K-report
 

Archiv diskuse RegioJet do 26. 02. 2014  

Diskuse K-report » Archiv 2014 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 26. 02. 2014 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Minibox-reg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.214.148
Odesláno Sobota, 22. února 2014 - 16:21:10    Odkaz na tento příspěvek  

Kontrolní otázka soudruzi: když jsou tu autobusy SA tak super a úžasně pohodlné, proč Jančurák usiluje o to jezdit do Brna vlaky místo busů?

Ano, můžete přijít na poslední chvíli do busu SA (když není plno), samozřejmě ale zaplatíte nehoráznou sumu ( já takto v roce 2006 dal za cestu z Jihlavy do Prahy 210 kč). A ta cena pro mě byl takový šok, že si dodnes pamatuji tu situaci, že už jsem s SA nikdy nejel dobrovolně...Nemám nic proti soukromým dopravcům, Leo je mi docela sympatický, ale to překroucený bolševický PR skupiny student agency je pro mě na blití.


Stejně tak, jako když přijdete na poslední chvíli k pokladně ČD a máte dát za jízdenku Malenovice(ZL) - Brno 190 Kč.

U SA na poslední chvíli 110, u jiných dopravců cca podobně.

Takže bezpředmětná debata, někde to vyjde líp někde hůř. Kdybyste ovšem netrpěl šokem několik let, tak byste si zjistil, že normálně se cestuje za úplně jiné ceny i na poslední chvíli, protože si můžete pořídit otevřenou nebo kreditovou jízdenku. Bohužel u ČD toto nejde, protože kartička na slevu je za lidových více jak 1000 Kč, tudíž se lidem, kteří nejezdí často, ji nevyplatí pořizovat právě pro ty účely cest "na poslední chvíli" nebo "občas". To je prostě jednoznačná výhoda žluté konkurence. Samozřejmě jistou nevýhodou je zase to, že na tu poslední chvíli jet nemusíte protože bude vyprodáno, do vlaku se většinou vždycky vejdete, což je při cestách "na poslední chvíli" pochopitelně výhodnější.

Pro ty méně chápavé, ano vím, že si můžu i bez kouzelné modré kartičky koupit na eshopu různé akční jízdenky (a využívám toho), ale byla řeč o jízdě "na poslední chvíli", kdy toto až na výjimky neplatí.

K poznámce proč chce RJ na trasu Brno - Praha jen tolik, že samozřejmě kvůli penězům, reklamě atd. nevím jakou to má souvislost s pohodlností busů, prostě mícháte nesouvisející věci (pohled RJ a vnímání busů cestujícími). Pokud se Vám zdá rozteč plus mínus 84 cm na autobus málo a trpíte stále šokem ze zážitku z roku 2006, můžete jet vlakem či konkurencí, Jančura na lince Br - Ji - Pr) monopol nemá a nikdy neměl ač to vždycky nějaký chytrák tvrdí. Je tu ČD, jsou tu různí jiní dopravci nebo dost pohodlné Setry Eurolines BL (ty mají rozteč kolik, pro zajímavost, ví někdo?).
Bkv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 523
Registrován: 8-2007
Odesláno Sobota, 22. února 2014 - 16:22:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A pro jistotu ještě jeden odkaz (při procházení historie jsem si všimnul, že odkaz už tu byl a Slimovi nestačil). Takže část popisu Emitenta dluhopisů splatných v roce 2018:
Konsolidovaný celek Skupiny ČD je vymezen rozhodnutím generálního ředitele Českých drah. Konsolidovaný celek je tvořen mateřskou společností České dráhy a jejími dceřinými společnostmi ČD Cargo, DPOV, a.s. (DPOV), ČD - Telematika a.s. (ČDT), ČD – Informační systémy, a.s. (ČD IS), Výzkumný Ústav Železniční, a.s. (VUZ), Dopravním vzdělávacím institutem, a.s. (DVI), ČD travel, s r.o., JLV a.s., Žižkov Station Development, a.s. (ŽSD), Smíchov Station Development, a.s. (SSD), Centrum Holešovice, a.s. (CH), Masaryk Station Development, a.s. (MSD), Jídelní a lůžkové vozy, a.s. (JLV), a dceřinými společnostmi ČD Cargo, a.s., CD Generalvertretung GmbH, CD – Generalvertretung Wien GmbH, Koleje Czeskie Sp. z o.o., Generálne zastúpenie ČD Cargo, s. r. o., ČD Logistics, a. s., Terminal Brno, a. s., ČD-DUSS Terminál, a. s., RAILLEX, a. s., BOHEMIAKOMBI, spol. s r.o. a Ostravská dopravní společnost, a. s.
Že by si ČD vymýšlely i tady? Nechce se mi tomu moc věřit.

(Příspěvek byl editován uživatelem bkv.)
Minibox-reg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.214.148
Odesláno Sobota, 22. února 2014 - 16:23:02    Odkaz na tento příspěvek  

Ještě mě tak napadlo k té nehorázné ceně na poslední chvíli u SA - včera přišli dva cestující na poslední chvíli na úsek KM - BR a platili stewardce "nehorázných" 85 Kč... čili úplně stejnou cenu jako u jiného dopravce za delší cestu a menší pohodlí (kreditovka je 70,- ).
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4940
Registrován: 2-2005
Odesláno Sobota, 22. února 2014 - 16:43:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bkv:
Nadepsáno je to
Společnost ČD a.s. – její dceřiné společnosti, společnosti s majetkovou účastí, nemovitostními projekty a s podíly v zahraničí..., kdybyste četl pořádně, už jsem to sem psal.
R_1463Úpa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1071
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 22. února 2014 - 17:05:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Inkonginto: Kamaráde, představ si, že sám Jančura mi osobně uznal, že vlak je komfortnější než autobus...Psal jsem mu osobně dopis 21.6. 2011 (měl jsem koupený lístek zaměstnavatelem, od té doby jsem jej naučil využívat sporotikety a do Brna se jezdí už jen vlakem), v kterém jsem mu popsal cestu a řekl, že už do Brna nikdy busem SA: po cestě kvůli D1 jsem nemohl pořádně pracovat na ntb, protože se tak klepal bus, že jsem měl maximálně rozostřený obraz..Ale nakonec dobře, protože jsem zjistil, že nedovedu být tak dlouho se skrčenými koleny pod bradou. Internet ani při výjezdu z Florence a stání v zácpě na magistrále nefungoval, tak jsem vytáhl svůj na USB..V autobusu bylo děsné vedro, vedle mě seděla tlustoprdka a parádně jsem cítil její pot stékající po mém pravém stehně..Při vystupování jsem měl tak přilepené sedací ústrojí k té kožené židli, až jsem si ji málem odnesl s sebou. V Brně jsme měli zpoždění 30 min..Není vina dopravce...Přišla odpověď, podepsaná Jančurou, což cením, v které stálo, že si je vědom nedostatků a že bus nikdy nebude vlak a že velice věří, že v nejbližší době zahájí provoz vlaků vedle Ostravy i do Brna.
V roce 2006 jsem byl tele jako všichni žlutí fanatici a vůbec poprvé vyzkoušel služeb SA. Potřeboval jsem se akutně dostat z Horní Cerekve do Prahy...Bohužel jsem podlehl názoru mých přátel, co mi doporučili cestu SA, že to jezdí každou chvíli a je to nejlevnější, inu jsem se přesunul vlakem do Jihlavy...Byl jsem pak velice zklamán, čekal jsem hodinu a půl a pak se klepal po D1 v narvaném autobusu za 210 Kč do Prahy...Vlakem by to bylo levnější, rychlejší, komfortnější....(Komfort= osobnostní prostor)
T. H.: Taky mícháte jablka s hruškami..Mně se jen nelíbila cena 26, resp. 32 Kč za 6 km u soukromého dopravce. Ale protože je to soukromý dopravce, tak je to v pořádku a Vy byste jistě tuto cenu velice rád platil. Jistě jste si všiml, že v tom vláknu již na Vás nereaguji, neboť odmítám Vaši omezenou chytráckou povahu.

Minibox: Jistěže nemá monopol...A hlavně v době, kdy začal jezdit, vůbec neměl dumpingové ceny [lol]

Zkrátka, každý jednou procitne..Ať už je to žlutý fanatik nebo volič Babiše[happy]

Rychlík: PRAHA HL.N.,odj. 15:05 -Praha Libeň-Nymburk město-Křinec-Rožďalovice-Kopidlno-Jičín-Ostroměř-Lázně Bělohrad-Nová Paka-Nová Paka město-Stará Paka-Roztoky u Jilemnice-Martinice v Krkonoších-Kunčice nad Labem-Hostinné-TRUTNOV HL.N.,příj. 18.53
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 858
Registrován: 8-2012
Odesláno Sobota, 22. února 2014 - 17:24:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale protože je to soukromý dopravce, tak je to v pořádku
No když se musíte ztrapnit i tady: Przewozy Regionalne, vzniklé vyčleněním části státních PKP, nejsou soukromý dopravce. Přitom GWTR, který sprostě napadáte, jen prodá jejich jízdenku podle jejich tarifu.
Ale jinak sem mezi fanatické ideology a dogmatiky "soukromníci fujfuj, Jančura ztělesnění pekla, jediné správné řešení je doprava státem" bezvadně zapadnete...
R_1463Úpa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1072
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 22. února 2014 - 17:40:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T. H. : Že Vy jste ten "chytrej" protivnej rezavej průvodčí, kterého potkávám ve vlacích GWTR? Nebo alespoň jeho bratr?[lol]

Rychlík: PRAHA HL.N.,odj. 15:05 -Praha Libeň-Nymburk město-Křinec-Rožďalovice-Kopidlno-Jičín-Ostroměř-Lázně Bělohrad-Nová Paka-Nová Paka město-Stará Paka-Roztoky u Jilemnice-Martinice v Krkonoších-Kunčice nad Labem-Hostinné-TRUTNOV HL.N.,příj. 18.53
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 860
Registrován: 8-2012
Odesláno Sobota, 22. února 2014 - 17:52:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

[satan] Já jsem ještě daleko horší! [happy]
Něco k věci byste měl, nebo už jen budeme účtovat s T.H.?
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1493
Registrován: 8-2012

Odesláno Sobota, 22. února 2014 - 18:11:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

dvx: proto jsem taky psal, že to stačí jen na to vnitrocourání a na dálku je to málo. Do zahraničí by i autobus měl mít 4* uspořádání sedaček - a to je rozteč 90 - 91 cm.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4941
Registrován: 2-2005
Odesláno Sobota, 22. února 2014 - 19:04:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: už je to tady. Kdo nemá rád Jančuru, nenávidí soukromníky a konkurenci a dožaduje se zabetonování monopolu molochu ČD.

Tradiční konec diskuzí s Vámi v momentu, kdy už fakt nevíte kudy kam.
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 862
Registrován: 8-2012
Odesláno Sobota, 22. února 2014 - 19:30:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ona tu doteď s vámi probíhala nějaká diskuze? Já bych řekl, že jste tu akorát vztekle kopal nožičkama a snažil se zoufale chytit nějakého stébélka, na kterém byste mne utočil... no a skončilo to jako obvykle fiaskem, tak vyhlašujete "konec diskuze" [happy].
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4942
Registrován: 2-2005
Odesláno Sobota, 22. února 2014 - 20:32:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nikdo Váš způsob dikuze neumí popsat líp než Vy sám...tak se opakovaně ptám, kde že jsou ty oficiální listiny, podle kterých je JLV dceřinou společností ČD? Zatím na každou otázku po faktech reagujete přesně tak, jak jste popsal v předchozím příspěvku.

Konec diskuze nevyhlašuji, pouze konstatuji, že Vy jste vyslovil obvyklý výpad signalizující, že jste v koutě a je třeba z tématu utéct odvedením pozornosti k jinému nesmyslu.
Patvor1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.12.2
Odesláno Sobota, 22. února 2014 - 20:44:09    Odkaz na tento příspěvek  

Pak je tam ještě pdf soubor nazvaný
Přehled všech dceřiných společností ČD (27 kB)
a tam je JLV uvedeno.
Vodnihad
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 226
Registrován: 2-2007
Odesláno Sobota, 22. února 2014 - 20:47:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Inkonginto
v roce 2006/07 stálo zákaznické jízdné z Jhlavy do Prahy 143 kč a obyčejné 204 kč takže stále levnější než 210 kč u SA
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4944
Registrován: 2-2005
Odesláno Sobota, 22. února 2014 - 21:27:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Patvor1:
Díky, toho jsem si nevšiml a patrně ani T.H., páč by mi to už radostně mlátil o hlavu. Nicméně jsou tam uvedeny všechny firmy, které jsou i v tom seznamu pod tím (přehled konsolidačních celků) bez ohledu na procento vlastněných akcií, takže to vidím tak, že tam správně do nadpisu patří totéž, co je nahoře, tedy
Dceřiné společnosti
Společnost ČD a.s. – její dceřiné společnosti, společnosti s majetkovou účastí, nemovitostními projekty a s podíly v zahraničí...


Sice budu zase T.H. obviněn z překrucování, ale vzhledem k tomu, že tam jsou i firmy, ve kterých ČD vlastní i jen 1% a tam se opravdu o dceřiné firmě mluvit nedá, viděl bych to na tuhle nepřesnost...holt státní moloch a odboráři...[happy]
Jinými slovy - pokud je seznam dceřiných společností shodný se seznamem uvedeným nadpisem viz výše, někde chyba bude...

(Příspěvek byl editován uživatelem Slim.)
diskuter
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.19.102.2
Odesláno Sobota, 22. února 2014 - 21:51:09    Odkaz na tento příspěvek  

k tomu videu LEO vs. Rj:

Ten Jančura je ale vůl
1. proč neodpoví na otázku jak ekonomičnosti podniku ale začne mlet něco to tom, jak je na tom dráha

2. Cenu za Km na trati Olomouc-Krnov se dráha vycucala z prstu, zato kde on k tomu vlastně přišel, že by tam jezdil za tolik?

3 zlé dráhy ho nechtěly pouštět na nádraží....budíž, je konkurent, ale že ho nechtěj pouštět i na myčku? a proč jako, když jsou majetkem dráhy, to je jak kdyby dráha měla výluku an trati a přišla že si svoje lidi poveze busem od SA ať se Radim staví na hlavu( nebrat za slovo rejpalové)ať si myčku postaví svojí, i kdyby ho na svou dráhy pustily, tak by křičel,(nechci radši ani psát o plošinách, by se tu rozpoutala válka jako nedávno, už tak se tu často melou nesymsly, vlastně pořád a přitom i dráha na ty plošiny přispěla ze svýho nemalej peníz a ne že ne) že něco musí platit za využití a jsem zase tam kde jsem byli

to mu ty jeho debilní keci pořád někdo ještě žere? to je do nebe volající, každej kecá, ale aspoň tak aby to bylo reálný i když se to neuskuteční, jen pán podnikatel z moravy natahuje vlaky, že souprava bude mít lokomotivu v Praze a poslední vagon v Žilině


I ten Leoš se dá poslouchat líp a víc tomu věřit.
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3145
Registrován: 12-2003

Odesláno Sobota, 22. února 2014 - 22:35:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Novotný byl v rozhovoru naprosto v pohodě. Ježura zase ukázal, jaký dovede být v médiích imbecil. Myčka patří ČD a.s ...kde on to bere jako běžnou věc. Co kdyby chtělo ČD myčku od Jeřury, tedy kdyby nějakou měl? On si skutečně už nevidí do huby. Ten jeho boj se zlými ČD (jak sám nedávno prohlásil) nabírá skutečně už mnohdy komediální formu vlastní prezentace. [zadnice]

Píšu převážně do papíru, v pracovní smlouvě mám redaktor MF DNES. (Zrzounek)
Novinářská objektivita: Oficiálně dráhy dosud novinku neoznámily, objevila se pouze na neoficiálním facebookovém profilu drah - vlastní profil dráhy nemají (Zrzounek)
Podnět na prověření rychlosti RJ jsem dostal od jednoho z vysoce postavených manažerů CD (Zrzounek)
hmmm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Neděle, 23. února 2014 - 08:01:19    Odkaz na tento příspěvek  

minibox: "Bohužel u ČD toto nejde, protože kartička na slevu je za lidových více jak 1000 Kč"

150/450/990 je víc než tisíc? Jo Vy jezdíte z Kroměříže? Tak to potom chápu [biggrin]

glory: "a je doopravdy po celé délce vozu Railjetu rozprostřeno těch 80 sedaček? Nebo tam jsou taky nějaký dveře, WC a podobně co z těch 26,5 metru něco sežerou?"
a autobusy SA nemaj dveře, záchod, místo pro řidiče, schody? [crazy]

úpa: "T. H. : Že Vy jste ten "chytrej" protivnej rezavej průvodčí, kterého potkávám ve vlacích GWTR? Nebo alespoň jeho bratr?"

v Liberci se těch zrzavejch urodilo :-D
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3146
Registrován: 12-2003

Odesláno Neděle, 23. února 2014 - 10:30:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zrzavý lidi jsou zlý, říkala vždy babička. K tomu zákeřný a mstivý.. [lol]

Píšu převážně do papíru, v pracovní smlouvě mám redaktor MF DNES. (Zrzounek)
Novinářská objektivita: Oficiálně dráhy dosud novinku neoznámily, objevila se pouze na neoficiálním facebookovém profilu drah - vlastní profil dráhy nemají (Zrzounek)
Podnět na prověření rychlosti RJ jsem dostal od jednoho z vysoce postavených manažerů CD (Zrzounek)
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4947
Registrován: 2-2005
Odesláno Neděle, 23. února 2014 - 11:24:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...a zrzavá pálí na jazyku, říkávalo se v ČSAD...ale jako argument do diskuze je to kravina na úrovni posledních výpadů T.H...
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1778
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 23. února 2014 - 14:08:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bevelo: Zrzavý lidi jsou zlý, říkala vždy babička. K tomu zákeřný a mstivý..

To bys ty sám musel mít hlavu, jak když hoří Brandejs.

Hodnotit lidi podle fyzických parametrů (barvy očí, vlasů, kůže atd.), to už provozovali nacisti, ne?
Jinak gratuluji k posunu od debility k rasismu. To první je diagnóza, to druhé na rozbití huby nebo žalobu.
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3147
Registrován: 12-2003

Odesláno Neděle, 23. února 2014 - 19:25:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Topiči Vanilko, sledujete moc často detektivní příběhy [lol]

Píšu převážně do papíru, v pracovní smlouvě mám redaktor MF DNES. (Zrzounek)
Novinářská objektivita: Oficiálně dráhy dosud novinku neoznámily, objevila se pouze na neoficiálním facebookovém profilu drah - vlastní profil dráhy nemají (Zrzounek)
Podnět na prověření rychlosti RJ jsem dostal od jednoho z vysoce postavených manažerů CD (Zrzounek)
m.J.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.95.125.33
Odesláno Neděle, 23. února 2014 - 20:28:44    Odkaz na tento příspěvek  

Topič:

Ale že jsou zrzavý holky fakt ohnivý po všech stránkách, to mám potvrzený hnedle dvakrát. [ok] Tak snad nebudu za rasistu.
Greidl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.222.52
Odesláno Neděle, 23. února 2014 - 21:19:05    Odkaz na tento příspěvek  

No tak jistě, Jardo, máte ho největšího[happy]
m.J.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.95.125.33
Odesláno Neděle, 23. února 2014 - 21:25:54    Odkaz na tento příspěvek  

Tak nezáviď a taky si sežeň zrzku. Pak pochopíš, že o velikosti to néni. [vypravci]
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 869
Registrován: 8-2012
Odesláno Pondělí, 24. února 2014 - 07:26:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Další Buvolo výplod: "Sperbank financovala nákupy ojetých vozů v Rakousku pro RegioJet. Půjčila 350 milionů korun"
Sperbank... asi nová verze transkripce z cyrilice. V textu se to ještě několikrát opakuje, takže to není překlep. Příště se na Ohňosíti dočteme, že nákupy financovala Spermabank [crazy][crazy]. No a k tomu obvyklé pravopisné chyby, zoufalý sloh, obraty typu "jejich dostatek není nekonečný", nepochopení rozdílu mezi obratem a ziskem... no a samozřejmě informačně Jiráskem exkluzivně obšlehnuto (např. odsud).
Bkv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 524
Registrován: 8-2007
Odesláno Pondělí, 24. února 2014 - 08:26:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: kdybyste četl pořádně, už jsem to sem psal.
Koukám, že u tebe to se čtením taky není valný [lol] Slime, speciálně pro tebe jsem napsal příspěvek č.523. Takže pokud umíš číst, určitě nám nějak vysvětlíš proč podle tebe ČD lže o svých dceřiných společnostech u emise dluhopisů splatných v roce 2018.
R_1463Úpa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1079
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 24. února 2014 - 08:38:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Rychlík: PRAHA HL.N.,odj. 15:05 -Praha Libeň-Nymburk město-Křinec-Rožďalovice-Kopidlno-Jičín-Ostroměř-Lázně Bělohrad-Nová Paka-Nová Paka město-Stará Paka-Roztoky u Jilemnice-Martinice v Krkonoších-Kunčice nad Labem-Hostinné-TRUTNOV HL.N.,příj. 18.53
Jirka_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1350
Registrován: 5-2006

Odesláno Pondělí, 24. února 2014 - 14:56:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnešní HN:

zde

Nejlepší vzdělání, které můžete dostat, je pozorovat opravdové mistry při práci.
Michael Jackson
Aktuální novinky ze světa Renault exkluzivně na: Renault News // fb.com/RnewsCZ
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4948
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 24. února 2014 - 14:59:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bkv: přečti si můj příspěvek 4944. Racek má zpoždění.
Od Albere
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.48.40.74
Odesláno Pondělí, 24. února 2014 - 16:53:15    Odkaz na tento příspěvek  

Ad uroven clanku na Firenetu - onehdy (par dni zpet) jsem si vsiml v zaplave jinych zjevnych nesmyslu a nepravd krasne perly. Autor (zjevne softwarovy program automaticky kompilujici domnele souvisejici dila jinych osob) hovori o dvou uradech, a to UOHS (potud OK) soucasne jakemsi udajnem Antimonopolnim uradu (jedna se samozrejme o vlastni nazev), ktery ale - co teto umele inteligenci uniklo - neexistuje.
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1779
Registrován: 9-2006
Odesláno Pondělí, 24. února 2014 - 17:29:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Od Albere: Autor (zjevne softwarovy program automaticky kompilujici domnele souvisejici dila jinych osob) hovori o dvou uradech, a to UOHS (potud OK) soucasne jakemsi udajnem Antimonopolnim uradu (jedna se samozrejme o vlastni nazev), ktery ale - co teto umele inteligenci uniklo - neexistuje.

Tomu se snad ani nedá věřit. Investigativní šéfredaktor Ohňosítě, pan Bevelo z Altony, se zde onhedá vytahoval jak starý kšandy, že redakce jeho "magazínu" má redakci o počtu více než dvaceti osob. Sice jejich kostrbatý sloh, syntax, gramatické a věcné chyby jsou si podobné jak vejce vejci, ale slovo šéfredaktora je svaté a nelze ho zpochybňovat. V současnosti se koná "nábor" do redakce.
http://magazin.firenet.cz/index.php/firenet-magazin/redakce/1915- vysoka-navstevnost-portalu-ma-i-sve-nevyhody-predevsim-nedostatec nou-tvorbu-obsahu
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 872
Registrován: 8-2012
Odesláno Pondělí, 24. února 2014 - 18:55:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V současnosti se koná "nábor" do redakce
Že bych do toho šel? [lol] Redakce je objektivní, nestranná, necenzuruje (a to ani v diskuzích), navíc mám určitě lepší gramatiku i sloh než každé z pěti alter ego pana Jiráska (to má totiž skoro každý) [crazy]. A taky třistapade vočí, no to je pro mě, socku vyhozenou od Dráhy, přece pořádnej ranec!
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1497
Registrován: 8-2012

Odesláno Pondělí, 24. února 2014 - 21:47:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro Sberbank zřejmě dobrej obchod, pro RJ ale taky. Určitě nebudou mít podmínky podobné jako u ČSOB leasingu na autobusy, ale zase mají peníze, co potřebovali. Ještě tak aby jim půjčili na ty vagony z Aradu [happy]

(Příspěvek byl editován uživatelem Glory.)
Bkv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 526
Registrován: 8-2007
Odesláno Úterý, 25. února 2014 - 07:42:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Bkv: přečti si můj příspěvek 4944. Racek má zpoždění.
Hezkej příspěvek, jen v něm odpovídáš na něco úplně jiného než na co jsem se ptal, ty racku [rofl]
Takže se tě znova ptám: Lže podle tebe ČD o svých dceřiných společnostech i při úpisu dluhopisů splatných v roce 2018?

A pro tebe ještě jednou část popisu Emitenta dluhopisů splatných v roce 2018:
Konsolidovaný celek Skupiny ČD je vymezen rozhodnutím generálního ředitele Českých drah. Konsolidovaný celek je tvořen mateřskou společností České dráhy a jejími dceřinými společnostmi ČD Cargo, DPOV, a.s. (DPOV), ČD - Telematika a.s. (ČDT), ČD – Informační systémy, a.s. (ČD IS), Výzkumný Ústav Železniční, a.s. (VUZ), Dopravním vzdělávacím institutem, a.s. (DVI), ČD travel, s r.o., JLV a.s., Žižkov Station Development, a.s. (ŽSD), Smíchov Station Development, a.s. (SSD), Centrum Holešovice, a.s. (CH), Masaryk Station Development, a.s. (MSD), Jídelní a lůžkové vozy, a.s. (JLV), a dceřinými společnostmi ČD Cargo, a.s., CD Generalvertretung GmbH, CD – Generalvertretung Wien GmbH, Koleje Czeskie Sp. z o.o., Generálne zastúpenie ČD Cargo, s. r. o., ČD Logistics, a. s., Terminal Brno, a. s., ČD-DUSS Terminál, a. s., RAILLEX, a. s., BOHEMIAKOMBI, spol. s r.o. a Ostravská dopravní společnost, a. s.
bartik09
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.4.82
Odesláno Úterý, 25. února 2014 - 07:54:01    Odkaz na tento příspěvek  

http://ekonomika.idnes.cz/cenova-valka-mezi-leo-express-a-regioje t-fdi-/eko-doprava.aspx?c=A140223_214447_eko-doprava_brm

1) Ja myslel, ze jezdit za ceny, za ktery se jezdi/jezdilo prinutily RJ Cesky drahy. A ona to zatim byla jen "reakce na ceny Leo Expressu"...

2) Jakou zkratkou se vyda odbornik na zeleznici - hlidaci cokl demokracie, kdyz chce najet z Hamburgu do Hanoveru 350 km?
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2590
Registrován: 2-2004

Odesláno Úterý, 25. února 2014 - 12:56:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z programového prohlášení vlády: Vláda připraví plné zavedení směrnice Evropského parlamentu a Rady o vytvoření jednotného evropského železničního prostoru 2012/34/EU, jež ulehčí národnímu dopravci České dráhy, a. s., od nákladů spojených s provozem jím vlastněných zařízení služeb, která jsou využívána i konkurenčními dopravci. Vláda stanoví ceny za užití těchto zařízení služeb. Vláda podpoří přesun přepravy nákladů ze silnice na železnici.

Opravdu si ještě někdo myslí, že je ve vládě Jančurův agent?

Deset let!
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4950
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 25. února 2014 - 13:59:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bkv:
Ale neodpovídám.
Podívej se na web ČD na seznam uvedený nadpisem Společnost ČD a.s. – její dceřiné společnosti, společnosti s majetkovou účastí, nemovitostními projekty a s podíly v zahraničí... a pak na pdf seznam dceřinných spoilečností, kerý je hned pod tím.
Zjistíš, že je to jeden a tentýž seznam.
Čili ano, je tam chyba nebo nepřesnost v nadpisu, protože pokud by v pdf seznamu byly jen dceřiné společnosti (což tvrdíš Ty), kde jsou v tom prvním seznamu ty společnosti s majetkovou účastí, nemovitostními projekty a s podíly v zahraničí...??

A kromě toho z definice dceřiné společnosti a vztahů mezi ovládající a ovládanou společností v zákoně je zřejmé, že v tom pdf seznamu dceřiných společností jsou i takové, u kterých čistě kvůli procentu majetkové účasti nemohou být splněny podmínky pro ovládající a ovládanou společnost.
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 877
Registrován: 8-2012
Odesláno Úterý, 25. února 2014 - 14:28:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

u kterých čistě kvůli procentu majetkové účasti nemohou být splněny podmínky pro ovládající a ovládanou společnost
Ještě furt vás to baví, naivně si střílet vlastní góly, jen abyste dokázal utočit T.H. na marginalitě?
Dal jste si další: pro ovládání dceřiné společnosti samozřejmě není nutnou podmínkou vlastnictví 50% a více akcií (jen je to nejpraktičtější řešení). Existují i jiné cesty, které ovšem hlupákovi s černobílým viděním zůstanou navždy utajeny...
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4951
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 25. února 2014 - 15:46:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: Ale nedal, to jen Vy potřebujete furt kopat. Tak jo. V zákoně jsou stanoveny další dva způsoby, jak společnost ovládat.

Ovládající osobou je vždy osoba, která
a) je většinovým společníkem; to neplatí, jestliže je ovládající osoba určena podle ustanovení písm. b),
b) disponuje většinou hlasovacích práv na základě dohody uzavřené s jiným společníkem nebo společníky, nebo
c) může prosadit jmenování nebo volbu nebo odvolání většiny osob, které jsou statutárním orgánem nebo jeho členem, anebo většiny osob, které jsou členy dozorčího orgánu právnické osoby, jejímž je společníkem.


A) jsme si právě řekli, že není nutné, nicméně pro b) a c) nemáte ani vy ani já ani Bkv jakékoliv podklady. nepočítám Vaše silácké prohlášení v obvyklém stylu "to tak prostě kurva je a hotovo."

Pokud nějaká fakta dokazující platnost bodů b) a/nebo c) pro JLV máte, hoďte je sem, než se zase rozčílíte, že nerespektuju vaše fakta. bude to tak lepší.

A ještě jeden dotaz na vševědoucího - jak vysvětlíte skutečnost, že seznam dceřiných společností a seznam obsahující kromě nich ještě společnosti s majetkovou účastí, nemovitostnmi podíly a s podíly v zahraničí tvoří jedny a tytéž firmy?
A v rámci téže otázky - fakt si myslíte, že ČD má nějaký vliv ve smyslu toho zákona na firmu, kde vlastní třeba 1% a která je přesto v tom seznamu uvedena?
Obvyklou odpověď, že nejste povinen mi vysvětlovat vůbec nic, nepočítám, to samozřejmě vím.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10320
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 25. února 2014 - 16:04:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 879
Registrován: 8-2012
Odesláno Úterý, 25. února 2014 - 17:23:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slimta: pes jitrničku sežral... Samozřejmě jste i přes dalšího vlastence opět drtivě diskuzně zvítězil zůstav na hřišti sám [happy].
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 880
Registrován: 8-2012
Odesláno Úterý, 25. února 2014 - 18:52:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokračování kauzy Sperbank na Ohňosíti:

Hm, tak to teda fakt můžeme být rádi, že to interní Jirásko-copy&paste-mat nepřeložil jako financování od Spermabank... ovšem objevuje se nám tu nové alter ego Lucka W., erotické představy "šéfredaktora" se zhmotnily?
David: návrat bohaté "dcery" - málo platné, Slimta se tu usvědčil už několikrát, ale zduřelé ego mu nedovolí to vzdát a tak zpochybní, i kdybyste přinesl papír podepsaný samotným generálním kokrhelem ČD [happy]
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7939
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 25. února 2014 - 19:17:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

neni th nahodou nejpilnejsi ctenar ohnosite? Ze je takovej znalec a cintator:-)

Ps: delate i svodky Plesku, Haha a jinych hovnotnych infozdroju? Podelte se:-D
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 882
Registrován: 8-2012
Odesláno Úterý, 25. února 2014 - 20:22:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jasněže čtu Ohňosíť, ten Dikobraz dneška (humor, mnody nechtěný, mezi zuřivou ideologií - jen holt už terčem není Uncle Sam). Myslíte, že bych se za to měl stydět?
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4952
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 25. února 2014 - 22:44:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: A co kdybyste mi místo těch kydů odpovéděl na ty otázky? Jistě to pro Vás nebude problém, Vy přece fakta a argumenty vysypete z rukávu, tak nač se složitě vymýšlet s osobními výpady? Nebo bude lepší, když Vám ti, co se opravdu zajímají o dceřiné společnosti ČD, napíší mail?
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4953
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 25. února 2014 - 22:47:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2591
Registrován: 2-2004

Odesláno Středa, 26. února 2014 - 09:22:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V překladu: Nejmenovaný (staro)nově najmenovaný podržtaška s. nového generálního kokrhele ta jednání zatrhnul.

Deset let!
Výpravčíxy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1923
Registrován: 11-2008
Odesláno Středa, 26. února 2014 - 09:46:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Desiro: Ono to vzájemné uznávání jízdenek, při různých cenách, by bylo asi dost obtížné. Cestující by si koupil jízdenku u toho dopravce, co by byl nejlevnější a pak jel s tím, co je dražší .... Jak toto řešit ? Jiná věc by byla, kdyby cena byla stejná. Jako například u IDS, kde je společný tarif a dopravci si vzájemně jízdenky uznávají ......
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 884
Registrován: 8-2012
Odesláno Středa, 26. února 2014 - 09:51:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ono to vzájemné uznávání jízdenek, při různých cenách, by bylo asi dost obtížné
Tak hlavně platí Drážní dogmata - §1 "nikdy se to tak nedělalo", §4 "není na to předpis", a jistě, i vámi nevědomky zmíněný §7 "cestující by to zneužili"...
Samozřejmě že vzájemné uznávání existovat může a kartel to není (stačí se podívat např. na skipasy platné v síti různých provozovatelů). Jen prostě Dráha došla s novým vedením k názoru, že to nechce, a teď se jen z toho potřebuje vylhat.
Bkv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 528
Registrován: 8-2007
Odesláno Středa, 26. února 2014 - 09:55:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: protože pokud by v pdf seznamu byly jen dceřiné společnosti (což tvrdíš Ty)
Já o voze, ty o koze. Já nemluvím o žádném pdf seznamu, ale o popisu emitenta dluhopisů splatných v roce 2018. A v tomto popisu je i výčet dceřiných společností Českých drah.
Ptám se tedy potřetí: Lže podle tebe ČD o svých dceřiných společnostech i při úpisu dluhopisů splatných v roce 2018? A doufám, že konečně dostanu nějakou odpověď. Obvyklou odpověď, že nejste povinen mi vysvětlovat vůbec nic, nepočítám, to samozřejmě vím.
hmmm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Středa, 26. února 2014 - 10:58:21    Odkaz na tento příspěvek  

mně teda rozhodně přijde srozumitelnější toto:
"jejich dostatek není nekonečný"
než toto:
redakce jeho "magazínu" má redakci o počtu více než dvaceti osob
se můžete vzít za ruce, děcka :-)
hmmm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Středa, 26. února 2014 - 11:18:37    Odkaz na tento příspěvek  

TH: "jen abyste dokázal utočit T.H. na marginalitě?"
a vedle v diskusi:
ZFJ: "Tobik: jak budou v létě jezdit v Polsku vlaky, to myslím ještě neví ani PKP ... [happy]"
T_._H_.: :PKP S.A. jako holdingová matka to snad ani k ničemu vědět nepotřebuje - to je mezi dceruškami (PLK, PR, IC)."

aneb střílení vlastních gólů insidery...použití PKP vs. PR v nadsázce totiž není marginální. Je potřeba ukázat, že v Uhříněvsi vědí.
No, modří už taky vědí, co jsou v Uhří zač:
http://vtipy.netroof.eu/data/images/modri-uz-vedi.jpg
[proud]
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 885
Registrován: 8-2012
Odesláno Středa, 26. února 2014 - 12:15:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hm(mm), vy už taky musíte být pořádně zoufalej.
bartik09
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.242.143
Odesláno Středa, 26. února 2014 - 13:05:15    Odkaz na tento příspěvek  

Tak snad aby si dohodu o uznavani jizdenek udelal RJ s LE, kdyz je to vsechno tak jasny a jednoduchy? Nebo to jim taky CD zatrhne? Neni to na podnet na UOHS?
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4954
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 26. února 2014 - 14:20:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bkv:
Odpovídám (opět): ČD evidentně zahrnuje pod seznam pojmenovaný "dceřiné společnosti" i společnosti s majetkovou účastí, nemovitostmi podíly a s podíly v zahraničí. Můžeme to nazývat lží, chybou nebo zjednodušením formulace...
Popis emitenta zrovna jako web.
Jestli si z tohohle nedovedeš vzít odpověď, tak už nevím.
Jen dodám - na základě takového seznamu nelze určit, že u firmy s 38,76% akcií se jedná nebo nejedná o dceřinou společnost (viz definice dceřiné společnosti ze zákona).
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4955
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 26. února 2014 - 14:25:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen prostě Dráha došla s novým vedením k názoru, že to nechce, a teď se jen z toho potřebuje vylhat.
Jen bych se zeptal - komu by to uznávání prospělo víc, ČD nebo těm druhým dvěma? A pokud ČD nikoliv, uveďte nějaký důvod, proč by měly podporovat a prosazovat jakékoli opatření, které pomůže jejich konkurentům a jim uškodí...?


Ono totiž neplatí Jančurovo dogma §1 "Všichni jsou tady od toho, aby podporovali můj soukromý byznys, a to i na úkor státu." Nechová se z tohoto pohledu dráha náhodou jako ten dobrý hospodář, kterého jste jí vy žlutí mlátili o hlavu, když nechtěla Radima pouštět do myčky (to se ještě všeobecně předpokládalo, že jim za to Radim chce platit)?
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 887
Registrován: 8-2012
Odesláno Středa, 26. února 2014 - 15:27:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slimta:To samozřejmě teď nemůže nikdo vědět, komu by to prospělo víc, komu míň a komu vůbec, když se o tom zatím nejednalo, není znám způsob clearingu atd. Ovšem chápu, že touto odpovědí vaše binární myšlení "státodobro-soukromníkozlo" neuspokojím.
P.S. V rozporu s obecně přijímaným modrým dogmatem, že smysl má jen takový vlak, ve kterém platí (polo)režimka, si osobně dokonce ani nemyslím, že by na tom vydělali cestující - taková "univerzální" jízdenka bude tak drahá, že bude prakticky nezajímavá. Něco jiného je samozřejmě provizní prodej jízdenek jiných dopravců, a tam o to zcela očividně nestojí hlavně Dráha.
Ale proč vám to vůbec říkám, stejně se akorát budete rejpat v nějakém nepodstatném slovíčku.
hmmm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Středa, 26. února 2014 - 17:06:37    Odkaz na tento příspěvek  

TH: "Hm(mm), vy už taky musíte být pořádně zoufalej."

naopak, skvěle se bavim, a dokonce zadarmo. RežiMku máte, když vám v domovském zařízení povolí režim a dostanete vycházky? S polorežiMkou jen na dvorek?
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4957
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 26. února 2014 - 17:19:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ČD v tiskové zpávě:
Tyto informace se nezakládají na pravdě, protože zmíněná jednání mezi konkurenčními dopravci se mohou týkat výhradně možnosti vzájemného provizního prodeje jízdních dokladů.

T.H.:
Něco jiného je samozřejmě provizní prodej jízdenek jiných dopravců, a tam o to zcela očividně nestojí hlavně Dráha.

Čo také si predstavujetě pod takým slovom očividně?
A kdyby došlo na ten provizní prodej, komu by to asi tak prospělo víc, jistě tý zlý dráze, že...? Ale těžko to odhadnout, člověk nezná ten clearing...[biggrin] Když expandovala IPB na všechny pošty, vysekalo to taky z bídy zejména ty pošty, ne? Já jakmile to půjde, kupuju jízdenku z Číčenic do Volar zásadně ve žlutý pokladně...

vaše binární myšlení "státodobro-soukromníkozlo"

zato Vaše unitární myšlení "ČD je hnus fialovej a vždycky špatně, ať se děje co se děje," to železnici z bídy vyseká.

s obecně přijímaným modrým dogmatem, že smysl má jen takový vlak, ve kterém platí (polo)režimka,
To už tady dlouho nebylo, zase jste se neudržel...dobrali jsme se merita celé diskuze s Vámi.

(Příspěvek byl editován uživatelem Slim.)