K-report
 

Archiv diskuse LEO Express do 26. 02. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Železnice » LEO Express » Archiv diskuse LEO Express do 26. 02. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
409
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 96
Registrován: 10-2012

Odesláno Sobota, 23. února 2013 - 19:45:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dám to i sem - dnes jsem testoval všechny železniční dopravce (ČD,LE,RJ) přeji příjemné počtení

Ahoj. Dnes jsem vyzkoušel všechny 3 železniční dopravce (Leo express, RegioJet a České dráhy.
1. Leo express - odjezd 10:44 z Olomouce vlak LE 1355. Značení vozů je opravdu mírně matoucí, ale výhoda je, že je souprava celkem krátká a dá se to rychle projít. Když jsem chtěl nastoupit do vozu B (14), tak se steward velice divil, že dítě (14let) jde do Bussiness. Po nástupu jsem se usadil a ihned přišel steward co si dám, i když jsem si nestačil ani sundat bundu, tak jsem mu řekl, že se podívám a řeknu mu. Řekl mi, že si mohu zdarma dát 1 studený nápoj a čokoládovou pěnu. Avšak na stránkách www.le.cz se píše, že mám mít k dispozici 1 teplý a 1 studený nápoj a tu čokoládovou pěnu. Takže by si to měl LEx opravit, nebo nabízet to co mají napsané. Čokoládová pěna mi moc nechutnala, avšak to může být jen můj názor - měl jsem ji poprvé. Tiramisu jsem si dal a to už bylo lepší, avšak né tak dobré, jak bych si představoval. Sedadla byla celkem dobrá, takže se sedělo pohodlně. Intranet a WiFi fungovaly solidně. Akorát přední kamera je o hodně opožděná, dříve to vidím na konci vlaku :-D . Informační panely a obrazovky fungovaly celkem dobře, akorát posádka byla jiná, ale za Svinovem tam naskočila posádka, která zde skutečně "ordinovala" :-) . Když jsem chtěl vystoupit zadními dveřmi mezi Premium a Bussiness, tak za mnou doběhl steward, že budeme stát na krátkém peroně, že si mám přejít ke dveřím do Economy, tak jsem šel a světe div se, peron byl normální :-D , ale beru to jako nevědomost stewarda a ne jako chybu zásadní..... :-) Tuto cestu (moji 1. LExem) na známku 2- . Takže celkem dobré :-)

2. České dráhy - Odjezd z Bohumína ve 12:07 (Ex 145 "Landek") vagon ARmpee832 - v 1.třídě v této půlce vozu, jsem seděl úplně sám. Cesta byla plynulá a celkem v pohodě. Akorát když průvodčí rozdával denní tisk, tak mně obešel, nevím proč....? Jinak se mi taky líbilo automatické hlášení dle GPS signálu. Sedačky pohodlné. Cestu hodnotím na známku 2. Tímto vlakem jsem jel z Bohumína do Českého Těšína. Z Českého Těšína jsem pokračoval City Elephantem, taktéž v 1.třídě. Sedačky jsou pohodlné, akorát souprava se trochu vlní, stejně jako Leo express. Nejvíce mně zarazilo, že jeden "sprostý" mladík, který neustále nadával v "prostředním" patře (hodně sprostý....) se naštval a řekl, že nebude sedět jako De*** v 2.třídě a tak "vlezl" do 1.třídy a když průvodčí před Havířovem přišel (kde jsem vystupoval...) cosi na něj zařval a průvodčí raději odešel a neřešil to. Nevím, jestli je to správný způsob řešení takovéto situace, i když chápu, že se průvodčí trochu bál agresivního mladíka a než se s někým porvat, tak ho tam raději nechal.... :-)

3. RegioJet - Odjezd 13:36 vlak IC 1012 vůz 2. Když jsem přijel City Elephantem do Havířova, tak vlak IC 1012 již byl přistaven. Dle informací podle paní na informacích RegioJetu, by měli být cestující vpuštěni do vlaku nejpozději 15 minut před odjezdem. Avšak byli jsme vpuštěni až 6 minut před odjezdem, protože se uklízení protáhlo :-D . Když jsme byli vpuštěni do vlaku, byl pekelně vyhřátý (takové horko jsem již dlouho nezažil....) avšak potěšilo z té hrozné zimy a vánice :-D . Ihned po odjezdu z Havířova (na čas) jsem dostal Rajec zdarma a časopis s novinami. Mátový čaj mi byl donesen ihned po odjezdu z Ostravy - Svinova, zahřál...:-))) Bál jsem se, že si nestihnu nic objednat z jídelního lístku na tak krátké trase, protože stewardka nešla podle trasy kdo kde vystupuje, ale popořadě dle kupé a velkoprostoru.... - ALE! Stewardka to stihla s přehledem :-)) Dokonce jsem si stihl i po 2. objednat, což mně potěšilo :-) . Stewardce ve voze 2 (IC 1012) patří OBROVSKÁ pochvala, protože byla velmi rychlá a milá :-))) Ale bohužel nevím jméno.... - WiFi fungovala dobře, asi v 90% cesty :-) . Akorát bych měl připomínku k sedadlu 93 (Ampz 00) sedák. na kterém se sedí, vypadává, chtělo by to přidělat, ale jinak opravdu SUPER jízda, potvrdili jste své kvality a nemám už žádný důvod využívat jiného dopravce :-))) Dopravci RegioJet uděluji 1- .

Shrnutí : Nejvíce se mi líbil RegioJet ( né proto, že jsem jejich zastánce, ale kvůli tomu, že to dnes potvrdili...) na druhé místo bych dal asi České dráhy a na 3. místo Leo express, nebylo to nejhorší, ale zároveň ani nejlepší.... :-)))

Doufám, že jsem tím nikoho nenudil - S pozdravem Martin Kolář :-)

Všichni kritizují nové trolejbusy a autobusy, ale jsou moderní a přístupnější starším lidem.

Vagonfoto - Fotografie železničních vozů (zatím v rozpracování - nekritizovat)
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1278
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 23. února 2013 - 20:48:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale paradoxně v dobách 2000-2006 měly ČD i některé věci podstatně lepší, než dnes. KMB jako totálně nejflexibilnější jízdenka stála cca 900-1400, IC a EC s příplatkem, ale v kvalitě, lepší možnosti některých spojů i v noci. Pamatuju, že se mi vyplatilo jet do Zlína na koncert a v noci na otočku zpět.

ad 409. Jakou čokoládovou pěnu a kde máš jako referenční, ať mám nějakou představu? S manželkou mám referenční V Zatiší.
Jinak fakt dobré srovnání, jen houšť.
409
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99
Registrován: 10-2012

Odesláno Sobota, 23. února 2013 - 20:55:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Arakain : Nějak jsem nepochopil Váš příspěvek, ale děkuji za pochvalu

Všichni kritizují nové trolejbusy a autobusy, ale jsou moderní a přístupnější starším lidem.

Vagonfoto - Fotografie železničních vozů (zatím v rozpracování - nekritizovat)
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3902
Registrován: 12-2009
Odesláno Sobota, 23. února 2013 - 21:16:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

budeme stát na krátkém peroně, že si mám přejít ke dveřím do Economy, tak jsem šel a světe div se, peron byl normální
Většinou jezdí k 1A, ten je opravdu krátký. Na jiný zajíždí, když poté jede do depa k údržbě.

souprava se trochu vlní, stejně jako Leo express.
Já tedy jezdím slonem každou chvíli, ale tohle jsem nikdy nepozoroval.
Nepleteš si to s houpáním na nekoridorové trati 321, které je umocněno jízdou v horním patře?
Stejný efekt jako na lodi - u hladiny vlny malé, na stěžni velké.

Stewardka to stihla s přehledem
Bylo by špatné, kdyby těch obvyklých 20 cestujících v celém vlaku (úsek Ha-Ov) nestihli.

sedák. na kterém se sedí, vypadává, ...potvrdili jste své kvality a nemám už žádný důvod využívat jiného dopravce .
409
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 101
Registrován: 10-2012

Odesláno Sobota, 23. února 2013 - 21:26:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl : To s tím peronem beru, chápu, že chtěl steward zachovat bezpečnost a tak mně raději poslal k jiným dveřím

Zdálo se mi to jako vlnění, ale nemuselo to být, a máte pravdu seděl jsem nahoře v 1.třídě, mohlo to být tím, slonem jezdím tak 10x do roka, takže to tolik neznám jako vy

Jel jsem v úseku Havířov - Olomouc. A cestujících tam nebylo 20, ale tak cca 35, takže více, ale to je celkem jedno

Tu poslední větu berte s nadhledem, vždycky si s tím sedadlem může někdo nějak hrát, či to někdo udělal úmyslně, protože to některé lidi "baví" - a taková závada se mi stala poprvé....A věřím, že až tímto vozem pojedu, že to bude již opraveno -- Tímto vozem jsem jel před 2 měsíci (přesně tím samým) a sedadlo tuto závadu nemělo....

Všichni kritizují nové trolejbusy a autobusy, ale jsou moderní a přístupnější starším lidem.

Vagonfoto - Fotografie železničních vozů (zatím v rozpracování - nekritizovat)
Sokr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 672
Registrován: 5-2005

Odesláno Sobota, 23. února 2013 - 21:53:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Akorát bych měl připomínku k sedadlu 93 (Ampz 00) sedák. na kterém se sedí, vypadává, chtělo by to přidělat...
Nenechte si to příště pro sebe, stewardka odešle SMS, kterou dostane přímo úsek oprav a může závadu po příjezdu odstranit.
Jedovaté sliny Ohla nemá cenu komentovat.

Všechno se dá vysvětlit. Bohužel ne všem... :-(

http://nahouby.estranky.cz
409
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Registrován: 10-2012

Odesláno Sobota, 23. února 2013 - 22:17:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sokr : Již jsem napsal na facebook RegioJetu, tak snad si to přečetli a opraví to, byl bych rád, byla to totiž jediná chybka

Všichni kritizují nové trolejbusy a autobusy, ale jsou moderní a přístupnější starším lidem.

Vagonfoto - Fotografie železničních vozů (zatím v rozpracování - nekritizovat)
Bobmaster
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.226.27
Odesláno Sobota, 23. února 2013 - 22:40:03    Odkaz na tento příspěvek  

Ohl: no svým způsobem jsem pamětník, pamatuju že jsme na základce v 8. třídě měli hodiny počítačové výuky a hleděli jsme s posvátnou úctou na 486 s programem T602, učitel měl Pentium 75 Mhz jako největší king a doma jsme pařili na nějaké klávesnici spojené s disketovkou, co se připojovala ještě ke staré TESLA COLOR bedně. Bez FB bych si to dokázal představit, ale proč se vracet zpátky ? To je jako odmítat mobil, platební kartu nebo internetové bankovnictví. Kco chce ať si to dělá postaru, má možnost.

A k té propagaci, myslíte že novináři píší a deníky zveřejňují své zprávy podle své objektivity ? Pane kolego, jste dost starý na to abyste znal pořekadlo Koho chleba jíš, toho píseň zpívej. Třeba J. Sůra má moc rád žlutý slunečnicový chlebík, u jiných to není tak vidět, ale taky musí jíst...

Budulínku myslím že tohle pamatuje víc lidí, akorát mají jiné starosti než se nimrat v minulosti, navíc to špatné se rádo zapomíná. Pamatuju nejen tu slevu, ale i pokyn k absolutní přednosti vlaků SC (vedených jako IC), když jsme s EC Košičan stáli 20 - 30 minut na výluce, aby mohl Pinďa projet. Proto uznávám přínos konkurence, ale zrovna pod tímhle růžovým náčelníkem ? Na druhou stranu má dost velké koule aby rozjel projekt REGIOJET, a to se cení.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3665
Registrován: 2-2005
Odesláno Sobota, 23. února 2013 - 23:03:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Arakain:
S manželkou mám referenční V Zatiší. )
Obávám se, že dnešní exhibice Vám nevyšla, tady, počítám, zná většina Zátiší jen jako Radimův catering.
A co jiného jste tím chtěl říct kromě další prezentace vlastního mindráku? Že by Vám u Lea chyběla vanilková pěna?
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1279
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 24. února 2013 - 07:25:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

od Bombaster. Mlaďochu. Já viděl 286 poprvé doma v 1991, když ji dotáhnul otec z Německa jako posvátný stroj. Prumyslovka do té doby měla jen PMD 85, což jsem pravda znal už z pionýrských táborů asi od 1987. P.S. Hra Manic, to byla pecka. A v 1993 jsem si bral na leasing 386 za asi 45 tis Kč (cena 5 let staré Škody 120).
A plně podporuju ten komentáž o stání v Košičanu, zažil jsem to při cestě do Prahy taky. Rok cca 2005-7, už přesněji nevím.

Slime, doufal jsem, že jedovaté sliny už nejsou náplní tohoto féra. Nu což, užil jste si.

Mě mezitím přišla fotka od někoho jiného a už víme. Čokoládová pěna je z podobného zdroje jako jsou koláče, které jsme v sekci RJ probírali 3 dny po vyjetí. Takže pěna ucházející kvality, jako vanilková existuje taky. Příprava v mixeru nebo šlehačkové láhvi do minuty. Ke koupi v prášku např v Edeka, asi za 2 EUR a uděláte z jednoho balení docela dost porcí. Pokud budete chtít, fotku krabičky dodám.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3905
Registrován: 12-2009
Odesláno Neděle, 24. února 2013 - 08:11:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

s tím sedadlem může někdo nějak hrát, či to někdo udělal úmyslně,
To se může stát jen u ČD, s RJ jezdí jen kultivovaní lidé pod dohledem stewardky..
A určitě si vymýšlíte. V o třídu lepším žádné závady nejsou.


30 minut na výluce, aby mohl Pinďa projet. Proto uznávám přínos konkurence,
Má-li být přínos konkurence, že rychlejší a dražší vlak nesmí předjet pomalejší levnější, tak si totéž přeji i na dálnici. To bude paráda v levém pruhu .

286 poprvé doma v 1991, když ji dotáhnul otec z Německa jako posvátný stroj
Oni v kapitalistickém Německu neměli dnešní počítače a chytré mobily? Divné, já (a Bobmaster) myslel, že to byl problém jen u nás, způsoben komunismem.

komentáž o stání v Košičanu, zažil jsem to při cestě do Prahy
Když se podáváte na fotky např.posázavského pacifiku z první republiky a uvidíte ty davy ve vlaku, bude to uznamenat co ?
StandaD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.24.108
Odesláno Neděle, 24. února 2013 - 11:14:17    Odkaz na tento příspěvek  

Já se s tou kritikou cestování na stojáka pořád nějak nemůžu ztotožnit.
Uvedu zde příklad a následně se vás zeptám na váš názor.

U vlaků Pha-Ova je v odpoledních spojích následující poptávka (počet cestujících nastupujících v Praze):
Ne-Čt 5000 cestujících
Pá 8000 cestujících
So 3000 cestujících

Dopravce se k tomu může postavit třemi způsoby:
A) Pořídí si vozy jen pro 3000 cestujících, protože takovou kapacitu zaplní i v sobotu. V ostatních dnech budou někteří cestující stát a někteří nepojedou vůbec, protože se nevejdou.
B) Pořídí vozy pro 8000 cestujících, protože taková je poptávka ve špičce. V pátek bude kapacita využita na 100%, ale v ostatních dnech budou vlaky jezdit poloprázdné, nebo bude část vozů odstavena v kopřivách.
C) Udělá kompromis a pořídí vozy pro cca 6000 cestujících. Bude se muset smířit s tím, že kromě pátku nebuda kapacita plně využita. Naopak cestující se budou muset smířit s tím, že jeden den v týdnu si nesednou všichni a někteří budou muset stát.

ČD postupují podle bodu C a já jim to schvaluju. Neschvaloval bych postup podle A (sice je nejekonomičtější, ale není schopen přepravit všechny, kteří to potřebují - a to od ČD tak nějak očekáváme. Dokonce i příznivci soukromých dopravců to očekávají, hodí se jim to když se někdy nevejdou do vlaku svého oblíbence). A nemohu schvalovat ani postup podle B (sice vždy přepraví všechny cestující na sedačce, ale je značně neekonomický - nevyplatí se koupit a udržovat X vozů jen proto, aby v pátek jely Pha-Ova a v neděli zpět).

Jsem nicméně zvědav na vaše názory. Bude někdo tvrdit, že "ČD by se měly chovat ekonomicky a měly by tedy mít vozy jen pro ty 3000"? Nebo že "ČD by se měly snažit přepravit úplně všechny cestující kulturně a měly by tedy koupit další vozy i za cenu, že ty vozy nalítají jen 700 km za týden"?
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3668
Registrován: 2-2005
Odesláno Neděle, 24. února 2013 - 13:38:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

StandaD: výborně formulováno, plný souhlas. Zbývá jen dodat že soukromí dopravci jedou na variantu A a že už jen rozdíl mezi A a B znamená nemalý rozdíl v nákladech, který ovšem Jančura započítává na vrub neefektivity molocha a Buvolínek na vrub odborářů a soudruhů.
A samozřejmě v těch nákladech je započtena i ta garance, že každý, kdo bude chtít, bude přepraven. Tu financují ČD i za soukromníky.
Politicky samozřejmě pokud by se kdykoli kdokoli nevešel nebo stál na chodbě, hodí to na hlavu ČD, protože vědomí, že na jedné trase jezdí tři rovnocenní dopravci, to bude kořenit ještě dlouho.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3669
Registrován: 2-2005
Odesláno Neděle, 24. února 2013 - 13:46:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Arakain: ani jsme nepředpokládali, že byste měl počítač levný a nikoliv jako první. Ale kdybyste fakt chodil do Zátiší, pochopil byste, o čem jsem psal v tom, co jste nazval jedovatou slinou, a nenapsal byste tu hovadinu, že ta pěna existuje taky jako vanilková. V Zátiší totiž podávají čokoládovou pěnu s vanilkovou omáčkou. Já jsem se omylem zeptal, jestli Vám nechyběla vanilková pěna místo omáčka a Vy jste nezklamal...
Ale mohl byste utrousit nějakou perlu na téma "jak určit značku a dodavatele čokoládové pěny z fotky."

(Příspěvek byl editován uživatelem Slim.)
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1782
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 24. února 2013 - 14:00:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

StandaD: Není pravda, že varianta A je nejekonomičtější. Např. momentálně je nejekonomičtější nejezdit vůbec, ale klidně to může být i varianta B. Dopravci se nebudou řídit tím, co "očekávají příznivci soukromých dopravců", ale tím, co je pro ně nejvýhodnější. Jsou to jejich peníze, nevidím důvod jim do toho kecat.
StandaD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.24.108
Odesláno Neděle, 24. února 2013 - 16:24:50    Odkaz na tento příspěvek  

Babilon
Já si myslím, že ČD se do toho bohužel, na rozdíl od soukromníků, kecat bude. Všichni vědí, že ČD už na ostravské trati nejsou placené od ujetého kilometru a mají si tedy na ty své expresy vydělat samy. Nicméně ve společnosti stále přetrvává názor, že České (tedy naše) dráhy, se mají starat o blaho obyvatelstva. Kdyby se v pátek odpoledne pravidelně stávalo, že se někdo nedostane do žádného vlaku, neslyšeli bychom "dopravci na nás s..ou". Slyšeli bychom "ČD na nás s..ou". Nejdřív od cestujících a hned druhý den od médií. Následně by ministr dopravy veřejnosti slíbil, že si na ČD došlápne.
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6976
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 24. února 2013 - 19:33:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Víte někdo ,číslo jednoty co jela dnes na vlaku 1356 ??



Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3670
Registrován: 2-2005
Odesláno Neděle, 24. února 2013 - 19:33:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Babilon: ČD by se vlastně měly chovat dle vzorce A, protože na Ostravě jsou jeden ze tří konkurentů v rovnoprávném postavení a ti dva se tak chovají. Zmizel by tak jeden důvod rozdílu v nákladech.
Ovšem jak píše StandaD, kdyby si to zkusily, to by byl tanec...
Nick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 628
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 24. února 2013 - 19:57:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jnd: 480.003-3
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1280
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 24. února 2013 - 20:41:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Slim Stačí pro dohodnutí, že mám už leta V Zátiší group zlaté členství? Vanilková omáčka k pěně je stejně nejlepší, stejně tak jako sepiová ke krevetám. Ale mám fotku krabičky čoko pěny, z které se dělá pro vlak. A ta existuje čokoládová, vanilková, hořká čokoládová a beru závazek, že ten regál v Edece, až tam pojedu, vyfotím. Bohužel jsem tam byl před 3 dny, lednička plná a cesta zbytných 250 km zpátečních.
A pro změnu plně souhlasím s Váma i se Standou a popsaným řešením. Jenže si nejsem jist, zda je to politicky průchodné právě kvůli křiku z Brna.
Ale možná se dost rozhodne novým GVD a tím, že buď SA se přetíží Německem, anebo naopak RailJet ČD udělá řádný rozruch.
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6979
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 24. února 2013 - 21:49:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nick

Díky moc ...
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3671
Registrován: 2-2005
Odesláno Neděle, 24. února 2013 - 23:41:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Arakain: Jojo, pohlaďte si to ego ještě. Vzhledem k tomu, že pro zlaté členství tam stačí útrata 10 000,-, vypovídá to maximálně o tom, že jste tam kdysi byl na večeři.
A jen tak mezi námi - ke krevetám patří omáčka holandská...

A co jste myslel tím křikem z Brna? Tradičně Vaše vývody nechápu...
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.79.110.72
Odesláno Neděle, 24. února 2013 - 23:56:19    Odkaz na tento příspěvek  

Arakain: Ta pěna je pěkně hnusná. Ta krabička by mne zajímala. Dík.
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2352
Registrován: 2-2004

Odesláno Pondělí, 25. února 2013 - 08:47:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jsem nicméně zvědav na vaše názory. Bude někdo tvrdit, že "ČD by se měly chovat ekonomicky a měly by tedy mít vozy jen pro ty 3000"? Nebo že "ČD by se měly snažit přepravit úplně všechny cestující kulturně a měly by tedy koupit další vozy i za cenu, že ty vozy nalítají jen 700 km za týden"?

D/ Dopravci si pořídí nová vozidla pro o něco více než 5.000 kaštanů, zhruba lehce pod bod zvratu rentability, a v pátek a neděli večer nasadí odepsané soupravy s kapacitou pod 3.000 lidí.

Ale to už jsem tu psal.

Chcete získat zajímavou a dobře ohodnocenou práci v železniční dopravě? Naučte se dobře německy!
StandaD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.24.108
Odesláno Pondělí, 25. února 2013 - 09:59:49    Odkaz na tento příspěvek  

Desiro
Jo, to je taky možnost a ČD, mám dojem, nasazují ojetá B na nějaké posilové rychlíky. Ale nabízí se otázka:
Vyplatí se dopravci udržovat ty odepsané soupravy a pronajímat si koleje pro jejich celotýdenní odstavování, popř. držet si pro tento účel vlastní kolejiště?
Druhá věc je životnost vozidel. Modelový příklad:
Regiojet má dnes vozy staré něco přes 30 let. V roce 2020 jim bude 40 let a pan Jančura se rozhodne, že koupí nové vozy a tyto čtyřicetileté už nechá jen na posilu. Nové vozy mají opět životnost 40 let, takže vydrží až do roku 2060. Ale vydrží ty posilové (vyrobené v r. 1980) jezdit taky až do toho roku 2060? Bylo by to totéž, jako kdyby dnes dopravce na posilový vlak nasadil vozy ze třicátých let.
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2353
Registrován: 2-2004

Odesláno Pondělí, 25. února 2013 - 10:31:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vyplatí se dopravci udržovat ty odepsané soupravy a pronajímat si koleje pro jejich celotýdenní odstavování, popř. držet si pro tento účel vlastní kolejiště?

Vyplatí, km náklady vzhledem k nízkému proběhu jsou minimální, časové vyšší, ale zase úplně odpadají odpisy. Za obsazení kolejí se nyní neplatí, pokud bude, při dlouhodobém odstavení to nebude žádná pálka (teda pokud někdo nebude chtít někomu něco dokazovat nebo pokud to nebude nějaký tunel).

Posledním béčkům je dnes 28 let, prvním AB350 43(?) let a jsou výrazně využívány. Při dobré údržbě béčka vydrží i 50 let, nahradit je na těch výkonech mohou jejich následovníci, tj. Bmee/Bdmpee.

Chcete získat zajímavou a dobře ohodnocenou práci v železniční dopravě? Naučte se dobře německy!
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3672
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 25. února 2013 - 13:07:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Desro:...jen bych podotkl, že řešení s použitím odepsaných vozů na posily nebrání kydání hnoje na ČD, že vozí cestující ve čtyřicet let starých plesnivých koženkových dobytčácích, jak se tady rád vyjadřuje jeden (minimálně) nestranný vodbornik (nemyslím Vás). A protože image firmy nabývá s postupujícícm kapitalismem a rozvojem soukromého podnikání na významu, progresivně uvažující manažer komerčních vlaků by jel podle varianty A a ty plesnivé koženky si za účelem posil ve špičkách může klidně odkoupit Jančura. Co vy na to? Je to dobrej nápad nebo je to blbej nápad nebo jakej je to nápad?
Všimněte si, že věta StandyD Nicméně ve společnosti stále přetrvává názor, že České (tedy naše) dráhy, se mají starat o blaho obyvatelstva. přesně zapadá do Vašeho způsobu uvažování...
Raquac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1293
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 25. února 2013 - 13:35:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

..řešení s použitím odepsaných vozů na posily nebrání kydání hnoje na ČD, že vozí cestující ve čtyřicet let starých plesnivých koženkových dobytčácích...

On bude kapanek rozdil mezi patecne-nedelnimi posilovymi vozy a tim, co je v nekterych relacich normou.
Zvídavý_člověk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 388
Registrován: 1-2011
Odesláno Pondělí, 25. února 2013 - 13:50:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Tento názor přetrvává třeba u Českých drah, doporučuji časopis "Zelezničář" odkazovaný v sekci "Trať 251", který nadšeně líčí, jak se ČD o blaho obyvatelstva postaraly během MS v biatlonu, přestože tamní šotouštvo nešetří na adresu oraganizace zlými slůvky a zlými větičkami, za které by se nemusel stydět ani zde tolik oblíbený Radim Jančura.
Apropo, dokázali by takovou nárazovku nějak vyřešit LEO nebo RJ, kdyby se na ně organizátoři závodů příště obrátili? Sehnat soupravy by asi dopravci zvládli (viz. žluté jaro), ale byl by nějaký problém v jejich několikadenním "parazitováním" na tratích ovládaných jinak ČD? (nebo také platí viz. žluté jaro?).
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3674
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 25. února 2013 - 14:03:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Raquac: Když takovým vozem pojedete jako běžný cestující, určitě nebudete přemýšlet o tom, že to je posila ve špičce a že jestli se Vám to nelíbíl mohl byste stát. Apropos - pokud je takový vůz OK ve špičce, co je na něm špatně mimo špičku? je to dobytčák nebo to není dobytčák?
Zvídavý člověk: To, že šotoušstvo nešetří kydáním hnoje na adresu ČD, ja tak nějam folklór. A co o je "trať ovládaná ČD?" Já myslel, že trati ovládá SŽDC, tak co tady zase vymýšlíte hypotetický klacek na chudáky soukomníky?
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2455
Registrován: 11-2009

Odesláno Pondělí, 25. února 2013 - 14:28:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim#3674 > vy o tom mozna premyslet nebudete. Ale pokud si - jakozto dopravce - chcete udrzet dobre jmeno, melo by byt ve vasem zajmu dat cestujicim najevo, ze tahle zloutenka, ve ktere se prave vezete, neni beznym a standardnim dopravnim prostredkem (treba na teto lince) a ze pokud chcete jet priste s plnym komfortem, mate pro priste udelat to ci ono a bude vam dopram plny standard. Ono totiz, celkovy komfort prepravy neni dan prumernym stavem, ale nejslabsim clankem. A pokud ma nekdo na ten nejslabsi clanek stesti, povazuje ho za standard, pokud mu to neni nejak vysvetleno.

Dalsi moznosti je odlisit posily cenove (i kdyz, pokud se zaplni i za plnou cenou, tak proc?), coz v podstate ted zavedl zluty (viz modra kupe, byt ne u spickovych spoju) a uz pri svem nastupu zavedl LEČO (nektera mista jsou levnejsi v ramci stejne vozove tridy).

Ten vami nenavideny R.J. to ma u posilovych spoju uvedeno pri nakupu jizdenky - vyskoci vam hlaska ve smyslu "tento spoj je posilovy a neni na nem plnohodnoty servis".

Apropos - pokud je takový vůz OK ve špičce, co je na něm špatně mimo špičku?

Jo, tohle je presne logika, kterou zjevne uvazovali na nabrezi dlouha leta a proto jsme ted se zeleznicema tam, kde jsme.

To, že šotoušstvo nešetří kydáním hnoje na adresu ČD, ja tak nějam folklór.

Sotoustvo zpravidla CD brani, nadavaji zejmena cestujici...

(Příspěvek byl editován uživatelem Sim.)

ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Zvídavý_člověk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 389
Registrován: 1-2011
Odesláno Pondělí, 25. února 2013 - 14:53:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Tratí ovládanou ČD jsem myslel trať, na které se široko daleko žádný jiný osobní železniční dopravce pravidelně nevyskytuje. Čistě neutrální vyjádření. Žádný klacek na soukromníka nevymýšlím, pokud jste si nevšiml, tak se ptám, jestli by něco v budoucnu soukromníkům bránilo zhostit se toho lépe (pokud by je někdo oslovil a měli zájem). Když odpověď neznáte, nic Vám nebrání mlčet.
Sim: Cestující nenadávají, neb těmi posilovými/posílenými vlaky téměř nikdo nejel. Z větší části byly pro rozumnou dopravu na MS nepoužitelné (vlastní zkušenost).
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2457
Registrován: 11-2009

Odesláno Pondělí, 25. února 2013 - 15:12:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zvídavý_člověk#389 > OK, beru zpet - nevsiml jsem si souvislosti ve Slimove prispevku.

ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3675
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 25. února 2013 - 15:17:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim:
celkovy komfort prepravy neni dan prumernym stavem, ale nejslabsim clankem. A pokud ma nekdo na ten nejslabsi clanek stesti, povazuje ho za standard, pokud mu to neni nejak vysvetleno.
Naprostý souhlas, neboli pokud budte jezdit v pátek domů a v neděli na kolej, budete ten koženkáč považovat za běžný stadart a žádná omluva a zvýraznění to nespraví.

Dalsi moznosti je odlisit posily cenove
Neboli budu držet starý vozy, za který se nechám kritizovat, a ještě povezu lidi levněji, potože je vezu ve starých vozech...nezlobte se, ale fakt to nedává logiku.

"tento spoj je posilovy a neni na nem plnohodnoty servis".
"Některé vagóny v tomto vlaku jsou staré šunky a buďte rádi, že nestojíte v uličce." Tak nějak?

Apropos - pokud je takový vůz OK ve špičce, co je na něm špatně mimo špičku?
Jo, tohle je presne logika, kterou zjevne uvazovali na nabrezi dlouha leta a proto jsme ted se zeleznicema tam, kde jsme.

Naprosto nechápu, co jste tím chtěl říct, můžete nějak konkretizovat tento plivanec? Na nábřeží uvažovali celá léta debilně a přivedli dráhu tam, kde je, zatímco když totéž navrhne tuším Desiro, je to i dneska OK?

Zvídavý člověk: Sehnat soupravy by asi dopravci zvládli (viz. žluté jaro), ale byl by nějaký problém v jejich několikadenním "parazitováním" na tratích ovládaných jinak ČD?
Sorry, tohle není neutrální vyjádření ani náhodou. I blb si z toho vezme, že by ČD těm soukromníkům házely klacky po nohy.

(Příspěvek byl editován uživatelem Slim.)
Zvídavý_člověk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 390
Registrován: 1-2011
Odesláno Pondělí, 25. února 2013 - 15:28:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co si z toho vezme blb, je jeho věc...
V té větě je na konci otazník.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3677
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 25. února 2013 - 16:49:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vašimi slovy: Když odpověď neznáte, nic Vám nebrání mlčet. Anebo nějak vysvětlit, co neutrálního jste myslel těmi problémy na trati, kde vládne ČD, a zejnména jak ty případné poblémy souvisí s tou vládou ČD.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6296
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 25. února 2013 - 17:17:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když si vzpomenu kterak se po 180 pohybovaly žlutý dezyra tak jejich provoz byl - náhodou nebo naopak velmi prozíravě - ukončen pár dní před chodskejma slavnostma kdy místo motorů jezdívá brýlovec se sedmi.
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2354
Registrován: 2-2004

Odesláno Pondělí, 25. února 2013 - 17:42:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slime, jste nenavistnej hlupak, a proto mate blby napady (ano, je to blbej napad). Priste zkuste hodit neco k veci.

Chcete získat zajímavou a dobře ohodnocenou práci v železniční dopravě? Naučte se dobře německy!
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3518
Registrován: 3-2007
Odesláno Pondělí, 25. února 2013 - 17:55:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ono totiz, celkovy komfort prepravy neni dan prumernym stavem, ale nejslabsim clankem. A pokud ma nekdo na ten nejslabsi clanek stesti, povazuje ho za standard, pokud mu to neni nejak vysvetleno.

Už jsem jel v Německu nejedním EC, kde jeho součást tvořily posily - krátké koženkové Schiereny z 50. let. Typicky vlaky relace OeBB-Passau-Mnichov-...
Normální lidé pochopili, že posledních 6 vozů byla nedělní posila a je možné to napsat i na směrovku.
Fakt nevím, co pořád na tom hledáte za hroznou vědu ? Pořád lepší, než kdyby to dopravce neřešil.
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 852
Registrován: 4-2004

Odesláno Pondělí, 25. února 2013 - 17:59:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slimta se ve svém věku stále ještě nenaučil psát správně slovo standard.
Ale k tématu: není náhodou ona poslední přežívající koženka do Ostravy stále objednávaná? Přes Vánoce jsme tady řešili že ano, a protože ministerstvo si neobjednalo tu druhou, Dráhaji zařízla. Hádám, že příští rok nebude ani ta poslední. Zřejmě nikomu nechybí, protože přesně z těchto R15xx se rekrutovali dnešní cestující RJ.

České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2355
Registrován: 2-2004

Odesláno Pondělí, 25. února 2013 - 18:08:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budulinek: Ano, tito cestujici se prelevaji k RJ a k Leovi, kteri na nich vlivem soucasne politiky kompenzaci vydelavaji.

Jinak posila je stale objednavana a dotovana, prestoze na primych nakladech to musi byt nad nulou.

Fakticky jsou tak vsichni tri dopravci spokojeni, prestoze stav neni idealni.

Co by pomohlo je zruseni jedne CD dvouhodiny cely tyden do Ostravy a Pendolina pouzit na zavazkove Cheby. To by treba slo zrealizovat s odvolanim Zaludy, ale jeho udrzenim se zrejme situace zabetonuje.

Chcete získat zajímavou a dobře ohodnocenou práci v železniční dopravě? Naučte se dobře německy!
Zvídavý_člověk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 392
Registrován: 1-2011
Odesláno Pondělí, 25. února 2013 - 18:40:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Problémy by mohla způsobit kapacita tratě, která je už dnes mezi ZR-NMnM na hraně, ne-li za ní. Předpokládám, že implantovat sem na pár dní jiného dopravce, by se kvůli tomu s tím stávajícím muselo nějak řešit. Podstatou té otázky bylo, zda by na této konkrétní trase šlo vůbec technicky skloubit vlaky ZDO (ČD) a soukromníka v žoldu sportu, aniž by byl nabourán jídní řád prvního a zároveň by vlaky druhého respektovaly dění na sportovišti (třeba příjezd dříve než pět minut před začátkem závodu)...
Já to fakt nevím. Ptám se kohokoliv kdo je schopen odpovědět. Vy toho evidentně schopen nejste. Troufám si říct, že o situaci na té trati víte ještě méně než já.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3679
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 25. února 2013 - 21:29:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Desiro: proč je blbý nápad, aby posily a přepravu ve špičkách negarantovaly automaticky ČD, ale jiný z dopravců, kteří jsou na té trati v naprosto rovnocenném postavení? A co je na tom nenávistného a ne k věci? Hoďte sem něco k věci sám...

Buvolínek: na základě včerejšího návodu jsem ve Tvém profilu zjistil " věk 20 let, student." Leccos z Tvých výlevů to vysvětluje (takhle nějak jsem Tě tipoval), leccos z Tvých výlevů s tím sakra není v relaci. Máš aspoň koule ten věk potvrdit? Já píšu blbě standardní, Ty zase Dráha s velkým D. Ale ve Tvém věku...OK.

Zvídavý člověk: ano, o poměrech na té trati vím naprosto kulový, jen nechápu, pokud tam není kapacita na vlaky navíc, jakým je rozdíl mezi vlaky navíc od ČD a od jiných dopravců. Vlaky ČD se nějak líp protahují škvírou nebo co?
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2356
Registrován: 2-2004

Odesláno Pondělí, 25. února 2013 - 21:44:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

proč je blbý nápad, aby posily a přepravu ve špičkách negarantovaly automaticky ČD, ale jiný z dopravců, kteří jsou na té trati v naprosto rovnocenném postavení?

Tak tuhle otázku jsem se z vašeho předchozího příspěvku opravdu nedočetl. Třeba by to chtělo míň nenávisti a víc přesnější vyjadřování.

Chcete získat zajímavou a dobře ohodnocenou práci v železniční dopravě? Naučte se dobře německy!
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 853
Registrován: 4-2004

Odesláno Pondělí, 25. února 2013 - 22:00:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim:
Registroval jsem se před 9 lety a to už jsem měl něco naježdíno vlakem mezi Prahou a Ostravou. Těch 20 je mimo. Napovím, že něco málo přes 30

České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3681
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 25. února 2013 - 22:05:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Buvolínek: Ale? Takže máš za sebou přes deset let cestování s ČD? Tak to klobouk dolů, já myslel, že tohle mǔže přežít jen extrémně odolný jedinec... Ale s trvalými psychickými následky...tak to jo.
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 854
Registrován: 4-2004

Odesláno Pondělí, 25. února 2013 - 22:06:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim:
A ještě ke včerejšímu příspěvku, že "i kdyby ti stewardka vy..., tak pojedu se žlutým". To bylo docela vtipné
Nicméně neměl jsem potřebu jízdu s LE nějak komentovat. Ale pro mně jsou RJ i LE použitelní, na rozdíl od ČD neb nevlastním InKartu a nemám důvod utrácet za novou. Nicméně dopravce první volby je pro mne RJ.

České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 855
Registrován: 4-2004

Odesláno Pondělí, 25. února 2013 - 22:10:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim:
Dokonce více než 10 let. Kdo si pamatuje situaci, která na trase do Ostravy panovala, tak mě chápe


Mimochodem, může někdo znalý vysvětlit, proč páteční Ostravské posily jezdily strašně dloho v tak neatraktivní časy v 11:xx a 13:xx z Prahy? Ve vlaku v 11:xx jsem několikrát jel a vždy to bylo tak po 2 kusech v zelené kožence. Po mnoha letech se podařil zázrak, že posila jezdila 13:xx a 15:xx, nicméně ideální stav je 15:xx a 17:xx, k čemuž už však nikdy nedošlo. Ministerstvo si sice objednalo, ale proč v naprosto zbytečné časy?

České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
Zvídavý_člověk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 393
Registrován: 1-2011
Odesláno Pondělí, 25. února 2013 - 22:35:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim 3679: Nějaká kapacita navíc tam asi byla, bohužel jen v časech, kdy to nevyhovovalo průběhu závodů, takže posily byly nakonec téměř k ničemu. ČD evidentně nechtěly/nemohly operativně "zbořit" JŘ pravidelných vlaků (které akci nevyhovovaly taky), takže většina vlaků zela prázdnotou. Dokázal by ty posily jiný dopravce (nebo i ČD) zvládnout lépe, a nějak se tam s pravidelnými vlaky srovnat tak, aby to k něčemu bylo? Nevím, PROTO SE PTÁM.
Připomínám, že celá tato minidiskuse vznikla kvůli nesmyslu, že ČD se mají starat o blaho obyvatel. Podle "Železničáře" tomu ale v případě MS věří i samy Dráhy. Za tu fotku "diváků přicházejících od vlaku" by se nemusel stydět ani Ondrůj ve vrcholné formě.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6307
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 25. února 2013 - 23:09:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No protože to prapůvodně byly víceméně studentský posiláky. V době původu posil totiž do Prahy hákovat nejezdilo půl Ostravy + 2/3
Moravy protože práce byla v místě (a mnohdy líp placená).

Podobně jezdil kolem 13,15 posilák v pátek do Turnova a Liberce (posléze Tamvaldu) a kolem poledne Hradec.

