K-report
 

Archiv diskuse 380 - nové třísystémové stroje z... do 26. 05. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » 380 - nové třísystémové stroje ze Škody Plzeň » Archiv diskuse 380 - nové třísystémové stroje z... do 26. 05. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Bugear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2028
Registrován: 8-2005

Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 00:04:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ono tomu nasvědčuje i dosavadní postup Škodovky, která zdá se jistinu složit nechce, namísto ní posílá do Rakouska další mašinu. Lze tedy předpokládat, že se chce proti zajišťovacímu nařízení odvolat, což by v případě existence pravomocného rozhodnutí v daném sporu nedávalo smysl.
»Online výpočet kontrolní číslice« »Výpočet kontrolky na mobilu (Java)«
Lekce češtiny pro diskutéry: píšeme výjimka, standard, ližina. Tipovat znamená odhadovat, typovat znamená psát či provádět typovou zkoušku.
Mik
Moderátor

Číslo příspěvku: 700
Registrován: 3-2006

Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 00:16:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koukám na rozkaz pro jízdy po Rakousku a 380 projede trate Wien - Salzburg - Innsbruck - Langen am Arlberg, Schwarzach-St.Veit - Villach - Wien.
www.trainfoto.eu
Kalanis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1609
Registrován: 12-2006

Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 00:55:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

HladovýBéďa, Pje: A co se může stát s mašinou v následující situaci: Loko je zcela předána ČD včetně papírů s razítkama a poslaných peněz a výrobce (ŠT) ji má v zahraničí (tady Oe) zapůjčenou pro zkoušky. Má k ní možnost soud v tomto případě přistoupit? (Podle mne ne, zabavil by to totiž majetek firmy, která není účastníkem řízení a majitel (ČD) by mu asi poděkoval žalobou na nadřízeného.)
A jak je to s tím rozsudkem. Já měl za to, že pokud není rozsudek pravomocný, tak prostě neexistuje a je pouze probíhající spor a předběžná opatření. Jinými slovy, podle rakušáků Škodofka nebyla 4 roky schopná složit peníze (stylem číslo účtu:var.symb. + ověřený výpis) jako zálohu v rámci předběžné opatření (její chyba)? A jak moc je to rozdílné od praxe ČR?
A nakonec asi ta nejzásadnější otázka, na kterou budou znát odpověď pouze lidi z vedení ŠT - jak probíhal převod z původní Škodovky na ŠT a kdy? Protože pokud ŠT prakticky "koupilo" jen dokumentaci, lidi a zázemí původní Škody (a původní firma šla do likvidace), tak B. aktuálně žaluje společnost, co se sporem nemá nic společného (což by bylo záhodno dokázat).
Doprava nebo něčí kapsy? Je to jedno - tunely jako tunely... K-Report do mobilu
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 590
Registrován: 1-2006

Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 08:01:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A co se může stát s mašinou v následující situaci: Loko je zcela předána ČD včetně papírů s razítkama a poslaných peněz a výrobce (ŠT) ji má v zahraničí (tady Oe) zapůjčenou pro zkoušky.

Kdyby byla ve vlastnictví ČD, tak by pochopitelně nemohla být platně zajištěna na úhradu závazků někoho jiného - což se řeší prokázáním vlastnictví, na základě které soud zruší případně vykonaný úkon.


Protože pokud ŠT prakticky "koupilo" jen dokumentaci, lidi a zázemí původní Škody (a původní firma šla do likvidace),

tak to soud v každé civilizované zemi (proto si Bombardier dal do smluv rakouskou jurisdikci a né zdejší) označí za úmyslné poškozování věřitele, které nezakládá právní ochranu firem se ho dopustivších před nároky věřitele. Plus se jejich tehdejší staturární představitelé důvěrně seznámí s postupy orgánů činných v trestním řízení.

Ovšem lze důvodně předpokládat, že ŠT předmětné "dokumentaci, lidi a zázemí původní Škody" nabyla tzv. smlouvou o prodeji podniku (či části podniku), při které na nabyvatele ze zákona přecházejí i všechny závazky a právní vztahy spojené s převzatou činností - přičemž i v případě, že by k prodeji formálně došlo spoustou kupních smluv na jednotlivé položky majetku, by soudy při posuzování konstatovaly formální zastření skutečného právního vztahu spočívajícího v prodeji podniku (části podniku) s cílem poškodit práva věřitelů a tedy by se ŠT nakládaly jako s tím, na koho závazky přešly.

Mmch, právě pokusy o takovéto "přeprodávací manévry" kterými se dlužník snaží uniknout ze závazků jsou důvodem pro tvrdý postup soudu při preventivním zajištění jeho majetku na případný pozdější výkon rozhodnutí už během řízení o pohledávce vůči němu - dlužník prostě svým jednáním dokazuje, že obavy věřitele o vykonatelnost rozsudku v případě úspěchu ve sporu jsou odůvodněné a soud proto musí věřitele ochránit.
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 591
Registrován: 1-2006

Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 08:18:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinými slovy, podle rakušáků Škodofka nebyla 4 roky schopná složit peníze (stylem číslo účtu:var.symb. + ověřený výpis) jako zálohu v rámci předběžného opatření (její chyba)?

No, pokud jí toto soud před lety předběžným opatřením nařídil, tak to její chyba je.


A jak moc je to rozdílné od praxe ČR?

Na jednu stranu by si v tuzemské justici osoby stojící za ŠT jistě dokázaly "zařídit", že by si soudci s tímto sporem "nervali játra" a nechali ho tiše hnít dokud to protistranu nepřestane bavit.

Na druhou stranu v případě exekuce si naši exekutoři moc nelámou (a lámat nemusí, neb lobbingem zmršený zákon) hlavu, komu a co vlastně zabavují - stačí jim mít záminku "že si mysleli, že by zabavené mohlo povinnému patřit", přičemž následky jejich přehmatů si nakonec stejně odnese skutečný vlastník jimi zabaveného majetku - jak nutností platit advokáta, podávat vylučovací žalobu, jezdit k soudu, čekat až se soudu uráčí rozhodnout, ... tak tím, že po celou tu dobu zabavené v lepším případě bez užitku leží a znehodnocuje se v exekučním skladišti či v horším to mezitím exekutor stejně prodá za pakatel a zbytek do ceny pořízení náhrady /stejně jako výdaje na žalobu a souzení/ si poškozený musí nárokovat nikoli po exekutorovi či soudu, ale po onom exekuovaném dlužníkovi, u kterého se tím samozřejmě pouze zařadí na konec řady neuspokojených věřitelů. (čímž na toto téma raději skončím, neb bych jinak problil zbytek dne)
T.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 08:38:47    Odkaz na tento příspěvek  

Já bych si v tuto chvíli dovolil upozornit na tristní stav české novinařiny, protože Kade byl jediný, kdo se zajímal o situaci přímo v Rakousku, zatímco ostatní "renomovaná" média akorát papouškovala jednostranné píárko Škodovky o únosu lokomotivy do dílny Bombardieru, okamžité špionáži a znemožnění prodeje 300 lokomotiv německým drahám... U kindermafiánů z K-repu to akceptuju, ale novináři by měli umět přistupovat k tématu kriticky a zdrojovat si všechny strany, ne jen Ctrl-C Ctrl-V zkopírovat už z podstaty subjektivně cílenou tiskovou zprávu a vydávat to za vlastní práci...

Hungry_bear: právě pokusy o takovéto "přeprodávací manévry" kterými se dlužník snaží uniknout ze závazků jsou důvodem pro tvrdý postup soudu při preventivním zajištění jeho majetku
... což může být jeden z počátků kauzy, když se najednou v obchodním rejstříku objevil neprůhledný kyperský vlastník (chudáci nacišotouši, oni se tu bijou za "naši" lokomotivu a obhajují to tím, jak tu Schade Verkehrstechnik aspoň platí daně, a vono howno).
Vladimír K
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.200.55.142
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 09:02:18    Odkaz na tento příspěvek  

Šotouši a jiní příznivci dnes se nachystejte na 380-ku s Orient-Expresem
Str
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 121
Registrován: 6-2010
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 09:11:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kolik ma ten merak VUKV maximalku?
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3438
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 09:16:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jsem zvědavý, s jakým transformátorem se vytasí Škoda Electric v té turecké zakázce na 80 pohonů.

Orient expres pojede se Zázrakem kam?
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 6378
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 09:19:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A může ten, kdo vede arbitráž s ČR, nechat zabavit majetek národního dopravce, třeba soupravu Bmz?

Ne, nemůže. Protože ta souprava patří ČD a.s. jakožto samostatnému právnímu subjektu odlišnému od státu.


Jistě, právě z tohoto důvodu měly za socialismu podniky zahraničního obchodu výhradně formu akciové společnosti, aby je (resp. jejich majetek) nikdo nemohl zatahovat do případných sporů, souvisejících s čs. státem (zejména o poválečné konfiskace majetku).
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
Vladimír K
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.200.55.142
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 09:22:11    Odkaz na tento příspěvek  

Břeclav - Praha
Ythomas_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 544
Registrován: 10-2009
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 09:28:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Str: Měřicí vůz VÚKV má Vmax = 200 km/h, viz třeba tu...
Kade
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1049
Registrován: 7-2002
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 09:44:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

... o to víc mě mrzí, že jsem tu jednou nepřesností způsobil obrat, který obratem až tak nebyl... :-/ Zdá se , že po odvolání škody to prostě B. uložil k ledu a čekal až se bude nechat dát něco dělat...

B. aktuálně žaluje společnost, co se sporem nemá nic společného (což by bylo záhodno dokázat).

Zas takový ořezávátka to nejsou (resp. jejich zastupující advokát), žalovaná strana je Skoda Transportation s. r. o.
T.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 09:50:26    Odkaz na tento příspěvek  

No moment, Bombardier nemá v soudním řízení co "odkládat k ledu", termíny jsou záležitost soudu. Vypadá to totiž, že Škodovka nejspíš dostala výzvu k uložení depozitu sporné částky, na tu se vyignorovala a teď se strašně diví "průmyslové špionáži jedinečných řešení pro 300 lokomotiv na DB"...
Že si ji Bombarďáci vychutnali naprosto cíleně a vědomě načasovaně, je věc druhá.
Flaizer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 181
Registrován: 10-2009
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 10:23:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nejela pro ten orient?

http://archiv.chocen.tv/archiv.php?path=201105/chocen_20110526_07 2811M.jpg

EDIT: prosím prosím, prstíčkem škemrám, nezná někdo odjezdový čas z brna toto orientu?

(Příspěvek byl editován uživatelem flaizer.)
Audio nahrávky - http://flaizer.wgz.cz
Video - http://www.youtube.com/user/MrFlaizer
Trolejbusák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1791
Registrován: 1-2006

Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 10:48:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brno dolní odj. 11.48
ICQ:192-449-432; mail: Trolejbus.3259@seznam.cz
Rád budu chodit bos, když moje bota zůstane vězet v řiti nějakého hňupa.
Flaizer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 183
Registrován: 10-2009
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 11:07:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Děkuji moc, tusil jsem kolem 11-12, dle odjezdu 17 v Benátek... ještě se zeptám, nevíte kde po cestě bude stavět? jestli ČT,PAR? či pojede do Práglu non-stop? díky
Audio nahrávky - http://flaizer.wgz.cz
Video - http://www.youtube.com/user/MrFlaizer
Krimitz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 183
Registrován: 10-2010

Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 11:13:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

což může být jeden z počátků kauzy, když se najednou v obchodním rejstříku objevil neprůhledný kyperský vlastník
Copak Rudolfe, zareaguješ také? Na zkušenějšího kolegu asi ne, že?
Trolejbusák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1792
Registrován: 1-2006

Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 11:15:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kostěnice z dopr.důvodů 13.37-13.41, jinak bez zastavení
ICQ:192-449-432; mail: Trolejbus.3259@seznam.cz
Rád budu chodit bos, když moje bota zůstane vězet v řiti nějakého hňupa.
T.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 11:23:48    Odkaz na tento příspěvek  

Šotouši, nezapomeňte se kolem 16:00 dívat na Choceň.TV, jak si Škodovka s Bombardierem podaly oko a hák a ruku v ruce eso s traxem uhání k Neumětelům, čo to táram, Břeclavi...
Kade
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1050
Registrován: 7-2002
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 12:03:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

co tady bez copyrightu volně využíváš mé básnické obraty ..!

Tak jen aby nedošlo po cestě ještě k nějaké přímé konfrontaci se 380 :-)
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1211
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 13:02:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dle info zde se obě lokomotivy 380 spolu s měřákem vydávají opět na zkušební jízdu...
Multi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 145
Registrován: 4-2010
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 13:29:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vzbudilo testování 380 v Rakousku u místních (rakouských) šotoušů řádné pozdvižení? :-D
Rere
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 354
Registrován: 2-2007

Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 14:26:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

VSOE v Brně


..::FEDERACE ZLÍNSKÝCH FOTIČŮ::.. My flickr photostream ..::www.ozvd.ic.cz::.. - vše o Zlínce
Flaizer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 185
Registrován: 10-2009
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 14:35:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak já teda také přihodím jednu dokumentačku

EDIT: Ale stejnak mě napadlo, svářečky ještě jsou ve zkušebním provozu, že, takže by to bylo docela pozdvižení, kdyby ji mazrzli cd-romy kdesi v poli a ještě na takovýmto vlaku...

(Příspěvek byl editován uživatelem Flaizer.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Flaizer.)
Audio nahrávky - http://flaizer.wgz.cz
Video - http://www.youtube.com/user/MrFlaizer
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4626
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 15:00:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Před minutkou jel VSOE okolo bývalýho vršovickýho ranžíru...
Flaizer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 186
Registrován: 10-2009
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 15:09:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Omlouvám se, jůtůb mi zprznil a posunul zvuk u videa a poslední příspěvek už nemohu editovat takže tu je to dokumentační videjko průjezdu 17ti vozového VSOE se svářečkou v čele, ale jak se ta souprava teda leskne... Omluvte kvalitu, točeno foťákem...
EDIT: Zítra odjezd z Práglu ve 14 jede směr londýn... nevíte jakej stroj to potáhne?

(Příspěvek byl editován uživatelem Flaizer.)
Audio nahrávky - http://flaizer.wgz.cz
Video - http://www.youtube.com/user/MrFlaizer
Krimitz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 187
Registrován: 10-2010

Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 15:42:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Flaizer: Proč svářečka?.-)
Flaizer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 187
Registrován: 10-2009
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 15:56:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Krimitz: už jsem to někde vysvětloval... Takže jí nebudu říkat "mesršmit", protože moc po kolejích nelítá zvlášť když je maximálka jen stošede a žádnej "zázrak" to zas taky není, ale přesně vystihuje svářečku, čelo jako svářecí kukla, má pořádný trafo, vlnitý plechy na bocích kastle a nějaký ty chladiče zkrátka jak bedna svářečky v neposlední řadě pištivý zvuk a ampérový výkon odpovídající opravdové pořádné svářečky, takže přezdívka jak ulitá "svářečka"
Audio nahrávky - http://flaizer.wgz.cz
Video - http://www.youtube.com/user/MrFlaizer
Voodoocz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 3-2011
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 16:26:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dusanh: Ja ti nevim, ale o druhy 380 tam kluci rakousky nic nepisou, jen ze 380.006 pojede spolecne s tim merakem a po preprahu Taurem 1116 nach Linz.
Live smart, die happy...!
Pershink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 531
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 16:27:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Až na to, že zázrak má maximálku 200 km/h, ve Velimi touhle rychlostí normálně jezdily

(Příspěvek byl editován uživatelem Pershink.)
Past
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1643
Registrován: 11-2005
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 17:27:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnešní VSOE na vjezdu do Chocně.


(Příspěvek byl editován uživatelem Past.)
Internetové stránky o železnici v České Třebové:
www.klubfoticu.estranky.cz
M.H
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.145.208.126
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 17:28:00    Odkaz na tento příspěvek  

Nemyslel max rychlost na tratích?
Rt6n26
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 881
Registrován: 5-2009

Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 17:35:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M.H: max rychlost na tratích JE 200km/h. Jen jaksi na to nejsou tratě, což ale není vada lokomotivy. Myslím, že po schválení u DB by těch 200 klidně jezdit mohla
RT6N26 - aktuální provozní stadium je (kupodivu) RT6N1!
Kdy bude lépe? Lépe už bylo...
Můj VDP zde. Železniční licence zde
Chcete letět na kouzelným koberci za králem bramborových lidí a tvrdíte mi, že jste normální?
Bewek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 133
Registrován: 12-2008
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 17:36:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: zachyceno
a VSOE na Chocen.TV
Stemba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 294
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 17:43:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A tady tři 380 v Bezpráví:

Dle informací od místních se dnes po okruhu proháněla 380 s Railjetem.

(Příspěvek byl editován uživatelem Stemba.)
www.klubfoticu.estranky.cz - web o železnici nejen v České Třebové
Šoupátková_komora
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 5-2011

Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 18:06:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sluší jí to s tím OE..
Pražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 18:11:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Flaizer: kam zmizelo to video? :-) 17 vagonů se dnes už moc nevidí, kde jsou ty časy, kdy 12 bylo na slušným rychlíku minimum :-)
Pankreas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 158
Registrován: 9-2003
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 18:23:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stemba: Hezke obrazky, diky.
Flaizer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 188
Registrován: 10-2009
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 18:34:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pražák: kdo hledá, najde, ale pro ty co nenašli tedy ještě jednou ... Trainspotting: 380.014-1+Orient-Expres
Past: taky mě to napadlo jet k Chocni, ale nebyl už čas nic vymýšlet, stačilo si lámat hlavu se sluncem, aby mašina nebyla ve stínu... nicméně to jste odhadl docela přesně tu dýlku těch 17 vozů aby nebyli za zatáčkou
Stemba: Tam jsem se původně taky chystal ...
Audio nahrávky - http://flaizer.wgz.cz
Video - http://www.youtube.com/user/MrFlaizer
NMŠ 1/2000
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.99.78
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 19:09:34    Odkaz na tento příspěvek  

Právě se po ŽZO prohání 380 + souprava Railjet.
Str
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 122
Registrován: 6-2010
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 19:15:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doufam, ze bude i nejake foto
Riky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 295
Registrován: 9-2008
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 19:36:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tady taky jedna fotka dnešní 380.014 s VSOE v Praze na odb. Blatov
http://www.flickr.com/photos/___riky___/
Kubam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 927
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 21:13:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

NMŠ 1/2000: díky za zprávu, velice zajímavá informace:-)
Spolek pro veřejnou dopravu na jihozápadní Moravě o.s.
http://www.kubickaparabola.wz.cz/spolek/spolek.htm
Werkie
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 330
Registrován: 5-2007

Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 21:18:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

NMŠ 1/2000: Bylo to 380+RailJet nebo RailJet+380? Aby konečně byla zodpovězena ta otázka jestli to jde. :-)
Nereg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.130.49
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 21:25:08    Odkaz na tento příspěvek  

VSOE:
Krása. Konečně holka vezla vláček na který je projektovaná. Nevíte jak se jí to líbilo. Co říkala? Měla radost?
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2335
Registrován: 10-2008
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 21:25:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Werkie:
A tohle je zas velmi trefná otázka!
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech
Nereg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.130.49
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 21:31:58    Odkaz na tento příspěvek  

Werkie:
Bylo to 380+RailJet a jela jako vítr. Opačně to nejde, protože to nikdo nepožadoval a nepožaduje.
Zítra ráno bude jezdit zas. Měří se vnější hluk, takže šoťte prosím potichu :-).
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2336
Registrován: 10-2008
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 21:44:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nereg: Opačně to nejde, protože to nikdo nepožadoval a nepožaduje.

To zní ale dost smutně. A obávám se, jestli i neekonomicky.
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech
Mpaulo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 5-2011

Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 21:47:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

mno takze pokud to novinky prelozily spravne:
Podle Spannutha nemá Bombardier k lokomotivě přístup a ani o něj nepožádal. "Není umístěna v prostorách, které Bombardier vlastní nebo si pronajímá a také nemá v areálu servisní místo. V objektu je umístěn kontejner s náhradními díly tramvají Bombardier, který je používán vídeňským dopravním podnikem," uvedl.
Takze proste depo WLB bylo k pronajmuti exekutorem ...
A kontejner je na "tramvaje" typu T ( podobny jako ma Dopravni podnik http://de.wikipedia.org/wiki/U-Bahn_Wien#Typen_T_und_T1 )

(Příspěvek byl editován uživatelem mpaulo.)
Nereg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.130.49
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 21:54:14    Odkaz na tento příspěvek  

Tommasel: Proč? Prakticky každá země má svůj protokol pro vlakovou komunikaci, někdy i několik. Každá funkce se musí udělat a vyzkoušet. A zkoušet jen tak preventivně různé exotické protokoly proti sobě, aby "se to dalo spojit, kdyby se to náhodou potřebovalo". To by asi také nebylo ekonomické.
ex fíra
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.29.9.122
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 21:58:53    Odkaz na tento příspěvek  

Takže se čeká z výroby zatím jen na 20-ku. To by ji mohli dát lak v Najbtu.
Jak by vypadala?
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1348
Registrován: 5-2007
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 22:07:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nereg: Až na to, že, aspoň pokiaľ viem (znalejší opravia), v tomto smere svieti v špecifikáciách Viaggia aj 109e tá istá UIC norma ...
Werkie
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 331
Registrován: 5-2007

Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 22:13:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tommasel: doufám, že to nebylo myšleno ironicky. :-)

Nereg: předpoklad je takový, protože nikde není oficiální vyjádření, že RailJet na okruhu je z důvodu aby se odzkoušela právě kompatibilita s jedinými mašinami co ČD mají/budou mít, které by k nim šli přidat, protože jak už se ČD vyjádřili, zájem by byl. Jistou možností by bylo ještě 750.7 a reko 754, ale to nepředpokládám, že by to vůbec někdo chtěl realizovat. :-)

ex fíra: vypadalo by to nějak takhle a konečně by korporátní lak byl na lokomotivě pro kterou byl navržen.
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2337
Registrován: 10-2008
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 22:22:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nereg:
A proč se tedy vůbec 380+RJ zkouší? Jen "kdyby se to náhodou potřebovalo"? A nebo to spolu opravdu má jezdit?

Chápu, že tohle je první krok, aby se ukázalo, že to připojit jde a pořád to ještě jede, ale je to trochu málo. To se teda bude také zkoušet, jestli to 380 umí objet a tahat to za čumák? Jinak by se jaksi hromadili horníci...

Werkie:
Ne, aspoň tamto ne.

(Příspěvek byl editován uživatelem tommasel.)
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1349
Registrován: 5-2007
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 22:27:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tommasel: Aj pri ťahaní netrakčnej jednotky, prípadne obyčajnej súpravy hnacím vozidlom musia na moderných súpravách fungovať doplnky ako EP brzda, potrubné zrýchľovače, premostenie záchrannej brzdy, ... a trúfam si povedať, že "moderné" vozidlá v "plnej výbave" takýmito vecami 380 ešte neťahala, takže cieľom môže byť aj test týchto súčastí na 380 ...
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1156
Registrován: 12-2009
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 22:29:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Náhodně zhora
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4627
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 22:37:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tommasel: ze zmínky o hlukových zkouškách bych soudil, že RailJet slouží především jako zátěž.
A na základě výskytu hodnotitele na okruhu bych si dovedl představit i to, že si nechal předvést něco okolo dvěří, NBÜ a ep.

No a že je to zrovna RailJet, je možná náhoda daná tím, že se tam s ním učí jezdit Vectron či co - a tak si RailJet střihnul bokovku...
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2338
Registrován: 10-2008
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 22:43:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asdf:
No, to bych víceméně chápal, kdyby 380 za ten půlrok tahala jen ten Orient-Expres. Vážně jsou v RJ vyfikundace, které na ŽÁDNÝCH českých vozech nejsou a musely se kvůli tomu sem tahat RJ, dokonce dva? Nevěřím, jistě je to PRÁVĚ proto, že se počítá s provozem s RJ. A pak to vypadá polovičatě.

Chápu to spíš tak, že ČD chce jednak co nejrychleji dokončit to martýrium se schvalováním 380 aspoň pro ČR bez rozšiřování objednávky na testy s řidičákem RJ a zároveň ověřit, že s RJ to jde aspoň "obyčejně", aby rycjle odůvodnila nákup. A zkoušení/přizpůsobení 380 pro řízení z RJ řidičáku "nikdo nepožadoval a nepožaduje", protože ČD věří, že věci urychlí, když to nechá až na dobu po koupi...?
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2339
Registrován: 10-2008
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 22:46:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hajnej: náhoda daná tím, že se tam s ním učí jezdit Vectron či co

No a to zní dost smutně.
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech