K-report
 

Archiv diskuse MHD v Jihlavě do 18. 01. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Autobusy a trolejbusy » MHD v Jihlavě » Archiv diskuse MHD v Jihlavě do 18. 01. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
šotouš123
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 12-2011
Odesláno Sobota, 07. ledna 2012 - 09:29:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je pravda, že zastupitelé v Jihlavě moc dopravně nemyslí. Postavit v centru citypark s podzemním parkovištěm, to je z hlediska dopravy v centru zlej sen. K tomu ještě parkoviště na náměstí.... Ta křižovatka je skutečně přetížena, o tom není sporu a jakékoliv dílčí řešení nebude nikdy ideální. Ale drobná zlepšení se dělat dají. Pominu to, že auta na náměstí a v historickém centru nemají co dělat a kupodivu i toto se již na radnici několikrát diskutovalo. Dřív tu myšlenku nechtěl nikdo ani připustit. Ale zpět ke křižovatce. Alespoň z některých směrů se dají udělat vyhrazené pruhy pro BUS. Například od Znojma. Celý kopec dolů a celý most může být tříproudý tak, jak je to dnes na mostě. Dva pruhy do centra a jeden z centra. Nahoře na větvení Třebíč - Znojmo, může být dávno hlavní od Třebíče. Jezdí zde trolejbusy a navíc po zprovoznění obchvatu je frekvence na Třebíč možná větší. I to je jeden ze způsobů preference MHD. Tam, kde jezdí, bude hlavní silnice, když to jde. A navazovat na tuto křižovatku směrem dolů do centra může vpravo BUS pruh a vlevo ostatní. A cca 15 metrů před křižovatkou se Bus pruh ukončí a mohou do něj přejet ostatní, kteří jedou rovně nebo vpravo. Není to investičně náročné a je to účinné. Stejně jsou řešeny už asi 4 roky některé křižovatky v Mladé Boleslavi a funguje to. Jenže už vidím reakci jihlavských "odborníků". To nejde, něco takového jsme tu nikdy neměli, řidiči by nepochopili, proč se mají zařadit do levého pruhu, když potom na křižovatce jedou vpravo, atd. Výmluvy by jen pršely. Zkrátka podle hesla, je mnohem jednodušší zdůvodňovat, proč by to nešlo, než hledat řešení, jak to udělat, aby to šlo.
Depemje
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 845
Registrován: 8-2009
Odesláno Sobota, 07. ledna 2012 - 09:48:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nemůžeš srovnávat Jihlavu s Ml.Boleslaví. To je nové město. Tř.T.G.Masaryka má 4 pruhy.
Marek_Řezáč
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 262
Registrován: 7-2009
Odesláno Sobota, 07. ledna 2012 - 10:45:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No udělat jízdní pruh na Znojemské by asi nebylo moc šťastné řešení, došlo by tak k tvoření kolon v tomto místě. Souhlasím, že by se přednost klidně mohla přehodit, ale obávám se, že by tím křižovatka přišla o přehlednost. Auta jedoucí od Třebíče mají krásné rozhledové možnosti, což kdyby se přihodila přednost, tak auta ze Znojemské už by takové rozhledové možnosti neměla.
Marek_Řezáč
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 263
Registrován: 7-2009
Odesláno Sobota, 07. ledna 2012 - 11:01:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Depemje: Máte pravdu, Jihlava je staré město a silnice jsou úzké a není kam je dál jak rozšířit. Jihlava již dávno měla mít obchvat udělaný až na II/602 na Brno. Jenže to také není jednoduché. Kdyby byla Jihlava na rovině, je to celkem snadné, ale jsme celkem kopcovité město a je to finančně nákládné. Kdyby byl obchvat hotov, tak se Jihlavě také částečně uleví. Nejhorší bylo udělat Citypark v centru. To prostě nevymysleli dobře. Bereme vše podle západ a přitom, když se člověk podívá třeba jen do Drážďan, tak obchodní centra jsou na okraji města. A v Jihlavě e to prdne do centra, hlavní tah se zúží na velikost silnice na sídlišti. To je přeci nesmyslné a je trestuhodné, že něco takového prošlo. Ale to zde nevyřešíme..to bychom museli na jiná místa.
Martinsvec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 507
Registrován: 7-2009

Odesláno Sobota, 07. ledna 2012 - 11:56:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MŘ: No a proč to prošlo? No protože město si tím nahrabe dalších x miliónů. Znojemská holt není konstruovaná na takový proudy aut. Jenže bohužel není ji kam rozšířit,takže tahleta situace jak už tu bylo psáno výše stejně ve svý podstatě nemá řešení. Auta na náměstí a z náměstí budou jezdit pořád a s tím holt nikdo nic neudělá
Můj VDP

Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2844
Registrován: 6-2005

Odesláno Sobota, 07. ledna 2012 - 12:27:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já teda na pruhu na Znojemské nic špatného nevidím. Stejně se tam teď směrem dolů jede v jednopruhu. Takže pro BUS by se tam vešel. Změnit přednost, zase výhledovost bych tak tragicky neviděl. Vidět je tam dobře, teď co to tam ještě pokáceli.
:::jihlavskymhd.ic.cz...MHD v Jihlavě
:::www.zhta.ic.cz...stránky o.s. Za záchranu historických trolejbusů a autobusů
Marek_Řezáč
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 264
Registrován: 7-2009
Odesláno Sobota, 07. ledna 2012 - 12:46:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myslím, že křižovatka by ztratila přehlednost. Myslím, že zrovna tady není třeba přednost měnit, koloy se tam netvoří. Pokud by se po Znojemské udělal pruh pro Bus, znamenalo by to jeden jízdní pruh nahoru. Odbočovací pruh je tam ale potřeba a nějak kolony se tam netvoří, že by linka A nestíhala od DP na město. Tam bych zrovna nic moc neřešil. Horší je situace z náměstí a po Brněnském mostě a na Hradební kolem Cityparku. Tam by bylo potřeba nějaké řešení.
C 943
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.236.129
Odesláno Sobota, 07. ledna 2012 - 13:05:55    Odkaz na tento příspěvek  

Marek_Řezáč: Prodloužit obchvat k silnic II/602 nic moc nevyřeší. Jakmile by tato silnice byla dokončena, tak by se sice na krátkou dobu ulevilo současným trasám, ale za chvíli by se zase zaplnily IAD. Říká se tomu princip nabídky a poptávky. Když se uvolní současná trasa převedením tranzitu na obchvat, tak tu současnou trasu začnou využívat ti, pro kteří ji dosud nevyužívali z důvodu, že byla přeplněná a za chvíli je situace stejná jako na začátku. Typický příklad je pražská Jižní spojka, která byla před uvedením jižní části pražského okruhu ucpaná tranzitní nákladní dopravou. Jakmile se otevřel obchvat a Jižní spojka se uvolnila, tak ji záhy zaplnily osobní auta a dnes je tam situace podobná té před rokem 2010. A nemusíme chodit tak daleko, stejně to vypadá v Jihlavě na Jiráskově ulice při srovnání let 2003 (před obchvatem) vs. dnes.

Jediné řešení této situace je ve větší propagaci veřejné dopravy, její preferenci, zpoplatnění vjezdů do center měst apod.

To, co se děje v Jihlavě s dopravou nemá cenu komentovat. Město, které plánuje stavět parkovací dům v centru města a odsouvat dobře dostupné autobusové nádraží do země nikoho si takový stav zaslouží. Změnit to mohou jedině voliči, ale pochybuji, že nějaká polit. strana jim nabídne a hlavně vysvětlí nějaké rozumné řešení.
Martinsvec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 508
Registrován: 7-2009

Odesláno Sobota, 07. ledna 2012 - 13:29:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

C 943: No co jsem zaslechl tak ten Parkovací dům nakonec rada města neschválila. A je pravda,že ten Dopravní terminál to bude milionová investice,ale naprosto zbytečná. Jihlava zase není tak velká,aby potřebovala takovýhle multifunkční terminál,kde se sjíždí všecko co má 4 a více kol popřípadě 2 sběrače. Tak jak to je teď to funguje a fungovalo by to klidně dál. Jenže my se holt musíme opičit po Hradci Králové a dalších městech,kde tyhle vejmysly už léta praktikujou tak holt to směřuje tam kam to směřuje.
Můj VDP

Depemje
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 846
Registrován: 8-2009
Odesláno Sobota, 07. ledna 2012 - 20:47:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je vidět, že moc nejezdíte. Zkuste si s kamionem dávat přednost ze Znojma vozidlům z Třebíče. Sedíte vlevo a vidíte vpravo bočním okénkem.
O tom Cityparku musely rozhodovat ženský, toto by normální člověk nevymyslel.

(Příspěvek byl editován uživatelem depemje.)
Marek_Řezáč
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 265
Registrován: 7-2009
Odesláno Sobota, 07. ledna 2012 - 20:54:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Depemje..naprosto souhlasím s Vámi, proto bych přednost nechal tak, jak je..má to svůj logický význam..
C 943
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.236.129
Odesláno Sobota, 07. ledna 2012 - 21:27:53    Odkaz na tento příspěvek  

MartinŠvec: Spíš než opičení bych to viděl tak, že majitel současného AN má s jeho pozemkem jiné úmysly a tak tlačí na pilu.

Jinak máš pravdu parkovací dům se stejně jako trať na HK odsouvá minimálně na rok 2013, v případě tratě spíše do nedohledna (možná, že je to způsobeno její malou cenou, taková přestavba zimního stadionu, parkovací dům apod. jsou investice o úplně jiných cifrách a proto jsou z více hledisek zajímavé...)

Marek Řezáč, Depemje: Tak přednsot Znojmská - Brtnická je bez diskuze, dnešní stav je správný jak z hlediska bezpečnosti, tak z hlediska tkz. psychologické přednosti. Měnit tento stav by mělo smysl jedině v případě, že by byly odbočující trolejbusy nadměrně zdržovány. Znám pár takových příkladů z jiných měst, kde se takto preferuje MHD. Ale současně by to chtělo i patřičnou úpravu křižovatky, kvůli té tkz. psychologické přednosti.
šotouš123
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 12-2011
Odesláno Sobota, 07. ledna 2012 - 21:33:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

C 943: Konečně někdo, kdo ví o čem mluví. Díky za jasné názory. Ovšem na to, že jediná cesta z kolon a ucpaných center je opravdu účinně preferovat MHD, naši zastupitelé hned tak nepřijdou. Základ preference MHD totiž není v tom, že tu a onde se skřípěním zubů uděláme BUS pruh nebo na vybrané křižovatce pustíme trolejbus před auta. Základ preference MHD je v tom, že si odpovědní řeknou ano, chceme udělat vše pro to, aby na našich městských komunikacích vládla tato hierarchie: 1) MHD, 2)pěší, 3)cyklisté a teprve 4)IAD. Pak se teprve možná začne něco viditelně měnit.
Marek_Řezáč
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 266
Registrován: 7-2009
Odesláno Sobota, 07. ledna 2012 - 22:12:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Šotouš: No zase tak bych to neřadil, MHD, pěší, cyklo a IAD. Na druhou stranu jsou lidé, kteří tím autem musí jet, jinak se do práce či na nákup nedostanou. Sám rád jezdím autem, motorismus není zločin a nemůžte udělat to, že MHD bude mít preferenci a ostatní budou stát v kolonách a trpět. To je také špatná cesta. Navíc motorismus dobře krmí státní pokladnu, za tyto peníze se pak budují silnice, chodníky, cyklotrasy. To samé je s kamionovou dopravou, někteří politici tvrdí kamióny na železnici, ale na druhou stranu ví, že tak do státní kasy tečou peníze. Přitom by stát mohl udělat pro veřejnou dopravu různé úlevy v podobě levné nafty, osvobození od různých poplatků atd, ale to nikdy neudělá. Musíme na o koukat i z druhé strany mince..
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3677
Registrován: 6-2005

Odesláno Neděle, 08. ledna 2012 - 00:09:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MŘ: a že třeba ve Švýcarsku řekli ne a kamiony na dráhu. Je pravda, že EU je donutila trochu polevit, ale i tak ukazují, že to jde...
Život je jen o prioritách a dokud budou peníze až na prvním místě...
Makrelu neumeješ.
Marek_Řezáč
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 267
Registrován: 7-2009
Odesláno Neděle, 08. ledna 2012 - 10:59:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jenže se podívej, jakou má Švýcarsko ekonomickou nezávislost a díky čemu. To nemůžeš srovnávat, Švajc je úplně někde jinde.
Marek_Řezáč
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 268
Registrován: 7-2009
Odesláno Neděle, 08. ledna 2012 - 11:07:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Za loňský rok se vybralo díkdy dopravě přes 80 mld korun, to je nezanedbatelná částka ve státním rozpočtu. A bohužel peníze jsou a budou na prvním místě, bez nich to nejde.
319
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1071
Registrován: 2-2005

Odesláno Neděle, 08. ledna 2012 - 11:35:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Taky tam asi tolik všude nekradou a nenabíraj si tam nepřizpůsobivé vyžírky, kteří by tam jen cucali peníze ze státní pokladny. Holt jsme v ČR ...
Jinak co se týká dopravy ve Švýcarsku - luxusní. A je to tam tak, že Veřejná doprava je na 1 místě. Má všude zvýhodněnou přednost před IAD. Což v centrech měst asi není zase tak špatné.
Je to tam plné BUS pruhů a pruhů pro cyklisty. A v historickém centru města tam není vidět ani kolo, kromě zásobování, které ale většinou jezdí jen brzo ráno. Hezký příklad preference MHD jsou také zastávky, přiložil jsem fotku. Nejsou takovéto všude, ale jsou rozšířené. Pak se nemusí řešit, že někdo někoho nepustí ze zastávky. Samozřejmě, že to je na silnicích s klidnějším provozem a mají tam dobře udělané jízdní řády, že se nemusí 2 minuty čekat, až padne čas.
AD Marek_Ř: Také se rád projedu, ale nemusím vyloženě centrem města. Mimo město je to lepší ... ty motoristo

-SIS bus KAROSA B731.00 a Karosa B731.20 a ŠM-11 s automatickou převodovkou PRAGA 2M70
-30.5.2007 - 10 let od ukončení provozu posledního trolejbusu ŠKODA 9TrHT28 ev.č.11, tudíž i posledního trolejbusu typu 9Tr v pravidelném provozu s cestujícími v ČR.

WEB jihlavského OS Za záchranu hist. trolejbusů a autobusů
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2845
Registrován: 6-2005

Odesláno Neděle, 08. ledna 2012 - 11:36:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No jo Máro, ale taky se podívej na to kolik zase teče zpátky do dopravy peněz. A většina zakázek je předražená. Jako ohánět se tím, že se za to vybere tolik a tolik, to pak to tady na tý zemi můžeme do pár let zabalit. Víš jak je výnosný vykácet pralesy, těžit uhlí na místech, kde se ještě netěží...atp.
:::jihlavskymhd.ic.cz...MHD v Jihlavě
:::www.zhta.ic.cz...stránky o.s. Za záchranu historických trolejbusů a autobusů
Marek_Řezáč
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 269
Registrován: 7-2009
Odesláno Pondělí, 09. ledna 2012 - 20:33:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo v Drážďanech je taky MHD paráda a mají krásně udělanou preferenci, ale mají i dobře řešenou dopravní infrastrukturu pro IAD. To jde vše v ruce..nemůžeš řešit jednu věc na úkor toho, že ta druhá tím bude nadměrně trpět. To chce řešit vše dohromady. Ne že udělám preferenci pro MHD a osobní doprava ti ucpe město. To takhle nejde. To chce kompletní řešení, ne na půl, jak se to bohužel dělá. Ale kam se to dotáhlo za těch 22 let si lidi můžou sami, koho si volili, toho mají. Lamentujeme stejně nad něčím, co nezměníme.
Martinsvec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 511
Registrován: 7-2009

Odesláno Pondělí, 09. ledna 2012 - 20:56:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen tak aby tu nebyli zase jen písmenka přidám dnešní závadu na 73. Jaksi vyplivl jak systém ABS tak ASR. Nakonec byl vůz 73 odstaven a nahrazen vozem 86.

Můj VDP

Intouro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 553
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 09. ledna 2012 - 23:12:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, původně jsem ničím přispívat nechtěl, no ale když už tu nemají být ta písmenka ...



Na poslední fotografii jsou zachyceny dvě devítistovkové Karosy Horáckého divadla

->Moje alba na rajče.net<-
->Stránky věnované Jihlavské městské dopravě<-
->Občanské sdružení za záchranu historických trolejbusů a autobusů<-

V Jihlavě se nenudíme
Martinsvec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 512
Registrován: 7-2009

Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 19:58:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Menší report: 72 opět v provozu - dnes A3,61 přesunuta ke staré hale a na její staré místo u dílen postavena 55.
Jo jinak jak se tu nedávno řešili ty evidenční čísla v Solarisech,tak vím určitě,že ty čísla nelepí žádný fanoušek,jak tu tvrdil Eugen. Myslím,že by si některé ty hnusy na triko nikdo nevzal. Tento je tedy zatím "best of" Omluvte kvalitu foceno za jízdy.

A ještě přidám foto té 55. Opět foceno mobilem.

Můj VDP

Intouro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 554
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 20:55:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


->Moje alba na rajče.net<-
->Stránky věnované Jihlavské městské dopravě<-
->Občanské sdružení za záchranu historických trolejbusů a autobusů<-

V Jihlavě se nenudíme
Trolej79
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 6-2010
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2012 - 14:23:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem včera četl na netu,že Tedom končí s plynem,že loni neprodal ani jeden bus.
Depemje
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 847
Registrován: 8-2009
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2012 - 18:26:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

O tom si Sýkorky šeptali(y) už před půl rokem.
Prostě cenou nestačil na konkurenci.
9_tr bude vědět více.

(Příspěvek byl editován uživatelem depemje.)
Martinsvec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 513
Registrován: 7-2009

Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2012 - 19:09:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co se Tedomu týče tak to byla otázka času. A mluvilo se o tom nahlas...nešeptalo se
Jinak dnes bylo slunečno,tak jsme opět vyrazil fotit.Jednu fotku sem přece jen budu mít tu drzost dát. Vůz 332 opouštějící Henčov.No a pak když jela jako linka A,tak jí vypovědělo službu servo,takže vůz zůstal trčet na nádraží. Fotil jsem mobilem,ale foto sem dávat nebudu,protože by se to několika nejmenovanýcm osobám nemuselo zamlouvat.
No a nakonec přidám ještě foto 86. Předem upozorňuji: kritiku sdělujte na skypu nebo jiných komunikačních prostředcích ale ne tady Děkuji.


Můj VDP

Intouro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 555
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2012 - 20:53:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  



->Moje alba na rajče.net<-
->Stránky věnované Jihlavské městské dopravě<-
->Občanské sdružení za záchranu historických trolejbusů a autobusů<-

V Jihlavě se nenudíme
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3679
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2012 - 21:39:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

9 Tr neví více. Jen to, že známého tam lanařili aby šel k nim dělat. Když se ptal po nějakém čase, jestli už ví termín, tak mu narovinu odpověděli, že zaměstnanci bus divize jsou přeškolováni na jiné činnosti a bus divize se uzavírá a konzervuje. ето всё, што я знаю.
Makrelu neumeješ.
TINA
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.226.157
Odesláno Pátek, 13. ledna 2012 - 10:37:39    Odkaz na tento příspěvek  

Od kdy se neda bez SERVA jet? No tak to nebude posilovat Aspon si to nechal proplatit ten delsi konec sluzby
Depemje
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 848
Registrován: 8-2009
Odesláno Pátek, 13. ledna 2012 - 11:02:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen blbec by s tou poruchou serva jel.
A s tím koncem služby? Pro 9_tr: já bych si ten konec služby zkontroloval.
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3680
Registrován: 6-2005

Odesláno Pátek, 13. ledna 2012 - 15:10:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

TINA: řidič je PODŘÍZEN příkazům dispečera ve službě. Pokud se vůz nehýbal, mělo to asi své opodstatnění...

A kde bereš jistotu, že se to bude proplácet? Nevíš kdy byl konec, nevíš nic a děláš ve všem závěry jen z toho, co tu bylo napsáno...

depemeje: není co kontrolovat. Včetně pomoci při úklidu následků to vyšlo tak akorát.
Makrelu neumeješ.
šotouš123
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 12-2011
Odesláno Pátek, 13. ledna 2012 - 15:21:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevím jaká to byla porucha serva, ale jestli prostě jen nešlo, tak se hlásím k blbcům. Holt patřím ještě k té generaci řidičů, která pamatuje doby, kdy se opravdu usilovně všichni snažili, aby pokud to jen trochu jde, každý spoj jel. Takovej dispečer Eda Hájek, kdyby se dozvěděl, že řidič stojí kvůli poruše serva, tak ho nakope s rozběhem do zadní části těla! Ale chápu, nadělali se všude v Jihlavě pidi kruhové objezdy.... Nebo když je nehoda stojí řada trolejbusů za nehodou a nic. Kdysi se přendavalo na protější stopu a jelo. Dnes stačí kouzelné zaklínadlo, že v dnešním provozu by to přeci bylo nebezpečné a stojíme :-) Je to mnohem pohodlnější a bezpečnější. A na úroveň a prestiž MHD každej kálí. (To myslím není sprosté slovo)
Marek_Řezáč
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 270
Registrován: 7-2009
Odesláno Pátek, 13. ledna 2012 - 15:30:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V dnešním provozu bych bez serva taky nejel. Jednou jsem tak musel jet-ne u DP a točit na našich pidi kruháčích a mezi hustým provozem, to byla síla...to co se dalo před 20 lety se dnes prostě nedá. Navíc, pokud by se něco stalo, je jasné, kdo by to odnesl. Takže si myslím, že kdejaké posmívání je zcela zcestné.
někdo
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.47.36
Odesláno Pátek, 13. ledna 2012 - 17:12:38    Odkaz na tento příspěvek  

Ono je rozdíl jet bez serva z lidma podle jízd. řádu. A zatahovat to. Třeba 14Tr pokud odešel MG 132 tak taky nešlo servo (a alternátor). Ale měnit na ulici to nejde a dostat se to domů nějak musí takže krokem.
Depemje
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 849
Registrován: 8-2009
Odesláno Pátek, 13. ledna 2012 - 18:30:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tekl olej ze serva, jelikož praskla hadice. Kdo by to potom uklízel (vapex) po celé Jihlavě?
Šotouš: dříve taky jezdilo asi 5 aut za hod., dnes 50, dnes by s tím ani Hájek nic neudělal.
někdo
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.47.36
Odesláno Pátek, 13. ledna 2012 - 18:35:19    Odkaz na tento příspěvek  

Tak pokud tekl olej tak je to jasný tam není co řešit, zůstat stát, a dílna musí doufat že se k tomu bude dát dobře dostat.
Trolejbusak62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1043
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 15. ledna 2012 - 12:25:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Za pár týdnů se můžeme těšit na nové přírustky ve vozovém parku autobusů. Více v aktualitách.
..:: Stránky věnované jihlavské MHD ::..
..:: OS Za záchranu historických trolejbusů a autobusů ::..
..:: Videa s tématikou MHD v Jihlavě ::..
Trolejbusak62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1044
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 15. ledna 2012 - 21:03:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Další vůz připraven na letní sezónu

..:: Stránky věnované jihlavské MHD ::..
..:: OS Za záchranu historických trolejbusů a autobusů ::..
..:: Videa s tématikou MHD v Jihlavě ::..
Martinsvec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 516
Registrován: 7-2009

Odesláno Pondělí, 16. ledna 2012 - 20:53:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Teda....dneska jsem viděl 211 bez CVR a musím říct,že ta je jak kdyby jí včera dovezli z fabriky. Holt z ošklivého kačátka se stala krásná labuť.Jinak 72 si chvíli pojezdila a už zase stojí. důvodem by mohlo být třeba to,že by také mohla dostat chladící mřížku ke kompresoru....Uvidíme co bude dál
Depemje: Všiml jsem si maličké chybičky u rolování zastávek jednoho z vozů B 952 E (mám dojem,že to byla 335) kde u jedné ze zastávek Kosovská - něco (nepamatuju si přesně která to byla) byla hruba a zobrazovalo to " Kososvská" tak kdyžtak s tím zkuste něco udělat
Můj VDP

Depemje
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 851
Registrován: 8-2009
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2012 - 21:49:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chyba je tam od 21.10.2009, je u všech vozů. Aktuální to je jen u autobusů. Oprava by trvala 600min.čistého času. Takže to nespěchá.
Kojak14
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 350
Registrován: 4-2010

Odesláno Úterý, 17. ledna 2012 - 08:17:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martinsvec: A všiml sis, že ve všech vozech od začátku provozu nového odbavovacího systému svítí po prodeji jízdenek na displeji hlášení "Dokový prodej..."? Nějak vypadlo písmenko... Malá nepodstatná chybka...

(Příspěvek byl editován uživatelem Kojak14.)
...i nepřátelé si mohou projevit úctu! (Priamus)
Martinsvec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 517
Registrován: 7-2009

Odesláno Úterý, 17. ledna 2012 - 13:20:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kojak14: O tom vím už delší dobu a jak již zde před nějakou doobu upozorňoval kolega Tr62 tak byl jednu chvíli prohozen na tiskárně číselný údaj u dětské jízdenky a u jízdenky na spoluzavazadlo.
Můj VDP

Trolejbusak62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1045
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 17. ledna 2012 - 15:53:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To byl Intouro, kterému nebylo lidské vydávat děti za zavazadlo. Ono je takových "detailů" více, ale to normální cestující nepozná.
Když už teda píšu, ráno v 6.30 zátah 70 B (náhrada 74) a 66 B. Vše na Mas.nám.dolní. 217 už třetím dnem doma!
S tím dodatečně měněným plechem na vozech 68-80, nejspíš to nebude investice DP.
..:: Stránky věnované jihlavské MHD ::..
..:: OS Za záchranu historických trolejbusů a autobusů ::..
..:: Videa s tématikou MHD v Jihlavě ::..
někdo
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.47.36
Odesláno Úterý, 17. ledna 2012 - 17:07:34    Odkaz na tento příspěvek  

Trolejbusak62: Ta 74 byla za 66
Azy775
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 3-2011

Odesláno Úterý, 17. ledna 2012 - 17:33:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

koukám že naše plynový autobusy,jsou dosti poruchový
215-asi čidlo,kdykoliv během jízdy se vyřadí převodovka a dál se nejede,216-se nemůže vypnout motor jinak se nenastartuje, nevím co tomu je,217 taky rozbitá taky nevím a 218 zatím asi ok.Asi dost nekvalitní autobusy
S úsměvem jde všechno líp!!!
Martinsvec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 519
Registrován: 7-2009

Odesláno Úterý, 17. ledna 2012 - 18:03:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Azy775: Klid v únoru přijdou další dva takže bude o zábavu postaráno
Můj VDP

C_73403
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 203
Registrován: 2-2009
Odesláno Úterý, 17. ledna 2012 - 18:11:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

azy775: fakt nevím o co ti jde. Jen kvůli tomu, že je špatné čidlo tak je podle tebe autobus hned špatnej. Já si myslím, že podle jedné součástky hodnotit celý vůz je nesmysl
Azy775
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 3-2011

Odesláno Úterý, 17. ledna 2012 - 19:20:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen jsem napsal svůj názor,to není jen jedna součástka,jsou strašně pomalý na rozjezdy a do kopců,po rovině ok.Tak mě hned nenapadejte že napíši svůj názor,taky vám váš názor neberu
S úsměvem jde všechno líp!!!
C_73403
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 204
Registrován: 2-2009
Odesláno Úterý, 17. ledna 2012 - 21:07:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

azy775: ono s těmi rozjezdy je to možná tím, že jsou ty vozy na plyn. Já jsem pro to, že každý má svůj názor, ale je potřeba dát těm vozům šanci a ne je hned odepisovat. Jinak je pravdou to, že díky té elektronice jsou ty vozy náchylnější na závady, ale jinak si myslím, že po vychytání všsch much to špatné vozy nebudou. Ovšem staré KAROSY jsou prostě lepší
Marek_Řezáč
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 271
Registrován: 7-2009
Odesláno Úterý, 17. ledna 2012 - 21:23:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak línější je to už jen kvůli převodovce, která má o stupeň míň a rozestupy mezi kvalty jsou delší..
C_73403
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 205
Registrován: 2-2009
Odesláno Úterý, 17. ledna 2012 - 21:37:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to je také docela blbé s tou převodovkou, ale i přesto doufám, že ty vozy může čekat dobrá budoucnost
Depemje
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 852
Registrován: 8-2009
Odesláno Úterý, 17. ledna 2012 - 22:02:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No já myslím, že to až tak převodovkou nebude. Rozdíl je mezi benzínem, naftou a turbem. Benzín má max. výkon při vyšších otáčkách. Nafta má většinou plošší kroutící moment.
Intouro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 556
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 18. ledna 2012 - 00:24:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

INSPIRACE
Zlín
V Jihlavě hluboké science fiction.
->Moje alba na rajče.net<-
->Stránky věnované Jihlavské městské dopravě<-
->Občanské sdružení za záchranu historických trolejbusů a autobusů<-

V Jihlavě se nenudíme
Trolejbusak62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1046
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 18. ledna 2012 - 14:24:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Azy775: ad.216 - Neboj se, tento problém trval maximálně 5 dní, potom se prováděla záruční oprava. A to výměna palubního počítače ECM (nešlo nastartovat, nefungovala ASR, při aktivované staniční brzdě to nevyřazovalo).
..:: Stránky věnované jihlavské MHD ::..
..:: OS Za záchranu historických trolejbusů a autobusů ::..
..:: Videa s tématikou MHD v Jihlavě ::..
4345
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 2-2009
Odesláno Středa, 18. ledna 2012 - 17:37:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trolejbusak62: Odkud máš tyhle informace?? ECM není palubní počítač jen pro info. Jak se u těchto vozů pozná, že nefunguje ASR? Jedině snad tak, že při rozjezdu ten vůz hrabe.
Azy775
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 3-2011

Odesláno Středa, 18. ledna 2012 - 17:58:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

já se nebojím v našem DP ničeho.prostě podle mě ty křápy byly daný dohromady horkou jehlou,kde se co našlo hup s tím tam,autobusy 3.třídy,jsem zvědavý jak dlouho vydrží jezdit.Jinak ta slavná 217 dneska venku na 36/1
S úsměvem jde všechno líp!!!
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2849
Registrován: 6-2005

Odesláno Středa, 18. ledna 2012 - 18:01:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hele je to v záruce, tak nevím, co tu plašíte. A jestli křápy, nejsem pamětník, ale stejný problémy byly třeba s 21 Tr. Vozy 14 Tr v začátcích taky žádná sláva. Busy 700 totéž.
:::jihlavskymhd.ic.cz...MHD v Jihlavě
:::www.zhta.ic.cz...stránky o.s. Za záchranu historických trolejbusů a autobusů
4345
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 2-2009
Odesláno Středa, 18. ledna 2012 - 18:11:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Azy775: Jaký autobus je podle tebe ideální??? Jaké mají závažné poruchy?? Za dobu co jsou v Jihlavě maji najeto víc jak 70 000km a to se mi zdá docela dost. Je pravda, že každé auto (autobus) není ideální a má své mouchy.
Azy775
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 3-2011

Odesláno Středa, 18. ledna 2012 - 18:38:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

možná jsem jiný,ale to že když jede ten autobus narvaný do kopce tak sotva ten kopec vyjede,nevím jestli je to normální?Neměli být CNG tišší oproti citelisům,to taky asi není pravda.
S úsměvem jde všechno líp!!!