K-report
 

Archiv diskuse Doprava na jižní Moravě do 09. 05. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Autobusy a trolejbusy » Doprava na jižní Moravě » Archiv diskuse Doprava na jižní Moravě do 09. 05. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8807
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 03. dubna 2013 - 00:19:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vy vidíte železnici jako rychlý způsob dopravy pro větší vzdálenosti s cílem maximální efektivity, já jako výborný způsob zajištění dopravní obslužnosti.
Je otázkou, co to jsou delší vzdálenosti. Brno - Střelice je relativně krátká vzdálenost, přesto je ryze železniční. Domnívám se, že záleží případ od případu, který druh dopravního prostředku je kde vhodnější. Samozřejmě, že železnice často bývá výborným zpsobem zajištění dopravní obslužnosti. Ale ne všude a za každou cenu (Brno - Rosice, Brno - Slavkov apod.).

Vy asi nevnímáte přidanou hodnotu železnice oproti autobusové
Samozřejmě vnímám lepší možnosti z hlediska kapacity, nezávislostí na dopravní situaci na silnicích (zácpy ve městech apod.) atd. V opačném případě bych se mohl uchýlit k "argumentaci" typu "vlak stojí 100 Kč/km, autobus jenom 20 Kč/km, tak ten vlak musíme určitě zrušit". Ale opět - ne všude a za každou cenu.

já právě z toho důvody jsem pro maximální využití železnice pro všechny cesty po trase, tedy včetně krátkých relací Ostopovice - Lískovec)
Přesně takové relace považuji za takříkajíc násilné cpaní lidi do vlaku. Zejména když uvážím docházkovou vzdálenost na jednu železniční zastávku ze všech míst v obci vs. skutečnost, že autobus má v Ostopovicích těch zastávek hned několik. Nemluvě o tom, že aby se tato relace mohla stát relací vlakovou, vyžaduje "nutnost" investic, které by jinak ani nemusely být potřeba.

A nedomnívám se, že výstavba nových zastávek odradí stávající cestující, když kvůli elektrifikaci se cesta neprodlouží (uvažuji elektrické jednotky, samozřejmě).
Neprodlouží, ale ani nezkrátí. Zkrácení jízdních dob mj. mezi Rosicemi a Brnem uváděl jako jednu z věcí potřebných k tomu, aby v této relaci používalo vlakovou dopravu větší % cestujících, zároveň tím poněkud padají argumenty typu "zkrácení cestovní doby o X minut = přínosy investice".

Uvažujete-li elektrické jednotky, uvažujete zároveň i přestup Os-Os v Zastávce, který nutně bude znamenat prodloužení cestovní doby z Brna kamkoliv za Zastávku (pokud by ten přestup v Zastávce nebyl, postačil by pobyt 1 min.; v případě přestupu je potřeba přestupní doba zřejmě ve výši 4 min., tzn. 3 minuty navíc).

S logikou "zdržování" většinového zákazníka bychom mohli zrušit všechny zastávky poblíž Brna: Česká, Babice n.S., Adamov zastávka... A na rozdíl od těch Babic jsou Ostopovice výrazným zdrojem poptávky.
Ano, myslím si, že zastavení v zastávce Babice nad Svitavou by se omezit mělo. V Adamově zastávce rozhodně ne. Pro spojení Brna s Adamovem a Blanskem má železnice neoddiskutovatelnou výhodu oproti autobusům. V případě spojení (například) Zastávky/Rosic/Troubska/Ostopovic s Brnem to zdaleka tak jasné není (zejména co se týče spojení uvedených obcí s UKB a FNB).

Další z faktorů, který je potřeba zohlednit, je skutečnost, že linky č. 403/404 "musejí jet tak jako tak" (neboť zajišťují obsluhu obcí, u kterých se železniční zastávka nachází na nepříliš vhodném místě - Troubsko, Omice, Radostice), tzn. tak či tak přes ty Ostopovice pojedou a obslouží je; další rozdíl vidím v tom, že například zastavení v zastávce Česká není z technologického hlediska nijak problematické, naopak zastavení zastavování v Ostopovicích vyžaduje "nutnost" investic, které by třeba ani jinak potřeba nebyly.

Jsou-li Ostopovice výrazným zdrojem poptávky a lze-li čekat, že by většina lidí opravdu používala vlakovou dopravu, tak to není dobře (právě otázka dimenzování kapacity soupravy na nejsilnější úsek, který by v tomto případě byl poměrně krátký; o to většími "vzduchovoziči" by soupravy byly ve zbylých úsecích).

Nedělejme si iluze, že vlaky ze Zastávky pojedou už z Rosic plné
To není příliš dobrá zpráva z hlediska ekonomiky provozu (dnes platí, že vysoké % lidí jedoucích do/z Brna jede nejména už ze/až do Zastávky). Ukazuje to právě na úskalí uvažování, kdy se má "všechno cpát do vlaku". Ještě horší by to bylo "proti směru špičky".

V jednom s vámi souhlasím, že v současném stavu 15minutový takt není třeba.
To jsem netvrdil, v poslední době se snažím odprostit od normativních tvrzení a více uvádět tvrzení popisná, jako například že 15minutový interval v ranní špičce (a ve směru špičky) a 3 spoje za hodinu v odpolední špičce (ve směru špičky) jsou mezi Brnem a Zastávkou vyjezditelné i na stávající infrastruktuře, tzn. pokud tam uvedené intervaly jsou potřeba (a právě nechci hodnotit, zda opravdu potřeba jsou), tak se dají vyjezdit i na stávající infrastruktuře.

Co se týče autobusových linek č. 403 - 406:

Linky č. 403 a 404 také doplňují MHD mezi zastávkami Osová a Točná. Došlo-li by k jejich omezení, buď by došlo i ke zhoršení obsluhy zastávek (např.) Čermákova nebo Točná, anebo by se jejich obsluha musela řešit jinak. Tyto linky dobře obsluhují poněkud "roztaženou" obec Troubsko, kde železniční zastávka je umístěna od části obce velmi odlehle (tzn. pro část Troubska existence železniční zastávky nic neřeší).

Linka č. 405 kromě spojení Rosic/Zastávky (případně jejich okolí) s Brnem plní i funkci jakési "MHD Rosice + Zastávka"), stejně tak (spolu s linkou č. 406) plní či může plnit posilovou funkci v úseku Nemocnice Bohunice - Mendlovo náměstí. Sem tam jsem si všiml i případů, že lidé použili linku č. 404 pouze pro cestu např. přes dvě zastávky v rámci Střelic (jakási MHD Střelice ). Nic z uvedeného nemůže vlak, vzhledem k trasování trati, zajistit.

Ať to ode mě zase není jen o textu:

Zde je krásně vidět, jak v dnešní době ani není plně využito stávajících možnosti infrastruktury - existenci vlakového spoje s odjezdem z Brna hl. n. ve 13:06 h a příjezdem do Zastávky v 13:35 h (z hlediska kapacity tratě) nic nebrání. Ale přesto takový spoj neexistuje...

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Miguel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 8-2008
Odesláno Středa, 03. dubna 2013 - 09:43:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: k tomu nevyužitému potenciálu linky 404 (video) - souhlasím, jasně. Jenže jak by sis představoval ideální JŘ této linky? Určitě není problém sestavit JŘ linky 404 optimálně pro lepší návaznosti ve Střelicích, ale nezapomínej, že 404 není samostatná a ničím vázaná linka. Pokračuje z Radostic OS jako 510 (docela využívané ze Střelic, Silůvek, Prštic,...), 510 zase navazuje OS na vlaky v Modřicích (Ořechov->Brno + Brno->Modřice, nám. + Olympia), docela výhodně i na linku 2 v dobách delších intervalů tramvaje, dále tady máme návaznosti v Ořechově na 501 a to jsem ještě nezmínil všechno.
Kromě toho, že linka 404 musí být v úseku Brno - Troubsko aspoň nějak provázaná se 403 do Omic, tak by měla být zajištěna návaznost Omice - Střelice (školní vazby, úřady, lékaři,...).
No a pak do toho ještě napasuj tu čtvrthodinovku do Ostopovic. No jo, to je ta prokletá zastávka Ostopovice, smyčka ve směru z Brna, co jinak obsloužit nejde - v ranní špičce se podařilo několikaletou salámovou metodou dospět ke krásnému intervalu Troubsko - Brno.
To už je tolik podmínek, že zákonitě něco nevyjde. Nemáme tedy ideální proklad 403/404 (v hodinovce 25/35) ani příliš zajímavé návaznosti ve Střelicích, to už je jen "vedlejší produkt" všeho uvedeného, přitom zájem o takové rychlé spojení určitě je. Dále chybí poptávaná návaznost v Silůvkách na vlak do Ivančic od Ořechova a opačně.

Zkrátka: JŘ 404 určitě není ideální. Nějak mě ale nenapadá, jak by to šlo udělat lépe, a to při současném rozsahu výkonů a počtu vozidel, aby se třeba v hodinovce autobusy nepotkávaly v Omicích zastávku před konečnou.
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4943
Registrován: 3-2004

Odesláno Středa, 03. dubna 2013 - 17:17:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bože, moje noční můra ožila...

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7860
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 03. dubna 2013 - 17:29:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Která?

http://atmosferaci.wbs.cz/
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8813
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 03. dubna 2013 - 18:03:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jenže jak by sis představoval ideální JŘ této linky? Určitě není problém sestavit JŘ linky 404 optimálně pro lepší návaznosti ve Střelicích, ale nezapomínej, že 404 není samostatná a ničím vázaná linka.

Již před pár měsíci jsem na toto téma vytvořil toto (časové polohy autobusových spojů berou ohled na časové polohy vlakových spojů dle mého návrhu uvažujícího v mantinelech "pouze dílčí investice mezi Tetčicemi a Zastávkou + AHr. Střelice, ostatní traťové úseky v "příbrněnské" části tratě č. 240 i 244 bez investic, brněnský železniční uzel ve stávající podobě; ale s novými (dieselovými!) jednotkami):
application/vnd.ms-excel
Strelice a okoli - autobusove linky.xls (36.9 k)


Počet potřebných vozidel (autobusů) by se zřejmě o něco zvýšil, ale mám-li uvažovat v těchto mantinelech (stejně jako otázka stanoveného objemu výkonů), pak dojdu k závěru, že sice tedy nemá smysl měnit stávající podobu linky č. 404, ale stejně tak nelze navyšovat počet vlakových spojů (neboť tam by také šlo o navyšování počtu potřebných souprav, stejně jako počtu vlkm) a nemá smysl stavět velmi spornou trolejbusovou trať k "terminálu IDS" ve Starém Lískovci, jakož i "terminál" samotný (neboť i zde jde jednak o nutnost investičních nákladů, jednak o následné objednání vyššího počtu trolejbusových vozokm, a to od objednatele, který v poslední době naopak počet vozokm snižuje).

Jako úskalí stávajícího stavu u linek č. 403, 404, 501, 510 mě napadá skutečnost, že linka č. 404 o víkendech nejezdí do Radostic (protože pak už by se linky č. 403 a 404 nevyjezdily pouze s jední autobusem) a že návaznosti ve směru Silůvky - Brno, Ústřední hřbitov jsou v Ořechově zajištěny jen někdy. Ale zde je na vině zřejmě další z úskalí, a to nutnost ostrých obratů u ústředního hřbitova.

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8814
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 03. dubna 2013 - 20:10:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pozn. Čtu po sobě předchozí příspěvky a velice se divím. Koukám, že jsem uvedl pár překlepů; např. "ryze železniční (co se týče spojení veřejnou dopravou z tohoto místa do Brna) místo v blízkosti Brna" měl být Adamov (omylem jsem uvedl Střelice); stejně tak poznámka u linky č. 501 v přiložené tabulce "Pozn. V období v pracovní dny mimo špičku, v čase X:17 - X:50, musí být autobus odstaven mimo zastávku Ústřední hřbitov (anebo udělat ještě jeden obrat do obce Nebovidy…)" již není aktuální, protože sedlový provoz jsem nakonec vytvořil jinak (s ostrými obraty u ústředního hřbitova, bohužel ale způsobujícími zhoršení návazností ve směru Brno-Ústřední hřbitov/Moravany/Nebovidy - Silůvky/Prštice/Radostice.

K těm stávajícím jízdním dobám vlaků mezi Brnem a Rosicemi připomenu, že některé vlaky mají jízdní doby uměle prodloužené kvůli zajištění souladu časových poloh v Brně hl. n. a zároveň na jednokolejných úsecích. Vlakové spoje z Brna do Zastávky, které dnes odjíždějí z Brna hl. n. ve 14:06, 16:06 a 18:06, pak mají 4 minuty pobyt v žst. Střelice. Logicky se nabízí varianta, že by mohly z Brna hl. n. odjíždět o 3 minuty později a pobyt v žst. Střelice by byl jen minutový. Jenže to není možné s ohledem na volné trasy mezi Brnem hl. n. a Horními-Heršpicemi. Pozdější odjezd než v X:06 není možný...

Podobné uvažování s tím "jak zkrátit jízdní doby a jak zajistit, aby větší % lidí využívalo vlakovou dopravu" si jistě zaslouží i Ivančice. Tam mi přijde, že je železnice hotovou popelkou. Kromě toho, že v mimošpičkovém období pracovních dnů, jakož i u části spojů v ranní špičce, není zajištěno přímé spojení (je nutný přestup v žst. Moravské Bránice), tak jízdní doba ve směru do Brna činí v ranních hodinách 45 minut, v ostatních obdobích 48 minut; ve směru z Brna v ranní špičce 52 minut, v ostatních obdobích 47 minut. Z mého návrhu, který v úseku Brno hl. n. - Střelice - Ivančice počítá (co se týče investic do infrastruktury) pouze s (mnou již zde zmíněným) "odprasením" žst. Moravské Bránice, vychází jízdní doba (v obou směrech) 38 minut (za podmínky nasazení nových souprav mj. s automatickým spřáhlem; pozměněný provozní koncept a nové soupravy by umožnily snížit počet potřebných souprav v oběhu, neboť namísto stávajícího 50-timinutového obratu - mezi X:04 a X:54 h - souprav Os-244 v Brně hl. n. by činil obrat pouze 6,5 minuty).

Tzn. slušná úspora v jízdních dobách téměř bez nutnosti investic a zcela bez nutnosti zvyšování traťové rychlosti (jaký to rozdíl oproti některým jiným oficiálním plánům na jiných tratích). Možná by pak zcela přirozeně (tzn. bez toho "násilného nahánění cestujících do vlaku") vyplynulo, že 15min. špičkový interval na lince č. 406 není potřeba a postačí 30-timinutový.

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8818
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 04. dubna 2013 - 03:49:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mmch. všiml jsem si, že IDOS nesprávně uvádí jako přestupní bod mezi linkami č. 423 a 406 Neslovice. Možnost přestupu však je zajištěna v terminálu Tetčice, železniční stanice, nikoliv v Neslovicích.
multipart/form-data
Ivancice-Brno(1).pdf (111.6 k)


Za srovnání stojí také skutečnost, jak je spojení Ivančic s Brnem řešeno v oněch "výhledových koncepčních materiálech" JMK. Zatímco u všech ostatních tratí okolo Brna se detailně uvádí zvýšení počtu vlakových spojů a menší či větší zkracování jízdních dob a z toho vyplývající údajné nárůsty počtu cestujících o tisíce "kusů" denně, tak trať č. 244 je v té koncepci téměř nezmíněna, zvýšení počtu cestujících se uvádí pouze v řádech stovek za den...

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Miguel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 8-2008
Odesláno Čtvrtek, 04. dubna 2013 - 11:56:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: Jako úskalí stávajícího stavu u linek č. 403, 404, 501, 510 mě napadá skutečnost, že linka č. 404 o víkendech nejezdí do Radostic (protože pak už by se linky č. 403 a 404 nevyjezdily pouze s jední autobusem) a že návaznosti ve směru Silůvky - Brno, Ústřední hřbitov jsou v Ořechově zajištěny jen někdy.

Pokud by po víkendovém zajíždění linky 404 do Radostic byla poptávka, pak by to zřejmě zase takový problém být nemusel při oběhovém propojení 403/404-510 - chybělo by tam cca 10 minut, takže buď otočit na Osové anebo pošoupnout další spoj do Ostopovic. Přínos zajíždění 404 do Radostic i o víkendu ale moc nevidím, zvlášť pokud by jela ve stejných časech jako 510.

Návaznosti Silůvky - ÚH dnes jsou jen v těch základních časech v PD. Je taky na zvážení, jestli je účelnější mít pokaždé tuto nijak výrazně využívanou návaznost anebo mít pro cestující z Ořechova (aspoň v tom jednom směru) spoje v průběhu dne rozložené, tj. obě linky nejedou ve stejný čas, ale 501 se strefuje do dob, kdy nejede 510.

Jinak jsem prostudoval i Excelovou tabulku a je jen škoda, že se vztahuje až k budoucím JŘ železnice a ne k realitě, která nás ještě pár let čeká. Stručně k těm jízdním řádům:

501+510 - v pohodě, dobrá myšlenka otočení sedlových odjezdů 510 do druhé půlhodiny a taky zajímavá myšlenka, jak řešit špičku PD 501, ty ostatní schémata 501 bych ale odvodil z té špičky, na úkor návazností v Ořechově než to mít takhle - nenapadá mě lepší výraz - rozjebkané, interval 90-30 minut, pauzy ÚH apod.
403+404: prodloužení k Nemocnici Bohunice (nebo do UK-sever) se stejně určitě jednou stane realitou. Jinak bych to ale zařadil spíš do žánru sci-fi. Musím uznat, že sis to hodně zjednodušil tím přetrasováním 403, mít úplně duplicitně další spoje navíc přes Bosonohy a stejně se 402 (spojení Troubsko-Popůvky musí být tak jako tak, kdybys chtěl říct, že se 402 mezi Veselkou a Troubskem nepočítáš), to je celkem nereálné vyhazování výkonů z okna. Na 403 by sis tahle úplně izoloval 2 autobusy s nicotným výkonem, pokud by dopravce nebyl ochoten zadarmo přejíždět z Kyjevské k Nem. Bohunice.
Rosťav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 270
Registrován: 3-2009
Odesláno Pátek, 05. dubna 2013 - 10:13:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: S těmi Ivančicemi souhlas, taky tady vidím větší potenciál v železnici, která, pokud by byla ryhlejší a přímá (přesně jak píšeš), mohla by přilákat více lidí...
Martan1484
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 242
Registrován: 6-2005

Odesláno Sobota, 06. dubna 2013 - 22:56:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

všiml jsem si, že IDOS nesprávně uvádí jako přestupní bod mezi linkami č. 423 a 406 Neslovice. Možnost přestupu však je zajištěna v terminálu Tetčice, železniční stanice, nikoliv v Neslovicích.
Bohužel v datech, která byla použita pro vyhledání spojení nejsou zadány garantované návaznosti IDS JMK, takže je přestup vyhledán v první společné zastávce daných linek.
application/pdfIvanèice - Brno
Ivancice__namesti-Porici.pdf (118.9 k)

Doplňuji "správně" vyhledaná spojení.

Nejvyšší formou života je člověk, nejnižší formou života je člověk, který si hraje s vláčky:
Freight Yard Manager
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8828
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 07. dubna 2013 - 01:16:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Konstrukce jakýchkoliv návazností vlak-bus (linka č. 404) na zastávce Střelice dolní je v současné době dost obtížná, protože v každém ze směru zde zastavují vlaky jiné linky. Osa symetrie časů jejich zastavení je už asi v X:50, uvážím-li, že u linky č. 404 (zejména při provázání s linkou č. 510, která musí navazovat v Modřicích na vlaky jedoucí rovněž v nulové taktové symetrii) není důvod mít jinou symetrii než X:00.

Prohození toho zastavování by bohužel znamenalo rozpad 30-min. intervalu vlakových spojů mezi zastávkou Střelice dolní a Brnem hl. n. v období a směru špičky.

ostatní schémata 501 bych ale odvodil z té špičky, na úkor návazností v Ořechově než to mít takhle - nenapadá mě lepší výraz - rozjebkané, interval 90-30 minut, pauzy ÚH apod.
Pauzy u ÚH by nevycházely v žádném období, ten údaj z poznámek pod tabulkou nebyl již platný, jak jsem napsal v prvním odstavci zde.

prodloužení k Nemocnici Bohunice (nebo do UK-sever) se stejně určitě jednou stane realitou.
Tím bych si právě nebyl tak jist, bude-li se realita odvíjet v intencích těch tzv. koncepčních materiálů, které počítají s určitým omezením provozu na obou linkách. Při existenci nových železničních zastávek, se kterými stejná koncepce počítá, se už bude moci argumentovat, že ze všech obcí na trase dnešních linek č. 403 a 404 přece bude možné dojet ke kampusu/FN Bohunice kombinací vlak/trolejbus na onom "terminálu IDS" ve Starém Lískovci. Koneckonců, hlavní věcí, kterou jsem se snažil v té tabulce vyřešit, bylo právě zajištění návazností ve směru FN/UKB - Moravské Bránice/Moravský Krumlov a jejich okolí pouze s jedním přestupem (zde v zastávce Střelice dolní) a bez nutnosti existence onoho "terminálu IDS" ve Starém Lískovci.

Pokud by bylo spojení v uvedených směrech vyřešeno takto, odpadlo by dalších pár míst, pro které ten terminál může být přínosný a v tu chvíli už by se počet míst, odkud je jednak spádovost do FN Bohunice a jednak jde o okruh, odkud se reálně dá denně dojíždět do kampusu, zmenšil na naprosté minimum (protože pro Rosice, Zastávku a jejich okolí, tzn. například Zbýšov, Zbraslav, ale i obce na trati mezi Zastávkou a Náměští je a vždy bude - jak z hlediska cestovní doby, tak z hlediska počtu přestupů - výhodnější, použít při cestě k FN/UKB linku č. 405).

Návaznosti "bus od FN/UKB - vlak S41" by teoreticky mohly být zajištěny už v Troubsku, čímž by i při 2 h linkovém intervalu každé z linek (403 a 404) byla zajištěna návaznost od každého autobusového spoje na každý vlakový spoj. Ale při takovém dodatečné zastavení vlaku (v tom Troubsku) už by nevycházelo (dle mých úvah) stíhání jízdních dob tak, aby docházelo k tomu 6,5-min. obratu souprav Os-244 v Brně hl. n. A úspora dvou (uvažuji-li období špičky, kdy se soupravy spojují) vlakových souprav je jistě přednostnější, než případný nárůst počtu linkových autobusů o stejný počet. Koneckonců, ta existence "terminálu IDS" by si také vynutila nárůst počtu pořadí na t-25 nejméně o jedno vozidlo. Totéž by možná platilo v případě zajíždění/prodloužení dalších linek MHD Brno k tomuto terminálu.

Jinak bych to ale zařadil spíš do žánru sci-fi. Musím uznat, že sis to hodně zjednodušil tím přetrasováním 403, mít úplně duplicitně další spoje navíc přes Bosonohy a stejně se 402 (spojení Troubsko-Popůvky musí být tak jako tak, kdybys chtěl říct, že se 402 mezi Veselkou a Troubskem nepočítáš), to je celkem nereálné vyhazování výkonů z okna. Na 403 by sis tahle úplně izoloval 2 autobusy s nicotným výkonem, pokud by dopravce nebyl ochoten zadarmo přejíždět z Kyjevské k Nem. Bohunice.
Druhou možností pochopitelně je ponechání linky č. 403 ve stávající trase a v pracovní dny mimo špičku mít v trase Osová - Ostopovice - Troubsko, ObÚ 3 spoje za 2 hodiny (2 spoje linky č. 404, 1 spoj linky č. 403). Ani stávající oběhy linek č. 403 a 404 nejsou zcela efektivní, například v pracovní dny dopoledne je 56 minut prostoj na konečné Labská.

Ale samozřejmě netvrdím, že ten můj návrh je nejlepší variantou a rád si přečtu případné jiné návrhy (byť založené třeba na odlišných východiscích, než která předpokládám já).

S těmi Ivančicemi souhlas, taky tady vidím větší potenciál v železnici, která, pokud by byla ryhlejší a přímá (přesně jak píšeš), mohla by přilákat více lidí...
Ano, navíc zde platí, že k lepšímu vytěžení potenciálu vlakového spojení mezi Ivančicemi a Brnem by postačily menší investice než pro lepší vytěžení potenciálu vlakového spojení např. mezi Rosicemi a Brnem.

Bohužel, z těch koncepčních materiálů mi vychází spíše opak, viz předpoklad utnutí většiny spojů linky č. 406 už v Tetčicích, tzn. teoreticky předpoklad navážení lidí mj. z Ivančic na vlak do Tetčic, tedy takové umělé zvyšování významu traťového úseku Tetčice - Střelice na úkor traťového úseku Ivančice - Moravské Bránice - Střelice...

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Robert 3
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.156.225
Odesláno Neděle, 07. dubna 2013 - 19:54:59    Odkaz na tento příspěvek  

Dnes 7.4.2013 jezdil na lince 261 Crossway LE rz 4E9 0134.
4karlos4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1571
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 07. dubna 2013 - 20:53:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Robert 3: Díky za info, ale bylo by potřeba to trochu rozvést - jaká délka? 10,8 / 12 / 12,8 jaká barva? jaký dopravce? ČAD Blansko / VYDOS bus / FTL Prostějov
Robert 3
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.156.225
Odesláno Pondělí, 08. dubna 2013 - 19:11:38    Odkaz na tento příspěvek  

Crossway LE rz 4E9 0134 je předváděčka u ČAD Blansko, jedná se o verzi 12 m. Aktuálně jezdí místo 2B7 2103 na 261.
Phd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 402
Registrován: 2-2007

Odesláno Středa, 10. dubna 2013 - 00:10:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím, směl bych vědět, kolik je aktuálně provozních autobusů určených pro MHD v Blansku, Břeclavi, Kyjově, Vyškově a ve Znojmě?? Mnohokrát děkuji za odpovědi.

www.bronislavice.blog.cz
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3129
Registrován: 3-2005

Odesláno Středa, 10. dubna 2013 - 01:01:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dle mých análů:

Blansko - 1x B932, 3x B952, 1x Citelis, 1x Conecto LF

Břeclav - 4x B932(E), 2x B952(E), 4x Citelis, 1x Citaro, 2x Conecto LF

Kyjov - 1x Citaro, 1x Conecto

Znojmo - Psota 10x B932(E), 1x Citybus, 3x Citaro, 6x Tedom, 1x SOR BN12 a BDS Bus 2x Citelis

Vyškov - cca 4x Crossway LE, ale nejsem si jistý, jestli ve VY jsou přímo nějaké vozy vyčleněné pro MHD, spíš jsem měl dojem, že se to tak různě míchá s linkami. Taky je asi otázka, co všechno zahrnout pod MHD (viz. Dědice - linka 750 MHD není, ale velká část jede jen do Dědic, kam jinak jezdí i linka 744, a to už MHD je...)

Místní kdyžtak doplní/opraví dle aktuálního stavu.
4karlos4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1572
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 10. dubna 2013 - 01:24:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

VYDOS má sice 3x B952E ty se ale flákají různě po okolí Vyškova
Psota má navíc ještě 1x BN12 a taky jedno nový Urbino
Phd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 403
Registrován: 2-2007

Odesláno Středa, 10. dubna 2013 - 09:09:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

R_b, 4karlos4: Skvělé, jednoduchá a přitom dokonale vyčerpávající informace .

Ale abych si to ujasnil:
Blansko 6 autobusů, Břeclav 13, Kyjov 2, Znojmo 25 (započítal jsem i BN12 a nové Urbino) a Vyškov 4 autobusy, ano??

Jinak mnohokrát díky.

www.bronislavice.blog.cz
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5239
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 10. dubna 2013 - 10:03:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vyškov má má na MHD primárně 4 x Crossway LE 12,8M s RZ 7B5 3732-35. Tyto se ovšem taky podívají ven z Vyškova a naopak po MHD se flákají i jiné vozy, třeba C954 a pod.

Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Twig
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 854
Registrován: 8-2004

Odesláno Středa, 10. dubna 2013 - 14:48:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Vyškov: Oficiálně jsou to opravdu čtyři vozy označené jako kurzy 74101, 74102, 74302 a 74401. Tyto vozy se nepodívají nikam mimo oblast MHD linek 741 až 744, ale naopak jim vypomáhají přejezdy některé meziměstské kurzy.
Lc937gt11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1339
Registrován: 1-2009

Odesláno Středa, 10. dubna 2013 - 16:04:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím na jižní Moravu...

Mohl bych poprosit pana uživatele Derm, zda by se mi ozval na mail zde uvedený?

Děkuji
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5241
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 10. dubna 2013 - 22:09:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Twig: Určitě? Já mám zato, že jsem jeden vůz z výše jmenované čtveřice viděl na 751. Ale možná to byla jen náhrada.

Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
4karlos4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1573
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 11. dubna 2013 - 00:51:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stanley: Loni měla 74401 jedno odpolední kolečko na 751
Zdenda999
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1198
Registrován: 11-2007

Odesláno Čtvrtek, 11. dubna 2013 - 16:45:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No ještě před zhruba dvěma roky se motal vůz z městské ve Vyškově i na 730, teď už ale jezdí jen čistě městskou
Twig
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 855
Registrován: 8-2004

Odesláno Sobota, 13. dubna 2013 - 10:38:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano, dřív to tak bylo, ale psal jsem stav, který trvá teď.

Taky by se dalo mluvit o MHD Rousínov, neboť 731 a 732 splňují charakter městské linky. Dopravu zajišťují dva vozy kurzů 73101 a 73102, které se ale podívají i jinam (730, 630, 631).
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4996
Registrován: 3-2004

Odesláno Neděle, 14. dubna 2013 - 11:16:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tišnovská C 934E jménem BOM 19-68 už změnila majitele. Stojí odstavená ve Velkých Němčicích, nedivil bych se, kdyby patříla zdejšímu ZEMOSu, jejich krásný atmosférák BVA 33-80 jsem už víc jak rok nepotkal a z ČKP taky zmizel.

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5014
Registrován: 3-2004

Odesláno Středa, 17. dubna 2013 - 09:04:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dvě změny u malých jihomoravských dopravců.

Zdeněk Beňačka už není majitelem LC 735 BSC 81-86, ta se nyní jmenuje 4H7 4322, potkal jsem ji včera v Praze na Rohanu, označená ještě starými logy.
Lojza Adámek ze Šumic rozšířil svůj autopark o Karosu LC 936E, RZ 8B3 5753. Autobus je zjevně po generálce, vypadá jako nový a je ve stejném barevném provedení jako jeho Iliada. A podle informací na webu má i malého Mercedesa 815.

(Příspěvek byl editován uživatelem robert_08022.)

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5022
Registrován: 3-2004

Odesláno Středa, 17. dubna 2013 - 19:38:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak onen malý Méďa se jmenuje 8B3 5752 a je stříbrný.

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12597
Registrován: 11-2004

Odesláno Středa, 17. dubna 2013 - 21:31:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na výluce Brno-Vyškov jezdil včera a dnes s 956, Iliadou i velkým Mercedesem, blbec jsem nefotil s tím, že to určitě někdo má.

Závistivci všech zemí, polibte mi prdel...!
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5025
Registrován: 3-2004

Odesláno Středa, 17. dubna 2013 - 22:13:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

5=3, že? :-)
Na výluce měl právě i ono Vario.

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12599
Registrován: 11-2004

Odesláno Čtvrtek, 18. dubna 2013 - 08:17:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je to možný, dodávek se tam motala hromada, kurýra jezdil chlaďák označený "převoz léčiv" :-).

Závistivci všech zemí, polibte mi prdel...!
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5029
Registrován: 3-2004

Odesláno Čtvrtek, 18. dubna 2013 - 10:52:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano, společnost Grande.

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12600
Registrován: 11-2004

Odesláno Čtvrtek, 18. dubna 2013 - 14:53:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tuším, že jim patřil i ten Opalin. Jinak vozů tam bylo tuším že 31, byl mezi nimi i jeden Magiq, několik Bov, Tesařův Man, Smit ex Minitrans, Busline, Toros, Dvořáčkova Letuška, hodně jezdil Dopaz a dokonce jsem zahlídl i Vránovu Oasu, ale podle mě se tam přimotala náhodou. Co jezdilo Brno-Hulín nevím, to šlo mimo mě.

Závistivci všech zemí, polibte mi prdel...!
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7868
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 18. dubna 2013 - 17:17:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vránova Oasa už ale není Vránova, ne?

BusLine tam měl snad jen jeden CW, Toros nasadil všechny 700 + bílou 900, zbytek dopravců jsem neviděl.

http://atmosferaci.wbs.cz/
DERM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.240.73.214
Odesláno Čtvrtek, 18. dubna 2013 - 17:27:46    Odkaz na tento příspěvek  

BusLine nasadil včera dva busy 4L0 2947 a 4L0 2953 ex ČSAD Jablonec n. N.(954E).Dnes jen 4L2 5175 CROSS LE. ex. Tourbus.
319
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1113
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 18. dubna 2013 - 22:24:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už je známo, jak dopadlo výběrko na obsluhu jiho-východu? Jak se tady vykřikovalo, že to má ICOM :-)

-SIS bus KAROSA B731.00 a Karosa B731.20 a ŠM-11 s automatickou převodovkou PRAGA 2M70
-30.5.2007 - 10 let od ukončení provozu posledního trolejbusu ŠKODA 9TrHT28 ev.č.11, tudíž i posledního trolejbusu typu 9Tr v pravidelném provozu s cestujícími v ČR.

WEB jihlavského OS Za záchranu hist. trolejbusů a autobusů
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5042
Registrován: 3-2004

Odesláno Pátek, 19. dubna 2013 - 04:29:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vydrž do žní...

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2362
Registrován: 8-2004

Odesláno Sobota, 20. dubna 2013 - 14:30:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, ale po žních už bude pozdě Icomu něco do prosince provést, aby nevyjel

Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8862
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 21. dubna 2013 - 02:16:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Staré a nové - zastávka "Tetčice, železniční stanice" používaná do léta roku 2011 a nynější zastávka (resp. malý "přestupní terminál IDS") nesoucí tentýž název:

I když jsou v terminálu dvě zastávky, teoreticky má sloužit pro linky IDS JMK jen ta přední zastávka. Reálně to při setkáních (+ umožnění přestupů) dvou spojů obou linek vypadá tak, že druhý z autobusů stejně stojí na té druhé (zadní) zastávce.

Zastávka Omice, samoobsluha - konečná zastávka linky č. 403:


K těm připomínkám k tomu, o čem zde byla nedávno řeč - přemýšlel jsem nad tím a dospěl jsem k závěru, že i kdyby měl být provoz na lince č. 404 posílen (minimálně co se týče úseku Brno - Střelice) tak, jak jsem popisoval (interval 30 min. ve špičce, 60 min. v pracovní dny mimo špičku, 120 min. o víkendech), tak by bylo nežádoucí linku č. 403 přesměrovávat do jiné trasy, než v jaké vede dnes, neboť určité posílení provozu v úseku Ostopovice - Troubsko by (i zhlediska těch mých úvah, které jsem zde nastínil) bylo rovněž žádoucí.

Dva z nových reklamních polepů na linkových autobusech:

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Swe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2696
Registrován: 3-2005

Odesláno Pondělí, 22. dubna 2013 - 19:18:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To, čeho jsem se obával, tedy že pokud se zakoupí busy s klimou bez možnosti otevřít okno, bude tam příšerně, se bohužel stalo skutečností. Já na klimě netrvám, upřodnostňuju přiměřené větrání, ale ani to se v Manech Tourbusu na 107 nepraktikuje. Asi by běžící ventilace zvyšovala spotřebu o deci na miliardu kilometrů. Děs
Boobcz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 7-2011
Odesláno Středa, 24. dubna 2013 - 11:20:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nový přírůstek do flotily MHD v Adamově - foto jen dokumentační.
Marek_kubík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1039
Registrován: 12-2008
Odesláno Středa, 24. dubna 2013 - 11:28:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Boobcz: To je tento autobus?

Karosa - to nejlepší na trhu autobusů :-)
ČD a ZSSK - dva nejlepší železniční dopravci
Moje ICQ: 639-165-615
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5060
Registrován: 3-2004

Odesláno Středa, 24. dubna 2013 - 11:29:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano.

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12608
Registrován: 11-2004

Odesláno Čtvrtek, 25. dubna 2013 - 11:18:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

5B9 7027 ex Vydosbus u JS BUSY ve Velké Bystřici :-).

Závistivci všech zemí, polibte mi prdel...!
Jarda_krapas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 662
Registrován: 5-2007

Odesláno Pondělí, 29. dubna 2013 - 23:08:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co se to objevuje za Vydosbus na lice 201 ČAD??
Viděl jsem ho sám některý den minulý týden kolem 16.30 u Křtin, dneska odpoledne mi říkali že dnes jel taky - prý měl u dveří nějakou cedulku ve smyslu "náhradní doprava ČAD Blansko"
Na mně minulý týden kouknul ze zatáčky, na foto nebylo pomyšlení, ale byla to Karosa Irisbus.
4karlos4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1575
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 29. dubna 2013 - 23:41:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ČAD by měl mít půjčeny dvě C954 od VYDOSu - 1B4 4621 a 1B4 4622
Twig
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 856
Registrován: 8-2004

Odesláno Úterý, 30. dubna 2013 - 08:53:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mohla to být záloha 15012 ze Staré osady -- od minulého týdne je tam ex VYDOS / ex BODOS 1B8 3842.
Kalvik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 6-2010

Odesláno Středa, 01. května 2013 - 22:20:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A proč má Blanenské Recreo za oknem cedulu s textem "Záložní autobus", když v podstatě jezdí pořád (například linka 162) ?

http://kalvik.cekuj.net
Kalvik
4karlos4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1576
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 01. května 2013 - 22:45:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Protože pořád jezdí náhradou za ten minibus či za co tam zaskakuje, tak aby si cestující nemysleli, že tam bude napořád
Mirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2097
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 01. května 2013 - 23:06:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kalvik a 4k4: to je Recreo 7B2 8206 z roku 1998 (tedy 15 let staré)? Nebo mají nějaké jiné?
Kalvik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 6-2010

Odesláno Čtvrtek, 02. května 2013 - 20:54:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano jedná se o to 15 let staré Recreo.. A chci se zeptat.. je na linku 162 nějaký pevný kurz nebo tam jsou pouze přejezdy z jiných linek ?

http://kalvik.cekuj.net
Kalvik
Twig
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 857
Registrován: 8-2004

Odesláno Pondělí, 06. května 2013 - 14:09:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad 162: jezdí tam kmenové kurzy 16201 a 16202, které mají dohromady více než polovinu spojů, zbytek jsou přejezdy z linek 235, 250, 252, 253 a 262. Nicméně i ty kmenové kurzy se toulají po okolních linkách, takže je to takové vzájemně provázané...

(Příspěvek byl editován uživatelem Twig.)
4karlos4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1577
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 06. května 2013 - 17:42:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jeden z těch kurzů je nějak půlený s kmenovým kurzem 258, na kterým by se měl vyskytovat právě minibus
Twig
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 858
Registrován: 8-2004

Odesláno Pondělí, 06. května 2013 - 18:22:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to bude dvojice 16202/25801, která by měla vypadat nějak takto:

252/1 5:00 Boskovice--Bačov
252/2 5:11 Bačov--Boskovice
250/3 5:27 Boskovice--Kosmonautů
250/6 5:45 Kosmonautů--Skalice n. Svit.
250/7 6:14 Skalice n. Svit.--Boskovice
252/3 7:05 Boskovice--Bačov
252/4 7:16 Bačov--Sušilova
162/21 9:23 Boskovice--Černá Hora
162/22 10:04 Černá Hora--Boskovice
162/23 10:29 Boskovice--Černá Hora
162/24 11:04 Černá Hora--Boskovice
162/25 12:27 Boskovice--Černá Hora
162/26 13:04 Černá Hora--Boskovice
---
258/1 14:06 Sušilova--Obora
258/2 14:42 Obora--Skalice n. Svit.
258/3 14:58 Skalice n. Svit.--Obora
258/4 15:12 Obora--Skalice n. Svit.
258/5 15:28 Skalice n. Svit.--Obora
258/6 15:42 Obora--Skalice n. Svit.
258/7 16:28 Skalice n. Svit.--Doubravice n. Svit.
258/8 16:49 Doubravice n. Svit.--Skalice n. Svit.
258/9 17:28 Skalice n. Svit.--Obora
258/10 17:55 Obora--Skalice n. Svit.
250/101 18:06 Skalice n. Svit.--Boskovice
253/41 20:49 Boskovice--Velké Opatovice
253/42 22:23 Velké Opatovice--Boskovice
4karlos4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1578
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 06. května 2013 - 20:04:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo díky, to bude ono ovšem o víkendech se ten minibus vyskytuje taky na nějakém kurzu přejíždějícím mezi 162 a 252, kde ale podle rámcových JŘ z výběrovýho řízení má jezdit malý autobus
Lions_coach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1178
Registrován: 8-2009

Odesláno Pondělí, 06. května 2013 - 20:46:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Blansku na garáží červený SOR NB12. A stála tam dokonce i generálkovaná 934 ex. Korádo.

FLICKR 11.8.2012 aktualizace.
RAJČE 27.3.2012 aktualizace.
Twig
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 859
Registrován: 8-2004

Odesláno Úterý, 07. května 2013 - 00:15:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

O víkendu to bude zřejmě kurz 25201:

252/201 6:05 Boskovice--Bačov
252/202 6:16 Bačov--Boskovice
162/203 7:33 Boskovice--Kuřim
162/204 8:30 Kuřim--Boskovice
162/205 11:33 Boskovice--Kuřim
162/206 13:30 Kuřim--Boskovice
262/207 16:10 Boskovice--Kořenec
262/210 17:12 Kořenec--Boskovice
252/203 18:05 Boskovice--Bačov
252/204 18:16 Bačov--Boskovice
Domis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 156
Registrován: 4-2010
Odesláno Čtvrtek, 09. května 2013 - 19:31:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dovolím si tu rýpnout do výpravy Jelenů.
Vím, že nízkopodlažní spoje v jř nejsou garantované, ale od něčeho tam snad jsou, ne?
Co jsem počítal, tak ze záložních vozů v Pozorkách jsou 2 nízkopodlažní (5167, 5175) a 1 C954E.
Proč ale už minimálně druhý den jezdí na 70112 Cross LE 4L2 5175 a na nízkopodlažních 70106/70207 jezdí C954E 4L0 2947? A to není poprvé, vypadá to, že na nízkopodlažnost se tu vůbec nehraje.
Stejně tak nechápu, proč kurz 70208 v současných jř nízkopodlažní není, v minulých byl, předtím zase nebyl, když tam stále jezdí stejná sorka.
kuchař
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.240.73.214
Odesláno Čtvrtek, 09. května 2013 - 20:22:39    Odkaz na tento příspěvek  

Protože:
a,701/12-5267 v úterý dopoledne DN
(kurz je vypravován z Brna proto 5175)
b,701/06a7 měl v pravý poledne DN na Zvonařce (v ÚT)
c,5167 měl technickou závadu.
a to v jeden okamžik.
d, i dopravní podnik vyšle místo kloubáku sem tam sólo.
e, v pondělí se vše vrátí do starých kolejí

PS: když budeš mít dotaz do kuchyně pokud možno na( a né přes todle médium ): anitra1@seznam.cz
kuchař
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.240.73.214
Odesláno Čtvrtek, 09. května 2013 - 20:28:39    Odkaz na tento příspěvek  

PS: taky nechápu nenechavce na zastávce Šlapanice, Bedřichovice roz.( s JŘ)???To nemůžeš hlídat?