K-report
 

Archiv diskuse Tratě kolem Mostu a Chomutova do 09. 12. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » Tratě kolem Mostu a Chomutova » Archiv diskuse Tratě kolem Mostu a Chomutova do 09. 12. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Apollo_17
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2193
Registrován: 8-2007

Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 21:09:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tak už i Němce přestává bavit jezdit do Vejprt.

Nejen do Vejprt.Je už nebaví jezdit ani gumokolem do Hory sv.Šebestiána,Křímova ,Krásné Lípy ...Vietnamská tržiště jsou tam v ,polovina je zbouranána a opuštěná,zbytek místo trpaslíků prodává brikety a dříví,na k.rvu na celé trase pomalu nenarazíte-no proč by sem jezdili?
Benzinky u hranic zejí prázdnotou a boom po otevření hranic je pryč.
Teď zbude jen pár německých důchodců,kteří se přišli projít do přírody(která je v mnohém lepším stavu než dřív) a budou obdivovat krásy Krušných hor.

A jak mi tedy vysvětlíte,proč ÚK dovolil převoz ostravských kalů do Litvínova?

A jsou to ostravské kaly,nebo je to vyjetý olej z celé republiky,který firma Ostrano zpracovávala a zbytky skladovala v těch "ostravských lagunách"?

(Příspěvek byl editován uživatelem Apollo 17.)
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7461
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 23:22:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Po přejezdu hranice se ocitnete jak v jiném světě.Vše udržované,příroda krásná.Za Annabergem při jízdě kolem řeky Zschopau jsem si připadal jak na naší Sázavě.

Dovolím si podotknout, že na německé straně této tratě se nachází mj. nádraží Erdmannsdorf-Augustusburg, kde byla nádražní budova (ne tak velká jako ve Vejprtech, ale úplně malá taky nebyla) před pár lety srovnána se zemí (srov. s Vejprty a do budoucna i s dalšími budovami na české straně tratě).

Na mně zase působí poněkud podivně některá nádraží (ale to platí pro řadu dalších tratí v Německu), kde byla většina nádraží při modernizacích před několika lety docela slušně "vykradena" (z hlediska "vytrhat všechno, co zrovna teď není potřeba").


P. S. Neměl by někdo k dispozici jízdní řád tratě (Chemnitz - ) Flöha - Cranzahl (- Vejprty) z doby do roku 2007 (do modernizace úseku Flöha - Annaberg-Buchholz unterer Bahnhof; mám na mysli starší verzi tohoto jízdního řádu)?
Pokud ano, můžete jej sem vložit, příp. poslat na můj e-mail (uveden v mém nicku)?
Díky.
čpavkař
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 217
Registrován: 8-2009

Odesláno Čtvrtek, 24. listopadu 2011 - 18:26:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hezká diskuse, kolega Cogwheel je opravdu zralý na dlouhodobý odpočinek.
Německo není to co bylo za éry /D/DR. Je prostě nové, zbohatlo /jak a proč, je na debatu/. Je přeci prospěšné když se uklidí, bohužel i za cenu bourání. Je mě těch budov líto, ale raději bezpečné, uklizené okolí než křečovitě bránit ruiny typu Rusová. Nevím kde berete názor že Česká strana hor je neatraktivní. Jen prostě Sasíci umí udělat pro turistiku víc než my. Je to o lidech a jejich vztahu k zemi. Teď jsem byl v DE na dušičky, /moje rodina to běsnění v r.45 osdkákala velku krutě a přesto odsunutá větev na Čechy nezanevřela/ a je to v lidech, v DE je prostě radost i zemřít. Nemusíte mít strach že vás nějaká svině vysype na zem jen kvůli pár korunám na chlast.
Pro "opravdové" fanoušky mám tip na Ježíška. Vím, má to toho hodně, i v českém knihkupectví se finančně vyčerpá. Ovšem tahle fotoknížka se povedla. Maličká ochutnávka....


"...Ani dvěma starším bratrům na tom nezáleželo: první byl náruživý sběratel železničních modelů, druhý alkoholik a tyto sklony u nich vylučovaly jakékoliv jiné zájmy..." Shelby Foote, Milování ve vyprahlém čase. Odeon 1976
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2476
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 24. listopadu 2011 - 18:52:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čpavkař: můžeš uvést nějaké podrobnosti o finančním vyčerpání z nákupu? Kolit to stojí "tam" a kolik "tady"? A kdeže u nás se dá sehnat?
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
To se pak sevře v krku, když ukáže třeba na Tebe... A pak "Chraňte naše duše!", často zaznívá do nebe... - Daniel Landa
Nejdřív přicházejí úsměvy, potom lži. Poslední je střelba. – Roland Deschain z Gileadu
čpavkař
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 218
Registrován: 8-2009

Odesláno Čtvrtek, 24. listopadu 2011 - 19:25:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevím kde se dá sehnat v CZ, já ji koupil ve špičkovém knihkupectví v Dresden na Prager Straße , naproti Karstadtu. Nejlepší knihkupectví co jsem kdy /zatím/ viděl. Křesílka, knihy si můžeš v sedě prolistovat, posoudit a platit kartou je samozřejmost. Výběr šotoliteratury je značná. Asi by se dala kniha sehnat jinde levněji, ale ta radost po prolistování udělala svoje. Cena je 29,80 €.
U nás by ji mohl mít p. J.Wágner z Liberce, jestli chceš mohu ti přes SZ poslat kontakt.

http://maps.google.cz/maps/place?cid=9997898011199114823&q=Thalia -Buchhandlung+BUCH+%26+KUNST+GmbH+%26+Co.+KG&cd=1&cad=src:ppiwlin k,view:smartmaps&ei=9ofOTqKOAqquiQLD3-2oBg&dtab=2
"...Ani dvěma starším bratrům na tom nezáleželo: první byl náruživý sběratel železničních modelů, druhý alkoholik a tyto sklony u nich vylučovaly jakékoliv jiné zájmy..." Shelby Foote, Milování ve vyprahlém čase. Odeon 1976
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7355
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 24. listopadu 2011 - 22:00:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

EK-Verlag? To by mohli mít v Marktredwitzu, nebo v Hofu. Mosime zrobyt vylet!
20 Years without Noone but You...
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1040
Registrován: 1-2006

Odesláno Pátek, 25. listopadu 2011 - 08:44:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

na šotoliteraturu doporučuji knihkupectví přímo v nádražní hale Lipska hbf.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4018
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 25. listopadu 2011 - 14:38:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

OT:
Ve Volarech, chcete-li přesněji. Co tam vidím, z toho vycházím. "Ekology" zcela zničené partie lesů

Prosím vás, nekrafejte o něčem o čem nemáte ani ánunk. Krušné Hory poškodily silně imise. Tedy přímý vliv člověka. Kdyžto Šumava se likviduje z důvodů nevhodné skladby dřevin, tedy přestárlá smrková monokultura, navíc stromy skoro stejného stáří. A to prostě nezachráníte, ani kdyby se všichni na hlavu stavěli. Buď to dodělá kůrovec (bez ohledu na zásahy), nebo větrná smršť, polomy pod jinovatkou, sněhem .... Ale chápu, že je asi pro vás velmi náročné pochopit, že každý strom má omezenou životnost. Pravděpodobně budete chtít po smrkovém lese, aby ve stejné skladbě fungoval další stovky let, aby vás náhodou neiritoval pohled na odlesněné kopce. A stejně tak je pro vás asi dost silně nepochopitelné, že se starý smrk nedokáže účinně bránit proti kůrovci. Ty stromy prostě uhynou a žádný ekolog nebo Stránskej na to vliv mít nebude. To je ale asi taky nad vaše síly pochopit, že... A to nemluvě o uřvancích z řad starostů, místních lidí (kteří ví o pěstování lesa hovno a chodí tam leda na houby). Stejně tak to samé platí na ty z druhé strany, kteří chtějí, aby zcela nehodnotný monokulturní les se stal nejlépe bezzásahovým NP.

OFF OT
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1368
Registrován: 8-2004

Odesláno Pátek, 25. listopadu 2011 - 17:17:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

čpavkař: víceméně souhlas. Ale... Cogwheel to sice taky občas přehání, ale odpočinek by zasloužil především Rudla. Sračky podobné této by měly zmizet. Neni svině jako svině.

Jinak si taky myslím, že naše strana Krušných hor je zajímavější (byť je to silně subjektivní). A to především díky terénu,který je atrativnější. I na naší straně je hodně památek, ale...


K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3226
Registrován: 11-2007
Odesláno Sobota, 26. listopadu 2011 - 08:58:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Happy, předtím, než začnete Vy kafrat, tak si alespoň přečtěte předchozí diskuzi. Pak se Vám nestane, že budete s velkým troubením a bubnováním dobývat otevřenou bránu, či budete rovnou za .... .

Napsal jsem (příspěvek 3207, dne 22/11):
"Mirek 2: Ty dva Vaše poslední příspěvky jsou ale opravdu O.T. A navíc: Šumava, po dvacetileté "péči" CHKO a NP, je dnes před kolapsem. Už dnes připomíná vrcholky Krušných hor v sedmdesátých letech. Jistě, mechanismus je jiný, ale výsledek stejný."

Takže proč mě poučujete, že to je tak, jak já píšu?

A mimochodem, vše co Vy píšete o Šumavě, tak to je přesně výsledek "péče" ekologů:

1)Přestárlost smrkové monokultury je přímým důsledkem toho, že v hospodářském lese se nesmyslně opustily běžné metody jeho obhospodařování. T. j. namísto pravidelné těžby dospívajících stromů se přešlo na "bezzásahovost".

2)Ani v nejmenším nepopírám, že odolnost přestárlého a neudržovaného lesa klesá. Nevím, z kterého prstu jste si vycucal opak. Jenomže ona snížená odolnost, směřující až k zániku lesního společenství, je
jednoznačně výsledkem ne/činnosti člověka, který ji "bezzásahovostí" vyvolal. Tvrdím dokonce, že cíleně vyvolal. Což je horší, než kdyby ji vyvolal svou nevědomostí.

3)Že jde o cílenou činnost, je zřejmé z řady prohlášení o tom, že se tak "obnoví přirozený les". Nuže, neobnoví. Nebude mít z čeho. Suché stromy nemají šišky...Krušné hory jsou toho důkazem.

4) Já vím, že hospodářská činnost člověka (protože by nakonec mohla vést k "odpornému zisku") je pro určité skupiny lidí červeným hadrem v býčí aréně. Vyžaduje totiž práci...

Ale tohle je tady skutečně O.T.

No a Orlí spár se svým povídáním o sračkách taky zazářil. Takže Orlíku, kdypak k té nádražní budově naposledy přijel poslední pravidelný osobní vlak? Že by to nebylo v šedesátých létech minulého století a naopak to byla žhavá novinka?
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2519
Registrován: 12-2004

Odesláno Sobota, 26. listopadu 2011 - 17:33:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trošku připomínka zašlé slávy akcí typu Česko-Saský železniční festival či Rozloučení s prázdninami pořádaných v železniční stanici Křímov.

Autobusy v ÚK Klášterec N/O Chomutov Bílina
Trať 137 Chomutov - Vejprty
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3276
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 29. listopadu 2011 - 11:01:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nejen do Vejprt.Je už nebaví jezdit ani gumokolem do Hory sv.Šebestiána,Křímova ,Krásné Lípy ...Vietnamská tržiště jsou tam v ,polovina je zbouranána a opuštěná,zbytek místo trpaslíků prodává brikety a dříví,na k.rvu na celé trase pomalu nenarazíte-no proč by sem jezdili?
Benzinky u hranic zejí prázdnotou a boom po otevření hranic je pryč.
Teď zbude jen pár německých důchodců,kteří se přišli projít do přírody(která je v mnohém lepším stavu než dřív) a budou obdivovat krásy Krušných hor.


Podobně je ovšem na tom Šumava, např. Železná Ruda je dnes město duchů, stejně tak jako nedaleká Bavorská Ruda. Co je příčinou? Těžko říci, ale kůrovec za to primárně nemůže. Tyhle lokality šli do háje dříve než nastoupila jeho invaze. Mimochodem, i na bavorské straně kde se s bezzásahovými zónami začalo o 20 let dříve. Např. Roklan je dnes skoro bezlesý.
Bezdružická lokálka
262
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.240.2
Odesláno Úterý, 29. listopadu 2011 - 14:30:26    Odkaz na tento příspěvek  

Tak je to tady přátelé.Nový GVD byl odhalen.Proč nezajíždí žádný motorák v kladiva do Hrobu?Lidé tam odtud nesmí jezdit do práce do chemických závodů?Nebo dokonce ještě na šachtu?
Že můžou jezdit busem?A kolikrát budou přestupovat?Takhle by vlakem jeli přímo.Opět krok tím správným,modrým směrem!!!Těch pár kilometrů by asi zruinovalo rozpočet kraje.
(když v Ústí,to je to město u chemičky,co se buduje hotel u Větruše,a ta je tam,co byla vybudována nezbytná lanová dráha,nebo také ten most přes Labe co je nyní na prodej...) bude hospodařit lépěji,pak bude i na tu dopravu... která smysluplně využije kulturní technickou památku,jako trať 135 je.(Pro rýpaly...prosím,povšimněte si,že nepíšu aby vlak jezdil v kladiva až do Moldavy a že nepíšu o propojení.V tomto směru všichni zainteresovaní již zklamali!)Využití této části dráhy je skutečně pouze v době pracovního volna...svátky so,ne,prázdniny.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3228
Registrován: 11-2007
Odesláno Středa, 30. listopadu 2011 - 07:21:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

262: Možná by stálo za to, abyste místo nějakých pokřiků nahlédl do jízdního řádu bus linky 526. Máte tam přímé spojení z Hrobu k chemičce jak na začátky, tak i konce "dvanáctek" i ranní. A o umístění nádraží v Hrobě vůči obci (a tedy o docházkových možnostech) se nejlépe poučíte z fotek hrobského viaduktu.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4033
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 30. listopadu 2011 - 11:57:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z cca 2000 Hrobu spojení do Litvínova vyhledáno Idosem k dni 15.12.11:
4:40, 7:00, 13:00, 15:00, 16:50, 19:00, 20:50
7 spojů. To by mě zajímalo, kam se poděly peníze za ušetřenou železniční dopravu....

A přímé spojení s Mostem? Tak o tom si budou muset nechat jen zdát.

No můžete hýkat blahem nad tím, jak se kraj vypořádal s jednou "blbou" lokálkou. Já zas budu hýkat blahem, až budeme muset všichni zaplatit 450 000 000 kč EU za tu podělanou Krajsou zdravotní. Na jednu stranu se naprosto nepochopiteně šetří každá koruna, na druhou stranu v Úst. k. bují korupce, která stojí mnohonásobně víc. Za těch 450 mega by mohlo na Moldavu pendlovat Desiro několik desítek let.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3229
Registrován: 11-2007
Odesláno Středa, 30. listopadu 2011 - 12:15:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Happy, neblábol. Evropské unii nikdo nic platit nebude (není ani proč, protože ta na nic nepřispěla, vše bylo financováno českým státem, který doufal, že to z Unie vydyndá, ale díky vzájemnému se udávání mezi sč. soc. demokraty se to asi nepodaří). Těch 450 mega je tedy pohledávka českého státního rozpočtu vůči Krajské zdravotní. Novináři opět nepochopili...
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4034
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 30. listopadu 2011 - 12:25:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Všichni jsou blbci, jenom ty si letadlo...
http://www.financninoviny.cz/zpravy/ustecka-krajska-zdravotni-mus i-vratit-dotaci-417-milionu-pise-ek/721487
Tak on je rozdíl mít nebo nemít 450 mega! Ostatní je nepodstatná omáčka. Ale chápu, že si žiješ ve svém světě, kde zlé lokálky překážejí hodným kmotrům...
262
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.145.208.151
Odesláno Středa, 30. listopadu 2011 - 13:22:51    Odkaz na tento příspěvek  

R 33:Tady je diskuse o železnici a tak se ptám na smysluplné využití sjízdé železnice.Asi se ale vlak nechce z důvodu aby zbyly chechtáky na jiné průšvihy.Brzy bude platit pořekadlo:Ústecký kraj lumpů je ráj.
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1046
Registrován: 1-2006

Odesláno Středa, 30. listopadu 2011 - 16:15:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

to Happy:

pokus se nejdřív pochopit psaný text.

Krajská zdravotní si nakoupila předražené vybavení za peníze které dostala od tohoto státu (nikoli EU) s tím, že stát je měl až následně "dostat" od EU jakožto proplacení dotace.
Ovšem protože na sebe soudruzi socdemáci ve vzájemných likvidačních půtkách tenhle předražený tunel napráskali všude včetně Bruselu, tak EU našemu státu tyto peníze nezaplatí.
Tedy nyní je stav, že stát o oněch 450 mil. Kč už přišel (ve chvíli, když ono předražené vybavení Krajské zdravotní proplatil).

No a celá podstata nynějšího děje spočívá v tom, že nyní tento stát ony peníze chce od Krajské zdravotní zpátky, aby ve výsledku stát o žádné peníze nepřišel a místo toho o ně přišla Krajská zdravotní.

Takže nyní nejde o to, že stát příjde o 450 mil. Kč (nad kterými naříkáš, co dopravy by se za to dalo pořídit), ale naopak o to, že stát tyto peníze dostane zpátky.


Mmch, když už chceš naříkat nad penězi, o které tento stát opravdu bez náhrady přichází na úkor svého obyvatelstva a služeb pro něj (včetně dopravy), tak si počti tohle
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1047
Registrován: 1-2006

Odesláno Středa, 30. listopadu 2011 - 16:20:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

to 262:

a tak se ptám na smysluplné využití sjízdé železnice

Tož vemte na vědomí, že smysluplné využití sjízdné železnice pro dopravu obyvatelstva obce Hrob neexistuje - k pochopení se stačí podívat na mapu s vrstevnicemi a porovnat umístění nádraží a autobusové zastávky vůči osídlení.

A jen tak mimochodem - pro cestu do Mostu stačí v Litvínově přestoupit na tramvaj.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3230
Registrován: 11-2007
Odesláno Středa, 30. listopadu 2011 - 16:57:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak bych ještě pro 262 a Happyho dodal:

Račte si prohlédnout obratové časy v Oseku městě. S vyjimkou jediného páru v poledne to jsou 4 minuty. Takže jakákoli zajížďka do Hrobu by vyžadovala buď jednu soupravu navíc, která by pak dvě hodiny prostála v Hrobě (ta efektivita!) a nebo zrušení jakýchkoli přestupných návazností v Mostě (popřípadě i v Lounech a Rakovníku). Trochu vysoká cena za vyhlídkovou jízdu do stanice na kopci nad městem. Zejména, když mezi Osekem a Hrobem jezdí cca každých 30 min. bus MHD Teplice, který navíc v Hrobě zastavuje uprostřed osídlení.
262
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.240.2
Odesláno Středa, 30. listopadu 2011 - 18:33:26    Odkaz na tento příspěvek  

Rudolf 33:která by pak dvě hodiny prostála v Hrobě (ta efektivita!) A kde je psáno,že by tam musela stát?Což takhle postavit gvd tak aby ta železnice sloužila lidem zde bydlícím?
Polohu nádraží mne nemusíte učit znát.
Proč by měli lidé přestupovat,když vlak jede přímo?(Už se tady řešilo,že by z Litvínova měl jezdit přímo vlak do Ústí a Děčína.Tam by stačilo přestupovat v Oldřichově či Teplicích na navazující vlaky po 130tce.On se ale ten přestup nechce,že se něco nestíhá.A tady v tom případě by měli lidé přestupovat?)Ona ta tramvaj také není nakonec nic levného a často také přípoje jsou přímo parádní.Nehledě na jízdní dobu tramvaje a vlaku.U tramvaje je navíc bariéra přestup k nádraží u stadionu,kdo to tam zná,tak ví o čem píšu.prostě je to přestup na přestup a po přestupu na přestup.Proč?Jde to přeci i přímo.
Hungry_bear:A kdo vážený pane podepsal ty předražené zakázky?To asi byli obyvatelé Hrobu,že jim tam nesmí jezdit vlak?
Prostě se tu dělá doprava,která nutí obyvatele kupovat si gumokola...ti co s nimi jezdit nesmí,jako děti,důchodcí a další... autobus,to je návaznost vlakové dopravy,tam kam vlak nejede.Z Hrobu se vlakem dá do Mstu i Litvínova jet.V Litvínově je potom autobusové nádraží,kde si můžete postavit terminál kde bude navazovat bus na hory a tam kam koleje nevedou.To jest vážení Meziboří,hamr..Klíny a jiné místa.Stačí se podívat na mapu,tam je to vše hezky vidět.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3231
Registrován: 11-2007
Odesláno Středa, 30. listopadu 2011 - 20:16:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

262: Čím více povídáte, tím je zřejmější, že jezdíte prstem po železniční mapě a vymýšlíte něco, co málokdo potřebuje. Takže vlastně o hromadné dopravě vůbec nemluvíte a nabízíte něco jako "šotospoje" pro náročné "projížděče tratí". Kdo v Hrobě potřebuje běhat na obtížně přístupné nádraží, aby se dostal na nádraží v Mostě, kde nenajde nic, než event. přestup na tratě 130 a 110 (a event. přestup na MHD Most). Jenomže ten přestup mezi vlaky mu nikdy nevyjde, protože čas, potřebný k ujetí ramene Most - Hrob a zpět je prostě o dvacet minut delší, než čas mezi dvěma kříži v Mostě. Takže technicky skutečně není jiné cesty než buď křižovat v Oseku (a pak stát 100 minut v Hrobě a nebo totálně rozhodit uzly Most, Louny a Rakovník, kde se takt změní na náhodné výstřely "aby ten Hrob vyšel".Otázku, zda Vám potom vyjdou křižování mezi Mostem a Rakovníkem pro jistotu ani neřeším, zbytečná práce.

Vaším cílem zřejmě je, jinak Vaše úvahy těžko pochopit, úplná likvidace železniční dopravy. Těch 2000 obyvatel Hrobu si nezaslouží být pro takový cíl zneužíváno. Oni se především potřebují dostat do sousedních větších měst Košťan, Oseka, Duchcova (v Duchcově mají např. nemocnici a střední školy, pověřený úřad a rychlíkovou stanici), popř. do Teplic, kde mají "okres". K tomu jim železnice nepomůže a poloprázdné mostecké nádraží, daleko od centra, už vůbec ne.

Nemáte-li neco konkrétního, tak další diskuze bude už jen ztrátou času.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4036
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 30. listopadu 2011 - 21:36:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

k pochopení se stačí podívat na mapu s vrstevnicemi a porovnat umístění nádraží a autobusové zastávky vůči osídlení.
No 20 m výškového rozdílu silnice ku nádraží. No to je fakt vejška, to je opravdu na podhorskou obec něco šokujícího. Asi tam bydlí samej invalida ne?

Kdo v Hrobě potřebuje běhat na obtížně přístupné nádraží, aby se dostal na nádraží v Mostě, kde nenajde nic
Bez lan se tam nevyškrábou Na podobné kraviny nic normálního napsat nelze. Sorry... A v Mostě že nic nepotřebují? Aha. Asi všichni lítaj do Teplic pro sociální dávky... Nebo že by jezdili lidi makat do průmyslového Mostu? Dnes necelá půlhodinka vlakem na mosteckej terminál, po optimalizaci přes hodinu. To každej raději pojede autem a ještě více tak zhorší nedýchatelnost v této oblasti.

kde nenajde nic, než event. přestup na tratě 130 a 110
Aha. Takže obyvatelé Hrobu nemaj mít ani nárok na přestup do dalšího průmyslového města Chomutova... A když, tak leda aspoň s pěti přestupy.

pro cestu do Mostu stačí v Litvínově přestoupit na tramvaj
To je finanční a časová bomba. Bravo. Nějaké méně stupidní spojení VHD byste neměl?

tak EU našemu státu tyto peníze nezaplatí
To je to podstatné. Ostatní jsou jen plky.
Admin137
Neregistrovaný host
Odeslán z: 93.91.151.5
Odesláno Středa, 30. listopadu 2011 - 22:13:31    Odkaz na tento příspěvek  

Nabízíme kalendář tratě 137 Chomutov - Vejprty. Více zde http://www.trat137.unas.cz/kalendar.htm :-)
Oblak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 110
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 01. prosince 2011 - 13:47:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

zde je nový jízdní řád tratě 124 http://www.kr-ustecky.cz/VismoOnline_ActionScripts/File.aspx?id_o rg=450018&id_dokumenty=1663650
Mirek2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 332
Registrován: 4-2007
Odesláno Čtvrtek, 01. prosince 2011 - 19:56:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

262:Situaci v české politice vystihuje toto:Novodobá lidovka.....
http://www.youtube.com/watch?v=IkcpwrK2Z28

Bohužel smutná pravda,která se projevuje v životě celého státu.No a každý zná Kabáty a jejich Colorado.Zkrátka mafiani a lobbisti vládnou v tomto státě.Kauzy vyšumí do ztracena ..... což je v tomto státě pravidlem.A teď mě kamenujte.....
Nostalgia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 203
Registrován: 6-2010
Odesláno Pátek, 02. prosince 2011 - 10:45:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Za to vás nikdo nenutí kamenovat.
Sláva Václavu Knopovi!
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7480
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 02. prosince 2011 - 11:22:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rudolf_33:

Takže technicky skutečně není jiné cesty než buď křižovat v Oseku (a pak stát 100 minut v Hrobě a nebo totálně rozhodit uzly Most, Louny a Rakovník, kde se takt změní na náhodné výstřely "aby ten Hrob vyšel".
Pravdu máte jen zčásti. Kdyby se posunuly časové polohy vlaků Rakovník - Most - Hrob tak, "aby Hrob vyšel", tak by se sice rozpadly návaznosti v MO a LN, ale naopak návaznosti v RA by se zlepšily.

Navíc by se dalo jezdit v celé trase v přesném hodinovém taktu (s křižovacími stanicemi Louka u Litvínova X:00, Bečov u Mostu X:30, Louny předměstí X:00, Domoušice X:30, Chrášťany X:00).

Nic není černobílé. I když, kdybych já měl o tom rozhodovat, tak bych současný stav asi neměnil.


Jinak, k ostatnímu, co zde v posledních pár příspěvcích zaznělo:
- Přece to není o tom, že "kraj musí vracet pár stamilionů a proto se odstřelily Os vlaky Osek město - Hrob - Moldava v neprázdninová kladiva".

- Stav po odstřelení těch pár "kladivových" Os, které do Hrobu jezdily, možná není ideální, ale pokud bychom měli uvažovat ideální stav, tak by bylo vhodné, aby v těch X:00 nebyly v Mostě ve směru jízdy Ústí n/L. - Chomutov cca čtvrthodinové prostoje, ale aby tam vlaky měly jen krátký pobyt a jezdily přímo.
Podmínkou pro výše uvedené ale je mj. zkrácení JD Louny - Most.
Kdyby se to ale takto povedlo, tak už by protažení vlaků až do Oseka města nebylo "využitím soupravy, která by jinak prostála hodinu v Mostě" - soupravy vlaků od/do Loun už by v žst. Most stíhaly (poměrně ostrý) obrat.

Podobně ideálním stavem by možná byl špičkový půlhodinový interval rychlých vlaků Ústí - Chomutov, které by mohly mít na zast. Duchcov přípoje od autobusové linky Hrob - Osek - Duchcov - Teplice (jezdící ve špičce rovněž každou půlhodinu).
Pak by bylo spojení Hrob - Chomutov možné s jediným přestupem (v zast. Duchcov), s velkým rozsahem použitelného počtu spojů, a docela použitelnou jízdní dobou (možná o něco delší, než by byla cesta vlakem Hrob - Most - Chomutov, ale zato s větší četností spojení - třicetiminutový interval se na trati Most - Osek město - Hrob těžko kdy zavede).
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2483
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 02. prosince 2011 - 11:42:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: Prosím, prosím, škemrám moc: Nežiješ tady, nevíš jak to tady funguje, kam lidé jezdí - chtějí jezdit. Neřeš, neoptimalizuj!
Myslím si, že snad někdy rozumné spojení bude, příští rok jsou krajské volby a pánové doufejme nemají definitivu. Rozumné řešení už mohlo být letos, kdyby se chtělo, resp. kdyby bylo dovoleno aby se chtělo.
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
To se pak sevře v krku, když ukáže třeba na Tebe... A pak "Chraňte naše duše!", často zaznívá do nebe... - Daniel Landa
Nejdřív přicházejí úsměvy, potom lži. Poslední je střelba. – Roland Deschain z Gileadu
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3278
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 02. prosince 2011 - 12:50:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nežiješ tady, nevíš jak to tady funguje, kam lidé jezdí - chtějí jezdit. Neřeš, neoptimalizuj!

Ještě že ty jako Plzeňák dáváš od Moldavy ruce taky pryč...
Bezdružická lokálka
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2486
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 02. prosince 2011 - 14:15:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M_k: Také o tom nic nevíš, tak si mudrování nech někam na vaší sešlost. Díky.
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
To se pak sevře v krku, když ukáže třeba na Tebe... A pak "Chraňte naše duše!", často zaznívá do nebe... - Daniel Landa
Nejdřív přicházejí úsměvy, potom lži. Poslední je střelba. – Roland Deschain z Gileadu
Honzaloko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1532
Registrován: 7-2006

Odesláno Pátek, 02. prosince 2011 - 16:27:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://www.novinky.cz/domaci/252373-ustecky-kraj-nakoupil-vanocni -stromecky-jeden-prisel-na-11-800.html

A pak nemá být na dopravu na Moldavské...
Nevěř každé informaci, kterou na internetu získáš!!
BERYHO DRÁHA-muj pohled na železnici
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2487
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 02. prosince 2011 - 17:23:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzaloko: Strašlivé plýtvání to v každém případě je, ale na Moldavu peníze jsou. Co není je chybějící politická vůle a naopak přebytek tzv. politické korektnosti.

PS: není podstatné, co psali v novinách nebo říkali v rádiu ...
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
To se pak sevře v krku, když ukáže třeba na Tebe... A pak "Chraňte naše duše!", často zaznívá do nebe... - Daniel Landa
Nejdřív přicházejí úsměvy, potom lži. Poslední je střelba. – Roland Deschain z Gileadu
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1371
Registrován: 8-2004

Odesláno Pátek, 02. prosince 2011 - 17:35:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Happy: no fuj, ale takhle odporovat dvoum nějvětším znalcům nejen dopravy v celém kraji?

Zvláště teda na linkách Litvínov-Hrob/Duchcov-Teplice to "zajíždění na náves" jako argument neobstojí ani omylem-ty busy jezdí s obsazeností z u většiny spojů 0-5 lidí.

Teď sice dojde k nějaké "optimalizaci", ale ta bude spočívat spíše v tom, že se přidají další vzduchovoziče.
Nejlepší na tom, že je nejvyužívanější spoj ze všech-v 7 ráno z Litvínova do Duchcova (Teplic) se zruší (resp. posune do pro studenty duchcovských škol nepoužitelného času).

No aspoň že už ty busy budou KONEČNĚ zastavovat ve fyzicky vybudované zastávce u průmyslové zóny v Litvínově, která existuje už asi jenom 5 let i s označníkama, ale jezdila tam jen městská linka č. 8. To je taky ukázka brutální přizpůsobivosti autobusové dopravy. Proti tomu jsou ČD a SŽDC neskutečně pružné organizace.
Ale i tak díkybohu za ty dary.

Kdyby aspoň tyhle linky, které provozuje DPmML aspoň zaintegrovali do "městského" tarifu. To by ocenili cestující nejvíc.

A tahle linka je vysloveně připomínkou počátku rozvoje poválečné sítě autobusové dopravy-konkrétně jde o linku z roku 1946, kdy i síť silničních komunikací byla poněkdu jiná...

Z dnešního hledika je to ale totální nesmysl. Kdyby radši do toho Lomu jezdilo víc spojů linky 29...

David: co se týče těch oseckých vlaků-já sem teda hodně zvědavej na to, jak to tam budou v tom Oseku stíhat "otáčet". Za 4 minuty bude fíra rád, že se vůbec nahlásí. Navíc je i oproti současnému stavu zkrácena z Mostu do Oseka jízdní doba asi o 3 minuty-to už takhle se skoro nedá stíhat. Při sebemenším problému pak bude rozhozená doprava mezi Oeskem a Rakovníkem na několik hodin...

Ještě markantnější to je u moldavských vlaků-zvláště u prvních dvou párů-tam bude zákonitě docházet k velkým zpožděním-zvláště v zimě. Ale to už je cílená likvidace moldavské tratě.
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4046
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 02. prosince 2011 - 18:02:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

no fuj, ale takhle odporovat dvoum nějvětším znalcům nejen dopravy v celém kraji
Přece nebudu těm jejich hloupostem přikyvovat Jejich srdce plesají na autobusovou náhradou, co naplat, že tím autobusem nikdo nejezdí a dotace tak na 1 pasažéra je vlastně vyšší než u vlaku. Ústecký kraj to tak zoptimalizoval, až je to zcela na dvě věci. Takt povýšil na náboženství. A tak to potom vypadá komicky, když se někdo snaží uplatnit takt na 5 párů spojů. Takt je dobrá věc, ale musí být na to dostatečný počet spojů. Viz třeba grafikon pro 124 na příští rok. Spoj 1677 jede vyloženě v sedle, odpolední špička je zcela ignorována. To samé opačný směr. 1676 jede opět v sedle a zde je pro změnu ignorována špička ranní. Pokud mám tatkto nízký počet spojů na trati, pak je čirým bláznovstvím, aby jezdily v sedlech.... Takže na co Úst.k. sáhne, tam sto let tráva neroste a vlak nejede... Vždyť i ten sálámistní Karlovarský kraj udržuje vcelku použitelnou dopravu na krušnohorském semeringu.
Nostalgia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 208
Registrován: 6-2010
Odesláno Sobota, 03. prosince 2011 - 15:28:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Spíš roste, ne?
Sláva Václavu Knopovi!
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7482
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 03. prosince 2011 - 15:32:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prosím, prosím, škemrám moc: Nežiješ tady, nevíš jak to tady funguje, kam lidé jezdí - chtějí jezdit. Neřeš, neoptimalizuj!

Jestli mám nejraději nějaký typ příspěvků v diskusích, tak je to přesně vzkaz typu "drž hubu, stejně tomu nerozumíš a neznáš to tam", aniž by k tomu autor takového vzkazu připsal něco konkrétního (jak a proč nesouhlasí s tím, co jsem napsal).

Z jiných zkušeností z těchto stránek vím, že takový vzkaz obvykle znamená, abych v něčem příliš nešťoural, protože tam něco hodně smrdí, a tím šťouráním by to mohlo začít smrdět ještě více.

V jednom takovém případě jsem v tom začal "šťourat" docela hodně, a po cca roce celkem soustavného sledování reálného (řádného i mimořádného) provozu + samozřejmě i zjištění dalších, řekněme teoretických věcí jsem tam zjistil, že toho "smradu" je opravdu dost a dost. Daleko více, než jsem si do té doby myslel...

Tak snad toto nebude ten případ a od T_m se dozvím konkrétní argumenty, v čem a proč nesouhlasí s obsahem tohoto příspěvku.
Apollo_17
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2216
Registrován: 8-2007

Odesláno Sobota, 03. prosince 2011 - 20:11:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad David:Kdyby se posunuly časové polohy vlaků Rakovník - Most - Hrob tak, "aby Hrob vyšel", tak by se sice rozpadly návaznosti v MO a LN, ale naopak návaznosti v RA by se zlepšily.

Pro Ústecký kraj a 85% cestujících na trase Osek-Most-Rakovník jsou důležitější návaznosti v Mostě a Lounech,než obsluha Hrobu a zlepšení přípojů v Rakovníku.Navíc by byla potřeba další souprava + obsluha.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7484
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 04. prosince 2011 - 02:06:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Apollo_17:

O. K., vždyť jsem napsal, že si myslím, že nevýhody takové změny by zřejmě převažovaly nad výhodami.

Ale chtěl jsem upozornit na to, že Rudolf_33 nemá pravdu, že by se změnou časových poloh vlaků na trati č. 126 z důvodu "aby Hrob vyšel" stalo, že by "se totálně rozhodil uzel Rakovník", a navíc jsem si všiml, že by za takové situace - na rozdíl od současného stavu - bylo možné bez větších prostojů vést vlaky (Hrob - ) Most - Louny - Rakovník v přesném hodinovém taktu.

Nic víc, nic míň.
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2495
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 05. prosince 2011 - 13:48:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
To se pak sevře v krku, když ukáže třeba na Tebe... A pak "Chraňte naše duše!", často zaznívá do nebe... - Daniel Landa
Nejdřív přicházejí úsměvy, potom lži. Poslední je střelba. – Roland Deschain z Gileadu
262
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.73.100
Odesláno Pondělí, 05. prosince 2011 - 19:48:12    Odkaz na tento příspěvek  

Tady řešíte věci..rozvázat přípoje...proč???
Ten motorák z Hrobu,nemusí nutně stát v Hrobu...může tu hodinku stát klidně v Mostě.
Asi nikdo nejezdíte vlakem...vidíte jak fíra někde jde třebas na WC?Kde si dá oběd?To jsou vážení taky lidé a ne roboti.I oni mají svá práva a mají se mít kde najíst a ne být na trati jako závodník...Ono prostě když se chce,tak to jde... v Mostě ty motoráky občas postávají a tady se nabízí ta přestávečka na jídlo,kávu či podobné záležitosti.
Když s tím kostitřasem jede člověk do Rakovníka,tak jen přejde na druhou stranu a jede zase zpět...to je fakt špica.
To by ale měla také řešit skavná Federace strojvůdců.Jsou to jejich lidi a jak píšu:Ne roboti:takže zájezd do Hrobu v kladiva lze,ale musí se chtít!!!
Až si lidé koupí ty gumokola a bude tu více smradů,než je ta pitomá rozfoukávaná Ostrava,tak se už tento kraj na slušné žití nedá považovat.
Přeji hezký večer.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4061
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 05. prosince 2011 - 23:32:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rameno Rakovník- Osek je prostě na dvě věci. Není to podle mě dobré vůbec k ničemu. Zbytečně to akorát bude přenášet zpoždění.
A co se týče oněch 4 párů až na Moldavu, tak to je katastrofa. Nepřípoje jsou naprosto zoufalé, hlavně, že jsou ostré obraty na Moldavě. Už chci vidět, jak za 3 minuty se lidi vylodí a nalodí (třeba lyžaři) Souprava 810+vlek+810 je nekapacitní, tedy problematická. Asi se za každou cenu musí na turisticky významných lokálkách dělat sardinková přeprava jak na 194.
Vůbec ty nepřípoje k R na Prahu jsou dost hrozné. Cíl je jasný. Dostat lidi z vlaku. Co se týče nepřípojů a následné likvidace zbytku dopravy tak v tomto je Úst.k. přeborníkem.
Zámek Brtnice se opět otevře veřejnosti mezi svátky. Od 26. do 31. prosince budou prohlídky každý den v 9:00, 11:00 a ve 14:00. V liché dny vás provede moje maličkost. Těšíme se na Vaši návštěvu :-) Více na stránkách zámku.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7493
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 06. prosince 2011 - 01:03:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

vidíte jak fíra někde jde třebas na WC?Kde si dá oběd?To jsou vážení taky lidé a ne roboti.I oni mají svá práva
... která jsou snad dodržována v rámci povinných pauz na odpočinek, že ano.

Ale je to takový problém, pak je řešení jednoduché. Ať se ty vlaky Most - Osek město zase zruší, a ta hodinová pauza v Mostě (bez nutnosti přechodu strojvedoucích na jiné vozidlo, na jinou trať apod.) tam zase bude.

To by ale měla také řešit slavná Federace strojvůdců.Jsou to jejich lidi a jak píšu:Ne roboti:takže zájezd do Hrobu v kladiva lze,ale musí se chtít!!!
Až si lidé koupí ty gumokola a bude tu více smradů,než je ta pitomá rozfoukávaná Ostrava,tak se už tento kraj na slušné žití nedá považovat.


Hm, tak mě napadá, kolik těch "smradů" taková Regionova během takové cesty Most - Osek město - Most vypustí, a kolika případným osobním automobilům se takové množství "smradů" vyrovná.
Aby se (s ohledem na počty cestujcích) nezjistilo, že méně "smradů" vypouštějí ta auta.

Možná je také na místě se zamyslet, jestli k tomu, že lidé obecně více spoléhají na ty "gumokoly", nepřispívá do jisté míry i ta "slavná Federace strojvůdců".
Apollo_17
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2229
Registrován: 8-2007

Odesláno Úterý, 06. prosince 2011 - 10:37:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To by ale měla také řešit skavná Federace strojvůdců.

lidé obecně více spoléhají na ty "gumokoly", nepřispívá do jisté míry i ta "slavná Federace strojvůdců".


A ještě za to nezajíždění do Hrobu můžou agenti KGB,kteří spolu se "slavnou Federací strojvůdců" tvoří spiklenecko-destruktivní organizaci zaměřenou na likvidaci Kozích drah,nezajíždění do Hrobu atd...
Podobné kecy jako Vy vedl v neděli v televizi Cibulka,který má svou politickou stranu.Ten má také jasno-Za vše u nás můžou agenti KGB
(nebo trpaslíci?)
Apollo_17
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2230
Registrován: 8-2007

Odesláno Úterý, 06. prosince 2011 - 10:44:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kolik těch "smradů" taková Regionova během takové cesty Most - Osek město - Most vypustí, a kolika případným osobním automobilům se takové množství "smradů" vyrovná.

Uvážíme-li,že Regionova spotřebuje 40 l/100 km nafty a velmi úsporné auto 5 l/100 km,vyrovná se 8 osobním automobilům.
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3062
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 06. prosince 2011 - 10:52:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...velmi úsporné auto 5 l/100 km...

...kterých dnes stále jezdí minimum. Klidně bych u aut počítal s hodnotou mezi 6 a 7 litry na 100 km
Švestková dráha - Lokálky Českého středohoří
Kdo si nechce hubu spálit, musí mlčet, nebo chválit. (K.H.B.)

ICQ 264305638
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 06. prosince 2011 - 13:52:13    Odkaz na tento příspěvek  

Apollo 17: Jen připomenu, že zdánlivě nevýznamný incident s kostelem v Hrobu stál u počátků Třicetileté války: http://historicky.blog.cz/1005/zbourani-kostela-v-hrobech-inciden t-ktery-vyvrcholil-defenestraci
Libochovičák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.119.77
Odesláno Středa, 07. prosince 2011 - 15:45:56    Odkaz na tento příspěvek  

262: S těmi odbory máš pravdu, jde jim o svá korýtka a lidi, zaměstnanci pro ně nejsou priorita a to je ten důvod, proč já do odborů nikdy nevstoupím. Osobně si neumím představit, že bych sloužil 12cku jako vlakvedoucí nebo fíra na 814, celej den v kraválu, no hrůza, a odborům nekvalitní, hlučný vozidlo 814 vůbec nevadí, ještě mají kecy, že v Šumperku podporují zaměstnanost, to bych fakt blil.

Řešila se tady Moldava, naprosto souhlasím s tím aby se na ní použila souprava od Sp Louny-Praha.

Ty auta doma máme 1. Daewoo Lanos rok výroby 2002, spotřeba 8-8,5 litru, na můj vkus žrout, ale jezdí celkem dobře.
2. Rok starý Hyudai I30, průměrná spotřeba 7,1, v papírech uvedená kolem 6, když jsme si stěžovali k prodejci Hášovi, tak nám bylo řečeno, těm údajům nemůžete věřit, spotřeba je vždycky vyšší. A dál se s tebou nikdo nebaví.
3.Felicie obsah 1.3 rok výroby 2000, spotřeba něco přes 7l.
4. Kámoš Oktávka 1.9 diesel asi stáří 7 let, jezdí jako prase, spotřeba 6 litrů.

Smrady a 814: Dá se říct, že na vyprodukované emise se 814 vyrovná např. 2 busům Mercedes Intouro?
Apollo_17
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2237
Registrován: 8-2007

Odesláno Středa, 07. prosince 2011 - 19:47:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Libochovičák:Osobně si neumím představit, že bych sloužil 12cku jako vlakvedoucí nebo fíra na 814, celej den v kraválu, no hrůza, a odborům nekvalitní, hlučný vozidlo 814 vůbec nevadí,

Vy jste asi nikdy nejel na lokomotivě,kde je skoro na všech větší,nebo stejný hluk,jako na vámi kritizované 814,to už nemluvím o extrémně hlučných 830,749,122,123....
Kdyby důsledně odbory bojovaly proti hlučnějším vozidlům,než 814,nejezdily by u nás skoro žádné vlaky.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4068
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 08. prosince 2011 - 09:11:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vy jste asi nikdy nejel na lokomotivě,kde je skoro na všech větší,nebo stejný hluk,jako na vámi kritizované 814,to už nemluvím o extrémně hlučných 830,749,122,123....
Prosím tě nenabíhej si na vidle. Snad tebou vyjmenované řady mají technický základ v období 50.- 60. let. Kdyžto Regionova je současnou rekonstrukcí a měla by odpovídat současným požadavkům.
Zámek Brtnice se opět otevře veřejnosti mezi svátky. Od 26. do 31. prosince budou prohlídky každý den v 9:00, 11:00 a ve 14:00. V liché dny vás provede moje maličkost. Těšíme se na Vaši návštěvu :-) Více na stránkách zámku.
Apollo_17
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2238
Registrován: 8-2007

Odesláno Čtvrtek, 08. prosince 2011 - 09:52:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Snad tebou vyjmenované řady mají technický základ v období 50.- 60. let.

A jaký to bude mít na mne,nebo Libochovičáka vliv,když budu jezdit 12ctku na vozidle které má základ v 50. letech,nebo v 00.letech?U toho z 50. let budu "celej den v kraválu" snášet líp?
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1059
Registrován: 1-2006

Odesláno Čtvrtek, 08. prosince 2011 - 09:54:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

měla by odpovídat současným požadavkům.

Vždyť na ní fíra v průměru polovinu času stráví na stanovišti řidičáku - tak možná vzali i hlukové zatížení jako "průměr" z obou stanovišť
Apollo_17
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2239
Registrován: 8-2007

Odesláno Čtvrtek, 08. prosince 2011 - 10:04:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Hungry bear:tak možná vzali i hlukové zatížení jako "průměr" z obou stanovišť

Ani nemuseli,protože na obou stanovštích je hluk skoro stejný.Od spalovacího motoru na stanoviště strojvedoucího skoro vůbec neproniká(víc je slyšet v oddíle cestujících).
Na Regionově na stanovišti je největší hluk od pojezdu(brzdové špalíky a pak od ventilátorku topení).
262
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.241.54
Odesláno Čtvrtek, 08. prosince 2011 - 15:06:18    Odkaz na tento příspěvek  

Celé jste to otočili...jste jako novináří.
Povinná přestávka v práci..hmm...třebas někde ve stanici při střídání,že?
Regína jedoucí Most - Rakovník ... tam má fíra čas v Mostě.V Rakáči přejde na opačnou stranua maže si to čtyřicítkou zpět.Během té jízdy se naobědvá?Nebo si skákne na WC?Noták.

Ty rozprášené smrady z Ostravy jsem nemyslel nějaká auta.Tím jsem měl na mysli to "ekopalivo,či "chemohnuj".co se skladuje na volném prostranství a v podobě suché jej vítr rozprašuje po okolí.
To,že má někdo doma tolik aut a tady krafá o železnici je fakt pecka...sám jezdí autem a vlak viděl pouze z jeho okna u pžejezdu,kdy pod něj možná málem ještě vjel.
Regína je sice hlučná,ale u fíry to je poměrně klidné vozidlo.také si musíte dále uvědomit,že je to z nouze ctnost,jak repasovat staré osmsetdesítky...(moc se to nepovedlo,ale co by z nich bylo lepší...díky pojezdu a rozměrům je to nejlepší možné řešení.Jiné by bylo jej repasovat přes huť.V dané době,kdy se toto řešilo,ale nebyla snaha jiná vozidla pořizovat...Dnes je doba jiná a vozítka jako jezdí na vysočině kolem H.Brodu,nebo na trati K.Vary - M.Lázně jsou na dnešní dobu dost dobrý.Pokud v takových vozidlech ale hodláte udržet mládež,tak jim musíte umět nabídnout výdobytek doby...přípojky na 230V pro noteboky,případně WIFI.To zejména u vlaků jedoucích na delších ramenech.To mezi Hrobem a MOstem není..aspoň zatím.
Přeji hezké odpoledne.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7506
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 08. prosince 2011 - 15:49:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Povinná přestávka v práci..hmm...třebas někde ve stanici při střídání,že?
Regína jedoucí Most - Rakovník ... tam má fíra čas v Mostě.V Rakáči přejde na opačnou stranua maže si to čtyřicítkou zpět.Během té jízdy se naobědvá?Nebo si skákne na WC?Noták.


Opravdu budou ti strojvedoucí jezdit s ostrými obraty po celou směnu? Nechce se mi věřit.

A kdyby náhodou ano, tak řešení už jsem napsal - ať se ty vlaky Most - Osek město zruší, a ten hodinový prostoj soupravy (+ vlakové čety) v Mostě (vhodná stanice i pro to občerstvení a pauzu) zase bude. Jak jednoduché.

Ty rozprášené smrady z Ostravy jsem nemyslel nějaká auta.Tím jsem měl na mysli to "ekopalivo,či "chemohnuj".co se skladuje na volném prostranství a v podobě suché jej vítr rozprašuje po okolí.
Díky za upřesnění, původně jsem to pochopil jinak.

To,že má někdo doma tolik aut a tady krafá o železnici je fakt pecka...sám jezdí autem a vlak viděl pouze z jeho okna u pžejezdu,kdy pod něj možná málem ještě vjel.
Jak už jsem psal, jestli ono není lepší ten gumokol mít k dispozici už jenom pro tu jistotu, kdyby například právě "slavná FS" rozhodla, že se do toho Hrobu (nebo i jinam) prostě a jednoduše nepojede, že.
Aneb kdo chce kam...

Dnes je doba jiná a vozítka jako jezdí na vysočině kolem H.Brodu
Jo, to je jedna z největších zrůdností. Nové soupravy má kraj, který:
- na veřejnou dopravu jako takovou celkem kašle
- regionální železniční doprava tam sama o sobě není tak perspektivní, vhodnější by na řadě míst byla kombinace Sp vlaků doplněných autobusy
- navíc jde o soupravy, které mají (nepočítaje sklopné sedačky) jen o několik míst více, než autobusy, takže vlastně ani není moc vhodné do nich lákat větší počet nových cestujících; a ani zde zřejmě nebude platit, že díky kratším jízdním dobám a lepšímu zoběhování by bylo nových souprav potřeba méně, než předtím těch starých (v případě jedné tratě na Vysočině to bude zřejmě naopak - souprav bude potřeba více).

Sorry za off-topic.
Apollo_17
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2242
Registrován: 8-2007

Odesláno Čtvrtek, 08. prosince 2011 - 21:41:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tak řešení už jsem napsal - ať se ty vlaky Most - Osek město zruší, a ten hodinový prostoj soupravy (+ vlakové čety) v Mostě (vhodná stanice i pro to občerstvení a pauzu) zase bude. Jak jednoduché.

To je dobře,že se zdejší šotoušstvo tak stará o přestávky lok.a vlak.čet,ale nebojte se,nikdo nebude jezdit 12 hodin se 4 minutovými obraty.Takže vlaky Rakovník-Most-Osek můžou zůstat.
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2499
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 08. prosince 2011 - 22:17:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No vidíte, moc nescházelo a v roce 2012 byly vlaky jedoucí na Moldavu vybaveny zásuvkami 230 V a wifinou ...
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
To se pak sevře v krku, když ukáže třeba na Tebe... A pak "Chraňte naše duše!", často zaznívá do nebe... - Daniel Landa
Nejdřív přicházejí úsměvy, potom lži. Poslední je střelba. – Roland Deschain z Gileadu
262
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.241.54
Odesláno Pátek, 09. prosince 2011 - 00:04:55    Odkaz na tento příspěvek  

David:Koukám,že umíte vše dobře překrucovat...nebo jsem se tak blbě vyjádřil?!
Ty přestávky jsem viděl na vlastní oči při jízdě do Rakovníka a zpět!!!

T_m:O nějaké Wifině na Moldavu jsem nepsal..to je v případě osobních vlaků třeba na rameni Děčín - Ústí - Teplice s návaznostmi do Litvínova... a také ve směru na Kadaň,tedy tam,kde jezdí mládež.
Na Moldavu stačí jezdit skutečně o prázdninách,víkendech a pod.Je ovšem otázkou,zda se tam tam vlak po zrezlých kolejích o víkend vyjede..a jaké bude zpoždění při obratech.
Viktor_grigorijevič_blaženov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 7-2011

Odesláno Pátek, 09. prosince 2011 - 17:02:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tedy vážení, se zájmem si pročítám nějaké diskuse a řeknu vám, vaše starosti bych chtěl mít... co diskuse, to "odborná" a vášnivá debata v podstatě o úplným hov.ně... vyjma pár příspěvků , ale těch je jen mizivé procento... jsem tu nový a moc to tu neznám, ale řekl bych, že ponejvíce tu "zasvěceně" diskutuje laická veřejnost , která sice dovede možná pěkně fotit ,ale jediné, co má společného s dráhou je to, že se občas sveze vlakem a občas si nějaký vyfotí... je to tak nebo ne?