K-report
 

Archiv diskuse Peážní trať Liberec - Zittau - R... do 20. 10. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Železnice » Peážní trať Liberec - Zittau - Rybniště » Archiv diskuse Peážní trať Liberec - Zittau - R... do 20. 10. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Zdeněk Štěpánek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.63.207.101
Odesláno Středa, 02. října 2013 - 01:59:10    Odkaz na tento příspěvek  

Zdeněk Štěpánek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.63.207.101
Odesláno Čtvrtek, 03. října 2013 - 19:52:52    Odkaz na tento příspěvek  

Zdeněk Štěpánek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.63.207.101
Odesláno Čtvrtek, 03. října 2013 - 20:32:22    Odkaz na tento příspěvek  

Snažím se zjistit, jaké bude budoucí využití nové zastávky. Obratem odpověděl jen trilex.

Zde je můj dotaz a v dalším příspěvku odpověď trilexu:

-------------------------------

Dobrý den

Rád bych vás požádal o informaci, jakým způsobem bude organizované zastavování v nové zastávce Varnsdorf - Staré nádraží.

Z dosud dostupných informací mi vychází, že budou na požádání zastavovat všechny vlaky Liberec-Seifhennersdorf. To se dá pochopit jen jako dočasné řešení beze změny celkové koncepce jízdního řádu.

Do budoucna lze v této zastávce očekávat velký zájem a omezení jen na polovinu vlaků směr liberec je značně kontraproduktivní.

Je z vaší strany veden požadavek na objednavatele dopravy na změnu celkové koncepce? Jako logické řešení mi vychází hodinový takt Liberec-Seifhennersdorf a rozbití ramena Liberec-Rybniště. Vlaky v Liberci nataktovat na Liberecké přípoje a Varnsdorf-Rybniště taktovat dle vlaků ČD v Rybništi.

Prosím též o informaci, kdo je pro vás primárním objednavatelem, zda Liberecký / Ústecký kraj / ZVON či kdo.

Odpovědi budou použity pro články/diskuze na odborných železničních webech.

Děkuji předem.

Zdeněk Štěpánek
Varnsdorf
Zdeněk Štěpánek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.63.207.101
Odesláno Čtvrtek, 03. října 2013 - 20:32:50    Odkaz na tento příspěvek  

Vážený pane Štěpánek,
zatím se koncepce jízdního řádu nemění. Od změny jízdního řádu v prosinci 2013 budou nějaké změny jízdního řádu, ale v principu i potom bude jenom každý druhý vlak jet do Seifhennersdorfu a zastavovat na starém nádraží.
Případně v létě 2014 se ještě jednou bude něco měnit, protože z důvodu otevření traťového úseku Dolní Poustevna - Sebnitz se budou měnit přípoje v Rybništi. Ale dosud ještě vůbec nevíme, jak nový jízdní řád pro naše vlaky bude vypadat.
- ZVON objednával dosud vlaky do Seifhennersdorfu jenom do konce srpna 2014. Ještě není roznuto, zda potom bude rušen traťový úsek Varnsdorf pivovar Kocour - Seifhennersdorf nebo ne.
- Ústecký kraj nebude objednávat podstatně více vlakových kilometrů. Přírůst vlakových kilometrů na traťovém úseku Varnsdorf - Varnsdorf staré nádraží musíme ušetřít na tarťových úsecíich Varnsdorf staré nádraží - Varnsdorf pivovar Kocour a Varnsdorf - Rybniště.
- Cílová koncepce obsahuje křižování vlaků v Liberci a v Žitavě. Na to je ale nutné, že traťový úsek Hrádek nad Nisou - Zittau (především polský podíl) bude podstatně rychleji. Dosud to ale vůbec není plánováno; je velmi těžko, se dohodnout s polskou stranou.

Z hospodařské hlediska by bylo určitě nejlepší varianta, kdybychom po uskutečněním cílové koncepce jezdili v hodinovém taktu Liberec - Varnsdorf staré nádraží a zpět. Případně bychom to stíhli i do pivovaru Kocour, ale do Seifhennersdorfu to by určitě nešlo, protože jedna hodina nestačí pro jízdu vlaku Zittau - Seifhennersdorf a zpět včetně nutných časů na obrácení a křižování. Koneckonců to by znamenalo, že na traťových úsecích Varnsdorf - Rybniště a Varnsdorf pivovar Kocour - Seifhennersdorf by žádné vlaky nejezdily. To by bylo určitě politické rozhodnutí. Ústecký kraj určitě nebude objednávat vlaky, které pendlují jenom mezi Varnsdorfem a Rybništěm a případně ani nemají přípoj ve směru na Liberec, protože ve směru na Děčín je autobus podstatně rychlejí.
Další myšlenka je vybudování nové tratě Seifhennersdorf - Rumburk, aby vlaky mohly jezdit Liberec - Zittau - Varnsdorf - Seifhennersdorf - Rumburk - Šluknov - Sebnitz - Bad Schandau - Děčín. To by bylo možné v hodinovém taktu. Domnívám se ale, že plánování a realizace (především na německém území) by trvalo asi 30 let, tak to nám aktuálně také nemůže pomoct.

S pozdravem
Vogtlandbahn-GmbH/trilex

Uwe Miertschischk
pracovník pro marketing a obchod
Zdeněk Štěpánek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.63.207.101
Odesláno Pátek, 04. října 2013 - 23:14:25    Odkaz na tento příspěvek  

Odpověd na téměř identickou otázku od Libereckého kraje:

---------------------

Dobrý den,

Dostal se ke mně Váš e-mail s žádostí o informace k problematice provozu na trati č. 089.

