K-report
 

Archiv diskuse RegioJet do 15. 07. 2014  

Diskuse K-report » Archiv 2014 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 15. 07. 2014 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
to je vůl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.39.187.154
Odesláno Pátek, 11. července 2014 - 22:12:25    Odkaz na tento příspěvek  

Zdaňte režijky: To je vůůůl[kladivo]
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1816
Registrován: 8-2012

Odesláno Pátek, 11. července 2014 - 22:54:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl: Mimochodem, i prémiový výrobci jako Audi jsou takový jelita, že i dnes rvou do opěrek monitory za brutální příplatky a zákazníci jsou ještě větší jelita, protože jim to kupujou :-)
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6253
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 12. července 2014 - 06:59:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glory: z této informace si nelze nic vzít, než jen to, že to umí a že si to lze objednat. Zajímavější by byla čísla říkající, kolik % z prodaných aut toto mají přiobjednáno a zaplaceno. Samozřejmě si to své zákazníky najde v těch autech.

◊Umím [zadnice], ale umím s ním zázraky.◊
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1461
Registrován: 8-2012
Odesláno Sobota, 12. července 2014 - 08:38:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

netřeba žádné další elektroniky... kam my to s tímhle přístupem jednou dotáhneme
Modrogumům nechápajícím základní princip rád znovu vysvětlím: když je v sedačce vlaku/autobusu/letadla zabudovaný nějaký IFE (IRE [happy] ), tak to ještě neznamená, že se na to MUSÍTE dívat. Stejně tak kafe na občerstvení - NEMUSÍTE ho pít. Noviny zdarma - NEMUSÍTE je číst.
Je to jasné? Není? Tak ještě z druhé strany: dva lidi, jeden by chtěl ve vlaku dostat kafe / noviny / koukat na film, druhý nechce. Situace: ve vlaku se nerozdává kafe / noviny / nedá se tam koukat na film. Ten co to chtěl má smůlu, ten co to nechtěl nemá problém. Druhá situace: ve vlaku se rozdává kafe / noviny / je tam sedačkové IFE. Ten co chtěl kafe / noviny / film dostává jím požadované, pro toho co nechtěl se situace nemění (kafe / noviny si nebere, na film se nedívá). Teď už chápete?
(Vynechávám teda typického držitele PJD, který si vezme od všeho dvakrát a pak bude pičovat, že kafe je hnusné, nutili mu noviny a IFE nepotřebuje [biggrin])

P.S. První film se v letadle promítal v roce 1925. Oni to asi jsou všichni DEBILOVÉ, když to dělají, protože toho NETŘEBA.
J. Kučera nereg.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.131.62.38
Odesláno Sobota, 12. července 2014 - 08:55:27    Odkaz na tento příspěvek  

Proboha ukažte mi dopravce (národního), který dává kafe/noviny a já nevím co zdarma. Nezažil jsem to ani u DB, SNCF, OeBB, DSB, ba dokonce ani u soukromých dopravců v Anglii. A měl jsem možnost vyzkoušet všechny možné kategorie vlaků. Prostě když budu chtít kafe tak si ho v tom vlaku koupím ve vlaku-světe a krotiteli div se, a to jsem držitelem těch vašich PJD! Holt Vám asi nebudu zapadat do vas "teorie správného zaměstnance ČD". A noviny-asi vím, že budu chtít číst, ne? Tak si je prostě koupím...
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3889
Registrován: 8-2006
Odesláno Sobota, 12. července 2014 - 09:05:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ukázkový názorový veletoč, kdy třeba zásuvky ve vozech byly obhajovány NUTNOSTÍ PRACOVAT[pozor] a ejhle - najednou nikdo nic NEMUSÍ.[crazy] ( Situace typu 2 lidi vedle sebe, jeden chce spát a druhý má zapnutý monitor jsou prostě kouzelné.)
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6254
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 12. července 2014 - 09:08:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T_._H_.: Když nemusím číst, pít, koukat, poslouchat, ...

Proč bych měl jet tímto dopravcem? Kvůli s nefunkční klimě? Kvůli pár korunám s nezajištěnými přestupy? Nejistým dojezdem?

čelakovičan: když budu chtít pracovat, tak rozhodně ne na cizím a nejistým (?) zabezpečením.

◊Umím [zadnice], ale umím s ním zázraky.◊
Tita
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 6-2006
Odesláno Sobota, 12. července 2014 - 10:36:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže ještě jednou: A kdo vás (režijkáře) nutí v tom jezdit? Co vám na tom teda vadí? Očividně si to svou klientelu najde, tohle je stejně zbytečné, jako se ptát, proč někdo sleduje Novu a čte Blesk, což mimochodem je trochu více společensky nebezpečné, než jezdit dopravcem, který nabízí něco navíc, co můžete, ale NEMUSÍTE využít.

Nechápu, co je na tom pohoršujícícho, že někdo v rámci svého business plánu nabízí prémiové služby. Proč by proboha živého v kapitalismu NEMOHL? [crazy]

Ad nezajištěné přestupy: Znáte nějakého jiného dopravce (vlakového, autobusového), který vás během celého dne se zajištěným přestupem dopraví do Zlína za méně než čtyři hodiny?
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6255
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 12. července 2014 - 11:06:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tita: a proč sem motáš režijkáře? To s mými dotazy vůbec nesouvisí.

◊Umím [zadnice], ale umím s ním zázraky.◊
Tita
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 6-2006
Odesláno Sobota, 12. července 2014 - 12:01:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jsem rád, že jsi se chytil toho nejméně podstatného v celé zprávě [rofl] Je to jen pouhupouhá generalizace založená na tom, kteří z vás tu kolem sebe kopete nejvíce.

Ale teď zcela vážně: Na zmíněné relaci mi bez ohledu na nějakou ideologii (každý z dopravců má své chyby) přijde nejvýhodnější kombinace RJ do Olomouce a SA do Zlína. Přestup garantován několikrát denně a není nutné se z Otrokovic hrabat trolejbusem. Kávička a noviny jsou jen bonus [rofl]. Jezdím tuto trasu cca 1x měsíčně tam a zpět už zhruba 2 roky. Mám In-25 a i s tou mě pořád cokoliv s ČD pořád vychází dráž, než Standard kupé v RJ. Klimatizace i topení fungovalo vždy, dojel jsem úplně pokaždé, v 90% případů včas či dříve. Takže teď se ptám já: Proč bych tím dopravcem jet neměl?
Lc937gt11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1431
Registrován: 1-2009

Odesláno Sobota, 12. července 2014 - 12:20:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad J.Kučera nereg.:imho, klidně Vám ukážu státního dopravce, který dává něco zdarma:
- královna "Modrá matka": krom wifi nabidka prémiového servisu v 1.a 2.tride SC a 1.tride EC"denni tisk a neperlivá voda zdarma",
Zábavní portál v SC
- RENFE:vyuziti zábavních systémů na palubě vlaků AVE
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6256
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 12. července 2014 - 12:25:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tita: tím, že položím pár dotazů kolem sebe kopu? Ty musíš mít pěkně vyhoukáno v kebuli [crazy]

◊Umím [zadnice], ale umím s ním zázraky.◊
Ekholmmesotitsch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 909
Registrován: 12-2009
Odesláno Sobota, 12. července 2014 - 12:36:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

J. Kučera nereg.: Národní železniční dopravci to zatím nenabízí, ale RegioJet se chce očividně inspirovat leteckými dopravci, které ve většině případů aspoň vodu zdarma nabízí. Taky bych se bez toho ve vlacích pohodě obešel, ale cestující asi o to mají zájem, stejně jako o Wi-Fi.
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3891
Registrován: 8-2006
Odesláno Sobota, 12. července 2014 - 12:37:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže když je něco více společensky zbytečné ( NOVA, Blesk ), tak JE ZBYTEČNÉ[coze] o tom mluvit? Žlutý folklór o tom, že kdo neleze žlutému do řiti je automaticky režijkář tady taky dlouho nebyl. Já režijku nemám a nejspíš nikdy mít nebudu. Za své ježdění si ŘÁDNĚ PLATÍM, akorát teda nemám potřebu lézt žlutému do řiti.[lame] Budete se s tím muset někteří smířit.

ad Zlín: No tak já teda vytáhnu třeba relaci Čelákovice - Olomouc s přestupama v Lysý a Kolíně a taky se budu ptát: Proč bych tím dopravcem jet neměl?
Tita
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 88
Registrován: 6-2006
Odesláno Sobota, 12. července 2014 - 13:31:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Penik Zbytečné vše vztahovat na sebe, kopáním kolem sebe jsem zrovna tebe nemyslel. Každopádně argumentace k věci stále žádná, takže to asi necháme být, což? [happy]

čelakovičan Ale ne, to jsme se špatně pochopili, napsal jsem to trochu zkratkovitě. Ne že nemá cenu se o Blesku a Nově bavit z nějakého společenského hlediska, diskurz o podobě českých médií je dnes snad důležitější, než v posledních letech. Spíš jen, že je bláhové si myslet, že někoho jen tak přinutíte, aby začal sledovat seriózní média a zbavil se touhy po senzacích. A zde je ta analogie se žlutým dopravcem: Těžko někoho nabádat, aby se vzdal bonusového servisu a začal jezdit s někým jiným, když jsou právě ty prémiové služby to, co ho na RJ lákají. Marketing má holt Jančura zmáknutý dobře a na lidi to funguje, takže je to trochu jako boj s větrnými mlýny, řešit, proč tím ti lidé vůbec jezdí, klidně i jen proto, že nevím, jak toto chování může ohrožovat někoho jiného, natož společnost [happy]

a ad Zlín: To byla reakce na Penika, který se takto podivoval první. Já jen dal příklad trasy, na které jsou - myslím celkem objektivní - důvody, proč RegioJetem jet. Na té trase mi nikdo jiný garantované přípoje i v časech mimo špičku nenabízí. Kdybych měl jet z Čelákovic do Olomouce, taky pojedu ČD. Nikomu do řiti nelezu, ať si jezdí každý kým chce
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1818
Registrován: 8-2012

Odesláno Sobota, 12. července 2014 - 14:20:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Penik: očividně se zatím najde pořád dost lidí co chce, pátky jsou i s delšíma vlakama téměř plné a problémy s klimatizací se opakují stále, přesto to ty lidi neodradí a jezdí.
Stejně tak se najdou lidi, co dají 800 za jízdu v tramvaji na trošku lepší sedačce :-)
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3892
Registrován: 8-2006
Odesláno Sobota, 12. července 2014 - 15:31:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud někdo jede s dopravcem PRÁVĚ kvůli prémiovým službám, tak jsou ale zase zbytečné řeči o tom, že lidi NEMUSÍ to či ono.

ad Zlín: Částečný souhlas. Protože žádný dopravce neobsáhne všechny možné relace. Takže modří možná nejezdí do Zlína co 2 hodiny, ale co 2 hodiny je v OL přestup z dálkovky na R80x ( a naopak ) a ty R80x obslouží krom "Zlína" v podobě Otrokovic ještě další místa v regionu.

ad média: Přiznám se, že bych chtěl být bláhový a přál bych si, aby lidé začali, pochopitelně dobrovolně, ta seriózní média sledovat v míře větší než velké.[happy] Touha po senzacích nechť tu klidně je, ale jen v nějaké malé míře.
PPP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.117.62.251
Odesláno Sobota, 12. července 2014 - 15:39:57    Odkaz na tento příspěvek  

Pro ty, kteří ještě neviděli aktuální banner RJ SK s nabídkou zaměstnání :-)
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1462
Registrován: 8-2012
Odesláno Sobota, 12. července 2014 - 18:32:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proč bych měl jet tímto dopravcem?
Ale vždyť s ním jezdit nemusíte. To je právě to skvělé na konkurenci, že si cestující může vybrat, i když vás to strašně sere a nejradši byste to zase zakázali.
Zkuste ale přestat nenávidět kafe zdarma (to je jen takový zástupný důvod, vůči kterému se modrogumové vymezují) a zamyslete se, jestli na úspěchu konkurence nemá náhodou lví podíl předchozí "kvalita" služeb takzvaného "národního dopravce"...
Duchodce_z_vysočiny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 170
Registrován: 12-2010

Odesláno Sobota, 12. července 2014 - 18:56:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když teda je kvalita služeb u národního dopravce (dále ČD)tak špatná, proč se jí mílovými kroky snaží žlutej bůh vyrovnat, příkladem u ČD jsou udajně všechny vozy špinavé uvnitř, tak žlutý má vozy špinavé zvenčí a uvnitř možná taky, tam nevím, nemohu posoudit, denně s ním nejezdím, dále proč žlutí připosránci nadávají na to že u zlé ČD se jezdí jak dobytek v nacpaných velkoprostorových vozech, žlutobůh už to chce taky, zlé ČD aspoň funguje tolik omýlaná wifi síť daleko kvalitněji, žluťáskovi vypadne jak opustíte Prahu a objeví se zase až v Ostravě a mohl bych pokračovat

A teď žlutofanatici do mě, i když se nesnažím obhájit nikoho, každý má svě pro a proti
Pajas2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 418
Registrován: 10-2009
Odesláno Sobota, 12. července 2014 - 19:12:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nemohu posoudit, denně s ním nejezdím
žluťáskovi vypadne jak opustíte Prahu a objeví se zase až v Ostravě
Jak to víte, když se žlutým nejezdíte? [biggrin]
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10442
Registrován: 11-2002
Odesláno Sobota, 12. července 2014 - 19:29:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pajas2: jaksi jste pominul to slůvko "denně"... [lame]
Tita
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 89
Registrován: 6-2006
Odesláno Sobota, 12. července 2014 - 19:38:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Duchodce_z_vysočiny: U nových vagonů co se týče čistoty zvenku jasně vedou ČD nad RJ i LE, ale zvenku ten vlak vidím leda tak při nástupu, nebo když se ohlédnu při výstupu.

Vevnitř je to už náročnější, nelze zcela generalizovat. Občas narážím na horší kousky, občas na lepší. U RJ je vidět, že se spoléhá např. na to, že cestující veškerý odpad předají stewardce a tudíž není potřeba hlídat, jestli jsou vyprázdněné koše v kupé. Hraje se zkrátka na efekt a efektivitu, což prostě části lidí může oprávněně vadit. Faktem však je, že většina cestujících odpadkový koš během své cesty zkoumat nebude, takže jen těžko vytěsní vzpomínky na červenou koženku, zamlžená okna co nejdou zavřít a upatlané záclonky.

Přijde mi, že wifi se zlepšuje, v začátcích opravdu fungovala nejdéle do Úval. Je pravda, že v kopcích na orlickoústecku to vypadne prakticky vždy, ale většinu cesty teď signál stačí na běžné činnosti. Stahovat hudbu nebo streamovat videa ve vlaku nepotřebuju. U ČD jsem s wifi nikdy neměl tu čest, takže nemohu srovnat.

ad čelakovičan: Ještě co se týče toho prémiového servisu - já nevím, podle mě se tohle vůbec nevylučuje. Nevím, proč by v jednom kupé nemohl jet člověk, který jede s RJ alespoň částečně kvůli kávě a novinám a člověk, kterého to vůbec nezajímá. Když si nic dávat nechci, jednoduše si třeba nandám sluchátka a stewardkou jsem rušen prakticky stejně jako tím, že někdo z kupé odchází na záchod nebo vystupuje. Prostě můžu, ale nemusím [happy]
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6258
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 12. července 2014 - 20:43:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T_._H_.: koukám, že "doňa mimoňa" bude asi tvoje kamarádka. [crazy]

Prosím pěkně, kde ve svém příspěvku píši cokoliv o tom, že chci něco zakázat a že mě něco sere?

Zase podsouvání něčeho, co tu nezaznělo? [crazy] Chocholoušek má dovolenou, pane ukřivděný?

◊Umím [zadnice], ale umím s ním zázraky.◊
Pajas2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 419
Registrován: 10-2009
Odesláno Sobota, 12. července 2014 - 20:49:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slovo "denně" jsem zaznamenal, ale hlavně mi neuniklo slůvko "údajně". Kromě toho to, že cestující nejezdí denně, lze brát i tak, že jel třeba jen jednou v roce. [happy]
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1819
Registrován: 8-2012

Odesláno Sobota, 12. července 2014 - 22:12:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Duchodce_z_vysočiny: a není hezký, že ta nejlepší wifi, kterou mají nyní ČD je ta stejná wifi, o které nám dlouho tloukli do hlavy, že to nejde [happy]
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6259
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 13. července 2014 - 09:28:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glory: kde prosím pěkně ČD psaly/tloukly do hlavy, že to nejde?

◊Umím [zadnice], ale umím s ním zázraky.◊
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.47.60
Odesláno Neděle, 13. července 2014 - 11:26:14    Odkaz na tento příspěvek  

Při mých cestách mezi KV a DC se snažím preferovat spojení vlaky Os vedených 440 (Panter) / 844 (Shark) před cestou R vedených 363+B / 842,854 z důvodu "přidané hodnoty" v podobě:moderních jednotek,klimatizace,wifi,možnosti si dobít telefon,notebook,foťák ...
To už pár měsíců není pravda - všechny chebské R mají klimatizovaný vůz, zásuvky na NTB apod. A dál těch pár minut do DC buď EC nebo 440, přinejhorším R. Představa strávení celé cesty v osobáku je celkem děsivá.
Apollo_17
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4328
Registrován: 8-2007

Odesláno Neděle, 13. července 2014 - 12:17:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Představa strávení celé cesty v osobáku je celkem děsivá.

Ona délka cesty Osobákem je 3 h,6 min a R 2h,37min(to jen v případě jízdy Ul-Dc soupravou 854+054).Při " dál těch pár minut do DC buď EC nebo 440" se protáhne doba jízdy také na 3 hodiny.

Takže zase tak děsivé to není,zvláště v horkých dnech,nebo při větším obsazení R(v klimatizovaném hytláku také nemusí být místo).
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.47.60
Odesláno Neděle, 13. července 2014 - 13:12:49    Odkaz na tento příspěvek  

No nevím, asi jsem na hlavu, ale než riskovat, že Os bude někde čekat na přípoj nebo bude zpožděný výlukou apod., tak jezdím vcelku spolehlivými rychlíky.
Nesni
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 6-2014
Odesláno Neděle, 13. července 2014 - 13:24:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Penik:
Březen 2009, operátoři nabízejí mobilní signál do vlaku, ČD odmítají s argementací: „Z provozu tohoto zařízení budou mít profit operátoři mobilních sítí a ne naše společnost. Naši cestující se stejně pro cestu vlakem nerozhodují na základě kvality signálu mobilních telefonů, ale pro jiné výhody železnice."

odkaz
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6260
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 13. července 2014 - 14:27:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nesni: kde se v uvedeném článku píše o wifi a odmítnutí/tlučení? Pokud dobře chápu uvedený článek, tak se jedná o pokrytí tratě/vozů signálem mobilních operátorů signálem GSM, nikoliv o pokrytí vozu signálem wifi.

Takže jeden o voze a druhý o koze? [crazy]

◊Umím [zadnice], ale umím s ním zázraky.◊
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1465
Registrován: 8-2012
Odesláno Neděle, 13. července 2014 - 17:17:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

se jedná o pokrytí tratě/vozů signálem mobilních operátorů signálem GSM, nikoliv o pokrytí vozu signálem wifi
Hm, a ten "signál wifi" (datový tok) se teda do toho vlaku dostane jak, když ne GPRS/EDGE/3G/LTE datovým přenosem v GSM síti mobilního operátora? Vlak si za sebou odvíjí šňůru s ADSL nebo jak si to představujete?
Aleš_Liesk.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2248
Registrován: 9-2011
Odesláno Neděle, 13. července 2014 - 17:26:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

JKučera Proboha ukažte mi dopravce (národního), který dává kafe/noviny a já nevím co zdarma. Nezažil jsem to ani u DB, SNCF, OeBB, DSB,
Doufám, že ČD považujete za "národního dopravce", a tedy "ukazuji":

https://www.facebook.com/cdrail/posts/572398222784875
České dráhy ... Vlaky, které doprovázejí vlakušky a v nichž poskytujeme cestujícím v ... Voda a denní tisk zdarma je našim zákazníkům samozřejmě nadále k ...

Dráhy rozšíří servis na dálkových vlacích, seškrtají externí vlakušky ...
ekonomika.idnes.cz/drahy...vlakusek-dgi-/eko-doprava.aspx?
28. únor 2014 ... České dráhy zečtyřnásobí počet spojů, kde tyto služby budou nabízet. ... zdarma
kávu, vodu či denní tisk v každém voze bez ohledu na třídu.

České dráhy, a.s. | Služby ve vlaku
www.cd.cz/vnitrostatni-cestovani/nase-vlaky/-3529/
Vlaky Českých drah standardně nabízejí cestujícím ... Denní tisk a vodu zdarma poskytujeme samozřejmě nadále i ve 2. třídě všech ...

Vlakušky - INESS
www.iness.sk/stranka/9424-Vlakusky.html
24. mar. 2014 ... Vlakušky boli obyčajne slečny príjemného vzhľadu (sem tam sa ... ponúkali
noviny a nápoj zdarma a „starali sa o pohodlie“ cestujúcich. Každý cestujúci mal nárok na noviny (Blesk, či Mladú frontu) a fľašku vody, alebo kávu a čaj v plaste.

Stevardky ovládnou české koleje. Po Jančurovi s nimi vyrukují i ...
byznys.ihned.cz/c1-52717400-stevardky-ovladnou-ceske-koleje-po- jancurovi-s-nimi-vyrukuji-i-ceske-drahy
31. srpen 2011 ... Poprvé by se ve vlacích Českých drah měly stevardky objevit již ve ... Tento krok nenechal chladnými ČD, takže ty od 1. září nasazují svoje "vlakušky" také. ... denní tisk a vodu zdarma i cestujícím ve druhé třídě,“ dodal Blažek.
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6261
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 13. července 2014 - 17:30:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T_._H_.: Přečti si znovu článek, tak si přečti o čem to tu je. Pak možná pochopíš. Snad po tobě nechci tak moc. Nebo opět nechceš?

◊Umím [zadnice], ale umím s ním zázraky.◊
Miroslav Zikmund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.27
Odesláno Neděle, 13. července 2014 - 17:50:02    Odkaz na tento příspěvek  

Aleš_Liesk. : no jo, jenže "národní dopravce" musel reagovat na "barnumskou reklamu" žlutého dopravce, který tohle zavedl jako "poskytování lepších služeb" než nabízí modrý dopravce. Zřejmě nepočítal s tím, že těžkopádný modrý dopravce udělá totéž a krom toho ještě sníží ceny jízdenek na žlutou úroveň ...
Vlakušky (dodané agenturou) mizí a jejich funkci přebírá pracovník obsluhy vlaku. Místo kafe se podává neperlivá voda (není rozdíl mezi vodou z kouhoutku) ...
Banán
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.164.75
Odesláno Neděle, 13. července 2014 - 17:51:36    Odkaz na tento příspěvek  

Banán je protáhlé ovoce (nesladké druhy s vyšším obsahem škrobu (plantain) zelenina[1]) a plod banánovníku (epigeická bobule). Jde o velice žádanou komoditu produkovanou zemědělci tropických zemí, kde tvoří významnou složku potravy. Banány mívají obvykle hmotnost mezi 125–200 g, ta je však významně závislá na konkrétním kultivaru. Z této váhy asi 80 % představuje jedlou část a zbývajících 20 % připadá na kožovitou slupku. Banán se (po kukuřici a rýži) stal třetí plodinou, u níž je znám celý její genom.[1]

Vůně, chuť a konzistence plodů je významně ovlivněna teplotou, při které dozrávají. Při nízkých teplotách šednou a kazí se. Banány dodávané na trh mírného pásma (tedy i k nám) jsou sklízené tak, že dozrávají během dopravy. Snížení teploty během této doby zvyšuje životnost plodů, ale, jak již bylo zmíněno výše, negativně ovlivňuje jejich kvalitu, proto při dopravě nikdy nebývají chlazeny pod 13,5 °C. Proto se také nedoporučuje ukládat nakoupené banány do lednice, protože jejich kvalita tím značně utrpí.[zdroj?] Zajímavostí je, jak se nechávají banány dozrávat. Tento proces probíhá v tzv. tlakových komorách, do kterých se celé nerozbalené kartony s banánovými plody umístí. V tlakové komoře dojde "k omačkání plodů" inertním plynem, čímž se nastartuje zrychlený proces zrání. Zralost banánů (v obchodech, popř. skladech) se určuje speciální stupnicí dle podílu zahnědlých skvrn a ploch na slupce. S postupujícím zráním se banán také zakulacuje.

nenidulezite
Neregistrovaný host
Odeslán z: 133.242.53.172
Odesláno Neděle, 13. července 2014 - 18:07:37    Odkaz na tento příspěvek  

Banan: Ze by vitez souteze o nejsmysluplnejsi prispevek tematu regiojet?
Nesni
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 6-2014
Odesláno Neděle, 13. července 2014 - 18:20:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Penik:
kde se v uvedeném článku píše o wifi a odmítnutí
Konkrétně o wifi to sice není, ale bez signálu ve vlaku žádnou wifi neuděláte. Článek je o přístupu ČD k zákazníkům s mobilními telefony/notebooky v minulosti. O vyloženém odmítnutí nabídky operátorů ze strany ČD se v článku píše poměrně jasně.
dvx
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.169.249
Odesláno Neděle, 13. července 2014 - 20:11:24    Odkaz na tento příspěvek  

ČD konečně začíjí chápat co je to marketing. Třeba reklamní banner na idosu, který prezentuje dopravu vlakem z Prahy do Brna. Na první pohled zaujme ilustrace kolony aut a autobusů, kde auta mají většinou červenou barvu a autobusy žlutou. Dále výstižně podává informace o tom, že cena začíná na částce 160Kč (stejně jako u SA, pokud se nepletu), o možnosti koupení online v e-shopu, cestovní době a četnosti spojení. Myslím, že jsem viděl i bilboard v Brně u grandu. Tomu říkám rozumně vynaložené prostředky za reklamu.
H_n_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 306
Registrován: 3-2009

Odesláno Neděle, 13. července 2014 - 22:01:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevím 100% co bude v prostorách bývalých ČD Informací v Hranicích na Moravě ale podle vzhledu interiéru, kde ještě momentálně probíhají rekonstrukční práce, (již je hotová-nová podlaha, snížený strop, nové vchodové dveře a nátěru který dostal oranžovo-žlutou barvu a momentalně se tam montuje černý nábytek) to nasvědčuje právě pobočce RJ.

Hranice na Moravě
P_z
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1004
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 13. července 2014 - 22:40:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

H_n_m: Přesně to tam bude[wink]
Minibox-reg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.214.148
Odesláno Neděle, 13. července 2014 - 22:52:11    Odkaz na tento příspěvek  

Tak billboardy visely v Brně už roky dřív když najednou šlo snížit cenu na 160 Kč aby dorovnali autobus. Ovšem bylo jim to houby platné s tím D1 expresem (což je škoda).
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1821
Registrován: 8-2012

Odesláno Pondělí, 14. července 2014 - 01:19:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

W. jo jeden vagon na rychlíku určitě postačí pro všechny - navíc ještě s "oddílem" pro samostatně cestující ženy. Mimochodem, opět je tato jedna dvojka daleko lepší jak jednička řazená na stejném vlaku. Ten osobák sveze všechny cestující v tom stejném.
Aleš_Liesk.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2250
Registrován: 9-2011
Odesláno Pondělí, 14. července 2014 - 09:01:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MZ: já nehodnotím smysluplnost "vody zdarma" (ani žluté, ani modré), jen jsem odpovídal JKučerovi, který chtěl ukázat nějakého "národního dopravce", který dává "vodu a noviny zdarma".
Přišlo mi zvláštní, že ho hledal v zahraničí (a nenašel), zatímco ho nenapadlo podívat se doma.
(Nicméně jeho původní příspěvek je poněkud neadresný - neuvádí, na co konkrétně odpovídá, takže je možné, že JKučera to myslel jako "co že to ty ČD dělají za hloupost, žádný jiný národní dopravce vodu nerozdává")
J. Kučera nereg.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Pondělí, 14. července 2014 - 09:21:06    Odkaz na tento příspěvek  

Aleši, mě jakožto zaměstnanci ČD to samozřejmě ani nenapadlo pomýšlet zrovna na ČR. Dalo by se říci, že jsme v tomto totiž pustým ostrovem v celé Evropě... Pardon tedy, že jsem se špatně vyjádřil a dal tak modrobijcům další důvod k flamu..
Aleš_Liesk.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2252
Registrován: 9-2011
Odesláno Pondělí, 14. července 2014 - 12:57:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

JKučera: a abych si to teda ujasnil - vydávat "vodu zdarma" je podle vás dobře nebo špatně?
J. Kučera nereg.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Pondělí, 14. července 2014 - 13:15:37    Odkaz na tento příspěvek  

Já neřeším co je dobře nebo špatně, já jen vím, že se to takhle skoro nikde v Evropě nedělá...
konkurence
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Pondělí, 14. července 2014 - 15:06:26    Odkaz na tento příspěvek  

loophole
Neregistrovaný host
Odeslán z: 91.197.118.74
Odesláno Pondělí, 14. července 2014 - 15:13:09    Odkaz na tento příspěvek  

Dobrá snůška nesmyslů. Měl jsem co dělat dočíst jí do konce...
Aleš_Liesk.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2253
Registrován: 9-2011
Odesláno Pondělí, 14. července 2014 - 15:33:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak mně to pro jistotu ani neotevře prohlížeč, z důvodu "trvalé závady na stránce" [proud]
J. Kučera nereg.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Pondělí, 14. července 2014 - 16:03:03    Odkaz na tento příspěvek  

Ve Firefoxu to jde normálně...
kakoš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.138.49
Odesláno Pondělí, 14. července 2014 - 16:11:48    Odkaz na tento příspěvek  

Celkem slušný názor..
Miroslav Zikmund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.27
Odesláno Pondělí, 14. července 2014 - 17:08:06    Odkaz na tento příspěvek  

Aleš_Liesk. & J. Kučera nereg. : voda "zadarmo" se dává jako odškodnění cestujících, například když nejde klimoška - např. v ICE 3 v "jediném" voze kde jsem seděl nešla (osobně mi to nevadilo), tož nás vlakový doprovod podělil balenou vodou ze "špajzáku" - cestující v ostatních vozech měli smůlu, tam se klimatizovalo, před pár týdny při hodinovém zpoždění IC z Nimes do Clermond-Ferrand podobně, byť tam špajzák nebyl, ale zřejmě mají to mají nějak vymyšleno a zajistí přes stanici ...

Víme, že "zadarmo" to ve žlutém, modrém, černém vlaku není, projeví se to v provozních nákladech, resp. kryje se to z tržeb ... pokud držitel IN 100 nebo jedničkového doplatku pojede každý den oběma směry EC, tak u jedničkového doplatku ČD vydají za noviny a vodu "zadarmo" víc, než kolik stojí jedničkový doplatek ... on se to více méně vrátí i při jedné jízdě každý pracovní den ...
U žlutého a černého dopravce jsoucích ve ztrátě dobrý důvod, proč v té ztrátě jsou - jsem-li ve ztrátě, tak bych jaksi neměl dávat nic zadarmo ...
Stejně tak není zadarmo denní tisk. ČD měly jakýsi "holport" ohledně MfD, dostávaly to za nějakou nižší cenu v rámci "barterového obchodu", když zchlamst MfD jistý podnikatel Babiš, tak si každý výtisk musí ČD koupit za plnou cenu (jak jsem koupil, tak prodávám ...).
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1822
Registrován: 8-2012

Odesláno Pondělí, 14. července 2014 - 19:19:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nejkrásnější je, že R ve slově Regional ví úplně každej co znamená, za to u autobusu Man Lions Regio zase asi nikdo netuší co znamená to Regio a ještě se to bere jako pokrok.
Miroslav Zikmund: on(i) to ale dělat musí, protože pak by s nima nikdo nejel, a ztráta by byla ještě větší. Navíc v Economy u Leoše je "zadarmo" akorát wifi a zásuvky, pokud se nepletu.
A u Radima se o to zase oškubou stewardi, tudíž z jejich moc krve neteče.
Noviny
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.214.148
Odesláno Pondělí, 14. července 2014 - 19:32:01    Odkaz na tento příspěvek  

MZ - nevim co jste slyšel ale u RJ když chcete dát do autobusů / vlaků nějakou remitendu svého časopisu, tak jim za to ještě platíte. U novin to je podobné, tedy ne že by za to platili, ale pokud vůbec něco platí RJ/SA za noviny, tak je to naprostý pakatel. Pak tu máme něco jako inzerci za barter apod. Pokud by měl Radim platit plnou cenu novin jsem si jistý že už v buse dávno nejsou nebo ve velmi omezeném rozsahu (asi jako u jiného dopravce, kde leží pár ks novin u řidiče a kdo si je vezme první, má je, zbytek má smůlu).
Noviny
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.214.148
Odesláno Pondělí, 14. července 2014 - 19:35:38    Odkaz na tento příspěvek  

MZ - logika "dává něco zadarmo, proto má větší ztrátu" se sice nabízí, nicméně je docela mimo. Je pro dopravce lepší získat cestujícího a dám mu "slevu" formou novin (pro cestujícího) zdarma nebo mít tu sedačku prázdnou? Když už nic, aspoň se mu sníží ztráta. Stejně tak když mi jede autobus cca 15 minut od sebe, jednoznačně volím SA - za stejnou cenu (možná i o něco nižší u SA) k tomu mám ty noviny, které bych si jinak kupoval a možnost dalších služeb, které občas využiju. U konkurence nemám nic, akorát o půl hodiny delší jízdní dobu...
Kůň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 802
Registrován: 1-2012

Odesláno Pondělí, 14. července 2014 - 20:21:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

U konkurence mám půl autobusu pro sebe a klid [happy].

Každý má právo na můj vlastní názor.
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1824
Registrován: 8-2012

Odesláno Úterý, 15. července 2014 - 04:02:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Noviny: platí tím, že jim poskytnou reklamní prostor, například polepenej zadek autobusu, reklama v úvodním spotu a taky u nich přes reklamku inzerují.
Což kdyby měli oplácet u SA Agipu to co všechno jim toleruje a poskytuje, tak musí být autobusy i vlaky v reklamě na Agip i se střechou + nálepka na každým sedadle i krytech schránek na příruční zavazdla

(Příspěvek byl editován uživatelem Glory.)
J. Kučera nereg.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Úterý, 15. července 2014 - 08:10:38    Odkaz na tento příspěvek  

Tak já už jsem z toho teda jelen.. Proč tedy nezavedou stejné ceny jako my (ČD a.s.), když lidé jsou z nich tak nadšení a pořád mají dobře obsazené vlaky? Hlava mi to nebere, přece když mají tak super servis, krásné stevard(k)y, dortíky za pár korun, kafíčko zadarmo, prostorné a pohodlné vozy, proč tedy nejezdí i RJ a LE za nějakých cca 300,- Pha-Ova? Proč má na dnešek RJ jízdenky i za 190,-? Z logiky věci mi plyne, že za těch 300,- by s ním ty lidi jeli taky rádi..