K-report
 

Archiv diskuse RegioJet do 11. 04. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 11. 04. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Myškin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 282
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 10. dubna 2012 - 13:56:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro T.H.: Jedná se o BLOG, tudíž si tam může psát co chce a jak chce. A také vymýšlet si může jak chce. Snad si nemyslíte, že té příhodě uvěřím? Takových ,,blogů" jsem už četl...
Koreň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 88
Registrován: 4-2011
Odesláno Úterý, 10. dubna 2012 - 14:01:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

RJ mele evidentně z posledního, už nemá nejen na pořádný lak (zařazeny další vozy typu: Zase som tapetoval), ale ani na tu tapetu .
Zvídavý_člověk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 273
Registrován: 1-2011
Odesláno Úterý, 10. dubna 2012 - 14:18:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už jezdí nějaké z těch drahami koupených exrakouských Bmz v najbrtu? (Lhostejno v které z těch x-verzí).
Swariner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 154
Registrován: 8-2007
Odesláno Úterý, 10. dubna 2012 - 14:36:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pane Zvědavče 2, je poněkud smutné, pokud napíšete "modré resp. antižluté". Pokud to považujete za totéž, je v tom možno hledat ono jádro pudla (možná to špatně chápu, pak se omlouvám). Koneckonců není to nic nenormálního - pokud jste nějak spřízněn s Dráhou a lhostejno, zda od temene kolejnice nahoru či dolů, pak loajalita k zaměstnavateli nutně mění úhel pohledu. Mám za to, že většina tzv. "žlutých" se rekrutuje z čistých uživatelů dopravy, zatímco mezi "modrých" je zase více lidí od železnice. Prostě Vy vidíte něco, co my ne (jsem taky čistý uživatel), ale věřte tomu, že je tomu i naopak (trocha té zmiňované provozní slepoty).

PS: Stačí moje schopnost vnímat zlepšení u ČD k zařazení do šanonu "neutrál" nebo jen pouhý fakt, že mi Jančura nevadí mě řadí do škatulky "žlutý fanatik"? Když už tedy máte tu potřebu kádrovat...
Kako bih se ja rado provozao tim cudom...
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1767
Registrován: 11-2009

Odesláno Úterý, 10. dubna 2012 - 14:51:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zvědavec 2 10:38:04 > vsak si klidne rejpnete. U me je to tak, ze vim, ze by melo byt lepe, nez co zazivam na vlastni kuzi ... a proto se ptam, co mam udelat pro to, abych si to taky mohl uzit tak, jak tu byva popisovano. Viz treba algoritmus na zasuvky a tak podobne ... proste hledam zpusob, "jak tomu stesticku jit trosku naproti" ;-)

A zatim se nedari to delat systemove :-/


Zvědavec 2 13:53:28 > ... pak jsou tu taci, kteri se citi jako zakaznici (nebo se o to aspon snazi) a pokud reknou, ze tomuto pocitu lepe vyhovuji sluzby zlute nez modre, budou tluceni nejen po hlave argumenty typu "vzdyt je to jen pozlatko", "navrch huj, uvnitr fuj" a tak podobne ...

A samosebou to vystihl A.L. naprosto presne :-D

Zvídavý_člověk#273 > nevim o nem a predpokladam, ze byl plan balkanizace nateru az pri kompletni reko.
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Zvědavec 2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.88.134
Odesláno Úterý, 10. dubna 2012 - 15:04:41    Odkaz na tento příspěvek  

Swariner: Modrý a antižlutý není jedno a totéž,. sorry, nepřesně jsem se vyjádřil, řekněme, že tyto dvě skupiny hodím spolu do množiny "nežlutí."
Jinak já s ČD ani RJ nemám nic společného ani náhodou a jsem jen laický uživatel se zájmem o dění kolem sebe.
Abych to upřesnil úplně - modrý je pro mne ten, kdo hájí ČD, bez ohledu na to, jestli fanaticky (takových tady moc není) nebo prostě tak, že vnímá, že vývoj na dráze jde k lepšímu a není tak jednoznačně černý, jak prezentují média a Jančura. Antižlutý je u mne ten, kdo má k ČD vztah v podstatě libovolný, je klidně schopen uznat kvality a přínos RJ na kolejích (ale to jsou i množí modří), ale má problém akceptovat neférovost podnikání a lživost a útočnost mediálních prezentací Jančury.
Žlutý je u mne ten, kdo fanaticky hájí tezi, že Jančura je jediný správný, nejlepší za každých okolností, že bez něj by železnice v ČR lezla po stromech, kdo pro jakoukoli jeho botu či lež najde vysvětlení s argumenty třeba kulhajícími na obě nohy a stejně tak je schopen překroutit a zkreslit jakékoli pozitivum nebo srovnání s ČD.

To, že si většina o sobě myslí, že je nestranná a objektivní, v tom má Aleš Liesk naprostou pravdu, a bylo a je tady jen velmi málo těch, kdo se nestydí otevřeně přiznat, na čí straně stojí a proč. Je jen otázkou, jakou sílu mají argumenty těch, kdo považují za nutné je podepřít postojem objektivity, nestrannosti a neutrality a kteří se do krve brání označení příslušnosti k nějaké skupině.
Myslím, že každý si dovedeme většinu kolemdiskutujících do některé skupiny zařadit a čest těm, kteří sice zastávají pohled z nějaké strany, ale jsou ochotni uznat, že i ta druhá je někdy dobrá a má občas pravdu. Ani to však nutně nemusí znamenat, že nejsou členy nějaké "barevné" skupiny, pouze to značí osobnostní vyzrálost a schopnost férové diskuse.
Zvídavý_člověk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 274
Registrován: 1-2011
Odesláno Úterý, 10. dubna 2012 - 15:07:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim: Aha, já jen jestli dráhy taky "nemelou z posledního", když je provozují v nálezovém stavu
Jestli je to tak, jak píšete, je to jednoznačně posun k lepšímu. Když se najbrt dosud patlal i na klasické nereko koženky...
Zvědavec 2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.88.134
Odesláno Úterý, 10. dubna 2012 - 15:13:37    Odkaz na tento příspěvek  

Sim: S těmi zásuvkami u Vás to je takový evergreen. S Vaším pohledem na ČD to ovšem nemá dobré řešení, vyjdeme-li toho, že ČD nejsou schopny ze dne na den instalovat zásuvky a plyšová sedadla do cca 2000 vagónů, které provozují.
Protože řešení jsou následující:
1) vyčlenit vlaky, kde to bude garantováno stoprocentně, ty zveřejnit a garanci dodržovat. ¨
Vaše reakce - proč není v každém vlaku vůz se zásuvkami, proč jsou některé vlaky nadvlaky a u jiných se cestující mohou pást.

2) Vyčlenit do každého vlaku určitý počet vozů se zásuvkami a ty garantovat (ožno až od určitého počtu vybavených vozů)
Vaše reakce - nedostal jsem místenku do tohoto vozu, sedí tam cestující, kteří zásuvku nepotřebují, těch vozů v mém vlaku je málo.

3) Postupně vozy dovybavovat a zařazovat nahodile, tím pádem zásuvky a nekoženku nikde neanoncovat a negarantovat.
Vaše reakce - nemám nikde garanci zásuvek, někdy jsou v každém voze vlaku, někdy nikde, nemůžu se spolehnout na to, že nepojedu koženkou.

Na závěr - nevšiml jsem si, že by tady někdo byl tlučen po hlavě kvůli tomu, že řekl, že mu vyhovují žluté služby víc než modré. Problém je, že zrovna tito lidé to říkají úplně jinak.
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1768
Registrován: 11-2009

Odesláno Úterý, 10. dubna 2012 - 16:11:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zvědavec 2 15:13:37 > tak si to ujasnime, at vime, co jsou tedy skutecne moje reakce a co je jen vase predstava:

1) vyčlenit vlaky, kde to bude garantováno stoprocentně, ty zveřejnit a garanci dodržovat. ¨
Vaše reakce - proč není v každém vlaku vůz se zásuvkami, proč jsou některé vlaky nadvlaky a u jiných se cestující mohou pást.


Moje reakce: pokud pocet (resp. procento takovych vlaku) bude adekvatne rust, je to v poradku. Zatim to tak je pouze u Pendolin (donedavna pouze v prvni tride, to za dostatecne nepovazuju) a to za priplatek (ktery tam ale neni primarne kvuli zasuvkam).

2) Vyčlenit do každého vlaku určitý počet vozů se zásuvkami a ty garantovat (ožno až od určitého počtu vybavených vozů)
Vaše reakce - nedostal jsem místenku do tohoto vozu, sedí tam cestující, kteří zásuvku nepotřebují, těch vozů v mém vlaku je málo.


Moje reakce: pokud pri rezervaci mista nemam sanci zjistit, ktere vozy tuto garantovanou sluzbu nabizi, je to spatne (opet zde odmitam polemizovat nad tim, ze staci, aby takto garantovany byly zasuvky pouze v jednicce; dnesni doba si proste zada jiny standard).

U trojky jste to v podstate trefil, protoze to je presne ta loterie, ktera je - s vyjimkou Pendolin - nabizena modrym dopravcem siroke verejnosti.

Samosebou spravne reseni existuje, ale bud provozni slepota nebo snaha to kastanum aspon trochu zneprijemnit tomu porad brani. Je to kombinace variant 1) a 2) s tim, ze bude uz predem jasne, co si kupuji a co za to mam dostat. Klidne at je to jen jeden vuz v souprave ... ale proste at je oznacen, ze tohle je zasuvkovy vuz.

Netusim, jak je to reseno interne, ale pokud si vezmeme rozhrani "ajznbonak/kastan", realne zde existuji tyto parametry:
- prvni/druha trida
- velkoprostor/kupe
- zavazadlovy vuz, vuz pro prepravu invalidu, vuz pro matky s detmi

Zapomel sem na neco? Obavam se ze nikoliv (a pokud ano, tak na ne zrovna podstatne detaily). Pritom treba na Vagonwebu nebo na ZP se cestujici ma sanci dozvedet mnohem podrobnejsi informace o planovanem razeni, nez z oficialniho zdroje. Je za tim provozni slepota "k cemu by cestujicimu takova informace byla, to stejne nikdo nepotrebuje" nebo alibismus "kdyz nebude emzeta, poslem tam kozenku a nikdo nemuze prskat"?

Nebo je za tim skutecne snaha to cestujicim zneprijemnit, "protoze by to pak vyuzivali a vyzadovali"?

Takze vseobecne; neni problem v tom, jestli jsou nebo nejsou zasuvky (pokud nebudou, tak proste nebudou, ale taky nebudou dohady, jestli jsou nebo nejsou), ale problem je v informovanosti cestujicich (pri vyberu mista) a v garanci/spolehlivosti.

Nedalo mi to a schvalne jsem si zavolal na infolinku ... realita je bohuzel takova, jakou jsem predpokladal "... pokud chcete zasuvky, musite do prvni tridy. Nebo jeste nektere jednotky Pendolino uz mozna maji zasuvky ve druhe tride, ale ostatni vlaky je maji jen v prvni tride..."

Takze tu mam jeste jednu moznost; treba u modrych razi heslo "pokud si neni ochoten nekdo za zasuvku priplatit, to at radsi s nami nejede vubec".

Zvídavý_člověk#274 > nalezovy stav to neni, nektera kupe jsou uz uvnitr modra, pravdepodobne proto, ze nalezovy stav byl neunosny. Muze to byt tercem posmechu, ale porad je to asi nejlepsi varianta z tech moznych (me napada bud ze se bude cekat na kompletni reko, nebo se pusti skutecne v nalezovem stavu).

Jinak vseobecne; jakekoliv skatulkovani je nahouby, pokud se situace meni tak rychle, jako v poslednim roce. Navic staci relativne mala uprava cenove politiky a dosavadni "priznivec zlutych" se muze razem stat "priznivcem modrych" a naopak.
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Zvědavec 2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.88.134
Odesláno Úterý, 10. dubna 2012 - 16:47:14    Odkaz na tento příspěvek  

Sim: No v podstatě jste potvrdil, že sám sebe popíráte. Prostě odmítáte stav, který je, ať je jakýkoli.

Ten dle Vás alibismus "kdyz nebude emzeta, poslem tam kozenku a nikdo nemuze prskat"? Bych na místě železničáře sdílel, a to přesně kvůli cestujícím, jako jste Vy. Než se s takovým dohadovat, že jsem něco nesplnil, a nechat se vláčet médii, radši prostě negarantuju. Zřejmě to souvisí s pravděpodobností, s jakou je reálné ty zásuvky garantovat, a lze předpokládat, že ta se bude s časem zvyšovat. Že to aktuálně probíhá v první třídě, je jedna z dalších možností, asi 4), která Vám ovšem taky nevyhovuje - tj. viz můj předchozí příspěvek.
Ale upřímně - nemám chuť se patlat v zásuvkách dál a dál donekonečna. Beru tenhle Váš vztah k nabídce zásuvek jako typickou ukázku, jak lze při troše "dobré" vůle napadnout jakoukoli snahu a trend ke zlepšení služeb u dráhy.
Pro mne jde o důkaz, že ledy na dráze se pohnuly a vývoj směřuje k lepší nabídce a k vnímání potřeb cestujících a reakci na ně, evidentně z nemalé části vyvolané vstupem Jančury na koleje. Ale kritizovat tímto způsobem aktuální situaci v zásuvkách je asi tak na úrovni, jako kdybyste Jančuru půl roku po vstupu na dráhu kritizoval, že nejezdí ve všech směrech, kam se zrovna Vy rozhodnete jet. Oba dopravci dělají, co umí, v mezích možností, které aktuálně mají.
T. H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Úterý, 10. dubna 2012 - 16:49:32    Odkaz na tento příspěvek  

Myškin: Snad si nemyslíte, že té příhodě uvěřím?
Ukažte mi jedinou mou větu, kde po vás chci nějaké UVĚŘENÍ, vy objektivní neutrále :-) Já jsem se tím odkazem snažil P.T. obecenstvu sdělit úplně něco jiného, ale to asi u lidí určitého zaměření neprojde přes mentální blok.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2501
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 10. dubna 2012 - 17:09:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asi by měli modří začít jezdit Ostravu taky jen s 3,4 vozy. Tím pádem bude v každém vlaku garantováno 100% zásuvek. Kdo se nevejde, má smůlu, bude muset počkat, až začne jezdit černý.
Jinak v modrém máte výhodu v tom, že i když je počet vozů vyšší a zásuvky budou jen ve třech vozech soupravy (s 1.tř.čtyřmi), je jich k použití více než ve třech žlutých. Protože jsou dvojité, ve velkoprostorech má 100% lidí možnost se připojit, v kupé 2/3, na rozdíl od 1/2, resp.1/3 ve žlutých.

zavolal na infolinku ... realita je bohuzel takova, že vše záleží na lidech. Taky nejsem nemocný z toho, že když jsem chtěl jízdenku po růžové košili, nejdřív řekla cenu o 10 Kč vyšší až po mém udiveném pohledu řekla po konzultaci s jinou košilkou tu správnou. Nemyslím, že mne chtěla okrást, prostě jen nevěděla. Stát se to vám u modrých, co by zde bylo psáno?
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1769
Registrován: 11-2009

Odesláno Úterý, 10. dubna 2012 - 17:14:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zvědavec 2 16:47:14 > je mozna vhodne si uvedomit, ze zasuvky jsou jen a pouze ukazkovy priklad, pricemz v realu se jedna o souhrn spousty takovychto "malickosti".

V soucasne dobe nebyva problem s jezdenim vcas (a pokud ano, je to srovnatelny u modrych a zlutych, satisfakci ted neresme), ale prave v tech "doplnkovych sluzbach", jako je treba komfort cestovani nebo moznost vyberu mista podle pozadavku.

Jestli to berete jako snahu napadat, to je vas problem. Ja mam ale problem s tim, ze se na me hrnou na jedne strane oficialni informace "zasuvka pouze v jednicce, klima podle nalady nebo za priplatek" a na strane neoficialni informace "kazdy vlak na Ostravu ma aspon tri klimatizovane vozy se zasuvkami".

Co z toho si vyberete vy?

Zkuste nejakemu svemu kolegovi doporucit vlak (jakozto alternativu k autu) a jako argument "proc" mu reknete "muzes si za nula korun k jizdence sehnat mistenku, mozna tam bude i zasuvka, jidelni vuz nebo minibar, klima a kdyz nebudes mit vylozene smulu, nebudes sedet v kozence s dalsimi sedmi lidmi v kupe."

Vzdyt tohle uz je par let stejny pristup ... a misto aby se zmenil, budou stastlivci s tou spravnou jizdenkou dostavat zetony na pixlu koly, pokud si listek koupi ve spravne stanici :-(

Ohl#2501 > vše záleží na lidech

Jenze tohle konkretne je zcela systemovy problem, stejne jako treba provoz Pendolin a zlutovlaku bez adekvatnich zaloh.
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
ZR
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.66.207
Odesláno Úterý, 10. dubna 2012 - 17:19:05    Odkaz na tento příspěvek  

Ohl:
Díky. Krásné fotky a krásné místo.

T.H.:
Nikdo z nás v této sekci není neutrál, tak proč to hrotit ...

Je rozdíl v uspořádání pultu fíry na stanovišti RJ oproti lok ČD? Jde mi o to, zda po změně na IT pult a následné úpravě pro RJ došlo k zásadním změnám. Můžete sem dát někdo foto stanoviště fíry RJ?
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4747
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 10. dubna 2012 - 17:33:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Němec_z_ova: Stejně tak tabulím trvá než zareagují na rozjezd.

Až po vyjetí ze zadaného polygonu (odjezdního) mohou teprve začít tabule reagovat a sypat jiná data. Stejně tak jako informační systém reaguje na příjezd při vjezdu do příjezdního polygonu.

V které stanici reagují tabule s výrazným zpožděním a u kterého vlaku?
Turbik
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.240.10.37
Odesláno Úterý, 10. dubna 2012 - 17:56:31    Odkaz na tento příspěvek  

Ohl:
Tak jsem tak zkusmo juknul do rezervačního systému RJ a světe div se, zítra již dvě soupravy po pěti a dvě po čtyřech vozech. Bohužel většina těch vozů navíc je kupátková AB - ve čtyřvozovce 3 kupé a 1 velkoprostor, v pětivozovce 3 kupé a 2 velkoprostory.

Swariner, Zvědavec 2:
Tak asi teda nejsem neutrál, páč žlutým celkem přeju, už jen proto že je to změna, že přináší něco novýho a že to donutí se intenzivně snažit i modré (jak doufám). Mediální zvratky pana Jančury mě nerozhodí a rozhodně kvůli nim nezatratím celou firmu. Kdyby mě totiž měli takhle trápit všechny možné mediální žvásty, jako některé trápí Jančura, tak už bych se dávno musel z republiky odstěhovat a nebo si hodit mašli.
mue
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 354
Registrován: 10-2011
Odesláno Úterý, 10. dubna 2012 - 18:06:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ZR: jedna, druhá
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1276
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 10. dubna 2012 - 18:26:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nikdo z nás v této sekci není neutrál
Kdo je to neutrál? Ten, komu je jedno, čím a za kolik jede? Tak takových bude opravdu málo.
Zbytek má nějaké preference a vzhledem k velkému rozdílu mezi ČD a RJ někdo z těch dvou zpravidla vyjde líp.
Miroslav Zikmund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Úterý, 10. dubna 2012 - 19:19:34    Odkaz na tento příspěvek  

ZR : bohemizace italizovaných peršinků (163.112 - 120) byla provedena tak, aby lokomotiva odpovídala schválenému typu lok řady 162 (162.112 - 162.120) s povolenou výjimkou "snížená střecha".
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2369
Registrován: 8-2006
Odesláno Úterý, 10. dubna 2012 - 19:48:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Turbik: No, to je teda divení. Takže těch avizovaných 7-8 vozů, co měly jezdit "na jaře" na každém spoji se odkládá na kdy? A žlutospoje ráno v 5:33, odpoledne ve 14:33, 16:33 a večer ve 20:33 z Prahy už jezdí? Když sou teda psaný v kursbuchu od prosince 2010 a máme duben 2012...
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1770
Registrován: 11-2009

Odesláno Úterý, 10. dubna 2012 - 20:29:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

čelakovičan#2369 > konecne nekdo napsal konkretni udaje o chybejicich vlacich, diky.

Jen mi na tom nesedi jeden detail - ted jezdi 7 paru spoju, "zhrzeni potencialni zlutocestujici" volaji po slibovanych deviti parech ... a vy tu uvadite rozsireni na 11 paru vlaku. Takze vi nekdo, co bylo slibovano?

(Příspěvek byl editován uživatelem Sim.)
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2370
Registrován: 8-2006
Odesláno Úterý, 10. dubna 2012 - 21:05:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak částečná omluva. Žádný spoj v 16:33 v kursbuchu psaný není. Psaný sou v 5:33 a 14:33 jako pracovní spoje a ve 20:33 by měl jezdit jen v neděli. Ale co kdo sliboval fakt netuším.
belka6v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 2-2012
Odesláno Úterý, 10. dubna 2012 - 22:00:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nějak tak asi 10 dní koukám na žlutobusy a za řidičem se skví nápis asi v tomto znění sa je třetí nejoblíbenější firma v čr...kdo a jak na to,probuh,přišel? že bych já,pecivál,prosral zase nějaký referendum? zítra ráno vstanu,vyčistím svuj prořídlý chrup,nablejskám pleš a prohlásím se čtvrtým nejhezčím padasátníkem v čr. a napíšu to v noci na všechny mašinky,vagonky,žlutý,modrý,zelený...
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1517
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 10. dubna 2012 - 22:17:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

belka6v:
třetí nejoblíbenější firma v čr...kdo a jak na to,probuh,přišel?
odkaz
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1926
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 10. dubna 2012 - 22:17:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

belka6v: Nikoli, to je výsledek ze seriózního žebříčku nejobdivovanějších firem. Více na webu Czech Top 100. Na rozdíl od záplavy všemožných anket vycházejících z názorů diváků jedné televize či z hlasů osob ochotných platit za to, že budou hlasovat (tím myslím SMS hlasování), tohle je žebříček, který je založen na objektivnějších parametrech.
BTW, samozřejmě s tím pořadím můžeme nesouhlasit, ale to je asi tak všechno. Já osobně v Top 10 taky vidím firmu, jejíž nejznámnější produkt považuji za nepitelný, a finanční společnost, s jejímiž zaměstnanci mám tak příšerné zkušenosti, že se jejich klientem už nikdy nechci stát. Ale respektuji fakt, že výsledky vznikaly na základě kapku jiných kritérií, než jsou moje mé osobní zážitky a pocity mých chuťových buněk.
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
antilopa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Úterý, 10. dubna 2012 - 22:27:18    Odkaz na tento příspěvek  

No tak jsem sem nakouk po několika měsících a zjišťuji, že se tu vůbec nic nezměnilo. Že se na to už nevyserete, pánové, a nejdete radši smočit. Na druhou stranu chápu dámy, které asi s podobně potrefenými exoty budou těžko chtít něco mít.

Takže asi stejně nebude v čem smáčet, co?
Martyk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.230.152.29
Odesláno Úterý, 10. dubna 2012 - 22:40:22    Odkaz na tento příspěvek  

Cestovat žlutomorem, to je vopravdu síla.

Palubní personál tý firmy je nepochopitelná odpornost.

V poslednim vlaku ze Zábřehu do Práglu někdy minulej tejden se mě tři ty dyliny až hystericky pokoušely vyštvat z prázdnýho kupé, že mám jít do narvanýho, kam mám místenku. Takovou idiociii samozřejmě za žádnou cenu neudělám a odešel bych jedině, kdyby přišel někdo, komu sedím na místě. Nějak se s tim nakonec vyrovnaly, když jsem si nasadil slucátka a pustil si DnB tak nahlas, že ho slyšely se mnou.

Potom mě jedna z těch šílených žen otravovala, abych si koupil ropné produkty,které tam vydávají za potraviny. Poprvé jsem jí řekl, že nic nechci. Podruhé jsem jí odpověděl, že opravdu nic nechci a celou cestu chtít nebudu. Potřetí jsem už zvýšil hlas a řekl jí, že jejich sortiment je krajně nekvalitní a znova, že si nic nedám. Počtvrtý jsem už řval, tykal a byl sprostej. To na tu šílenou nevodbytnou vtíravou osobu konečně zabralo a pak už dala pokoj.

V jiným vlaku se mě zase jiná dylina pokusila odstrčit od dveří, že jí Jančura nařídil vystoupovat první. Měla smůlu, jako úplně každej, kdo se kdy pokusil si na mně cokoli vymoct strkáním nebo jakkoli jinou formou fyzickýho útoku.

Ve všech vlacích má Jančura stikérky, jak tříděj odpad a jak je ta firma ekologická a přitom personál zásadně nikdy nezavírá dvéře kupé a vytápí chodbu a protože je jim při jejich práci zatěžko otvírat lítačky mezi chodbou a představkem a mají je přivázané ke stěně, tak vytápějí i představky. To je ekologie ve stylu Václava Klause (za mnou měsíční krajina).

Snad všechny vozy tý firmy jsou vobutý do několika párů dřeváků.

Poznámka pro flamewaristy a fanatiky. Vězte, že ČD jsou pro mě stále jen zločinecká penězovodná organizace, která by měla jít okamžitě do likvidace. Že nemiluju ani Sťjúdent Ejdžencý je snad jasný už z toho, co tu píšu a ani v budoucnu nehrozí, že bych snad měl k jakýkoli korporaci pociťovat lásku, nenávist nebo jinej cit.
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1031
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 10. dubna 2012 - 23:06:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Martyk. Podobně hodnotím cestu busem SA z Brna do Prahy. Ale vlak ne.
ZR
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.66.207
Odesláno Úterý, 10. dubna 2012 - 23:32:20    Odkaz na tento příspěvek  

mue, Miroslav Zikmund:
Pánové oběma díky. Jsem rád za Vaše odpovědi.

mue:
Super. Díky moc. Pokud je rozdíl oproti 162, můžu poprosit i strojovnu?

Miroslav Zikmund:
Znám lehce pult 362 a jediný rozdíl co tam vidím je lépe natočená vysílačka u RJ a lampička na sešiťák, což bych z pohledu fíry taky ocenil.
Někde jsem zaslechl, že má (napíšu to hloupě) některou součást posunutou oproti 162 jinam (pod rám???) jako pozůstatek IT, což předpokládám znamená ta snížená střecha.

Ještě dotaz. Na Smíchově jsem potkal minimálně jednu v původním IT nátěru. Je jedna nebo je jich více? Ta je taky po reko stanoviště? To je záloha, nebo je kanibalizovaná?

Nedávno (cca 1 - 2 týdny určitě ne více než měsíc) jsem krátce po sobě potkal minimálně na 2 vlacích přípřež a na jedné byla právě ta v IT nátěru. To bylo přetahování záloh do dílen?
mue
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 355
Registrován: 10-2011
Odesláno Úterý, 10. dubna 2012 - 23:47:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ZR: Strojovnou neposloužím - nemám :-)
Nicméně jak psal MZ - jelo se podle již existujících a schválených plánů (s výjimkou té střechy kterou DÚ akceptoval). Vracela se i tlumivka do strojovny, kterou měli Italové jinde.
Takže by to mělo odpovídat tomu, co jezdí u ČD.

EDIT: Tu tlumivku měli Italové pod rámem - strojovna byla (údajně) průchozí pod napětím. Při bohemizaci se ještě dodělávalo (ČD to mají asi jen na WTB, starší nevím): přemostění záchr. brzdy, centrální ovladání dveří, UIC zásuvky.
A dával se nový rychloměr, Italové jezdily až do konce na původní - s papír páskem. A možná toho bylo víc, nevím vše.

EDIT2: Zelená zůstala jen jedna. Už několikrát měla jít na lak, ale nějak tomu unikala. Ale slyšel jsem, že je odstavená od minulého týdne a chystá se na lak - neověřeno. Jinak je komplet po bohemizaci, chybí jí jen lak.

Přípřež: Tou dobou RJ nějaké lokomotivy pronajímal na náklady. Zpátky je pak tahal na přípřeži. Možná je to ono co jste viděl. A nebo byla jedna mrtvá :-)

(Příspěvek byl editován uživatelem mue.)
ZR
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.66.207
Odesláno Středa, 11. dubna 2012 - 00:51:06    Odkaz na tento příspěvek  

mue:
Díky.

Škoda. Vědět o té přípřeži dopředu, tak bych si vzal foťák.

A ještě dotazy.
V IT se vzal náš pult a "jen" se přesunul na druhou stranu, míním tím zda byl pult jako celek zachován, nebo bylo nutné ho vyrobit nově. Je mi jasné, že bylo nutné si mimo jiné poradit s přehozemín brzdičů, potrubí, kabeláže.

Co dnes jezdí na té trati v IT? Pořídili si něco nového a tím byla možnost je prodat, nebo o ně RJ musel "bojovat"?
4 belka6v
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.74.45.172
Odesláno Středa, 11. dubna 2012 - 01:54:33    Odkaz na tento příspěvek  

belka6v Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 55

Ty jsi padesátník?
Tak proč píšeš jak zdejší pubíci z kindermafie?!

Pro ZR: FNM E630
Chocholoušek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 402
Registrován: 10-2004

Odesláno Středa, 11. dubna 2012 - 08:34:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Měla smůlu, jako úplně každej, kdo se kdy pokusil si na mně cokoli vymoct strkáním nebo jakkoli jinou formou fyzickýho útoku.


To bylo od ní krajně natktní - bláznům se totiž nemá odporovat. Dvojnásob těm s tělesnou hmotností 200 kilo.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2504
Registrován: 12-2009
Odesláno Středa, 11. dubna 2012 - 08:50:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martyk
že mám jít do narvanýho, kam mám místenku.
Stát se to Simovi u modrých, tak...

všechny vozy tý firmy jsou vobutý
Nesmysl. Ostatně celé to povídání je ptákovina. S vámi je asi těžké vyjít.

----
1006 už opravdu zas jako pětivozový, je vidět novější přidané vozy i podle barvy a stupně ušpiněnosti.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2505
Registrován: 12-2009
Odesláno Středa, 11. dubna 2012 - 08:57:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tohle konkretne je zcela systemovy problem,
Systémový problém je, že jedna z stewardek cenu nevěděla a druhá ano? Tím tvrdíte, že u žlutých každá druhá neví cenu jízdenek?
Já myslím, že jsem měl smůlu a narazil zrovna na výjimku.
mue
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 356
Registrován: 10-2011
Odesláno Středa, 11. dubna 2012 - 10:03:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevím jestli to zde už bylo...
Reko Bmz nedělá Clagi-Coplass (jak jsme zde pár týdnů zpátky odhadovali z plánků vizualizací :-)), ale přední český designér (napadá mne Patrik Kotas, který dělal RJ vizuál souprav). Jen to prý nějak nedopadlo dle představ a předělává se to.

Jinak RJ mezi zákazníky Clagi skutečně patří, co pro něj dělají se veřejně neví... (že by to byly Astry? )
ZR
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.66.207
Odesláno Středa, 11. dubna 2012 - 10:03:24    Odkaz na tento příspěvek  

4 belka6v:
Díky.
mue
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 357
Registrován: 10-2011
Odesláno Středa, 11. dubna 2012 - 10:12:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ZR: No.. boj to prý moc nebyl, v IT Peršinky prý spíš stály než jezdily a Italové byli rádi, že se jich zbavili.

Ohl: Těch pár nových vozů by mělo trvale zůstat na soupravách jak byly přidány teď.
Další navyšování spojů je tedy asi v nedohlednu :-) Neví někdo, zda mají ještě nějaké Ampz/ABmz, které čekají na "bohemizaci", nebo zásoby z Rakouska už došly? (Pokud necháme stranou ASmz a ty dva jídelňáky).
Borecek 13
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.13.92.124
Odesláno Středa, 11. dubna 2012 - 10:59:47    Odkaz na tento příspěvek  

Trolleybus: Když jsem si kliknul na odkaz Top 10 a načetla se stránka tak jako jediné logo firmy,které se neobjevilo bylo to jančurovic.
a2s
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 2-2012
Odesláno Středa, 11. dubna 2012 - 11:24:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martyk: Přemýšlel jsem, jestli má cenu hodnotit váš citový výlev. Předpokládám, že jste už někdy měl osobní zkušenost a letěl letadlem. Myslíte, že kdyby jste si takto sedl na jiné místo, tak by vám to stewardky jen tak prominuly? Stejně tak na hotelu si vyberete pokoj a řeknete dokud někdo nepřijde jinam nejdu? Mám s RJ odježděno opravdu hodně (a to samé i s ČD) a nikdy se mi nestalo, že by něco nutili. To co tady píšete o tom, že jste si naschvál pustil nahlas hudbu a podobně svědčí o vaší mentalitě a vychování. Vaše dohadování a hlasitost hudby ostatní cestující určitě moc nezajímala.
Informace které jste tu napsal vypovídají o tom, že jste nikam nejel. V jednom vagónu se tři stewardy nepotkají (jen tudy většinou prochází). Stejně tak vás obsluhuje jen jedna a max. druhá odnese kelímky atd., ale neobjednává. O těch obutých vlacích to jste nad sebou při psaní ztratil veškerou kontrolu. Stejně tak jako jste tu vítězoslavně napsal, že jste vysedl první. Zkuste se zase vrátit k přirovnání letadlem.
V některých vlacích si dřív člověk připadal jako dobytek a bohužel některým lidem to zůstalo.
Proto v zájmu svého zdraví vám již to toho dábelského vlaku nedoporučuji nastupovat. Určitě tím prospějete sobě, ale i cestujícím kteří nebudou mít okořeněnou cestu s takovým individuem.
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1771
Registrován: 11-2009

Odesláno Středa, 11. dubna 2012 - 12:17:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl#2505 > nikoliv, systemovy problem je, ze krome Pendolina si u modrych kupujete los a pritom je na tom napsano jizdenka.
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Němec_z_ova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1959
Registrován: 4-2009

Odesláno Středa, 11. dubna 2012 - 13:16:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martyk: K Vám mám jen tohle: Bohužel i tohle musí VHD vozit.

Policie má na práci důležitější úkoly, než kompletaci osob Praha - České Budějovice.

Už nikdy nezapomenu na Boblicka!!!
Zvědavec 2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.88.134
Odesláno Středa, 11. dubna 2012 - 13:22:58    Odkaz na tento příspěvek  

Nemec z Ova: Souhlas s příspěvkem 1959, jen bych podotkl, že mnohem méně křupansky psané příspěvky tohoto typu se znaménkem opačného směru a barvy, ale úplně stejným vyzněním (tj. cokoliv udělali, bylo blbě) tady máme tu čest číst celkem pravidelně od jiného uživatele, nevšimli jste si?
Domin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 588
Registrován: 7-2008

Odesláno Středa, 11. dubna 2012 - 13:30:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Němec_z_ova: Souhlas.
Borecek 13: To je radosti, co?
• Jak dlouho ještě budeme trpět úmyslnou diskriminaci železniční dopravy? Vzpamatujme se! •
Etienne_de_berry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 76
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 11. dubna 2012 - 14:54:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K Martykovi, ono je tak nějak na první pohled jasné, že si z toho minimálně půlku vymyslel a chce tu jenom provokovat
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1443
Registrován: 5-2007
Odesláno Středa, 11. dubna 2012 - 15:37:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim: Verim, ze keby tie losy prestali byt losmi, tak sa na cestovanie s modrymi vyprdne (radovo) daleko viac ludi, nez kolko tym ziskaju ... System je raz tak nastaveny so vsetkymi neduhmi, ktore z toho vznikaju, ale kto chce, moze si kupit miestenku. Na eshope dokonca vacsinou gratis ...

(Příspěvek byl editován uživatelem asdf.)
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1279
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 11. dubna 2012 - 16:03:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Předpokládám, že jste už někdy měl osobní zkušenost a letěl letadlem. Myslíte, že kdyby jste si takto sedl na jiné místo, tak by vám to stewardky jen tak prominuly?
Nevím, jaké máte zkušenosti s letuškami vy, ale já jsem si už několikrát sedl jinam (např. dozadu, kde bylo úplně prázdno) a nebyl s tím žádný problém.
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1280
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 11. dubna 2012 - 16:05:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asdf: Někdo, kdo slovensky zapomněl, nebo se jenom za Slováka vydává? :-)
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1773
Registrován: 11-2009

Odesláno Středa, 11. dubna 2012 - 16:25:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asdf#1443 > pokud budete mit na vyber dve hospody, v jedne si pozadovane jidlo objednate a podle toho zaplatite, jinde si koupite "listek do tomboly" a podle nalady kuchare dostanete nejake jidlo prideleno ... fakt si myslite, ze druha varianta prilaka podstatne vic lidi do hospody, nez ta prvni?

Pokud si prectete cca jednu stranku historie vcetne mych prispevku (nebo aspon tohle), mozna vam docvakne, ze tu nejde o (ne)moznost koupeni mistenky, ale o to, ze predem nevim, co si vlastne kupuju. Proto ta loterie.
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Wokodobe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 350
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 11. dubna 2012 - 16:31:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

E_d_b:
Zatímco když se něco podobného napíše o ČD, je to čirá pravda a nic než pravda.
Radeček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.50.0
Odesláno Středa, 11. dubna 2012 - 17:54:20    Odkaz na tento příspěvek  

Nabízím k přečtení článek, který je zdánlivě offtopic, ale na zdejší debatu sedne jako na hrnec.

Šotoutras všech barev předem varuji, že tam není ani jednou zmíněn nebo alespoň
Zvědavec 2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.195.200.115
Odesláno Středa, 11. dubna 2012 - 18:10:41    Odkaz na tento příspěvek  

Radeček: rozhodně to není off topic, naopak. Jen bych k tomu podotkl další off topic (čímž to nechci ani trochu shodit), že krkonošské Petrovy boudy,, jejichž osud nápadně připomíná to, co autorka popisuje a u jejichž vyhoření s největší pravděpodobností stojí úmyslné zapálení poté, co památkáři zamítli zbourání, vlastní zprostředkovaně čelný férový podnikatel a bojovník za podnikání bez korupce Kovář (Unicorn). Takže ten humus ve státním popisovaný v článku se nemusí nutně změnit k lepšímu privatizací...on soukromník sice vymění tu bábu od dortů, koupí druhou rolbu, ale pokud je zisk jedinou motivací, můžem to přinést nemálo negativ, což si novinářka vytočená tím, co popisuje, neuvědomuje. Podobnost novinářky s případným cestujícim ve vlaku si každý může i nemusí dosadit dle libosti.
Borecek 13
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.13.92.124
Odesláno Středa, 11. dubna 2012 - 19:21:36    Odkaz na tento příspěvek  

Radeček: Jasně,že to sedí jako na hrnci. Spousta lidí již dávno zjistila,že naše hory nejsou to pravé ořechové a za stejné peníze dostanou v Alpách a je jedno ve které zemi, více muziky. A stejně dost lidí jezdí na naše hory a nechá se okrádat i když nemusí.

Domin: Jasně,že mám radost. Prostě Jančura má do dokonalosti hooooodně daleko
Martyk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.230.152.29
Odesláno Středa, 11. dubna 2012 - 19:26:15    Odkaz na tento příspěvek  

Ale kulový, chlapci. Naučte se číst.

Věta: „Snad všechny vozy té firmy mají plochy.", má výrazně jiný význam, než věta: „Všecny vozy té firmy mají plochy."

A teď k těžšímu kalibru. Dokázal by mi a2s vysvětlit, kde píšu, že mi tam někdo něco vnucoval? Já tam vidím jen slovo otravovala. V rámci korektnosti jsem asi opravdu měl použít slovo obtěžovala, protože je to pro tuto velmi agresivní formu prodeje vhodnější výraz.

Letadlem jsem letěl nejmíň dvacetkrát a palubní vstupenku s číslem místa jsem viděl snad dvakrát, nanejvýš třikrát. Drtivá většina aerolinek vyznává v obsazování míst metodu kdo dřív přijde... a pokud už na palubní vstupence číslo místa bylo, tak přesednutí během letu problém nebyl. Jenom jednou jsem zažil v poloprázdném letadlu přesazování kvůli rovnoměrnému zatížení, jinak je naprosto běžné, že palubní personál v letadlech klientům, kteří se rozhodli přesednout na jiné místo, pomáhá s přenesením zavzadel.

A ještě jednou pro a2s. Kámo, sleduj tohle JEDNA, DVĚ, TŘIi. Vidíš? Umím počítat do tří. Ty dyliny se mě vopravdu snažily přesadit tři. A dá jsem, kámo, naprosto jasně napsal, že jsem zůstal v prázdném kupé sám (a samozřejmě nikdo do něj přesně dle mého očekávání celou cestu nepřistoupil) a tu hudbu jsem si pustil tak nahlas aby ony osoby věděly, že mě k idiocii nedonutí až s nimi prostě na to téma nebudu hovořit. Co kdybys mi vysvětlil, jak můžu sám v zavřeným kupé rušit hudbou ostatní cestující? Možná by pomohlo, kdyby sis dal studenou sprchu, na hlavu, fanatiku. Číst se nenaučíš na to tvoje hlava evidentně nestačí.

Srovnávat uřícený hystericky běhající dylinky RegioJetu s palubním personálem leteckých společností, to je dost dobrej vtip. Já jel žlutomorem zatím třikrát a vždycky to mělo úroveň odpovídající cenám - srovnatelnou právě a přesně s McDonald´s.

Němec_z_ova:
Woe, neřiká se VHD, řiká se socka.
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1775
Registrován: 11-2009

Odesláno Středa, 11. dubna 2012 - 19:51:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martyk > ... je to pro tuto velmi agresivní formu prodeje ...

Jojo, ve svetle techto agresivnich prodejcu blednou prodavaci nadobi, kreditnich karet a treba telefonnich tarifu zavisti.
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Zvědavec 2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.195.200.115
Odesláno Středa, 11. dubna 2012 - 20:08:05    Odkaz na tento příspěvek  

Martyk: to jste už fakt přehnal. Létám poměrně velmi pravidelně,ale Vámi popisovaný postup stran palubní vstupenky a čísla místa jsem v životě nezažil. myslíte vážně, že Vy dostáváte palubní vstupenky bez čísla místa? to nasvědčuje jedinému, totiž že jste v životě neletěl.
Zrovna tak Vaše jednoznačné vyzvednutí kvality palubního personálu ve srovnání s Jančurovým. Bejvávalo, milý pane, v době, kdy letušky prověřovala StB.
A titulovat stewardky dylinami jen proto, že Vám nabídly něco, co jste nechtěl, to svědčí o Vaší úrovni jako nic jiného. Dyliny v letadle Vás ignorují? I to by bylo vysvědčení respektu, který si svým vystupováním ve stylu britského lorda dokážete zjednat.

Mám mnoho výhrad k RJ, ale když budete pokračovat v diskusím této urovně, nevylučuju, že mě naženete do tábora jeho obhájců.
intelpetr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 175
Registrován: 12-2011

Odesláno Středa, 11. dubna 2012 - 20:10:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martyk: Kolik ti chlapče může být? 18? Nejvýš 20? Ten tvůj první příspěvek bych přirovnal k vyjádření nějakého šestnáctiletého konderšotouše, a tvé vymýšlení příběhů o letadlech a chování ke stewardkám to potvrzuje (pokud se to vůbec stalo). A co se třeba s těma stewardkama v klidu a rozumně domluvit? To tě maminka nenaučila?
ICQ: 191-006-620

http://www.malycestovatel.bloger.cz/
Mol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 646
Registrován: 10-2008

Odesláno Středa, 11. dubna 2012 - 20:14:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Intelpetr: A kolik je tobě kmete, že ho nazýváš chlapcem
mue
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 358
Registrován: 10-2011
Odesláno Středa, 11. dubna 2012 - 20:15:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martyk: Zajímavé, že mám přesně opačnou zkušenost. Nebylo mi dobře a šel jsem za stew. zda není nějaké místo, kde nebude matka co si neumí umravnit vřeštící děcka. Sama mne přesadila. Jindy mi pálilo slunce do displeje - šel jsem za stew. za můžu sedět jinde - koukla do tabletu a no problem.

Ad vnucování: Stačilo při úvodní nabídce vody říct, že nemám o nic zájem (byl jsem po draku) a pokud budu něco chtít, tak že si ji odchytím. Do konce cesty se mne na nic neptala, i když byla několikrát v kupé kvůli ostatním...
intelpetr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 176
Registrován: 12-2011

Odesláno Středa, 11. dubna 2012 - 20:15:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mol: Možná míň jak němu Možná více. Rozhodně mám víc rozumu než tohle individuum.
ICQ: 191-006-620

http://www.malycestovatel.bloger.cz/