K-report
 

Archiv diskuse GVD platný a připravovaný do 20. 11. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Železnice » GVD platný a připravovaný » Archiv diskuse GVD platný a připravovaný do 20. 11. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Parmezano
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1021
Registrován: 5-2008

Odesláno Pátek, 16. listopadu 2012 - 12:20:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

sotous: o končící vlaky moc nešlo , právě naopak významná položka a dobře "bodově " hodnocená , byly "výchozí" vlaky. Tehdy byly stanice rozděleny podle jejich výkonů do šesti tříd, mimotřídní (těch bylo nejméně, přesný počet neznám) a do tříd 1-5,v páté třídě byly stanice s neslabšími výkony
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2406
Registrován: 1-2005

Odesláno Pátek, 16. listopadu 2012 - 18:54:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Východzie vlaky boli za 4 body. Končiace, ak sa dobre pamätám, 1,5 boda. Robil som istý čas štatistiku, výkony stanice. Mali sme zaradenie 1. trieda , podľa výkonov sme mali v preprave , nakládke tovaru ročný plán 2,20 milióna ton.
Erwin
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.61.158.141
Odesláno Pátek, 16. listopadu 2012 - 19:28:14    Odkaz na tento příspěvek  

David jaša: Víte, já se vždy snažím analyzovat co tím sdělením autor sleduje, kam s ním míří a podle toho diskutuji. Není mým žádným zájmem utíkat od tématu, naopak snažím se o hloubkový rozbor nastíněného návrhu (problému). Vaše reakce mě proto velmi překvapila. Přečetl jsem si dnes oba příspěvky a myslím, že je to přesně k tématu. Možná je odpověď podrobněji popsána a jde do hloubky, což považuji za nesmírně důležité a jsou to jen a jen moje slova k věci, kterou probíráme. Takže se nedomnívám, že by to nebylo přímo k věci. Jediné co mohu korigovat, jsou poslední dvě krátké věty prvního odstavce, které - uznávám - mohly v jediné větě znít takto: Pevně věřím, že se ani vám po takovéto organizaci GVD, která měla destruktivní vliv na koncepci osobní přepravy, nestýská.

Jinak si myslím, že téma jsme již vyčerpali. Bystřice n. P. jako stanice uprostřed slabě využívaného úseku, dle mého názoru, z ekonomických důvodů není vhodná ani k masivnímu návratu výchozích a končících vlaků (nebo spoje Královo Pole-BnP), ani jako stanice z pohledu elektrické vozby jako koncová, radikálně přestavěné části tratě Nedvědice - Bystřice na nejméně 100 km/h, a to z prostého důvodu, že v úseku Nedvědice - BnP není dostatek cestujících, kvůli kterým by se takováto investice měla udělat. Ono stačí se podívat na současné výchozí a končící vlaky - kolik lidí v BnP vystupuje z posledního spoje od Tišnova a kolik jich ráno nastupuje do prvních dvou spojů směrem do Žďáru. Jsou to jednotlivci, což jsou frekvence na osobní automobil a nikoli pro vlaky. Pro tak extrémně nízké počty vystupujících a nastupujících cestujících/vlak by takovéto řešení bylo ekonomicky nezdůvodnitelné.
Erwin
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.61.158.141
Odesláno Pátek, 16. listopadu 2012 - 19:46:36    Odkaz na tento příspěvek  

sotous + Parmezano: Soudruzi náčelníci stanic, kteří byli i v té nejmenší staničce, měli svůj plat podle toho, v jaké třídě byla jejich stanice zatříděna. Kdo měl kamarády na grafikonech, měl vyhráno, protože ti nakreslili GVD tak, aby těch výchozích a končících vlaků měl co nejvíce, včetně délky času posunu manipuláku, i když ve skutečnosti se v takových stanicích nikdy tak dlouho neposunovalo. Že to odporovalo logice a vyhánělo to cestující z vlaků bylo úplně jedno. Ideální bylo vlak zastavit, nechat postát, přečíslovat a jet s ním dál. A to byl ten důvod, proč bodové hodnocení stanic se zanedlouho po revoluci zrušilo, protože to není žádný ekonomický ukazatel jako jsou tržby, atd., ale prach sprostý švindl. Šlo to v rychlém sledu: zrušilo se bodové hodnocení, náčelnici v malých stanicích a zavedla se elektronika do pokladen, aby se mohly sledovat tržby a počty prodaných jízdenek. Díky POP nyní už i na každé neobsazené zastávce. Nebylo divu, že na některých tratích, se tímto opatřením radikálně změnila "důležitost" jednotlivých stanic.
PID cestující
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.190.214
Odesláno Pátek, 16. listopadu 2012 - 20:02:26    Odkaz na tento příspěvek  

Knižní JŘ dnes v 15h. zakoupen v Praze-Holešovicích.
Parmezano
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1022
Registrován: 5-2008

Odesláno Pátek, 16. listopadu 2012 - 20:07:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

erwin: Ty si to pamatuješ? bumláky " mlátily " ve stanicích jak splašený kolikkrát odjížděly dvě , tři hodiny zpoždený , protože jely až to šlo a byla na ně "díra"
Michal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 553
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 17. listopadu 2012 - 13:44:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Turista - no právě, že ti němci už mají dálnici odkukoliv kamkoliv, my nemáme rozpočet na to ani pořádně tu naši dálniční síť dobudovat, pak těžko někdo dá na tratě typu Pha - Liberec. V tom je ten rozdíl.
mot
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.68.246
Odesláno Sobota, 17. listopadu 2012 - 13:50:55    Odkaz na tento příspěvek  

A není náhodou ten "přesně" daný začátek prodeje JŘ proto, že v 9:55 (až se panstvo po víkendu vyspí) bude tiskovka pro novináře, kde bude slavnostně oznámeno, že JŘ je už na světě a tímto okamžikem začíná slavnostní prodej.
Turista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 743
Registrován: 12-2003
Odesláno Sobota, 17. listopadu 2012 - 14:10:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Michal: co myslíte, že je u nás více opožďěno oproti Západu, železniční síť, nebo silniční?
Majkl007
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.91.158
Odesláno Sobota, 17. listopadu 2012 - 15:43:22    Odkaz na tento příspěvek  

Turista: každopádně železnice, o tom není pochyb. Ale co to podle Vás znamená? Že se mocipáni na Ministerstvu dopravy, vozící si v luxusních autech po silnicích, najednou rozhodnou, že je potřeba mohutně zainvestovat do výstavby železničních tratí na úkor výstavby silnic a dálnic, aby železniční síť tu silniční "dohnala"? Obávám se, že to asi nehrozí.
Turista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 744
Registrován: 12-2003
Odesláno Sobota, 17. listopadu 2012 - 16:13:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ono je potřeba rozlišit, zda se tu bavíme o tom, co je potřeba, nebo o tom, jaká předpovídáme rozhodnutí našich politiků.

V tom případě totiž taky musíme uvážit, do jaké míry ti naši politici rozhodují sami a do jaké míry je k jejich rozhodnutí povede politika EU v kombinaci s práznou českou kasou. A jistě víte, že u železničních staveb je spoluúčast EU vyšší.
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2407
Registrován: 1-2005

Odesláno Sobota, 17. listopadu 2012 - 16:19:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Erwin : Aj tržby v preprave hrali svoju úlohu, tak v osobnej ako aj v nákladnej. Tržby sa sledovali aj bez informačnej techniky, robili sa uzávierky pokladní po smene, mesačné a p. Tak isto aj doplatkové cest. lístky vydané sprievodcami vo vlakoch. Za ne boli sprievodcovia odmeňovaní príplatkami. Presné čísla už nemôžem prezradiť, na to bol v manažmente našej stanice iný odborný personál. Pri vyšších prepravných výkonoch boli prepravní námestníci náčelníka stanice, dozorcovia prepravy, hlavní pokladníci, nákladní pokladníci, osobní pokladníci, doplatkoví pokladníci, kalkulanti nákl. prepravy, atď. V malých staničkách kalkulovali zásielky výpravcovia, hlavnú a nákl. pokladňu robili s. náčelníci staníc, osobnú výpravca v smene. A väčšinou výpravca a náčelník robili všetko. Ani zametať perón nemal kto, len občas výhybkár.
Majkl007
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.91.158
Odesláno Sobota, 17. listopadu 2012 - 16:45:53    Odkaz na tento příspěvek  

Turista: i tak si myslím, že politika EU s prázdnou evropskou kasou výstavbě tratě typu Praha - Liberec příliš nepomůže. Systém evropských dotací na modernizaci a výstavbu železničních tratí je primárně zaměřen na výstavbu tranzitních koridorů a VRT, takže nějaká meziregionální trať v jedné z periferních zemí EU (nemyšleno polohou, ale významem) asi moc šancí mít nebude. A o všem rozhoduje právě ta prázdná kasa...
Erwin
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.61.158.141
Odesláno Sobota, 17. listopadu 2012 - 17:43:16    Odkaz na tento příspěvek  

Parmezano: Záleželo na tom, jak ve které stanici. Když jsme mluvili o té 251 a o tom, jak tam byly důležité ty výchozí a končící vlaky, tam kde bylo nejméně cestujících (např. ta Bystřice), tak ten náčelník který měl ty kamarády na grafikonech si prosadil jako bomus ještě delší posun a manipulák odjížděl třeba hodinu i víc s náskokem. Samozřejmě se v takových případech muselo hlídat, aby to nebylo často. Něco jiného byly bumláky na hlavních tratích, kde byl problém odjet, protože pořád jelo něco důležitějšího nebo byla hovadina zastavit kvůli odjezdu bumláka projíždějící náklad, který měl přes 2.000 tun.

Rk Kn: Na tržby se v případě tupého prosazování výchozích a končících vlaků nehledělo. Kdyby tomu tak skutečně bylo, vlaky by vyjížděly a končily ve stanicích, kde byly tržby nejvyšší. Často to bylo o jednu, dvě stanice vedle. Ty body za výchozí a končící vlaky kamarádíčkům naháněly to zatřídění stanice právě často kvůli tomu, že měli nižší tržby a hrozilo nižší zatřídění. Nesmíme zapomínat že za socialismu bylo základem rovnostářství i problémy s nivelizací mezd. Nejeden náčelník v penzi mi vyprávěl jak se soudruzi náčelníci, kvůli bodovému hodnocení mezi sebou docela dobře žrali a navenek působili jako vzorní kolegové.

Jinak ty informace co kdo tehdy dělal odpovídají realitě, snad ještě zbývá dodat, že rivalita byla i mezi loko. depy (dispečeři hlídali, aby v jejich obvodu nevezla vlak cizí lokomotiva na kterou by šlo hrtkm pro depo sídlící v jiném provozním oddíle) - soutěžilo se o Rudé prapory sovětských železničářů a i to, že strojvedoucí prováděli čištění lokomotivní skříně vlastníma rukama. Stejně zajímavé bylo i handrkování dispečerů na hranicích provozních oddílů: "Když ty mě vezmeš vlak XXX, tak já ti vezmu ten vlak cisteren XXX, co ti tam stojí už od včerejška."
Erwin
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.61.158.141
Odesláno Sobota, 17. listopadu 2012 - 17:54:45    Odkaz na tento příspěvek  

Erwin: opravuji střed 2. odstavce: ...často kvůli tomu, že měli nižší celkový souhrnný výkon stanice... (tedy nikoli pouze tržbu)
Michal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 556
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 17. listopadu 2012 - 19:33:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Turista:
netroufám si hodnotit, co je víc zanedbané, ono je to trochu jedno, protože nějaký rámcový poměr investic silnice/železnice je dán (EU?). Všechno je o prioritách, vybrat ty investice, které jsou nejefektivnější a nejpotřebnější. Počkejme si na sektorovou strategii MD, která by na tohle měla odpovědět, dokonce spolu s jednotlivými druhy dopravy, t.j. měla by právě zohlednit to, že R10 už je. Když to srovnám např. s Pha-KV, kde není ani pořádná železnice, ani silnice, vychází mi z toho dřív investovat sem, než utápět do nějaké obří investice železnice Pha-Lbc.
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2408
Registrován: 1-2005

Odesláno Sobota, 17. listopadu 2012 - 21:44:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Erwin. Nie všade to tak bolo. Keď od nás ďaľšia vlakotvorná stanica bola o 30 km ďalej . My sme mali vysokú nakládku a vykládku, susedia mali tranzit z 5. tratí. U nás padla doprava voda - železnica, padli aj naše výkony. Susedia ešte nejako prežívajú.
S tým súhlasím, že aj načálnici bojovali medzi sebou o výkony. Napr. obrat vozňov a pobyt bol prémiovým ukazovateľom len u nich , my sme mali napr., okrem iného aj plnenie grafikonu. Kto sa osmelil, tak im to vytkol a nemali proti tomu argumenty.
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2725
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 18. listopadu 2012 - 02:10:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Erwin pátek 19:28:14:

Jinak si myslím, že téma jsme již vyčerpali.

Já myslím, že ne, protože jednak zmizel tón, který mě obviňoval z příslušnosti k režistům, a druhak stále stavíte argumentaci proti mě na tom, že navrhuju novostavbu do Bystřice na 100+ km/h, přestože jsme se o archiv výše shodli, že něco takového je blbost.

To zabíjí zbytek mých argumentů:

1) zlom frekvence je v Nedvědici ne protože tam vždycky byl, ale protože je to nejzazší místo se snesitelnou cestovní dobu pro denní dojíždění do Brna a zároveň místo, kde končí platnost použitelného tarifu

2) vy si myslíte, že výrazné zlepšení se dá zařídit jen a pouze novostavbou; já tvrdím, že potřebných ~25 minut se dá stáhnout:
* prostou optimalizací ve stávající stopě na maximální možnovu Vvýj (z 200m oblouků se dá vytáhnout 60 km/h pro I=130 mm a 65 km/h pro I=150 mm), spolu s lépe accelerujícími vozidly je pak reálné zvednout průměrnou rychlost na 50 km/h a stáhnout tak 10 minut
* dalších 10 minut dolů udělá odstranění přestupu v Tišnově
* dalších 5 minut se získá rychlejší akcelerací a brzděním do zastávek na 250
I tak by to bylo z Bystřice v novém stavu časově o něco dál než z Nedvědice ve stávajícím a to kvůli nutnosti se na nádraží nějak dostat - ale Bystřice má oproti Nedvědici skoro trojnásobek obyvatel.
Až na ten drát by se to dalo sfouknout v rámci údržby svršku, tedy pokud by to zvládl spodek. Samotná cena drátizace by se pak odvíjela od toho, jestli by to zvládla stávající napáječka, nebo jestli by se musela posilovat, nebo nejhůř: stavět nová; a jestli by se dalo v tunelu prokopnout dno a udělat v něm PJD a pevnou trolej.

Nějaké nádražácké zájmy o status stanice jsou mi u , podle mě by stanice s pravidelným otáčením osobáků (ať už to bude kterákoliv) měla být dálkově řízená ze Žďáru nebo z Tišnova a zbytek samovraty. Všechno neobsazené a vybavené tak, aby to zvládlo fungovat bez stálého člověka na místě i v zimě.

kolik lidí v BnP vystupuje z posledního spoje od Tišnova

A kolik jich vystupuje z předposledního spoje? Prosil bych tahle dvě čísla zprůměrovat, protože odříznutí posledního spoje znamená úbytek i v tom dříve předposledním, protože se lidem nechce kvůli změně plánu, zpoždění atd. přespávat mimo domov.
Becher
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.233.163
Odesláno Neděle, 18. listopadu 2012 - 12:47:13    Odkaz na tento příspěvek  

Dobrý den, můžu se prosím zeptat, jak budou řazeny Os 4287 - v JŘ má psány vozy 1. a 2. třídy a k němu opačný Os 4286 (Kúty - Břeclav), který z Břeclavi pokračuje jako Ex 531 do Bohumína? A ještě poslední Os 4289? Děkuji mockrát za info! :-)
Erwin
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.61.158.141
Odesláno Neděle, 18. listopadu 2012 - 13:19:18    Odkaz na tento příspěvek  

David jaša: Vaše příslušnost k režistům mě ani nenapadla - nevím co děláte. Vím jen, že tento faktor hraje na té trati velmi důležitou roli.

Zkuste vydefinovat co je snesitelná doba pro dojíždění? Pro někoho je 30 minut moc, jiný k výhodnému korýtku dojíždí denně třeba i dvě hodiny nebo ještě déle.

Souhlasím s tím, že nějaká ta minutka se ušetřit dá. Odstraněním přestupu v Tišnově, kde podle nového GVD bude přestup hrana - hrana jen tuším 3 nebo 4 minuty, se 10 minut nezíská, protože alespoň na 1 minutu se tam zastavit musí.

Není podstatné jak velké je pouze JEDNO zájmové sídlo, které je preferováno. Důležitá je docházková vzdálenost nebo nutnost návozu. Nedvědice je nejen dostupná, ale dostupné jsou i ostatní zastávky, které mají dostatečný počet obyvatel, proto ten úsek žije. Dále důležitá je (ne)existence konkurence a kvalita silniční sítě. Pokud vyjede autobus z centra BnP, kam téměř všichni dojdou pěšky, vlak není konkurenceschopný, protože stejně zde zbývá přestup z autobusu na vlak, zatímco linkový autobus do Brna uhání bez této časové ztráty a je levnější. Ani IDS příliš nic nevyřeší - do něj se zapojují i ty konkurenční autobusy. A zakázat je, to by znamenalo zásah antimonopolního úřadu. Autobusy rovněž podporuje i město, které to vícekrát různě deklarovalo - a jeho občané.

Velikost sídla nemusí být vždy důležitá z pohledu přepravních proudů. Zaměstnanci BnP dojíždějí v hojné míře tam, kam železnice nevede (šachty, Diamo, atd.). v Případě Nedvědice je to linie po železnici s vazbou na Tišnov.

Elektrizace není jednoduchá a levná záležitost. Pokud by tomu tak bylo, tak do Nedvědice a Nového Města by již (včetně potřebných PEÚ) dávno byla.

V současné době pokud jde o samovraty, pak nejsou potřeba vůbec. Nedvědici lze uřídit z Tišnova, Rožná a Bystřice při dvouhodinovém taktu nemusí mít výpravčího vůbec, Nové Město nově bude řídit výhybnu Veselíčko. Dálkově jednou bude řízena celá trať, Bystřici nevyjímaje.

Poslední a předposlední spoj - zajímavá myšlenka na zprůměrování, to předpokládám ani snad nemyslíte vážně? Lidem se sice něco chtít nemusí a zpoždění se také může vyskytnout, ale když vezmu příklad z té samé tratě, kde se zrušil vlak z odpolední směny ze Žďáru do Nového Města, tak to nikoho nezajímalo a dle nového JŘ, nezajímá dodnes, přestože jeho využití bylo ve srovnání s posledním spojem do BnP dle sčítání cca 5x vyšší. Doporučuji sčítnout si ten předposlední vlak sám, abyste měl jistotu vidění na vlastní oči, protože se s tím pak lépe pracuje - není totiž nad vlastní zkušenost, protože to umožní korigovat myšlení. Stejný problém je zrušení večerního vlaku mezi Jihlavou a Havl. Brodem anebo pouhé zajištění přípoje Humpolec - Jihlava, kde je znemožněno dojíždět do práce do Jihlavy. Nechce se mi věřit tomu, že někde jsou si cestující rovni a jinde rovnější, pro které by se mělo zavést jakési průměrování, které stejně nic neřeší.
Erwin
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.61.158.141
Odesláno Neděle, 18. listopadu 2012 - 13:22:02    Odkaz na tento příspěvek  

Rk kn: Nerozumíme si. Já měl na mysli vlaky osobní dopravy, a to v mezilehlých stanicích na vedlejších tratích.
Vojtik
Moderátor

Číslo příspěvku: 5449
Registrován: 2-2007

Odesláno Neděle, 18. listopadu 2012 - 14:50:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kubabe (a jeho pokusy o psaní jako nereg.): Přestaň sem cpát tu VODku na rok 2013. Děkuji.
Becher
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.233.163
Odesláno Neděle, 18. listopadu 2012 - 15:26:26    Odkaz na tento příspěvek  

Díky! Ale je zajímavé, že v řazení je na všech Os Kúty - Břeclav psaná 810, když v JŘ je na jednom páru (4286/87) psáno, že jsou řazeny vozy 1. a 2. třídy, jídelní vůz a že souprava pokračuje z BV do Bohumína jako Ex 531
Kubabe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 449
Registrován: 7-2007

Odesláno Neděle, 18. listopadu 2012 - 16:01:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vojtik: Já jsem to nebyl co vynaší VODku na rok 2013.
ICQ: 479782455
Mol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1327
Registrován: 10-2008

Odesláno Neděle, 18. listopadu 2012 - 16:10:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak už pronikla metylová mafie i na káčko?
To mi teda vysvětlete. Chcete letět na kouzelném koberci za králem bramborových lidí a prosit ho, aby vás propustil, a tvrdíte, že jste úplně zdraví?!
Radekedar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1116
Registrován: 6-2008

Odesláno Neděle, 18. listopadu 2012 - 16:15:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kubabe: Hm, a kdo sem dneska nahrál brněnské 42xx a včera komplet pálenku na uložto?
Sledování trutnovských brejlovců - brejlovci.radekpapez.cz/2012-01/ || Přehledy vozů původní řady Baim - vozy.radekpapez.cz
Kubabe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 450
Registrován: 7-2007

Odesláno Neděle, 18. listopadu 2012 - 16:48:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano příznavám že jsem dneska nahral sem 42xx. Jinak jsi zjisti IP adresu toho co to včera nahral a moji.
ICQ: 479782455
spp
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.200.56.186
Odesláno Neděle, 18. listopadu 2012 - 19:15:07    Odkaz na tento příspěvek  

Dají se někde stáhnout SJŘ pro nový GVD?
Tom754
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3154
Registrován: 6-2010

Odesláno Neděle, 18. listopadu 2012 - 20:36:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A proč vadí, že to tu Kubabe dal, resp. na ulozto?
FOTOGALERIE , Tribuzy & Bruce Dickinson

Trať č. 303 na Facebooku
Radekedar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1117
Registrován: 6-2008

Odesláno Neděle, 18. listopadu 2012 - 20:51:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jedná se o interní dokumenty společnosti České dráhy, a.s. Nejsem sice právník (možná bych se poohlédl v Břeclavi ), ale existuje něco jako autorský zákon a bylo by dobré ho ctít.
Sledování trutnovských brejlovců - brejlovci.radekpapez.cz/2012-01/ || Přehledy vozů původní řady Baim - vozy.radekpapez.cz
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2012 - 08:36:12    Odkaz na tento příspěvek  

Brífink ČD ke změnám jízdních řádů

ČT24 odvysílá v pondělí 19. listopadu od 11:15 sestřih brífinku Českých drah k novému vlakovému jízdnímu řádu pro rok 2013, který začne platit od 9. prosince 2012.
mot
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.20.23
Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2012 - 08:54:45    Odkaz na tento příspěvek  

Tušil jsem dobře. Nejdřív velký humbuk, pak teprve do prodeje.
Paul2no
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 655
Registrován: 11-2009
Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2012 - 09:49:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Měl bych takovou věc. Pamatuji si jako malý, že jezdil rychlík (myslím Junák) v trase Brno - Jihlava - Pelhřimov - Tábor - Ražice - Plzeň. Ten pak přetrasovali a v úseku Cerekev - Ražice nahradili spěšňákem, který už také nejezdí (tu regionovu pouze v neděli jedním směrem nepočítám). To tam byla tak malá poptávka? Nebo to bylo tím, že to jelo jen ráno tam a večer zpět? Myslíte, kdyby se ten Sp obnovil a udělal jako přípoj ke každému rychlíku, a nasadilo se na něj kulturní vozidlo (např. 842), tak by poptávka nebyla? Nebo alespoň zrychlit osobáky, aby mohly z Tábora hned pokračovat a nemuselo se tam čekat (opět by to asi chtělo lepší vozidla než regiokřápy). Myslíte že by něco z toho mělo smysl, a bylo v současnosti realizovatelné?
http://www.youtube.com/paul2no
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1400
Registrován: 1-2006

Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2012 - 10:16:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Junák byl přetrasován trs. Č.Budějovice proto, že je součástí relace/linky Plzeň-Jihlava-(Brno), ve které jako jediný pár spojů míjel frekvenčně nejzajímavější Č.Budějovice (coby pozůstatek drážní filosofie "přímý vlak odkudkoli kamkoli, ale jen jednou denně kdy se to zrovna bude hodit do oběhů").
Tranzitním cestujícím se cesta nezhoršila, pro lidi z Č.Budějovic a okolí (= násobek lidí z původní trasy) to byl přínos, lidi z Tábora se do Jihlavy, Brna i Plzně dostanou stejně rychle přestupem ve Veselí n.L. (a to nikoli jen jednou za den), lidi z Písku dtto přestupem v Ražicích či Protivíně, lidi z Pelhřimova to mají na Jihlavu a Brno stejně rychle přestupem v H.Cerkvi (opět nikoli jen jednou za den).
No a zbytek sídel mezi Pískem, Táborem a H.Cerkví prostě Sp nenaplní.
mardamaryn
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.48.31.6
Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2012 - 12:01:38    Odkaz na tento příspěvek  

Podrobnější popis a rozbor změn v JŘ 2012/2013

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/201852-novy-jizdni-rad-mo c-novinek-neprinese-presto-zeleznici-promeni/
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1347
Registrován: 4-2010
Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2012 - 16:14:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prosím vás, Junák jezdil mimo Budějovice někdy v pravěku. Co to tu vytahujete?
Mne by spíš zajímalo, kdy začnou zastavovat rychlíky ve stanici Plzeň Jižní Předměstí, když už tam modernizují trať. Od řádu 2013/14?
mot
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.81.2
Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2012 - 17:05:11    Odkaz na tento příspěvek  

A proč by se nemohl zeptat na historii,asi ho to zajímá?
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2012 - 17:20:36    Odkaz na tento příspěvek  

3xhonzík: v tom případě pravěk skončil v červnu roku 1995, tj. s počátkem JŘ 1995/6. Tehdy byl Junák přetrasován z Tábora přes Budějky.
Mol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1329
Registrován: 10-2008

Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2012 - 17:23:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mardamaryn: Praha-Brno za hodinu a 35 minut? Fajn, ani nemusíme stavět VRT
To mi teda vysvětlete. Chcete letět na kouzelném koberci za králem bramborových lidí a prosit ho, aby vás propustil, a tvrdíte, že jste úplně zdraví?!
Pajik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 151
Registrován: 8-2008
Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2012 - 19:08:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mne by spíš zajímalo, kdy začnou zastavovat rychlíky ve stanici Plzeň Jižní Předměstí, když už tam modernizují trať. Od řádu 2013/14?

To bych taky rád, zkuste přesvědčit MD. Jim vadí i zastavení jednoho jediného dálkového spoje během jednokolejného provozu mezi Ro a Chrástem v Chrástu kvůli vazbě na 176...Pokud by to bylo samozřejmě systémové zastavování, bylo by to na Jižním pěkné, ale těžké je přesvědčit...
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5841
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2012 - 19:31:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je stejný jako s 350 co "nemůže" zastavit jako první rychlík ve Zdicích a být tím ráno přípoj na osobák na 200 ač má stejnou hmotnost jako Klatovák ale o zastávku míň neb nestaví ani v tom Kařezu (tudíž čas na zastavení by se našel když se najde u Chebů).
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5842
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2012 - 19:32:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak třeba co vím tak ubudou km mezi Berounem a Zdicema na konto některých vlaků z 200 co budou opět končit v prdeli světa...
Modré_Béčko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 8-2011

Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2012 - 19:42:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr_vlček: Pokud se bude jezdit v taktu tam můžou všechny stavět všude (Beroun, Zdice, Hořovice, Kařez) a čas na to bude protože ten se odvíjí od toho co staví všude a ne nijak tomu bude i příští rok Jinak je to prostě blbý když vidím ty lidi co by např. z 827 chtěli rádi vystoupit ve Zdicích a přestoupit na R 1252 na Příbram, ale prostě se projíždí ač má 5 min náskok a tarifní prominutí při jízdě přes Beroun těmito vlaky s přestupem na 12xx (pro doklady -Hořovice-Zdice-Lochovice-) nepřipadá v úvahu jak mi bylo sděleno.
Tento příspěvek není určen pro Káema a Boblicka ve všech podobách. Děkuji za pochopení.
Junkrs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1223
Registrován: 3-2007
Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2012 - 20:21:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když může rychlík stavět v takovejch pr..lých jako jsou třeba Borovy, Lužany, tak nevidím důvod, proč by nemohl stavět na jižním???
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3171
Registrován: 3-2007
Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2012 - 20:27:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PV: Tak vata v GVD 2012/13 bohatě stačí na zastavení Zdice-Hořovice-Kařez-Rokycany u všech vlaků. JD se zkrátila o 6 minut, ale rychlosti zvýšily a trať zkrátila.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5846
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2012 - 20:56:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vata jistě. Zdravá mysl objednatele chybí.
Pajik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 152
Registrován: 8-2008
Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2012 - 22:58:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když může rychlík stavět v takovejch pr..lých jako jsou třeba Borovy, Lužany, tak nevidím důvod, proč by nemohl stavět na jižním???

Protože proklad Sp a R na 183 je jakýsi společný produkt MD a Pk, zatímco Cheby jsou jen produkt MD...
Rybák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 592
Registrován: 5-2008

Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2012 - 23:04:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stejně mi to připadá blbost s tímhle stavět tady, s tímhle zase tady, pak nikde, pak tady i tady... Buď ať se staví všude a lidi ze Zdic, Kařezu.. si zvyknou že jim to jezdí po hodině což se současnou vatou není problém nebo ať se nestaví nikde a ta JD se teda zkrátí...
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Úterý, 20. listopadu 2012 - 00:08:52    Odkaz na tento příspěvek  

Modré Béčko: on fakt někdo jezdí Hořovice - Lochovice místo přímým busem za 10 minut vlakem z odlehlého nádraží a přestupem ve Bzdicích? Teda krom režistů a polorežistů? A kolik takových lidí je, že jim nestačí systémový přípoj 1x za hodinu?
Turista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 749
Registrován: 12-2003
Odesláno Úterý, 20. listopadu 2012 - 08:27:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To tady ani snad nikdo netvrdil. Úsek "Hořovice - Lochovice" byl uveden jako součást obecné delší trasy.
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Úterý, 20. listopadu 2012 - 08:54:06    Odkaz na tento příspěvek  

A kolik takových lidí je, že jim nestačí systémový přípoj 1x za hodinu?
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5852
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 20. listopadu 2012 - 09:46:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak ono to je o spojení třeba Plzeň - Příbram, že. Neb pokud by jaksi nebyl tvořen umělý systémový nepřípoj projížděním těch R od Plzně co od nich jede ze Zdic nahoru Švejk tak by toto spojení za 1:50 bylo naprosto konkurenceschopný autobusu po polňačce via Borovno a Brdy. Ostatně i Hořovice - Příbram už bude časově velmi podobný mezi vlakem a vymetákovitým busem.
Láďa_2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 895
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 20. listopadu 2012 - 10:04:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

on je ve zdicích přípoj ve směru plzeň-příbram 1x za hodinu? já vidím v současném řádu 1x za 2 hodiny...
Což je celkem škoda, když už jezdí rychlíky po 170 krom pátečního odpoledne prázdné...
Vlastně ani nevím proč se ve zdicích nestaví. JD stejná. Přesto, že ve zdicích téměř nikdy nevystupuju a do plzně jezdím často, musím říct že by mi zastavování ve zdicích (s přípojem) jako cestujícímu vůbec nevadilo a považoval bych ho za samozřejmost. Nikdy jsem nepochopil proč tomu tak nená, zvláště když se tím otevírají další relace jako rokycany-březnice (příklad). A nebo by garantovaný přestup ve zdicích mohl velmi dobře nahradit část sedlových švejků v části (zdice-praha). Ušetříme spoustu zbytečných kilometrů na 170 a můžeme je projezdit na 200 kde se v posledním roce se švejkama šetřilo. A to nás to nebude vůbec nic stát.
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1927
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 20. listopadu 2012 - 10:10:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dohody mezi kraji a MD o zastavování R pro "místní" frekvenci jsou spíš ojedinělé. Například zrušené zastavování R od Plzně v Lázních Kynžvart je zdůvodňované potřebou stíhat přestup v Chebu na Norimberk. Ten je však jen 4x za den a lze ho stíhat i při zastavování v L.Kynžvart, pokud je v Chebu přestup hrana-hrana - technologicky lze - ověřeno. Přesto jedním z argumentů MD proti zastavování alespoň těch R které nemají přípoj je , že je potřeba aby zastavování bylo jednotné - rozuměj aby to v JŘ vypadalo dobře.....
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Úterý, 20. listopadu 2012 - 10:42:28    Odkaz na tento příspěvek  

Petr_vlček: Tak ono to je o spojení třeba Plzeň - Příbram
Tak do třetice: kolik takových lidí je? Já jsem myslel, že chcete porazit fujfuj Jančuru na souběžné dálnici, sám o Bzdicích mluvíte jako o konci světa - a najednou je největší katastrofa světa nemožnost přestupu pro pár lidí Plzeň - Příbram denně?
Láďa_2: A to nás to nebude vůbec nic stát
Vy v sámošce platíte kilometry, lahvemi nebo penězi? "Švejk" mezi Zdicemi a Prahou je nejvytíženější ve své trase, vy "zbytečný kilometre" :-)
P.S. Pro mě za mě ať si tam ty plívy zastavují, dálnici stejně na současné infrastruktuře nekonkurují - jen tu dělám "ďáblova advokáta" proti hloupým šoto-"důvodům".

Mzitka: je potřeba aby zastavování bylo jednotné
To je samozřejmě správná potřeba (s možnou výjimkou prvních a posledních vlaků).
Láďa_2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 896
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 20. listopadu 2012 - 10:52:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Švejk" mezi Zdicemi a Prahou je nejvytíženější ve své trase, vy "zbytečný kilometre"
to sice je, ale celou jeho frekvenci v pohodě pobere kterýkoliv (nepáteční) plzeňský rychlík...

Takže když je vlak nejvytíženější v místech kde jezdí spousta jiných vlaků tak je tam, v pořádku a radějiho sebereme lidem v místech kde vytíženej není (protože tam holt nebydlí statisíce lidí)?

Jinak dálnici se konkurovat nikdy nebude, páč jsme si současný JD doslova zabetonovali na příštích 50 let
Byť centrum-centrum zas tak špatně nevychází a nevycházelo ani před "rekonstrukcí". Pravda, těch patnáct minut rozdílu, tam vždycky bylo.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5853
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 20. listopadu 2012 - 11:31:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevím o tom že by se nějak dálnice nebo jan čura týkaly téhgle oblasti.

Když R co projede Zdice stojí do času v Berouně tak je asi kokotina v těch Zdicích nezastavit. Ano, je to prdel světa Z HLEDISKA UKONČENÍ vlaků před místním centrem Beroun kam se jezdí. Není ale důvod tam nestavět když tam jsou přípoje a to mezi dvěma reginálníma centrama typu Plzeň a Příbram.

Pár lidí denně Plzeň Příbram bude asi tak někde na nebo lehce nad počtem lidí třeba Liberec - Lípa.
Láďa_2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 897
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 20. listopadu 2012 - 11:35:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Petr Vlček 5853: naprostý souhlas...
Přednosta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2051
Registrován: 3-2010
Odesláno Úterý, 20. listopadu 2012 - 11:43:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je třeba si ovšem uvědomit, že Hádek všechno zná, všude byl a od všeho má klíče...
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4405
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 20. listopadu 2012 - 12:15:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je třeba si ovšem uvědomit, že to že v jednom GVD (konstruovaném navíc tak, že se předpokládají stavební práce; teď neřešme, že dost pravděpodobně nebudou) mají vlaky dost vaty, není důvod k tomu jim přidávat zastavení, ale důvod k tomu hledat pro další GVD jiné řešení, aby vlaky jely rychleji a právě dokončené stavby za 8 giga tak měly přínos pro lidi mezi Prahou a Plzní.

Před rokem tu ostatně mnozí (že ano Orky ) hlásali, že když mají rychlíky mezi Svitavami a Brnem přes 10 minut vaty, že se jim tam mají přidat zastavení. Rok se s rokem sešel a výsledkem je to, že se povedlo hnout s polohou v brněnském uzlu a rychlíky podstatně zrychlily.
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!