K-report
 

Archiv diskuse RegioJet do 16. 10. 2014  

Diskuse K-report » Archiv 2014 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 16. 10. 2014 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1807
Registrován: 8-2012
Odesláno Úterý, 14. října 2014 - 12:56:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kritizujem spôsob akým sa toho dosiahlo
Jistě - papouškujete Vážneho, píšu to potřetí. Že to bylo nikoli náprava zkurvení tratě samovraty, ale "dárek" Regiojetu pro "vytvoření podmínek" (ono to samozřejmě šlo provozovat i na zkurvené trati - pomaleji, méně kapacitně hlavně pro ND a dráž, ale to by bylo v pořádku) k soutěži "na míru ušité" na "dobře vytížené lince" (kdyby mu dali lokálku na umření, tak by to zřejmě bylo lepší, protože by mu na kompenzacích zaplatili ještě daleko víc?). K tomu bláboly o zvýšení dotací (sumárně jistě ano, když je to za výrazně hustší provoz, na kilometr ovšem podstatně míň za podstatně vyšší kvalitu než ohnilá B/Bt/Bymee).
keď sa priklepne trať ČD, alebo sa na ňu vyhlási nejaká "proforma súťaž", tak je to fuj fuj fuj fuj, ale keď sa to isté urobí v prospech súkromníka, tak zrazu nie?
Keď sa priklepne trať súkromníkovi, alebo sa na ňu vyhlási nejaká "proforma súťaž", tak je to fuj fuj fuj fuj, ale keď sa to isté urobí v prospech ZSSK, tak zrazu nie?
v takýchto podmienkach by to podľa mňa dokázali aj iní dopravcovia
Například neschopní budižkničemové ze ZSSK. Proč to tedy nedokázali, ptám se poněkolikáté a stále bez odpovědi?
z vlastnej iniciatívy výmena súprav za menšie
Opět již několikrát vyvrácená lež - nasazením 2x2vozového desira místo 1x3vozového talentu došlo naopak k "zvětšení" souprav (na úseku DS-BA, dál na KN kapacitně bohatě stačí sólo desiro).
dlhodobo môže železničnú dopravu ako celok naopak poškodiť
A to je váš dojem nebo máte nějaká "ostrá" data? Já že třeba vidím provoz ve Velké Británii, o které se na nádražnických webech musí psát jako o špatném řešení a poškození železniční dopravy, ale ve skutečnosti tam rostou počty cestujících jako nikdy v minulosti - tak jestli nevycházíte jen z podobné ideové přípravy.
neviem, prečo sa vlastne vyjadrujete k ZSSK alebo pôsobeniu RegioJetu na Slovensku
Není mi úplně jasné, proč bych se v tématu Regiojet nemohl vyjadřovat k Regiojetu SK, ale jistě je daleko správnější vyjadřovat se tu k terminálu někoho úplně jiného.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6221
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 14. října 2014 - 13:14:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, zas to samé. Počty cestujících rostou jen z důvodů předání tratě soukromníkovi.
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4159
Registrován: 5-2007
Odesláno Úterý, 14. října 2014 - 13:37:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.:
Že to bylo nikoli náprava zkurvení tratě samovraty, ale "dárek" Regiojetu pro "vytvoření podmínek"
Tie dve veci sa nevylučujú. Jedno je, že k tomu (chvalabohu) došlo, druhé je to, kedy a ako rýchlo k tomu došlo. Aj keď keby som sa mýlil, bol by som možno aj rád.

Keď sa priklepne trať súkromníkovi, alebo sa na ňu vyhlási nejaká "proforma súťaž", tak je to fuj fuj fuj fuj, ale keď sa to isté urobí v prospech ZSSK, tak zrazu nie?
Tvrdím, že je to lepšie ako nič, ale že to rozhodne nie je dobré. Navyše "súťaž" o tú DS bola podstatne viac zabetónovaná v prospech RJ (čo keby sa tam náhodou prihlásil nejaký iný súkromný dopravca, to je to čo mi vadí, nie nejaká pitomá ZSSK, už to kurva pochopte) ako tá súťaž na zbytok čo vyhrala ZSSK.

Například neschopní budižkničemové ze ZSSK. Proč to tedy nedokázali, ptám se poněkolikáté a stále bez odpovědi?
ZSSK vezmi čert. Stále mi vkladáte do huby nejakú ZSSK a pritom sám viete, že o ZSSK to vôbec ale vôbec nie je. Žeby zasa rétorické cvičenie?

Opět již několikrát vyvrácená lež
Niekoľkokrát som v špičke videl z BA odchádzať pomerne plné (stálo sa) sólo desiro. Že by boli desirá menej spoľahlivé než elefanty? To sa mi nechce veriť. Ale oukej, ak to mal byť takýto zámer, potom uznávam a beriem späť.

Já že třeba vidím provoz ve Velké Británii
Zaprvé, povšimnite si určité rozdiely, ku ktorým v tej Británii dospeli (a že to bolo kua drahé), a ku ktorým sa tu ešte nedospelo. Takže namiesto toho, aby sme sa poučili, tak sa chystáme urobiť rovnaké chyby aké urobili tam. A to mi vadí. Nie to, že to bude jazdiť jeden štátny dopravca. Naopak.

ale jistě je daleko správnější vyjadřovat se tu
Tak si ujasnite, čo to vlastne to PNJ je, kým to niekde použijete [crazy]

S Vami sa nedá diskutovať. Názory máte občas dobré, často sa s nimi dá aj súhlasiť, ale vždy ich podáte takým spôsobom, že Vám človek tú formu musí vytknúť a upozorniť na to, že ňou občas degradujete to gro, a Vy to hneď beriete ako útok na podstatu a vymedzujete sa tak tvrdo ako to len zvládate. Ale ak toto fórum beriete len ako spôsob vybitia si energie "krocením šotoušků", tak potom oukej, nemám nič proti.
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1810
Registrován: 8-2012
Odesláno Úterý, 14. října 2014 - 13:56:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

druhé je to, kedy a ako rýchlo k tomu došlo
Ano, to je správná připomínka - muselo k tomu logicky dojít rychle, než se "státní" nádražníci (hlavně odboráři) vzpamatují a celé to zablokují tak, jako dlouhodobě blokují (z jejich pohledu logicky - chrání si smrádek a teploučko) soutěže kamkoli jinam (proč to samé nepředvede Dopravce třeba mezi Košicemi a Prešovem, když už tohle vyfouklo "Žlutozlo", ale jezdí tam furt čtyřicetiletým šrotem, to mi furt nikdo nevysvětlil).
"súťaž" o tú DS bola podstatne viac zabetónovaná v prospech RJ (čo keby sa tam náhodou prihlásil nejaký iný súkromný dopravca
Vždyť i to tu už bylo několikrát řečeno (někdy si mezi zdejšími ideology meloucími furt dokola ty samé mantry připadám fakt bezmocně, chtělo by to pár semestrů speciální pedagogiky) - ta "soutěž" byla vlastně původně ušitá kvůli Unii jako fingáč celosíťová "dávačka" ZSSK, proto se do ní žádný jiný dopravce nemohl přihlásit - zabetonoval si to právě Vážny. Pak ale přišel Figeľ, rozkopal socialistům bábovičky, našel aspoň jeden "pilotní" projekt a pustil tam dopravce, který měl reálně co nabídnout. Ano, otevření trhu bylo politické rozhodnutí, stejně jako je politické rozhodnutí zabetonovat zbytek, vůči čemuž se (bohužel, pro mě nikoli překvapivě) tak dramaticky jako proti "žlutému zlu" nevymezujete. A ano, bez "soukromníka" (viz ideolog Ohl) by k tomu nedošlo a nárůst počtu vlaků, kvality a nakonec i cestujících by se prostě nekonal - státní měl v minulosti dost prostoru dosáhnout téhož.
o ZSSK to vôbec ale vôbec nie je
O kom tedy? Buďte zcela konkrétní, o kom to je, protože RJSK je IMHO konkrétní existující a funkční řešení.
sa chystáme urobiť rovnaké chyby aké urobili tam
Asi opět budete mít problém vyjádřit se konkrétně, že?
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4160
Registrován: 5-2007
Odesláno Úterý, 14. října 2014 - 14:40:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.:
Prestaňte tam už pchať tú ZSSK. Hovoríte tu o mantrách a pritom ich tu sám chrlíte jednu za druhou.

otevření trhu
otevření čoho? Tým, že namiesto jednej proforma súťaže pre jednoho dopravcu zorganizuje dve proforma súťaže pre dvoch dopravcov otváram nejaký trh? He?

(bohužel, pro mě nikoli překvapivě)
Ja som tu už niekoľkokrát povedal, že sa má súťažiť všetko. Ale musí na to byť prostredie a podmienky. Že ich politici nevytvárajú, treba vymeniť politikov. Ale hnať všade súkromníkov bez toho, aby boli vyriešené také elementárne veci ako tarif, prípoje, práva z prepravnej zmluvy a podobné veci (cigánska nemá žiadne napájače a nikam sa z nej moc neprestupuje, takže "riešenie" RJSK tam funguje, ale nefungovalo by zďaleka tak dobre tam, kde by jednu vrstvu vozil jeden a druhú vrstvu druhý, ani tam, kde by regionálna trať stála na frekvencii dovezenej iným dopravcom do odbočnej stanice), to je niečo podobné ako keď p. Záruba zachraňuje R260 rušením zastavovania Ex3 v Českej Třebovej (odpovede na toto téma prosím smerovať do GVD obecně). O to mi ide. A k tomu časom dospeli v tej Británii (ATOC a National rail majú za sebou nemalý vývoj, nevyzeralo to vždy tak ako teraz).

(Příspěvek byl editován uživatelem asdf.)
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1811
Registrován: 8-2012
Odesláno Úterý, 14. října 2014 - 15:16:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prestaňte tam už pchať tú ZSSK
Co sem furt cpete tu ZSSK? Já se vás ptal na konkrétního dopravce, o kterém mluvíte, když to není ZSSK, vy ale furt jen vykřikujete o pchaní ZSSK. Žádné jiné řešení nemáte, ale tohle je špatně, viďte? Je potřeba to nechat zabetonované, proto budeme hlásat, že nemáme vyřešené tarify (a hlavně ty režimky [happy] ), za to přece může Regiojet už samou svou existencí, protože kdyby nebyl, tak se to nemuselo řešit, ne že na to ministerstvo patnáct let sere...
otváram nejaký trh?
Ano, k vaší velké nelibosti se tím otevřel trh. K vaší velké nelibosti je tu příklad reálně funkčního řešení (a proto je třeba neustále agitovat, že je nefunkční, odhalovat jeho "prohřešky", že jednou jelo jen jedno desiro, řešit "výroky" šest let po jejich vyřčení a tomu, co si dovolí to dostatečně neoštívat, podsunout, že toto řešení vydává za 100% dokonalé). K vaší velké nelibosti k tomu přišel dopravce podobnou cestou, jakou k tomu dlouhodobě přichází chudák ubližovaný monopolista (ale u něj se to nekritizuje) - no já z toho taky nejsem odvázaný, jen pochybuju, jestli to ale šlo i jinak (podívejte se na mnohaleté ministerské "soutěžení" v ČR, a to je Severobalkánsko ještě daleko podivnější země). No a konečně k vaší velké nelibosti je vidět, že to není nic složitého dosáhnout vyšší kvality a nižší ceny, že ta železnice je byznys jako každý jiný (a ještě si to sám vyargumentujete, že by to dokázali aj iní dopravcovia [crazy]) - no jasně že ano, vždyť to není žádná věda, jen holt se to za mohutné obhajoby pořád betonuje pro ty "naše" lemply a budižkničemy (protože tomu otevření je potřeba zabránit, "naši" by těžko uspěli).
k tomu časom dospeli v tej Británii
KONKRÉTNĚ k čemu dospěli a co bylo tím hlavním problémem, ze kterého si měli vzít příklad a neopakovat chybu Severobalkánci? (P.S. Upozorňuji, že toho k Británii vím celkem dost na to, abyste mě utloukal floskulemi z "Drážního" tisku.) Můžete třeba v "Ostatních zemích".
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4161
Registrován: 5-2007
Odesláno Úterý, 14. října 2014 - 16:46:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T_._H_.:
když to není ZSSK
No keď neni súťaž, nie je ani záujemca. Ja z monopolizácie dopravy ČD a ZSSK tiež nie som odviazaný.

a hlavně ty režimky
Mantry, mantry, mantry.

Ano, k vaší velké nelibosti se tím otevřel trh.
A že sa od tej doby na tom trhu zobchodovalo. Jediné čo RJ dosiahol, že dokázal niekoho na MD obšliapnuť natoľko (či ho osvietil, ukecal, uplatil alebo čo je v podstate jedno) aby mu prihodil kšeft. To je trh jak prasa.

je tu příklad reálně funkčního řešení
Čo je to reálně funkční řešení? Argumentoval ste tu rastom počtu cestujúcich. Ale počet cestujúcich rastie aj ČD (a tuším dokonca aj ZSSK), a obaja pritom vieme, že to rozhodne neni ono.

řešit "výroky" šest let po jejich vyřčení
Istý Pepa Gébls by z Vás mal asi radosť. Škoda že už nežije.

že ta železnice je byznys jako každý jiný
Nikdy som netvrdil opak.

jen holt se to za mohutné obhajoby pořád betonuje pro ty "naše" lemply a budižkničemy (protože tomu otevření je potřeba zabránit, "naši" by těžko uspěli).
V každých voľbách sa snažím voliť ľudí, čo by s tým niečo mohli zmeniť. Že sa nedarí, inu demokracia. Ale takéto prekáranie sa medzi dopravcami nakoniec želenzničnej doprave pomôže asi toľko ako táto naša diskusia.

Můžete třeba v "Ostatních zemích".
Radšej niekde pri pive/kofole/čaji/čomkoľvek. Podľa razancie diskusie na to máme obaja času dosť [proud] Ja o železniciach spojeného kráľovstva mám načítaných akurát niekoľko zdrojov, kde sa spomínajú práve veci, ku ktorým pomaly a opatrne spejeme. Takže sa rád nechám poučiť a prípadne si aj nejaký ten názor poopravím.
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1815
Registrován: 8-2012
Odesláno Úterý, 14. října 2014 - 17:22:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

dokázal niekoho na MD obšliapnuť
A co když to bylo přesně naopak - Figeľ měl po volbách dostatek odvahy a politické podpory, že si dovolil do toho otevření trhu aspoň na jedné trati jít a RJ holt dokázal zareagovat? No jo, to ale nepasuje do dramatického kšaftu boje dobrých nádražníků s rozpínavým žlutým zlem... A kdo si obšlápl Margaret Tchatcherovou, že zprivatizovala beznadějně skomírající BR, to byste při vaší znalosti britských reálií věděl?
spomínajú práve veci, ku ktorým
Takže konkrétní prostě nebudete. OK. Aspoň ty prameny uvést byste dokázal?
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5409
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 14. října 2014 - 17:25:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a hlavně ty režimky
Mantry, mantry, mantry.


TO bohužel žádná mantra není, bez režimky by to časem většinu lidí přešlo. Protože vlastní pežeženka je ten největší srab.

Pryč s režimsty, ekologisty a sandálisty !
Nudíte se ? Svolejte meeting !
Že jsem politicky nekorektní ? No a co ? [zadnice]
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4163
Registrován: 5-2007
Odesláno Úterý, 14. října 2014 - 17:36:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Figeľ měl po volbách dostatek odvahy a politické podpory, že si dovolil do toho otevření trhu aspoň na jedné trati jít a RJ holt dokázal zareagovat?
Fíha! Ak to tak je, tak budiž. Ale keby to tak bolo, prečo potom tá "súťaž" vyzerala ako vyzerala? Veď to s transparentnosťou a otváraním trhu nemalo nič spoločné! Tak jak to bolo napísané to bolo na úrovni tej "dávačky" pre ZSSK a "desetileté smlouvy" ČD sú pritom rozprávka o tranparentnosti.

RadekŠ: Ja ale režijku nemám. T.H. to vie. Tak prečo mi to predhadzuje?

(Příspěvek byl editován uživatelem asdf.)
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4095
Registrován: 9-2006

Odesláno Úterý, 14. října 2014 - 17:43:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1816
Registrován: 8-2012
Odesláno Úterý, 14. října 2014 - 17:52:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

prečo potom tá "súťaž" vyzerala
Podívejte se na Arrivu. Taky přišla s mimosoutěžní nabídkou (prostě proto, že se ŽÁDNÁ soutěž NIKDY nekonala) šikovně v době, kdy měl Prachař v zádech nějakou politickou podporu. A jak to dopadlo - odboráři a úředníci se dokázali velmi rychle aktivizovat, Prachařovi razantně podkopnout židli (že nejspíš i vypadne z vlády, jakkoli teď přihrává ČD velmi viditelně) a vymýšlením absurdních "důvodů" tu Arrivu prostě vyšachovat...
Tak já holt nesdílím váš názor, že by bylo lepší, kdyby to tak dopadlo i v případě "Cigánskej", než aby tam jezdilo fujtajblové Žlutozlo. Smiřte se s tím.
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.131.18
Odesláno Úterý, 14. října 2014 - 18:41:20    Odkaz na tento příspěvek  

GC: pěkný odkaz [ok], zejména poslední věta.

T.H.: Tiskové zprávy nevydávají, ale tady jsou jako tlupa paviánů
Zkuste oddělit firmu (do které se potřebujete navážet z důvodu nedostatku jiných argumentů) a soukromě diskutující osoby.


Pokud se někdo potřebuje navážet do té firmy, jistě tak bude činit v nákladní rubrice, kam přísluší. Tady je Uhříněves každému putna, tady se reaguje právě na tu tlupu paviánů, která jí onálepkovala.

Vysvětlím citátem z literatury:
"Jmenovaný vzbuzuje pohoršení tím, že chodí po svém bytě nahý a hraje na saxofon. Je pravda, že má při této činnosti stažené rolety, ale stejně každý ví, že když hraje na saxofon, chodí po svém bytě nahý."
Na tomto druhu předporozumění je založena velká část zdejší kritiky jak ČD, tak i RJ, jakož i většina východisek obou táborů jejich obhájců/odpůrců. Takže když se v diskuzi objeví určitý typ osoby s trvalou erekcí, tak se prostě ví, že je z Uhříněvsi.

Pozn.: Původně jsem reagoval na RadkaŠ, který virtuálně počmáral a poblil vlak ZSSK a odešel na autobusák. Přesměroval jsem jej na místně příslušné překladiště, kam bych šel po přečtení předcházejících (Vašich) příspěvků patrně totéž učinit já. PŠ to správně doplnil názvem firmy.
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.131.18
Odesláno Úterý, 14. října 2014 - 19:11:18    Odkaz na tento příspěvek  

Hru "Taškařice s okénkem" dramatika Radima Jančury má soubor RJ v repertoáru již několikátou sezónu. Když jezdil promo jízdy Plzeň - Domažlice, měl za jedno z hlavních témat tiskové konference to, že mu ČD "neuvolnily" pokladnu.
Jen ti přemýšlivější novináři se poté obrátili na ČD a dozvěděli se, že prostory pro pokladnu nabídnuty byly, ne však požadované jedno ze stávajících pokladních okének, neboť nemají oddělené vnitřní prostory a tudíž nejsou z důvodu podepsané hmotné odpovědnosti pokladních přístupné cizím osobám.
A jen nejpřemýšlivějším - možná - došlo, že se ani neslučuje s péčí dobrého hospodáře ponechávat trvale prázdný nějaký lukrativní prostor jen proto, aby si ho jednou za deset let pronajal na dva týdny mediální prominet, pokud možno zdarma.
V Košicích je repríza, obnovená premiéra nebo další díl? [happy]
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4164
Registrován: 5-2007
Odesláno Úterý, 14. října 2014 - 19:20:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T_._H_.: Ono sa na súčasný stav a to ako v ňom pôsobí RJ dá pozerať dvoma spôsobmi a každý vyznávame ten iný. Na kope vecí sme sa ale v zásade zhodli a to považujem za pozitívne.

Keby ste mal nejaký čas na osobné stretnutie pri nejakom tom moku, rád by som sa dozvedel Váš názor na tú Britániu (články potom vyhrabem a odkazy dodám, len fčil musím na štreku). Prípadne sa môžete s prednáškou na toto téma ponúknuť sem, určite sa rád zúčastním.
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1818
Registrován: 8-2012
Odesláno Úterý, 14. října 2014 - 19:46:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Křivi: Přesměroval jsem jej na místně příslušné překladiště
No jste prostě trapnej a ještě si myslíte, že jste vtipnej. Hrozná kombinace pro vaše okolí.

Asdf: Keby ste mal nejaký čas na osobné stretnutie pri nejakom tom moku
Bohužel, nemám. A "zárubovská" studentská organizace na Fakultě dopravní ČVUT by moje názory asi dost těžko vydýchávala.
K Británii vyšla IMHO nejlepší série textů v Železničním magazínu 1-3/2005. To doporučuju (chybí tomu jen doplnit vývoj dál, třeba zas něco po deseti letech vyjde [happy] ), plus samozřejmě originální texty v angličtině (samozřejmě ne jenom socialistický Guardian apod., ale třeba parlamentní "Research Papers", "Briefing Papers" apod: www.parliament.uk/briefing-papers/SN01157.pdf).
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6222
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 14. října 2014 - 19:46:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

bez "soukromníka" (viz ideolog Ohl) by k tomu nedošlo a nárůst počtu vlaků, kvality a nakonec i cestujících by se prostě nekonal
Jinými slovy - RJ dokázal přemluvit "nějakým" způsobem politiky, že tam, kde stačilo těch pár vlaků, je potřeba hodinový takt a oprava tratě..
Jsem rád, žes konečně pochopil, že je to zásluha politiků, kteří slyší na ... (vhodné si doplň).
Čekám, že totéž udělá na dalších, už opravených tratích, kde dosud jezdí vlak jen ráno, 2 odpoledne a jeden večer.[wink]

Co máš s tím severobalkánskem? Opravdu musíš dávat svou "nadřazenost" tímto způsobem?
Ale máš pravdu, oni opravdu nejsou na úrovni jiného severu, kde za jízdy lze mlátit řidiče MHD...
Miroslav Zikmund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.27
Odesláno Úterý, 14. října 2014 - 20:07:09    Odkaz na tento příspěvek  

ad Petr_Šimral : jenže dalším účastníkem hry "výměna lokomotiv" je operátor obsluhy dráhy, kterému je nějaké zpoždění vlaku zcela ukradené, výměna lokomotiv mu přidělává práci a z hlediska nějaké důležitosti je pro něj na posledním místě ...
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1821
Registrován: 8-2012
Odesláno Úterý, 14. října 2014 - 20:07:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

RJ dokázal přemluvit "nějakým" způsobem politiky
...zatímco varianta, že by na to ti politici přišli sami a potřebovali to zrealizovat, než se Drážní odboráři a ministerští úředníci zorientují (viz Arriva Plzeň-Most), ta samozřejmě nezapadá do ideologického rámce "boje proti Žlutozlu".
Hele, určitě ty politiky podplatil, to je přece (tobě) úplně jasné.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6224
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 14. října 2014 - 20:18:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

politiky podplatil,
To musíš vědět ty, jak to mezi vámi chodí...
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2111
Registrován: 8-2012

Odesláno Úterý, 14. října 2014 - 20:21:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jelikož tu to nevidím, tak od pondělí v rezervačním systému

A k prodejnímu místu v Košicích, předpokládám, že Leošovi to budou prodávat v trafice a nebo přímo v okýnku ZSSK za provizi a půjde to...

(Příspěvek byl editován uživatelem Glory.)
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2436
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 14. října 2014 - 20:35:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

od pondělí v rezervačním systému
Na kterém vlaku?
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2112
Registrován: 8-2012

Odesláno Úterý, 14. října 2014 - 20:52:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Babilon: od pondělí EC 1011, od úterý logicky i obratovej EC1006
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11153
Registrován: 10-2004

Odesláno Úterý, 14. října 2014 - 21:32:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glory:
Dívám se, že je bez wifi.

10 let na k-reportu[satan]
Bobmaster
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.170.96.60
Odesláno Úterý, 14. října 2014 - 21:48:59    Odkaz na tento příspěvek  

Okénko RJ v Košicích = mediální cirkus. Když ho tam nikdo nechce (a on naopak zase nechce do na bidlo), tak ať si dá někam do haly prodejní automat po vzoru DB (co bere mince, bankovky karty i stravenky, tiskne spojení, dělá rezervace a nejde vyfotit jak spí při práci). A ještě to může ve svém plátku prezentovat ve stylu: Po neshodě s nájemcem a provozovatelem nádraží v Košicích se naše společnost rozhodla pro své věrné zákazníky zřídit prodejní místo v podobě automatu, který umí (blablabla) a navíc tím šetříme mzdové náklady, atd....

A v médiích to jde taky slušně prodat, nebo ne ? Podrobný návod s obrázky na přední straně snad zvládne přečíst každý.
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2114
Registrován: 8-2012

Odesláno Úterý, 14. října 2014 - 22:00:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Garfield: bez wifi, ale má fungovat prohlížeč s připojením na internet v monitorech - a jelikož má jezdit jen 2 až 3 týdny, asi internet nebude nikde
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2728
Registrován: 2-2004

Odesláno Úterý, 14. října 2014 - 22:05:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Miroslav Zikmund: operátor obsluhy dráhy
Smažte si ten termín, ten už neexistuje :-D naštěstí došlo k úplnému rozdělení na dopravce a provoz infrastruktury (byť nějaký majeteček tam pořád lítá, pravda) ;-)
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5869
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 15. října 2014 - 00:02:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Miroslav Zikmund:jenže dalším účastníkem hry "výměna lokomotiv" je operátor obsluhy dráhy, kterému je nějaké zpoždění vlaku zcela ukradené, výměna lokomotiv mu přidělává práci a z hlediska nějaké důležitosti je pro něj na posledním místě ...
Mirku, skoč se občas podívat do provozu, pomůže Ti to.

Já v provozu vidím stále dostatek "stavovské" cti dopravních pracovníků. Nemám sebemenší pocit, že by někdo někoho v provozu ignoroval a nebo dělal naschvály.

A to v podstatně horších uzlech než je Havířov, například Děčín, Kolín, Česká Třebová, Břeclav.

V malých staničkách bývají přepřahy brutálně rychlé, právě proto, že to je to jediné na práci (kromě běžného provozu) a pokud je vše připravené dopředu (což samozřejmě dobrý dispečink přichystá), tak vše jde ráz na ráz.

Není pro nás problém se s vzájemným přepřahem (včetně objetí obou lokomotiv) vejít pod deset minut, přepřah jedné soupravy s lokomotivou připravenou na zhlaví pod šest minut. Vzhledem k připojování a odpojování topného kabelu přidejte 4 minuty.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5196
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 15. října 2014 - 00:06:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem zaplatil celých 1008 korun za 2 zpáteční jízdenky Praha - Poprad, tak jsem zvědavej, příští čtvrtek tam, neděle zpátky... Některý dny už má vyprodaný, např. logičtější termíny co se týče využití svátku přespříští úterý... Nebo i tenhle pátek, schválně jak dlouho bude držet pátky v nejlevnějším tarifu i na Praha - Ova, na tom 1003 / 10...
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2116
Registrován: 8-2012

Odesláno Středa, 15. října 2014 - 00:28:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

H_k: to si čech? Kdyby sis vzal 2 imaginární děti do 6 let, který holt v noci před odjezdem onemocněly, a ty měl co dělat, abys sehnal babičku - takže na nějaký přerezervace si neměl totálně čas, tak bys měl nejen 2 místa v kupé jasně volný a tím pádem jistotu většího pohodlí, ale zaplatil bys jen 908.
Co se obsazenosti týče, tak sice je plno, ale jen do Ostravy, třeba z Třince na Slovensko je mimo pátku a neděle +-300 volných míst, v pátek a neděli +-200, a v opačném směru to stejné

(Příspěvek byl editován uživatelem Glory.)
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5198
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 15. října 2014 - 00:44:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tj, a jo, za děti v podstatě dávaj prachy... [proud] To už by se hodilo kdyby člověk dostal při nástupu do vozu tu stovku na čelo ( (c) Vrchní, prchni) [happy]
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.131.18
Odesláno Středa, 15. října 2014 - 10:06:27    Odkaz na tento příspěvek  

K zamyšlení, nekomentuji: zajímavé
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2117
Registrován: 8-2012

Odesláno Středa, 15. října 2014 - 13:29:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Křivi: logické, i němci šetří a pokud můžou jet někde za 1/3 ceny a netrvá to o moc dýl, tak jedou.
Z Berlína do Frankfurtu asi autobusem moc lidí nepojede, ale co třeba Drážďany - Berlín, kde jede autobus co 15 minut v horším případě, netrvá mu to o moc dýl, ale stojí o dost míň a takových tras tam je
Urpín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1563
Registrován: 2-2010

Odesláno Středa, 15. října 2014 - 15:03:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

RJET začal provozovat intimní vozy? Včera večer z posledního vozu u nějakého IC 10XX svítili jen notebooky.

Ad. autobusy: Já bych se zeptal spíš, proč je autobus osvobozen od mýta a vlak osobní dopravy od poplatku ne? Ne, že by potom byl autobus dražší než vlak, ale už by to asi nebylo tak markantní.
Nesni
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 201
Registrován: 6-2014
Odesláno Středa, 15. října 2014 - 15:25:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

proč je autobus osvobozen od mýta
1. Silniční doprava obecně je zatížena velmi vysokým zdaněním, autobusy (v Německu) platí 141 % ceny dopravní cesty, zatímco vlaky 47 % ceny dopravní cesty.
2. Dálkové autobusy nemají narozdíl od železnice a MHD úlevy na dani z pohonných hmot a elektřiny.
3. Dálkové autobusy nepobírají žádné dotace.

Většina cestujících v německých dálkových autobusech jezdila dřív autem, buď sama nebo spolujízdou. Z ekologického hlediska je tedy jejich zavedení přínosem.
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2977
Registrován: 11-2009

Odesláno Středa, 15. října 2014 - 16:01:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Urpín > zeptejte se jinak; kolik byste si byl ochoten na dalnici priplatit za to, abyste mel svuj usek cesty jen pro sebe? Tedy, aby za vas nekdo hlidal volnou cestu a v principu i za vas tocil volantem ...

ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
HP24
Neregistrovaný host
Odeslán z: 116.251.223.102
Odesláno Středa, 15. října 2014 - 18:20:50    Odkaz na tento příspěvek  

https://www.k-report.net/discus/messages/28/222971.html?1413381707

Proč by měl být vlak dražší? Vždyť nedávno jeden pán v růžové košili říkal v HP24, že vlak je nákladově na sedačku stejně drahý jak autobus. A ten pán má vždy pravdu! Tak je přece nesmysl, že autobus bude levnější.
Trupak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 859
Registrován: 5-2003

Odesláno Středa, 15. října 2014 - 20:36:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kolik stoji oskm vlakem?
bartik09
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.138.114.131
Odesláno Středa, 15. října 2014 - 22:03:01    Odkaz na tento příspěvek  

Nesni: autobusy (v Německu) platí 141 % ceny dopravní cesty
A v jake forme tu dopravni cestu plati, kdyz neplati mytne?
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5872
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 15. října 2014 - 22:10:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vždyť nedávno jeden pán v růžové košili říkal v HP24, že vlak je nákladově na sedačku stejně drahý jak autobus.

A ten pán má pravdu. Ale pouze v Čechách.
Může za to velice nízká cena za dopravní cestu (prakticky je pro osobní dopravu dopravní cesta zadarmo) a výrazné obsazení vlaků na komerčních ramenech.

V Německu platí osobní doprava výrazně více za dopravní cestu než doprava nákladní (ano, za prioritu je potřeba si připlatit) a taktéž platí za každé zastavení pro nástup a výstup cestujících (i to stojí peníze a třeba na Berlín Hbf. to je tuším více jak 50 EUR).
Nesni
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 203
Registrován: 6-2014
Odesláno Středa, 15. října 2014 - 22:25:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

bartik09:
v jake forme tu dopravni cestu plati, kdyz neplati mytne?
Formou daní a poplatků: daň z pohonných hmot (železnice má úlevy na dani z PHM a elektřiny), silniční daň, poplatky za vjezd na AN a parkování.

(Příspěvek byl editován uživatelem Nesni.)
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2118
Registrován: 8-2012

Odesláno Středa, 15. října 2014 - 22:36:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mimochodem, kluci z odborů se asi rozhodli autobusy ještě podpořit, protože když čtu tak ty komentáře naštvaných cestujících, kdy je jim oznámena stávka, že příště radši autobusem a levněji než s vámi a bát se zda vůbec pojedu, železnici určitě velmi prospívají. Pak budou doopravdy pracovat jen 37 hodin a to ještě budou rádi, protože těch vlaků bude ubývat...
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.131.18
Odesláno Čtvrtek, 16. října 2014 - 10:08:23    Odkaz na tento příspěvek  

Nesni: "...autobusy (v Německu) platí 141 % ceny dopravní cesty, zatímco vlaky 47 % ceny dopravní cesty."

Pokud je to nějaká seriosní analýza, tak je to objev roku a povede k rychlé atrofii železniční dopravy. Chtělo by to zdroj, ze kterého bude možno přesně ověřit strukturu vstupů a výstupů v tohoto výpočtu.

Pokud ne, je to nebezpečný manipulativní blábol, nicméně i tak by bylo zajímavé znát zdroj, z něhož jste čerpal.

Sázím 100 liber proti jedné na tu druhou variantu.[kladivo]
Nesni
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 204
Registrován: 6-2014
Odesláno Čtvrtek, 16. října 2014 - 12:12:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Křivi:
nebezpečný manipulativní blábol
Zdá se, že máte předem jasno. Ostatně jako vždycky, že. Nejchytřejší, nejbystřejší, nejvtipnější, ...

Sázím 100 liber proti jedné na tu druhou variantu
No tak asi zbývá jenom dohodnout způsob, jakým bude platit.[happy]
odkaz
Portabohemica
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2317
Registrován: 2-2004

Odesláno Čtvrtek, 16. října 2014 - 13:09:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přichází na koleje nová dceřijná společnost Radima Jančury, bude jezdit na východ dále než jen do Košic a bude se i symobilicky jemnovat podle cíle spoje



aneb vždy o třídu lepší

http://www.youtube.com/user/277slovan#p/u


Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.131.18
Odesláno Čtvrtek, 16. října 2014 - 14:25:02    Odkaz na tento příspěvek  

Nesni: předem jasno nemám, naopak mne to velmi zaujalo. Dík za odkaz.
Německým jazykem nevládnu, budu se snažit něco pochopit z čísel a tabulek. Takže jasno nemám dosud.
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2120
Registrován: 8-2012

Odesláno Čtvrtek, 16. října 2014 - 14:48:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je škoda, že když už jsou virtuální mobilní operátoři, nešlo by vzít dva vagony soukromníka a dát je na konec nějakýho vlaku, co tam normálně jezdí - současný dopravce by získal peníze, s tím novým by se dohodl, že nebude jezdit pod cenou, ale zkusí nalákat lidi na služby a mohly by být oba spokojení, včetně cestujících. A myslím, že v Rumunsku a Maďarsku by to mohla být dobrá cesta v současné době.
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.131.18
Odesláno Čtvrtek, 16. října 2014 - 15:00:07    Odkaz na tento příspěvek  

Nesni:

- Zatím tam vidím u osobní želeniční dopravy celkem pokrytí 90%. Srovnáváte přece s autobusy.
- Je to rok 2007, dálkové busy nebyly, regionální busy tedy srovnáváte s regionálními vlaky, které mají pokrytí 117%.
Takže v interpretaci maličký, ale uplně maličký kousek manipulace bude i od Vás, ač jsem Vás před tím neobvinil.

- Dále vidím v záhlaví ADAC a BGL, ale žádnou státní ani železniční instituci. Má to pro mne asi takovou důvěryhodnost, jako kdyby si studii objednal ČESMAD. Tedy maličký kousíček manipulace bych tam taky čekal.

Na víc už s němčinou nestačím. Navrhuju remízu: Já dám 50 liber a Vy taky[happy]
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11156
Registrován: 10-2004

Odesláno Čtvrtek, 16. října 2014 - 15:16:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevím, jestli jde o náhodu, ale při mojich posledních 2 cestách s RJ pokaždé nefunkcni wifi (v obou případech vuz relax). [ko] Dneska kromě toho ještě zajimava příhoda z IC 1008, když jsme v Koline-dilnach pribirali na konec vlaku vuz po opravě. Zpoždění z +7 na +14 minut.

Sorry za háčky a čárky, telefon si to upravuje podle sebe a neminim ho přesvědčovat. [wink]

10 let na k-reportu[satan]
Nesni
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 206
Registrován: 6-2014
Odesláno Čtvrtek, 16. října 2014 - 15:41:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Křivi:
dálkové busy nebyly, regionální busy tedy srovnáváte s regionálními vlaky
Dálkové autobusy byly i tehdy, mezinárodní linky fungovaly a pár bylo i vnitrostátních. To číslo 141 % pro autobusy jsem naopak vybral příznivě pro železnici, protože celkem silniční doprava platí 149 % ceny dopravní cesty. A když chcete srovnání dálkových autobusů a dálkových vlaků, tak to najdete v tabulkách taky. Dálkové autobusy jezdí v Německu hlavně po dálnicích, kde platí 312 % (!) nákladů na dopravní cestu. Naproti tomu dálková osobní železniční doprava v Německu hradí 56 % nákladů.

ADAC a BGL, ale žádnou státní ani železniční instituci
Zpochybnit můžete vždycky všechno. Mně připadá Svaz průmyslu jako dostatečně objektivní zadavatel. Deutsche Bahn asi nebude mít zájem na podobné studii, tak ji těžko bude objednávat. Ale jako argument proti autobusovému mýtu to snad stačí. Trochu mě u šotoušů, teď nemyslím konkrétně vás, mrzí, že by rádi viděli další zdražení veřejné dopravy - protože mýto by k ničemu jinému nevedlo.
Fucza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1422
Registrován: 8-2003

Odesláno Čtvrtek, 16. října 2014 - 16:22:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dneska kromě toho ještě zajimava příhoda z IC 1008, když jsme v Koline-dilnach pribirali na konec vlaku vuz po opravě. Zpoždění z +7 na +14 minut.

Garfield: Jaký důvod stání teamleader do rozhlasu uvedl, aby cestující neopouštěli soupravu?
Žlutolháři
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.48.36.62
Odesláno Čtvrtek, 16. října 2014 - 16:38:12    Odkaz na tento příspěvek  

Výluka na trati?
Aleš_Liesk.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2414
Registrován: 9-2011
Odesláno Čtvrtek, 16. října 2014 - 16:55:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aniž bych chtěl zaujímat nějaké stanovisko, co je dobře a co špatně, zajímalo by mne, co (kolik) je těch 100% ceny dopravní cesty.
U vlaku se dá trochu počítat s tím, že existuje nějaký vzorec pro výpočet ceny (jenž ale sám o sobě dá jen nějaké hausnumero), a když do něj zadáme stejné parametry (hmotnost vlaku, max. rychlost, atd.) a jenom změníme "osobní" za "nákladní", tak z těch dvou výpočtů dostaneme nějaký vztah (kdo platí víc a kdo míň - ovšem bez toho, abychom věděli, kolik je těch 100%, klidně se může stát, že nákladní platí 200% a osobní 280% skutečných nákladů na DC).
Ale u těch autobusů se to počítá jak? Mýtné na dálnici? (v Německu nemají) Silniční daň? Zase můžeme spočítat, kolik zaplatí jánemvím 20-tunový bus a 20-tunový náklaďák. Ale opět nevíme, kolik je těch 100 %. Možná oba přispívají míň než je skutečný "ošup" silnice a doplácí se "ze státního", možná oba krutě přeplácejí a rozdíl jde třeba na výsadbu stromů.
Podle mého jde ale těžko srovnat procento nákladů mezi silniční a drážní dopravou.
Rovni
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.134.10
Odesláno Čtvrtek, 16. října 2014 - 18:17:44    Odkaz na tento příspěvek  

"Má to pro mne asi takovou důvěryhodnost"
Ano, to přece měl spočítat nějaký státní ústav pro zaopatřování nepoužitelných absolventů fakulty dopravy, něco jako je Centrum dopravního výzkumu, pak by to konečně vyšlo správně, totiž že je potřeba podpořit dalším přerozdělováním železnici a městskou cyklistiku!
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.79.110.153
Odesláno Čtvrtek, 16. října 2014 - 20:02:00    Odkaz na tento příspěvek  

Rovni: A nevíte, proč by si měly německé firmy a sdružení objednávat za své peníze Vámi navrženou bolševickou instïtuci? Každý si zaplatí studii od toho, kdo mu dodá argumenty, které potřebuje. Neupírejte studiím volný trh. Nabídka a poptávka, jak prosté.

Omluvte mou neznalost němčiny, co se tam píše o cyklistice?
belka6v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 407
Registrován: 2-2012
Odesláno Čtvrtek, 16. října 2014 - 20:44:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Portabohemica...Ten Radim je ale mazanej...
Michal_novotny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1755
Registrován: 11-2002
Odesláno Čtvrtek, 16. října 2014 - 21:13:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dneska kromě toho ještě zajimava příhoda z IC 1008, když jsme v Koline-dilnach pribirali na konec vlaku vuz po opravě. Zpoždění z +7 na +14 minut.

Jo, to je naprosto běžné u o třídu lepších dopravců. O třídu lepší zpoždění... Jen já jsem už zaregistroval dvacítku takovýchto dobírání/odvěšování v Kolíně.
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2732
Registrován: 2-2004

Odesláno Čtvrtek, 16. října 2014 - 21:21:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak 7 minut, to to kluci zvládli dobře, budu je muset pochválit [vypravci]
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2440
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 16. října 2014 - 21:38:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen já jsem už zaregistroval dvacítku takovýchto dobírání/odvěšování v Kolíně.
Evidentně vám to nevadí, když s ním vytrvale jezdíte dál.
johnykiller
Neregistrovaný host
Odeslán z: 95.103.90.164
Odesláno Čtvrtek, 16. října 2014 - 21:40:21    Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím, chcel by som sa opýtať, či RegioJet bude jazdiť z Košíc aj do Bratislavy. Dnes sa mi dostal do ruky letáčik RJ a je tam uvedená trasa len do Prahy, pritom som počul, že od svojho príchodu na Slovensko má jazdiť aj do BA.