Rozsah a organizování zastavování v nové zastávce Varnsdorf - Staré nádraží je plně v kompetenci Ústeckého kraje, záleží na čem se dohodne s dopravcem vlaků Trilex (Vogtlandbahn). Vliv na to má také přeshraniční úsek do Seifhennersdorfu, na kterém má německá strana (dopravní svaz ZVON), s ohledem na velmi nízké využití cestujícími, tendenci rozsah spíš ještě omezovat. Každopádně se zvažují i větší, koncepční úpravy, které by nejspíš přinesly i obraty vlaků v nové zastávce (bez zajíždění do Seifhennersdorfu), vč. její častější obsluhy, ale to je otázka na objednatele Ústecký kraj, resp. vliv může mít i zájem Města Varnsdorf, co si pro své občany prolobbuje na kraji. Pro koncepční změnu je pak nezbytným předpokladem přesun křižování z Grossschönau do Varnsdorfu (podmíněný mj. zvýšením rychlosti na německém úseku a přes žst. Zittau - tam je do rekonstrukce zab.zařízení pomalá jízda 20km/h).

Ze strany Libereckého kraje je spíš sledováno výhledové řešení, které spatřujeme ve vybudování kolejového propojení Seifhennersdorf - Rumburk, které by umožnilo budoucí vedení přímé linky Liberec - Varnsdorf - Seifhennersdorf- Rumburk - Dolní Poustevna - Bad Schandau (-Děčín), na které by byl hodinový takt odpovídající poptávce, zajíždět dnes co hodinu do Seifhennersdorfu by nemělo smysl, spojení přes něj z Varnsdorfu do Rumburku zajišťuje autobusová linka s návaznostmi na vlaky Trilex. Projekt propojení je podporován naším a zejména Ústeckým krajem, zájem je získat na něj prostředky z přeshraničních fondů EU. Vyřešil by se tím také současný "apendix", jako který vnímá ZVON úsek od hranic do Seifhennersdorfu (zatím na rok odvrácena hrozba zastavení provozu).

Co se týče postavení objednatelů tak pro provoz vlaků Trilex je společná Dopravní smlouva mezi dopravcem Vogtlandbahn a objednateli ZVON, Ústecký kraj+Liberecký kraj, náš objem výkonů je sice největší, ale rozhodování jsou činěna ve shodě všech, dílčí změny jen na "svém" úseku může každý objednatel domlouvat sám. Rozsah změn výkonů je ale smlouvou limitován do 5% nahoru i dolů, takto to bylo vysoutěženo na 10 let (2010-2020).

V případě citace na odborných webech žádáme o přesné formulace dle výše uvedeného, nejlépe o jejich konzultaci před zveřejněním.

S pozdravem

Ing. Viktor Liška
oddělení dopravní obslužnosti
____________________________________
Krajský úřad Libereckého kraje
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9018
Registrován: 8-2004

Odesláno Sobota, 05. října 2013 - 14:19:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdeněk Štěpánek:
Díky za odkaz na fotky.[ok]

"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Šošon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 616
Registrován: 3-2006
Odesláno Středa, 09. října 2013 - 20:56:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mám tady pár dnešních fotek z výstavby zastávky Varnsdorf staré nádraží.

To je dáno nějakou normou ČSN nebo EU, že nové železniční zastávky musí mít takové, z mého pohledu silně předimenzované parametry? To, co je na snímcích vidět, ostře kontrastuje se zastávkami ČSAD, kdy se často vůbec neřeší nějaká čekárna ani osvětlení, natož perón v úrovni nástupního prostoru vozu.
Zdeněk Štěpánek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.63.207.101
Odesláno Středa, 09. října 2013 - 22:30:28    Odkaz na tento příspěvek  

Dustifira von Alex
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.247.74.36
Odesláno Čtvrtek, 10. října 2013 - 13:17:49    Odkaz na tento příspěvek  

Soson-se o takove veci moc nezajimam,ale pravidla jsou asi prisna.Snad si i pamatuji ze napr.delka nastupiste musela byt postavena podle nejdelsiho na dane trati jezdiciho vlaku.Takze napr.kdysi problemy se zastavkou Velke Hamry mesto.Zastavka by stacila dlouha,pro zde jezdici 810,ale delka mela puvodne byt pro zde jezdici az 5ti vozovy rychlik.Myslim ze to tak nejak bylo,snad me nekdo opravi.
Pak se nesmime divit ze na zamer stavby nove zastavky v Ruzodole nebyli penize.Projekt se nakonec vysplhal na 100 mil.Takze se tech pouhych 50 mil. pouzilo na rekonstrukci 5.nastupiste v Liberci.
Stejne jak to maji ty autobusaci jednoduche....
Borecek 13
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.13.92.124
Odesláno Čtvrtek, 10. října 2013 - 16:59:00    Odkaz na tento příspěvek  

Tak si prý Jančura půjčil vaše Vogtlandí Desira pro vozbu své férově vysoutěžené linky Blava - Komárno.
Mikulda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2424
Registrován: 3-2006

Odesláno Čtvrtek, 10. října 2013 - 22:36:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Borecek 13: Vogtlandbahn nebo Connex, kdo by to rozlišoval, že.

