K-report
 

Archiv diskuse Trolejbusy v Ústí nad Labem do 01. 03. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy v Ústí nad Labem » Archiv diskuse Trolejbusy v Ústí nad Labem do 01. 03. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Antidopravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 1-2011
Odesláno Čtvrtek, 17. února 2011 - 20:01:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Reichenberger: Nesouhlasím s Tebou, že tramvajový provoz je pro dnešní provoz v Ústí nepraktický, ba právě naopak v tahu Všebořice - Neštěmice si je dovedu představit, navíc by se vyřešila kapacita v této relaci, a že by nešla kombinace tramvají a trolejbusů, stačí se podívat na pěknou prezentaci na www.trolleymotion.com, kterou už nám doporučil kolega diskutující, ale musím bohužel konstatovat, že v dnešních ústeckých podmínkách je to pouze utopie, protože zde není na radnici politická vůle, která by do toho šla!
Zbynďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 805
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 17. února 2011 - 20:31:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já už pomalu nevěřím svým očím...
Carry54: A znáš Zlín jen z těch fotek, nebo doopravdy? To, že tam mají okolo kopečky ještě vůbec neznamená, že s tím meštem se může Ústí srovnávat... Já bych řekl, že se s ním nemůže srovnávat vůbec.

Antidopravák: Kombinace tramvají a trolejbusů v tak relativně malém a stísněném městě? A co by tramvajová linka Neštěmice - Všebořice měla za význam? Trolejbusová síť by pak zcela ztratila na efektivitě. Vždyť se jak směrem do Všebořic, tak směrem do Neštěmic větví plno linek. Nemělo by to vůbec žádný praktický význam, spíše naopak. Většinu sídlišť by tramvaj nemohla obsluhovat a navíc na ní není v ÚL místo... To je prostě holý nesmysl a tramvaje se prostě do dnešního Ústí nehodí ani trochu.

Rovněž souhlasím, že vozový park trolejbusů je zastaralý. Ale žádné tragédie se nedějou, jak tady někteří pláčou. Město se vede skutečně příšerně a DP, jak naznačil jmx, vysává kde kdo... Ale porovnávat to s východními zeměmi moc nejde. A už po tisící opakuji, že město letos podle plánů chce vypsat VŘ na dva trolejbusy a v rámci IPRM se chce ucházet o 26 trolejbusů, mezitím stále pokračují modernizace. Ano, je tu milión problémů, ale to už je dáno celkovým složením obyvatel a finanční situaci (nejen) v kraji. Ale ty některé nářky a až fanatické názory už mě opravdu vytáčí. Taky si občas pro sebe řeknu cosi o Ukrajině, ale rozhodně to nemyslím tak vážně, jako někteří uplakánci, kteří byli nejvýchodněji tak možná na točně v Mojžíři.

Mimochodem, nátěr od doc. Ing. arch. Kotase se mi sice taky líbí, ale nic moc o identitě města nevypovídá. Vždyť téměř stejný mají v Košicích a hlavně v Brně, byl i v Jihlavě a v trochu jiných barvičkách je třeba v Hradci či Teplicích... Brněnský trolejbus rozeznáte od ústeckého tak maximálně podle bílého proužku a nálepek dopravce. Kdežto trolejbus v barvách naší vlajky jinde, než tady nejezdí, brněnské krémáky nepočítám, jsou sice podobné, ale jezdí snad už jen jeden.
WEB O MHD V ÚSTÍ NAD LABEM
ICQ: 221-908-090
Škoda Electric a.s. - důvod, proč jít pěšky

Odkaz na moje fotoalba © Odkaz na můj YouTube kanál
Reichenberger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6642
Registrován: 10-2004

Odesláno Čtvrtek, 17. února 2011 - 21:03:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V podmínkách českých stotisícových měst se snad poslední studie, které počítaly s kombinací tramvají a trolejbusů, objevily v osmdesátých letech minulého století. Projekty to byly vpravdě megalomanské a vznikly jen na popud tehdejšího pobláznění elektřinou, které bylo opačným, sic o mnoho sympatičtějším, ale stále extrémem po ropném boomu 60. let. Ale máš mé uznání, nápad na tramvajovou linku Všebořice-Neštěmice mě pobavila. Ještě metro do Chlumce a budeme to mít kompletní. Ústí to přeci potřebuje, vždyť je zde MHD v tragickém stavu...
Ananas
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.166.182
Odesláno Čtvrtek, 17. února 2011 - 21:04:56    Odkaz na tento příspěvek  

Musíte to také brát z toho hlediska, že Ústí nad Labem je samo o sobě specifické město. A to hlavně skladbou obyvatel, nenarážím teď na cikány a sockoidní spoluobčany, ale na úplně všechny lidi co tu žijí. Pokaždé, když jsem mimo Ústí, tak se utvrzuji v tom že tu není něco v pořádku a bohužel "to" působí na úplně každého.
K nátěrům: Nedávno se v diskusi "Trolejbusy a autobusy ze Škody Ostrov" objevila fotka moc pěkné Košické patnáctky, jejíž žluto, modro bílý nátěr je vyobrazen v táhlých lehce zaoblených křivkách, které vůbec nekopírují geometrii tohoto trolejbusu, čož je dle mě velice povedené a možná i moderní.
viz. https://www.k-report.net/discus/nahledy/male/528741.jpg
uxux
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.126.198
Odesláno Čtvrtek, 17. února 2011 - 21:08:30    Odkaz na tento příspěvek  

Jsou sice podobné ale jezdí snad už jen jeden. V Brně jezdí stále ještě 3 trolejbusy v krémovém nátěru a to:3194,3199 a 3212.
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1442
Registrován: 3-2004

Odesláno Čtvrtek, 17. února 2011 - 21:26:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já myslím, že polovina vozového parku trolejbusů s východem srovnání minimálně snese. Když vidím přinýtované plechy bez nátěru, oloupanou barvu, několikrát přelepovaná e.č., rez, jetý interiér... Není moc provozů v bývalém Československu, kde by se našly větší vraky. A už vůbec tomu nerozumím, když se vydám do ostatnách krajských měst srovnatelné velikosti. Město prostě na veřejnou dopravu kašle a je to bolestně vidět.
Slovan!
Fandaprudič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1810
Registrován: 3-2009
Odesláno Čtvrtek, 17. února 2011 - 21:41:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdyby tu byla IDS, tak by se mohl DPMUL vyprdnout na linky ZDO a na úchylný limit 8 let a mohl by se více věnovat trolejbusům a nikoho by to nebolelo, protože když je IDS, lidem je jedno, jakým jedou dopravcem.
KISS 98 - Jediné rádio, které se dá poslouchat a nehraje si na kolovrátka.
v Ústí nad Labem na 99,8 Fm
Carry54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 152
Registrován: 12-2009
Odesláno Čtvrtek, 17. února 2011 - 22:41:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zbyňda: a důvody proč by se nemohl "srovnávat"?

a vlastně máš pravdu... nedá se srovnávat... jejich vedení města má totiž mozek, který navíc i zapojujou! a taky to jde na tamní MHD vidět..

(Příspěvek byl editován uživatelem carry54.)
Carry54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 153
Registrován: 12-2009
Odesláno Čtvrtek, 17. února 2011 - 22:44:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Reichenberger: prosim tě s tím metrem tady moc neblbni... náhodou se to dostane k patřičným nahoře a byli by schopní to zrealizovat!
Zbynďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 806
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 17. února 2011 - 23:20:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ananas: A mohl bych poprosit o charakteristiku průměrných obyvatel v Ústí? Jako někoho, kdo žije v Ústí celý život by mě to celkem zajímalo.
K tomu nátěru asi jen to, že pro DP, který kašle na estetickou stránku vozidel, jejich čistotu a nemá ani vlastní lakovnu by to byla další zátěž navíc.
Carry54: Ale tak srovnávej, mně to je vcelku jedno, ale já s tím nesouhlasím... Pro mě je Zlín město založené úplně jinak, jinde, s jinými podmínkami, možnostmi, rozlohou, polohou a hlavně pozicí města. Není tak rozsáhlé, nemá tolik problémů, není založené na chemickém průmyslu, nemá tak násilně zamíchanou demografii... Už jen to, v jakém kraji je a jaké v něm má postavení. Ale to bych tu mohl psát eseje a stejně by to bylo k ničemu.
Ústečák: Divil by ses, co všechno jezdí třeba i v zemích EU. Nasbíral jsem už dostatek zkušeností, abych věděl, že Ústí na tom není tak strašně moc hrozně, jak tu někteří fňukají, hlavně je tu aspoň nějaká snaha to tu opravdu řešit, jak už jsem psal výše... Ale připadá mi, jako by to snad někdo ani nechtěl brát na vědomí a hlavně řešit malichernosti. Když si vzpomenu, jak jsem řešil, jak zachovat aspoň městský lak a bránit se evidenčním číslům od Bus Promotion a teď tu čtu, že městské barvy na vozidlech jsou moc "socialistické" () a nejlepší by byl další uniformní nátěr nebo ještě hůře polepy. Všem takovým připomenu, jakou vizi měl na konci roku 2009 podnik co se týče vnějšího vzhledu vozidel...

Klidně se kacířsky přiznám, že by mi tu 15 Tr nevadily dalších x let... Co mi vadí je údržba, čistota, nezájem DP o cestující a image... Být všechny 15 Tr ve stylu 567 nebo 544, ať si tu jezdí klidně i po 5 generálkách s odpovídajícím počtem garantovaných spojů.
WEB O MHD V ÚSTÍ NAD LABEM
ICQ: 221-908-090
Škoda Electric a.s. - důvod, proč jít pěšky

Odkaz na moje fotoalba © Odkaz na můj YouTube kanál
Carry54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 154
Registrován: 12-2009
Odesláno Pátek, 18. února 2011 - 00:03:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zbyňda: já myslel spíše normálnější porovnání... co má společného to že ústí je založené jako chemické město ( spíše bylo ) s vozovým parkem trolejbusů a celkově chápáním MHD vedením města?? no asi to necháme být... protože by z toho nic nevzešlo a bylo by to psaním na dlouhé noci :-) vše co jsi vyjmenoval mi prostě akorát nesedí jako výmluva proč tady máme tenhle vrakoidní stav trolejbusů a tam za poslední léta ten pokrok prostě je!!
jinak ty si potkal na západ od nás stav trolejbusu ala 519? nezlob se na mě to je vrchol všeho.. tohle by si pár let zpátky v životě nedovolili vyslat na linku takhle otřesně oplechovaný bez laku ani základovky aspoň! natož že takhle to jezdí už dlouho a zřejmě bude jěstě nějaký ten pátek... já teda nikde na západ nepotkal trolejbus s čistýma plechema přivařeným po celém trolejbusu!! ani snaha to aspoň nějak natřít třeba obyč barvou na plech když už nic víc..
Šari
Moderátor

Číslo příspěvku: 9483
Registrován: 11-2005

Odesláno Pátek, 18. února 2011 - 00:12:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a nemůžu si pomoci ale poslední dobou se mi strašně začíná líbit trolejbusový provoz ve Zlíně. Město téměř na chlup stejné s Ústím nejen co do velikosti ale i strukturou trolejbusových tratí, jen jiné vedení města!!
následující galerie jsou důkazem že i 400 kilometrů může stačit k ouplně jinému světu


Přijeď na návštěvu.
Sice už do MHD skoro vůbec nedělám, tak jako dřív, ale...


FZF » ozvd.ic.cz
TS 101TS 704
Čiernohronská železnica » čHž
Carry54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 155
Registrován: 12-2009
Odesláno Pátek, 18. února 2011 - 00:29:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

mě se to město líbí jak jako město tak i místní provoz... samo sebou věc názoru...
Zbynďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 807
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 18. února 2011 - 00:32:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Carry54: Já nemluvil o západě, mluvil jsem o zemích EU. Třeba v takové Maďarsko... V Budapešti a Debrecenu ještě jezdí ZIU 9, běžně lze všude potkat Ikarusy z 80. let, některé dost libové... Tramvaje v Budapešti vypadají jak historické a taková Szegedská tramvaj, která má trefnou přezdívku Bengálec, to vřele doporučuju. Jinak takové drobnosti jako u 519 se většinou přes zimu nelakují, má je zhruba od podzimu. Počkám si na jaro, pak začnu nadávat taky. Takový Crossway č. 56 jezdil taky po nehodě pestrobarevný, správného nátěru se dočkal až na jaře. A to už se radši nezmiňuju o Bulharsku a sousedních zemích, taky EU, ale veškerá hromadná doprava je daleko zoufalejší, včetně míry korupce, ke které se Brusel vyjádřil asi tak, že v Bulharsku není sebemenší vůle jí řešit.
co má společného to že ústí je založené jako chemické město
Víc, než si myslíš. Současnost je jen logickým důsledkem minulosti a to se vším všudy, vývoj, poloha a historie města samozřejmě přímo souvisí s jeho finanční situací a tím i se stavem městského majetku.
A když se oháníš západem, sice jsem tam neviděl záplatované vozy, už jenom proto, že tolik nesolí a samozřejmě mají lepší finanční možnosti, zázemí atd., ale vozy na MHD z 80. let jsou tam vcelku běžné a vozy ještě starší na železnici relativně také. Mám tím na mysli třeba Švýcarsko, kde není populární vše nahrazovat, ale nechat sloužit to, co slouží dobře. V Německu se také ještě najdou vozy z Tatrovácké produkce, na videích z Británie jsem pak viděl třeba i Leyland(y), kterého má náš DP jako historické vozidlo a věkem odpovídá našim ŠM 11. A ono to tam stále funguje. Jenže tady ani modernizace alá Szeged není někomu dost dobrá. Pak nevím, kde by chtěli tací lidé žít, je celkem paradoxní, že vhledem k finanční situaci ČR jsou zdejší obyvatelé snad nejvíce nároční co se požadavků týče.
WEB O MHD V ÚSTÍ NAD LABEM
ICQ: 221-908-090
Škoda Electric a.s. - důvod, proč jít pěšky

Odkaz na moje fotoalba © Odkaz na můj YouTube kanál
Zbynďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 808
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 18. února 2011 - 00:34:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A ještě ke Zlínu: Ano, město se mi taky líbí snad nejvíc z větších měst, MHD má moc příjemnou image a stav vozového parku a celkově zařízení a mobiliáře je moc hezký. Ale ne vše je tak ideální, jak to vypadá. Stačí si trochu prostudovat zlínskou diskusi a taky se tam pohybovat déle, než jedno odpoledne a ideály zmizí velmi rychle.
WEB O MHD V ÚSTÍ NAD LABEM
ICQ: 221-908-090
Škoda Electric a.s. - důvod, proč jít pěšky

Odkaz na moje fotoalba © Odkaz na můj YouTube kanál
Šari
Moderátor

Číslo příspěvku: 9485
Registrován: 11-2005

Odesláno Pátek, 18. února 2011 - 01:02:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když už jsem tady, zeptám se:
Proč jste posílali vozy do Szegedu na GO?

Nechci přechvalovat, ale Zlín dělá GO nejen pro sebe, ale taky pro spoustu DP v ČR či SR. A na solidní úrovni.

Určitě to tu padlo, ale nechodím jsem často a hrabat v archívu se mi taky nechce.

Dík
FZF » ozvd.ic.cz
TS 101TS 704
Čiernohronská železnica » čHž
Guszticsabi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 3-2010
Odesláno Pátek, 18. února 2011 - 10:32:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proč posíláme vozy na GO do Szegedu?

Stačí porovnat 542 ze Zlína a 544 ze Szegedu
Antidopravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 1-2011
Odesláno Pátek, 18. února 2011 - 11:44:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Reichenberger: Jestli Tě ta tramvaj pobavila, můžeme to probrat u pěnivého moku, jinak musím upozornit, že to je názor jednoho dopravního odborníka, ústeckého rodáka, který o nás tvrdí, že si tady v Ústí nevidíme ani na špičku nosu, ale po vysvětlení a hlavně načrtnutí jeho myšlenek (navrhl celkem slušný systém dopravy v Ústí, který dokonce řešil všechny ty problémy, o kterých tady na tomto fóru diskutujeme) jsem i já musel změnit názor (byl jsem zastáncem toho, co říkáš Ty). Má to ale jeden háček - absolutní nezájem vládců našeho města o veřejnou dopravu.
Zbynďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 809
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 18. února 2011 - 12:28:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Šari: Hlavní kritérium oprav byla cena. Vozy jsou opravovány jak ve Zlineru, tak v Szegedu, jestli myslíš Zlín = DSZO, tak pochybuju, že by ještě navíc měli kapacity i na naše vozy. A jestli Zlín jako Zliner, tak tam DPmÚL posílá jak autobusy, tak trolejbusy. Pro porovnání u trolejbusů, Zlinerem prošla 542, 567, 568 a nyní je tam 601 a rovněž tam i nyní posíláme autobusy, Szegedem prošly 544, 546 a nyní je tam 543 a není jisté, jak to s opravami v Szegedu dále bude (výměna ředitele v SZKT).

Antidopravák: Já tvůj názor sice respektuji, ale tramvaj v dnešním Ústí je opravdu totální nekoncepční nesmysl, na který je piva škoda.
WEB O MHD V ÚSTÍ NAD LABEM
ICQ: 221-908-090
Škoda Electric a.s. - důvod, proč jít pěšky

Odkaz na moje fotoalba © Odkaz na můj YouTube kanál
Carry54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 156
Registrován: 12-2009
Odesláno Pátek, 18. února 2011 - 13:15:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

zbyňda: v jakém stavu jezdí švýcarské trolejbusy z 80. let a v jakém stavu jezdí naše ústecké vozy? trochu neporovnatelné
a dále: určitě ale tyto vozy netvoří drtivou většinu vozového parku jako u nás... postupně a průběžně jsou nahrazovány moderními vozy... což opět není náš případ... a srovnávat to s Balkánem... nevim... za 10 let budeme srovnávat s čím? zase o kousek dál na východ?
Carry54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 157
Registrován: 12-2009
Odesláno Pátek, 18. února 2011 - 13:29:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Antidopravák: Já tvůj názor sice respektuji, ale tramvaj v dnešním Ústí je opravdu totální nekoncepční nesmysl, na který je piva škoda.
piva není nikdy škoda nad ničím
já bych to třeba zhlédnul a vyslechl ten návrh
Zbynďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 811
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 18. února 2011 - 13:33:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

v jakém stavu jezdí švýcarské trolejbusy z 80. let a v jakém stavu jezdí naše ústecké vozy? trochu neporovnatelné
Naznačoval jsem, že i starší technika může dobře sloužit. Řekl jsem, že největší problém tu přestavuje mj. údržba a taky, že by mi vyhovoval vozový park s velkým zastoupením vozů po modernizacích vzor 544 a 567.

postupně a průběžně jsou nahrazovány moderními vozy... což opět není náš případ
Vždyť to říkám, nikdo nechce číst ani slyšet o tom, že město se peníze získat snaží, ať si je jaké chce.

a srovnávat to s Balkánem... nevim... za 10 let budeme srovnávat s čím? zase o kousek dál na východ?
Pokud sis nevšiml, tak tu ÚL neustále někdo přirovnává k Ukrajině, Kazachstánu, Mongolsku, Ázerbajdžánu atd. a hlavně na to jsem taky reagoval... Navíc si myslím, že ČR s Maďarskem porovnání trošičku ještě snese.

zbyňda
Zbynďa.

Už mě nebaví uvádět na pravou míru věty vytržené z kontextu.
WEB O MHD V ÚSTÍ NAD LABEM
ICQ: 221-908-090
Škoda Electric a.s. - důvod, proč jít pěšky

Odkaz na moje fotoalba © Odkaz na můj YouTube kanál
Carry54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 158
Registrován: 12-2009
Odesláno Pátek, 18. února 2011 - 13:46:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tak Zbynďa: jenže problém je v tom že takhle se město snaží už kolit let? pamatuju těch bilbordů před volbama vždycky těch nových trolejbusů co bude... za ta léta 6 kousků... no nevim... já už jsem v tomto ohledu trochu víc skeptický než ty.
jinak já si umím předtavit taky tu 544 či 567 ale už jako doplněk (cca 20 vozů)
no kdy má být vyhlášet ten program a kdy má být znám výsledek? tento rok? tak ten bude asi rozhodující kudy se budeme ubírat dále
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1443
Registrován: 3-2004

Odesláno Pátek, 18. února 2011 - 15:19:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

odkaz

Rozumný nápad. Nerozumím důvodům, proč se to v Ústí rušilo. Každopádně teď by už ve velké míře stejně nebylo vlaječky kam umístit.

(Příspěvek byl editován uživatelem Ústečák.)
Slovan!
Dresdener
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 10-2009
Odesláno Pátek, 18. února 2011 - 15:27:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ananas: souhlasím s Tebou, ono "něco" tu je fakt v nepořádku a působí to na veškeré občansto. Soukromě rozvíjím teorii, že za to může buď 1. pramen blbé vody, který někde tady pramení a je velmi vydatný, nebo 2. nějaká kletba zlého Sudeťáka. Ale když to vezmu vážně, Ústí je "extrémistický" - má bezkonkurenčně nejkrásnější polohu a přírodu ze všech velkých CZ měst, ale samo o sobě je naprosto otřesný, takže extrém velikej. Podotýkám, jsem rozenej ústečák. Srovnatelně divnou atmosféru, bordel jak v tanku a smradu jak v hradu jsem snad viděl jen na Kosovu a spol.
Takže moc nesouhlasím se Zbynďou. Ústí má bohužel strašnou smůlu na "otce města". Vedou ho anální speleologové a zloději různých úrovní výkonnosti, tělocvikáři apod. A to už hodně dlouho. Když si na netu najdete přepisy zvukových záznamů "učené" diskuse o rušení tramvají, tak takovej votřes jsem už dlouho neviděl - nejvíc mi to připomíná debatu trosek v předměstské špeluňce nad olezlejma půllitrama. Totéž současnost. Byl jsem před pár lety svědkem názoru "odborníků" z DP na Solarisy - "ježiš, z Polska, no to my tu fakt kupovat nebudem". Odborníci taky vykládali, jak se musí nakoupit trolejbusy s kastlí Citelis, že se bude unifikovat vozový park - mno, u těch autobusů jsme snad ještě takovou pestrost značek a typů neměli. Minimálně jednou ročně jezdím do Bosny, zodpovědně prohlašuju, že tam se vozidla MHD aspoň častějš uklízej, než tady, když už nic jinýho. Problém je, že tady nepadne jediný rozhodnutí, který by bylo na základě doporučení SKUTEČNEJCH odborníků, všecko je rozhodováno na politické úrovni a samozřejmě s odpovídajícími přihrávkami do kapsiček. Výsledkem toho je, že peníze jsou na megalomanský a xkrát předražený nesmysly, ale na potřebný věci vůbec. Viz silnice, MHD, ZOO, tisíc dalších věcí.
Člověk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 196
Registrován: 1-2009
Odesláno Pátek, 18. února 2011 - 15:52:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dresdener: Mluvíš mi z duše a plně s tebou souhlasím, konečně někdo napsal jak to je a nazval to pravými jmény
uxux
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.126.198
Odesláno Pátek, 18. února 2011 - 16:34:35    Odkaz na tento příspěvek  

Zbynďa:Všichni už víme že bys byl nejradši kdyby v Ústí jezdily 15Tr ještě asi 30 let ale i ty víš že je to nesmysl a že 10 GO už nesnese ani skvělá 02/6,prostě ty jsi fanoušek 15Tr ale z pohledu cestujícího je řešení kravin typu, socialistické držáky vlaječek,ev.čísla a podobných hovadin, opravdu k smíchu.Byl jsem v Ústí v roce 2005 a už tenkrát se mi zdálo že některé 15Tr to mají za sebou a ono se od té doby zase tolik nezměnilo 02/6 jezdí k tvé radosti vesele dál,ale už z hrůzou na ně pohlížejí ty kterým dodnes slouží- normální cestující,kterému je jedno jestli tam jsou ty ev.č. typu 90 léta a další podobné kraviny které řešíš ty.
Zbynďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 812
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 18. února 2011 - 17:55:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dresdener: Ale v tomto s tebou bez výjimky souhlasím, vždyť podobné věci už jsem tu uváděl několikrát. Hlavně s absencí odborníků s tebou souhlasím. Když už tu něco řídí vzdělaní lidé, tak mají povětšinou titul Mgr. A třeba v případě DP to opravdu nechápu. Jinde mívají absolventa ČVUT, DFJP, nebo aspoň jiného Ing., ale tady se někdo pár let učí vychovávat děti a má pak vstupenku kamkoliv, pokud jeho plášť jde se správným větrem. A hrozně moc mě mrzí, že z funkce výkonného ředitele se stala funkce čistě politická a že ten politik mluví do věcí dopravních. A to máme jen DP. Čím víc se člověk blíží k magistrátu, tím víc ho mrazí...

uxux: Nesouhlasím s tebou a připadá mi, že mluvíš spíše o sobě. Aspoň, že sis vzal připomínky v brněnské diskusi k srdci. Ještě aby ses odnaučil říkat "sr*čkoSORky" a přestal mi vkládat svoje výroky pod mou klávesnici a bylo by to fajn. Rozhodně nesouhlasím s kecy, které jsi uvedl, abych vypadal jako vrakomilec.
Mimochodem, pro tebe jsou možná některé věci kraviny, ale já i takovým, dá se říct maličkostem, dávám jistou důležitost, protože to skládá celkovou mozaiku o tom, jak to tu funguje.
WEB O MHD V ÚSTÍ NAD LABEM
ICQ: 221-908-090
Škoda Electric a.s. - důvod, proč jít pěšky

Odkaz na moje fotoalba © Odkaz na můj YouTube kanál
Reichenberger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6643
Registrován: 10-2004

Odesláno Pátek, 18. února 2011 - 20:12:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je to těžce mimo téma, ale nemohu si pomoci, asi jsem jen z blbé čtvrti, ale té "divné atmosféry" se tu dohledat nemůžu, naopak se sem vracím za klidem. Ale budiž, dovedu ten názor pochopit, stejně jako se ztotožňuji s tvrzením, že lidé v Sudetech jsou veskrze zvláštní. K městu, kde jsem strávil celý svůj dosavadní život, jsem koneckonců zaujal podobný, ne-li stejný postoj. Ta učená diskuze o tramvajích je podle mě také z velké části poplatná době, kdy u kormidel prostě byli zejména lidé, srovnatelní s oněmi troskami z předměstských kvelbů. A to bych Ústí nezazlíval, i když dle vyprávění domorodců bylo baštou těchto různých funkcionářů. Ale jsem rád, že zde byl tramvajový provoz zlikvidován, pravděpodobně by jinak dnešní situace byla ještě mnohem horší.
Reichenberger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6645
Registrován: 10-2004

Odesláno Sobota, 19. února 2011 - 10:23:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Všiml jsem si, že 510 je bouraná na levém rohu předního čela. Tuší někdo, jak dlouho už v tomto stavu jezdí?
Zbynďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 814
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 19. února 2011 - 12:49:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myslím, že je to týden. Ale tu bílou oblinu už má dýl.
WEB O MHD V ÚSTÍ NAD LABEM
ICQ: 221-908-090
Škoda Electric a.s. - důvod, proč jít pěšky

Odkaz na moje fotoalba © Odkaz na můj YouTube kanál
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1444
Registrován: 3-2004

Odesláno Sobota, 19. února 2011 - 13:47:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Včera na 58 Karosa e.č. 3. Vyžraný plechy, vypadala venku totálně tragicky. Oproti tomu uvnitř velice dobře, uklizena, čisté potahy a když na to řidič šlápnul, tak měla tah jako ďas. Sice už by to v provozu nemělo co dělat, ale já si chrochtal. :-) Na Míráku s náskokem čtyř minut.

Na 54 pak 520 a velice zajímavá závada: otevírala se u všech dveří jen jedna polovina. To jsem ještě neviděl. Ale linka odjeta v pořádku a bez zpoždění.

A musím i pochválit. Po hokeji přistaveny posilové trolejbusy. Přišlo sice jen 3500 diváků, ale i tak byly natřískaný, své využití měly. První jela tuším jakási 02/6, druhá 542.

(Příspěvek byl editován uživatelem Ústečák.)
Slovan!
Zbynďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 815
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 19. února 2011 - 15:27:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karosa č. 3 ještě pořád nevypadá tak zle, jako 2. Ale úklid předlické vozovny je daleko lepší všeobecně, pokulhávají jen klouby, sóla jsou většinou hezky čistá. Ale tak, díky NPD a linkám to mají daleko jednodušší, než trolejbusová vozovna. Na Karose 3 se taky objevila zajímavá věc - dveře z nějaké B 732.

WEB O MHD V ÚSTÍ NAD LABEM
ICQ: 221-908-090
Škoda Electric a.s. - důvod, proč jít pěšky

Odkaz na moje fotoalba © Odkaz na můj YouTube kanál
Reichenberger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6648
Registrován: 10-2004

Odesláno Sobota, 19. února 2011 - 15:32:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže tady už taky... Pro ilustraci, takto nyní vypadají dveře na vozu č. 168, který zde jezdil do roku 1999:
Dresdener
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 10-2009
Odesláno Sobota, 19. února 2011 - 16:59:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem se dnes cestou z práce svezl na l. 51 z Terasy do centra vozem 605. To, že je zevnitř počmáranej jak záchodek v chudinský čtvrti, budiž. Tohle město má vysoce nadprůměrnou koncentraci debilů. Ale přijde někomu normální, že poslední okno před kloubem na levé bočnici je zvenku poseto malinkými kapkami roztaveného a opět ztuhlého kovu? To musel bejt opravdu neuvěřitelnej entelegent, kterej v těsný blízkosti zánovního trolejbusu řádí s karboflexou. Stejnou parádu nám totiž na chalupě na okně nadělali entelegenti z rozvodných závodů, když za naší nepřítomnosti od zdi baráku odřezávali flexou starej ocelovej profil, k němuž byly upevněny původní elektrický dráty... podotýkám, že výměna jednoduchýho chalupního okna asi bude mnohem levnější, než event. výměna okna NP trolejbusu. Ó blbosti, vzkvétej, množ se a ploď, v tomhle městě máš fakt ty nejlepší podmínky...
Zbynďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 816
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 19. února 2011 - 19:00:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dresdener: Málo času, málo lidí, málo kapacity na dílnách, málo motivace dělat něco pořádně... Odbornost, šikovnost a tyto faktory už jsou podepsané snad na všech vozech.

Mimochodem, mám nejaktuálnější verzi JŘ do mobilu. Spoj linky 51 o víkendu v 17:54 z Mírové mi to ukazuje jako garantovaný. V JŘ na netu, na zastávce to však není a taky jel nenízkopodlažní trolejbus... Čekal jsem, že s novými JŘ už by to mohlo být vychytané.
WEB O MHD V ÚSTÍ NAD LABEM
ICQ: 221-908-090
Škoda Electric a.s. - důvod, proč jít pěšky

Odkaz na moje fotoalba © Odkaz na můj YouTube kanál
uxux
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.126.198
Odesláno Sobota, 19. února 2011 - 20:54:20    Odkaz na tento příspěvek  

Zbynďa:Nemohl bys mi prosímtě napsat kdy a v jakém pořadí šly 02/6 na GO?A kdy přesně byly vyřazeny 14Tr08?Předem dík
Náhodný_diskutující
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 2-2011
Odesláno Neděle, 20. února 2011 - 10:45:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Původně jsem reagovat nechtěl, ale nedalo mi to. Já bych chtěl říci Antidopravákovi, člověk může mít svůj názor, to mu nikdo nebere, ale aby o nás tvrdil, že si tady v Ústí nevidíme ani na špičku nosu, to ať si nechá do té hospody k tomu pivu , může to ještě proložit frťanama rumu a vymýšlet své "dopravní teorie".
Další věc, dokud se neudělá pořádek na radnici, ve městě, nebude pořádek ani v DP. Jestiže kdejaký jouda odhodí své auto, kde se mu to zlíbí a jde si za svými podnikatelskými aktivitami, potom se nesmíme divit, že veřejná doprava musí mezi nimi kličkovat, jak zajíc (např.Revoluční). K tomu stačí připočíst otevření "Masaryčky" od Vladimíru ke křižovatce Brněnská, Pařížská pro IAD a vzniká nám parádní dopravní chaos! Dokud se tady v Ústí neudělá pořádná dopravní koncepce města, ve které se jasně určí, jakou roli bude mít veřejná doprava, potom se konečně dobelháme k pořádnému linkovému vedení, kde se zase jasně určí, co tady bude jezdit, jaké vozy, jak bude probíhat obnova voz.parku a dopravní infrastruktury apod. Pokud tohle nebude, pak budeme tiše závidět městům jako Zlín, Pardubice, kde je vidět, že se tam něco děje.
Náhodný_diskutující
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 2-2011
Odesláno Neděle, 20. února 2011 - 10:59:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě k Ústečákovi, ten sobotní zápas, to byla bída, bylo mi líto těch diváků, pro které byly určeny ty posilové trolebusy!
Sliks
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 545
Registrován: 8-2009
Odesláno Neděle, 20. února 2011 - 11:38:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  



(Příspěvek byl editován uživatelem Sliks.)
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1445
Registrován: 3-2004

Odesláno Neděle, 20. února 2011 - 16:13:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Náhodný diskutující: Zas tak hrozný to nebylo. Vrchlabí je kvalitní tým. Včera na posile 548, druhý nevím. Pořád mě fascinuje ten systém, první staví až ve městě, druhý pobírá i lidi cestou. Včera byla cesta do centra rychlejší trolejbusem, auta pokulhávaly. :-) A k té Karose e.č. 3, opravdu jsem tak vzorný interiér v Ústí dlouho neviděl. Zadní dveře tipuji na ex. 153 nebo 156. Je to pochopitelný, na dveře Karosy trpí obecně. Což mi připomíná další věc, svezl jsem se včera i 561 a ten stav je ubohý. Kvete to všude možně, bordel neuvěřitelnej.. Ach jo.
Slovan!
Zbynďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 817
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 20. února 2011 - 18:00:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takto pěkně prosím vypadá trolejbus, který má rok a nějaké drobné od GO a evidentně podle boků předchvílí projel myčkou


...aneb čest práci a ať žije bílá!

(Příspěvek byl editován uživatelem zbynďa.)
WEB O MHD V ÚSTÍ NAD LABEM
ICQ: 221-908-090
Škoda Electric a.s. - důvod, proč jít pěšky

Odkaz na moje fotoalba © Odkaz na můj YouTube kanál
Carry54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 159
Registrován: 12-2009
Odesláno Neděle, 20. února 2011 - 19:02:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

zbynďa: no v tomto případě tento hnus ukazuje opět na laický přístup pánů mistrů ve vozovně... to nemá s bílým nátěrem nic společného... tohle by ohavně vypadalo na jakémkoli voze ať v unifiku nebo s CRV... a vsadím se že to potkám v týdnu ve městě a pak další týden a bůh ví jak dlouho, protože pochybuju že ve vozovně se někdo najde aby to ručně domyl vodou a hadrem, když to mytí dopadlo tímto katastrofálním stavem!
Reichenberger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6651
Registrován: 10-2004

Odesláno Pondělí, 21. února 2011 - 20:13:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

U některých případů toho cirkusu s evidenčními čísly už si říkám, proč to vůbec dělají...


A ať si jenom nestěžujem, tak jedno dnešní foto nejstaršího stroje:
Carry54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 162
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 22. února 2011 - 16:51:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tak podle předpokladu... štěstí v neštěstí koho nepotkám na lince 56? samo sebou 542 a samozřejmě s otřesně zpraseným zadkem takže předpověď se vyplnila.. tak schválně jak dlouho nám tohle bude brázdit po městě a prezentovat zdejší DP... a po ranní námraze se nám vytvořilo ještě větší blátíčko, takže to vypadá jak kdyby na to chrstnul někdo kýbl s blátem právě nabraným někde u potoka!

(Příspěvek byl editován uživatelem carry54.)
Honystr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 1-2011
Odesláno Čtvrtek, 24. února 2011 - 10:30:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

bral bych 12m autobusy a lepsi trolejbusy nejaky stary do srotu

(Příspěvek byl editován uživatelem honystr.)
Škoda_15tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 12-2010
Odesláno Čtvrtek, 24. února 2011 - 10:31:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honystr:nauč se česky
Nejlepší jsou trolejbusy Škoda 15,14,21,22Tr
a ne nějáký trolejbusy s kastle solaris
Ananas
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.202.68.30
Odesláno Čtvrtek, 24. února 2011 - 13:32:13    Odkaz na tento příspěvek  

Honystr: Jaký je význam tvého a potažmo i mého příspěvku ???????
Eda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1029
Registrován: 10-2005

Odesláno Neděle, 27. února 2011 - 05:53:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vážení diskutující, společně s Reichenbergerem a Zbynďou jsme na stránkách seznam-autobusu.cz vytvořili aktuální seznam vozidel DP Ústí nad Labem (včetně spousty fotek):

http://seznam-autobusu.cz/dopravce/DP_Usti_nad_Labem

Pokud by kdokoliv měl nějaké doplnění, tak sem s ním. Obzvlášť je možné, že nám utekla nějaká starší reklama a podobně. Pokud taky někdo má nějaké pěkné fotky a chtěl by je do seznamu přidat, ozvěte se mi :-)
www.bmhd.cz - vše o MHD v Brně a okolí
seznam-autobusu.cz - seznamy vozů českých dopravců
Zbynďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 821
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 01. března 2011 - 18:19:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Finanční noviny: Půlmiliardu na MHD si rozdělí Ústí nad Labem a Most

Podle mě celkem průser... A to solidní. 26 nových trolejbusů naráz je časovaná bomba. Toho, kdo podal takový projekt považuji za naprosto neschopného. Trolejbusová vozovna je ve špatném stavu, není schopná ani provádět GO starých trolejbusů, navíc se připravit na 26 nových. Proto v projektu dle mého mělo být:
- oprava trolejbusových dílen, rozšíření o jednu loď a lakovnu
- rekonstrukce trolejového vedení

Naopak se nikdy nesmířím s odbavovacím systémem, čipovky u nás těžko něco vyřeší, navíc je to strašák pro náhodné cestující.
Nákup vozidel má být rozvržený.

Celkově ač jde o přísun peněz, hodnotím to jako pokračování velmi špatného hospodaření města (nejen) s dopravou.
WEB O MHD V ÚSTÍ NAD LABEM
ICQ: 221-908-090
Škoda Electric a.s. - důvod, proč jít pěšky

Odkaz na moje fotoalba © Odkaz na můj YouTube kanál
Škoda_15tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 12-2010
Odesláno Úterý, 01. března 2011 - 18:26:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zbynďá:Přesně jak píšeš
Nejlepší jsou trolejbusy Škoda 15,14,21,22Tr
a ne nějáký trolejbusy s kastle solaris
Reichenberger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6662
Registrován: 10-2004

Odesláno Úterý, 01. března 2011 - 18:48:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

26 vozidel najednou, to slibuje za 20 let podobně složitou situaci, jako dnes. Nový odbavovací systém, který jistě znamená zavedení zcela zbytečných čipovek, nevyřeší vůbec nic, jen se v něm zbytečně utopí peníze. Viz Opencard, Opuscard a další hurá projekty k ničemu. Už jen z praktických důvodů jsem Ústí tuhle dotaci nepřál, bohužel se stalo...
Zbynďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 822
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 01. března 2011 - 19:04:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přesně tak. A ty zastávky, to je taky gól do vlastní branky. Dát dobrovolně peníze do EuroAWK a zařídit jim dalších minimálně 50 reklamních ploch, tomu opravdu moc nerozumím... Tato dotace je typickým odstrašujícím případem.
WEB O MHD V ÚSTÍ NAD LABEM
ICQ: 221-908-090
Škoda Electric a.s. - důvod, proč jít pěšky

Odkaz na moje fotoalba © Odkaz na můj YouTube kanál
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8469
Registrován: 3-2005

Odesláno Úterý, 01. března 2011 - 19:05:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad.Zbynďa: Myslíš to sice dobře, ale oprava trolejbusových dílen, rozšíření o jednu loď a lakovnu by v projektu dost těžce prošlo. Toto není vidět a přímo neovlivní zlepšení kvality dopravy.
Zbynďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 823
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 01. března 2011 - 19:12:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Magiq: Bohužel je to v plánu už celou řadu let, dokonce probíhaly terénní úpravy, řada vyměřování... Vše jen zmařené investice. A tenhle projekt, u kterého nechápu, jak mohl "vyhrát" dotaci, o kterou se ucházela další podobně potřebná města, je jen další přísun peněz pro sosáky napojené na DP a k ještě účinějšímu uvrtání DP do žumpy, do které se potápí již od 2. poloviny 90. let, poslední dobou však neuvěřitelným tempem.
WEB O MHD V ÚSTÍ NAD LABEM
ICQ: 221-908-090
Škoda Electric a.s. - důvod, proč jít pěšky

Odkaz na moje fotoalba © Odkaz na můj YouTube kanál
LiborVavrik
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.71.151.217
Odesláno Úterý, 01. března 2011 - 19:26:23    Odkaz na tento příspěvek  

Já jsem rád, že během několika let budu mít šanci se častěji svézt mdoerním trolejbusem do práce než dnes. Ikdyž to možná budou 15metry. Jsem rád alespoň za něco. Vy ne?
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1447
Registrován: 3-2004

Odesláno Úterý, 01. března 2011 - 19:41:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nejvíc se děsím toho, že přijde najednou 26 nových vozů s podobnou odborností výběru jako v případě 25Tr. Dorazit sem tolik zmetků najednou (a že já se vyloženě obávám patnáctimetrů), tak to můžeme zabalit.
Slovan!
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1448
Registrován: 3-2004

Odesláno Úterý, 01. března 2011 - 19:42:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K patnáctimetrům říkám otevřeně, že to radši nic a dál rekonstrukce patnáctek.
Slovan!
nereg.pozorovatel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.196.121
Odesláno Úterý, 01. března 2011 - 19:53:50    Odkaz na tento příspěvek  

... pořád nadávad a pořád nadávat. Když se nedělo nic, tak to bylo hrozné, když má přijít 26 vozů, zase špatně.... člověk by zaplakal nad názory lidí. Samozřejmě, že stejná situace bude za 20 let, ale dnešní je neúnosná, tak je lepší koupit 5 vozů, aby se nahrazovalo postupně? zapojme mozek ...
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1449
Registrován: 3-2004

Odesláno Úterý, 01. března 2011 - 20:01:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jasně, že se tu nadává, protože ta situace taková nikdy být nemusela, tady se na nadcházející problémy upozorňuje s předstihem několika let, ale nehledě na zdravej rozum se tu kupí stále a stále ty samé chyby. Pro člověka je pak těžký to pořád sledovat, když to tu má rád, s tímhle se nikdy nikam nehneme. Ano, v konečném důsledku jsem za nové vozy rád; budou-li to dvoumotorové klouby. A tomu já nevěřím, rád budu překvapen a omluvím se tu. Když se člověk podívá za roh, vidí, že se tím ty opravdu podstatné problémy moc neřeší.
Slovan!