K-report
 

Archiv diskuse RegioJet do 14. 10. 2014  

Diskuse K-report » Archiv 2014 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 14. 10. 2014 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5402
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 12. října 2014 - 09:44:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ty mají největší výhodu, nemají registrační rychloměry a s jejich kontrolou. Takže jsou téměř všude nejrychleji.

No to určitě [biggrin]. Voni toho autem moc nenajeli, žejo.

A ono bylo kam?

To zas někdo něco nepostřehl.

Pryč s režimsty, ekologisty a sandálisty !
Nudíte se ? Svolejte meeting !
Že jsem politicky nekorektní ? No a co ? [zadnice]
M62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 237
Registrován: 7-2007
Odesláno Neděle, 12. října 2014 - 12:07:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jančura je s obrazovkami v sedadle zaručeně první. Tento vagon snad ještě jezdí na CFR několik let. Vzhledem k tomu, jak rychle se modernizované vagony kvůli zkracování souprav, neúdržbě a demolici přesouvají na osobní vlaky, je možné, že vagon už stojí v roští, nebo jezdí někde u Baia Mare na regio
M62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 238
Registrován: 7-2007
Odesláno Neděle, 12. října 2014 - 12:07:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě foto celého vagonu
Isidor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 12. října 2014 - 12:11:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Snad zde ještě nebylo
M62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 241
Registrován: 7-2007
Odesláno Neděle, 12. října 2014 - 12:24:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ČD a SŽDC si můžou oddychnout, Jančura teď bude nějaký čas podávat žaloby na ŽSR a ZSSK [lol]
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.131.18
Odesláno Neděle, 12. října 2014 - 13:17:20    Odkaz na tento příspěvek  

Isidor: jídelníček[ok] Vzhledem k vybavení jídelního vozu velmi vhodně volená a přitom lákavá jídla. Ač jsem odpůrce ohřívané gastronomie, patrně si při nejbližší příležitosti dám ochutnávkovou jízdu. Třeba těm líčkům zaležení v podobě chlazeného či polotovaru prospěje.
Nesni
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 194
Registrován: 6-2014
Odesláno Neděle, 12. října 2014 - 13:24:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

velmi vhodně volená a přitom lákavá jídla
No ale vloudila se tam nepatrná chybička - příloha "bramborovo-pastyňákové pyré" není doporučována k žádném jídlu.[jidlo] Pak ještě stojí za pozornost upozornění, že místa v jídelním voze je nutné si přímo ve vlaku rezervovat.

(Příspěvek byl editován uživatelem Nesni.)
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.131.18
Odesláno Neděle, 12. října 2014 - 13:50:47    Odkaz na tento příspěvek  

Inkognito: "ještě před dodáním byly tyto jednotky označeny za nejdražší vnitrostátní jednotky na světě. A byla to pravda."

Označil a poté verifikoval kdo?
Jak bylo prováděno srovnání? Třeba u Shinkansenu: Kurs jenu? Srovnáváte cenu celé jednotky nebo rozpočítáváte na jednotlivá vozidla, sedadla...? Uvažujete nějaký koeficiet třeba pro poměr rychlostí či nějakých užitných parametrů...?
Máte-li na mysli provozní náklady, z jakých čísel vycházíte?

Jak počítáte Talgo a AVE? A jak TGV a ICE, které jsou taky většinově vnitrostátní? A jak několik typů dálkových jednotek různých provozovatelů v Británii?
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.131.18
Odesláno Neděle, 12. října 2014 - 14:20:35    Odkaz na tento příspěvek  

Nesni: Bramboro-pastiňákové pyré bych se nebál dát si samotné a dochutit si ho solí a špetkou pepře na talíři jako lehkou přesnídávku. Nechal bych si ho doplnit těmi praženými semínky a zakápnout dýňovým olejem, což jsou jinak náležitosti polévky. Pokud tam nebude socialistický kuchař, tak mi vyhoví. Doufám, že mi místo masa v ceně dá sklenku bílého. Nedostatek jídelníčku je tedy jen v tom, že to nemá samostatnou cenu.
Jako příloha by nemuselo být špatné k líčkům. Možná bude i nějaká vhodná kombinace v předkrmech, jsou-li tam předkrmy.

