K-report
 

Archiv diskuse RegioJet do 18. 04. 2014  

Diskuse K-report » Archiv 2014 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 18. 04. 2014 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3289
Registrován: 12-2003

Odesláno Čtvrtek, 17. dubna 2014 - 15:29:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Úpa: stát už konečně začal přemýšlet. Kdyby tam seděl ještě psychopat Žák, možná by bylo rozhodnutí jiné. Ale stát si nejspíš spočítal, že za vlaky, které Jančura chtěl za ČD převzít (Slovensko), by nakonec zaplatil o desítky milionů více, než když tam je nyní státní monopol. Pak je ovšem otázka, do jaké míry to žlutý jehovista myslel vážně. Protože stát také nanačil, že jeho firma je nespolehlivá. A jsme doma..

Píšu převážně do papíru, v pracovní smlouvě mám redaktor MF DNES. (Zrzounek)
Novinářská objektivita: Oficiálně dráhy dosud novinku neoznámily, objevila se pouze na neoficiálním facebookovém profilu drah - vlastní profil dráhy nemají (Zrzounek)
Podnět na prověření rychlosti RJ jsem dostal od jednoho z vysoce postavených manažerů CD (Zrzounek)
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1003
Registrován: 8-2012
Odesláno Čtvrtek, 17. dubna 2014 - 15:55:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

R_1463Úpa: myslet si, jak to bude se soukromníkem jiné, je dost naivní
Já nevím; máme nějaké státní pekárny chleba? Státní autoopravny? Státní fabriky na výrobu letadel? Státní telekomunikace? Nebyli jsme moc naivní, když jsme "soukromníkům" dovolili péct chleba, opravovat auta, vyrábět letadla, provozovat telefony?
Vzpomeňte si (pokud jste dostatečného věku), jakou brzdou rozvoje internetu byla státní společnost "SPT Telecom". Vzpomeňte si, jak tehdy pořvávali tehdejší soukromníkobijci, že provozovat telekomunikace (vozit lidi vlakem) může jen státní podnik, protože fujfuj soukromníci jdou jen po zisku a nabídnou drahé a nekvalitní služby (např. budou mít oschlé suši - to by se vám u státního podniku rozhodně nikdy nestalo [happy] ), rozbijou systém, neumožní zavolat si pomoc (jet vlakem k doktoru) chudáku babičce z Horní Dolní? Poznáváte to?
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2317
Registrován: 2-2009

Odesláno Čtvrtek, 17. dubna 2014 - 16:26:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: Už jste jako my, vítáme vás v klubu.[lol]
Stále stejná píseň, chce to změnu.
czmarda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 1-2013
Odesláno Čtvrtek, 17. dubna 2014 - 16:32:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

TH: protože 99% služby objednává stát a tak si službu může dodat sám, ne? Jako kdyby majitel firmy křičel, že mu firma nefunguje a pomůže mu, když konkurence převezme jeho zakázky. Vše jsou jen trapné výmluvy politiků, že konkurence pomůže, ale přitom oni sami mají nástroj na zlepšení. Soukromníci totiž nemají žádný zázračný recept, který nelze aplikovat na ČD.

Současný stav má navíc jedno velké pozitivum a to je možnost změny, protože jako majitel ČD můžu dělat skoro jakékoliv změny v objednávce. Když vyhraje někde soukromník, tak mu těžko seškrtáte vlaky o třetinu, změníte ramena apod.

Př. Kdyby RJ dostal linku Ostrava - Krnov - Olomouc, těžko budete po dvou letech domlouvat, že byste chtěl objednat kapacitnější jednotky, protože RJ nebude mít kam umístit svá původní vozidla.

(Příspěvek byl editován uživatelem czmarda.)
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1005
Registrován: 8-2012
Odesláno Čtvrtek, 17. dubna 2014 - 16:40:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tak si službu může dodat sám, ne?
Může, když ji chce dražší a horší, než v konkurenčním prostředí. Což, chápu, "stát" většinou chce, protože v tom bordýlku pak nejsou vidět různé ulejvky bokem. A pak se akorát čeká, až se najdou užiteční idioti, co tomu zatleskají a budou to hájit.
Kdyby RJ dostal linku Ostrava - Krnov - Olomouc, těžko budete po dvou letech domlouvat, že byste chtěl objednat kapacitnější jednotky
To jste zrovna pěkně trefil kozla - na Slovensku právě u některých vlaků RJ proběhlo zkapacitnění souprav (z "talentu" na 2x"desiro"), ono totiž stačí vysoutěžit, že např. 95% trasy vlaku musí být všem cestujícím garantováno místo k sezení.
vysoká matika
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.3.1
Odesláno Čtvrtek, 17. dubna 2014 - 17:27:20    Odkaz na tento příspěvek  

 
většina prostě projedla  =>  Dráhy dostaly 12 miliard na vlaky, koupily jen za osm
 
Ano, děkuji, že jsi se Hádku sám usvědčil ze záměrného překrucování faktů. Nebo ti jen nejde matika a 4 miliardy z 12 považuješ za většinu? Jo, tak pak vysvětluje ty ódy na některé soukromé dopravce, jak jsou úspěšní, když při tom prodělávají kalhoty. [proud]
 
To jste zrovna pěkně trefil kozla - na Slovensku právě u některých vlaků RJ proběhlo zkapacitnění souprav (z "talentu" na 2x"desiro")
 
Ano, to je zvětšení kapacity jak bota, když stáhneme 5 třívozových souprav (celkem 15 vozů) a nahradíme 6 dvouvozovými Desiry (celkem 12 vozů). Tedy vlastně 12 > 15. [biggrin] A ještě nám vysvětli, jak by to udělal takhle jednoduše na té Opavě, když tam je dle svých slov neměl mít na operativní leasing, ale rovnou zakoupeny. Vrátil by je výrobci? [biggrin]
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1255
Registrován: 4-2004

Odesláno Čtvrtek, 17. dubna 2014 - 17:29:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Milý Bevelo, já už sem nepřispívám, jen to tady čtu, ale dnes udělám výjimku. Opravdu nemám potřebu se schovávat za anonymem, takže si laskavě odpusť mě párovat s panem "zdaňte režijky", který se tu občas objeví. Nicméně v zásadě s příspěvky pana "zdaňte režijky" souhlasím, zvlášť ta pasáž o odborářích je přesná.

Já už zde ani nemám o čem psát, protože RegioJet prostě funguje a i přes kvikot jančurobijců a klacků od Utiskované cestujících RegioJetu stále přibývá. Zato Utlačovaná nějak rezignuje na odvoz mimo špičky, když chce Ostravana zaříznout jak podsvinče, prostě zbývá vyzobávat rozinky. Sice nechápu ten řev, když ve 20.44 po Ostravanovi ještě jede RJ, ale chápu, že tam neplatí režimka a fuj fuj rezervace.

Stejně tak 4-vozové různobarevné soupravy jsou k smíchu. Také očekávám, kdy se někdo ozve, že "krátké komerční vlaky zabírají na trati místo", stejně jako jančurobijci řvali, když žlutý začal jezdit. V současné době prostě nejvíc na koridoru překáží krátké komerční vlaky Obětavé.

Tak si to tady užijte.

ČD jsou problémem, nikoli řešením
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3290
Registrován: 12-2003

Odesláno Čtvrtek, 17. dubna 2014 - 17:32:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ááááá Budulíne, tu o potrefené husičce znáš? [lol]

Píšu převážně do papíru, v pracovní smlouvě mám redaktor MF DNES. (Zrzounek)
Novinářská objektivita: Oficiálně dráhy dosud novinku neoznámily, objevila se pouze na neoficiálním facebookovém profilu drah - vlastní profil dráhy nemají (Zrzounek)
Podnět na prověření rychlosti RJ jsem dostal od jednoho z vysoce postavených manažerů CD (Zrzounek)
sla
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.203.128.113
Odesláno Čtvrtek, 17. dubna 2014 - 17:43:50    Odkaz na tento příspěvek  

Motoráky na SK jsou ovšem jen pronajaté. Pokud má tedy tohle fungovat, museli by si všichni dopravní podnikatelé vozidla pronajímat aby mohli pružně reagovat. Tudíž by musel existovat nějaký velký "majitel", u kterého by tak končily ty státní peníze za objednanou dopravu.
Dám příklad z opravy dálnice. Každý úsek vyhraje jiná firma. Na všech úsecích pak pracuje postupně stejný stroj se stejnou obsluhou. Prostě každá vítězná firma si ten stroj pronajme od nějakého velkého majitele.
Je potom otázkou jaký má to hraní si na konkurenci smysl, když to jediné co se může měnit je management soutěžících firem. Podstatná část peněz by ale tekla vždy stejným směrem.
gvd2015
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.77.165.46
Odesláno Čtvrtek, 17. dubna 2014 - 17:45:46    Odkaz na tento příspěvek  

 
když ve 20.44 po Ostravanovi ještě jede RJ
 
Ostravan bude zkrácen jen po Olomouc. RJ na příští GVD o kapacitu DC pro 1018/1019 nezažádal pro změnu vůbec. [wink]
 
Stejně tak 4-vozové různobarevné soupravy jsou k smíchu
 
Myslíš ty 4 vozové soupravy, co jedou jen v menší části týdne (a ve většině dnů jsou posilovány o další vozy) a mají o jedno místo větší kapacitu než předchozí 5 vozové? Ano to je rezignace jak prase. [rofl] Vagonků musí být co nejvíc - příkladem jsou povinně místenkové WRmz RJ s 20 místy k sezení. To je efektivita jak prase. [rofl]
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1006
Registrován: 8-2012
Odesláno Čtvrtek, 17. dubna 2014 - 18:01:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

sám usvědčil ze záměrného překrucování faktů
Chápu potřebu záměrně překroutit prožrané peníze, ale ty 4 miliardy akorát ČD přiznaly, resp. na 4 prožrané miliardy přišel NKÚ - kolik to bylo doopravdy, nikdo neví. Opakuji: I KDYBY TO BYLY JEN 4 MILIARDY (ZA DVA ROKY!!!), CO TU ŘEŠÍTE V ŘÁDU DESÍTEK MILIÓNŮ?
to je zvětšení kapacity jak bota
Ano, na vlaku dříve 3vozový talent, dnes 2x2vozové desiro znamená navýšení kapacity. Pokud tedy ve vysoké matematice neznamená 2x2 něco jiného než 4. K tomu nárůst počtu vlaků (nééé to u fujsoukromníka přecééé nejdéééé), "cigánska" je prostě úspěch a potvrzení, že konkurence na železnici má smysl (jakpak by to tu asi vypadalo se ZSSK?).

jaký má to hraní si na konkurenci smysl
Stejný jako třeba v těch zmiňovaných telekomunikacích - tam si nakonec přece všichni taky musí ten kabel kvůli ADSL internetu pronajmout u ex-Telecomu. A funguje to, nejde o žádné hraní, pro uživatele to má jasné a okamžité výhody. Prostě 5% nebo 10% zisku u soukromníka je pořád míň než "nula" zisku u státního podniku s daleko většími náklady na firemní socík a penězovody ven.
proHádka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.5.10
Odesláno Čtvrtek, 17. dubna 2014 - 18:13:02    Odkaz na tento příspěvek  

 
kolik to bylo doopravdy, nikdo neví
 
Jak nikdo? Ty to víš přece nejlíp. Nemáš v ruce nic, ale operuješ s tím jako s daným faktem. [proud]
 
I KDYBY TO BYLY JEN 4 MILIARDY (ZA DVA ROKY!!!),
 
A bylo to v době, kdy už měly ČD dlouhodobé smlouvy, kdy se MD kraje zavázaly platit za vše co si objednaly, nebo to bylo ještě v době, kde se toho objednalo plno, ale pak se toho plno nezaplatilo a řešilo se to z roku na rok? Vím, těžké si to Hádku připustit že?
 
Pokud tedy ve vysoké matematice neznamená 2x2 něco jiného než 4.
 
Jenže nechápeš (nebo spíš nechceš pochopit), že z 6 dvouvozových desir uděláš 3 soupravy. No jo, ale jak s tím nahradíš těch původních 5 abys měl vyšší kapacitu a jely všechny vlaky podle JŘ? Prostě 12 vozů v provozu místo 15 ti kapacitu nezvýší.
jregent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 899
Registrován: 10-2011
Odesláno Čtvrtek, 17. dubna 2014 - 18:38:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"cigánska" je prostě úspěch a potvrzení, že konkurence na železnici má smysl (jakpak by to tu asi vypadalo se ZSSK?).

Včera na odjezdu ve 14 hodin z Hlavnej stanice měl RJSK plno. Průvodčí, holky jako květ. Neměl jsem mobil, takže potěšení zprostředkuji pt šotoušů snad příště.

Ale má ješte ten RJSK chybky, večer hlásil rozhlas zpožděný příjezd vlaku Regiojet. Zpoždění bylo celých 5 minut, považte[happy]

Ale, že se Metropol dělí na berlínkou a waršawskou větev, že berlínké vozy jsou vzadu to plechová huba neřekla. Na pragoronu běžely jen náhodně vybrané zastávky z berlínské větve.
že je záhodno hlásit Metropol i v cizích jayzcích, to je asi nad chápání pověřených. Je to asi jen substrát s velkými kufry.
Zachranovaly to myslící průvodčí CD ihned po nástupu do služby po půlnoci v Břeclavi, svižně procházely polskou větev a ještě těsně před odjezdem berlínského Metropolu tam přehazovaly polospící z poláka.
Palec nahoru za jejich přístup.

řazení vlaků mají na hlavnej na sloupu tak vysoko, že jsem i s 2m výšky měl problém nalézt svůj polský vagon.

Tož tak, asi k tomu socíku na drahách
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1448
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 17. dubna 2014 - 18:59:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

1011 dnes táhne 10 kočárů, krásná práce.
realita
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.48.53.189
Odesláno Čtvrtek, 17. dubna 2014 - 19:03:19    Odkaz na tento příspěvek  

proHadka: zase o tom vis prd, ale sebevedome se navazis do jinych. Kapacita jednotek se nepocita na clanky, ale na pocet mist. Talent ma 104+16, desiro 98+12 mist k sezeni. Zavratny propad v kapacite. Sice mas na jedne jednotce o 8 % mist mene, zato mas k dispozici jednu jednotku navic, aby mohla pendlovat na postrku/priprezi komarnanskych vlaku mezi BA a DS a zdvojnasobovat kapacitu na vytizenem useku.
pro realitu
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.3.0
Odesláno Čtvrtek, 17. dubna 2014 - 19:17:15    Odkaz na tento příspěvek  

 
Kapacita jednotek se nepocita na clanky, ale na pocet mist.
 
To jsi chtěl napsat Budulínkovi ne? Ten tady psal cosi o rezignaci ČD na Ex1, když místo 5 vozů tahá mimo špičku jen 4. Co na tom, že to má o 1 místo víc... [proud] Jsem rád, jak se někteří sami chytají na uzdičku. [proud]
 
Talent ma 104+16, desiro 98+12 mist k sezeni.
 
Ona je ta regionálka s možností (nebo dokonce povinností) rezervace, že počítáš jen místa k sezení? Jaký je počet míst po odečtení prostoru při vezení kol apod.? Srovnáš nám to? Nehledě na to, že z původních 5 souprav uděláš jednu sice kapacitnější, ale zbývajících 5 bude kapacitně menší. Ale vím, že ti to je složité vysvětlovat.
Btw v Desirech budou slibované automaty na jídlo a pití? [wink]
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1008
Registrován: 8-2012
Odesláno Čtvrtek, 17. dubna 2014 - 19:57:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jenže nechápeš (nebo spíš nechceš pochopit), že z 6 dvouvozových desir uděláš 3 soupravy
Ano, u debilů to jinak počítat neumí. Jenže tady jde o to, že z Komárna do Dunajky stačí jedno desiro (ano, udělal tam fujsoukromník strááášlivý pokles kapacity a v Hroboňovu / Dolném Štálu již přepadávají ubozí cestující do kolejí) a tam dobere druhé na úsek do BA. Opravdu NEMUSÍM "z 6 dvouvozových desir udělat 3 soupravy" v celé trase, tudíž ti to zákonitě nevychází, je to totiž supr vysoká matika. To je soukromý fujneschopa operativní, viď?
nenidulezite
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.9.198.218
Odesláno Čtvrtek, 17. dubna 2014 - 20:17:33    Odkaz na tento příspěvek  

1011 dnes táhne 10 kočárů, krásná práce.
153 taky
proHádka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.5.8
Odesláno Čtvrtek, 17. dubna 2014 - 20:19:49    Odkaz na tento příspěvek  

Ano, u debilů to jinak počítat neumí.
 
Tak jasně, 4 miliardy jsou většina z 12. Ještě že tu máme i takové odborníky. Ale jo, když nám nevyjde lež o celkovém zvýšení kapacity, tak najednou to zvýšení je jen někde. [rofl]
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1010
Registrován: 8-2012
Odesláno Čtvrtek, 17. dubna 2014 - 20:32:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hele, když tvrdý jádro jančurobijců samo uznává, že se na Dráze prokazatelně prožraly 4 miliardy určené na něco jiného za dva roky (aby se pak mohla tvářit, že za tarifní závazek studentského jízdného se pobralo jen umrněných 12 miliónů), tak je to dostatečný úspěch.
Nikdo tu o CELKOVÉM zvýšení kapacity nepsal - kapacita se zvýšila tam, kde to bylo potřeba (když natvrdlý jádro jančurobijců uzná tohle, tak je to dostatečný úspěch). To jen u Zločineckej se kapacita řídila podle toho, jak vycházely oběhy.
Tupoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.191.169
Odesláno Čtvrtek, 17. dubna 2014 - 20:36:14    Odkaz na tento příspěvek  

Bevelo, Blévelo: Copak, knížo Jirásku, problémy s identitou? [biggrin]
proHádka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.5.17
Odesláno Čtvrtek, 17. dubna 2014 - 20:39:48    Odkaz na tento příspěvek  

Hele, když tvrdý jádro jančurobijců samo uznává, že se na Dráze prokazatelně prožraly 4 miliardy určené na něco jiného za dva roky, tak je to dostatečný úspěch.
 
Nějak jsi nereagoval na dotaz, zda-li ty 4 miliardy byly v době, kdy už ČD měly dlouhodobé smlouvy, nebo to bylo v době, kdy kraje a MD plně nehradily to, co si objednaly. V tom bude totiž ten podstatný rozdíl. Ale brýle s ultramodrým filtrem ti to Hádku nedovolí vidět že? [proud]
realita
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.48.37.119
Odesláno Čtvrtek, 17. dubna 2014 - 20:48:28    Odkaz na tento příspěvek  

lež o celkovém zvýšení kapacity
Tim myslis celkovou kapacitu 5*120=600 u talentu oproti 6*110=660 u desir?
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1012
Registrován: 8-2012
Odesláno Čtvrtek, 17. dubna 2014 - 20:51:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kdy kraje a MD plně nehradily to, co si objednaly ... a proto tu teď může tvrdý jádro jančurobijců vykřikovat, jak za starých dobrých časů Jediné Správné Dráhy byly náklady státu na studentské jízdné jen 12 miliónů korun. Nebyly, byly 12 miliónů + nikdy neidentifikovatelný podíl z těch 4 miliard, i kdyby jen 10% - tak to dělá dvě stě mega za rok...
nebijte černochy!
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.5.8
Odesláno Čtvrtek, 17. dubna 2014 - 21:01:31    Odkaz na tento příspěvek  

 
lež o celkovém zvýšení kapacity
 
V celé trase? Vidím, že ultras tady opět čtou jen to co chtějí. Ale co, už jsme si zvykli. Stejně jako že Jančura naslibuje něco, co si ani neověří, zda-li to je reálně možné, a pak ho tady jeho věrozvěsti obhajují, jak on za to vlastně nemůže. Ony ty klacky mu pod nohy vlastně házeli jiní, když sliboval.
 
Jediné Správné Dráhy byly náklady státu na studentské jízdné jen 12 miliónů korun.
 
Takže klasický úhybný manévr, když se tady řeší něco negativního o RJ, tak se hned musí utíkat najít něco negativního na ČD. Přesně ve stylu:
 
USA: Kolik je v SSSR průměrný plat kvalifikovaného dělníka?
SSSR: A vy zase bijete černochy!

 
nebo
 
Manžel: Opravdu si nemůžeme dovolit norkový kožich. Pracuji dvanáct hodin denně a i tak máme sotva na nájem.
Manželka: A na tu mladou servírku tehdy před deseti lety jsi peníze měl, co?!

 
[rofl]
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3291
Registrován: 12-2003

Odesláno Čtvrtek, 17. dubna 2014 - 21:02:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tupoun: někdo zde vykopíroval mojí identitu. Mňo to bude krásný ban.. a nejste to vy? Omezený na to jste dostatečně.

Píšu převážně do papíru, v pracovní smlouvě mám redaktor MF DNES. (Zrzounek)
Novinářská objektivita: Oficiálně dráhy dosud novinku neoznámily, objevila se pouze na neoficiálním facebookovém profilu drah - vlastní profil dráhy nemají (Zrzounek)
Podnět na prověření rychlosti RJ jsem dostal od jednoho z vysoce postavených manažerů CD (Zrzounek)
realita
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.48.37.119
Odesláno Čtvrtek, 17. dubna 2014 - 21:24:30    Odkaz na tento příspěvek  

V celé trase? 
V pulce trasy, kde to potrebuji, je kapacita 220 mist, ve zbyle pulce trasy, kde jede o dost mene lidi, je kapacita 110 mist. To je proti 120 mistum v cele trase razantni pokles kapacity, to je fakt.
4 je většina z 12
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.5.15
Odesláno Čtvrtek, 17. dubna 2014 - 21:48:56    Odkaz na tento příspěvek  

To je proti 120 mistum v cele trase razantni pokles kapacity, to je fakt.
 
Akorát chudáčku zapomínáš, že tu nikdo z vás původně nepsal že se snižuje kapacita v části trasy (byť mírně), ale bylo psáno že došlo ke zvýšení. Ale v tomhle vlákně to je vlastně normální...4 jsou vlastně většina z 12...
12 je většina ze 4
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.180.115.190
Odesláno Čtvrtek, 17. dubna 2014 - 21:54:33    Odkaz na tento příspěvek  

Dvacet z deseti T.H. říká, že je to pravda.
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1449
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 17. dubna 2014 - 22:12:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

1011 dnes táhne 10 kočárů, krásná práce.
153 taky


ano 153 měla 9 vozů a jídelák, ale ty dva kočáry vzadu u tohoto vlaku EC měly do žlutých kočárů hodně daleko[happy] byly to totiž obyč "béčka", ale tak když jsou ty velikonoce, že...
jet či nejet
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.3.10
Odesláno Čtvrtek, 17. dubna 2014 - 22:48:01    Odkaz na tento příspěvek  

 
ano 153 měla 9 vozů a jídelák, ale ty dva kočáry vzadu u tohoto vlaku EC měly do žlutých kočárů hodně daleko
 
Sipi, nebudu tu ani jednoho dopravce obhajovat či hanit, ale jen takové zamyšlení:
 
Protože vlak nedělá jen počet vagonků jak jsme se tady dnes několikrát dozvěděli, tak si to můžem i rozepsat:
 
1011 - celkem 500 míst k sezení
153 - celkem 669 míst, z toho 160 míst v Béčku, takže i bez nich byla kapacita vlaku větší.
 
Počítány všechny místa, kde se dá sedět - otázka do pléna: Je lepší nejet vůbec s vědomím, kdybych jel, tak mám kafe zdarma nebo se na ty Velikonoce dostat alespoň vůbec něčím, byť v horší kvalitě? A proč se ti lidi "mačkali" v Béčku a nepočkali si na poslední RJ, když v něm bylo plno volných míst, dojeli by sice domů o pěkných pár hodin později, ale měli by kafe zdarma?
 
A doplním zítřejší 1011 - 500 míst. 153 - dle rez. systému 773 míst, kdyby poslední dva vozy jely opět B, tak 801 míst a předpokládám, že jako tradičně bude všude naprosto plno..
malej_hyvry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 248
Registrován: 2-2013

Odesláno Čtvrtek, 17. dubna 2014 - 22:51:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pár dnešních odklonů
nenidulezite
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.9.198.218
Odesláno Čtvrtek, 17. dubna 2014 - 22:55:47    Odkaz na tento příspěvek  

Ale i bez tech becek a hospody to furt melo stejnou kapacitu jako rj.
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1016
Registrován: 8-2012
Odesláno Čtvrtek, 17. dubna 2014 - 23:14:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

otázka do pléna: Je lepší nejet vůbec s vědomím, kdybych jel, tak mám kafe zdarma
Upřesnění k otázce: To těch deset vozů Regiojetu jelo prázdných nebo si prostě jen stačilo koupit lístek, aby se vyřešil ten problém "kdybych jel"?
(Jasně, oni se všichni rozhodli impulsivně až na poslední chvíli, že pojedou domů na Velikonoce.)
Hroch.R420
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 411
Registrován: 8-2011

Odesláno Čtvrtek, 17. dubna 2014 - 23:14:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechci narušovat vaší plodnou debatu,jen malý postřeh.Minulý víkend na trase Ol-Praha a zpět nepoužito auto,ale vyzkoušeno u RJ s dítětem dětské kupé. Spokojenost u obou cest jak u nás tak u malého.
A když jsem tak sledoval i spolucestující,tak modla jančurobijců,že s RJ jezdí jen studenti taky dost pokulhává,dost cestujících ve věku určitě ne studentském a i několik důchodců (sakra jak jen to zvládli s těma d´ábelskýma rezervacema?)[biggrin]
jet či nejet
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.174.62.218
Odesláno Čtvrtek, 17. dubna 2014 - 23:36:54    Odkaz na tento příspěvek  

To těch deset vozů Regiojetu jelo prázdných nebo si prostě jen stačilo koupit lístek, aby se vyřešil ten problém "kdybych jel"?
 
Tohle je jak dotaz právníka u soudu: "Tak zabil jste ho? Pokud ne, co jste na jeho vraždu použil?"
 
Jasně, oni se všichni rozhodli impulsivně až na poslední chvíli, že pojedou domů na Velikonoce.
 
Ne každý má pevnou pracovní dobu a ne každý z té prahy jede plánovaně - ona stačí služebka a hned se plánuje jinak. Nebo těmi vlaky jedou jen ti, co se vrací po delším pobytu z Prahy? Potom nechápu tu zmínku o "byznysmenech" v této diskuzi.
Hroch.R420 - ano, to kupé je celkem OK, ale jak zaznělo na FB RJ - pokud chce jet někdo na výlet s dětma třeba o víkendu, tak ČD to vyhrávají na celé čáře, viz:
 
Jen tak pro informaci rozdíl v ceně z Havířova do Prahy a zpět je až 800 Kč a to pak si každá rodina hodně promyslí.
 
RJ prostě chybí nějaká rodinná jízdenka alespoň na víkendy.
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1017
Registrován: 8-2012
Odesláno Čtvrtek, 17. dubna 2014 - 23:43:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ne každý z té prahy jede plánovaně - ona stačí služebka a hned se plánuje jinak
Ale samozřejmě že 90% lidí z té Prahy jede plánovaně, no a chudáci byznysmeni služebkocestáři, impulsivní režisti a ingoldisti se holt budou muset namačkat do béčka [happy]
jet či nejet
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.5.7
Odesláno Čtvrtek, 17. dubna 2014 - 23:55:02    Odkaz na tento příspěvek  

 
Ale samozřejmě že 90% lidí
 
Můžete to podložit nějakými konkrétními čísly, nebo to je jen kovbojské střílení od pasu? A i kdyby to bylo 10 % - co je pro ně lepší - jet alespoň v Béčku (tvořící právě pár % Pernera), nebo nejet vůbec? To je oč tady celou dobu běží...
nenidulezite
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.9.198.218
Odesláno Čtvrtek, 17. dubna 2014 - 23:56:39    Odkaz na tento příspěvek  

no a chudáci byznysmeni služebkocestáři, impulsivní režisti a ingoldisti se holt budou muset namačkat do béčka
Jeste tam nemaj soutousky. A vubec, to je asi po mesici prvni prispevek, ve kterem nemaj soutosky. Nejsou voni nemocnej?
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5132
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 18. dubna 2014 - 00:00:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Režistiiiiiiiiii.....fuuuuuuj.....výstřik....

Zdaňte režijky: ať žije kretenismus...
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4351
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 18. dubna 2014 - 05:56:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak se různí Slimové, jetčinejtové a další, co mají z existence RJ žílu na čele, musí smířit s tím, že RJ prostě jezdí, jezdit i přes nějakou ztrátu bude i nadále a že i tedy častěji uvidíme na síti SŽDC desetivozové vlaky osobní dopravy i přes den, což moc vlaků jinak není........
jregent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 900
Registrován: 10-2011
Odesláno Pátek, 18. dubna 2014 - 08:16:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

dvx
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.169.249
Odesláno Pátek, 18. dubna 2014 - 09:10:28    Odkaz na tento příspěvek  

Dan38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 226
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 18. dubna 2014 - 09:30:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Urpín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1424
Registrován: 2-2010

Odesláno Pátek, 18. dubna 2014 - 10:55:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Návsí budou od června zastavovat všechny soupravy soukromého provozovatele RegioJet.

Kolik, že jich přes to Návsí jede, že tam budou zastavovat všechny soupravy?

Jsem přesvědčen, že jakmile toto učinil soukromý dopravce, do roka a do dne se přidají taky. Dozvěděl jsem se od manažerů RegioJetu, že by to nebyl první případ

Konkrétní případ, kde RJ zastavoval a ČD ne? Ústí město? [rofl]
Majkl007
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.72.142
Odesláno Pátek, 18. dubna 2014 - 11:07:53    Odkaz na tento příspěvek  

Každopádně si myslím, že zastavování v Návsí je dobrý nápad, ale tohle měly udělat hlavně ČD se svými EC. A mohlo by se pouvažovat i o zastavování v Mostech, tam by podle mne potenciál také byl. Určitě lepší přidat pár zastavení a tím o pár minut prodloužit jízdní dobu vlaků, než všechno projíždět a vozit jen vzduch ve skoro prázdných soupravách.
jet či nejet
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.3.10
Odesláno Pátek, 18. dubna 2014 - 11:22:36    Odkaz na tento příspěvek  

 
Tak se různí Slimové, jetčinejtové a další, co mají z existence RJ žílu na čele
 
Brame, nebojte, já žádnou žílu na čele z RJ ani z jakéhokoliv jiného dopravce nemám. Naopak jsem rád, že alespoň na jedné trase si mohu dopravce vybrat. Jen jsem zde zareagoval na pohoršení nad tím, že ČD si dovolily před velikonocemi na nějaký EC vlak nasadit jako posilu Béčka. Proto jsem se zeptal, zda-li dotyční považují za větší zlo jet v horším vagonu, nebo se v lepším případě mačkat na chodbičce a v horším nejet vůbec. Ale jak vidím, toto vlákno není o diskuzi, ale o tom aby se mohli různí zakomplexovaní jedinci jako vy ihned navážet do ostatních.
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3292
Registrován: 12-2003

Odesláno Pátek, 18. dubna 2014 - 12:17:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže ČD připojí na vlak dva posilové vozy B, a žlutý jehovista z toho má topoření! Tak hlavně že ČD odvezlo i ty cestující, kteří se do žlutých vlaků už nevejdou - díky místenkovému systému. Což je případ skoro každodenní. Proto jsem rád, že je zde stále modrý monopol, když Jančura není schopen odvézt své cestující [lol]

Píšu převážně do papíru, v pracovní smlouvě mám redaktor MF DNES. (Zrzounek)
Novinářská objektivita: Oficiálně dráhy dosud novinku neoznámily, objevila se pouze na neoficiálním facebookovém profilu drah - vlastní profil dráhy nemají (Zrzounek)
Podnět na prověření rychlosti RJ jsem dostal od jednoho z vysoce postavených manažerů CD (Zrzounek)
Hroch.R420
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 416
Registrován: 8-2011

Odesláno Pátek, 18. dubna 2014 - 12:53:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jet či nejet:ano, to kupé je celkem OK, ale jak zaznělo na FB RJ - pokud chce jet někdo na výlet s dětma třeba o víkendu, tak ČD to vyhrávají na celé čáře, viz: to máte asi pravdu,že by mohli nad nějakou rodinnou jízdenkou zauvažovat,ale my jsme řešili jestli jet do Prahy autem nebo vlakem a vyhrál vlak. Takže by to mělo být v pořádku,přetažení cestujících z auta do vlaku a je jedno čí ten vlak je ne?
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5134
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 18. dubna 2014 - 13:09:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://ekonomika.idnes.cz/regiojet-a-cd-rusi-nektere-spoje-do-ost ravy-fk3-/ekonomika.aspx?c=A140418_102925_ekonomika_spi

Ale? Buvolínku, bylo by nějaký vysvětlení, proč Jančura, na kterýho se všude stojí fronty se spacákama jako na Favorita, ruší spoje?

A jak to souvisí s jeho tak dojemnou péčí o blaho cestujících, pokud to neladí s penězma?
protože vysvělení
"I když na nich máme velmi levné jízdenky, tak jezdí poloprázdné. Není to už příliš atraktivní čas," vysvětluje konec spojů Radim Jančura, šéf RegioJetu. Vlaky IC1018/1019 jezdily od čtvrtka do neděle. Podle něj navíc získáním dalších vagónů a prodloužením souprav ubyla nutnost jezdit právě tyto noční spoje. je snad blbost i pro Tebe...čili - přes den máme delší vlaky, jeďte s nimi, ať nemusíte v noci tím, co nejede, i když by se Vám hodil?
Tass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 475
Registrován: 10-2006
Odesláno Pátek, 18. dubna 2014 - 13:18:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnešní SC 509. Prostě s Obětavou nikdo nejezdí.
Ano, to je vidět na první pohled, zvlášť ve dvojce je výběr. [biggrin]

TASS je zplnomocněn prohlásit, že 3x3 je 9, pakliže Nejvyšší sovět nerozhodne jinak...
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1560
Registrován: 8-2012

Odesláno Pátek, 18. dubna 2014 - 13:24:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No z Prahy do Košic v létě bez fungující klimatizace a v zimě bez fungujícího topení, to bude mňamka.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5710
Registrován: 12-2009
Odesláno Pátek, 18. dubna 2014 - 14:06:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kolik, že jich přes to Návsí jede
Ten ranní by si měl cestující najít, byť tam má silnou konkurenci v prodobě ranních přípojů z S2 na modré IC v Třinci směr Praha.
Večerní do Žiliny si taky pár lidí na výstup najde.
Tady má RJ výhodu jízdy přes centrum Ostravy a nahradí tak uvažovanou, ale asi nikdy nespuštěnou vizi o prodloužení R1.

Zajímavé je vyjádření senátora. Zatím jsem se dověděl od některých představitelů Jablunkova, že je to nezajímá, protože na svém katastru nádr nemají a že se má starat starostka Návsí. (možná ,že pomohlo mé upozornění na to, že mají to Sdružení.[proud] )
Na druhé straně je pravda, že ta místní znalost pomohla, neboť v Praze na MD se kouknou na wiki a když vidí u Návsí jen kolem 4000 duší, bohorovně se odnmítnou kouknout na mapu s okolím...S dalšími min. 10 000...
Samozřejmě i Mosty u ranních a večerních v zimní a letní tur. sezóně by vlaky naplnily.
Stačí si vzpomenout na to, když tam byla ještě celnice. Z rychlíků vystupovaly nemalé počty turistů nebo lyžařů. Tady by modří s vozy, co mají háky na kola, mohli bodovat.
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2264
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 18. dubna 2014 - 14:34:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A pointa je v čem, pokud je výsledek stejný?
Pointa je v tom, že ten výsledek je stejný pár dnů v roce.
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3294
Registrován: 12-2003

Odesláno Pátek, 18. dubna 2014 - 14:40:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pomalu si začínám vyčítat, že jsem zde slovně budulína von Barrandov reinkarnoval.. ale co, aspoň bude prd*l [lol]
Ješště by nám tenhle Barrandovský kašparíno mohl osvětlit, proč večerní RJ spoje s podnákladovou cenou za jízdenky, jezdí poloprázdné, a proč se tedy ruší?

Píšu převážně do papíru, v pracovní smlouvě mám redaktor MF DNES. (Zrzounek)
Novinářská objektivita: Oficiálně dráhy dosud novinku neoznámily, objevila se pouze na neoficiálním facebookovém profilu drah - vlastní profil dráhy nemají (Zrzounek)
Podnět na prověření rychlosti RJ jsem dostal od jednoho z vysoce postavených manažerů CD (Zrzounek)
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5138
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 18. dubna 2014 - 14:42:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram:
Tak se různí Slimové, jetčinejtové a další, co mají z existence RJ žílu na čele, musí smířit s tím, že RJ prostě jezdí, jezdit i přes nějakou ztrátu bude i nadále a že i tedy častěji uvidíme na síti SŽDC desetivozové vlaky osobní dopravy i přes den

Jen mám trochu strach, aby různí Bramové rozdejchali, že totéž se stane v případě ČD...Jinak Vás můžu ubezpečit, že jestli Jančura jezdí nebo ne a jak má dlouhý vlak, z toho mi fakt nikde žíla nenaběhne. Když už, tak z blbů, co každý žlutý prd vydávají za kolosální úspěch a žíla jim nabíhá z toho, že to ta dráha furt nevzdala..

Buvolíne, jakej je dopad první volby na to, že jedou oba vlaky plný? Klasický argument idiota, o kterém píšu o větu výše.
Navíc pokud by měl RJ další vozy
A pokud by jezdil zadarmo, vysrali by se na pendolino úplně všichni...a pokud by měl křídla, jistě by do Ostravy lítal. A pokud by platil dodavatelům, jistě by mu nestála už přes měsíc jedna scania v servisu v Chrášťanech...

Bevelo: nebo by nám taky mohl vysvětlit, proč se musel přeregistrovat...?
pointa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.77.165.49
Odesláno Pátek, 18. dubna 2014 - 14:44:02    Odkaz na tento příspěvek  

 
Pointa je v tom, že ten výsledek je stejný pár dnů v roce.
 
Není to v rozporu s tvrzením, že u ČD se jezdí zásadně na představku u WC a to ještě ne na svojí noze? [proud]
Když ale srovnáme druhou třídu RJ (ten totiž jinou nemá) a SC, tak v době, kdy jezdí RJ zcela vyprodaný (typicky Pá/Ne) jsou vyprodány i ty SC zcela běžně.
M152_0045
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 573
Registrován: 12-2011

Odesláno Pátek, 18. dubna 2014 - 14:45:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlakous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 11-2009
Odesláno Pátek, 18. dubna 2014 - 16:41:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3298
Registrován: 12-2003

Odesláno Pátek, 18. dubna 2014 - 18:25:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě pro žluté jehovisty od Filipa Lebedy. Dokonce o jeden vozejk více než žlutý, tedy 11 vozejků na Hukvaldě. Řazeny jsou i dva rakušáci, to je ale neskutečné, ten vlak veze na 100 procent jen vzduch.

Píšu převážně do papíru, v pracovní smlouvě mám redaktor MF DNES. (Zrzounek)
Novinářská objektivita: Oficiálně dráhy dosud novinku neoznámily, objevila se pouze na neoficiálním facebookovém profilu drah - vlastní profil dráhy nemají (Zrzounek)
Podnět na prověření rychlosti RJ jsem dostal od jednoho z vysoce postavených manažerů CD (Zrzounek)