Pravdou ale je že už tehdy to byly posily celkem k hovnu protože vysokoškoláci budď byli dýl nebo brali kramle ve čtvrtek večer.
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.79.110.72
Odesláno Pondělí, 25. února 2013 - 23:29:00    Odkaz na tento příspěvek  

Budulínek: jedenáctá byla v pátek běžná studentská hodina. Dnes se jezdí už ve čtvrtek, to se dřív moc nepěstovalo. Taky byl nějakej nástup studentstva v Pardubicích a ve Volomouci. Asi to mělo pár let setrvačnost, než ministerstvo zjistilo změnu poptávky.
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 856
Registrován: 4-2004

Odesláno Úterý, 26. února 2013 - 00:05:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PV, Křivi:
Chápu, že to potřebujete za každou cenu obhájit. Ve čtvrtek se jezdívalo už za mých studíí, v tomhle se opravdu moc nezměnilo. Argumet PV o přesunu Ostravska do Prahy beru, ale nezapomínejme, že dnes se přepravuje velká část po silnici, což před 10 lety tak snadno nešlo. A největší poptávka byla v pátek odpoledne, ale nikdo na ni posilou nereagoval. Proč taky.

Prostě to bylo o tom, že ministerstvo si objednalo, Dráha to odjela, kdy se jí to hodilo, např. 11:24 z Prahy. a všichni kromě cestujících byli spokojeni. O soupravu nešlo, stejně to jezdily kopřivy a co ONj dalo. Ale fíra i čety byly v pátek brzy doma a o to zřejmě šlo. To, že tyto posiláky vozily vzduch a po 17 hodině byla do Ostravy 2-hodinová díra a davy stály v uličkách nikomu nevadilo. O flexibilitě ministerských úředníků si nedělám iluze. Pravděpodobně si toho mnoho let žádný úředník ani soudruh z nábřeží nevšimnul a proto se to drželo tak dlouho.

České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3915
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 26. února 2013 - 00:11:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Vláček pro pozůstatky po cestujících černého.
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3067
Registrován: 8-2006
Odesláno Úterý, 26. února 2013 - 06:13:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nemůžu si pomoct, ale v případě nějaké akce by se měl starat hlavně POŘADATEL té akce. Když je v Milovicích hudební festival Votvírák, tak je to jediný víkend, kdy u nás jezdí ešusy po půlhodině místo po hodině a na některých spojích jezdí 2x471 místo sólo ešusu. Co dělají ČD blbě? A jezdí ČD takto ty spoje jen tak? Nebo si pořadatel objednal a zaplatil??

ad posily: Proč vlastně minulý týden na tom LE spoji v 16:09 jely DVĚ jednotky?
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3686
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 26. února 2013 - 08:21:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Desiro:
progresivně uvažující manažer komerčních vlaků by jel podle varianty A a ty plesnivé koženky si za účelem posil ve špičkách může klidně odkoupit Jančura. Co vy na to?
Furt tam tu otázku nevidíte? Tak já už teda nevím.

Zvídavý člověk: OK, beru zpět, blbě jsem Vás pochopil...takhle to beru.

Buvolínek:
Nicméně neměl jsem potřebu jízdu s LE nějak komentovat.
V Tvém podání to znamená, že byli nepříjemně dobří ve srovnání s RJ.
Ale fíra i čety byly v pátek brzy doma a o to zřejmě šlo.
Řečeno s Jaroslavem Haškem, toť jen malá ukázka, jaká hovada rodí se pod sluncem...unglaublich.
dnes se přepravuje velká část po silnici, což před 10 lety tak snadno nešlo.
Totéž. Před deseti lety ještě jezdili formani.

(Příspěvek byl editován uživatelem Slim.)
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2357
Registrován: 2-2004

Odesláno Úterý, 26. února 2013 - 08:38:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budulínek: Řekl bych, že Křivi a PV mají pravdu. Nějak tak to mohlo být.

Slim: Jo, tak to sorry, já to zase bral zase za nějakej nenávistnej žvást, protože on to je nenávistnej žvást, prostě jsem to v těch blitkách přehlédl. Ano, to by udělat mohl (a vy byste potom křičel, jak vyzobává rozinky).

Chcete získat zajímavou a dobře ohodnocenou práci v železniční dopravě? Naučte se dobře německy!
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3689
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 26. února 2013 - 08:46:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Desiro: No posilu ve špičce bych za rozinky určitě nepovažoval, případně bych mu tuhle rozinku jednak přál, jednak bych to ocenil...
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 858
Registrován: 4-2004

Odesláno Úterý, 26. února 2013 - 09:07:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Desiro:
Takže prázdná posila v 11:24 z Prahy a nedůstojně přeplněné vlaky po 17 hodině bylo chybou ministerstva. Ubohá Dráha s tím nemohla za 5 let nic udělat, za všechno můžou zlí úředníci.


Slime, před 10 lety NEBYLA do Ostravy dálnice a cesta autem byla delší než vlakem, navíc dost komplikovaná. Dnes je to pohodička, srovnala se vzdálenost se železnicí a proto se i dost Ostravské frekvence přesunulo na silnici.

České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
J.M.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.95.125.33
Odesláno Úterý, 26. února 2013 - 10:09:54    Odkaz na tento příspěvek  

Jo, tak to sorry, já to zase bral zase za nějakej nenávistnej žvást, protože on to je nenávistnej žvást, prostě jsem to v těch blitkách přehlédl. Ano, to by udělat mohl (a vy byste potom křičel, jak vyzobává rozinky).

Poslyšte, vy jste reinkarnovanej T.H., nebo vás jen tak hluboce ovlivnil? Jako byste mu těmi slovy vypadl přímo z .

Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2458
Registrován: 11-2009

Odesláno Úterý, 26. února 2013 - 12:05:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim#3689 > No posilu ve špičce bych za rozinky určitě nepovažoval

To tvrdite ted ... pokud by skutecne pridal nekolik spickovych vlaku nekam, kde je o cestovani vlakem zajem a kde zatim jezdi vyhradne CD, to by bylo revu, jak rozinky vyzobava! Vzdyt on si odveze jen ty plne vlaky ve spicce ... a v sedle se musi obetovat matka Draha a vozit vlaky poloprazdne ...


Vzdyt, jaky je rozdil mezi tim, kdyz do monopolu prida spickove posilaky do casoveho slotu, kde monopolista nestiha, od stavu, kdy si vybere jednu trat, kde monopolista nestiha a zacne mu tam vyzirat rozinky?

ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality