K-report
 

Archiv diskuse RegioJet do 10. 04. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 10. 04. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2494
Registrován: 12-2009
Odesláno Pondělí, 09. dubna 2012 - 01:47:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro sima
Tak jsem dnes schválně navštívil dvě WC ve dvou vozech. No hrůza, opravdu v žádném netekla voda tak, jak jsem zvyklý nastavit si doma, každý měl jinou intenzitu.

Akorát jsem nebyl zlitej, možná příště.
Další hrůza nastala při výstupu. Už tak zpožděný vlak asi 3 minuty kvůli výluky byl odbočen z přímého směru k 1.nástupišti jen kvůli toho, aby ten vzadu nemusel výtahem do podchodu.

Jak k tomu přijdou ostatní, kteří si poctivě zaplatili celou neslevovou jízdenku a byli nesmyslně nuceni dojet minimálně do příští stanice zpožděni o asi 5-6 minut?
Doufejme, že RJ takovým excesům udělá přítrž.


Kolik lidí v tom vlaku a na příští zastávce si řeklo, že -zas ty ČD, furt zpožděné, to by se RJ nestalo. ?
--
Fucza
Číslo příspěvku: 944 + ZR
---
Práce s masami a veřejným míněním je jedna z věcí, co ČD strašně chybí
To je sice pravda, ale- po tom co se většinou píše v novinách a mnou uvedeném zážitku (ti uvnitř nevěděli příčiny) by věřili něčemu pozitivnímu ?
I kdyby to hlásil průvodčí rozhlasem?
jregent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 375
Registrován: 10-2011
Odesláno Pondělí, 09. dubna 2012 - 08:02:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fucza: žlutohýkači

Arakaine, nažeňte sem nějaké jazykozpytce, tohle vlákno se už zaseklo do historie českého jazyka a psychiatrie

Máte pravdu, Jančura určitě ne na všechny tratě!

ZR: hádáme se mezi sebou. To je podle mě špatně. Nebo máte pocit, že je to správné????
Není.
Potřebujeme dobudovat infrastrukturu.
Dokončit oddělení od ČD: Převézt pozemky, nádražní budovy atd na SZDC - bezúplatně, když to půjde bezplatně u převodu lokálek na obce (alespoň to vyplývá z posledního jednání vlády)

Momentální vládci CD si musí přestat hrát s pozemky a vrhnout se zase na vláčky. O tom že se bojí dalšího ekonomického průšvihu ala Pendolinio až k nehybnosti svědčí to, že Siemens Viaggio podmiňují smlouvou s DB na Hamburg a nemají odvahu je dát na Ostravu. CD je předlužená, budovy aj. ji oslabují.

Tady vůbec nejde o RJ a jeho řeči které dráždí šotouše. Pořizuje si zdarma PR v hodnotě stamilionů když se mu to samo nabízí. Další PR mu přinesou modří odboráři až budou zase stávkovat. To bude RJ v médiích plno, novináři mu budou rvát slova od úst a tu bude nablito (promiňte ten výraz, vhodnější nemám)
RJ je takové beranidlo proti modré manažerské gumě na nábřeží, která uvažuje pouze a jen v horizontu několika dalších měsíčních platů

Opakuji, nejde o RJ, ale o o že za pár let tu bude nejen Leo, ale i DB via Arriva, SNCF via Westbahn,
tedy několik silných hráčů, zhusta se silnými vládami v zákrytu. Pokud si tento malý stát má uchovat vliv, musí do SZDC soustředit "majetek všeho lidu", který CD zatěžuje a kterým bude moci prosazovat drážní politiku, až nějakou zformuluje
CD je zranitelnější než se tváří a udělala ohromný pokrok kterého si lidé v IAD ještě nevšimli, bez toho má našlápnuto k lokálnímu dopravci a smlouvy s kraji jsou jen do času...

Všímat si SZDC je cesta, zformovat drážní politiku a připravovat pozemky pro VRT, jinak nám z kotlinky utečou chytré firmy (viz vlákno o VRT)
Mě osobně, pár let před penzí stačí RJ a Leo na nynějších rychlostech. Ale není mi jedno, že vnuci zmizí do světa, protože v rámci střední Evropy se nebudou moci operativně přesunovat (videokonverence a remote desktop na vše nestačí)
Začít ihned dohadovat VRT na Bavorsko, to v prvé řadě.

Tak, teď na šmigrus, zreseovat šotozávity
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2368
Registrován: 8-2006
Odesláno Pondělí, 09. dubna 2012 - 08:55:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen aby s VRT na Bavorsko nebyl problém právě v tom Bavorsku. Takže mi tu budem mít VRT vnitrostátně a to bude vše. (Podobnost s pendolinem na vnitrostátní lince čistě náhodná). Jinak někteří tu na podzim oslavovali mimo jiné vstup SOUKROMÉHO dopravce na koleje. Nějak mi není jasné, co je na DB nebo SNCF soukromého...
ad jregent
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.74.45.172
Odesláno Pondělí, 09. dubna 2012 - 09:05:57    Odkaz na tento příspěvek  

jregent:"Tak, teď na šmigrus,"

U nas mamy "šmigrusa" a nima "šmigrus"!

Jinak máme šmigrust!
Wokodobe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 348
Registrován: 11-2006
Odesláno Pondělí, 09. dubna 2012 - 09:55:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mně se však jeho styl líbí, protože mě dokáže pobavit.

Pobavit svou nevymáchaností? Všeobecně oblíbeným popliváním všech, jakmile mu nežerou z ruky? Až nebezpečně podobná ubohost se zdejšími žlutoidioty.
Hlavně když se pak diví, že ho nikdo nebere vážně.
antijančura
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.179.73
Odesláno Pondělí, 09. dubna 2012 - 11:29:08    Odkaz na tento příspěvek  

halavně když řval, že přetáhne lidi z aut do vlaku a ono hovno slavný soudejak mu to tu žlutí šotoušci žrali...a teď to růžový vemeno přiznává, že přetáhl lidi hlavně z Pendolína a brečí, že neví jak přetáhnout lidi z EC a už se kvůli tomu chce soudit. Neskutečnej hajzl
Trupak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 538
Registrován: 5-2003

Odesláno Pondělí, 09. dubna 2012 - 11:38:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Wokodobe:
chtěl bych požádat o definici pojmu "Žlutoidiot".
Je to?
A. Příznivce Regiojetu
B. Každý kdo není ochoten Regiojet z principu nenávidět a požadovat jeho zničení?

Ať tak nebo tak, předpokládám, že je možné používat pojem "Modroidiot" minimálně pro každého příznivce ČD.

Antijančuro, ty modroidiote neregistrovaný.
antijančura
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.179.73
Odesláno Pondělí, 09. dubna 2012 - 11:49:17    Odkaz na tento příspěvek  

Trupaku, kruť si dál tím svým volantíkem a odjeď
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 829
Registrován: 2-2009
Odesláno Pondělí, 09. dubna 2012 - 12:03:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pěkně se to tu rozjelo, jen mi zde chybí ten, který je obdivovatel všeho žlutého a nejkritičtější je vůči tomu, co i přes svou nenávist používá. Kdepak jste, pane Sime.
Já osobně si myslím, že nikomu ze soudných nevadí žlutý vlak, žlutá lokomotiva, služby, které zde poskytují, to je věc provozovatele, ale nejvíc co vadí, je vystupování a jednání p. Jančury. A že se chová někdy nevhodně vůči svým zaměstnancům, to je také pravdou, jelikož už jsou lidé, kteří z důvodu jiného pohledu na fungování firmy museli odejít. A odborová organizace u SA potažmo RJ je, chce to jen hledat. Býval zde i odkaz, kdo chce, najde, může si počíst. Nic není růžové. Je to jako ty brejle, taky kolikrát spadnou.
Vše je jen o přístupu, cestující kontra dopravce a naopak, zaměstnavatel zaměstnanci a pod.
Když budu ale kydat jen hnůj, stavím si vše a všechny proti.
Turbik
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.240.10.37
Odesláno Pondělí, 09. dubna 2012 - 12:33:35    Odkaz na tento příspěvek  

Vlada749 a spol: No a to je přesně ono co tvrdím. Nikdo přeci neříká, že musíte Jančuru milovat, dokonce ho klidně můžete nenávidět, ale proč to neustále někdo tahá sem do diskuze. Kdo to má pak číst! Samý osobní útoky a narážky, na to si založte nějaký svoje vlákno typu "Výroky a lži Jančury", nebo obecně "VÝROKY A LŽI ŽELEZNIČNÍCH MANAŽERŮ". Tam si na sebe řvěte až do ochraptění!
Omlouvám se, ale musel jsem to napsat, protože styl zdejší diskuze mě fakt dožral. Přijde mi že sem píšou spíš nějací puberťáci, kteří se chtějí nutně přiblížit Jančurovu hulvátskému stylu (který tak kritizují), než dospělí a rozumní lidé.

Ohl:
S tím postříkáním od vody na záchodě na vašem druhém obrázku (zelený) se mi to jednou stalo - proud vody byl moc silný a dopadal na přední stěnu umyvadla, která se logicky rozštříkla na všechny strany. Obrázek číslo jedna je v pohodě, protože tam voda teče přímo dolů do odpadního otvoru.
A nemyslíte, že kdyby průvodčí informoval o výstupu imobilní osoby a díky tomu drobnému zpoždění, že by to na cestující neudělalo dobrý dojem? Já myslím že jo, aspoň na mě by to pozitivní vliv mělo a průvodčího (vlakvedoucího) to nic nestojí. Tohle je taky jedna z věcí, které RJ (potažmo SA) většinou umí a to naklonit si zákazníky, i když vlastně vše nejde tak jak má. Třeba omluvou, nebo vysvětlením. Jistě se najdou výjimky na obou stranách, jak u ČD tak u RJ, však lidi nejsou stroje.
pro Trupáč
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.250.6.122
Odesláno Pondělí, 09. dubna 2012 - 12:34:15    Odkaz na tento příspěvek  

Trupáčku, on tu někde někdo požadoval zničení Radímka Růžovoučkého? Já tu spíše viděl podobné hlášky na zlou ČD. Ale to ty ve svém obarveném vidění nejsi zřejmě schopen vůbec registrovat.
pro Turbáček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.250.6.122
Odesláno Pondělí, 09. dubna 2012 - 12:36:35    Odkaz na tento příspěvek  

že kdyby průvodčí informoval o výstupu imobilní osoby a díky tomu drobnému zpoždění, že by to na cestující neudělalo dobrý dojem?

Jo, čumilové by se okamžitě vykláněli z oken (kde to jde), popř. se šli podívat na vykládku přímo na peron. O to určitě ten vozíčkář stojí. Nevím, proč by tohle měl vědět celý vlak.
Turbik
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.240.10.37
Odesláno Pondělí, 09. dubna 2012 - 12:45:56    Odkaz na tento příspěvek  

Zatímco takhle budou akorát naštvaný na ČD, že maj zase zpoždění! No to je samozřejmě volba ČD, jaký si o sobě nechají vytvořit obraz. A stačí mít vagony bez otvíracích oken nebo takové ze kterých se hlava vystrčit nedá a nikdo se vyklánět nebude. Že by se šel normální běžný cestující dívat na peron, tak tomu snad ani sám nevěříte. Já tedy určitě ne.
Radeček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.61.203
Odesláno Pondělí, 09. dubna 2012 - 13:20:11    Odkaz na tento příspěvek  

ZR: Vím totiž o permanentním porušování předpisů ze strany strojvedoucích žloutenky. A jeden případ (zachytil jsem opravdu jen jeden) stál skutečně za to. Ten druhý se děje pořád ... Budete překvapeni ...

A víte že železniční předpisy jsou psané krví? Proč tedy proti tomu porušování předpisů, které může stát zdraví nebo dokonce životy všech poctivých železničářů i cestujících něco neuděláte? Třeba to neohlásíte příslušným úřadům (DÚ, DI) a by konaly? Co když se nedejbože něco stane, jak se srovnáte se svým svědomím? Jak se podíváte do očí poškozeným nebo pozůstalým a zdůvodníte jim, proč jste nic nepodnikl, když jste tomu mohl zabránit? Nebo jenom blbě plácáte a stříkáte kolem sebe jedovaté slimy?
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 830
Registrován: 2-2009
Odesláno Pondělí, 09. dubna 2012 - 13:40:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Turbík: Myslím si, že od počátků, co p. Jančura začal vystupovat ohledně železniční dopravy, vždy kolem sebe kopal. Jeho vychloubačná vystoupení ohledně nabízení ZDO za menší peníz nežli poskytuje dominantní dopravce, a kde je skutek? Nikde. Pořád když se jej na tuto oblast někdo zeptá, pořád jen poukazuje na ty špatné ČD a pány hejtmany. Ale ono to docela tak pravda není. Proč?
Zeptám se takto. Jančurovy SA fungují mám pocit někdy od první poloviny devadesátých let. Tak proč neprojevil zájem obsluhovat linky v ZDO, když dle jeho vlastních prohlášení je to tak vynikající kšeft, kde se nemusí bát "krachu"? Asi to tak perfektní není. Mohl v tom dávno být, ale pro něj je výhodnější fungovat tak jak funguje.
Slovensko je jiná. Tam někdo před jeho nástupem nalil pár desítek miliónů do infrastruktúry, nikoliv on. Přál bych tomu pánovi, aby začal fungovat např. jako samostatný dopravce a zároveň investor do dané tratě. Mám za to, že by od toho rychle utekl.
A na tuto skutečnost se zde od počátků ukazuje. Nic víc nic míň.
esko
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.133.67
Odesláno Pondělí, 09. dubna 2012 - 13:51:27    Odkaz na tento příspěvek  

ZR: "Vím totiž o permanentním porušování předpisů ze strany strojvedoucích žloutenky. A jeden případ (zachytil jsem opravdu jen jeden) stál skutečně za to. Ten druhý se děje pořád ... Budete překvapeni ..."

A důkaz nebo alespoň popis těch porušení by nebyl? Takhle to vypadá jen jako bezobsažné plkání.
pro Trubík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.250.6.122
Odesláno Pondělí, 09. dubna 2012 - 13:58:52    Odkaz na tento příspěvek  

Milej zlatej Turbíku, jako dlouholetý strojvedoucí tě mohu ujistit, že jsou situace na kolejích, kdy není radno cestující zatěžovat zbytečnými informacemi. Např. takovými, které zavdávají příčinu k jejich dojmu, že se bude čekat a tak mají pauzu třeba na cígo, nebo na protažení se na peroně. Protože pak náhle přijde změna dispozice, klacek se "obarví", vlakoš pískne a nějaký tulák zůstane ve stanici. Nebo se vlak zbytečně zpozdí při čekání na nástup kuřičů a bloumačů. Již se několikrát stalo. Naposled při postávání před místem s mrtvolou. Lidé jsou nepoučitelní. Proto informace pouze zaručené a v nezbytně nutné míře.
pro Radeček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.250.6.122
Odesláno Pondělí, 09. dubna 2012 - 14:00:26    Odkaz na tento příspěvek  

Radečku, ty rád děláš Zagorku, když jde o trestný čin útoku na neČD dopravce, viď?
Radeček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.61.203
Odesláno Pondělí, 09. dubna 2012 - 14:38:52    Odkaz na tento příspěvek  

Ano Jardo, odhalil jsi mě
Turbik
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.240.10.37
Odesláno Pondělí, 09. dubna 2012 - 15:21:27    Odkaz na tento příspěvek  

Vlada749: Nikde netvrdím, že Jančura je anděl, že je nejlepší a nejušlechtilejší osoba na světě. K tomu pánovi mám zdravý respekt, protože něco dokázal. V podnikání v dnešní vysoce konkurenční společnosti musí mít člověk poněkud ostřejší lokty a i trochu hroší kůži. Ale pořád mi přijdou metody pana Jančury výrazně mírnější a víc v pohodě, než různé zašmelené privatizace, vytunelované banky, různě cinknuté státní zakázky a pod.

Pokud jde o SA v autobusové dopravě, tak ti začínali ve vnitrostátní přepravě v roce 2004. Předtím jezdili snad jen do zahraničí a to ještě jen směr Londýn (ale to nevím jistě). Proč nikdy nešli do žádný ZDO vám nepovím, to byste se musel zeptat jich.

Pokud vím, tak na železnici utekl z jednoho jediného výběrového řízení, jiná se zatím nekonala.

Pokud jde o Slovensko, tam nalil nějaké peníze do vybavení zastávek a tuším že dvou odstavných parkovišť. Mluví se cca o 1 mil. Kč. To že stát upravil infrastrukturu je snad dobře, ne? Jestli to bylo nebo nebylo kvůli RJ ví asi jedině slovesnké min. dopravy. Ale slyšel jsem, že to bylo také kvůli nákladní kontejnerové dopravě.

A jako samostatný provozovatel úplně bez dotací? Težko říct, záleží asi na jaké trati, ale věřím, že to by asi bylo nad jeho síly. Nicméně, kde takovou trať máte?

A vám přijde že na české železnici není co zlepšovat, že nemá aspoň částečně pravdu?

pro Trubík: Milej zlatej zaslouželej strojvedoucí, a co takhle říct těm lidem aby nevystupovali a neotvírat jim dveře? Když pak přesto vystoupí, je to jejich problém, ne váš. A u mrtvoly to asi není otázka několika minut, ale spíše hodin, takže se to dá vyřešit nějak jinak.
Radeček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.61.203
Odesláno Pondělí, 09. dubna 2012 - 15:51:42    Odkaz na tento příspěvek  

Milej zlatej zaslouželej strojvedoucí, a co takhle říct těm lidem aby nevystupovali a neotvírat jim dveře?

V koženkovém Bčku
T. H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.84.13
Odesláno Pondělí, 09. dubna 2012 - 16:39:44    Odkaz na tento příspěvek  

Lidský zážitek ze žlutého vlaku
Ke smůle režistů a ultrašotoušů vzniká "všeobecný" názor na žluté takto, nikoli podle "objektivních" výlevů o zlém Jančurovi na K-reportu. Tak to můžete začít cupovat a "analyzovat" :-)
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1761
Registrován: 11-2009

Odesláno Pondělí, 09. dubna 2012 - 17:36:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada749#827 > ale odpovedel ... jenze to vy byste musel prekousnout, ze svet neni cernobilej a ze to nejvetsi pozitivum, ktery cestujici z RJ ma, je, ze ma na vyber.

Jenze to by se vam zboril cely system, kde Sim, Honza Regent, Turbik ... a vubec vsichni, kdo si dovolili vyzkouset toho zleho Jancuru a uznali, ze jim vyhovuje vic, nez to, co doposud predvadel polostatni podnik pod vedenim kapitana Zaludy ... jsou ti spatni. V podstate jsou to preci tridni nepratele, kterym neni ta jedina spravna zeleznice dost dobra a stejne jako za minuleho rezimu je nutno takoveto nepohodlne osoby zesmesnovat, urazet a vselijak prudit.

Proste kdyz nekdo upozorni na problem, je potreba upozornovatele zlikvidovat, tim se totiz problem vyresi.

Kopete do něčeho, co stabilně používáte. Ano, presne tak - pokud je v tom ocividne nejaky smecko, kopu do toho a snazim se na to upozornit, aby kompetentni mohli zjednat napravu.

Mym cilem totiz neni - narozdil od vas - zlikvidovat toho, kdo to zpusobuje, ale zaridit, aby to bylo v poradku. Jakym zpusobem, to uz je vedlejsi.

Takze si klidne dal honte pero nad predstavou, jak se modlim ke svemu zlutemu bohu, jestli vam to udela radost. Ale nepodsouvejte mi verejne nejake myslenky a nazory, ktere nemam a o kterych jsem nepsal.

Typicky treba vas vyrok: Spíš mě to připadá, že si neumíte připustit dost notné zlepšení u státních drah, které snad už vidí každý, jen vy ne.

... jak muzete vedet, co si pripoustim a co ne? Ono to je totiz zcela naopak - vam se to nehodi, tak to radsi nevidite ... ale vsude budete roztrubovat, ze to nevidite ... co mi to jen pripomina? Ze by buzerace za nevyvesovani sovetskych vlajek na prvniho maje?

Takze, mate dve moznosti ... bud si projdete historii a prohlednete si co pisu, znovu opakuju, co pisu - ne to co tam chcete videt. Nebo si dal melte svou o tom, jak chudak draha dela co muze a ten zlej Jancura ukazal cestujicim, ze uz nemusi cestovat jako kastani, prestoze by jim to draha urcite ukazala dobrovolne sama i bez konkurence, dokonce jeste rychleji, protoze by nemusela plytvat silami na takove veci, jako je zlepsovani sluzeb pro cestujici.

Ohl#2491 > na toho dedka* jsem si hral na pocatku zluteho provozu a postrehy jsem psal do tohoto vlakna. U modrych to delam ve chvili maximalniho zoufalstvi kdy si hlidam cas a zapisuju presne sled udalosti, kvuli pozdejsimu vyrizovani reklamace. Prumerne k tomu dochazi jednou rocne.

*) v pripade jizdy vlaku to zpravidla neni presne v tomhle smyslu (tedy s pocitem "zase jedeme pozde", jedna se o hlidani si situace, aby mi pak pri reklamaci nemohli opijet rohlikem. Ovsem s pocitem "zase to bude spatne" se peru zpravidla mimo vlak - bud na pokladne (kdyz pokladni uz pres pet minut tuka pozadovanou trasu vlaku a furt ji to nejde), pri sledovani zpozdeni (nemec jeste ani neni na nasem uzemi a v Plzni v dobe jeho prijezdu nevisi zadne zpozdeni) nebo pri nakupu v sexhopu (system mi nabizi jinou cenu nebo mi pozadovanou jizdenku vubec nenabizi, pripadne se vzdy sam reloaduje pri vyberu mistenky a vyber neni platny). Snad jedinou situaci, kdy jsem k tomu pristupoval pesimisticky (v duchu zase to bude spatne) ve vlaku bylo, kdyz jsem jezdil prvni tridou na casovy doplatek - tady jsem skutecne predpokladal, ze me bude pruvodci vyhazovat z jednicky driv, nez se podiva, co mam koupeno ... a mel jsem na tohle uz predpripravenou "vyskolovaci" rec. Zhruba v polovine pripadu na ni doslo.

Fucza#944 > bez jakyhokoliv rypani by me zajimalo, proc zasuvky mate zarazeny v kolonce vyhod modrych? Ano, jednou se mi stalo, ze u zlutych zasuvka nejela, zrovna tak se mi to stalo v Pendolinu, takze na urovni srovnatelneho to zase vychazi plichta pro oba. A na levelu "normalnich vlaku" mi porad u modrych chybi jednoznacny algoritmus, ktery by byl snadno zapamatovatelny, vysvetlitelny i blondyne a hlavne aplikovatelny bez nutnosti pamatovat si razeni vlaku.

Uz tu bylo receno, ze prakticky v kazde souprave na lince Pha-Ova jsou tri dvojkove vozy zasuvkami vybaveny ... takze ted jeste k rozumne pouzitelnosti (ted neresim takove detaily, jako to, jestli je jedna zasuvka na jednu nebo deset sedacek) chybi "jen" takovy detail, aby si to cestujici mohl vybrat uz pri nakupu jizdenky a plackarty, resp. aby na to systemove dostal rozumnou napovedu (bud piktogram u popisu vozu, nebo aspon "teta" na infolince by mela rict neco jineho, nez ze pokud chce zasuvky, musi si koupit prvni tridu).

Jinak s tim prispevkem nemam duvod nesouhlasit, snad az na to, ze ja mam - bohuzel - Slima furt zazraneho jako nekoho, kdo po vsech vyzaduje dukazy ... a pokud je nekdo chce po nem, odpovedi mu je, ze nejsou potreba. To jsem fakt nevedel, esi se tomu smat nebo brecet... ale jinak s nim byla sranda (viz reseni toho, jesti je RJ lepsi o pul, o jednu nebo o vic trid) a jedno se mu musi nechat - narozdil od spousty modrych ultras "dokazal zatleskat protivnikovi, pokud se mu neco povedlo". Toho si na nem cenim asi nejvic a tohle je neco, co te nasi draze zatracene chybi - v pripade provozovatelu u obou barev provozovatelu komercni linky Praha - Ostrava.

Ohl#2494 > zkuste Pendolino, hajzlik co je naproti tomu odemcenemu "pouze pro obsluhu", tady to s vodou byva problematicke pomerne casto ;-)

Ohledne zpozdeni kvuli vozejckarovi ... on uz to popsal Turbik v prispevku 12:33:35, nicmene me napadlo to same; jeste pred vznikem zpozdeni informovat cestujici vlakovym rozhlasem, ze pobyt v nasledujici stanici bude kvuli manipulaci s plosinou pro invalidy o cca 5 minut delsi, nicmene diky rezerve v jizdnim radu by mel vlak do stanice XXX jiz dojet vcas.

Tohle je presne to, co me u modrych mrzi - byla by to reklama zadarmo, protoze:
- cestujici by meli pocit, ze je o ne pecovano
- odpadla by nervozita ve smyslu "proc nejedeme, to se zase neco rozbilo?"
- spousta cestujicich by se na to vykladani vozickare koukala aspon z okna/dveri, diky cemuz by videli, ze vlak je vybaven potrebnou technikou (videli by, ze ta modra draha neni sto let za opicema a pak by nemuseli verit Jancurovo recem v TyVi)
- kuraci by mohli vyskakat na peron a cudit venku, misto za jizdy na hajzliku (= mensi zlo)
- pokud by uz nejake zpozdeni kvuli tomu vzniklo (= treba je dalsi stanice bliz, nez aby se to dalo uplne nahnat) a lidi to budou vedet vcas, muzou s tim pocitat a adekvatne reagovat (= pokud vim, ze mi ujede bus a dalsi jede za hodinu, nebudu tam 55 minut cumakovat ale zmenim plan)

Tohle je presne ukazka toho, co je z Jancury zesmesnovano (hlaseni rozhlasem pri zastaveni na kazde mezi), ale pritom je to modra provozni slepota, co brani umlaceni RJ vlastnimi zbranemi. Jinak receno, k cemu je modrym Mercedes, kdyz ho nedokazi prodat ani za cenu Trabanta.

Jinak k OT listeckum, dnes dve rezervace, jedna nekontrolovana, druha nevyvesena. Misto obsazeno.

Wokodobe#348 > zde si dovolim prilozit svuj nazor - u R.J. se mi libi, ze dokaze strilet souperovymi naboji a troufne si pichnout do vosiho hnizda. Nelibi se mi jeho zesmesnovaci medialni styl, ale obavam se, ze pokud by ho nemel, nebyl by tam, kde ted je.

Vlada749#829 > tady jsem :-D Byl jsem se podivat v Rokycanech na zluty vlak.

Já osobně si myslím, že nikomu ze soudných nevadí žlutý vlak, žlutá lokomotiva...

Coz o to, proti zluty lokomotive nic nemam, ale proti jedinemu spravnemu zlutemu vlaku nemuze nic mit snad jen ten, kdo ho nepouziva ;-)

A ted vazne, odkaz na zlute odbory jsem tu kdysi taky zaregisgroval, ovsem znovu pripomenu, ze paradoxne nejlepsi situace, ktera pro R.J. muze nastat, je ta, kdyz:
- nebude moci jezdit, prestoze "bude chtit"
- medialne to otoci tak, ze on je ten hodnej
- lidi mu to budou verit, protoze lidi nevi, ze koleje nejsou CD
- u nej nejsou lidi, kteri to delaji jen pro prachy, takze prestoze odbory ma, pomer stavkujicich a stavkokazu bude urcite jiny, nez u koleji a modrych
- pokud z tymu 300 lidi (odhad, nevim kolik jich ted ma) bude klidne polovina doma, ta druha pulka (vcetne vlakoveho personalu) pri zastaveni dopravy muze byt ve stanicich, coz muze pusobit dojmem, ze je tam lidi jeste vic a tedy naopak, ze pro tuhle krizovou situaci zavolali posily.

Vlada749#830 > Tak proč neprojevil zájem obsluhovat linky v ZDO

Jak takove projevovani zajmu podle vaseho nazoru vypada? Prihlaseni se do vyhlaseneho vyberoveho rizeni nestaci? Vseobecny tlak a reklamni kampan na samotne vyhlasovani vyberovych rizeni take neni projevem zajmu?

pro Trubík 13:58:52 > kdy není radno cestující zatěžovat zbytečnými informacemi.

V tomhle souhlas, ale pokud jste skutecne (byvalej) fira, je to ukazkovy priklad provozni slepoty; poslechnete si nekdy hlaseni ve stanicich a nebo treba vlakovy rozhlas v Pendolinu. Vyjmenovani veskerych prdelek, hornich i dolnich, patri proste k mistnimu folkloru, prestoze i provozni zamestnance to kolikrat mate. A komerce je komerce ... takze pozvani od Maliny Obrovske do bistro vozu bych si klidne nechal ujit, pokud bych se dozvedel, proc uz ctvrt hodiny stojime u klacku v polich a jake bude pravdepodobne zpozdeni tam, kam chci dojet.

A mimochodem, nejvic kladnych bodu za pouziti vlakoveho rozhlasu u me sklidili v Pendolinu, kdyz behem mistrovstvi hlasili behem cesty asi trikrat prubezne skore ... a to se povazuju za nekoho, komu je vseobecne fotbal naprosto sumak, nicmene tohle proste bylo v danou situaci neco, cim udelali modrym vetsi reklamu, nez rozdavanim vody na nadrazi.

Jen se obavam, ze misto pochvaly shora prislo sebrani odmen nebo neco podobnyho :-/

T.H. > lehce s krizkem po funuse ;-)
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
ZR
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.66.207
Odesláno Pondělí, 09. dubna 2012 - 17:43:25    Odkaz na tento příspěvek  

Omlouvám se, bude to delší.
Teda místo toho aby jste trávili krásný den někde venku, tak sedíte u PC a hádáte se kvůli Jančurovi.

Já bych si osobně představoval takou sekci jako debatu o provozních, technických, ekonomických a fandovských aspektech provozu RJ.
Např: foto vlaku 123 ve stanici A, vlak táhne lok 7
Nebo, mimořádně je dnes do provozu zařazená záložní lok 8 na vlaku 456, viz foto.
Nebo debatu o nejhezčí, nejsympatičtější a já nevím jakou stevardku. Jsme tu zřejmě většinou chlapy tak proč ne.
Vůz xy půjde do dílen na opravu dne ...

Ale co se tu děje? Hádky. Smutné je, že to některým dělá radost. Proč to tady nemůže být jako v jiných sekcích, např. parní lokomotivy??? A kde je problém??? Ale to je pořád dokola. Jen upozorňuji, že nejsem oddaný fanoušek žádného dopravce (proč bych taky měl být jako pitomec zaslepen jen jedním směrem - to je, alespoň pro mě, hloupost), ale jde mi o železnice jako dopravní prostředek, který mám rád.

A nyní odpovědi:
asdaf:
Dokáži si představit jak by takové upozornění na DI dopadlo. Nebo víte o tom kdy se něco vyřešilo? Mě nejde o to dělat problémy, jen mi vadí dvojí metr, který tady někteří praktikují.

Radeček:
O moje svědomí se nebojte. Já nejsem ani strojvedoucí (který si ulehčuje svojí práci), ani jeho nadřízený který nemá tušení co se v provozu děje, ani pracovník DI, který ...

Radeček, esko:
Oba máte pravdu. Dokud nedodám důkazy, tak mi nevěřte - souhlasím. Já jsem to sem nepsal prvoplánovitě, prostě jsem se neudržel. Kdybych to chtěl dát jako příklad konání pracovníků RJ, tak už to tu dávno bylo. Ale co to pro mě znamená. Počkám až bude tepleji (až to bude zdokumentované pochopíte proč), musím si půjčit kameru neb jí nemám a pak jen trpělive číhat. Až toho bude povícero, tak to zveřejním. Nebojte, nestojím o to být označován za lháře. Dejte mi chvíli času a dočkáte se. Do té doby budu na toto téma mlčet, co když by na to RJ přišel a já nebudu mít co ukázat?

T. H.:
To už tady proběhlo. Nebo to bylo v jiné sekci?
wich
Neregistrovaný host
Odeslán z: 92.62.224.7
Odesláno Pondělí, 09. dubna 2012 - 18:41:20    Odkaz na tento příspěvek  

Já mam tady z tý diskuze jen jedinej pocit- že jste všichni nemocný. Já asi taky...
T. H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Pondělí, 09. dubna 2012 - 18:47:33    Odkaz na tento příspěvek  

Tak sorry, jestli už to tu bylo, nemám čas ani chuť třídit tyhle kvanta sraček. Tak je to tu holt podruhé :-)
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1764
Registrován: 11-2009

Odesláno Pondělí, 09. dubna 2012 - 18:50:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H. > tohle je v pohode, horsi je, kdyz tu nekdo vytahne clanek o Highjetu jako novinku a hleda u RJ sest trid
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Turbik
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.240.10.37
Odesláno Pondělí, 09. dubna 2012 - 18:57:04    Odkaz na tento příspěvek  

ZR: tak pod tohle se vám klidně podepíšu. Přesně tímhle směrem se snažím tu diskuzi už od včerejška nasměrovat. Pravda, nepsal jsem to takhle tvrdě a přímo. Prostě řešme RJ jako firmu a železniční provoz a ne RJ jako osobu pana majitele.
pro Radeček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.250.6.122
Odesláno Pondělí, 09. dubna 2012 - 19:20:54    Odkaz na tento příspěvek  

Ano Jardo, odhalil jsi mě

Tos mne potěšil, že jsem se nemýlil.
Neregh
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.218.160.162
Odesláno Pondělí, 09. dubna 2012 - 19:44:18    Odkaz na tento příspěvek  

Ex140 uz ze Ziliny obsazen asi 250 kousky,kolik vezl rano Radimek?
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1030
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 09. dubna 2012 - 20:56:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No děkuji, že mě hodnotíte jako iniciátora. Takže námět splnil prvních 20% očekávání. Teď už to chce jen ten výstup k veřejnosti o tom, že vlaky jsou fajn a auta hnusná a přemluvit národ, aby si to myslel. Protože pak se nebudou pozastavovat železniční investice a naopak se třeba konečně kopne i do té VRT.
P.S. Ještě chvíli perte a pak se s tím cílem připomenu znovu.
Faigja_162
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 959
Registrován: 12-2008

Odesláno Pondělí, 09. dubna 2012 - 21:09:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Neregh - Když už jsme u té obsazenosti, tak včerejší Ex 144 byl obsazen také dosti nad míru.. Ale tak co, když by se srovnávali expresy ČD s Regiojetem, tak to by mohl třeba i RJ vyhrát a to novináři nesmí dopustit
(nejen) Galerie osobních vozů
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 831
Registrován: 2-2009
Odesláno Pondělí, 09. dubna 2012 - 21:20:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Turbík: Pokud si vzpomínám dobře, ale mohu se plést, začínal p.Jančura s autobus dopravou na trati Praha - Brno po návratu ze ZVS se svým kamarádem, a to s tím, že nabízeli tehdy rychlou dopravu osob mezi těmito městy jako alternativu tehdejším ČD (tyto v té době používaly pomalejší spojení přes HB). Již tehdy byl prostor pro vstup do tzv.ZDO.Nekonalo se.
Sim: Děkuji. Svět není černobílý, což uznáte sám, ale také není jen žlutý, protože byste vy osobně nemusel používat služeb třídního nepřítele(jak vás lituji), a bylo by dle vašeho vše v poho. Nejsem z těch, kteří nenávidí JR, ale nemám v lásce p. majitele, protože jeho vystupování a jednání jsou trochu rozdílná. Není vše božské, jak se zdá, i tento pan má určité problémy v podnikání, s nimiž se na veřejnost nebude chlubit. Z mého pohledu by mi tyto věci byly celkem putna, kdyby nebylo jeho očerňování konkurence. Jeho vlaky beru jako oživení a nastavení zrcadla, ale jak už jsem zde několikrát uvedl, je to segment určitého druhu dopravy mimo ZDO, do níž "bohužel" díky požadavkům některých cestujících upadly vlaky tzv. vyšší kvality. Jak to dopadlo, víme všichni, a za to nemohou ČD, ale ten, kdo o nich rozhoduje.
Takže jediné, co se p. Jančurovi vytýká, to snad už bylo mnohokrát řečeno. A opravdu není božský, má svá plus, ale také mínus. Jenže sám ze sebe dělá toho svatýho, což mi osobně vadí. Spíš beru lidi, kteří umí přiznat i své chyby. Já je mám také.
A co se týká výběrových řízení do ZDO, vy víte o nějakém v bus dopravě? Já nikoliv, žádného se nezúčastnil. A v železniční víme jak to dopadlo, a nikoliv z viny ČD, což potvrdila i firma s ním tehdy spolupracující.
Honzalb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 11-2010
Odesláno Pondělí, 09. dubna 2012 - 21:21:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Faigja: ano, mohli bychom srovnávat také kulturu cestování..zkus se zeptat kohokoliv, kdo jel dnes odpoledne směr Praha vlaky z Ostravy...srovnávat počty cestujících v jeden z nejsilnějších dnů v roce co se přepravního proudu týče by opravdu nebylo nejšťastnější..
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2495
Registrován: 12-2009
Odesláno Pondělí, 09. dubna 2012 - 21:32:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

vzniká "všeobecný" názor na žluté takto,
Samozřejmě, o tom jsem už psal. Jiné, než chvalozpěvy v médiích nejsou. V modrém případě jsou to výlevy přesně opačné.

co me u modrych mrzi - byla by to reklama zadarmo
Ano,to jem psal taky. Prostě předpokládají, že něčemu ,co je normální, není třaba dělat barnumskou reklamu. Bohužel, je třeba.
Další věc je,že tohle většinou nikdo nezvěřejní. Tak je prostě nastavená "poptávka" po zprávách.
Stejně, jako se nikdy nepíše pozitivně o nějakém politikovi, jinému, naprosto stejnému grázlu jdou novináři na ruku.

aby jste trávili krásný den někde venku,
Stalo se.

žlutý tu jezdí v nefotitelnou dobu
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1273
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 09. dubna 2012 - 21:38:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl: To je Malá Fatra v pozadí? Úchvatné.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2496
Registrován: 12-2009
Odesláno Pondělí, 09. dubna 2012 - 21:43:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano, první. Druhá Západní Tatry.
T. H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Pondělí, 09. dubna 2012 - 21:44:21    Odkaz na tento příspěvek  

Jiné, než chvalozpěvy v médiích nejsou
Tak pozor, odkaz je na BLOG, ten si můžeš klidně založit i ty (akorát teda s tím problémem, že budeš muset psát tak, aby tě někdo četl) - to není žádná (natož placená) "kampaň", to je "informace zdola". O to pro tebe horší, protože v rámci komunity "sdělovaná" propagace je daleko účinnější než drahé televizní reklamy a sponzoring basketbalistů, aby to pak zazdila jedna nasraná bába v přechodu v pokladně.
V modrém případě jsou to výlevy přesně opačné
...zcela nespravedlivě a nevinně (aneb stačí se podívat, k čemu modré dokázal dokopat až nástup konkurence).
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2497
Registrován: 12-2009
Odesláno Pondělí, 09. dubna 2012 - 21:55:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

TH- Dnešní zkušenost: švagrův brácha dnes u nádraží prohodil něco ve smyslu, že dnes se nedá řídit hodinky podle vlaků ČD. Jo žlutý, to je jiná...
Kdy jel vlakem už nepamatuje, ale furt se o tom čte v novinách.
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 832
Registrován: 2-2009
Odesláno Pondělí, 09. dubna 2012 - 22:09:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: ...dokázal až nástup konkurence. Jste směšný pane. Konkurence schopné to bude, až bude ve všech segmentech, nejen ve vlacích "vyšší kvality".
Konkurence nyní je, ale pouze a jen v tomto segmentu, jinde nula nula.
Němec_z_ova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1955
Registrován: 4-2009

Odesláno Pondělí, 09. dubna 2012 - 22:16:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl: Pouč dotyčného, že se dnes čas neřídí vlaky (žádného z dopravců), ale rádiovým signálem signálem DCF 77 z německého Frankfurtu.
Pak bude možná nemile překvapen i zpožděním u žlutých.
Policie má na práci důležitější úkoly, než kompletaci osob Praha - České Budějovice.

Už nikdy nezapomenu na Boblicka!!!
Neregh
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.218.160.162
Odesláno Pondělí, 09. dubna 2012 - 22:24:40    Odkaz na tento příspěvek  

Jeste jednou z paluby Ex140 - pruvodci se omlouval za zpozdeni 7 minut,zpusobene snizenou rychlosti soupravy. Snizeni je ovsem podle elektronickych tabuli prenasejicich aktualni data na rychlost 140 km-h,takze realne se jedna pouze o nekraceni zpozdeni,ktere si vezeme ze SK (zasek u KNM). Stewka v 1.tride profi,neni co vytknout.CD se celkem zacinaji ucit,ale bez nich bych dnes odpoledne ze SK jistojiste neodjel. Co takhle zachovat oligopol?
asdaf
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.20.77.225
Odesláno Pondělí, 09. dubna 2012 - 22:25:59    Odkaz na tento příspěvek  

ano, mohli bychom srovnávat také kulturu cestování

Klasika hodná iděsu.cz. Napíšeme bombastický článek o tom, jak je A lepší než B v jednom parametru (obsazenost.) Když se ukáže, že tomu tak není, tak radši obratem začnem obhajovat parametr jiný. A že se vůbec divím. Když se jedná o ČD musí se zveřejňovat jen špatné zprávy, když se jedná o dobré (naposledy třeba nové vlaky pro JMK), tak se to taktně zamlčí a pustí se do světa nějaká oslavná óda na žluté.
Radeček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.50.245
Odesláno Pondělí, 09. dubna 2012 - 22:59:31    Odkaz na tento příspěvek  

ZR: Počkám až bude tepleji (až to bude zdokumentované pochopíte proč), musím si půjčit kameru neb jí nemám a pak jen trpělive číhat. Až toho bude povícero, tak to zveřejním. Nebojte, nestojím o to být označován za lháře. Dejte mi chvíli času a dočkáte se. Do té doby budu na toto téma mlčet, co když by na to RJ přišel a já nebudu mít co ukázat?

Rozumím tomu dobře, že nejde ani tak o to porušení předpisů (které třeba může stát někoho život), ale o to "pořešit" RJ? Nebo nejde o nic závažného (fíra nosí čepici nakřivo), co vlastně nikoho neohrožuje a třeba u AWT byste nad tím mávl rukou?
ZR
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.66.207
Odesláno Pondělí, 09. dubna 2012 - 22:59:50    Odkaz na tento příspěvek  

Turbik:
mám prosbu neodpovídejte na toto nikdo jiný než Turbik.

Nechci tady začít další neplodnou debatu, ale jsem pro zušlechtění této sekce. Protože Vás mám za myslícího fans RJ zeptám se na jedno.
Co si myslíte o lidech, kteří dokáží napsat větu:

Takze si klidne dal honte pero nad predstavou ...

... třídit tyhle kvanta sraček.

Tohle je přesně moment kdy obdivuji všechny dotyčné, že zachovávají chladnou hlavu a nenechají se strhnout k nechutné reakci na sprosté hulvátsví (nemyslím si, že bych v tomto případu volil silná slova). Tohle je přesně ten moment kdy to přesahuje přijatelné meze a považoval bych za rozumné aby proti tomuto vystoupil i někdo z Vašich řad příznivců RJ. Myslím, že by to hodně z nás (odpůrců RJ) ocenilo.
Němec_z_ova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1957
Registrován: 4-2009

Odesláno Pondělí, 09. dubna 2012 - 23:05:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

podle elektronickych tabuli prenasejicich aktualni data na rychlost 140 km-h
Je ovšem otázkou, odkud si dotyčné tabule údaje o aktuální rychlosti cucají? Za jízdy jsou relativně přesné, problémy jim však dělá změna rychlosti. Už jsem viděl zobrazenou rychlost 35 km/h a za oknem to s bídou byla rychlost chůze. Stejně tak tabulím trvá než zareagují na rozjezd.
Policie má na práci důležitější úkoly, než kompletaci osob Praha - České Budějovice.

Už nikdy nezapomenu na Boblicka!!!
ZR
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.66.207
Odesláno Pondělí, 09. dubna 2012 - 23:06:16    Odkaz na tento příspěvek  

Radeček:
Pokud jste vedoucí pracovník RJ (nebo pracovník DI) a snažíte se zjisti kde Vaši podřízení dělají chyby a následně je za to potrestáte, tak Vám odpovím. Jinak nechci napovídat.

A to co mě vyděsilo (a věřte, že to opravdu byla jen trestuhodná lenost), to už se stalo (29.12.2011), ale i kdybych to napsal tak řeknu co a kde změnit.

Pokud nejste vedoucí pracovní RJ (ani pracovník DI), tak si namáhejte hlavu a počkejte si. Víc k tomuto neřeknu a nebudu reagovat.
Radeček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.50.245
Odesláno Pondělí, 09. dubna 2012 - 23:15:58    Odkaz na tento příspěvek  

To mě tedy jako majitele jízdního dokladu IN100 ČD (prožlutá zaujatost jak vyšitá) celkem děsíte. Jak dlouho to bude trvat, než to do vlaku ČD, ve kterém pojedu, nějaký žlutý vlak díky porušení předpisů narve? Nebo si jenom vymýšlíte, abyste měl "argument" protože Radima Jančuru prostě nemáte rád?

Takže vás vyzývám - buď konejte nebo nepomlouvejte.
ZR
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.66.207
Odesláno Pondělí, 09. dubna 2012 - 23:18:09    Odkaz na tento příspěvek  

Ohl:
Naprostý souhlas. Můžu poprosit odkud jsou ty hory focené - je to krásné.

Vlada749:
Naprostý souhlas.
Mikulda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1853
Registrován: 3-2006

Odesláno Pondělí, 09. dubna 2012 - 23:34:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ZR:
Jančurovci - nyní hurá do mě ať se pobavím,

Ale co se tu děje? Hádky.


Tak já nevim, co vlastně chcete?
Upozornění: Příspěvek může obsahovat stopy ironie, cynismu a černého humoru.
Vyrobeno v závodě, který zpracovává vzdálené vize, bláznivé sny a šílené nápady.
Turbik
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.240.10.37
Odesláno Pondělí, 09. dubna 2012 - 23:48:09    Odkaz na tento příspěvek  

ZR:
tak jistě že se mě tahle vyjádření nelíbí a připadaj mi zbytečná, ale co s tím mám dělat. Jednou je to ten, podruhý onen, někdo používá vulgarismy, někdo sarkastický tón. Ve výsledku se asi oba tábory vyrovnají.

Je hezké, že mě považujete za "RJ fans". Já sám sebe sice považuju spíš za neutrála, kterej se na to snaží dívat pokud možno z různých úhlu, ale je fakt že s RJ výrazný problém nemám. Dokonce ho na našich kolejích i vítám, mimo jiné proto, že to tu trošku rozhýbou, což jak doufám bude ku prospěchu všem cestujícím.

Vláďa749: No já jsem info o začátku bus dopravy SA čerpal akorát z jejich stránek, kde píšou o rozjezdu Brno_Praha v roce 2004. A v dřívějších letech jsem se ani o VHD moc nezajímal, takže mé vzpomínky do půli 90. let v tomto ohledu nesahají. Vím že už předtím něco provozovali, a mám pocit, že se jednalo opravdu o linku do Londýna. Pokud ještě něco dalšího, rád se nechám poučit.
Minibox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 604
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 10. dubna 2012 - 01:01:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada: Vnitro začalo opravdu až "žlutými" busy 2004 Brno - Praha, předtím nějaké linky do zahraničí /hlavně Londýn/ víceméně jako servis pro své zákazníky (pamatuju si bílé autobusy myslím s logem London Express).

Co se týká regionální dopravy, tak měli linku Velká Bíteš - Brno, která jezdila "za vlastní" a víceméně vznikla díky tomu, že v Bíteši byly garáže. Měli na to krom žlutých busů i malý Sor. Linka byla pak ukončena jak se blížil přesun zázemí z Bíteše pryč, vzalo to po nich Vento ale asi to už dneska nejezdí vůbec, nevím.

Existovaly úvahy (projekty) nevím do jaké míry spočítané, nachystané i o možném vstupu do regionální dopravy (ZDO) - odkazy se mi již nepovedlo dohledat (vzdal jsem to asi na 10. stránce ;-) ale pamatuju si, že se mluvilo primárně o linkách kolem "domovského" Brna a výslovně bylo uváděno, že by tam nebyly vysoké dálkové autobusy, ale regionální s klimou, bez stewardky, mělo to mít možnost připojení na sluchátka a byla zmiňována např. možnost učit se jazyky cestou do školy, práce případně poslouchat rádio, hudbu a ještě něco (snad noviny). Takže určitě se i touto možností tenkrát zabývali, ale nakonec se to nerealizovalo z důvodu toho, že to nebylo až tak finančně zajímavé a asi by to nepřineslo ten efekt, jako jiné aktivity (má spekulace, nevím jak probíhala tenkrát výběrka na ZDO v Brně, ale moc nových dopravců tam nebylo).

Podobně třeba jednu dobu hodně tlačili výlety po okolí, žlutými autobusy - že si člověk prostě koupil "komplet" výlet včetně dopravy ale moc úspěšné to nebylo. Podobně výlety za sportovními akcemi do zahraničí atd. Prostě projektů existuje v každé větší firmě hodně, realizuje se jich jen menší část a jen zlomek se stane opravdu úspěšnými, zbytek se většinou potichu "odstřelí".

Tolik má OT autobusová vsuvka
www.darebacek.cz - Internetový obchod - hry, papírové modely, hračky a další

www.minimodel.cz - Papírové modely 1:100
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2499
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 10. dubna 2012 - 07:59:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ZR
Na první fotce je tohle dole.
Jsou vidět i celé M-S Beskydy, Velká Fatra a při dobré viditelnosti Jeseníky.
+ vlaky na koridoru.
Ono s to trochu týká i tohoto tématu. V nejbližší žel. stanici měl žlutý zastavovat, leč nakonec z toho sešlo. Raději tudy projíždí prázdný.
Swariner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 153
Registrován: 8-2007
Odesláno Úterý, 10. dubna 2012 - 09:43:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

@ ZR 08. dubna 2012 - 12:48:06
+
"Tohle je přesně moment kdy obdivuji všechny dotyčné, že zachovávají chladnou hlavu a nenechají se strhnout k nechutné reakci na sprosté hulvátsví"

Pane, ZR - to s tím "zušlechťováním diskusí" myslíte vážně? Co takhle napřed začít řešit svou schizofrenii?

@ Ohl - krásné foto z mé ojczyzny!
Kako bih se ja rado provozao tim cudom...
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1766
Registrován: 11-2009

Odesláno Úterý, 10. dubna 2012 - 10:17:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada749#831 > pokud jde o busdopravu, tady nemam patricne informace - z vaseho prispevku 830 jsem to pochopil zjevne jinak, nez jste to myslel.

Ohl#2495 > moc pekny snimky :-)

Jinak ... Prostě předpokládají, že něčemu ,co je normální, není třaba dělat barnumskou reklamu.

Zase se vracime obloukem k provozni slepote, resp. k markantnimu rozdilu mezi tim, jak je na stejnou vec nahlizeno ocima cestujiciho a ocima zamestnance drahy. A souvisi to mimo jine s tim, ze zamestnanec je placen za to, aby se temi slozitostmi prokousaval, kdezto cestujici je (aspon castecne) tim, kdo to financuje. A tedy melo by mu to byt maximalne zjednodusovano.

S tim pak souvisi take to, ze lidi (mysleno siroka verejnost) maji proste zafixovano, ze vlaky jsou spinave a pomale, pricemz se jedna zpravidla o osobni zkusenosti z doby minule, kdy to tak skutecne bylo ... a bylo to normalni.

A ze to ted normalni neni, to uz lidi v principu slyset nechteji, bo by museli zmenit nazor a do toho se nikomu nechce :-/ ... stejne jako se nikomu "u drahy" nechce pripustit si oficialne, ze to humus skutecne byl (nekde jeste je) a cele PR postavit prave na tom, ze je hlavne potreba lidem ukazat, ze draha uz neni co byvala v dobrem slova smyslu (misto nekonecneho odvolavani se napriklad na 170 let tradice a podobne reklamni slogany, ktere mohou vyvolavat bud nostalgii, nebo negativni pocity, ale tezko evokuji predstavu moderni zeleznice).

Priznam se, ze mi uteklo, jestli vasim chlebodarcem je matka draha, nebo kolejova sprava; at tak ci onak, jsem rad, ze jsou tu takovi, jako vy, kteri si uvedomuji, ze i na ty "normalni" veci je potreba lidi upozornit, aby se pro lidi tyto veci skutecne normalnimi staly.
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Zvědavec 2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.88.134
Odesláno Úterý, 10. dubna 2012 - 10:38:04    Odkaz na tento příspěvek  

Sim: Teď jste to skutečně trefil, mnoho věcí se zlepšilo, ale jestli dráha v něčem totálně kulhá za Jančurou, tak je to schopnost své kvality prodat a pak schopnost chovat se k cestujícímu tak, aby měl pocit, že je zákazník a že je tím nejdůležitějším, kolem kterého se všechno točí. S jedinou čestnou výjimkou, a to je rapidní zlepšení vystupování 99% průvodčích.

Ovšem abych si rejpnul - to, co Vy tady v klidu a objektivně prohlašujete - totiž že drív to bylo špatně a že dneska nikoho nezajímá, že to je lepší - toho jste vy sám a Vaše příspěvky nejlepším důkazem. Jenže na rozdíl od těch anonymních cestujících, kteří nežijou dráhou a děním na ní, Vy moc dobře víte, že dneska je líp, jen se Vám to nehodí do krámu a pak řešíte sílu proudu vody na hajzlu a počet štětek. Ale oceňuju, že jste to takhle napsal aspoň teď.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2500
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 10. dubna 2012 - 10:53:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

lidi v principu slyset nechteji
Lidi, co jezdí, vidí. Problém je v novinářích, či spíš v těch, kteří je platí. Ti svoje klišé a zájmy měnit nechtějí.(Nejen na železnici)
Prostě na stejné trati modrý "kodrcá po pražcích"*, žlutý hezky rychle sviští.

* tento termín je používán hodně často.
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2242
Registrován: 1-2005

Odesláno Úterý, 10. dubna 2012 - 11:32:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tento ešte nie je žltý, a behá v starom drese.
Aleš_Liesk.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 470
Registrován: 9-2011
Odesláno Úterý, 10. dubna 2012 - 11:43:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já sám sebe sice považuju spíš za neutrála,
Ale to si tu o sobě přece myslí všichni...
Zvědavec 2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.88.134
Odesláno Úterý, 10. dubna 2012 - 13:53:28    Odkaz na tento příspěvek  

...no byli tady tací, kteří se přihlásili k barvě a byli tlučeni po hlavě. Shodou nějakých náhod to byli povětšině ti, kteří se hlásili k modré, resp. antižluté. Je zajímavé, že snad nikdy nikdo tady o sobě neprohlásil, že se cítí být žlutým a nestydí se za to.