Nutnost rezervace místa v JV by mi spíše vadila, nicméně v Itálii koncept rezervací do jídelňáku v době obědů a večeří funguje skvěle. Rezervace je vždy na jeden dostatečně dlouhý mezistaniční úsek, "strávníci" se kompletně vymění, hned se podávají čerstvě připravené "primi" - výběr několika druhů z vozíku, poté stejně "secondi" a nakonec opět několikerý volitelný desert a kafe. Cena jednotná ze menu. Voda v ceně, rozlévaná i celolahvová vína ve skvělém výběru se servírují z vozíku a připisují na účet. Poté jsou cestující nekompromisně kasírováni záhy pod záminkou úklidu zdvořile vyexpedováni. V další stanicí se opakuje. Kdo chce poklábosit u vína, odnáší si flašku do vozu. Díky tomu je ve vlaku skvělá čerstvá gastronomie za akceptovatelné ceny.
Bobmaster
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.136.72
Odesláno Neděle, 12. října 2014 - 14:39:05    Odkaz na tento příspěvek  

Mě se taky nový jídelníček RJ líbí, opravdu bych si vybral. Navíc maďarský guláš s karlovarským za 99 se mi líbí daleko víc než klasika s houskovým za 129 u JLV. Dýňovou polévku jsem objevil teprve nedávno, těším se na ochutnávku[jidlo]

S omezením provozu souhlasím, často při svých cestách na Moravu narážím na cestující, co vydrží své dva škopky cucat z Práglu až do Olo a ještě si přitom zaberou celou čtyřku, o bagáži nemluvě. Já osobně chodím do JV až za Libní (aby mi nějaký exot nezasednul mé obložené místo, myslím při cestách s ČD) a před Kolínem jsem zase zpátky, výjimečně po odjezdu z Kolína (když dostanu chuť na sladkou tečku). Jediné co mi vadí je ztráta kontroly na batohem kde mám mj. i NTB, nerad ho nechávám bez dozoru ani vláčím až na místo. To budu muset ještě pořešit, rezervace je dobrý nápad[ok]
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.131.18
Odesláno Neděle, 12. října 2014 - 14:51:55    Odkaz na tento příspěvek  

RadekŠ: "omšelý brejlovec se dvěma Bh pokrytých takovou vrstvou špíny a graffiti, že by normální homo sapiens poblil bočnici a odešel na autobusák."
Aby se někdo neodebral poblít spíše nedaleký kontejnerový terminál Dunajská Streda jakožto substitut Uhříněvesské líhně zdejších zploštělých myšlenek.[proud]
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5860
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 12. října 2014 - 15:00:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aby se někdo neodebral poblít spíše nedaleký kontejnerový terminál Dunajská Streda jakožto substitut Uhříněvesské líhně zdejších zploštělých myšlenek.

Myslím pane Křivi, že svou nenávist Uhříněveské garáže již silně přeháníte. Pokud je mi známo, nikdo z MTD zde nediskutuje a z našich jsem nejčastějším uživatelem "cigánskej" já. Dokonce bych předpokládal, že se za váš příspěvěk společnosti METRANS Danubia omluvíte (stačí zde).

Přeplňování vlaků si všímám (není to ale tak, že by se hned z DS stálo, spíše je to o maximálním využití míst k sezení a k postátí pár lidí před místem hromadného výstupu). Pokládám to za výrazný podnikatelský úspěch a předpokládám, že dojde k dalšímu posílení provozu (ostatně porovnat si jízdní řády snad dovedete sám).

Na druhou stranu se mi tento výrazný podnikatelský úspěch nelíbí, protože vážně podvazuje provoz terminálu v Dunajské Stredě, obzvláště v kombinaci se stálým a výrazným nárůstem výkonů nejen u MTD, ale u skupiny METRANS jako celku[vypravci].
Nesni
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 195
Registrován: 6-2014
Odesláno Neděle, 12. října 2014 - 15:14:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr_Šimral:
vážně podvazuje provoz terminálu v Dunajské Stredě
RegioJet navrhoval zdvojkolejnění tratě DS - BA, ale ministerstvo je zatím proti: odkaz.

Křivi:
nekompromisně kasírováni záhy pod záminkou úklidu zdvořile vyexpedováni
S tím zcela souhlasím, jídelní vozy jsou restaurace, nikoliv běžná místa k sezení. Doufám, že stejně nekompromisní budou i u RegioJetu. Ještě by mě zajímalo, jestli je/bude možné si nechat jídlo zabalit s sebou.
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.131.18
Odesláno Neděle, 12. října 2014 - 15:34:46    Odkaz na tento příspěvek  

PŠ: Aby Váš předpoklad došel naplnění, omlouvám se společnosti METRANS Danubia za mou domněnku, že by ji někdo mohl ve svém znechucení považovat za substitut české firmy, zaměstnávající osoby nebezpečného bojového plemene, kterou jsem ovšem nejmenoval [happy]

Trať Bratislava - Komárno potřebovala revitalizaci jako sůl a to, co se tam podařilo, je v daných podmínkách skvělé. Nevšiml jsem si, že by to někdo z principu zpochybňoval. Trať byla pro pilotní projekt ideálně zvolena a to, že se tam podařily alespoň dílčí investice do infrastruktury, je dobré.
Naopak já předpokládám, že Jančurovu rétoriku musíte i Vy považovat za nepřijatelnou. Proto se zde obecně poukazuje na dílčí nedostatky, které jsou v rozporu s jeho nabubřelostí. Rovněž se domnívám, že k výběrovému řízení, investicím ŽSR i navýšení dotací lze naprosto právem vznášet námitky právě v konotacích s Jančurovými vyjádřeními. Nevšiml jsem si, že by nějakému českému občanovi primárně vadily slovenské investice. Vadí ty (opravdu jen marketingové?) lži a honění osobního ega za cizí prachy, to možná i uznáte.
A že se může občas nějaká trať změnit k lepšímu i bez Jančury - někdy i s nepopulárním "národním" dopravcem - snad uznáte taky. Hlavně že se opravdu k lepšímu změnila.
A bedny holt budete vozit v noci, co jiného?[happy] Zdravím a přeju furt volno [vypravci]
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2102
Registrován: 8-2012

Odesláno Neděle, 12. října 2014 - 15:40:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nesni: sice nevím, ale osobně si umím představit, že si to těch pár metrů odnesu do business třídy ve vedlejším voze, zejména s tou zaplněností co je teď v počátku, kdy tam budu pravděpodobně sám v kupé a nebudu tak nikoho "trápit". Přijde mi, že u okna v BC, pokud nikdo nebude sedět naproti, bude u stolku daleko víc místa než v tom jídelňáku, kde bude asi plno a prolítnout opatrně uličkou v relaxu by jít mělo.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5862
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 12. října 2014 - 20:52:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Křivi: PŠ: Aby Váš předpoklad došel naplnění, omlouvám se společnosti METRANS Danubia za mou domněnku, že by ji někdo mohl ve svém znechucení považovat za substitut české firmy, zaměstnávající osoby nebezpečného bojového plemene, kterou jsem ovšem nejmenoval

Vidíte, jak Vám to hezky jde.

Kdyby nebylo nebezpečné bojové plemeno neustále drážděno, tak mohlo být jako beránek [biggrin].Ale co by tady diskutéři pak psali, že?

Trať Bratislava - Komárno potřebovala revitalizaci jako sůl a to, co se tam podařilo, je v daných podmínkách skvělé. Nevšiml jsem si, že by to někdo z principu zpochybňoval. Trať byla pro pilotní projekt ideálně zvolena a to, že se tam podařily alespoň dílčí investice do infrastruktury, je dobré.

Na tomto se shodneme.

A bedny holt budete vozit v noci, co jiného?[happy] Zdravím a přeju furt volno [vypravci]

Na tomto se ale neshodneme. Nejenom u osobních dopravců existuje ekonomika. Není možné si vše nasulcovat ráno do terminálu a poctivě točit mlýnek do večera a pak to vše najednou vyvrhnout v řadě za sebou. Nejsou na to koleje, lokomotivy, vozy, lidi.

I já jako řešení vidím zdvojkolejnění Bratislava Nové Mesto - Dunajská Streda (teda spíše Podunajské Biskupice, z BNM to až tak reálně nevidím), elektrifikaci a mírné zvýšení rychlosti (na 120 km/h). Dále bych viděl spojku Podunajské Biskupice - Bratislava ÚNS a spojky okolo Komárna a Komáromu pro odstranění úvratí v nákladní dopravě.

Naopak já předpokládám, že Jančurovu rétoriku musíte i Vy považovat za nepřijatelnou. Proto se zde obecně poukazuje na dílčí nedostatky, které jsou v rozporu s jeho nabubřelostí. Rovněž se domnívám, že k výběrovému řízení, investicím ŽSR i navýšení dotací lze naprosto právem vznášet námitky právě v konotacích s Jančurovými vyjádřeními. Nevšiml jsem si, že by nějakému českému občanovi primárně vadily slovenské investice. Vadí ty (opravdu jen marketingové?) lži a honění osobního ega za cizí prachy, to možná i uznáte.

Netvrdím, že s RJ vždy souhlasím, občas si i docela vysvětlujeme své názory, naposledy v Berlíně na téma uhlí, co milióny let leží v zemi a tak si snad může pár hodin počkat, než se okénkové šílenství vyběsní.

Ale na druhou stranu je velmi málo lidí v naší republice, kteří dosáhli toho, co RJ a mají tak výraznou pozici, že jsou žádáni, aby mluvili prakticky do všeho.

Bylo by divné, kdyby této pozice RJ nevyužíval, ať se vám to líbí nebo ne.

Běžte se zeptat do ulic, kdo zná "žlutého". A pak se ptejte, co symbolizuje "modrá".

A že se může občas nějaká trať změnit k lepšímu i bez Jančury - někdy i s nepopulárním "národním" dopravcem - snad uznáte taky. Hlavně že se opravdu k lepšímu změnila.

Vzhledem k tomu, jakým způsobem je bráněno trhu v železniční dopravě (obzvláště osobní), tak nemáte pravdu. Poslední rozhodnutí o přidělení rychlíků Olomouc - Břeclav - Brno na patnáct let bez výběrka bohužel opět hovoří za vše.
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4145
Registrován: 5-2007
Odesláno Neděle, 12. října 2014 - 22:04:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

bojové plemeno neustále drážděno
Ono sa vie pomerne kvalitne vydráždi aj samo, dokonca občas ro dráždenie vyhľadáva aj tam, kde naozaj neni... A páč sa zjavne (dúfam, že len v diskusiách) riadi zásadou "Kto do teba kameňom, ty doňho väčším". tak to potoe... veď Vám som to už vysvetľoval.

z BNM to až tak reálně nevidím
Ja by som sa toho nebál, akurát z BNM by šla len trojkoľajka po nejakú odbočku (na 4 koľaje tam tie intenzity beztak zďaaaaleka nie sú a už asi nikdy nebudú)

na druhou stranu je velmi málo lidí v naší republice, kteří dosáhli toho, co RJ a mají tak výraznou pozici
Ak je nutnou podmienkou zisku takéhoto postavenia podobná rétorika ako RJ, tak divme sa potom, že tá politika vyzerá, ako vyzerá. [crazy]

ak nemáte pravdu
Rozhodujú o tom politici. Ďalej viď o odstavec vyššie.
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4146
Registrován: 5-2007
Odesláno Neděle, 12. října 2014 - 22:06:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo a ešte: Prečo vlastne ten terminál skončil v DS? Mne to príde ako univerzálne zlé miesto. Odvšade je tam ďaleko (po železnici aj po ceste), napojenie tragické, prístav tam neni, priemyslu viacmenej tiež (ten je až horevyššie alebo v Maďarsku a mosta cez Dunaj nieto)?
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5863
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 12. října 2014 - 22:16:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo a ešte: Prečo vlastne ten terminál skončil v DS? Mne to príde ako univerzálne zlé miesto. Odvšade je tam ďaleko (po železnici aj po ceste), napojenie tragické, prístav tam neni, priemyslu viacmenej tiež (ten je až horevyššie alebo v Maďarsku a mosta cez Dunaj nieto)?

Gyor a Šala.

a mosta cez Dunaj nieto)?

Nevím, jak Vy, ale já most přes Dunaj poblíž Dunajské Stredy přejížděl tento týden [biggrin].

Říční přístav se mi opravdu pro kontejnerovou dopravu nejeví jako důležitý.

(Příspěvek byl editován uživatelem Petr Šimral.)
Pikehead
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1140
Registrován: 3-2007
Odesláno Neděle, 12. října 2014 - 22:29:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hm, k lepšímu se tratě mění i bez Jančury, ale iniciativu srovnatelnou s ním ČD nevyvíjí ani náhodou, pořád se omezuje na knipl a štípání lístků, protože §1 a taky když kaštani utečou, doleje se to dotacema, žeáno.

Zlepšení určitě existuje, ale jeho motorem je vždy osvícený objednatel. Pokud funguje, věci se dějí, pokud nefunguje, vypadá to jako v jižních čechách.

Nikdy jsem třeba neslyšel, že by někdo z ČD chodil mlátit pěstí do stolu na SŽDC, aby se postavil bezbariérový podchod a nástupiště v Radotíně (frekvenčně nejsilnější stanice v PID mimo hl.n. a masnu). P+R je taky nezajímají, to je věc obcí a aspoň základní test logiky autobusových napaječů je zase věcí kraje a lavičky na zastávkách řeší jiná soudružka u RSM.

Zatímco se snažíme naznačit, že Jančura tohle všechno zohlednil a dodal, i když je tam "jenom dopravce".
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4147
Registrován: 5-2007
Odesláno Neděle, 12. října 2014 - 22:42:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr_Šimral: Ale tam je to porovnateľné s Komárnom alebo s Novými Zámkami, ktoré majú nezrovnateľne kvalitnejšie napojenie kamkoľvek (a Komárno aj prístav).
Miropiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 775
Registrován: 5-2010

Odesláno Neděle, 12. října 2014 - 22:43:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jídelní lístek Regiojetu...


Tmavý pivo se sirupem
řízek v sósu s knedlíkem
cigára Káro byly fajn
pak z U-Bahnu na S-Bahn
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2874
Registrován: 1-2005

Odesláno Neděle, 12. října 2014 - 22:49:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V D. Strede využili prázdnu vlečku Gabčíkovo - D. Streda. Most je vedľa , Medveďov, a je mladší ako Komárňanský. Prístav postavili Maďari ,na voľnom brehu a v krátkom čase. Údajne im naša vláda nedala vhodné podmienky. Aj starý komárňanský prístav plánujú už dlho presťahovať na vážsko - dunajský breh, mimo mesta. A tiež na to nemajú peniaze. Tak ako na nový cestný diaľničný most do Komáromu. Starý už má 110 rokov a má aj nedostatočnú únosnosť.
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2875
Registrován: 1-2005

Odesláno Neděle, 12. října 2014 - 22:55:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V N. Zámkoch bol kontajnerový prekladový terminál, vozili ich smerom do Nemecka. Tiež využili vlečku po teplárni. A nakoniec to tiež skončilo.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5864
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 12. října 2014 - 23:18:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr_Šimral: Ale tam je to porovnateľné s Komárnom alebo s Novými Zámkami, ktoré majú nezrovnateľne kvalitnejšie napojenie kamkoľvek (a Komárno aj prístav).

Ale je to daleko do Bratislavy [vypravci]
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2724
Registrován: 2-2004

Odesláno Pondělí, 13. října 2014 - 08:27:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ak je nutnou podmienkou zisku takéhoto postavenia podobná rétorika ako RJ, tak divme sa potom, že tá politika vyzerá, ako vyzerá

Myslím si, že ta kauzalita je obráceně: Nejdřív tu byla státní dráha, která si potichu udělala monopol (77/2002Sb.) a Jančura si svoji existenci musel vyřvat. Je to možné řešení a funguje.

A pak jsou tu takoví, kteří svoje kšefty dělají tiše, tiskové zprávy téměř nevydávají, v médiích se neobjevují vůbec a ví o nich jen hrstka zasvěcených. Pak přijdou s nákupem dvaceti tramvají. Možné řešení, funguje.

Pro RJ je ale z marketingových důvodů druhé řešení nevhodné.
J. Kučera nereg.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Pondělí, 13. října 2014 - 08:38:02    Odkaz na tento příspěvek  

Desiro: dvacet tramvají? Myslíte řadu 380 od ŠT? [biggrin]
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5865
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 13. října 2014 - 09:01:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myslíte řadu 380 od ŠT?

Ne. Myslíme řadu 386 od BTK [vypravci]
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.131.18
Odesláno Pondělí, 13. října 2014 - 10:16:30    Odkaz na tento příspěvek  

Desiro: ...tiskové zprávy téměř nevydávají, v médiích se neobjevují vůbec a ví o nich jen hrstka zasvěcených. Pak přijdou s nákupem dvaceti tramvají. Možné řešení, funguje.

Tiskové zprávy nevydávají, ale tady jsou jako tlupa paviánů. Pěkná samochvála a pěkná autostylizace do role skromných hrdinů.

Ale za ty 386 Vás musím pochválit taky, to byl, myslím, dobrý počin.
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2725
Registrován: 2-2004

Odesláno Pondělí, 13. října 2014 - 10:29:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tady ale nevystupuje firma, vystupují tu jednotlivci sami za sebe, o žádnou její stylizaci nebo (samo)chválu nejde. To je myslím nutné zdůraznit.

Také jsem toho osobního názoru, že to byl dobrý počin. Děkuji.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5866
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 13. října 2014 - 10:36:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale za ty 386 Vás musím pochválit taky, to byl, myslím, dobrý počin.

Pochvala od Křiviho vždy potěší [vypravci].

Ale jinak je to tak, jak píše Desiro. Každý zde vystupuje za svou "soukromou" osobu. I já.
hmmm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Pondělí, 13. října 2014 - 10:43:26    Odkaz na tento příspěvek  

Kvalita: "Pan Sůra by si tam mohl udělat výlet a pohovořit s cestujícíma."

Pan Sůra teď věnuje celou svou profesionalitu vážnějším věcem:

"Železničáři s plácačkami zůstanou jen na menších nádražích."
Autor: Jan Sůra

http://ekonomika.idnes.cz/szdc-prijme-stovky-zamestnanci-dnc-/eko -doprava.aspx?c=A141012_192308_eko-doprava_mlb#utm_source=sph.idn es&utm_medium=richtext&utm_content=top6
Urpín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1553
Registrován: 2-2010

Odesláno Pondělí, 13. října 2014 - 11:27:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pikehead: Nikdy jsem třeba neslyšel, že by někdo z ČD chodil mlátit pěstí do stolu na SŽDC, aby se postavil bezbariérový podchod a nástupiště v Radotíně

Jak v Radotíně nevím, ale jinde buší ČD do stolu SŽDC opakovaně a už se i pár věcí podařilo prosadit. To, že se o každém prdu nepíše, neznamená, že se tak neděje.
Přilepy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1073
Registrován: 1-2009

Odesláno Pondělí, 13. října 2014 - 12:46:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Medzištátny IC 1003 do Košíc má + 50 min.Závady na lokomotíve[masinka]
Aleš_Liesk.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2410
Registrován: 9-2011
Odesláno Pondělí, 13. října 2014 - 12:51:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tiskové zprávy téměř nevydávají, v médiích se neobjevují vůbec a ví o nich jen hrstka zasvěcených
A kdyby vozili dvounohej substrát, bylo by to stejné? Zvlášť to "ví o nich jen hrstka zasvěcených" by asi nebylo to pravý vořechovicový, ne? (pokud by teda chtěli vozit i někoho "nezasvěcenýho")
A i naopak - kdyby Jančura vozil bedny, k čemu by mu byly mediální výstupy? Že by si Franta Jouda řekl, že balík se zabijačkou nepošle babičce Českou poštou, ale dá do kontejnéru a pošle ContainoJetem? [wink]
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2726
Registrován: 2-2004

Odesláno Pondělí, 13. října 2014 - 13:05:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aleši, poslední věta [wink]
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.131.18
Odesláno Pondělí, 13. října 2014 - 15:12:08    Odkaz na tento příspěvek  

Přílepy: Ale v Mikuláši má podle BBTR už jen +21. Krátí hezky.
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4151
Registrován: 5-2007
Odesláno Pondělí, 13. října 2014 - 15:20:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Křivi: No, na rozdiel od úseku Praha - Ostrava má na slovenskom úseku také vaty, že do Košíc bude skoro včas.
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4152
Registrován: 5-2007
Odesláno Pondělí, 13. října 2014 - 15:23:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Desiro: Myslím si, že ta kauzalita je obráceně No ale potom prečo takto postupuje aj na Slovensku, kde je to prostredie niekde úplne inde a nič si "vyřvávat" nemusí?
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2727
Registrován: 2-2004

Odesláno Pondělí, 13. října 2014 - 15:32:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No ale potom prečo takto postupuje aj na Slovensku, kde je to prostredie niekde úplne inde

No tak to právě bych si tvrdit netroufal. Uvidíme, jak se zločinecká zachová, nejdříve v oblasti cenové politiky.

Samozřejmě to používá i jako druh marketingové komunikace.
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4153
Registrován: 5-2007
Odesláno Pondělí, 13. října 2014 - 15:34:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Samozřejmě to používá i jako druh marketingové komunikace.

A vo vo vo vo tom celý čas mluvím...
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6218
Registrován: 12-2009
Odesláno Pondělí, 13. října 2014 - 16:56:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zpoždění měl jen 30 minut, ne?
Tady těsně před vjezdem na Slovensko, asi 10 minut před ním modrý do Žiliny.


