K-report
 

Archiv diskuse GVD platný a připravovaný do 16. 11. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Železnice » GVD platný a připravovaný » Archiv diskuse GVD platný a připravovaný do 16. 11. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Radekedar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1112
Registrován: 6-2008

Odesláno Úterý, 13. listopadu 2012 - 11:14:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V situaci, kdy se některá KCODčka ještě nepochlubila se svými výtvory, opravdu řazení nechtějte.
Sledování trutnovských brejlovců - brejlovci.radekpapez.cz/2012-01/ || Přehledy vozů původní řady Baim - vozy.radekpapez.cz
BoH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.251.51.197
Odesláno Úterý, 13. listopadu 2012 - 15:08:00    Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Díky za odpověď, ale přijde mi to trochu zvláštní. Kdyby touto strategií měli nějakou konkurenční výhodu, tak to pochopím, ale přeci jen si nejsem úplně jistý, jak by mohl někdo zneužít řazení (přijde mi to stejné, jako by do poslední chvíle schovávali, kdy co pojede ... jak to vlastně ještě nedávno také praktikovali). Jak říkám, kdyby to bylo neveřejné, tak mi to divné nepřijde, ale že se kvůli tomu dělají takové tajnosti :/
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3133
Registrován: 3-2007
Odesláno Úterý, 13. listopadu 2012 - 16:57:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

BoH: A co z toho máte, že to víte měsíc dopředu ?
Třeba Rakušák takové věci nezveřejňuje vůbec, a taky se z toho nikdo nepotento.
To je tak strašně důležité, jestli pojede WRm nebo WRabcd vědět měsíc dopředu ?
Jinak zdráv ? Jančura taky píše, jaký pojede na ranním spoji bus ?
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1397
Registrován: 1-2006

Odesláno Úterý, 13. listopadu 2012 - 16:58:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ale že se kvůli tomu dělají takové tajnosti :/

A jak jinak si maj někteří "manageři" dokázat, že ho maj největšího ve vesmíru ?

Opravdu jím jen kvůli chvilce vlastní zvědavosti chcete obrátit svět naruby a zničit veškerý smysl existence ?
RJ
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.109.53
Odesláno Úterý, 13. listopadu 2012 - 17:04:02    Odkaz na tento příspěvek  

Mladějov:Já bych si typnul,že bus pojede žlutý.
Tobik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 10-2010

Odesláno Úterý, 13. listopadu 2012 - 17:22:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už se ví

- jestli v KJŘ ČD budou uvedeny vlaky všech dopravců

- pokud ne, tak jestli se bude moct cestující dostat k tištěnému úřednímu vydání jízdního řádu

- budou letos OBB vydávat Kursbuch?
Pilatus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1036
Registrován: 8-2007
Odesláno Úterý, 13. listopadu 2012 - 17:56:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tobik:
ad 1) jestli máš na mysli tištěný, tak ano, protože vydavatelem je SŽDC, nikoli ČD.

ad 2) nevím nic o tom, že by klasické tištěné vydání JŘ bylo zrušeno, tudíž by se měl dát koupit jako obvykle.
Sbohem, Ťapino! Díky, žes tu byla... +5.6.2012
Tobik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 94
Registrován: 10-2010

Odesláno Úterý, 13. listopadu 2012 - 18:43:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pilatus: Ano, teď jsem se podíval na první "šedou" stranu KJŘ a je tam pod logem SŽDC uvedeno "Vydání na základě § 22 odst.1 zákona č. 266/1994 Sb. v platném znění."

(1) Provozovatel dráhy je povinen
... d) pro veřejnou drážní osobní dopravu zveřejnit jízdní řády a jejich změny,... (strana 18, zákon č. 266/1994 Sb.).


Takže SŽDC tuto povinnnost "delegovala" na ČD a ty vydaly KJŘ ve své obálce a se svými komerčními reklamami.Stejně tak se Správa mohla domluvit s RJ, JHMD, KŽC....Chápu to správně?

No, možná místo obálky v najbrtu-nejhnusu a kýčovitých reklam bych uvítal "přátelskou" předmluvu ("dostává se Vám do rukou jízdní řád 2012/2013"), SPP a ceník dopravců, informace o IDS, dálkové jízdní řády, info turistického charakteru, nádražní restaurace(zn.příboru)...


O rakouském Kursbuchu se zatím neví?
A kolik peněz stojí německý a polský(vždy aktuální )
Erwin
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.61.158.141
Odesláno Úterý, 13. listopadu 2012 - 19:00:56    Odkaz na tento příspěvek  

Happy: Dovolím si pár postřehů. Jistěže nelze srovnávat podle hmotnosti nesrovnatelné soupravy. Ovšem rozhazovat by se nemělo nikde. Tam kde ty klasy jsou předimenzované, jsou běžně nasazována menší (i lehčí) vozidla. Alespoň by to tak mělo být.

Přestup je pouze u několika vlaků a to proto, že si několik vybraných osob tyto vlaky přálo a při uzávěrce JŘ se narychlo vkládaly. Ostatní vlaky po celý prac. den jezdí bez přestupu – tedy souvislý dvouhodinový celodenní takt a situace je opět stejná. To znamená, že dva přestupy v jednom směru odpoledne a jeden ráno (RNtrio/810) rozhodně nemohou ovlivnit lomy frekvence po celý den a ještě v obou stanicích u konce trati stejně. Prostě a jednoduše na počet všech vlaků to není možné a zlomy f. byly úplně stejné i před zavedením té privilegované 810-ky.

O nových zastávkách se nechci přít. Rožná je sice nudle – otázka zda zrušit zastavení ve stanici a udělat centrální zastávku v optickém středu obce (z pohledu trasy dráhy). Zastávka Pernštejn by téměř nebyla kde umístit. Opěrná zeď, přemostění, dlouhé schodiště (příp. výtah). Na dva měsíce v létě…? Ovšem Sp by se na krátký peron nevešel, to by se musela rovnat trať. Ale už i to bylo lehce zvažováno vzhledem k „podhradebním zahradám“. Věžná stejný přístup jako Pernštejn, jen terén není tak vysoký. Pokud by se docílil průměr jen 1 cestující/vlak, bylo by to krásné.

Nevím, kde někdo napsal, že Sp by se měl rozkouskovat, lyžaři a kolaři se bát nemusí. Zkuste aby jezdil denně. Jako obhájce železnice jsem pro, jako daňový poplatník nevěřím, že s tím někdo uspěje. To by musela jezdit jiná souprava a KORDIS být hóóóódně vstřícný.

Poslední odstavec máte nepřiměřeně ostrý. Souhlasím, že nemá cenu dál diskutovat a ponechat si vlastní názory. Nesouhlasím ale, že vylidněné klasy za Tišnovem na 250 nikomu nevadí. Vadí, dlouho, a hodně se o tom diskutuje, i různě tady, jen vy to nechcete vidět a podsouváte jakési vražedné myšlenky k jediné trati – a to se musím sakra ohradit!
BoH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.221.31
Odesláno Úterý, 13. listopadu 2012 - 19:05:45    Odkaz na tento příspěvek  

Hungry_bear - Pěkná odpověď, udělám jim radost a ptát už se nebudu :-)

Mladějov - já z toho nic mít nebudu, jen mě to fascinovalo, jak se to snaží všichni kamuflovat :-) - Někteří rozdávají e-maily, aby jim někdo osvícený mohl zaslat to řazení a ti z druhého tábora tajnůstkaří, jen aby něco neprozradili. O nic víc mi nejde :-) Měl jste dneska špatný den, že dnes v takové bojovné náladě? :-)
Erwin
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.61.158.141
Odesláno Úterý, 13. listopadu 2012 - 19:11:20    Odkaz na tento příspěvek  

David jaša: Davide, rozumím vašemu nadšení, okolo 20 let věku jsem bývat také takový. Jenže jste na něco zapomněl. To co navrhujete – rekonstrukci z 90 procent celého úseku, stojí obrovské peníze. Jistě jste si všiml, co se dělá na 251 mezi Žďárem (včetně) a Novým Městem (včetně) z důvodu konání Mistrovství světa v Novém Městě. Opravily se 2 staniční budovy (Žďár a N. Město), budova zastávky, nástupiště ve Žďáru a N. Městě + na zastávce. Jedinou investiční akcí je výhybna Veselíčko, o které nebylo do poslední chvíle rozhodnuto a stavba byla vysoutěžena a začala ve druhé půli října. K tomu ještě lehoučké zvýšení rychlosti.

Toť vše, když nepočítám zabezpečení přejezdů, které by se stejně musely postupně udělat. Tedy žádné narovnání dvoustovkových oblouků, žádný druhý peron ve Veselíčku a starý přestavěn na 550 nad TK + Radňovice, nebo zvýšení rychlosti na optimálních 80 km/h alespoň na většině úseku, taktéž žádná elektrizace Žďár - Nové Město. A to se koná obrovská akce a o něco významem menší akce se tam budou konat i v dalších letech – a to pravidelně, což využití vložených prostředků zaručuje a dále např. využití úseku obyvatelstvem tohoto souměstí, existence Skiareálu, apod.

Proč to vše uvádím? Ani takováto celosvětová akce nedovolila udělat víc. Nechci brát iluze, ale to by ta Nedvědice, Rožná a Bystřice musely všechny mít alespoň po nejméně 20 tisících obyvatelích, aby byl důvod takto masivně investovat. Jediné stavebně levnější úseky jsou z Tišnova do Borače, z Doubravníka do Nedvědice a z osady Jabloňov do Rožné. Zbytek vysoké náspy, mosty, opěrné zdi.

Stejně tak se obávám, že ten zlom frekvence z Nedvědice by se (do Bystřice) neposunul. Je tam vícero faktorů, které tomu brání (nechci už dál dráždit Happyho, proto to nebudu rozebírat) a které zároveň 100% zabrání právě té masivní investici, kterou jste navrhl, protože v odůvodnění tak náročné investiční akce by se muselo posuzovat opravdu vše.

K tomu lomu frekvence v Nedvědici ještě dodatek: když on tam ten zlom frekvence už je tam tak strašně dlouho – podle pamětníků dokonce z dob kdy u nás skoro nikdo nevěděl „akú rečú je to povedané a čože to henten bazmeg IDS vlastne je“. Takže důvod zlomu je jiný.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3134
Registrován: 3-2007
Odesláno Úterý, 13. listopadu 2012 - 19:17:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

>jen mě to fascinovalo, jak se to snaží všichni kamuflovat

Vy chodíte ještě do školy, co ?
Úplně běžnou věcí u zaměstnanců je tzv. loajalita, tzn. že interní věci se nevynášejí třeba na internet nebo jinam.
Tomu, že se někteří můžou potento, aby měli řazení o měsíc dřív se akorát směju. Té naivitě a hlouposti některých, co se už po Novém roce ptají na návrhy dalšího grafikonu ani už moc ne a smysl tohoto moc nechápu.
Nicméně nemám nic proti zveřejňování čehokoli co nejdříve, ale dělat z toho Spiknutí a Úmysl ?
Oni to ani ti příslušní pracovníci tak nežerou a když to zveřejní dříve, tak z toho budou mít akorát nepříjemnosti.

Jste schopen tohle pochopit ?
BoH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.221.31
Odesláno Úterý, 13. listopadu 2012 - 19:27:51    Odkaz na tento příspěvek  

Mladějov: No, další reakci Vám zašlu, až Vy se naučíte chápat význam psaného textu (já o voze, Vy o koze) :-) Hezký večer přeji :-) (a protože jsem hodný, tak Vám ještě napíšu i důvod - Vy píšete, jak jsem strašně hloupý a zbytečně zvědavý a nebozí zaměstnanci z toho budou mít problémy .... já jsem se v prvním svém příspěvku ptal, PROČ (toto slovo neodkazuje na důsledek, nýmbrž na příčinu) jsou kolem toho takové velké tajnosti, že mi to nepřijde logické - nic o tom, že to potřebuji vědět, žádné pošklebování zaměstnanců, že jim nic jiného nezbývá.... snad tedy to nyní již pochopíte a jediné, čemu se budete smát, je sám sobě :-))
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7712
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 13. listopadu 2012 - 19:28:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

BoH: Pročpak jsou normy ČNI, ale i další, zpoplatněné? Aby je nemohl nikdo zneužít?
BoH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.221.31
Odesláno Úterý, 13. listopadu 2012 - 19:34:31    Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Já se ptal na pouze na to, zda si myslíte, že lze zneužít řazení vlaků. Nic víc, nic míň. Ale jak vidím, píchl jsem do vosího hnízda, takže si myslím, že je na čase tento flame war ukončit s tím, že Vy to berete dosti pregnantně dle zákonů, Hungry_bear z toho má srandu (což si myslím, je rozumné) a Mladějov má dnes špatný den, tak se člověku snaží pořád něco vtloukat do hlavy.
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2861
Registrován: 8-2006
Odesláno Úterý, 13. listopadu 2012 - 19:37:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já bych se teda moc nedivil tomu, kdyby už teď někteří lidé kupovali s předstihem místenky na prosincové spoje. Ale kupte někdo místenku třeba na spoj v 18:39 z Prahy do Brna, když nikdo neví, co vlastně pojede. Jasně, že hradecký, havlbrodský a další R zůstanou beze změny. To se ale netýká všech spojů.
Peva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1452
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 13. listopadu 2012 - 20:11:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Omlouvám se za malinko off-topic, ale mohl by mi někdo vysvětlit, proč jsou připravovaná řazení vlaků utajenější, než spisy BIS?

Tak v regionální dopravě u společnosti ČD a.s. (vlaky Os, Sp) je věc prostá:
(Nejde o žádné "ukazování, kdo ho má většího", "ukájení se nad bezmocností nadržených šotoušků, kteří bez toho nemohou zamhouřit oka", atd., jak tu někteří podsouvají a jiní z toho splétají zábavné teorie.)

Jistě budete souhlasit, že pomůcku pro zaměstnance o řazení vlaků a o přechodu vozů a lokomotiv "z vlaku na vlak" nemá smysl vyrábět dřív, než se v depech a mezi depy definitivně dohodnou na obězích vozidel (jinak by ona pomůcka byla plná pohádek jak na téma "odkud se ten který vagonek na vlaku vezme a kam se poděje dál" ale i na téma "co to vůbec bude za vagonek"). Tento proces má během přípravy celého JŘ několik fází. Tou poslední je tzv. "čisté kreslení", při kterém se definitivně sestaví oběhy všech vozidel (včetně takových těch svátečních "špeků" typu Vánoce, Velikonoce, den Sv.Dyndy, první lichá středa po sudém úplňku atd...)

No a toto "čisté kreslení" letos mělo svůj konec dne 8.11.2012, nyní jsou oběhy vozidel k dispozici a tedy nezbývá než onu pomůcku (po které tu někteří již dlouho dychtí) sestavit. K tomu účelu má sloužit počítačový program, který ji v ideálním případě vyrobí "mrknutím oka" (toto "mrknutí" má různé trvání asi tak v rozsahu od kopírování 300MB videa po dobu srovnatelnou s instalací Windows) a pak zbývá jen několikadenní kontrola výsledků tohoto software a jejich ruční úprava do srozumitelnějšího tvaru.
Kdo chce, hledá způsob, kdo nechce, hledá důvod.
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1584
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 13. listopadu 2012 - 20:12:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže SŽDC tuto povinnnost "delegovala" na ČD a ty vydaly KJŘ ve své obálce
SŽDC tu povinnost splnila zveřejněním tabulek na svých stránkách. O tištěném KJŘ se v zákoně nepíše.

Ale kupte někdo místenku třeba na spoj v 18:39 z Prahy do Brna, když nikdo neví, co vlastně pojede.
Velkoprostor/kupé z e-shopu poznáte. Konkrétní typ vozu kromě pár šotoušů nikdo neřeší.
Byll
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.193.41.231
Odesláno Úterý, 13. listopadu 2012 - 20:20:53    Odkaz na tento příspěvek  

Pro ty, co maj přístup k informacím: nemá někdo z Vás řazení na GVD 2013/2014? Budu příší Silvestr asi s kamarádama v Beskydech a znervózňuje mne, že nevím, jestli na Ostravanovi pojede už to nový BMZ nebo mám jet Hutníkem a jít do WR na pivo. Poradí někdo, prosím?


:--) :--)
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3135
Registrován: 3-2007
Odesláno Úterý, 13. listopadu 2012 - 20:35:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, další reakci Vám zašlu, až Vy se naučíte chápat význam psaného textu

To budete hodný

Já pouze trochu rozvedl pana Orky(ho) a opravdu se vám směju.
Peva to napsal výstižně, podepisuji, akorát mám dojem, že to je pro vás stejně zbytečné, stejně jako pro xxxx, co to tady spamujou každý den žádostma o řazení a návrzích každý den a strááášně se diví (jako Vy), že jim nikdo nic neposílá.

Ale samozřejmě ten ošklivý zlý natvrdlík jsem já, že si to dovolím okomentovat.
A nemusíte se nade mnou slitovávat a reagovat.
BoH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.221.31
Odesláno Úterý, 13. listopadu 2012 - 20:43:59    Odkaz na tento příspěvek  

Mladějov: Ach jo, tak zkusím to méně cynický a více věcně.

1) Mně je řazení poměrně ukradené. Když pojede koženka, tak pojede, stejně s tím nic nenadělám.
2) Můj první údiv šel k těm, co právě požadují toto řazení, protože to považuji za zbytečné (i když jak tady padlo, třeba to skutečně někdo potřebuje vědět kvůli místenkám).
3) Můj další údiv šel k tomu, proč je to utajené (ne, proč to tady místní diskutéři tají, protože to mi je jasné, že to nebylo z toho, že by jim dělalo dobře "trápit" první skupinu uživatelů), jelikož mi to nepřijde jako nějaké citlivé informace.

Jestli jsem Vás něčím naštval, tak se omlouvám. Mně jen mrzí, když mi někdo strká slova (v tomto případě písmena) do úst (klávesnice).
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3136
Registrován: 3-2007
Odesláno Úterý, 13. listopadu 2012 - 20:47:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

BoH: Ne, nenaštval jste mne a kdybyste lépe četl, tak to o naivitě a hlouposti nebylo na vás.
H_n_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 180
Registrován: 3-2009

Odesláno Úterý, 13. listopadu 2012 - 22:27:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z jednoho srbského železničního fóra k řazení Avaly... 2012/2013

U novom redu vožnje doći će do određenih promena u
sastavima vozova "Avala" i "Beograd" i "Panonija":
- u sastavu "Avale" umesto 2 vagona ČD 2. razreda na
relaciji Prag - Beograd - Prag, koji se ukidaju, uvode se
3 vagona ČD 2. razreda na relaciji Prag - Budimpešta -
Prag i 1 vagon MAV 2. razreda na relaciji Budimpešta -
Beograd - Budimpešta. Dakle, na celoj ruti između
Beograda i Praga ostaju 4 vagona (ŽS Aeelmt, ŽS
WReelm, ČD Bbdgmee, ŽS Beelmt).
- u sastavu "Avale" i "Panonije" u letnjem periodu pored
svakodnevnog kušet vagona ČD na relaciji Prag - Bar i
spavaći vagon ČD Prag - Bar postaje svakodnevan. Pored
toga, na relaciji Budimpešta - Bar će 2 puta nedeljno
saobraćati 3 vagona (2. razred, kušet i spavaći). Vagon
Moskva - Bar će saobraćati 2 put nedeljno.
- u sastavu 340/341 "Beograd" neće više jedan vagon
manje - nema ŽS Beelmt-a (znači prilika kradljivcima na
relaciji Kiškunhalaš - Budimpešta) ni MAV ABmz.
Umesto ta dva - još jedan MAV Bmz. Nije predviđen ni
spavaći vagon Budimpešta - Sofija, što verovatno znači ni
da 490/491 nije predviđen novim redom vožnje.
Hranice na Moravě
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 66543
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 13. listopadu 2012 - 23:16:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Peva:
pak zbývá jen několikadenní kontrola výsledků tohoto software a jejich ruční úprava do srozumitelnějšího tvaru

Pohled do VOD některých KC napoví, jak moc se tím leckde trápí.
Ale jinak je to tak - i dálková doprava sice existuje už pořádně dlouho, ale s prvními verzemi nemá občas společná ani čísla vlaků.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 66548
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 13. listopadu 2012 - 23:46:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro zajímavost přikládám podklad k řazení jednoho(!!!) takového celkem přehledného :-) vlaku:

Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3397
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 14. listopadu 2012 - 08:33:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin Zlivský: A teď mi řekni, jak podle toho posunovačí mají ten vlak sestavit? To, aby si vzal týden dovolené na nastudování.
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1731
Registrován: 5-2007
Odesláno Středa, 14. listopadu 2012 - 08:58:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mouka: Úplne normálne, pretože v Bulharsku sú na takéto čachre machre zvyknutí. Robí sa to tam tak roky ...
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 66551
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 14. listopadu 2012 - 08:59:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Posunovači, resp. vedoucí posunu mají (mít) vlastní pomůcku, s VODkou v ruce po stanici skutečně neběhají.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3138
Registrován: 3-2007
Odesláno Středa, 14. listopadu 2012 - 14:02:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MZ: Jistě, bývávala to malá brožurka do ruky a říká se tomu "mozeček" .
Je tam plán pravidelných manipulací pro tu či onu zálohu a další potřebné věci.
Smithers
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 214
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 14. listopadu 2012 - 16:42:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dost by mě zajímalo, kolik tahle každoroční sranda spojená se stěhováním vozů a vyráběním všelijakých "mozečků", přechodných dní atd. atp., stojí. A jak by to bylo jednodušší mít desítky - stovky typizovaných stabilních jednotek...
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3140
Registrován: 3-2007
Odesláno Středa, 14. listopadu 2012 - 16:53:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

S.: Jednodušší by to bylo, avšak provozně dražší.
Každá sebemenší závada (dveří, netopí, nesvítí) znamená vyřadit celou jednotku a ne jen vůz.
Takže si každý provozák dovede představit nutnou daleko vyšší vozovou zálohu.
Jednodušší a levnější je dokopat soudruhy z Bulharova (a nejen ty) k dodržování toho, co mají. Někde to jde a někde ne, takže i vina managementu.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3092
Registrován: 9-2004

Odesláno Středa, 14. listopadu 2012 - 17:21:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě, že tuhle debatu nesledují japonští železničáři. To by zjistili, že jejich systém, založený na jednotkách, které - napříč generacemi - mají konstantní uspořádání (třídy, poloha dveří, délku) a umožňují tak v dlažbě peronů umístit informační prvky o místě nástupu do toho kterého vozu s přesností na 1 dm, nemůže vůbec ekonomicky fungovat... Já vím, cena práce posunovače u nás a v Japonsku, ale
hlavně §1, že. No nic. Jedu do Pardubic a budu běhat po peroně, protože každý vlak má ty vagony jinak. Nenechte se rušit tímto OT od člověka, co netuší, jak se na dráze kola točí a veksle v Tanvaldě nikdy neházel
R_666_Satan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99
Registrován: 10-2011
Odesláno Středa, 14. listopadu 2012 - 18:26:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kubrt: pravda, v Nizozemí také vůbec neví, jak funguje "železnice"
Urpín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 917
Registrován: 2-2010

Odesláno Středa, 14. listopadu 2012 - 18:57:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A vy na ty stovky jednotek máte? Pokud si stíhám všímat tak Panteři, Žraloci, Štrůdlící apod. jsou vše elektrické/motorové jednotky. Ale zřejmě mám špatnou představu o jednotce.

A do té doby než se to postupně vše obmění budou prostě jezdit soupravy.
Franta Jetel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.22.15.146
Odesláno Středa, 14. listopadu 2012 - 20:18:36    Odkaz na tento příspěvek  

Prosimvás, nemáte už někdo řazení všech vlaků LeoExpress :-)
Výpravčíxy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1186
Registrován: 11-2008
Odesláno Středa, 14. listopadu 2012 - 20:34:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Franta Jetel: To si děláte blázny ?
Radekedar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1113
Registrován: 6-2008

Odesláno Středa, 14. listopadu 2012 - 20:48:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Franta Jetel: Ano, jistěže máme! Ovšem musel jsem za to Leošovi slíbit, že si příští týden koupím minimálně 20 ks Leošovy klasiky, tak si toho važte!
A + D + E + C + B
Sledování trutnovských brejlovců - brejlovci.radekpapez.cz/2012-01/ || Přehledy vozů původní řady Baim - vozy.radekpapez.cz
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2720
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2012 - 01:00:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Erwin, napřeskáčku:
Stejně tak se obávám, že ten zlom frekvence z Nedvědice by se (do Bystřice) neposunul. Je tam vícero faktorů, které tomu brání
...
K tomu lomu frekvence v Nedvědici ještě dodatek: když on tam ten zlom frekvence už je tam tak strašně dlouho – podle pamětníků dokonce z dob kdy u nás skoro nikdo nevěděl „akú rečú je to povedané a čože to henten bazmeg IDS vlastne je“. Takže důvod zlomu je jiný.


Co třeba ta jízdní doba, do Králova Pole v JŘ 81/82 zvící celou jeden a půl hodinu a to pro přímý vlak? Dnes to umíme s přestupem o deset minut rychleji... Další věc je vzdálenost nádraží v Bystřici, dnes je tam křížení celý den v půl, tudíž jeden návazný autobus obslouží oba směry. Jak že to bylo dřív, kdy každý vlak jezdil jinak?

To co navrhujete – rekonstrukci z 90 procent celého úseku, stojí obrovské peníze.
...
Nechci brát iluze, ale to by ta Nedvědice, Rožná a Bystřice musely všechny mít alespoň po nejméně 20 tisících obyvatelích, aby byl důvod takto masivně investovat.


Jednoho krásného dne bude na výběr: buď sáhnout do spodku tratě, nebo ji nechat postupně rozpadnout. Pokud se zvolí to první, rozdíl mezi zakonzerváním statu quo a vytažením maxima ze stávajícího tělesa je prakticky zanedbatelný.

Jediné stavebně levnější úseky jsou z Tišnova do Borače, z Doubravníka do Nedvědice a z osady Jabloňov do Rožné. Zbytek vysoké náspy, mosty, opěrné zdi.

Právě proto nemá smysl ty "stavebně levnější" úseky smysl těleso jakkoliv posouvat - a v nich jen pokud to bude mít znatelný přínos pro provoz (například stihnutí kříže/uzlu, který by se jinak nedal stihnout).

Je tam vícero faktorů, které tomu brání ... a které zároveň 100% zabrání právě té masivní investici, ...

Osobně vidím jediný důvod a to přesně stejný, proč z téhle hotové věci sešlo.

Davide, rozumím vašemu nadšení, okolo 20 let věku jsem bývat také takový.

Dvacítku už mám nějaký ten pátek za sebou. Kolik že je vám, když jsme u toho?
Smithers
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 215
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2012 - 06:56:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Napsal jsem to trochu nešťastně, tak ještě jednou: nejde mi ani tak o jednotky, ale aby byl stabilní, stejný servis na všech vlacích na trati, a to ne jen rok, ale fakt dlouhodobě, aby si lidi zvykli. Současná situace, kdy máme snad stovky typů vozů a od každého pár kusů (nejlépe na každý unikátní ND) a každý rok ty vozy ještě ke všemu stěhujeme po republice je prostě špatně.
Jestli si dopravce situaci pořeší jednotkami, nebo hromadně modernizovanými soupravami (třeba ve stylu reko Bmto+řidičák), je mi dost jedno. Ale jde mi o stejnost souprav. Tím by skončil i onen každoroční cirkus se řazením.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3141
Registrován: 3-2007
Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2012 - 08:01:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tím by skončil i onen každoroční cirkus se řazením.


A řada šotoušů by spáchala sebevraždu, protože by nemohli řešit vysněné řa-ze-ní
JŘ 2012/13
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.175.221
Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2012 - 10:39:14    Odkaz na tento příspěvek  

Prodej nového jízdního řádu je plánován od pondělí 19.11.2012
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2370
Registrován: 5-2006

Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2012 - 12:28:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

JŘ: Jedná-li se o cenzurovanou verzi, kde je uvedena "polovina" jedoucích vlaků, pak ho nechci ani zadarmo.
Stránky o mém modelovém kolejišti
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1587
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2012 - 12:41:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Livingproof: Nejedná.
PRODEJ KJŘ
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2012 - 13:41:01    Odkaz na tento příspěvek  

Prodej knižních JŘ " "Prodej KJŘ ZAHAJTE 19. listopadu 2012. Dřívější prodej nebo vystavení KJŘ je ZAKÁZÁNO! " ..... citace z depeše o zahájení jízdních řádů. .......... ..... .. a dokonce snad až od 10.00 hod !!!
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 66563
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2012 - 13:48:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Smithers, Kubrt:
I ty jednotky mají nějaké oběhy, občas se spojují, trhají atd. Rozsah potřebných pomůcek sníží, to je pravda, ale jinak se nechovají až tak moc jinak oproti soupravám (které se naopak ve většině případů chovají jako jednotka).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Anti
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1388
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2012 - 16:34:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prodej KJŘ ZAHAJTE 19. listopadu 2012. Dřívější prodej nebo vystavení KJŘ je ZAKÁZÁNO! "

Okolo kursbuchů tradičně větší humbuk než okolo vydání 350-tého pokračovaní Harryho Fotra...
Takže každý správný šotouš by měl již den předem před půlnocí ve spacáku a v dlouhé frontě okupovat přepážky ČD centra..

Končí krásnej sen, už se blíží den, ještě kroků pár a bude ti hej ..
..." Do Pekla Máme Blízko "...
Lovosičák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 9-2012
Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2012 - 17:14:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

KJŘ 2012/2013:
Každoročně nejočekávanější bestseller šotoušů vyjde jak již bylo na stránkách ČD avizováno v pondělí 19. listopadu 2012. Očekávají se dlouhé fronty u osobních pokladen. Ti nejotrlivější příznivci budou spát ve spacácích před branami nádraží, aby měli dobré místo v dlouhé frontě. A aby toho nebylo málo, tak přikládám obrázek titulní stánky naši železniční bible.

Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2012 - 17:23:37    Odkaz na tento příspěvek  

Lovosičák: tak tak. A každý kdo si nový JŘ zakoupí, se na něj musí pomodlit jako na Bibli, třeba "svatý Jane Pernere, vždy se budu ve vlaku chovat slušně,a budu dávat vlaku přednost před gumokolem" nebo tak nějak.
Pilatus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1038
Registrován: 8-2007
Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2012 - 17:41:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A 19.11. v 0:01 začnou bušit na kasy: "Chceme nový JŘ!" . No tak s takovou se na mě asi hned nedostane...
Sbohem, Ťapino! Díky, žes tu byla... +5.6.2012
Radekedar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1114
Registrován: 6-2008

Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2012 - 17:43:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z F J: To už trochu zavání teologickým výkladem JŘ
Sledování trutnovských brejlovců - brejlovci.radekpapez.cz/2012-01/ || Přehledy vozů původní řady Baim - vozy.radekpapez.cz
Erwin
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.61.158.141
Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2012 - 18:49:22    Odkaz na tento příspěvek  

David jaša: Tak nevím, jestli si takhle náhodou neděláte z nás všech srandu. V jízdních řádech 80. let je vedení dopravy na 251 příšerné a nedivím se tomu, že trať málem nestačila utéct hrobníkovi z lopaty. Kromě nahodilých jízd v celé trati, je základem konstrukce GVD maximum výchozích a končících vlaků v Bystřici, tedy uprostřed frekvenčně nejslabšího úseku. Po odečtu průjezdných cestujících (je jich stejně zpravidla několik), prázdný vlak s ještě méně lidmi přijede a odjede. Pikantní je tam spojená jízda dvou vlaků ze Žďáru do Bystřice, aby ten druhý (k službě pohotový MOs + 1) nemohl jet v celé trase, ale výhradně z Bystřice. Jeden z těch vlaků stál v Bystřici dvě hodiny, druhý dokonce čtyři a půl. To znamená, že od Prahy se třeba do Nedvědice na hrad Pernštejn nikdo nedostal přímým směrem úctyhodných 6. hodin!!! Tak jestli se vám po takové organizaci GVD stýská, pak klobouk dolů. To jste mohl říci hned.

Autobusy k vlakům také jezdí nejméně 30 let, rozdíl je ten, že dříve jel k jednomu vlaku a dnes při křižování stačí pro frekvenci 2 vlaků také jen jeden jediný autobus. Frekvence po celá ta léta klesá, nikoli stoupá.

Přestavba trati právě do Bystřice (tzn. nikoli jen do Nedvědice, kde je několikanásobně vyšší využití, nebo rovnou celé tratě – i když střed zůstane stejně jalový jako celá léta a i nyní), se kvůli vrácení starých pořádků, stejně nikdy neuskuteční. Když stavební úpravy, tak na koncových úsecích, kde je stálá a dlouhodobá poptávka, jinak se pročistí štěrk, spodek vydrží věky, mosty a propustky se opravují postupně, nikdy to „neklekne“ naráz. Cestující si navíc může vybrat, zda pojede do Brna přímou aut. linkou Bystřice – Brno, nebo vlakem. Autobus je v Bystřici na oba směry doprava páteřní, vlak má funkci doplňkovou. Zkuste říci v Bystřici a přilehlých vesnicích do Nedvědice a Nového Města, že chcete zrušit autobusy do Žďáru a do Brna!

To, že není IDS JMK protažen, neznamená, že právě toto brání výstavbě nové tratě Tišnov – Bystřice na vysokou rychlost, aby se z Tišnova do Bystřice zkrátila jízdní doba o polovinu jak navrhujete. Víte jakou rychlostí by musel ten vlak jet??? Nová elektrifikovaná trať končící v malém městečku v řídce osídleném kraji je iluzí – není zde dostatek cestujících. I kdybyste zakázali autobusovou linku do Brna, nic to nevyřeší. Krátké autobusy v pravidelném taktu frekvenci postačují a lidé jim dávají přednost. Rozhodně důležitější je výstavba tratí z Prahy do Liberce, z Plzně přes Domažlice do SRN, Brno – Přerov, přestavba trati do Jihlavy - a spousty dalších. Do vzdušného zámku SŽDC peníze nikdy nedá.
Milacek01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 11-2009
Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2012 - 20:30:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

co se týče týče řazení Hradeckých rychlíků, beru kouli a vidím: špička 163+Bt+Bt+B+BDs+A+A+B+Bt, mimo špičku A+B+Bt a první Bt si škrtněte :-)
Milacek01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 11-2009
Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2012 - 20:43:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

řazení osobáků na 231 v úseku Praha-Lysá n. L.:
koule říká slon nebo slon+slon
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2722
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 16. listopadu 2012 - 00:39:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Erwin:
když mě oslovujete, zkuste odpovídat na moje příspěvky. Naprostá většina vašeho příspěvku odpovídají buď někomu jinému, nebo hůř, strkáte mi do úst něco, co jsem z nich nikdy nevypustil. Jedna věta je nový bod k diskusi, ale s takovou se mi ani na něj odpovídat nechce.
sotous
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.26.250
Odesláno Pátek, 16. listopadu 2012 - 08:08:12    Odkaz na tento příspěvek  

k té 251 a Bystřici - pamatuji si že cca začátkem 90.let byla prolomena konspirační teorie i v novinách Železničář, a to že ty vlaky zač. a končící v Bystřici byly udělány schválně proto, aby stanice mohla být zařazena do nějaké 3.třídy stanic/ nebo tak nějak/, a základě toho měli místní mafiáni pobírat nějaké příspěvky na tuto vlakotvornou stanici.
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1398
Registrován: 1-2006

Odesláno Pátek, 16. listopadu 2012 - 09:19:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

je výstavba tratí z Prahy do Liberce

Dovolím si upozornit, že tato již je dávno hotová, na mapě je pod značkou "R10" - což vyhovuje všem mimo šotoušů a režistů.
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Pátek, 16. listopadu 2012 - 09:23:02    Odkaz na tento příspěvek  

No asi všem ne hladový medvěde, když např. Liberecký kraj i město Liberec na výstavbu té nové trati do Prahy dost tlačí... Ale Vy musíte provokovat, já vím...
Turista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 741
Registrován: 12-2003
Odesláno Pátek, 16. listopadu 2012 - 09:29:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hungry_bear: že oni si v tom Německu ti "šotouši a režisti" nedají pokoj a pořád nějaké nové tratě stavějí, přitom dálnice jim tam vede skoro odkudkoliv kamkoliv ...
Parmezano
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1020
Registrován: 5-2008

Odesláno Pátek, 16. listopadu 2012 - 10:33:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

sutous: "třetitřídní" stanice , byla naprosto normální stanice, stanic " třetí" třídy bylo na síti ČSD naprostá většina a o " vlakotvornou " stanici se vůbec nejednalo
sotous
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.26.250
Odesláno Pátek, 16. listopadu 2012 - 11:41:19    Odkaz na tento příspěvek  

Parmezano - fakt nepamatuji jestli tam bylo 2 nebo 3 třída nebo vlakotvorná,ani neznám jak se třídí stanice, ale ten článek si dobře pamatuji - právě ty končící vlaky měly nějak nahrávat zažazení stanice...