K-report
 

Archiv diskuse LEO Express do 23. 02. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Železnice » LEO Express » Archiv diskuse LEO Express do 23. 02. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Miroslav Zikmund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Úterý, 19. února 2013 - 19:49:08    Odkaz na tento příspěvek  

ad Křivi : nelze vyloučit, že přátelské vztahy strojvedoucích "konkurenčních" dopravců jsou dány tím, že oba jsou na výplatní listině obou dopravců ... pro všechny zúčastněné jsou tyhle pracovně právní vztahy výhodné ...
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.79.110.72
Odesláno Úterý, 19. února 2013 - 22:36:45    Odkaz na tento příspěvek  

(pokračování ze včerejška)
Obvykle píšu příspěvky buď extrémně stručné, nebo extrémně rozvláčné. Tentokrát jsem zvolil druhou variantu a jelikož mne zatím nikdo neposlal do hajzlu, pokračuji ještě třetí den s tímtéž tématem srovnávací jízdy. Pro osvěžení, jedná se o tyto vlaky:

Cesta tam (12.2): Plzeň R 757, Praha SC 513, Ostrava Sp 1619, cíl Č. Těšín
Cesta zpět (13.2.): Těšín Ex 146, Bohumín LE 1360 - všechny tři třídy, Praha R 764, cíl Plzeň

TÉMA JÍZDNÉ, JÍZDENKY, REZERVACE

LEO Economy:

Za jízdenku Bohumín - Olomouc jsem zaplatil přímo ve vlaku 112,- Kč. Při vzdálenosti 114 km je to něco přes 98 hal/km.
U několika vlaků týdně se na webu vyskytuje cena 65 Kč, což je cca 57 hal/km.
pro srovnání: ČD akční jízdné IN 25 je 102 Kč (cca 89 hal/km) a ČD akční bez IN-karty je 120 Kč (cca 1,05 Kč/km)
Výhoda Leo:
- je nejlevnější, ale jen u malého počtu vlaků (přizpůsobení programu jedinému levnému vlaku denně je nepraktické), u ostatních vlaků je jízdné na úrovni akčního jízdného ČD
- jizdenky se dají za stejnou cenu koupit na internetu, u pokladny i ve vlaku, podle toho, jak to cestující operativně potřebuje.
- alespoň minimální bezplatný servis a internet je zajištěn, u Ex ČD by člověk ve 2. tř nedostal nic, také možnost placeného občerstvení záleží u ČD na konkrétním vlaku.
Výhoda ČD:
- akční jízdenky platí ve všech vlacích, ale musí se koupit u pokladny, ve vlaku nelze. Tabulky akčního ceníku ČD jsou NEUVĚŘITELNĚ nepřehledné!
- ve vlacích ČD je více místa a klidnější chod, občas ovšem méně kulturní prostředí.


LEO Business:

Jízdné Olomouc - Pardubice placené ve vlaku činilo 292 Kč, to je při tarifní vzdálenosti 146 km přesně 2 Kč/km.
Pokud odečtu servis (viz včerejší příspěvek), zbylo na jízdné asi 240 Kč.
Ve středu a v sobotu se v nabídce ojediněle objevuje jízdné 244 Kč (asi 1,67 Kč/km), po odečtení servisu by to pak bylo něco pod dvě stovky.


LEO Premium:

Jízdné Pardubice - Praha placené ve vlaku činilo 367 Kč , to je při tarifní vzdálenosti 104 km cca 3,52 Kč/km.
Pokud odečtu servis (viz včerejší příspěvek), zbylo na jízdné asi 230 Kč.
V nabídce ojediněle objevuje jízdné nižší, v sobotu dokonce 242 Kč, po odečtení relativně kvalitního servisu by pak zbylo na jízdné jen asi 110 Kč!!! (sobotní výlet pro šotouše?)
(pokračování)
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 67454
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 19. února 2013 - 22:50:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Narozdíl od jiných dlouhých příspěvků má cenu tyto číst.



Tabulky akčního ceníku ČD jsou NEUVĚŘITELNĚ nepřehledné!

Určitě víc lidí hledá nějaké tabulky, anebo si nechají cenu ukázat při vyhledávání spojení (i s variantami)?

Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.79.110.72
Odesláno Úterý, 19. února 2013 - 23:28:20    Odkaz na tento příspěvek  

ČD Pendolino:

akční jízdenka Praha - Český Těšín (Třinec) za 300 Kč. Při 402 km to je 74 hal/km!!! Tatáž jízdenka bez IN-karty stojí 340 Kč, tedy 84 hal/km - taky pěkné. Koupeno v Praze těsně před odjezdem, spolu s místenkou na Pendolino za 120 Kč. (Obvykle kupuji v automatu za 116), na úseku Praha - Ostrava se tak zvýší cena inkarťákům asi o 32 haléřů na 1,06 Kč/km. Jelikož mám časový doplatek na první třídu, mám příplatek na Pendolino v podstatě zdarma, neboť bezplatné služby v první třídě jsem ve včerejším příspěvku vyčíslil asi na 110 Kč.
Poznámka: u Pendolina i LEO Expresu se dost rozmohlo kupování rezervací těsně před odjezdem nebo ve vlaku. (Pendolino už takovou - ač tarifně krkolomnou - variantu taky umožňuje. Proto zde uveřejňované počty rezervací a volných míst nepovažuji za srovnatelné s RJ. Obsazenost LEO i Pendolina byla něco přes 50%)


ČD - rychlíky Plzeň - Praha a zpět:

akční jízdenka za 80 Kč, při 113 km je to 71 hal/km.
Bez IN karty za 100 Kč, tedy 97 hal/km.
Vzhledem k časovému doplatku na jedničku pohodlná cesta v klimatizovaném a příjemně vytopeném kupátku v Aee.

"Simova odbočka":
Zatímco já tvrdím, že kvalita služeb ČD mezi Plzní a Prahou vzrostla poslední dobou o 300%, Vy jste přesvědčen o opaku. A možná se nemůžeme shodnout právě kvůli té třídě.
Ve dvojce byly vždy nejpohodlnější mnichováky, na chebských rychlících jezdí část komplet plyš-najmrdů a část koženek v najmrd-laku, ale člověk si vybere. Nejhorší jsou klatováky, kde koženky převažují a těmi Vy zrovna jezdíte. Já těmi vlaky jezdím opačným směrem na Špičák na lyže - a mám pocit, že by tam bylo lepších vozů škoda.
Na Prahu je v jedničkách opačná situace: na klatovácích komplet reko AB (ale proč si uvšechvšudy nevlezete do dvojky tam?) s tlustě čalouněnými měkkými křesly a většinou opravenými podvozky, na chebácích Aee v dobrém stavu, občas velmi pohodlná reko A - platí totéž, co pro AB. Nejhorší jedničky jsou na mnichovácích, zejména tvrdým sedadlům Alexu nebo debilnímu vrúteckému ARcosi ČD se vyhýbám. Jistě můžete jezdit čím chcete, ale myslím, že platíte daň za svou afinitu k RJ. Kdybyste použil akčních jízdenek ČD na celou cestu z Plzně do Ostravy a k tomu si koupil za 250 Kč týdenní příplatek na 1. třídu, tak možná budete mít víc pohodlí po celou cestu a při jízdě Pendolinem si svou místenku 1. třídy projíte v občerstvení a k tomu si můžete připlatit jedno točený do skla. To je samozřejmě věc názoru, nechci Vám do toho mluvit.


Závěr: toto několikadenní povídání bylo hlavně o Leoexpresu - a ten doporučuji každému vyzkoušet a udělat si o kladech i záporech vlastní obrázek.
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.79.110.72
Odesláno Úterý, 19. února 2013 - 23:29:45    Odkaz na tento příspěvek  

MZ: Dík
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.79.110.72
Odesláno Úterý, 19. února 2013 - 23:35:46    Odkaz na tento příspěvek  

ToD: Napadlo mne, jestli se způsobem, který popisujete, neprojevuje z neznámých důvodů zadní podvozek ve směru jízdy? Já měl podobné dojmy z Economy na konci vlaku, ale v Premium směrem vpřed to bylo mnohem lepší. (Nebo už jsem si v Economy zvyknul na horší?) Jsou věci mezi nebem a zemí...
Vozejk78
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 105
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 19. února 2013 - 23:37:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Křivi: Taktéž děkuji za obsáhlý a zajímavě pojatý trip report.
Bobmaster
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.236.142
Odesláno Středa, 20. února 2013 - 00:51:10    Odkaz na tento příspěvek  

Křivi já taky děkuju za obsáhlý report, moc příjemně se to čte. Co Sima tak trošku znám, myslím že ví co dělá a volba je jenom na něm
Lexa_karel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 599
Registrován: 12-2009
Odesláno Středa, 20. února 2013 - 08:11:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Křivi: po delší době bylo zase co číst. Věcné, bez emocí. Díky
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2435
Registrován: 11-2009

Odesláno Středa, 20. února 2013 - 15:25:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud to nekdo nechce cist, at to necte - berte to jako "otevrenou diskusi" s Krivim a nikomu ten prispevek ani nazory nevnucuju.

Křivi > dik za pokracovani

Ted par reakci:
Tabulky akčního ceníku ČD jsou NEUVĚŘITELNĚ nepřehledné! a reakce MZ: víc lidí hledá nějaké tabulky, anebo si nechají cenu ukázat při vyhledávání spojení (i s variantami)?

Ja to vidim asi takto; pokud hledam spojeni typu "v patek koncim ve dve a pak se chci dostat do Bohumina", jsou mi tabulky v principu k prdu, protoze pripada v uvahu jen par vlaku a jeste se da predpokladat, ze nektere varianty uz budou vyprodane ... takze to chce zjistit aktualne platnou nabidku na volna mista v danem vlaku a podle toho se rozhodovat.

Naopak, jeslize je zadani ve smyslu "za mesic maji vnoucata tejden prazdniny a chci se s nimi podivat na jeden den do Prahy", ma zde tabulka (pokud to nelze popsat jednoduseji algoritmem) svoje nezastupitelne misto. Najit si napred ty vyhodne spoje, zjistit jak mi vyhovuji ... a teprv v pripade, ze si to s jejich pomoci naplanovat nedokazu, jdu patrat po tech drazsich variantach.


po odečtení relativně kvalitního servisu by pak zbylo na jízdné jen asi 110 Kč!!! (sobotní výlet pro šotouše?)


Asi se casy meni, ja mel za to, ze sotousi zpravidla netouzi po luxusu a super servisu na koridoru, ale naopak nostalgicky prahnou po otviracich oknech v kozenkovych kupe poloprazdneho vlaku

Koupeno v Praze těsně před odjezdem, spolu s místenkou na Pendolino za 120 Kč. To je zakladni cena za jednickovou mistenku kdykoliv, nebo uz nejaka akcni? Mam dojem, ze jsme to nedavno s babilonem pocitali a jednickova plackarta byla podstatne drazsi, nez dvojkova ...


A k te moji odbocce;

nejsme ve pri, ze to slo nahoru ... jen se neshodneme na tom, ze to je zrovna 300% :-)

A tedy konkretne. Se dvojkou souhlasim, tezko srovnavat (A)B (byt v plysi) s cimkoliv jinym, co zde jezdi. Nicmene, u dvojky sla cena docela dolu (i kdyz treba pro nekoho, kdo pendluje z Rokycan do Berouna to platit nemusi), takze to, ze se nijak vyrazne uroven nezvedla zde aspon nejak kompenzovano je.

