K-report
 

Archiv diskuse RegioJet do 07. 03. 2014  

Diskuse K-report » Archiv 2014 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 07. 03. 2014 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Jackub
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 11-2012
Odesláno Pondělí, 03. března 2014 - 17:07:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

@ Slim

A proč prostě nepřipustíte, že každý máme jiné priority a jiné nároky? Někomu koženkový R (nejen) mezi Prahou a Plzní přijde vyhovující, někomu snesitelný a jiný si zase radši vybere autobus. Jezdím často mezi Mladou Boleslaví a Blanskem. Ani nevíte, jak mě osobně mrzí, jak R na lince Praha - ČT - Brno vypadají. Absolvoval jsem to zrovna včera a v tom B jsem na prosezené kožence rozhodně nadšený nebyl. Na této trase si vybrat nemůžu, ale pokud jedu tam, kde si vybrat můžu, tak, stejně jako Sipi, si už z principu vyberu soukromníka. Právě proto, jak se mnou ČD "zacházejí" (čti v čem a za jaké peníze mě vozí) do Blanska. Je to přesně ten princip, který zmiňuje PPP...

A pozadí toho, proč to mají ČD takto nastaveno, mě, jako zákazníka, naprosto nezajímá. Já si platím službu penězi, které si musím vydělat a skutečně se mi nelíbí vydávat je za (z mého pohledu) mizerné služby. Pokud ČD brečí, že měly na obměnu vozového parku málo času/peněz/atd., brečí na špatném hrobě. Od toho mají (velmi štědře) placený management, který si měl potřebné věci prosadit. I přes politické tlaky, neb v této firmě se takové tlaky prostě musí očekávat. Pokud to management nezvládl, tak svoji práci dělal buď liknavě, nebo byl neschopný, či, nedej bože, mu na ní valně nezáleželo. Ale opět je to něco, co mě, jakožto platícího zákazníka prostě nezajímá.

Čekám, že se mě zeptáte, proč nejedu busem. Nemám je rád, navíc spojení je dost krkolomné. Zato často jedu autem. Pokud by byl k dispozici servis, jako na lince Pha - Ova, taky bych to auto doma nechal mnohem častěji. Vlakem jezdím hlavně proto, že mám železnici rád. A proto mě mrzí, když vidím, jak vypadá, byť se to pomaloučku (ale příliš pomaloučku) zlepšuje. Kdybych nebyl šotouš ;-), tak bych se na tento koženkový luxus vykašlal dávno. Na co pak nalákat do vlaku lidi, kteří jej mají pouze jako dopravní prostředek?
Obč.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.214.148
Odesláno Pondělí, 03. března 2014 - 18:32:21    Odkaz na tento příspěvek  

PPP: tak nějak, ale vysvětlujte to Slimovi, když se blbě vyspal a dovolil jsem si napsat jaká je realita u ČD. Ona stačila ta komedie, kdy dávali tenkrát třeba ty 0,5l Pepsi nebo vodu nebo co to bylo, jako reakci na konkurenci, ale platilo to jen když člověk jel nad x kilometrů, jen některým vlakem na trase, musel si o to pokladní říct a mít kliku že se trefil k nějaké, která o tom věděla. V podstatě kdyby to platilo třeba podle počasí, bylo by to jednodušší :-D A tak je to s marketingem a službama u ČD skoro se vším. Čili absolutně cestující (pokud to není modrý šotouš) neví, na co se má spolehnout nebo co má čekat. Jednou bezvadná služba, podruhé na té samé trase humus jako před 40 lety.

Jackub: nestálo by za úvahu vzít to z Pardubic ECčkem do Brna a pak to zpátky dojet rychlíkem? Aby to nakonec nebylo rychlejší a pohodlnější než "přímým" rychlíkem ;-) Jinak naprostý souhlas.
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1440
Registrován: 5-2006
Odesláno Pondělí, 03. března 2014 - 22:35:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim:dle Sipiho teorie by tam měla bičovat cestující nerudná průvodčí na plesnivých koženkových sedačkách v průvanu...?

Slime žádnou takovou teorii jsem nerozvíjel, ale je to docela náběh, protože ještě donedávna plesnivý béčka na hradcích i plzni jezdily a že tam byl průvan víme všichni kdo jsme se tím vozili, pak stačilo umírající topení a bylo to v zimě na kabát... O nerudných průvodčích jsem nikdy neřekl a neřeknu ani slovo, protože to je člověk od člověk a nerudný spíše než průvodčí ČD bývají z vlastní zkušenosti stewardky na bus linkách SA..

Petr47:Bez kafe a vody to nejde na štrece třeba 100 km? Jo už ho vidím jak dává kafe mezi Plzeň-Valcha a Dobřany

Možná tě překvapím, ale před cca 8-10-ti lety jídelní vůz docela často jezdil mezi Hradcem a Prahou, nikomu nevadilo, že to bylo na štrece 100km a hodinu a půl, naopak jaká pohoda v Poděbradech ráno nastoupit do relativně prázdného vozu, dát si kafe a štrůdl a za půl hodinky vystoupit nasnídanej v Praze :-) Dneska si tam dáte tak suchý z nosu, ale je pravda, že si sednete, protože takový sardinky jako jezdily dřív to už vážně nebude...A pokud bude stále pokračovat trend, že se každý rok odebere u každého vlaku jeden vagón, tak za dva roky budeme mít rychlíky ve dvouvozovém složení AB+BDs[lol] Ale to přece takový Slim vůbec neřeší, že se z těch vlaků ztrácej lidi, vždyť to jsou ČD, ty dělají všechno dobře...Jančura přidává vozy, ČD ubírají, ale furt je ten horší Jančura..

A kdo by chtěl tady namítat žlutou bus konkurencí, která ty lidi tady vyhání z vlaku, tak mi někdo řekněte čím? Protože bus vás vykopne na kraji Prahy, ať už na východním nebo na západním a stejně se pak kodrcáte krtkem do centra a paradoxně tím vlakem je to stejně dlouhé, né-li kratší a bez přestupu.

Takže moje teorie je stále stejná, ČD si vyhnaly cestující třeba z těchto směrů sami, zejména nedostatkem pohodlí/komfortu, absencí veškerých služeb a také horším marketingem nebo propagací..

A ještě na závěr nějak nerozumím tomu proč se tady každý ohání tím, že Plzeň i Hradec jsou úsekovky, ale zároveň těch lidí ubývá? To bych chtěl vysvětlit, protože SA jezdí z HK i Plzně přímo do Prahy bez zastavení.. na trati jiná konkurence není..tak jak to je, kde ty lidi jsou?
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4985
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 03. března 2014 - 23:05:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jackub:
A proč prostě nepřipustíte, že každý máme jiné priority a jiné nároky?
Ale tohle přesně já naprosto nezpochybňuju a souhlasím s tím. To brečíte na blbým hrobě, musíte tam, kde se píše
proč na Hradci nebo na Plzni/Chebu neni vlakuška, která by nabízela vodu a noviny a třeba jídelní nebo alespoň bistrovůz? No pochopitelně, protože tam neni konkurence na kolejích....ČD si vyhnaly cestující třeba z těchto směrů sami, zejména nedostatkem pohodlí/komfortu, absencí veškerých služeb a také horším marketingem nebo propagací..

To o neschopném managementu, je, nezlobte se, blábol na šedesátou pátou.

Sipi:
nějak nerozumím tomu proč se tady každý ohání tím, že Plzeň i Hradec jsou úsekovky, ale zároveň těch lidí ubývá? To bych chtěl vysvětlit, protože SA jezdí z HK i Plzně přímo do Prahy bez zastavení.. na trati jiná konkurence není..tak jak to je, kde ty lidi jsou?

Stačí umět číst a/nebo nepřekrucovat. Zaznělo tady pouze toto:
Úsekovka žije, dráha ztratila hodně cestujících Praha - Plz
Jen blb nebo demagog z toho může vyvodit to, co píšete.
Obdobně jako Protože bus vás vykopne na kraji Prahy, ať už na východním nebo na západním a stejně se pak kodrcáte krtkem do centra a paradoxně tím vlakem je to stejně dlouhé, né-li kratší a bez přestupu.
On cíl všech cestujících v Praze je u koně?
Výpravčíxy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1931
Registrován: 11-2008
Odesláno Úterý, 04. března 2014 - 08:10:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Sipi: ..."Možná tě překvapím, ale před cca 8-10-ti lety jídelní vůz docela často jezdil mezi Hradcem a Prahou, nikomu nevadilo, že to bylo na štrece 100km a hodinu a půl, naopak jaká pohoda v Poděbradech ráno nastoupit do relativně prázdného vozu, dát si kafe a štrůdl a za půl hodinky vystoupit nasnídanej v Praze :-)".....................Ty jídelní vozy firma "Ubrlík", nebo jak se to jmenovalo, tu trasu jezdily hlavně z důvodu toho, aby se dostaly do Hradce Králové, kde byla jejich "domovská stanice". Jejich hlavní štreka byla Praha - Košice. Toliko moje informace od personálu těchto jídelňáku. Jezdil jsem tu trasu občas na vedlejšák jako vlakvedoucí a moje povinost byla i "kontroly jízdenek i podpis "průvodního listu" restauračního vozu. Za to jsme měli, i s průvodčím, jedno kafe, nebo kolu na "účet podniku".......[vypravci][happy]
Mr.Mittchell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 12-2011
Odesláno Úterý, 04. března 2014 - 08:39:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes zase nepříjemná zkušenost s naším dopravcem rád se podělím.......Psal jsem i mail i tomu nejvyššímu je mi jasné že to on nečte ale jsem zvedav co mi jeho best of best společnost napíše.

Dobrý den pane řediteli....

mám na Vás technický dotaz dnes jsem cestoval s Vaší společnosí vlakem IC 1000, z Havířova do Hranic jel jsem ve voze 6 na místě 3 na kreditovou jízdenku číslo xxx. V Hranicích byl Váš vlak o 6 minut opožděn, takže přípojný vlak konkurenční společnosti mi ujel to Vám nevyčítám ale jádro problému zvolil jsem alternativní cestu přes Olomouc i když jsem to stewardce oznamil hned v Hranicích tak jsem za úsek doplatil 53 Kč, princip kreditové jízdenky znám o tu 5.- ani tak nejde ale zaráží mě skutečnost že mi k jízdnému bylo připočítano 10.- (jednalo se o modré kupé), myslím si, že pokud jsem donucen změnit cestu z důvodu zpoždění Vašeho vlaku je opravdu trapné tu desetikorunu účtovat. Rád bych se dočkal vysvětlení.
Jackub
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 11-2012
Odesláno Úterý, 04. března 2014 - 09:08:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

@ Slim

To o neschopném managementu, je, nezlobte se, blábol na šedesátou pátou.

Můžete mi říct, v čem tedy Vy vidíte příčinu toho, že se od roku 1990 ve vozovém parku k lepšímu změnilo relativně dost málo, z toho drtivá většina až v době zcela nedávné? Nejsem v opozici, jen mě to prostě zajímá. Mně přijde, že tyto strategické věci jsou záležitostí managementu, tudíž vycházím z toho, že pokud se obměna nekonala/konala zoufale pomalu, pak byla chyba (z jakéhokoliv důvodu) tam...
Bkv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 531
Registrován: 8-2007
Odesláno Úterý, 04. března 2014 - 09:46:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T_._H_.: už konečně uznejte Slimtovo diskuzní vítězství - problém je v tom, že si T.H. dovolil označit JLV za dceřinku ČD
Však jsem v příspěvku psal, že na toto téma končím. Neláká mě totiž představa diskutovat o vánocích 2014 se Slimem o JLV, dceřiné společnosti ČD. [lol]
Bkv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 532
Registrován: 8-2007
Odesláno Úterý, 04. března 2014 - 09:58:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No tak když Prahy do Plzně jedou lidi s Jančurou, proč se zlá dráha nevysere na ty lidi z úsekovky
To jako, že by ČD zavolalo na kraj, že ty krajem objednané a zaplacené spoje nebude jezdit? [coze] Nebo jak to vlastně Slim myslel?
Bkv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 533
Registrován: 8-2007
Odesláno Úterý, 04. března 2014 - 10:10:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A pokolikáté se tady ještě vyskytne dementní poukaz na to, že tam, kde je konkurence, jsou služby lepší než tam, kde je monopol?
Já bych s dovolením jeden měl. Cestující na trase Praha - Plzeň - Cheb stále čekají, kdy ČD nasadí na této trase slibované vozy z Rakouska. Ty prý dle oficiálních prohlášení představitelů ČD pozvednou kvalitu cestování na této trase. Opravdu si myslíš Slime, že by se ČD chovala stejně i v případě, že by na trase jezdila konkurence?
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5076
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 04. března 2014 - 10:11:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

hmmm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Úterý, 04. března 2014 - 10:58:26    Odkaz na tento příspěvek  

Já bych s dovolením jeden měl. Cestující na trase Praha - Plzeň - Cheb stále čekají, kdy ČD nasadí na této trase slibované vozy z Rakouska. Ty prý dle oficiálních prohlášení představitelů ČD pozvednou kvalitu cestování na této trase. Opravdu si myslíš Slime, že by se ČD chovala stejně i v případě, že by na trase jezdila konkurence?"

Cestující na trase Praha-Ostrava stále čekají, kdy RJ nasadí šestitřídní vozy s kinem z Aradu, které pro jistotu vůbec neexistují, konkurence nekonkurence...
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1780
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 04. března 2014 - 12:53:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Happy: Ale nějak se tomu vymyká LE, kterého jsi onehdá pasoval na vzor železničního podnikatele.

(Příspěvek byl editován uživatelem topič.)

(Příspěvek byl editován uživatelem topič.)
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5078
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 04. března 2014 - 14:54:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale nějak se tomu vymyká LE, kterého jsi onehdá pasoval na vzor železničního podnikatele.
Nepřeháněj. Pouze sem mu fandil a fandím mu dodnes, i když z některých jeho kroků zrovna přílišnou radost nemám, ale dovedu je pochopit a přeji mu úspěch. Stále je pro mě mustrem normálního podnikatele, který se třeba nesnižuje k tomu, aby zaměstnancům nechával šacovat osobní hadry v erárních skříňkách a další podobné věci.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4989
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 04. března 2014 - 16:18:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bkv:
Cestující na trase Praha - Plzeň - Cheb stále čekají, kdy ČD nasadí na této trase slibované vozy z Rakouska
A kde je na té trati ta konkurence? Dyť jsem to říkal, dementní poukaz...
Ty ji úplně mimo v tom svým antimodrým džihádu...

Jackub:
se od roku 1990 ve vozovém parku k lepšímu změnilo relativně dost málo, z toho drtivá většina až v době zcela nedávné? ... Mně přijde, že tyto strategické věci jsou záležitostí managementu, tudíž vycházím z toho, že pokud se obměna nekonala/konala zoufale pomalu, pak byla chyba (z jakéhokoliv důvodu) tam...
No pokud si firma svou běžnou činností na sebe nevydělá a potřebuje k životu dotace, pak je logické, že i ta obnova musí být financována z těch dotací. Naprosto nemám obavu, že kdyby to šlo, management ČD by neobnovoval až by se mu dělaly bubliny u nosu, když pro nic, tak po ty zde notoricky známé a žlutými rozkryté penězovody.
Ale protože kdo platí, poroučí, musel někdo říct - obnovte a my Vám na to dáme, nebo tak nedáme vám víc než na provoz, takže žádná obnova...
Extrémní příklad toho prvního je DPP a jeho tramvaje, extrémní příklad toho druhého pak ČD za komoušů. Ani z jednoho nelze vinit management těch firem. V prvním případě bylo teba naplnit trubky, aby se daly přesměrovat, v druhém nebylo čím plnit trubky bez ohledu na to, kam vedly.
Apollo_17
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4069
Registrován: 8-2007

Odesláno Úterý, 04. března 2014 - 22:30:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jackub:
se od roku 1990 ve vozovém parku k lepšímu změnilo relativně dost málo, z toho drtivá většina až v době zcela nedávné?


Protože až v době zcela nedávné je ČD obchodní společnost.Předtím to byl státní podnik(asi jako dnes SŽDC),který spravoval koleje,budoval koridory,neměl žádné smlouvy na určité období a nová vozidla nebyla vlastníkem (státem) financována.Tím vznikla podinvestavonast vozidel,kdy se za 10 let 95-2005 koupilo jen pár motoráků 843+ vozy,několik Ešusů a pár Amz,Bmz.

Podobně někdo bude vyčítat manažerům SŽDC za 20 let,že neinvestovali do trati Hradec-Praha,Cheb-Ústí,Jihlava-Budějovice-Plzeň,Liberec-Děčín atd...,proto jsou pomalé a nebudou tam jezdit(aby ty manažery/firmu potrestali).
Bobmaster
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.228.55
Odesláno Úterý, 04. března 2014 - 22:50:13    Odkaz na tento příspěvek  

Na FB jsou fotky nově nasazeného Bmz(k), že to sem nikdo nedal ? Vypadá solidně[ok]

NE, to (k) opravdu neznamená kamna[crazy]
Zvídavý_člověk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 454
Registrován: 1-2011
Odesláno Středa, 05. března 2014 - 08:22:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K velké radosti některých místních, můžeme asi říct, že Jančura sehrál pro kmotra Babiše roli užitečného idiota
Kdeže loňské konspirační teorie jsou...
Bkv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 535
Registrován: 8-2007
Odesláno Středa, 05. března 2014 - 09:44:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim:A kde je na té trati ta konkurence? Dyť jsem to říkal, dementní poukaz... Ty ji úplně mimo v tom svým antimodrým džihádu...
Slime, opravdu by ti prospělo přečíst si před napsáním odpovědi pořádně příspěvek na který odpovídáš. Pak by si nemektal o nějakém džihádu, ale pokusil by ses odpovědět na položenou otázku. [rofl]
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5081
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 05. března 2014 - 09:47:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K velké radosti některých místních, můžeme asi říct, že Jančura sehrál pro kmotra Babiše roli užitečného idiota
Bohužel. Rovněž jsem z toho dosti rozčarován. No co zdroje jsou... O to horší pak bude dopad do reality...
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5559
Registrován: 12-2009
Odesláno Středa, 05. března 2014 - 10:00:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tyto strategické věci jsou záležitostí managementu,
Kterého, zrovna toho, co ja na pár měsíců zrovna u válu a je vzápětí nahrazen při každé změně ministra, pokaždé s jinou koncepcí? Navíc v 90tých s raženou tezí, že železnice je doprava 19. století a stačí ji udržovat ve stavu řízeného chátrání a zrušit třetinu sítě?
Nezapomeňte, že dnešní opěvované žluté vozy byly v té době moderní zrovna tam, kde to dělali zrovna opačně a trvale stejnou koncepcí. A tím pádem dnes umožnili přemalovat své staré na žluto a modro u nás. Při stejném vývoji u nás by se dnes prodávaly modernizované Bmee někam na východ.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5560
Registrován: 12-2009
Odesláno Středa, 05. března 2014 - 10:11:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Happy
Není třeba být rozčarován. Stejně jako Bárta odejde zanedlouho i Babiš a zas bude vše jinak...
Až to vše bude Arriva nebo jiná kryptoDB společnost,teprve potom bude klid. A všichni si budou libovat, že nemáme molocha. [proud]
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4227
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 05. března 2014 - 10:22:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl: Jenže tam, kde byly žluté vozy moderní před dvaceti lety, už je na té třetině tratí buď zastavena osobní doprava a mnohé jsou zcela bez provozu a část z nich je navíc nesjízdná či dokonce bez kolejí.......

Netvrdím, že je to tak dobře, ale mnoho tratí prostě se časem stalo zbytečnými - pro osobní dopravu trasovány vyloženě špatně a buď průmysl zanikl, nebo se přeorientoval díky (ne)pružnosti státního dopravce na automobilovou dopravu. Tady ten vývoj probíhá také, jen se zpožděním, ale se stejnými následky.
bartik09
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.242.131
Odesláno Středa, 05. března 2014 - 10:28:38    Odkaz na tento příspěvek  

Jancura podporil ANO nezistne, protoze veril, ze to je pro republiku to nejlepsi. Necekal od toho zadne benefity pro svoji firmu, ze ne?
Zvídavý_člověk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 455
Registrován: 1-2011
Odesláno Středa, 05. března 2014 - 10:57:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bartik09: To já nevím, mnozí to tu vehemnetně podporovali, Jančura se měl dokonce stát ministrem dopravy:-)
Dokud nebude ZDO (či železniční doprava obecně) v portfoliu Agrofertu, nebude tahle oblast pro Babiše zajímavá a v pohodě ustoupí ČSSD, pro kterou je zase klíčové programové (a personální)spojenectví s "apolitickou" ČMKOS. A jak odbory vnímají liberalizaci železniční dopravy, je všeobecně známo.
P.S. Podobně lezl RJ do zadku Bártovi neblahé paměti. Naklonec se ale rozkmotřili a Vítek dokonce prohlásil, že Jančurovy vlaky vržou a skřípou:-)
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5561
Registrován: 12-2009
Odesláno Středa, 05. března 2014 - 14:54:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

je na té třetině tratí buď zastavena osobní doprava a mnohé jsou zcela bez provozu
Třetina to nebude. A nebylo to uděláno ze dne na den, jak plánoval Ŕíman.

mnoho tratí prostě se časem stalo zbytečnými
Samozřejmě. A jinde je třeba postavit nové.
A co to má společného s RJ? Jedině to, jak si mnozí myslí, že kdyby je převzal On, tak se tam začne jezdit skoro zadarmo, rozdávat kávu v desirech a ještě ušetří miliardu za ZDO.[proud]
Petr47
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 682
Registrován: 4-2010
Odesláno Středa, 05. března 2014 - 15:56:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Spor Asiana&Student agency

Ten poslední odstavec je zajímavý...
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4232
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 05. března 2014 - 16:23:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl: Samozřejmě. A jinde je třeba postavit nové.
A co to má společného s RJ? Jedině to, jak si mnozí myslí, že kdyby je převzal On, tak se tam začne jezdit skoro zadarmo, rozdávat kávu v desirech a ještě ušetří miliardu za ZDO.


Jen nám akorát matka dráha zatajovala, že to samé, co inkasovala a mnohde inkasuje za 810, jsou jiní schopni a ochotni inkasovat za desira. Někde asi bude chyba[biggrin].
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3142
Registrován: 5-2007
Odesláno Středa, 05. března 2014 - 17:21:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: jsou jiní schopni a ochotni inkasovat za desira Ste si istý, že keby sa teraz minister, alebo nejaký hejtman zobral, išiel za nimi a ukázal by náhodnú trať (napr. niekde na Vysočine), tak že by určite dostal rovnakú cenu?
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4990
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 05. března 2014 - 18:21:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram:
Jen nám akorát matka dráha zatajovala, že to samé, co inkasovala a mnohde inkasuje za 810, jsou jiní schopni a ochotni inkasovat za desira.
Můžte sem jistě hodit nějaký konkrétní příklad tohoto svého flusance, že?
Tupoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.188.203
Odesláno Středa, 05. března 2014 - 19:52:22    Odkaz na tento příspěvek  

Jediný důvod, proč ministr dopravy odmítá liberalizaci železniční dopravy je, že Agrofert nemá svoji železniční divizi [biggrin]
Hroch.R420
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 381
Registrován: 8-2011

Odesláno Středa, 05. března 2014 - 20:11:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Protože bus vás vykopne na kraji Prahy, ať už na východním nebo na západním a stejně se pak kodrcáte krtkem do centra
No jo krtkem se kodrcám ze Zličína 20minut,zatimco s busem na Florenc jsme to dali ze Zličína i za 1:15h[biggrin]
ad Happy:Chtělo by se říct NO KONEČNĚ!
No já ti nevím,já jel v sobotu s SA/RJ z Plzně do Olmiku za necelý čtyři kila,za to mě vzal Leoš z Přerova jen do Praglu....
nenidulezite
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.9.198.218
Odesláno Středa, 05. března 2014 - 20:14:06    Odkaz na tento příspěvek  

Jediný důvod, proč ministr dopravy odmítá liberalizaci železniční dopravy je, že Agrofert nemá svoji železniční divizi
Az radimovi dojdou prachy, tak mit bude....
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.79.110.73
Odesláno Středa, 05. března 2014 - 20:28:25    Odkaz na tento příspěvek  

Chytrolíne Brame, víte o někom jiném kromě KŽC, kdo má cenu dělanou pro 810?
ČD určitě ne, když má smlovu s krajem na vlkm. Ano, 810 do Čelákovic od Neratovic má stejně za vlkm, jako přípojný elefant do Prahy. Tak buď se smíříte s tím, že je 810 drahá a elefant levný, ale součet je O.K., nebo chcete více administrativy a počítat to zvlášť. Ke stejnému výsledku složitěji a dráže.
noreg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.48.41.235
Odesláno Středa, 05. března 2014 - 22:03:19    Odkaz na tento příspěvek  

Křivi: a co to počítat správně? Co byste řekl tomu, kdyby Vám v železářství počítali za matičku M3 stejně jako za nerezový šroub M20x200? Možná by výsledek vzhledem k počtu matiček a šroubů vyšel stejně.......... [crazy]
Nebo chcete jiný příměr?
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4992
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 06. března 2014 - 01:30:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Noreg: A co kdyby Vám řekli, že za x matiček a y šroubů chtějí tolik a tolik korun? a Vy byste jich přesně tolik potřeboval a měl tolik peněz...
PPP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.32.91
Odesláno Čtvrtek, 06. března 2014 - 04:37:48    Odkaz na tento příspěvek  

Zítra Žilina v 9 vozech? :-o neřešilo se náhodou, že může jezdit dle smlouvy se SŽDC pouze s 8 vozy?
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.79.110.73
Odesláno Čtvrtek, 06. března 2014 - 07:41:45    Odkaz na tento příspěvek  

noreg: A pokud těch matiček odebíráte 1000 tun ročně, tak je možná správně cena za tunu při stanovení poměru jednotlivých velikostí. O výsledku se pak jen odečte, co bylo dodáno vadně nebo vůbec. Kolik úředníků by muselo ty matičky počítat? Trochu drahé matičky. Vaší jistotu, že to nejsložitější řešení je správně, nesdílím. Přeji všem teoretikům pěkný den.[happy]
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5565
Registrován: 12-2009
Odesláno Čtvrtek, 06. března 2014 - 08:28:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

je 810 drahá a elefant levný, ale součet je O.K
To je poněkud dvojsečná zbraň. Nedivme se potom rušení lokálek.
Jak je to u busů? Taky je jedno, pokud má firma i MHD ve městě, že se platí za venkovskou linku s dvěma cestujícícmi stejně jako za dejme tomu půlhodinový interval ve městě na přibližně stejné délce trasy?
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10337
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 06. března 2014 - 09:16:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kolik úředníků by muselo ty matičky počítat? Trochu drahé matičky.
Ten příměr nesedí.
Jednou "matičkou" by v tomto případě byl snad jen konkrétní vlakový spoj. A tak přesné rozpočítání snad nikdo nepotřebuje.
Něco jiného však je rozpočítání nákladů + "ztráty" (rozdíl "náklady minus tržba plus tzv. přiměřený zisk) za konkrétní vlakovou linku.
I v případě, že tuto cenu za konkrétní linku dopravce objednateli nesdělí (objednatel, tedy "primární zákazník", se dozví jen "průměrnou cenu za všechno"), tak sám dopravce by tu cenu znát měl, tzn. někdo od dopravce ty "pytlíky s matičkami-l (ne jednotlivé matičky) snad rozpočítává.

Podle stejné logiky - jakým způsobem asi dopravce ČD, a. s., rozklíčovává své náklady, resp. "ztrátu", mezi jednotlivé kraje?
Průměrná výše úhrady za 1 vlkm se přece kraj od kraje liší...
A pokud jde o linky vedoucí přes území 2 nebo více krajů, tak najednou dopravce musí rozpočítávat náklady + "ztrátu" na téže lince, ba i na témže spoji, za každý kraj zvlášť. Nebo že by ani zde dopravce nic nerozpočítával? Jakým způsobem by ale došel ke konkrétním částkám? [happy]

Ano, 810 do Čelákovic od Neratovic má stejně za vlkm, jako přípojný elefant do Prahy. Tak buď se smíříte s tím, že je 810 drahá a elefant levný, ale součet je O.K.
V tom případě by mě zajímalo, proč byla tak vysoká cena za vlkm (srovnatelná s dnešní cenou za vlaky vedené Desiry/RS1) na vlacích vedených 810 a jejich odvozeninami okolo Liberce.
V Libereckém kraji žádné CityElefanty ani podobné kapacitní soupravy nejezdí.
Kdopak v Libereckém kraji "kazil průměr"? [happy]

K velké radosti některých místních, můžeme asi říct, že Jančura sehrál pro kmotra Babiše roli užitečného idiota
Úžasné ministerské výmluvy. Nejprve "nutnost" zřízení speciálního ouřadu (kdyby předčasně nepadla Nečasova vláda a R-310 dostal RJ, tak by to šlo bez ouřadu?), pak "nutnost" vyřešit vlastnictví nádražních budov (jakpak se to řeší teď mezi Prahou a Ostravou s RJ a LE?), což mimochodem není první použití tohoto "argumentu" - totéž už "argumentoval" Joukl a spol. koncem roku 2009, když prohlašovali, proč nemohla být v Kraji Vysočina uzavřena smlouva s jiným dopravcem než ČD, a. s.

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5084
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 06. března 2014 - 09:17:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ste si istý, že keby sa teraz minister, alebo nejaký hejtman zobral, išiel za nimi a ukázal by náhodnú trať (napr. niekde na Vysočine), tak že by určite dostal rovnakú cenu?

Vysočina je vyjímka. To je totiž snad jediný kraj, který na těch dlouhodobých smlouvách s ČD vydělal. Nejnižší doplatek na vlkm, 13 RS1, garance RN, humanizované patráky. Kraj totiž podepsal jako první ze všech onu smlouvu s ČD a podle všeho patří ta smlouva k těm tvrdším. Protože zatím ČD narozdíl třeba od Jčk Vysočinu neotravují s permanentními nárusty cen za vlkm. Takže jsme ve stádiu, kdy ujetý kilometr RS1 na Vysočině vyjde o dost laciněji než ujetý kilometr 810 popř. RN v Jčk.

Můžte sem jistě hodit nějaký konkrétní příklad tohoto svého flusance, že?
Viz výše. A to prosím v rámci jednoho podniku.

No já ti nevím,já jel v sobotu s SA/RJ z Plzně do Olmiku za necelý čtyři kila,za to mě vzal Leoš z Přerova jen do Praglu....
A myslíš, že tak nízká cena za jízdné je trvale udržitelná? Já na jednu stranu odsuzuji výpalnické jízdné na mnoha tratích v chudších regionech od ČD, které vede k ubýtku cestujících, na druhou stranu odsuzuji i nepřiměřeně nízké jízdné v některých relacích, které zase vede k nestabilnímu podnikatelskému prostředí a finančnímu vyčerpání dopravců. Ono to skutečně pak může dopadnout tak, že tuzemští dopravci ve vř spláčou nad výdělkem, protože budou oslabeni a výkony se třeba rozdělí dcery (nad)národních "státních" dopravců.

Kolik úředníků by muselo ty matičky počítat? Trochu drahé matičky.
A ono je jich na tom Nábřeží málo??
Každý dobrý hospodář musí vědět, co platí, kolik to stojí. Pročpak většina lidí si pořídila vodoměry a vykašlala se na paušální rozpočítaný poplatek, který byl oním magickým aritmetickým průměrem? (který já považuji za naprosto hloupý a v normálním životě nepoužitelný)
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4237
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 06. března 2014 - 10:27:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Tak mého "flusance" (vyjadřování ješitného blbečka se holt nezapře[crazy]) se chytli jiní a dali odpověď na vše, ale také položili další otázky.

Křivi: Viz výše. Tak se můžeš projevit.
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3143
Registrován: 5-2007
Odesláno Čtvrtek, 06. března 2014 - 10:52:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PPP: 8 vozňov je "norma" na ktorý sú počítané jazdné doby. Rozhodne to (aspoň na SŽDC) nie je stena, cez ktorú sa nesmie ísť (v nákladnej doprave sa to deje pravidelne). Akurát sa už nemusí podariť dodržať jazdné doby, takže možnosti sú (to prekročenie nie je zas až tak veľké):
- bude stačíť vata v grafikone
- rušňovodič aj stroj pôjdu náležite "na kreff" (samozrejme v rámci predpisov)
- požičia sa TRAXX od Metransu, ktorý to stíhať bude určite
- bude sa holt meškať

Happy: Ja som teda nejaké čísla videl a neprišlo mi, že by 810 bola (tobôž výraznejšie) lacnejšia ako RS1 na Vysočine. Inak to, že zmluva bude tvrdšia je pravda (inak by sa nebrali všetky RS1 čo z Vysočiny pobrať šli, žeáno). Tiež je treba uvažovať stav JŘ v JČk a týmpádom podiel fixných nákladov.

A príklad s tými vodomermi ste použil úplne zle. Pretože kraj je len jeden, a ceny má každý stanovené ináč (ostatne o tom píšete o pár riadkov vyššie). Takže je to na úrovni toho, či si kúpite jeden vodomer na prípojku, alebo zvlášť vodomery do jednotlivých izieb Vášho domu/bytu.

Samozrejme, ak chceme robiť nejakú liberalizáciu, tak je nutné tie náklady nejak rozkľúčovať po tratiach, a kraje by na to v prípadných ďalších zmluvách s ČD mali tlačiť. Ale ak to bude mať nejaký okmažitý vplyv na ceny, tak bude minimálny a skôr smerom hore.

Bram: Tak sa teraz môžete zasa zapojiť Vy.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4994
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 06. března 2014 - 11:06:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já teda myslím, že přirovnání s matičkami a vlaky je úplně stejně blbé jako s těmi vodoměry.
Bram: Jsem si teda fakt nevšiml, že by někdo odpověděl na ten Váš flusanec...
Wokodobe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 442
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 06. března 2014 - 11:43:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

bude sa holt meškať

Na trati, kde by jezdil jen RJ, ať si jezdí třeba s 20 vozy, když budou rozkládat GVD sami sobě. Ale jinde takovým jednáním poškozují ostatní dopravce - ty, co při konstrukci JŘ nelhali a teď mají (z pohledu RJ zbytečně) delší jízdní doby.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4238
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 06. března 2014 - 12:14:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Laskavě si přečti ještě jednou to, co jsem napsal. Já jsem žádnou otázku nepokládal, nečekal jsem tedy odpověď.

A přečti si to, co jsi napsal ty - David a Happy dali naopak odpověď na tvojí otázku: Můžte sem jistě hodit nějaký konkrétní příklad tohoto svého flusance, že?

Jsem zvědav, zda to přes svojí zaslepenost a ješitnost dokážeš pochopit a vstřebat[proud].
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5086
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 06. března 2014 - 13:04:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Inak to, že zmluva bude tvrdšia je pravda (inak by sa nebrali všetky RS1 čo z Vysočiny pobrať šli, žeáno).
4 nešťastná RSka byly mimo smlouvu a mimo závazek ROP. ČD prvně slíbily, smluvně se fixovaly náklady do oné smlouvy a pak ČD přišly s prosíkem a výhružkou, buď dáte víc nebo 4 RS1 půjdou jinam. No tak snima Joukl vyrazil dveře. Za podobné mafiánské jednání a vydírání bych s nima vyrazil taky. Každopádně zopakuji, že jeden průměrný vlkm RS1 na Vysočině vychází laciněji než průměrný vlkm RN či 810 v Jčk.

A príklad s tými vodomermi ste použil úplne zle.
To si nemyslím. Vodárna a vodovody jedné obce představují kraj a jednotliví odběratelé vody představují linky a vodoměry představují ukazatele nákladů. Je to velmi přesná analogie.
Takže stav bez vodoměrů, kdy se ví, kolik bylo do sítě dodáno vody (nákladů) a následně se rozpočítává průměrem mezi uživatele (linky) obce (kraje). Takže přípojka chromé babky koupající se jednou týdně má stejné náklady jako pan x válející se denně v bazénu a 4x denně zalévající trávník.... Tenhle komunismus by tu asi nikdo nechtěl a proto lidé chtějí logicky vidět svoje náklady. Ovšem státní správa je jiného názoru. Čím méně přehledné tím lepší...

Jsem si teda fakt nevšiml, že by někdo odpověděl na ten Váš flusanec...
Odpověděl jsem ti v tom smyslu, že náklady na jednotlivé spoje/linky obdobného charakteru se velmi liší i u samotných ČD. Jak je možné, že souprava prázdného osobáku v řazení 854+054+954 u Okříšek stojí výrazně méně než v létě permanentně nadupaný R v řazení 854+954 obsluhující třeba Doksy popřípadně jinou relaci....
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4997
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 06. března 2014 - 14:46:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Happy: náklady nebo potřeba dotace, To je dost zásadní rozdíl. Náklady jsou nějakým zůsobem dány, potřeba dotace se dá spočítat velmi různě podle toho, jaké bude zadání. Náklady na provoz vodárny rozpočtené na jeden vodoměr budou diametrálně jiné, pokud je porovnáme s konkrétním vodoměrem.
Čili pokud bude zadání na totál potřebu dotace, vezmeme total náklady a vyjde nám to. Děleno počtem tratí, kilometrů, vagonů a já nevím čeho ještě to hodí pro každou trať naprosto odlišná čísla než pokud pro tento výpočet použijeme hodnoty platné pro tu konkrétní trať.

Bram:
Tak jo, opakuju otázku (svoji):
Můžeš sem jistě hodit nějaký konkrétní příklad tohoto svého flusance, že? Ty, neschovávej se za jiné.
Ptám se na toto:
matka dráha zatajovala, že to samé, co inkasovala a mnohde inkasuje za 810, jsou jiní schopni a ochotni inkasovat za desira.

Čili kolik kde dostává ČD za 810 a kde jiní dostávají totéž za desiro. Pokud se to děje v rámci jednoho podniku, jak napsal Happy, je řeč o něčem úplně jiném. Totéž David ve svém vyjádření ohledně Čelákovic.

A pro jistotu to ještě upřesním - flusl sis na ČD, že její konkurenti berou za desiro totéž co ona za 810, a na tohle sem nikdo žádný příklad nedal. Příklady tady byla na to, že ČD bere na různých tratích za různé vlaky různé, případně stejné peníze.
Takž zatím trvám na tom, že to byl jen flusanec. Pomíjím pikantní flusaneček, že matka dráha zatajovala, kolik berou její konkurenti. Asi holt matka dráha není Jančura.
PPP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.32.91
Odesláno Čtvrtek, 06. března 2014 - 15:01:56    Odkaz na tento příspěvek  

Od 14.4. budou dle rezervačního systému řazeny vozy s velkým dětským kupé v každé soupravě. To jich tolik v takovém stavu od ÖBB už koupili, nebo to budou předělávky v režii RJ?
peršing2805
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.48.51.250
Odesláno Čtvrtek, 06. března 2014 - 15:27:01    Odkaz na tento příspěvek  

PPP:Je to až na některé spoje až od 15.4, pokud jste si všiml tak teď u většiny Bmz nejsou k rezervaci 3 kupé[happy] jinak mě víc překvapilo nemožnost na duben si rezervovat na vlacích z/do Žiliny místo ve Wrmz.
PPP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.32.91
Odesláno Čtvrtek, 06. března 2014 - 15:40:34    Odkaz na tento příspěvek  

peršing2805: jj těch "blokovaných" míst v Bmz jsem si všiml. Díval jsem se na toho 14. jen na spoje z Prahy. Těch dětských kupé jsem si všiml, protože jsem si včera chtěl udělat rezervaci na druhou polovinu dubna a překvapilo mě, že šlo rezevovat jen do 13.4., přitom mám pocit, že byl předtím rezervační systém ulovněn až někdy do začátku května. Tak jsem předpokládal, že se bude něco dít a zkusil to dnes znova a rovnou ty spoje ze zvědavosti projel na celý den.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4241
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 06. března 2014 - 16:39:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Podívej se do Liberckého kraje. Tam najdeš odpověď. Trilex a ČD, kdybys měl problém.
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3147
Registrován: 5-2007
Odesláno Čtvrtek, 06. března 2014 - 20:06:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: A keby do toho Trilexu prišiel hejtman JMK s tým, že chce desirá na Vláru, dostal by ich za tú istú cenu? O to tu totiž ide.

Happy: Ešte raz. Každý kraj (analógia bytu) má vlastnú zmluvu, na vlastné kilometre a za vlastné ceny (inak by - ak je pravda, že vlkm RN je v Jčk drahší ako vlkm RS na Vysočine - musel stáť vlkm tej RN viac ako RS aj na Vysočine, a to sa zjavne nedeje). Takže cenovú politiku nastavujú ČD každému kraju zvlášť, a to, že ten kraj si objedná menej sa nemusí nevyhnutne prejaviť v inom kraji. Takže rozkľučovanie ceny medzi jednotlivými traťami daného kraja je z pohľadu financí v podstate irelevantné (balík peňazí je furt len jeden).
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4245
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 06. března 2014 - 20:26:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asdf: A keby do toho Trilexu prišiel hejtman JMK s tým, že chce desirá na Vláru, dostal by ich za tú istú cenu? O to tu totiž ide.


Jseš si jist, že by je za tu cenu nedostal, nebo jen tak spekuluješ?
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3148
Registrován: 5-2007
Odesláno Čtvrtek, 06. března 2014 - 20:38:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: Akú to s tým má súvislosť? Nie sú argumenty a snažíme sa vykľučkovať?
peršing2805
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.48.36.165
Odesláno Čtvrtek, 06. března 2014 - 22:04:50    Odkaz na tento příspěvek  

PPP:tak On se Jančura asi nudí tak dělá změny někdy k horšímu někdy k lepšímu poslední dobou to stojí za prd.Až na jednu vyjímku vždy problém okno(buď špinavé nebo mokré a zamlžené)a v poslední době káva.Předminule(objednávam si laté) mi ho donesla až v Olomouci byla v tom polovina hodně horké a připomínalo mi hořké kafe s mlékem a minule pro jistotu stávkoval kávovar.Jinak jestli jste postřehl dnes i zítra v rezervačním na vlacích do a z Žiliny 9 vozů.Já jich viděl 8.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4999
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 06. března 2014 - 23:31:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: Jestli si celou dobu nesereš do huby, dej sem nějaký odkaz. Asdf má pravdu,zalekl ses vlastního flusance a kopeš kolem sebe.
hmmm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Pátek, 07. března 2014 - 06:40:01    Odkaz na tento příspěvek  

bram:"Jenže tam, kde byly žluté vozy moderní před dvaceti lety, už je na té třetině tratí buď zastavena osobní doprava a mnohé jsou zcela bez provozu a část z nich je navíc nesjízdná či dokonce bez kolejí......."
Poprosil bych o pár příkladů zrušených tratí, kde jezdí/jezdily Bmz, Amz. Nemusí to být třetina, stačí jich pár [biggrin]
happy:"Pročpak většina lidí si pořídila vodoměry a vykašlala se na paušální rozpočítaný poplatek,"
Fakt? Jakože řekneš majiteli domu "pořizuju si vodoměr, kašlu Ti na Tvoje účtování"? Znáš jednoho člověka, co to takhle udělal? Oni totiž vodoměry pořizují majitelé domů (ano, zrovna ti, co to dřív rozpočítávali) nebo vodárny. Takže úplně vedle...
"Já na jednu stranu odsuzuji výpalnické jízdné na mnoha tratích v chudších regionech od ČD, které vede k ubýtku cestujících"
to jízdné si stanovují ČD? Chlapče chlapče, zase mimo...
david:"(jakpak se to řeší teď mezi Prahou a Ostravou s RJ a LE?)
teď se to řeší tak, že soukromníci zadarmo používají nádraží, jejichž údržbu platí ČD. Ale to jste asi vědět nepotřeboval[proud]
hmmm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Pátek, 07. března 2014 - 06:53:35    Odkaz na tento příspěvek  

Petr47:Ten poslední odstavec je zajímavý...
stačí se podívat, kdo ten článek psal, potom ten obdiv ke spasiteli nepřekvapí :-)
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2218
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 07. března 2014 - 08:24:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

to jízdné si stanovují ČD?
Ano, jízdné si stanovují ČD.