K-report
 

Archiv diskuse RegioJet do 05. 04. 2014  

Diskuse K-report » Archiv 2014 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 05. 04. 2014 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
bartik09
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.138.114.131
Odesláno Čtvrtek, 03. dubna 2014 - 20:37:48    Odkaz na tento příspěvek  

PPP: Vsak ty clanky pouze tvrdi, ze stoupnul pocet cestujicich. Nezda se mi, ze by na nich bylo neco spatneho. Ne kazdy clanek pise Sura, nebo nejaky jiny vemeno, aby v nem musely bejt nepravdy, polopravdy a prekrouceny fakta.
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3241
Registrován: 12-2003

Odesláno Čtvrtek, 03. dubna 2014 - 20:38:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

add. Petr Vlček: je zajímavé, že ty EC a IC vlaky jsou takovým špatně stravitelným knedlíkem pro Radima. Jasně, bere se za ně nějaké všimné. Ale objednává je prakticky stát, a o to jde kafíčkářovi především, sáhnout si na státní vemeno. Líbivé cance ohledně "budeme jezdit bez dotace" je ale naprosto něco jiného, než: "platba za prokazatelné ztráty".. což by v případě Jančurova monopolu na rameni Pha/Ova a Pha/Šalinof, bylo skokově o 150 procent více než doposud všichni dohromady.

Píšu převážně do papíru, v pracovní smlouvě mám redaktor MF DNES. (Zrzounek)
Novinářská objektivita: Oficiálně dráhy dosud novinku neoznámily, objevila se pouze na neoficiálním facebookovém profilu drah - vlastní profil dráhy nemají (Zrzounek)
Podnět na prověření rychlosti RJ jsem dostal od jednoho z vysoce postavených manažerů CD (Zrzounek)
Bobmaster
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.225.16
Odesláno Čtvrtek, 03. dubna 2014 - 20:53:03    Odkaz na tento příspěvek  

Ten článek na stránkách cd.cz je ještě slabota, ale může to být dobrý začátek. Snad konečně dojde na mé oblíbené pořekadlo: Na hrubý pytel - hrubá záplata[kladivo]
žlutá logika
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.2.255
Odesláno Čtvrtek, 03. dubna 2014 - 22:45:16    Odkaz na tento příspěvek  

 
jste zapoměl dodat, že také spolu s tím došlo ke zvýšení cen ve špičce
 
Opravdu si myslíš, že zvýšení cen o pár korun v 38 spojích týdně vyrovná snížení cen o víc než 100 Kč pod ceny ČD i bez kreditové jízdenky u zbývajících 94?
 
Vám asi unikl nákup dalších vozů a zvýšení kapacity spojů :-)
 
Upřímně - opravdu ti příjde OK se chlubit tím, jak jezdím neustále plný, že musím přidávat vagony, přesto jsem ve ztrátě a proto snížím ceny i když mi přibývají dle tiskovek desítky procent cestujících? Kdo pak může za tu ztrátu... jistě ČD. :-D
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5070
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 03. dubna 2014 - 23:33:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jen takové zamyšlení:
Po revoluci přišel pan Bernard, zrenovoval pivovar z trosek, začal vařit pivo, vytvořil značku. Vedle něj na trhu giganti, Prazdroj, Staropramen, Heineken. Zaregistrovali jste někdy, že by tenhle pán brečel v médiích, že je v prdeli, protože má konkurenci a že by se měl Prazdroj rozpustit a vypsat tendry na dodávky do každé jednotlivé hospody?
Analogicky pan Frolík a jeho Linet. Přitom s nemocničními lůžky je v podstatě závislý na státních penězích, jak to chodí s nákupy ve zdravotnictví, ví každý, kdo sleduje causu Rath. Brečel někdy někde v médiích, že mu stát háže klacky pod nohy? Výrobce autobusů SOR. Úplně stejný případ.

Chci tím říct, že bez ohledu na to, jaká je situace na trhu, korupce, státem vlastněný konkurent, monopol..., normální podnikatel když do něčeho jde, musí vyhodnotit všechna rizika, která to může přinést. Pŕedvídat chování konkurence je to úplně nejzákladnější. Zjistit si možnost montáže kávovaru do vlaku a náklady na infosystém dřív, než to slíbím mít, to je úplně totéž.

Hysterický brek v médíich, žaloby na konkurenci za to, že se chová jako konkurence, kydy o tom, jak by vydělával a prosperoval, kdyby....to není nic jiného než chybný podnikatelský záměr podnikatele století, snaha hrát podpásově a postranními cestičkami si vydobýt to, co nebyl schopen dosáhnout ve volné soutěži a konec konců braní si veřejnosti jako rukojmí..."von je jednička, super nejúsp ěšnější, voní se ho bojej a házet mu klacky pod nohy." Ubohé, i když bohužel v našich podmínkách velmi účinné.
Příkladem za všechny budiž výrok, že nepředpokládal, že po jeho vstupu ČD zlevní.
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.196.213.166
Odesláno Pátek, 04. dubna 2014 - 00:15:43    Odkaz na tento příspěvek  

Nebudu vám brát vaše specifické pohledy na tržní poměry v různých oborech podnikání,jenom mi proboha objasněte,kde se na české železnici v osobní dopravě vyskytuje volná soutěž.Spadnul jste z jahody?A normální podnikatel je taky normální občan,takže má právo poukazovat na nepravosti ve státě,jako kdokoliv jiný.Jenom tak od pasu,slevnil státní Budvar pivo,když Bernard vstoupil na trh?
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1804
Registrován: 9-2006
Odesláno Pátek, 04. dubna 2014 - 01:26:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Co si vzpomínám, tak p. Bernard byl velmi vytrvalým bojovníkem za diferencovanou spotřební daň, která zvýhodňuje malé pivovary a v mediích byl s tímto tématem dosti často.
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1546
Registrován: 8-2012

Odesláno Pátek, 04. dubna 2014 - 01:44:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

situace u rj: dlouhodobý tlak se zdá být úspěšným, protože i u státního se snad do Chebu přes Ústí dostane něco lepšího jak B. A pokud se díky tlaku lidí hnuly ledy tam, tak u RJ se hnou určitě taky.
Nicméně je super, že mají za poslední dobu na zdi jen kritiku za to jak se chovají k zaměstnancům. A je potřeba jim to tam co nejdýl udržet. Protože většinou to skončilo u jednoho odkazu, kterej rychle smazali a bylo ticho po pěšině.

(Příspěvek byl editován uživatelem Glory.)
......
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.214.148
Odesláno Pátek, 04. dubna 2014 - 02:01:20    Odkaz na tento příspěvek  

Mně se líbí, jak se Plevelo a někteří další při každé sebemenší příležitosti opřou do Sůry, jak je neobjektivní a píše ve žlutém žoldu, ale tak hlavně že z Plevela a fíranetu ta objektivita a nestranost, kterou kritizuje na Sůrovi, přímo sálá v každé větě :-D :-D
Kluci, kdybyste jen tak věděli, jakou srandu z vás lidi mají a hlavně za jaké blbce jste, hlavně ta část od "modré strany" v čele s Plevelem a Slimem. Ale objektivně dodávám, že Budulínek taky uměl pobavit, škoda že to vzdal, mohlo to mít 5 hvězdiček z pěti :-D :-D
Fakt horší než malé děti na pískovišti, s těmi se dá domluvit líp. Nechcete se sejít třeba po vzoru fotbalových fanatiků a někde si to ručně vysvětlit jednou provždy? :-D
PPP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.32.221
Odesláno Pátek, 04. dubna 2014 - 06:09:31    Odkaz na tento příspěvek  

Žlutá logika: no když už jste si dal práci a chcete porovnávat počet zdražených spojů k počtu zlevněných tak to apoň přepočtěte na kapacitu, protože porovnávat počet spojů s kapacitou 6ti vozů se spoji ve špičce s kapacitou 7-9 vozů, když navíc jako posilové vozy jsou většinou Bmz, tedy nejkapacitnějši vozy (v těch klasický 6ti vozových jsou už většinou max jen Bmz s velkým dětským kupé) je dost zavádějící. To vaše srovnáni je tak trochu jako byste byl na stáži u Jančury a školil vás přimo Ondrůj [happy] pokud chcete mít to srovnáni ještě přesnější tak byste měl vzít v uvahu taky i obsazenost spojů [happy] vás by asi jako statistika nezaměstnali, ale na Ondrůjovu poziici byste byl horký kandidát.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5073
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 04. dubna 2014 - 07:14:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kpt. Hejl: klasicky jste nepochopil podstatu. Jaký vliv má skutečnost, že je konkurent soukromý nebo státní, na to, že s ním musím ve svém podnikatelském záměru počítat? Bernardovi konkuruje jen Budvar? A Jančurovi jen ČD? Nebo státní firma na volném trhu konkurovat nesmí?
A o volném trhu na dráze pindá nejvíc právě ten, který si ho svými nabídkami a demagogií snaží ignorovat.

Topič: ano, máte pravdu s tou daní. Bernard ji prolobboval, sobě i ostatním malým. Ale nebrečel u toho ukřivděně v médíich, nepindal, že to dělá pro národ, nestǎžovak si, že mu někdo háže klacky pod nohy, pouze lobboval tam, kde se obvykle lobbuje. Nutno pro pořádek dodat, že loni jeho výstav překročil objem, do kterého nižši daň platí, a ve vší slušnosti a tichosti začal platit tu vyšší. Mimochodem oceňuju, že jste u jeho jména použil ten titul, on si to fakt zaslouží.

