K-report
 

Archiv diskuse Zrušené tratě do 20. 01. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Železnice » Zrušené tratě » Archiv diskuse Zrušené tratě do 20. 01. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 473
Registrován: 11-2004
Odesláno Středa, 18. ledna 2012 - 17:06:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nikki: V zadnem pripade to nelze brat jako prohru! Bylo nesmirne dulezite projit touto cestou z mnoha duvodu.
A pak - Mutensky starosta byl sam. Dnes je sice pro Mutenku asi pozde, ale situace je dnes taky odlisna. Nejednaji jen jednotlive obce za jednu trat...
Dnes je to otazka jednotneho postupu, i kdyz pak kazda trat ma sva specifika, ke kterym muze byt prihlednuto. Ale klicem je spolecny postup...
Spolek pro veřejnou dopravu na jihozápadní Moravě
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7863
Registrován: 8-2004

Odesláno Středa, 18. ledna 2012 - 19:07:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

22Michal:
Srovnávat trať 257 s Národním divadlem je trochu mimo. To snad kdyby chtěl někdo trhat trať Břeclav - Brno nebo Olomouc - Praha.

Zdenek102:
Krávy jsme spolu nepásli.
Slušně podané argumenty si přečtu a respektuji, nadávkami jen ukazujete, že argumenty došly a lidem s podobnými názory prokazujete medvědí službu.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Honza_o
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1778
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 18. ledna 2012 - 19:46:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...změnit účel sbírky na záchranu například úseku trati 256 Klobouky u Brna - Uhřice u Kyjova a shromažděné prostředky použít takto.

Nechci do toho moc kecat, ale nebylo by lepší sbírku směrovat do dráhy, která má šiřší podporu obcí? Třeba zrovna Pohořelička, Jemnička nebo Dobronín - Polná.
Nikki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 522
Registrován: 3-2010

Odesláno Středa, 18. ledna 2012 - 19:53:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pohořelička podporu obcí rozhodně nemá, ale má investora, který usiluje o vlastnictví a Jemnička s Polnou bohužel jsou mimo hranice kraje. Sbírku povolil Úřad JMK
Klub přátel lokálek, o.s.
http://www.klub-pratel-lokalek.cz/
Martink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 474
Registrován: 11-2004
Odesláno Středa, 18. ledna 2012 - 20:44:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nikki: Je jasné, že aplikace žádného zákona není samospasitelná, pokud za tím nestojí lidé. Památková ochrana je jedním z vykřičníků, která lidem říká, že předmět památkové ochrany zaslouží jinou pozornost, než předmět "obyčejný".
Říká: "Pozor, tohle není pouze tvůj majetek, ale majetek generace, která jej vytvořila a majetek generací budoucích, které jej budou obdivovat."

K seznamu nepovedených památkových ochran lze připočítat namátkou třeba Ivančický viadukt, ale zároveň lze vytvořit naopak seznam úspěšných případů. Ba co víc - příklad, že lidé, když opravdu chtějí, tak zmůžou i záchranu a dokonce prosadit zápis do seznamu památek i tak ztracený případ, jakým byla nádražní budova v Ústí n.O.

Ano, spoléhat se slepě na památkovou ochranu bez jakékoli návazné činnosti je hazard. Ale lze ji aktivně využít jako jeden z dalších argumentů v prokazování veřejného zájmu. To, že má Jemnička památkovou ochranu, ji samo o sobě nezachrání, ale nemělo by se stát, že nad tím někdo překvapeně pozdvihuje obočí a prohlašuje (nejmenovaný vrcholný politik!) že vyhlášení bylo účelové a že to nic neznamená. Sejmout památkovou ochranu není jen tak a rozhodně to nejde za účelem zřízení jiného objektu - třeba cyklostezky. To by musel přijít zásah shora - povodeň, zemětřesení...

Námitka nejmenovaného politika o účelovosti je mimo mísu. K procesu schvalování se vyjadřují všechny dotčené orgány od obce přes kraj až po ministrstva a to na základě odborných argumentů.
Předjímat apriori, že památková ochrana nic neznamená, by znamenalo rezignovat na vše, co tvoří kontinuitu naší společnosti. Možná někteří politici takto přemýšlí pod tlakem všude natažených, o korunu žebrajících paží. Těmto hasičům bez vize je však třeba se vší rozhodností oponovat. Památkový zákon je v tomto případě jednou z opor. Opor lidem, kteří se nebojí usilovat i o něco jiné, co prostě penězi jen tak nevyčíslíme.

Proto je třeba v případě Jemničky znovu a znovu upozorňovat i na tento fakt. A proč by ji nešlo stavět na rovinu s třeba s Národním divadlem? (pozor, nemluvím teď o trati 257)
Tyto památky jsou chráněny na základě stejných principů - potlačení našich choutek ve prospěch úcty k minulým i budoucím generacím. A pro lidi žijící na dosah Jemničky je tato trať možná víc, než Národní divadlo.

Ministři, snímající památkovou ochranu z gotických sklepů přicházejí a odházejí, lidé s ideály však zůstávají. Kde je konec ministru Besserovi? Jde o to nedovolit, aby se takovým politikům okamžiku jednoduše prosazovala podobně špatná, nekompetentní rozhodnutí. K tomu je třeba použít všech nástrojů i lidské vůle.

(Příspěvek byl editován uživatelem martink.)
Spolek pro veřejnou dopravu na jihozápadní Moravě
Zdenek102
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 213
Registrován: 2-2011

Odesláno Středa, 18. ledna 2012 - 20:44:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

hroch:
Krávy jsme spolu nepásli.
Slušně podané argumenty si přečtu a respektuji, nadávkami jen ukazujete, že argumenty došly a lidem s podobnými názory prokazujete medvědí službu.


Krávy ani husy sme spolu nepásli, nepasem a já pevně doufám v to, že pást ani nebudem.
Slušně podané argumenty si také velmi rád přečtu a ověřím si jejich pravdivost. Ale na takové plácnutí do větru blá blá, a já si myslim že to ohodnotili dovře tu trať 257 a mě to nezajímá a je jedině dobře že tu dráhu ruší a další takové psaní.. Dyť na to se ani nijak jinak reagovat nedá.
Takse VÁS slušně ptám, jel jste tudy někdy jel, jel jste ranními autobusovými spoji z Hodonína do Kyjova alespoň 1x měsíčně, byl jste tu vůbec někdy? Dyť VY ani nevíte o čem tu píšete.
Dostaňte mě do obrazu, jak by ste reagoval na to, kdyby jste pravidelně cestoval vlakem, když se vlaky v Kyjově poslední rok ujížděli o pár minutek - obsazenost z předchozích GVD než ze kterým se zajistili tyhle nepřestupy byla více než velmi slušná (současný stav i 255 a 343 - s těmito dráhami to de taky docela rychle do kytek, hlavně s 255). Vy byste tyhle zmíněné preventivně zrušil, a narval všechny prachy do koridorů že?
Jen pro zajímavost Kyjov zhruba 10000 obyvatel, Svatobořice - Mistřín 3500 obyvatel, Dubňany 6700 obyvatel, Mutěnice 3600 obyvatel a Hodonín kolem 20000, sečtěte si to sám.
Já mám slušných a věcných argumetnů dost. Ale na příspěvek s bludy jedině příspěvek s vulgarismy a bez servítek.

(Příspěvek byl editován uživatelem zdenek102.)
Kyjovská C9546C - nejhezčí C954 na celé moravě. Bohužel řidič, který si sní dal tolik práce (vylepil pruhy [-které zase jiný „blbý řidič“ ze zadu odlepil], dal koberečky , zelené diody a udržoval ji v bezvadném stavu) už s ní nejezdí a ostatní řidiči tuhle Kyjovskou perlu vesele dál huntují v strašně nízkých otáčkách a neobtěžují se ani za uherský rok umýt okna....http://seznam-autobusu.cz/vuz/454
bflmpsvz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.143.169.252
Odesláno Středa, 18. ledna 2012 - 20:46:46    Odkaz na tento příspěvek  

Srovnávat trať 257 s Národním divadlem je trochu mimo.
Proč? vždyť ta novorenesanční budova není podle mnoha architektonicky nic moc (častý názor na architekturu 19. století).
Podobně řada ultrašotoušů pléduje pro bourání výpravních budov, protože "to přece nikdo nebude platit" (stačí se podívat na diskusi na Želžumpě pod jinak slušným článkem o Vítkovicích (http://www.zelpage.cz/zpravy/8165)
Nikki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 523
Registrován: 3-2010

Odesláno Středa, 18. ledna 2012 - 21:04:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mně se taky ta novorenesance a eklekticismus nelíbí, proto jsem psal ministrovi, že když už fůzuje operu s ND, že by bylo Besser Státní operu odstřelit a u magistrály postavit nějaký krásný pseudokonstruktivistický parkovací dům, který by ladil s budovou plodinové burzy a navíc, Praha parkovací místa potřebuje. Byl jsem oslyšen
Klub přátel lokálek, o.s.
http://www.klub-pratel-lokalek.cz/
bflmpsvz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.143.169.252
Odesláno Středa, 18. ledna 2012 - 21:12:13    Odkaz na tento příspěvek  

To se divím, že by šílený zubař oslyšel takto konstruktivní návrh?
malý bobeš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.200.57.132
Odesláno Středa, 18. ledna 2012 - 21:38:58    Odkaz na tento příspěvek  

mimo téma: Zdenek 102 (příspěvek 213) - to je psáno česky?

a stejný příspěvek (Kyjov 10 000, Hodonín 20 000)

pro zajímavost: zítra ráno od 5,00 do 7,00 nabízí IDOS 12 (!!!!) přímých spojů s jízdní dobou 35 - 44 minut
to se Vám fakt zdá málo? jako že poptávka výrazně převyšuje nabídku = objednatel (a plátce) dopravy cítí potřebu navýšit kapacitu například vlaky?

máte pravdu, neznám místní podmínky; nicméně autobus staví 5x v Hodoníně + 5x v Kyjově; u mne to vyvolává zdání, že pro místní frekvenci to je celkem fajn...
intelpetr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 12-2011

Odesláno Středa, 18. ledna 2012 - 22:00:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro doplnění Kyjov má necelých 13000 a Hodonín až 26000 obyvatel.
malý bobeš: Nabídka spojů je skutečně více než slušná, dostatek autobusů jezdí po celý den, nelze si stěžovat. Ale 5x v Kyjově opravdu nezastavuje (linka 663 obslouží nemocnici, 664 jede rovnou na autobusák, zajížďky k nádraží vynechme), v Hodoníně taky ne. Navíc z Hodonína do Dubňan jezdí i autobusy, které obkrouží celou vesnici a dál už nepokračují. To jen trochu náhled do místních poměrů.

(Příspěvek byl editován uživatelem intelpetr.)
ICQ: 191-006-620

http://malycestovatel.bloger.cz/
malý bobeš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.200.57.132
Odesláno Středa, 18. ledna 2012 - 22:34:25    Odkaz na tento příspěvek  

dík za upřesnění, já se dal zmást tím IDOSEM:

Kyjov,,letiště
Kyjov,,sklárna
Kyjov,,aut.st.
Kyjov,,pod nemocnicí
Kyjov,žel.st.

nicméně můj příspěvek směřoval k tomu, že poptávka zdá se být uspokojena...
Zdenek102
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 214
Registrován: 2-2011

Odesláno Středa, 18. ledna 2012 - 22:37:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

mamlý bobši:
„máte pravdu, neznám místní podmínky;“
Ano, to opravdu neznáte, z tohoto vycházejme.

„pro zajímavost: zítra ráno od 5,00 do 7,00 nabízí IDOS 12 (!!!!) přímých spojů s jízdní dobou 35 - 44 minut“

Začněme jízdní dobou. Vám se zdá jídní doba 35 minut adekvátní k 24 kilometrům jízdy? Mě ani náhodou. Zvlášť, když tuhle samou rasu byly schopny expresní spoje zajet za 25 minut (projíždějící S-M + Dubňany), 27 minut měl spoj, který jel z Hodonína a zastavoval jen v Dubňanech a dále ve S-M na klasických zastávkách (27 minut). Ten spoj o kterém tu píšu byl uplně bez náhrady vyškrtnut.(A tak v současné době NEexistuje žádný přípoj s měnší čekací doubou než 30 min na Sp 1722 do Brna - véélký palec dolůů.)
V současné době jede po 663 od 4:10 do 8:00 z Kyjova do Hodonína 7 spojů. V minulosti 14 spojů, z čehož průměrná obasazenost byla 40 míst. A to počítám jen bývalé linky 750250 + 750860.(bývalou 750810 zde radši nezmiňuji portože tam bylo expresních spojů velmi moc a tyhle EX spoje byly velmi oblíbeny.)
Po současné 664 by jel z Kyjova do Hodonína a naopak jen člověk, co buď nesnáší Čsad Hodonín a jejich přecpané SORy 10.5, nebo má radši silnici 432. Takovýhle člověk se najde 1 z 30 lidí. Já sem jeden z nich protože si radši zajedu v dobrých jídních dobách, než abych 5 minut tvrdnul v SORu v Mistříně při cestě z Hodonína přičemž to mám z Mistřína jen 2 km domů. Nechápu proč jsou zde v nešpičkových časech tak nehorázné vaty.
A právě tahle vata a NEexistenčnost Expresních spojů vyhnalo 1/2 lidí do aut, dále to byl malý počet spojů a zmiňované SORy 10.5 (v minulosti C954. ale to je věc názoru a to sem nepatří)
A při tom stačí jediné malý bobši: Přečíst si všechny mé příspěvky od začátku! (Protože tohle jsem tu už jednou zmiňoval.)

intepletr:
Jsem velice rád, že jste počet obyvatel navýšil, střílel sem to z boku a nechtěl sem přestřelit.(počty obyvatel S-M, Mutěnic a Dubňan mám však dobře).
Vzkaz por Hrocha: počítejte s čísly Hodonína a Kyjova které tu napsal intelpetr, jsou pravdivější a dají vám vyšší výsledek.
Kyjovská C9546C - nejhezčí C954 na celé moravě. Bohužel řidič, který si sní dal tolik práce (vylepil pruhy [-které zase jiný „blbý řidič“ ze zadu odlepil], dal koberečky , zelené diody a udržoval ji v bezvadném stavu) už s ní nejezdí a ostatní řidiči tuhle Kyjovskou perlu vesele dál huntují v strašně nízkých otáčkách a neobtěžují se ani za uherský rok umýt okna....http://seznam-autobusu.cz/vuz/454
Iša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 178
Registrován: 4-2007

Odesláno Středa, 18. ledna 2012 - 22:40:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

malý bobeš:
Místní podmínky - Pokud dojíždím do práce na 7,00 mám díky IDOSu při cestě Svatobořice-Kyjov dvě jistoty:1- 100%ně si v autobuse nesednu,2- že,když nezastaví Hodoňák protože je prostě plný a víc tam nikce nenarve,tak zastaví Čejčák.Ale i u toho mám jistotu č.1.
A to je den co den.
Zdenek102
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 215
Registrován: 2-2011

Odesláno Středa, 18. ledna 2012 - 22:45:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Iša:
To co jste teď napsal sem chtěl přesně teď uveřejnit, předběhl jste mě.
Nicméně tady tahle skutečnost přivedla další lidi do aut. Ikdyž někomu, kdo se dívá jen do IDOSU (ten člověk si není schopný najít oficiální JŘ IDSJMK) se zdá být poptávka uspokojena.
Kyjovská C9546C - nejhezčí C954 na celé moravě. Bohužel řidič, který si sní dal tolik práce (vylepil pruhy [-které zase jiný „blbý řidič“ ze zadu odlepil], dal koberečky , zelené diody a udržoval ji v bezvadném stavu) už s ní nejezdí a ostatní řidiči tuhle Kyjovskou perlu vesele dál huntují v strašně nízkých otáčkách a neobtěžují se ani za uherský rok umýt okna....http://seznam-autobusu.cz/vuz/454
Nikki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 524
Registrován: 3-2010

Odesláno Středa, 18. ledna 2012 - 23:00:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Iša, Zdenek - Představte si,pánové, kdyby ta dráha (ne mutěnka, ale podnik) zůstala funkční, kolik by se nemoho zaměstnat lidí. Optimalizátorů, řidičů autobusů, řidičů kamionů, pracovníků Správy a údržby silnic, pracovníků ŘSD, dopravních policistů, záchranářů, sestřiček, funebráků, plaček v krematoriích... Kam by šlo HDP, no do prdele.
Klub přátel lokálek, o.s.
http://www.klub-pratel-lokalek.cz/
malý bobeš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.200.57.132
Odesláno Středa, 18. ledna 2012 - 23:00:56    Odkaz na tento příspěvek  

Iša:

já, když jedu 15 min tramvají, tak si ve špičce taky nesednu - Vy to máte do Kyjova delší?

Zdenek:
domnívám se, že bych byl schopen dohledat i další stránky - ale proč?
já tam nepojedu; ale kdybych měl denně problém dostat se do autobusu, obrátím se na objednavatele dopravy (u nás tzv. "KORID")
od něj bych očekával posílení spoje; pokud by místo jednoho (dvou, tří) přidaného autobusu začal dotovat souběžnou železniční trať, hodně by mne to překvapilo...
Nikki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 525
Registrován: 3-2010

Odesláno Středa, 18. ledna 2012 - 23:07:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

malý bobši: Já jsem fakt asi hloupý, ale proč by musel 15 minut stát v autobuse, když mohl 20 minut sedět ve vlaku a pár minut dojít?
Klub přátel lokálek, o.s.
http://www.klub-pratel-lokalek.cz/
malý bobeš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.200.57.132
Odesláno Středa, 18. ledna 2012 - 23:14:10    Odkaz na tento příspěvek  

třeba proto, že "čas jsou peníze" ???

20 + "pár" = řekněme 25 minut místo 15 minut?

rozdíl 10 ráno + 10 odpoledne = 20 denně = 100 min týdně

100 x 50 pracovních týdnů (zbytek dovolená) = 5 000 minut = 83 hodin = 3,5 dne za jeden rok navíc ve vlaku ???

To se vám zdá málo?
Iša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 179
Registrován: 4-2007

Odesláno Středa, 18. ledna 2012 - 23:22:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Malý bobeš:
Kdepak,delší to nemám cca 8 min.Ale za 16 Kč/3 km,mám tu výhodu že nemrznu,protože sme v tom autobuse na sebe tak nalepení že se navzájem zahřejem .
Ale jak píšete,poměry zde naznáte a ono je to všude jinší.Nebo taky stejné.
Nikki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 526
Registrován: 3-2010

Odesláno Středa, 18. ledna 2012 - 23:24:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

když to vezmu tak, že mohu za rok 3,5 dne v klidu číst, nebo luštit křížovky, nebo kecat se slečnama - není to promrhaný čas
Klub přátel lokálek, o.s.
http://www.klub-pratel-lokalek.cz/
Zdenek102
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 216
Registrován: 2-2011

Odesláno Středa, 18. ledna 2012 - 23:29:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

malý bobši:
Jak vidím tak jste vůbec nepochopil o čem tu píšu a snažím se vám tu něco vysvětilit (i s Išou.)
Vzhledem k tomu, že se stojí už Z DUBŃAN tak být vámi těc 15 minut rýchle smáznu. Vždyť mějte rozum. Opravdu se mě tu nesnažte přesvědčit o něčem, co je totální kravina.
Počítat umíte, napsal jsem že v minulosti bylo vypravováno 14 spoju, vnásobte to 45 krát a dojde k vám cifra, z které se vám hlava zatočí (jen pro pořádek dává to 630 lidí.)
A hádejte jak by zareagovalo IDSJMK. Poslali by autobus v inkriminovaném čase v uplně stejné stopě a v uplně stejný čas, takže by se autobusy předjížděly, abyl by v tom jedině bordel, protože IDSJMK NEsnáší Expresní spoje.
Musíte mě omluvit, ale už musím jít opravdu pryč, a nehodlám se tu zdržovat přesvědčováním člověka, který si tvrdošíjně stojí na svém, ikdyž tudy nejezdí, tu nebydlí, tuším že skkoro nikdy tu nebyl.
Mmch. 3/4 obyvatelstva vám radši sednou do vlaku než aby se tlačili v SORu C10.5 v 76 lidech.
Navíc když si toho NEbyli schopní páni z Kordisu všimnout za 3 léta, tak si toho těžko všimnou teď.
(A že tam těch připomínek nešlo málo..)
Kyjovská C9546C - nejhezčí C954 na celé moravě. Bohužel řidič, který si sní dal tolik práce (vylepil pruhy [-které zase jiný „blbý řidič“ ze zadu odlepil], dal koberečky , zelené diody a udržoval ji v bezvadném stavu) už s ní nejezdí a ostatní řidiči tuhle Kyjovskou perlu vesele dál huntují v strašně nízkých otáčkách a neobtěžují se ani za uherský rok umýt okna....http://seznam-autobusu.cz/vuz/454
Pavlík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1784
Registrován: 5-2005

Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2012 - 01:17:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To se vám zdá málo?

Abyste se neposr... Ale chápu, že je dnešní doba zbytečně uspěchaná.

Nikky č. příspěvku 526:
Zderadíček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 414
Registrován: 4-2007

Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2012 - 07:00:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A co na to řidiči, řídící přetížené busy?
Jinak: je potřeba mít alespoň jedno volební období v regionu poslance v parlamentu, který ZÁSADNĚ jezdí veřejnou dopravou, a uvidíte, jak vyšperkovaný jízdní řád budete mít.
Ferdinandka přežije!
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2326
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2012 - 07:18:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z Dubňan do Kyjova se nedojíždělo vlakem co je v provozu bus linka, takže to číslo 6 700 obyvatel bych tu ani nezmiňoval.
Ten kdo zná Dubňany tak ví,docházková vzdálenost na vlak byla dobrá jen pro těch pár baráků okolo.
Mařin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2975
Registrován: 11-2006

Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2012 - 07:46:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

já, když jedu 15 min tramvají, tak si ve špičce taky nesednu - Vy to máte do Kyjova delší?
A to si myslíš že všichni dojíždí do Kyjova? Svýho času jsem půl roku dojížděl busem do Brna než jsem se nasral a koupil si auto.
1. Vstávat 5:15 a v práci být 7:20, a naopak končit 16:30 a doma 18:15? žádná výhra.
2. Ačkoliv všichni busošotouši slintají nad BORS a jejich dlouhýma busama, nechci počítat kolikrát jsem z Čejče stál...
3. Minimum prostoru, o pohodlí nemluvě (II/380 je v příšerným stavu), absence WC, a občas i strach z toho jak se ne příliš zodpovědný šofér řítí s minimálně 10 tunovým kolosem rychlostí přes 110 Km/h...
Petice na záchranu tratě Mutěnice - Kyjov
Martink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 475
Registrován: 11-2004
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2012 - 09:47:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Malý bobeš: "čas jsou peníze" - to je právě to, co pomalu přestává platit. Ta léta brblání jednotlivců na "uspěchanou dobu" se zákonitě jednou musí projevit na změně chování celé společnosti. Zdá se, že lidé už nejen slovně začínají vyznávat jiné hodnoty, než čas a peníze, ale tyto hodnoty, o kterých snívali třeba o Vánocích, uvádějí do praktického života.

Můžeme se, my starší, jen divit argumentu teenagera "...jedu vlakem místo souběžný busem, protože železniční doprava je ekologická"? Vždyť co my jsme věděli o ekologii, o trvale udržitelném rozvoji, o kvalitě života, když jsme uchopovali svět?
Vyrůstá tu generace, která bude vyznávat jiné hodnoty. A oni tuší, že BUDOU MUSET vyznávat jiné hodnoty - a tak se podle toho chovají. A já jim chci k tomuto způsobu myšlení předat to, co jsem sám nevytvořil, ale dostal od generace mých praprarodičů. Proto tu jsem na světě.

Nikkiho příspěvek 526 je trefný. Moci si sednout na "čtyřce" proti sobě a povídat si je jeden z argumentů, který ze žádných IDOSů nevyčteme. Moct se projít k sousednímu okénku, natáhnout si nohy, odskoit si, pohovořit s průvodčím, usnout za kabátem, bez stresu z přecpané silnice koukat na malebnost krajiny, zamávat výhybkáři na stavědle... Prostě vlak je socializační fenomén.
Jestli nám v životě něco chybí, tak to NEJSOU peníze, ale právě tyhle fenomény příjemného společného sdílení prostoru.

Vždyť vy to jako člověk "od fochu" znáte moc dobře, že vlaky člověku přináší i jiné, než čistě přepravní hodnoty. Přináší je jednotlivci i celé společnosti. Zatím tyto hodnoty chápou jednotlivci - a důrazně podotýkám - nemluvím o teď šotouších, ale o normálních lidech :-)
Ale bude dobře, když tyto hodnoty postupně pochopí i politici a šíbři s financemi.

A já si prostě těch pár korun oproti busu rád připlatím, rád si počkám, až výpravčí odmávne odjezd, rád si přečtu konížku. A těch pár korun? Je to stejné, jako bych si dal deci piva - a to už třeba jen ten rozhovor se slečnou je určitě za víc, že Nikki?
Spolek pro veřejnou dopravu na jihozápadní Moravě
Mařin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2976
Registrován: 11-2006

Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2012 - 10:17:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Moci si sednout na "čtyřce" proti sobě a povídat si je jeden z argumentů, který ze žádných IDOSů nevyčteme. Moct se projít k sousednímu okénku, natáhnout si nohy, odskoit si, pohovořit s průvodčím, usnout za kabátem, bez stresu z přecpané silnice koukat na malebnost krajiny, zamávat výhybkáři na stavědle...

A to je přesně to proč každý červenec sbalím spacák, pár věcí do báglu a vyrazím s týdenní jízdenkou pryč. Letos mi to bohužel ČD u nás neumožní...
Petice na záchranu tratě Mutěnice - Kyjov
Chio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 980
Registrován: 12-2008

Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2012 - 10:42:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Moci si sednout na "čtyřce" proti sobě a povídat si je jeden z argumentů, který ze žádných IDOSů nevyčteme.
Jelikož KPL protežuje šukafony jakožto nejlepší vozidlo pro lokálky, tak nahraďte slovo "čtyřka" slovem "šestka".
Říkají o mně, že jsem pesimista. Já se obávám, že jsem spíš realista.

Vrůtky/Vrútky; Jablůnkov/Jablunkov;
Nikki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 528
Registrován: 3-2010

Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2012 - 10:50:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chio: neprotěžujeme, jen jsme řekli a pokusili se zdůvodnit, proč šukafony BOHUŽEL nemají adekvátní náhradu. Nicméně tento názor nemáme sami - viz str. 45 http://www.ceskedrahy.cz/assets/tiskove-centrum/magaziny-a-period ika/cd-pro-vas/cd_1web_new.pdf
Klub přátel lokálek, o.s.
http://www.klub-pratel-lokalek.cz/
Pene
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 482
Registrován: 8-2009
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2012 - 10:56:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chio: nahraďte slovo "čtyřka" slovem "šestka"
"šestka" je pouze na jedné straně. Na druhé straně ponechte slovo "čtyřka" .

