K-report
 

Archiv diskuse RegioJet do 08. 04. 2014  

Diskuse K-report » Archiv 2014 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 08. 04. 2014 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Urpín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1398
Registrován: 2-2010

Odesláno Sobota, 05. dubna 2014 - 15:01:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A oni jsou jen Tatry? Co třeba Žilina, B.Bystrica, Zvolen? Pravidelně dojíždím z ČT do Žiliny na desátou, jedenáctou. Nejdřív zrušili Beskyda, začal jsem jezdit Excelem a i když jsem tam už v 6:20, dá se někde zajít na snídani a ještě si něco připravit a tak nějak to uteče. Být tam ale už někdy ve 4 na to se mužů tak akorát a začnu jezdit autem! Tohle je ten nejdebilnější nápad, který kdo kdy mohl vymyslet. Ne, přínos konkurence mi v tomhle směru fakt nikdo nevysvětlí.
Marty32
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.247.60
Odesláno Sobota, 05. dubna 2014 - 15:39:31    Odkaz na tento příspěvek  

W. a spol k Excelu:
A opravdu je problém ty vozy tahat na Rku z Chebu jako přímé a v Praze je hodit na EN (nebo co to jezdí na Slovensko?
Spelcr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 666
Registrován: 5-2007
Odesláno Sobota, 05. dubna 2014 - 16:48:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A oni jsou jen Tatry? Co třeba Žilina, B.Bystrica, Zvolen? Pravidelně dojíždím z ČT do Žiliny na desátou, jedenáctou. Nejdřív zrušili Beskyda, začal jsem jezdit Excelem a i když jsem tam už v 6:20, dá se někde zajít na snídani a ještě si něco připravit a tak nějak to uteče. Být tam ale už někdy ve 4 na to se mužů tak akorát a začnu jezdit autem! Tohle je ten nejdebilnější nápad, který kdo kdy mohl vymyslet. Ne, přínos konkurence mi v tomhle směru fakt nikdo nevysvětlí.

Naprostý souhlas, navíc jenom díky Excelu jsou přípoje v Přerově na Zlín a Hradištsko. Když se Excel zruší už se na střední Moravu po 19. hod ničím nedostanete, protože skončíte buď v Olomouci nebo Přerově...
Jednoduchá ovce
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.171.124
Odesláno Sobota, 05. dubna 2014 - 21:54:08    Odkaz na tento příspěvek  

Porovnání Bernarda a Jančury je dost na místě! Jen jednoduší ovce to nepochopí.
Já to prosím nechápu.
Jančura podniká v tržním prostředí, kde je plná konkurence a žádné neprůhledné státní zakázky?
Anebo Bernard konkuruje pivovarům, kterým stát zaručuje odběr za pevnou cenu, i když vaří patoky a občas jim přihodí 12 miliard za studené léto (kdy pivaři nepijí) či teplou zimu (kdy místo do hospody chodí po horách)?
PPP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.145.209.159
Odesláno Sobota, 05. dubna 2014 - 23:11:21    Odkaz na tento příspěvek  

žlutá logika: já si za tím co jsem napsal stojím [happy] to co jste uváděl s těmi počty spojů je zavádějící a jako opsané od Ondrůje. Takže žádné argumumenty nedošly jen nemám potřebu se stále opakovat. Obzvláště ne pro někoho kdo statistice evidentně vůbec nerozumí nebo nechce protože už podle nicku který používá dává najevo své jednobarevné vidění světa [happy]
PPP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.145.209.159
Odesláno Sobota, 05. dubna 2014 - 23:21:00    Odkaz na tento příspěvek  

žlutá logika: a nevím o tom že bych vás nějak osobně napadl [happy] o to jste se snažil vy svou trapnou poznámkou o letadle. Jedině snad že by to s tou tíží na srdci že žluté barvy byla pravda a já vám tím rozjitřil rány které vám způsobuje každý další den provozu žlutých vlaků. Tak za to se opravdu hluboce omlouvám. Nenapadlo mě, že by vás stav mohl být tak vážný.
žlutá logika
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.5.9
Odesláno Neděle, 06. dubna 2014 - 00:39:33    Odkaz na tento příspěvek  

 
PPP:  Vidím, že nejsi schopný uznat svůj nesmysl a místo uznání píšeš nesmysl další. Ale je fajn - stačí si postesknout, že nechápu logiku počínání, kdy se někdo chlubí tím jak jezdí plný a narůstají mu počty zákazníků a on přesto dál sníží ceny u mnoha spojů. PPP to ihned napadne tvrzením "že i zdražil" i když to nijak nekoliduje s původním steskem a "oponenta" ihned nazve "že mu to těžce leží RJ na srdci" a ještě se vymlouvá na to, že on nikoho nenapadl. Sorry, ale jde vidět, že tvoje žluté brýle ti zastiňují normální pohled na svět. Je mi tě opravdu líto. Už jen proto, že druhého hodnotíš, že jeho "stav je vážný" přitom ty sám jsi postižen ještě víc. Ale jo - pro hlupáka každej hloupej. Máš kolem sebe samé debily co? To ti teda nezávidím...
 