.......: promluvil bůh. Objektivity? Kdybyste věděl, za jaké blbce jsou v očích nás blbců modrých někteří blbci žlutí a jakou z nich máme srandu....rozdíl? Ale oceňuju vyvažujíci poznámku o Budulínkovi.
Spelcr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 660
Registrován: 5-2007
Odesláno Pátek, 04. dubna 2014 - 08:31:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Radim měl prostě určitý podnikatelský plán, který počítal s VŘ na R, ty se zrušily a asi jen tak nebudou, tak do té doby musí nějak přežít.

Jak už tady někdo psal, mu jde akorát o to, aby ČD neměly dosyp na EX, protože jinak jim může těžko konkurovat. V momentě, kdy by se totiž do závazku veřejné služby dostal, nesměl by křížově dotovat, což u jízd na vlastní triko nevadí.

Líbil se mi článek v časopise EURO, kde psali, že Radim jaksi zapomněl, že ČD nejsou ČSAD Liberec a že to po prvním týdnu zabalí.

Jinak do Liberce jezdil za 1Kč, to mu zakázali (ÚOHS?), tak pak zdražil "na normální" cenu. Za kolik tam jezdí dnes?
Bkv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 549
Registrován: 8-2007
Odesláno Pátek, 04. dubna 2014 - 08:57:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale nebrečel u toho ukřivděně v médíich
O televizních a rozhlasových debatách a o potřebě podpory od médií mluví v jednom z článků na internetu sám Bernard. Podpora od médií, není to něco, co v současnosti RJ opakovaně vyčítáte?
pouze lobboval tam, kde se obvykle lobbuje
Místa lobování jen z toho samého článku: Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, Ministerstvo zemědělství, Ministerstvo financí, ODS, parlament, noviny, televize, rozhlas. Podle Slima obvyklá místa pro lobování, ale není to opět něco co v současnosti RJ opakovaně vyčítáte? Třeba, když se RJ sejde s ministrem financí? Proč je to u Bernarda v pořádku a RJ ne?
Bkv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 550
Registrován: 8-2007
Odesláno Pátek, 04. dubna 2014 - 09:05:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak do Liberce jezdil za 1Kč, to mu zakázali (ÚOHS?), tak pak zdražil "na normální" cenu. Za kolik tam jezdí dnes?
Myslíte tu společnou linku Dopravního podniku měst Liberce a Jablonce nad Nisou a společnosti Student Agency?
červ
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.131.62.36
Odesláno Pátek, 04. dubna 2014 - 09:16:56    Odkaz na tento příspěvek  

IC1002 stojí v Č.Brodě, údajně porucha 162
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5074
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 04. dubna 2014 - 09:41:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bkv: přiznám se, že jsem tohe nečetl, o té dani jsem sice rámcově v médiích něco zaslechl (jinak bych o tom vůbec nevěděl), ale máte pocit, že se to dá srovnat s Jančurovou mediální masáží? Notabene Bernard, pokud vím, nepoužíval lživé argumenty a hlavně nekydal sračky na konkurenta. Nečetl jsem nikde nic o tom, že jeho pivo je nejlepší a lepší než cokoliv a národ ho chce a konkurenční ne, jen zlej stát a daň mu podráží nohy... Sejít se s ministrem financí je OK (i na hajzlu), OK není nabízet mu, že převezmu kšeft konkurence. Tedy furt obrovský rozdíl proti tomu Bernardovi.

Spelcr:
Dnes článek v HN, že Prachař přece jen otevře výběrová řízení na méně vytížené tratě. Doslova se tam říká:
Podle soukromníků by tedy na spojení Prahy a Brna bylo možno vydělávat jen v případě, že by se odtud stáhly České dráhy."Na rozdíl od linky mezi Prahou a Ostravou by se na této trase dva dopravci neuživili," míní majitel RegioJetu Radim Jančura.

Volná soutěž jako řemen. Analogicky bych čekal, že teď někdo vytáhne, jak Bernard někde požadoval zákaz Prazdroje na Vysočině.
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3118
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 04. dubna 2014 - 09:46:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Vzhledem k tomu, že ministerstvo nekupuje pivo (zatímco služby železničních dopravců ano), těžko mohl Bernard ministerstvu nabízet převzetí kšeftu konkurence.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5075
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 04. dubna 2014 - 10:40:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...a ještě z téhož článku v HN:
"požadavkem může být klimatizace, internetové připojení či bezbariérový přístup," vypočítává Kušnír(= ředitel obou železniční dopravy ND) Kromě toho se mohou přebíjet také v tom, ko bude požadovat nižší dotaci - výraznější úspory však úředníci nečekají. "Zkušenosti ze zahraničí ukazují, že hlavním výsledkem je významné zvýšení kvality," tvrdí Kušnír.

To pro ty, co věří tomu, že Radim přijde s novými vlaky za nižší peníz dotace...nebo že by zase jeden slib, o kterým pak zjistí, že to nepředpokládal?
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3242
Registrován: 12-2003

Odesláno Pátek, 04. dubna 2014 - 11:11:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...... : asi jste myslel ty námi komentované stížnosti cestujících na zacházení se zaměstnanci u RegioJetu že? Tak to je skutečně a opravdu modrá choroba. A Jenda Sůra nás už opakovaě lákal na schůzky v centru Prahy, občas lituji že jsem toho nevyužil. Kluk si chtěl jen poklábosit [lol]

Píšu převážně do papíru, v pracovní smlouvě mám redaktor MF DNES. (Zrzounek)
Novinářská objektivita: Oficiálně dráhy dosud novinku neoznámily, objevila se pouze na neoficiálním facebookovém profilu drah - vlastní profil dráhy nemají (Zrzounek)
Podnět na prověření rychlosti RJ jsem dostal od jednoho z vysoce postavených manažerů CD (Zrzounek)
žlutá logika
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.3.1
Odesláno Pátek, 04. dubna 2014 - 11:16:47    Odkaz na tento příspěvek  

 
tak to apoň přepočtěte na kapacitu, protože porovnávat počet spojů s kapacitou 6ti vozů se spoji ve špičce s kapacitou 7-9 vozů, když navíc jako posilové vozy jsou většinou Bmz
 
Ale no tááák, teď tu o červené Karkulce. Opravdu tady chceš tvrdit, že těch pár posílených spojů, které jsou prodlouženy o max polovinu a často ani to ne se vyrovná kapacitou skoro trojnásobku neposílených spojů? Opravdu tu chceš tvrdit, že posílení o 2-3 vozy ztrojnásobí kapacitu vlaku u RJ? Nějaké Bmz to nezachrání... jestli to chceš tvrdit, tak to podlož konkrétními čísly, jakou kapacitu mají ty dražší spoje a jakou mají celkově ty ostatní. A na druhou část dotazu jsi pro jistotu neodpověděl vůbec...proč asi. :-D
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5076
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 04. dubna 2014 - 11:35:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

S200: Zase jste si z toho vzal to nejmíň podstatný. Mluvím o tom, že se někdo někde dožaduje eliminace konkurence, aby mohl sám profitabilně podnikat. Tak pro Vás jinak. Dejme tomu, že by šel Bernard na ČZPI, ať zakážou Prazdoj, že je v něm humus, a na ÚOHS, že Prazdroj nepovoleně korumpuje hospody vybavením a penězi (což je mimochodem pravda). je to lepší?
Kotec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 264
Registrován: 10-2011
Odesláno Pátek, 04. dubna 2014 - 12:18:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já to řeknu takhle: Jsem byl vždycky příznivec konkurence na železnici, ale jestli je důsledkem konkurence zrušení Ostravanu a Excelsioru (a dříve Beskydu), tak takovou konkurenci nechci. Fakt nehodlám jezdit na Slovensko ani na severní Moravu (Slezsko) se sebeklimatizovanějšími a sebeluxusnějšími (a sebežlutějšími) autobusy. Takže buď doufám, že někdo na MD dostane rozum, vymezí jasné mantinely a vrátí večerní a noční vlaky pod nějakou speciální objednávku, nebo pokud to prostě podmínky nedovolují (a RJ by řval zase kvůli nějaké nedovolené podpoře, ač sám vlaky v tomto termínu taky neprovozuje), tak ať se RJ hází klacky pod nohy co nejvíc a vše se vrátí zpátky pod unitárního národního dopravce...
PPP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.32.221
Odesláno Pátek, 04. dubna 2014 - 13:54:02    Odkaz na tento příspěvek  

žlutá logika: Já jsem tvrdil, že když se to přepočte, tak to vyjde stejně? Přečtěte si to ještě jednou :-) jen jsem upozornil, že váš velmi zjednodušený údaj o počtu spojů je zavádějící, ale chápu, že to vypadá lépe :-) jen se tím dopouštíte toho co je kritizováno u RJ. A bohužel ani ten vámi uváděný počet 94 spojů, kde tvrdíte, že RJ je o více než 100 Kč nesedí :-) A když už máte tu potřebu, tak aspoň ten můj příspěvek, který komentujete tam vložte celý a ne jen kousek, já jsem totiž nezmiňoval, že by to srovnání bylo přesnější jen po přepočtení na kapacitu, ale i na obsazenost :-)
PPP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.32.221
Odesláno Pátek, 04. dubna 2014 - 14:19:33    Odkaz na tento příspěvek  

Kotec: Vaše rozhořčení nad rušenými spoji plně chápu, nesouhlasím ale s tím co navrhujete :-) pan Jančura ať je jaký je, tak opravdu nemůže za to, že MD nebylo schopno stanovit pravidla, přitom dávno ještě před RJ tady měl dokonce už v JŘ přidělené trasy RT Express. Jenže ministerstvo neudělalo v podstatě nic dokonce ani 2 a půl roku po tom co první komerční dálkové vlaky vyjely. A z toho opravdu nelze vinit pana Jančuru.
žlutá logika
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.5.25
Odesláno Pátek, 04. dubna 2014 - 14:27:48    Odkaz na tento příspěvek  

 
Já jsem tvrdil, že když se to přepočte, tak to vyjde stejně?
 
Aha, takže najednou uhýbáme. [proud] Připomenu ti tvou velmi úsměvnou argumentaci na snížení cen a prohlubování ztráty RJ:
 
a k té ceně 185 Kč jste zapoměl dodat, že také spolu s tím došlo ke zvýšení cen ve špičce
 
Takže zdražení nevyrovnalo pokles. Ale PPP se hned musí vymlouvat, že to tak nemyslel. Záhadou pak je, proč tím "argumentuje"... ale jo, takže sice jezdí RJ plný, cestující neustále přibývají, a proto se ceny celkově sníží. Jo, takže za ztrátu můžou určitě ČD, protože když je o něco zájem, tak se to musí hned zlevnit. [rofl]

A bohužel ani ten vámi uváděný počet 94 spojů, kde tvrdíte, že RJ je o více než 100 Kč nesedí :-)
 
Kolik stojí u ČD jednička a kolik u RJ Business/Relax? Méně smajlíku a více argumentů... ale těch se tady samosebou nedočkám. Proč asi. :-D
Spelcr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 662
Registrován: 5-2007
Odesláno Pátek, 04. dubna 2014 - 14:33:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bkv:Myslíte tu společnou linku Dopravního podniku měst Liberce a Jablonce nad Nisou a společnosti Student Agency?
To už je dnes společná linka? Hmm, tak to čumím.[coze]

PPP:Jenže ministerstvo neudělalo v podstatě nic dokonce ani 2 a půl roku po tom co první komerční dálkové vlaky vyjely. A z toho opravdu nelze vinit pana Jančuru.
Tak s tím nejde než souhlasit, bohužel dokud nebude stanovena jasná dopravní politika státu, tak se asi této džungle jen tak nezbavíme.
Tak snad dotáhnou do konce slib, že bude vytvořen regulátor osobní dopravy, jen se obávám, aby z toho po Česku nevznikl kočkopes. Úřad vznikne, ať se vlk (EU) nažere, ale budeme si to dělat stejně po svém.
Duchodce_z_vysočiny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 122
Registrován: 12-2010

Odesláno Pátek, 04. dubna 2014 - 14:53:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nedávno jsem si pustil Tv Barrandov, seděl tam za svým stolečkem Vladimír Železný, mele pořád stejně jako když vedl novu, ale co mě nejvíc pobavilo jeho velká podobnost chování s Radiměm Jančurou, taky všechno co dělá on a jeho komerční televize tak veřejnoprávní neumí a hlavně mě dostala věta kdy řekl, že by dělal lepší zpravodajství než Česká Televize.....co mu v tom brání? nic a tak proč to nedělá už dávno, to je jako s tímhle žlutým vobejdou, ten taky mele co všechno by dokázal ale nedělá to
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5078
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 04. dubna 2014 - 15:48:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Duchodce z Vysočiny:
Ano, srovnání demagogie Jančury a Železného je velmi případné.

PPP:pan Jančura ať je jaký je, tak opravdu nemůže za to, že MD nebylo schopno stanovit pravidla,
Ale o tom tady Kotec neříká ani slovo. Říká, že než tenhle chaos a rušení spojů v důsledku bezuzdné konkurence, to radši unitární dopravce. V čemž má pravdu, protože to je stav, kdy vstup konkurence na železnici na jedné straně pomáhá, na duhé škodí.
Urpín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1396
Registrován: 2-2010

Odesláno Pátek, 04. dubna 2014 - 15:50:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podle soukromníků by tedy na spojení Prahy a Brna bylo možno vydělávat jen v případě, že by se odtud stáhly České dráhy."Na rozdíl od linky mezi Prahou a Ostravou by se na této trase dva dopravci neuživili," míní majitel RegioJetu Radim Jančura.

A nevětří on ve větru spíš Railjety? [biggrin]
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1805
Registrován: 9-2006
Odesláno Pátek, 04. dubna 2014 - 16:11:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Důchodce z Vysočiny: Co v tom Železnému brání? Pouhá maličkost, kterou je to, že už není ředitelem TV Barrandov.
http://zpravy.ihned.cz/cesko/c1-61965880-barrandov-se-snazi-zapom enout-reditel-vladimir-zelezny-rusi-zmeny-ktere-zavedl
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1443
Registrován: 5-2006
Odesláno Pátek, 04. dubna 2014 - 16:12:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Srovnání Bernarda a Jančury je velice vtipné, jeden dobro, druhý zlo. V tom případě ale nechápu jak můžou oba působit v jedné organizaci a to v nadačním fondu proti korupci:-) Celý fór je totiž v tom, že za Jančurou chodí ročně třeba 50x víc novinářů, tzn. že ročně je 50x více v médiích a tzn. že je víc vidět a slyšet. Druhá věc je že podnikání v pivovarnictví a v (železniční) dopravě je jako nebe a dudy.

Ale chápu, kdyby byl Slim podnikatel a chodili by za nim toliko novináři jako chodí za Jančurou, vyháněl by je nebo by říkal sice konkurence dostává za tu samou činnost od státu peníze a já ne, ale mě to nevadí, já ty peníze nechci, nebudu přece v médiích brečet[lol]
Mikulda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2564
Registrován: 3-2006

Odesláno Pátek, 04. dubna 2014 - 16:19:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnešní IC 1005

Upozornění: Příspěvek může obsahovat stopy ironie, cynismu a černého humoru.
Vyrobeno v závodě, který zpracovává vzdálené vize, bláznivé sny a šílené nápady.
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1547
Registrován: 8-2012

Odesláno Pátek, 04. dubna 2014 - 17:11:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kotec: Excelsior mi přijde jako vlak, který ty dotace absolutně nepotřebuje a s tím co na něm jezdí, by si na sebe měl vydělat jako nic. ČD by alespoň dostaly volnou ruku a nemusel by ten vlak stavit v každý díře, kvůli 1 - 2 lidem, protože jezdí s dotacema. Navíc u Excelsioru to bude jen bububu, protože díky tomu že ten vlak nejede v kuse jen Cheb - Košice, ale veze i přímé vozy na další vlaky, bych se o jeho budoucnost vůbec nebál.
Vystresovaný_otec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 3-2014
Odesláno Pátek, 04. dubna 2014 - 17:27:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glory: Podle současných informací, Excel opravdu končí.
PPP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.32.221
Odesláno Pátek, 04. dubna 2014 - 19:09:47    Odkaz na tento příspěvek  

žlutá logika: vypadá to, že v mých slovech hledáte něco, co tam není. S tím vám pomoci nemohou :-) buď mi tady dejte větu kterou toto říkám nebo se asi nedohodneme. Ale prosím opravdu větu, kde toto tvrdím, ne kde vy máte pocit, že to tvrdím. Věta, ve které vás jen upozorňuji, že RJ nejen zlevňoval, ale taky zdražovat to opravdu není ;-)
Němec_z_ova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2794
Registrován: 4-2009

Odesláno Pátek, 04. dubna 2014 - 19:18:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vystresovaný_otec: A máte tušení odkdy se tak stane? V říjnu jsem měl v plánu[sad] v něm přespat cestou do Jáchymova. Ach jo.

Policie má na práci důležitější úkoly, než kompletaci osob Praha - České Budějovice.

Už nikdy nezapomenu na Boblicka!!!
Vystresovaný_otec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 3-2014
Odesláno Pátek, 04. dubna 2014 - 19:21:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Němec z ova: Prosinec 2014.
žlutá logika
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.3.11
Odesláno Pátek, 04. dubna 2014 - 19:39:06    Odkaz na tento příspěvek  

 
PPP: Aha, a proto jsi na větu o tom, že přesto, že se RJ chlubí tím, jak je plný a cestující mu neustále přibývají, nabídne u většiny spojů jízdenky od 185 Kč:
 
Jasně a i přesto, že jezdí pořád plný, počet cestujících mu narostl o 37 % a k tomu prodělává, tak najednou dál sníží cenu na 185 Kč i těsně před odjezdem na téměř všechny spoje.
 
Oponuješ argumentem že šly i ceny nahoru, což ale nijak nemění pravdivost tvrzení nahoře [rofl]:
 
jste zapoměl dodat, že také spolu s tím došlo ke zvýšení cen ve špičce
 
Jasně, všichni jsme blázni, jenom ty jsi letadlo. :-D
Němec_z_ova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2797
Registrován: 4-2009

Odesláno Pátek, 04. dubna 2014 - 20:01:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vystresovaný_otec: Děkuji za odpověď, to bych měl ještě stihnout. Horší to bude s našimi brzkými návraty z Třebové, když tam nebudou mít vlaky zpátky[uhoh]

Policie má na práci důležitější úkoly, než kompletaci osob Praha - České Budějovice.

Už nikdy nezapomenu na Boblicka!!!
belka6v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 245
Registrován: 2-2012
Odesláno Pátek, 04. dubna 2014 - 22:12:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co to ještě zkusit v letecke doprave? Na Kbelich se krci dve TU 154 po Vencovi,tak hajdy přes leto vozit koupaky...z toho Radima nikdy Richard Branson nebude,kdyz do doho nepujde...
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5079
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 04. dubna 2014 - 23:59:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sipi: Mimo mísu jako tradičně. Novináři sami od sebe chodí za Jančurou a sami od sebe ignorujou Bernarda. Jak to ten kluk ušatá dělá? Von je vlastně oběť novinářů, furt o něm chtějí psát a nezřídka si vymýšlejí, jako v bulváru. Von je vlastně taková Iveta Bartošová. Střízlivá, ze který média udělala alkoholičku.

Ale mohl byste sem dát nějaký chytrý zdůvodnění, v čem a proč je podnikání v pivovarnictví a vlacích nebe a dudy. Jako že Jančura nemusí mýt zálohovaný flašky, zatímco Bernard nemusí soustružit dvojkolí? Nebo že studenti a invalidi nepobírají slevu na pivo? Tak to potom asi jo...

(Příspěvek byl editován uživatelem Slim.)
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3243
Registrován: 12-2003

Odesláno Sobota, 05. dubna 2014 - 00:29:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Porovnání Bernarda a Jančury je dost na místě! Jen jednoduší ovce to nepochopí. Bernard nikde v médiích nevyřvává, nepomlouvá konkurenci, nelže a nepřekrucuje. Je úúúplně jedno, že jeden vaří pivo, a druhej chce od státu tratě bez konkurence. Proto tohle porovnání je naprosto v pořádku. Jančura si jednoduše myslí, že stát stáhne pinďoura mezi nohy, a oddaně tomu uřvanému z Brna ty tratě předá, a ještě tam nebude moci jezdit. S touhle notou by mohl udeřit v Německu na Deutsche Bahn, to by byla sranda [lol]

Skutečnost je pouze jediná - má vítr z těch blížících se Railjetů. Najednou nějak utichl boj o Německo, pak o Brno, pak už jen Ostrava. Pak jak se blíží Railjeti, tak zase cance o Brnu, a ještě dříve cance o převzetí veškeré vozby via Ostravu na Slovensko. Holt PíáR nemusí být vždy PR. [vypravci]

Píšu převážně do papíru, v pracovní smlouvě mám redaktor MF DNES. (Zrzounek)
Novinářská objektivita: Oficiálně dráhy dosud novinku neoznámily, objevila se pouze na neoficiálním facebookovém profilu drah - vlastní profil dráhy nemají (Zrzounek)
Podnět na prověření rychlosti RJ jsem dostal od jednoho z vysoce postavených manažerů CD (Zrzounek)
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.47.60
Odesláno Sobota, 05. dubna 2014 - 10:03:14    Odkaz na tento příspěvek  

Glory: Obávám se, že nemáte pravdu. Spolu s Excelsiorem souvisí totiž vůbec celá nabídka dálkového spojení SZ a Z ČR s Moravou a Slovenskem. Pokud skončí R440/441, tak tady u nebudeme mít vůbec nic a všechna přímá spojení skončí v Praze (možná se cosi protáhne do Chebu ve formě přímých vozů, ale to nic neřeší). Jednou týdně přímý vůz do Polska a Moskvy neznamená vůbec nic.
Takže si asi letos dám naposledy v životě dovolenou vlakem do Tater a šlus. Zbytek autem do Alp, Skandinávie...
PPP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.145.216.174
Odesláno Sobota, 05. dubna 2014 - 10:22:44    Odkaz na tento příspěvek  

žlutá logika: vás musí existence žlutých vlaků asi hodně tížit na srdci co? [happy]
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3246
Registrován: 12-2003

Odesláno Sobota, 05. dubna 2014 - 10:27:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A nechce toho Excelsióra převzít Jančura? Vždyť on na to vozy i kapacity má. Dokonce by tam bylo i dětské kino. Vozejk na přepravy osobních automobilů by jistě také někde splašil...

Píšu převážně do papíru, v pracovní smlouvě mám redaktor MF DNES. (Zrzounek)
Novinářská objektivita: Oficiálně dráhy dosud novinku neoznámily, objevila se pouze na neoficiálním facebookovém profilu drah - vlastní profil dráhy nemají (Zrzounek)
Podnět na prověření rychlosti RJ jsem dostal od jednoho z vysoce postavených manažerů CD (Zrzounek)
Spelcr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 664
Registrován: 5-2007
Odesláno Sobota, 05. dubna 2014 - 11:02:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale Excel nevozí auta Bevelo... [wink]
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3252
Registrován: 5-2007
Odesláno Sobota, 05. dubna 2014 - 11:11:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Spelcr: Ale môže začať [biggrin]
Vystresovaný_otec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 3-2014
Odesláno Sobota, 05. dubna 2014 - 11:19:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem napsal na Regiojet, kde mi bylo sděleno, že s linkou do Hamburgu už vůbec nepočítají. Dále mi odepsali, že prototyp vozu z Rumunska by i tak měl být do léta hotov. Tak jsem se chtěl s bratrem stavit, zda to opravdu splní a ten prototyp vyjede, jenže nikdo z nás nebyl ochoten si stavit na to, že opravdu vyjede, a tak jsme sázku museli zrušit.

Alespoň tu tiskovou zprávu o tom, že žádná společná linka s DB nebude, vydat mohli. Jó, to by lo samochvály, že jsou ten exkluzivní partner...
Kůň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 638
Registrován: 1-2012

Odesláno Sobota, 05. dubna 2014 - 11:23:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

W.: Do Tater přeci jezdí víc vlaků, než Excel, ne? Já jezdím z Pardubic v 8, v 17 jsem na ubytování a pohoda...