(Příspěvek byl editován uživatelem Pene.)
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2567
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2012 - 11:01:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martink: Ano, krásně jsi to napsal jako vždy. Ono to opravdu platí a funguje. Loni v létě dělal na našich vlacích jeden moc chytrý človíček takové psychologicko - marketingové průzkumy a v podstatě toto mu tam vyšlo totéž. Jenže to ekonomisti nikdy nepochopí.
Mimochodem já třeba jedu raději někam pomaleji, ale se zárukou, že mohu během cesty pracovat, než být sice někde za hodinu, ale nemít možnost se věnovat čemukoli jinému, jak cestě.
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
To se pak sevře v krku, když ukáže třeba na Tebe... A pak "Chraňte naše duše!", často zaznívá do nebe... - Daniel Landa
Nejdřív přicházejí úsměvy, potom lži. Poslední je střelba. – Roland Deschain z Gileadu
Sněžník
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 6-2011
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2012 - 11:43:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Malý Bobeš: Hezky jste napsal, že čas jsou peníze. Ale ne všude se tím řídí. V takovém Pardubickém kraji po optimalizaci například na Svitavsku došlo i k dvojnásobnému prodloužení jízdní doby. A aby cestující nezlenivěli, tak je leckde čekají pěší pochody z busu na vlak a zpět. Holt pokrok.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2630
Registrován: 5-2003

Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2012 - 11:49:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já jsem fakt asi hloupý, ale proč by musel 15 minut stát v autobuse, když mohl 20 minut sedět ve vlaku a pár minut dojít?
Nekonečná nabídka míst k sezení je fyzikální vlastností vlaku?
Navíc, pokud by o ten vlak byl skutečně zájem, tak tenhle argument jaksi padá...
Genetičtí inženýři lámou její kód, po Praze se o nich šíří,že jezdí tramvají, strkají hlavy pod vodovod a pak i oni nakonec podléhají. (Pavel Dobeš - Něco o lásce)

Garry Poker - příhody karbanického učně:-)
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2327
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2012 - 11:55:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mařín:Vy tvrdíte, že Bors nemá zapojený na 15m "omezovače"?
Já si ničeho takovýho nevšiml,každopádně je to dost závažné obvinění.
Překročení "100ky" se dá koncekonců zpětně zjistit.
Mařin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2977
Registrován: 11-2006

Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2012 - 12:49:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zzz: Ano troufám si to říct. Zejména na těch dlouhých busech Iveco jsem častokrát viděl že při jízdě z kopce dává volič automatu do polohy N, a i na Scaniích to dělají. A v tom případě omezovač neplní svou funkci nemýlím-li se... Do té doby jsem byl přesvědčený že na automatu vyřadit za jízdy nelze.
Petice na záchranu tratě Mutěnice - Kyjov
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2328
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2012 - 13:14:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já měl s Borsem na 109ce spíš problém, že se až moc vlekl.
Jízdí řád je zbytečně natáhlej aby byl pro lidi z Hodonína co nejodpudivější a nechtěli přejít z vlaku na bus.
Z toho samýho důvodu jezdí 106 přes Želetice a Nenkovice, což nejednoho cestujícího přimělo použít IGK místo VD.
Tchytil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 396
Registrován: 10-2009
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2012 - 15:01:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doupov. Je zde i pár fotek nádraží a dokonce si prý zahrálo v roce 1966 ve filmu...

http://www.pamatkyaprirodakarlovarska.cz/doupov-duppau/
Mařin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2979
Registrován: 11-2006

Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2012 - 15:01:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zzz: Stávalo se to na ranních spojích do Brna kdy bus stával dlouho na zastávkách - zpoždění. Odpolední spoje byly vyslovený couráky, ale někteří šoféři si rychlejší jízdou dělali náskok na cigáro v Kloboukách kde byl někdy až desetiminutový pobyt. Linka 106 to je tragédie, jistě by to šlo vymyslet jinak..
Petice na záchranu tratě Mutěnice - Kyjov
Tchytil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 397
Registrován: 10-2009
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2012 - 15:02:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a ještě
http://www.zanikleobce.cz/index.php?obec=14
Němec_z_ova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1849
Registrován: 4-2009

Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2012 - 15:43:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

žst. Doupov od 3:58
Policie má na práci důležitější úkoly, než kompletaci osob Praha - České Budějovice.

Už nikdy nezapomenu na Boblicka!!!
Tchytil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 398
Registrován: 10-2009
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2012 - 19:04:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mapa kolejiště Doupova by nebyla? A jak dnes končí ta trať? Jsou aktuální fotky z Rohozce a konce tratě za městem?
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3383
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2012 - 20:56:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Můžeme se, my starší, jen divit argumentu teenagera "...jedu vlakem místo souběžný busem, protože železniční doprava je ekologická"? Vždyť co my jsme věděli o ekologii, o trvale udržitelném rozvoji, o kvalitě života, když jsme uchopovali svět?
Vyrůstá tu generace, která bude vyznávat jiné hodnoty. A oni tuší, že BUDOU MUSET vyznávat jiné hodnoty - a tak se podle toho chovají. A já jim chci k tomuto způsobu myšlení předat to, co jsem sám nevytvořil, ale dostal od generace mých praprarodičů. Proto tu jsem na světě.

Nikkiho příspěvek 526 je trefný. Moci si sednout na "čtyřce" proti sobě a povídat si je jeden z argumentů, který ze žádných IDOSů nevyčteme. Moct se projít k sousednímu okénku, natáhnout si nohy, odskoit si, pohovořit s průvodčím, usnout za kabátem, bez stresu z přecpané silnice koukat na malebnost krajiny, zamávat výhybkáři na stavědle... Prostě vlak je socializační fenomén.
Jestli nám v životě něco chybí, tak to NEJSOU peníze, ale právě tyhle fenomény příjemného společného sdílení prostoru.


Čte se to hezky a jistě máš pravdu v tom, že priority společnosti se časem do jisté míry mění. Leč obávám se, že pro podstatnou část cestující veřejnosti je rozhodující čas strávený na cestě. Proč? Protože pokud budou finanční náklady na jednotku pracujícího člověka vysoce překračovat náklady na kilometr jízdy služebního či soukromého automobilů, nemá tahle teorie větší naději na praktický úspěch. Já nepotřebuji během cesty pracovat, já jsem dostal za úkol něco vyřídit v cíli cesty.
Bezdružická lokálka
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7866
Registrován: 8-2004

Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2012 - 21:26:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T_m:
Loni v létě dělal na našich vlacích jeden moc chytrý človíček takové psychologicko - marketingové průzkumy a v podstatě toto mu tam vyšlo totéž.
Pokud je dělal jen ve vašich vlacích, tak asi moc chytrý nebyl.

Martink:
protože železniční doprava je ekologická
Zvlášť v případě 810 opravdu pěkná pohádka.
Moct se projít k sousednímu okénku, natáhnout si nohy, odskoit si, pohovořit s průvodčím, usnout za kabátem, bez stresu z přecpané silnice koukat na malebnost krajiny, zamávat výhybkáři na stavědle
Část z těch činností jistě mohu činit i v autobuse, část nelze čekat, že by trvala moc dlouho - leckde neplatí už teď (výhybkáři, průvodčí) a část si na kratších cestách i odpustím (WC) - tedy pokud nejedu zrovna z hospody.

Zdenek102:
Pokud má člověk hlavu na krku, tak nic počítat nepotřebuje. Docházková vzdálenost v Dubňenech do PŘILEHLEJŠÍ části obce je minimálně 15 minut, ve Svatobořicích je to jen na hlavní silnici 10 minut. Pro naprostou většinu lidí z těchto obcí naprosto nepoužitelné. Zbývají pouze cestující mezi Hodonínem a Kyjovem - courákový autobus jede 40 minut, vlak v nejlepším případě nějakých 38. Autobus mi ale jede ve špičce 3x-4x za hodinu, vlak vícekrát jak jednou neprojede. Autobus nemá problém jet minimálně na jedné straně jako přípoj k dálkovým vlakům, vlak má jedinou myslitelnou trasu bez přípojů jak v Hodoníně, tak v Kyjově.
Sám jste ve svých příspěvcích potvdil, že autobusy využívané jsou, takže jediný problém, který spatřuji je absence špičkových zrychlených spojů (autobusových).
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Zdenek102
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 217
Registrován: 2-2011

Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2012 - 22:34:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch:
Víte, vy jste si vycucal, to co se vám hodilo, to že jsem sem prezentoval bývalé JŘ z doby, kdy na 257 již 2 léta nebyla objednána doprava ste moc nepochopil.
Například ve Svatobořicích není docházka na BUS z paneláků 10 minut ale 15 minut, ale 3-4 minut je to k vlaku, a to je už hodně velký rozdíl na to sednout si radši do . Část dubňan Jarohněvice je obloužena naprosto mizerně. Dál sem zde prezentoval návrh, jak upravit 257 tak, aby byla použitelná i pro obyvatele „spodních dubňan“, kteří mají sice výborné spojení do Hodonína, ale do Kyjova nic a když už tak s přestupem a za 35 minut, což je další důvod k .
I vlaky z GVD 1981/2 byly schopny ujet trasu Kyjov > Mutěnice -> Hodonín za 31 minut.
K těm autobusům, je nutno dodat, že vždycky jen ten 1x jde plný a zbytek jede poloprázdný, kdo nezná - neví.
Cestujících mezi Kyjovem a Hodonínem je právě velice moc ale opět platí: kdo nezná - neví.
A tyhle přímé, rychlé autobusy, tu NIKDY NEbudou! (opět kdo nežije v JMK platí k němu opět tohle: kdo nezná - neví.)
Kyjovská C9546C - nejhezčí C954 na celé moravě. Bohužel řidič, který si sní dal tolik práce (vylepil pruhy [-které zase jiný „blbý řidič“ ze zadu odlepil], dal koberečky , zelené diody a udržoval ji v bezvadném stavu) už s ní nejezdí a ostatní řidiči tuhle Kyjovskou perlu vesele dál huntují v strašně nízkých otáčkách a neobtěžují se ani za uherský rok umýt okna....http://seznam-autobusu.cz/vuz/454
Soooc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 268
Registrován: 7-2009
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2012 - 22:59:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: A provázanost busu s dálkovými vlaky je taková, že pokud je na trase moc cestujících, tak vlak zdařile ujíždí v dál a cestující z busu mohou poznávat kouzlo nádraží. A přístě už pojedou autem.

A kdyby náhodou chtěl být někdo turista a jet nedejbože s kolem, tak si může trhnout.
Martink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 478
Registrován: 11-2004
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2012 - 23:40:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M_k: Žijeme tak a můžeme žít i jinak. Stačí si říct, že ono se to beze mne v cíli cesty nepodělá. Naštěstí ten svět není nalinkovaný jen jedním směrem, ale má spousty jiných řešení.
Myslím, že je naším neštěstím si myslet, že se vše točí kolem naší včasné přítomnosti někde.
Zkuste se na pár okamžiků zastavit - až budete v tom největším časovém stresu, pohleďte vzhůru a řekněte si, jak krásné je to, že dýcháte. A pak běžte pomalým krokem na vlak. Když ho nestihnete, tak určitě (aspoň ještě nějaký čas) pojede další. :-)

Hroch: O 810 řeč nešla, protože to není podstatné. Ekologie nejsou jen normy výfukových zplodin, ale je to celkový postoj k životu ve společné domácnosti, které říkáme Země.
Je to neustálé rozvažování o tom, kolik toho nezbytně (s)potřebuju, kolik toho zbytečně vyhodím, kolik zbytečných investic stojí prostá režie mého žití.
Co znamená částka 25(?) milónů za rekonstrukci dvou 810 do jedné dvouvozové Regionovy? Proč musí být postavena zastávka Bohušice za 7 milónů, když by stačilo - přeženu - dát bagristovi Pepovi na pivo, aby trošku hrábnul do náspu a na to položil tři panely tak, aby bylo u čeho zastavit?
Možná si někteří ťukáte na čelo, že přece norma ta a ta a že Brusel to a to a že SZDC říkala, že jedina Skanska to dovede... :-)
Toto rozvažování je taky ekologie. Krize je totiž odrazem toho, že jsme si život udělali zbytečně složitý a na jeho režii spotřebujeme mnohem víc, než si můžeme dovolit - a to vskutku nemám na mysli spotřebu 810 na nějaké lokálce, ale mám na mysli ty milióny kubíku betonu vylité do krajiny. To jsou naše pyramidy po kterých kamiony převáží žiletky z Bulharska do Hamburku a nazpět holicí strojky do Rumunska.

Ano, beru, že toto nejsou myšlenky na zítra - ale na pozítří určitě. A zatraceně takové myšlení chybí tam, kde by bylo potřeba nejvíc - u politické reprezentace.
Abych aspoň jednu praktickou věc dal do placu - kolik myslíte, že bude stát litr pohonných hmot příští rok touhle dobou?
Ještě přijde čas, kdy lidi budou trhat asfalt ze silnice, aby se u nečeho na zimu ohřáli...

Ale než to přijde, tak s vámi, Hrochu, klidně i do té hospody půjdu a pak si společně v dobrém rozmaru a shodě ulevíme na podlahu nějakého linkového autobusu
Spolek pro veřejnou dopravu na jihozápadní Moravě
Nikki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 529
Registrován: 3-2010

Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2012 - 23:47:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pro Mužika a Pavla Reisera - o návrhu dosud nebylo rozhodnuto. Abyste si nemysleli, že neplním sliby
Klub přátel lokálek, o.s.
http://www.klub-pratel-lokalek.cz/
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2329
Registrován: 12-2004
Odesláno Pátek, 20. ledna 2012 - 06:33:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdenda102:
http://kordis.cz/jrady/662.pdf
Nechápu, ke které nejbližší zastávce se musí jít 15min.?
Od vlakáču určitě.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3384
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 20. ledna 2012 - 08:49:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Žijeme tak a můžeme žít i jinak. Stačí si říct, že ono se to beze mne v cíli cesty nepodělá. Naštěstí ten svět není nalinkovaný jen jedním směrem, ale má spousty jiných řešení.
Myslím, že je naším neštěstím si myslet, že se vše točí kolem naší včasné přítomnosti někde.
Zkuste se na pár okamžiků zastavit - až budete v tom největším časovém stresu, pohleďte vzhůru a řekněte si, jak krásné je to, že dýcháte. A pak běžte pomalým krokem na vlak. Když ho nestihnete, tak určitě (aspoň ještě nějaký čas) pojede další. :-)


Odcituj tohle svýmu šéfovi v práci a pak nám sem přijď říci, jak velkým obloukem si z té kanceláře letěl. Pak jdi domů a řekni manželce, že za babičkou pojedete vlakem i s malým prckem a hromadou krámů co se k tomu tahají....a poletíš dalším obloukem!!!
Bezdružická lokálka
Martink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 480
Registrován: 11-2004
Odesláno Pátek, 20. ledna 2012 - 09:52:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M_k: Co ty víš o trajektorii oblouků mého života, že se tomu tak chechtáš? Víš - říka se - podle sebe soudím tebe. No a já se tedy na základě svých zkušeností domnívám, že i ty máš šéfa, který je pohodový člověk a manželku, která navrhuje, ať radši s dětmi jedeme za babičkou vlakem. Že sis v životě vybral stejně tak dobře jako já.
A obráceně - není to náhodou tak, že mluvíš o SVÉM šéfovi a SVÉ manželce?

Ale tyhle osobní diskuze sem nepatří. Snad je z mých příspěvků dostatečně jasné, že jde o to, abychom měli vždy šanci si vybrat nejenom dobrou ženu a dobrého šéfa, ale i ostatní parametry žití - třeba způsob dopravy, o které jsem přesvědčen, že je civilizaci prospěšnější. Jde totiž o to, aby člověk při své individuální starosti o své korýtko měl vždy na pozadí svého konání na mysli i prospěch celku, byť by se jednalo o ideál, kterému se celý život bude jen přibližovat.
Jistě, nejsme mravenci, kteří svými těly ve prospěch celku budují mosty. Ale troufám si tvrdit, že mravenci nás přežijou.
Mohli bychom chodit jen pěšky, ale mně se zdá železnice právě tím dobrým kompromisem - mezi tím, že se musím někam dostat a nějaké zboží někam přepravit a tím, kolik nás to všechno bude stát a jak dlouho tuhle svoji civilizaci konzumu udržíme v chodu.

Proto by těch zrušených tratí mělo být co nejméně - kvůli zachování naší možnosti se svobodně rozhodnout (teď nemluvím o šéfovi ani o manželce).
Spolek pro veřejnou dopravu na jihozápadní Moravě
Vandrák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.18.158
Odesláno Pátek, 20. ledna 2012 - 12:02:56    Odkaz na tento příspěvek  

Kdo říká, že nikdy rychlé autobusy nebudou? Věřím, že současný koordinátor, který všude preferuje v JMK tlačení cestujících do vlaků i z přímých a zavedených bus linek. Vzhledem k ceně za km u vlaku a busu to nebude mít moc dlouhého trvání. Integrované systémy všude ve státě prodloužily průměrnou dobu cestování na shodné trase o 14% a navíc vedly po odečtení inflace k cca 22% zdražení VHD.
Jediné, co může tento stav zvrátit je omezení integrovaných systémů pouze na nejbližší okolí měst nad 50000 obyvatel a naprosté uvolnění trhu VHD (jak vlaky, tak busy) konkurenčnímu prostředí. Pak nebude proč "zachraňovat" lokálky ani hlavní tratě. Buď se najde komerční subjekt, jdoucí na trh se svojí kůží (včetně nějakého toho dosypu, kde stát, kraj či obec uzná vyhlásit výběrko na ZVS). Ale zamezí se šílenostem, kdy pár jedinců řve, dělá obstrukce, že chce něco za veřejné peníze. Prostě nic takového nebude. Jen s vlastní kůží na trh. Pak třeba řev přejde a dojde buď k dobrému podnikatelskému záměru, nebo ke stažení vocasu.
Je na tom něco k nepochopení?
Zdenek102
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 218
Registrován: 2-2011

Odesláno Pátek, 20. ledna 2012 - 13:38:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zzz:
Proč na mě reagujete Jízdním řádem linky 662? Já ho moc dobře znám. Vy myslíte že nabídka 3! spojů které zajíždějí k žel st. je dostačující? To není nabídka ale provokace. A jestli vás to netrklo, tak lidí z téhle části obce necestují jen 2x směr Čejč v 5:45 a 7:15, oni potřebují i nějaký ranní návoz do Kyjova, který nám zajišťuje BUS v 14:11.. A do/z Hodonína vůbec nic. Parádní spojení, co? Proto těch 10-15 minut chůze, a proto skoro všichni jezdí .

Vandrák:
Teď jste popsal, do jakých sraček se dostala ČR se vzorem západní evropy (s východní evroppou to nebylo vůbec lepší), ale zlatá střední že?
K rychlým busům, jenže těch busů je potřeba teď hned, nebo vlak! Vy si myslíte že vám před nespokojenými lidmi bude stačit argumet, „Ony ty rychlé busy někdy budou“.. Ne to vám stačit nebude. Stejně tak nechápu proč KORDIS vyhazuje prachy za 106? dyť aby měli Drážůvky, Stavěšice, Nenkovice a Želetice ve špičce spojení s Brnem v pul hodině? On když courák BUS tak pořádně. Proč neobjíždí 1 vrstva busů i Uhřice a Násedlovice(vynechávala by Žarošice, Archlebov)? 2 Vrstva by mohla být přímá, rychlá, (Myslím tím pro obyvatel Žarošic, Archlebova, Ždánic) která by jela z Brna přes Archlebov přímo do Ždánic/Sobůlek. Na 1 vrstvu by navazovaly autobusy v Silničné směr Ždánice. Víte on to tu celé na celé moravě dok**vil takt, třeba na 663 si můžem ukázat jek je nevhodný. Na 2 Vrstvu autobusy v Silničné směr Uhřice, Násedlovice, Želetice, Nenkovice, Kyjov. Tychle 2 vrstvy linek by mohly jezdit po sobě ve špičce 40-45 minut.
Kyjovská C9546C - nejhezčí C954 na celé moravě. Bohužel řidič, který si sní dal tolik práce (vylepil pruhy [-které zase jiný „blbý řidič“ ze zadu odlepil], dal koberečky , zelené diody a udržoval ji v bezvadném stavu) už s ní nejezdí a ostatní řidiči tuhle Kyjovskou perlu vesele dál huntují v strašně nízkých otáčkách a neobtěžují se ani za uherský rok umýt okna....http://seznam-autobusu.cz/vuz/454
Nostalgia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 266
Registrován: 6-2010
Odesláno Pátek, 20. ledna 2012 - 13:51:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vzhledem k ceně za km u vlaku a busu to nebude mít moc dlouhého trvání.

Ve skutečnosti jsou náklady na vlak mnohem nižší. Řídíme-li se ale podle úředníků, je to pravda.

Integrované systémy všude ve státě prodloužily průměrnou dobu cestování na shodné trase o 14% a navíc vedly po odečtení inflace k cca 22% zdražení VHD.

Jeďte do Německa - tam IDS kupodivu funguje a lidi to využívají!

Jediné, co může tento stav zvrátit je omezení integrovaných systémů pouze na nejbližší okolí měst nad 50000 obyvatel a naprosté uvolnění trhu VHD (jak vlaky, tak busy) konkurenčnímu prostředí.

Ve Velké Británii se železnice totálně rozložila.

Pak nebude proč "zachraňovat" lokálky ani hlavní tratě.

To je pravda.

Buď se najde komerční subjekt, jdoucí na trh se svojí kůží (včetně nějakého toho dosypu, kde stát, kraj či obec uzná vyhlásit výběrko na ZVS).

Uveďte příklady. Obávám se, že komerční subjekty (mimo KŽC a jiných, které se přímo specializují na záchranu drah) nebudou chtít do lokálek investovat.

Ale zamezí se šílenostem, kdy pár jedinců řve, dělá obstrukce, že chce něco za veřejné peníze. Prostě nic takového nebude. Jen s vlastní kůží na trh.

Některé nápady občanských sdružení a podobných organizací náhodou bývají dobré a je zlé je automaticky zamítat. To bychom zrušili tramvaj mezi Mostem a Litvínovem, ta žije jen proto, že lidi tím chtějí jezdit a města ji dosypávají, protože kraj dává peníze na konkurenční vlak. A jak by se zaměstnanci Chemopetrolu dostali do továrny? Autem? To ještě tak zhorší tamní životní prostředí.

Pak třeba řev přejde a dojde buď k dobrému podnikatelskému záměru, nebo ke stažení vocasu.

To je asi podnikatelský záměr ala cigán - rozprodat koleje, že?

Omlouvám se, že jsem se takhle rozepsal, ale větší blábol než Vandrákův příspěvek jsem nečetl.

(Příspěvek byl editován uživatelem Nostalgia.)
Sláva Václavu Knopovi!
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2841
Registrován: 9-2004

Odesláno Pátek, 20. ledna 2012 - 14:11:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ve Velké Británii se železnice totálně rozložila.


Doporučuju zrušit předplatné Železničáře a za uštřené peníze se tam jet podívat, na ten rozklad..

Zdeněk102: OK, ale na řešení těchto problémů stačí reorganizovat busy, což se dá udělat "od zítra" za minimum peněz, potřebuje to jen vůli, nikoliv železniční trať.
Zdenek102
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 219
Registrován: 2-2011

Odesláno Pátek, 20. ledna 2012 - 14:32:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kubrt:
Jo? V ypracujete na KORDISu? (Pokud ano, tak si na sebe vztáhněte ty nejsprostší slova které znáte a na své spolupracovníky taky, protože to co tu vyvedli se jejich příchodem nemá obdoby.) To se těším od zítra na nové JŘ, tím že pošlete k železniční stanici víc busů, budete mít delší jídzní doby, (ať už 662,663) a bude to vést poslední velké zbytky lidí co jezdí busem k použití auta, na to bacha, a až budete upravovat JŘ tak to dělejte velmi citlivě.! (už se těším na ty nepřípoje.)
Mmch. Už vidím, jak KORDIS navrhuje schvaluje BUS v 7:05 Z Kyjova do Hodonína a naopak s JD 25 minut se zastávkami v Mistříně a v Dubňanech.
Kyjovská C9546C - nejhezčí C954 na celé moravě. Bohužel řidič, který si sní dal tolik práce (vylepil pruhy [-které zase jiný „blbý řidič“ ze zadu odlepil], dal koberečky , zelené diody a udržoval ji v bezvadném stavu) už s ní nejezdí a ostatní řidiči tuhle Kyjovskou perlu vesele dál huntují v strašně nízkých otáčkách a neobtěžují se ani za uherský rok umýt okna....http://seznam-autobusu.cz/vuz/454
22Michal
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.123.3
Odesláno Pátek, 20. ledna 2012 - 14:41:18    Odkaz na tento příspěvek  

Železnice ve Velké Británii- já myslím, že by se měly oddělit dva pojmy:
1.Dopravci- tam si myslím, že je vidět hodně veliký posun kupředu, i když dost vykoupený zvýšením jízdného.
2.Správce infrastruktury- tam bychom našli dost průserů, pramenících z toho, že soukromé firmy, které začali dělat správce, brali údržbu jako nechtěnou Popelku, nějaké průsery tam vidět byly. Ono touha po co největším zisku se občas pere se zodpovědnou prací. Pokud se nemýlím, tak infrastruktura byla nějakým způsobem opět převedena pod stát.
Kéž by se naše hlavy pomazané dokázaly poučit z cizích chyb...
Nostalgia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 267
Registrován: 6-2010
Odesláno Pátek, 20. ledna 2012 - 15:13:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kubrt: Já Železničáře neodebírám. Myslel jsem totéž, co říká 22Michal.
Sláva Václavu Knopovi!
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3386
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 20. ledna 2012 - 15:43:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co ty víš o trajektorii oblouků mého života, že se tomu tak chechtáš? Víš - říka se - podle sebe soudím tebe. No a já se tedy na základě svých zkušeností domnívám, že i ty máš šéfa, který je pohodový člověk a manželku, která navrhuje, ať radši s dětmi jedeme za babičkou vlakem. Že sis v životě vybral stejně tak dobře jako já.
A obráceně - není to náhodou tak, že mluvíš o SVÉM šéfovi a SVÉ manželce?


Pokud jsi měl na obojí v životě štěstí, tak to gratuluji. Podle sebe, soudím jiné. Ano, něco na tom je. Otázkou zůstává, proč tedy pohodové vlaky dnes zajišťují mnohem menší část dopravy než IAD. A proč jsem čím dál více za většího exota ve svém okolí, když jedu někam vlakem/autobusem? Že by všichni měli zlé šéfy??
Bezdružická lokálka
Martink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 483
Registrován: 11-2004
Odesláno Pátek, 20. ledna 2012 - 16:21:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M_k: Ano, možná je skutečně na světě víc zlých šéfů, než před lety :-) Ale spíš to bude tak, že si některé podstatné věci mezi lidmi nemáme ani čas uvědomit. I třeba to vlastní štěstí. Nemáme čas být spolu - v práci i doma...

Je taková doba, která směřuje jednotlivce k individualismu, neboť kolektivismus byl zdiskreditován. Jestli se opět vrátí důraz na společně žití v nějaké rozumnější podobě a s ním i opět preference hromadné dopravy před IAD netuším. Ale přál bych si, aby železnice, jako rozumná infrastrukutura pro veřejnou dopravu tohle šílenství individualismu přečkala.

Zatím je to tak, že Vandrák (viz výše) a jemu podobní rezolutně prohlašují, že veřejný prostor nechtějí - respektive jej chtějí zlikvidovat. Každý za své a pěkně každý se svou kůží na trh! No, až jednou nebude Vandrák moct stát na svých nohách (podobně jako třeba chudý region), tak ho někdo skopne do kanálu. Taky názor na budoucnost - bohužel přesně v souladu s momentálním směřováním našeho státního zřícení.
Spolek pro veřejnou dopravu na jihozápadní Moravě