K-report
 

Archiv diskuse Tratě kolem Mostu a Chomutova do 23. 11. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » Tratě kolem Mostu a Chomutova » Archiv diskuse Tratě kolem Mostu a Chomutova do 23. 11. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3190
Registrován: 11-2007
Odesláno Sobota, 12. listopadu 2011 - 06:51:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě pokud jde o nádraží, resp. budovu v Rusové, tak to je zcela ztracený případ. Leží totiž v ochranné zóně vodního díla Přísečnice, což jest vodárenská nádrž. Kvůli výstavbě téhle nádrže bylo zcela zbouráno město Přísečnice a i jeho předměstí, obec Rusová (v nejlepších letech dohromady kolem 7 tis. obyvatel). Jediná budova, která zbyla z obou bylo právě nádraží ze zcela pochopitelných důvodů (návoz materiálu). Provozní důvody dávno pominuly, byty ani rekreační ubytování tam být nesmí, z hygienických důvodů (kanalisaci tam nelze). Takže důvody současného stavu jsou jasné. A pokud jde o Kovářskou, je to zčásti podobné. Kdo by se s tím opravoval, když s byty není problém a možné nájemné by barák neuživilo. Kde jsou ty doby, kdy Vejprty měly přes deset tisíc obyvatel...
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3012
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 13. listopadu 2011 - 07:36:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ropnroll: A když dojdou panu "přechytřelému" věcné argumenty, tak musí dojít na osobní útoky proti panu "chytrému". Není možné připustit, že na názoru pana "chytrého" možná i stéblo pravdy je.

I pan "chytrý" si záchranu budovy ve Vejprtech přál, jen se na to podíval reálně............
Ropnroll
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 627
Registrován: 10-2008
Odesláno Pondělí, 14. listopadu 2011 - 08:59:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram:Díky za probrání do neúprosné reality.Ale stejně,na té současné realitě,je něco špatně..
vypOSEK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.253.253
Odesláno Pondělí, 14. listopadu 2011 - 13:31:24    Odkaz na tento příspěvek  

Od GVD se můžeme na sysla také těšit v Mostě. Naěel jsem to na SŽDC v obratech souprav.
Odpovídalo by to dnešnímu víkendovému elefant obratu
Admin137
Neregistrovaný host
Odeslán z: 93.91.151.5
Odesláno Úterý, 15. listopadu 2011 - 19:52:24    Odkaz na tento příspěvek  

Další demolice na trati 137 Chomutov - Vejprty. Po budově čeká velkou změnu Křimov ... více čtěte -> http://www.trat137.unas.cz/index.htm
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4006
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 17. listopadu 2011 - 10:22:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už chápou ti, kteří stále sní o znovupostavení sousední trati Holzhau - Moldava, že tyhle úvahy jsou o ničem? Že prostě pouhá existence kolejí neprodukuje cestující?
Hmm tak nad tím se musí člověk pousmát. No hlavně, že úsek Kořenov- Jelení Hora prochází super aglomeracemi... Ono je to totiž o něčem jiném. Buď se vychází turistům vstříc, nebo se na ně kašle.
Jak trať na Moldavu, tak i trať do Vejprt mají turistický potenciál. Jak v zimě, tak v létě. Ústecký kraj ovšem na to prdí. On ten kraj prdí na celé Krušné Hory. Jsou mu ukradeny. Stačí se kouknout na turistickou infrastrukturu z německé strany a srovnat s tím, co je u nás. Kdyby to bylo v Německu, tak třeba z Měděnce, Kovářské, ... jsou už dávno turistické destinace.
Zatímco v Jčk lze přijet do Lipna n.V. vlakem a dále pokračovat návazným skibusem, tak dostat se do Kovářské je kumšt a o návazném busu pod Klínovec si můžete nechat jen zdát.
Neschopnost Ústeckého kraje graduje, když není schopen zajistit a zaplatit větší množství vlaků z Německa do Vejprt. Je zajímavé, že v Jmk lze ze Znojma zaplatit poměrně drahou soupravu každé dvě hodiny do Rakouska.
Pro ostatní:
Nenechte se zviklat, že ty tratě jsou na nic a že propojení do Holzahau je k ničemu. NEJSOU a NENÍ. V jiných krajích to bezproblému jde. Krušné Hory (česká část) byly likvidovány za minulého režimu. Bohužel 20 let tohoto režimu jim nedopomohl k většímu rozvoji. Tam kde před dvaceti lety byly holiny způsobené imisemi, tak dnes roste svěží les. Pohužel místní politici se zmůžou tak akorát na dohady, jestli srovnají další vesnici kvůli soukromému uhelnému byznisu (takoví "Rudolfové")
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6797
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 17. listopadu 2011 - 11:00:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ústecký kraj ovšem na to prdí
Mám takový pocit, že Ústecký kraj prdí na cokoliv, co je vzdálené víc jak 30 km od Ústí
Fotky na MHDFOTO iDnes.cz můj BLOG
Říkejte mi MMM
Swing it high, swing it low, swing it everywhere you go!
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7436
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 17. listopadu 2011 - 14:46:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Happy:

Pár námětů k zamyšlení:

Lze srovnávat obnovu úseku Harrachov - Sklarzska Poreba s případnou obnovou úseku Moldava - Holzhau; vzhledem k tomu, že na prvním jmenovaném úseku nebyly (pokud vím) nikdy koleje odstraněny a trať nikdy nebyla zrušena, zatímco ve druhém jmenovaném případě by se nyní jednalo fakticky o výstavbu nové tratě (byť s tou výhodou, že existuje násep)?

To spojení Znojmo - Retz bych jako vzor zrovna nedával. Tam se investovaly stamiliony (O. K., ten most se vyměnit musel, a tak se to udělalo všechno naráz), jenomže pak se "nenašly" (maximálně) miliony, aby tam jezdil nějaký smysluplný počet vlaků.
V době modernizace toho úseku se mluvilo o 15 - 22 párech vlaků, a ono tam dnes jezdí 6 párů vlaků, navíc první vlak jede ze Znojma směr Wien až v 6:53 a naopak poslední vlak od Vídně přijede do Znojma už v 18:34.

Navíc v odpolední špičce v pracovní dny dochází v Retzu k situaci, že v čase od cca L:16 do S:15 se zde nachází jak "odpočívající" souprava od/do Vídně, tak i český strojvedoucí a průvodčí. S relativně nízkými vicenáklady by se ta souprava mohla "otočit" do Znojma, počet spojů by byl dvojnásobný a interval poloviční.
Přesto k tomu nedochází...

Podobně tak u Os vlaků na přechodu Břeclav - Hohenau. Místo aby všechny Os vlaky (alespoň všechny ty, které mají lok. schopnou jet na 25 kV 50 Hz) jely až do Břeclavi, tak jich část končí v Bernardsthalu, odkud musí zacouvat na odstavné nádraží; a o necelou hodinu později, když má jet nazpět, tak se stejná situace opakuje, jen v opačném směru...

Anebo právě mezi Cranzahlem a Vejprty - vlaky základního dvouhodinového taktu by mohly dojet od Chemnitzu až do Vejprt, aniž by byla potřeba souprava navíc. Takto prostojí necelou hodinu v Cranzahlu...

Aby to pak podobně nedopadlo třeba i na té Moldavě - utratí se eurostamiliony nebo až euromiliardy za obnovu spojení, aby tam pak (dost možná) jezdilo pár spojů za den, které by byly ochotny obě strany objednat a platit...

P. S. Jakkoliv považuji případnou obnovu železničního spojení Moldava - Holzhau za ekonomický nesmysl, tak uznávám, že (bohužel) jiné nesmysly s (podle mého názoru) podobně špatným poměrem cena/užitek se realizují, nebo se jejich realizace chystá.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4009
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 17. listopadu 2011 - 16:58:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lze srovnávat obnovu úseku Harrachov - Sklarzska Poreba s případnou obnovou úseku Moldava - Holzhau....
Do jisté míry lze, protože svršek tam sice byl, ale ten se neobnovoval, ale byl nahrazen jiným. Takže defacto by to byla obdoba.

a ono tam dnes jezdí 6 párů vlaků,
Pro turistickou dopravu by byl tento počet na 135 a 137 dostačující. S tím už se dá alespoň něco dělat.

Anebo právě mezi Cranzahlem a Vejprty - vlaky základního dvouhodinového taktu by mohly dojet od Chemnitzu až do Vejprt, aniž by byla potřeba souprava navíc. Takto prostojí necelou hodinu v Cranzahlu...
Je to neefektivní. O tom žádná. Neříkám, že by všechno mělo jet přes "čáru", ale pro nějaké racionální spojení by to bylo vhodné. Přechod do Vejprt je funkční, tak proč toho lépe nevyužít. I těch "hloupých" 6 párů by bylo radikálním zlepšením.

Jakkoliv považuji případnou obnovu železničního spojení Moldava - Holzhau za ekonomický nesmysl, tak uznávám, že (bohužel) jiné nesmysly s (podle mého názoru) podobně špatným poměrem cena/užitek se realizují, nebo se jejich realizace chystá.
No on rozvoj turistického ruchu něco stojí. A jak známo z Krkonoš totálně zarvaných silnic a měst autama, tak v případě horské turistiky je železniční doprava velmi vítána. Co se týče obnovy, tak to záleží jen na Němcích. Bohužel v případě např. Sebnitzu mě dosti zklamali.

Ale stačí se podívat o kus dál do KV kraje, kde není problém jezdit po 142 až do Johanngeorgenstadt. Ale to prostě záleží na krajích a jejich přístupu.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7437
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 17. listopadu 2011 - 22:58:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Happy:

O. K., tam, kde má jít jen o turistický provoz, tak těch 6 párů vlaků (v případě Vejprt a Harrachova), resp. 6 párů autobusů (v případě spojení Holzhau - Moldava (- Teplice) ) stačit může.
Ale právě proto mi přišlo nepřesné přirovnání k Znojmo - Retz, protože v případě tohoto přechodu by to primárně nemělo být o turistickém spojení a nemělo by tam jezdit pouze 6 párů vlaků.

Mmch. mám teď před sebou JŘ 2004/2005. Tehdy jezdívalo z německé strany do Vejprt 7 párů vlaků celotýdenně.

Podobný počet vlaků by tam klidně mohl jezdit i dnes, aniž by to znamenalo potřebu soupravy navíc.
Vždyť v rámci Schengenu už by nebyl problém, aby vejprtské nádraží sloužilo, třeba pod názvem Vejprty-Bärenstein, i obyvatelům Bärensteinu pro spojení do německého vnitrozemí (vejprtské nádraží je blíž centru Bärensteinu než zastávka Bärenstein, navíc by se snad dalo zastavovací místo na vejprtském nádraží posunout o něco blíže centru Vejprt i Bärensteinu).

Oproti představám o drahé obnově dalších železničních hraničních přechodů bych tohle viděl jako rozumnou snahu o využití existujících přeshraničních spojení. Ještě u nádraží Vejprty/Bärenstein navázat autobusové přípoje z české strany, a bylo by to, podle mého názoru, ideální i z hlediska "co nejvíce muziky za co nejméně peněz".

Souhlas, Dolní Poustevna - Sebnitz je podle mě jediný železniční hraniční přechod z CZ do kteréhokoliv sousedního státu, který by bylo správné obnovit (myšleno z těch někdejších přechodů, kde "chybí kus kolejí"). Škoda, že k jeho obnovení (zatím?) nedošlo.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3198
Registrován: 11-2007
Odesláno Pátek, 18. listopadu 2011 - 08:00:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Happy, David: Nemůžete plánovat 6-7 vlaků denně v úseku Baerenstein - Vejprty, když do Baerensteinu z Německa přijíždějí v kladiva tři a v sobotu a neděli čtyři vlaky denně. Baerenstein je dnes obsluhován především autobusovými linkami 210 (Chemnitz - Oberwiesenthal) a 411 (Annaberg - Oberviesenthal). Mimochodem, ty autobusy mají v B. asi pět zastávek (obec je strašně roztahaná), takže za docházení na vlak do Vejprt by Vás místní hnali (ono to není tak jednoduché, jak to na mapě vypadá).

Přestaňte fantazírovat a podívejte se do jízdních řádů Verkehrsbundu Mittelsachsen, pokud mě nevěříte.

Trochu O.T.: Mezi Poustevnou a Sebnitz ještě počátkem listopadu letošního roku chyběly koleje na německé straně. Ono se i v Sasku začíná šetřit...
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4012
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 18. listopadu 2011 - 12:50:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nemůžete plánovat 6-7 vlaků denně v úseku Baerenstein - Vejprty, když do Baerensteinu z Německa přijíždějí v kladiva tři a v sobotu a neděli čtyři vlaky denně.
Než opět sdělíte nějakou "tutovku", tak by nebylo od věci se zamyslet, jestli to je příčina nebo spíše důsledek. Je to jednoznačně důsledek, protože Ústecký kraj rezignoval na objednávku až do Vejprt, resp. ji smrsknul na nepoužitelné minimum. Tak to by ten Němec musel bejt úplně blbej, aby jezdil kamsi do lesa a tam končil. Proto většina vlaků končí v Cranzahlu. Kdyby byl zájem z české strany o financování, tak vlaky budou končit ve Vejprtech. Bohužel to je pro Ústecký kraj zcela nepředstavitelné. Vejprty mají v čele starostku za ODS. Přece jim oranžovej kraj nezaplatí něco navíc. Leda tak traktor hnoje, aby to tam zavezl....

Ale právě proto mi přišlo nepřesné přirovnání k Znojmo - Retz, protože v případě tohoto přechodu by to primárně nemělo být o turistickém spojení a nemělo by tam jezdit pouze 6 párů vlaků.
Tak obě tratě jsou turistické ve vnitrozemí. Ovšem spojení Saské Kamenice a Vejprt by mělo být i pro denní dojíždění, tedy analogie Znojmo- Vídeň. Přede mnou leží GVD 05/06 a tam je rovněž vedeno 7 párů po celý týden. Pro dojíždění do práce do Německa zcela použitelné.

Jinak pokud nebudou vypisována VŘ na soubor tratí, tak se zlepšení nedočkáme. Stačí se kouknout, jak dobře to udělali v Libereckém kraji s Trilexem. Takže pokud by byl dostavěn úsek na Moldavu, tak by bylo racionální, aby celou trať z Mostu až do Freibergu obsluhoval jeden dopravce. Pak by to bylo bez problémů. To samé platí o úseku Saská Kamenice- Chomutov. Jenomže to bychom chtěli po českých politicích asi moc. Takhle to spíš dopadne, že se bude u nás přestupovat i na hranicích krajů.
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1028
Registrován: 9-2003
Odesláno Pátek, 18. listopadu 2011 - 13:04:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bohužel UK namísto do vlaků investuje do busů. Nyní zavádí ve všední dny taktovou dopravu na Moldavu z Teplic a o víkendu minimálně 3 páry (v soubehu s vlaky). Takže UK nekašle na Krušné hory, ale potápí vlaky.
Chtělo by to klacek
Rozpočtová odpovědnost teplického primátora by měla být vzorem vládě.

Půjčit si 100 000 a našetřit 100 000 je minimálně 300 000 rozdíl.
michal749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 8-2011

Odesláno Pátek, 18. listopadu 2011 - 15:31:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnešní dopoledne v Teplicích.
Ropnroll
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 628
Registrován: 10-2008
Odesláno Pátek, 18. listopadu 2011 - 15:46:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Happy : Máš recht!!Jinak z přestupů na hranicích krajů je signifikantní třeba "populární" přestup z osobáku na osobák (814/810)v Počátkách-Žirovnici.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6801
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 18. listopadu 2011 - 17:20:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takhle to spíš dopadne, že se bude u nás přestupovat i na hranicích krajů.
Aby to nedopadlo tak, že se doprava zastaví na konci jednoho kraje v nádraží X, z druhé strany na druhém konci v nádraží Y, a mezi nimi nic nepojede....
Fotky na MHDFOTO iDnes.cz můj BLOG
Říkejte mi MMM
Swing it high, swing it low, swing it everywhere you go!
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2467
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 18. listopadu 2011 - 18:15:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak si třeba představte, že v dohledné budoucnosti mají skončit vlaky mezi Louny a Postoloprty jako nesystémové ...
A paní starostka Vejprt sní o cykolstezce do Chomutova (trasa je asi všem jasná).

Nicméně podstatné je to, že vše se realizuje jen politickými hejblaty, občas s pomocí pološílených figurek, kteří si nad svou "prací" leští tyč a v zápalu nadšení vůbec neví, čemu slouží.
Tak že se může stát, že za 2 roky se zadrátuje trať do Litvínova a za další 2 roky se trať zruší, pak se začne drátovat do Oseka a následně se zruší, atd. Čili řešit potenciál Holzhau je naprosto mimo mísu, protože když se bude chtít, tak se trať postaví v podstatě bleskurychle (chybí jen jeden mostek přes potok) a když bude mít region kolem opravdový zájem, dokáží si tam lidi dostat ... O penězích to totiž opravdu není.
Aneb vím o jednom projektu, na nějž peníze jsou, byla i vůle, pak kdosi zvedl telefon a již není vůle a v tisku se tvrdí, že peníze nejsou, ač ve skutečnosti jsou a je jich dostatek. Ale to už je jiná pohádka ...
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
To se pak sevře v krku, když ukáže třeba na Tebe... A pak "Chraňte naše duše!", často zaznívá do nebe... - Daniel Landa
Nejdřív přicházejí úsměvy, potom lži. Poslední je střelba. – Roland Deschain z Gileadu
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4015
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 18. listopadu 2011 - 18:36:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A paní starostka Vejprt sní o cykolstezce do Chomutova
To že je paní starostka "vykvedlaná" hlavička, tak toho jsem si již všiml, když se rušily celotýdenní spoje na 137. Ona jediná neprotestovala a bylo jí to fuk. Nepopírám, že i ona má svoji zásluhu na současném stavu.
Mirek2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 321
Registrován: 4-2007
Odesláno Pátek, 18. listopadu 2011 - 18:52:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co se týká přeshraniční dopravy tak na tu UK úspěšně kašle.Že jdou Krušné hory do kopru se také ví.Jediné co kraj pro rozvoj turistiky v Krušných horách udělal je,že vydal takové modré letáčky,ale to je asi vše.Vím že se najdou vyjímky...Děčín-B.Schandau,Varnsdorf-Žitava,ale tyhle přechody byly vždy.Vejprty zabily až nyní.Když se nechce,tak to je horší než když se nemůže.Zajímavé je,že kraj rychle zareagoval na dovoz kalů z Ostravy do Litvínova.Kolik za to zodpovědní zase dostali.Asi budeme muset vzít klacky a rozpoutat opravdovou revoluci.Ne takové divadýlko jako v roce 89.
Omlouvám se,že jsem už toto psal na vlákně tratě v UK.Spíše to patří sem.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6803
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 18. listopadu 2011 - 19:11:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co se týká přeshraniční dopravy tak na tu UK úspěšně kašle
Já mám poslední dobou pocit, že v ÚK se kašle na vše. Za pár tu vlaky budou jezdit tak maximálně z Prahy do Ústí a z něj do Chomutova a dál, jinak nikde, za to autobusy budou jezdit každou minutu do každý , aby se ušetřilo. Ale on není problém jen ve VHD. Když si jen vzpomenu na nezájem řešit cokoliv R6 v úseku Bošov - jesenická křižovatka.

Když jsem byl hodně malý (první stupeň na ZŠ), tak vím, že byly snahy o připojení Petrohradu ke Karlovarskému kraji. Jak tak koukám, zlatý časy, kdy celý Podbořansko patřilo k Varům.
Fotky na MHDFOTO iDnes.cz můj BLOG
Říkejte mi MMM
Swing it high, swing it low, swing it everywhere you go!
zajimave
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.112.18
Odesláno Sobota, 19. listopadu 2011 - 07:02:29    Odkaz na tento příspěvek  

Zajimave, kampak zmizel prispevek v 13:41? To se az tolik nelibil? Kohopak boli kuri ocicko?
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3199
Registrován: 11-2007
Odesláno Sobota, 19. listopadu 2011 - 09:38:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirek 2: "Co se týká přeshraniční dopravy tak na tu UK úspěšně kašle"

A nebo tu někdo plácá nesmysly, že Mirku?

Tak si to probereme:

1) Poustevna - Sebnitz: Na české straně kolejiště opraveno až ke hraničnímu sloupku. Na německé straně na kolejistě ani nešáhnuto, nesjízdné. Dozajista vina ÚK.
2) Moldava - Holzhau: Na české straně trať sjízdná až ke hraničnímu sloupku. Na německé straně zrušená trať už od dob Waltera Ulbrichta, drážní pozemky zčásti rozprodány, na zbytku cyklo/lyžostezka. Dozajista vina ÚK.
3) Vejprty -Baerenstein: Verkehrsbund Mittelsachsen obsluhuje obec Baerenstein autobusy, které obcí budou projíždět vždy, neb zajišťují spojení Oberwiesenthalu s německým vnitrozemím (je to výrazně kratší a rychlejší než vlakem). Z centra Vejprt je to na ty autobusy (zast. Rathaus) nejvýše tak daleko, jako na Vejprtské nádraží. To je ale opravdu vina ÚK, který se dokonce ani nepodílí na úhradě ztrát Verkehhrsbundu.

Jo a pro MMM: R6, ani ostatní rychlostní silnice a dálnice a navíc ani silnice I. tř. nejsou ve správě krajů. To byste, jako zájemce o dopravu, měl vědět.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6805
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 19. listopadu 2011 - 15:26:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

R 33: Jistě, ale pokud kraj nelobbuje, tak se už teprve stavět nic nebude. Proto lubenečtí museli jít s prosbou do Varů (což je 38 km oproti 94 km z Ústí).
Fotky na MHDFOTO iDnes.cz můj BLOG
Říkejte mi MMM
Swing it high, swing it low, swing it everywhere you go!
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1032
Registrován: 1-2006

Odesláno Sobota, 19. listopadu 2011 - 18:36:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

že peníze nejsou, ač ve skutečnosti jsou a je jich dostatek.

Pokud jste našel jejich nevyčerpatelné naleziště, tak vám kterýkoli z ministrů financí v EU (ba i ten americký se přidá) snese modré z nebe, jen abyste se s ním o nález podělil
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7439
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 19. listopadu 2011 - 19:13:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Peněz na investice do železniční infrastruktury je dostatek v jednom případě - že jde o projekt, který se "zalíbil Bruselu". Pak najednou "je dostatek peněz" i na víceméně nesmyslné projekty, které za relativně vysokou cenu přinesou jen malý užitek.

Mmch. Když se tak podívám do mapy, tak mě napadá - je na trati Flöha - Cranzahl - Vejprty vůbec nějaké větší místo, odkud je to do "německého vnitrozemí" (= myšleno hlavně do Chemnitz?) vlakem (vzdáleností a časově) kratší, než autobusem?
Když budeme tímto způsobem uvažovat, má vůbec smysl osobní doprava na trati Flöha - Cranzahl?
262
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.145.209.193
Odesláno Sobota, 19. listopadu 2011 - 19:18:49    Odkaz na tento příspěvek  

Franta:Už jsem tu psal:Šílenci a cvoci dostaly se k moci.Busy podporují z důvodu,že oni jezdí auty.Tím si zajistí protažené silnice.To na úkor koho? Cyklostezka z Vejprt?Leda tak po hřebenech hor,která se dá sezoně upravit na lyžo/sobo stezku.
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2470
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 19. listopadu 2011 - 19:23:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MMM: S R6 se to má tak: Kdosi si usmyslel, že zde MUSÍ být dálnice, tak tam BUDE dálnice. Těžko lze prosadit projekty, které by měly smysl, byly výrazně levnější, aby pak ve vší kráse ukázali, že dálnice tímto směrem je opravdu, ale opravdu nesmyl.

Hladvý medvěd: Ano, jak jinak

David: Je mě jasné, že to myslíš dobře, ale myslím si, že své optimalizační vášně bys měl tlumit. Ono to je fakt všechno hodně o něčem jiném, než o linkách, taktu, mapě ... Bez urážky, na tohle hraní jsou dobré strategické simulátory, ne experimenty s lidmi. (Natož v SRN, kde nemáme nejmenší právo jim do toho kecat, jelikož naprosto neznáme a nechápeme místní reálie)

(Příspěvek byl editován uživatelem T_m.)
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
To se pak sevře v krku, když ukáže třeba na Tebe... A pak "Chraňte naše duše!", často zaznívá do nebe... - Daniel Landa
Nejdřív přicházejí úsměvy, potom lži. Poslední je střelba. – Roland Deschain z Gileadu
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7441
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 19. listopadu 2011 - 20:15:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T_m:

Však já nechci úsek Flöha - Cranzahl "zoptimalizovat". Naopak, psal jsem o tom, že s relativně nízkými vícenáklady by bylo možné s vlaky základního 2 h taktu pokračovat z Cranzahlu až do Vejprt.

Na druhou stranu tu padl (pravdivý) argument o tom, že z Bärensteinu (ale i mnoha dalších míst na trati č. 517) do Chemnitzu je to kratší po silnici, tak mě zajímá názor např. Rudolfa_33, jestli v tom případě podle něj - když i z dalších míst jako např. ze Zschopau to je do Chemnitzu blíže po silnici - není vhodná na zastavení osobní dopravy celá trať.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6806
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 19. listopadu 2011 - 22:00:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T m: Já vím, já jsem ponechal stranou diskuzi o smysluplnosti R6, ale chtěl jsem poukázat na neochotu ÚK pomoci obyvatelstvu (problém je i obchvat Lubence).
Fotky na MHDFOTO iDnes.cz můj BLOG
Říkejte mi MMM
Swing it high, swing it low, swing it everywhere you go!
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3200
Registrován: 11-2007
Odesláno Neděle, 20. listopadu 2011 - 08:52:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: Nevím, proč by se měl zastavovat provoz na trati, kde je nikoli dvouhodinový, ale prakticky hodinový interval vlaků (úsek Chemnitz - Annaberg). Ne všichni cestující jedou do Chemnitz (Floeha je přestupní bod ve směru na Dresden). V úseku Annaberg - Cranzahl je požadavek na dopravu výrazně slabší (a směrem ke hranici postupně klesá), tak je otázkou, kde Verkéhrsbund vlaky ukončí. Aniž bych chtěl do rozhodování Bundu nějak výrazně nakukovat, jeví se mi ukončení vlaků v Cranzahlu jako logické. Je tam funkční dopravna s kolejovým rozvětvením a navíc turistická atrakce v podobě Fichtelbergbahn. Dojížděním vlaků do Baerensteinu či do Vejprt Bund nic nezíská, tahle "Gemeinde" (u nás by se řeklo středisková obec) je totiž údolní zástavbou, roztaženou na několik kilometrů podél silnice (asi pět zastávek autobusu), kde jediná železniční zastávka je pro dopravní obslužnost obsolentní.

Jo a pro T-m: Silnice přes Baerenstein bude protažená, ať kážete, co kážete. Ona totiž m.j. zajišťuje mezinárodní spojení na trase Chemnitz - Karlovy Vary a dále přes hraniční přechod Boží Dar.
Mirek2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 322
Registrován: 4-2007
Odesláno Pondělí, 21. listopadu 2011 - 11:59:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pořád mi nikdo nevysvětlil,proč na území KV kraje funguje železniční mezistátní doprava a na území ÚK tiše skomírá.Je mi jasné,že o ni mají zájem především němci,jinak by také zanikla.Také to bude tím že německé Krušné hory jsou úplně jiné než ty české.
A že upadají Krušné hory,to vina kraje je.Proč za hranicemi vypadají úplně jinak?Nesvádějte všechno na sudety nebo komunisty.U vesla jsou už dlouho jiní zlatokopové.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3204
Registrován: 11-2007
Odesláno Pondělí, 21. listopadu 2011 - 13:29:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirek 2: "A že upadají Krušné hory.."

Proč a především jak upadají Krušné hory? V čem vidíte "úpadek"?

Jistě, zcela zaniklo rudné hornictví. Jenomže to se děje od dob Rudolfa II., prostě ložiska jsou vyčerpána tak, že již těžit nelze. Pro horníky tohoto typu prostě již nikdy nebude práce a proto dřívější horní města (namátkou Krupka, Hora sv. Šebestiána, Výsluní,Měděnec, Loučná pod Klínovcem, Boží Dar, atd. atd.) ztrácejí smysl své existence. Zemědělství nikoho v tomhle kraji neuživí, navíc EU dělá vše pro jeho omezení. A stavět fabriky -byť třeba jen nějaké montovny- v obci, kde je 200 stálých obyvatel a v širokém okolí ani duše, se nikomu nejeví ekonomicky zajímavým. Ostatně oni už ti Němci se tady živili drobnou domácí výrobou, což dnešní obyvatelstvo neumí a nebo nechce. Rekreační kapacita není velká, byť snahy o její vznik jsou, ale proslavená rekreační oblast to ještě dlouho a asi nikdy nebude (viz zánik lázní v Bílině). Prostě tahle oblast se mění. Jenže: před nástupem hornictví to byly neprostupné pralesy. A teď, k čemu se vracet?

No a pokud jde o železniční tratě: Porovnejte si hustotu obyvatelstva v okolí jednotlivých tratí a zajímavost a zajímavost cílů v jejich okolí a odpovíte si sám. Nemůžete srovnávat Mariánky, Františkovy Lázně popř. Karlovy Vary s chomutovským náměstím, Mostem a nebo Litvínovem. A do Teplic přímá linka z Německa vede, ovšem autobusová...
Mirek2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 323
Registrován: 4-2007
Odesláno Pondělí, 21. listopadu 2011 - 16:27:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A jak mi tedy vysvětlíte,proč ÚK dovolil převoz ostravských kalů do Litvínova?To není devastace kraje?Proč myslíte,že je na severu stále smog?To pány na kraji moc nezajímá že?Jo a ten sajrajt sem vozí po železnici.Ale o tom se moc nemluví nebo nechce mluvit.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3206
Registrován: 11-2007
Odesláno Pondělí, 21. listopadu 2011 - 18:14:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirek2, 323: Souvislost s diskuzí nám jistě rád vysvětlíte.
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1033
Registrován: 1-2006

Odesláno Pondělí, 21. listopadu 2011 - 18:42:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A že upadají Krušné hory,to vina kraje je.Proč za hranicemi vypadají úplně jinak?Nesvádějte všechno na sudety nebo komunisty.U vesla jsou už dlouho jiní zlatokopové.

Za úpadek tuzemské části Krušných hor (stejně jako např. Šluknovska, Šumavy, ..., ...) může především odsun původního obyvatelstva - jak v roce 1938, tak v roce 1945. Výsledkem je, že na zasaženém území většinově žijí lidé, kteří zde nemají historické kořeny (těch pár desetiletí jejich života zde je málo) a s lidmi "na druhé straně kopce" je nespojuje už vůbec nic (což se "komunisté" ze všech sil snažili zachovat). Za hranicemi k výměně obyvatelstva nedošlo a právě proto je to tam "jinak" (= normálně). V těchto záležitostech je nějakých 20 let (patrně vaše "už dlouho") doba zcela zanedbatelná - tohle se rovná v horizontu několika generací (když se zadaří).

Mmch, myslíte že na území bývalého Pruska, přiděleného po roce 1945 Polsku je tomu nějak zásadně jinak ?
Mirek2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 324
Registrován: 4-2007
Odesláno Úterý, 22. listopadu 2011 - 09:37:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ona Šumava je na tom o poznání lépe.Tu nedevastuje Ústecký kraj.Třeba Jihočeský kraj s železniční dopravou zamával,ale doprava do hor je docela slušná.Totéž doprava z Plzně do Železné Rudy.Jistě to jsou rekreační oblasti.Ty by v Krušných horách byly taky,ale jejich dostupnost je prachbídná,tedy až na výjimky.
A ten ostravský sajrajt s tím souvisí.To si opravdu někdo myslí,že se sem teď nějací turisté pohrnou?Jediný klad je že ten jedovatej sajrajt sem jede po ekologický železnici.Zodpovědný za to nikdo není,protože politická zodpovědnost se rovná žádná zodpovědnost.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3207
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 22. listopadu 2011 - 10:14:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirek 2: Ty dva Vaše poslední příspěvky jsou ale opravdu O.T. A navíc: Šumava, po dvacetileté "péči" CHKO a NP, je dnes před kolapsem. Už dnes připomíná vrcholky Krušných hor v sedmdesátých letech. Jistě, mechanismus je jiný, ale výsledek stejný. O nedostupnosti rekreačních středisek v Krušných horách taky jen blábolíte. Snad byste mohl uvést příklad, do kteréhoto střediska se nelze dostat. A otázku paliva v cementárně Čížkovice bych nechal těm, kteří tomu mají rozumět a ne těm, kteří porůznu povykují po náměstích.

O.T. Off
Mirek2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 326
Registrován: 4-2007
Odesláno Úterý, 22. listopadu 2011 - 10:30:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

aha...to je názor kú???????
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3208
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 22. listopadu 2011 - 10:36:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirek 2: Názory kú neznám a příliš mě nezajímají. Život mě naučil si věci napřed promyslet a pak teprve něco hlásat.

Ale taky bych si dovolil otázku: Meloun?
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 22. listopadu 2011 - 10:50:22    Odkaz na tento příspěvek  

Ne, že bych měl něco proti spalování ostravských kalů v cementárnách (o technice totiž něco málo vím). Ale, když je politická moc a rozhodování o důležitých věcech u takových lidí, jako je Rudolf_33, můžeme se opět dočkat i takového paliva, jaké se spalovalo v těchto pecích:
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3209
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 22. listopadu 2011 - 10:59:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vážený Cogwheele, na Váš příspěvek dnes 10,50 lze odpovědět jedině takto:

Jste neuvěřitelná svině.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7345
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 22. listopadu 2011 - 17:22:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...to říká ten pravej...
T minus ten... nine... eight... seven... six... five, all engines up and burning... two... one... zero and lift off!
Hawe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 100
Registrován: 12-2005
Odesláno Úterý, 22. listopadu 2011 - 17:31:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Třeba ten ostravskej sajrajt budou vozit z Litvínova do Čížkovic po Švestkové dráze. To by bylo terno ...
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2472
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 22. listopadu 2011 - 17:34:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rudlo, na té Šumavě jsi byl a viděl, nebo jen plácáš protože jsi někde četl a pak jsi myslel?
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
To se pak sevře v krku, když ukáže třeba na Tebe... A pak "Chraňte naše duše!", často zaznívá do nebe... - Daniel Landa
Nejdřív přicházejí úsměvy, potom lži. Poslední je střelba. – Roland Deschain z Gileadu
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.0.203.121
Odesláno Úterý, 22. listopadu 2011 - 18:02:23    Odkaz na tento příspěvek  

Za svým názorem na charakterové vlastnosti Rudolfa_33 si stojím. Zatím tu v Česku stále ještě žijeme poměrně spokojený život a zpravidla se nemusíme politikou ani ideologickými půtkami důrazněji zabývat. Lidé jako Rudolf_33, kteří se snaží za nás všechny rozhodovat, však dělají všechno pro to, aby naše děti takovou možnost (něco ovlivnit) už neměly vůbec. Úplně bezcharakterní jistě nejsou, ale rozhodně platí, že alespoň v polovině případů nevědí, jaké následky jejich, silou prosazené a často nevratné, rozhodnutí způsobí. Svět v jejich rukou není bezpečný (viz např. špatně postavená J.E. Fukušima) a proto jim ho nesmíme nechat ke zničení. Země se nesmí stát jejich mičudou na čutání.
Dan1977
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 203
Registrován: 5-2010
Odesláno Úterý, 22. listopadu 2011 - 18:16:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Coghweel: Přestože s názory Rudolfa 33 na železnici povětšinou zásadně nesouhlasím, musím říci, že Váš příspěvek s fotografií pece je svinstvo první ligy. V dějinách lidstva se zřejmě nikdy nestalo nic horšího, než byl holocaust, a proto považuji za sprosťárnu první třídy Rudolfa 33 k nacistům přirovnávat, když jeho příspěvky nemají s nacistickými idejemi společného zhola nic.
Dan1977
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 204
Registrován: 5-2010
Odesláno Úterý, 22. listopadu 2011 - 18:19:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirek 2, Rudolf 33: Podle mého názoru by třeba trať 137 mohla při určité snaze být podobným lákadlem pro turisty, jako je již dnes zubačka nebo jihočeské úzkokolejky. Je mi ale jasné, že v současnosti tuto snahu nikdo nevyvíjí a zřejmě jí ani nikdy nevyvine, a že tudíž tato trať bohužel dříve či později zanikne.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3211
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 22. listopadu 2011 - 18:27:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T-m: Každý rok trávím na Šumavě u příbuzných posledních asi 25 let cca měsíc. Ve Volarech, chcete-li přesněji. Co tam vidím, z toho vycházím. "Ekology" zcela zničené partie lesů jsou s Krušnými horami v letech sedmdesátých a osmdesátých zcela srovnatelné. Bohužel není jakákoli snaha po nápravě (na rozdíl od K.hor). Mám to prochozené cca od Vítkova Hrádku až po Modravu či Poledník. Děs, každý rok horší. Kdysi kulturní krajina, dnes uměle a cílevědomě měněná v poušť, v lepším případě v buš.

Cogwhwheel: Ano, žijete si klidně. Jenom Vy tady uvažujete o spalování těch, kteří se Vám nelíbí, v krematoriích, v lepším případě o jejich umisťování v táborech pro Vám nepřizpůsobivé. Je mi jasné, budeme se muset bránit. A to nakonec uděláme. Nechce se mi uvažovat o světě, Vámi ovládaném. To už tu bylo.
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2473
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 22. listopadu 2011 - 18:33:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rudolf: Děkuju za odpověď, to jsem chtěl slyšet a beru na vědomí.
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
To se pak sevře v krku, když ukáže třeba na Tebe... A pak "Chraňte naše duše!", často zaznívá do nebe... - Daniel Landa
Nejdřív přicházejí úsměvy, potom lži. Poslední je střelba. – Roland Deschain z Gileadu
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1036
Registrován: 1-2006

Odesláno Úterý, 22. listopadu 2011 - 19:22:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V dějinách lidstva se zřejmě nikdy nestalo nic horšího, než byl holocaust

Bohužel nikoli

Dějiny CCCP dokazují, že lidé u moci dokáží být k ostatním lidem ještě horší svině - jen si tam nelámali hlavu s detaily typu technologie usmrcení (na to ve velkém stačily mráz/vedro, vyhladovění plus vyčerpání otrockou prací na stavbách) ani technologií likvidace mrtvol (co si nepohřbili spolulikvidovaní, to holt zůstalo ležet živlům a zvěři napospas) a nežádoucí svědci se nedostali k tomu, aby o realitě desítek milionů mrtvol (první úmyslně vyvolané hladomory s miliony obětí už ve 20-tých letech) informovali svět.
Taktéž v Kambodži soudruzi dokázali s vlastním obyvatelstvem zatočit tak, jak se Hitlerovi a spol. ani nezdálo a jak si duševně nenarušený člověk ani nedokáže představit.
No a o dění v Číně od WWII dál víme taky hodně málo - ale i z toho mála je jasné, že pár milionů zlikvidovaných pro ně nebyl žádný podstatný počet.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3212
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 22. listopadu 2011 - 19:26:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dan 1977: " Podle mého názoru by třeba trať 137 mohla při určité snaze být podobným lákadlem pro turisty, jako je již dnes zubačka nebo jihočeské úzkokolejky"

Neodmítám Vaši myšlenku, ale za ty léta, co jsem žil v Chomutově jsem samozřejmě všechny okolní tratě mnohokrát projel. Můj osobní názor je ten, že z nich opravdu nejkrásnější z hlediska "turistického projetí" je Buštěhradka mezi Trnovany u Žatce a Řevničovem, zejména jedete-li na začátku podzimu. Jistě, subjektivní názor, ale dle mě je to mnohem krásnější než celá 137. A přesto jsem tam davy výletníků, pro které "cesta je cíl" nikdy neviděl...

I údolí Ohře kolem Boče a Stráže je půvabné, sednete-li si ve vlaku na správnou stranu.
Dan1977
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 205
Registrován: 5-2010
Odesláno Úterý, 22. listopadu 2011 - 19:32:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rudolf 33: Buštěhradku znám jen po Lužnou a i tam je to nádhera (zejména těsně před Lužnou), údolí Ohře je nádherné také, i když ho znám jen z auta. Z mého pohledu ale jednou hory jsou hory - zejména úsek Rusová - Měděnec - Kovářská nemá chybu. Ale samozřejmě pokud v okolí není vůbec nic, nelze očekávat davy výletníků, snad kromě cyklistů, běžkažů nebo fanoušků majora Zemana.
Dan1977
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 206
Registrován: 5-2010
Odesláno Úterý, 22. listopadu 2011 - 19:35:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hungry bear - ta diskuse sem asi úplně nepatří, nicméně dle mého názoru holocaust jako snaha o likvidaci celého národa byl jen jeden a byl nejhorší. Stalinský teror nebo řádění polpotovců s jejich nahodile vybranými miliony obětí jsou sice také něco naprosto strašného, ale nevidím tam v počátcích tu zrůdnou myšlenku zlikvidovat jeden celý národ a pak tuto myšlenku s německou důkladností realizovat.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7347
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 22. listopadu 2011 - 21:37:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Holocaust (myslí-li se pod tímto pojmenováním případ Šoa) byl možná jen jeden, ale národy a národnosti se mezi sebou likvidují dodnes - viz např. Rwanda.
T minus ten... nine... eight... seven... six... five, all engines up and burning... two... one... zero and lift off!
Dan1977
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 207
Registrován: 5-2010
Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 02:16:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr_k: Ano, s tím lze souhlasit. Lidé budou válčit, bojovat a vraždit se pořád, ale s holocaustem jako systematickou snahou zcela vymýtit z planety jeden národ / jedno náboženství nelze srovnávat nic. Proto bychom měli s tímto zločinem zacházet velice opatrně a určitě bychom neměli jakékoli názory na dopravu či politiku přirovnávat k něčemu takovému.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 09:14:14    Odkaz na tento příspěvek  

Včera jsem tu (pravda, šokujícím způsobem) poukázal na to, že od lidí jako R33 může v budoucnu hrozit násilí. Já ale hlasatelem násilí nejsem (jak se tu R33 snažil namluvit ostatním diskutujícím). To R33 tu následně napsal: "Budeme se muset bránit." Proti komu?
A tak bych se chtěl zeptat: To se za zájmy své (a sobě podobných) hodlá R33 osobně chopit strojních pušek, nebo bude mít na tu špinavou práci nějaké své oddané lidi?
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1031
Registrován: 9-2003
Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 12:00:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Krátké OT.
Spalování kalů (obecně čehokoliv) v cementářské peci je méně exhalačně zatěžující než kuřáci a auta. Podmínky v cementářské peci jsou pro spalování odpadů ty nejideálnější. To jakékoliv teplárna na biomasu se může jít zahrabat a vyfotit. I pálení dřeva v krbu je proti tomu fujfuj.
V mnoha cementárnách za hranicemi i v tak ekologických státech jako je D nebo A se likviduje již mnoho let. 10 a více. Nebudu jmenovat, mnohým by se mohlo hodit do krámu.
Konec OT
Rozpočtová odpovědnost teplického primátora by měla být vzorem vládě.

Půjčit si 100 000 a našetřit 100 000 je minimálně 300 000 rozdíl.
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1037
Registrován: 1-2006

Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 14:51:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hele, Cogwheele, vyhledej pomoc odborného lékaře.
A do té doby se svými nenávistnými žvásty táhni do

Mmch, to sem opravdu nezavítá žádný moderátor, aby tyhle duševní zvratky (kremační pece) smazal ?
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.0.203.121
Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 15:35:54    Odkaz na tento příspěvek  

K tématu to opravdu není, to uznávám. Pokud někdo má neodolatelné nutkání k tomu ještě něco dodat, pak raději třeba ve Všeobecné neželezniční diskusi.
Mirek2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 327
Registrován: 4-2007
Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 17:32:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je mi líto co jsem rozpoutal.Chtěl jsem jen poukázat na nezodpovědnost krajských politiků,že dovolí do tak zničeného kraje dovážet další jedy ke skladování.To mohli rovnou vozit z Ostravy do Čížkovic ke spalování.
Vejprtská trať má jen jednu výhodu,je propojená se Saskem,ale jinak nic.Jen spoušť.Jedete li z Chomutova,tak vidíte v Černovicích skládku čehokoli,Domina-ruina,Suchdol,to je ještě krásný kout,Křimov,utěšeně chátrá,Nová Ves,jedno z mála míst kde vlak staví u vesnice,Výsluní,kde nic tu nic a pak už jen ruiny.
Po přejezdu hranice se ocitnete jak v jiném světě.Vše udržované,příroda krásná.Za Annabergem při jízdě kolem řeky Zschopau jsem si připadal jak na naší Sázavě.Čím to asi bude??????Dál už není co dodat.Z naší strany nezájem,tak už i Němce přestává bavit jezdit do Vejprt.