K-report
 

Archiv diskuse 380 - nové třísystémové stroje z... do 16. 08. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » 380 - nové třísystémové stroje ze Škody Plzeň » Archiv diskuse 380 - nové třísystémové stroje z... do 16. 08. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Bezbarvý_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 7-2005
Odesláno Pátek, 12. srpna 2011 - 14:12:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nějakej rezavej šrot u Regensburgu.
Raquac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 751
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 12. srpna 2011 - 14:24:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

sucker:
- TSI nás bude zajímat ve vztahu k datu schválení typu, nikoliv datu soutěže - mylite se
- problémy výrobce s velikostí zakázky zákazníka zajímat nemusí - ano i ne. O velikosti zakazky jsem psal v reakci na Vasi starost o kvalitu - ta je po vyrobeni tristeho vozu vyrazne lepsi nez po vyrobeni pateho. Ze je to ukol vyrobce je samozrejme pravda, ale zakaznici odborne na vysi vedi, ze kvalita neprijde jen diky bodu ve smlouve. Tady je k dispozici uz odladena kvalita "bez prace".
Abychom tou rychlostí nejezdili stále po méně jak 30% trasy i v době, kdy budou RJ zralé na Janozu. To je samozrejme pravda, ale 30% trasy muze znamenat vylouceni z taktu. Krome toho, maximalni rychlost nad 200 km/hod mi pripada jen jako okrajova, ne-li uplne zanedbatelna, vyhoda RJ.
- věštíme z koule, reálné podmínky provozu na ČD srovnávat s ÖBB je blbost. - No nevim, jestli brousi trasu (Hamburk-) Praha - Brno - Viden (-Vilach/Graz) vuz CD, DB nebo ÖBB je snad jedno? Samozrejme, dodrzovani kvality udrzby je vec jina. Ale i Pendolina maji udrzbu radove lepsi nez zbytek parku.
- výhodná je určitě. Každý obchod je pro někoho výhodný, proto se také dělá. A diskutovat o tom je opravdu třeba.
...zdalipak by tento názor o výhodné ceně sdílel jistý Radim z Brna
Myslim si, ze tento obchod je vyhodny i pro CD. Otazkou k diskuzi je samozrejme to, jestli tak vysokou kvalitu a v takovem mnozstvi CD opravdu potrebuji a nestaci "obycejne" vozy na 200 km/hod. Osobne na to nemam vyhraneny nazor, to chce vic informaci nez je verejne dostupnych.
Ythomas_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 617
Registrován: 10-2009

Odesláno Pátek, 12. srpna 2011 - 14:31:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Dusanh:

Já neříkám, že jsou "railjety" špatné; dokonce jsem to v předchozím příspěvku i uvedl. (Na INNO 2008 jsem to považoval za nejzdařilejší normálněrozchodný exponát z oblasti osobních vozů.) Jenom mám z určitých důvodů, které tady ovšem rozhodně ventilovat nebudu, dojem (to jako můj osobní subjektivní pocit), že celý ten nákup tak nějak malinko smrdí. Možná, že je to ale jenom tím, že už si nedokážu představit, že by v ČR šlo něco koupit "čistě" a bez úplatků... ;o)

A k těm připomínkám tedy - aby řeč nestála - jen něco málo:
- tlakotěsnost celé soupravy je výhodou, ta ucelenost jednotky ovšem ano i ne. Vysoká disponibilita ale snad dokáže ty zápory smazat, pravda...
- není to u nás s čím tahat; kolik budou stát potřebné úpravy 380, nebo "railjetů", případně nákup taurusů? Mít netrakční jednotky je sice fajn, ale nějakou tu trakci to přeci jen asi chtít bude... ;o)
- kvalitu cestování to nepochybně zvedne a máš určitě pravdu, že srovnávat "railjet" s čímkoliv, co dosud jezdí u nás, je téměř bezpředmětné; ale bude to opravdu jezdit do zahraničí? Němci nechtěli "pendolino" ani do Drážďan, bo 331 míst je málo; "railjet" má sice 408 míst, ale takoví Jeseniové, Hungarie a Vindobony mají odhadem mezi 500 až 600 místy k sezení. Můj názor je, že až budou mít DB ICx, tak se to taky dál než do Drážďan nepodívá. Můžou si třeba vymyslet vyšší poplatky za užití DC (230 km/h s 88 t těžkou lokomotivou je už celkem dost), nebo stačí třeba říct, že chtějí vozidla splňující TSI...
Triba1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.25.38
Odesláno Pátek, 12. srpna 2011 - 16:30:41    Odkaz na tento příspěvek  

sucker: panu Jančurovi levné a kvalitní vagony přeji, ale ještě nikdo z nás je neviděl, tak bych to zatím nechal být (ale až ho potkám, tak se zeptám, jsme ze stejného města:-)

Ythomas ct: Railjety pro CD mají mít upravené uspořádání bez Premium Class tj. celkem více míst. Zda to bude stačit? Věřím, že mají zpracovaný ten provozní koncept, který je asi předmětem toho obchodního tajemství v rozkladu pro ÚOHS

Mimochodem, 380 mají být schválené až v 6/2012, takže myslím, že by se fakt Škoda radši měla starat o své věci

A jinak si dovolím ještě poznamenat, že těch pár předělaných brejlovců, pár znovurekonstruovaných vozů EC, přemalovávání Béček, překopávání 363 na 362, to nám tu úroveň cestování příliš nezvedne - mluvím o dálkové dopravě. Zatímco v autech jsme byli ještě před 15 lety ohromeni Škodou Felicia, dneska už je to vrak. Každý má v autě výbavu, o které se mu tehdy ani nesnilo. Opravdu necítíte, že i na železnici je potřeba velký kvalitativní skok??
Agent_s_teplou_vodou
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 548
Registrován: 11-2006

Odesláno Pátek, 12. srpna 2011 - 16:39:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Včerejší Ex 571 Zdeněk Fibich v Brně:


Nedávej si nohy na sedadlo, aby sis neušpinil boty. Nikdy nevíš, jaký prase tam sedělo.
Nikdy nepouštěj nikoho sednout na své místo. Odpočívej tak dlouho, jak jen to jde. Až budeš starý, tak si už nesedneš.
Když střílíš po revizorovi, dávej pozor, abys netrefil řidiče. Musel bys na své zastávce vyskakovat za jízdy.
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2718
Registrován: 9-2002

Odesláno Pátek, 12. srpna 2011 - 18:10:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ze by uz jel Messershmidt konecne na tolik avizovane zkousky na VRT ? Zda se, ze to je 380.006. Viz link http://www.abload.de/image.php?img=img_9057hudx.jpg co sem daval kolega bez barev.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Monte_walsh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 238
Registrován: 5-2009

Odesláno Pátek, 12. srpna 2011 - 18:21:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Škoda versus Siemens ?
Requiescat in pace.
Npv_pvr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 201
Registrován: 3-2010
Odesláno Pátek, 12. srpna 2011 - 19:54:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To by mě zajímalo jak tohle všechno dopadne. Neplnění smluv vúči ČD je jedna věc - naše dráhy (a soudy) skousnou cokoliv.
Soudy s Bombardierem a Simemensem (mimo naše soudí právo/neprávo) je ovšem jiné kafe.
A jestli kapsičky na nábřeží začal plnit i někdo z druhé strany, možná si Škoda ještě namlátí
Ale zase a druhou stranu - když se dva hádají - Radim a Leoš se mohou nakonec jen smát - aneb s čím dráha tak dlouho zachází...
(Přeberte si to jak chcete)
Paul_red_adair
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 134
Registrován: 8-2010
Odesláno Pátek, 12. srpna 2011 - 21:17:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Triba1:

Mimochodem, 380 mají být schválené až v 6/2012..

A tomu jako opravdu věříte jenom Vy nebo snad ještě někdo jiný ? Škoda např. nedávno sama přiznala, že co se týče schvalování řady 109E v příslušných zemích tak si vůbec neví rady s tím, že konkrétní požadavky dané legislativou v jednotlivých zemích vystihující stejnou vlastnost (parametr) mašiny si navzájem odporují či se přímo vylučují...

Osobně jsem zvědavý jak to hodlá Škodlivka řešit..slovy její mluvčí se jedná o "zcela neočekávané technické obtíže týkající se schvalovacího procesu"...zajímavé...
Igct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 6-2011

Odesláno Pátek, 12. srpna 2011 - 22:42:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Paul_red_adair:

Osobně jsem zvědavý jak to hodlá Škodlivka řešit..slovy její mluvčí se jedná o "zcela neočekávané technické obtíže týkající se schvalovacího procesu"...zajímavé...

Jojo, jak známé přísloví říká: " Vidíš trn v oku druhého, ale trámu ve vlastním si nevšimneš". Doufám, že se snad také naplní slova jednoho diskutujícího na Želpage.cz ,že "Kdo má hodně a chce víc, nebude mít nic." Tímto chci říct, že Škodlivka si platí právníky na nesprávných místech. Když nemají ještě schválenou 380, tak by díky mnohaletému zpoždění měli držet hubu. Je třeba si ještě uvědomit, že pokud by Škoda opravdu vyrobila funkční vlak, který by byl srovnatelný s Railjetem jak po stránce technické tak i zhlediska luxusu, pak by se jejich výrobek musel cenově přiblížit k ceně Railjetu. Je přece velký rozdíl, když si kupujete novou fábii nebo superba. Obě auta mají 4 kola, jeden volant a 5 míst k sezení. Rozdíl je pouze v luxusu. (pojmy fábie a superb jsem užil výhradně pro přirovnání, nevlastním ani jedno, tak v případě nějakého omylu se předem omlouvám)
Steewe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 5-2010
Odesláno Sobota, 13. srpna 2011 - 11:47:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kolik lokomotiv už je vlastně v provozu, a kam všude jezdí?
Kalous65
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 695
Registrován: 10-2008
Odesláno Sobota, 13. srpna 2011 - 12:45:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V provozu jsou 005,007,008,012,014 a jezdí Praha-Břeclav,Břeclav-Bohumín a jezdila Praha-Olomouc-Bohumín.Pokud tam něco chybí tak ať mě někdo doplní:-)
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2906
Registrován: 6-2007
Odesláno Sobota, 13. srpna 2011 - 14:26:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kluci, proč se divíte, že Šádewerk zkouší podraz na nákup RJ? Sice by souprava ř. 380+RJ byla působivá, ale má to jednu zásadní vadu. Když ř. 380 nabírá zpoždění, tak by ji ten RJ v síti ČD mohl předběhnout. A k čemu jsou netrakční jednotky bez dostatku odpovídajících lokomotiv schválených pro provoz v CZ i okolních státech??? To zákonitě smrdí, že_by ty RJ mohly být zapřažené za nějaké JINÉ lokomotivy, že. A to asi není plzeňský ideál, nebo snad ano?
Takže když skorosvětový výrobce neplní závazky, tak musí v kotlince okolo sebe kopat, aby se vlivem jeho neschopnosti neukázalo, že někdo jiný by mohl být lepší...
Šoupátková_komora
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 165
Registrován: 5-2011

Odesláno Sobota, 13. srpna 2011 - 15:58:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

že_by- No co,nebylo by špatné kdyby koupily Railjet i s Taurusama..
Petr47
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 137
Registrován: 4-2010
Odesláno Sobota, 13. srpna 2011 - 16:22:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Šoupátková komora:
Jasně a z 5 miliard bude 10...Nezlob se na mě,ale za ty prachy,které ani nemaj,bych spíše uvítal nové vozidla na "běžné"tratě,kde jezdí minimálně 80% běžných cestujících.Třeba nové jednotky...Nejsem proti RJ,ale mě a běžným cestujícím to nepřinese nic...
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 665
Registrován: 10-2010
Odesláno Sobota, 13. srpna 2011 - 16:32:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To přece není pravda, kaskádovitě se vozy z EC posunou na IC/Ex, z Ex na R, a nejhumusnější béčka snad půjdou do šrotu...
„Nu, tedy dobrá. Dostali jsme rozkaz zlikvidovat diverzanta, muže bez povolení ke vstupu do kolejiště. Zaujali jsme pozice na sedmém nástupišti a skryli jsme za služební budkou. No to mohlo bejt tak kolem půl třetí, přichází k nám muž s batohem…“ – „Jistě. Byl to narušitel a nejspíš vrah. A s takovými se musí jednat bez milosti. To není jako práce s buzolou, děti.“
Šoupátková_komora
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 166
Registrován: 5-2011

Odesláno Sobota, 13. srpna 2011 - 16:37:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Šoupátková_komora- Proč? udělají výhodnou cenu..proč si myslíte,že Škoda nabízí ty jednotky levněji? Víte kolik si nahrabou za 109E,15T pro Prahu? 13T pro Brno? 16T do Poslka? Elefanty..nové jednotky pro ČD apod..to jsou miliardy a miliardy..
Petr47
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 138
Registrován: 4-2010
Odesláno Sobota, 13. srpna 2011 - 16:52:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lukfi:
Ano souhlasím,to je logické...ale já měl na mysli nová vozidla...Konkrétně třeba zde na Klatovské občas jezdí vše co je po ruce...a i novější vozy musí něco táhnout a ne vždy je výhodná souprava 242+2 vozy.Občas přijede Regionova,pak si dáme muzeum 831..
Igct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 6-2011

Odesláno Sobota, 13. srpna 2011 - 19:26:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Berte to tak, že ČD nyní nutně protřebují vozy, které odpovídají kultuře cestování 21. stol. Jakmile vstoupí na železnici soukromníci, začne nelítostný boj o cestující(zákazníky). A právě Railjet je jedinečná přiležitost, jak uspět v konkurenčním boji. O to jde Českým drahám. Nejhorší na tom je, že ČD teď tlačí čas.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3485
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 13. srpna 2011 - 19:39:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr47: Tratě, kde jezdí 80% běžných cestujících - sorry, ale to je nějaký nesmysl.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Petr47
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 139
Registrován: 4-2010
Odesláno Sobota, 13. srpna 2011 - 20:25:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Qěcy:
Nevím,přesná čísla neznám,je to dost možná nesmysl...beru lidi co denně jezdí za prací a do škol...
151023
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 2-2011
Odesláno Sobota, 13. srpna 2011 - 20:35:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Posílám video čtvrtečního spřažení lokomotiv 1216.235 a 380.005
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3486
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 13. srpna 2011 - 21:53:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr47: Mícháš dohromady segmenty osobní dopravy. To je chyba. Dálkovka je financována odjinud, než regionálka a navíc vozidla pro dálkovku mají mít jiné uspořádání, než vozidla pro regionálku.
Normální dopravce to bude brát ekonomicky: čím získám další zákazníky? Tím, že jim nabídnu komfort v dálkové dopravě. Když to udělám v nejvyšší kategorii vlaků (SC, EC, IC), tak nynější vozy z těchto vlaků nasadím do střední kategorie DÁLKOVKY (Ex)a vozy ze střední kategorie nasadím do nižší kategorie DÁLKOVKY (R). Zbydou mi tak nehumusnější Béčka, která vyhodím.

Tohle nemá pranic společného s regionální dopravou. Tam nejsou kategorie vlaků podle luxusu, ale pouze podle rychlosti (případně púodle frkvence (příměstská versus lokálková, lokálková však v rozumné ekonomice musí chcípnout, kromě turistiky) a proto mohou být vozidla pro Os i Sp stejná, tedy dá se říct, že i pro lokálky lze bez problému použít příměstské soupravy (o nižší kapacitě, samzřejmě)).

Hlavně chci ale říct, že v příměstské dopravě nalákám cestující především na krátké intervaly, krátké jízdní doby a cenu. To, že budou sedět v kožence, nebo že nebude klimatizace, či snad vakuový hajzlík, už není tak podstatné, ti lidé prostě do práce a školy MUSEJÍ, proto to VYDRŽÍ. Těmhle cestujícím jde hlavně o to, aby nemuseli jezdit autem a aby to bylo levné a strávili v tom minimum času. Příkladem může být PID, kde největšího rozmachu bylo dosaženo ještě za éry žabích tlam, jejichž humusnost byla pověstná. Lidi začali víc jezdit vlakem právě z výše uvedených důvodů¨, které u dálkovky úplně neplatí.

(Příspěvek byl editován uživatelem Qěcy.)
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3391
Registrován: 5-2003

Odesláno Sobota, 13. srpna 2011 - 23:05:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nejhumusnější béčka snad půjdou do šrotu
Toto ovšem není vina béček, pod taktovkou ČD zhumusní jakýkoliv vůz. Už je to vidět na humanizovaných vozech, špína na té barvě mnohem pohodlněji než na hladké ploše zase vůz dehumanizuje a rehumusuje.
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.193.178
Odesláno Sobota, 13. srpna 2011 - 23:42:23    Odkaz na tento příspěvek  

Zřejmě outsourcování managerek kýble a košťat nebylo až tak samozpasitelný, jak se nám tvrdilo. Zlatá koženka a umakart, na těch to aspoň moc nedrželo.
PeMi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.29.31.166
Odesláno Neděle, 14. srpna 2011 - 17:26:42    Odkaz na tento příspěvek  

Dnes na 142 pojede 380
109_e
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 5-2010
Odesláno Neděle, 14. srpna 2011 - 17:37:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PeMi: tak bych řekl, že na 142 jezdí denně, když je jich dostatek
PeMi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.29.31.166
Odesláno Neděle, 14. srpna 2011 - 17:45:20    Odkaz na tento příspěvek  

109 e:včera a dnes po delší odmlce jsou přítomne.
Triba1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.25.38
Odesláno Pondělí, 15. srpna 2011 - 11:54:28    Odkaz na tento příspěvek  

Paul red adair: já tomu termínu taky moc nevěřím, jen jsem ho prezentoval jako momentální info od Škody pro ČD - kdyby si náhodou někdo myslel, že k tomu dojde v nejbližších měsících.

Pokud se ale skutečně objednají Railjety a termín schválení 380 se bude takto stále oddalovat, tak si myslím, že se skutečně můžeme dočkat Taurusů resp. Vectronů v barvách ČD
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3488
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 15. srpna 2011 - 12:34:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Unipuls: tak nikoli nejhumusnější, ale nejhorší. Především všechny odporáky.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2388
Registrován: 10-2008
Odesláno Pondělí, 15. srpna 2011 - 13:47:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

P.R.A: Škoda např. nedávno sama přiznala, že co se týče schvalování řady 109E v příslušných zemích tak si vůbec neví rady s tím, že konkrétní požadavky dané legislativou v jednotlivých zemích vystihující stejnou vlastnost (parametr) mašiny si navzájem odporují či se přímo vylučují...

Visí někde celý text?
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech
Ptc
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.240.5.11
Odesláno Pondělí, 15. srpna 2011 - 16:15:29    Odkaz na tento příspěvek  

Petice na podporu nákupu vlaků Railjet Http://www.bezkecu.cz
Igct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 6-2011

Odesláno Pondělí, 15. srpna 2011 - 20:32:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ptc: Příště to víc zvýrazni, ať si toho všimne víc lidí!
AntiRailjet
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.88.12.61
Odesláno Pondělí, 15. srpna 2011 - 23:23:53    Odkaz na tento příspěvek  

Hlavně tu pomatenu chujovinu cpe do každeho vlakna!
ex fíra
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.29.9.122
Odesláno Úterý, 16. srpna 2011 - 01:36:53    Odkaz na tento příspěvek  

Railjet
Co Vy na to.
Kubam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1016
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 16. srpna 2011 - 08:17:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ex fíra: nic extra, jen to, že je to ve špatným vlákně...o 380 tam nic nevidím :-/
Spolek pro veřejnou dopravu na jihozápadní Moravě o.s.
http://www.kubickaparabola.wz.cz/spolek/spolek.htm
Dj_tiësto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 271
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 16. srpna 2011 - 09:07:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ex fíra:nechtěl byste už toho rýpání do všeho nového nechat? Chápu, že Vám moderna nic neříká ale doufám, že jste se svým názorem menšina a pak skutečně tento odkaz nemá se 380 nic společného...
Es499009
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 797
Registrován: 2-2009

Odesláno Úterý, 16. srpna 2011 - 10:26:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Do ,kdy se tady přestanou řešit ty kraviny ohledně RJ a už i kvality vozů?Vrcholem je nějaká debilní petice a odkaz na článek ze začátku léta.To je už silně mimo vlákno.
NÁCHOĎÁK JAK POLENO
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 654
Registrován: 11-2009

Odesláno Úterý, 16. srpna 2011 - 11:21:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Predpokladam ze hned po dosazeni plne homologace zazraku ;-)
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Krimitz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 229
Registrován: 10-2010

Odesláno Úterý, 16. srpna 2011 - 11:49:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tedy kdo vymyslel napsani te petice, tak je chorej na mozku vc. ztraty soudnosti.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5487
Registrován: 10-2003

Odesláno Úterý, 16. srpna 2011 - 12:08:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Krimitz: Tak je to úsměvné, nicméně o ztrátě soudnosti bych hovořil spíše u někoho jiného. Petici bych chápal jako upozornění, že si nechceme nechat na hlavu.
host
Neregistrovaný host
Odeslán z: 72.167.232.55
Odesláno Úterý, 16. srpna 2011 - 12:27:35    Odkaz na tento příspěvek  

Zapa, ale ono tam i chybí možnost se vyjádřit s nesouhlasem. Když je tam číslo s počtem souhlasných, mělo by tam být i číslo s počtem navštívených, kteří všichni ale nesouhlasili. No a nakonec klidně i diskuze pro a proti. Takhle je to o hovnu a zhruba tisícovka podepsaných mi říká, že 7 milionů bez té tisícovky to nepodepsala.
Takže to není vůbec o nějaké vůli lidu, ale o pár hloupých nesoudných uřvancích.
Dj_tiësto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 272
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 16. srpna 2011 - 12:32:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad host:Ty seš snad úplnej d.e.b.i.l.,jinak se to říct ani nedá. Odkdy se dělají petice s nesouhlasnými hlasy...
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2673
Registrován: 9-2004

Odesláno Úterý, 16. srpna 2011 - 12:41:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

host: už si někdy viděl petici, která by měla dva sloupečky, jeden pro a jeden proti? To je docela novátorská myšlenka

Edit: zase druhej..

(Příspěvek byl editován uživatelem kubrt.)
Krimitz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 230
Registrován: 10-2010

Odesláno Úterý, 16. srpna 2011 - 12:41:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zapo: Ja to chapu...ale zde je to jaksi mimo misu.
Zkusme na to jit logikou.
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2742
Registrován: 9-2002

Odesláno Úterý, 16. srpna 2011 - 12:50:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takze zpatky k tematu: Co dela 380.006 v Rajchu ? Nejaky novinky ? Ja nikde nic na siti nevidim... Asi je to klasifikovano jako PTZD.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.93
Odesláno Úterý, 16. srpna 2011 - 13:15:35    Odkaz na tento příspěvek  

Nejvyšší stupeň utajení - před přečtením spálit
host
Neregistrovaný host
Odeslán z: 72.167.232.55
Odesláno Úterý, 16. srpna 2011 - 13:44:37    Odkaz na tento příspěvek  

Dj_tiësto, d.e.b.i.l jsi ty a veliký. Nikde jsem nenapsal, že by to mělo být přímo v petici, ale logicky na webu, kde se to prezentuje. Bez toho je to neobjektivní.
Zajímavé je, že když jsem tam nakoukl poprvé, bylo na počítadle číslo 956 a teď 178. Tak to jděte s takovým blafem do rekta.
Krimitz napsal ztráta soudnost a já souhlasím. Nemám chuť platit další zbytečné položky dráhy. Bez mého zavinění mi hodil stát na hrb 150tisíc dluhu a každému jednomu domácímu ovčanovi totéž a nemám zájem o další navýšení jenom proto, že partička šotobuzíků řve o zmrzlinu zdarma.
Dj_tiësto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 273
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 16. srpna 2011 - 13:53:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

host:hele ty č.ů.r.á.k.u. urážej si někoho jiného. Máš kliku, že nejsi registrovanej...
Ostatním se omlouvám, za tuto vsuvku ale nehodlám jentak koukat, když tady nějakej blbeček uráží lidi co konečně chtějí něco pořádného pro ČD udělat
372_001_8
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 520
Registrován: 5-2008
Odesláno Úterý, 16. srpna 2011 - 14:00:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

hele dýdžeji, častovat někoho slovy s tečkama a bazmekem, který do tohoto vlákna nepatří je min. pod úroveň, piš si to kam chceš, sem patří něco jiného.
Dik
host
Neregistrovaný host
Odeslán z: 72.167.232.55
Odesláno Úterý, 16. srpna 2011 - 14:03:24    Odkaz na tento příspěvek  

Dj_tiësto, ty zasraná buzno, urážet jsi tu začal ty ( Dj_tiësto Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 272 Registrován: 11-2007 Odesláno Úterý, 16. srpna 2011 - 12:32:18 ). Myslíš, že jako registrát jsi něco víc? V tvém případě spíš kastrát.
Máš kliku, že tě nepotkám osobně, jinak bych ti ubalil takovou, že přijdeš za půl roku s banánem v ruce a botama od sněhu.
Es499009
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 798
Registrován: 2-2009

Odesláno Úterý, 16. srpna 2011 - 14:22:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dj tiësto,host:
Jinak všechno v pořádku?Dejte si sprchu,studenou!
NÁCHOĎÁK JAK POLENO
vk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.200.55.142
Odesláno Úterý, 16. srpna 2011 - 14:29:49    Odkaz na tento příspěvek  

Jak to tak vypadá,,host,,je zřejmě fandou firmy Škoda.No nic méně my železničáři bychom rádi nabídli cestujícím v co nejkratší době soupravy na světové úrovni se kterými nebude problém zajíždět do sousedních zemí a nechceme už čekat na to až nám kyperská (nebo bůh ví kdo ji teď vlastní) firma Škoda dodá s několika lety zpoždění za přemrštěné ceny soupravy průměrné úrovně se kterými nakonec budeme moci jezdit jen ve vnitrostátní vozbě.Petici pro to vítám.
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 680
Registrován: 10-2010
Odesláno Úterý, 16. srpna 2011 - 14:38:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A vy myslíte, že ÚOHS se ve svém rozhodování může ohlížet na nějaké petice?
„Nu, tedy dobrá. Dostali jsme rozkaz zlikvidovat diverzanta, muže bez povolení ke vstupu do kolejiště. Zaujali jsme pozice na sedmém nástupišti a skryli jsme za služební budkou. No to mohlo bejt tak kolem půl třetí, přichází k nám muž s batohem…“ – „Jistě. Byl to narušitel a nejspíš vrah. A s takovými se musí jednat bez milosti. To není jako práce s buzolou, děti.“
Ferda20
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1030
Registrován: 11-2009

Odesláno Úterý, 16. srpna 2011 - 14:53:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevim, kam to mám dát, tak to dávám sem, protože se do toho montuje škodovka. CEDOP zpochybnil posudek na nákup souprav Railjet
Janek_lemoch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1576
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 16. srpna 2011 - 15:19:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechci to tu plevelit. Pendolína mají asi jakou rychlost, aha - 230 km/h, kterou taky nejezdí. Bejt šéfem Škodivky, tak to dám honem k soudu a budu prosazovat jejich okamžité stažení z provozu, protože dokážu nabídnout něco na podobné úrovni.
Ferda20
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1032
Registrován: 11-2009

Odesláno Úterý, 16. srpna 2011 - 15:51:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proč ČD nevrátí Škodovce těch 20 objednaných lokomotiv? Taky dokážou jét 230 km/h, jestli se nepletu. V tom případě jsou 380 taky zbytečný, jako raijety a pendolína, protože po koridorech se může jét max. 160 km/h.
Krimitz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 231
Registrován: 10-2010

Odesláno Úterý, 16. srpna 2011 - 16:04:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proboha, jsou prazdniny, to uhrici nelitaji venku za holkama ale radsi pisou bludy na krep?

Uz aby zacala skola, tedy spis ucnaky:-)
Petr47
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 145
Registrován: 4-2010
Odesláno Úterý, 16. srpna 2011 - 16:05:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ferdo20:
Podepiš tu Vaši petici a netočte tu furt ty samé příspěvky dokola,samý proč,proč a proč.Jste tu samé děti nebo co?Myslím,že K-report dosti upadá...bohužel.
Ferda20
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1033
Registrován: 11-2009

Odesláno Úterý, 16. srpna 2011 - 16:36:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr47: Už se dávno stalo. Kdyby se ze Škodovky nechovali jako lemplíci a starali se místo o raijety o 380, aby měla všechna potřebná povolení, tak by uďáli rozhodně líp.