Upozornění: Příspěvek může obsahovat stopy ironie, cynismu a černého humoru.
Vyrobeno v závodě, který zpracovává vzdálené vize, bláznivé sny a šílené nápady.
lukas1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 822
Registrován: 9-2011

Odesláno Pátek, 11. října 2013 - 00:06:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mikulda: Jančura si ale "půjčil" i od Vogtlandbahn, viz odkaz [wink]
http://www.railvolution.net/zm/upload/desira-u-regiojetu_b.jpg

Můj YouTube kanál, najdete zde pár filmů o osobních vozech a další videa vlaků : odkaz
Borecek 13
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.201.21.133
Odesláno Pátek, 11. října 2013 - 20:41:00    Odkaz na tento příspěvek  

Mikulda má holt lepší rozlišovací schopnosti [crazy]. Jinak si může Radimek půjčit Desira po Českých drahách, až začnou jezdit Sharky v Děčíně.
Kamera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 469
Registrován: 6-2005

Odesláno Sobota, 12. října 2013 - 19:10:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Kamery Liberec:
VOZOVNA TRAMVAJÍ LIBEREC
TERMINÁL FÜGNEROVA + ŠALDOVO NÁMĚSTÍ + RYBNÍČEK
AUTOBUSOVÉ NÁDRAŽÍ
Borecek 13
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.13.92.124
Odesláno Neděle, 13. října 2013 - 09:14:36    Odkaz na tento příspěvek  

Se začátkem platnosti nové přepravní smlouvy dojde také ke změně kvality služeb ve vlacích. „Každý vlak bude v celé trase obsazen průvodčím. Cestující si tak budou moci zakoupit jízdní doklady přímo ve vlaku. Nabízeno bude také drobné občerstvení a nápoje,“ upozornil radní.}

To je sice pěkné. V Německu jsou vlaky RB obsazeny průvodčím jen některé a ne pravidelně. Ovšem na našem území si mohou cestující o nějakém občerstvení nechat zdát. Mraky zastávek blízko sebe, vše samozřejmě blízko sebe. Takže průvodčí bude mít dost práce s odbavením a na nějaké to kafčo holt nezbude čas. No a tím pádem nevidím žádný rozdíl v kvalitě nabízených služeb. Jo změní se barva vozidel [proud].
ex
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.108.105.4
Odesláno Neděle, 13. října 2013 - 22:43:04    Odkaz na tento příspěvek  

Dovolil bych si par dotazu, zda znali stavu by mohli odpovedet:

1. Jak dlouho ma trvat rekonstrukce 5. nastupiste v Liberci? Projektova dokumentace to mela otevrene do roku 2014, ale predpokladam ze skutecna stavba tak dlouho trvat nebude.

2. K podepsanemu kontraktu na Ostsaechsische Bahnnetz, verim ze se ptam na udaje ze zadavaci dokumentace a nic obchodne duverneho: To je opravdu kontrakt pouze na 4 roky a tedy za nedlouho se bude soutezit znovu? Takto kratka smlouva souvisi se zmenou financovani dopravy na urovnich Bund/Land/Landkreis? Bylo zadavaci dokumentaci reseno pokracovani linek RE Liberec-Tanvald a Goerlitz-Wroclaw nebo to je na aktivite dopravce?

3. Jake jsou ohlasy na ten Jazz-vlak? Nahodou a neplanovite jsem tim jel a nevim zda nedelni vecerni termin, navic 2 tydny pred podzimnimi prazdninami byl nejvhodneji zvoleny. Verim ze i pritomny management TRILEXu si vyslechl ty rekace "normalnich" cestujicich. A nechtel bych slyset tech, co by chteli pripadne prepravovat kolo nebo nejake vetsi zavazadlo.
Pavel Blažek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.231.90
Odesláno Pondělí, 14. října 2013 - 00:48:48    Odkaz na tento příspěvek  

Ad ex; bod druhý:
V zadávací dokumentaci jsme požadovali navýšení vlaků Dresden - Liberec ze stávajících 4 na 5 párů vlaků denně. To znamená dvouhodinový interval s vynechávkou kolem poledne z finančních důvodů.
Součástí společné poptávky objednatelů byly i vlaky Dresden - Liberec - Tanvald - Železný Brod. A pravděpodobně také Dresden - Wroclaw (zde bylo uvažováno nasazení klasických souprav), nevím, jak nakonec dopadla konečná jednání s polským objednatelem.
U vlaků do Tanvaldu (a Železného Brodu z oběhových důvodů) jsme řešili dilema, zda nabídkou přímých vlaků Dresden - Tanvald zajistit bezpřestupové spojení v celotýdenním průměru řádově jednotlivcům skrz Liberec a komplikovat oběhy vozidel Jizerskohorské železnice (zejména jejich návraty na další výkony po víkendové špičce do Liberce) nebo preferovat přímé spojení pro řádově optimisticky průměrně desítky cestujících z Liberce a Jablonce n. N. přes Tanvald směrem do hor s tím, že cestující od Drážďan budou mít zajištěny systémově přestupy od všech vlaků v Liberci (po rekonstrukci tratě Liberec - Tanvald). S vysokou pravděpodobností se dalo předpokládat, že účastníci VŘ nebudou mít k dispozici vozidla provozovatelné v úseku Tanvald - Kořenov.
Nabídka dopravce směrem do Tanvaldu je proto řešena formou opce na 0/1/2 páry vlaků celotýdenně.
Pavel Blažek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.231.90
Odesláno Pondělí, 14. října 2013 - 00:59:38    Odkaz na tento příspěvek  

Ad ex, bod druhý, doplnění: Kontrakt je na 4 roky v podstatě ze dvou zásadních důvodů. Prvním je, že jsme neměli dostatek dat pro vypsání netto smlouvy, o kterou máme pro dlouhodobý kontrakt zájem. To znamená je, že je pouze cca 1 rok na podrobný průzkum před vypsáním dalšího VŘ. Druhým důvodem je zájem objednatelů o nová vozidla či vozidla významně vyššího standardu a to nebylo vzhledem k výrobním kapacitám evropských vagónek v tak krátkém čase realizovatelné.
Hife
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 3-2009
Odesláno Pondělí, 14. října 2013 - 13:35:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad ex, bod první: nebudou-li komplikace, tak do 13. 11. 2013.
Objednatel LK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.196.64
Odesláno Pondělí, 14. října 2013 - 15:35:57    Odkaz na tento příspěvek  

Ještě upřesnění ad ex 2.:
původně bylo VŘ OSN jen na 3 roky a až po vyjednávání s uchazeči došlo k prodloužení na 4 roky, důvodem bylo především akceptování starších vozidel (požadavky splňovala nejvíce ř.642) a možné koncepční změny v německé dálkovce v dalším období. Návazné výběrko se rozběhne nejspíš už příští rok, aby se stíhala možnost požadavku na nová vozidla.
Opční podmínky: s ohledem na přístup polské strany padla opce Polsko, bude na dopravci co se podaří vyjednat. Opce na českém území sahá přes Tanvald až do Žel.Brodu, s jejím využitím se počítá ale až po dílčí rekonstrukci tratě Liberec - Tanvald, tj. nejdříve od prosince 2015.
Výsledek VŘ OSN zároveň znamená že na trati 089 v prosinci 2014 úplně skončí ČD, které se ani nepokusily podíl na RE2 udržet...
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9048
Registrován: 8-2004

Odesláno Pondělí, 14. října 2013 - 21:16:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pár fotek z nedělního Varnsdorfu:




Poslední dvě fotky náznaky zastávky u pivovaru Kocour.

"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
ex
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.108.105.4
Odesláno Pondělí, 14. října 2013 - 22:27:16    Odkaz na tento příspěvek  

Re P. Blazek, Hife, Objednatel LK: Dekuji Vam za jasne a vecne odpovedi. Preji hodne uspechu ve Vasi dalsi cinnosti.

Dovolim si par osobnich komentaru:

a. Podobne jako zmineny ustup CD z 089 je vniman postupny ustup DB z cele teto oblasti, mozna jeste silneji, jak to dle reakci citim. Vzdyt od DD-Klotsche na vychod nebudou mit DB regio zadnou objednavku. Timto nechci hodnotit kvality DB, jen konstatuji ze to je pro nemalo lidi prekvapeni.

b. Na navazne trasy z Liberce a Goerlitz jsem se ptal proto, ze v clancich nikde nebyly zmineny a z hlediska dopravniho konceptu je povazuji za problematicke. Tim nechci rici, ze nejsou prinosne. Take je s podivem, ze se CD nepokusily o nejakou ucast na 089 a tim udrzeni si pozice i na 036. I kdyz prosakujici zminky o pristupu CD k objednavce na nedaleke 083+prodlouzeni mohly o ledascem napovedet.

c. Zajimava je ta poznamka o predpokladanych modernejsich vozidlech. Osobne je zajimave sledovat trend zvysovani komfortu u regionalnich vozidel a pritom pozvolny trend snizovani komfortu (predevsim zvysovanim mnozstvi sedacek a snizovani servisu) u dalkovych vozidel, zvlaste s ohledem na puvod financovani. V teto souvislosti si dovolim domenku, ze na teto siti by snad modernizovany ineterier 642 (s diskutovanymi operkami rukou a stolecky pod oknem a zasuvkami) mel byt dostacujici. Kapacitne to je s 1x642 nekdy komplikovanejsi jiz dnes kolem BZ nebo DD.
Pavel Blažek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.232.62
Odesláno Úterý, 15. října 2013 - 01:18:16    Odkaz na tento příspěvek  

Ad ex. V době zahájení přípravy VŘ měli němečtí objednatelé představu o nahrazení vozidel standardu Desiro/Regiosprinter standardem znatelně vyšším. To nebylo prakticky realizovatelné z důvodů uvedených výše. Předpokládám, že jejich zájem pro návazné VŘ trvá.

Způsoby jednání managementu národního dopravce jsou, jak to říci.., soukromý sektor se takto ke svým zákazníkům nemůže dovolit chovat, protože by příště již žádné zakázky nedostal. Místo hledání řešení je u tohoto dopravce zaměstnáno mnoho lidí, kteří pracují na vymýšlení důvodů, jak něco nejde.
Příkladem může být přímá vozba Liberec - Szklarska Poreba, o kterou má objednatel dlouhodobě zájem. Ze strany dopravce, kterého jsme ve věci poptali, je aktivita nulová, výmluv spousta. Obdobně v dalších případech.
Pokud nekonstruktivní jednání managementu bude pokračovat, může se v extrému stát, že na trati 036 budou jezdit vlaky Dresden - Tanvald - Železný Brod a zároveň ve dvouhodinovém intervalu vlaky jiného dopravce na vozebním rameni Liberec - Szklarska Poreba....
Regionální výkony národního dopravce na ostatních tratích v LK mimo Jizerskohorskou železnici může objednatel začít soutěžit hned, stačí k tomu jedno politické rozhodnutí.

Toto není nějaká hanoba jednoho z dopravců, to je konstatování dlouhodobé situace nad výsledky jednání objednatele s managementem. Přitom provozní zaměstnanci denně předvádějí, že i národní dopravce se ke svým zákazníkům může chovat přívětivě a může nabízet úplně srovnatelné služby, jako konkurence. Doufám, že přístup ke svým zákazníkům ve smyslu aktivní nabídky služeb management přehodnotí dříve, než v regionu dopadne podobně jako DB ve východním Sasku.
549121
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.127.128.126
Odesláno Úterý, 15. října 2013 - 06:47:25    Odkaz na tento příspěvek  

Pavel Blažek: ...může se v extrému stát, že na trati 036 budou jezdit vlaky Dresden - Tanvald - Železný Brod a zároveň ve dvouhodinovém intervalu vlaky jiného dopravce na vozebním rameni Liberec - Szklarska Poreba....

Proč extrém; pokud stávající dopravce nemá zájem, ať jde do toho někdo jiný, kdo bude schopen přímé vlaky Lbc - SPG provozovat.
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Úterý, 15. října 2013 - 14:50:19    Odkaz na tento příspěvek  

Duštifíra_von_ALEX
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 239
Registrován: 3-2012

Odesláno Úterý, 15. října 2013 - 15:19:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Konečně se něco děje....[ok]
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 641
Registrován: 4-2010
Odesláno Úterý, 15. října 2013 - 15:52:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to jsem zvědavý na tarif...
6612
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 730
Registrován: 3-2012

Odesláno Úterý, 15. října 2013 - 22:07:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro zájemce: Zítra by měla proběhnout mimořádná obsluha Mn z Liberce až do Hrádku nad Nisou a zpět. Z Liberce je "plán" okolo 09-10h. dopoledne.

"Šel jsem náhodou kolem..."
Zdeněk Štěpánek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.63.207.101
Odesláno Úterý, 15. října 2013 - 22:50:25    Odkaz na tento příspěvek  

Varnsdorf - Staré nádraží.

Přidal jsem fotky z 13.10. a 15.10.

Už stojí přístřešek, ale je bo betonový hnus.

http://stepanek.gavanet.org/fotky/scry/index.php?v=list&i=0&p=var nsdorf_stare_nadrazi

A pár fotek z budoucí zastávky Pivovar. Zatím je tam jen neurčitá díra.

http://stepanek.gavanet.org/fotky/scry/index.php?v=list&i=0&p=var nsdorf_zastavka_pivovar/2013_10_15
Duštifíra_von_ALEX
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 241
Registrován: 3-2012

Odesláno Středa, 16. října 2013 - 19:16:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z.Štěpanek-oni moc dobře vědí proč tam dali to betonové monstrum!Hned vedle zastávky jsou dvě sběrny železného šrotu!A o sprejerech ani nemluvím....
Zdeněk Štěpánek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.63.207.101
Odesláno Čtvrtek, 17. října 2013 - 01:14:45    Odkaz na tento příspěvek  

To Duštifíra_von_ALEX: Sběrna šrotu a kovová zastávka má jakou souvislost? Osobně jsem čekal dřevěnou boudu, třeba jako zde:

http://oidnes.cz/10/112/maxi/ALH370dc1_230045_1244710.jpg

A ohledně sprejerů je to už uplně mimo. Nebo snad na betonu sprej nedrží? Navíc na velmi hrubém?

Podle mě je to prostě obluda...
phanny
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.175.236.108
Odesláno Čtvrtek, 17. října 2013 - 08:39:48    Odkaz na tento příspěvek  

Já naivně očekával něco na tenhle způsob - bez svislých počmáratelných ploch...www.vlaky.net/upload/online/diskusia/116812-1.jpg
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 196
Registrován: 8-2012
Odesláno Čtvrtek, 17. října 2013 - 09:27:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podle fotek z postupu prací z 15.10. soudím, že se tam zítra odpoledne nejspíš jezdit (a zastavovat) nezačne? To vypadá tak na týden práce, pak ještě nějaká papírová bitva kvůli kolaudaci...
phanny: sice by tam "bez svislých počmáratelných ploch" bylo jak na Vídrholci (hlavně v zimě), to už by tam nemuselo být vůbec nic, ale hlavně že by neutrpělo šotoestetično?
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1743
Registrován: 1-2012

Odesláno Čtvrtek, 17. října 2013 - 09:40:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To vypadá na týden práce...
Že by to otevřeli těsně před volbami? [biggrin]
Borecek 13
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.145.209.185
Odesláno Čtvrtek, 17. října 2013 - 10:40:32    Odkaz na tento příspěvek  

Pavel Blažek: Mohl byste prosím podat vysvětlení k tomu co jste napsal. V čem je konkurence lepší než národní dopravce? Jaké to služby navíc oproti ČD nabízí FS v podání její pravnučky Trilex. A co nám to jezdí z Kořenova do Sklářské? Výkřik moderní techniky v podobě "Šukafonu" od ZSSK, které nasazuje asi jediná soukromá firma, ovšem s cizím jménem. Ta samá moderní vozidla nasazuje i KŽC v Praze. Opravdu pokrok ;-( A další "tzv. privátní" dopravce v podání dcerky DB nám známá Arriva? Jeté a lehce zmodernizované jednotky, copak ty nám nabídnou? Chcete kafčo s fornetkami či igelitku s tužkou. Jo, ale až se odbaví cestující. No a to nemusí být za celou cestu vůbec. Rozepište nám to zde podrobně, jako věci znalý.
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 197
Registrován: 8-2012
Odesláno Čtvrtek, 17. října 2013 - 10:57:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

co nám to jezdí z Kořenova do Sklářské? Výkřik moderní techniky v podobě "Šukafonu" od ZSSK
...zatímco s ohledem na totální ignoraci zdejšího dění Českými drahami (především jejich KCOD zastoupením v Liberci) by tu v jejich podání nejezdilo NIC. Já bych v podání GWTR určitě lepší službu viděl (ale ideologům to jistě nestačí).
Borecek 13
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.13.92.124
Odesláno Čtvrtek, 17. října 2013 - 12:39:06    Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: Ajajaj, Všeználek se ozval. Vy jste pan Blažek? Nepište tu za něj. Počkejte na jeho odpověď a pak se vyjadřujte!
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 199
Registrován: 8-2012
Odesláno Čtvrtek, 17. října 2013 - 12:59:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nepíšu za p. Blažka, píšu za sebe. Pohybuju se ve věci dost dlouho na to, abych o tom věděl minimálně stejně jako p. Blažek.
Spíš nám tedy zkuste vy ve vzniklém čase čekání na odpověď p. Blažka osvětlit, čím by nás tu "národní dopravce" měl oslnit oproti konkurenci v okamžiku, kdy původně nasazované SA134 byly polským dopravcem použity jinde a IMHO nic lepšího vyhovujícího polské legislativě alespoň do PPS k dispozici není. Děkuji za odpověď (klidně včetně ad personam výlevů - chápu vaši nutkavou potřebu k nim a už si je z toho odfiltruju).
549121
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.127.128.126
Odesláno Čtvrtek, 17. října 2013 - 14:06:42    Odkaz na tento příspěvek  

Zdeněk Štěpánek: Osobně jsem čekal dřevěnou boudu, třeba jako zde

Není to náhodou Desná - Riedlovka? Tak to by bylo určitě lepší. Ale třeba ten "bunkr" ještě není hotový... Zatím to připomíná spíše polotovar pro WC.
Zdeněk Štěpánek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.63.207.101
Odesláno Čtvrtek, 17. října 2013 - 15:48:13    Odkaz na tento příspěvek  

to 549121: Ano, je to z Desny.

"Polotovar na WC" - tak to si zapamatuju. Asi v noci na jednu stranu nalepim PÁNI a na druhou DÁMY.

Dnes čekejte další fotky, jdu fotit za chvilku.
Duštifíra_von_ALEX
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 242
Registrován: 3-2012

Odesláno Čtvrtek, 17. října 2013 - 15:55:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Štěpánek-souvislost tu,že co na té zastavce bude ze železa skončí v sousední sběrně.
Nebo mě chcete říci že ve Vanďaku se již železo a barevné kovy nekrdou?
Nám tam ukradli napájecí kabely za bílého dne...

(Příspěvek byl editován uživatelem Duštifíra_von_ALEX.)
Marek000
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.177.88.78
Odesláno Čtvrtek, 17. října 2013 - 18:08:45    Odkaz na tento příspěvek  

Konec Skupinové slevy, In25 slevy, In50 slevy, InSenioru a symbolické zpáteční slevy a eshop slevy.

+V případě jízdy se 2mi dopravci sčítání obou tarifů od nuly.

Vogtlandbahn je fakt výhra... Stejným Desirem jako předtím, ale nově bez slev. Zato s možností si koupit lístek až ve vlaku a koupit si tam kafe. Vše za nenápadnou, ale mastnou přirážku přímo v jízdném.

Růst cestujích na té trati je sice nepopíratelný, otázkou je, o kolik mohl vzrůst při zachování síťových slev (zachované SoNe+, ČDNet a LibNet se na krátké vzdálenosti nikomu nevyplatí a ne každý ty slevy zná).

A dále kolik cestujích jezdících primárně po 089 bylo odrazeno od jízdy vlakem mimo tuto trať, protože slevová karta ČD se jim už nevyplatí kupovat?

Na jedné trati zvedneme počet cestujích, ve zbytku ČR snížíme, protože se jim nevyplatí slevová kartička.

Inteligence Libereckého kraje je neskutečná. Velmi užitečný kraj pro funkční systém v celé ČR. Díky za vaše medvědí služby.

(o vyhnaných režijkářích nemluvě... Vůbec není pro přesvědčení politiků k dotování veřejné dopravy vhodné, mít ve statistikách co nejvíc cestujících... Inteligenci dnešních zaměstnanců dopravních koordinátorů bych se radši neodvažoval měřit. Z naměřeného čísla bych se zděsil ještě víc, než teď.)

Možná o tohle i jde... snížit počet cestujích ve vlacích v kraji. Kolega Pospíšil si zaonanuje jak jsou lokálky které na Káčku pravidelně pomlouvá, k ničemu, a šup... nahradit to BusLinem. Na autobusy se přece kolega Pospíšil specializuje primárně, jak tu o sobě napsal.

----
PS: Argumentovat nechutně předraženým IDS jízdným na mě nezkoušejte... já si platím za IN50 a jsem zvyklý ji kombinovat s OpenCard. Za jízdu 30km vlakem jsem zvyklý dávat slušné jízdné. Muset jezdit pravidelně za zlodějské ceny IDOLu, to si radši koupím auto. Postupně se mi to vrátí, nemusím čekat až to přijede a skupinovou slevu mi nikdo nemůže zrušit vypsáním tendru na nového dopravce.
ex
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.108.105.4
Odesláno Čtvrtek, 17. října 2013 - 19:26:17    Odkaz na tento příspěvek  

Vazeny Marku000,

mluvite zde o trati 089, tedy o trati v pohranici? Asi ano, ale proto take jste tam dlouho pravdepodovne nejel, ze?

Slevy In* totiz vetsinu lidi tam nechava chladnymi (je to "na okraji", neni zasadni potreba to kombinovat) a lide ocenuji to, co CD naopak prilis nezvladaji, a to privetivy preshranicni tarif a plna integrace s zahranicnimi produkty. Vite ale za tou carou jednou nebo vice jsou vam ty vase zminene karticky uzitecne jako kazdy jiny kousek plastu.

Navic bych si vyslechl vas navrh na tarif kombinujici 3 dopravni svazy se zachovanim vsech tech In* vyhod. Ostatne ze zde dostupnych informaci vyplynulo, ze CD se ani nepokusily v soutezi samy nebo s nekym zucastnit, takze prosim vas prispevek smerujte na CD, toto neni problem ani objednavatele ani viteze, ze se nekdo ani neprihlasil a tedy zde nemuze onen raj na zemi ukazat. Mam v zive pameti jejich monopolni pusobeni zde a radeji na to ani nevzpominam.

Presmeroval bych vas do jine diskuze, kde se ukazuje, jak takouvou peazni trat CD pripravuji, a zatim to na vesele zitrky nevypada, ale nechme se prekvapit.

Nemam nic spolecneho s Vogtlandbahn, ale troufam si tvrdit, ze cestujici s rezimkou rozhodne z vlaku nevyhodi, jen po nich budou chit jizde, coz povazuji za zcela opodstatnene, protze netusim pros ve svem dusledku by je mel dotovat kraj jeden nebo druhy nebo Landkreis jeden nebo druhy.

Na zaver Vam dovolim poprat pohodlne jezdeni v pohranici, abyste to mohl videt z jinych uhlu (mysleno zemepisnych).
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4231
Registrován: 11-2007
Odesláno Čtvrtek, 17. října 2013 - 19:35:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Marku ooo, tentokrát jste to rozsvítil:

"Růst cestujích na té trati je sice nepopíratelný..(ale)..Vůbec není pro přesvědčení politiků k dotování veřejné dopravy vhodné, mít ve statistikách co nejvíc cestujících"

Jistě, trochu si zalžeme, dotaci podvodem získáme a vše bude krásné a dobré. Člověče, vy jste snad ekonom od státní dráhy. Svědčí o tom i ta poznámka o "vyhnaných režijkářích".

A možná byste mohl srovnat zlodějskou cenu IDOLU s lidovou cenou ČD na konkrétní trase. Samozřejmě bez In karty, která taky není zadarmo.
Zdeněk Štěpánek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.63.207.101
Odesláno Čtvrtek, 17. října 2013 - 20:41:32    Odkaz na tento příspěvek  

Tak se kochejte dnešními fotkami. Dnes jsem se trochu rozjel, je jich dost.

http://stepanek.gavanet.org/fotky/scry/index.php?v=list&i=0&p=var nsdorf_stare_nadrazi/2013_10_17

Makali tam dneska jak šroubi. Takovej ruch jsem tam ještě nezažil. Očividně se zítra slavnostně zastaví.

První vlak, který tam zastaví, bude TLX 20918, Liberec odj. 14:02, Zittau odj. 14:45, Varnsdorf odj. 15:05, Varnsdorf staré nádraží příj. a odj. 15:08, Seifhennersdorf příj.15:14.

http://www.trilex.de/cs/o_nas/medien/pressemitteilungen/nov%C3%A1 -zast%C3%A1vka-varnsdorf-star%C3%A9-n%C3%A1dra%C5%BE%C3%AD-od-181 02013-_hm56v79q.html?s=zpVex2EkqIE01zuoii
Zdeněk Štěpánek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.63.207.101
Odesláno Čtvrtek, 17. října 2013 - 20:49:55    Odkaz na tento příspěvek  

A dále kolik cestujích jezdících primárně po 089 bylo odrazeno od jízdy vlakem mimo tuto trať, protože slevová karta ČD se jim už nevyplatí kupovat?

No u mě je to jednoduché. Od doby co Varnsdorf-Rybniště jezdí trilex jsem s tímto dopravcem jel na této větvi všehovšudy dvakrát. Jednou to bylo jen jednu zastávku a podruhý vpodstatě náhodou a bez mého přičinění. Jinak jezdím autem do rumburku nebo do rybniště. Důvody jsou dva:

1) Včasný jízdenky z rumburka nebo IN25 z rybniště.

2) Neexistence přípoje rybniště->varnsdorf na poslední vlak děčín->rumburk.

Zrovna toto bylo i součástí dotazu na koordinátory dopravy v ústeckém kraji. Ještě čekám na druhou odpověď, už mám část, dám to sem jak odpoví.
Pavel Blažek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.230.181
Odesláno Čtvrtek, 17. října 2013 - 22:52:56    Odkaz na tento příspěvek  

Ad. Borecek 13 - reakce v sousední Jizerské diskusi.
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 201
Registrován: 8-2012
Odesláno Pátek, 18. října 2013 - 06:07:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Od doby co Varnsdorf-Rybniště jezdí trilex ... Neexistence přípoje rybniště->varnsdorf na poslední vlak děčín->rumburk
...zatímco za hodné státní dráhy tam přípoj ... taky nebyl (poslední vlak z Varnsdorfu jezdil ve 20:07, dnes ve 20:09, to je opravdu zásadní důvod s tím přestat jezdit). (K tomu platí, že spojení Varnsdorf - Rumburk je zajištěno busy ještě i o té půlnoci CELOTÝDENNĚ.)
Je fakt zajímavé sledovat tohle vytváření pseudodůvodů pro filipiku proti neČD dopravcům...
549121
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.127.128.126
Odesláno Pátek, 18. října 2013 - 06:37:46    Odkaz na tento příspěvek  

Zdeněk Štěpánek:

Pěkně s tím pohnuli.
Jen "polotovar na WC" beze změny... Snad tam dají aspoň název zastávky. [happy]
phanny
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.175.236.108
Odesláno Pátek, 18. října 2013 - 07:52:17    Odkaz na tento příspěvek  

T.H. Jenže do té kadibudky se vejdou tak max. 4 lidi a pršet nebude jen na 2. Je to mrňavý! Nejsem šotouš, bydlím od toho 2 minuty pěšky, budu to používat.
Bohuš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 449
Registrován: 3-2009

Odesláno Pátek, 18. října 2013 - 09:01:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A jak to vypadá se zastávkou Kocour?Dělá se tam také něco nebo tam je pořád jenom díra?
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 203
Registrován: 8-2012
Odesláno Pátek, 18. října 2013 - 09:53:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

phanny: Jenže do té kadibudky se vejdou tak max. 4 lidi
...zatímco když bude bez svislých pografitovatelných ploch, tak se jich tam vejde kolik? A pršet bude na všechny.
Zdeněk Štěpánek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.63.207.101
Odesláno Pátek, 18. října 2013 - 12:55:38    Odkaz na tento příspěvek  

To T_._H_.:

Jestli dříve za ČD jezdil přípoj z rybniště do varnsdorfu netuším. Zřejmě ne, ale se současným stavem a s důvodem proč nevyužívám pro cestu tam existující spoj Varnsdorf->Rybniště to nijak nesouvisí.

A ohledně toho autobusu bohužel nemáš pravdu. Poslední jede v 19:21 (v sobotu a neděli) nebo v 23:02 (v pracovní dny) a další až v 6:09. Vlak do rumburka přijíždí ve 23:52. S cca stejným časem odjezdu z děčína jede bus do varnsdorfu, ale to jsem zkoušel dvakrát a už nikdy více. Radši si připlatim za komfort ve vlaku, i když je to občas regiošuk (kde je strašnej kravál a skáče to jak nadmutá koza) nebo desiro kde jsou dementně malý stolečky a nejde tam pořádně položit notebook. Už se těšim na RegioSharky, tam jsou aspoň zásuvky.

Do pivovaru se dnes podívám, stejně jako nebudu chybět na slavnostním otevření. Předpokládám že bude, nástupiště už stojí, jen se k němu probrodíme bahnem...

Neviděl jsem projekt, ale na straně hřbitova a zmiňované sběrny (nabroti WC prefabrikátu) bude silniční točna. Nevím jestli jako parkoviště nebo autobusová zastávka. Nad návazností na místní autobus jsem přemýšlel, zastávka by ale byla mnohem vhodnější na druhé straně u nástupiště. Byla by to jen velmi malá zajížďka oprotí stávající trase. Takhle na druhé straně je to mimo trasu autobusu.

Ale nejzásadnější problém navázání na místní autobus je to, že jezdí třikrát ráno do zaměstnání a škol a třikrát odpoledne zase lidi sváží domů. Svázat časové polohy vlaku a autobusu bude prakticky nemožné. To není MHD s desetiminutovým taktem :-) Dám o tom řeč s provozovatelem toho autobusu, on to bude vědět nejlíp.
Pavel Blažek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.230.181
Odesláno Pátek, 18. října 2013 - 13:22:18    Odkaz na tento příspěvek  

Ad Zděněk Štěpánek:
Na straně hřbitova se určitě nejedná o obratiště, ale jsou to jen přístupové chodníky k přechodu přes trať ze dvou různých směrů.
Většinu parkovacích ploch, které jsme u Varnsdorfu starého nádraží projednali v územním řízení, byla z projektu během další přípravy investory z ekonomických důvodů vypuštěna.

Jinak moc díky za fotoreportáže.
Zdeněk Štěpánek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.63.207.101
Odesláno Pátek, 18. října 2013 - 15:57:56    Odkaz na tento příspěvek  

Slavnostní otevření proběhlo za přítomnosti cca 150 lidí, kapely a pěkného počasí. Jen zamrzí faux-pais na závěr, kdy domluvil starosta, rozehrála se kapela a mašinka hvízdla a odjela. Většina lidí samozřejmě chtěla jet do Seifhennersdorfu a zpět...

http://stepanek.gavanet.org/fotky/scry/index.php?v=list&i=0&p=var nsdorf_stare_nadrazi/2013_10_18

A v pivovaru už vyrostl základ nástupiště. Fotky dokládají i nedávnou přítomnost podbíječky.

http://stepanek.gavanet.org/fotky/scry/index.php?v=list&i=0&p=var nsdorf_zastavka_pivovar/2013_10_18

Psal jsem před časem email starostovi Varnsdorfu. Sice neodpověděl, ale dnes mi řekl, že se můžu stavit na úřadě za jistým pánem a že mi zodpoví mé otázky.

Tak se těště na článek, snad se k němu dokopu...
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 855
Registrován: 5-2003

Odesláno Pátek, 18. října 2013 - 17:20:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Předpokládám, že T.H. měl na mysli noční spojení od Liberce. Tam skutečně návaznost autobusu do Rumburka a Šluknova na poslední vlak je.
Tak já cestu Děčín-Rumburk nebo Varnsdorf absolvoval autobusem mnohokrát (naposledy dneska do VDF) a nemám s tím kupodivu žádný problém. Ano, noťas nechám v batohu a vytáhnu knížku, nebo do sluchátek pustím trochu klasiky a dokonce relaxuji. Takže to je asi trošku o subjektivním vnímání.

(Příspěvek byl editován uživatelem jmx.)
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 207
Registrován: 8-2012
Odesláno Pátek, 18. října 2013 - 18:53:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdeněk_Štěpánek: jsem rád, že se to konečně povedlo (usilovali jsme o to ještě jako Railtrans od roku 2007 nebo 2008 a univerzální reakce SŽDC byla "nejde to", neotravujte, byla by to práce...).
Tak ať slouží.
Zdeněk Štěpánek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.63.207.101
Odesláno Pátek, 18. října 2013 - 20:10:09    Odkaz na tento příspěvek  

Ještě jsem k fotkám (staré nádraží i pivovar) přidal licenci. Takže ty fotky můžete v souladu s licencí použít veřejně a zdarma.

http://stepanek.gavanet.org/fotky/scry/index.php?v=view&i=0&p=var nsdorf_stare_nadrazi/licence_k_fotografiim.jpg
Homy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 5-2011
Odesláno Sobota, 19. října 2013 - 11:32:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já ze včerejší akce na "staráku" přináším video: http://youtu.be/MYjHaUiWw5c ..foto přidám později.
Šošon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 620
Registrován: 3-2006
Odesláno Neděle, 20. října 2013 - 20:32:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ve VDF na starém nádraží se dál pracuje i v neděli.

A zde je současný stav zastávky Pivovar: