K-report
 

Archiv diskuse Železniční uzel Praha do 31. 10. 2014  

Diskuse K-report » Archiv 2014 » Železnice » Železniční uzel Praha » Archiv diskuse Železniční uzel Praha do 31. 10. 2014 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
mot
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.142.238.167
Odesláno Středa, 22. října 2014 - 18:58:50    Odkaz na tento příspěvek  

Pene: díky, holt jeden vše neohlídá.
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3806
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 22. října 2014 - 21:00:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jchqs: na všechny tyto otázky "proč..." je úplně super vyplnit TENTO FORMULÁŘ

Web nejen o stavbě železničních koridorů Rádi přivítáme další spolupracovníky
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3807
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 22. října 2014 - 21:10:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vím že Kasme to sem nedávno dal. Ale pro jistotu si zopakujme, že Průmyslová ulice bude v listopadu opět uzavřena na čtyři dny v místě podjezdu pod hostivařským nádražím. [pozor]

Web nejen o stavbě železničních koridorů Rádi přivítáme další spolupracovníky
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6173
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 23. října 2014 - 06:38:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jchqs: Poté co mi v Nymburce ujel přípoj, který měl pravidelný odjezd 2 minuty po příjezdu mého vlaku a výpravčí SŽDC drze tvrdil, že mu ČD nic neřekly a ČD tvrdily, že přestupy jsou věc SŽDC si iluze o spolupráci nedělám, i když na malých nádražích to většinou funguje. Tehdy jsem podal stížnost na ČD, které ji za sebe předaly SŽDC a tam kupodivu toho výpravčího potrestali za nedodržení vnitřního předpisu - přestupní doby.
Jchqs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 235
Registrován: 1-2006
Odesláno Čtvrtek, 23. října 2014 - 13:37:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Plešoun 3806: To není vůbec super, ale spíš na dvě věci. Za 30 dní člověk obdrží neslanou, nemastnou odpověď, že je to v pořádku. V lepším případě se omluví. Ale mně už ten přípoj ujel a diskutovat s průvodčí o samozřejmosti, která je podporovaná i SPPO jsem musel také já. Přitom jde jen a jen o odpovídající využití informačních prostředků ve prospěch zákazníka. V těch Vršovicích přežvýkává rozhlas všechny ty kydy a než se dostane k podstatné informaci, tak je vlak často už v pohybu. Ale když by se hlášení mělo při nepravidelnostech ozvat řekněmě každých pár minut během celé doby, kdy je možné očekávat zájemce o jízdu na nádraží, tak se mlčí. V čase pravidelného odjezdu se ohlásí zrušení vlaku z provozních důvodů. O možnosti použít R650 se také nezmíní. O vyhužití některého ze soupravových vlaků (během mého čekání jely tři) také nemůže být řeč, protože §1. Co si jako myslite, že s tím ouřada za stolem po třiceti dnech 'super' udělá?
Jchqs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 236
Registrován: 1-2006
Odesláno Čtvrtek, 23. října 2014 - 14:05:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Borovička 6173: Ano, to je zpravidla jediný výsledek stížností. Postih zaměstnance. Ale problémem zůstává, že v případě stížnosti jde jen o komunikaci mezi autorem stížnosti, účedníkem mimo provoz a případně některým zaměstnancem, takže k nějaké nápravě dojít při počtu zaměstnanců ani nemůže. A zkušenost ukazuje, že se tytéž věci opakují dokonce na týchž místech.

Kolik myslíte, že jsem už napsal stížností na způsob informování cestujících konkrétně ve Vršovicích, kde kromě rozhlasu mimo halu není nic. Od dob, kdy se někdy v sedmdesátých letech přestaly věšet směrové tabule na háky na nástupišti (ty háky jsou kupodivu stále na svých místech), se změnilo jen vysunutí dvou malých monitorů do okna na prvním nástupišti. Levných monitorů, porotože pokud není už po soumraku, tak se na nich už dávno nedá nic přečíst. A rozhlas? Stačí jeden puštěný motor v lokomotivě nebo motoráku a nerozumíte ničemu. A odpovědi: Nádraží se bude v rámci koridorizace předělávat. Že se přestavěla budova a na informační systém nezbylo, to je skutečnost. Tak za deset, možná patnáct let se milý zákazníku dočkáš. Co také za ty peníze, které dnes už za svezení platíme, chtít, že.

Stížnost nic zpravidla neřeší, jen poštve cestujícího proti zaměstnanci a naopak. Rozděl a panuj, že. Nenaplňuje mne nadšením, když jediným výsledkem stížnosti je, že zaměstnanec přijde o peníze. Nikdy nemohu vědět, jestli zaměstnanec nekličkuje mezi alibistickými a odporujícími si předpisy padajícími shora a odnese to i za toho pitomce, co je vymýšlí. Negativní reklama (třeba i tady (protože četné reakce ukazují, že web je čten) je mnohdy spolehlivějším řešením.
mot
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.142.238.167
Odesláno Čtvrtek, 23. října 2014 - 18:22:00    Odkaz na tento příspěvek  

Když v Chlumci ujede přípoj do Ostroměře, tak výpravčí odkazuje na dispečera. Takže kdo tu dopravu vlastně řídí?
Simba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1811
Registrován: 7-2008

Odesláno Pátek, 24. října 2014 - 07:44:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jchqs: v případě Vršovic "plácáte" nesmysly. Rozhlas ve Vršovicích je nejuřvanějším rozhlasem široko daleko a zdaleka porušuje povolené hlukové limity pro toto zařízení a to i v případě, že jsou nahoře v nádražní budově kancelářské prostory (RSM), pro které je povolený limit o něco vyšší. Není problém v hlasitosti, je problém v nedostatečném počtu a rozmístění prvků ozvučovacího systému. Uvědomte si, že stanice je před modernizací - poslední velká reko proběhla v 60.letech min.století. Myslím, že jste gramotný a umíte číst (tak jako min. 98% obyvatelstva) a ve vršovickém vestibulu jsou kromě monitorů i velké informační panely nad pokladními okénky. Pokud z nich nic nepřečtete, pořiďte si brýle. A jestli potřebujete vodit za ručičku, tak slepeckou hůl. A ani s těmi plechovými tabulemi nemáte pravdu - rozvěšovali se až do reko výpravní budovy, což bylo ještě před pár lety.

(Příspěvek byl editován uživatelem simba.)

4.ŽELEZNIČNÍ KORIDOR I NA FB! - www.4koridor.cz
Nápis z kavárny vypovídá o době jasně:
"Ne, wifi u nás opravdu nehledejte. Povídejte si."
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 958
Registrován: 6-2002

Odesláno Pátek, 24. října 2014 - 08:04:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já si taky myslím, že teď je to ve Vršovicích v rámci možností OK. Chápu, že před rekonstrukcí nikdo nebude na nástupiště věšet nové pragotrony a že na pochůzky s plechovými cedulemi nejsou lidi, zvláště, když tam vlaky třeba na benešov jezdí co deset minut.
Horší to bylo v době, kdy nebyly plechové tabulky a zároveň nebylo IS ve vestibulu...[happy]

OT - Simba: Moc pěkný obrázek! Knížka, která inspirovala můj život...[lol] Okousaná, ohmataná a potrhaná, ale byla předána další generaci (mému synovi)...

Optimista je člověk, který tvrdí, že žijeme v tom nejlepším možném světě, pesimista se obává, že je to pravda.
Bobmaster
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.170.96.60
Odesláno Pátek, 24. října 2014 - 14:21:51    Odkaz na tento příspěvek  

Vršovice nejsou O. K. od dob Pragotronu s překlápěcími lištami. Ty monitory jsou opravdu nečitelné (o lidech stojících před nimi nemluvě), počet nástupištních hran a vůbec kolejí ve stanici taky a kdo tam používá linku S8/80 tak ví svoje, např. do poslední chvíle utajeno kam to vlastně pojede, občasný omyl operátorky, až do příjezdu vlaku nejistota jestli jsem na správném nástupišti (u všech vlaků, čísel si moc lidí nevšimne) a další radosti.

Netvrdím že to bez nich nejde, ale když může mít kdejaká zastávka IS jak pro cesty do vesmíru, proč to nešlo tady třeba už v 90. letech ? A rekonstrukce - kdo tomu v tuhle chvíli věří ?
Simba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1812
Registrován: 7-2008

Odesláno Pátek, 24. října 2014 - 14:54:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bobmaster: a těch velkých informačních tabulí nad pokladnami jste si ráčil už všimnout - ty jsou taky nečitelné? Vypadají totiž úplně stejně jako na jiných zmodernizovaných stanicích. A kromě toho jsou rychlíkové stanice, kde ve vestibulu nenajdete ani ten PC monitor [lol] Lidé přežili s plechovými tabulemi desítky let, jak to proboha ?? S elektronickými výdobytky tak nějak přestáváme používat to zařízení, co máme v hlavě. A modernizace úseku Hostivař - hl.n. je víceméně na spadnutí.

(Příspěvek byl editován uživatelem simba.)

4.ŽELEZNIČNÍ KORIDOR I NA FB! - www.4koridor.cz
Nápis z kavárny vypovídá o době jasně:
"Ne, wifi u nás opravdu nehledejte. Povídejte si."
Bobmaster
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.170.96.60
Odesláno Pátek, 24. října 2014 - 16:37:19    Odkaz na tento příspěvek  

Simba: tabulí v hale jsem si všimnul, ve Vršovicích vždy přestupuju takže pro mě jsou moc praktické[crazy]

Modernizace na spadnutí ? Teď se třeba objevilo že některé pozemky i s objekty přímo ve stopě nové trati patří MV a to se jich nechce vzdát, a to se ještě nezačali vyjadřovat různí ekologové a pod. Peníze prý jsou, ale po kapitolách s názvy Hostivař, Vysočany, Braník, Bubeneč a jiné už nevěřím ničemu.
Simba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1813
Registrován: 7-2008

Odesláno Pátek, 24. října 2014 - 17:31:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bobmaster: no, myslím, že plechová paní je k nepřeslechnutí a to až dokonce v nedalekých domech [wink] Nepopírám, že za ta léta se to vylepšit dalo, jenže znáte to ... "to do koridóru vydrží"

4.ŽELEZNIČNÍ KORIDOR I NA FB! - www.4koridor.cz
Nápis z kavárny vypovídá o době jasně:
"Ne, wifi u nás opravdu nehledejte. Povídejte si."
honzaklonfar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.251.98
Odesláno Pátek, 24. října 2014 - 18:11:40    Odkaz na tento příspěvek  

Bobmaster: neplač, kamaráde! 171 je na tom (mimo Prahu) buď stejně blbě, nebo hůř. Perfektní nástupiště, prémiové zabzař a "kraťoučký" mezistaniční úsek Radotín - Dobřichovice činí dopravu při mimořádnostech plynulou a rychlou tak, že to dosahuje světového věhlasu. Bohužel jen na Litoměřicku (JdC)...
Jchqs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 237
Registrován: 1-2006
Odesláno Pátek, 24. října 2014 - 19:09:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Simba 1811: Ponechám stranou osobní výpady a budu se věnovat té věcné části příspěvku. Ano, když stojíte na 1. nástupišti, kousek od těch slepých monitorů v okně, tak rozhlas opravdu řve. Zkuste ale odejít na některé z dalších nástupišť a zkusit si to třeba v místě, kde končí zastřešení. Tam zase budu blíž pravdě já. Podle mne to vypadá, že rozvody a reproduktory až na výjimky jsou považovány za bezúdržbové. A tuším že intenzita zvuku klesá se čtvercem vzdálenosti, takže pár nových v okolí budovy to opravdu nevytrhne.

Ano, pamatuji onu poslední velkou rekonstrukci. A také pamatuji, že už nejméně deset let se jakékoliv i smysluplné požadavky odmítají s poukazem na to, že stanice je před rekonstrukcí. Jak dlouho bude tato strategie ještě udržitelná?

Ano nad pokladnami je velký informační panel. Jediný velký. Přitom kdyby alespoň místo těch malých vyvěsili druhý tak velký na zeď tak, aby byl vidět i z druhého a třetího nástupiště (samosebou jen do té očekávané rekonstrukce), jako to mají třeba namátkou v Českém Brodě nebo Poděbradech, dalo by se to akceptovat. I bez brýlí. Ona totiž opravdu většina cestujích vůbec do budovy nejde, protože Vršovice jsou v pásmu P a je to přestupní stanice do tří směrů.

Iava 958: podívejte se do JŘ, v tomto GVD se do Benešova jezdí jen jednou za 30 minut. Nebo vazbou 'na Benešov' máte na mysli i vlak, který třeba končí v Říčanech?

Bobmaster: Ano, informace o nástupišti a koleji je velmi často až na poslední chvíli. To je zlozvyk nejen ve Vršovicích. Tam ten úprk navíc komplikuje stav podchodu (který se přece nebude udržovat, když je stanice před tou rekonstrukcí), takže nevadí ani ta děravá střecha nad schody na 2. nástupiště. V létě špinavá voda, v zimě led na schodech.

Simba 1812: O tom, co v Kotlince znamená 'dočasně' nebo 'na spadnutí', víme své. Nechtěl bysta konkrétně napsat, kdy to spadne a třeba ještě kam? Lidé nehledají na stanicích monitor, ale informaci. Takže plechová tabule je lepší než nečitelný monitor nebo čitelný monitor někde jinde, než kde se vystytuje většina cestujícíh.

Simba 1813: Plechová paní by pomohla, kdyby se po většinu hlášení nelinuly z reproduktorů plky a raději se dvakrát, třikrát během té doby zopakovalo to podstatné.
Mr_nobody
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 167
Registrován: 10-2007
Odesláno Pátek, 24. října 2014 - 19:59:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stručně z Bubenče a Podbaby:
- betonáž mostů prakticky je hotová
- rozhrnuje se první vrstva štěrku
- pokračuje betonáž opěrných zdí na zastávce

Mobilofotky:
http://mrnobody.rajce.idnes.cz/2014-10-24_praha_bubenec
honzaklonfar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.251.98
Odesláno Sobota, 25. října 2014 - 06:37:41    Odkaz na tento příspěvek  

Ozvučení nádraží Vršovice je poplatné době vzniku. Tedy systém "vesnický rozhlas" (co nejméně repráků s co největším výkonem, dnes už výkonově upraveno). Když se s tím začalo někdy v 60 letech, tak jsem bydlel s rodiči nad Kohinorkou a v teplých letních nocích slyšel JASNĚ A ZŘETELNĚ hlášky pro posunovače. A taky Sergeje, ty i v podzimních plískanicích...
Emil Švec
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.246.166.124
Odesláno Sobota, 25. října 2014 - 07:14:56    Odkaz na tento příspěvek  

Budou mít IS i Klánovice atd? Má to i Čelákovice Jiřina, tak doufám, že minimálně panel tam bude
Jchqs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 238
Registrován: 1-2006
Odesláno Sobota, 25. října 2014 - 08:32:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzaklonfar: To ale zaměňujete "vesnický rozhlas" osobní stanice s blafounem sežaďovacího nádraží, jehož část v odjezdové skupině (dnes zarůstající stromy) opravdu vyvolávala četné protesty lidí v okolí.
honzaklonfar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.251.98
Odesláno Sobota, 25. října 2014 - 09:01:48    Odkaz na tento příspěvek  

Jchqs: jen částečně - chtěl jsem jen ukázat, že tenkrát se s tím nikdo nes.al. Z Vršovic jsme jezdili na výlety a na nádraží chodili pěšky. Takže např. hlášení o příjezdu rychlíku z Budějovic bylo v pohodě slyšet v Ukrajinské u polikliniky... Ale pak to taky trochu ztlumili.
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 70405
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 25. října 2014 - 10:12:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

2. kolej z Úval do Běchovic již leží, v Běchovicích se už podbíjí.

Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Priapos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 493
Registrován: 10-2012
Odesláno Sobota, 25. října 2014 - 10:45:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_zlivský:

V sousední diskuzi jste napsal toto:
Přes Úvaly bude pro vlaky vybavené ETCS souvislých 120, pro klopidla 135/140 (bez plného provozu ETCS kvůli VCO pouze v nulté).