Každý má právo na můj vlastní názor.
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.47.60
Odesláno Sobota, 05. dubna 2014 - 11:45:31    Odkaz na tento příspěvek  

Jenže tady se neřeší nějaká óbrnocležna jménem Pardubice (s vysoce nadstandartním spojením kamkoliv), ale likvidace posledního funkčního spojení severozápadních Čech, celého Podkrušnohoří (od Aše až po Ústí) s Beskydy a Slovenskem.
nenidulezite
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.9.198.218
Odesláno Sobota, 05. dubna 2014 - 12:21:23    Odkaz na tento příspěvek  

Dále mi odepsali, že prototyp vozu z Rumunska by i tak měl být do léta hotov.
Nenapsali ale do ktereho leta.
žlutá logika...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.3.9
Odesláno Sobota, 05. dubna 2014 - 12:25:11    Odkaz na tento příspěvek  

 
vás musí existence žlutých vlaků asi hodně tížit na srdci co?
 
Vidím, že došly už tak chabé argumenty, tak je to třeba překlopit do osobní roviny. Ubožáku...
Kůň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 639
Registrován: 1-2012

Odesláno Sobota, 05. dubna 2014 - 13:03:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

W.: A co Vám brání jet Radbuzou a Košičanem?

Každý má právo na můj vlastní názor.
Kůň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 640
Registrován: 1-2012

Odesláno Sobota, 05. dubna 2014 - 13:06:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nebo jestli chcete jet mermomocí přes noc, tak jede Zbiroh + Slovakie.

Prostě alternativa existuje.

Každý má právo na můj vlastní názor.
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3247
Registrován: 12-2003

Odesláno Sobota, 05. dubna 2014 - 13:23:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ten vozík z Rumunska od Astry Arad bude jistě zajímavý. Otázkou je, za co se zaplatí. Ruský medvěd půjčil jen na vozíky z kopřiv z Mocnářství, tuším že 300 mega. To na Romänian vagon stačit nebude..

Píšu převážně do papíru, v pracovní smlouvě mám redaktor MF DNES. (Zrzounek)
Novinářská objektivita: Oficiálně dráhy dosud novinku neoznámily, objevila se pouze na neoficiálním facebookovém profilu drah - vlastní profil dráhy nemají (Zrzounek)
Podnět na prověření rychlosti RJ jsem dostal od jednoho z vysoce postavených manažerů CD (Zrzounek)
nenidulezite
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.9.198.218
Odesláno Sobota, 05. dubna 2014 - 13:31:26    Odkaz na tento příspěvek  

Ten vozík z Rumunska od Astry Arad bude jistě zajímavý. Otázkou je, za co se zaplatí. Ruský medvěd půjčil jen na vozíky z kopřiv z Mocnářství, tuším že 300 mega. To na Romänian vagon stačit nebude..
Delate jako byste nevedel ze zadne vagony z aradu stejne nebudou.
Mikulda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2569
Registrován: 3-2006

Odesláno Sobota, 05. dubna 2014 - 13:59:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A co Vám brání jet Radbuzou a Košičanem?

Vstávat v půl čtvrté, to je opravdu výhra. A Podkrušnohoří opravdu není jenom Cheb.
Co mi doporučíte ze Sokolova, Chodova, Varů, Klášterce?

Upozornění: Příspěvek může obsahovat stopy ironie, cynismu a černého humoru.
Vyrobeno v závodě, který zpracovává vzdálené vize, bláznivé sny a šílené nápady.
Kůň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 641
Registrován: 1-2012

Odesláno Sobota, 05. dubna 2014 - 14:05:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sp 36131/1691/603 + Košičan [proud]?

Ano, jede to ve 4 ráno, ale JEDE. Já kolikrát jezdím na výlety ve 4. Přes rok jsem vstával ve 4 do práce, teď vstávám v 5.

Ale nebudem to zasírat. Kdo chce, spojení si najde [wink].

Každý má právo na můj vlastní názor.
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.47.60
Odesláno Sobota, 05. dubna 2014 - 14:12:14    Odkaz na tento příspěvek  

Aha. A máte děti? Nemáte. Jinak byste možná pochopil, že s nima nikdy vstávat ve čtyři ráno nebudete. Málokdo je sadista vůči vlastním dětem. A ten zabitej den ve vlaku je jako co? Excelem můžu využít celkem pohodlné lůžko (využil jsem i pro 2,5 letý dítě) a druhý den ráno snídat pod Tatrama, ubytovat se a ještě stihnu odpolední vycházku. Bez sadistického vstávání ve čtyři ráno.
R443
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.19.102.2
Odesláno Sobota, 05. dubna 2014 - 14:20:01    Odkaz na tento příspěvek  

Jezdí taky noční vlak Šírava a i když není od západu ani krušnohoří přímo, tak myslím, že být pod Tatrama v půl sedmé ráno není vůbec špatné...Já třeba když tam jedu, tam musím dokonce dvakrát přestupovat než se dostanu na něco co jede přímo na Slovensko a vůbec kamkoliv do zahraničí