již v jiném příspevku výše.

K zadržení řidičáku a vozidla. Možnost zadržení ŘP je v novelizovaném zákoně 361/2000 již několik let z několika řekněme pádných důvodů.
vozidlo šlo dosud znehybnit, nikoliv zabavit. Za sebe si myslím, že ta úprava je nedostatečná. Zejména z pohledu možnosti zadržet ŘP, kdy správní řízení za tím účelem se do jednoho roku prostě s notnou částí řidičů nepodaří uskutečnit právě pro jeho nezadržení na místě. No a zabavení vozidla - za mne u recidivy a tam, kde jezdí bez ŘP, toho času zadrženého, nebo dokonce dotyčnému nikdy nevydaného, a pak za alkohol nebo drogy; doby, dokud nezaplatí sankci, v těchto případech nemalou...

Ve firmě máme osmnáct řidičů - profesionálů, kteří ročně najedou mezi 40 - 70 tisíci kilometry po celé republice. Nejsou sice svatí, ale dobří jsou, hlavně ví co dělají a proč. Občas tedy nějakou pokutu dostanou, sem tam dojde i na nějaký bod, ale za ta dlouhá léta se nám ještě nikdo nevybodoval. Došlo, bohužel, i na pár větších mrzutostí, ale i ty se dají hodnotit jako zaplať pánbůh, že se nestalo nic horšího. A věřím, že tu kliku budeme mít i nadále.
18 řidičů, stejný počet aut od osobáku po 26 tun denně v pohybu. Už nespočet silničních kontrol policie nebo celníků, někdy jsou pěkně nepříjemné a štouravé, takže i z nich občas vzejde nějakej postih. Ale nestalo se, že byl vymyšlenej, malichernej, šikanózní. Naopak, mnohdy, po vylustrování řidiče a firmy, jen doporučí - příště vám to už u mne neprojde.

Když autokar, tak 706 RTO LUX
Hřib
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 271
Registrován: 4-2007
Odesláno Pondělí, 17. listopadu 2014 - 09:47:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

706rto: K zadržení řidičáku a vozidla. Možnost zadržení ŘP je v novelizovaném zákoně 361/2000 již několik let z několika řekněme pádných důvodů.
vozidlo šlo dosud znehybnit, nikoliv zabavit. Za sebe si myslím, že ta úprava je nedostatečná. Zejména z pohledu možnosti zadržet ŘP, kdy správní řízení za tím účelem se do jednoho roku prostě s notnou částí řidičů nepodaří uskutečnit právě pro jeho nezadržení na místě. No a zabavení vozidla - za mne u recidivy a tam, kde jezdí bez ŘP, toho času zadrženého, nebo dokonce dotyčnému nikdy nevydaného, a pak za alkohol nebo drogy; doby, dokud nezaplatí sankci, v těchto případech nemalou...

Zatím jsem se všemi Vašimi názory bezezbytku souhlasil, ale u těch drog bych byl opatrný, během posledního roku v mém okolí byly dva případy, kdy dali kamarádům orgáni "líznout" test na drogy a jednomu určili marihuanu nebo kokain a druhému marihuanu a pervitin. První případ je taxikář, naštěstí kvůli vrozené vadě na částečném invalidním důchodu, takže měsíc bez řidičáku celkem problém, byť dokládal, že jeho nemoc mu ani neumožňuje požívat drogy, hezky si na úřadě počkali na konec měsíční lhůty odebrání ŘP, v druhém případě jiného chytli v Brně 2 kilomety od VŠ, kam jel na přijímací zkoušky, které nestihl, navíc jeho otec musel skočit na vlak aby dovezl do Ostravy syna a auto, pak znovu vlakem na zkoušky, a když mu poté po měsíci přišlo rozhodnutí, že se podezření na užití drog nepotvrdilo, zašel s tímto papírem na úřad v místě bydliště, a tam mu řekli, že pro zadržený ŘP musí tam, kde mu jej zadrželi, takže znovu na otočku Brno vlakem...
U obou rozbory vyšly negativně, ale zaplatit za odběry 400,- museli oba, zažalovat o náhradu škody a ušlou mzdu můžou dle sdělení úředníků Ministerstvo vnitra...

Sám taky najezdím 35-40 tis. ročně, bez řidičáku jsem bez práce a děsím se, kdy mě zastaví orgáni a protože budu mít červené oči únavou a alkohol nezjistí, tak mi dají "líznout" a budu čekat měsíc na rozbory odběrů.

A zabavit by se mělo na místě služební, soukromé vlastní a nebo auto jiného rodinného příslušníka nebo soukromé osoby?
-OndraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.1.94
Odesláno Pondělí, 17. listopadu 2014 - 21:02:48    Odkaz na tento příspěvek  

Jdu takhle z odpadkama a vidím že nám u baráku zakotvil jeden docela pěkný youngtimer. No a občas tu řešíme, že nějaké relativně běžné auto je v US verzi; čím myslíte že je naopak zajímavé tohle?

šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3786
Registrován: 10-2008

Odesláno Pondělí, 17. listopadu 2014 - 21:50:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-OndraS: Domnievam sa, ze tym, ze tento Buick Park Avenue je prave v europskej specifikacii. [wink]

Podrobná orienta?ná mapa Bratislavského kraja
EČV - maximá
RZ - maximá
FordClub.sk, fordzona.sk, FordPolicia.sk
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8559
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 17. listopadu 2014 - 21:54:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vidíš, já jsem tuhle na zast. Ivanovické náměstí viděl bílého Firebirda - jak se v tom teda moc nevyznám, tak nevím modelovej rok, ale bylo to to, co má Bouri, akorát s jakýmsi kulatým nárazníkem a předkem, tedy asi o něco novější. RZ si nepamatuju, ale byly brněnské, docela mě překvapuje, že jsem to tu ještě nikdy neviděl (proto to vlastně píšu - třeba někdo dodá fotky nebo jiné info), a to se po takových autech docela dívám. Stál tam na chodníku a přečuhoval do zastávky - no, prostě dlouhý auto, no [biggrin]

http://atmosferaci.wbs.cz/
http://zeleznicni.wbs.cz/
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8560
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 17. listopadu 2014 - 21:57:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trochu mi tam nesedí ten zadek - vypadá až moc evropsky.

http://atmosferaci.wbs.cz/
http://zeleznicni.wbs.cz/
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2878
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 17. listopadu 2014 - 21:58:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

... kdy Stát díky slibům jako boj proti silničním pirátům, zvýšení bezpečnosti na silnicích apod. demokraticky přijímal zákony a takřka okamžitě začal jednat a ze získané moci učinil nástroj k plnění obecních pokladen, právě zavedením institutu objektivní odpovědnosti provozovatele vozidla, nástroj k nátlaku na řidiče, právě zavedením nových pravomocí policistů, kdy jakékoliv rozhodnutí Státu v čemkoliv bylo ve jménu boje proti silničním pirátům. ;-)

706rto, pasáž o zadržení ŘP je sice pěkná, ale lehce od věci. Novinka v novele 361, a tedy věc, o které se od počátku bavím, je pravomoc zadržet ŘP při nezaplacení kauce. Věc, která se dá snadno použít jako nátlak na řidiče, aby se přestupek vyřešil na místě.

Když hřib zmínil testy na drogy a ukázkové příklady, kdy občan musí nést ke své tíži náklady spojené s úředním rozhodnutím, byť se prokáže, že nic nespáchal a kdy úřad za nic odpovědnost nenese, dovolil bych si upozornit, že do ošemetné situace se můžete dostat i při testu na alkohol. Jako směrodatný test na alkohol se již nevyžaduje krevní test, ale postačí výsledek z digitálního dechového alkohol testeru Dräger. Tedy z elektronické krabičky ovlivnitelné řadou faktorů a vykazující poměrně velkou odchylku měření. Obrázek o přesnosti měření si můžete udělat na stránkách ing. Jaroslava Zikmunda, soudního znalce v oboru toxikologie, kde je k shlédnutí tabulka porovnávající výsledky laboratorního měření vs. měření přístrojem Dräger 7410. O nepřesnosti dechového alkohol testeru mohu mluvit i z osobní zkušenosti, kdy jsme tento měli k dispozici.

železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Májnejmis...
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 94
Registrován: 5-2014

Odesláno Úterý, 18. listopadu 2014 - 15:22:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mr. Peugeot

Co tenhle kousek, znáš? Fotky jsou z Benešova u Prahy, cca měsíc staré.


Mr._Peugeot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2314
Registrován: 1-2012

Odesláno Úterý, 18. listopadu 2014 - 15:40:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Májnejmis (94)
Ano, znám:

Koukám, že ulice na Bezděkově to dodnes jistí. [wink]
MarekP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.12.56.166
Odesláno Úterý, 18. listopadu 2014 - 17:57:29    Odkaz na tento příspěvek  

Dobrý deň ,mám taký problem a neviem prisť na riešenie, možno by mi niekto mohol pomôcť. Menila sa hlava motora, všetko som pekne pozapájal, riadiacu jednotku a všetky snímače, remeň som nastavil presne na značky, 1. valec v hornej uvrati, a nechce naskočiť, pretača štarter všetko, hádže iskru, kompresiu má aku treba a nič. Niečo ako keď máte zapnutý imobilizér, lenže ten pekne klucom vypnem a nepustí ho naskočiť, ani ked plyn pridám..som z toho už zúfalý..niekto nejaký nápad? Jedná sa o Scénic Phase 1 1.6e 66kw benzín, Ďakujem [happy]
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2220
Registrován: 11-2006

Odesláno Úterý, 18. listopadu 2014 - 18:32:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tenhle Peugeot občas stává mně pod barákem v Říčanech. Fotky jsem už dával.
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4589
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 20. listopadu 2014 - 12:07:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fabia III: http://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/auto/redakcni-test-nova-skoda -fabia-treti-generace/r~399875d06fec11e4a10c0025900fea04/?utm_sou rce=centrumHP&utm_medium=newsbox&utm_campaign=A&utm_term=position -8
Je s podivem, jak každá generace má zcela odlišné pojetí designu - Fabia III asi bude první, která by se mi mohla líbit, byť auto těchto rozměrů nepotřebuji.
Vojtik
Moderátor

Číslo příspěvku: 5852
Registrován: 2-2007

Odesláno Čtvrtek, 20. listopadu 2014 - 15:46:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, má tu jeden takový předpisový špek: Předpokládejme, že jedu v Brně na Mendlově náměstí ve slavném protisměrném cyklopruhu, který směřuje od ulice Hlinky směrem k ulici Pekařská. Vyjedu z ulice Hlinky, zatočím vlevo podél klášterní zdi a míjím výjezd z točny autobusů a trolejbusů (vedle zastávky linek 405, 406).

A teď otázka - na mé straně vozovky není žádná dopravní značka upravující přednost, tudíž křižovatku považuji za křižovatku s předností zprava a podle toho se chovám (dávám přednost všem zprava). Ovšem vozidla vyjíždějící z prostoru točny mají na své straně značku "Dej přednost v jízdě!", tudíž zastavují a dávají přednost mně. Otázka zní, jaký je v tomto případě výklad zákona a má tato situace nějaké předpisové řešení?

Z logiky věci řeším situaci puštěním vozidla (přeci jen je autobus větší, veze víc lidí a mě to jedno zastavení nezabije), ale zajímal by mě předpisový stav, zejména v případě nějaké nehody - kdo by byl označen za viníka. Díky předem za vaše názory.
-OndraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.1.94
Odesláno Čtvrtek, 20. listopadu 2014 - 15:48:08    Odkaz na tento příspěvek  

že_by - já bych ovšem potřeboval vysvětlit, proč si Škoda tak zakládá na tom, že se všude dají nacpat PET flašky a že škrabka na okno, umístěná na opačné straně auta přesně v místě, kde bych nikdy nehledal škrabku, tzn ve víčku nádrže, je "simply clever" a furt se o tom musí v každým testu psát.
Je to divná doba, tyhle PR nesmysly. Už vidím jak si někdo koupí auto kvůli škrabce na led. Stejně tak mě fascinují ty reklamy v televizi - k našemu autu (nebyla to Škoda) dostanete dálniční známku na jeden rok zdarma. Bábo pocem, tady ten vergl sice vypadá hnusně, nevejde se nám do toho nůše s dřívím a je o pět tisíc dražší, ale dostaneme k ní známku [lol]
-OndraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.1.94
Odesláno Čtvrtek, 20. listopadu 2014 - 15:57:03    Odkaz na tento příspěvek  

Vojtik - uhodils hlavičkou o hřebíček. Nemá to řešení. Jediný co by to vyřešilo, je instalace dopravní značky "hlavní silnice"" v protisměru - rovná se pouze pro cyklisty.

Výklady pro to nikdo nemá, už jsme to probírali na školení profesáku, nikdo nic neví a posouzení nehody by záleženo na konkrétním průběhu.

Je pěkné, že tady ty zprasky - cyklopruhy v protisměru, a vůbec cyklo-provoz všeobecně - nadělaly v dopravě tolik debilovin, že si značky začínají navzájem odporovat, protiřečit, vznikají nesmysly ad ultimum jako třeba tady na Kamechách, radši vám to nebudu ani fotit, kdy například cyklista právě v protisměru je značkou upozorněn, že vjíždí do zóny, kde je protisměrný provoz cyklistů.

Úkolem cyklistů a HLAVNĚ řidičů je se s tím vyrovnat a holt to nějak projet.
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7144
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 20. listopadu 2014 - 16:40:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vojtik: Stejná situace je podél celého parkoviště u Olympie (nebo nějakého podobného obchodního paskvilu). Takže od té doby tam jezdím podél stavby a na "hlavní" najíždím až na konci, kde je křížení normálně označeno.

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10400
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 20. listopadu 2014 - 17:50:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

OndraS - no, většina normálních lidí tu škrabku z víčka nádrže, který se dá otevřít i při zamčeným autě (a tudíž škrabka je první věc, kterou lze z auta ukradnout), přendavá na normální místo, tedy buď do kapsy nebo někam do okolo předních dveří.

DIE VERGELTUNGSAFFE!
Žádný politický systém vám nemůže odebrat základní lidské právo - být sobecké hovado. (RNDr. Pavel Kantorek, Ph.D.)
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2221
Registrován: 11-2006

Odesláno Čtvrtek, 20. listopadu 2014 - 21:19:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes jsem se setkal s poměrně kuriozní dopravní situací. Nebo alespoň jsem se s tím ještě nesetkal.

Jel jsem dnes z Prahy do Sokolova a v úseku Libkovice - Bošov se staví snad rychlostní silnicel. Objížďka je svedena přes obec, ze které vede prudký kopec. Ze stavby tudy jezdí veškerá technika. Když jsem jel tam, byla silnice pokrytá vrstvou uježděného bahna. Nadával jsem, protože je to prasárna nechat to na silnici, přede mnou jel čistý, bílý Mini a po průjezdu tohoto úseku byl jako by projel krosovou dráhu. Nicméně když jsem se již za tmy vracel zpět ze Sokolova, před tímto úsekem byla kolona, stálo přede mnou asi pět aut a kamion. Po patnácti minutách projelo pár aut i z protisměru, dva řidiči přede mnou se šli podívat co se kde děje a když nic nezjistili, tak prostě jeli. Na začátku kolony stál řidič a před ním prázdná silnice. Tak jsem se ho šel zeptat, proč tady za ním stojíme a on na to, že ho někdo zastavil a řekl mu, že tam vytahují kamion. Za chvíli jely proti auta a jeden z řidičů zastavil a řekl nám, že už můžeme jet. Takže se kolona rozjela, až jsme dojeli do toho kopce (resp. my jeli v opačném směru, tedy dolů) a v protisměru stálo cca pět kamionů. Zkrátka a dobře jim na tom blátíčku začala podkluzovat kola a všichni tam zůstaly trčet. Tím pádem vznikla velmi dlouhá kolona na obě strany. V zimě by asi přijel sypač, podsypal a jelo by se. Popř.by nasadily řetězy, ale co se ksakru dělá v takové situaci? Volá se policie? navíc si myslím, že za tohle by měla stavební firma být zodpovědná a nečistoty ze silnice by měla odstranit. Jako by je zabilo cisternou silnici spláchnout.
-OndraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.1.94
Odesláno Čtvrtek, 20. listopadu 2014 - 21:53:16    Odkaz na tento příspěvek  

Petr_k - do kapsy se to nemůže vejít. Kapsy jsou plné PET lahví 1,5 l [crazy] [lol]
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2223
Registrován: 11-2006

Odesláno Čtvrtek, 20. listopadu 2014 - 22:23:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ondra: zrovna to, že se vejde do kapsy ve dveřích PET lahev o objemu 1,5l je pro mě k nezaplacení a děsně mě rozčiluje, že to můj Fjord nemá. V tom autě trávím i 9 hodin denně a je lepší mít láhev vody po ruce v kapse a pevně chycenou, než aby se mi kutálela někde po podlaze a při každém pití se málem vyboural. Navíc jsou tam našikmo a místa v kapse je ještě dost, i na škrabku [happy]. Ale tu naše koktávka ještě nemá :D
Hroch.R420
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 547
Registrován: 8-2011

Odesláno Čtvrtek, 20. listopadu 2014 - 22:46:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirous: Volat Policii,ze stavební firmy nikoho nahánět nebudeš. Jo tren kopec je kurevskej,je mi jasný pokud jel někdo poprázdnu nebo blbě naloženo ,že tam na blátíčku zůstal.
Já jsem kdysi v podobným kopci zůstal s cisternou,měl jsem jí naloženou do půlky,všechno se přelilo dozadu a byl jsem v pr... Zavolal jsem benga,ty zavolali hasiče,hasiči přijeli s malým Ategem a jak mě tahali tak se jim z Atega vytrhnul závěs a prolítnul mi do čelního skla. Tak jsme čekali ještě na dopraváky[biggrin]
škrabák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.100.118
Odesláno Pátek, 21. listopadu 2014 - 10:55:06    Odkaz na tento příspěvek  

Petr_k - píšeš blbosti nádrž je napojená na centrál a u zamčenýho auta se nádrž otevřít nedá a nikdo ti škrabku nesebere. Jenom citigo má ještě nádrž postaru ručně vyklápěnou a odemykanou klíčem ale to škrbaku ani nemá ne?
škrabka je pod víčkem kvůli tomu abys nemusel u zamrzlýho auta vůbec otevírat dveře a moh škrábat rovnou. je to docela fajn. ale kvůli tomu jsem si Oktávku nekupoval
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5218
Registrován: 12-2005

Odesláno Pátek, 21. listopadu 2014 - 11:21:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jakej to to má smysl škrabat drív než otevřu? To by tam muselo bejt celý koště aby ti nenapadal sníh dovnitř to jo ale škrabka?
K hovnu. Stejně každej než začně škrabat nastartuje a zapne vyhřejvání sedaček a čelního skla (pokud má) a pak jde škrabat. A to už je logický mít škrabku v ruce a ne ještě obíhat auto k nádrži.
Prostě chujovina k ničemu.

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Bobesh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 490
Registrován: 4-2014

Odesláno Pátek, 21. listopadu 2014 - 11:23:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lepší než škrabka je vyhřívané přední okno. Šaránek ho má a pecka[ok]. To se musí třeba Fordu nechat, že už od dob Escortů to byla u nich celkem frekventovaná položka příplatkové výbavy nejen nejdažších modelů. Některé automobilky to nenabízejí dodnes ani za příplatek, tak aspoň vymysleli škrabku za víčko nádrže[kladivo]
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4593
Registrován: 6-2007
Odesláno Pátek, 21. listopadu 2014 - 11:25:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A co je chytrého na oškrábání promrzlého skla ještě na zamčeném autě? Přijdu, odemču, nastartuju auto, pustím fukary na čelní sklo, ometu auto a pak jdu škrabat. Jistě, najdou se mudrlanti, kteří mi budou tvrdit, že stojící auto vrčící zbytečně před domem je neekologické. Ale proti mnohdy blbě seřízeným či rozhozeným semaforům a tím vyvolaným zácpám to je naprostá sranda.
Kupříkladu Olomouc:
a) Od doby, kdy jsou trvale vypnuté semafory na křižovatce Na Šibeníku-Erenburgova (U Anči) tu odpadly mnohaminutové fronty a průjezd křižovatkou je plynulý
b) Od doby, kdy jsou trvale vypnuté obě semaforové křižovatky v přednádraží tudy auta i MHD projíždí plynule a tedy ekologicky
c) Každý víkend je rozhašená zelená vlna na čtyřpruhovém průjezdu Olomoucem (Foersterova ulice) a na každé křižovatce se stojí.
d) Na křižovatce Foersterova-Pražská-Míru každodenní kolony kvůli krátkému odbočovacímu pruhu (od západu ke křižovatce), resp. upřednostnění parkování cca pro 5 aut místo prodloužení rozřaďovacích pruhů a tím zvýšení průjezdů křižovatkou.
e) Na téže křižovatce trvale nastavená preference pro průjezd tramvaje. Tramvaj ale projíždí zhruba při každém 3. intervalu semaforů, ve většině případů tramvaj nikde a ve všech 4 směrech stojí fronty aut a výfuky kouří.
To jsou nebo donedávna byly skutečné ekologické škody - ne to, když si napřed ohřeju sklo a pak ho očistím. Tak nač škrabku u víčka nádrže? Jen proto, abych byl jiný?
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10400
Registrován: 3-2005

Odesláno Pátek, 21. listopadu 2014 - 12:56:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A co na tom chytrého není? Prostě tam je. Buď ji použiju nebo ne. Buď si to koupím nebo ne. Simply clever.

VDL Futura - Coach of the Year 2012!!!
VDL Citea - Bus of the Year 2011!!!
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2225
Registrován: 11-2006

Odesláno Pátek, 21. listopadu 2014 - 13:24:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je obrovská výhoda, kterou na svém Fjordu spatřuji, že má vyhřívané přední okno. Neznám, co je to mít zamlžené okno. Super věc, ani nevím, jestli Škodovka vyhřívaná přední skla nabízí?

Ale je to jedno, stejně už nikdy pořádná zima nebude. Na Ladovi obrázky se moje děti boudou dívat jako na obrázky z exotické krajiny.
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5592
Registrován: 2-2005

Odesláno Pátek, 21. listopadu 2014 - 13:53:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já věřím že, bude a že to vyhřívané sklo letos aspoň jednou použiju. [lol]

Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Karosa_B731
Moderátor

Číslo příspěvku: 4063
Registrován: 2-2007

Odesláno Pátek, 21. listopadu 2014 - 14:57:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stejně každej než začně škrabat nastartuje

Tak ne asi. Už se mi jednou stalo, že jsem oškrábal a pak nenastartoval. Zbytečná práce.
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2880
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 21. listopadu 2014 - 17:14:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

škrabáku, když jsi zase tu - proč někteří, včetně mě, škrabku berou do ruky až po odemknutí, otevření a nastartování vozidla, vysvětlili jiní, mě by ale zajímala tebou stále nezodpovězená otázka: k čemu byl vynalezen materiální aspekt, když ne kvůli případům ze silnice? Najednou mlčíš, když jindy trousíš moudro za moudrem?

že_by: Je s podivem, jak každá generace má zcela odlišné pojetí designu
A co teprve takové Subaru Justy? Co generace, to zcela jiné auto :-)

Mirousi, volat PČR - přijedou a zabaví stavebníkům auta :-) Ale vážně, pokud nevíš kam přímo, tak určitě při zjištění závady ve sjízdnosti komunikace či jiné mimořádnosti volat PČR, operační bude vědět, kam hlásit dál a eventuálně vyšle hlídku, aby to "ošéfovali" na místě. Sám jsem tak volal, když na "státovce" ležel v jízdním pruhu sražený, ale stále živý jelen. Operační sehnal myslivce na doražení jelena a s hlídkou jsme jelena mezitím stáhli do příkopy a pohlídali, aby nevběhl do silnice.

Jinak v Defenderu se mi vleze velká PET lahev do palubky, a to nejen jedna, ale hned několik lahví. A ještě si je můžu chladit proudem vzduchu. Simply clever :-)

železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2227
Registrován: 11-2006

Odesláno Pátek, 21. listopadu 2014 - 22:44:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doktor: taky jsem už takhle volal kvůli krávě na silnici [happy]. Nehlo s ní nic, ale než přijela hlídka, tak se zvedla a odešla :D.

No do Defenderu se možná vejde několik PET lahví, ale nevejdu se tam zase já :D
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2882
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 22. listopadu 2014 - 00:14:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kurnik chlape, to kolik měříš? Dvoumetrový gorily si naříkají, že si už nemají kam posunout sedačku, no mně při standardních 1,80 metru Defender vyhovuje. Teď jsem jezdil Fabií II a po pár desítkách kilometrech mě už bolela záda, no po celém dni v Defenderu jsem úplně v pohodě. Pravda, oproti Defenderu Fabia topí a hraje rádio, o mrtvých úhlech ani nemluvě :-) Ale upřímně, pokud v Praze kravaťák ve firemní ochtávce vidí, že se na něj z boku tlačí Defender, rád udělá místo ;-)

železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Bobesh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 497
Registrován: 4-2014

Odesláno Sobota, 22. listopadu 2014 - 07:50:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doktor.
A když přijel myslivec, měl ten jelen ještě fšechny 4 nohy, nebo už měl jednu zadní někdo v kufru? [lol]

Co tu píšeš o Defenderu, tak já osobně bych asi problém měl. Bohužel jsem trochu povyrost a nejen do výšky (nebo snad bohudík? Jak kdy, jak v čem)

A k Subaru Justy? Jak píšeš, co generace, to jiné auto. První byla opravdové Subaru, druhá byla převlečené Suzuki Swift, třetí Suzuki Ignis a poslední čtvrtá pro změnu Daihatsu Sirion, v tomto případě už jen předokolka, přestože Sirion měl 4X4. Zaujímavá politika.
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8562
Registrován: 4-2005
Odesláno Sobota, 22. listopadu 2014 - 11:02:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak škrabka byla asi tak to poslední, kvůli čemu jsem se rozhodl pro vozidlo domácněněmeckého původu. Popravdě jsem si za celej měsíc ani nevzpomněl, že tam je - až když jsem to tady četl. Ale chápu, že plno lidí je ovlivněno reklamou v médiích a jsou schopni vozidlo koupit právě kvůli škrabce, deštníku nebo prodloužené záruce.

Sice mám škrabku, ale musel jsem si dokupovat plnohodnotné rezervní kolo (i když ono se myslím platí i za to dojezdové) nebo koberečky (textilní, neb tam běžně nejsou ani gumové) a třeba dosud nechápu, proč nemůžu mít osvětlenou spínací skříňku (ve tmě se tam výborně trefuje).

A jak funguje tempomat jsem pochopil až po zavolání na horkou linku kolegy Roberta [crazy]

(Příspěvek byl editován uživatelem Mauricio.)

http://atmosferaci.wbs.cz/
http://zeleznicni.wbs.cz/
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2228
Registrován: 11-2006

Odesláno Sobota, 22. listopadu 2014 - 11:36:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doktor: měřím 192cm a do šířky ani moc ne, ale je tam prostě děsně málo míta na kolena a na ramena. Občas jezdím ve Freelander a s tím ,,respektem" na silnici máš pravdu. Ale jinak bych to auto nechtěl. Hlavně to má najeto necelých 100 tisíc a je to poruchový křáp. Těch peněz co stojí ten servis, to je až neuvěřitelný. A to se nedává do značkovýho, protože i vedení firmy uznalo, že je to zbytečně drahý.
Bobesh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 499
Registrován: 4-2014

Odesláno Sobota, 22. listopadu 2014 - 14:22:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem včera nasbíral odvahu a do Mařeny poprvé natankoval E85. Zatím 1:1 s N95. Měl jsem nějaké popojíždění po Karviné, pak Ostrava. Vyjel jsem nádrž hluboko do rezervy a pak jsem vzal za kilo etanolu, za kilo benzínu (pro jistotu tak málo, kdyby to nějak raplovalo, tak to jen dotankuju benzínem) a čekal, co se bude dít. A ono nic. Fiátek si v klidu předl, ve středních otáčkách se mi motor zdál klidnější, možná i trochu živější. Najel jsem asi 60km, takže co jsem natankoval, jsem skoro i vyjel. Dnes dopoledne jsem zkoušel studený start. Teplota +3 stupně, motor chytil na první šup. Takže experiment bude pokračovat, jsem zvědavý hlavně na spotřebu. Na benzín za dvě stovky ujedu nějakých 70 km, což je asi 8l/100km, nebo cca. 3kč/km. Najedu nějaké kilometry a uvidím.
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2883
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 22. listopadu 2014 - 15:06:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirousi, tak to jsi už na Defender poněkud přerostlý :-) Freelander neznám, no Defender bych bral. Sice se na nich každou chvíli něco podělá, no jsou to detaily typu zaoxidované kontakty u světel, nefunkční táhla větrání, stěrače apod., ale nic, co by mělo vliv na primární určení tohoto vozu - spolehlivě jezdit v těžkém terénu. A to mají kousky, se kterými jezdím, najeto přes 200 tisíc a jakožto hotovostní vozidlo jsou často parkovaný venku.

Bobeshi, jelen byl předán mysliveckému sdružení kompletní :-) Sice mám prostorný kufr, vozím s sebou pytel na mrtvoly, no jsem poctivý hoch a lesní pych není nic pro mě :-)

Zeptám se ctěného publika - jaké máte kdo zkušenosti s jednotlivými značkami sněhových řetězů? Zatím jsem nikdy nezůstal viset, no uvažuji, že bych si řetězy pro jistotu pořídil, tak jestli značkové a tudíž i dražší jsou o tolik kvalitnější či by stačili nějaké no name, co jsou cenou pod tisícovku. Předem díky.

železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2229
Registrován: 11-2006

Odesláno Sobota, 22. listopadu 2014 - 18:36:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doktor: jelikož na víkendy jezdím na chalupu do hor a to i v zimě a nemám 4x4, tak řetězy poměrně často používám. A pár jsem jich již vystřídal, většinou se změnou auta.

Na Felicii jsem měl první řetězy Filson z Kauflandu na tři stovky. Používal jsem je dva roky, až jsem je přerval když jsem se snažil vyškrábat k baráku s vozejkem za zadkem. Tak jsem šel a tehdy koupil za 1.200,- jediné, které v Jilemnici měli a to značkové Škoda. Nakonec jsem je šel reklamovat, protože z výroby byly překroucené, navíc byly opravdu blbě dělané. Měly řetízky jen v jednom směru, jakoby vertikálně na pneumatice. Většinou mají i meziřetízek vedený prostředkem pneumatiky (lépe řečeno, nejlepší jsou řetězy, co mají tvar na kole do Y, ty co mají jen III nebrat - snad se to z toho dá pochopit, dyštak nakreslím [happy] No takže potom jsem koupil znovu Filsony za 300,- a mám je již 4 roky dodnes. Na Ford jsem také koupil řetězy asi za 400,- na beznínce, značku teď z hlavy nevím, jsou ale v látkové tašce, což je oproti plastovému boxu od Filsonu super. Ty jsem použil jen jednou vloni vzhledem k nijaké zimě a taky bezproblému. Takže pokud na tom nejezdíš denně a netaháš vlek, tak bych se nebál koupit ,,no name". Nikdy jsem s nimi problém neměl. A využívám je poměrně často.
Mik0cz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 634
Registrován: 4-2011

Odesláno Neděle, 23. listopadu 2014 - 20:18:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  



Winter edition. Ne, že bych z toho měl radost, ale teď jsem vyhodil čtyři tisíce za nový Polarisky, takže na poklice už nezbylo... Jsou odřený, se starým logem, ale tisícovku za novou sadu nedám, nehledě k tomu, že hezký poklice jsou jenom na disky 6J a já disponuji disky 5J [lame]

"Na otázku policie, proč rozmlátil palicí vozidlo Hyundai i30 parkující na sídlišti, vandal odpověděl, že se domníval, že je auto nabourané a chtěl majiteli pomoci, neb je vyučeným klempířem."
Bobesh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 500
Registrován: 4-2014

Odesláno Neděle, 23. listopadu 2014 - 20:56:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak nám pod barákem lajnovali parkoviště. Už jak jsem tam ty bambeloky viděl, jak to dělají, měl jsem dost. Výsledek ofšem stojí za to!!! Křivé jak [cunik], i můj kluk by to snad nalajnoval rovněji.


A tady je vidět ten smysl pro detail. Některé lajny jsou docela krátké, auto se tam prostě nevejde (viz. červená šipka)a některé lajny zase chybí zcela (viz. žlutá šipka)

Prostě práce na úrovni. No ni??

500

(Příspěvek byl editován uživatelem bobesh.)
-OndraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.1.94
Odesláno Neděle, 23. listopadu 2014 - 22:04:30    Odkaz na tento příspěvek  

Počkej, a za tohle někdo dostal zaplaceno?

No ale vlastně, snad bysme nechtěli, aby místa byla udělána na šířku normálně velkýho auta + otevřené dveře

USA parking (internet)
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8564
Registrován: 4-2005
Odesláno Neděle, 23. listopadu 2014 - 22:07:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mik0cz
Pořád to máš lepší jak já. Ne, že by mi na poklice nezbylo, ale vzhledem k tomu, kde a jak parkuju, tak by mi vydrželi možná tak týden, než by si je někdo přivlastnil na své auto... Takže mám prostě na zimu hnusné plecháče bez poklic (ačkoliv mě se ty škodovácký poklice stejně moc nelíbí).

http://atmosferaci.wbs.cz/
http://zeleznicni.wbs.cz/
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8566
Registrován: 4-2005
Odesláno Neděle, 23. listopadu 2014 - 22:20:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

na šířku normálně velkýho auta
USA parking

Noo... Nevím, jestli jsou americký káry zrovna "normálně velký auta" na české, resp. evropské poměry [biggrin] Ale ono to není jen o parkování jako takovém, tedy o velikosti parkovacích míst. Onehdá jsem vyjížděl z nějakých podzemních garáží a přede mnou se tam zasekl kořeň v Hondě Legend, protože se tam prostě nemohl vytočit (výjezd je do kopce, do zatáčky a ještě s velmi vhodně umístěnou závorou). A to není zrovna nějak extra velký auto... No, i když tak teď tak googlím, má to těsně pod pět metrů.

http://atmosferaci.wbs.cz/
http://zeleznicni.wbs.cz/
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3794
Registrován: 10-2008

Odesláno Neděle, 23. listopadu 2014 - 22:53:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Hrajkanie" sa s Octaviou:
Najprv som bol skepticky, ale kym nebudu mat s tym problem "pomahaci a chranici", tak tam ten "Volvo style" oranzovych parkovaciek ostane...
[andel]

Podrobná orienta?ná mapa Bratislavského kraja
EČV - maximá
RZ - maximá
FordClub.sk, fordzona.sk, FordPolicia.sk
Bobesh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 501
Registrován: 4-2014

Odesláno Pondělí, 24. listopadu 2014 - 07:51:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

OndraS. Největší [zadnice] je v tom, že staré (rovné)čáry jsou ještě stále trošičku vidět ( nejlíp to je vidět na druhé fotce, třetí parkovací pole zprava), stačilo jen obmalovat. Oni ale navíc ty chlívečky ještě zmenšili, zhruba 15cm na chlívek. Zdá se, že to není moc, ale každý cm dobrý. No ni?

(Příspěvek byl editován uživatelem bobesh.)
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2230
Registrován: 11-2006

Odesláno Pondělí, 24. listopadu 2014 - 09:11:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak ty lajny jsou fakt boží :D tohle bych normálně z prdele poslal do Světa motorů a na magistrát k tomu :D. To je prostě neuvěřitelný. Dělám ve stavebnictví a neumím si představit, že by naše firma odvedla takovouhle práci. To by s námi každý rychle vyběhl..

Mik: co se Ti na nich nelíbí, vžyď jsou v pohodě [happy] Mně se třeba škodovácký poklice líbí.
Guldys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1342
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 24. listopadu 2014 - 11:39:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mik0cz (634): Poklice jsou v pohodě, ale ty Barumky... Letos jsem poprvé nekoupil Barumky a nemůžu si to vynachválit. Pořidil jsem Sava Eskimo S3+ a s Polarisama se to nedá srovnat. Jezdím s Felicií se Savama stejnou trasu jako s Fabií II s Barumkama (obojí funglovky) a Felicie drží stopu daleko líp. A to je na tom podvozkově o třídu až dvě hůř než Fabia (ta je letošní). Co se týče hluku, jsem letos zažil nepoznané. Nevěřil bych, že je to možné a po přezutí na zimní je jízda tišší než na letních (Barum Brilantis).
Mik0cz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 637
Registrován: 4-2011

Odesláno Pondělí, 24. listopadu 2014 - 16:21:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirous: Hlavně mi vadí, že zrovna tyhle má na autě každej a už se mi skoro až hnusí, jak na ně koukám pořád dokola. Ale zase si říkám, že lepší než holej plecháč, kterej je obzvlášť u Fábie díky těm dírám na (tyhle) kryty extrémně hnusnej.

Guldys: Vidíš, a já si zrovna včera pochvaloval, jak mě překvapilo, že jsou tichý. Ony to taky nejsou starý Polaris 2 (který hučej, to vim z Oktávie), ale jsou to (prý úplně nové) trojky.

"Na otázku policie, proč rozmlátil palicí vozidlo Hyundai i30 parkující na sídlišti, vandal odpověděl, že se domníval, že je auto nabourané a chtěl majiteli pomoci, neb je vyučeným klempířem."