K-report
 

Archiv diskuse Zrušené tratě do 10. 02. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » Zrušené tratě » Archiv diskuse Zrušené tratě do 10. 02. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 279
Registrován: 4-2010
Odesláno Středa, 02. února 2011 - 12:22:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zvídavý člověk. Hovořím o lidech, kteří jeli "normálním vlakem na chalupu či do práce" naposledy před 15 lety. Takže to platí. Ano je to tak. No je to vidět na poklesu cestujících, kdy nahrazený vlak autobusem má méně lidí. Jsou to ti lidé, co nevěděli co budou v sobotu dělat, tak jeli jen tak vlakem, zrovna co dřív jelo někam.
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 280
Registrován: 4-2010
Odesláno Středa, 02. února 2011 - 12:37:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kubrte autodráha je proboha snad obdoba železničního modelu? Autodráhy jsou modely závodních drah a ty jsou vzácné. Něco jako ty modely máme jen jednu v Brně. Mluvím o autodráhových modelech typu. AUtobusová nádraží, zastávky, města, vsi, kde by byla jen auta a bylo by to obdobou železničních modelů, ale zcela bez železnice. Naopak řada lidí si pořídí železniční model, který pak doplňuje automobilovou dopravou a její infrastrukturou. Vězte, že automobilový hrařkový model alá železniční modelářství jsem nikde v hračkářství neviděl. O autodrahách vím, ale to je hraní si na závodníky a ne na běžný život. Formule 1 snad není "běžná a obyčejná" věc.
Ad. ježdění do Tuklat apod. Ano lidi jezdí na vejlety nejen do míst cíle, ale i jen tak se projet podle toho, kde ten vlak mají. Podívejte se na historické vlaky. Jsou natřískané a mají hodně vagonů a jezdí celej rok. Plno dětí a rodiče. Viděl jste někdy snad 10 starých autobusů za sebou jedoucí Mikulášskou jízdu? Já tedy ne. Je to jen jeden autobus RTO jednou za deset let. Kolik historických autobusových linek jezdí? Moc ne. A víte proč? Protože to je jen velké auto, co jezdí po silnici a tam náš táta svým autem taky jezdí. Tak proto to není tak atraktivní.
A teď k atraktivitě. podívejte se kolik lidí jezdí na víkendy třeba Zadní Třebáň Lochovice. Myslíte si, že by tam turisté jeli tak často kdyby tam jel "jen bus"? Asi těžko. Krajina není nic moc extra. Památky tam skoro žádné nejsou. Centrum Hostomic? Co tam je? Nic. Přesto je tam více turistů než třeba v Radíči a okolí, přestože tamní krajina je o něco "hezčí" a Radíč má zámek.
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 281
Registrován: 4-2010
Odesláno Středa, 02. února 2011 - 12:43:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Další příklad Blovice versus Spálené Poříčí. Daleko hezčí Spálené Poříčí a nezajímavé a hnusnější Blovice. No jenže mají vlakovou stanici, takže asi tak. A proč je tak málo turistů v Jižních Brdech u Čížkova a Nových Mitrovic sic to tam je hezčí než lesy u Šťáhlav? No protože hald tam vlaky nejezdí a tam jezdí. Takže asi tak.
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 282
Registrován: 4-2010
Odesláno Středa, 02. února 2011 - 12:47:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A proč jsou atraktivní úzkokolejky? Protože jsou ještě více vzácnější.
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 283
Registrován: 4-2010
Odesláno Středa, 02. února 2011 - 12:58:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A proč je v Hostomicích o víkendu více lidí na vejletě, přestože jsou hnusné než třeba v Novém Kníně, který je daleko hezčí? No protože mají to štěstí, že tam jede ten vlak, tak tam třeba jdou lidi na procházku na Hřebeny přes ty Hostomice, ale kdyby tam ten vlak nejezdil tak lidi na ty Hřebeny půjdou jinudy a přes Hostomice nikdo. Nebo třeba Liteň. Obyčejná díra bez atrakce a přesto tam člověk potká více lidí než třeba v Bratronicích. Bez vlaku by tam j eli jen místní a ti, co tam mají příbuzné a chalupu, nikdo jiný.
A zase příklad do děctví. Modelová železnice existuje, modelová silnice neexistuje.
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2279
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 02. února 2011 - 13:01:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xhonzík: v podstatě souhlas, dokonce ti lidé jedou elefantem do Českého Brodu a ne do Tuklat,
Jen s těmi úzkokolejkami je to trochu jinak. Běžný komerční organismus ani neví, že by zrovna v těch kolejích měl hledat unikát. Tam je příčina návštěvnosti jiná a to marketingová práce JHMD nebo KŘD. Mimochodem všimli jste si, jak je krajina kolem kolínské řepařky hnusná, jak dojede doslova nikam? Ještě loni byl jediný cíl plastový hajzl uprostřed pole! A přesto narváno!
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
To se pak sevře v krku, když ukáže třeba na Tebe... A pak "Chraňte naše duše!", často zaznívá do nebe... - Daniel Landa
Nejdřív přicházejí úsměvy, potom lži. Poslední je střelba. – Roland Deschain z Gileadu
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2359
Registrován: 9-2004

Odesláno Středa, 02. února 2011 - 13:03:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzík: autodráha a parní vlak OK, a co že z toho má vyplývat?

Zadní Trebáň, Lochovice, Hostomice: já tam taky jezdím, takže vím, že tam se jezdí na chaty, za turistikou kolem Berounky a do Brd, na houby, na lyže, na ryby.

Spálené Poříčí a nezajímavé a hnusnější Blovice

On někdo jezdí na výlet do Blovic?

O úzkokolejkách a parních vlacích není sporu, tam je vlak cílem, to už jsem napsal 11:09, ale nesouhlasím s tím, že běžný vlka na běžné trati do nějaké běžné obce je cíl.

Edit ad 3xhonzík: vidím, že příspěvky stále přibývají. Jsem rád, že se shodneme na tom, že do Hostomic se jezdí za turistikou a ne proto, aby někdo jel vlakem tam a zpět.

(Příspěvek byl editován uživatelem Kubrt.)
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 285
Registrován: 4-2010
Odesláno Středa, 02. února 2011 - 13:27:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kubrte, ale do Hostomic se jezdí za turistikou díky tomu že tam je přidaná hodnota vlak. Prostě za turistikou bez vlaku by se tam nejelo, protože existuje řada atraktivnějších cílů.
Ano do Blovic se o víkendu jezdí a to více než do Spáleného Poříčí, i když tam nic není a je to díra, ale hald tam jede vlak.
Jinými slovy pokud by byla zrušena trať Z.T. Lochovice, tak se nemusíte bát o kapacitu autobusu. Busem tam bude jezdit méně lidí než během týdne vlakem a nahradit 810 010 010 byste mohl midibusem, protože autobus by zel prázdnotou. Hald by se jelo jinam vlakem a na Brdy by se chodilo odjinud. Je řada oblastí, které jsou atraktivnější než okolí Hostomic, ale mají smůlu, že tam nejezdí vlak, tak mají méně turistů. Lesy v okolí Hostomic mají tu výhodu spojení vlakem, takže se s Pepepíčkem jede nejen do lesa, ale projede se pepíček i mášou, tou mášou, kterou má na modelové železnici doma. Kdyby tam nebyla máša, tak se s Pepíčkem místo do Hostomice jede jinam. Znám řadu hezčích měst a městeček i řadu hezčích oblastí než je okolí Hostomic, ale turistu tam skoro žádného nenajdete. Pro méně atraktivní oblasti je železniční trať přidanou turistickou hodnotou. A je to logické, protože železnice je daleko vzácnější než silnice.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2361
Registrován: 9-2004

Odesláno Středa, 02. února 2011 - 13:35:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

TM: jihočeské úzkokolejky byly turisticky atraktivní dávno před JHMD, jak díky krajině tak díky vlastní "roztomilosti". JHMD to dál rozvíjí parníma jízdama, ubytováním atd a ukazuje cestu skomírajícím tratím v turistických oblastech. Kolínská řepařka je samozřejmě cíl sama o sobě, o tom není sporu.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2362
Registrován: 9-2004

Odesláno Středa, 02. února 2011 - 13:40:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xhonzík: porovnej své příspěvky v 10:45 (volně: jakákoliv železniční trať je cíl, lidem je jedno, kam jedou) a 13:27 (jedem na houby do Hostomic a přitom se svezem vlakem). Vidím značný názorový posun. A do těch Blovic se pojedu podívat na ty davy, co se chtějí svézt vlakem a je jim jedno, že dojedou do a zase zpět.
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 287
Registrován: 4-2010
Odesláno Středa, 02. února 2011 - 14:43:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nemluvím o davech jen srovnávám situaci bez železnice a se železnicí.
Ad Hostomice. Nene zase omyl. Jedeme do lesa do Hostomic, abychom byli v lese a svezeme se vlakem, ale kdyby tam vlak nejel tak tam do lesa autobusem nepojedeme, ale pojedeme vlakem jinam a nebo pojedeme autobusem do ATRAKTIVNĚJŠÍ lokality. Je to jasné? Kolik turistů by bylo ve Všeradicích a Skuhrově, kdyby tudy neprojížděl vlak? 0. slovy nula. Jinými slovy bez železnice by v Hostomicích bylo méně turistů než dnes.
Destinace, kde železnice neovlivňuje počet turistů jsou destinace typu Karlštejn, Špindlerův Mlýn apod.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2363
Registrován: 9-2004

Odesláno Středa, 02. února 2011 - 15:01:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xhonzík: s tím, co si napsal ve 14:43, nelze nesouhlasit. Ovšem v 10:45 si říkal něco jiného, o tom mě nepřesvědčíš.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 19099
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 02. února 2011 - 17:40:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MKunt - ten Váš text je velmi zajímavý (myslím, že už jsem ho někdy četl, možná už jste na něj tady na Kr někdy odkazoval ). Pár věcí bych z něho vypíchl.

Tyto právní normy znamenaly kodifikaci státních podpor a úlev, avšak projednání, stavba i provoz se v zásadě řídily koncesním zákonem č.238 ř.z. z 27.9.1854 a provozním řádem č.1/1852 ř.z. z 16.11.1851. Koncese byla udílena na dobu 90 letzvláštním právním aktem, jehož výsledkem byla koncesní listina. Po této době měla dráha přejít do vlastnictví státu.

Také jednotlivé země jakožto samosprávné útvary předlitavské části monarchie vydaly své zákony o podpoře výstavby místních drah. Dodatečně tak byl v Rakousku použit autonomistický princip známý z již uvedeného francouzského zákona. První takovýto zákon v Rakousku schválil štýrský zemský sněm v r. 1889. V Čechách dochází k vydání podobné právní normy v r. 1892 z iniciativy Dr. Karla Mattuše, politika staročeské strany a vrchního ředitele zemské banky Království českého. Zákon poskytoval možnost finančních podpor místním drahám ze zemského rozpočtu. Této možnosti se využívalo až do r. 1906, kdy byly veškeré podpory výstavbě místních drah českým zemským sněmem zastaveny s poukazem na zatížení zemského rozpočtu a na převod tratí po uplynutí koncesní doby státu bez jakékoli výhody pro zemskou samosprávu.


Tady by mě zajímalo pár věcí:

1. koncese tedy byly udělovány na 90 let, ovšem do vlastnictví státu naprostá většina drah (u místních asi všechny) přešla mnohem dříve. A mě by zajímalo, za jakých podmínek? Určitě ne za "výhodných pro zemskou samosprávu". Takže výhodných pro koho, akcionáře?

2. podpora ze zemských prostředků fungovala pouze 14 let, 1892 - 1906. To znamená, že se muselo jednat o mnohem větší ekonomický "propadák", než v době přijetí zákona jeho tvůrci očekávali. Není to zajímavé? V době, kdy železnice měla praktický monopol na osobní, a zejména nákladní dopravu.

Úvěry státem či zemí garantované byly úročeny 4% s dobou umoření 75 až 83 let. I přes takovéto "skleníkové" podmínky se nedařilo u místních drah úvěry splácet z provozních výnosů, takže platit musel nakonec ručitel.

Což potvrzuje můj bod "2".

Kromě záruk za splácení úvěru podpořil od roku 1892 stát výstavbu několika vedlejších železnic (např. Strakonice - Vimperk) zárukou za zúročení a umoření prioritních obligací, a v jednom případě garantoval čistý roční výnos provozu dráhy.

Můžu se zeptat, kde byl ten "jeden případ"? Minimálně v něm tedy tu paralelu se solárními elektrárnami vidím.

V žádném případě tu nechci být vnímán jako nějaký "lokálkobijec" (myslím, že mám svědomí docela čisté ), nicméně chci ukázat, že problém místních tratí nevznikl v roce 2010 ani 1930, ale bylo na něj pořádně zaděláno už koncem 19. století.
Výpravní budova 16/H

Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 19100
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 02. února 2011 - 17:58:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MKunt - ÚnO není vyjímečné, ale vyjímečně dochované a ještě v konceptu ostrovní výpravní budovy, což rozhodně na každém rohu není.

No, pokud vím, tak "koncept ostrovní výpravní budovy" je v českých zemích spojen s jedinou společností, a to ÖNWB a jejími klony, které toto uspořádání prosazovaly ve skoro každé své uzlové stanici. Pokud vím tak se jedná minimálně o Vysočany, Všetaty, ÚnO, Týniště nad Orlicí, Kolín a asi Okříšky. A tak nějak nevím, jestli toto uspořádání stanic je až tak pamětihodné, řekl bych, že působilo a působí spíše problémy.
Výpravní budova 16/H

Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Středa, 02. února 2011 - 18:44:34    Odkaz na tento příspěvek  

McB

Ještě KFNB: Suchdol n. O. a Hulín. A ještě Plzeň.

Pokud je památková ochrana výpravní budovy v ÚnO postavená do značné míry na té (nepříliš šťastné) ostrovní poloze mezi pražskou a letohradskou skupinou kolejiště, bylo by z pohledu památkové péče vůbec únosné zrušení celé pražské skupiny, jak navrhují hned dvě různé vize přestavby? Když už tedy pomíjím časové dopady přijetí některé z těchto vizí (nové ÚR, tedy vypadnutí ÚnO z OPD a posun realizace někam k roku 2020).
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4401
Registrován: 9-2003

Odesláno Středa, 02. února 2011 - 20:28:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak píše pan Kunt jde o "výjimečnost dochování"narozdíl od přestavěných Všetat..Dnes jsem náhodou mluvil s jedním z nižších činovníků SŽDC..Jestli se začne UO kopat ,tak nejdřív příští rok..Tunely u Bezpráví vůbec odsunuty na bůhvíkdy..Pak se může zas někdo vytahovat jak je první koridor hotový..Důvod jediný..nejsou prachy..
..pořádná mašina má kotel a komín..
Mkunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 491
Registrován: 10-2009
Odesláno Středa, 02. února 2011 - 21:51:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad ÚnO: nejsem památkář a památková ochrana té budovy byla jistě zdůvodněna jinak. V ÚnO je to jedna z hodnotnějších budov, protože obec je krom náměstí dost hnusná sama o sobě. Časové dopady, které uvádí K.A.F. by nebyly žádné, pokud by věc běžela, jak bylo (i ze strany SSP) původně předpokládáno, tedy se zachováním budovy. Ostatně zbytečnost řady koridorových staveb se nejeví jen mě.

McBain:
ad 1) problém nastal po první válce, kdy dráhy nabíraly čím dál větší schodky a předání státu byla jediná alternativa. Ostatně již dávno před tím by akcionáři nejedné dráhy daly za zestátnění nevím co. Problém se vyřešil tak, že stát převzal bezúplatně předlužené místní dráhy státem a zemí zaruičené (po r. 1918 už to bylo vcelku jedno), takže garanční záruka byla pryč. Už předtím byla snaha sanovat hospodaření i jinak (zvýšení tarifů, levnější uhlí, posečkání přepravní daně - viz třeba FOD), ale to bylo jen flikování. Válka, měna a rozpad Rakousko-Uherska se projevily i zde. Tyhle věci dokážu dokladovat na Frýdlant - Heřmanice (kde byla specifická situace - viz kniha z vydavatelství Luďka Čady).

ad 2) ano, problém to byl - ale byl způsoben kombinací více faktorů (fakticky v té době běžela menší krize). Možná to není úplně jasné, tím rokem 1906 se přestaly udělovat podpory nové, staré běžely dál. Byl to podobný problém jako sázka na soukromé dráhy v 60. až zač. 70. let 19. stol., které státní kasu plundrovaly pomocí garancí (zpravidla čistého zisku) dost usilovně - proto taky postupné zestátňování. I když dráhy i byly provozně v plusu, umořovat investice nedokázaly (to je asi jako dneska, když bychom chtěli, aby se investice do dopravní infrastruktury přímo zaplatila).

Tu jedinou místní dráhu s garancí čistého výnosu nejsem teď schopen nalézt. Myslím, že si ji pamatuji, ale nevím to jistě, tak radši nic
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 19108
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 03. února 2011 - 15:57:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

problém nastal po první válce, kdy dráhy nabíraly čím dál větší schodky a předání státu byla jediná alternativa. Ostatně již dávno před tím by akcionáři nejedné dráhy daly za zestátnění nevím co.

Já myslím, že problém byl ve většině tratí zakódován už od počátku. Hrozné sklonové a směrové poměry, zoufalá vozidla (většinou něco na zpúsob řady 97/310), která skoro nic neuvezla atd. atd.
Já samozřejmě nechci tvrdit, že bylo špatně, že se ty dráhy tehdy stavěly a už vůbec nechci spekulovat, co by kdyby... Jde mi jen o to ukázat, že problém těchto tratí nevznikl až v dnešní době.
Výpravní budova 16/H

Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 19109
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 03. února 2011 - 15:58:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Alf - Jak píše pan Kunt jde o "výjimečnost dochování"narozdíl od přestavěných Všetat..

V čem spočívá odlišnost Všetat od ÚnO?
Výpravní budova 16/H

Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 296
Registrován: 4-2010
Odesláno Čtvrtek, 03. února 2011 - 16:27:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je ostuda našeho národa, že kašle na průmyslové dědictví. Tak si to všechno zboříme a zničíme. Dneska tu lidi plakají nad tím kolik gotických chrámu hořelo a shořelo, jak málo se dochovalo románských staveb apod. A ničení dneska jim nevadí? To všechno se musí bourat? Vždyť třeba továren zaniklo už tolik, že zánik každé průmyslové stavby je už dneska tragédií.
Mkunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 492
Registrován: 10-2009
Odesláno Čtvrtek, 03. února 2011 - 16:37:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

McBain: samozřejmě, problémy byly už od začátku. Ani ne tak lokomotivy (ty byly problém jen někde), ale max. rychlost 25 km/h, která se zvedala až po letech (když si sedl spodek), vysoké tarify, zoufalá organizace provozu (personální předimenzování).
Mimochodem řízení dopravy dle D3 je československý vynález (byl s tím prý obrovský úspěch na mezinárodním kongresu v Káhiře tuším 1924 nebo 1925) a má předobraz v organizaci dopravy na KND (1906?).
Trojhonzík: asi tak - viz třeba cukrovary. Jsem zvědav, jak dopadnou dílny v Cmuntu po rozprodeji.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2368
Registrován: 9-2004

Odesláno Čtvrtek, 03. února 2011 - 16:52:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mě je (některých) padlých průmyslových objektů taky líto, ale jaké by měly využití? (Některé) hutě, doly, elektrárny, technologicky dochovaný cukrovar můžou přejít na muzea, ale co s těmi ostaními? "Uživí se" v jedné oblasti tři hornické skanzeny? Co s halama po textilkách nebo obecné strojírenské výrobě? Ne všude může být galerie nebo centrum konzumu (teda nakupování a zábavy).
Bočeli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1373
Registrován: 2-2004

Odesláno Čtvrtek, 03. února 2011 - 18:32:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak se vyvíjí situace kolem produktu Morávecký motoráček na trati Bruntál - Malá Morávka? Na stránkách KŽC krom ikony nic není a v novinách se objevila jen strohá informace http://www.lidovky.cz/o-starou-lokalku-propuka-boj-did-/ln_noviny .asp?c=A110127_000120_ln_noviny_sko&klic=241032&mes=110127_0
http://badber.blog.cz
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4410
Registrován: 9-2003

Odesláno Čtvrtek, 03. února 2011 - 23:28:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad.McBain - Všetaty jsou sice narozdíl od UO hezké,leč přestavěné a modernizované..v UO je většina stavebních prvků původních a tím díky neúdržbě odepsaných,také proto budova vypadá jak vypadá..Za posledních 20let si pamatuji větší opravu střechy+okapy,zčásti nové! komíny stavěné dle orig.výkresů.Dále nové dřevěné dveře,tuším od úschovny zavazadel a vchod do "vestibulu" a komplet spodní podbití na obou krytých "peronech"..A také postupnou likvidaci posledních 2-3 stromů na nástupištích..chápu,větve ohrožují trolej,listí nikdo neuklízí a někdy se po něm lecjaká mašina smekne..ale takové čekání v letním stínu na lavičce má taky něco do sebe..Jo!lavičky už jsou taky v čoudu..
..pořádná mašina má kotel a komín..
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 206
Registrován: 2-2009
Odesláno Pátek, 04. února 2011 - 13:25:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad26.2.2011-zastavení provozu na trati Dívčice - Netolice: Byl jsem se svézt motoráčkem do Netolic. A dostal jsem nutkání vyzkoušet onu světlou budoucnost místní obce bez žel.dopravy. Rozhodnutí padlo na bus s odjezdem ve 14.25,dřívější jede okolo 12 a něco,měl přijet do Budějic 14.55. R směr Praha buď 15.04(přes Tábor),nebo 15.07(přes Příbram). No s vyplazeným jazykem,plícemi napřed stižen ten druhý,neb bus na aut.nádr.zastavil v 15.04. Kdybych měl sebou děti,endet. Závidím rozhodování místních radních,a úpřimnou soustrast obyvatelstvu. Opravdu světlá budoucnost.
Radec5
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 470
Registrován: 2-2009

Odesláno Sobota, 05. února 2011 - 07:27:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://www.zelpage.cz/zpravy/8055
Správa železniční dopravní cesty, totiž požádal Ministerstvo dopravy o přerušení správního řízení v této věci. Mluvčí SŽDC to zdůvodňuje "novými skutečnostmi", které se objevily. V první řadě se jedná o zájem města Horní Slavkov a Karlovarského kraje o provozování osobní dopravy, navíc je zde zájem i o dopravu nákladní, a to ze strany výrobce železničních vozů a lokomotiv Legios, ale údajně i dalších firem menšího významu.
divadlo. nic víc
Mařin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2578
Registrován: 11-2006

Odesláno Pondělí, 07. února 2011 - 10:37:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Divadlo? No nevím. Zdá se mi že ten Legios má skutečně seriozní zájem o nákladní dopravu. Dále je tam ještě ve hře nějaká firma co těží písek.
Výcuc z jednoho článku:
Denně to jsou čtyři velké náklady. Ale kdyby byla obnovena železnice, kompletovali bychom vagony přímo v Horním Slavkově. Nemuseli bychom devastovat silnici. A navíc bychom vytvořili v Horním Slavkově další pracovní místa, k tamním našim asi 160 zaměstnancům bychom mohli přijmout dalších 90 lidí,“ vyplynulo ze slov Radka Rybáčka, předsedy představenstva Legiosu.
Po kolejích volají také těžaři
Kromě měst a obcí a Legiosu má zájem na obnově železnice také firma, jež chce u Horního Slavkova těžit písek. Pokud nebude trať obnovena, písek budou přes městečko přepravovat nákladní auta.


Myslím si že 90 nových pracovních míst a redukce kamionové dopravy zaručí nějaký tlak ze strany okolních obcí..
Náklady jsou odhadovány na 250mega. Osobně si myslím že pokud by došlo na věc a zakázka byla zadána transparentně a dle zákona taky by se mohly náklady snížit klidně i o 15% což není zanedbatelné...
Aktuální TMNF rank: 180 626
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 310
Registrován: 4-2010
Odesláno Pondělí, 07. února 2011 - 11:50:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je ten důvod proč odmítám rušení železničních tratí a to kvůli nákladní dopravě, která se v budoucnum může obnovit i jinde nejen zde. Na budoucnost se nemyslí, takže jinde čeká IAD uživatele kličkování mezi kamiony a výmoly na zdevastovaných silnicích. Železnice vznikla kvůli nákladní dopravě a ne kvůli osobní dopravě. Bohužel banda tupců z vedení státu si myslí opak, takže rušení železnic posuzují podle osobních vagonů.
Radec5
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 474
Registrován: 2-2009

Odesláno Pondělí, 07. února 2011 - 12:03:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xhonzík: a proto taky nechápu to vydání ZANu od Carga
Mařin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2580
Registrován: 11-2006

Odesláno Pondělí, 07. února 2011 - 12:13:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nechápu to vydání ZANu od Carga
No ono to asi bude tak že někdo od SŽDC má dobrý známý na ČDC, no a jak je to dál si asi každý domyslí..
Aktuální TMNF rank: 180 626
Radec5
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 476
Registrován: 2-2009

Odesláno Pondělí, 07. února 2011 - 12:30:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mařin: ted jsem si vzpomněl na jemničku, jak tam cargo vlastní vinou došlo o dobrý kšeft. byl to tuším kovošrot.
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2283
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 07. února 2011 - 12:38:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Radec5: Cargu nejde o kšefty, ale klid na práci. Mekbejn a jemu podobní to bohužel nezachrání ...
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
To se pak sevře v krku, když ukáže třeba na Tebe... A pak "Chraňte naše duše!", často zaznívá do nebe... - Daniel Landa
Nejdřív přicházejí úsměvy, potom lži. Poslední je střelba. – Roland Deschain z Gileadu
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 19124
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 07. února 2011 - 18:41:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ted jsem si vzpomněl na jemničku, jak tam cargo vlastní vinou došlo o dobrý kšeft. byl to tuším kovošrot.

A co když to dobrý kšeft nebyl? A co když to neskončilo? Zrovna u Jemničky je spousta věcí dost otevřených.
Výpravní budova 16/H

Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mařin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2583
Registrován: 11-2006

Odesláno Pondělí, 07. února 2011 - 18:59:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Radec: Aby to byl dobrý obchod tak by musel ten kovošrot vozit alespoň 20 vozů denně... Jeden vůz za týden tě nespasí...
Aktuální TMNF rank: 180 626
Esc_lock
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 487
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 08. února 2011 - 09:52:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mcbain:

Trošku odbočím od této diskuze.
Chtěl bych se zeptat, jak to vypadá s kšefty na trati č. 183 Plzeň-Klatovy-Železná Ruda. Bude se něco dít? Nebo to bude stále taková bída jako doposud?
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 19133
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 08. února 2011 - 16:32:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jak to vypadá s kšefty na trati č. 183 Plzeň-Klatovy-Železná Ruda. Bude se něco dít? Nebo to bude stále taková bída jako doposud?

Tak to nevím, ale nějak mě nenapadá, co by to tam mohlo oživit. Možná tak Chlumčany a tak, ale za Klatovy?
Výpravní budova 16/H

Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Esc_lock
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 492
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 08. února 2011 - 16:49:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mcbain: Za Klatovama je pouze Nýrsko, kde se nakladá dřevo, jezdilo se až na Železnou Rudu, ale tam to cca před 3 lety skončilo. V Klatovech firmy jsou, které by využívaly železniční přepravu, ale asi jim nikdo neudělal nabídku. Ve Švihově vykládá p. Andrlík a údajně se tam má nakládat štěrk. Přeštice - ZZN, tam už se dlouho nebylo, u rampy, občas nakládájí dříví. Kolega mi říkal, že se údajně do staré cihelny má vozit písek. Chlumčany - Lasselsberger nakládá nárazově, Ytong vůbec, což je veliká škoda. Dobřany - nakládá se šrot, vcelku pravidelně. Na 50 km tratě je to ale dosti málo. Chtělo by to oživit nějakou dobrou nabídkou, se kterou by Cargo přišlo. Přecijen je lepší pohled na Mn vlak, který táhle 1000 t než na lokomotivu s hytlákem, nemyslíte?
m@r@
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.176.43
Odesláno Úterý, 08. února 2011 - 17:41:21    Odkaz na tento příspěvek  

Budu asi podávat stížnost na SŽDC.
Esc_lock
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 495
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 08. února 2011 - 19:25:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

m@r@: Mohu se zeptat, co Vás k tomu vede?
Mařin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2586
Registrován: 11-2006

Odesláno Úterý, 08. února 2011 - 20:03:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já tuším....
Aktuální TMNF rank: 180 626
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2284
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 08. února 2011 - 20:21:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

hmm, moje tušení se asi blíží realitě :-(
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
To se pak sevře v krku, když ukáže třeba na Tebe... A pak "Chraňte naše duše!", často zaznívá do nebe... - Daniel Landa
Nejdřív přicházejí úsměvy, potom lži. Poslední je střelba. – Roland Deschain z Gileadu
Zeleznicni
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2626
Registrován: 10-2003

Odesláno Úterý, 08. února 2011 - 20:33:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bylo by možné alespoň malé nakopnutí pro ty, kteří netuší? :-)
www.mechaniky.cz — přehled mechanických závor v ČR na mapě
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2285
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 08. února 2011 - 20:38:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

SŽDC, sabotážní organizace, odmítá přidělovat kapacitu dopravní cesty na tzv. sporných tratích. My s tím máme také problém a vlak s očekávanou frekvencí 500 lidí možná nevyjede ...
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
To se pak sevře v krku, když ukáže třeba na Tebe... A pak "Chraňte naše duše!", často zaznívá do nebe... - Daniel Landa
Nejdřív přicházejí úsměvy, potom lži. Poslední je střelba. – Roland Deschain z Gileadu
Mkunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 509
Registrován: 10-2009
Odesláno Úterý, 08. února 2011 - 21:05:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Domnívám se, že to je v rozporu se zákonem a malinkaté správní řízeníčko se SŽDC je nasnadě.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2667
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 08. února 2011 - 21:56:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad 3xHonzík:

Další příklad Blovice versus Spálené Poříčí. Daleko hezčí Spálené Poříčí a nezajímavé a hnusnější Blovice. No jenže mají vlakovou stanici, takže asi tak. A proč je tak málo turistů v Jižních Brdech u Čížkova a Nových Mitrovic sic to tam je hezčí než lesy u Šťáhlav? No protože hald tam vlaky nejezdí a tam jezdí.

Ono jezdí nějak více turistů do Blovic?? To je pro mne velká novinka.....

Malý příklad, jak ošklivá neatraktivní ČSAD se snaží o povznesení cestovního ruchu ve Spáleném Poříčí a v Brdech....a státní správu to nestojí skoro ani korunu.



Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz www.bezdruzickalokalka.cz
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8054
Registrován: 11-2002
Odesláno Úterý, 08. února 2011 - 22:05:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

m@r@, T_m: taky tuším. Paradox je, že někdo k tomu "musel" dát podnět. A je dost pravděpodobné, že ten někdo je jednou a toutéž osobou s tou, která tvrdí, že za nic nemůže, že rozhodl někdo jiný...
Canfranc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 149
Registrován: 1-2004

Odesláno Středa, 09. února 2011 - 14:24:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nezbývá, než se do toho pustit jako Francouzi
Každej něco a zachráníme téměř všechno }
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Středa, 09. února 2011 - 15:03:09    Odkaz na tento příspěvek  

V "porevolučním nadšení" hned počátkem 90. let minulého století byly i u nás snahy založit jakousi funkční a akceschopnou asociaci právnických osob - majitelů a provozovatelů historických železničních vozidel a tratí. Pro typickou českou rozhádanost se ale tyto snahy tehdy nezdařilo uvést v život. Ve vyspělých evropských zemích to ale funguje - např v Rakousku mají www.oemt.at Celooevropskou střechovou organizací je www.fedecrail.org V těchto případech (i u Vašeho příkladu) ale jde většinou o sdružení subjektů zajišťujících nostalgickou vozbu a muzejní provoz, uchování historických vozidel apod.
V českých poměrech si o něčem podobném už nedělám iluze. Nebo je snad možné táhnout za jeden provaz s vykutálenými firmami typu "poctivá nostalgie" apod.?
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2669
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 09. února 2011 - 15:43:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro typickou českou rozhádanost se ale tyto snahy tehdy nezdařilo uvést v život.

Nebo spíše společenskou nevyspělostí neziskových sdružení? Já když pozoruji různá sdružení "ekoteroristů", tak jejich práce se za posledních 15 let značně zprofesionalizovala.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz www.bezdruzickalokalka.cz
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.85.38
Odesláno Středa, 09. února 2011 - 18:22:22    Odkaz na tento příspěvek  

M_k: Pokud si vzpomínám, někdo tehdy hlavně měl vehementní zájem být placeným funkcionářem této "asociace" - aby ho v asociaci sdružené subjekty "živily".
Výše zmiňovaný Fedecrail (Evropská federace muzejních a turistických železnic) je do určité míry poradním orgánem EU. Možná by bylo vhodné i tam upozornit na ty nejhorší zločiny a ztráty našeho kulturního dědictví, které se okolo českých železnic nyní dějí. Podobně jako se památkáři snaží "bít na poplach" proti devastaci architektonických památek a "lidského" prostředí měst nenasytnými developery - což možná bude mít za následek vyškrtnutí Prahy ze seznamu světových památek UNESCO.
Zviditelněním obav z likvidace železnic v Česku na mezinárodní úrovni sice může vzrůst naděje, že z "malé české" aféry se stane aféra "evropská", ale jinak asi větší přínos nelze čekat.
Lepší "zpětná vazba" by určitě byla, kdyby se tyto causy řešily se státními orgány, SŽDC, DÚ apod. prostřednictvím nějakého silného, schopného a solidárního sdružení pro vzájemnou pomoc a hájení zájmů jednotlivých subjektů, zainteresovaných do dalšího fungování sítě železnic v Česku. Takové silné struktury však (kromě několika roztříštěných občanských iniciativ apod.) v Česku vidět nejsou. Měly by být odborně fundované a „neumořitelné“ politiky. Ve spolupráci s profesionálními, anti-industriálně zaměřenými „ekoteroristy“ také nevidím východisko, to by bylo spíše kontraproduktivní (viz dosavadní zkušenosti).
Bočeli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1378
Registrován: 2-2004

Odesláno Středa, 09. února 2011 - 18:50:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3.2.2011 bylo přerušeno správní řízení ve věci zrušení tratě Broumov - Otovice zastávka a to na 180 dnů
http://www.mdcr.cz/NR/rdonlyres/AD41B674-96B3-4A64-8457-956E5C0DA 213/0/VV_Mez_Ot.pdf
http://badber.blog.cz
m@r@
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.176.43
Odesláno Středa, 09. února 2011 - 19:27:55    Odkaz na tento příspěvek  

Nechtějí mi dát cestu do Uhřic protože za mými zády podali v prosinci žádost k DÚ o zastavení veškeré drážní dopravy do Uhřic a bez upozornění, hlavně když už jednám o vlaku od začátku prosince.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2672
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 09. února 2011 - 20:09:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Měly by být odborně fundované a „neumořitelné“ politiky.

Ustanovit takový orgán, je především otázkou peněz a jejich možných zdrojů. My v SPVD již delší dobu zabýváme podobnými myšlenkami profesionalizace (i když spíše směrem k MHD), ovšem najít stabilní zdroj finančních prostředků na podobný projekt je problém. Samozřejmě, něco se vydělá vlastní činností, ale nelze na tom udržet menší tým lidí na celý úvazek.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz www.bezdruzickalokalka.cz
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 684
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 09. února 2011 - 20:47:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Potíž s tzv. "asociací" byl v tom, že na chvíli sdružila organizace s různým stupněm vývoje a také s různou formou činnosti. Díky tomu se v podstatě nedalo na ničem shodnout. Část členů fungovala zhusta při depech, kde se v té době dost věcí schovala do eráru a tedy priority byly trochu jiné, než pro vznikající skupinu soukromých aktivit, které byly zvyklé si platit úplně za všechno. Problém byl i s tím členstvím ve Fedecrailu, neboť členské poplatky v přepočtu na české koruny nebyly zrovna malé. A členové se v počátku skládali právě na ten členský příspěvek, do čehož se taky nikdo moc nehrnul.
Trochu to předběhlo dobu, domnívám se, že se to dnes už trochu "vyčistilo" a srovnalo a šance na udržení při životě takové organizece by byly větší. V podstatě by se mělo jednat o lobbisticko-servisní organizaci, která bude mít pro jednotlivé členy přínos (v první řadě finanční). Jinak to fungovat nebude.
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2542
Registrován: 9-2007

Odesláno Čtvrtek, 10. února 2011 - 03:46:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel: Pro typickou českou rozhádanost se ale tyto snahy tehdy nezdařilo uvést v život.
My jsme se s nikým nehádali. Poděkovali jsme za nabídku, kterou nevyužijeme. Tehdy to bylo organizování k ničemu, z důvodů, o kterých píše Martin. Takže, kde nic není, ani smrt nebere.
A dneska? Dokud je dané slovo jen plácáním hubou, nemá smysl cokoli "společně" dělat. A to není zdaleka v oboru věcí jen KŽC. Navíc zapomeňte, že takové zájmy jde dělat jinak, než za plat, s kanceláří a asistentkou (nějakým administrativním kolegou). Když takový zástupce "všech" někam přijede nebo k němu někdo přijde, tak to nemůže vypadat tak, že utečete dřív z práce a mezi výměnou pražce číslo 6 a 7 si u lopaty poklábosí. Na sociálně citlivé snaživé dělníky blaha není v tomto společenství nikdo zvědav. Prosadí se jen "ředitel zeměkoule s velkou hubou a promítaným očním výtěrem *.ppt".
To vůbec nemyslím ve zlém, prostě je to tak. Než bezzubé společenství, to je lepší kout pikle a v ríámci možností spolupracovat (vzájemná podpora) s těmi, na které je spolehnutí
ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 316
Registrován: 4-2010
Odesláno Čtvrtek, 10. února 2011 - 16:16:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M-K Tak znovu pro blbé a nechápavé. Kdyby Blovice neležely na želenziční trati, tak tam o víkendu a prázdninách je pusto prázdno a 0, slovy nula turistů, protože jsou extrémně neatraktivní. Spálené Poříčí je asi tak 10x atraktivnější než jsou Blovice. Je to už jasné, nebo to chcete doporučeným dopisem? Železniční tratě sami o sobě generují turisty a to mnohdy náhodné, to jaksi silnice negenerují. Víte kolik lidí už jentak šlo se podívat na železniční stanici či zastávku, jestli náhodou zrovna nepojede někam vlak, aby se svezli? To jaksi u ČSAD nikdy nefungovalo. Turisty bez konkrétního cíle autobusové linky negenerují narozdíl od železničních tratích a je to logické. Auto má každý, silnice jsou všude.
Co myslíte, že je víc atraktivnější pro turisty klas pšenice a nebo prvosenka jarní?
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2673
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 10. února 2011 - 16:41:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Spálené Poříčí je asi tak 10x atraktivnější než jsou Blovice.

Obě města znám poměrně dobře, ale tohle bych si tvrdit rozhodně netroufnul....

Železniční tratě sami o sobě generují turisty a to mnohdy náhodné, to jaksi silnice negenerují.


Popovídej si o tom s nějakým vášnivým motoristou....(např. Vlasta a Martin L.)

Víte kolik lidí už jentak šlo se podívat na železniční stanici či zastávku, jestli náhodou zrovna nepojede někam vlak, aby se svezli?

To by mi zajímalo....já vím jen o pár dopravních fandech.

To jaksi u ČSAD nikdy nefungovalo.

když loni jezdil Erťák ČSAD po Plzni, byl plnej takových, co se přišli jen svézt...

Co myslíte, že je víc atraktivnější pro turisty klas pšenice

Klas, značka kvality!!!!
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz www.bezdruzickalokalka.cz
Rybin
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.165.171.154
Odesláno Čtvrtek, 10. února 2011 - 16:59:42    Odkaz na tento příspěvek  

m@r@: Možná by nebylo na škodu informovat účastníky akce, kteří mají zaplaceno, než jen napsat na K...
m@r@
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.176.43
Odesláno Čtvrtek, 10. února 2011 - 20:40:32    Odkaz na tento příspěvek  

No ještě to neskončilo. ČD zítra podává stížnost k Drážnímu úřadu na protiprávní jednání SŽDC. Jak jsem se dneska telefonicky informoval u osoby na Drážním úřadě, která vydala nařízení o zastavení pouze veřejné drážní dopravy. My spadáme do kategorie neveřejné dopravy a na ždáňce dosud nebyla zastavena neveřejná a nákladní doprava.
Takové problémy od SŽDC řešil drážní úřad několik a vždy úspěšně se jelo, pokud neshledal nějaký závažný problém.
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 317
Registrován: 4-2010
Odesláno Čtvrtek, 10. února 2011 - 21:01:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M-k: Já právě taky a ten násobek je pro lepší pochopení natvrdlých. Já ale nemyslím historické vláčky, které opět generují mnohonásobně více turistů než jedno poloprázdné rto jezdící po Plzni, ale o běžných vlacích třeba v Praze a okolí se současnými soupravami a srovnávám to s běžným bus čsad.
Ad motoristé. Byla řeš o linkových autobusech. Vášniví motoristé jezdí jen tak autem a na motorce, ale ne linkovým busem. A ad vlaky hovořím o turistech, kteří používají cestou do práce IAD a s dětma se jen tak projedou vláčkem bez ohledu na to kam ten vláček jede, aby se jen tak projeli a žádní dopravní fandové to nejsou.
Už to ten tvůj mozek dokáže zpracovat, nebo je to třeba napsat více polopaticky?