To je samozřejmě věc názoru, nechci Vám do toho mluvit.
Naopak, ja jsem rad, kdyz mi do toho kecate ... vazne. Se zlutymi jsem letos zatim nejel, LEČO vyzkousene nemam a protoze mi neni jedno, "v ci naruci" a v jakem komfortu stravim cca 6 + 6 hodin sveho volna behem jednoho vikendu, vitam prakticke zkusenosti z provozu toho ci onoho vlaku - pro co se priste rozhodnu, zatim nevim, ale vim jiste, ze to nechci nechat na loterii tak, jako to bylo donedavna u modrych zvykem.

Jednickou jsem zde prestaval jezdit v dobe, kdy vrcholem bylo preplysovane AB na jednom z klatovaku, jinak to byl vzdy vyhradne blesak nebo (v pripade nemcu 35x) vcelku rozumna emzeta ... takze v podstate oba extremy celeho mozneho rozsahu jednickoveho komfortu => rozhodoval jsem se podle toho, na jaky vlak mi to casove vychazelo.

Hlavne to ale vychazelo rozumne jako cely balik - priplatek do jednicky, pendolino a plackarty na vikendovou cestu tam a zpatky me vysly na litr a pritom bylo obzerstveni v cene a diky "garanci zasuvek" (u kterych se ukazalo, ze neni garantovano, ze budou fungovat) mi notes vydrzel i ty dve hodiny ve druhem vlaku (a pokud jsem se trefil na nemce, byly zasuvky i v nem) a ja mohl behem cesty neco udelat. Noviny jsem nepotreboval, obzerstveni vyuzil (tenkrat bylo hln v Praze v reko, takze nic lepsiho tam stejne sehnat neslo) a jako celek to proste fungovalo (pokud to fungovalo - pruser byl, ze ne vzdy se stihl pripoj).

A ke zlutym jsem utekl proto, ze mi to nabizelo - opet jako celek - srovnatelny balik sluzeb, ale za nizsi cenu a s vetsi flexibilitou.

Kdybyste použil akčních jízdenek ČD na celou cestu z Plzně do Ostravy

... tak pokud bych si to nerozdelil, prodelal bych na tom (aspon pri me posledni jizde) pres stovku.... a tohle je tak nejak neco, co se mi ekluje, abych jako cestujici ve vernostnim programu (aspon takova je oficialni definice modre skrabky) musel vyuzivat klicek a vyhybat se klackum pod nohy... v tomhle proste RJ zabodovali, kdyz podobne "zakernosti" maji v podstate mensi mire a rozhodne to nemaji tak okate, takze na cestujiciho to pusobi vstricneji.


Ale zpatky k tematu; pokud jste u cernych platil ve vlaku, lisi se ceny ve srovnani s tim, co je na webu? Pokud tam vyrazny rozdil neni, byl by to asi favorit z hlediska flexibility, protoze - aspon to na me tak zatim pusobi - prakticky nikdy neni plny, spis naopak.

A z hlediska pohodli ... verim tomu, ze s mistem ani v economy pruser byt nemusi, nicmene, pokud byste byznys a economy mel subjektivne srovnat s komfortem klasickeho sestimistneho kupe prvni nebo druhe tridy (Aee/Bm/Bmz) cestou tam pro praci a cestou zpet pro odpocinek ... co byste si vybral na ctyrhodinovou cestu a proc?

Ja osobne se vyzkouseni cernych nijak nebranim, ale pokud mam pristi cestu podnikat s partnerkou, koukam na to ve smyslu "byznysabtajl zlutych nebo prinejhorsim pendolino" ... a teprv pokud by ani jedno z toho neklaplo, chci vybirat dal.

ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
červ
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.203.156.5
Odesláno Středa, 20. února 2013 - 17:03:07    Odkaz na tento příspěvek  

Sim: Místenka v 1.tř. SC je za 120/200 kč (In/out). O víkendu ještě lze využít toto: http://www.cd.cz/vnitrostatni-cestovani/jizdenka/jizdne-a-slevy/- 15441/
LEOman
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.47.152.38
Odesláno Středa, 20. února 2013 - 17:10:39    Odkaz na tento příspěvek  

Sim: cena ve vlaku LE je vzdy stejna jako cena na netu (v danem case)...
Tom954
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.79.108.150
Odesláno Středa, 20. února 2013 - 18:16:42    Odkaz na tento příspěvek  

Nechce se mi tu zpětně pročítat to kvantum příspěvků, ale mohl by mi někdo říct, zda u LE je stejná cena za jízdenku koupenou přes internet a jízdenku koupenou na přepážce?
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.79.110.72
Odesláno Středa, 20. února 2013 - 18:43:05    Odkaz na tento příspěvek  

A PŘIDÁVÁM JEDNO BONUSOVÉ SROVNÁNÍ!!!
Na jeden druh kolejové dopravy jsem totiž zapomněl.

TRAMVAJ DP PRAHA, HLAVNÍ NÁDRAŽÍ - OLŠANSKÉ NÁMĚSTÍ
(Před odjezdem do Těšína jsem měl nějaké jednání v Praze.)
Jízdné: 24 Kč
Vzdálenost podle Mapy.cz: 1665 metrů
Jízdné za 1 km: 14,40 Kč - tedy čtyřnásobek Premium class v Leo Expresu. A pak ať někdo řekne, že je to jen tramvaj :-)
komfort: k stání
servis: chyběl mi nějaký nápoj
nadstandard: řidička + 20 kg nad standard
usměvavost zaměstnanců: doma po šichtě
vozidlo: T3SUCS nereko, cca 30 let
koženka: kéž by byla!
Dotace DP Praha: bez 10% stejné, jako objednané výkony ČD v celé republice od krajů i MD.
Flexibilita: absolutní, všichni se vešli
Obsazenost: místa k sezení 104% (jedna studentka na klíně přítele), k stání 100%
PPP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.145.209.23
Odesláno Středa, 20. února 2013 - 18:51:41    Odkaz na tento příspěvek  

V pátek v 16:09 z Prahy pojede dvojče :-)
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.79.110.72
Odesláno Středa, 20. února 2013 - 19:11:49    Odkaz na tento příspěvek  

PPP: Koukám. Už to prodává soupravu FJKHG. Na hlavním možná problém s kolejí.
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.79.110.72
Odesláno Středa, 20. února 2013 - 20:09:33    Odkaz na tento příspěvek  

Lexa, Bobmaster, Vozejk: Dík

Sim: Ano, v tom smyslu, že se rozhodnu těsně před odjezdem a je-li volno, vlezu do vlaku a koupím si jízdenku za stejné jízdné, jako u kasy a na netu, je skutečně nejflexibilnější Leo.
Ve smyslu největší nabídky volných míst bez rezervace a největšího počtu vlaků jsou nejflexibilnější ČD. Do první třídy běžných vlaků si nikdy rezervace nekupuji, přijdu k časově aktuálnímu vlaku, sednu a jedu. Jízdenku mám předem, ve vlaku nejsou dostupné nejvýhodnější tarify a k tomu ještě ta přirážka... Akční jízdenky dělím v Praze a nevadí mi to. Pendolino si kupuji těsně před odjezdem.
RJ je pro mne málokdy použitelný, nedovedu si představit, že uprostřed důležitého jednání vytáhnu mobil a začnu si přebukovávat vlak, který nestíhám. Potřebuji přijít na nádraží a jet. Který dopravce mi to nabídne, vyhrává. Plánovat si možná můžu soukromý výlet o víkendu. Ale nechce se mi. Mám improvizaci rád. Život je pak zajímavější.
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1067
Registrován: 9-2003
Odesláno Středa, 20. února 2013 - 21:38:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prosím o překlad:
Jaké dvojče - LEO?
Co je FJKHG?

Rozpočtová odpovědnost teplického primátora by měla být vzorem vládě.

Půjčit si 100 000 a našetřit 100 000 je minimálně 300 000 rozdíl.
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.79.110.72
Odesláno Středa, 20. února 2013 - 21:44:31    Odkaz na tento příspěvek  

Franta: dvě spřažené soupravy, označení vozů písmeny v rezervačním systému.
PPP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.145.209.163
Odesláno Středa, 20. února 2013 - 21:52:13    Odkaz na tento příspěvek  

Ale to se jim někde zatoulalo "I" :-)
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.79.110.72
Odesláno Středa, 20. února 2013 - 22:07:12    Odkaz na tento příspěvek  

PPP: A CH?
Bobmaster
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.170.96.60
Odesláno Čtvrtek, 21. února 2013 - 00:16:50    Odkaz na tento příspěvek  

Křivi, já bych Váš styl nenazval improvizací, ale spíš operativním přístupem k cestování. Osobně tento způsob preferuju taky, než mít ve hře třeba 5 rezervací na 1 den a pak je postupně rušit, pořídím si jízdenku s co největším rozsahem možností a jedu jak se mi hodí. A co teprve když se rozhodnu jet o den později, to mám jako lovit a číhat, jestli se v nějakém žlutém vlaku náhodou neuvolní místo ? Děkuji, nechci. Jistě, můžu jet s někým jiným - třeba s ČD, u kterých Jančura očekává, že vyklidí trasu

Jinak to omezení servisu (placená voda v Economy) se začíná potvrzovat. Na jednu stranu to chápu, u lístku za 137 Kč do regionálního KISSu nečekám kytku na záchodě ani E-dortík za 9, ale zrušit tohle v zemi, kde jsou stěžejní slova jako ZADARMO, SLEVA, LEVNĚ, AKCE a jiné to může být další hřebíček do rakve. Proslýchá se že hodný tatínek pomohl synáčkovi, který si koupil špatné vláčky (analogie k brejlovcům od Keuhna) a šel do toho s hlavou v oblacích a špatnou partou, ale jak to dopadne ukáže až čas
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2441
Registrován: 11-2009

Odesláno Čtvrtek, 21. února 2013 - 13:27:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Křivi, Bobmaster > ono zalezi hlavne na situaci a danych podminkach. Pokud jedu streku Plzen - Ostrava "v kuse", mam radsi, kdyz mam predem dany nejaky varianty a rovnou mam uz promysleny i urcity krizovy scenare, cimz minimalizuju riziko toho, ze zustanu nekde zbytecne viset bez moznosti s tim cokoliv udelat.

Ale pak jsem to taky praktikoval v rezimu, kdy jsem potreboval po ceste neco vyridit - tuhle v Praze, jindy v Olomouci. A pokud nemam moznost ani ramcove naplanovat, jak se to "vyrizovani" bude casove vyvijet, je samosebou nekdy lepsi vyuzivat varianty, ktera nedava takovou jistotu komfortu, ale je operativnejsi.

V tomhle ohledu me (jakozto cestujiciho) mrzi, ze "zvyseni flexibility" mistenek na pendolino je zalezitost spis marketingova, nez realne vyuzitelna - pokud by totiz bylo mozny plackartu do pendolina stornovat pres telefon/net a jet treba drivejsim expresem, bylo by to podstatne vice uzivatelsky privetive.

Do první třídy běžných vlaků si nikdy rezervace nekupuji, přijdu k časově aktuálnímu vlaku, sednu a jedu.

Taky jsem to takhle resil ... dokud jsem jednou ve vlaku nezabiral predposledni volnou sedacku ... za mnou bylo jeste par lidi. Jeden z nich mel kliku na tu posledni sedacku a dva meli mistenku ... a jeden vyhazoval pana ze sedacky hned vedle me. V kostele by ze me meli radost, do odjezdu vlaku jsem se modlil, aby uz nikdo s mistenkou na moje misto neprisel ... od te doby uz bez mistenky lezu jen do vlaku, kam nejde koupit nebo kde mam jistotu, ze si sednu (tam, kam chci - a ne ze se budu mackat spolu s dalsima sedmi zoufalcema v kupe).

než mít ve hře třeba 5 rezervací na 1 den a pak je postupně rušit, pořídím si jízdenku s co největším rozsahem možností a jedu jak se mi hodí.

Problem u me byl ten, ze po dobu jezdeni se zlutymi se mi 2x hodilo, ze bylo mozne vse bezplatne zrusit (a nescetnekrat otocit smer cesty - misto abych jel ja za partnerkou do Ostravy jela ona za mnou do Plzne). U modrych jsem to v dane dobe resil nevyzvednutim elisky, dneska uz ani tohle nejde a jidenka se musi vylozene stornovat.

A samosebou nutnost mit u modrych dva ucty s neprenosnou jizdenkou, to tomu taky nijak nepridalo na prijemnosti. V tomhle byli zluti opravdu revolucni, ze bylo mozne resit vse na jednom miste.

btw, u LEČO by to mela byt taky jizdenka "anonymni" (= sparovana pouze s majlovou adresou) a prenosna, takze z hlediska rezervacniho systemu to asi fakt nabizi nejvice moznosti ... no uvidime, pokud nebude byzbysabtajl volnej, zkusim to uprednostnit pri pristi jizde pred klopidlem :-)

zrušit tohle v zemi, kde jsou stěžejní slova jako ZADARMO, SLEVA, LEVNĚ, AKCE a jiné to může být další hřebíček do rakve.

Docela zajimavy by mohl byt vysledek statistiky, pokud by v nabidce byla jizdenka bez niceho za xxx a zaroven ta sama jizdenka s vodou gratis za xxx+10 ... ceho by se prodalo vic ?

ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Aleš_Liesk.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1107
Registrován: 9-2011
Odesláno Čtvrtek, 21. února 2013 - 14:27:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud by to byla voda z Lídlu za 3.50, tak bezesporu těch za X + 10 s vodou zdarma
Nechápal jsem třeba, jak když v jednom super-hyper měli "akci" - pitíčko za 4.50, AKCE 3 kusy JEN 14.50, tak kolik lidí mělo v košíku několik těch izolepou slepených trojčat :-)))
Schválně jsem si vzal 3 jednokusy a pokladní upozornil, že slevu nechci
Petr03
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 1-2011
Odesláno Čtvrtek, 21. února 2013 - 23:52:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kontrolni dotaz. Zitra jedu do Opavy, ted jsem si oupil listek na 16:09. Cely den pozoruji, ze v shopu jsou uvedeny dva stejne casy. Pri vyberu mista jsem zjistil, ze ma listek na misto Jxxx. Ze by se spřahli dve jednotky ci pojede kazda zvlast. Uz se tak jelo? Vi nekdo vice? Urcite pak podam info z paluby.
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 67471
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 22. února 2013 - 03:13:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 479
Registrován: 8-2012

Odesláno Pátek, 22. února 2013 - 10:56:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na tom dvojčeti obdivuju, že vozy v druhé soupravě jsou značeny jinak, což je dobře, ale to to na tu jednu cestu přelepí?
Aleš_Liesk.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1108
Registrován: 9-2011
Odesláno Pátek, 22. února 2013 - 11:27:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V TGV mají vozy čísla pevně daná (1, 2, ...) a napsaná třeba i uvnitř vozu. Když se spojí dvě jednotky, tak to průvodčí obejde a ve druhé jednotce odsune clonku (stejné barvy jako obložení kolem) a najednou je z jedničky 11, ze dvojky 12 atd. Zřejmě pak nějakým vypínačem v útrobách soupravy se způsobí i to, že se "+10" aplikuje i na vnější označení vozů (už jsem nezkoumal, jestli při zpáteční cestě to přehodí, aby přední jednotka byla od 1, či to nechají být, aby za sedmičkou (či kolik to tam mají vozů) následovala 11 a ne za jedničkou 17.
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 843
Registrován: 4-2004

Odesláno Sobota, 23. února 2013 - 01:17:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim:
S tou rezervací mi to připomnělo, kterak jsem někdy na jaře 2005 jel IC 505 Jan Perner, s odjezdem v 17:42 z Prahy, po dvouhodinové díře, kromě "nadvlaku" Manažer za nekřesťanský peníz... Tehdy zřejmě ještě tolik lidí z Prahy necestovalo, všichni seděli doma, proto 2 hodiny nejel žádný jiný vlak z Prahy do Ostravy. Že se pravidelně v Perneru stávalo na chodbičce a u WC, to neřeším. Ale tehdy v pátek to bylo velmi výživné, proto jsem chtěl usadit výjimečně v 1. třídě s kilometrickou bankou v ruce. Přišel jsem na představek Apee, ale ve voze už však bylo plně obsazeno. Soudružka průvodčí prošla vůz, 2/3 lidí jí ukázalo jakésik průkazky a když došla ke mne, řekl jsem jí, že bych se rád svezl do Ostravy v 1.třídě a podával ji kilometrickou banku. Bohužel, soudruzi potřebují pohodlí, soudružka mě odkázala k WC do vedlejšího vozu Bee, přestože platící měl tenkrát přednost před služebním průkazem a tam mi odečetla příslušný počet km a já hezky stál až do Olomouce. Tehdy jsem to chápal - dosyp zaručen, kilometrická banka už zaplacená a konkurence do Ostravy leda po D1 + R46 + I/48 + R56. V duchu jsem si představoval, jaké by to bylo, až bude D1 dotažená až do Ostravy. O žluté barvě jsem nepřemýšlel, v té době žluté autobusy kdesi daleko bojovaly o vjezd na Liberecký autobusák.

Zřejmě je zapotřebí tyhlety zážitky potřeba neustále připomínat dnešním kinderšotoušům a příznivcům unitární železnice

České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
Petr03
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 1-2011
Odesláno Sobota, 23. února 2013 - 07:41:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak k dnesni jizde LE v 16:09 ( dvojce ). Nemám moc výhrad. Organizovaní velmi dobře, ja jsem seděl v sekci J, tato jednotka byla ve směru jízdy první. Označeno na dveřích na papíru, stevardi věděli kde jaké sekce jsou. Odjezd na čas. První zklamání bylo to, že nefungovala kamera. Následně dnes nebyl moc funkční ani internet po celou cestu. Možná způsobeno vše spojením dvou jednotek, a ještě to není doladěné. Obsluha v poho, nabídka skromná, pro mě nezajímavá. ( pro mého souseda byla nejdůležitější položka pivo, dal jich za celou cestu 7 ). Komfort jízdy v pohodě ( už vím, kam mam své drobné tělo skládat - vždy pouze na dvojsedačku, tam je místa dost ), jen mi přišlo, že ve složení z dvou jednotek už dosáhnutí max. rychlost není tak jednoduché. Aspoň se mi to tak zdálo. Jinak obsazenost vlaku: jednotka, kde jsem byl já, tak zhruba 98%, par mist bylo prázdných, ale jen jednotky. U druhé jednotky stejně. Příjezd do Svinova byl následující: ( všichni +10 m )
1. LE
2. 2 minuty na to SC
3. 7 min na to RJ
Obsazenost dle známého v SC tak 80%, hodně lidí prý vystoupilo v Olomouci. V RJ jsem měl také známého, ten to viděl taky nějak obdobně jako u LE.
Co mě u Lea překvapilo, že již není voda zdarma, za noviny jsme dostali Metro.
Tak to byl můj postřeh z páteční cesty.
blbínek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Sobota, 23. února 2013 - 07:56:25    Odkaz na tento příspěvek  

Zřejmě je zapotřebí tyhlety zážitky potřeba neustále připomínat dnešním kinderšotoušům a příznivcům unitární železnice

chudáčku ublíženej, maminka Tě přebalí..
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5110
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 23. února 2013 - 08:38:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budulinek4: Už tehdy jstesi mohl, stejně jako dnes u RJ či leo musíte zakoupit místenku.
StandaD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.24.108
Odesláno Sobota, 23. února 2013 - 09:02:21    Odkaz na tento příspěvek  

Budulinek4
Když jste tehdy přišel bez místenky k plně obsazenému vlaku ČD, mohl jste si vybrat, zda zůstanete na peróně, nebo pojedete na stojáka. Evidentně pro vás byla lepší ta druhá možnost.

Když dnes přijdete bez místenky k plně obsazenému vlaku soukromého dopravce, na výběr nemáte. Prostě zůstanete na peróně.

Slovy klasika: Zřejmě je zapotřebí tyhlety zážitky potřeba neustále připomínat :-)
Honzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 956
Registrován: 12-2003

Odesláno Sobota, 23. února 2013 - 09:02:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

AlLiesk. : to se řeší plně automaticky dvěmi kontakty ve spřáhle. Tam, kde je aktivní stanoviště jsou čísla nižší.
680tky to umĕj taky, jen to není možné používat. U zadní jednotky se po převzetí řízení přední jednotkou automaticky čísla 1-7 změní na 8-14

Gatto nero
NEJHEZČÍ ŽABOTLAM BYL POLOMÁČENÝ!
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2351
Registrován: 2-2004

Odesláno Sobota, 23. února 2013 - 09:26:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes je ale k dispozici výrazný přebytek kapacity, jeden z dopravců na stojáka stále bere a nemyslím, že by se to mělo změnit.

Chcete získat zajímavou a dobře ohodnocenou práci v železniční dopravě? Naučte se dobře německy!
Raquac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1290
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 23. února 2013 - 10:16:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budulinek psal psal o necem jinem - pise o tom, ze dostavali prednost rezisti bez mistenky pred platicimi cestujicimi (i kdyz take bez mistenky).
StandaD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.24.108
Odesláno Sobota, 23. února 2013 - 10:35:14    Odkaz na tento příspěvek  

Raquac dostavali prednost rezisti bez mistenky pred platicimi cestujicimi
Přednost dostal ten, kdo přišel dřív. Bez ohledu na to, kolik platí, nebo třeba neplatí vůbec. Běžně se stává, že student se slevou 25% sedí, zatímco plně platící cestující stojí (přišel později a má smůlu). Zrovna tak může sedět průvodce invalidy, který jede zdarma, a platící cestující bude stát, protože prostě přišel později.
U cestujících bez místenky se prostě na výši zaplaceného jízdného nehledí. Sedne si ten, kdo přijde dřív.

PS: Tímto nechci obhajovat systém jízdních výhod a už vůbec ne situaci, kdy režisti mohou použít 1. třídu i v tom nejnarvanějším vlaku.
hmmm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Sobota, 23. února 2013 - 10:36:47    Odkaz na tento příspěvek  

a budulínek s tou průvodčí procházel vagón a díval se jí přes rameno, že může něco takovýho tvrdit? Ono když stojíte na představku, určitě víte, na co celej vagón jede. Divim se, že mu ty výmysly ještě někdo žere...
A když byla "zapotřebí potřeba", je zcela v pořádku, že ho průvodčí navedla k wc, kdyby to pustil na představku, dostal by nejspíš pokutu. U Radima je to jiný, tam by ho pochválili a dali mu dortík, ať pokračuje:-D
Raquac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1291
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 23. února 2013 - 10:43:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

StandaD: Mne je to fuk - ja jen ze Vy a dalsi dva kolegove odpovidate Budulinkovi na neco jineho.
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 844
Registrován: 4-2004

Odesláno Sobota, 23. února 2013 - 11:57:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Máte pravdu, zapomněl jsem, že jsem si mohl koupit u okýnka místenku za 79 Kč, která nešla stornovat.
Je zapotřebí taky připomenout, že jsem nemusel jet na KMB, ale mohl jsem si koupit jízdenku do 2. třídy za 424 Kč a k tomu zaplatit příplatek 60 Kč za vlak "vyšší kvality". Suma sumárum za 563 Kč do Ostravy ve voze Bee.

Jak mi ta doba unitární železnice dnes chybí

České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
přestup
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.23.32
Odesláno Sobota, 23. února 2013 - 12:09:34    Odkaz na tento příspěvek  

Nevíte náhodou, jestli se dá stihnout přestup z Lea v Bohumíně na osobák do Těšína? Je tam na přestup pár minut a jak to tu pročítám, tak Leo mívá zpoždění
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 481
Registrován: 8-2012

Odesláno Sobota, 23. února 2013 - 12:15:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

přestup: já mám v Olomouci na Nezamyslice z Lea taky vždy jen 6 minut a vždycky jsem je měl. Pokud jede za hodinu další, kdyby náhodou, tak bych to zkusil
S4991023
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1265
Registrován: 9-2003

Odesláno Sobota, 23. února 2013 - 13:34:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budulínek: V čase, kdy ze platil příplatek 60,- CZK za vlak vyšší kvality, nestála místenka 79,- CZK. O mně je známo, že jsem příznivec Žlutého Zla (i když většinou jezdím s ČD, protože pro mne je nejdůležitější vůz ve vlaku WRxxx), ale vy se Simem tady děláte žlutému táboru spíše ostudu a medvědí službu, přičemž vy jste řádově horší, než Sim.

Rychlíková laminátka

Pravda, láska a elektrická trakce zvítězí nad lží, nenávistí a trakcí dieselovou.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3899
Registrován: 12-2009
Odesláno Sobota, 23. února 2013 - 13:48:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

přestup
Občas to někteří stihnou. Nicméně o přestup nebývá valný zájem. Zkusil bych stewarda a jeho telefon na dispečera s prosbou o počkání v případě zpoždění do 5 min.
Problém je i při malém zpoždění ujít vzdálenost z nástupiště 1A k obvyklému druhému, třetímu k přestupu na S2.

Opačně to funguje, plechová huba hlásí -nejbližší přípoj směr Ova,...,Praha je Leo ...
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 845
Registrován: 4-2004

Odesláno Sobota, 23. února 2013 - 14:13:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Laminátko, pointa nebyla o tom, kolik stála místenka. Asi byla v té době za 30 Kč, takže se opravuji: dalo se jet vozem Bee za krásných 514 Kč. Když čtu ty nářky tady nad "zlou konkurencí", tak jen připomínám zdejším kinderšotoušům, jaké to byly zlaté časy bez konkurence.

Jinak já nejsem žádný žlutý tábor. I když je pravda, že ve žlutém Avanti na Smíchově utrácím díky ČD víc peněz než dříve.

České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1473
Registrován: 2-2009

Odesláno Sobota, 23. února 2013 - 14:17:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budulinek4: Jinak já nejsem žádný žlutý tábor.

???? Ale, ale?
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 846
Registrován: 4-2004

Odesláno Sobota, 23. února 2013 - 14:32:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jaká je definice žlutého tábora? Protože stejně tak patřím do černého tábora, prostě všude, kde je konkurence, jen ne do "státního".

(Příspěvek byl editován uživatelem budulinek4.)

České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
Bobmaster
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.230.252
Odesláno Sobota, 23. února 2013 - 14:47:04    Odkaz na tento příspěvek  

Budulínku na jednu stranu souhlasím, nebyla to žádná legrace, je dobré že připomínáte tehdejší dobu (i já ji pamatuju). Sice je to jak říká pár jiných (kdyby šlo o vlak RJ nebo LEO, tak se nedostanete nikam, to myslím při Vašem příchodu na poslední chvíli k přeplněnému vlaku), ale co pamatuju tak i ty internety tak nefrčely jako dneska, nepamatuju si třeba na nějaký chytrý telefón nebo elektronickou čtečku za pár korun jako teď. Svět se vyvíjí, to je jako říct že v 80. letech byly povinně místenkové Ex symbolem modrogumního uvažovaní, takže byly fuj hnus bolšán a dneska by si to žádný dopravce nedovolil

Škoda že nedělám u ČD v propagaci, nakládal bych toho žluťáskovi každý den tolik (tiskové zprávy, pořvávání v médiích, příspěvky na FB) tolik, že by se mu zpotil zadek. To jenom jistí lidé trpí syndromem hnědých kalhot, proto se děje to co teď.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3659
Registrován: 2-2005
Odesláno Sobota, 23. února 2013 - 15:12:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budublb: je dobře, že jste zase po čase kinderšotoušům připomněl, že Vaše nenávist k ČD hvězd se dotýká. Jinou aspoň minimálně věrohodnou informaci ten Váš zvratek nepřináší.
Mimochodem- v té době snad neplatila Vaše téze, že pokud k perónu nepřijel soukromník a ČD to nepobraly, zbylý substrát svou potřebu dopravy v naprosté pohodě vyřešil jinak? Musel jste být v roce 2005 ultrablb, když Vás ani nenapadlo se řídit vlastními teoriemi a crcal jste se mezi smradlavýma režistama...
S4991023: klobouk dolů, nevím, jestli Vám to nějak zpříjemní den, ale v mých očích jste výrazně stoupl. Konečně tam pablb viděl, že koho sere on, toho nemusí nutně srát konkurence na dráze a soukromí dopravci.

(Příspěvek byl editován uživatelem Slim.)
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3900
Registrován: 12-2009
Odesláno Sobota, 23. února 2013 - 16:05:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

připomínáte tehdejší dobu (i já ji pamatuju). ...tak i ty internety tak nefrčely jako dneska, nepamatuju si třeba na nějaký chytrý telefón nebo elektronickou čtečku za pár korun

Kdysi podobně argumentovali v CCCP, že za cara neměl nikdo ledničku a dnes ji má skoro každý.

Chytré mobily v 80tých letech?
Nejlíp to vystihuje fór z té doby- Prodám mobil.Přívěsný vozík zdarma.

Vy pamětníku, jste spíš generace: A tati, jak jste mohli vůbec žít nez fejsbůku?
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3901
Registrován: 12-2009
Odesláno Sobota, 23. února 2013 - 16:07:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nedělám u ČD v propagaci, nakládal bych toho žluťáskovi každý den tolik (tiskové zprávy, pořvávání v médiích,
Ale prd. Ono je především nutné, aby něco takového vůbec otiskli. Ne jen jako placenou reklamu.
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.79.110.72
Odesláno Sobota, 23. února 2013 - 16:17:51    Odkaz na tento příspěvek  

Budulínek: Nechcete iniciovat nějaké železniční restituce, v nichž byste byl restituován za své dávné kinderkřivdy? Mohu Vám povyprávět své zážitky z unitární D1 za posledních 20 let, bylo by to asi tak stejně relevantní. Čest Vašemu nehynoucímu soudružství s Avanti (popolo).
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 847
Registrován: 4-2004

Odesláno Sobota, 23. února 2013 - 16:18:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zajímavé je, že už v tom zmiňovaném roce 2005 fungoval elektronický rezervační systém jisté nejmenované firmy, dalo se dobíjet kredit platební kartou, v podstatě to co známe dnes. Ale chápu, že problémy na Libereckém autobusáku tehdy soudruhy na nábřeží nezajímaly

Slimto, připomenu, že v roce 2005 končila D1 230. kilometrem a do Ostravy se jezdilo po I/48. Dnes je konečně kompletní dálniční tah. Až se dostaví D1 okolo Přerova, i do Ostravy vlak ztratí svou rychlostní převahu.

České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 848
Registrován: 4-2004

Odesláno Sobota, 23. února 2013 - 16:24:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bobmaster:
Vy jste jeden z mála tady, kteří skutečně těmi vlaky jezdili a tu situaci pamatujete. Situace byla opravdu katastrofální, alternativa nebyla, dálnice v nedohlednu. Ten nepoměr cestování třeba do Brna byl už v té době. Už tehdy Dráha uměla reagovat na konkurenci, vzpomeňte na relační jízdné Praha-Brno jako reakci na žluté autobusy. Do Ostravy však nic, jen "příplatky za vyšší kvalitu" (vozy Bee a Bpee). Zde se Dráha probudila až s příchodem žlutých.

České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.79.110.72
Odesláno Sobota, 23. února 2013 - 16:35:08    Odkaz na tento příspěvek  

Budulínek: Proto je na silnicích a dálnicích takovej bordel, protože různí balkánští kamionkáři a čestí vybržďovači mají vždycky pravdu a dávají to ostatním najevo celou vahou svého vozidla, jak vidíme i zde.
Turista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 862
Registrován: 12-2003
Odesláno Sobota, 23. února 2013 - 16:35:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zajímavé je, že už v tom zmiňovaném roce 2005 fungoval elektronický rezervační systém jisté nejmenované firmy, ...

V tom roce 2005 ale měly eshop s platbou kartou i ČD ...
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 849
Registrován: 4-2004

Odesláno Sobota, 23. února 2013 - 16:42:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pane Turisto, nedělejte z ostatních voly. Eshop spustila Dráha až s Potěmkinem v prosinci 2005 a všichni si dobře pamatujeme, jak fungoval eShop i samotný Potěmkin

Plnohodnotný nákup po internetu se dal realizovat až v roce 2007.

České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
Dj_la_défense
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2356
Registrován: 4-2007
Odesláno Sobota, 23. února 2013 - 16:55:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budulinek: No je pravda, že to pendolinum zpočátku nešlo. Ale to se stává u každé nové hračky, dneska je to to nejlepší a nejspolehlivější, co lze mezi Prahou a Ostravou spatřit. Byť pro někoho je jistě zase lepší Regiojet, pro jiného Leoexpres, pro jiného expres ČD.
Turista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 863
Registrován: 12-2003
Odesláno Sobota, 23. února 2013 - 17:11:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budulinek4: To se ví, že si pamatujeme, jak fungoval eshop ČD. Dlouho byla jízdenka platná jenom na jeden vlak a šlo to jenom na přímé spoje - což je ale přesně totéž, co uměl eshop Student Agency.

Přičemž přestupní jízdenky už se doučily oba eshopy, jízdenky na kterýkoliv spoj ČD už umí, SA stále ne.
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2450
Registrován: 11-2009

Odesláno Sobota, 23. února 2013 - 18:38:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Turista > nezapominejte ale na to, ze eshop tenkrat kompenzoval "neprestupni" jizdenku tim, ze umoznoval mistenku v cene zdarma. Pak to zrusili, bo to lidi zacali pouzivat ... a i ja, ktery jsem do te doby esho pouzival, jsem se vratil k nakupu na kase nebo automatu.

Mimochodem, ono bohate staci, kdyz na kase chtel clovek platit kartou, ze to musel rikat predem ... CD nebyly jedine, kdo tot pouzival. Nedej boze, aby cast ceny se platila cash, jina cast kartou ... pro spoustu ceskych obchodniku sci-fi, az jsem byl prekvapenej, kdyz jsem si v motoshopu v Regensburgu chtel koupit motohoadry za cenu vetsi, nez jsem mel limit na karte a nebyl problem platit to kombinaci cash + 2 karty ... nas zakaznik, nas pan.

ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality