K-report
 

Archiv diskuse Restaurační, lůžkové, lehátkové,... do 04. 04. 2014  

Diskuse K-report » Archiv 2014 » Železnice » Restaurační, lůžkové, lehátkové, společenské a salonní vozy » Archiv diskuse Restaurační, lůžkové, lehátkové,... do 04. 04. 2014 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
JanT
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.158.158.178
Odesláno Sobota, 01. března 2014 - 01:24:02    Odkaz na tento příspěvek  

To je plkání... Cestující musí mít spolehnutí, že tam ten jídelák bude, musí vůbec mít důvod tím vlakem jet a pak to bude brát jako ušetření času a bagetu vám omlátí o hlavu. Který vlak toto splňuje, hlavičky?
Werkie
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 440
Registrován: 5-2007

Odesláno Sobota, 01. března 2014 - 01:29:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mladějov: na tom co píšete se v podstatě shodnu, spíš jsem jen shrnoval současnou situaci. Teorie o jídeláku na trace Bohumín-Brno jsou opravdová hloupost. Určitě to má smysle jen na delších ramenech.

Neříkám, že je potřeba nějak více dotovat, jen konstatuji jaký je současný stav z pohledu většiny cestujících, což mi přišlo, že si tu někteří neuvědomují a myslí si, že Češi jsou hloupí "žrouti odporných baget z automatu", ale spíš situace je taková, že si i takto zvýšené náklady jsou pro většinu lidí překážkou k návštěvě, nemluvě o tom, že nahodilí cestující si ani nejsou schopni zjistit, že nějaký jídelák na vlaku pojede, takže se radši předzásobí.

A k tomu vrchovatému guláši... to už záleží na osobních preferencích a to je komplikované, pokud jdu na oběd a nemusí to být nějaký zaplivaný pajzl, ale i pěkná restaurace tak k obědu dostanu polévku a hlavní chod a je z toho většina lidí spokojeně najedená, když jdu na minutku tak se jí samostatně také najím a v JV mi ty porce přijdou velikostně jako hlavní chod toho menu, takže spíše slabší a jediné co to zachraňuje je opravdu ta chuť a nadšení ochutnat něco dalšího protože zatím svíčková a i vepřová líčka (uznávám měl jsem je poprvé v životě v JV, ale nejsou to jediná jídla co jsem tam jedl) mi opravdu chutnala a slyšet klepání a cítit vůni čerstvě smaženého řízku mě také mile překvapilo. Ale jak jsem psal předtím, na gastronomický zážitek pětihvězdičkového hotelu přece nepojedu vlakem, to už mu přijde trochu praštěné :D

Takže jídelák v současné podobě má něco do sebe, ale rozhodně v našich podmínkách nelze očekávat větši návštěvnost. Leda by se nějak změnila samotná prezentace, ale to nevím jak, protože když se napíše, že mě zvou na oběd za něco málo pod 150Kč, pokud budu obyčejný cestující co předem ani pořádně neví, že nějaký jídelák pojede, mě opravdu pokud nebudu chtít nebo mi to někde nedoporučí, nenaláka.

EDIT: jak už bylo výše psáno, tak základem je stálost a spolehlivost nabídky, takže to o Urbíkovy samozřejmě nepřichází v úvahu a je dobře, že už se dnes nekoná.

(Příspěvek byl editován uživatelem Werkie.)
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7943
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 01. března 2014 - 07:10:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ale to je i o celkovy ekonomicky situaci. Kamenny hospody taky zejou az na vyjimky prazdnotou a i tam kde maj levny poledni menu a kde pred 6 lety v poledne se cekalo az nekdo doji a vypadne (pri mnohdy vyssich bezmenickovych cenach) se v poledne stul najde. Tak to v jidelaku sotva bude jiny a dokud bude mit pulka lidi pri zdejsich cenach pod 20 hrubyho jiny to nebude. A pokud vubec se tu nekdy ekonomika zvedne aspon nekam ke konci 90-tejch tak jeste nekolik let bude trvat nez si lidi odvyknou skudlit neb netusej jestli jeste za mesic dostanou vyplatu.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5007
Registrován: 3-2007
Odesláno Sobota, 01. března 2014 - 08:18:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak wo ekonomické situaci možná,
>kde pred 6 lety v poledne se cekalo az nekdo doji a vypadne

V Praze ? Tak třeba od té doby invaze čínských bister odčerpala také hodně "obědářů".
Já tedy nějsem nějaký "náročný zákazník", ale dost velké množství hospod nižších cenových kategorií je prostě zakouřená špinavá a často i relativně drahá šejdírna a to teda radši třeba k tomu Čajnaňovi(a třeba jídlo ssebou), a to si myslí (činí) hodně lidí.
Takže ten odliv bych přičítal i tomuhle, plus mladé Mc generaci,řekněme yuppíků, co prostě do klasické hospody moc ne-e. Plus různé pizza rozvážky atd pro ty řekněme yuppíky. Tohle tady všechno před těma 15-20 nebylo.

Jinak od těch tebou vzývaného konce 90. ty ceny, ač krize, vzrostly zrovna v pohostinství řekl bych dost nadinflačně (jo, taky DPH atd.)
Pořád se bavíme o Praze, či větších městech, kde se na ten oběd chodí a je trochu výběr.
Třeba jsem byl v poslední době párkrát na obědě v nádražce Praha-Libeň, a moderní čistá restaurace, nekuřácký koutek, příjemná rychlá obsluha a obědové menu za 99.- polévka+hl.jídlo+ zákusek+ malé pivo dle výběru (já si dal 12 Budvar).
Normálně jsem si ten zákusek vzal do ubrousku na odpo ke kafi, bezva a příjemně najeden.
Takže ono to jde i bez blafů "klasické zaplivané čtyřky" a bez šizení na všem (jako třeba na Břežance na pivě - už jsem tam zas dlouho nebyl, ale ten hoch u pípy bude brzo milionář, ale zas tam dobře vařej).

Werkie: Ano, v podstatě souhlas ve všem.
Někdy malé porce v JLV jsem tu už kritizoval (a je to možná spíše věc nějaké "šetřivé" iniciativy obsluhy) aneb některá jídla jsou dost nečekaně "hladová" - zrovna jsem s ím borščem koukal na pána, co si dal žebírka a teda měl mikroporci jen tak pro chuť a taky se mu to nelíbilo. Nakonec o chybějící gramáži na všech nabídkách JLV (ač v restauraci normální, běžná věc) už jsme tu mluvili také a prý se můžu zeptat obsluhy.
Mě jde spíš o tu nevyrovnanost, kdy si třeba za 160.- objednám pět soust něčeho.
vales8881
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 314
Registrován: 2-2013
Odesláno Sobota, 01. března 2014 - 09:42:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dobrý den.
Dnes jsem poprvé zavítal do této diskuse a rovnou s otázkou.
Dá se v Rakouských nebo německých jídelních vozech (např. Vindobona, Hungaria, Jan Jesenius) Domluvit Česky nebo je zapotřebí Němčina?
Předem děkuji za odpoveď
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7944
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 01. března 2014 - 10:11:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ale tak na to abys moh nejak castejc na obed za 150 (a vic) ti musi zbejvat na zradlo 250-300 denne neboli kol 8l mesicne. Ca totez bydleni, po litru na dojizdeni + dalsi vydaje a ses na 18 cistyho mesicne. Nesetris, nekupujes nic drahyho, nechodis do kina etc. Neboli k navsteve jidelaku potrebujes +/- prumernej prijem. Na nej jak znamo ca 70% nedosahne. Z tech 30% jich kus vlakem v zivote nejel a nepojede a zbytek je v tejdnu sluzebka "rano tam-pracovni (pokud nakej) obed a vecer domu". No a mas klientelu pro jidelak.

To ze cim dal min lidi obedva v praci neb setrej je taky znamo.

To je bohuzel ekonomicka realita zvana "nemecky ceny a balkansky platy". A dokud nepudou platy nahoru (ty nizky-manazersky ne) tak to jiny nebude.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5010
Registrován: 3-2007
Odesláno Sobota, 01. března 2014 - 11:24:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

>Neboli k navsteve jidelaku potrebujes +/- prumernej prijem. nejak castejc na obed za 150 (a vic)

Já teda nevím, ale já třeba byl v jídeláku asi dvakrát za uplynulý rok a to snad rozpočet tak nezatíží ?
Jako kdo tam chodí za 150-200 pokaždé ? Já tedy vlakem cestuju hodně, ale prostě to na tu hospu ve vlaku ani nevyjde (Brno-Praha, jsem najedený, z Ústí- to než to připraví, jsem v Praze) atd.

Já tedy (a už potřetí) myslím, že to je (jídeláky v ČR, rozsah služeb) nastaveno rozumně a nedělal bych z toho pořád takovou tragédii nedostupnosti atd.
Když "pudou platy nahoru" tak první co půjde taky nahoru jsou právě ty kamenné hospody. To snad bys už mohl při svých školách vědět [wink]
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7945
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 01. března 2014 - 11:54:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

to neni tragedie ale realita. A velkou roli hraje i povest predrazenosti. Ono staci kdyz neznalej vlez omylem v hungarce do Utaszerenato.

Znova-neni problem soucasna cenova uroven jlv. Problem je pomer mezd a cen v cr. Pricemz tento se nezlepsi-viz "kdyz nezvednem dane na zakladni zivotni potreby tak je zdrazime devalvaci".
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5012
Registrován: 3-2007
Odesláno Sobota, 01. března 2014 - 12:44:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

>A velkou roli hraje i povest predrazenosti.

Tak to samozřejmě, léty podporovaná a i já, oblibovatel jídeláků, si maďarský perkelt s noky za čtyři kila a pivem za stdvacet tedy nedám.

Jakkoli třeba s těmi infolístečky to (aspoň v jedničce) lidi docela využívaj, zvlášť třeba u vlaků z Pešti, kde sleva (JLV) platí tuším v celé trase.

Realita-prosím tě, nemaluju furt čerta na zeď. To je prostě o prioritách - průměrný Čech si radši koupí nové auto a bude žrát největší blafy ala Albert Clever, prostě mu to nevadí.
Jako když vidím sousedy, co musej přitáhnout každý týden (minimálně) pro tři (on, ona, dítko cca 14) každý týden vanu nějaké hnusné zmrzliny..kdyby si dali pro chuť Ledňáčka, tak nebudou tlustý :-)

To není o tom, že by na to neměli, jen jim obarvená humusárna vyhovuje- je to v akci, je to levné, že sežerou půl kila pokrmového tuku..

Tak ¨jako co ? Maj mít ten guláš v tom jídeláku za pade, nebo co teda navrhuješ ?
Mně vždycky tyhle úvahy o ubožákovi, co by si dal rád dvakrát za rok oběd v jídeláku, ale nemůže, připadaj dost demagogické, sorry.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7947
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 01. března 2014 - 13:32:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ne, proc? Spis to povede k zaniku casti jidelnaku. Jako zanikaj hospody a venkoncem i jiny zivnosti co ztracej klientelu.

Mch kdyby v jidelaku meli obycejnej pilinak v rohliku za 20 tak mozna udelaj kseft:-). To priblizovani k holandanum "nur limonade" (na horach sou tim prosluly) proste probiha. Jen to neni rustem zivotni urovne ale mnohdy vynucenym skudlenim.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5013
Registrován: 3-2007
Odesláno Sobota, 01. března 2014 - 13:45:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No já bych řek, že při současném nastavení(služba objednávaná ČD ve vagonech servisovaných a vlastněných ČD) zas pokles třeba 30% jídel/tržeb tam či tam nehraje zas takovou roli a důležité jsou tradičně KEVy (Západ) a Jančura (Ostrava).

Nakonec se podívej na toho Maďara s perkeltem za čtyři kila - jezdí furt, má tam prázdno, úroveň nic moc, ale tradice, prestiž, KEVy. I pro Sasíka je to drahé, něco utržej cca mezi Berlínem a Hamburkem. Prostě klasika, jako když to takto běhávalo u JLV.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Smithers
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 316
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 01. března 2014 - 14:56:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No a právě proto si myslím, že by to chtělo přejít na bagety a spol. Z čeho budu mít větší zisk - z jednoho oběda na porculánu, nebo z deseti baget prodaných lidem z dvojky, co si pro ně dojdou?
Jinak ode dneška změna servisu v EC/IC - servis má bejt ve všech vlacích, MFDnes/Blesk se dává furt, ale rozlučte se s teplým nápojem. Už jenom neperlivá Toma. Ať žije zlepšení.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5014
Registrován: 3-2007
Odesláno Sobota, 01. března 2014 - 18:19:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak můžou prodávat obojí :-)

>rozlučte se s teplým nápojem.

Hm, to kafe s novinama (teda čtu, budou dál) bylo docela fajn. K tomu jsem si koupil ráno u Mr.Bejkra dvě koblihy po pětikoruně a příjemná snídaně s denním tiskem jako fík.

Chápu, k tomuhle nepotřebujou jídelák.
Kubze
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 732
Registrován: 6-2002
Odesláno Sobota, 01. března 2014 - 19:27:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Smithers:

to je mi teda pěkný blábol. Pokud by to bylo tak jak popisujete, tak bohatě stačí po vlacích minibary, udělá se obrovské PR ve smyslu servisu až na místo a nemuselo se rekonstruovat 25 vagonů za několik desítek milionů korun.
Spousta cestujících se chce ve vlacích i normálně najíst a jídelní vozy proto navštěvuje a tyto tedy mají smysl.

Je to všechno přesně tak, jak popisuje Mladějov. Dokud bude funogvat systém KEVů, žádné hospody se rušit nebudou.

Jinak koncept nahrazení klasických jídelních vozů bistrovozy a minibary (upravené vozy 2. tř s oddílem pro minibar) tu před lety (cca 10??) začaly prosazovat DB a že šlo o špatný krok dokazují objednávky nových vozidel (Velaro D, New Pendolino, Railjet OBB) s plnohodnotným jídelním vozem.

(Příspěvek byl editován uživatelem kubze.)
Smithers
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 317
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 02. března 2014 - 07:42:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kubze: Problém minibaru je v tom, že se na něj nic nevejde. Plus hygiena, když vidím ty podivný vozíky... Chce to mít nějaký zázemí, aby měl člověk jistotu, že se nají. To znamená lednice a kávovar někde. Jestli se to bude finálně rozvážet po vlaku na vozíku, nebo ne, je je celkem putna.
A pokud teda se "spousta cestujících chce ve vlaku normálně najíst", tak proč je to furt prázdný?
Kubze
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 733
Registrován: 6-2002
Odesláno Neděle, 02. března 2014 - 11:25:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To ale není problém minibaru, ale společnosti, která minibary provozuje. Například ve Švýcarsku existují minibary s nainstalovaným kávovarem a chladícími boxy. Podle toho co píšete, jste se nejspíše setkal jen s nářaďovými vozíky. Já chápu minibar spíš jako doplněk a rozhodně bych na něm nestavěl komplexní způsob občerstvování ve vlacích. Tam kde se jídelní vůz nevyplatí bych instaloval automaty, jak už psal George_couser.

Vy máte přehled o návštěvnosti denně nasazovaných cca 30ti jídelních vozů, že tvrdíte že jezdí prázdné ? Pak by tu tedy několik let nemohl fungovat princip franchisingu ne ?

mj. i ten maďar už dávno nebývá prázdný a ceny naprosto kopírují německé jídelní vozy.
dvx
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.169.249
Odesláno Neděle, 02. března 2014 - 11:43:51    Odkaz na tento příspěvek  

V rakouském RailJetu je také minibar s kávovarem. Jsem zvědavý, jestli bude i v RailJetu ČD, káva byla opravdu výborná.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2068
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 02. března 2014 - 13:09:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

rozlučte se s teplým nápojem. Už jenom neperlivá Toma
To nedává moc smysl. Pytlíček čaje je přeci levnější než láhev vody.

Spousta cestujících se chce ve vlacích i normálně najíst
Existuje velká skupina lidí, kteří na cestách nejedí z principu. Po určitých zkušenostech k nim patřím také. Ve vlaku jsem si dal v posledních letech jen několikrát čaj a vodu. Chci tím říct, že určité skupině cestujících opravdu stačí jenom základní sortiment. Jasně, pokud tam budou vařit jako v Intercontinentalu a za 50 Kč/hotovka, tak si pár porcí nechám zabalit na doma, ale to je spíš taková fikce.[jidlo]
Smithers
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 318
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 02. března 2014 - 15:04:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To nedává moc smysl. Pytlíček čaje je přeci levnější než láhev vody.
Jenže vlakušky končí a roznáší průvodčí. A roznést jen vodu (a ještě jednoho druhu) je rychlejší... Taky mě to štve, na teplý nápoj jsem se vyloženě těšil.
Jarda_kučera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 772
Registrován: 7-2007
Odesláno Neděle, 02. března 2014 - 21:18:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kubze: Maďar že kopíruje německé ceny? Tak to museli němci pěkně zdražit.. jelikož za omeletu se žampionama u maďara dám 200 Kč, nemluvě o "větších" jídlech. A u němce jsem měl krásnou večeři (opékané grilovací klobásky se šťouchaným bramborem) za 13 ojro i s pivem (byť lahvovým)..
Kubze
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 734
Registrován: 6-2002
Odesláno Neděle, 02. března 2014 - 22:04:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Můžete porovnávat :

Utasellátó, DB Bordgastronomie
R_1463Úpa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1083
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 11. března 2014 - 10:31:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ahoj, máte prosím někdo tip, jak se nejlevněji dostat oddílem deluxe z prahy do amsterodamu? někdy v červenci, kluk s holkou..dík moc[wink] budou se k tomu přepravovat i dvě kola...

Rychlík: PRAHA HL.N.,odj. 15:05 -Praha Libeň-Nymburk město-Křinec-Rožďalovice-Kopidlno-Jičín-Ostroměř-Lázně Bělohrad-Nová Paka-Nová Paka město-Stará Paka-Roztoky u Jilemnice-Martinice v Krkonoších-Kunčice nad Labem-Hostinné-TRUTNOV HL.N.,příj. 18.53
Doudin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 12-2006
Odesláno Úterý, 11. března 2014 - 11:22:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevím jestli je to už realita, nebo nějaká mimořádnost, ale dnes jsem v Pardubicích na EC1006 Regiojet poprvé viděl v provozu žlutý vůz WRmz.Zajímalo by mě, zda RJ provozuje WRmz jako klasický jídelní vůz, nebo je to jen náhrada jejich "Internet Café"...
Vystresovaný_otec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 3-2014
Odesláno Úterý, 11. března 2014 - 14:16:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

WRmz jezdí u RJ jako "Internet Café".
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 936
Registrován: 8-2012
Odesláno Středa, 12. března 2014 - 08:20:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

to kafe s novinama (teda čtu, budou dál) bylo docela fajn
Neříkejte to ale jančurobijcům, pro ně je to projev hlouposti substrátu, co se nechal "koupit" [happy].
ES499.0009
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1798
Registrován: 2-2009

Odesláno Středa, 12. března 2014 - 15:06:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.
Nejsem jančurobijec ani modrobijec ani jinej bijec,ale asi máš chuť tady rozjet nekonečnou debatu.[wink]
Hruska
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 3-2009
Odesláno Středa, 12. března 2014 - 15:36:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

R_1463Úpa: Zdravím, no, nemáš zrovna nenáročné požadavky [lol]

Nejlepší varianta, kterou si mi povedlo najít je buď přes Bahn.de, kde to vychází na 159,00 EUR/os. (oddíl Double Deluxe), přes cd.cz/eshop to vychází na 3332 Kč/os. Datum jsem vybral náhodně někdy za dva měsíce, cena se může měnit.

S tím kolem to může být trochu problém ... Jedině ho snad mít u sebe v oddílu, což je dost nepraktické. Jiná možnost mě nenapadá.

Určitě by šlo kombinovat různé národní nabídky, ale myslím si, že u toho CNL tím člověk cenu moc nesrazí, neboť to zase doplatí v plné ceně rezervace. CNL ČD eshop nabídka včetně rezervace mi přijde asi nejlepší a nejjednodušší varianta (u této relace).

(Příspěvek byl editován uživatelem Hruska.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Hruska.)
Fucza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1308
Registrován: 8-2003

Odesláno Středa, 12. března 2014 - 16:21:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

R_1463:
Minimum double deluxe by mělo být 119 euro za 1 osobu a co jsem projel nějaké dny dopředu na několik měsíců, tak se ta cena dá celkem běžně sehnat. U DB je předprodej o 1 měsíc dopředu než u ČD. Dnes u DB až na 12.7., u ČD až do 11.6. V eshopu ČD jde jen o přepočet a cena je na daný den stejná (v eurech). Může se však vyplatit to koupit u ČD v případě, že ten nejlevnější kontingent je vyprodaný a eshop DB nabídne obě jízdenky za vyšší cenu, pokud "zbývá" pouze 1 levnější. Eshop ČD dokáže dát do doublu jednu levnější a 1 dražší za cenu německého eshopu.
Podle vagonwebu a jeho řazení by 8 kol do Amsterdamu měl umět vůz na sezení, ale nevím, jak to udělat s jízdenkou na kola. Leda je tam zamknout. Ale jak v praxi s tím kolem nevím.
Kubze
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 737
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 12. března 2014 - 20:45:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

R_1463, Fucza:

Kolo stojí 10 Euro a bude přepravováno ve voze 174, kde jsou na kola háky. Doporučuji s sebou vzít zámek. Rezervaci na kolo lze koupit jak přes DB eshop (při nákupu jízdenky), tak u přepážek ČD.
Doporučoval bych předně eshop DB, až pak ČD.
R_1463Úpa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1088
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 13. března 2014 - 16:44:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Paráda pánové, díky moc! Resp. lze sehnat ten oddíl s vlastní sprchou a záchodem i jako běžný double? Vím, že na Budapest se to dalo zaonačit, protože WLABmz nebyl garantovaný a kvůli možnosti WLABmee se deluxe neprodával..Pokud ano, do jaké číslo oddílu má ten se sprchou a záchodem...Je to pro kamaráda, jede na dovolenou do Nizozemska, tak si chce zpříjemnit cestu. Ještě jednou díky moc všem!!!

Rychlík: PRAHA HL.N.,odj. 15:05 -Praha Libeň-Nymburk město-Křinec-Rožďalovice-Kopidlno-Jičín-Ostroměř-Lázně Bělohrad-Nová Paka-Nová Paka město-Stará Paka-Roztoky u Jilemnice-Martinice v Krkonoších-Kunčice nad Labem-Hostinné-TRUTNOV HL.N.,příj. 18.53
Fucza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1309
Registrován: 8-2003

Odesláno Čtvrtek, 13. března 2014 - 21:12:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

R_1463:
Resp. lze sehnat ten oddíl s vlastní sprchou a záchodem i jako běžný double?

Domnívám se, že ne. Na 456 jsou všechny 3 lůžka (Amsterdam, Curych i Kodaň) WLABmz a rozdělení na economy/de luxe je už v samotném nákupu (i cenově). Tam bude asi i jako záloha WLABmz, nevím. Navíc si stejně u nákupu Sparnight nejde zvolit kupé.
Já včera zrovna kupoval double na léto do Kodaně a po vašem dotazu jsem se díval i na ten Amsterdam a zjistil jsem, že do Kodaně ty nejlevnější ceny nejsou dostupné a do Amsterdamu ano. Čili za cenu economy do Kodaně je deluxe do Amsterdamu. Myslel jsem, že se minimální ceny Sparnight nebudou v létě vůbec vyskytovat.

edit: Oddíly deluxe by měly být 6 (32-36), 8 (42-46) a 10 (52-56)

(Příspěvek byl editován uživatelem Fucza.)
Kubze
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 738
Registrován: 6-2002
Odesláno Čtvrtek, 13. března 2014 - 21:20:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

U vlaků CNL je DeLuxe oddíl garantovaný, takže tam jedině s jízdenkou pro první třídu.
Volné provozní WLABmz se pak nasazují spolu s WLABmee na všechny destinace EN Metropol, kde tudíž Deluxe oddíl garantován není, takže zde stačí jízdenka pro druhou třídu. Není důležité číslo oddílu ale postelí, protože systém prodává je. Jde o čísla (odspodu) 32,34,36 (odd. 6); 42,44,46 (odd. 8); 52,54,56 (odd 10).

Tak nějak jsme tady byli s Fuczou stejně [happy]

Jinak ty minimální ceny jsou stejně zajímavé, protže 119 Euro je určeno pro vnitroněmeckou přepravu a z ČR by měla cena začínat na 139 Euro.

(Příspěvek byl editován uživatelem kubze.)
Fucza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1310
Registrován: 8-2003

Odesláno Čtvrtek, 13. března 2014 - 21:44:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kubze:
Minimální ceny Sparnight (globální cena) jsem uváděl z letáčku ČD, kde je double deluxe od 119 euro.
Na webu DB ty ceny s letáčkem všechny souhlasí, jen právě u deluxe jsou nižší. Tam je double deluxe od 99 euro.

Jen prostě záleží kam a na kdy jsou ty nejnižší ceny vůbec dostupné. Do Kodaně nehrozily, do toho Amsterdamu mě překvapilo, že těch 119 euro je běžně dostupné. I když pokud došlo ke snížení na 99 euro, tak už to není minimum :-)
Kubze
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 739
Registrován: 6-2002
Odesláno Čtvrtek, 13. března 2014 - 22:24:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fucza:

Letáček ČD je platný k 1.1.2013, tudíž bych nespoléhal na jeho aktuálnost.
Váš odkaz na web DB směřuje na jeho rakouskou mutaci. Dle mě je tam chyba, protože pokud klikáte logicky "Startseite -> Züge", máte už pak na výběr jen AZ nebo CNL. Pak se dostanete sem. Váš odkaz mi to našlo jen přes vyhledávání na této rakouské mutaci.
Jako jediné vysvětlení německých cen na spojích do Amsterdamu mě napadá využívání v Holandsku lokomotiv a licence DB Schenker (DB AZ tam nespolupracují s NS), takže by se tento úsek mohl chápat jako "vnitro".

(Příspěvek byl editován uživatelem kubze.)
Fucza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1311
Registrován: 8-2003

Odesláno Čtvrtek, 13. března 2014 - 22:36:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kubze:
Letáček je sice rok starý, ale co jsem hlídal cenu na tu Kodaň tak double economy se taky dalo za uváděnou cenu 158 euro (2x79)sehnat. Ale jen na některé dny na březen, duben (pochopitelně dlouho dopředu). Na sezónu ne. A protože všechny ty minimální ceny v letáčku seděly, tak jsem ani neuvažoval, že by tohlo být už jinak.
Kubze
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 740
Registrován: 6-2002
Odesláno Čtvrtek, 13. března 2014 - 23:33:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kouknul jsem ještě na eshopu DB na ceny na Kodaň i Zürich a odpovídají tomu ČD letáčku. Jak budu mít možnost, tak se na ceny přeptám. Třeba máme nějakou vyjímku. Někdy od roku 2011 tarif CNL rozlišuje ceny na "vnitro" a "mezinárodní" a vím, že se tohle dodržovalo. Třeba ceny na trasách Basel - Kodaň, Venezia - Münich odpovídají dražšímu tarifu...
R_1463Úpa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1089
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 16. března 2014 - 23:22:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chápu tedy prosím dobře, že nejde dohromady CNL Sparnight a double deluxe? (nutnost jízdenky první třídy¨)...

Rychlík: PRAHA HL.N.,odj. 15:05 -Praha Libeň-Nymburk město-Křinec-Rožďalovice-Kopidlno-Jičín-Ostroměř-Lázně Bělohrad-Nová Paka-Nová Paka město-Stará Paka-Roztoky u Jilemnice-Martinice v Krkonoších-Kunčice nad Labem-Hostinné-TRUTNOV HL.N.,příj. 18.53
Kubze
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 741
Registrován: 6-2002
Odesláno Pondělí, 17. března 2014 - 02:13:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nene. SparNight je forma globálního jízdného - jízdenka s integrovanou rezervací. Pokud si koupíte SparNight do kategorie DeLux, jízdenka 1.tř. je v něm započítána. Více viz odkaz od "Fucza" na již zmiňovaný letáček ČD
R_1463Úpa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1090
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 18. března 2014 - 20:19:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, díky moc! [ok]

Rychlík: PRAHA HL.N.,odj. 15:05 -Praha Libeň-Nymburk město-Křinec-Rožďalovice-Kopidlno-Jičín-Ostroměř-Lázně Bělohrad-Nová Paka-Nová Paka město-Stará Paka-Roztoky u Jilemnice-Martinice v Krkonoších-Kunčice nad Labem-Hostinné-TRUTNOV HL.N.,příj. 18.53
Rikin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 338
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 20. března 2014 - 06:09:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jarní nabídka 2014 ČD Restaurant:
Krém z jarního špenátu, chlebové krutony
Mladý králík s nádivkou, brambory na másle, okurkový salát
Býčí krk pečený "přes noc" s omáčkou s bílými žampióny, staročeské šťouchané brambory
Salát z mladé zeleniny a listy salátů, čerstvý sýr a vejce
Domácí lívance s rebarborovou omáčkou a šlehačkou
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3886
Registrován: 9-2006

Odesláno Čtvrtek, 20. března 2014 - 14:56:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rikin: Větší chuť než jen název udělá pohled na to jídlo. [proud]

Jarní nabídka 2014
Rikin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 339
Registrován: 2-2005

Odesláno Pátek, 21. března 2014 - 22:48:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To já jen pokud by někdo neměl FB. Odkaz jsem zapomněl zkopírovat...
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5082
Registrován: 3-2007
Odesláno Sobota, 22. března 2014 - 19:50:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A "jarní nabídka" se bude nabízet ve vozech od kdy ? Od podzimu ?
Dneska jsem jel EC 149, jídelák WRmee, chodba široká, jednosedadlový stoleček jako pro trpaslíky. Brambory nebyly, prý nepřivezli a nevyzbrojeno, tak jsem si dal tedy boršč a oproti ošatce voňavého chleba před cca měsícem na Haškovi, to byly 4 skroječky oschlého chleba.
Sice se mě byl pan vrchní snaživě asi 3x zeptal, jestli jsem spokojen, ale nad pomalostí obsluhy (po 13 minutách se mne někdo přišel zeptat, co si přeji, ve voze včetně mne 4 lidé, převážně popíjející sodovku u noťasu) tedy moc ne, nad sortimentem taky ne no a když kouknu na stránky JLV, tak v rubrice "Novinky v jídelních vozech" visí článek s hrdým nápisem

ZIMNÍ SEZONA PŘIPRAVENA … (10.12.2013)
S novým grafikonem na železnici již tradičně přichází novinky v jídelních vozech ČD RESTAURANT. Pro zimní sezónu 2013 jsme připravili např. … »


Nojo, říkám to pořád - žádný standard.
Nabídka byla tedy naštěstí UŽ zimní, i když máme jaro.
Jinak boršč byl dobrý a Budvar taky.
J. Kučera nereg.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.234.221
Odesláno Sobota, 22. března 2014 - 20:09:09    Odkaz na tento příspěvek  

Nevim jestli to bylo na tom FB profilu nebo kde, ale psalo se ze jarni nabidka ma byt tusim snad od 2.4.?

Ale nic to nemeni na tom, ze na webu JLV by to tedy byt mohlo...
Ec_174_jan_jesenius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 567
Registrován: 6-2008

Odesláno Sobota, 22. března 2014 - 20:16:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím,chtěl bych se zeptat,před týden jsem byl v Bohumíně a všiml jsem si tam odstaveného vozu Bcm841 (55-80 049?)Bylo to hodně z dálky,zajímalo by mě,co je s ním zamýšleno?.
Děkuji moc

trať 310...místo na kterém jsem vyrůstal.. 742,749,751,851 a další kouzelné stroje,které k této trati prostě patří jsou neodmyslitelnou vzpomínkou na provoz,který tu kdysi byl...čest jejich památce[andel][vypravci]
Javy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1536
Registrován: 9-2003

Odesláno Sobota, 22. března 2014 - 21:50:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V tuto chvíli má údajně zadřený ložisko.
Ec_174_jan_jesenius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 568
Registrován: 6-2008

Odesláno Sobota, 22. března 2014 - 23:15:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Javy: Děkuji za informaci[wink]...tak jsem zvědav,jak se s ním v budoucnu naloží...

trať 310...místo na kterém jsem vyrůstal.. 742,749,751,851 a další kouzelné stroje,které k této trati prostě patří jsou neodmyslitelnou vzpomínkou na provoz,který tu kdysi byl...čest jejich památce[andel][vypravci]
1510015
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 946
Registrován: 1-2010
Odesláno Neděle, 23. března 2014 - 09:24:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud ještě patří ČD, tak by se dal rekonstruovat na ARmpee..

Web a fotogalerie
Koženka je fuj[pozor]
loophole
Neregistrovaný host
Odeslán z: 91.197.118.74
Odesláno Neděle, 23. března 2014 - 11:37:24    Odkaz na tento příspěvek  

Rekonstrukce jedineho vozu by asi vychazela ekonomicky hodne mizerne...[ko]
Vagoňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 246
Registrován: 8-2013

Odesláno Neděle, 23. března 2014 - 12:25:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

On ten Bcm je vlastně jeden jediný svého druhu, vyčleněn pro zájezdy železničářů. Má lehátka a bufetový oddíl. V Bohumíně by měl stát pořád, je to jeho dom. stanice. Viz: http://www.alanbutschek.cz/rady/rada_bc_nov.htm (rolovat až na Bcm)
Vystresovaný_otec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 3-2014
Odesláno Neděle, 23. března 2014 - 13:17:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak ať se udělá nějaký dodatek k smlouvě s Pars Nova a může se z toho udělat Bdmpee.
1510015
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 948
Registrován: 1-2010
Odesláno Neděle, 23. března 2014 - 13:34:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

loophole: pokud je to myšleno tak, že by vznikl atyp, tak by nevznikl - ARmpee už jsou. Pokud by to bylo kvůli "znovuvýrobě" nějakých dílů v malém počtu, tak to asi ano.
Vystresovaný otec: sice při modernizaci na Bdmpee zbyde holá kastle, ale série vozů BRcm se od Bmee asi mírně liší..

Web a fotogalerie
Koženka je fuj[pozor]
R_1463Úpa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1097
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 24. března 2014 - 10:38:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A co z toho udělat naše jediný slušný lehátko? [satan]

Rychlík: PRAHA HL.N.,odj. 15:05 -Praha Libeň-Nymburk město-Křinec-Rožďalovice-Kopidlno-Jičín-Ostroměř-Lázně Bělohrad-Nová Paka-Nová Paka město-Stará Paka-Roztoky u Jilemnice-Martinice v Krkonoších-Kunčice nad Labem-Hostinné-TRUTNOV HL.N.,příj. 18.53
Trainfun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 289
Registrován: 6-2009

Odesláno Pondělí, 24. března 2014 - 20:46:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rikin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 341
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 25. března 2014 - 14:08:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

U lívanečků to trochu přepískli :-)
Rosti
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.20.30
Odesláno Čtvrtek, 27. března 2014 - 21:43:14    Odkaz na tento příspěvek  

Tisková chyba, cena bude 45,- [jidlo]
-MS-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 178.255.168.6
Odesláno Pátek, 28. března 2014 - 14:41:36    Odkaz na tento příspěvek  

R_1463Úpa: a k čemu je dobrý jeden specifický exemplář vozu? Mnohem lepší bude, když se přestaví na něco co je v provozu, např. na ARmpee...
Východočech
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 2-2012
Odesláno Pondělí, 31. března 2014 - 19:46:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

chlapi, jak je na tom EC 124 BEČVA s jídelákem,vozí ho už? ? V jř je napsáno ode dne vyhlášení , pozejtří s tim pojedu byl bych rád ,dík za info
423 0145
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.4.123
Odesláno Úterý, 01. dubna 2014 - 08:31:08    Odkaz na tento příspěvek  

Včera na 124 myslím že byl, ale jistý si nejsem.
R_1463Úpa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1117
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 04. dubna 2014 - 13:13:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prosím, máte tip, proč nejde koupit rezervace na kolo na Praha-Amsterdam na 6.6? Ani na webu db.de, ani na cd.cz/eshop. na cd.cz by to mohlo být tím, že je to více jak čtvrt roku dopředu..ale když tam dám 2.6., což je méně než ty 3 měsíce, tak to taky nejde...Jak to mám prosím tedy koupit? Na pokladně cd i student agency vědí velký hovno, resp. se jim tam ukazují poslední 4 místa na kolo, který ale nejdou prodat..Já potřebuju dvě místa pro kolo. Díky moc!! Spěchá

Rychlík: PRAHA HL.N.,odj. 15:05 -Praha Libeň-Nymburk město-Křinec-Rožďalovice-Kopidlno-Jičín-Ostroměř-Lázně Bělohrad-Nová Paka-Nová Paka město-Stará Paka-Roztoky u Jilemnice-Martinice v Krkonoších-Kunčice nad Labem-Hostinné-TRUTNOV HL.N.,příj. 18.53