Tam jsem se dvakrát nedočkal odpovědi, opakuji tedy otázku potřetí. Kolik tedy pojedou přes Úvaly vlaky bez ETCS?
Simba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1814
Registrován: 7-2008

Odesláno Sobota, 25. října 2014 - 10:49:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové,ve Vršovicích rozhlas byl, jeho zbytky jsou tam i dnes. Momentálně je slyšet až dost na všech nástupištích min. ve směru zvukových vln od výpravní budovy. Nečekejte však, že když Vám vedle ucha bude chrochtat "předpotopní" hnací vozidlo, že ho uslyšíte. Jak ještě by jste si představovali, aby to vyřvávalo? To není řešení. Řešením je dobudovat ho tak, jak bývá zvykem, tedy dostatečným počtem repro na nástupištích i jinde. Pak to slyšet bude a nebude to muset být tak nahlas. Ano, máte pravdu, že oprava by moc nestála - dvojlinka a pár zánovních repráků či i příp.nových by se určitě našlo. Jenže to nejde, bude se na to muset udělat projekt, výběrko atd. A vítězem bude jedna firma, která se tu tím zabývá - tím pádem to bude několikanásobně dražší, než by to ve své režii udělala správa sama. Takže to nikdo dělat nebude, neb to nikdo nezaplatí. Smiřte se s tím, že stanice je před modernizací a modlete se, aby to i při ní v rámci jakýchsi úspor "neočesali" a x-krát změnili na poslední chvíli již hotový projekt. Sám jsem zvědav na Hostivař, nakolik se bude lišit reálný stav infosystému od pův.projektu. Tím bych toto téma uzavřel - v podstatě mi můžou být Vršky ukradený

(Příspěvek byl editován uživatelem simba.)

4.ŽELEZNIČNÍ KORIDOR I NA FB! - www.4koridor.cz
Nápis z kavárny vypovídá o době jasně:
"Ne, wifi u nás opravdu nehledejte. Povídejte si."
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9712
Registrován: 8-2004

Odesláno Sobota, 25. října 2014 - 11:50:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Priapos:
Počkejte si a uvidíte.[wink]

"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Osasco
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 7-2012
Odesláno Sobota, 25. října 2014 - 12:02:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Vršovice:
Existuje také low cost řešení.
Mirko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3086
Registrován: 6-2006

Odesláno Sobota, 25. října 2014 - 14:16:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ví někdo od kdy má začít fungovat zastávka Praha-Kačerov?

Má videa na YouTube Moje Zonerama fotogalerie PUMPA Sázava - motorbike ride

Keep Fighting Michael Schumacher
Vasekpetr1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 597
Registrován: 8-2006
Odesláno Sobota, 25. října 2014 - 14:40:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Píšou 30.4.2015

(Příspěvek byl editován uživatelem vasekpetr1.)
Jchqs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 239
Registrován: 1-2006
Odesláno Sobota, 25. října 2014 - 15:49:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jako tečku za vršovickou diskusí jsem si dnes po návratu z centra udělal čas, prošel si nástupiště a zaposlouchgal se do jednotlivých hlášení. Ve venkovním prostoru je instalováno 40 reproduktorů, z toho je 32 pod krytou částí nástupišť (2-15-15). Jen ty dva na prvním nástupišti jsou nové, zbylé nejspíš pamatují onu rekonstrukci v šedesátých letech. U některých je to pouhým pohledem víc než zřejmé. Z těch 40 vůbec nefunguje 8. Odpovídající hlasitost a tím i srozumitelnost lze přiznat těm dvěma novým na prvním nástupišti. Ostatní jsou v různém stupni chátrání a ani zdaleka nedosahují parametrů těch dvou. Dá se říci, že když je na nádraží ticho, je hlášení prakticky všude slyšet a co je nejdůležitější, je mu i rozumět. Stačí ale projíždějící soupravový vlak, 854 s nahozeným motorem, nebo u nástupiště stojící 471 s klimatiozací. O 751 nemá smysl hovořit. Ve všech případech vznikají různě velká místa, kde sice rozhlas slyšíte, ale není mu rozumět. K tomu podotýkám, že nekryté části nástupišť jsou nejspíš vyhrazeny lidem se zvlášt dobrým sluchem. Jsou totiž odkázáni jen na dálkový poslech. Některé reproduktory slouží za nocoviště opeřencům a podle toho vypadají a fungují. Dalo by se to překousnout, kdyby tento rozhlasový informační systém nebyl jediným informačním systémem ve venkovním prostoru. Jinak je jeho výjimečnost ve Vršovicích neobhájitelná. Ono mezi námi totiž není málo lidí s nějakým sluchovým postižením a ti jsou zde prakticky hozeni přes palubu.
honzaklonfar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.251.98
Odesláno Sobota, 25. října 2014 - 17:00:02    Odkaz na tento příspěvek  

Jchqs: co nějaký "výzisk" mladších repráků z některého koridoru? To by si mohla SŽDC snad udělat sama a moc by to nestálo.
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4200
Registrován: 5-2007
Odesláno Sobota, 25. října 2014 - 17:13:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

honzaklonfar: Aj obstaranie nových je v podstate "korunová položka"... Skôr je to klasika kde sa hreší na nejakú väčšiu modernizáciu v dohľadnej dobe...
Zutý_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 437
Registrován: 1-2007

Odesláno Sobota, 25. října 2014 - 17:39:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Simba:
471 jsou předpotopní? U opravdu starých 451 hlášení slyšet je...
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5681
Registrován: 3-2007
Odesláno Sobota, 25. října 2014 - 18:09:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Q: A co vám tam konkrétně za info chybí, když jezdíte každý den z Vršovic na Hlavák a zpátky ???
Ptg a R do Prahy na první peron. Co chcete poslouchat za litanie ? Tak se hergot koukněte u pokladny na monitor nebo na obří displej a jestli to intelektově nedáváte, tak se někoho zeptejte.
Takovýho povyku [crazy]
honzaklonfar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.251.98
Odesláno Sobota, 25. října 2014 - 18:47:15    Odkaz na tento příspěvek  

Asdf: když to vyměním za výzisk, tak to je "oprava/údržba" a nic nekupuju. Když koupím nové, tak by to asi byla modernizace se všemi administrativními zádrhely...
Zutý_petr: řada 471 má klimatizaci (na rozdíl od žabotlamů"). A ta při větším požadavku na výkon řve (dřívě jako tur, teď už jenom hodně).
Jchqs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 240
Registrován: 1-2006
Odesláno Sobota, 25. října 2014 - 19:54:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mladějov 5681: Pokud jste to nepostřehl, tak vlak představuje svým způsobem ve Vrešovicích další linku metra, protože také není závislý na povrchové IAD. Takže nejen Wilsoňák.

Litanie rozhodně poslouchat nechci, ostatně litanie z rozhlasu ho občas celkem úspěšně diskvalifikují jako informační systém. A nejen ve Vršovicích. Chci informaci všude tam, kde čekám na vlak. Tedy nejen na tom prvním perónu, protože ve Vršovicích mohu použít nejen S9, ale i S8 a S3. Odkudkoliv. A když na vlak čekám, a uslyším, že se ozve hlášení o zpoždění, tak chci vědět i na tom třetím peróně, jestli má cenu čekat. Pokud z různých důvodů nerozumím, musím jít podchodem do haly a podívat se. To není zrovna zákaznicky přívětivé. A musí to udělat i člověk s berlemi a nejen on, ale třeba i matka s kočárkem bude při známé 'bezbariérovosti' zdejšího podchodu bez sebe blahem. Prostě při každé nepravidelnosti (a není jich málo) je potřeba ještě něco dalšího kromě rozhlasu.

Mmch. pokud jde o mne (když už nutně musíte být osobní), tak tou doplňkovou informací je třeba postavení vlakové cesty. V některých momentech je dokonce lepší než ta plechová huba. Třeba když hlásí, že máme ukončit nástup, že vlak je připraven k odjezdu a já vidím na klacku stůj a ve zhlaví jiný vlak křižující možnou cestu toho našeho. Ale z toho, že není postavena vlaková cesta nepoznám, zda má vlak půlhodinu nebo třeba i víc. A od běžného cestujícího tohle sotva můžete očekávat. Stačí takto?
Kasme
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 540
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 25. října 2014 - 21:33:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

dovolím si vyrušit... [happy]

pár fotek z odpolední Hostivaře

http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnicedalnice/vlak/hostivar/141 025/

Fotek je moc, nejsou popsány, tříděny... Komu to vadí, ať se nekouká...
Fotky RoPL * Hostivař * web Hostivař.EU * tunel Blanka - mo.ttnz.cz
kapitán NEMO
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.12.32
Odesláno Sobota, 25. října 2014 - 21:42:12    Odkaz na tento příspěvek  

honzaklonfar: už dlouho jsem se nezlomil smíchy, Vám se to podařilo, díky!!!!! Dodatek: a to tak, že VELMI!!!!!
Simba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1815
Registrován: 7-2008

Odesláno Sobota, 25. října 2014 - 22:26:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zutý petr: ano, 471 a jejich klimoška - to se řešilo a vyřešilo, bohužel, stejně jako v případě nadlimitní hlučnosti Regín při brzdění se k realizaci úprav u ostatních souprav nepřistoupilo. Dráhám to prostě nervy nedrásá.
Viz
Úpravy klimatizace u City Elefantů

4.ŽELEZNIČNÍ KORIDOR I NA FB! - www.4koridor.cz
Nápis z kavárny vypovídá o době jasně:
"Ne, wifi u nás opravdu nehledejte. Povídejte si."
Simba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1816
Registrován: 7-2008

Odesláno Sobota, 25. října 2014 - 22:46:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jchqs: tak vidíte, fungují. Aspoň mi to někdo potvrdí. To, že mají svůj zenit dávno za sebou je nepochybné a mnoho z nich samozřejmě nefunguje tak jako když byly nové. Nový stojí kolem 1200-1500, výměna není problém, jenže ... projekt, výběrko ... no, znáte to, ať to stojí co nejvíc a také důvody proč to nejde.
Jinak pro rozhlas platí dané povolené hlukové limity (které ty nové repro rozhodně porušují, to je ale věc úředníků v baráku, že si nestěžují - já bych v tom nedělal)
- projíždějící historické soupravy nebo klima u 471 mají dB o hoooodně víc, nemůžete chtít po rozhlase, aby to přeřval - to snad nemyslíte vážně. V ostatním s Vámi souhlasím, ale takto z vršovických perónů tu jezdí lidi půlstoletí (dobře, s plech.tabulemi) - a taky to přežili.
Zajímavé by bylo i srovnání se světem - myslím, že česká železnice je nejukecanější a to ten tok informací už správa omezila 30-ti stránkovou směrnicí.



(Příspěvek byl editován uživatelem simba.)

4.ŽELEZNIČNÍ KORIDOR I NA FB! - www.4koridor.cz
Nápis z kavárny vypovídá o době jasně:
"Ne, wifi u nás opravdu nehledejte. Povídejte si."
honzaklonfar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.251.98
Odesláno Neděle, 26. října 2014 - 07:20:18    Odkaz na tento příspěvek  

Simba: hlukové limity se JEDNODUŠE obejdou instalací VĚTŠÍHO počtu MÁLOVÝKONÝCH reproduktorů,směrovaných pod vodorovnou rovinu a vhodně fázovaných (proti ozvěně). Viz hlavní nádraží. Ale to stojí už velký peníze...
Je to stejné, jako chtít po "ŠKODA 100 s radiálními pneumatikami" plnění současných emisních limitů - abychom zůstali u technického řešení z té doby.
Jchqs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 241
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 26. října 2014 - 09:23:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Simba 1816: Vy mi nějak stále nechcete rozumět. Já nechci po rozhlasu, aby přeřval zdroje hluku a po stávajícím systému už vůbec ne. I když by se něco dělat dalo, protože vzít štafle a zkontrolovat, jestli do těch starých vůbec něco dojde, není nijak investičně náročné. Celou dobu píšu i tom, že jeden systém, který navíc není použitelný nepřetržitě (musím počkat na hlášení a doufat, že ho uslyším i tam, kde jsem) je málo, že je potřeba, aby informace byla kdykoliv k dipozici tam, kde lidé čekají na vlak a nikoliv jen v jednom místě uvnitř budovy. Jistě, ono je snazší zabít vše poukazem na rekonstrukci 'na spadnutí', i když všichni vědí, že to může klidně i deset let trvat, než se vůbec kopne. Příkladů jen v Praze najdete hromadu. To je opravdu takový problém v 21. století sehnat dva panely a připojit je kabelem do budovy (třeba tím podchodem) a dát je na obě venkovní nástupiště? Není vůbec vyloučeno, že než se kopne, budou dávno odepsané.
Petr_Šída
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 804
Registrován: 1-2011
Odesláno Neděle, 26. října 2014 - 10:06:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ale takto z vršovických perónů tu jezdí lidi půlstoletí (dobře, s plech.tabulemi) - a taky to přežili.

A proto to tak má fungovat i v 21. století? Omlouvat šlendrián tím, že to tak bylo vždycky, to mě popravdě ani trochu neuspokojuje.
Simba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1817
Registrován: 7-2008

Odesláno Neděle, 26. října 2014 - 10:25:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jchqs: ale rozumím. Jistě, že by ani jedno nebyl problém, ale i ty panely i ten kabel něco stojí a naprosto souhlasím, že tento současný způsob je polovičaté řešení - v době dokončení reko budovy se počítalo, že zbytek bude opraven co nejdřív. Oprava budovy byla akce ČD a.s., perony patří SŽDC s.o. a v rozdělení drah je právě ten problém. Správa Vám pokaždé pošle odpověď Ctrl+C/Ctrl+V, že infosystém bude zřízen při reko stanice. Důvodem jsou jen a jen peníze. Navíc instalace infopanelů není rekonstrukce, ale nový prvek a tato akce se již bez projektu a výběrka neobejde (i když i ty se dělají stylem Ctrl+C/Ctrl+V). Což bude několikanásobně dražší, než kdyby to udělala ve své režii (jenže to nejde). Když se vrátíme v kontextu zpátky do historie, původně se ve Vršovicích měla postavit před půlstoletím nová výpravní budov, perony, inform.systém apod. Jak to nakonec dopadlo je známo, postavili se jen perony a hnusná přístavba u původní budovy. Osobní nádraží bylo ve své době druhořadé, peníze plynuly hlavně na seřaďovák a to ještě krátce před převratem.

(Příspěvek byl editován uživatelem simba.)

4.ŽELEZNIČNÍ KORIDOR I NA FB! - www.4koridor.cz
Nápis z kavárny vypovídá o době jasně:
"Ne, wifi u nás opravdu nehledejte. Povídejte si."
Jchqs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 242
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 26. října 2014 - 12:02:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Simba: Důvodem jsou jen a jen peníze...
Aneb když se nechce, je to mnohem horší, než když to optavdu nejde. Důvodem budou peníze, ale ne tak, jak jste vysvěloval. Půjde o jiné peníze, než za monitory a kus kabelu (ev. okopírovaný projekt), o peníze, které z akce plynou úplně jinam. To přímo vylučuje možnost dělat cokoliv levně a účelově. Většina staveb tak má cíl oficiální (který je málokdy kompletně splněn) a cíl neoficiální, jehož splnění je vždy prioritou. Po tom cíli oficiálním zůstanou perfektní prezentace a studie toho, jak krásně vše bude vypadat (které bývají z webů včas uklizeny) a protože peníze (už) nejsou, musíme se spokojit s tím, co se nakonec povedlo realizovat. A k tomu pár dobře míněných rad, jako třeba ...ale takto z vršovických perónů tu jezdí lidi půlstoletí (dobře, s plech.tabulemi) - a taky to přežili. Vždy se najde dost takových, kteří zdůvodní lidem, jak je to vlastně všechno dobře a že mají být vděční alespoň za něco. Tož tak.

P.S.? A co takhle vystrčit ten jeden velký ven, aby byl vidět? To by se mohlo nazvat opravou a vevnitř bohatě postačí ty dva malé v okénku bývalých informací. Uvnitř jdou stále přečíst. Já vím, je to blbost, prostě to nejde! [sad]
Simba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1818
Registrován: 7-2008

Odesláno Neděle, 26. října 2014 - 13:20:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jchqs: napište na OBLASTNÍ ŘEDITELSTVÍ SŽDC, jistě Vám rádi a ochotně osvětlí, jak se věci mají, případně můžete své přání sdělit osobně v Dlážděné. Každopádně nezapomínejte, že v jednotě je síla, co tedy zkusit petici mezi stejně (a já Vás chápu) nespokojenými cestujícími? Víc nemám co bych k tomu dodal.

4.ŽELEZNIČNÍ KORIDOR I NA FB! - www.4koridor.cz
Nápis z kavárny vypovídá o době jasně:
"Ne, wifi u nás opravdu nehledejte. Povídejte si."
Jchqs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 243
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 26. října 2014 - 17:15:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Simba 1818: Když něco přestane díky lidké blbosti nebo záměrně komplikovaným vztahům fungovat, zpravidla to nejde napravit pomocí pravidel a postupů toho něčeho. Takže vaše rady jsou víceméně na dvě věci, protože předpokládají postup v rámci etablovaných pravidel. Nemusím, doufám, zdůrazňovat, že tento postup je snadno eliminovatelný a příslušní úředníci v tom mají letitou praxi.

Ano, v jednotě je síla, ale již staří Římané používali postup divide et impera a v tom se naše současná společnost dokonale vyzná. Od pokorné supliky za c. a k. monarchie až k peticím a referendům současnosti jde vždy o něco zcela nezávazného, co je možno kdykoliv hodit do koše. Petice má úspěch jen v tom případě, že se někomu hodí pro podporu jeho zájmů.
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 643
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 27. října 2014 - 18:33:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jchqs:

Kolik je odpisová doba informačního systému na SŽDC? 20 let? Kdo si v současné době vezme na triko obvinění z promrhání veřejných prostředků na montáž a následnou demontáž (i kdyby se našlo kam to dát jinam)? Vy?

Paranoidních / schopných podat oznámení, je v této společnosti dost a paragraf 5 NOZ vypadá velmi zajímavě i z pozice zaměstnance. Lidskou blbost bych za tím nehledal. Pokud, pak spíše přirozenou opatrnost, trošku i politiku jak se vyhnout zbytečným problémům a sankcím.
Bobmaster
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.230.147
Odesláno Pondělí, 27. října 2014 - 19:47:49    Odkaz na tento příspěvek  

Vhd-sl: a proto tam ten IS nemohli dát třeba už v roce 2000, aby byl v roce 2020 (kdy bude nejdřív hotová přestavba Vršovic) odepsaný. Jinak mě celkem překvapuje že by zrovna u této položky se řešilo mrhání penězi, když se neřeší třeba u Pendolin, popř. jiných státních investic.

Je tu docela krásně vidět kdo jak uvažuje, třeba Mladějov má ideální modrogumní myšlení, ten by se uživil i u dráhy[crazy]
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11197
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 28. října 2014 - 11:28:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kolik je odpisová doba informačního systému na SŽDC? 20 let? Kdo si v současné době vezme na triko obvinění z promrhání veřejných prostředků na montáž a následnou demontáž (i kdyby se našlo kam to dát jinam)? Vy?

Podle stejného uvažování by nyní nedocházelo k instalaci nového informačního systému do Brna hl. n.
(ani by tam v r. 2005/2006 nedošlo k výstavbě výtahů, neboť už tehdy "byl odsun, eventuálně přestavba, otázkou několika málo let.)

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 645
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 28. října 2014 - 17:49:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Záleží na tom v jaké době z jaké hromádky prostředky mají jít a kdo má rozhodnout. Anonymní rozhodnutí zhora jdou snadno, konkrétní odpovědnost konkrétního člověka je pro rozhodnutí nepříjemnej balvan, zcela jistě navíc komplikovaný úvahami o efektivitě konkrétních peněz. Vážím si těch, kteří takto musí rozhodovat - nechtěl bych to dělat.

Můj pocit je, že aktuálně je velký politický zájem vyčerpat co to dá z hromádky OPD1, takže mají zelenou jakékoliv projekty (když nepůjdou velké, musí jít menší a ještě menší). U OPD je ale problém s vracením peněz, pokud se na to sáhne tuším 7 let od vyúčtování, takže IS pro Vršovice z téhle hromádky za předpokladu realizace 2016-20 nejde (narozdíl od Brna, kde díky problémům s ÚR a finanční náročností je jasné, že to tam 7 let vydrží).

V údržbě je naopak s prostředky bída, daná tím, že se zvyšuje počet zařízení a nákladů na jejich udržení, ale prostředky od státu jsou konstantní, ne-li stagnující, takže z té hromádky to taky nejde.

V takovém případě mne pro realizaci napadá jen odůvodnění politickým zájmem nebo nařízením EU, který ale Vršky narozdíl od Brna míjí.

Rok 2000? Nebyla to ta doba, kdy nebylo jisté co všechno se prodá nebo zavře, tedy ta doba, kdy se z tohoto důvodu mimo koridory neinvestovalo a i u koridorů to bylo s investicemi poměrně střídmé?

Vždycky je důvod, proč něco nejde. Na druhou stranu občas, a myslím si, že je to i tenhle případ (protože v realizaci Hostivař - hl.n. 2 z časově ohraničeného OPD2 věřím - málo velkých staveb je tak připravených), čekání pochopit lze.
Johny96
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 7-2012
Odesláno Čtvrtek, 30. října 2014 - 12:01:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím,
narazil jsem na schéma MHD v Praze během Spartakiády v roce 1965 a zarazila mě zde jedna věc: Vyšehrad je zde označen jako nádraží. Jde čistě jen o chybu (plán vypadá velmi podobně jako ten z roku 1960 = byl okopírován) nebo opravdu fungoval Vyšehrad jako nádraží?
Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4978
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 30. října 2014 - 12:34:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Johny96: Vyšehrad fungoval jako nádraží pro veřejnost. Byl tam i podchod.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3524
Registrován: 9-2004

Odesláno Čtvrtek, 30. října 2014 - 12:39:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mouka: to jistě, ovšem otázka míří k tomu roku 1965. Běžně se uvádí, že osobní dopravě sloužil do 1960.
Johny96
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 7-2012
Odesláno Čtvrtek, 30. října 2014 - 12:57:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přesně. Osobní doprava byla na Vyšehradě ukončena koncem května 1960. Proto mi přijde to označení zvláštní.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5690
Registrován: 3-2007
Odesláno Čtvrtek, 30. října 2014 - 13:27:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bob : Mladějov především nemá nic společného s vršovickým nádražním rozhlasem či čím - to za prvé.
Za druhé z těch Vršovic často jezdí a i tam přijíždí a vážně nemá problém s orientací tamtéž.

Za třetí pana JChQS zná a tak ví, že rád kritizuje a zveličuje, načež jde v podání pana Q. většinou o spiknutí, korupci, Rozděl a panuj se závěrem, že je stejně všechno prodané a že mocní takto rozhodují úmyslně - koukněte se na velmi podobné nářky v Tramvajích ohledně rekonstrukce Vršovické ulice v Praze.

Takže jsem reagoval, jak jsem reagoval.
Pokud chcete z Vršovického nádru dělat takový problém - klidně můžete. Já tam problém s cestováním nemám, ba oceňuji zboření letitého přístavku a reko čekárny a pokladen, Relay a stanici busu pár kroků od nástupiště.

Ale skutečně by bylo lepší řešit to se sždc, než zde.
Simba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1819
Registrován: 7-2008

Odesláno Čtvrtek, 30. října 2014 - 19:53:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K Vyšehradu: elektromechanika měla tento týden skončit - byl na to rozkaz o výluce. A nikdo nic zde nenapsal.
Co se týče ukončení provozu osobního nádraží - je skutečně uváděn r.1960, ale např. staniční kronika Vyšehradu není uložena ani v opisech v Národním archivu. Možná je ještě ve stanici, možná u někoho doma a možná skončila neznámo kde. Je zvláštní, že neexistuje ani v těch opisech (stejně jako např. Čerčan, Dolních Kralovic apod.), které byla povinnost odesílat rok co rok na ŘSD. Ale nepochybně to někdo ověřil jinak - zřejmě nějakým lejstrem z Ministerstva nebo ŘSD. Že mohlo být přechodně otevřeno na Spartakiádu je možné - a proč ne, bylo stále plně funkční a určitě z něho nebyla ruina jako dnes. Stejně tak může jít o omyl. Nezbývá než nějakou dobrou duši, která to v archivech třeba vypátrá [wink]




(Příspěvek byl editován uživatelem simba.)

4.ŽELEZNIČNÍ KORIDOR I NA FB! - www.4koridor.cz
Nápis z kavárny vypovídá o době jasně:
"Ne, wifi u nás opravdu nehledejte. Povídejte si."
Jchqs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 244
Registrován: 1-2006
Odesláno Čtvrtek, 30. října 2014 - 19:58:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mladějov 5690: Opravdu dík za výklad toho, co jsem svými příspěvky zaručeně měl na mysli. Ale oni ostatní číst nejspíš umí.

Mladějov není standard. Takže to, co vyhovuje jemu, jinému až tak nemusí.

O spiknutí půjde. O spiknutí lidské blbosti, ignorantství a také modrogumního myšlení. Dalo by se to lapidárně shrnout: když to vyhovuje mně, musí to být dobré pro každého. To je pohled neuvažující o oprávněných požadvacích těch, kdo nejsou standardními cestujícími, tedy tím substrátem.

Nevím, co je všechno prodané, ale že korupce v Kotlince jen kvete, o tom asi málokro bude pochybovat.

Mmch. Vršovickou ulici v Praze teprve rekonstrukce čeká.
Simba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1820
Registrován: 7-2008

Odesláno Čtvrtek, 30. října 2014 - 20:14:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jchqs: ne, Mladějov je stejný standardní cestující jako několik generací před ním - prostě se smiřte s tím, že do modernizace to už vydrží. Osobní zkušenost s "homo eisenbahn" Vám rád někdy povím osobně - stojí to opravdu za to. Ale není to tak všude. Leč dobrých lidí ubývá geometrickou řadou.

4.ŽELEZNIČNÍ KORIDOR I NA FB! - www.4koridor.cz
Nápis z kavárny vypovídá o době jasně:
"Ne, wifi u nás opravdu nehledejte. Povídejte si."
Jchqs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 245
Registrován: 1-2006
Odesláno Pátek, 31. října 2014 - 11:42:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Simba: Jen aby to opravdu do té modernizace vydrželo. Znáte zákon schválnosti, ne?

Lidé jsou v zásadě stále stejní. Bez ohledu na řadu snah o vytvoření nového člověka, ať už takového či onakého. Co ale není stejné, je prostředí, které těm hajzlíkům mezi námi umožňuje mnohem víc se projevit. A jako bývalému tramvajákovi mi nemusíte představovat, čím vším také může být současně cestující.

Ale když se k tomu vracíte, odpovězte mi na otázku, zda stav informačního systému pro cestující v těch Vršovicích odpovídá platným normám, nebo je tam nutno k provozu mít řadu výjimek. Ať se nehrabeme jenom v pocitech.
Chocholoušek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 496
Registrován: 10-2004

Odesláno Pátek, 31. října 2014 - 12:32:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bez ohledu na řadu snah o vytvoření nového člověka

Spíš je to něčí diagnóza. Neznáte ho?
Valdav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1269
Registrován: 1-2009

Odesláno Pátek, 31. října 2014 - 13:55:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když už je tady řeč o staničním rozhlasu ve Vršovicích, tak mě napadla jedna věc. Jak je na tom se srozumitelností a hlasitostí třeba takový rozhlas v Kralupech nad Vltavou? Podle této fotky je tam těch reproduktorů pod střechou nástupiště snad až příliš.

Možná, že neznamenáš nic pro svět, ale pro někoho můžeš znamenat celý svět...
Nasazení CityElefantů v TS 441 a 442 PJ Bohumín