První z Košic - asi 30 lidí přes hranice.
Kamzik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 163
Registrován: 11-2008

Odesláno Pondělí, 13. října 2014 - 18:14:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Medzištátny IC 1003 do Košíc má + 50 min.Závady na lokomotíve[masinka]

Zpoždění měl jen 30 minut, ne?

Z Havířova měl 52, v Třinci 40, na hranicích 35, do Košic dojel s 10 minutami.
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2104
Registrován: 8-2012

Odesláno Pondělí, 13. října 2014 - 18:44:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ovšem na stránkách RJ bylo ráno uvedeno, že za zpoždění 1003 můžou výluky a provoz na trati [happy]
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4155
Registrován: 5-2007
Odesláno Pondělí, 13. října 2014 - 18:51:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glory: Furt lepšie ako keď tam bolo z dôvodu "stržené koleje" [biggrin]
Johnson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1704
Registrován: 5-2007
Odesláno Pondělí, 13. října 2014 - 18:53:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ten 1003 měnil v Havířově mašinu, závěry něchť si učinní každý sám.[happy]
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6219
Registrován: 12-2009
Odesláno Pondělí, 13. října 2014 - 20:24:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

měnil v Havířově mašinu
Zcela jasné házení klacků od ČD.
Dan38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 234
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 13. října 2014 - 22:27:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl:
asi 10 minut před ním modrý do Žiliny
Spíš strakatý, než modrý, že? [lol]

Zcela jasné házení klacků od ČD ...zcela typické bla bla bla... o ničem
žlutá_je_nejlepší
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 9-2014
Odesláno Pondělí, 13. října 2014 - 22:49:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vážený pane Dane38, pan Ohl má mimořádně pravdu. Lokomotiva byla poškozena nějakými modrými frustráty a proto musela být stažena z vlaku. Celý incident šetří Policie ČR.
Chary
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1278
Registrován: 3-2010
Odesláno Pondělí, 13. října 2014 - 23:11:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lokomotiva byla poškozena nějakými modrými frustráty
Co si pod tím lze konkrétně představit?

Jak poškození lokomotivy, její stažení z vlaku a tím vzniknuvší zpoždění souvisí s údajným* oficiálním píárem, že za zpoždění mohou výluky na trati? Resp. naopak, jak ten píár o výlukách souvisí se zpožděním kvůli šibování atp.

*neviděl jsem to na vlastní bulvy

Varování: Může obsahovat chyby a překlepy Solidní nechť se věnují obsahu, blbci nimrání se v písmenkách.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5867
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 13. října 2014 - 23:30:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Glory Ovšem na stránkách RJ bylo ráno uvedeno, že za zpoždění 1003 můžou výluky a provoz na trati

A tak to taky dle mého názoru bylo.

Podívejte se na úsek Pardubice - Choceň třeba zde: poloha 1003, dále jel před ním: poloha 275 A do toho se tam ještě motal: poloha Os 5005.

Proč měnil v Havířově lokomotivu vám nepovím, ale určitě to nebylo kvůli tomu, že by jel na půlku. Porovnáním jízdních dob vlaku 1003 snadno zjistíte, že to je stále stejné. Ledaže by jezdil na půlku vždy [vypravci].

Každopádně 27 minut na výměnu loko je tak o 19 minut déle, než je akceptovatelné (pokud přepřahá sehraný tým) [sad] .
žlutá_je_nejlepší
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 9-2014
Odesláno Pondělí, 13. října 2014 - 23:31:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vážený pane Chary, to není PR, to je utajení. Policie a tajné služby samozřejmně nechtěly ty modré frustráty vyplašit. Teď když už jsou jim na stopě a jejich dopadení je pouze otázka času, už je možné mluvit o opravdové příčině zpoždění.
Nick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 925
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 14. října 2014 - 00:02:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

P.Š.: Každopádně 27 minut na výměnu loko je tak o 19 minut déle, než je akceptovatelné (pokud přepřahá sehraný tým).
Na 1003 přepřahala mašina (118) od 1010. 12:15 zastavení u peronu s 1010, 12:33 odjezd od peronu s 1003. Na 1010 se do Prahy vracela mašina (119) od 1003.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5868
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 14. října 2014 - 00:06:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Nick: tak to je jiná [vypravci]
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2108
Registrován: 8-2012

Odesláno Úterý, 14. října 2014 - 02:58:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

I kdyby loko, tak i nejlepší lokomotiva nejlepšího dopravce si občas řekne a dost. Takže co teprve když je to fuj fuj u fuj fuj
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6220
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 14. října 2014 - 07:49:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

házení klacků od ČD ...zcela typické bla bla bla... o ničem
Přesně tak. Taky vám vadí, když se toto objevuje od RJ každou chvíli v médiích?[wink]
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1805
Registrován: 8-2012
Odesláno Úterý, 14. října 2014 - 10:54:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jakožto substitut Uhříněvesské líhně
No jo, když dojdou (resp. vůbec nepřijdou) věcné argumenty, přikročí se k argumentaci k osobě, nejlépe přes jejího zaměstnavatele. Tak si poslužte, chudinko.
Trať Bratislava - Komárno ... Nevšiml jsem si, že by to někdo z principu zpochybňoval
Např. Asdf papouškující slova soudruha exministra Vážneho. A obecně všichni šotoušci, co jim najednou je proti mysli, že někde začalo jezdit víc nebo lepší vlaky, jen kvůli nestátnosti dopravce (dělo se i u KV-ML, Liberec-Hrádek apod.).
Tiskové zprávy nevydávají, ale tady jsou jako tlupa paviánů
Zkuste oddělit firmu (do které se potřebujete navážet z důvodu nedostatku jiných argumentů) a soukromě diskutující osoby. Nevěřím sice, že to dokážete, ale napsat jsem vám to chtěl.
Mne to príde ako univerzálne zlé miesto. Odvšade je tam ďaleko
Ale je to odevšud STEJNĚ daleko [happy] (s ohledem na to, že krom samotného Felvidéku to byl prvotně terminál orientovaný i na Uhry). Mimochodem, řešíte PNJ ("problém někoho jiného").
Zcela jasné házení klacků od ČD
Ty nemít takhle jasně definované Zlo, tak si ho musíš vymyslet [happy]. Erben s Němcovou se potýkali s čerty a vodníky, dneska stačí Jančura.
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2773
Registrován: 1-2012

Odesláno Úterý, 14. října 2014 - 11:34:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Náhodou, Božena Němcová dokázala (před ~155 lety) psát docela fundovaně např. o Horehroní: http://zlatyfond.sme.sk/dielo/5005/Nemcova_Kraje-a-lesy-ve-Zvolen sku/1 (ve školách se o tom neučí a kam se na to hrabou cancy dnešních pisálků).
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4157
Registrován: 5-2007
Odesláno Úterý, 14. října 2014 - 12:36:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T_._H_.: Vy zas v mojich príspevkoch hľadáte to, čo tam neni len preto, aby ste vyvolal konflikt.

Ja som nikdy nespochybňoval prínos súčasného stavu pre trať Bratislava - Komárno, ja len kritizujem spôsob akým sa toho dosiahlo (keď sa priklepne trať ČD, alebo sa na ňu vyhlási nejaká "proforma súťaž", tak je to fuj fuj fuj fuj, ale keď sa to isté urobí v prospech súkromníka, tak zrazu nie?) a vyzdvihovanie prínosu RegioJetu (v takýchto podmienkach by to podľa mňa dokázali aj iní dopravcovia, a možno by to pre štát bolo aj ďaleko výhodnejšie, naopak RJ tam urobil urobil niekoľko celkom vtipných krokov - napr. z vlastnej iniciatívy výmena súprav za menšie a len relatívne krátko na to súčasné žobranie o "dosyp" na väčšie súpravy). A že vstup súkromných dopravcov do súčasného systému (bez ohľadu na jeho "kvality"), obzvlášť spôsobom, akým to robia firmy Radima Jančuru, je vyháňanie čerta diablom, ktoré môže krátkodobo priniesť nejaké pozitíva, ale dlhodobo môže železničnú dopravu ako celok naopak poškodiť...
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4158
Registrován: 5-2007
Odesláno Úterý, 14. října 2014 - 12:42:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mimochodem, řešíte PNJ ("problém někoho jiného")
Ja nič neriešim, ja len vyjadrujem svoj názor a pýtam sa. To je trestné? Odpoveď som dostal a tým to skončilo. Zasa vyhľadávate konflikt tam kde nie je.

Ale ak tú Vašu logiku (?) aplikujem, tak neviem, prečo sa vlastne vyjadrujete k ZSSK alebo pôsobeniu RegioJetu na Slovensku. Tým vlastne tiež riešite PNJ.