Jo a k té statistice - napiš argumenty proč jí nerozumím. Dej sem důkaz, že RJ nesnížil ceny u VĚTŠINY spojů na cenu od 185. Rád se poučím. [rofl] Mě totiž na rozdíl od tebe ta statistika částečně i živí a většina je odjakživa cokoliv s podílem nad 50 %. Ale je mi jasné, ty to nechápeš, ty s tím jen tlacháš na netu...Jsem zvědav, kdy tu začneš rozumovat o Bayesovi apod. [wink]
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5082
Registrován: 2-2005
Odesláno Neděle, 06. dubna 2014 - 01:19:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jednoduchá ovce: tak pro jednoduché ovce znovu: je úplně fuk, jestli kdo podniká v konkurenci státní firmy nebo soukromých gigantů (věřte, že privátní nadnárodní gigant Prazdroj je nesrovnatelně těžší konkurent než státní nepružný mołoch a jeho finanční možnost jsou násobně větší než jakýkoli představitelný dosyp ((R) T.H.) státu).
Podstatné je, že soudný podnikatel si předem zjistí, do čeho jde, a přizpůsobí tomu svou strategii, záměry a cíle. V tom je započtena i možnost ty podmínky a okolnosti ovlivnit (Bernardův úspěšný lobbing).
Zatímco Bernard přesně tohle perfektně zvládl (a nejen on, jmenujme namátkou další podnikatele typu Březina, Frolík, Martin Uher, SOR, Samaras, Hlavatý), Jančurovým podnikáním na dráze se jako červená nit vinou nesplněné megalomanské sliby, opakovaně odkládané termíny, rušené záměry a hlavně permanentní brek, že mu celý svět háže klacky pod nohy, a permanentní podpásově výpady proti konkurentům, jakož i neustálé požadavky na to, aby mu stát vytvořil unikátní podmínky k tomu, aby prosperoval, a aby mu vymazal konkurenci. Protože co jiného jsou jeho opakované nabídky na převzetí dopravy s tím, že tam nebude jezdit nikdo jiný? Co jiného jsou jeho udání na ÚOHS, že konkurence umí jezdit za ceny, které jeho neuživí? Co jiného jsou jeho PR lži, kde prezentuje čísla ČD, která mohou být buďto vylhaná nebo nelegálně získaná? Slyšeli jste někdy Bernarda pindat o zisku nebo ztrátě Prazdroje?

Jako krásnou parafrázi lze použit citát, bohužel si je vzpomenu, od koho: vy jste vyhrál ve skoku vysokém? No ale to neplatí, protože Vy jste se moc odrazil...
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2599
Registrován: 2-2004

Odesláno Neděle, 06. dubna 2014 - 08:02:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

soudný podnikatel si předem zjistí, do čeho jde, a přizpůsobí tomu svou strategii, záměry a cíle. V tom je započtena i možnost ty podmínky a okolnosti ovlivnit (Bernardův úspěšný lobbing).............. jakož i neustálé požadavky na to, aby mu stát vytvořil unikátní podmínky k tomu, aby prosperoval, a aby mu vymazal konkurenci

Takže vy mu radíte, aby dělal to, co mu o pár řádků později vyčítáte, že dělá? Teda vy jste hlavička popletená...

Deset let!
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5086
Registrován: 2-2005
Odesláno Neděle, 06. dubna 2014 - 11:36:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Desiro: já mu neradím vůbec nic, kde to ma vidíte? Myslím, źe mezi hlavičkama popletenejma jsem maximálně druhej... já jen poukazuji na to, že všechen ten jeho mediální ryk vychází z toho, že pŕed vstupem na dráhu nereálné vyhodnotil okolností, za kterých do toho jde. Podmínky na trhu buď akceptuju nebo v rámci svých možností změním. Jančura se snaží eliminovat trh tam, kde chce vydělávat, ať je to Litvin,, ČSAD LB nebo ČD, ty jeho věčný nabídky na převzetí trati za podmínky, že tam bude sám, ale bez výběrka. A kdyby se mu povedlo vygumovat ČD, viděli bychom, jak by vystartoval po Leošovi. Nebyl špatný titulek článku o jeho podnikání v HN asi dva roky nazad - kam Jančura vstoupí, tam mizejí konkurenti. A ten článek vůbec nebyl o tom, že by vedle něj neuspěli ve férovém boji.

(Příspěvek byl editován uživatelem Slim.)
Vystresovaný_otec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 3-2014
Odesláno Neděle, 06. dubna 2014 - 11:42:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A kdyby se mu povedlo vygumovat ČD, viděli bychom, jak by vystartoval po Leošovi. Nebyl špatný titulek článku o jeho podnikání v HN asi dva roky nazad - kam Jančura vstoupí, tam mizejí konkurenti. A ten článek vůbec nebyl o tom, že by vedle něj neuspěli ve férovém boji.

Tak v tomto s Vámi plně souhlasím. Pokud by ČD linku do Ostravy komplet opustily, tak nepochybuji, že by spustil mega cenovou válku s Leošem, dokud by to po pár letech LE nezabalil.
Urpín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1399
Registrován: 2-2010

Odesláno Neděle, 06. dubna 2014 - 11:43:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Desiro: Vy opravdu pokládáte pojmy "lobbovat za daň" (která je pro všechny na trhu stejná) a "lobbovat za odstranění konkurence" (přidělte nám trasy ČD Praha-Brno/Žilina, budeme to jezdit místo nich, vozy na to máme) za rovnocenné?
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2600
Registrován: 2-2004

Odesláno Neděle, 06. dubna 2014 - 14:04:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Aha, slovickarime. Vetnou cast "takze vy mu radite,aby delal to" nahradte vetou "takze vy myslite, ze by mel delat to" a zkuste mi odpovedet pls.

Urpin: Nepokladam, vzdyt jsou to uplne odlisne situace. A lobbovani za odstraneni konkurence pridelenim jejich tras, to se prece nestalo (vzdyt je to nesmysl).

(Příspěvek byl editován uživatelem Desiro.)

Deset let!
PPP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.32.221
Odesláno Neděle, 06. dubna 2014 - 14:33:21    Odkaz na tento příspěvek  

Žlutá logika: proč sem pletete zase něco dalšiho, já jsem o žádné většině nic neřikal. Já jsem poukázal na zavádějíci informaci kde jste porovnával počty spojů kde došlo ke zdražení oproti počtu spojů se sníženou cenou a nezohlednil jste kapacitu a vytíženost spojů. Protože pokud se statistikou častečně živíte tak musíte vědět, že je potřeba tyto věci zohlednit, pokud chci vyčislit jak to s ekonomikou jako celkem pohne. Takže opravdu nechápu co to tady zase plácáte o nejaké většině a otáčite to někam jinam. O tom vůbec řeč nebyla.
žlutá logika
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.5.26
Odesláno Neděle, 06. dubna 2014 - 14:57:29    Odkaz na tento příspěvek  

 
Áááá, koukám že demagogie PPP jede na plné obrátky. Jasně jsem napsal, že celkový průměrný příjem peněz na jednoho cestujícího díky snížení cen u podstatné části spojů prostě klesne. Tvoje poznámka o tom, že se někde i zdražilo na tom mém tvrzení nemění vůbec nic, protože celkový počet míst v špičkových spojích spolu s vyšší cenou i tak nestačí na pokrytí snížení příjmů z těch ostatních spojů. Jenže ty, místo toho abys mi to vyvrátil konkrétními čísly a utloukl mě argumenty to tady jen převracíš do osobní roviny, protože pravdu prostě nemáš a nejsi schopný to přiznat ani dokázat.
PPP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.145.217.105
Odesláno Neděle, 06. dubna 2014 - 20:12:06    Odkaz na tento příspěvek  

žlutá logika: a já jsem někdy řekl, že neklesne? [happy] jen jsem upozornil na to, že to není tak jednobarevné jak jste to podal a že se to stylem podobá kritizovanému stylu komunikace RJ [happy] a ještě jste nějak zazdil jeden aspekt, který jsem také zmiňoval. Vy jste totiž vypíchl z celého ceníku jen cenu Praha - Ostrava. Možná je to pro vás novinka, ale on ten vlak stojí i v jiných stanicích [happy] a dle reakcí na facebooku ze začátku března šly ty ceny nahoru v některých případech dost. Ale chápu, že to do vaší teorie nezapadá.
Urpín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1400
Registrován: 2-2010

Odesláno Neděle, 06. dubna 2014 - 20:14:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Desiro: lobbovani za odstraneni konkurence pridelenim jejich tras, to se prece nestalo

Ale stalo. V minulosti RJ požadoval stažení ČD z relace Praha - Brno a přidělení jejich tras jemu [wink] A nyní požaduje teoreticky to samé, jen trochu zaonačené, aby to nevypadalo tak okatě
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2601
Registrován: 2-2004

Odesláno Neděle, 06. dubna 2014 - 21:46:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale stalo. V minulosti RJ požadoval stažení ČD z relace Praha - Brno a přidělení jejich tras jemu

Ale nestalo. Požadoval zde odebrání dotací - a to je něco úplně jiného.

Deset let!
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5088
Registrován: 2-2005
Odesláno Neděle, 06. dubna 2014 - 22:39:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Desiro: víc už snad mimo být nemůźete, přepadl byste přes zábradlí. Když se podíváte na můj příspěvek 2074, najdete tam:
Dnes článek v HN, že Prachař přece jen otevře výběrová řízení na méně vytížené tratě. Doslova se tam říká:
Podle soukromníků by tedy na spojení Prahy a Brna bylo možno vydělávat jen v případě, že by se odtud stáhly České dráhy."Na rozdíl od linky mezi Prahou a Ostravou by se na této trase dva dopravci neuživili," míní majitel RegioJetu Radim Jančura.


Když tak si sežeňte ty HN, bylo to tam v pátek. Tedy - mimo jiné to bylo tam a v pátek.
A jinak - já ani nemyslím ani neříkám, co si myslím, že měl Jančura dělat. Já jen srovnáván, jak vidím jeho podnikatelský záměr a mediální výstupy, se seriózními nekřivými podnikateli.
Urpín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1402
Registrován: 2-2010

Odesláno Neděle, 06. dubna 2014 - 22:42:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Opravdu? Namátkou.

m.idnes.cz/ekonomika/doprava/clanek.A110929_101549_eko-doprava_hr o.idn

"RegioJet nepožaduje žádné dotace - jedinou podmínkou je převedení stávajících časových slotů od ČD na RegioJet tak, aby bylo možné zajistit spojení v časech, na které jsou zákazníci zvyklí," dodal mluvčí Aleš Ondrůj.


www.tyden.cz/rubriky/byznys/cesko/regiojet-tlaci-na-ministerstvo- chce-vytlacit-cd-z-linky-praha-brno_257257.html

Ministra dopravy Zbyňka Stanjuru chce na sjednané schůzce přesvědčit, aby mohl na této lince jezdit bez výběrového řízení, bez konkurence ČD a také bez dotací. Upozornil na to Brněnský deník.

Jančura proto požaduje odchod Českých drah z této trati do konce roku 2013 se zachováním jejich dotací.



m.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/209657-jancura-znovu-pozadal-o-lin ku-praha-brno-drahy-pry-dostavaji-moc/

Chce proto, aby ministerstvo dopravy dráhám vzalo objednávku na tuto trať a přidělilo ji právě Regiojetu, který bude jezdit zadarmo.

Pojmy "převzít", "odchod ČD" a "přidělit RJ" mi nezní stejně jako "odstraňte dotace, my máme zájem". Rovněž ve slovech o "převzetí Ex Praha - Žilina" a "ČD poté klidně mohou jezdit na komerční riziko" nevidím pouhé odebrání platby za výkony.

Ovšem to nic nemění na tom, že v okrajových částech dne by platba ZDO měla být zachována neb to dopadne jako s Beskydem a Excelsiorem.
žlutá logika
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.2.255
Odesláno Neděle, 06. dubna 2014 - 23:32:50    Odkaz na tento příspěvek  

 
a já jsem někdy řekl, že neklesne?
 
A já jsem někde napsal, že se nikdy nezdraží?
 
Vy jste totiž vypíchl z celého ceníku jen cenu Praha - Ostrava. Možná je to pro vás novinka, ale on ten vlak stojí i v jiných stanicích
 
A já někde tvrdil, že na ostatních relacích se mimo špičku nijak nezlevňovalo? Naopak, na mnoha relacích kde se ve špičku ceny zvedly, tak mimo špičku šly dolů...
 
jen jsem upozornil na to, že to není tak jednobarevné jak jste to podal ...
 
Ano, není to tak jednobarevné jak tvrdíš ty, že se na jiných trasách než Praha - OV jen zdražovalo.
 
Kroutíš se tady pěkně, jak se vymlouváš, že jsi něco neřekl. Bohužel tvoje obhajoba spočívá právě v tom, že oponentům strkáš do pusy něco, co neřekli. Stále čekám na to umlácení argumenty...zatím tady ale jen mlátíš prázdnou slámu...
M_g
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 417
Registrován: 6-2006
Odesláno Pondělí, 07. dubna 2014 - 04:19:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Urpín: řekl bych, že vám v odkazu na článek z týdne chybí pro souvislost jedna věta. Asi špatnej monitor.
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1806
Registrován: 9-2006
Odesláno Pondělí, 07. dubna 2014 - 09:21:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Nutno pro pořádek dodat, že loni jeho výstav překročil objem, do kterého nižši daň platí, a ve vší slušnosti a tichosti začal platit tu vyšší.

Ve vší "slušnosti a tichosti" začal Bernard platit vyšší spotřební daň za r. 2001, kdy prodal se svýn společníkem půlku pivovaru Belgičanům a tudíž již nebyli malým nezávislým pivovarem. Tvrdí to na svých vlastních internetových stránkách.

Také bych doporučil si přečíst rozhovor S.Bernarda pro Hospodářské noviny z r. 2004.
http://www.pivovary.info/prehled/bernard/bernard_h.htm
Zvláště odpověď na otázku ohledně přetahování hospodských k jiné značce je velmi zajímavá.

On S.Bernard také není žádný archanděl spásy českého piva. Tímto ho neodsuzuji, jen to uvádím jako příklad toho, že téměř každý podnikatel dělá co může, aby firmu udržel a vydělával. Já bych rozdíl mezi Bernardem a RJ viděl jen ve způsobu prezentace. RJ je prostě impulsívní osoba, někdy s dryáčnickými způsoby. Bernard to dělá o něco elegantněji. Ale princip i cíle jsou stejné.

(Příspěvek byl editován uživatelem Topič.)
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2602
Registrován: 2-2004

Odesláno Pondělí, 07. dubna 2014 - 09:29:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Urpín:
idnes - odkaz nefunguje.
týden - tady jste na něco velmi důležitého zapomněl, nebo úmyslně nenakopíroval: Ministra dopravy Zbyňka Stanjuru (ODS) chce na smluvené schůzce přesvědčit, aby mohl na této trati jezdit bez výběrového řízení, bez konkurence ČD a také bez dotací, které nyní ČD dostávají. Upozornil na to Brněnský deník. Jančura také uvedl,že se nebrání vstupu konkurence, jež bude jezdit na komerční riziko.

Takže požadavek na odstranění dotací dotované konkurenci, což je správně, a exkluzivitu nepožaduje (což ani nemůže a byl by sám proti sobě, protože by to proti němu mohl někdo jiný použít jinde). A tu druhou větu tam nevidím vůbec. Takže děkuji, to mi jako potvrzení mých slov stačí.

Slim: V jeho výroku s ním musím souhlasit, konec konců to si můžu spočítat taky, žádné žádosti o omezování konkurence tam ale nevidím, na rozdíl od vás. Vy totiž vidíte to, co chcete vidět. Já se držím reality.

Vy ho máte oba dva za blbce, co ani neumí vytvořit podnikatelský plán. Já jsem třeba jiného názoru, možná proto, že o tom něco vím a taky znám lidi, co pro něj ty projekty tvoří a troufám si tvrdit, že to jsou fachmani, za které mluví jejich výsledky. A vy, mějte si Jančuru za co chcete, ale jeho úspěch nebo neúspěch posoudí trh, tedy kupující, ne vy, i pokud byste realitu ohýbali sebevíc a ještě se při tom na zadní stavěli.

(Příspěvek byl editován uživatelem Desiro.)

Deset let!
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3257
Registrován: 5-2007
Odesláno Pondělí, 07. dubna 2014 - 09:51:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2603
Registrován: 2-2004

Odesláno Pondělí, 07. dubna 2014 - 10:04:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tahle věta?

jedinou podmínkou je převedení stávajících časových slotů od ČD na RegioJet tak, aby bylo možné zajistit spojení v časech, na které jsou zákazníci zvyklí

Tak ta mě stejně neuráží.

Deset let!
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3259
Registrován: 5-2007
Odesláno Pondělí, 07. dubna 2014 - 10:08:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Desiro: Ale ktorá vzhľadom k štruktúre jazdy vlakov (prípoje v ČT, Pardubicích a viacmenej aj v Brne) okolo znamená fakticky vytesnenie konkurencie do výrazne menej výhodných časov?
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2604
Registrován: 2-2004

Odesláno Pondělí, 07. dubna 2014 - 10:40:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je pravda.
Ono je otázkou, co by se stalo, kdyby k něčemu takovému hypoteticky došlo. Těžko říct, jestli by dráha měla na to, aby se tam ekonomicky udržela bez dotací, jak to z prestižních důvodů předvádí dnes na Ostravě. Osobně si myslím, že bez dosypu ne, takže by stejně do těch slotů nastoupil Jančura.

Ale škrtnutí dotací zde při současném vyhlášení VŘ na celou síť, resp. i zde jít cestou výběrek nemůže ničemu uškodit.

(Příspěvek byl editován uživatelem Desiro.)

Deset let!
Urpín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1404
Registrován: 2-2010

Odesláno Pondělí, 07. dubna 2014 - 11:15:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Desiro: Psal jsem to na mobilu a tam nejde jednoduché ctrl+v, ctrl+c [happy]

bez konkurence ČD
Tuto pasáž jste přehlédl záměrně nebo nedopatřením? Podle mne všechny tyto výkřiky znamenají to, že objednávka na EC se namísto ČD přidělí RJ, který to sice bude jezdit bez platby za výkony, ale v trasách původních vlaků ČD. Jinak shrnuto "Dejte mi lukrativní trasy namísto ČD a až to začnu jezdit, tak si konkurence (zde už se o ČD nezmiňuje) může vzít ty nelukrativní", k čemuž však následně dodává, že Firma má prý výpočty, podle nichž by mohl i na trase Praha-Brno-Břeclav být provoz ziskový. Podmínkou však je, že se zde bude nacházet jen jeden dopravce. [lol]
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3260
Registrován: 5-2007
Odesláno Pondělí, 07. dubna 2014 - 12:04:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Desiro: Ono by (na rozdiel od toho, čo sa tu deje), nemiešať 2 roviny - výberká (a obecne stransparentnenie objednávania železničnej dopravy v ČR) s tlakom RegioJetu (a Radima Jančuru ako jeho majiteľa).

V prvej rovine určite ano, vyhlásiť výberové konanie, stanoviť nejaké podmienky zodpovedajúce tomu, aby to patrilo do ZO, tzn. stanoviť časy od-do, minimálne kapacity, vyžadované služby, podmienku, že až MD alebo organizácia ním poverená začne zavádzať integrovaný tarif, bude spločnosť povinná ho akceptovať,... A nech sa firmy (nielen ČD a RJ) pobijú. A na základe výberka sa začne jazdiť. Často citované zabezpečenie medzinárodných náväzností osobne nepovažujem za neriešiteľné, ale sám netuším akým rozumným spôsobom by išlo riešiť. Takže sa v tomto smere rád nechám poučiť. Ak tu už padol, ospravedlňujem sa.

No a v druhej rovine je otázne, čo spraviť potom. Obchodný model RJ vyžaduje nejaké podmienky (dimenzovaním kapacity počínaje, povinnými miestenkami končaje) a natíska sa otázka, či mu ho teda povoliť, alebo mu nariadiť rovnaký obchodný model ako dnes prevádzkujú ČD (nepovoliť povinné miestenky a lístok aby bol použiteľný vo viacero spojeniach v danom dni + samozrejme nariadiť rozsah spojení + buď uznávanie lístkov ČD, alebo mu nariadiť prevádzkovať aj Kaplana a Metropol). So situáciou na Ostrave neporovnávať, kopu vecí (napr. to zachádzanie do Žiliny, takisto súčasné navýšenie kapacity) robí aj RJ len z prestížnych dôvodov (a s náležitou stratou).

Urpín: Ono je to dvojsečné. Pridaná hodnota by bola už len v tom, ak by dokázal poskytovať rovnakú mieru služieb a komfortu ako ČD bez toho, aby chcel dotácie. Ale na druhej strane je fakt, že Jančura kecá rád a často.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8078
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 07. dubna 2014 - 13:28:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže rakous bude jezdit k nám railjetama a místo ČD se povinně dohodne s RJ. A ten se dohodne i s maďarem a slovákem, přičemž na tu linku nakoupí někde vozidla (nepředpokládám že by tam jezdil tím čím jezdí Ostravu) a ještě bude plno keců jak byl nákup railjetů ČD kravina. No a zajisté nebude pobírat dotace na studenty který tuto linku přehojně využívaj zejména mezi Brnem a Perníkovem.

No a jak už to u RJ bývá tak ustane dojíždění třeba ČT - Brno nebo Perníkov - Praha neb bez IN100 a navíc se zdražením špiček (denně dojíždět se jaksi musí i v pátek) to přestane bejt finančně únosný.

A pokud budou dřív výběrka než "celostátní IDS" tak se vlaky propadnou někam do úrovně autobusů - bude to použitelný jen pokud to pojede přímo neb "co linka to jízdenka".
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3251
Registrován: 12-2003

Odesláno Pondělí, 07. dubna 2014 - 13:40:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nyní je spíše aktuální, aby stát pod sebe opět dostal rozhodčí činnost o lokální a další dopravě z krajů, kterým to s tak velkou slávou před lety předával. Nyní se ukazuje, jaká to byla debilita Stát by měl především preferovat síťovost, a teď já nemyslím žlutý narcismus, který se není ochoten dohodnout s nikým, ale především vlastní dopravu kterou si lidé platí z daní. Ukončení spojů na hranicích krajů je taky infantilnost.. Jančura nevytvoří nic jiného, než vystřídání jednoho monopolu s jistotu, za monopol svůj, a tedy bez jistoty - zda dojedu, zda něco pojede, zda se vejdu do vlaku ap. Ještě štěstí, že ČD a ÖBB tady budu kooperovat na lajně via Brno do Mocnářství, protože taková anarchie, která by díky žlutému na této trase vznikla, to by byl snad rozkol celé sítě. Žluté ovce to vidí ale zcela jinak.. [lol]

Píšu převážně do papíru, v pracovní smlouvě mám redaktor MF DNES. (Zrzounek)
Novinářská objektivita: Oficiálně dráhy dosud novinku neoznámily, objevila se pouze na neoficiálním facebookovém profilu drah - vlastní profil dráhy nemají (Zrzounek)
Podnět na prověření rychlosti RJ jsem dostal od jednoho z vysoce postavených manažerů CD (Zrzounek)
Bobmaster
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.170.96.60
Odesláno Pondělí, 07. dubna 2014 - 13:54:15    Odkaz na tento příspěvek  

Technická: PROČ by měl jeden dopravce převzít něco od jiného dopravce, když s tím původním vcelku nejsou problémy, navíc jsou připraveny nové vozy za naše peníze a vše je v rámci mezinárodních závazků ? Je vůbec možné v tomto systému protěžovat jednoho dopravce ? Pochopil bych kdyby proběhlo VŘ a vyhrál ho ten dopravce, který má nejkvalitnější vozový park a zaplatí největší nabídku za lukrativní trasy. Ale že si někdo jen tak otevře hubu ve stylu: Přidělte mi trasy, zakažte jezdit konkurenci a já budu ziskový ? Že by zase kapitalismus po Česku, jako v Praze S34 ?

Podle mě R. Tlučhuba dobře ví, že mu tohle neprojde, ale jako vždy si přihřívá polívčičku. Takže klasika[kladivo]
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3252
Registrován: 12-2003

Odesláno Pondělí, 07. dubna 2014 - 14:02:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bobmaster: on už Jančura ve své neskonálé a nezměrné nenávisti vůči státu ztrácí pojem o realitě a možnostech svých vůbec. Jančua má jednoduše vítr u prdelky z Railjetů, když pominu výluky a modernizace na zmíněném úseku, i tak bych volil vlak. Tak s S34 to je takový malý ukázkový příklad, jak má Ropid nastavené hodnoty, které jsou mnohdy přebaleny do plenek vzájemného přátelství mezi ním a KŽC [biggrin]

Píšu převážně do papíru, v pracovní smlouvě mám redaktor MF DNES. (Zrzounek)
Novinářská objektivita: Oficiálně dráhy dosud novinku neoznámily, objevila se pouze na neoficiálním facebookovém profilu drah - vlastní profil dráhy nemají (Zrzounek)
Podnět na prověření rychlosti RJ jsem dostal od jednoho z vysoce postavených manažerů CD (Zrzounek)
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5091
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 07. dubna 2014 - 15:24:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Desiro: Asi je zbytečný s Vámi diskutovat. Jen otázka na závěr: Pokud existuje x rozhovorů o trati na Brno s Jančurou, kde v některých nemluví o vytěsnění ČD a exkluzivitě po sebe a v jiných (minimálně v jednom tedy) přesně tohle požaduje, znamená to, že to požaduje nebo nepožaduje? Soudný člověk si řekne, že to tak chce a pouze to ve všech mediálních výstupech neříká. Vy to holt máte v obou ohledech opačně.
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2605
Registrován: 2-2004

Odesláno Pondělí, 07. dubna 2014 - 15:56:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ono by (na rozdiel od toho, čo sa tu deje), nemiešať 2 roviny - výberká (a obecne stransparentnenie objednávania železničnej dopravy v ČR) s tlakom RegioJetu (a Radima Jančuru ako jeho majiteľa)
To jistě.

To s výběrkem je jistě možné, na druhou stranu si právě zde dost dobře dovedu představit nedotovaný open acces, jak je to v případě německé dálkovky. To je přesně ten druh tratě. Výhodou pak je, že nejste omezení délkou trvání kontraktu s ministerstvem a dobře se investuje (teda pokud vám tam stát nešoupne dotovanou konkurenci). Nevýhodou možnost nesplnění některých soudobých kvalitativních požadavků, ale zase bych to neviděl tak černě - na druhou stranu je tu riziko špatně vypsaného výběrka, čehož bych se bál víc.
Jinak bacha, obchodní model RJ se nedá za stávající legislativy zakázat, resp. zákaz by se neobešel bez arbitráže, kterou by soukromníci vyhráli, tedy váš druhý odstavec nepřichází do úvahy.Jakékoliv nařizování by pak muselo být logicky a správně ze strany státu doplňováno nějakými protiplněními, tedy byla by nutná nějaká dohoda stát-dopravce, ze které dostávají místní antiradimové osypky.

Osobně bych byl za úplný open acces, kdy se od určitého data odeberou z Brna a Ostravy dotace a zbytek se k danému datu vysoutěží.

bez konkurence ČD ... Pokud existuje x rozhovorů o trati na Brno s Jančurou, kde v některých nemluví o vytěsnění ČD a exkluzivitě po sebe a v jiných (minimálně v jednom tedy) přesně tohle požaduje, znamená to, že to požaduje nebo nepožaduje?
Požadavek škrtnout dotace je jasný (a správný). Požadavky na vytěsnění ČD a možnosti nebránění vstupu konkurence, jezdící proti sobě na komerční riziko proti sobě jde. Nehodlám komentovat jednotlivá mediální vystoupení R.J. a články z toho vzniklé, každopádně RJ ani SA proti konkurenci nikdy nezneužila státních regulací, takže bych to neočekával ani teď.

Deset let!
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2606
Registrován: 2-2004

Odesláno Pondělí, 07. dubna 2014 - 15:57:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asi je zbytečný s Vámi diskutovat
Už s vámi diskutovat nebudu.

Deset let!
jregent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 894
Registrován: 10-2011
Odesláno Pondělí, 07. dubna 2014 - 16:07:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3254
Registrován: 12-2003

Odesláno Pondělí, 07. dubna 2014 - 17:09:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trochu tam v závěru toho článku nesedí ta výše čerpnání dotace za ujetý kilometr. RegioJet bere na tamní trati v průměru více než ZSSK, KTERÁ za vlaky objednávané státem a se zcela jinou specifikou uspořádání soupravy. Jak je to možné? [lol]

Píšu převážně do papíru, v pracovní smlouvě mám redaktor MF DNES. (Zrzounek)
Novinářská objektivita: Oficiálně dráhy dosud novinku neoznámily, objevila se pouze na neoficiálním facebookovém profilu drah - vlastní profil dráhy nemají (Zrzounek)
Podnět na prověření rychlosti RJ jsem dostal od jednoho z vysoce postavených manažerů CD (Zrzounek)
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3262
Registrován: 5-2007
Odesláno Pondělí, 07. dubna 2014 - 18:55:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Desiro: Ste za open access, ale jednym dychom dodavate, ze vlastne nedokaze zarucit parametre, ktore by umoznovali opustit rezim zdo. Tak to si asi nevyberieme...
R_1463Úpa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1120
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 07. dubna 2014 - 20:04:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nelze zpochybnit, že konkurence kromě zvýšení komfortu vozidel a snížení cen přinesla také snížení dopravní dostupnosti v okrajových časech. Viz. Beskyd, Excelsior. A který spoj bude další? O těchto plodech konkurence se již však na idnes nic nedočteme...

Rychlík: PRAHA HL.N.,odj. 15:05 -Praha Libeň-Nymburk město-Křinec-Rožďalovice-Kopidlno-Jičín-Ostroměř-Lázně Bělohrad-Nová Paka-Nová Paka město-Stará Paka-Roztoky u Jilemnice-Martinice v Krkonoších-Kunčice nad Labem-Hostinné-TRUTNOV HL.N.,příj. 18.53
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2607
Registrován: 2-2004

Odesláno Pondělí, 07. dubna 2014 - 21:42:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asdf: Tak treba v Nemecku ma open access dalkovka parametry stejny nebo vyssi jako vysoutezena ZDO a nikdo nemusel nic regulovat. Jancura zase prinesl na koleje velmi kvalitni produkty,ktery by ani urednika vyhlasujiciho vyberko nenapadlo pozadovat a predevsim diky nim pritahl na koleje masy, ktery by tim vlakem jinak nejel. Takze bych s kategorickymi soudy, jak je open acces cela bez vyjimky na ho*no byl velmi opatrny.
Proste bych se tim neshazoval.

Deset let!
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1214
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 07. dubna 2014 - 21:44:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

O tom, jak se stát (SŽDC) chová odchylně k Regiojetu a svým ČD jsem se přesvědčil minulý týden. Jel jsem Regiojetem z Havířova v 8:24 do Hranic. Normálně by mne tam měl vyjít přestup na rychlík do Brna v 9:23 hod., který by měl v Suchdole předjet. Jenže ho před Suchdolem zastavili, brněnský rychlík tím pádem pustili před ním a když jsme přijeli do Hranic, tak už byly vidět jen jeho kčervená oncová světla směřující k hranickému viaduktu. Nevím jestli mají vlaky ČD povinnost čekat na Regiojet, když nemají značku u odjezdu, že nečeká na přípoje, ale toto mne připadlo velmi sprosté, dokonce se neubráním dojmu, že to bylo úmsylně. I když většinou rychlíky do Brna jezdí v hodinovém intervalu, tentokrát tam bylo okno a další jel až za dvě hodiny - v 11:20 a tak místo přijatelného příjezdu do Brna v 11 hod. jsem tam přijel až ve 13 hod. Psal jsem na Regiojet, velice se mne omlouvali, ale prostě když je červená, vlak nemůže jet. To technicky samozřejmě chápu, ale na druhé straně přece kdysi platila priorita, že IC má přednost před obyčejným rychlíkem a ne se celou dobu ploužit za ním, když ho v tom Suchdole měl předjet, tak měl dostat zelenou on a ne rychlík do Brna a měl jet dle jízdního řádu před ním. Ale zřejmě je to všem jedno, že lidem vzniknou komplikace, anebo tak chtěli donutit lidi, aby nejzdili Regiojetem, ale hned z Ostravy jeli vlakem ČD. Pro Ostraváky to až taký problém není, ale z Havířova se mne to takhle zdálo výhodné. Už aby začal Jančura jezdit i do Brna (kdy to je ve hvězdách), aby se podobné nechutné věci neopakovaly.
ŽM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.2.251
Odesláno Pondělí, 07. dubna 2014 - 21:49:00    Odkaz na tento příspěvek  

Tak treba v Nemecku ma open access dalkovka parametry stejny nebo vyssi jako vysoutezena ZDO
 
Doporučuji si přečíst aktuální ŽM o tom, jak je ta open access bez objednávky a dotací státu vlastně krásně křížově placená z eráru...
červená
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.77.165.49
Odesláno Pondělí, 07. dubna 2014 - 21:56:27    Odkaz na tento příspěvek  

 
Zelená - vidíš, pan majitel má na to jiný názor. Viz FB RJ
 
nenidulezite
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.9.198.218
Odesláno Pondělí, 07. dubna 2014 - 22:31:50    Odkaz na tento příspěvek  

Zelena: Kdyz nekdo musi mermoci jezdit jancurou, nema se cemu divit. Uprime pochybuju ze vam to nekdo udelal naschval, spis de o to, ze na zadnem dispecingu si nikdo nedovede predstavit, ze by se nasel exot jako vy.
Urpín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1406
Registrován: 2-2010

Odesláno Pondělí, 07. dubna 2014 - 22:48:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zelená: Pojem minulý týden nespecifikuje přesný den, ale udělejme si vylučovací metodu.

Hranice na Moravě

po 31.03. EC1006 9:21(+3´)-9:22(+3´)
út 01.04. EC1006 9:39(+21´)-9:40(+21´)
st 02.04. EC1006 9:19(+1´)-9:21(+2´)
čt 03.04. EC1006 9:19(+1´)-9:20(+1´)
pá 04.04. EC1006 9:22(+4´)-9:24(+5´)
so 05.04. EC1006 9:25(+7´)-9:26(+7´)
ne 06.04. EC1006 9:25(+7´)-9:26(+7´)

31.3., 2. až 4.4. to být nemohlo, protože RJ dojel ještě před časem R. 1.4. to rovněž být nemohlo, protože R840 takové zpoždění neměl.

Zbývá nám 5. a 6.4. - v obou případech měl RJ 7 minut. Mohl by sem prosím někdo dát informace o jízdě R840 ze soboty a neděle? Já se k nim v tuto chvíli nedostanu. R840 musel v "kritický den" dojet do HnM s cca +2´. A buď je to neděle nebo Zelená kecá [lol]

nenidulezite: Tak nějak bych to také vyjádřil [biggrin]

(Příspěvek byl editován uživatelem Urpín.)
bartik09
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.4.82
Odesláno Pondělí, 07. dubna 2014 - 23:38:12    Odkaz na tento příspěvek  

Do zelenyho neni potreba se navazet. To spojeni, kterym jel najde normalne idos... Druha vec je to, ze ten regiojet moh bejt skutecne zpozdenej a dispecer zcela logicky nechtel prenaset zpozdeni na dalsi vlak. To by se totiz dost mozna nasel nekdo jinej, kdo by tu zas prskal, ze se kvuli cekani na regiojet opozdil jeho R 804 a jemu pak kvuli tomu ujel nekde pripoj.
Urpín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1407
Registrován: 2-2010

Odesláno Úterý, 08. dubna 2014 - 01:30:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

bartik09: já vím, že to IDOS najde. IDOS ale najde hromadu blbostí - například i vlak opačného směru. A ač je to vlak stejného dopravce, i tak to není přípoj.

Mne jen zajímala data R840 z minulého týdne v úseku cca Studénka - Hranice, ať to můžeme porovnat [happy]

A taková zvídavá otázka: Kolik tak těch lidí chtělo v těch Hranicích na ten R840 přestoupit?

(Příspěvek byl editován uživatelem Urpín.)
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5095
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 08. dubna 2014 - 10:31:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Desiro:
To s výběrkem je jistě možné, na druhou stranu si právě zde dost dobře dovedu představit nedotovaný open acces, jak je to v případě německé dálkovky.
Vy asi jo, ale sám velký Jančura si to představit nedokáže, jak jste mohl již v několika odkazech číst.

Osobně bych byl za úplný open acces, kdy se od určitého data odeberou z Brna a Ostravy dotace a zbytek se k danému datu vysoutěží.....Požadavky na vytěsnění ČD a možnosti nebránění vstupu konkurence, jezdící proti sobě na komerční riziko proti sobě jde.

Zase hezky zastáváte názor, který současně vyvracíte, čili soutěž na jednoho dopravce? A s tím hezky ladí vstup konkurence tamtéž?

Nehodlám komentovat jednotlivá mediální vystoupení R.J. a články z toho vzniklé
čili ať si plká co chce, pravdu máte Vy a to, co blábolí on, nestojí za komentář, pokud to s tím Vaším neladí. Jinak řečeno - říká, že tam chce být sám a zakázat direktivně konkurenci, ale ve skutečnosti tam chce být v konkurenčním postředí a nikoho omezovat nechce. Jo? Tož kdo je tady potom hňup?

RJ ani SA proti konkurenci nikdy nezneužila státních regulací, takže bych to neočekával ani teď.
Akou rečou ste terazky hovorili a jaké regulace máte na mysli? To jeho podání k ÚOHS?
Džejár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 194
Registrován: 3-2012

Odesláno Úterý, 08. dubna 2014 - 11:05:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mohl by sem prosím někdo dát informace o jízdě R840 ze soboty a neděle?

údaje ze stanice Hranice na Moravě
so 05.04. R840 9:30(+8)-9:31(+8)
ne 06.04. R840 9:23(+1)-9:24(+1)

Pojem "minulý týden" tedy znamená neděli.

Otázka: Je možné, aby se Švýcarsko stalo členem Evropské unie?

Odpověď: Ano, je to možné, ale proč plundrovat tak krásnou zemi?
Priapos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 412
Registrován: 10-2012
Odesláno Úterý, 08. dubna 2014 - 11:25:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

bartik09:

Přestupy mezi různými dopravci nejsou garantovány. Jestli je nějaký vyhledávač spojení najde, je naprosto irelevantní.
Spelcr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 672
Registrován: 5-2007
Odesláno Úterý, 08. dubna 2014 - 11:56:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zelená: Jo a já a spousta dalších lidí zažívala pravidelně kdy přijel vychcánek do Pardubic s několikaminotým náskokem, 6 minut stál u peronu a odjel na Prahu, za ním celou dobu stálo zpožděné EC 170 Hungaria než se uvolní nástupiště.

Když jsem se pak ve škole ptal, proč to, když má 140 se nemohl uhnout v Kostěnicích, tak mi bylo sděleno, že to nesmí...
Urpín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1409
Registrován: 2-2010

Odesláno Úterý, 08. dubna 2014 - 12:32:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Džejár: Díky [happy]

Takže v neděli EC1006 Studénka včas, Suchdol +7 minut. Pohybuju, že výpravčí jen tak z plezíru nechá EC stát 7 minut u vjezdu, jen aby nepředjel R. Viděl bych to na nějakou nepříznivou dopravní situaci - obsazená, vyloučená, ... kolej, porucha ZZ apod. pro kterou ho prostě předjet nešlo.

Zelená: ...už aby RJ jezdil do Brna... a to na to má jaký vliv? On by totiž v těch Hranicích taky nečekal a výpravčí v Suchdole je jak známo SŽDC.

(Příspěvek byl editován uživatelem Urpín.)
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3264
Registrován: 5-2007
Odesláno Úterý, 08. dubna 2014 - 13:43:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Priapos: Ako kedy a ako kde. Ale tento naozaj garantovaný nie je.
Janson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1139
Registrován: 2-2006

Odesláno Úterý, 08. dubna 2014 - 14:03:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asfd: Mezi RJ a ČD nejsou přestupy garantované nikde a nikdy.

Čeština je freeware, ale ne opensource.
ICQ: 315559622 ¤¤¤ Databáze vozů //RegioJet
Upozorňujeme cestující, že příspěvek může obsahovat stopy nadsázky, cynismu a pouze vlastní názor diskutujícího.
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2241
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 08. dubna 2014 - 14:10:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Spoléhat na to, že se vlaky na stejné trati předjedou podle jízdního řádu, je vždycky riziko, nejen mezi vlaky různých dopravců.
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2242
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 08. dubna 2014 - 14:11:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Priapos, Janson: Co je to garantovaný přestup?
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6039
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 08. dubna 2014 - 14:33:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Babilon: podle mě to je jen ten přestup, který reálně/fyzicky zrealizuji. To je garantovaný přestup. [proud]

Vše ostatní je jen předpoklad a teorie.

(Příspěvek byl editován uživatelem Penik.)

◊Umím [zadnice], ale umím s ním zázraky.◊
Jirka_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1362
Registrován: 5-2006

Odesláno Úterý, 08. dubna 2014 - 18:28:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co ze 1012 jel se dvemi lokomotivami? Primo z Havirova?

Nejlepší vzdělání, které můžete dostat, je pozorovat opravdové mistry při práci.
Michael Jackson
Aktuální novinky ze světa Renault exkluzivně na: Renault News